Belvárosi mozi program január

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2015. január"

Átírás

1 Belvárosi mozi program január

2 CARMEN TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS FELVÉTELRŐL, A MADRIDI TEATRO REALBÓL. JANUÁR 2. 18:00, 100 perc producerek: Antonio Gades, Carlos Saura QUEEN LIVE IN MONTREAL Január :30 óra 2007, színes, kanadai koncertfilm, 95 perc A Queen Rock Montreal a brit Queen együttes november 24- én és 25-én Montréalban, a Montreal Forumban adott koncertjének felvétele. Jegyár: 1300 Ft MEKK ELEK, AZ EZERMESTER ZENÉS MESEJÁTÉK, A DUMASZÍNHÁZ ELŐADÁSA Január óra kb. 70 perc, írta: Romhányi József, zene: Ránki György, rendező: Pille Tamás Jegyár: 1500 Ft A madridi Teatro Realban, Gades 75. születésnapja alkalmából 2010-ben szervezett ünnepi előadáson rögzített, szenvedélyes és életteli előadás páratlanul hiteles módon jeleníti meg a tradicionális spanyol flamenco kirobbanó erejét és érzelmi töltetét. Jegyár: 2200 Ft LEHÁR FERENC: A VÍG ÖZVEGY ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A NEW YORK-I METROPOLITAN OPERÁBÓL Január óra, 150 perc A New York-i Broadway egyik ismert rendezője és koreográfusa, Susan Stroman állítja színpadra Lehár Ferenc örökzöld operettjét. Az amerikai rendező ezzel a pazar kiállítású, angol fordításban elhangzó előadással debütál a Metropolitanben. Az előadást a brit Andrew Davis vezényli, aki három kontinensen tölt be művészeti vezetői tisztséget. A produkció mindenképpen kiemelkedik a New York-i dalszínház 131. évadjának műsorából, hiszen a prima donna assoluta, Renée Fleming alakítja a párizsi milliomos özvegyet, Hannát. J. OFFENBACH: HOFFMANN MESÉI ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A NEW YORK-I METROPOLITAN OPERÁBÓL Január óra, 205 perc Világsztár tenor, Vittorio Grigolo alakítja a címszerepet Offenbach fantasztikus remekművében. Oldalán a nagyszerű abház szopránt, Hibla Gerzmavát láthatjuk, aki 2010-ben ugyanebben a szerepben debütált a New York-i operaházban. Ezúttal is a befelé forduló énekesnő Stellát, valamint annak három arcát, a mechanikus bábu Olympiát, a tüdőbajos Antoniát és a kurtizán Giuliettát alakítja. Miklósként a fiatal amerikai mezzoszoprán, Kate Lindsey lép színpadra, míg a legendás bariton, Thomas Hampson ezúttal a gonoszt megtestesítő négy gazember ruhájába bújik.

3 DUMAPÁRBAJ színes, magyar vígjáték, 87 perc, 2014 Filmbemutató és közönségtalálkozó az alkotókkal (időpont egyeztetés alatt) rendező: Paczolay Béla szereplők: Hadházi László, Kiss Ádám, Eszenyi Enikő Kalmár Tamás befutott, negyvenes évei végén járó, kissé felfuvalkodott sztár. Stand up nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló show műsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence egyre inkább feltörekvő fiatal riválisa - Nagy Tóbiás. Tamás úgy hiszi, minden bajának Tóbiás az okozója, ezért minden igyekezetével azon van, hogy a fiatal humorista fölébe kerekedjék. 2. SLOW HÉTVÉGE WIFI NINCS. BESZÉLGESS! (kocsma felirat) január A slow filozófia alapja a tudatosság, nyitottság, őszinteség és közösség. A mozgalom 1986-ban indult el Olaszországból, amikor egy olasz gasztronómus, Carlo Petrini tiltakozott egy McDonald s megnyitása ellen a római Spanyol Lépcsőknél, a gyors ételekkel szemben az egészséges, lassú, minőségi étkezés fontosságát hangsúlyozva. Petrini kezdeményezése az elmúlt évtizedek során globális mozgalommá duzzadt, és olyan területek is bekapcsolódtak a slowba, mint az utazás, a gyereknevelés, az olvasás, a munkavégzés, a médiafogyasztás, a mozi, a városok vagy a design. Minden területen a lehető legközvetlenebb kapcsolatokat, leginkább emberközeli termelést, tájékozódást és a környezetünk minél teljesebb megélését szorgalmazzák. A Belvárosi mozi idei, második slow hétvégéjét a KÖZÖSSÉG szellemében tervezi. KÖZÖS FAZÉK közös főzés és ebéd termelői alapanyagok felhasználásával önkéntes kukták jelentkezését elfogadjuk! KÖZÖS POSTER készítés írj egy gondolatot, rajzolj egy képet, ragassz egy fényképet: mi jelent számodra csendes, hétköznapi örömöt? KÖZÖS FILMNÉZÉS slow filmek, Kedvenc filmem sorozatindító bemutató és kvaterkázás Ajánlott filmek: Lavina, Téli álom, nap a Földön, Halhatatlan szeretők, Sráckor, Ida KÖZÖS SÉTA slow helyek Szegeden A Belvárosi mozi hátulról KÖZÖS BEJÁRÁS KÖZÖS merengés régmúlt időkön: A Telin Tv bemutatja: Karácsony van! Mi újság? Játékfilm 28perc, rendezte: Nagyné Borbás Edina, főszereplők: Rácz Tibor, Bánvölgyi Tamás Plakátkiállítás a 25 éves THEALTER fesztivál archívumából Hangfürdő, frissítő masszázs, beszélgetések, diavetítés, társasjátékok, jógaóra, kézműves foglalkozások gyerekeknek. Együttműködő partnerek: Somogyi Könyvtár, MASZK Egyesület, SZTE Kulturális Iroda, D2 Ifjúsági Iroda, Déry Miksa Szakközépiskola, Ibos Éva művészettörténész, Szilasi László író FILMKLUBOK Ezüsthaj filmklub kedd, 14 óra, Balázs Béla terem január 06. VATIKÁNI MÚZEUM január 13. APROPÓ SZERELEM január 27. BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET

4 SZERELMES NŐVÉREK színes, magyarul beszélő, német-osztrák-svájci játékfilm, 140 perc, 2014 rendező: Dominik Graf szereplők: Henriette Confurius, Florian Stetter, Hannah Herzsprung A 18. században járunk. Caroline és Charlotte nővérek, akik mindketten szerelmesek lesznek Friedrich Schillerbe, a lázadó költőbe, aki felkavarja a német irodalmi világot. Ők hárman egy közös utat járnak be, mely nem lesz mentes a szenvedélytől és mindnyájuk életére kiható élményektől. A HOBBIT - AZ ÖT SEREG CSATÁJA színes, magyarul beszélő, amerikai-új-zélandi fantasy, 142 perc, 2014 rendező: Peter Jackson szereplők: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett A Hobbit: Az öt sereg csatája Peter Jackson Hobbit-trilógiájának befejező része. Miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól, a sárkánytól, Zsákos Bilbo és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngő Smaug nőket és gyerekeket sem kímélve támad Esgarothra (Tóváros). HOGYAN ÍRJUNK SZERELMET színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2014 rendező: Marc Lawrence szereplők: Hugh Grant, Marisa Tomei, Allison Janney, J.K. Simmons A jobb napokat látott forgatókönyvíró egyszer csak azon kapja magát, hogy ötvenhez közelítő, elvált férfi lett, aki évek óta nem írt sikeres filmet és le is van égve. Szerencsére ügynöke nem felejtette el, és szerzett neki egy munkát: az uncsi kisváros egyeteme tanárt keres. Mivel zsebe üres, Keith nem mondhat nemet. Nem találja a helyét a tanári karban és meglehetősen félvállról veszi a tanítást. KERESZTÚT színes, feliratos, német-francia filmdráma, 107 perc, 2014 rendező: Dietrich Brüggemann szereplők: Lea van Acken, Hanns Zischler, Florian Stetter A 14 éves Maria és családja egy szigorú, fundamentalista katolikus közösséghez tartozik. Maria odaadó tagja a közösségnek, ennek ellenére súlyos konfliktusba kerül: szigorú édesanyja értékrendje és iskolai tinédzser életének mindennapi jelenségei ütközőpontjában találja magát. A különleges szerkezetű történet párhuzamot von Jézus keresztre feszítésének és a kislány szenvedésének állomásai között.

