Belvárosi mozi program január

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2015. január"

Átírás

1 Belvárosi mozi program január

2 CARMEN TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS FELVÉTELRŐL, A MADRIDI TEATRO REALBÓL. JANUÁR 2. 18:00, 100 perc producerek: Antonio Gades, Carlos Saura QUEEN LIVE IN MONTREAL Január :30 óra 2007, színes, kanadai koncertfilm, 95 perc A Queen Rock Montreal a brit Queen együttes november 24- én és 25-én Montréalban, a Montreal Forumban adott koncertjének felvétele. Jegyár: 1300 Ft MEKK ELEK, AZ EZERMESTER ZENÉS MESEJÁTÉK, A DUMASZÍNHÁZ ELŐADÁSA Január óra kb. 70 perc, írta: Romhányi József, zene: Ránki György, rendező: Pille Tamás Jegyár: 1500 Ft A madridi Teatro Realban, Gades 75. születésnapja alkalmából 2010-ben szervezett ünnepi előadáson rögzített, szenvedélyes és életteli előadás páratlanul hiteles módon jeleníti meg a tradicionális spanyol flamenco kirobbanó erejét és érzelmi töltetét. Jegyár: 2200 Ft LEHÁR FERENC: A VÍG ÖZVEGY ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A NEW YORK-I METROPOLITAN OPERÁBÓL Január óra, 150 perc A New York-i Broadway egyik ismert rendezője és koreográfusa, Susan Stroman állítja színpadra Lehár Ferenc örökzöld operettjét. Az amerikai rendező ezzel a pazar kiállítású, angol fordításban elhangzó előadással debütál a Metropolitanben. Az előadást a brit Andrew Davis vezényli, aki három kontinensen tölt be művészeti vezetői tisztséget. A produkció mindenképpen kiemelkedik a New York-i dalszínház 131. évadjának műsorából, hiszen a prima donna assoluta, Renée Fleming alakítja a párizsi milliomos özvegyet, Hannát. J. OFFENBACH: HOFFMANN MESÉI ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A NEW YORK-I METROPOLITAN OPERÁBÓL Január óra, 205 perc Világsztár tenor, Vittorio Grigolo alakítja a címszerepet Offenbach fantasztikus remekművében. Oldalán a nagyszerű abház szopránt, Hibla Gerzmavát láthatjuk, aki 2010-ben ugyanebben a szerepben debütált a New York-i operaházban. Ezúttal is a befelé forduló énekesnő Stellát, valamint annak három arcát, a mechanikus bábu Olympiát, a tüdőbajos Antoniát és a kurtizán Giuliettát alakítja. Miklósként a fiatal amerikai mezzoszoprán, Kate Lindsey lép színpadra, míg a legendás bariton, Thomas Hampson ezúttal a gonoszt megtestesítő négy gazember ruhájába bújik.

