J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének november 21-i ülésén.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének november 21-i ülésén."

Átírás

1 TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/143-4/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének november 21-i ülésén. Jelen vannak: Takácsné Molnár Eszter, Vargáné Kósi Márta, Vilmanné Ikervári Lilla és Somogyi Zoltán képviselők, 4 fő. Unger Tamás alpolgármester Dr. Nagy Krisztina aljegyző Menyhárt László gazdasági osztályvezető Buics Lajos kommunális részlegvezető, Nagy Lajos falugondnok, Dr. Lukács Endre, Pápai Víz és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója, Bognárné Som Andrea jegyzőkönyvvezető Városi TV munkatársai, Papa-ma.hu internetes honlap munkatársa, a Napló c. újság munkatársa, Állampolgárok a jelenléti ív szerint. Köszönti a megjelenteket, a testület ülését 16,00 órakor megnyitja. Megállapítja, hogy a testület ülése határozatképes, 4 fő képviselő jelen van. Elmondja, Somogyi Zoltán a megválasztását követően akadályoztatása miatt még nem tett esküt, így annak letételéig képviselői tevékenységet nem végezhet, a szavazásban nem vehet részt. Megkérdezi, hogy a meghirdetett napirenden kívül van-e egyéb javaslat. Miután egyéb javaslat nem érkezett, kéri a testület állásfoglalását a meghívóban jelzett napirendi javaslatról. 4/2011. (XI.21.) határozat Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének november 21-i ülésének napirendjét az alábbiak szerint határozza meg:

2 2 1. Egyes önkormányzati rendelet-tervezetek véleményezése I. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének /2011. ( ) önkormányzati rendelet-tervezete a közterület használatról és a reklámozás rendjéről szóló 18/1994. (V.17.) önkormányzati rendelet módosításáról II. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének /2011. ( ) önkormányzati rendelet-tervezete az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás díjáról szóló 40/1995. (XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról Előadó: 2. Beszámoló a falugondnok tevékenységéről Előadó: Bánhidi László intézményvezető 3. Tájékoztató a településrészi játszótér működésének tapasztalatairól Előadó: 4. Vegyes ügyek 1. Egyes önkormányzati rendelet-tervezetek véleményezése I. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének /2011. ( ) önkormányzati rendelet-tervezete a közterület használatról és a reklámozás rendjéről szóló 18/1994. (V.17.) önkormányzati rendelet módosításáról Előadó: Az előterjesztéssel kapcsolatban elmondja, a rendeletet 1994-ben alkották meg, amelynek módosításáról azóta többször döntött a Képviselőtestület. A településrészi önkormányzatokat véleményezési jog illeti meg a településrészt érintő kérdésekben. A rendelet-tervezetben a díjtételek emeléséről van szó kétféle változatban. Az A változatban foglalt díjtételek az infláció mértékét követik, a B változatban foglalt díjtételek az inflációkövetésen túl az önkormányzat bevételeinek növelését is célozzák. A Képviselőtestület dönt arról, hogy melyik változatot támogatja. Elmondja, Pápa-Tapolcafőn nem jellemző a közterület használat, a körzetek tekintetében azonban érintett. Menyhárt László gazdasági osztályvezető Elmondja, Pápa-Tapolcafőn a 3. számú körzet díjtételeit kell alkalmazni. Megjegyzi, a településrészen közterület használatból származó bevétel nem keletkezett. Megállapítja, hogy az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás, észrevétel nem érkezett.

3 3 Kéri a testület állásfoglalását az előterjesztés A változatában foglalt díjtételekkel kapcsolatban. 5/2011. (XI.21.) határozat A Tapolcafői Városrész Önkormányzatának Testülete a rendelet-tervezetet A változatát a képviselőtestületnek elfogadásra javasolja. II. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének /2011. ( ) önkormányzati rendelet-tervezete az ivóvíz- és szennyvízszolgáltatás díjáról szóló 40/1995. (XI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról Előadó: A napirenddel kapcsolatban elmondja, az előterjesztésben szereplő díjak minimális mértékben emelkednek az elmúlt évhez képest. Dr. Lukács Endre vezérigazgató Elmondja, a rendelet-tervezetben szereplő emelés mértéke nem éri el az infláció mértékét. A díjak 4 %-os emelése a költségek növekedésének kis részét fedezi, a fennmaradó részt a társaság megpróbálja kigazdálkodni. Tapolcafőn a kerékpárút építésével egy előre nem tervezett beruházás valósul meg, összesen 34 millió Ft értékben. A kerékpárút alatt kicserélik a vízvezetéket, bizonyos helyeken pedig kiépítik azt. Ezt követően sor kerül majd az Attyai úton a korábbiakban tervezett fejlesztés megvalósítására. Megállapítja, hogy az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, hozzászólás és észrevétel nem érkezett. Kéri a testület állásfoglalását az előterjesztéssel kapcsolatban. 6/2011. (XI.21.) határozat A Tapolcafői Városrész Önkormányzatának Testülete a rendelet-tervezetet a képviselőtestületnek elfogadásra javasolja.

