1134 Budapest, Lehel u. 17/b-c. tel.:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1134 Budapest, Lehel u. 17/b-c. tel.: +36-1-8774430 euromotor@euromotor.hu www.euromotor.hu"

Átírás

1 Schuberth SRCS GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK (GYIK, FAQ) Beszerelés, installáció Kérdés: Vásároltam egy SRCS-t és szeretném csatlakoztatni a már meglévő intercom rendszeremhez, amely nem SRCS típusú. Mit tegyek? Válasz: Sajnos nem tudunk információt adni önnek a nem Schuberth márkájú készülékekkel, rendszerekkel kapcsolatban. K.: A Schuberth bukósisakok gyárilag fel vannak szerelve SRCS-sel? V.: Nem, a Schuberth bukósisakok nincsenek gyárilag felszerelve SRCS-sel. Az SRCS külön kiegészítőként vásárolható meg az erre kijelölt márkakereskedésekben. K.: Ki és hogyan szereli be az SRCS-t a bukósisakba? V.: Az SRCS beszerelése plug and play rendszerű: bárki, akár a vásárló is nagyon rövid idő alatt elvégezheti a beszerelést. A művelet elvégzéséhez kérjük, kövesse az SRCS használati és kezelési útmutatójában leírtakat! K.: Milyen bukósisakokkal használható (kompatibilis) az SRCS? V.: Az SRCS jelenleg csak a Schuberth C3, C2 és Concept típusú felnyitható bukósisakokhoz kapható. K.: Elképzelhető, hogy az SRCS méretben nem passzol az én Schuberth C3 bukósisakomhoz? V.: A Schuberth C3-hoz kínált SRCS a két héjmérethez igazodva két változatban kapható. A kisebb SRCS az 50 és 59 közötti méretű C3-asokhoz való, a nagyobb SRCS a 60 és 65 közötti méretű C3-asokhoz. Vásárláskor mindig ellenőrizze, hogy az ön által kiválasztott SRCS illik-e ahhoz a sisakhoz, amelyikhez használni szeretné. K.: Megváltozik a bukósisakom mérete az SRCS felszerelése miatt? V.: Nem. Az SRCS-t úgy tervezték, hogy a lehető legmagasabb fokú kényelmet biztosítsa a bukósisak viselőjének. Ugyanakkor ne feledje, hogy az SRCS számos elektronikus alkatrészt rejt, ezért nem olyan puha, mint a bukósisakokhoz gyárilag adott zajcsökkentő gallér (az SRCS a hagyományos zajcsökkentő gallér helyére kerül). Ennek következtében elképzelhető, hogy a sisakja SRCS-sel felszerelve más érzést nyújt fel- és levétel közben, mint SRCS nélkül. Tipp: ha a bukósisak fel- és levételekor az állszíj két szárának széthúzásával rendszeresen kiszélesíti a sisak fejnyílását, a fel- és levétel fokozatosan egyre könnyebbé válik. A használat során az SRCS-sel felszerelt zajcsökkentő gallér merevsége is csökken.

2 K.: A Schuberth Concept és C2 bukósisakokhoz készített SRCS átalakítható úgy, hogy használható legyen Schuberth C3 bukósisakkal? V.: Nem, az adott típusú sisakokhoz készített SRCS-ek nem alakíthatók át más típusú sisakokkal történő használatra. Vásárlás előtt tájékozódjon arról, hogy az ön Schuberth bukósisakjához milyen típusú SRCS használható. K.: Használható az SRCS a BMW motorkerékpáros bukósisakjaival (kompatibilis)? V.: Nem, az SRCS kizárólag a Schuberth C3, C2 és Concept bukósisakokkal használható (kompatibilis). K.: Mikor lesz kapható SRCS a Schuberth S1, S1 Pro és J1 bukósisakokhoz? V.: A Schuberth pillanatnyilag nem tervezi SRCS gyártását az említett bukósisakokhoz. Általános funkciók K.: Miért nem tudom bekapcsolni az SRCS-t? V.: Ellenőrizze, hogy az SRCS akkumulátora fel van-e töltve. Az SRCS első használatbavétele előtt legalább négy órán át kell tölteni az SRCS-t a mellékelt akkumulátortöltő (vezeték) segítségével. K.: Milyen hosszú az akkumulátor aktív használati illetve készenléti ideje? V.: Teljes töltöttség és átlagos működési körülmények (20 C átlaghőmérséklet, átlagos hangerő, átlagos haladási sebesség) esetén akár tízórás aktív használati idővel és akár hatnapos készenléti idővel lehet számolni. A fenti adatok arra az esetre vonatkoznak, amikor az SRCS folyamatosan küld illetve fogad Bluetooth jeleket, és a fogadott adást lejátssza. Folyamatos Bluetooth adatforgalom, például zenelejátszás nélkül hosszabb aktív használati idővel lehet számolni. K.: Hogyan ellenőrizhetem az akkumulátor töltöttségi szintjét? V.: Nyomja meg a Hangerő fel gombot és tartsa benyomva legalább három másodpercig. # Kék fény = az akkumulátor teljesen fel van töltve # Kék/piros fény = az akkumulátor félig van feltöltve # Piros fény = az akkumulátor hamarosan lemerül K.: Cserélhető az SRCS-ben az akkumulátor? V.: Nem, az SRCS akkumulátora nem cserélhető házilag. Kérjük, forduljon a Schuberth magyarországi forgalmazójához, az EuroMotor Kft-hez (1134 Budapest, Lehel u. 17./b-c.; vagy az önhöz legközelebbi Schuberth márkakereskedéshez. Figyelmeztetés! Soha ne próbálja az SRCS-t illetve annak alkatrészeit szétszerelni, átalakítani, módosítani! Az SRCS javítását, szerelését kizárólag megfelelően képzett szakember végezheti. Az SRCS ön vagy harmadik személy által történő felnyitása, szétszerelése, átalakítása, módosítása a garancia elvesztésével jár.