3 DUMAPÁRBAJ színes, magyar vígjáték, 87 perc, 2014 Filmbemutató és közönségtalálkozó az alkotókkal (időpont egyeztetés alatt) rendező: Paczolay Béla szereplők: Hadházi László, Kiss Ádám, Eszenyi Enikő Kalmár Tamás befutott, negyvenes évei végén járó, kissé felfuvalkodott sztár. Stand up nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló show műsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence egyre inkább feltörekvő fiatal riválisa - Nagy Tóbiás. Tamás úgy hiszi, minden bajának Tóbiás az okozója, ezért minden igyekezetével azon van, hogy a fiatal humorista fölébe kerekedjék. 2. SLOW HÉTVÉGE WIFI NINCS. BESZÉLGESS! (kocsma felirat) január A slow filozófia alapja a tudatosság, nyitottság, őszinteség és közösség. A mozgalom 1986-ban indult el Olaszországból, amikor egy olasz gasztronómus, Carlo Petrini tiltakozott egy McDonald s megnyitása ellen a római Spanyol Lépcsőknél, a gyors ételekkel szemben az egészséges, lassú, minőségi étkezés fontosságát hangsúlyozva. Petrini kezdeményezése az elmúlt évtizedek során globális mozgalommá duzzadt, és olyan területek is bekapcsolódtak a slowba, mint az utazás, a gyereknevelés, az olvasás, a munkavégzés, a médiafogyasztás, a mozi, a városok vagy a design. Minden területen a lehető legközvetlenebb kapcsolatokat, leginkább emberközeli termelést, tájékozódást és a környezetünk minél teljesebb megélését szorgalmazzák. A Belvárosi mozi idei, második slow hétvégéjét a KÖZÖSSÉG szellemében tervezi. KÖZÖS FAZÉK közös főzés és ebéd termelői alapanyagok felhasználásával önkéntes kukták jelentkezését elfogadjuk! KÖZÖS POSTER készítés írj egy gondolatot, rajzolj egy képet, ragassz egy fényképet: mi jelent számodra csendes, hétköznapi örömöt? KÖZÖS FILMNÉZÉS slow filmek, Kedvenc filmem sorozatindító bemutató és kvaterkázás Ajánlott filmek: Lavina, Téli álom, nap a Földön, Halhatatlan szeretők, Sráckor, Ida KÖZÖS SÉTA slow helyek Szegeden A Belvárosi mozi hátulról KÖZÖS BEJÁRÁS KÖZÖS merengés régmúlt időkön: A Telin Tv bemutatja: Karácsony van! Mi újság? Játékfilm 28perc, rendezte: Nagyné Borbás Edina, főszereplők: Rácz Tibor, Bánvölgyi Tamás Plakátkiállítás a 25 éves THEALTER fesztivál archívumából Hangfürdő, frissítő masszázs, beszélgetések, diavetítés, társasjátékok, jógaóra, kézműves foglalkozások gyerekeknek. Együttműködő partnerek: Somogyi Könyvtár, MASZK Egyesület, SZTE Kulturális Iroda, D2 Ifjúsági Iroda, Déry Miksa Szakközépiskola, Ibos Éva művészettörténész, Szilasi László író FILMKLUBOK Ezüsthaj filmklub kedd, 14 óra, Balázs Béla terem január 06. VATIKÁNI MÚZEUM január 13. APROPÓ SZERELEM január 27. BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET

4 SZERELMES NŐVÉREK színes, magyarul beszélő, német-osztrák-svájci játékfilm, 140 perc, 2014 rendező: Dominik Graf szereplők: Henriette Confurius, Florian Stetter, Hannah Herzsprung A 18. században járunk. Caroline és Charlotte nővérek, akik mindketten szerelmesek lesznek Friedrich Schillerbe, a lázadó költőbe, aki felkavarja a német irodalmi világot. Ők hárman egy közös utat járnak be, mely nem lesz mentes a szenvedélytől és mindnyájuk életére kiható élményektől. A HOBBIT - AZ ÖT SEREG CSATÁJA színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi fantasy, 142 perc, 2014 rendező: Peter Jackson szereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett A Hobbit: Az öt sereg csatája Peter Jackson Hobbit-trilógiájának befejező része. Miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól, a sárkánytól, Zsákos Bilbo és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngő Smaug nőket és gyerekeket sem kímélve támad Esgarothra (Tóváros). HOGYAN ÍRJUNK SZERELMET színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2014 rendező: Marc Lawrence szereplők: Hugh Grant, Marisa Tomei, Allison Janney, J.K. Simmons A jobb napokat látott forgatókönyvíró egyszer csak azon kapja magát, hogy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. KERESZTÚT színes, feliratos, német-francia filmdráma, 107 perc, 2014 rendező: Dietrich Brüggemann szereplők: Lea van Acken, Hanns Zischler, Florian Stetter A 14 éves Maria és családja egy szigorú, fundamentalista katolikus közösséghez tartozik. Maria odaadó tagja a közösségnek, ennek ellenére súlyos konfliktusba kerül: szigorú édesanyja értékrendje és iskolai tinédzser életének mindennapi jelenségei ütközőpontjában találja magát. A különleges szerkezetű történet párhuzamot von Jézus keresztre feszítésének és a kislány szenvedésének állomásai között.

