Tájékoztató árvízkárosult ügyfeleink részére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tájékoztató árvízkárosult ügyfeleink részére"

Átírás

1 Kiegészítő fizetési könnyítések árvízkárosult ügyfeleink részére (autó, motor) - Magánszemélyek részére 30 napon belüli fizetési késedelem esetén Jelen tájékoztatónk azon magánszemély Ügyfeleinknek szól, akiknek a Magyarországon 2010-ben bekövetkezett árvizek következtében jelentős anyagi káruk keletkezett. Amennyiben a veszteség olyan mértékű, hogy befolyásolja a fennálló gépjármű finanszírozáshoz kapcsolódó havi törlesztőrészlet teljesítését és ennek következtében átmeneti fizetési könnyítésre van szüksége, kérjük, figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat! Az Árvízkár igazolása Egyes fizetési könnyítések csak abban az esetben igényelhetők, ha az árvíz következtében bekövetkezett anyagi veszteség az alábbi dokumentumok valamelyikével igazolható: a) amennyiben Ön érvényes vagyonbiztosítással rendelkezik lakóingatlanára vonatkozóan, és a káreseményt bejelentette a biztosító felé, a káresetről felvett kárfelvételi jegyzőkönyv megfelelő a káresemény igazoláshoz b) amennyiben nincs vagyonbiztosítása, Ön az önkormányzat jegyzőjétől kérhet igazolást. Az igazolásban szerepelnie kell a kár jellegének, mértékének, illetve annak, hogy számíthate támogatásra az önkormányzat részéről, és ha igen milyen mértékűre. Árvízkárosult ügyfeleink részére kínált fizetési könnyítések Az árvízkárt igazoló ügyfelek részére kínált módozatok: Fizetési haladék Türelmi idős törlesztés Futamidő hosszabbítás Új törlesztési ütemezés kialakítása meglévő termékeinkkel (Easy payment, Vis major termékek) Új törlesztési ütemezés kialakítása meglévő termékeinkre épülő speciális konstrukcióban (Easy payment, Vis major termékek könnyített feltételekkel) Az árvízkárt nem igazoló ügyfelek részére kínált módozatok: Fizetési haladék Új törlesztési ütemezés kialakítása meglévő termékeinkkel (Easy payment, Vis major termékek)

2 A fizetési könnyítés módozatainak bemutatása Fizetési haladék Azoknak az Ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek a törlesztési képességét nem befolyásolja jelentősen a káresemény, ezért nem szeretnék módosítani a törlesztési ütemezést, de a következő törlesztőrészletet nem tudják határidőre teljesíteni. Maximum 30 napos fizetési haladékot biztosítunk a soron következő törlesztőrészletre vonatkozóan. Türelmi idős törlesztés Azon Ügyfeleink részére javasoljuk, akik a nem várt kiadások miatt átmenetileg nem tudják teljesíteni a törlesztőrészleteket. Módosítjuk a törlesztési ütemezést, ezzel legfeljebb 90 napos türelmi időt biztosítunk Önnek. Ezen időszak alatt ami maximum három törlesztőrészletet jelenthet Ön teljes mértékben mentesül a törlesztőrészletek teljesítése alól, majd az időszak leteltét követően teljes összegű törlesztőrészletet köteles fizetni. A türelmi időszak miatt mivel az összes törlesztőrészlet száma a szerződés módosítása miatt csökken a törlesztőrészlet összege a hátralévő futamidőre növekedni fog. A türelmi idős törlesztés mellé futamidő hosszabbítás is igényelhető, ezáltal a törlesztőrészlet növekedése ellensúlyozható, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hosszabb futamidő miatt a fizetendő kamatteher és így a hiteldíj is nő. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy türelmi idő miatt a törlesztési időszak rövidebb lesz, ezért a türelmi időszak lejártát követően a fizetendő kamatteher és így a hiteldíj is megnövekszik. Futamidő hosszabbítás Akkor érdemes választani, ha a törlesztőrészletek csökkentése az elsődleges cél, vállalva, hogy ez hosszabb időn keresztül jelent fizetési terhet. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hosszabb futamidő miatt a fizetendő kamatteher és így a hiteldíj is nő. Legfeljebb 12 hónappal megnöveljük a szerződés futamidejét, ezáltal a törlesztőrészletek összege csökkenni fog. A szerződés futamideje a hosszabbítást követően legfeljebb 96 hónap lehet. Felhívjuk a ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a hosszabb futamidő miatt a fizetendő kamatteher és így a hiteldíj is nő.