4 4 3. Tájékoztató a településrészi játszótér működésének tapasztalatairól Előadó: A napirenddel kapcsolatban elmondja, büszke arra, hogy a településrészen játszóteret hoztak létre. Megköszöni a Városgondnokság munkatársainak a területen történő fatelepítést. A játszótér állagának megőrzése érdekében célszerűnek tartaná a játszótéren közvilágítás kialakítását, továbbá szükség lenne egy labdajátékokra alkalmas pálya létrehozására. Véleménye szerint a pálya költségei minimálisak, a munkálatokat társadalmi munka keretében végeznék el. Megkéri Nagy Lajos falugondnokot, tájékoztassa a jelenlévőket a játszótér működésének tapasztalatairól. Nagy Lajos falugondnok Elmondja, sajnos a játszótéren tartott rendezvények után észrevették, hogy a résztvevők nem vigyáznak a játékok állapotára. A játszótér rendeltetésszerű használatát és állapotának megőrzését szolgálná a területen a közvilágítás kialakítása. Vilmanné Ikervári Lilla képviselő Elmondja, a labdajátékokhoz szükséges pálya mellett célszerűnek tartaná akár hálós - védfal létrehozását, mivel a játszótér közvetlenül az út mellett van. Megkérdezi, számíthatnak-e ebben a Képviselőtestület támogatására. Elmondja, először egy tollasozásra és teniszezésre alkalmas pálya kialakítását tervezik, amely m 2 -es területen helyezkedne el. A labdarúgó pálya a falu határában található, amit a sportegyesület működtet. A játszótéren kialakítandó sportpálya a kisebb gyerekek szabadidejének eltöltését célozná meg, a körbekerítés lehetőségét természetesen megvizsgálják. Megállapítja, hogy az előterjesztéssel kapcsolatban további kérdés, hozzászólás és észrevétel nem érkezett. Kéri a testület állásfoglalását az előterjesztéssel kapcsolatban. 7/2011. (XI.21.) határozat A Tapolcafői Városrész Önkormányzatának Testülete a településrészi játszótér működésének tapasztalatairól szóló tájékoztatót elfogadásra javasolja.