3 K.: Kinyithatom az SRCS-en található cipzárt? V.: Nem, soha ne nyissa ki a cipzárt! Figyelmeztetés! Soha ne próbálja az SRCS-t illetve annak alkatrészeit szétszerelni, átalakítani, módosítani! Az SRCS javítását, szerelését kizárólag megfelelően képzett szakember végezheti. Az SRCS ön vagy harmadik személy által történő felnyitása, szétszerelése, átalakítása, módosítása a garancia elvesztésével jár. K.: Mi az a Bluetooth? V.: A Bluetooth olyan rövid hatótávolságú, adatcseréhez használt rádióhullámú kapcsolat, amelyet elsőként számítógépeknél és mobiltelefonoknál használtak vezetékes adatátvitel helyett. A Bluetooth eszközök a világon szinte mindenütt szabadon elérhető 2,4 GHz-es (gigahertzes) frekvenciasávot használják. K.: Amikor az SRCS-t egy bluetooth-os készülékhez csatlakoztatom, a készülék egy jelszót kér. Mi a jelszó? V.: Az SRCS Bluetooth jelszava: 0000 (négy darab nulla). K.: Elérhetők-e szoftverfrissítések az SRCS-hez? V.: Igen, van lehetőség az SRCS szoftverének frissítésére, a frissítések a Schuberth internetes oldaláról tölthetők le. Ha szeretne hozzájutni ezekhez a frissítésekhez, kérjük, regisztrálja SRCS-ét a internetes oldalon. K.: Miért regisztráljam az SRCS-em a internetes oldalon? V.: Ha regisztrálja SRCS készülékét a oldalon, a Schuberth GmbH automatikuan értesíti önt az elérhető szoftverfrissítésekről. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az ön mindig naprakész műszaki állapotban tartsa SRCS-ét. K.: Hogyan működik az automatikus hangerőszabályozás (Automatic Gain Control, AGC)? V.: Az AGC a bukósisak belsejében mért zajszintet veszi alapul; a zajszintet az SRCS méri. Mivel a bukósisak belsejében a sebesség növekedésével párhuzamosan emelkedik a zajszint, ezért az SRCS hangerejét közvetett módon a sebesség befolyásolja. K.: Milyen eszközök csatlakoztathatók az SRCS-hez? V.: Az MDC (Multiple Device Connectivity) technológiának köszönhetően az SRCS a következő eszközök párhuzamos (egyszerre történő) csatlakoztatását teszi lehetővé. Intercom akár három SRCS készülék között, és ezek közül minden egyes SRCS az alábbi bluetooth-os eszközök valamelyikéhez csatlakoztatva: - mobiltelefon (közvetlenül vagy GPS-navigációs készüléken keresztül) - GPS-navigációs készülék - A2DP szabványt kezelő MP3-lejátszó vagy adapter - Bluetooth adapter

4 K.: Az SRCS-hez csatlakoztatott eszközök közül melyik élvez előnyt a többivel szemben? Mi a prioritási (fontossági) sorrend? V.: Az SRCS-hez csatlakoztatott eszközök prioritási sorrendje: # 1. Mobiltelefon vagy GPS-navigációs készülék # 2. Intercom # 3. A2DP audiokészülék # 4. URH rádió (belső) # 5. AUX csatlakozón keresztül kapcsolódó készülékek (pl. vezetékes MP3-lejátszó) K.: Használhatom az SRCS-t esőben? V.: Igen, használhatja az SRCS-t esőben. A készüléket víz és por elleni védelemmel látták el. K.: Védett az SRCS a vízzel és a porral szemben? V.: Igen. Az SRCS nyugodtan használható akár szakadó esőben is. K.: Hol próbálhatom ki és vásárolhatom meg az SRCS-t? V.: Kérjük, forduljon a Schuberth magyarországi forgalmazójához, az EuroMotor Kft-hez (1134 Budapest, Lehel u. 17./b-c.; vagy az önhöz legközelebbi Schuberth márkakereskedéshez. K.: Használható az SRCS a Cardo kommunikációs rendszereivel (kompatibilis velük)? V.: Igen, az SRCS használható a Cardo Scala Rider kommunikációs rendszerekkel (kompatibilis velük). K.: Az SRCS-em hangszórói különböző hangerővel szólnak. Hogyan tudom megoldani ezt a problémát? V.: Kérjük, először ellenőrizze a hangszórók helyzetét a bukósisakban. Ha szükséges, vegye ki a hangszórókat a sisakból és próbálja ki őket úgy. Ha a probléma továbbra is fennáll, indítsa újra a készüléket (reset). K.: Milyen hosszan kell tölteni az SRCS akkumulátorát? V.: Az SRCS akkumulátorának töltési ideje 3 óra. Intercom K.: Mekkora az SRCS intercom funkciójának hatótávolsága? V.: Az SRCS intercom funkciójának hatótávolsága függ a domborzati és az útviszonyoktól, valamint a forgalom nagyságától is. Ideális körülmények között a rendszer hatótávolsága 300 méter. K.: Ha túllépem az SRCS intercom hatótávolságát, újra csatlakoztatni kell egymáshoz a korábban már csatlakoztatott SRCS-eket? V.: Nem. Az egymáshoz már csatlakoztatott SRCS-ek automatikusan csatlakoznak egymáshoz, amint azt a körülmények lehetővé teszik (amint hatótávolságon belülre kerülnek egymáshoz képest).