5 ELRABOLVA 3 színes, magyarul beszélő, francia akció-thriller, 109 perc, 2015 rendező: Olivier Megaton szereplők: Liam Neeson, Maggie Grace Forest Whitaker, Famke Janssen Bryan Mills volt CIA-ügynök számára a legfontosabb küldetés mindig is a családja védelme volt. Mikor már azt hitte, minden ellenségével leszámolt, és sötét múltja nem érheti utol, egy váratlan esemény teljesen felborítja addigi nyugodt életét. Volt feleségét holtan találja otthonában, és minden bizonyíték az ő bűnösségére utal. Miközben a vérprofi Mills mindent bevet, hogy megtalálja és kiiktassa a valódi bűnösöket, a nyomába ered egy elszánt nyomozó, valamint a CIA és az FBI. SILS MARIA FELHŐI színes, feliratos, francia-svájci-német filmdráma, 124 perc, 2014 rendező: Olivier Megaton szereplők: Kristen Stewart, Juliette Binoche, Brady Corbet Nemzetközi karrierje csúcsán felkérik Maria Enderst, hogy játsszon annak a darabnak az újrarendezett változatában, amely húsz éve híressé tette őt. Akkor Sigrid, a csábító fiatal lány szerepét játszotta, aki lefegyverzi, majd végül öngyilkosságba hajszolja főnökét, Helenát. Mariának ezúttal azonban a másik, idősebb nő, Helena szerepét kellene eljátszania. SHIRLEY - A VALÓSÁG LÁTOMÁSAI színes, feliratos, angol nyelvű, osztrák film, 92 perc, 2013 rendező: Gustav Deutsch szereplők: Stephanie Cumming, Christoph Bach, Florentín Groll A filmben Edward Hopper tizenhárom festménye elevenedik meg, a festményekből kibomló jelenetekben pedig egy elbűvölő hölgy történetét láthatjuk. Shirley vonzó, karizmatikus és emancipált színésznő. Az ő személyes élményein keresztül Amerika történelmének egy különleges korszakába pillanthatunk be. ESZEVESZETT MESÉK színes, magyarul beszélő, argentin-spanyol film, 122 perc, 2014 rendező: Damián Szifron producer: Pedro Almodóval szereplők: Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia,Darío Grandinetti Az év legőrültebb, fergeteges vígjátékának főszereplői eljutnak arra a pontra, amikor betelik a pohár. Amikor nincs visszaút. Amikor elszakad valami és olyat tesznek, ami visszafordíthatatlan események láncolatát indítja el. Egy súlytalan flört a repülőgépen éppúgy váratlan fordulathoz vezet, mint amikor a pincérnő felismeri vendégében az uzsorást, aki tönkretette családját. Két autós összekülönbözése a kanyargós hegyi úton könnyen vezethet halálos ámokfutásba, és egy bombaszakértőnél is elszakad a cérna, amikor autója lefoglalása után szembesül a végeláthatatlan bürokráciával. Aztán ott van az apa is, aki fiát szeretné megmenteni a börtöntől, de belefárad abba, hogy mindenki csak a pénzét akarja. És persze a menyasszony, aki az esküvőn döbben rá, hogy férje nemcsak megcsalta, de a szeretőjét meg is hívta a lagzira.

6 A MINDENSÉG ELMÉLETE színes, magyarul beszélő, angol életrajzi dráma, 123 perc, 2014 rendező: James Marsh szereplők: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox 1963-ban a hírneves Cambridge-i Egyetemen Stephen Hawking, az ifjú kozmológus öles léptekkel halad a tudomány útján, és feltett szándéka, hogy talál egy egyszerű, meggyőző magyarázatot az univerzumra. Saját világa is kitárul, amikor fülig beleszeret egy bölcsész lányba, Jane Wilde-ba. Ám egy szerencsétlen baleset után ez az egészséges, aktív fiatalember 21 évesen megrázó diagnózissal kénytelen szembesülni: motoros neuron betegség támadta meg végtagjait és képességeit, amely fokozatosan korlátozni fogja beszédében és mozgásában, és két éven belül meg fog halni. Ám Jane szeretete, támogatása és elszántsága megingathatatlan. Miközben Stephen teste egyre szűkebb korlátok közé kerül, szelleme túlszárnyalja az MANCS színes, magyar játékfilm, 92 perc, 2014 rendező: Pejó Róbert szereplők: Trill Zsolt, Keresztes Tamás, Pásztor Erzsi A 90-es években egy kisvárosban élő, első gyermekét váró pár - Zoli és Eszter - élete gyökeresen megváltozik, amikor a férfi elhunyt öreg barátja után egy hiperaktív németjuhász kölyköt örököl. A férfi befogadja épülő hegyi házukba, de felesége előtt ezt eltitkolja. Ettől kezdve az elektroműszerészként dolgozó Zoli, minden szabadidejét a Mancsnak elnevezett kutyával tölti. MORTDECAI színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 106 perc, 2015 PARKOLÓ színes, magyar játékfilm, 92 perc, 2014 rendező: David Koepp szereplő: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor Ő a született gentleman. Elegáns, jó modorú, és mindig megőrzi a hidegvérét. Tommy Mortdecai, a nagyvilági műkereskedő vad orosz banditákkal, az angol titkosszolgálat embereivel, megdöbbentően hosszú lábú feleségével és néhány nemzetközi terroristával a nyomában is mindig az marad, aki volt.ezúttal azonban a szokásosnál is nagyobb szüksége van különleges képességeire. rendező: Miklauzic Bence szereplők: Lengyel Ferenc, Szervét Tibor, Somody Kálmán A pesti bérházak rengetegében, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló. A Parkoló ura Légiós, aki egy sajátos kis birodalmat hozott létre a tűzfalak tövében. Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Egy nap azonban olyan vendég érkezik, akinek feltűnése alapjaiban változtatja meg Légiós megszokott életét.

