A VPN telepítése és használata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A VPN telepítése és használata"

Átírás

1 A VPN telepítése és használata Bevezetés Vannak olyan szolgáltatások a karon, amelyek csak a campus területén elhelyezkedő számítógépekről érhetőek el. Ilyen például a honlapon a belső hálózat, mely olyan információkat tartalmaz, melyek nem tartoznak a kívülállókra. Ilyen az EISZ, amelyet a szolgáltató csak az akadémiai hálózaton belülről enged használni. Ilyen a laptopokra telepített kari víruskereső, mely csak a belső hálózaton belül engedi letölteni a frissítéseket. A VPN (Virtual Private Network, azaz virtuális magánhálózat) egy speciális szolgáltatás, melyet a campuson kívüli számítógépeken lehet igénybe venni. A kliens program elindításakor a gép kapcsolódik a campus területén elhelyezett szerverhez, és a továbbiakban azon keresztül éri el az internetet. Minden szolgáltató úgy látja, hogy a számítógép a campus területén van, függetlenül attól, hogy valójában hol helyezkedik el (akár külföldön is). Kockázatok és mellékhatások Mivel a VPN használatakor a teljes forgalom a szerveren keresztül folyik, értelemszerűen nincs internet a gépen, ha az egyetemi hálózattal bármi probléma van. Ez elég ritkán fordul elő. Súlyosabb probléma lehet az, hogy a VPN kapcsolat ideje alatt a számítógépről valószínűleg nem lehet levelet küldeni. Ennek oka, hogy a szolgáltatók levelezőszerverei biztonsági okok miatt általában csak a saját ügyfeleiktől fogadnak el továbbításra t. A VPN miatt viszont a gép egyetemi gépnek látszik, hiába csatlakozik fizikailag az otthoni szolgáltató kábeleihez. Ebben az esetben a kapcsolatot meg kell szakítani, majd a levél elküldése után lehet újra csatlakozni. Igénylés A VPN szolgáltatást a kari honlapon található űrlapon lehet igényelni. (www.univet.hu, Egyéb/IT információk, majd a bal oldali menüből VPN szolgáltatás.) A szolgáltatást (egy kivételtől eltekintve) kizárólag a kar azon dolgozói és hallgatói vehetik igénybe, akik rendelkeznek egyetemi címmel. A jogosultság dolgozóknak legfeljebb egy évig, hallgatóknak az aktuális félév vizsgaidőszakának végéig érvényes, utána meg kell újítani. Akinek a munkaviszonya vagy hallgatói jogviszonya megszűnik, azonnal elveszíti a hozzáférési jogosultságot. Kivételt képeznek a könyvtári tanfolyamok külsős hallgatói, akik a tanfolyam időtartamára kaphatnak jogosultságot, hogy a könyvtár szolgáltatásit gyakorlás céljából elérjék. Az igénylők egy t kapnak, mely tartalmazza azokat a biztonsági kulcsokat, melyekkel a kapcsolat létrehozható.

2 Biztonság A VPN kapcsolat alatt a külső számítógép a tűzfalunkon részben belülre kerül, így a hálózatunkat könnyebben támadhatja. Emiatt ha az ben küldött kulcs illetéktelen kezekbe kerül (pl. laptop ellopása), haladéktalanul értesítse a rendszergazdát, aki a régi kulcsot megsemmisíti és újat ad helyette. Aki ezt elmulasztja, az fegyelmi (és kiemelt esetben büntetőjogi) felelősséggel tartozik az okozott károkért. Korlátozások Egy kulccsal egy időben csak egy számítógép kapcsolódhat. Ha Önnek két hordozható gépe van, mindkettőre telepítheti a programot és a kulcsot, de ha az egyik géppel éppen kapcsolódik, akkor a másikkal nem tud. A VPN kapcsolat alatt sem lehet elérni a campus felhasználói számítógépeit, azok ugyanis egy másik tűzfal mögött vannak. Telepítés Windows XP operációs rendszer esetén A telepítőkészlet az ftp://ftp.univet.hu/pub/vpn címről tölthető le. Kattintson a nyíllal jelölt telepítőprogramra.