5 K.: Aktív intercom kommunikáció közben mindegyik sisakban hallhatók lesznek a GPS-navigációs készülék szöveges utasításai illetve az MP3-lejátszóról szóló zeneszámok? V.: Nem. Kizárólag a fő (master) sisakban lesznek hallhatók a GPS-navigációs készülék szöveges utasításai illetve az MP3-lejátszóról szóló zeneszámok. Mobiltelefon K.: Milyen mobiltelefonok csatlakoztathatók az SRCS-hez? V.: Elvben szinte mindegyik olyan jelenlegi mobiltelefon csatlakoztatható az SRCS-hez, amelyik rendelkezik 1.1-es verziójú Bluetooth-szal. Figyelmeztetés! Nem mindegyik mobiltelefon-gyártó tartja magát mindig a Bluetooth szabványokhoz, ezért nem garantálható az SRCS kompatibilitása a piacon kapható összes bluetooth-os mobiltelefonnal. A Bluetooth funkcióval nem rendelkező mobiltelefonokat az SRCS nem támogatja. K.: Ha intercom kapcsolatban vagyok más motorosokkal, ők is hallják a telefonbeszélgetéseimet? V.: Nem, ez nem fordulhat elő. Telefonbeszélgetés alatt az intercom kapcsolat megszakad, az SRCS ilyenkor a mobiltelefonhoz csatlakozik. A telefonbeszélgetés befejezését követően az intercom kapcsolat(ok) automatikusan helyreáll(nak). Figyelmeztetés! Ha telefonbeszélgetés közben intercom kapcsolatot kezdeményez az A vagy a B gomb megnyomásával, három résztvevős kapcsolat jön létre. K.: Amikor az SRCS-t a bluetooth-os mobiltelefonomhoz csatlakoztatom, a készülék jelszót kér. Mi a jelszó? V.: Az SRCS Bluetooth jelszava: 0000 (négy darab nulla). K.: Az iphone készülékek használhatók az SRCS-sel (kompatibilisek)? V.: Igen, használhatók. Kérjük, kövesse figyelemmel az iphone szoftverfrissítéseket. Szoftverfrissítések K.: Letöltöttem és elindítottam a telepítőfájlt, de a következő hibaüzenetet kaptam: Sérült zip archívum ( This archive is corrupted ). V.: A fájl nem töltődött le megfelelően. Lehetséges, hogy probléma van az ön internetkapcsolatával vagy nagyon lassú a kapcsolat. Kérjük, próbálja meg ismét letölteni a fájlt a Schuberth internetes oldaláról.

6 K.: A telepítés során a következő hibaüzenetet kaptam: A telepítés alatt álló szoftver nem ment át a Windows Logo tesztelésen. V.: Kattintson a Folytatás mindenképp ( Continue Anyway ) gombra. K.: A telepítés alatt megjelenik az Új hardver hozzáadása varázsló ( Found New Hardware Wizard ) és a Windows Logo testing felugró ablak. V.: Az Új hardver hozzáadása varázsló -t hagyja figyelmen kívül. A telepítő felugró ablakában ( Hardware Installation ) kattintson a Folytatás mindenképp ( Continue Anyway ) gombra. Az Új hardver hozzáadása varázsló ablak automatikusan eltűnik.

7 K.: A számítógépemen Windows Vista 32 bit / Windows 7 32 bit operációs rendszert használok és a következő hibaüzenetet kaptam: Hiba a telepítés során: hozzáférés megtagadva ( Error in driver installation: Access denied ). V.: A Windows Vista 32 bit és a Windows 7 32 bit operációs rendszerek esetében a telepítéshez adminisztrátori jogok szükségesek. Zárja be az SRCS programját, majd az egér jobb gombjával kattintson az SRCSsetup ikonra. A megjelenő menüben válassza ki a Futtatás adminisztrátorként ( Run as administrator ) lehetőséget, majd kattintson az Engedélyez ( Allow ) lehetőségre.

8 K.: Követtem a párbeszédpanel utasításait, de semmi nem történt. V.: Először húzza ki az USB csatlakozót az SRCS-ből, majd csatlakoztassa hozzá ismét. Ezt követően kövesse a fenti utasításokat, majd ellenőrizze az USB kapcsolatot a számítógép és az SRCS között. K.: Azt az üzenetet kaptam, hogy frissítenem kell az illesztőprogramot (driver). V.: Kattintson a Folytatás mindenképp ( Continue Anyway ) gombra és kövesse az utasításokat. K.: Az SRCS frissítések ( SRCS upgrades ) program leállt. V.: Zárja be az SRCS frissítések ( SRCS upgrades ) program összes ablakát, majd indítsa újra a programot. K.: Miért vesz igénybe olyan sok időt a SRCS szoftverének frissítése? V.: Az SRCS frissítését az SRCS frissítések ( SRCS upgrades ) program végzi. Az, hogy a frissítés mennyi időt vesz igénybe, az SRCS rendszerének állapotától függ. A művelet akár 5 percig is eltarthat. GPS-navigáció K.: Milyen GPS-navigációs készülékek csatlakoztathatók az SRCS-hez? V.: Elvben szinte mindegyik olyan GPS-navigációs készülék csatlakoztatható az SRCShez, amelyik rendelkezik 1.1-es verziójú Bluetooth-szal (pl.: Garmin Zümo 550, Garmin Zümo 660, TomTom Rider II, az összes BMW navigációs készülék). K.: Használható az SRCS a Garmin Zümo 660 GPS-navigációs készülékkel (kompatibilis vele)? V.: Igen.