5 ELRABOLVA 3 színes, magyarul beszélő, francia akció-thriller, 109 perc, 2015 rendező: Olivier Megaton szereplők: Liam Neeson, Maggie Grace Forest Whitaker, Famke Janssen Bryan Mills volt CIA-ügynök számára a legfontosabb küldetés mindig is a családja védelme volt. Mikor már azt hitte, minden ellenségével leszámolt, és sötét múltja nem érheti utol, egy váratlan esemény teljesen felborítja addigi nyugodt életét. Volt feleségét holtan találja otthonában, és minden bizonyíték az ő bűnösségére utal. Miközben a vérprofi Mills mindent bevet, hogy megtalálja és kiiktassa a valódi bűnösöket, a nyomába ered egy elszánt nyomozó, valamint a CIA és az FBI. SILS MARIA FELHŐI színes, feliratos, francia-svájci-német filmdráma, 124 perc, 2014 rendező: Olivier Megaton szereplők: Kristen Stewart, Juliette Binoche, Brady Corbet Nemzetközi karrierje csúcsán felkérik Maria Enderst, hogy játsszon annak a darabnak az újrarendezett változatában, amely húsz éve híressé tette őt. Akkor Sigrid, a csábító fiatal lány szerepét játszotta, aki lefegyverzi, majd végül öngyilkosságba hajszolja főnökét, Helenát. Mariának ezúttal azonban a másik, idősebb nő, Helena szerepét kellene eljátszania. SHIRLEY - A VALÓSÁG LÁTOMÁSAI színes, feliratos, angol nyelvű, osztrák film, 92 perc, 2013 rendező: Gustav Deutsch szereplők: Stephanie Cumming, Christoph Bach, Florentín Groll A filmben Edward Hopper tizenhárom festménye elevenedik meg, a festményekből kibomló jelenetekben pedig egy elbűvölő hölgy történetét láthatjuk. Shirley vonzó, karizmatikus és emancipált színésznő. Az ő személyes élményein keresztül Amerika történelmének egy különleges korszakába pillanthatunk be. ESZEVESZETT MESÉK színes, magyarul beszélő, argentin-spanyol film, 122 perc, 2014 rendező: Damián Szifron producer: Pedro Almodóval szereplők: Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia,Darío Grandinetti Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében az uzsorást, aki tönkretette családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.

6 A MINDENSÉG ELMÉLETE színes, magyarul beszélő, angol életrajzi dráma, 123 perc, 2014 rendező: James Marsh szereplők: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox 1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy egyszerű, meggyőző magyarázatot az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuron betegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül meg fog halni. Ám Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan. Miközben Stephen teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyalja az MANCS színes, magyar játékfilm, 92 perc, 2014 rendező: Pejó Róbert szereplők: Trill Zsolt, Keresztes Tamás, Pásztor Erzsi A 90-es években egy kisvárosban élő, első gyermekét váró pár - Zoli és Eszter - élete gyökeresen megváltozik, amikor a férfi elhunyt öreg barátja után egy hiperaktív németjuhász kölyköt örököl. A férfi befogadja épülő hegyi házukba, de felesége előtt ezt eltitkolja. Ettől kezdve az elektroműszerészként dolgozó Zoli, minden szabadidejét a Mancsnak elnevezett kutyával tölti. MORTDECAI színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 106 perc, 2015 PARKOLÓ színes, magyar játékfilm, 92 perc, 2014 rendező: David Koepp szereplő: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Tommy Mortdecai, a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt.ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. rendező: Miklauzic Bence szereplők: Lengyel Ferenc, Szervét Tibor, Somody Kálmán A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében. Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, akinek feltűnése alapjaiban változtatja meg Légiós megszokott életét.