5 5 4. Vegyes ügyek Megkérdezi től, hogy a továbbiakban is számíthatnak-e az önkormányzat támogatására a településrészen már hagyományosnak mondható nyugdíjasoknak szervezett karácsonyi rendezvényhez. Elmondja, problémaként merült fel, hogy a Pápa és Vidéke című közérdekű hetilap nem jut el a településrészen élőkhöz. Megkérdezi, mi lehet ennek az oka. Elmondja, természetesen nincsen akadálya a nyugdíjasoknak szervezett karácsonyi rendezvény támogatásának, a részleteket a korábbiaknak megfelelően egyeztetik az elnökkel. Elmondja, eddig nem volt tudomása a Pápa és Vidéke című újság terjesztésével kapcsolatos problémáról. Megvizsgálják a körülményeket, és legkésőbb a soron következő ülésen tájékoztatják öt ezzel kapcsolatosan. Unger Tamás alpolgármester Érdeklődik, hogy a Szuperinfo újság eljut-e a településrészen élőkhöz. Válaszában elmondja, a Szuperinfo újság eljut a háztartásokba. Hozzáteszi, a Pápa és Vidéke című lap kéthetenkénti megjelenése óta van a szóban forgó probléma. Korábban a településrész maga oldotta meg a terjesztést. Tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a volt egyházi ingatlanok tulajdonjogának rendezése körében a Pápa, Park u. 7. szám alatti volt egyházi iskola tekintetében a Magyarországi Evangélikus Egyház pénzbeli kártalanítási igényt jelentett be, így az ingatlan önkormányzati tulajdonban marad. A Pápa-Tapolcafői Evangélikus Leányegyházközség képviseletében Szakos Csaba lelkész kezdeményezte, hogy a templom és az orvosi rendelő melletti gyülekezeti terem megközelítéséhez szükséges területre az Önkormányzat térítésmentesen biztosítson szolgalmi jogot. Amennyiben a Képviselőtestület elfogadja a határozati javaslatot, a szolgalmi jogot az ingatlan-nyilvántartásban is bejegyzik. Az előterjesztésben az is szerepel, hogy a gyülekezeti teremre kössenek a felek térítésmentes használatra vonatkozó szerződést. Bízik abban, hogy fentiek megvalósulása a településrész érdekeit fogja szolgálni. Megkéri t, hogy tájékoztassa a jelenlévőket a Tapolcafőn épülő kerékpárúttal kapcsolatban. Elmondja, a településrészen épülő kerékpárút a pápai kerékpárút-hálózat európai uniós fejlesztése keretében valósul meg. A teljes beruházás összege megközelíti a 160 millió Ft-ot, ebből 67 millió Ft-ot fordítanak a településrész 900 méter hosszú, 2,75 méter széles gyalogés kerékpárútjának kiépítésére, a csapadékvíz-elvezető árkok megszüntetésére, valamint a Mogyorós-ér felett új híd építésére. A kivitelezést, amely várhatóan december közepére befejeződik, a Magyar Aszfalt Kft. végzi. Az időjárástól függően a Pápa felőli szakaszon az aszfaltozási munkák is megkezdődhetnek. Hozzáteszi, a kerékpárút építésével együtt a kapubejárókat is kialakítják.

6 6 Megkéri a településrész lakosságát, hogy rendeltetésszerűen használják a kerékpárutat és óvják annak környezetét. Megkérdezi, hogy a tervező figyelembe vette-e azt a tervezés során, hogy némely ház alacsonyabban van, mint a kerékpárút. További kérdése, hogy a kapubejárók elbírják-e azt, ha azon valaki egy tehergépkocsival fát szállít. Érdeklődik, hogy a kerékpárút és a közút közötti, közel fél méteres, jelenleg földes területet mivel lehet majd beültetni, illetve kinek a feladata lesz ennek a területnek a gondozása. A kérdésekre válaszolva elmondja, a kerékpárút szintjénél alacsonyabban fekvő ingatlanok esetében a kivitelező lehetőséget biztosít az ingatlan-tulajdonosoknak a csapadékvíz-elvezető rendszerbe történő bekötésre. Az eredeti tervekben könnyűszerkezetű kapubejárók szerepeltek, amelyet személyautó általi terhelésre terveztek, azonban igény esetén lehetőség van vastagabb szerkezet építésére. A forgalomba helyezéstől függ, hogy a kerékpárút és a közút közötti területen mit helyeznek el, jelenleg erről nem rendelkezik információval. A gondozást a Városgondnokság munkatársai fogják végezni, mivel a kerékpárút városi tulajdonban van. Elmondja, a településen vályogház is található. Megkérdezi, hogyan oldják meg ennek megtámasztását. A tervező a tervezés során úgy nyilatkozott, hogy a szükséges vizsgálatok elvégzése után a településrészen két helyre tervezett támfalat. A kivitelezés során felmerült problémák miatt a támfalakat áttervezték és megerősítették. Megkérdezi, meg lesz-e osztva a kerékpárút. Az út szűkössége miatt egységes gyalog-és kerékpárút lesz elválasztás nélkül. Megkérdezi, helyeznek-e el korlátot azokon a szakaszokon a Pápai Víz- és Csatornamű Zrt. épülete melletti szakaszhoz hasonlóan -, ahol a kerékpárút közvetlenül az út mellett halad. Az említett területen azért építettek korlátot, mert nem volt lehetőség az út kiszélesítésére. Jelenleg az engedélyező hatóság nem írta elő korlát építését, mivel fél méterrel kiszélesítették az utat, és közel fél méteres elválasztó sáv található a kerékpárút és a közút között. Somogyi Zoltán képviselő Megkérdezi, felhasználhatják-e az építkezés során felszabadult járdalapokat az utca másik oldalán a járda kijavítására.

