DECEMBER 24-ÉN ÉS 31-ÉN A MOZI ZÁRVA! MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNKNAK BOLDOG ÜNNEPKET KÍVÁNUNK!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "DECEMBER 24-ÉN ÉS 31-ÉN A MOZI ZÁRVA! MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNKNAK BOLDOG ÜNNEPKET KÍVÁNUNK!"

Átírás

1 Belvárosi mozi program December DECEMBER 24-ÉN ÉS 31-ÉN A MOZI ZÁRVA! MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNKNAK BOLDOG ÜNNEPKET KÍVÁNUNK!

2 RICHARD WAGNER: A NÜRNBERGI MESTERDALNOKOK ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A NEW YORK-I METROPOLITAN OPERÁBÓL DECEMBER ÓRA James Levine, közel negyven éve a Metropolitan zeneigazgatója. Negyven év múltán, ma is valóságos ünnep, ha Maestro Levine elfoglalja helyét a karmesteri pulpituson, az aranyfüggöny előtt, a zenekari árokban. Hans Sachs szerepében a dán bariton, Johan Reuter lép színpadra, a fantasztikus dél-afrikai tenor, Johan Botha az ifjú frank lovagot, Stolzingi Waltert alakítja. Éva szerepében Annette Dascht láthatjuk, aki sorra járja a világ nagy operaházait, a Metropolitanben öt éve debütált. Magdalénát Karen Cargill skót mezzoszoprán kelti életre, Hans Sachs inasaként, Davidként pedig Paul Appleby lép színpadra. SHAKESPEARE: A VIHAR KÖZVETÍTÉS FELVÉTELRŐL A LONDONI SHAKESPEARE S GLOBE SZÍNHÁZBÓL. DECEMBER ÓRA: Prospero, Milánó hercege, akit saját trónbitorló testvére száműzött, egy elvarázsolt szigetet birtokol. Vigasza a lánya, Miranda, szolgái, Ariel, a szellem és Caliban, a torzszülött rabszolga. Mikor Prospero vihart támasztott, hogy álnok bátyja és szövetségesei hajótörést szenvedjenek a szigeten, a régóta tervezett bosszú végre karnyújtásnyira tűnik... A mágia szellemével és természetfelettiséggel átitatott A vihar Shakespeare kései mesterműve a megbocsátásról, a nagylelkűségről és a megvilágosodásról. CSAJKOVSZKIJ: A DIÓTÖRŐ BALETT - KÖZVETÍTÉS FELVÉTELRŐL A SZENTPÉTERVÁRI MARINSZKIJ SZÍNHÁZBÓL.. DECEMBER ÓRA: A szentpétervári, nagy múltra visszatekintő Marinszkij Balettben rögzített előadás itt volt ennek a balettnak a világpremierje is varázslatos mű, hagyományos díszlettel, jelmezzel és koreográfiával. A világ legkiválóbb táncosai, remek koreográfusok, elismert díszlet- és jelmeztervezők dolgoztak azon, hogy ez a produkció minden korosztály számára élvezetes és emlékezetes legyen. CARMEN TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS FELVÉTELRŐL, A MADRIDI TEATRO REALBÓL. JANUÁR 2. 18:00, 100 perc producerek: Antonio Gades, Carlos Saura A Carmen színházi változata nagyjából ugyanabban az időben készült, mint a Carlos Saura film. A film sikere, amely még Gadest és Saurat is meglepte, arra ösztönözte a koreográfust, hogy készítsen egy színházi változatot is, amelyről kiderült, hogy egy újabb remekmű. Az 1983-as párizsi premier rendkívül népszerű lett és kritikai sikert hozott.

3 A SZEGEDI ÚJSZÜLÖTT ÉLETMENTŐ SZOLGÁLAT ALAPÍTVÁNY JÓTÉKONYSÁGI ESTJE December óra: Közreműködik a Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus, a Király-König Zeneiskola tanárai, az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatói DRÁGA ELZA FILMBEMUTATÓ ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ December 9. 16:30 óra Vendégeink: a film rendezője Füle Zoltán és főszereplői, Ripli Zsuzsanna, Makray Gábor ESZEVESZETT MESÉK PEDRO ALMADÓVAR ÚJ FILMJÉNEK PREMIER ELŐTTI VETÍTÉSE! December :00 óra KARÁCSONYI AJÁNLATUNK GYEREKEKNEK Paddington, Berosált a rezes banda, A Madagaszkár pingvinjei, Mázli, a csodakutya Kedvezményes jegyárral (650 Ft): Jégvarázs, T.S. Spivet különleges utasása, Csillaghercegnő, Mikulás mentőakció, Bogyó és Babóca 3 - Játszótársak BÚÉK EGY KÖZÖS FILM MAGYARORSZÁGRÓL December :15 óra: A rendezők felhívására tavaly mintegy 800-an küldték be szilveszteri felvételeiket, ebből állt össze a 70 perces anyag Magyarország első közösségi filmje. Közösségi filmhez közösségi asztalt kínálunk: minden nézőnket egy pohár forralt borral és egy terített asztallal várjuk, ahová ki-ki leteheti, amit sütött-főzött, édeset, sósat, savanyút Mi is készülni fogunk! Azt esszük, amit összedobunk! FILMKLUBOK Világmegváltók filmklub Dec :15 óra: RÓMÁNAK SZERETETTEL 2012, színes, feliratos, amerikai-olasz-spanyol vígjáték, 102 perc rendezte: Woody Allen EZÜSTHAJ FILMKLUB BB terem Dec óra: SWING Dec óra: HOGYAN ÍRJUNK SZERELMET Jan óra: VATIKÁNI MÚZEUM JANUÁRI AJÁNLÓ Január óra: Lehár Ferenc: A víg özvegy Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából Január óra: Mekk Elek, az ezermester zenés mesejáték Romhányi József szövegével Január Slow hétvége Egy hétvége a lassulás jegyében a Belvárosi mozi összes zegében és zugában. Slow work, slow food, slow séta, slow filmek, slow reading. Hangfürdő, jóga óra. Január óra: J. Offenbach: Hoffmann meséi Élő közvetítés a New York-i Metropolitan Operából