3 Új törlesztési ütemezés kialakítása meglévő termékeinkkel Jelentős anyagi kárt szenvedett Ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek az elkövetkezendő hónapokban az anyagi forrásaikat elsősorban a károk elhárítására kell fordítaniuk, ezáltal a törlesztőrészletek teljesítése az eredeti formában részükről nem lehetséges. Meglévő Easy payment és Vis major adósságrendező termékeink komplex megoldást kínálnak az átmeneti fizetési nehézséggel küzdő ügyfeleink részére. A két konstrukció közül Ön választhatja ki azt, amelyik az Ön helyzetében valódi segítséget jelent. Easy payment termékünk az alábbi fizetési könnyítési elemeket tartalmazza: Futamidő hosszabbítás (legfeljebb 12 hónappal) Csökkentett lízingdíjak 9 hónapon keresztül (a lízingdíj 6 hónapon keresztül az egyenletes lízingdíj maximum 50%-áig, a következő 3 hónapban maximum 75%-áig csökkenthető) Vis major termékünk az alábbi fizetési könnyítési elemeket tartalmazza: Futamidő hosszabbítás (legfeljebb 24 hónappal) Csökkentett lízingdíjak 9 hónapon keresztül (a lízingdíj 7 hónapon keresztül az egyenletes lízingdíj maximum 25%-áig, a 8. hónapban maximum 50%-áig, a 9. hónapban maximum 75%-áig csökkenthető) Amennyiben az Ön jelenlegi szerződése lízingszerződés (szerződésszám 2-3 karaktere 11 ) az átütemezés szerződésmódosítással valósul meg, amennyiben kölcsönszerződés (szerződésszám 2-3 karaktere 31 ), úgy a Raiffeisen Eszköz Lízing Zrt. megvásárolja a személygépjárművet Öntől, majd egy új lízingszerződés megkötésével újra lízingbe adja Önnek. A termékekről részletes ismertetést nyújt a Tájékoztató az adósságrendező termékekről című tájékoztató kiadványunk. Új törlesztési ütemezés kialakítása meglévő termékeinkre épülő speciális konstrukcióban kölcsönszerződés esetén Jelentős anyagi kárt szenvedett Ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek az elkövetkezendő hónapokban az anyagi forrásaikat elsősorban a károk elhárítására kell fordítaniuk, ezáltal a törlesztőrészletek teljesítése az eredeti formában részükről nem lehetséges.