7 ÚJRAHASZNOSÍTOTT SZERELEM színes, feliratos, svájci vígjáték, 95 perc, 2013 BIRDMAN (AVAGY A MELLŐZÉS MEGLEPŐ EREJE) színes, feliratos, amerikai játékfilm, 119 perc, 2014 TÉLI ÁLOM színes, feliratos, török-francia-német filmdráma, 196 perc, 2014 rendező: Nuri Bilge Ceylan szereplők: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbag Az egykori színész, Aydin egy kis hotelt vezet feleségével a festői Anatólia közepén. A hegytető uraként Aydin a környékbeliek jótevő vezetőjeként tekint magára, ám a lakosoknak meglehetősen ambivalens a viszonya hozzá. Így van ezzel felesége is, és viharos kapcsolatukon nem sokat segít, hogy Aydin frissen elvált húga is velük lakik. Amikor aztán beköszönt a tél és vele a havazás, a menedékként szolgáló hotelből mozdulni sem tudnak. Elfojtott indulatok törnek felszínre az izolált török társadalomban. Arany Pálma díj, Cannes, rendező: Pierre Monnard FOXCATCHER színes, feliratos, amerikai filmdráma, 134 perc, szereplők: Johanna Bantzer, Bruno Cathomas, Luna Dutli Egy német-svájci városban, ahol a tisztaság uralja az utcákat, egy szemétfelügyelő szerelmi története bontakozik ki. A hölgy Lily, egy gyorsétterem felszolgálója, aki egyben egyedülálló anyuka. A felügyelő közeledését Lily először elutasítja, ám lányával kötött szoros barátságának és a férfi odaadásának nem tud ellenállni. Szerelmük beteljesedik, azonban konfliktust rejt Lily szenvedélybetegsége. rendező: Alejandro González Inárritu szereplők: Michael Keaton, Emma Stone, Edward Norton Sztárnak lenni nehéz. Korosodó sztárnak még nehezebb. De a legnehezebb annak, aki valaha sztár volt, és most újra vissza szeretne jutni a reflektorfénybe. A film főhőse, Riggan Thomson valaha egy legendás képregényhőst alakított a mozikban - három részen át. Ám hiába szárnyalt akkor, azóta nem nagyon keresik, ő megöregedett, a szakma szélére sodródott, és most egyetlen utolsó rohammal próbálja visszahódítani magának a népszerűséget. rendező: Bennett Miller szereplők: Steve Carell,Channing Tatum, Mark Ruffalo A leghihetetlenebb történeteket a valóság írja. A DuPont-vagyon örököse, John Eleuthére du Pont bolondos figura volt, mármár a bolondság határán, sőt, azon is túl, hiszen a paranoia és a skizofrénia tünetei is megmutatkoztak rajta. Mégis egy vegyipari óriáströszt vezetésére készült, bélyegeket gyűjtött, madártani könyveket adott ki, és rajongott a férfias sportokért - egy birkózócsapatot is támogatott. A közte és két olimpiai birkózó testvér közti különös viszony alakulásáról szól ez a film, mely sok meglepő kanyart vesz, míg eljut a tragikus fordulatig: egy gyilkosságig.

8 BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 120 perc, 2014 rendező: Matthew Warchus szereplők: Bill Nighy, Andrew Scott, Dominic West, Imelda Staunton Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik - azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet - bár minden segítségnek örül -, a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. A BOLYGÓ NEVE: HALÁL RENDEZŐI VÁLTOZAT színes, feliratos, amerikai sci-fi akciófilm, 153 perc, 1986 rendező: James Cameron szereplők: Sigourney Weaver, Lance Henriksen, Carrie Henn 57 évvel a katasztrófa után egy mentőhajó talál rá Ripley-re, akinek az utolsó pillanatba sikerült megmenekülnie. Hazaérkezvén megtudja, hogy egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol megtámadta őket az ismeretlen szörnyeteg. Miután a földi kutatóbázis minden kapcsolatot elveszített az odatelepített emberekkel, Ripley-t egy sereg felfegyverzett harcos kíséretében visszaküldik a távoli bolygóra, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak a félelmetes idegennel és megmentsék a túlélőket. De a landolás után nem sokkal elszabadul a pokol NAP A FÖLDÖN színes, feliratos, angol filmdráma, 97 perc, 2014 rendező: Jane Pollard, Iain Forsyth szereplők: Nick Cave, Kylie Minogue, Ray Winstone nap a Földön - a legendás alternatív rock zenész, költő, író és forgatókönyvíró Nick Cave szemével. A művész különleges utazásra invitál - a film életének egyetlen elképzelt napját mutatja be. A gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai is. A legutolsó album, a Push The Sky Away munkálatai közben készült 20,000 nap a Földön intim portrét fest az alkotófolyamatról, azt vizsgálva ezáltal, hogy mi tesz minket azzá, amik vagyunk. A lebilincselő alkotás egyben a kreatív szellem ünneplése is APROPÓ SZERELEM színes, magyarul beszélő, amerikai-romantikus komédia, 111 perc, 2013 rendező: Fred Schepisi szereplők: Clive Owen, Juliette Binoche, Bruce Davison Jack Marcus és Dina Delsanto egykoron tehetséges művészek voltak, ám az idő nem nekik dolgozott. Mára a férfi tökéletes írói válságba süllyedt, míg a nőt egyre súlyosabb reumatológiai betegsége gátolja az ecsetvezetésben. Így jelenleg mindketten tanárként dolgoznak ugyanabban az iskolában, s akár ki is alakulhatna közöttük valami. Ha nem törne ki e helyett a totális háború!

9 SPANYOL AFFÉR színes, feliratos, spanyol vígjáték, 98 perc, 2014 rendező: Emilio Martínez Lázaro szereplők: Clara Lago, Dani Rovira, Carmen Machi Rafael sevillai férfi, aki sosem hagyta el az andalúz tartományt. Egyik este harsány mulatozás közben baszk vicceket mesél társaságának, mit sem sejtve arról, hogy egy baszk nő, Amaia is hallja őket, akit mélységesen megbánt a férfi gyúnyolódása. Az est végén valahogy mégis együtt távoznak Rafael lakására. Másnap Amaia visszautazik északra, ahol azzal szembesül, hogy régóta tervezett esküvője meghiúsul... IDA fekete-fehér, feliratos, lengyel-dán filmdráma, 80 perc, 2013 rendező: Pawel Pawlikowski szereplő(k): Agata Trzebuchowska, Agata Kulesza, Joanna Kulig, Dawid Ogrodnik A 60-as években egy lengyel kolostorban nevelkedik az árva novícius, Ida. A fogadalomtétel előtt, az apácák tanácsára meglátogatja nénikéjét, egyetlen élő rokonát, akivel korábban soha nem találkozott. A lengyel filmiskola legnagyobb alkotásainak stílusában fogant Ida megrendítő, kiemelkedő képi világú dráma, amelyben a két nő intim története finoman összefonódik a közép-európai történelmi háttérrel. A film 2014 decemberében 5 kategóriában nyerte el az Európai Filmdíjat (legjobb film, rendező, operatőr, forgatókönyv és közönségdíj). Szeged, Vaszy Viktor tér 3. Jegyrendelés: (62) Pénztárnyitás: 13 óra Zsigmond Vilmos terem 3D előadás: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft Digitális és hagyományos előadás: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft Balázs Béla és Csőke József terem: Ft diák,nyugdíjas, 16 óra előtt: Ft