4 A MADAGASZKÁR PINGVINJEI színes, magyarul beszélő, amerikai családi animációs film, 92 perc, 2014 rendező: Simon J. Smith, Eric Darnell A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el - talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíteni erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen. PADDINGTON színes, magyarul beszélő, angol-francia családi vígjáték, 97 perc, 2014 rendező: Paul King szereplők: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Nicole Kidman, Julie Walters Paddington, a mackó a legsötétebb perui dzsungelben nőtt fel Lucy nénikéjével. A néni egy angol felfedezővel történő találkozás után abban a szellemben nevelte unokaöccsét, hogy az izgalmas londoni életről álmodozzon. Amikor egy földrengés elpusztítja otthonukat, Lucy néni úgy dönt, hogy felcsempészi Paddingtont egy bőröndben az Angliába tartó hajóra. SWING színes, magyar romantikus vígjáték, 117 perc, 2014 rendező: Fazekas Csaba szereplők: Ónodi Eszter, Csákányi Eszter, Törőcsik Franciska, Törőcsik Mari, Kulka János Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. SZEXTERÁPIA színes, feliratos, ausztrál vígjáték, 95 perc, 2014 rendező: Josh Lawson szereplők: Bojana Novaković, Ben Lawson, Josh Lawson, Damon Herriman Valahol Ausztráliában, egy idilli, szép házakkal szegélyezett utcában öt pár lakik. Vannak köztük friss házasok, a megszokásba beleunt gyerekesek, eljegyzésben, illetve gyermekáldásban reménykedők. Egyvalami közös bennük: mindannyian titkos szexuális vágyakat dédelgetnek, és szenvedélyeik hajszolása abszurd és komikus helyzetekbe sodorja őket. A helyenként meghökkentő, máshol megható, egy ponton összetalálkozó történetek könnyed szórakozást ígérnek sok nevetéssel, ugyanakkor tabukat feszegetnek és elgondolkodtatnak a párkapcsolatok működéséről is.

5 EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK színes, magyarul beszélő, amerikai-angol történelmi kalandfilm, 142 perc, 2014 rendező: Ridley Scott szereplők: Christian Bale, Joel Edgerton, Aaron Paul, Sigourney Weaver A világ egyik legismertebb történetében Mózest a fáraó lánya menti ki a Nílusból, és hercegként neveli fel. A férfi gyilkossá válik és menekülése közben találkozik az Úrral. Szembefordul az istenkirállyal, és végül kivezeti a zsidókat a rabszolgaságból, de az Ígéret Földjére már nem léphet be. A HOBBIT - AZ ÖT SEREG CSATÁJA színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi fantasy, 142 perc, 2014 rendező: Peter Jackson szereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett Kevés olyan film van manapság a világon, melyet kevésbé kell bemutatni akár egy laikus számára is, mint a Gyűrűk Ura vagy a Hobbit világát. Történetünk, mint a korábbi Gyűrűk ura részek is, onnan veszi fel ismét a fonalat, ahol elvesztettük: egy szép nagy sárkány próbálja meg elpusztítani a megmaradt kis falut. A gonosz erők Dol Guldur-nál újra erőre kapnak. MÁRIA FÖLDJÉN színes, feliratos, spanyol játékfilm, 110 perc, 2013 rendező: Juan Manuel Cotelo szereplők: Carmen Losa, Juan Manuel Cotelo, Emilio Ruiz, Luis Roig, Lucía Ros, Hol volt, hol nem volt, volt egyszer Isten. És itt a mese vége, fuss el véle, mondanánk sokan, mert ahogy felnövünk, elbúcsúzunk Istentől, az angyaloktól, és minden mesehőstől. Ha nem láthatjuk őket, nem hiszünk bennük. Úgy éljük életünket, mintha nem is léteznének. Ennek ellenére emberek milliói azt állítják, hogy beszélgetnek Jézus Krisztussal és Szűz Máriával is. HOGYAN ÍRJUNK SZERELMET színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2014 rendező: Marc Lawrence szereplők: Hugh Grant, Marisa Tomei, Allison Janney, J.K. Simmons A jobb napokat látott forgatókönyvíró egyszer csak azon kapja magát, hogy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást.