9 K.: Csatlakoztatható az SRCS-hez navigációs készülék és rádió egyszerre? V.: Nem, csak egy Bluetooth terminál csatlakoztatható. K.: Az SRCS mely navigációs készülékekkel és Bluetooth rendszerekkel kompatibilis? V.: Az SRCS a következő navigációs készülékekkel kompatibilis: Garmin Zümo 550, Garmin Zümo 660, TomTom Rider II, Cardo Scala Rider rendszerek. K.: Csatlakoztatható az SRCS-hez olyan navigációs készülék, amely nem rendelkezik Bluetooth-szal? V.: Igen, csatlakoztatható az SRCS audiobemenetén keresztül abban az esetben, ha a navigációs készüléknek van audiokimenete. FM-rádió K.: Mi az RDS? V.: Az RDS (Radio Data System) funkciónak köszönhetően az SRCS beépített FM-rádiója mindig megkeresi a kiválasztott rádióadóhoz tartozó legerősebb jelet. Ennek köszönhetően motorozás közben sosem kell elengednie a kormányt a rádió hangolása miatt. K.: Kaphatok rádiós közlekedési információkat az SRCS-en keresztül? V.: Természetesen kaphat, amennyiben olyan rádióadóra hangolja az SRCS beépített rádióját, amely sugároz közlekedési információkat, híreket. Az SRCS azonban nem támogatja az olyan, közlekedési információkat biztosító automatikus szolgáltatásokat, mint például a TMC (Traffic Message Channel). Egyéb külső eszközök K.: Milyen egyéb eszközök csatlakoztathatók az SRCS-hez? V.: Az MDC (Multiple Device Connectivity) technológiának köszönhetően az SRCS a következő eszközök párhuzamos (egyszerre történő) csatlakoztatását teszi lehetővé. Intercom akár három SRCS készülék között, és ezek közül minden egyes SRCS az alábbi bluetooth-os eszközök valamelyikéhez csatlakoztatva: - mobiltelefon (közvetlenül vagy GPS-navigációs készüléken keresztül) - GPS-navigációs készülék - A2DP szabványt kezelő MP3-lejátszó vagy adapter - Bluetooth adapter

10 K.: Az SRCS-hez csatlakoztatott eszközök közül melyik élvez előnyt a többivel szemben? Mi a prioritási (fontossági) sorrend? V.: Az SRCS-hez csatlakoztatott eszközök prioritási sorrendje: # 1. Mobiltelefon vagy GPS-navigációs készülék # 2. Intercom # 3. A2DP audiokészülék # 4. URH rádió (belső) # 5. AUX csatlakozón keresztül kapcsolódó készülékek (pl. vezetékes MP3-lejátszó) K.: Az SRCS támogatja az A2DP szabványt? V.: Igen, az SRCS támogatja az A2DP szabványt, az audiojeleket hi-fi minőségű jelekké alakítja. K.: Csatlakoztatható az SRCS-hez navigációs készülék és rádió egyszerre? V.: Nem, csak egy Bluetooth terminál csatlakoztatható. K.: Az SRCS mely navigációs készülékekkel és Bluetooth rendszerekkel kompatibilis? V.: Az SRCS a következő navigációs készülékekkel kompatibilis: Garmin Zümo 550, Garmin Zümo 660, TomTom Rider II, Cardo Scala Rider rendszerek.

1134 Budapest, Lehel u. 17/b-c. tel.: +36-1-8774430 euromotor@euromotor.hu www.euromotor.hu

1134 Budapest, Lehel u. 17/b-c. tel.: +36-1-8774430 euromotor@euromotor.hu www.euromotor.hu N-Com Bluetooth Kit2.1 HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Gratulálunk, Ön nagyszerűen döntött, amikor a Nolan N-Com Bluetooth Kit2.1 sisakkommunikációs rendszert választotta! Az N-Com Bluetooth Kit2.1 sisakkommunikációs

Részletesebben

ipod nano Felhasználói útmutató

ipod nano Felhasználói útmutató ipod nano Felhasználói útmutató Tartalom 4 Fejezet 1: Az első pillantás az ipod nanóra 4 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 5 Főképernyő 6 Állapotikonok 7 Fejezet 2: Első lépések 7 Az ipod nano beállítása

Részletesebben

A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik!

A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik! 2 MAGYAR EM7041 2,5 SATA merevlemezház Figyelmeztetések és felhívások A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent képzett szakemberei végezhetik!

Részletesebben

SM-G935F. Felhasználói kézikönyv

SM-G935F. Felhasználói kézikönyv SM-G935F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 04/2016. Rev.1.2 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Akkumulátor 15 SIM-kártya (nano-sim-kártya)

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

EW3750 PCI 5.1 Hangkártya

EW3750 PCI 5.1 Hangkártya EW3750 PCI 5.1 Hangkártya 2 MAGYAR EW3750 PCI 5.1 Hangkártya Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 2.0 Hangkártya csatlakozók... 3 3.0 Telepítési

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV GPS navigációs készülék NAVON N250 Tartalom: Biztonsági információ 3 Telepítés 7 Nézetek 13 GPS (Globális helymeghatározó rendszer) 15 2 BIZTONSÁGI INFORMÁCIÓ Biztonsági utasítások

Részletesebben

TomTom Urban Rider TomTom Rider Pro

TomTom Urban Rider TomTom Rider Pro TomTom Urban Rider TomTom Rider Pro 1. A doboz tartalma A doboz tartalma A A TomTom RIDER 1 2 3 4 1. Érintőképernyő 2. Be/Ki gomb 3. Töltést jelző lámpa 4. USB csatlakozó B Tartó C RAM Mount tartókészlet

Részletesebben

EM1089 - Webkamera mikrofonnal

EM1089 - Webkamera mikrofonnal EM1089 - Webkamera mikrofonnal 2 MAGYAR EM1089 - Webkamera mikrofonnal Figyelmeztetések és felhívások A termék(ek) felnyitása súlyos személyi sérülést eredményezhet! A termék javítását csak az Eminent

Részletesebben

TomTom Bridge Referencia útmutató

TomTom Bridge Referencia útmutató TomTom Bridge Referencia útmutató 15200 Tartalom Üdvözli Önt a TomTom Bridge 5 A TomTom Bridge elindítása 7 Kézmozdulatok használata... 8 A TomTom Bridge készüléken található alkalmazások... 9 A TomTom

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K TA R TA L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell

Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Gyors üzembe helyezés és Els lépések HP Compaq üzleti asztali számítógépek d220-as és d230-as modell Dokumentum cikkszáma: 326325-212 2003. június A jelen útmutató alapvető tudnivalókat tartalmaz a számítógép

Részletesebben

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter

EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter EM4586 Kétsávos vezeték nélküli USB adapter 2 MAGYAR Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 2.0 Telepítés és kapcsolódás az EM4586 adapterhez