7 7 A felszedett járdalapokat a Városgondnoksághoz szállították, velük kell egyeztetni a felhasználással kapcsolatosan. Megjegyzi, a legtöbb járdalap a bontás során megrepedezett. 2. Beszámoló a falugondnok tevékenységéről Előadó: Bánhidi László intézményvezető A napirend szóbeli kiegészítéseként elmondja, a falugondnoki tevékenység keretében a településrész közterületeinek tisztántartását, a hulladék összeszedését, buszmegálló takarítását végzik, továbbá megszüntetik az utcák síkosságát, vihar esetén összeszedik a levert ágakat. A Városgondnokság munkatársai a közterületeket tartják tisztán, a többi terület rendben tartása a tulajdonosok kötelezettsége. Vilmanné Ikervári Lilla képviselő Elmondja, a településrészen sok lakatlan ház található, amelyek környezetét nem tartják rendben. Megkérdezi, hogyan lehetne erre megoldást találni. Nagy Lajos falugondnok Elmondja, tudomása szerint a használaton kívüli ingatlanok tulajdonosai a településrészen laknak, akik sajnos nem tartják rendben az ingatlanuk környezetét, és őt sem kérik meg annak gondozására. Megjegyzi, egyre több az ilyen ingatlan. Elmondja, az ingatlan környezetének rendben tartása a mindenkori ingatlantulajdonos feladata. Eddig nem volt tudomása arról, hogy ilyen nagy számban fordulnak elő a településrészen elhanyagolt ingatlanok. Fel fogja hívni a közterület-felügyelők figyelmét a terület fokozottabb ellenőrzésére, akik probléma esetén felszólítják a tulajdonosokat a gyomok eltakarításra, vagy a sikosságmentesítésre. Kérése, hogy az elnökön keresztül jelezzék, mely ingatlanokról van szó. Elmondja, a testület soron következő ülésén meghívottként jelen lesz Radó István, a Közterület-Felügyelet vezetője, így személyesen tudják feltenni neki a felmerült kérdéseket. Többen is jelezték neki, hogy a bontott járdalapokat szeretnék felhasználni a többi járdarész javítására. Megkérdezi a Városgondnokság munkatársától, lesz-e erre lehetőségük. Buics Lajos kommunális részlegvezető A kivitelező a felbontott járdalapokat a Városgondnokság telephelyére szállítja be, ami igény esetén természetesen felhasználható járda helyreállítására. Szükség esetén a járdalapok lerakásához szükséges töltésanyagot is biztosítják. Tájékoztatja a jelenlévőket, hogy a kivitelező kibontotta az oszlopsort, amin a hangosbeszélők helyezkedtek el. Elmondja, a hangosbeszélőket az Invitel Zrt. oszlopaira helyezik el. A kiszedett oszlopokat - amelyeket sajnos állapotuk miatt már nem lehet felhasználni a Juhar utcai telephelyre szállították.

8 8 Elmondja, a kivitelező az építkezés során keletkezett hulladékot, törmeléket, bontásanyagot a településrész végén helyezte el, a csapadékvíz-elvezetéshez szükséges csöveket pedig a játszótér egyik felén tárolja. Szeretné, ha a kivitelező a fent említett területeket a beruházás befejezése után az eredeti állapotukban adná át. Buics Lajos kommunális részlegvezető A munkaterület átadásakor a kivitelező engedélyt kapott arra, hogy a beruházás során keletkezett építési hulladékot a volt szeméttelep területére tegye. A beruházás műszaki átadásához kizárólag abban az esetben járulnak hozzá, ha a kivitelező rendezett terepet hagy maga után. Az Invitel Zrt. valóban hozzájárult ahhoz, hogy az ő oszlopaira kerüljenek a hangosbeszélők és annak vezetékei. Egyedül ott merült fel probléma, ahol az Invitel Zrt. vezetékei a földbe kerültek, itt további egyeztetés szükséges. Megállapítja, hogy az előterjesztéssel kapcsolatban további kérdés, hozzászólás és észrevétel nem érkezett. Kéri a testület állásfoglalását az előterjesztéssel kapcsolatban. 8/2011. (XI.21.) határozat A Tapolcafői Városrész Önkormányzatának Testülete a falugondnok tevékenységéről szóló beszámolót tudomásul vette. Ezt követően a testület nyilvános ülését 16,40 órakor bezárja. K. m. f. Zsegraics Gyula sk. elnök Kanozsainé dr. Pék Mária sk. jegyző