6 T.S. SPIVET KÜLÖNÖS UTAZÁSA színes, magyarul beszélő, francia-kanadai családi film, 105 perc, 2013 rendező: Jean-Pierre Jeunet szereplők: Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Judy Davis Az ifjú T.S. Spivet egy montanai tanyán él szüleivel, a tőle teljesen különböző vadóc ikertestvérével és nővérével, aki arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz Miss Amerika. T.S. Spivet rajong a térképészetért és a tudományos felfedezésekért. Az őt körbevevő világot igyekszik a lehető legtudományosabban leírni, megérteni, és az így szerzett tapasztalatokat saját találmányai elkészítéséhez felhasználni. Egy napon váratlan telefonhívást kap a Smithsonian Múzeumból azzal a hírrel, hogy a rangos Baird-díjat neki ítélték egy különleges találmányáért, valamint a díj személyes átvétele mellett felkérik egy ünnepi beszéd megtartására is. VATIKÁNI MÚZEUM színes, feliratos, olasz dokumentumfilm, 70 perc, 2014 rendező: Marco Pianigiani narrátor: Antonio Paolucci professzor, a Vatikáni Múzeum igazgatója Nagyszerű film, egy rendkívül izgalmas utazás, hogy felfedezzük a pápák által az elmúlt 500 évben összegyűjtött legkiválóbb műalkotásokat. A film eddig sosem látott minőségben mutatja be a világ művészettörténetének felbecsülhetetlen darabjait. BEROSÁLT A REZESBANDA színes, magyar ifjúsági film, 76 perc, 2014 Csukás István írásából rendezte: Mátyássy Áron szereplők: Szemző Simon, Sipos Tamás, Rajcsányi Bence, Schneider Zoltán, Makranczi Zalán, Hevér Gábor, Hollósi Frigyes Kukucs város iskolájában kísérleti osztályt indítottak Riminyák tanár úr vezetésével. Riminyák szigorú, porosz elveket valló tanár, aki egy óra alatt kétszer is képes lefeleltetni az osztályt. És ez még a kisebb hibái közül való! Nem csoda hát, ha az ötletes Szinyák vezetésével eltérítik az iskolabuszt, és az egész osztály beveszi magát az erdőbe. Beköltöznek az üresen álló orosz laktanyába, ahol hamarosan kiderül, hogy társaságuk is van Igor, az itt maradt orosz katona személyében. Igor átveszi a parancsnokságot, és kemény kiképzésbe részesíti az ifjúságot. Hamarosan rájönnek a gyerekek, hogy Riminyák tanár úrnál talán könnyebb volt az élet. A FOGOLY színes, magyarul beszélő, kanadai thriller, 112 perc, 2014 rendező: Atom Egoyan szereplők: Ryan Reynolds, Rosario Dawson Scott Speedman A 9 éves Cassandrának nyoma vész. Kétségbeesett szülei és a rendőrség minden követ megmozgatnak, ám semmi nem utal sem emberrablásra, sem gyilkosságra. 8 évvel később az apa még mindig nem nyugodott bele gyermeke elvesztésébe. Ráadásul egyszer csak olyan üzeneteket kap, amely szerint Cassandra valóban életben van, ám fogságban tartják. A férfi ugyan kevés segítségre számíthat, de Nicole, a pedofil-ügyekben jártas nyomozó mellette van.

7 ESZEVESZETT MESÉK színes, magyarul beszélő, argentin-spanyol film, 122 perc, 2014 rendező: Damián Szifron szereplők: Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, Darío Grandinetti Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében azt az uzsorást, aki tönkretette a családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. GODARD: BÚCSÚ A NYELVTŐL színes, feliratos, francia film, 70 perc, 2013 rendező: Jean-Luc Godard szereplők: Kamel Abdeli, Zoé Bruneau, Richard Chevallier, Héloise Godet Egy magányos férfi találkozik egy házas nővel. Szerelemre lobbannak egymás iránt. Szenvedélyesek, veszekszenek, pofonok csattannak el. Egy kutya közben város és vidék közt kóborol. Múlnak az évszakok. A férfi és a nő újra találkoznak. A kutya köztük találja magát. Az egyik a másikban él, a másik a harmadikban és így élnek ők hárman együtt. FÖRTELMES FŐNÖKÖK 2 színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 108 perc, 2014 rendező: Sean Anders szereplők: Charlie Day, Kevin Spacey, Jason Bateman, Jennifer Aniston, Jason Sudeikis A főnököktől nehéz megszabadulni. Nick, Dale és Kurt, a három jó barát, akik jobb híján gyilkosságra is vállalkoztak volna, hogy megmeneküljenek a basáskodó főnökök rabigájából, végleg a maguk urai akarnak lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak. Szeged, Vaszy Viktor tér 3. Jegyrendelés: (62) Pénztárnyitás: 13 óra Zsigmond Vilmos terem előadás: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft Digitális és hagyományos előadás: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft Balázs Béla és Csőke József terem: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft

8 KÖRBERAJZOLVA színes, feliratos, francia fekete komédia, 104 perc, 2013 rendező: Jean-Paul Salomé szereplők: François Damiens, Géraldine Nakache, Lucien Jean-Baptiste, Anne Le Ny A mulatságos vígjáték hőse, a negyvenéves Jean, jobb napokat látott színész, aki eljutott élete mélypontjára. Végső elkeseredésében élete legbizarrabb munkáját vállalja el: rendőrségi helyszínelésekre ugrik be, a holttest megformálójaként segítve a nyomozók munkáját. A maximalista, éppen ezért nehéz természetű férfi hamar túllép a hatáskörén. A rendőrség hagyja, hogy segítsen nekik egy furcsa gyilkosságsorozat utáni nyomozásban, ezzel azonban Jean nem csak egy bájos lány és a helybéliek, de a gyilkos figyelmét is magára vonja. DRÁGA ELZA! színes, magyar háborús filmdráma, 96 perc, 2014 rendező: Füle Zoltán szereplők: Ripli Zsuzsanna, Makray Gábor, Bodor Géza, Varga Tamás 1942 végét írjuk. Ukrajna, keleti front. Itt szolgál Lombos honvéd, a hazájához hűséges katona, akinek friss házasként egyetlen vágya viszontlátni ifjú feleségét. Egy adminisztrációs hiba miatt azonban lemarad a hazafelé tartó vonatról. Azt gondolja, rosszabb már nem jöhet, az igazi pokoljárás viszont csak ekkor kezdődik... MÁZLI, A CSODAKUTYA színes, magyarul beszélő, angol családi vígjáték, 87 perc, 2014 rendező: Nick Moore szereplők: Izzy Meikle-Small, Jessica Hynes, John Sessions Mázli megszökik gazdájától, és inkább szabadon, az utcán tengeti mindennapjait, egészen addig, míg bele nem botlik egy kedves családba, akik örömmel befogadják a kóbor kutyust. SHIRLEY - A VALÓSÁG LÁTOMÁSAI színes, feliratos, osztrák film, 92 perc, 2013 rendező: Gustav Deutsch szereplők: Stephanie Cumming, Christoph Bach, Florentín Groll Egy teljesen egyedi képi világú film, melyet egyértelműen a festmények színei, formái ihlettek.