Részletesebben

SM-G930F. Felhasználói kézikönyv

SM-G930F. Felhasználói kézikönyv SM-G930F Felhasználói kézikönyv Hungarian. 02/2016. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Alapok 4 Fontos tudnivalók 6 Az értékesítési doboz tartalma 7 A készülék elrendezése 9 Akkumulátor 15 SIM-kártya (nano-sim-kártya)

Részletesebben

2 Helyezze be a CD-ROM-ot a CD-ROM meghajtóba.

2 Helyezze be a CD-ROM-ot a CD-ROM meghajtóba. Termékismertető A: Tápfeszültség-/linkjelző LED (Link: LED bekapcsolva/villog) B: USB.0 aljzat C: Védősapka Telepítés Kapcsolja be a számítógépet. Bekapcsolás Az alábbi telepítési lépések Windows XP operációs

Részletesebben

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez

EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5-os és 3,5-os SATA merevlemezekhez EW7011 USB 3.0 dokkolóállomás 2,5"-os és 3,5"-os SATA merevlemezekhez 2 MAGYAR EW7011 USB 3.0 Dokkoló állomás 2,5" és 3,5"-es SATA merevlemezekhez Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők...

Részletesebben

Samsung Portable SSD T3

Samsung Portable SSD T3 Rev. 1.0 MU-PT250B / MU-PT500B / MU-PT1T0B / MU-PT2T0B JOGI NYILATKOZATOK FELELŐSSÉGKIZÁRÓ NYILATKOZAT A SAMSUNG ELECTRONICS FENNTARTJA A JOGOT ARRA, HOGY ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL MEGVÁLTOZTATHASSA A TERMÉKEKET,

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató

Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Szoftvertelepítési útmutató A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Ez a kézikönyv leírja, hogyan

Részletesebben

Az Ön kézikönyve TOMTOM GO 510 http://hu.yourpdfguides.com/dref/528186

Az Ön kézikönyve TOMTOM GO 510 http://hu.yourpdfguides.com/dref/528186 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez 990-1851D 03/2007 Bevezetés The APC szünetmentes

Részletesebben

Az első lépések útmutató

Az első lépések útmutató Az első lépések útmutató A folytatás előtt olvassa el az alábbiakat ÖN ÚGY KAPJA KÉZHEZ A KÉSZÜLÉKET, HOGY AZ AKKUMULÁTOR NINCS FELTÖLTVE. NE VEGYE KI AZ AKKUMULÁTORT A KÉSZÜLÉK TÖLTÉSE KÖZBEN. HA FELNYITJA

Részletesebben

DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz. Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03

DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz. Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03 DUALCOM SIA IP TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ V1.23.2532 és újabb modulverziókhoz Dokumentum verzió: 1.7 2015.12.03 Tartalomjegyzék 1 Alkalmazási terület... 3 2 Funkciók... 3 3 Modul áttekintés...

Részletesebben

TomTom Rider Kezelési kézikönyv 16.1

TomTom Rider Kezelési kézikönyv 16.1 TomTom Rider Kezelési kézikönyv 16.1 Tartalom Üdvözöljük a TomTom navigáció világában 7 Újdonságok 8 A kiadás újdonságai... 8 TomTom videók... 8 A Rider használata 10 Rögzítés motorkerékpárra... 10 A lopásgátló

Részletesebben

Compaq Mini felhasználói kézikönyv

Compaq Mini felhasználói kézikönyv Compaq Mini felhasználói kézikönyv Copyright 2010 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos kereskedelmi védjegye, amelyet a Hewlett- Packard Company licencmegállapodás

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 420/620 VA 110/120/230 Vac Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez 990-1853D 12/2005 Bevezetés The APC szünetmentes tápegységet (UPS) úgy alakították ki,

Részletesebben

CK-200 Nokia autóskészlet Gyors üzembe helyezési útmutató és biztonsági információk

CK-200 Nokia autóskészlet Gyors üzembe helyezési útmutató és biztonsági információk CK-200 Nokia autóskészlet Gyors üzembe helyezési útmutató és biztonsági információk 9220823 1. kiadás, HU MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kijelenti, hogy a CK-200 jelzésû termék megfelel

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

USB Dual DVB-T. Vevıkészülék Kezelési Útmutató. Ver. 2.0

USB Dual DVB-T. Vevıkészülék Kezelési Útmutató. Ver. 2.0 USB Dual DVB-T Vevıkészülék Kezelési Útmutató Ver. 2.0 1. Fejezet Áttekintés 1.1 Bemutató Fontos figyelmeztetés: A televízió adások vétele a mindenkori vételi viszonyok illetve DVB-T lefedettség függvénye.

Részletesebben

GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000

GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000 GSM Gate Control Pro 20 GSM Gate Control Pro 1000 TELEPÍTÉSI ÉS ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ v1.50.2532 és újabb modulverziókhoz Dokumentumverzió: 1.83 2016.05.18 Jellemzők: Kimenetek vezérlése interneten keresztül,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2015 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Bluetooth jelölés a jogtulajdonos védjegye, amelyet a Hewlett-Packard Company licencmegállapodás keretében használ. Az Intel,

Részletesebben

Védjegyek Megjegyzés

Védjegyek Megjegyzés Használati útmutató R00 Védjegyek A dokumentumban szereplő márkák és terméknevek tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Megjegyzés A használati útmutatóban foglalt információk előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

TomTom navigation module

TomTom navigation module TomTom navigation module 1. A doboz tartalma A doboz tartalma TomTom navigation module Autós dokkoló USB-kábel MyTomTom prospektus 2 2. Ezt olvassa el először! Ezt olvassa el először! Autós dokkoló Tolja

Részletesebben

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCC sorozat

Felhasználói útmutató. Személyi számítógép VPCC sorozat Felhasználói útmutató Személyi számítógép VPCC sorozat n 2 Tartalomjegyzék Bevezetés... 4 További információk a VAIO számítógépről... 5 Ergonómiai szempontok... 8 Az első lépések... 10 A kezelőszervek

Részletesebben

AC1600 intelligens WiFi router

AC1600 intelligens WiFi router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