10 DECEMBER PADDINGTON Színes angol családi vígjátek 97 p szinkr. 15:00 15:00 15:00 A HOBBIT: AZ ÖT SEREG CSATÁJA Színes, amerikai fantasy, 142 p szinkr. 17:15-17:15 HOGYAN ÍRJUNK SZERELMET Színes, amerikai, romantikus vígjáték, 106 p szinkr. 20:00 20:00 20:00 ESZEVESZETT MESÉK Színes, spanyol vígjáték, 122 p 20:15 20:15 20:15 SHIRLEY - A VALÓSÁG LÁTOMÁSAI Színes, angol nyelvű osztrák film, 92 p 17:00 17:00 17:00 SILS MARIA FELHŐI Színes, francia-svájci filmdráma, 124 p 15:45 15:45 15:45 BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET Színes, angol vígjáték, 120 p ZŰRÖS OLASZ ESKÜVŐ Zűrös olasz esküvő MÁZLI A CSODAKUTYA Színes, angol családi vígjáték, 87 p CSILLAGOK KÖZÖTT Színes, amerikai-angol sci-fi, 169 p APROPÓ, SZERELEM Színes, amerikai-angolai film, 111p ELRABOLVA 3 Színes, francia-amerikai thriller szinkr. 18:00 18:00 18:00 szinkr. 18:45 18:45 18:45 szinkr. 15:30 15:30 15:30 szinkr. szinkr. 20:30 20:30 20:30 szinkr. SPANYOL AFFÉR Színes, spanyol vígjáték, 98 p IDA Fekete-fehér, lengyel-dán film, 80 p JANUÁR DUMAPÁRBAJ Színes, magyar vígjáték magy. 18:15 18:15 - ELRABOLVA 3 Színes, francia-amerikai thriller, 109 p szinkr. 16:15 16:15 16:15 A HOBBIT: AZ ÖT SEREG CSATÁJA Színes, amerikai fantasy, 142 p szinkr. 20:00 A BOLYGÓ NEVE: HALÁL Színes, amerikai sci-fi horror, 153 p - 20: NAP A FÖLDÖN Színes, feliratos, angol dráma, 97 p 15:15 15:15 15:15 BIRDMAN (AVAGY A MELLŐZÉS MEGLEPŐ EREJE) 17:00 17:00 17:00 Színes, amerikai vígjáték, 119 p TÉLI ÁLOM Színes, török-francia-német dáma, 196 p 19:00 19:00 19:00 BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET Színes, angol vígjáték, 120 p SPANYOL AFFÉR Színes, spanyol vígjáték, 98 p ÚJRAHASZNOSÍTOTT SZERELEM Színes, svájci vígjáték, 95 p 16:15 16:15 16:15 18:30 18:30 18:30 20:30 20:30 20:30 A MINDENSÉG ELMÉLETE Színes, angol életrajzi film, 123 p szinkr. KERESZTÚT Színes, német-francia dráma, 107p LAVINA Színes, svéd-dán-norvég dráma, 118 p JANUÁR 29 - FEBRUÁR MORTDECAI Színes, amerikai vígjáték,106p szinkr. 20:15 20:15 - A MINDENSÉG ELMÉLETE Színes, angol életrajzi film, 123 p szinkr. 18:00 18:00 - MANCS magy. 16:15 16:15 14:30 Színes, magyar játékfilm, 92 p 16: NAP A FÖLDÖN Színes, angol dráma, 97 p 20:30 20:30 20:30 BIRDMAN (AVAGY A MELLŐZÉS MEGLEPŐ EREJE) 20:15 20:15 20:15 Színes, amerikai vígjáték, 119 p SZERELMES NŐVÉREK Színes, német-osztrák történelmi dráma, 140 p 18:00 18:00 18:00 KERESZTÚT Színes, német-francia dráma, 107 FOXCATCHER Színes, amerikai film, 134 p PARKOLÓ Színes, magyar film, 92 p 16:00 16:00 16:00 16:00 16:00 16:00 magy. 18:30 18:30 18:30

11 :00 15: :00 15: :15 17:15 17:15 17:15 17:15 :00 20:00 20:00 20:00 20:00 :15 20:15 20:15 20:15 20:15 :00 17:00 17:00 17:00 17:00 :45 15:45 15:45 15:45 15:45 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 18:00 :00 18:00 18:00 18:00 18:00 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 :45 18:45 18:45 18:45 18:45 :30 15: :45 16:45 16:45 16:45 16:45 16:45 16:45 17:15-17:15 17:15 17:15 17:15 17:15 :30 20:30 20:30 20:30 20:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 14:00 18:30 18:30 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16: :15 18:15 18:15 18:15 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 :15 16:15 16:15 16:15 16:15 20:00 20:00 20:00 20:00 17:30 17:30 17:30 17:30 17:30 17:30 17:30 :15 15:15 15:15 15:15 15:15 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 18:30 :00 17:00 17:00 17:00 17:00 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 20:15 :00 19:00 19:00 19:00 19:00 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 :15 16:15 16:15 16:15 16:15 14:00 :30 18:30 18:30 18:30 18:30 :30 20:30 20:30 20:30 20: :15 20:15 20:15 2:15 18:00 18:00 18:00 18:00 :30 14:30 16:15 16:15 16:15 :15 16:15 :30 20:30 20:30 20:30 20:30 :15 20:15 20:15 20:15 20:15 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00 15:00 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 16:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 :00 18:00 18:00 18:00 18:00 :00 16:00 16:00 16:00 16:00 :00 16:00 16:00 16:00 16:00 :30 18:30 18:30 18:30 18:30 Színmagyarázat: ZSIGMOND VILMOS TEREM BALÁZS BÉLA TEREM CSŐKE JÓZSEF TEREM

Régi értékek, új technika A mi mozink!

Régi értékek, új technika A mi mozink! Régi értékek, új technika A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2014. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

DECEMBER 24-ÉN ÉS 31-ÉN A MOZI ZÁRVA! MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNKNAK BOLDOG ÜNNEPKET KÍVÁNUNK!

DECEMBER 24-ÉN ÉS 31-ÉN A MOZI ZÁRVA! MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNKNAK BOLDOG ÜNNEPKET KÍVÁNUNK! www.belvarosimozi.hu Belvárosi mozi program 2014. December DECEMBER 24-ÉN ÉS 31-ÉN A MOZI ZÁRVA! MINDEN KEDVES LÁTOGATÓNKNAK BOLDOG ÜNNEPKET KÍVÁNUNK! RICHARD WAGNER: A NÜRNBERGI MESTERDALNOKOK ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal!

Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi. Stúdió terem 2015. december havi műsora. (diákoknak érvényes diákigazolvánnyal! Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2015. december havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (14.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a és a címen

Art mozi. ONLINE JEGYFOGLALÁS az Art Moziban a  és a  címen Régi értékek, új technika - A mi mozink! Art mozi Stúdió terem 2016. szeptember havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6. Iroda: (9.00-17.00) tel/fax: 92/314-575, Pénztár: (15.00-20.00) tel: 20/260-2794

Részletesebben

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban.

A 7 Oscar-díjat elnyert film színpadi változatát 2014 nyarán mutatta be a Disney Theatrical Production Londonban. romantikus komédia Fordította: Szabó T. Anna Bemutató: 2017. június 9-10. Madách Színház A Madách Színház 2017. június 9-10-én mutatja be a című romantikus komédiát. A művet Tom Stoppard és Marc Norman

Részletesebben

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5.

2016-07-04 Hétfő 06:00. Anonim alkotók klubja 07:30. Bosszú rendelésre 09:00. Te nem vagy te 10:45. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd III/5. 2016-07-04 Hétfő 08:00 Egy szerelem története: ők Az élet könyve 08:05 09:35 A belga meló 09:40 Liza, a rókatündér VII/1. 09:55 VII/2. 11: Lady W botrányos élete :50 14:25 Felvétel indul! XIII/27. Törésvonal

Részletesebben

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017

Pingvinek vándorlása 2.magyarul. beszélő, francia dokumentumfilm, 82 perc, animációs kalandfilm, 90 perc, 2017 A mozi előadásaira az alábbi helyárak érvényesek:helyár: 1200 Ft, Kedvezményes helyár: 1000 Ft. A "kedvezményes helyár" belépőjegyekre a diákok és a nyugdíjasok jogosultak. Kedvezményes: egységesen 1000

Részletesebben

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12 2016-04-25 Hétfő U2 Innocence + Experience Tour 20? A Return to Paris 08:30 Üdv a világomban! 09:55 Kamuzsaruk 11:40 Schmidt története Szerelem a végzetem Versenyben az elnökségért Felvétel indul! XIII/17.