4 Kölcsönszerződéssel rendelkező Ügyfeleink (szerződésszám 2-3 karaktere 31 ), akik igazolják az árvízkárt az alábbi átütemezési konstrukciók közül választhatnak: Easy payment termékünk az alábbi fizetési könnyítési elemeket tartalmazza: Futamidő hosszabbítás (legfeljebb 12 hónappal) Csökkentett lízingdíjak 9 hónapon keresztül (a lízingdíj 6 hónapon keresztül az egyenletes lízingdíj maximum 50%-áig, a következő 3 hónapban maximum 75%-áig csökkenthető) Vis major termékünk az alábbi fizetési könnyítési elemeket tartalmazza: Futamidő hosszabbítás (legfeljebb 24 hónappal) Csökkentett lízingdíjak 9 hónapon keresztül (a lízingdíj 7 hónapon keresztül az egyenletes lízingdíj maximum 25%-áig, a 8. hónapban maximum 50%-áig, a 9. hónapban maximum 75%-áig csökkenthető) Az átütemezés szerződésmódosítás keretében valósul meg, vagyis a gépjármű tulajdonosa továbbra is Ön marad. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ahol futamidő hosszabbításra kerül sor, ott a hosszabb futamidő miatt a fizetendő kamatteher és így a hiteldíj is megnövekszik. Az átütemezés kezelési költsége ,- Ft, melyet a szerződésmódosításkor kell egy összegben megfizetni. A lebonyolítás folyamata az alábbiak szerint történik: 1. Ügyfelünk kitölti az Árvízkár bejelentő nyomtatványunkat, mellékeli az árvízkárról szóló jegyzői igazolást vagy a biztosító által felvett kárfelvételi jegyzőkönyvet és jelzi a szerződésmódosítási igényt (faxon, -en). 2. Társaságunk elbírálja a kérelmét. 3. a.) Jóváhagyás esetén a Társaságunk elkészíti a speciális konstrukciónak megfelelő szerződéscsomagot. b.) Elutasítás esetén folytatódik a szerződés az eredeti kondíciók szerint. 4. Társaságunk postai úton kiküldi az Ön részére elkészített szerződéscsomagot. 5. Ön a szerződéscsomag aláírása és letanúztatása után Társaságunk részére visszajuttatja a szerződéscsomagot. 6. Társaságunk elvégzi a szerződésmódosítást 7. Az Ön által aláírt szerződéscsomagot Társaságunk által aláírva visszajuttatjuk az Ön részére

5 Speciális feltételek: Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben jelenlegi szerződéséhez beépített casco szolgáltatás ( casco támogatásos finanszírozás ) kapcsolódott, az új konstrukció következtében hatályát veszti, így Ön köteles a gépjármű vonatkozásában a lízingszerződésben foglaltakkal összhangban CASCO és gépjármű felelősségbiztosítást kötni. A megkötött CASCO-ról szóló igazolást Ön köteles a szerződéscsomag aláírásától számított 2 héten belül a Raiffeisen Eszköz Lízing Zrt. vagy a Raiffeisen Lízing Zrt. részére eljuttatni. Amennyiben a jármű életkora miatt vagy egyéb okból kifolyólag a finanszírozott járműre nem köthető CASCO, a Raiffeisen Eszköz Lízing Zrt. vagy Raiffeisen Lízing Zrt. a futamidő hosszabbítást csak casco mentes konstrukcióban engedélyezi, a módosítás pedig díjnövekedést eredményez a hátralévő futamidő havi díjaiban. A bírósági végrehajtás/foglalás/körözés alatt álló finanszírozott tárgyakra vonatkozó kölcsönszerződéseknél nem hajtható végre a szerződés átütemezése. A szerződésmódosításakor az ügyletből hátralévő futamidő legalább 6 hónap. Ha az eredeti szerződéshez tartozik kezes, akkor a szerződésmódosítást is alá kell íratni a kezessel. Amennyiben a kezes nem elérhető, illetve bevonható, új kezes is hozható. Az új kezes befogadását bírálat előzi meg, és a bírálat eredményétől függően kerül, jóváhagyásra vagy elutasításra a konstrukció. Az átütemezés után a futamidő legfeljebb 144 hónap lehet. az átütemezést egy ügyfél egy alkalommal veheti igénybe. Kedvezőbb díjak a speciális konstrukciókban kötött ügyletekre nem vonatkoznak, pl: kiemelt díjak szerződéses futamidő közben, vagy futamidő végén; korábban átütemezett, jelenleg az átütemezési időszakban lévő szerződéseknél. Nem lehet igénybe venni a terméket a korábban Fix díjasított ügyletek esetén. Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a szerződésmódosítás ideje alatt a havi törlesztőrészletek fizetése alól nem mentesül. A meg nem fizetett törlesztőrészleteket Társaságunk késedelmes tartozásként kezeli, egyben törvényi kötelezettségének eleget téve a szerződésben szereplő feltételek fennállása esetén a Központi Hitelinformációs Rendszer (régi nevén BAR) felé megküldi a szerződés jogszabály által előírt adatait, valamint a késedelmes tartozás tényét. Jelen tájékoztatóban foglaltak nem keletkeztetnek semmiféle kötelezettséget Társaságunk számára, így Társaságunk kifejezetten fenntartja a jogát, hogy kockázati szempontokra tekintettel - függetlenül attól, hogy a lebonyolítási folyamat már elindult - az ismertetett speciális konstrukciót Ügyfelünk részére nem biztosítja.