Netis PON Terminál Kezelési Útmutató

Netis PON Terminál Kezelési Útmutató Netis PON Terminál Kezelési Útmutató EP-8101G, EP-8104, EP-8104P, GP-8501G, GP-8501P, GP-8501GP Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardver csatlakoztatása... 1 3. LED állapotjelzők és gombok

Részletesebben

TomTom TRUCKER Referencia útmutató

TomTom TRUCKER Referencia útmutató TomTom TRUCKER Referencia útmutató Tartalom Üdvözöljük a TomTom navigáció világában 6 Indulhat! 7 A készülék autóba szerelése... 7 A készülék elhelyezése... 7 Bekapcsolás és kikapcsolás... 8 Biztonsági

Részletesebben

Használati útmutató. Xperia X Performance F8131

Használati útmutató. Xperia X Performance F8131 Használati útmutató Xperia X Performance F8131 Tartalomjegyzék Első lépések... 7 A használati útmutatóról...7 Áttekintés...7 Összeszerelés...8 A képernyő védelme...9 A készülék első bekapcsolása...9 Miért

Részletesebben

Rövid útmutató az első használathoz

Rövid útmutató az első használathoz Rövid útmutató az első használathoz Fejezet 1. Előkészítés használatra (3) 2. Régi driverek és eszközök eltávolítása (5.1) 3. Szoftver telepítés (5.2) 4. Szoftverek használata (6) 5. Csatlakozás, MP3 állományok

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban. Az itt szereplő

Részletesebben

HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és licencszerződések 2005 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Ábrák: PLANTRONICS C65 DECT GAP vezeték nélküli headsethez. Ábra jelölések. Asztali állvány 1 Mikrofon 8.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Ábrák: PLANTRONICS C65 DECT GAP vezeték nélküli headsethez. Ábra jelölések. Asztali állvány 1 Mikrofon 8. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PLANTRONICS C65 DECT GAP vezeték nélküli headsethez Ábrák: Ábra jelölések Headset Asztali állvány 1 Mikrofon 8 Hálózati adapter 2 Hangszóró 9 Hálózati adapter csatlakozó 3 Beszéd gomb

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

A doboz tartalma. a Blue&Me-TomTom A. A Be/Ki gomb B Mikrofon C Hangszóró D Memóriakártya (mikro SD-kártya) foglalat. b USB-kábel

A doboz tartalma. a Blue&Me-TomTom A. A Be/Ki gomb B Mikrofon C Hangszóró D Memóriakártya (mikro SD-kártya) foglalat. b USB-kábel Blue&Me-TomTom 1. A doboz tartalma A doboz tartalma a Blue&Me-TomTom A C B A Be/Ki gomb B Mikrofon C Hangszóró D Memóriakártya (mikro SD-kártya) foglalat D b USB-kábel c Dokumentációs csomag d Dash Dock

Részletesebben

GT-C6712. Felhasználói kézikönyv

GT-C6712. Felhasználói kézikönyv GT-C6712 Felhasználói kézikönyv Az útmutató használata Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Samsung mobiltelefont. A készülék a Samsung kiemelkedő technológiájára és magas követelményeire épül, így minőségi

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 Tartalomjegyzék Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 A termék részei...3 Csatlakozások...4 Csatlakozás Külső Audio Készülékhez... 4 Az egységen

Részletesebben

Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv

Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv Nokia vezeték nélküli sztereó fülhallgató (HS-12W) Felhasználói kézikönyv MEGFELELÕSÉGI NYILATKOZAT A NOKIA CORPORATION kizárólagos felelõsségére kijelenti, hogy a Nokia HS-12W kereskedelmi megnevezésû

Részletesebben

ControlBox WiFi. Electrolux légkondicionáló berendezésekhez

ControlBox WiFi. Electrolux légkondicionáló berendezésekhez ControlBox WiFi Electrolux légkondicionáló berendezésekhez Biztonsági figyelmeztetések TELEPÍTÉS FIGYELEM! Meghibásodás lehetősége, hő és füst jelenség! Mielőtt megkezdené a készülék telepítését és használatát,

Részletesebben

HP 23tm érintőképernyős monitor. Felhasználói útmutató

HP 23tm érintőképernyős monitor. Felhasználói útmutató HP 23tm érintőképernyős monitor Felhasználói útmutató 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

Rövid használati utasítás

Rövid használati utasítás 1 Az Ön készüléke... 1.1 Gombok és csatlakozók Rövid használati utasítás Headset csatlakozó A készülék használatára vonatkozó részletesebb információkért látogassa meg a www.alcatelonetouch.com weboldalt,

Részletesebben

KX-HNB600FX. Rendszerbeállítási útmutató. Otthoni hálózati rendszer Hub. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt.

KX-HNB600FX. Rendszerbeállítási útmutató. Otthoni hálózati rendszer Hub. Típus. Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Rendszerbeállítási útmutató Otthoni hálózati rendszer Hub Típus KX-HNB600FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum elmagyarázza, hogyan kell beállítani a hub-ot, és hogyan érheti

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Bluetooth Car Kit BT Drive Free 311 1 021 104 311

Bluetooth Car Kit BT Drive Free 311 1 021 104 311 Communication Bluetooth Car Kit BT Drive Free 311 1 021 104 311 www.blaupunkt.com Tartalom BT Drive Free 311...112 Bluetooth technológia...113 Biztonsági tudnivalók és általános információk...113 Ártalmatlanítási

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia 215

Felhasználói kézikönyv Nokia 215 Felhasználói kézikönyv Nokia 215 1.0. kiadás HU Felhasználói kézikönyv Nokia 215 Tartalom Biztonságunk érdekében 3 Kezdő lépések 4 Gombok és részek 4 A SIM-kártya, az akkumulátor és a memóriakártya behelyezése

Részletesebben

Az Ön kézikönyve NOKIA X3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2449149

Az Ön kézikönyve NOKIA X3 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2449149 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN

ÓVINTÉZKEDÉSEK A LÉGKONDICIONÁLÓVAL KAPCSOLATBAN BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK Tilos áram alatt levő készüléket üzembe helyezni. Az üzembe helyezést és a szervizelést/javítást szakembernek kell végeznie, a gyártó előírásaival és a helyi biztonsági normákkal

Részletesebben

Hálózati dugalj Telefon dugalj. Hálózati dugalj

Hálózati dugalj Telefon dugalj. Hálózati dugalj Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 BigTel 180 combo telefon Rend.sz.: 92 32 94 megfelelő, a hatóságok

Részletesebben

WF1. Hibaelhárítás. 1 Bevezető... 2 2 Tételek... 3 3 Pótalkatrészek... 3 4 A dokumentumban használt jelölések... 4 5 Hibaelhárítás...