9 DECEMBER AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZOTT ELSŐ RÉSZ felir. 17:45 17:45 17:45 Színes, sci-fi kalandfilm, 125 p SWING Színes, magyar romantikus vígjáték, 117 p magy. - 2 A MADAGASZKÁR PINGVINJEI Színes, amerikai animációs vígjáték, 92 p 16:00 16:00 16:00 BEROSÁLT A REZESBANDA Színes, magyar ifjúsági film, 74 p magy. 16:30 16:30 16:30 1 A FOGOLY Színes, kanadai thriller, 112 p - 18:15 18:15 1 FÖRTELMES FŐNÖKÖK 2. Színes, magyarul beszélő amerikai vígjáték, 108 p 20:15 20:15 2 A MIKULÁS MENTŐAKCIÓ Színes, angol animációs vígjáték, 84 p 15:30 15:30 15:30 1 VAN VALAMI FURCSA ÉS MEGMAGYARÁZHATATLAN magy. 18:45 18:45 18:45 1 Színes, magyar film, 90 p GODARD: BÚCSÚ A NYELVTŐL Színes, francia-svájci kísérleti film, 70 p felir. DRÁGA ELZA Színes magyar film, 96 p KÖRBERAJZOLVA Színes, francia fekete komédia, 104 p MÁRIA FÖLDJÉN Színes, spanyol játékfilm, 110 p magy. 17:00 17:00 17:00 1 felir. 20:30 20:30 20:30 2 PADDINGTON Színes, angol-francia-kanadai családi vígjáték, 97 p EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK Színes, amerikai-angol történelmi kalandfilm, 142 p ESZEVESZETT MESÉK Színes, argentin-spanyol vígjáték, 122 p DECEMBER PADDINGTON Színes, angol-francia-kanadai családi vígjáték, 97 p 15:45 15:45 15:45 1 EXODUS: ISTENEK ÉS KIRÁLYOK 17:30 17:30 17:30 1 Színes, amerikai-angol történelmi kalandfilm, 142 p A HOBBIT - AZ ÖT SEREG CSATÁJA Színes, amerikai-új-zélandi fantasy, 142 p VATIKÁNI MÚZEUM Színes, olasz ismeretterjesztő film, 70 p T.S. SPIVET KÜLÖNÖS UTAZÁSA Színes, francia-kanadai családi film, 105 p SWING Színes, magyar romantikus vígjáték, 117 p ESZEVESZETT MESÉK Színes, argentin-spanyol vígjáték, 122 p MÁRIA FÖLDJÉN Színes, spanyol játékfilm, 110 p SZEXTERÁPIA Színes, ausztrál vígjáték, 95 p ZŰRÖS OLASZ ESKÜVŐ Színes, olasz vígjáték, 91 p BOGYÓ ÉS BABÓCA 3 - JÁTSZÓTÁRSAK Színes, magyar rajzfilm, 70 perc HOGYAN ÍRJUNK SZERELMET Színes, amerikai romantikus vígjáték, 106 p CSILLAGHERCEGNŐ Színes, angol-francia-kanadai családi vígjáték, 97 p MÁZLI, A CSODAKUTYA Színes, angol családi vígjáték, 87 p JÉGVARÁZS Színes, amerikai animációs film, 108 p GODARD: BÚCSÚ A NYELVTŐL Színes, francia-svájci kísérleti film, 70 p SHIRLEY - A VALÓSÁG LÁTOMÁSAI Színes, osztrák film, 92 p felir. 16:15 16:15 16:15 1 magy. 18:15 18:15 18: :15 20:15 20: :30 16:30 16:30 1 felir. 18:30 18:30 18: :30 20:30 20:30 2 magy. 15:00 15:00 15:00 1 szinkr szinkr felir. felir. 2

10 :45 17:45 17: :30 16:15 14:00 17:45-17:45 17:45 17:45 18:00 17: :00 16:00 16:00 18:00 16:15 14:30 14:30 16:15 16:15 16: :30 16:30-16:30 17:00 17:00 17:00 17:00-17:00 17: :15 18:15-18:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20: :15 20:15 20:15 20: :30 15:30 15:30 15:30 15:30 15:30 15:30 15:30-15:30 15: :45 18:45 18:45 18: :00 17:00 16:30 17:00-18:00 16:15 16:15 18:00 18:00 18: :30 20:30 17:00 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 16:00 16:00 16:00 16:00 16:00-16:00-18:00 18: :45 15:45-18:15 18:15 18:15 18:15 18:15 18: :30 17:30 17:30 15:00 15: :00 15: :30 17:30 17:30 17:30 17:30-16:15 16:15 17:00 17:00 16: :15 14:15 14: :15 18:15 18:15 16:00 17:00 17: :15 20:15 20: :30 16:30 16:30 16:45 16:45 16:45 16:45 16: :30 18:30 18:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20: :30 20:30 20: :00 15:00 15:00 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 14:00 20:15 15:30 15:30 15:30 15:30 15:30-15:15 15:15 15:15 15:15 15:15 15:15 14:00 14:00 17:00 17:00 18:45 18:45 18:45 18:45 18:45 18:45 Színmagyarázat: ZSIGMOND VILMOS TEREM BALÁZS BÉLA TEREM CSŐKE JÓZSEF TEREM

Régi értékek, új technika A mi mozink!

Régi értékek, új technika A mi mozink! Régi értékek, új technika A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2014. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból!