7 ÚJRAHASZNOSÍTOTT SZERELEM színes, feliratos, svájci vígjáték, 95 perc, 2013 BIRDMAN (AVAGY A MELLŐZÉS MEGLEPŐ EREJE) színes, feliratos, amerikai játékfilm, 119 perc, 2014 TÉLI ÁLOM színes, feliratos, török-francia-német filmdráma, 196 perc, 2014 rendező: Nuri Bilge Ceylan szereplők: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbag Az egykori színész, Aydin egy kis hotelt vezet feleségével a festői Anatólia közepén. A hegytető uraként Aydin a környékbeliek jótevő vezetőjeként tekint magára, ám a lakosoknak meglehetősen ambivalens a viszonya hozzá. Így van ezzel felesége is, és viharos kapcsolatukon nem sokat segít, hogy Aydin frissen elvált húga is velük lakik. Amikor aztán beköszönt a tél és vele a havazás, a menedékként szolgáló hotelből mozdulni sem tudnak. Elfojtott indulatok törnek felszínre az izolált török társadalomban. Arany Pálma díj, Cannes, rendező: Pierre Monnard FOXCATCHER színes, feliratos, amerikai filmdráma, 134 perc, szereplők: Johanna Bantzer, Bruno Cathomas, Luna Dutli Egy német-svájci városban, ahol a tisztaság uralja az utcákat, egy szemétfelügyelő szerelmi története bontakozik ki. A hölgy Lily, egy gyorsétterem felszolgálója, aki egyben egyedülálló anyuka. A felügyelő közeledését Lily először elutasítja, ám lányával kötött szoros barátságának és a férfi odaadásának nem tud ellenállni. Szerelmük beteljesedik, azonban konfliktust rejt Lily szenvedélybetegsége. rendező: Alejandro González Inárritu szereplők: Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton Sztárnak lenni nehéz. Korosodó sztárnak még nehezebb. De a legnehezebb annak, aki valaha sztár volt, és most újra vissza szeretne jutni a reflektorfénybe. A film főhőse, Riggan Thomson valaha egy legendás képregényhőst alakított a mozikban - három részen át. Ám hiába szárnyalt akkor, azóta nem nagyon keresik, ő megöregedett, a szakma szélére sodródott, és most egyetlen utolsó rohammal próbálja visszahódítani magának a népszerűséget. rendező: Bennett Miller szereplők: Steve Carell,Channing Tatum, Mark Ruffalo A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja. A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthére du Pont bolondos figura volt, mármár a bolondság határán, sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért - egy birkózócsapatot is támogatott. A közte és két olimpiai birkózó testvér közti különös viszony alakulásáról szól ez a film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig.

8 BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 120 perc, 2014 rendező: Matthew Warchus szereplők: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominic West, Imelda Staunton Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik - azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet - bár minden segítségnek örül -, a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. A BOLYGÓ NEVE: HALÁL RENDEZŐI VÁLTOZAT színes, feliratos, amerikai sci-fi akciófilm, 153 perc, 1986 rendező: James Cameron szereplők: Sigourney Weaver, Lance Henriksen, Carrie Henn 57 évvel a katasztrófa után egy mentőhajó talál rá Ripley-re, akinek az utolsó pillanatba sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripley-t egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol NAP A FÖLDÖN színes, feliratos, angol filmdráma, 97 perc, 2014 rendező: Jane Pollard, Iain Forsyth szereplők: Nick Cave, Kylie Minogue, Ray Winstone nap a Földön - a legendás alternatív rock zenész, költő, író és forgatókönyvíró Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál - a film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be. A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai is. A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20,000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem ünneplése is APROPÓ SZERELEM színes, magyarul beszélő, amerikai-romantikus komédia, 111 perc, 2013 rendező: Fred Schepisi szereplők: Clive Owen, Juliette Binoche, Bruce Davison Jack Marcus és Dina Delsanto egykoron tehetséges művészek voltak, ám az idő nem nekik dolgozott. Mára a férfi tökéletes írói válságba süllyedt, míg a nőt egyre súlyosabb reumatológiai betegsége gátolja az ecsetvezetésben. Így jelenleg mindketten tanárként dolgoznak ugyanabban az iskolában, s akár ki is alakulhatna közöttük valami. Ha nem törne ki e helyett a totális háború!

9 SPANYOL AFFÉR színes, feliratos, spanyol vígjáték, 98 perc, 2014 rendező: Emilio Martínez Lázaro szereplők: Clara Lago, Dani Rovira, Carmen Machi Rafael sevillai férfi, aki sosem hagyta el az andalúz tartományt. Egyik este harsány mulatozás közben baszk vicceket mesél társaságának, mit sem sejtve arról, hogy egy baszk nő, Amaia is hallja őket, akit mélységesen megbánt a férfi gyúnyolódása. Az est végén valahogy mégis együtt távoznak Rafael lakására. Másnap Amaia visszautazik északra, ahol azzal szembesül, hogy régóta tervezett esküvője meghiúsul... IDA fekete-fehér, feliratos, lengyel-dán filmdráma, 80 perc, 2013 rendező: Pawel Pawlikowski szereplő(k): Agata Trzebuchowska, Agata Kulesza, Joanna Kulig, Dawid Ogrodnik A 60-as években egy lengyel kolostorban nevelkedik az árva novícius, Ida. A fogadalomtétel előtt, az apácák tanácsára meglátogatja nénikéjét, egyetlen élő rokonát, akivel korábban soha nem találkozott. A lengyel filmiskola legnagyobb alkotásainak stílusában fogant Ida megrendítő, kiemelkedő képi világú dráma, amelyben a két nő intim története finoman összefonódik a közép-európai történelmi háttérrel. A film 2014 decemberében 5 kategóriában nyerte el az Európai Filmdíjat (legjobb film, rendező, operatőr, forgatókönyv és közönségdíj). Szeged, Vaszy Viktor tér 3. Jegyrendelés: (62) Pénztárnyitás: 13 óra Zsigmond Vilmos terem 3D előadás: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft Digitális és hagyományos előadás: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft Balázs Béla és Csőke József terem: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft

10 DECEMBER PADDINGTON Színes angol családi vígjátek 97 p szinkr. 15:00 15:00 15:00 A HOBBIT: AZ ÖT SEREG CSATÁJA Színes, amerikai fantasy, 142 p szinkr. 17:15-17:15 HOGYAN ÍRJUNK SZERELMET Színes, amerikai, romantikus vígjáték, 106 p szinkr. 20:00 20:00 20:00 ESZEVESZETT MESÉK Színes, spanyol vígjáték, 122 p 20:15 20:15 20:15 SHIRLEY - A VALÓSÁG LÁTOMÁSAI Színes, angol nyelvű osztrák film, 92 p 17:00 17:00 17:00 SILS MARIA FELHŐI Színes, francia-svájci filmdráma, 124 p 15:45 15:45 15:45 BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET Színes, angol vígjáték, 120 p ZŰRÖS OLASZ ESKÜVŐ Zűrös olasz esküvő MÁZLI A CSODAKUTYA Színes, angol családi vígjáték, 87 p CSILLAGOK KÖZÖTT Színes, amerikai-angol sci-fi, 169 p APROPÓ, SZERELEM Színes, amerikai-angolai film, 111p ELRABOLVA 3 Színes, francia-amerikai thriller szinkr. 18:00 18:00 18:00 szinkr. 18:45 18:45 18:45 szinkr. 15:30 15:30 15:30 szinkr. szinkr. 20:30 20:30 20:30 szinkr. SPANYOL AFFÉR Színes, spanyol vígjáték, 98 p IDA Fekete-fehér, lengyel-dán film, 80 p JANUÁR DUMAPÁRBAJ Színes, magyar vígjáték magy. 18:15 18:15 - ELRABOLVA 3 Színes, francia-amerikai thriller, 109 p szinkr. 16:15 16:15 16:15 A HOBBIT: AZ ÖT SEREG CSATÁJA Színes, amerikai fantasy, 142 p szinkr. 20:00 A BOLYGÓ NEVE: HALÁL Színes, amerikai sci-fi horror, 153 p - 20: NAP A FÖLDÖN Színes, feliratos, angol dráma, 97 p 15:15 15:15 15:15 BIRDMAN (AVAGY A MELLŐZÉS MEGLEPŐ EREJE) 17:00 17:00 17:00 Színes, amerikai vígjáték, 119 p TÉLI ÁLOM Színes, török-francia-német dáma, 196 p 19:00 19:00 19:00 BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET Színes, angol vígjáték, 120 p SPANYOL AFFÉR Színes, spanyol vígjáték, 98 p ÚJRAHASZNOSÍTOTT SZERELEM Színes, svájci vígjáték, 95 p 16:15 16:15 16:15 18:30 18:30 18:30 20:30 20:30 20:30 A MINDENSÉG ELMÉLETE Színes, angol életrajzi film, 123 p szinkr. KERESZTÚT Színes, német-francia dráma, 107p LAVINA Színes, svéd-dán-norvég dráma, 118 p JANUÁR 29 - FEBRUÁR MORTDECAI Színes, amerikai vígjáték,106p szinkr. 20:15 20:15 - A MINDENSÉG ELMÉLETE Színes, angol életrajzi film, 123 p szinkr. 18:00 18:00 - MANCS magy. 16:15 16:15 14:30 Színes, magyar játékfilm, 92 p 16: NAP A FÖLDÖN Színes, angol dráma, 97 p 20:30 20:30 20:30 BIRDMAN (AVAGY A MELLŐZÉS MEGLEPŐ EREJE) 20:15 20:15 20:15 Színes, amerikai vígjáték, 119 p SZERELMES NŐVÉREK Színes, német-osztrák történelmi dráma, 140 p 18:00 18:00 18:00 KERESZTÚT Színes, német-francia dráma, 107 FOXCATCHER Színes, amerikai film, 134 p PARKOLÓ Színes, magyar film, 92 p 16:00 16:00 16:00 16:00 16:00 16:00 magy. 18:30 18:30 18:30