6 Hogyan jelezhető a fizetési nehézség? Kérjük, töltse ki a "Árvízkár bejelentő" nyomtatványt, melyet a oldalról letöltheti vagy a Raiffeisen Bank bankfiókjainkban is hozzájuthat. Juttassa vissza a személyi igazolvány és lakcímkártya másolatát, továbbá, amennyiben van, az árvízkár igazolásáról szóló dokumentumot mellékelve, elektronikusan az alábbi címre: vagy a következő faxszámra: 06 (1) , vagy küldje el a Budapest 1700 postacímre, borítékon címzettként a Raiffeisen Eszköz lízing Zrt. megjelölésével. Hogyan juthat további információkhoz a rendelkezésre álló megoldási lehetőségekről? Telefonos ügyfélszolgálatunkon 06 (1)/ as telefonszámon, valamint Személyes ügyfélszolgálatunkon, a 1139 Budapest, Váci út szám alatti Raiffeisen Bank fiókjában, ahol lízinges kollégáink készséggel állnak az Ön(ök) rendelkezésére. Tájékoztatásul felhívjuk figyelmét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének fogyasztóvédelmi honlapjának oldalára és az ott szereplő termékleírásokra, összehasonlítást segítő alkalmazásokra (hitelkalkulátor, háztartási költségvetés-számító program). Továbbá tájékoztatjuk, hogy magánszemélyek esetén Társaságunk - összhangban a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló törvény ában foglaltakkal - biztosítja a díjmentes teljes előtörlesztés lehetőségét a fogyasztóval kötött kölcsönszerződéseknél és pénzügyi lízingszerződéseknél a kamat, díj, vagy költség ügyfél számára kedvezőtlen módosítása esetén - referencia kamatlábhoz kötött kamat kivételével - a módosítás hatálybalépése előtt. Az erre vonatkozó részletes feltételeket Társaságunk általános szerződési feltételei tartalmazzák. Illetve tájékoztatjuk, hogy a. Raiffeisen Bank Zrt. és vele együtt a Raiffeisen Lízing Zrt szeptember 16-án az elsők között írta alá a lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek Ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási Kódexet. A kódex szövege magyarul, angolul és németül is ingyenesen elérhető a oldalán a Tudni érdemes menüpont alatt.

Tájékoztató a Raiffeisen Újrakezdés Hitel Jelzálogfedezettel termékről

Tájékoztató a Raiffeisen Újrakezdés Hitel Jelzálogfedezettel termékről Tisztelt Ügyfelünk! A Raiffeisen Bank 2009. szeptember 16-án az elsők között írta alá a lakosság részére hitelt nyújtó pénzügyi szervezetek Ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási

Részletesebben

Ügyfél tájékoztató. Tisztelt Ügyfeleink!

Ügyfél tájékoztató. Tisztelt Ügyfeleink! Ügyfél tájékoztató BG Finance Zrt és a BG Magyarország Lízing Zrt. 1 lakossági ügyfélvédelmi programja A nemzetközi pénzpiaci folyamatok hatására az árfolyamokban tapasztalható nagymértékű és kedvezőtlen

Részletesebben

Tájékoztató a Porsche Bank Zrt-nél elérhető fizetéskönnyítési lehetőségekről kölcsön- és pénzügyi lízingszerződésekre

Tájékoztató a Porsche Bank Zrt-nél elérhető fizetéskönnyítési lehetőségekről kölcsön- és pénzügyi lízingszerződésekre Tájékoztató a Porsche Bank Zrt-nél elérhető fizetéskönnyítési lehetőségekről kölcsön- és pénzügyi lízingszerződésekre Tisztelt Ügyfelünk! Kérjük, engedje meg, hogy tájékoztassuk Bankunk által kínált fizetéskönnyítő

Részletesebben

Minden esetben egy példahitellel szemléltetjük a törlesztőrészletek rövid- és hosszútávon történő módosulását.