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból! A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. június Norvég erdő Szeged, Sóhordó utca 18. (30) 998 3342 Rendezvények (25 50 fő) Kitelepülés 5 féle menü 110 fős kerthelyiség grillezéssel Zárt parkoló Hétfőnként

Részletesebben

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b.

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. július Július 15-től augusztus 3-ig Napos út Lencsés-tó Napos út 5/b. Izabella híd 11 07 15 P Zsigmond Vi 15.00 17. 16 Sz 17 V 18 H 19 K 20 Sz 21 Cs 22 P 23 Sz 24

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE. SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás

ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE. SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás 1. Uránia Nemzeti Filmszínház 1088 Budapest, Rákóczi út 21. 2 200 000

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12 2016-04-25 Hétfő U2 Innocence + Experience Tour 20? A Return to Paris 08:30 Üdv a világomban! 09:55 Kamuzsaruk 11:40 Schmidt története Szerelem a végzetem Versenyben az elnökségért Felvétel indul! XIII/17.

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

JÁSZOK történelmi dal- és táncjáték

JÁSZOK történelmi dal- és táncjáték JÁSZOK történelmi dal- és táncjáték A Jászok című történelmi dal- és táncjáték alkotóinak, létrehozóinak elsődleges célja, hogy bemutassák a jászok rendkívül összetett, és hihetetlenül izgalmas történelmét,

Részletesebben

Szeptemberi új könyveinkből

Szeptemberi új könyveinkből Szeptemberi új könyveinkből Raymond Chandler: A hugica Budapest, Európa, 2010. Orfamay Questnek hívják az ifjú hölgyet, a kontinens közepéről, egy isten háta mögötti kisvárosból jött a csillogó-villogó

Részletesebben

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110 Leltkönyv egyszer Lelti szám Rakti i 00425585 2013.11.05. ParaNorman / rend. Chris Butler, Sam Fell,.-Budapest : Select'86 Kft., 2013.-1 DVD (88 infotéka (fszt.) DVD 2503 min): szín., hg..- Szinkronizált

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 2015. ÉV

PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 2015. ÉV PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 205. ÉV A Pécsi Nemzeti Színház művészi szempontból sikeres 205. évet zárt. Hét nagyszínházi, hat kamaraszínházi és egy stúdió

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu

Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu Spinoza Színház hírlevél - spinoza.hu Kedves Spinoza-barát! Íme az év utolsó hónapjának programja, három premierrel és hozzá még egy budapesti bemutatóval! 2. kedd 19 óra Mészáros Márta estje 5. péntek

Részletesebben

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard.

ŐSZI FILMNAP 2010. Október 14. Október 7. angol film. Ideje: 95 perc Rendezte: Lone Scherfig Szereplők: Carey Mulligan, Peter Sarsgaard. ŐSZI FILMNAP 2010 Október 7. A bombák földjén amerikai film Készült: 2008 Ideje: 131 perc Rendezte: Kathryn Bigelow Szereplők: Jeremy Renner, Christopher Sayegh, Ralph Fiennes Kathryn Bigelow A bombák

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017 A mozi előadásaira az alábbi helyárak érvényesek:helyár: 1200 Ft, Kedvezményes helyár: 1000 Ft. A "kedvezményes helyár" belépőjegyekre a diákok és a nyugdíjasok jogosultak. Kedvezményes: egységesen 1000

Részletesebben

Nekünk még volt szabadnapunk

Nekünk még volt szabadnapunk Nekünk még volt szabadnapunk 2013. 09. 11. Szerző: Kalmár András Molnár Piroskával egy nagy irodaház felső szintjén találkoztam, vöröses-lilás paróka volt a fején, zebramintás blúz és műszálas sál egészítették

Részletesebben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben Azonosító: ART18 2011 10 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2011. 10. 05. szerda Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

Elemi álom címő film premierje;

Elemi álom címő film premierje; Lapozztovább... Programunk: 2010. szeptember 24. péntek este 18.00-20.00 Elemi álom címő film premierje; mőfaja: tudományos szórakoztató film 18.00-18.30 Elıadások, a filmben szereplı laboratóriumok bemutatása,

Részletesebben

http://www.feszek-muveszklub.hu info@feszek-muveszklub.hu

http://www.feszek-muveszklub.hu info@feszek-muveszklub.hu FÉSZEK MŰVÉSZKLUB (Alapítási év: 1901) Cím: 1073 Budapest VII., Kertész u. 36. Postacím: 1400 Budapest, Pf. 8 A klub központi telefonszáma: 342-6548, 342-6549 (éjjel-nappal) Fax: 322-2271 Titkárság: 342-6547

Részletesebben

Ókovács: ki van nyújtva a kéz

Ókovács: ki van nyújtva a kéz Ókovács: ki van nyújtva a kéz Népszava 2015. február 6. 31. szám 12. oldal Ókovács Szilveszter szerint a repertoár jelentős része fölött eljárt az idő FOTÓ: TÓTH GERGŐ A Magyar Állami Operaház főigazgatója

Részletesebben

www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2014. November

www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2014. November www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2014. November G. ROSSINI: A SEVILLAI BORBÉLY ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A NEW YORK-I METROPOLITAN OPERÁBÓL NOVEMBER 22. 19:00 KOREAI FILMFESZTIVÁL (A Koreai Kulturális

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

A majmot a "jobbik" értelmében véve Mohácsiék A velencei kalmár előadása a Nemzetiben

A majmot a jobbik értelmében véve Mohácsiék A velencei kalmár előadása a Nemzetiben A majmot a "jobbik" értelmében véve Mohácsiék A velencei kalmár előadása a Nemzetiben L. Varga Péter 2013. 03. 24. 11:16 Aktuálpolitikai szólamokkal alaposan megtűzdelt értelmezés Shakespeare A velencei

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

Az Istentől származó élet

Az Istentől származó élet Az Istentől származó élet Előszőr is mi az élet? Sokan próbálták deffiniálni, különféle kulturális, tudományos vagy vallási nézőpontokból is. A tudomány mivel a fő forrása a megfigyelés és az információ

Részletesebben

január Eseménynaptár Magyarkanizsa / 2014 MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

január Eseménynaptár Magyarkanizsa / 2014 MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia Eseménynaptár HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: I ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

Részletesebben

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel!