11 :00 15: :00 15: :15 17:15 17:15 17:15 17:15 :00 20:00 20:00 20:00 20:00 :15 20:15 20:15 20:15 20:15 :00 17:00 17:00 17:00 17:00 :45 15:45 15:45 15:45 15:45 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 :00 18:00 18:00 18:00 18:00 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 :45 18:45 18:45 18:45 18:45 :30 15: :45 16:45 16:45 16:45 16:45 16:45 16:45 17:15-17:15 17:15 17:15 17:15 17:15 :30 20:30 20:30 20:30 20:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 14:00 18:30 18:30 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16: :15 18:15 18:15 18:15 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 :15 16:15 16:15 16:15 16:15 20:00 20:00 20:00 20:00 17:30 17:30 17:30 17:30 17:30 17:30 17:30 :15 15:15 15:15 15:15 15:15 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 :00 17:00 17:00 17:00 17:00 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 :00 19:00 19:00 19:00 19:00 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 :15 16:15 16:15 16:15 16:15 14:00 :30 18:30 18:30 18:30 18:30 :30 20:30 20:30 20:30 20: :15 20:15 20:15 2:15 18:00 18:00 18:00 18:00 :30 14:30 16:15 16:15 16:15 :15 16:15 :30 20:30 20:30 20:30 20:30 :15 20:15 20:15 20:15 20:15 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 :00 18:00 18:00 18:00 18:00 :00 16:00 16:00 16:00 16:00 :00 16:00 16:00 16:00 16:00 :30 18:30 18:30 18:30 18:30 Színmagyarázat: ZSIGMOND VILMOS TEREM BALÁZS BÉLA TEREM CSŐKE JÓZSEF TEREM

KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI HÍRLEVÉL XI. évf. 2. szám, 2015. február

KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI HÍRLEVÉL XI. évf. 2. szám, 2015. február KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI HÍRLEVÉL XI. évf. 2. szám, 2015. február Kaposvári Dorottya Farsangi Napok (2015. feb. 6-7-8.) A háromnapos rendezvény idén is a hagyományokra építve szerveződik.

Részletesebben

március 4, 5, 7, 9, 2011. március

március 4, 5, 7, 9, 2011. március március 4, 5, 7, 9, 2011. március MÁRCIUS HAVI PROGRAMOK, ELŐADÁSOK március 1-én kedden délután 6 órakor GOMBAISMERETI TANFOLYAM vezeti: Lukács Zoltán (06/30/447-1235) március 5-én szombaton délután 5

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek EL-Gy Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban El Tropico (2005) DVD 481 Rend.: Andy Garcia Szereplők: Andy Garcia, Dustin Hoffmann, Bill Murray. Időtartam: 139 Kuba

Részletesebben

A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: INGYENES KÜLÖNSZÁM. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor.

A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: INGYENES KÜLÖNSZÁM. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor. INGYENES KÜLÖNSZÁM A FESZTIVÁL FŐSZPONZORA: A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje FESZTIVÁL NYÍREGYHÁZA, 2015. AUG. 28. SZEPT. 5. www.vidor.eu MVM OVIT ZRT. Schlanger András igazgató Hamvas István

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ha-Ju Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ha eljő a lovas (1978) DVD 2690 Rend.: Alan J. Pakula Szereplők: James Caan, Jane Fonda, Jason Robards. Időtartam: 114

Részletesebben

ih program Budapest Bár 2014. május IH RENDEZVÉNYKÖZPONT KOZMA ORSI VULKÁN lemezbemutató www.ihrendezvénykozpont.hu 2014. MÁJUS.9.

ih program Budapest Bár 2014. május IH RENDEZVÉNYKÖZPONT KOZMA ORSI VULKÁN lemezbemutató www.ihrendezvénykozpont.hu 2014. MÁJUS.9. ih program www.ihrendezvénykozpont.hu 2014. május Budapest Bár Húszezer éjszakás kaland Lemezbemutató koncert 2014.., csütörtök 19 óra IH RENDEZVÉNYKÖZPONT KOZMA ORSI VULKÁN lemezbemutató 2014. MÁJUS.9.