Részletesebben

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból!

2011. június. Norvég erdő. A szegedi Belvárosi mozi műsora. Hétfőnként 16 órától 50% kedvezmény az ételárakból! A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. június Norvég erdő Szeged, Sóhordó utca 18. (30) 998 3342 Rendezvények (25 50 fő) Kitelepülés 5 féle menü 110 fős kerthelyiség grillezéssel Zárt parkoló Hétfőnként

Részletesebben

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk Címünk: 9500 Celldömölk, Dr. Géfin tér 1. Telefon: +36 (95) 779301; +36 (95) 779302 Email: artmozi@cellkabel.hu WEB: http://artmozi.celldomolk.hu

Részletesebben

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló

országjáró KulTúR kamion Színház VR kiállítás 3D mozi Házhoz megy a kultúra Kiajánló Színház VR kiállítás 3D mozi Kiajánló 1 Magyarországon először idén NYÁRON indul útjára és járja be az országot a Közép- Kelet Európában egyedülálló film-színház Szervezetünk az Esztrád Színház, Magyarországon

Részletesebben

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110

Leltárkönyv egyszer. Rekordok száma: 110 Leltkönyv egyszer Lelti szám Rakti i 00425585 2013.11.05. ParaNorman / rend. Chris Butler, Sam Fell,.-Budapest : Select'86 Kft., 2013.-1 DVD (88 infotéka (fszt.) DVD 2503 min): szín., hg..- Szinkronizált

Részletesebben

MagyarOK A2+ munkalapok 1

MagyarOK A2+ munkalapok 1 1. Ismerkedünk munkalap / Kérdés Válasz 1. Jól hallom, hogy nem vagy magyar? Jól hallom, hogy nem magyar? 2. Hol dolgozol? Hol dolgozik? 3. Hol élsz? Hol él? 4. Mivel foglalkozol / foglalkozik? Milyen

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel!

MŰSORVÁLTOZTÁS! Február 27 március 5-ig a Dolma lányai c. film helyett a Hogyan nevezzelek? c. filmet adjuk 16.30 órai kezdettel! Art Mozi Zalaegerszeg, Stúdió terem 2014. március havi műsora 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 46. Iroda: (9.0017.00) tel/fax: 92/314575, Pénztár: (14.00) tel: 20/2602794 Jegyek vásárolhatók a mozi pénztárában

Részletesebben

Havi összesítő. Január

Havi összesítő. Január Havi összesítő Január Január 17. (péntek) 18:00 Találkozások - A százhalombattai Kalendárium bemutatója Vendégünk: Jankovits Márta, a Faluvédő Egylet elnöke A Kalendáriumot bemutatja Sinka László, alpolgármester

Részletesebben

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b.

A szegedi Belvárosi mozi műsora. 2011. július. Július 15-től augusztus 3-ig. Napos út. Lencsés-tó. Izabella híd. Napos út 5/b. A szegedi Belvárosi mozi műsora 2011. július Július 15-től augusztus 3-ig Napos út Lencsés-tó Napos út 5/b. Izabella híd 11 07 15 P Zsigmond Vi 15.00 17. 16 Sz 17 V 18 H 19 K 20 Sz 21 Cs 22 P 23 Sz 24

Részletesebben

OSZTÁLYOZÓ VIZSGA KÖVETELMÉNYEK -CÉLNYELVI CIVILIZÁCIÓ (4 ÉVES)-

OSZTÁLYOZÓ VIZSGA KÖVETELMÉNYEK -CÉLNYELVI CIVILIZÁCIÓ (4 ÉVES)- OSZTÁLYOZÓ VIZSGA KÖVETELMÉNYEK -CÉLNYELVI CIVILIZÁCIÓ (4 ÉVES)- 9. ÉVFOLYAM/ 1. FÉLÉV TANKÖNYV: La spiga: English and American Civilization 1, Az angol nyelvű világ Az angol különféle változatai 2, Egyesült

Részletesebben

Szerepei: Levente - Árpád népe (Budapest Sportaréna 2006)

Szerepei: Levente - Árpád népe (Budapest Sportaréna 2006) ÖNÉLETRAJZ Feke Pál Huszonkét évesen eljátszotta Jézust a Jézus Krisztus Szupersztárban, óriási sikerrel a szegedi Dóm téren. Amerikában, Grazban és a Pulai Arénában is fellépett már musical főszerepekkel.

Részletesebben

ART BESOROLÁSÚ FILMALKOTÁSOK FORGALMAZÁSÁNAK ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE Ssz. Filmalkotás Forgalmazó megítélt támogatás

ART BESOROLÁSÚ FILMALKOTÁSOK FORGALMAZÁSÁNAK ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE Ssz. Filmalkotás Forgalmazó megítélt támogatás ART BESOROLÁSÚ FILMALKOTÁSOK FORGALMAZÁSÁNAK 2015. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE Ssz. Filmalkotás Forgalmazó megítélt támogatás 1. A második anya brazil filmdráma, 114 perc, 2015 (16)

Részletesebben

Szarka Károly Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban

Szarka Károly Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban Szarka Károly 2013. 11. 20. Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban Lehetne ez akár egyszerű romantikus történet is. Egy férfi és egy nő telefonon ismerkednek meg, aztán a kettejük közötti

Részletesebben

Osztályozóvizsga-követelmények olasz nyelvből. 4+1 évfolyamos nyelvi előkészítő gimnáziumi képzés

Osztályozóvizsga-követelmények olasz nyelvből. 4+1 évfolyamos nyelvi előkészítő gimnáziumi képzés Osztályozóvizsga-követelmények olasz nyelvből 4+1 évfolyamos nyelvi előkészítő gimnáziumi képzés Témakörök 9. nyelvi előkészítő évfolyam 1. Én és a családom. Családtagok bemutatása (külső és belső tulajdonságok,

Részletesebben

Érintsd meg a Holdat!

Érintsd meg a Holdat! Gárdonyi-emlékév, 2013 Érintsd meg a Holdat! rejtvényfüzet 1. forduló Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából hívunk, hogy játsszatok velünk! Az első fordulóban Gárdonyi Géza életével, a

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12.

2015-09-21 Hétfő 10:00 S 12 10:30 S 12. A semmi közepén VI/9. 10:55 S 12. Flörti dancing 12:35 S 12. Kettőt találhatsz 14:30 S 12. 20-09-21 Hétfő Fordított felállás 102 kiskutya 09:35 Mr. Peabody és Sherman kalandjai Rém rom 13:45 X-Men: Az eljövendő múlt napjai :55 17:35 Cirque du Soleil - Egy világ választ el Egy jó munka: New York-i

Részletesebben

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK

AKTUÁLIS RENDEZVÉNYEK, ESEMÉNYEK A Magyarországi Németek Pécs-Baranyai Nemzetiségi Köre szeretettel vár minden érdeklődőt márciusi programjaira, a Mit vétettem? Író-olvasó találkozóra és a GULÁG-GUPVI Emlékévben készült filmek Pécs-Baranyai

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

Házasság Hete SZEGEDEN

Házasság Hete SZEGEDEN Házasság Hete SZEGEDEN 2012. február 12 19. Fotók: Gémes Sándor, Erhardt Gyula ill. a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Gyűjteményéből Vágyni arra, amink van! Szeretettel várjuk azokat akik előtte

Részletesebben

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT

Szeptemberi ajánló. Premierek. Media company and much more :05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT Szeptemberi ajánló Premierek 2013.09.01 12:05 SAMMY NAGY KALANDJA 2. 2013.09.01 13:35 CHARLIE MINDEN KUTYA A MENNYBE JUT 2013.09.01 21:00 EGY KIS MENNYORSZÁG 2013.09.08 21:00 ELVESZTEGETETT IDŐ 2013.09.15