Minden esetben egy példahitellel szemléltetjük a törlesztőrészletek rövid- és hosszútávon történő módosulását. ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ MKB Bank fizetést könnyítő konstrukciói fizetési nehézségekkel küzdő illetve tartósan nem teljesítő ügyfelek részére Érvényes: 2015. május 28-tól Az MKB Bank felelősen eljáró hitelezőként

Részletesebben

Merkantil Csoport. Terméktájékoztató. Közvetlen autóhitel/-lízing Autófedezetes szabadhitel, visszlízing. 2012. február 06.

Merkantil Csoport. Terméktájékoztató. Közvetlen autóhitel/-lízing Autófedezetes szabadhitel, visszlízing. 2012. február 06. Merkantil Csoport Terméktájékoztató Közvetlen autóhitel/-lízing Autófedezetes szabadhitel, visszlízing 2012. február 06. A Finanszírozó Autót, motorkerékpárt szeretne? Figyelünk igényeire és alkalmazkodunk

Részletesebben

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ. a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről

ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ. a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről ÜGYFÉLTÁJÉKOZTATÓ a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről 2014. december 7. napján hatályba lépett Az egyes fogyasztói kölcsönszerződések devizanemének módosulásával és a kamatszabályokkal

Részletesebben

Üzletszabályzat a 2009. december 14-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez

Üzletszabályzat a 2009. december 14-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat a 2009. december 14-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez Hatályos: 2010. július 17-től OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997.

Részletesebben

Bankunk 2014. december 17-től a lakossági jelzáloghitelek értékesítését felfüggesztette. 3 havi BUBOR+4,50% (6,59%) 0,50% 0,50% 0,50%

Bankunk 2014. december 17-től a lakossági jelzáloghitelek értékesítését felfüggesztette. 3 havi BUBOR+4,50% (6,59%) 0,50% 0,50% 0,50% Kondíciós lista és Terméktájékoztató KDB Pagoda és Biztosra mehet lakáscélú jelzálogkölcsönre és lakáscélú jelzálogkölcsön kiváltására vonatkozóan 2014. október 15-ét követően befogadott ügyletekre /magánszemélyek

Részletesebben

Áruvásárlási és Szolgáltatási Gyorskölcsön Üzletszabályzata

Áruvásárlási és Szolgáltatási Gyorskölcsön Üzletszabályzata OTP Bank Nyrt. Áruvásárlási és Szolgáltatási Gyorskölcsön Üzletszabályzata Hatályos: 2010. június 11-től OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997. november 27.)

Részletesebben

Megújuló hitel. Valamennyi PÉLDÁNYT

Megújuló hitel. Valamennyi PÉLDÁNYT Cofidis Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16. Levelezési cím: 1433 Budapest, Pf.: 1140 Cg: 01-17-000367 (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága) Adatkezelési nyilvántartási azonosító:01498-0001,

Részletesebben

Hitelező Hitelközvetítő Közvetítői alvállalkozó. Szabad felhasználású, amortizáló, forint alapú fogyasztási (személyi) kölcsön

Hitelező Hitelközvetítő Közvetítői alvállalkozó. Szabad felhasználású, amortizáló, forint alapú fogyasztási (személyi) kölcsön Cofidis Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16. Cg: 01-17-000367 (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága) Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 01498-0001, 01498-0005 TÖLTSE KI, ÉS

Részletesebben

Szükséges dokumentum lista:

Szükséges dokumentum lista: Cofidis Magyarországi Fióktelepe Székhely: 1066 Budapest, Mozsár utca 16. Levelezési cím: 1433 Budapest, Pf. 1140 Cg: 01-17-000367 (Fővárosi Törvényszék Cégbírósága) Adatkezelési nyilvántartási azonosító:

Részletesebben

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által elérhető fizetéskönnyítő lehetőségek, a Hitelkönnyítő csomag

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által elérhető fizetéskönnyítő lehetőségek, a Hitelkönnyítő csomag Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által elérhető fizetéskönnyítő lehetőségek, a Hitelkönnyítő csomag Tisztelt Ügyfelünk! Az UniCredit Bank célja, hogy a hiteltörlesztésükben nehézségekkel küzdő ügyfeleinek

Részletesebben

Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez

Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez OTP Bank Nyrt. Üzletszabályzat a 2014. március 15-től kötött Személyi kölcsön szerződésekhez Hatályos: 2015. február 1. OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF határozat (1997.