WF1. Hibaelhárítás. 1 Bevezető... 2 2 Tételek... 3 3 Pótalkatrészek... 3 4 A dokumentumban használt jelölések... 4 5 Hibaelhárítás... WF1 Hibaelhárítás 1 Bevezető... 2 2 Tételek... 3 3 Pótalkatrészek... 3 4 A dokumentumban használt jelölések... 4 5 Hibaelhárítás... 5 5.1 FONTOS: a szoftverváltozat tanúsítványa... 5 5.2 PÁRBAJTŐR: előfordul,

Részletesebben

Figyelmeztetések FIGYELMEZTETÉS:

Figyelmeztetések FIGYELMEZTETÉS: Figyelmeztetések Kezeléssel és karbantartással kapcsolatos A készülék kizárólag beltéri használatra alkalmas Tűz és áramütés veszélyének elkerülése érdekében ne tegye ki a készüléket nevedsségnek vagy

Részletesebben

Asztali mixer Használati útmutató

Asztali mixer Használati útmutató Asztali mixer Használati útmutató HU SBL 3271SS SBL 3272RD A készülék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló készülékek használatát már ismeri. A készüléket

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7601 Sport fülhallgató Bluetooth-szal insportline Anval BP-7003

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7601 Sport fülhallgató Bluetooth-szal insportline Anval BP-7003 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU IN 7601 Sport fülhallgató Bluetooth-szal insportline Anval BP-7003 1 TARTALOM FIGYELMEZTETÉS... 3 HASZNÁLAT... 3 Elemtöltés... 3 Fülhallgató csatlakoztatása a telefonhoz Bluetooth

Részletesebben

4-138-184-43(1) DVD Writer. Kezelési utasítás DVDirect Express VRD-P1. 2008 Sony Corporation

4-138-184-43(1) DVD Writer. Kezelési utasítás DVDirect Express VRD-P1. 2008 Sony Corporation 4-138-184-43(1) DVD Writer Kezelési utasítás DVDirect Express VRD-P1 2008 Sony Corporation Biztonsági szabályok FIGYELMEZTETÉS A tűz és áramütés veszélyének csökkentése érdekében ne tegye ki a készüléket

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

Z2400 Series használati útmutató

Z2400 Series használati útmutató Z2400 Series használati útmutató 2007. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...7 Bevezetés...8 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...8 A nyomtató részei...10 A biztonsági figyelmeztetések

Részletesebben

Android táblagép AM737-7. Felhasználói kézikönyv

Android táblagép AM737-7. Felhasználói kézikönyv Android táblagép AM737-7 Felhasználói kézikönyv A Magyar nyelv beállítása: 1. Kattintson a fogaskerékre (Settings) a főképernyőn 2. Keresse meg a Language & input menüt, majd koppintson rá 3. Válassza

Részletesebben

WIFI ajtócsengő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

WIFI ajtócsengő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ WIFI ajtócsengő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Támogatott mobil telefon rendszerek: Android 4.2 & ios 6.0 vagy a felett. Műszaki adatok Kamera paraméterek Infravörös megvilágítók Videó képsebesség Operációs rendszer

Részletesebben

TRUST 215A SPEEDLINK ADSL PCI WEB MODEM

TRUST 215A SPEEDLINK ADSL PCI WEB MODEM Használati utasítás rövid leírás Fejezet 1. A működéshez szükséges rendszerkövetelmények (4) 2. A régi illesztőprogramok és termékek eltávolítása (6) 3. Beépítés a számítógépbe (7) 4. A meghajtó telepítése

Részletesebben

HP Roar Plus hangszóró. További funkciók

HP Roar Plus hangszóró. További funkciók HP Roar Plus hangszóró További funkciók Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft vállalatcsoport az Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

áramellátás Zöld LED 2 LED Töltőáram megválasztása Akkumulátor

áramellátás Zöld LED 2 LED Töltőáram megválasztása Akkumulátor H A készülék kezelése 1 ábra A szellőző nyílásokat nem szabad elfedni (6+12A) 2 ábra Csatlakozás a 230V-os dugaszoló aljzathoz 3 (4) ábra Csatlakozás a kiszerelt 12V savas ólomakkumulátorhoz 4. ábra Tápáramellátás

Részletesebben

7163 6000-02/2007 HU (hu) Szakipari cégek számára. Telepítési és kezelési utasítás Service Tool-hoz és kézi számítógéphez

7163 6000-02/2007 HU (hu) Szakipari cégek számára. Telepítési és kezelési utasítás Service Tool-hoz és kézi számítógéphez 7163 6000-02/2007 HU (hu) Szakipari cégek számára Telepítési és kezelési utasítás Service Tool-hoz és kézi számítógéphez A Service Tool megfelel a vonatkozó szabványok és irányelvek alapvetõ követelményeinek.