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének február 11-én órakor tartott ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-én 17.00 órakor tartott ülésén. Jelen vannak:, Patyi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének február 3-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének február 3-i ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/21-2/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2014. február 3-i ülésén. Jelen vannak:, Tóth József és Varga Zoltánné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének augusztus 15-i ülésén, a Városháza épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének augusztus 15-i ülésén, a Városháza épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-147 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2013. augusztus 15-i ülésén, a Városháza épületének nagytermében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2011. november 22-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2011. november 22-i ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/142-7/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2011. november 22-i ülésén. Jelen vannak: Bereczky Nóra, Máté István,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének február 11-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének február 11-i ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-1/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2015. február 11-i ülésén. Jelen vannak:, Benkő Dezső, Simon Sándor,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete november 11-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete november 11-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-81/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2010. november 11-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének november 15-i ülésén, a Régi Városháza épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének november 15-i ülésén, a Régi Városháza épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-186/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. november 15-i ülésén, a Régi Városháza épületének

Részletesebben

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének június 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének június 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-124/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. június 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA Szám: 1/6- /2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Városi Polgármesteri Hivatalban, a polgármesteri tárgyalóban,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a polgármesteri tárgyalóban, a Gazdasági Bizottság 2011. április 13-án 8 00 órai kezdettel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a Városfejlesztési Osztály hivatali helyiségében, a Gazdasági Bizottság 2011. december

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2014. augusztus 26-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2014. augusztus 26-i ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-13/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2014. augusztus 26-i ülésén. Jelen vannak:, Tóth József és Varga

Részletesebben

I. Településrészi önkormányzatok tagjainak megválasztása II. Aljegyző állásra kiírt pályázat elbírálása

I. Településrészi önkormányzatok tagjainak megválasztása II. Aljegyző állásra kiírt pályázat elbírálása PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 8500 PÁPA, Fő u. 12. Tel: 89/515-000 Fax: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Személyi ügyek

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének május 26-i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének május 26-i nyilvános ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-8/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2015. május 26-i nyilvános ülésén. Jelen vannak:, Patyi Károly Sándorné,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2013. május 29-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2013. május 29-i ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-14/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2013. május 29-i ülésén. Jelen vannak:, Somogyi Zoltán, Takácsné Molnár

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének. 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről. Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV. Abádszalók Város Képviselő-testületének. 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről. Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2012. augusztus 16-án tartott soron kívüli üléséről Határozatok mutatója 64/2012. (VIII. 16.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról. 65/2012.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (6 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 15/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 30- án 15.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-2/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

Szám: 177-4/2016. BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének április 7. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 177-4/2016. BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének április 7. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 177-4/2016. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 7. napján 18 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének június 25-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének június 25-i ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/22-18/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2013. június 25-i ülésén. Jelen vannak:, Somogyi Zoltán, Takácsné Molnár

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Pénzügyi Bizottsága által 2016. május 19-én 17.00 órai kezdettel megtartott üléséről Jelen vannak: Mellékelt jelenléti ív szerint Helye: Önkormányzat hivatalának tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-6/2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 12-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA E L N Ö K É T Ő L Szám: 7/4-18/2011. J e g y z ő k ö n y v Készül: a Pénzügyi Bizottság 2011. november 23-án 10 óra 05 perckor kezdődő, a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 27-én órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 27-én órakor megtartott rendkívüli üléséről Ügyszám: 1/8-12/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ajka város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. augusztus 27-én 10.00 órakor megtartott rendkívüli üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Ajkai Közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápai Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, a Gazdasági Bizottság október 9-én 8 15 órai kezdettel tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápai Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, a Gazdasági Bizottság október 9-én 8 15 órai kezdettel tartott üléséről PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápai Polgármesteri Hivatal tárgyalójában, a Gazdasági Bizottság 2013. október 9-én 8 15 órai kezdettel tartott üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2015. április 15-i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2015. április 15-i nyilvános ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/21-4/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2015. április 15-i nyilvános ülésén. Jelen vannak:, Benkő Dezső, Simon