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Koprodukcióban készült filmek F- L Fanny és Alexander (1982) DVD 2531 Rend.: Ingmar Bergman Szereplők: Pernilla Allwin, Bertil Guve, Börje

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ka-Ki Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A kabalapasi (2007) DVD 1070 Rend.: Mark Helfrich Szereplők: Dane Cook, Jessica AlbaDan Fogler. Időtartam: 97 Minden

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Zene, zenés filmek, koncertfelvételek 2 lökött inas (2001) DVD 1834 Rend.: Alan Ayckbourn Szereplők: John Scherer, Martin Jarvis. Időtartam: 141 A film

Részletesebben

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK SULI-MOZI 2013 2014 A Budapest Film Zrt. iskolai programja FEDEZD FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek A-F Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban III. Richárd (1973) DVD 735 Rend.: Fehér György Szereplők: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Major Tamás. Időtartam: 90

Részletesebben

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks Bérletajánló 2014/2015 CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks A 2014-es színházi világnap üzenete: Ahol emberi közösség van, ott megjelenik az Előadás elfojthatatlan Szelleme. Kis falvakban a fák tövében,

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. II. évfolyam, 8. szám 2010. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. II. évfolyam, 8. szám 2010. október. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro II. évfolyam, 8. szám 2010. október A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Kéri Kitty 15. oldal Kentaur díszlete

Részletesebben

Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november

Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november Abbott, Jeff: Bukás. Budapest: Jaffa, 2014. Egy teljesen átlagosnak induló napon egy gyönyörű, fiatal nő lép be Sam Capra San Franciscó-i

Részletesebben

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja SULI-MOZI A Budapest Film Zrt. iskolai programja 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő generáció lényegesen kreatívabb, nyitottabb a korábbiaknál, megszokta, hogy nap

Részletesebben

A tiszta, gyermeki szellem

A tiszta, gyermeki szellem 268 Ft, határon túl: 1 uro III. évfolyam, 10. szám 2011. december A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Pápai Erika 15. oldal Dunai Tamás

Részletesebben

VIDEO-PIAC A NAGYON NAGY Ô. ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-VÍGJÁTÉK, (részletek a 16. oldalon!

VIDEO-PIAC A NAGYON NAGY Ô. ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-VÍGJÁTÉK, (részletek a 16. oldalon! ELLENSÉGES TERÜLET: Akció, szenvedély, háború és hôsök AKCIÓS ÁRON AZ ÚJ FARRELLY-, A NAGYON NAGY Ô (részletek a 16 oldalon!) Behind Enemy Lines Artwork VIDEO-PIAC Az InterCom információs kiadványa 2002

Részletesebben

Angela Gheorghiu Létay Kiss Gabriella. A bűvös vadász A kéjenc útja Lukrécia meggyalázása A lakatlan sziget. Bemutatók: december

Angela Gheorghiu Létay Kiss Gabriella. A bűvös vadász A kéjenc útja Lukrécia meggyalázása A lakatlan sziget. Bemutatók: december 2014. november december Angela Gheorghiu Létay Kiss Gabriella Bemutatók: A bűvös vadász A kéjenc útja Lukrécia meggyalázása A lakatlan sziget Karitatív karácsonyi rendezvények Harangozó Gyulára emlékezünk

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Családi és ifjúsági filmek Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban 101 kiskutya (1996) DVD 147/1 Rend.: Stephen Herek Szereplők: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson. Időtartam: 99 Vajon

Részletesebben

2015. márciusi könyvajánlónk

2015. márciusi könyvajánlónk 2015. márciusi könyvajánlónk Kedves Olvasónk, ha még nem csatlakozott a NAGY KIHÍVÁS című programunkhoz, szeretnénk egy kis ízelítőt adni! Egy év alatt 50 könyv elolvasására invitáljuk Önt 50 témakörben.