3 Kattintson a Futtatás gombra. Várja meg, amíg befejeződik a letöltés.

4 Kattintson a Futtatás gombra. Kattintson a Next> gombra.

5 Kattintson az I Agree gombra. Nem kell semmit módosítani, csak kattintson a Next> gombra.

6 Itt sem kell semmit módosítani. Kattintson az Install gombra. Várjon türelemmel

7 Ha megjelenik ez az ablak, kattintson a Telepítés folytatása gombra. Kattintson a Next> gombra.

8 A program telepítés kész, kattintson a Finish gombra. A képernyő jobb alsó sarkának közelében megjelenik egy démoni ikon, mely két vöröslő számítógépet szimbolizál. Ennek segítségével lehet majd a kapcsolatot elindítani és leállítani, de előtte még el kell végezni az alapbeállításokat. A szolgáltatást igénylők ben kapnak a rendszergazdától egy tömörített állományt, mely tartalmazza az aotk_vpn nevű könyvtárat és abban néhány állományt. A csatolmányt mentse el a C:\Program Files\OpenVPN\config könyvtárba:

9 Indítsa el a Windows Intézőt (Start/Minden program/kellékek/intéző) és csomagolja ki a tömörített állományt.

10 A címsorba írja be a C:\Program Files\OpenVpn\config címet. Kattintson duplán az aotk_vpn.zip állományon. A tömörített mappa új ablakban nyílik meg. Kattintson Az összes fájl kibontása helyre.

11 Kattintson a Tovább> gombra. A kibontott fájlok helye végéről törölje le a fölösleget, hogy a képernyőn látható cím maradjon, majd kattintson a Tovább> gombra.

12 A Kibontott fájlok megjelenítése előtt kattintson a négyzetre, hogy eltűnjék a zöld pipa (az ábrán már nem látszik), majd kattintson a Befejezés gombra. Ezzel a VPN üzemkésszé vált, ha az Ön gépén Windows XP fut. Telepítés Windows Vista és Windows 7 operációs rendszer esetén Figyelem! Ha már megpróbálta a programot telepíteni az XP-s módszerrel, akkor a telepített programot el kell távolítani. Annyi öröm van az ürömben, hogy ha a kulcsot már bemásolta a megfelelő helyre, akkor az a régi program törlése után is a helyén marad, és nem kell majd újra bemásolni. A telepítőkészlet az ftp://ftp.univet.hu/pub/vpn címről tölthető le.

13 Kattintson a nyíllal jelölt telepítőprogramra. (2.1.3-as verzió)

14 Kattintson a Futtatás gombra. Kattintson a Futtatás gombra. Megjelenik majd még egy ablak, ott a Folytatás gombra kell kattintani. Kattintson a Next> gombra.

15 Kattintson az I Agree gombra. Nem kell semmit módosítani, csak kattintson a Next> gombra.

16 Itt sem kell semmit módosítani. Kattintson az Install gombra. Várjon türelemmel, majd a végén nyomja meg a Next> gombot, ha már elérhető.

17 A program telepítés kész, kattintson a Finish gombra. Előtte a Show Readme elől nyugodtan vegye ki a pipát. A Start gomb lenyomása után Kattintson a Minden Program feliratra, majd az OpenVPN feliratra. Jobb egérgombbal kattintson az OpenVPN Gui feliratra. A megjelenő menüből válassza a Tulajdonságok menüpontot.

18 Nyomja meg a Speciális gombot. Kapcsolja be, hogy Futtatás rendszergazdaként, majd nyomja meg az OK gombot. Visszatérve az előző ablakhoz, nyomja meg ismét az OK gombot.

19 Nyomja meg a Folytatás gombot. Megjelenik egy új ablak, abban is nyomja meg a Folytatás gombot. Vista esetén a képernyő jobb alsó sarkának közelében nem jelenik meg automatikusan a démoni ikon, mely két vöröslő számítógépet szimbolizál. Ennek segítségével lehetne majd a kapcsolatot elindítani és leállítani, de előtte még úgyis el kell végezni az alapbeállításokat. A szolgáltatást igénylők ben kapnak a rendszergazdától egy tömörített állományt, mely tartalmazza az aotk_vpn nevű könyvtárat és abban néhány állományt. A csatolmányt mentse el valahová, például a Dokumentumok mappába. (Ezt a részt hagyhatják ki azok, akik a korábbi verziót már telepítették.)