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v N e m e s s z a l ó k K ö z s é g Ö n k o r m á n y z a t a 9 5 3 3 N e m e s s z a l ó k, R á k ó c z i u. 1 5. Tel: 89/400-200; 30/278-1096 Fax.: 89/342-642 e-mail: nemesszalok@emw.hu Szám: 52-4/2015.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: A Pénzügyi Bizottság 2013. május 08-án 12 óra 00 perckor a Városháza I. emeleti tárgyalótermében megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: A Pénzügyi Bizottság 2013. május 08-án 12 óra 00 perckor a Városháza I. emeleti tárgyalótermében megtartott nyilvános üléséről. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL szám: 7/4-6/2013 Jegyzőkönyv Készült: A Pénzügyi Bizottság 2013. május 08-án 12 óra 00 perckor a Városháza I. emeleti tárgyalótermében megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 15/2012. TERKA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2012. december 10. napján 14:30 órai kezdettel az Ügyrendi Bizottság nyilvános ülésén. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének december 10-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének december 10-i ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/25-26 /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2012. december 10-i ülésén. Jelen vannak: Takácsné Molnár Eszter,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének május 27-i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének május 27-i nyilvános ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/21-9/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2015. május 27-i nyilvános ülésén. Jelen vannak:, Benkő Dezső, Simon

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 16.-án 17 óra 30

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2012. március 27-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2012. március 27-i ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/25-3/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2012. március 27-i ülésén. Jelen vannak: Takácsné Molnár Eszter, Vargáné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-274 /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. november 6-i rendkívüli nyilvános ülésén, a Városháza

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 106/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vinár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 11-én 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános képviselő-testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2017. november 8. 8.30

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület 4 tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 12.-én, a Községházán 13.00 órai kezdettel megtartott, telefon útján összehívott soron kívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

Szám: 103-9/2017. U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 103-9/2017. U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 103-9/2017. U G O D Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8564 Ugod, Kossuth u. 32.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kettinger János polgármester (14:00) Kiss Sándorné alpolgármester (14:20) Vargáné Molnár Márta képviselő (14:00)

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kettinger János polgármester (14:00) Kiss Sándorné alpolgármester (14:20) Vargáné Molnár Márta képviselő (14:00) Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 11/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én 14.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÜGYRENDI ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGI BIZOTTSÁGA Szám: 1/6-11/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Városháza I. emeleti tárgyalótermében, az Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottság

Részletesebben

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L

Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Szám: 302-4/2017. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. május 26. napján 18 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2015. (IV. 02.) HATÁROZATA

JEGYZŐKÖNYV BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2015. (IV. 02.) HATÁROZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 1038-3 /2015. JEGYZŐKÖNYV Készlüt: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 02-án 15:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2017. november 24.-én 14 órai kezdettel Segesd községben, az önkormányzat házasságkötő termében megtartott, munkaterv

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016. DECEMBER 14. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 16/2016. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata

Részletesebben

A Képviselő-testületi ülés helyszíne: Ordacsehi, Község Önkormányzat hivatali helyisége, 8635 Ordacsehi, Fő u.54.

A Képviselő-testületi ülés helyszíne: Ordacsehi, Község Önkormányzat hivatali helyisége, 8635 Ordacsehi, Fő u.54. JEGYZŐKÖNYV Készült Ordacsehi Község Önkormányzati -testületének 2016. szeptember 7-én, 16 óra 30 perckor kezdődő, az Önkormányzat hivatali helyiségében megtartott rendkívüli üléséről. A -testületi ülés

Részletesebben

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült.

Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. 1 Jegyzőkönyv mely Folyás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 08.-án 9.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén készült. Napirendi pontok: 1. Előterjesztés ingatlancsere lebonyolítás

Részletesebben

Jegyző könyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén

Jegyző könyv. Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén 113-2/2008. Jegyző könyv Készül: Heréd Község Képviselő-testülete 2008. január 30-i 18 órai kezdésű rendkívüli ülésén Határozat száma: Tárgya: 8/2008.(I.30.) Családsegítési és gyermekjóléti feladatok ellátására

Részletesebben

17. számú jegyzőkönyv. Készült: Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 29-i rendkívüli üléséről.