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel! Art Mozi Zalaegerszeg, Stúdió terem 2014. március havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 46. Iroda: (9.0017.00) tel/fax: 92/314575, Pénztár: (14.00) tel: 20/2602794 Jegyek vásárolhatók a mozi pénztárában

Részletesebben

"Örömmel ugrok fejest a szakmába" - Interjú Őze Áronnal

Örömmel ugrok fejest a szakmába - Interjú Őze Áronnal "Örömmel ugrok fejest a szakmába" - Interjú Őze Áronnal 2014. október 29. szerda, 08:00 Az idei Vidor fesztiválon Őze Áron és Kedvek Richárd nyerte a legjobb főszereplő párosnak járó Pantalone-díjat az

Részletesebben

Ifjan éretten öregen 80 kérdés válasz közel nyolc évtizedről

Ifjan éretten öregen 80 kérdés válasz közel nyolc évtizedről Conference paper MAFIOK XXXVIII. 2014, Pollack Mihály Faculty of Engineering and Information Technology University of Pécs, Hungary Ifjan éretten öregen 80 kérdés válasz közel nyolc évtizedről Kispéter

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012. 12. 24. - 2012. 12. 30. /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012. 12. 24. - 2012. 12. 30. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012. 12. 24. - 2012. 12. 30. / 2012. december 24. hétfő 10.30 óra Jer, pajtás Betlehembe! 2012. december 26. szerda 17.00 óra Diótörő 2012. december 27. csütörtök

Részletesebben

Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN

Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN Ferri-Pisani A SZERELEM AMERIKÁBAN FERRI-PISANI A szerelem Amerikában Regény 2011 fordította Dénes Zsófia Fapadoskonyv.hu Kft. Dénes Zsófia jogutódja I. A félig nyitott kapu Az átkelés utolsó napjaiban

Részletesebben

Észak Dél ellen Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Észak Dél ellen Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2011 április 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Furcsa ezt itt és most kimondani, de az egyenlőtlen fejlődés tézise

Részletesebben

Mióta él Békéssámsonon? Melyek a legkorább emlékei, első benyomásai a faluról?

Mióta él Békéssámsonon? Melyek a legkorább emlékei, első benyomásai a faluról? (Interjú 2.) Pleskonics Istvánné 2014. január 4-én, egy esős, borongós szombat délutánon három órát beszélgettünk Irénke nénivel előzetes egyeztetés után Alkotmány utcai lakásában. Délután kettőtől délután

Részletesebben

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20.

Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20. Kulturális Programok Rendezvények Miskolc 2013. január. 14. január 20. 2013. január 14. hétfő 19 óra Szezonbérlet: Giuseppe Verdi: e-moll vonósnégyes Richard Wagner: Trisztán és Izolda előjáték átirat

Részletesebben

2016-02-01 Hétfő S 12 10:00. Azanyját! 3. S 12 10:20. A visszatérés II/5. S 12 10:55. Vadregény. S All 13:00. Csingiling és a kalóztündér S 12 14:20

2016-02-01 Hétfő S 12 10:00. Azanyját! 3. S 12 10:20. A visszatérés II/5. S 12 10:55. Vadregény. S All 13:00. Csingiling és a kalóztündér S 12 14:20 2016-02-01 Hétfő Hangya boy A csajok bosszúja 11:50 Gabby Douglas egy tornászlány története 08:55 Szerelem a csillagok alatt II/5. Meglepetés 14:50 Azanyját! 3. Közel a karácsony 13:20 10:55 Vadregény

Részletesebben

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a és a címen

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a  és a  címen Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2016. szeptember havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (15.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat:

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat: 1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: Ez a kancsal fény már a lélekben készülődő robbanás felé utal, annak közelségét jelzi (Kiss Ferenc) Mutassa be az öntudatlan lázadás gesztusát Kosztolányi Dezső

Részletesebben

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a felhasználható irodalmak jegyzéke Apanélküliség témakör irodalma Hajléktalan témakör irodalma Halál témakör irodalma Hűség és barátság témakör irodalma Kamasz

Részletesebben

PROJEKTLEÍRÁS. Emlékezni és emlékeztetni Pályázat diákcsoportok és tanáraik számára a magyarországi holokauszt 70. évfordulójához kapcsolódóan

PROJEKTLEÍRÁS. Emlékezni és emlékeztetni Pályázat diákcsoportok és tanáraik számára a magyarországi holokauszt 70. évfordulójához kapcsolódóan PROJEKTLEÍRÁS Emlékezni és emlékeztetni Pályázat diákcsoportok és tanáraik számára a magyarországi holokauszt 70. évfordulójához kapcsolódóan Pályázók: A Szegedi Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola

Részletesebben

LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL. Családszinódus után

LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL. Családszinódus után LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL XV. évfolyam 8. szám 2015. november Családszinódus után 2015. október 4-25. között tartották Rómában a XIV. Püspöki Szinódust, melynek témája a család

Részletesebben

KÖTELEZŐ és AJÁNLOTT OLVASMÁNYOK LISTÁJA

KÖTELEZŐ és AJÁNLOTT OLVASMÁNYOK LISTÁJA KÖTELEZŐ és AJÁNLOTT OLVASMÁNYOK LISTÁJA a 2015-2016-es tanévben A 7. ÉVFOLYAMON 1 / 12 Kötelező olvasmányok a szöveggyűjteményben szereplő műveken kívül: Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg Mikszáth