20 Indítsa el a Windows Intézőt rendszergazdaként! Bal egérgombbal kattintson a Start, majd a Minden program, majd a Kellékek feliraton. Végezetül a Windows Intéző feliraton kattintson jobb egérgombbal, és a menüből válassza a Futtatás rendszergazdaként menüpontot. Keresse meg az előbb elmentett aotkvpn.zip állományt, és dupla kattintással lépjen bele. Kattintson jobb egérgombbal az aotkvpn könyvtárra és válassza a Másolás menüpontot. Ezt követően a címsorba írja be a C:\Program Files\OpenVpn\config címet és üsse le az ENTER-t.

21 Kattintsonjobb egérgombbal a README.txt alatti üres területre és válassza a Tulajdonságok menüpontot. Az Írásvédett felirat elől tüntesse el kattintással a jelölést, majd nyomja meg az OK gombot.

22 Nyomja meg az OK gombot. Nyomja meg a Folytatás gombot, majd újra a Folytatás gombot. Kattintson újra a README.txt alatti üres felületen a jobb egérgombbal és válassza a Beillesztés menüpontot. Kattintson a Folytatás gombra, majd újra a Folytatás gombra. Ezzel a VPN üzemkésszé vált. Ideje elindítani a programot. (Start/Minden Program/OpenVPN/OPenVPN GUI). Most is szükség lesz majd egy Folytatás gombra. Ezzel megjelenik

23 az a bizonyos korábban említett démoni ikon. Sajnos erre minden alkalommal szükség lesz, amikor bekapcsoljuk a számítógépet. Az XP-vel ellentétben nem indul automatikusan a program. A VPN kapcsolat elindítása Kattintson a jobb egérgombbal a már említett démon ikonon: Kattintson a Connect menüpontra. Adja meg a jelszót a csatlakozáshoz. Az ablakban megjelenik némi szöveg, majd eltűnik az egész ablak. XP esetén a képernyő jobb alsó sarkában egy buborék tájékoztat a sikeres kapcsolódásról, és a démoni vörös számítógépek zölddé válnak, és úgy is maradnak a kapcsolat időtartama alatt.

24 A kapcsolatot ellenőrizheti a kari honlap betöltésével. Ha az Intranet menüpontra kattintva látja a belső hálózatot, akkor a kapcsolat jól működik. Ha az ablak nem tűnik el, hanem perceken keresztül folyamatosan új feliratok jelennek meg, az valószínűleg azt jelenti, hogy az Ön kulcsa lejárt, és ideje frissítést kérnie. Ilyenkor az ablakot a Disconnect gombbal tudja eltüntetni. Vista esetén megjelenik a következő ablak: Nyugodtan választhatja a Munkahely gombot. Szükség lesz ismét egy Folytatás gombra, majd egy Bezárás gombra. A VPN kapcsolat leállítása Kattintson jobb gombbal az ikonon, mintha csak el akarná indítani a kapcsolatot, de most válassza a Disconnect menüpontot.

25 A VPN jelszó megváltoztatása Az általunk adott jelszót változtassa meg. Kattintson jobb gombbal az ikonon, mintha csak el akarná indítani a kapcsolatot, de most válassza a Change Password menüpontot. Az új jelszónak legalább 8 karakteresnek kell lenni. Ha a VPN-t több gépre is telepítette, az egyes gépeken külön-külön kell a jelszót megváltoztatni, ugyanis a jelszó (természetesen megfelelően kódolva) az egyes számítógépeken van tárolva. Ha elfelejti a jelszavát, akkor új kulcsot kell igényelnie. Kulcs megsemmisítése Ha a külső számítógépet már nem Ön használja (pl. eladja), köteles a kulcsot megsemmisíteni. Ehhez törölje ki a C:\Program Files\OpenVPN\config\aotk_vpn.zip állományt és a C:\Program Files\OpenVPN\config\aotk_vpn könyvtárat, majd ürítse ki a lomtárat.

1. A program bemutatása

1. A program bemutatása XXIV. A Total Commander XXIIV.. A Totall Commander G yakorlatilag szinte minden gépen megtalálható valamilyen Commander program, igaz nagyon gyakran nem legálisan. Az ebbe a kategóriába tartozó programok

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések

MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések MAGYAR ENERGIA HIVATAL MEH-EIA felhasználói dokumentáció gyakran ismételt kérdések 2009. 05. 29. Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár Dokumentum verziók Verziószám Dátum Állapot Módosító Leírás

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója

Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Eszközszolgáltatás keretében Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára kiadott tanúsítvány használati útmutatója Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 és Windows 2003 operációs rendszeren 1(25)

Részletesebben

Erste Trader - Gyors segítség

Erste Trader - Gyors segítség Erste Trader - Gyors segítség Ezen az oldalon a leggyakoribb problémákra gyűjtöttük össze a válaszokat. Ezek lehetnek Kapcsolódási hibajelenségek, Hardverkulccsal kapcsolatos kérdések és Alapvető problémák.