Részletesebben

Egyedi Ügyféltájékoztató a Takarék Kiváltó Hitelről

Egyedi Ügyféltájékoztató a Takarék Kiváltó Hitelről Egyedi Ügyféltájékoztató a Takarék Kiváltó Hitelről I. Általános tájékoztatás a jelzáloghitelekről 1. Hitelező neve: címe:. 2. A jelzáloghitellel kapcsolatos adatok 2.1. A jelzáloghitel felhasználási célja

Részletesebben

A 2014. március 15-től kötött Áruvásárlási és Szolgáltatási Gyorskölcsönök Üzletszabályzata

A 2014. március 15-től kötött Áruvásárlási és Szolgáltatási Gyorskölcsönök Üzletszabályzata OTP Bank Nyrt. A 2014. március 15-től kötött Áruvásárlási és Szolgáltatási Gyorskölcsönök Üzletszabályzata Hatályos: 2014. május 14-től OTP Bank Nyrt. Tevékenységi engedély száma: 983/1997/F. sz. ÁPTF

Részletesebben

A DUNA TAKARÉK BANK Zrt.

A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. Igazgatósága által jóváhagyott 1/2015/IG számú szabályzat A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. ÁLTALÁNOS ÜZLETSZABÁLYZATA 1. sz. me l lék let Á L TA L ÁN OS SZE R ZŐD ÉSI FE L T É T EL E K

Részletesebben

Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában!

Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában! Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában! A Kisokos tartalma I. Mielőtt belefogna, érdemes átgondolni II. Milyen típusú hitelek léteznek a Raiffeisen Banknál? III. Mit érdemes figyelembe venni a hitel

Részletesebben

FHB SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

FHB SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI FHB SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Tartalomjegyzék ÁSZF az FHB személyi kölcsönről FHB SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI 1 Bevezető 3 I. Közös szabályok 3 1. Általános

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT FOLYÓSZÁMLAHITEL

ÜZLETSZABÁLYZAT FOLYÓSZÁMLAHITEL ÜZLETSZABÁLYZAT a Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről FOLYÓSZÁMLAHITEL OTP Bank Nyrt. Közzététel dátuma: 2015. március 30. Hatályba lépés dátuma: 2015. március 30. Tartalomjegyzék

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS A PÉNZÜGYI LÍZINGRŐL

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS A PÉNZÜGYI LÍZINGRŐL ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS A PÉNZÜGYI LÍZINGRŐL Tudomásul veszem, hogy a jelen - aláírásommal ellátott Tájékoztatót, ezáltal az azon szereplő személyes adataimat - a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009.

Részletesebben

500.000 4.999.999 Ft 6,65% 7,65% 500.000 4.999.999 Ft 5,70 % 6,70 % 5.000.000 9.999.999 Ft 5,40 % 6,40 % 10.000.000 14.999.999 Ft 4,90 % 5,90 %

500.000 4.999.999 Ft 6,65% 7,65% 500.000 4.999.999 Ft 5,70 % 6,70 % 5.000.000 9.999.999 Ft 5,40 % 6,40 % 10.000.000 14.999.999 Ft 4,90 % 5,90 % K&H Bank Zrt. 1051 Budapest, Vigadó tér 1. Telefon: (06 1) 328 9000, (06 30) 761 9000 Fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény A svájci frank alapú kondícióiról (már nem igényelhető) Érvényes:

Részletesebben

Fogyasztási kölcsönszerződés

Fogyasztási kölcsönszerződés Füzes Takarék Szövetkezeti Hitelintézet.. Fiók Kölcsönszám:.. Okiratszám: Fogyasztási kölcsönszerződés 1.) Szerződő felek adatai Amely létrejött egyrészről a Füzes Takarék Szövetkezeti Hitelintézet (székhely:

Részletesebben

POSTA SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

POSTA SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI POSTA SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI Tartalomjegyzék ÁSZF a Posta Személyi Kölcsönről POSTA SZEMÉLYI KÖLCSÖN ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI 1 1. Általános rendelkezések, fogalom meghatározások

Részletesebben

Kölcsönszerződés Fogyasztóknak nyújtott forint alapú lakáscélú/nem lakáscélú 1 kölcsönhöz

Kölcsönszerződés Fogyasztóknak nyújtott forint alapú lakáscélú/nem lakáscélú 1 kölcsönhöz Kölcsönszerződés Fogyasztóknak nyújtott forint alapú lakáscélú/nem lakáscélú 1 kölcsönhöz 6. sz. melléklet Amely egyrészről a Tiszavasvári Takarékszövetkezet (cím: 4440. Tiszavasvári, Kossuth út 1. cégjegyzékszám:

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tippünk: amennyiben rendelkezik élő vagyonbiztosítással, kérdezze meg kollégánkat tud-e jobb ajánlatot! 1 Hatályos 2014.12.

Tisztelt Ügyfelünk! Tippünk: amennyiben rendelkezik élő vagyonbiztosítással, kérdezze meg kollégánkat tud-e jobb ajánlatot! 1 Hatályos 2014.12. Tájékoztató a Budapest Bank által a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről szóló 2011. évi LXXV. törvény alapján nyújtott Gyűjtőszámlahitel ajánlatáról Tisztelt Ügyfelünk! A Budapest Bank

Részletesebben

2. A kölcsönre vonatkozó kamatok, díjak, költségek Esedékesség. Kezelési költség: 2 % Folyósításkor. 2010.03.01. előtt kötött szerződésekre

2. A kölcsönre vonatkozó kamatok, díjak, költségek Esedékesség. Kezelési költség: 2 % Folyósításkor. 2010.03.01. előtt kötött szerződésekre 1. A kölcsön feltételei: Kondíciós lista és Terméktájékoztató SIGNAL életbiztosítással fedezett személyi kölcsönre vonatkozóan /magánszemélyek részére/ Nem forgalmazott termék Érvényes: 2014. október 1-jétől,

Részletesebben

Fogyasztói kölcsönszerződés (Felhasználási célhoz nem kötött, 3 éven belüli lejáratú)

Fogyasztói kölcsönszerződés (Felhasználási célhoz nem kötött, 3 éven belüli lejáratú) F 1. Szerződő felek: Fogyasztói kölcsönszerződés (Felhasználási célhoz nem kötött, 3 éven belüli lejáratú) A hitel ikt. száma: A hitel száma: Készítette: Ellenőrizte: Engedélyezte: 1.1. Hitelező: Neve:

Részletesebben

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS. Takarékszövetkezet által jelzálogjog fedezete mellett nyújtott kölcsönökhöz. Szerződésszám: 569 -.

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS. Takarékszövetkezet által jelzálogjog fedezete mellett nyújtott kölcsönökhöz. Szerződésszám: 569 -. KÖLCSÖNSZERZŐDÉS Takarékszövetkezet által jelzálogjog fedezete mellett nyújtott kölcsönökhöz. Szerződésszám: 569 -. Amely létrejött egyrészről a PILLÉR Takarékszövetkezet (székhelye: 6782 Mórahalom Millenniumi

Részletesebben

A rögzített törlesztési árfolyam és a közszféra kamattámogatás igénybevételének részleteiről az alábbiakban tájékozódhat.

A rögzített törlesztési árfolyam és a közszféra kamattámogatás igénybevételének részleteiről az alábbiakban tájékozódhat. Ügyfél-tájékoztató a devizakölcsönök rögzített törlesztési árfolyamának alkalmazásáról és a közszférában dolgozók kamattámogatásáról (gyűjtőszámlahitel és közszféra kamattámogatás) A kormány és a bankszövetség

Részletesebben