Részletesebben

Madarak és Fák Napja XXIII. Országos Tanulmányi Verseny Területi forduló 2016. I. Madárhang felismerés. 5 pont/

Madarak és Fák Napja XXIII. Országos Tanulmányi Verseny Területi forduló 2016. I. Madárhang felismerés. 5 pont/ Madarak és Fák Napja XXIII. Országos Tanulmányi Verseny Területi forduló 2016. Jelige, csapat: Elérhető pontszám: 101 pont Elért pontszám: Helyezés: I. Madárhang felismerés. 5 pont/ Hallgassátok meg figyelmesen

Részletesebben

Bártfai Míra (1989) Debrecen. A Debreceni Egyetem BA képzésének magyar és kommunikáció

Bártfai Míra (1989) Debrecen. A Debreceni Egyetem BA képzésének magyar és kommunikáció Nagyvizit 53 Bártfai Míra (1989) Debrecen. A Debreceni Egyetem BA képzésének magyar és kommunikáció szakos hallgatója. Bártfai Míra A Fel! című animációs film mint a 3D újrafelfedezése A háromdimenziós

Részletesebben

ERASMUS+ Mobility Program Beszámoló

ERASMUS+ Mobility Program Beszámoló ERASMUS+ Mobility Program Beszámoló 2014. október 6. 2015. április 5. KSOT- National School of Dance, Greece Fél évnyi erasmusolás után 2014 októberében tértem vissza Athénba. Mivel a nyarat otthon töltöttem,

Részletesebben

Karácsony előtti betegellátás

Karácsony előtti betegellátás II. évfolyam 12. szám 2015. december Karácsony Lelkünk szemével az égre nézünk, és mi is követjük a csillagot, amely vezeti Betlehembe a Napkeleti Királyok utazását. Isten igéje, a Szentháromság második

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc.

Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc. 128 SZEMLE Meleg Férfiak, Hideg Diktatúrák. 2015. Rend. Takács Mária. Éclipse Film Kft., Civil Művek. Magyar dokumentumfilm, angol felirattal. 100 perc. Takács Mária új dokumentumfilmje a melegeket kirekesztő,

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

NORAN LIBRO A Kossuth Kiadói Csoport tagja

NORAN LIBRO A Kossuth Kiadói Csoport tagja A Kossuth Kiadói Csoport tagja ÜNNEPI KÖNYVHÉT 2010 1 2 KÁNTOR LAJOS Barátom a malomban SINKÓ ERVIN Optimisták Négykezes Csiki Lászlóval 316 oldal, kartonált; ára: 2590 Ft ISBN 978-963-99960-4-5 Volt egyszer

Részletesebben

Fotó: Komjáthy Máté Uránszív - Főszerepben a város! - FESZTáv - Szakács Hajnalka

Fotó: Komjáthy Máté Uránszív - Főszerepben a város! - FESZTáv - Szakács Hajnalka Pécsi forma Fotó: Komjáthy Máté - Szakács Hajnalka Öt nap próba és egy felkészítő workshop után bemutatták a Független Előadó-művészeti Szövetség, kizárólag a FESZTáv-ra készített, pécsiekkel készült,

Részletesebben

Ügyeskedj! Kalendárium. Legyél Te is indián! Zöld mozaik. Egészség-ábécé. Mese. - Szívem a. - Gondolkozz! Oldd meg! - Anyák napja.

Ügyeskedj! Kalendárium. Legyél Te is indián! Zöld mozaik. Egészség-ábécé. Mese. - Szívem a. - Gondolkozz! Oldd meg! - Anyák napja. 2006. május A Magyar Máltai Szeretetszolgálat játszótereinek lapja VI. évf.v. szám - Szívem a szíveddel lüktetett - Kalendárium - Anyák napja Zöld mozaik - A mûanyag Mese - Versek Ügyeskedj! - Gondolkozz!

Részletesebben

Javaslat a. Szoborkert. települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a. Szoborkert. települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Szoborkert települési értéktárba történő felvételéhez I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve: Langó Csaba 2. A javaslatot benyújtó személy,

Részletesebben

Kedves Jegyespár, köszönjük szépen, hogy megkerestetek bennünket!

Kedves Jegyespár, köszönjük szépen, hogy megkerestetek bennünket! { e s k ü v ő i f o t ó z á s á r a j á n l a t 2 0 1 6 } Kedves Jegyespár, köszönjük szépen, hogy megkerestetek bennünket! minimum csomag alap csomag alap plusz csomag 160 ezer Ft 190 ezer Ft 220 ezer

Részletesebben

A librettó Luko Paljetak horvát költő, író azonos című színdarabján alapul, Juranić mellett pedig Paljetak volt az opera másik szövegírója.

A librettó Luko Paljetak horvát költő, író azonos című színdarabján alapul, Juranić mellett pedig Paljetak volt az opera másik szövegírója. operaportal.hu, 2013. 10. 10. "A NYÁR UTOLSÓ VIRÁGA" Zoran Juranić "A nyár utolsó virága" című operája. Kritika. A 2013. évi Armel Operaverseny második előadásán egy horvát kortárs zeneszerző, Zoran Juranić

Részletesebben

P. Müller Péter Székely György pályaképe

P. Müller Péter Székely György pályaképe 1 P. Müller Péter Székely György pályaképe Bizonyos értelemben méltánytalan dolog egy 94 éves életutat, és azon belül egy több mint hét évtizedes szakmai pályafutást egy rövid előadás keretében összegezni.