Részletesebben

Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez

Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Útmutató a Közúti Központi Információs Rendszer (KÖKIR) programmal kapcsolatos telepítésekhez Készítette: Informatikai Főosztály 1. változat kiadásának időpontja: 2009. május Tartalom 1. Hardver és szoftver

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Termékismertetô

T-Mobile Communication Center Termékismertetô T-Mobile Communication Center Termékismertetô Márkajelek! A T-Mobile és a T-Mobile Communication Center a Deutsche Telekom Csoport bejegyzett márkajelei.! A Windows 98SE, a Windows 2000 és a Windows XP

Részletesebben

Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet

Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet Hivatalos Jogszabálytár Prémium telepítési segédlet Intézmények részére Jelen dokumentációt főként azon intézményeknek készítettük, ahol szolgáltatásunk korlátlan számú felhasználói változata kerül telepítésre.

Részletesebben

KELER KID Internetwork System (KIS)

KELER KID Internetwork System (KIS) KELER KID Internetwork System (KIS) Éles és teszt program installációs segédlet Verzió: 2.0 2015. 04. 10. Cardinal Kft. 2015. Tartalomjegyzék 1. Néhány alapvető információ...3 1.1 KID program hardware

Részletesebben

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S A Digivu funkciói Tachográf adatletöltés Szoftver telepítés PC-re Csatlakozás PC-hez Fájl kezelés Digivu Használati Útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Gyorsismertető

Részletesebben

Tartalomjegyzék. I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2. 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása... 2

Tartalomjegyzék. I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2. 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása... 2 Tartalomjegyzék I. A PC oldali kliens szoftver Felhasználói kézikönyve... 2 1. Az.AVH Files lejátszó program bemutatása.... 2 1.1 A funkció gombok használata:... 3 1.2 Az egyes műveletek végrehajtása...

Részletesebben

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv

SuliX programcsalád. Tanári kézikönyv SuliX programcsalád Tanári kézikönyv A kézikönyv elkészítésekor az ULX Kft. a lehető legnagyobb gondossággal és körültekintéssel járt el, ennek ellenére nem zárható ki hibák, tévedések előfordulásat. '

Részletesebben

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató

VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája. Bevezető útmutató VPOP3 Az Ön elektronikus postaládája Bevezető útmutató A szerzői jogok védelme Ez a kézikönyv a Paul Smith Computer Services tulajdonát képezi, bárminemű másolása, terjesztése, felhasználása kizárólag

Részletesebben

ECDL operációs rendszer segédlet II..

ECDL operációs rendszer segédlet II.. Nagyon sok esetben előfordul, hogy háttértártárainkon nem találunk bizonyos fájlokat (Nem emlékszünk melyik mappában van, esetleg arra nem, hogy mi a fájl neve, vagy egyéb tulajdonságaira.), vagy épp bizonyos

Részletesebben

Infocentrum Számlázó hálózatos verzió + Firebird Adatbázismotor

Infocentrum Számlázó hálózatos verzió + Firebird Adatbázismotor Infocentrum Számlázó hálózatos verzió + Firebird Adatbázismotor Teljes telepítés Windows környezetben 1996-2010 Infocentrum Szoftver Stúdió Összefoglaló lépések: 1.) Adatbázismotor telepítés (Firebird

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Hálózati beállítások...24

Tartalomjegyzék. Hálózati beállítások...24 Tartalomjegyzék A készülék tulajdonságai... 4 A csomag tartalma... 4 Rendszer követelmények... 4 Bevezetés... 5 Tulajdonságok... 5 Hardware tulajdonságok... 7 Elülső oldal... 7 Hátulsó oldal... 8 Technológiák