Részletesebben

A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai

A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai A Hamvas Béla Városi Könyvtár 2015/első félévi programjai JANUÁR január 20. kedd 18:00 Ünnepi est a Magyar Kultúra Napja alkalmából Árny az árnyban versszínházi előadás Radnóti Miklós életéről és költészetéről

Részletesebben

MOZIMŰSOR ( )

MOZIMŰSOR ( ) MOZIMŰSOR (08.10.-08.16.) Balaton Kongresszusi Központ és Színház - Mozi Cím 8360 Keszthely Fő tér 3. Augusztus 10. (csütörtök) Pierre (Perre Richard), mióta megözvegyült, elvonultan él. Miután 16:00 A

Részletesebben

PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 2015. ÉV

PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 2015. ÉV PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZ NONPROFIT KFT. KÖZHASZNÚSÁGI MELÉKLET SZÖVEGES BESZÁMOLÓ 205. ÉV A Pécsi Nemzeti Színház művészi szempontból sikeres 205. évet zárt. Hét nagyszínházi, hat kamaraszínházi és egy stúdió

Részletesebben

SELECT VIDEO. Otthon, édes pokol (Home Sweet Hell) (16) Lakossági megjelenés: 2015.05.18 Ajánlott fogyasztói ár: 1.990 Ft

SELECT VIDEO. Otthon, édes pokol (Home Sweet Hell) (16) Lakossági megjelenés: 2015.05.18 Ajánlott fogyasztói ár: 1.990 Ft SELECT VIDEO Otthon, édes pokol (Home Sweet Hell) (16) Don Champagne-nak látszólag mindene megvan: sikeres vállalkozása, rendezett háza, jól nevelt gyerekei és tökéletes felesége. Ám amikor neje, Mona

Részletesebben

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate)

A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) SELECT VIDEO 2011. márciusi megjelenések A mandzsúriai jelölt (The Manchurian Candidate) Bennett Marco kapitány és Raymond Shaw őrmester együtt szolgáltak az Öböl-háborúban. Egy támadás alkalmával Shaw

Részletesebben

ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE. SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás

ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE. SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás ART MOZIK SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉNEK 2014. ÉVI TÁMOGATÁSA CÍMŰ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EREDMÉNYE SSz. Mozi neve Mozi címe Megítélt támogatás 1. Uránia Nemzeti Filmszínház 1088 Budapest, Rákóczi út 21. 2 200 000

Részletesebben

Augusztusi új könyveinkből

Augusztusi új könyveinkből Augusztusi új könyveinkből Király Levente (összeáll.): Körkép 2013 Budapest, Magvető Kiadó, 2013 Mesteri kisprózák többek között Bartis Attila, Bánki Éva, Csaplár Vilmos, Cserna-Szabó András, Dragomán

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Veszprém megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

Hajdú Bihar megyei február havi programajánló 2010

Hajdú Bihar megyei február havi programajánló 2010 Hajdú Bihar megyei február havi programajánló 2010 Nők életmód népfőiskolája - Nagyrábé 2010. január - április Ismeretterjesztő és életmód segítő foglalkozások. Hajdú Komák és Konok Kunok disznótoros versenye

Részletesebben

Eldorádó a Bárkában. mhtml:file://d:\oszmi\20130614\mht\000357.mht. név: jelszó: Bejelentkezés

Eldorádó a Bárkában. mhtml:file://d:\oszmi\20130614\mht\000357.mht. név: jelszó: Bejelentkezés 1. oldal, összesen: 6 oldal Írja be az e-mail címét! Feliratkozás név: jelszó: Bejelentkezés Eldorádó a Bárkában Bereményi Géza filmje, az Eldorádó nyomán készült az író-rendeződarabja, amely Az arany

Részletesebben

A város főterén megtekinthettük az elmúlt évad 400 előadásának plakátjait, köztük természetesen a POSZT-versenyprogramjába bekerült darabokét is

A város főterén megtekinthettük az elmúlt évad 400 előadásának plakátjait, köztük természetesen a POSZT-versenyprogramjába bekerült darabokét is Véget ért a 2017-es POSZT. A tíz nap bőven tartogatott élményeket. Szinte minden nap találkozhattunk nagy színészeinkkel és színésznőinkkel, rendezőkkel és színházi szakemberekkel délutáni közönségtalálkozók

Részletesebben

Ez történt Hollywoodban...LXIV.

Ez történt Hollywoodban...LXIV. 2011 január 23. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Egy Oscar kategória jelöltjeit ismerhetitek meg, beszélünk kicsit az Irishman-ről,

Részletesebben

Ugyanez a villa ma: a tetőn lévő egykori kis háromszögtől eltekintve változatlan a homlokzat.

Ugyanez a villa ma: a tetőn lévő egykori kis háromszögtől eltekintve változatlan a homlokzat. Törökbálint egykor. És ma? - (régi képeslap reprodukció: Scheiblinger Péter) A levelezőlap Róth Miksáné, született Walla Jozefának szól, Walla József lányának. A szöveg német nyelven íródott, de sajnos

Részletesebben

Amerikai gengszter (American Gangster)

Amerikai gengszter (American Gangster) Select 86 Kft. 2009. júliusi BUDGET megjelenések UNIVERSAL PICTURES Amerikai gengszter (American Gangster) Ridley Scott (Gladiátor) rendező irányítása alatt két Oscar-díjas színész Denzel Washington és

Részletesebben

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk

KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk KEMENESALJAI MŰVELŐDÉSIKÖZPONT ÉS KÖNYVTÁRART MOZI Celldömölk Címünk: 9500 Celldömölk, Dr. Géfin tér 1. Telefon: +36 (95) 779301; +36 (95) 779302 Email: artmozi@cellkabel.hu WEB: http://artmozi.celldomolk.hu

Részletesebben

A holdfényben repülő bicikli

A holdfényben repülő bicikli A holdfényben repülő bicikli Páros interjú Mindketten rövid ideig tudhatták magukénak különleges biciklijüket, és vendéglátós művészi karrierjük sem tartott sokáig. Marozsán Erika színésznő épp túl egy

Részletesebben

MIT NYÚJTANAK ÖNNEK A RIPPEL PRODUKCIÓK?

MIT NYÚJTANAK ÖNNEK A RIPPEL PRODUKCIÓK? MŰSORAJÁNLÓ 2017 A RIPPEL BROTHERS A háromszoros Állami Díjjal kitüntetett, immár kilencszeres világrekorder Rippel Ferenc és Rippel Viktor a mai napig a külföldi nagy show-k és TV műsorok állandó sztárjai.

Részletesebben

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi

MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST. 2012. május 8., 18 óra, Bécs. nyelvét hívjuk segítségül. Különösen így van ez akkor, ha a történelmi MEGNYITÓ, ART VIENNA-BUDAPEST 2012. május 8., 18 óra, Bécs Tisztelt (az eseményen jelenlévők függvénye). Különleges és talán minden másnál alkalmasabb két egymáshoz ezernyi szállal kötődő nemzet kapcsolatainak

Részletesebben

Jerzy Hoffman. A történelem vonzásában

Jerzy Hoffman. A történelem vonzásában Jerzy Hoffman. A történelem vonzásában Jerzy Hoffman rendező születésének 80. évfordulója alkalmából Életmű-kiállítás nyílt a Lengyel Intézetben (Budapest 1065, Nagymező u. 15.). A kiállítás 2012. november

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban!

Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban! Soha nem fogom elfelejtni a mai estét Eric Idle a Madáchban! 2015. június 3. szerda, 08:00 Hétfőn este a Madách Színházba látogatott a Spamalot című musical két szerzője: Eric Idle és John Du Prez. Az

Részletesebben

magyar magyar magyar magyar magyar, román, cseh magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital

magyar magyar magyar magyar magyar, román, cseh magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital magyar / eredeti / dolby digital Budapest - Digitális Csatorna Frvencia Program Jelleg, profil Nyelv d1 TV műsor hatos - és S2 114,5 MHz Képújság PAX TV Információs vallási és műsor The Fishing & Hunting horgászat és vadászat,, cseh M5

Részletesebben

Tartalomelemzés Érzelmi kifejeződés Demjén Ferenc dalszövegeiben

Tartalomelemzés Érzelmi kifejeződés Demjén Ferenc dalszövegeiben 2008. Tartalomelemzés Érzelmi kifejeződés Demjén Ferenc dalszövegeiben Pécsi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Tanszék Szak Vista 2008.12.31. Tartalomelemzés 2 Érzelmi kifejeződés Demjén Ferenc dalszövegeiben

Részletesebben

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától Június 24-én, 17 órától SZENT IVÁN NAPJA 1 Június 3. szerda, 15 óra a Faluház nagytermében PEDAGÓGUSOK KÖSZÖNTÉSE Köszöntõt mond dr. Lelkes Péter alpolgármester Június 3. szerda, 19 óra a Közösségi Házban

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

Lev Tolsztoj. Anna Karenina

Lev Tolsztoj. Anna Karenina Lev Tolsztoj Anna Karenina Lev Tolsztoj Az orosz irodalomnak kiemelkedő nagysága, regényeinek nagy részét megfilmesítették. Úgy gondolom, hogy az erkölcsi világszemléletéről, a tolsztojánizmusról is muszáj

Részletesebben

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala?

VŐLEGÉNY KVÍZ. Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? VŐLEGÉNY KVÍZ Hányas a ruhamérete? Hányas lába van? Mi a kedvenc színe? Mi a kedvenc étele? Mi a kedvenc itala? Mi a kedvenc alkoholos itala? Mi a kedvenc sportja? Mi a legfőbb hobbija? Mi a kedvenc évszaka?

Részletesebben

I2010IjúliusIaugusztusI

I2010IjúliusIaugusztusI I2010IjúliusIaugusztusI 06.28. 07.21. Nyári, intenzív nyelvtanfolyam kezdőknek engyel Intézet Bp., VI. Nagymező u. 15. 07.16-ig engyelországból jöttünk! Fiatal lengyelek Budapesten fotókiállítás engyel

Részletesebben

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL

SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL SZÓBELI ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ANGOL NYELVBŐL Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek. Ez a lista az érettségi

Részletesebben

ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI:

ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI: ARMEL OPERAVERSENY ÉS FESZTIVÁL Szegedi Nemzeti Színház // Október 6-15. A FESZTIVÁL PROGRAMJA ÉS KÖZVETÍTÉSEI: 2011. október 6. Riccardo Zandonai: Francesca da Rimini A Szegedi Nemzeti Színház (Szeged,

Részletesebben

JÚLIUSI MEGJELENÉS 1.

JÚLIUSI MEGJELENÉS 1. SV SELECT '86 Kereskedelmi Kft. SV SELECT VIDEO Műsoros videokazetta és nagykereskedelmi értékesítés SELECT VIDEO -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Á G F A L V I K R Ó N I K A XV. évfolyam 9. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2014. SZEPTEMBER XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Versenykiírás Az eddig megrendezett futófesztiválok sikere

Részletesebben

The Beatles. Sárga tengeralattjáró

The Beatles. Sárga tengeralattjáró 21306 The Beatles Sárga tengeralattjáró Amikor a látványos Sárga tengeralattjáró 1968- ban megjelent, azonnal olyan mérföldkövet jelentő filmnek ismerték el, amely az animációt addig nem látott magasságokba

Részletesebben

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez

Témakörök az idegen nyelvi érettségihez Témakörök az idegen nyelvi érettségihez TÉMAKÖR 1. Személyes vonatkozások, család 2. Ember és társadalom Középszint A vizsgázó személye, életrajza, életének fontos állomásai (fordulópontjai) Családi élet,

Részletesebben

Szerző: Horváth-Lukács Judit

Szerző: Horváth-Lukács Judit Örömteli családi ünnepségre készülünk! Bendegúz, legidősebb unokám, 6. születésnapja lesz a vasárnap. A szülinapi torta kapcsán jutottak eszembe a következő gondolatok. Kedves Olvasóm! Hadd meséljek el

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Михаил Александрович Чехов

Михаил Александрович Чехов Михаил Александрович Чехов Apja Alekszander Pavlovics Csehov (1855 1913), író, anyja Natalja Alekszandrovna Golden volt. Mihail Alekszandrovics Csehov 1891. augusztus 28-án (a régi orosz naptár szerint

Részletesebben

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1.

Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Villány, Diófás u. 1. Csütörtök: Helyszín: Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Villány, Diófás u. 1. 19:00-23:00 BorZsongás hangolódás jó zene, baráti beszélgetések könnyed borozgatások. Különleges tételek kóstolója Gere Andival

Részletesebben

Miért ku lönlegesek a Rippel produkciók?

Miért ku lönlegesek a Rippel produkciók? MŰSOR- KIAJÁNLÓ RIPPEL BROTHERS A kétszeres Állami Díjjal kitüntete@, immár kilencszeres világrekorder Rippel Ferenc és Rippel Viktor a mai napig a párizsi Moulin Rouge és több ku lföldi nagy show és TV

Részletesebben

2015. január-február Az önkormányzat havi programajánlója. Január-február Tengernyi program. Színház Rendezvény Koncert Könyv

2015. január-február Az önkormányzat havi programajánlója. Január-február Tengernyi program. Színház Rendezvény Koncert Könyv 2015. január-február Az önkormányzat havi programajánlója Január-február Tengernyi program Színház Rendezvény Koncert Könyv Siófok, Fő tér 2. Levelezési cím: 8600 Siófok, Pf. 83. Telefon: 06 84 311 855

Részletesebben

JÁSZOK történelmi dal- és táncjáték

JÁSZOK történelmi dal- és táncjáték JÁSZOK történelmi dal- és táncjáték A Jászok című történelmi dal- és táncjáték alkotóinak, létrehozóinak elsődleges célja, hogy bemutassák a jászok rendkívül összetett, és hihetetlenül izgalmas történelmét,

Részletesebben

Angol nyelv közép- és emelt szintű szóbeli érettségi témakörök 2018

Angol nyelv közép- és emelt szintű szóbeli érettségi témakörök 2018 Angol nyelv közép- és emelt szintű szóbeli érettségi témakörök 2018 Az érettségi vizsga tartalmi részét az alább felsorolt témakörök képezik, azaz a feladatok minden vizsgarészben tematikusan ezekre épülnek.

Részletesebben

XIII. évfolyam - 9. szám 2012. Október (a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár előtti kopjafánál rossz idő esetén a nagyteremben) október 24. (szerda) 17:00 Könyvtár TOP lista - szeptember 1.