17. számú jegyzőkönyv. Készült: Tar Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 29-i rendkívüli üléséről. Iktatószám:116-../2015. 17. számú jegyzőkönyv Készült: 2015. június 29-i rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Szurdokpüspöki Közös Önkormányzati Hivatal Tari Kirendeltségének aljegyzői irodájában, 3073

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 12/2012. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. szeptember 25 -én megtartott testületi ülésről JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. szeptember 25-én, a

Részletesebben

Szám: U/126-4/2018. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének május 16. napján 17 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: U/126-4/2018. BÉB. Önkormányzat Képviselő-testületének május 16. napján 17 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: U/126-4/2018. BÉB Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 16. napján 17 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8565 Béb, Kossuth u.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatala tárgyalójában, a Gazdasági Bizottság 2013. május 7-án 8 15 órai kezdettel tartott üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ZOMBA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Zomba Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. június 8-án közmeghallgatás útján megtartott nyilvános üléséről. 1 Készült:

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2016. március 31. napján 13 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak: Fotta Csaba elnök, Krausz Csaba Szin Zoltán

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója

JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója JEGYZŐKÖNYV Abádszalók Város Képviselő-testületének 2013. március 25-én tartott üléséről Határozatok mutatója 24/2013. (III. 25.) sz. határozat: Napirendi javaslat elfogadásáról. 25/2013. (III. 25.) sz.

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. március 27. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2629/2016/A. JEGYZŐKÖNYV

Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2629/2016/A. JEGYZŐKÖNYV Ikt. sz.: 2629/2016/A. JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzat Képviselő-testületének rendes ülésén 2016. március 10. napján 16.00 órakor, Ászár Polgármesteri Hivatal (Ászár, Kossuth u. 16.) tanácstermében.

Részletesebben

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról 188 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. november 23-án 14 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 21/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Önkormányzat hivatali helyisége Halimba Ügyszám: 11/1-3/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Halimba község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 11-én 16.00 órakor megtartott üléséről Ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE november 18-án megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE november 18-án megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. november 18-án megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Sportpálya megközelítését

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének. november 9-i rendkívüli üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Juhász Gábor Rumi László Szabó Patrik Turi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2012. június 19-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2012. június 19-i ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/25- /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2012. június 19-i ülésén. Jelen vannak: Takácsné Molnár Eszter, Vargáné

Részletesebben

mely készült Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2003. augusztus 13-i rendkívüli üléséről

mely készült Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2003. augusztus 13-i rendkívüli üléséről J e g y z ő k ö n y v mely készült Szeghalom Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2003. augusztus 13-i rendkívüli üléséről Jelen vannak: Macsári József polgármester, Dr. Farkas József alpolgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-15/2014. ikt.sz.

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-15/2014. ikt.sz. I-1/9-15/2014. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 4-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza 17-es sz. helyiségében. Jelen vannak: Valánszki

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 3/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án 15.30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: A Pénzügyi Bizottság május 28-án 17 óra 00 perckor a Városháza I. emeleti tárgyalótermében megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: A Pénzügyi Bizottság május 28-án 17 óra 00 perckor a Városháza I. emeleti tárgyalótermében megtartott nyilvános üléséről. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL szám: 7/4-12/2014. Jegyzőkönyv Készült: A Pénzügyi Bizottság 2014. május 28-án 17 óra 00 perckor a Városháza I. emeleti tárgyalótermében megtartott

Részletesebben

Szám:.. N é m e t b á n y a

Szám:.. N é m e t b á n y a Szám:.. N é m e t b á n y a Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 31. napján 18.15 órakor megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Németbánya Község Önkormányzat

Részletesebben

K)L;8vs/t/:,;4'{íi ko,i"1-j

K)L;8vs/t/:,;4'{íi ko,i1-j IKTATAS Készült a Gazdasági Bizottság 2014. június Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés kezdetének időpontja: 9 10 óra e~~ 12-én a Budapest Főváros X. kerület

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja.

A polgármester köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az 5 fős testület minden tagja jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. J e g y z ő k ö n y v Készült: Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. december 19.-én, a Községházán 10 órai kezdettel megtartott, munkaterv szerinti soron következő nyilvános üléséről.

Részletesebben

/2014. ikt.sz. 1/2014.

/2014. ikt.sz. 1/2014. Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Tel: 66/491-058, fax: 66/491-361. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Szám: /2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: /2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 234-18/2015. A D Á S Z T E V E L Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16. napján 18 órakor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Adásztevel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6/2014. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. június 30-án megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L

Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L Szám: 279-4/2012. N A G Y T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. június 8. napján 18 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 1 Nagytevel Német

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének. (közmeghallgatás)

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének. (közmeghallgatás) 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 15-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 20-án megtartott üléséről. (közmeghallgatás)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Győrig Zoltán alpolgármester Asbóth Nándor, Németh Dávid, Szabó László képviselők Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testülete 9165 Rábcakapi, Fő utca 88. Szám: R.104-2/2016.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Rábcakapi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. április 27-én 16,00

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésről.