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

Előszó FIGYELMEZTETÉS

Előszó FIGYELMEZTETÉS Előszó Köszönjük, hogy használja az EXR-E 2 Studio szoftvertermékünket! A szoftver lehetővé teszi az Ön számára a stílusok, dalok, és felhasználói programok cseréjét egy Roland EXR-E 2 kíséretautomatikás

Részletesebben

Telepítési és aktiválási útmutató

Telepítési és aktiválási útmutató Telepítési és aktiválási útmutató Köszönjük, hogy a memoq 4.5 rendszert választotta, amely immár a szabadúszó fordítók, a fordítóirodák és a vállalatok első számú fordítási környezete. Az alábbiakban arról

Részletesebben

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató

FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató FITNESS SYSTEM Telepítési útmutató web: www.szakk.hu e-mail: info@szakk.hu Tartalomjegyzék: Első lépések:... 3 Licenc megállapodás... 3 Telepítési kulcs... 4 Felhasználói adatok... 5 Telepítő csomagok

Részletesebben

Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre

Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre Felhasználói szerződés a PROFITEL Kft. TAXAWIN szoftverre Jelen dokumentum szerződésnek minősül a felhasználó és a PROFITEL Kft. között a TAXAWIN feldolgozó szoftver használatára. A szoftvercsomag tartalmazza

Részletesebben

FreeAgent GoFlex Home Felhasználói útmutató

FreeAgent GoFlex Home Felhasználói útmutató FreeAgent GoFlex Home Felhasználói útmutató FreeAgent GoFlex Home felhasználói útmutató 2011 Seagate Technology LLC. Minden jog fenntartva. A Seagate, a Seagate Technology, a Wave logó és a FreeAgent a

Részletesebben

Tippek és trükkök Windows XP-hez

Tippek és trükkök Windows XP-hez Tippek és trükkök Windows XP-hez A közzétevő megjegyzése: az itt olvasható anyagok nem a saját szerzeményeim. Az információk a sajnos megszűnt www.root.hu oldalról származnak, mindennemű szerzői jog az

Részletesebben

Számítógép alapismeretek

Számítógép alapismeretek Számítógép alapismeretek jegyzet Tartalomjegyzék 1. Alapfogalmak, számítógép kezelés (2.-11. oldal) 1.1 Alapfogalmak (Hardver, Szoftver, Operációs rendszer, stb.) 1.2 A számítógép felépítése (CPU, RAM,

Részletesebben

Frissítések... 1 Áttekintő... 3 Nyomtatványkitöltő program Online üzemmód... 3 Nyomtatványkitöltő program Offline üzemmód... 3 Üzemmód beállítása...

Frissítések... 1 Áttekintő... 3 Nyomtatványkitöltő program Online üzemmód... 3 Nyomtatványkitöltő program Offline üzemmód... 3 Üzemmód beállítása... Frissítések 1 Frissítések... 1 Áttekintő... 3 Nyomtatványkitöltő program Online üzemmód... 3 Nyomtatványkitöltő program Offline üzemmód... 3 Üzemmód beállítása... 3 Tűzfalak, biztonsági beállítások...

Részletesebben

5. Fejezet Távoli elérés rendszere RPB

5. Fejezet Távoli elérés rendszere RPB 5. Fejezet Távoli elérés rendszere 5. Fejezet Távoli elérés rendszere RPB A távoli elérés (továbbiakban RPB) rendszerének segítségével lehetőségünk nyílik a rögzített és tárolt felvételek elérésére, áttöltésére

Részletesebben

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick

upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick upc mobilinternet útmutató Huawei E3131 USB stick Tartalom 1.1. Eszköz tulajdonságok / specifikáció... 3 1.2. Minimális rendszerkövetelmények... 4 2. A upc mobilinternet stick telepítése... 5 2.1. Első

Részletesebben

KözHáló Önkormányzati Biztonsági Központ. Felhasználói leírás. 1.0 verzió. Budapest, 2009. devember 28. A dokumentumot késztette a NETvisor Zrt.

KözHáló Önkormányzati Biztonsági Központ. Felhasználói leírás. 1.0 verzió. Budapest, 2009. devember 28. A dokumentumot késztette a NETvisor Zrt. KözHáló Önkormányzati Biztonsági Központ Felhasználói leírás 1.0 verzió Budapest, 2009. devember 28. A dokumentumot késztette a Copyright Jelen dokumentumhoz fűződő valamennyi jog a tulajdonát képezi.

Részletesebben