Részletesebben

Alcor Zest D714I Táblagép. Kezelési útmutató

Alcor Zest D714I Táblagép. Kezelési útmutató Alcor Zest D714I Táblagép Kezelési útmutató BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZTETÉSEK Ez az útmutató fontos információkat tartalmaz a készülék kényelmes és biztonságos használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

Gsmart Classic Pro Felhasználói kézikönyv

Gsmart Classic Pro Felhasználói kézikönyv Gsmart Classic Pro Felhasználói kézikönyv Classic Pro Szerzői jog A GIGA-BYTE COMMUNICATIONS INC. valamennyi, a jelen dokumentumban szereplő mobilterméke, beleértve a készüléket, kiegészítőket, szoftvert,

Részletesebben

Android táblagép MT102W - 7. Felhasználói kézikönyv

Android táblagép MT102W - 7. Felhasználói kézikönyv Android táblagép MT102W - 7 Felhasználói kézikönyv A Magyar nyelv beállítása: 1. Kattintson a fogaskerékre (Settings) a főképernyőn 2. Keresse meg a Language & input menüt, majd koppintson rá 3. Válassza

Részletesebben

1. Bevezető... 1. 2. A készülék bemutatása... 3. 3. Első lépések... 5

1. Bevezető... 1. 2. A készülék bemutatása... 3. 3. Első lépések... 5 1. Bevezető... 1 1.1 Üdvözöljük... 1 1.2 Biztonsági figyelmeztetések... 1 2. A készülék bemutatása... 3 2.1 Gombok és csatlakozók... 3 2.2 A készülék megjelenése... 4 2.3 Állapotjelző és értesítő ikonok...

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation-nek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató

A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató A mutatóeszközök és a billentyűzet Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. SUNGOO Mobile Navigation 35.01. Magyar. 2007 Octóber

Felhasználói kézikönyv. SUNGOO Mobile Navigation 35.01. Magyar. 2007 Octóber Felhasználói kézikönyv SUNGOO Mobile Navigation 35.01 Magyar 2007 Octóber Az áthúzott kerekes szemétgyűjtő szimbólum azt jelenti, hogy a terméket az Európai Unióban szelektív hulladékgyűjtőbe kell vinni.

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés

Gyors üzembe helyezés Támogatás Köszönjük, hogy ezt a NETGEAR terméket választotta. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a következő webhelyen:

Részletesebben

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv 9217082 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük ki a microsd-kártyát

Részletesebben

SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SZOFTVER TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS TÖBBFUNKCIÓS RENDSZER Oldal... BEVEZETÉS Belső borító... A SZOFTVERRŐL... TELEPÍTÉS ELŐTT... A SZOFTVER TELEPÍTÉSE CSATLAKOZTATÁS... A SZÁMÍTÓGÉPHEZ... A NYOMTATÓ

Részletesebben

EITK1000. Általános leírás

EITK1000. Általános leírás ITK1000 az IRIS és N sorozatú készülékekhez z ITK1000 használata előtt kérjük, olvassa el figyelmesen ezen útmutatót. Helytelen vagy az itt leírtaktól eltérő használata automatikusan érvényteleníti a garanciát.

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 820

Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 820 Felhasználói kézikönyv Nokia Lumia 820 4.0. kiadás HU Pszt... Ez az útmutató még nem minden, van még egy... Telefonunk van egy felhasználói útmutató, amely mindig velünk van, és szükség esetén rendelkezésünkre

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2015, 2016 HP Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye vagy védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A DTS szabadalmakkal

Részletesebben

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó

HP Deskjet F4500 All-in-One series. Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Windows Súgó HP Deskjet F4500 All-in-One series Tartalom 1 Hogyan lehet?...3 2 A HP All-in-One üzembe helyezésének befejezése Vezeték nélküli kapcsolat a WPS technológiát

Részletesebben

Welcome3 Bele pteto rendszer

Welcome3 Bele pteto rendszer Welcome3 Bele pteto rendszer Programozói kézikönyv beks Kommunikációs Technika Kft 4024, Debrecen, Rákóczi utca 21 www.beks.hu 2013. március 7. Tartalomjegyzék Rendszer telepítési folyamatábra... 6 Welcome3

Részletesebben

Koobe Junior használati utasítás

Koobe Junior használati utasítás Koobe Junior használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Töltés... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék Be/Kikapcsolása...

Részletesebben

FP72E LCD Színes Monitor 17.0" LCD-Pult mérete Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük

FP72E LCD Színes Monitor 17.0 LCD-Pult mérete Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük FP72E LCD Színes Monitor 17.0" LCD-Pult mérete Felhasználói kézikönyv Üdvözöljük i Szerzői jog Copyright 2006 by BenQ Corporation. Minden jog fenntartva. A BenQ Corporation előzetes írásos engedélye nélkül

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. funscreen EM73 Tablet

Felhasználói kézikönyv. funscreen EM73 Tablet Felhasználói kézikönyv funscreen EM73 Tablet Specifikáció - Operációs rendszer: Android 2.3 - Kijelzõ : 7, 800*480 TFT LCD capacitive, multi touch - Processzor: Telechips TCC8803, Cortex-A8, 1,20GHz -

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28.

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28. K&H e-bank felhasználói kézikönyv utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28. 1 Kedves Ügyfelünk! Köszöntjük Önt a K&H e-bank felhasználói között. Jelen felhasználói kézikönyvben röviden bemutatjuk a rendszer

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. NAVIGON 14xx 24xx. Magyar. 2009. szeptember

Felhasználói kézikönyv. NAVIGON 14xx 24xx. Magyar. 2009. szeptember Felhasználói kézikönyv NAVIGON 14xx 24xx Magyar 2009. szeptember Az áthúzott, kerekes szemétgyűjtő-tartály azt jelenti, hogy az Európai Unión belül a készüléket élettartama végén szelektív gyűjtőhelyre

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation-nek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

RUBY Digitális kézi nagyító

RUBY Digitális kézi nagyító RUBY Digitális kézi nagyító Felhasználói kézikönyv Freedom Scientific, LLC July 2009 Part Number # 440446-001 Rev. B KIADJA: Freedom Scientific 11800 31 st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató PRIV Verzió: 6.0 Felhasználói útmutató Kiadva: 2016-05-19 SWD-20160519164213606 Tartalomjegyzék Beállítás és alapok... 5 Az eszköz áttekintése...5 A SIM-kártya behelyezése... 6 Médiakártya behelyezése...7

Részletesebben