Részletesebben

A MŰVÉSZETI TELJESÍTMÉNYEK MÉRÉSE JÚNIUS 29. M. TÓTH GÉZA

A MŰVÉSZETI TELJESÍTMÉNYEK MÉRÉSE JÚNIUS 29. M. TÓTH GÉZA A MŰVÉSZETI TELJESÍTMÉNYEK MÉRÉSE 2016. JÚNIUS 29. M. TÓTH GÉZA 1 SZÍNHÁZI, ELŐADÓMŰVÉSZETI ÉS MOZGÓKÉPES ALKOTÁSOK KVANTITATÍV ÉRTÉKELÉSE 2 MOZGÓKÉPES ALKOTÁSOK SÚLYOZÁSA alkotások típusa alkotói részvétel

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

Januári új könyveinkből

Januári új könyveinkből Januári új könyveinkből Eduard Limonov: Ez vagyok én, Edicska Budapest: Európa, 2011. Egy fiatal orosz költő a hetvenes évek közepén egyszer csak New Yorkban találja magát: ment ő is a sok ezer, főleg

Részletesebben

RENDEZVÉNYEK. 2008. október 4. szombat 11 óra IDŐSEK VILÁGNAPJA - GÁLAMŰSOR Helyszín: MMIK, színházterem

RENDEZVÉNYEK. 2008. október 4. szombat 11 óra IDŐSEK VILÁGNAPJA - GÁLAMŰSOR Helyszín: MMIK, színházterem RENDEZVÉNYEK 2008. október 2. csütörtök 11 óra Nagyanyáink főztje Vas megyei ételek főzőversenye nyugdíjas klubok részvételével Szervező: MMIK, Nyugdíjas Klub A rendezvényt a Vas Megyei Közgyűlés Oktatási,

Részletesebben

Nahát, még ők is magyarok?!

Nahát, még ők is magyarok?! 2011 október 10. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Andy Vajna, Gabor Zsazsa, Bela Lugosi, Tony Curtis, Nicolas Sarkozy, George Pataky

Részletesebben

Holokauszt Emlékközpont Ahol a Múlt a Jövőnek üzen...

Holokauszt Emlékközpont Ahol a Múlt a Jövőnek üzen... Nem tudja megnyitni hírlevelünket? Kérjük, kattintson ide! Holokauszt Emlékközpont Ahol a Múlt a Jövőnek üzen... 2012. februári hírlevél VISSZATEKINTŐ 67 éve, január 17-én veszett nyoma Budapesten Raoul

Részletesebben

Churchill arany fogsorától Picasso síró nőjéig

Churchill arany fogsorától Picasso síró nőjéig 2011 december 27. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Kalapács alá került Churchill arany fogsora, Brezsnyev limuzinja és

Részletesebben

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont

HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal. A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont HVG Állásbörze minden ősszel és tavasszal A következő rendezvény: 2013. szeptember 26-27. SYMA Rendezvényközpont A 2013 tavaszi HVG Állásbörze eredményei 11 238 164 14 917 látogatóval, partnerrel ebből

Részletesebben

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele 49. hét 2017. december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája Kultúrpart-advent Kárpát-medencei folklór és kortárs költészet sok-sok zenével minden

Részletesebben

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat:

1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: 2. Móricz Zsigmond novellái Feladat: 3. Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma Feladat: 1. Kosztolányi Dezső: Édes Anna Feladat: Ez a kancsal fény már a lélekben készülődő robbanás felé utal, annak közelségét jelzi (Kiss Ferenc) Mutassa be az öntudatlan lázadás gesztusát Kosztolányi Dezső

Részletesebben

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát 2012. május 04. péntek 19.00 óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft SZEZONBÉRLET Pjotr Iljics Csajkovszkij: Olasz capriccio

Részletesebben

Hules Endre: A táncé az utolsó szó Interjú A halálba táncoltatott leány rendezőjével

Hules Endre: A táncé az utolsó szó Interjú A halálba táncoltatott leány rendezőjével filmhu Magazin Hules Endre: A táncé az utolsó szó Interjú A halálba táncoltatott leány rendezőjével 2011. május 5. - Szalkai Réka Hules Endre több mint harminc éve él hazánkon kívül. Most mégis, A halálba

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0515 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Veneto - Velence LUXUSLAKÁS ELADÓ VELENCÉBEN LEIRÁS

Részletesebben

Francia mozik vetítik a Werckmeister harmóniákat

Francia mozik vetítik a Werckmeister harmóniákat 3. szint Február Francia mozik vetítik a Werckmeister harmóniákat Tarr Béla új filmjét vetítik Franciaországban A francia mozihálózat szerdától az egész országban vetíti Tarr Béla Werckmeister harmóniák

Részletesebben

Programok és helyszínek 2009. Szeptember 4-5-6.

Programok és helyszínek 2009. Szeptember 4-5-6. Programok és helyszínek 2009. Szeptember 4-5-6. Filmfesztivál Toldi mozi Játékfilm Dokumentumfilm Sport- és zenei klipek Animáció Vak mountainbike versenyző, pornórendezővé lett biciklisfutár, városi kerékpáros

Részletesebben

Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója

Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója Az egyesület 1991 októbere óta működik, a Fővárosi Bíróság közhasznú szervezeteként a Pk.66925/1991/1 számú végzése alapján jegyezte be. Az Andaxínház a különböző

Részletesebben

VíZILABDA. dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány, férfi válogatott. dr. Martin György sportágvezetô. Köpf Károly sportágvezetô-helyettes

VíZILABDA. dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány, férfi válogatott. dr. Martin György sportágvezetô. Köpf Károly sportágvezetô-helyettes VíZILABDA dr. Martin György sportágvezetô Köpf Károly sportágvezetôhelyettes dr. Kemény Dénes szövetségi kapitány, férfi válogatott 124 Godova Gábor szövetségi kapitány, nôi válogatott Kásás Zoltán férfi

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

A 8.b osztály eredményei a 2010/2011-es tanévben

A 8.b osztály eredményei a 2010/2011-es tanévben A 8.b osztály eredményei a 2010/2011-es tanévben Az osztályban sokan és sokat versenyeznek, a legkülönbféle területeken, kategóriákban. Vannak olyan versenyek, amik szinte egész évben tartanak, - felkészülés,

Részletesebben

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14 KLAZZ koncert A hazai jazzélet sztárjai Babos Gyula, Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán,

Részletesebben

Családfa. Anya Klein Lázárné (szül.szalpéter Adél) (1881-1944) Apa Klein Lázár (1878-1944) Házastárs Interjúalany

Családfa. Anya Klein Lázárné (szül.szalpéter Adél) (1881-1944) Apa Klein Lázár (1878-1944) Házastárs Interjúalany Családfa Apai nagyapa Klein Mendel Wolf?-? Apai nagyanya Klein Mendelné (szül.weiser Aranka)?-1909 Anyai nagyapa Szalpéter??-? Anyai nagyanya Szalpéter?-né (szül. Holder Gizella)?-1944 Apa Klein Lázár

Részletesebben

A kapj el, ha tudsz igaz története

A kapj el, ha tudsz igaz története A kapj el, ha tudsz igaz története massyy 2015. augusztus 10. 14:39 Mindig nagy szó, ha az emberről még életében filmet forgatnak. És, hogy mindezt az alapján, amit 21 éves koráig vitt véghez, egészen

Részletesebben

Digitális csatornakiosztas

Digitális csatornakiosztas Digitális csatornakiosztas Csatorna Frekvencia Program Jelleg, profil Nyelv S24 330 MHz Parlament TV politikai és gazdasági információs csatorna QAM256 SYm:6000 d1 TV kulturális műsorok M1 HD közszolgálati

Részletesebben

www.szekesfehervar.hu MÁRCIUSI IFJAK MI Léteznek ritka pillanatok. Csillagórák, amelyekben, úgy tűnik, minden lehetséges. 1848. március 15-e ilyen pillanat volt: sodró, tiszta, természetes. Fiatalok vállalták,

Részletesebben