5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Készült: Nógrádszakál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésről. 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2015. május 26-án megtartott ülésről. Jelen vannak: Radvánszky Judit Hódosi Tamás Oláh Ernő Kereszti Márta Valach Jánosné Molnár Lászlóné Németh Klaudia Tóth Szabolcs

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-2/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében augusztus 8-án a képviselőtestület órakor kezdődő rendkívüli ülésén

A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében augusztus 8-án a képviselőtestület órakor kezdődő rendkívüli ülésén Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Rábapatona 129-12/2013. Készült: J e g y z ő k ö n y v A rábapatonai Polgármesteri Hivatal nagytermében 2013. augusztus 8-án a képviselőtestület 10.00 órakor kezdődő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének január 24-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének január 24-i ülésén. TAPOLCAFŐI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1/25-1/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolcafői Városrész Önkormányzata Testületének 2012. január 24-i ülésén. Jelen vannak: Takácsné Molnár Eszter, Vargáné

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

Dunaremete Község Önkormányzat. Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v

Dunaremete Község Önkormányzat. Képviselő-testülete. J e g y z ő k ö n y v Dunaremete Község Önkormányzat Képviselő-testülete 80-8/2013/X J e g y z ő k ö n y v Dunaremete Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 15-én megtartott nyilvános üléséről Készült: Dunaremete

Részletesebben

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén

készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén KISBAJCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én (hétfőn) 16,30 órai kezdettel tartott ülésén HATÁROZATOK:

Részletesebben

Szám: 561-3/2015. Adásztevel, Bakonyjákó, Homokbödöge és Németbánya Önkormányzatok Képvisel

Szám: 561-3/2015. Adásztevel, Bakonyjákó, Homokbödöge és Németbánya Önkormányzatok Képvisel Szám: 561-3/2015. Adásztevel, Bakonyjákó, Homokbödöge és Németbánya Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2015. november 23. napján 18 órakor megtartott együttes képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 27-i nyilvános ülésén, a Városháza épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 27-i nyilvános ülésén, a Városháza épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/1-38 /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. február 27-i nyilvános ülésén, a Városháza épületének

Részletesebben

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető

TUNYOGINÉ DR GÁLIK ÁGNES aljegyző JUHÁSZNÉ GAJZINGER ÁGNES pénzügyi osztályvezető IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 24. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv

Jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. június 19-én megtartott soron kívüli üléséről Határozat tárgya: Határozat száma: Old. A Képviselő-testület 2014. június 20-i

Részletesebben

j e g y z ő k ö n y v

j e g y z ő k ö n y v j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009. július 06- án megtartott képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak: Kuris Zoltán polgármester Keresztes Imre alpolgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat november 12-i rendkívüli ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2018. november 12-i rendkívüli ülésén Hozott határozatok: 223/2018. (11.12.)-től 224/2018. (11.12)-ig Hozott rendeletek: - 1 J E G Y

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8496. KISPIRIT Szám: 342-2/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kispirit Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. április 29-én (hétfőn) 10,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének november 26-i ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének november 26-i ülésén. BORSOSGYŐRI VÁROSRÉSZ ÖNKORMÁNYZATA Szám: 1 / 24-17 / 2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Borsosgyőri Városrész Önkormányzata Testületének 2012. november 26-i ülésén. Jelen vannak: Bereczky Nóra, Tóth

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 25-én, 17 órakor kezdődő üléséről Ülés helye: Önkormányzati Hivatal tanácsterme Jelen vannak: Bakai Károly

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének július 5-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének július 5-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tárnokréti Község Képviselő-testületének 2010. július 5-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Békés Város Képviselő-testületének március 24-én megtartott soron kívüli nyílt üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Békés Város Képviselő-testületének március 24-én megtartott soron kívüli nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2016. március 24-én megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza nagyterme (Békés, Petőfi u. 2.) Jelen vannak: Izsó

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester Jegyzőkönyv Készült: 2013. október 29-én 15 30 órai kezdettel a Bocskaikert Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Tanácstermében tartott rendkívüli testületi ülésről. Jelen vannak: Szőllős Sándor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata JK. 80.055-12/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzatának 2014. június 06. napján 08.30

Részletesebben