Részletesebben

2014. január TUDI. A szegedi Belvárosi mozi műsora DENTAL. Január 25 26., szombat vasárnap

2014. január TUDI. A szegedi Belvárosi mozi műsora DENTAL. Január 25 26., szombat vasárnap A szegedi Belvárosi mozi műsora 2014. január Augusztus Oklahomában Január 25 26., szombat vasárnap Lassíts! Élj tartalmasabb életet! Gyorsaság helyett minőséget! S O DENTAL TUDI Fogászati KFT Matiné Január

Részletesebben

www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ

www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ +36 30 66 55 989 PARTLAP KÜLÖNSZÁM BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ www.kultkikoto.hu facebook.com/kultkikoto BALATONFÖLDVÁRI SZABADTÉRI SZÍNHÁZ +36 30 66 55 989 +36

Részletesebben

KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI HÍRLEVÉL XI. évf. 5. szám, 2015. május

KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI HÍRLEVÉL XI. évf. 5. szám, 2015. május KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI HÍRLEVÉL XI. évf. 5. szám, 2015. május Rippl-Rónai Kaposvárt választotta! Kedves Kultúrakedvelő! Sokan feltehetik a kérdést, hogy a Németországban és Franciaországban

Részletesebben

Kolonits Klára Boross Csilla. Bemutatók: Falstaff és Aranyecset OperaKaland: Háry János. október

Kolonits Klára Boross Csilla. Bemutatók: Falstaff és Aranyecset OperaKaland: Háry János. október 2013. szeptember október Kolonits Klára Boross Csilla Bemutatók: Falstaff és Aranyecset OperaKaland: Háry János Halász Péter Barbara Frittoli és Vittorio Grigolo Aleszja Popova, Kozmér Alexandra és Bajári

Részletesebben

Infók TáMOgATók TARTALOM IMPRESSZUM

Infók TáMOgATók TARTALOM IMPRESSZUM Szentendrei Teátrum és Nyár 2013 Infók TáMOgATók TARTALOM Előszó 4 Programnaptár 6 Szentendrei Múzeumok és Galériák Éjszakája 8 Interjú 12 Szentendrei Teátrum 14 Felolvasószínház 21 Gyerekteátrum 27 Koncertek

Részletesebben

KEDVES KÖZÖNSÉGÜNK! Szeretettel köszöntjük Önöket a 2012/2013-as színházi évadban!

KEDVES KÖZÖNSÉGÜNK! Szeretettel köszöntjük Önöket a 2012/2013-as színházi évadban! KEDVES KÖZÖNSÉGÜNK! Szeretettel köszöntjük Önöket a 2012/2013-as színházi évadban! Címlapfotó: Kálmándy P. Ferenc Óriási elismerés érte intézményünket a nyár folyamán: a Pécsi Nemzeti Színház nemzeti minôsítést

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek N-Z Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A nagy generáció (1986) DVD 1494 Rend.: András Ferenc Szereplők: Cserhalmi György, Eperjes Károly, Koltai Róbert. Időtartam:

Részletesebben

KAPCSOLÓDJON HOZZÁNK MEGÚJULT FACEBOOK OLDALUNKON, HOGY EGYÜTT NAPRAKÉSZEK LEGYÜNK! kisterseg.veresegyhazi

KAPCSOLÓDJON HOZZÁNK MEGÚJULT FACEBOOK OLDALUNKON, HOGY EGYÜTT NAPRAKÉSZEK LEGYÜNK! kisterseg.veresegyhazi KAPCSOLÓDJON HOZZÁNK MEGÚJULT FACEBOOK OLDALUNKON, HOGY EGYÜTT NAPRAKÉSZEK LEGYÜNK! kisterseg.veresegyhazi ahol a legfrissebb híreket, programokat találja, és ahol Ön is elmondhatja a véleményét. g VIII.

Részletesebben

II. évfolyam, 2. szám 2008. február. ingyenes kulturális havilap NÉMETH JUCI ÚJRA FELÁLLOK A SZÍNPADRA, ERRE SZÜLETTEM

II. évfolyam, 2. szám 2008. február. ingyenes kulturális havilap NÉMETH JUCI ÚJRA FELÁLLOK A SZÍNPADRA, ERRE SZÜLETTEM II. évfolyam, 2. szám 2008. február ingyenes kulturális havilap I N G Y E N E S NÉMETH JUCI ÚJRA FELÁLLOK A SZÍNPADRA, ERRE SZÜLETTEM TARTALOM T A 2008/2 MÉLYRE NÉZEL VÉLETLENÜL 4 Ágens az operapunk OSCAR

Részletesebben

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán!

268 Ft, határon túl: 1 uro. III. évfolyam, 5. szám 2011. május. Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! 268 Ft, határon túl: 1 uro III. évfolyam, 5. szám 2011. május A Magyar Teátrumi Társaság havilapja www.magyarteatrum.hu Friss hírek a magyarteatrum ONLINE oldalán! Körtvélyessy Zsolt 15. oldal Legyőzte

Részletesebben