Részletesebben

Házasság Hete SZEGEDEN

Házasság Hete SZEGEDEN Házasság Hete SZEGEDEN 2012. február 12 19. Fotók: Gémes Sándor, Erhardt Gyula ill. a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Gyűjteményéből Vágyni arra, amink van! Szeretettel várjuk azokat akik előtte

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

Szerepjáték és kultúra

Szerepjáték és kultúra Szerepjáték és kultúra Viselkedéselemzés gyakorlat PSZB09-162:65 2016. tavaszi félév Oktatók elérhetőségei Lippai Edit, egyetemi adjunktus lippai.edit@ppk.elte.hu Fogadóóra: Kedd 12.00-13.30 Izabella u.

Részletesebben

A játék célja. A játék tartozékai. A játéktáblák

A játék célja. A játék tartozékai. A játéktáblák Szabályfüzet A középkorban minden nemesnek az volt a legfontosabb, hogy minél nagyobb terület fölött uralkodjon, és minél nagyobb befolyást szerezzen a királyi udvarban. A beházasodás más nemesi családokba

Részletesebben

Indiai titkaim 5 - nagy kupac csomag

Indiai titkaim 5 - nagy kupac csomag 2010 szeptember 05. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Eljött a nagy nap. 1993. december 13-a, Luca napja. Indulás Indiába

Részletesebben

Karácsony A szeretet ünnepe?

Karácsony A szeretet ünnepe? A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE II. évfolyam 12. szám 2009. december Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Karácsony A szeretet ünnepe? Ha az autók

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

Ugodi Harangszó. 2013. DECEMBER, KARÁCSONY HAVA Az Ugodi Római Katolikus Egyházközség értesítője. Kedves Ugodi Testvérek!

Ugodi Harangszó. 2013. DECEMBER, KARÁCSONY HAVA Az Ugodi Római Katolikus Egyházközség értesítője. Kedves Ugodi Testvérek! Ugodi Harangszó 2013. DECEMBER, KARÁCSONY HAVA Az Ugodi Római Katolikus Egyházközség értesítője Kedves Ugodi Testvérek! Napjainkban a karácsonyi hangulat megteremtéséhez elengedhetetlen a feldíszített

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

Művészetek Ének-zene. 11. évfolyam

Művészetek Ének-zene. 11. évfolyam Művészetek Ének-zene A Művészetek - Ének-zene szabadon választható tantárgy belépési követelményei: Hallásvizsgálat: 10 nép- illetve műdal átélt, élményszerű tiszta előadása emlékezetből, a dalokat másmás

Részletesebben

Népi játékok foglalkozások

Népi játékok foglalkozások Népi játékok foglalkozások Szélkakas népi játszópark (Kosaras körhinta, népi játékok) A népi játékok, nem csupán látványos népművészeti alkotások, hanem fejlesztő hatású kreatív, embert próbáló ügyességi

Részletesebben

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk Címünk: 9500 Celldömölk, Dr. Géfin tér 1. Telefon: +36 (95) 779301; +36 (95) 779302 Email: artmozi@cellkabel.hu WEB: http://artmozi.celldomolk.hu

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától Június 24-én, 17 órától SZENT IVÁN NAPJA 1 Június 3. szerda, 15 óra a Faluház nagytermében PEDAGÓGUSOK KÖSZÖNTÉSE Köszöntõt mond dr. Lelkes Péter alpolgármester Június 3. szerda, 19 óra a Közösségi Házban

Részletesebben

www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2015. január

www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2015. január www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2015. január CARMEN TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS FELVÉTELRŐL, A MADRIDI TEATRO REALBÓL. JANUÁR 2. 18:00, 100 perc producerek: Antonio Gades, Carlos Saura QUEEN LIVE

Részletesebben

Rokoni iszony. Csillag Katalin

Rokoni iszony. Csillag Katalin Rokoni iszony Csillag Katalin 1. Az új szomszédok A szüleim arra tanítottak, ne bántsak meg senkit, nem jó, ha az embernek ellenségei vannak. Megfogadtam a tanácsukat, bár a mi helyzetünkben ez akár képmutatásnak

Részletesebben

MÁRTON-NAPI JÓTÉKONYSÁGI EST

MÁRTON-NAPI JÓTÉKONYSÁGI EST 1 November 7. szombat, 15 óra a Faluház nagytermében MÁRTON-NAPI JÓTÉKONYSÁGI EST a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében. Fellépők: A német nemzetiségi tagozat csoportjai és énekkara; Füzes Néptáncegyüttes,

Részletesebben

Holokauszt Emlékközpont Ahol a Múlt a Jövőnek üzen...

Holokauszt Emlékközpont Ahol a Múlt a Jövőnek üzen... Nem tudja megnyitni hírlevelünket? Kérjük, kattintson ide! Holokauszt Emlékközpont Ahol a Múlt a Jövőnek üzen... 2012. februári hírlevél VISSZATEKINTŐ 67 éve, január 17-én veszett nyoma Budapesten Raoul

Részletesebben

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza

A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Baján csobbant a csapat Megyedöntőn jártak 2009.01.15. A 14 tagú kalocsai küldöttség remekül teljesített a Diákolimpia megyei fináléjában, hiszen nyolc éremmel térhettek haza Január 8-án a vizek városában

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

2011. november. TelSol Kft. A szegedi Belvárosi mozi műsora. November 9., 19 óra. Belvárosi mozi. Badár Sándor: MOZI egy izgalmas út képei

2011. november. TelSol Kft. A szegedi Belvárosi mozi műsora. November 9., 19 óra. Belvárosi mozi. Badár Sándor: MOZI egy izgalmas út képei A szegedi Belvárosi mozi műsora 20. november November 9., 19 óra Belvárosi mozi STANDUP élő műsor az útról Badár Sándor: MOZI egy izgalmas út képei TelSol Kft. MOBILTELEFON SZAKÜZLET ÉS SZAKSZERVIZ használt

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia ESEMÉNYNAPTÁR Magyarkanizsa HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben