TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E november 14-én. megtartott. ülésének JEGYZŐKÖNYVE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E. 2014. november 14-én. megtartott. ülésének JEGYZŐKÖNYVE"

Átírás

1 TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E november 14-én megtartott ülésének JEGYZŐKÖNYVE Tartalom: 9/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete A szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól 66/2014. (XI.14.) számú határozata Tüzelőanyaggal kapcsolatos döntés átruházása 67/2014. (XI.14.) számú határozata Tiszasasi Közös Önkormányzati Hivatalnál végzett belső ellenőrzés megállapításairól 68/2014. (XI.14.) számú határozata Konyha működésével kapcsolatos döntés 69/2014. (XI.14.) számú határozata Tiszasas Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának átfogó felülvizsgálatáról 70/2014. (XI.14.) számú határozata Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásáról 71/2014. (XI.14.) számú határozata polgármester delegálásáról 72/2014. (XI.14.) számú határozata Háziorvosi rendelő átadásával kapcsolatos rendezvény anyagi támogatásáról

2 2 JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2014.november 14-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterem Jelen vannak: polgármester Csongrádi Ferencné Braxa Józsefné Kakulya Károly Szitó Lajos Zoltánné Tényi Imre Vágner István Tanácskozási joggal meghívottak: dr. Babák Zoltán jegyző dr. Bodor Brigitta Tímea Kunszentmártoni Járási Hivatal vezetője Jegyzőkönyv-vezető: Bagi Gyöngyi polgármester köszönti a megjelenteket, megállapítja, hogy a testületi ülésen 7 fő képviselő jelen van, az ülés határozatképes, azt megnyitja. A napirendi pontra tett javaslatot a képviselő-testület 7 igen szavazattal egyhangúlag elfogadta. Napirendi javaslat: - A szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól szóló rendelet elfogadása - Beszámoló az önkormányzat 2014.évi belső ellenőrzési terve alapján lefolytatott ellenőrzés megállapításairól - Egyéb kérdések I. Napirend A szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól szóló rendelet elfogadása Előadó: dr. Babák Zoltán jegyző Előterjesztés a jegyzőkönyvhöz csatolva. Az elmúlt évhez hasonlóan az idén is pályáztunk szociális célú tüzelőanyag támogatásra. A testület feladata a szabályrendszer kidolgozása, szűk mozgástérrel, hiszen a törvény elég alaposan behatárolja azoknak a körét, akiknek a tüzelőanyag kiosztható. Az elmúlt év gyakorlata szerint az idei évben is azt javaslom, hogy a szociális tüzelőanyagról szóló rendeletet alkossa meg a képviselő-testület, de a beszállítóról, valamint a kiosztás szabályairól a szociális bizottság döntsön.

3 3 Dr. Babák Zoltán Tiszasas Község önkormányzata szén vásárlásra kapott ,-Ft vissza nem térítendő támogatást. Ez 401 q barnakőszén vásárlásra ad lehetőséget ,-Ft+ÁFA val számolva jött ki a mennyiség. Van arra lehetőség, amennyiben a feltételeknek megfelelően kedvezőbben tudja az önkormányzat beszerezni a szenet, akkor a 401 q-nál többet is lehet vásárolni. A kiosztásról az önkormányzatnak rendeletben kell rendelkeznie. Ezután dr. Babák Zoltán ismertette a rendelet-tervezetet. Dönteni kell arról is, hogy a beszállító kiválasztása a szociális bizottság feladata legyen. Három beszállítótól már kaptunk árajánlatot, melyet tájékoztatásként megkaptak a képviselők. Inkább több személynek adjunk kevesebbet, mint kevesebb személynek többet. Kb. 100 háztartással lehet számolni a tavalyi adatok alapján. A lakosságot informálni kell erről a lehetőségről, mert ez nem automatikusan jár a rászorulóknak, hanem kérelmezni kell. Annyit javaslok a bizottságnak, hogy ha lehet, ne ömlesztve kérje a szenet, hanem bezsákolva. Vágner István Nem biztos, hogy mindenkinek alkalmas a kályhája szén tüzelésre. Vegyesen nem lehetett kérni? Nem. A rendelet-tervezettel kapcsolatban módosító javaslat nem érkezett. Ezután a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi önkormányzati rendeletet alkotja: 9/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelete A szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló 46/2014. (IX. 25. ) BM rendelet 2. (1) bekezdés a) pontjában foglaltak végrehajtására a következőket rendeli el:

4 4 1. E rendelet célja a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló 46/2014. (IX. 25. ) BM rendeletben meghatározottak szerint Tiszasas Község Önkormányzatának megállapított vissza nem térítendő egyszeri támogatás alapján vásárolt szociális célú tüzelőanyaggal kapcsolatban a szociális rászorultság szabályainak ill. az igénylés részletes feltételeinek a meghatározása. 2. Jelen rendeletben a háztartás, a jövedelem és a vagyon fogalmán a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti fogalmakat kell érteni. 3. Tiszasas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1. -ban foglaltak alapján kérelemre szociális célú tüzelőanyag-támogatást nyújt barnakőszén formájában. 4. Szociális célú tüzelőanyag-támogatás iránt kérelmet nyújthat be az a Tiszasas Község közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező kérelmező, aki a év november hónapjában a) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti aa) aktív korúak ellátására, ab) időskorúak járadékára, ac) adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásra, vagy ad) tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására lakásfenntartási támogatásra jogosult ill. b) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel, 5. A 4. -ban megállapított jogosultsági feltételek hiányában szociális célú tüzelőanyagtámogatás iránt kérelmet nyújthat be az a Tiszasas Község közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező kérelmező, akinek háztartásában a november hónapban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a ,-Ft-ot, egyszemélyes háztartás esetén az ,-Ft-ot és a háztartás egyik tagjának sincs vagyona. 6. 1) A kérelmezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy a tüzelőanyagot saját háztartásában fűtés céljára használja fel. 2) Egy háztartásra csak egy kérelem nyújtható be. 3) Egy jogosult csak egy háztartásra adhatja be a kérelmét. 4) Egy jogosultat vagy más személyt csak egy háztartásban vehető figyelembe.

5 5 7. 1) A tüzelőanyag támogatás igénylésére vonatkozó kérelmeket december hó 1. napjától január 05. napjáig nyújthatók be Tiszasas Község Polgármesteri Hivatalának Szociális Irodájában. 2) A 4. -ban foglalt jogosultsági feltételre vagy feltételekre tekintettel e rendelet 1. számú melléklete szerinti az 5. -ban foglalt jogosultsági feltételre tekintettel e rendelet 2. számú melléklete szerinti kérelmet szükséges benyújtani. 3) Az a kérelmező, aki a 4. ab) pontjában foglalt jogosultsági feltétel alapján nyújt be kérelmet, a kérelemhez mellékelni kell az időskorúk járadékára való jogosultságot. 4) Az a kérelmező, aki az 5. alapján nyújt be kérelmet a kérelemhez mellékelni kell a szükséges jövedelemigazolásokat. 5) A kérelmező a kérelme benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a kérelmében foglaltak valódiságának ellenőrzésére háztartásában környezettanulmány végezhető. 8. 1) A kérelmek beérkezése után a kérelmezők között rangsort kell felállítani aszerint, hogy a kérelmező háztartásában a 4. -ban meghatározott rászorultsági feltételek közül hány teljesül 2) Az 1) bekezdés alapján az egy kérelmezőnek megállapítható támogatás mértéke legfeljebb 10q barnakőszén. 3) Amennyiben az 1) és 2) bekezdésben meghatározottak szerint az Önkormányzat által megvásárolt szociális célú tüzelőanyag mennyisége nem kerül szétosztásra, akkor az 5. alapján benyújtott kérelmezők közötti rangsor alapján szükséges a maradék tüzelőanyagot szétosztani a 2) bekezdésben meghatározottak szerint. 4) A beérkezett kérelmeket a Tiszasas Község Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi Bizottsága bírálja el legkésőbb január 12-ig. 5) A jogosultak részére a szén kiosztásáról legkésőbb február 15-ig kell gondoskodni. 9. E rendelet november hó 17. napján lép hatályba és március hó 31. napján hatályát veszti. polgármester dr. Babák Zoltán jegyző

6 6 Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól szóló 9/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 1. számú melléklete KÉRELEM a szociális célú tüzelőanyag támogatás megállapítására / Benyújtható Tiszasas Község Polgármesteri Hivatalának Szociális Irodájában december hó 01. napjától január hó 05. napjáig / 1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok: 1.1. Neve: Születési neve: Anyja neve: Születés helye, ideje (év, hó, nap): Lakóhelye:... település...utca/út/tér... házszám 2. Kijelentem, hogy a év november hónapjában a) a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti aa) aktív korúak ellátására, ab) időskorúak járadékára, ac) adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásra, vagy ad) tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására lakásfenntartási támogatásra vagyok jogosult vagy b) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelek A 2. pontnál a megfelelőt jogosultsági feltételt vagy feltételeket aláhúzással szükséges jelölni!

7 7 3. A kérelmezővel közös háztartásában életvitelszerűen ott lakó, bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek személyi adatai: Név Születési helye, ideje Anyja neve 4. Kijelentem, hogy a háztartásomban feltüntetett személyek közül a év november hónapjában volt olyan a) aki a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti aa) aktív korúak ellátására jogosult, ha igen akkor e személyek száma: fő ab) időskorúak járadékára jogosult, ha igen akkor e személyek száma: fő ac) adósságkezelési támogatáshoz kapcsolódó adósságcsökkentési támogatásra jogosult, ha igen akkor e személyek száma: fő ad) tekintet nélkül annak természetbeni vagy pénzbeli formában történő nyújtására lakásfenntartási támogatásra jogosult, ha igen akkor e személyek száma: fő b) aki a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel, ha igen akkor e személyek száma: fő Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a) életvitelszerűen a kérelemben megjelölt lakcímen élek, b) a közölt adatok a valóságnak megfelelnek, c) a tűzifát saját háztartásomban fűtés céljára használom fel. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához. A kérelmező a kérelme benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a kérelmében foglaltak valódiságának ellenőrzésére háztartásában környezettanulmány végezhető. Ha a kérelmező vagy a kérelmező háztatásában feltüntetett személy közül valaki időskorúak járadékára jogosult, akkor ezt a jogosultságot a kérelem beadásával egyidejűleg igazolni szükséges Dátum:. kérelmező aláírása a háztartás nagykorú tagjainak aláírása

8 8 Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testületének a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól szóló 9/2014. (XI.14.) önkormányzati rendelet 2. számú melléklete KÉRELEM a szociális célú tűzifa támogatás megállapítására / Benyújtható Tiszasas Község Polgármesteri Hivatalának Szociális Irodájában december hó 01. napjától január hó 05. napjáig / 1. A kérelmező személyére vonatkozó adatok: 1.1. Neve: Születési neve: Anyja neve: Születés helye, ideje (év, hó, nap): Lakóhelye:... település...utca/út/tér... házszám 2. A kérelmezővel közös háztartásában életvitelszerűen ott lakó, bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek személyi adatai: Név Születési helye, ideje Anyja neve

9 9 3. A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személyeknek a havi jövedelme forintban: A jövedelem típusa Kérelmező A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó ebből: közfoglalkoztatásból származó Táppénz, gyermekgondozási támogatások Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások Egyéb jövedelem Összes jövedelem

10 10 4. Vagyonnyilatkozat A kérelmező és a háztartás valamennyi tagjának a vagyona A. Ingatlanok 1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe:... város/község... út/utca... hsz. alapterülete:... m 2, tulajdoni hányad:..., a szerzés ideje:... év Becsült forgalmi érték:*... Ft Haszonélvezeti joggal terhelt: igen nem (a megfelelő aláhúzandó) 2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe:... város/község... út/utca... hsz. alapterülete:... m 2, tulajdoni hányad:..., a szerzés ideje:... év Becsült forgalmi érték:*... Ft 3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület-(épületrész-)tulajdon (vagy állandó használat): megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs stb.):... címe:... város/község... út/utca... hsz. alapterülete:... m 2, tulajdoni hányad:..., a szerzés ideje:... év Becsült forgalmi érték:*... Ft 4. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat): megnevezése:... címe:... város/község... út/utca... hsz. alapterülete:... m 2, tulajdoni hányad:..., a szerzés ideje:... év Becsült forgalmi érték:*... Ft B. Egyéb vagyontárgyak Gépjármű: a) személygépkocsi:... típus... rendszám szerzés ideje, valamint a gyártás éve:... Becsült forgalmi érték:**... Ft b) tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű:... típus... rendszám szerzés ideje, valamint a gyártás éve:... Becsült forgalmi érték:**... Ft Megjegyzés: Ha a kérelmező vagy családtagja bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Amennyiben a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem a Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni. * Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni. ** Becsült forgalmi értékként a jármű kora és állapota szerinti értékét kell feltüntetni. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a) életvitelszerűen a kérelemben megjelölt lakcímen élek,

11 11 b) a közölt adatok a valóságnak megfelelnek, c) a tűzifát saját háztartásomban fűtés céljára használom fel. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához. A kérelmező a kérelme benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a kérelmében foglaltak valódiságának ellenőrzésére háztartásában környezettanulmány végezhető. A kérelemmel egyidejűleg benyújtani szükséges a kérelmező és a vele közös háztartásban élők november havi jövedelem igazolásait. Dátum:. kérelmező aláírása a háztartás nagykorú tagjainak aláírása Ezután a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: 66/2014. (XI.14.) számú határozata Tüzelőanyaggal kapcsolatos döntés átruházása úgy dönt, hogy a Képviselő-testület Szociális és Egészségügyi Bizottságára ruházza át a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatásról szóló 46/2014. ( IX. 25.) BM rendelet alapján megállapított támogatás szerint beszerzésre kerülő tüzelőanyaggal kapcsolatos döntést. Felelős: polgármester Dr. Babák Zoltán jegyző A határozatról értesül: polgármester Dr. Babák Zoltán jegyző Képviselő-testület tagjai Szociális és Egészségügyi Bizottság Irattár.

12 12 II. Napirend Beszámoló az önkormányzat 2014.évi belső ellenőrzési terve alapján lefolytatott ellenőrzés megállapításairól Előadó: polgármester Írásos anyag a jegyzőkönyvhöz csatolva. Az önkormányzat és az intézmények belső ellenőrzése minden évben megtörténik, a belső ellenőrzési tervünk alapján.2014.évre vonatkozóan két terület került ellenőrzésre, a Közös Hivatal készpénz és bank okmányainak tételes ellenőrzése, valamint a konyha teljes körű, mindenre kiterjedő ellenőrzése. A konyha működésének az ellenőrzését az indokolta, hogy két évvel ezelőtt volt egy vizsgálat, amely számos hiányosságot tárt fel, és a hiányosságok leellenőrzését szükséges volt megtartani. Dr. Babák Zoltán A Hexaker Kft végezte az ellenőrzést a Közös Hivatal esetében is. Hiányosságként a Pénzkezelési Szabályzat kiegészítését tárta fel az ellenőri jelentés. Egyéb hiányosságot az ellenőrzés nem tárt fel. Javaslom december 31-i határidővel az ellenőrzésben feltárt hiányosság megszüntetését. Ezután a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: 67/2014. (XI.14.) számú határozata Tiszasasi Közös Önkormányzati Hivatalnál végzett belső ellenőrzés megállapításairól a Hexaker Kft. által a Tiszasasi Közös Önkormányzati Hivatalnál a évben végzett belső ellenőrzésről szóló jelentésben foglaltakat megismerte. A jelentésben foglalt ellenőrzési megállapítás alapján a Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a Pénzkezelési szabályzat kiegészítését december 31. napjáig végezze el. Felelős: Dr.Babák Zoltán jegyző A határozatról értesül: polgármester Dr. Babák Zoltán jegyző Képviselő-testület tagjai Irattár.

13 13 Ami a konyha működését illeti, komoly hiányosságokat tárt fel az első ellenőrzés. Javaslatot kaptunk arra, hogy szerezzünk be egy számítógépes programot. A mostani ellenőrzés egyik célja az volt, hogy sikerült-e a program rendeltetésszerű használata, sikerült e elsajátítani a program kezelését. Többé-kevésbé sikerült, de a belső ellenőrzés megállapította pl. hogy az élelmezésvezető nem megfelelően adja át papíron a szakácsnak a nyersanyagot, valamint az anyagfelhasználás a normakerettől alul marad. Az anyag tételes leltározásánál is eltérések mutatkoznak. A személyi feltételek vizsgálatakor megállapításra került, hogy az élelmezésvezető képzettsége nem felel meg az előírásnak. Úgy gondolom, hogy itt változtatásra van szükség. Beszéltem erről a jelenlegi élelmezésvezetővel is, és olyan személy felvételére lenne szükség, aki lehetőleg szakács is, és élelmezésvezető is. Javaslom, hogy ebben tegyük meg a szükséges lépéseket, hogy január 1-től megtörténjenek a változások. Szitó Lajos Zoltánné Van ilyen személy Tiszasason? Nincs, de olyan van, aki vállalná az élelmezésvezetői tanfolyam elvégzését. Én nem szeretném, ha a konyha kikerülne a mi feladataink közül, annál is inkább, mert a közmunkaprogram keretén belül sok mindent megtermelünk, amit fel tudunk használni, ezzel is spórolva az alapanyag beszerzés terén. Vágner István A konyhát az eddigi évek során a kényelmi szempontok alapján működtették, gondolok itt pl. az alapanyag beszerzésre. Itt nagyon sokat lehet spórolni, annál is inkább, mert a közmunkaprogramban sok mindent meg lehet termelni. Munkaerővel gond nem lesz a továbbiakban. Itt szeretném elmondani, hogy a konyha eszközbeszerzése szerepel a fejlesztési tervek között. Ezután a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: 68/2014. (XI.14.) számú határozata Konyha működésével kapcsolatos döntés utasítja a fenntartásában működő Tiszasas Község Településellátó és Szolgáltató Szervezet vezetőjét, hogy január 01. napjáig tegyen intézkedéseket arra vonatkozóan, hogy a Szervezethez tartozó konyhában a jogszabályi előírásoknak megfelelő végzettségű élelmezésvezető kerüljön alkalmazásra. Felelős: polgármester

14 14 A határozatról értesül: polgármester Dr. Babák Zoltán jegyző Képviselő-testület tagjai TITESZ vezetője Irattár. III. Napirend Egyéb kérdések 1. Dr. Babák Zoltán Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény rendelkezik arról, hogy az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát az alakuló, vagy a következő testületi ülésen kell átvizsgálni. Lehetőség van arra, hogy átfogó felülvizsgálat keretében vizsgálja az SZMSZ-t a képviselő-testület. Aki az átfogó felülvizsgálattal egyetért, az kérem kéz felemeléssel jelezze. Ezután a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: 69/2014. (XI.14.) számú határozata Tiszasas Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának átfogó felülvizsgálatáról Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 43. (3) bekezdésében foglaltakra tekintettel Tiszasas Község Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2011. ( IV. 29. ) önkormányzati rendeletének átfogó felülvizsgálatát rendeli el. A Képviselő-testület utasítja a jegyzőt, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatát április 30. napjáig terjessze a Képviselő-testület elé. Felelős: dr. Babák Zoltán jegyző A határozatról értesül: polgármester Dr. Babák Zoltán jegyző Képviselő-testület tagjai Irattár.

15 15 2. A Közös Hivatalról szeretnék néhány szót beszélni. Mint ahogy már az alakuló ülésen is elmondtam, a jelenlegi együttműködésünk nagyon jó, most sem tudok mást mondani, a választások után ott sem és itt sem történt változás. Szeretném, ha a képviselő-testület az együttműködést megerősítené. Ezután a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: 70/2014. (XI.14.) számú határozata Közös Önkormányzati Hivatal fenntartásáról Tiszasas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékét, hogy továbbra is fenn kívánja tartani a Szelevény Község Önkormányzat Képviselő-testületével létrehozott közös önkormányzati hivatalt. Felelős: polgármester dr. Babák Zoltán jegyző A határozatról értesül: polgármester Pánczél Ferenc Szelevény polgármestere Dr. Babák Zoltán jegyző Képviselő-testület tagjai Irattár. 3. Három önkormányzati társulásban veszünk részt, a Körös-Tisza Menti Önkormányzatok Hulladékrekultivációs Társulása, a Tiszazugi ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás, valamint a Tiszazugi Önkormányzatok Társulása. Ezekbe a társulásokba kell tagot delegálni. Ez jellemzően a polgármester szokott lenni, annak akadályoztatása esetén az alpolgármester. Van-e valakinek más javaslata? Kérdés, hozzászólás, javaslat nem hangzott el. Ezután a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: 71/2014. (XI.14.) számú határozata polgármester delegálásáról

16 16 Tiszasas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Körös-Tisza Menti Önkormányzatok Hulladékrekultivációs Társulásának, a Tiszazugi ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásának, valamint a Tiszazugi Önkormányzatok Társulásának Társulási Tanácsába polgármestert, akadályoztatása esetén Tényi Imre alpolgármestert delegálja. Felelős: polgármester dr. Babák Zoltán jegyző A határozatról értesül: polgármester Tényi Imre alpolgármester Dr. Babák Zoltán jegyző Képviselő-testület tagjai Irattár. 4. A háziorvosi rendelővel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy lakossági kezdeményezéssel szerveznek egy ünnepséget november 29-én, a műszaki átadás előtt. Az én véleményem, hogy meg kellett volna várni a műszaki átadást és utána rendezni, de nagyon örülök annak, hogy ez a lakosságot is megmozgatta, tehát mi is beléptünk a szervezésbe. Az önkormányzat részéről alpolgármester urat bíztam meg a szervezéssel. Javaslom a képviselőknek, hogy az önkormányzat által átvállalt feladatokra ,-Ft-ot szavazzunk meg. Ezután a képviselő-testület 7 igen szavazattal, egyhangúlag az alábbi határozatot hozza: 72/2014. (XI.14.) számú határozata Háziorvosi rendelő átadásával kapcsolatos rendezvény anyagi támogatásáról Tiszasas Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a lakossági kezdeményezésre november 29. napján tartandó háziorvosi rendelővel kapcsolatos ünnepség költségeinek fedezésére ,-Ft-ot biztosít. Felelős: polgármester A határozatról értesül: polgármester Dr. Babák Zoltán jegyző Képviselő-testület tagjai Pénzügyi Iroda Irattár.

17 17 5. Dr. Babák Zoltán A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény értelmében a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek az eskütételt követő 3 hónapon belül kötelesek részt venni a Kormányhivatal által szervezett képzésen. A Kormányhivatal a képzéseket járási szinten kívánja megszervezni. A képzés 2014.december 1-én lesz megtartva 4 órás időtartamban Kunszentmártonban. Jó-e ez az időpont a képviselőknek? A képviselők megtárgyalták az elhangzottakat. Miután több kérdés, hozzászólás nem volt, polgármester az ülést bezárta. Kmf... polgármester dr. Babák Zoltán jegyző

KÉRELEM. szociális célú tűzifa támogatás megállapítására. Neve:... Születési neve:... Anyja neve. Születési helye, ideje

KÉRELEM. szociális célú tűzifa támogatás megállapítására. Neve:... Születési neve:... Anyja neve. Születési helye, ideje 1. számú melléklet a /2014. ( ) önkormányzati rendelethez Beadási határidő: 2014. december 12. KÉRELEM szociális célú tűzifa támogatás megállapítására I. Személyi adatok 1.) A kérelmező személyére vonatkozó

Részletesebben

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására 1. Személyi adatok KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására 1.1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: Neve:... Születési neve:... Anyja neve:...... Születés helye, ideje (év, hó,

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. DECEMBER 4-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2014. DECEMBER 4-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. DECEMBER 4-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 17/2014. (XII. 05.) önkormányzati rendelet 18/2014. (XII. 05.) önkormányzati

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Nagyecseden, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, 2015. február 26-án az önkormányzati képviselő-testület r e n d k í v ü l i nyilvános üléséről Jelen voltak: Mészáros

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. október 29-én a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. október 29-én a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről TABDI KÖZSÉG KÉPVISELŐ TESTÜLETE 19/2015. sz. ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tabdi Község Képviselő-testülete 2015. október 29-én a Tabdi Közös Önkormányzati Hivatalban megtartott üléséről Jelen vannak:

Részletesebben

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E. 2014. december 22-én. megtartott. ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E. 2014. december 22-én. megtartott. ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E 2014. december 22-én megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 74/2014. (XII.22.) számú határozata Tiszasasi Óvoda óvodavezetői

Részletesebben

Váci Polgármesteri Hivatal Intézményfelügyeleti és Humán Osztály Szociális és Egészségügyi Csoport 2600. Vác, Március 15. tér 11.

Váci Polgármesteri Hivatal Intézményfelügyeleti és Humán Osztály Szociális és Egészségügyi Csoport 2600. Vác, Március 15. tér 11. Váci Polgármesteri Hivatal Intézményfelügyeleti és Humán Osztály Szociális és Egészségügyi Csoport 2600. Vác, Március 15. tér 11. I. Személyi adatok KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására

Részletesebben

KÉRELEM A NORMATÍV LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA

KÉRELEM A NORMATÍV LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA KÉRELEM A NORMATÍV LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA 1.Személyi adatok 1. A kérelmező személyére vonatkozó személyi adatok Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési helye, ideje: Lakóhely: irányítószám

Részletesebben

TISZASAS Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. ( XI.29.) önkormányzati rendelete A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

TISZASAS Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. ( XI.29.) önkormányzati rendelete A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól TISZASAS Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2013. ( XI.29.) önkormányzati rendelete A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Németbánya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2015.(XI.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 2 Németbánya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2011. (X.24.) számú önkormányzati rendelete

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2011. (X.24.) számú önkormányzati rendelete Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2011. (X.24.) számú önkormányzati rendelete az adósságkezelési szolgáltatásról egységes szerkezetben a módosítására kiadott 9/2012.(III.28.) önkormányzati

Részletesebben

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2011. (X.24.) számú önkormányzati rendelete

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 22/2011. (X.24.) számú önkormányzati rendelete Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2011. (X.24.) számú önkormányzati rendelete az adósságkezelési szolgáltatásról Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete 15/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásról

Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete 15/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásról Galambok Község Önkormányzata Képviselőtestülete 15/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásról Galambok Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

1. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez. Vagyonnyilatkozat

1. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez. Vagyonnyilatkozat 1. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez Vagyonnyilatkozat I. A kérelmez ő személyes adatai Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési hely, év, hó, nap:... Lakóhely:... Tartózkodási

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 3/2016. (II.25.) Ör-rel módosított 5/2015. (II.26.) önkormányzati rendelete a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokról Veszprém

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. november 11-én tartott. rendkívüli. n y í l t ülésének jegyzőkönyve

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2015. november 11-én tartott. rendkívüli. n y í l t ülésének jegyzőkönyve Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. november 11-én tartott rendkívüli n y í l t ülésének jegyzőkönyve Az ülésen alkotott rendelet száma Tárgya 12/2015. (XI. 12.) Szociális célú

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. január 7-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. január 7-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 102-1/2014. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2014. január 7-én megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének _1./2014.( I.8. ) önkormányzati rendelete

Részletesebben

(Módosításokkal egységes szerkezetben)

(Módosításokkal egységes szerkezetben) Dömsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2009. (IV.30.), 17/2010. (XII.17.), 7/2011. (IV.1.), 12/2011. (V.19.), 16/2011. (X.19.), 21/2011. (XII.2.), 6/2012. (III.22.), 20/2012 (XII.21.)

Részletesebben

Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról

Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a szociális ellátásokról Endrefalva Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására. Tartózkodási hely:..irányítószám... település...utca/út/tér. Özvegy: Állampolgársága:

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására. Tartózkodási hely:..irányítószám... település...utca/út/tér. Özvegy: Állampolgársága: 12. számú melléklet a 63/2006. (III. 27.) Korm. rendelethez201 Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális- és Gyámhivatala 7100 Szekszárd, Vörösmarty u. 5. Tel:311-630, Tel/ fax: 319-051

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete. a szociális igazgatásról és a települési támogatásról

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete. a szociális igazgatásról és a települési támogatásról Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a szociális igazgatásról és a települési támogatásról Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a szociális tűzelőanyag-támogatás helyi szabályainak meghatározására. Rendeletalkotás

Tárgy: Javaslat a szociális tűzelőanyag-támogatás helyi szabályainak meghatározására. Rendeletalkotás ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. DECEMBER 15-EI MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 1321-3/2014./V. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB I I. NAP IR E N D Tárgy: Javaslat

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. november 5-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. november 5-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. november 5-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 119/2015.(XI.05.) Kt. Hat. A napirendi pontra tett javaslatról 120/2015.(XI.05.)

Részletesebben

KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA

KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA MB 04 14 A KÉRELEM ELSŐ LAKÁSÉPÍTÉS (VÁSÁRLÁS) HELYI TÁMOGATÁSÁRA 3.000,-Ft illetékcsekk Az igénylő adatai: Neve: Leánykori neve: Anyja neve:.. Szül. hely: Szül. év, hó, nap:. Adószáma: TAJ-száma:.. Állandó

Részletesebben

Tokodaltáró Község Önkormányzata 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról

Tokodaltáró Község Önkormányzata 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról Tokodaltáró Község Önkormányzata 3/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról Tokodaltáró Község Önkormányzata a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 21-én megtartott rendkívüli nyilvános üléséről Tartalmazza a :

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(IX.30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(IX.30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2014.(IX.30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

KÉRELEM TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA Közétkeztetési támogatásként (benyújtható szeptember 1. napja és május 31.

KÉRELEM TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA Közétkeztetési támogatásként (benyújtható szeptember 1. napja és május 31. KÉRELEM TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁRA Közétkeztetési támogatásként (benyújtható szeptember 1. napja és május 31. napja között) Személyi adatok A kérelmező személyre vonatkozó személyes adatok: Neve:...

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bárkai Jánosné képviselő az ülésről előzetes bejelentéssel távolmaradt.

JEGYZŐKÖNYV. Bárkai Jánosné képviselő az ülésről előzetes bejelentéssel távolmaradt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2013. február 28-án megtartott, Szelevény Községi Önkormányzat képviselőtestületével közösen tartott ülésről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterem Jelen vannak: Tiszasas Község

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015. (XI.19.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015. (XI.19.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015. (XI.19.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó támogatásról Rakamaz Város Önkormányzatának Képviselő-testülete,

Részletesebben

Anyja neve Társadalombiztosítási Azonosító Jele A B C D. Kérelmező

Anyja neve Társadalombiztosítási Azonosító Jele A B C D. Kérelmező KÉRELEM települési gyógyszertámogatás, gyógyászati segédeszköz támogatás megállapítására A támogatást kérő személyre vonatkozó adatok: Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési helye, ideje (év, hó,

Részletesebben

a Képviselő-testülethez a természetben nyújtandó szociális tüzelőanyag támogatási feltételeiről szóló helyi önkormányzati rendelet megalkotására

a Képviselő-testülethez a természetben nyújtandó szociális tüzelőanyag támogatási feltételeiről szóló helyi önkormányzati rendelet megalkotására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 5378-4/2014. 1. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a természetben

Részletesebben

ÉCS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (II.28.) RENDELETE A SZOCIÁLIS GONDOSKODÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL I. FEJEZET

ÉCS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (II.28.) RENDELETE A SZOCIÁLIS GONDOSKODÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL I. FEJEZET ÉCS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2015. (II.28.) RENDELETE A SZOCIÁLIS GONDOSKODÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL Écs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

1 /2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról

1 /2015. (II.11.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Hévízgyörk Község Önkormányzat képviselő-testületének a 13/2015. (XII.02.) önkormányzati rendelettel, és a 12/2015.(X.28.)önkormányzati rendelettel módosított 1 /2015. (II.11.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. november 11-i nyilvános ülésére. Szántói Imre polgármester. Dr. Gelencsér Ottó jegyző

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. november 11-i nyilvános ülésére. Szántói Imre polgármester. Dr. Gelencsér Ottó jegyző 3. NAPIREND Ügyiratszám 1/150-44/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. november 11-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Előterjesztést látta: A szociális tűzifa támogatás helyi

Részletesebben

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II. 25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL Szólád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma Tárgy

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottként jelen van: dr. Szokol Ildikó közszolgálati tisztviselő, jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottként jelen van: dr. Szokol Ildikó közszolgálati tisztviselő, jegyzőkönyvvezető JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. február 26-án Folyáson a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Folyási Kirendeltségének hivatalos helyiségének a Folyás Község Önkormányzata Képviselőtestületének du. 17.00

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról (egységes szerkezetben)

Városlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról (egységes szerkezetben) Városlőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról (egységes szerkezetben) A rendelet hatálybalépésének napja: 2011. január 1.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 12-én megtartott rendes (nyílt) üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 12-én megtartott rendes (nyílt) üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 12-én megtartott rendes (nyílt) üléséről Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme

Részletesebben

A NYOMTATVÁNYT NYOMTATOTT (OLVASHATÓ) BETŰKKEL KÉRJÜK KITÖLTENI!

A NYOMTATVÁNYT NYOMTATOTT (OLVASHATÓ) BETŰKKEL KÉRJÜK KITÖLTENI! 1. Személyes adatok KÉRELEM Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításához A kérelmező személyére vonatkozó személyi adatok: Neve:... Születési neve:... Születési hely, idő:... Anyja neve:...

Részletesebben

Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete. a települési támogatásról

Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete. a települési támogatásról Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete a települési támogatásról Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu... J E G Y Z Ő K Ö N Y V Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8409 Úrkút, Rákóczi u. 45. Tel.:88/230-003, 003, 88/507-031. 031. E-mail:jegyzourkut@vnet.hu...... Szám:32-15/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úrkút Község Önkormányzati

Részletesebben

KÉRELEM. rendkívüli támogatás megállapítására

KÉRELEM. rendkívüli támogatás megállapítására KÉRELEM rendkívüli támogatás megállapítására 1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési helye, ideje (év, hó, nap):... Lakóhely:... Tartózkodási hely:...

Részletesebben

B a r l a h i d a. Pálfi László alpolgármester Péteri Zsolt Péter települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző Antal Jenőné jegyzőkönyvvezető

B a r l a h i d a. Pálfi László alpolgármester Péteri Zsolt Péter települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző Antal Jenőné jegyzőkönyvvezető J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t : Az ülés helye: Jelen vannak: Barlahida Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. december 18-án 17,30 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Iklódbördőce. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év szeptember hó 21. napján. megtartott nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Iklódbördőce. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év szeptember hó 21. napján. megtartott nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Iklódbördőce Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év szeptember hó 21. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 30/2015.(IX.21.) 31/2015.(IX.21.) Rendeletek:

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ

J E G Y Z Õ K Ö N Y V. Tinyó Ottó polgármester. Suga László alpolgármester Csorba Tibor képviselõ. Mertusné Varga Katalin képviselõ J E G Y Z Õ K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselõ-testületének 2010. február 11-én 14.00 órai kezdettel megtartott nyílt ülésérõl. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme

Részletesebben

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v

VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311. J e g y z ő k ö n y v VERPELÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT 3351 Verpelét, Kossuth Lajos u. 73. Tel.: 36-559-300/fax.:36-559-311 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014.02.25-én 17:00 órakor Verpelét Város Önkormányzat hivatalos helyiségében

Részletesebben

25. számú JEGYZŐKÖNYV

25. számú JEGYZŐKÖNYV 25. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. november 20. napján 16 órai kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott KÖZMEGHALLGATÁSSAL egybekötött Képviselő-testületi

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 27-én megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 27-én megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 27-én megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 9-14/2015. (II. 27.) számú határozatok. d. rendeletek:

Részletesebben

LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007.

LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007. 1 LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007. Levél község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. március 26-án tartott nyilvános üléséről készült jegyzőkönyv Tartalma: Napirend előtt:

Részletesebben

Záró rendelkezések 6. (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. (2) E rendelet 2016. május 31-én hatályát veszti.

Záró rendelkezések 6. (1) Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba. (2) E rendelet 2016. május 31-én hatályát veszti. Koppányszántó Község Önkormányzati Képviselő-testület 10/2015. (XI.24.) számú önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó támogatásról Koppányszántó Község Önkormányzatának

Részletesebben

Készült: Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 19-i rendkívüli üléséről.

Készült: Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 19-i rendkívüli üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 19-i rendkívüli üléséről. Jelen vannak:, Dr. Koczok Sándorné, Kalmárné Nagy Erzsébet, Postás Imre,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. osztályvezető, a Jegyző megbízottja képviselő igazoltan van távol.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Burgyánné Czibik Éva polgármester. osztályvezető, a Jegyző megbízottja képviselő igazoltan van távol. Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/ 59-61/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2015. november 25-én 17:00-kor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Burgyánné

Részletesebben

LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM /NORMATÍV/ Személyes adatok A kérelmező személyére vonatkozó személyes adatok Neve:

LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM /NORMATÍV/ Személyes adatok A kérelmező személyére vonatkozó személyes adatok Neve: LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IRÁNTI KÉRELEM /NORMATÍV/ Személyes adatok A kérelmező személyére vonatkozó személyes adatok Neve: születési neve: Anyja neve: Születési hely, év, hó, nap: Lakóhely: Tartózkodási

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. február 24-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. február 24-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 225-5/2015. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. február 24-én megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 115/2015.(II.24.) számú határozata

Részletesebben

A lakásban tartózkodás jogcíme: tulajdonos bérlő albérlő haszonélvező családtag egyéb. Lakószobák száma: Lakás alapterülete:.m 2

A lakásban tartózkodás jogcíme: tulajdonos bérlő albérlő haszonélvező családtag egyéb. Lakószobák száma: Lakás alapterülete:.m 2 Makó Város Polgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: 62/511-800 (átvétel: szignó: ) Etikett helye KÉRELEM adósságkezelési szolgáltatás megállapítására Név... Születési név:...... Szül. hely

Részletesebben

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL 1

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL 1 BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2015. (II.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL 1 Balatonföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

K É R E L E M. aktív korúak ellátásának megállapítására. Születési név:.. Születési helye, év, hó, nap... Anyja neve:. Lakóhelye:.

K É R E L E M. aktív korúak ellátásának megállapítására. Születési név:.. Születési helye, év, hó, nap... Anyja neve:. Lakóhelye:. I. Személyi adatok K É R E L E M aktív korúak ellátásának megállapítására 1. A kérelmező személyre vonatkozó személyes adatok: Név: Születési név:.. Születési helye, év, hó, nap.... Anyja neve:. Lakóhelye:.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1.Magántulajdonban álló ingatlan vétele Előadó: Oláh Krisztián polgármester

Jegyzőkönyv. 1.Magántulajdonban álló ingatlan vétele Előadó: Oláh Krisztián polgármester Jegyzőkönyv Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. április 25-én 8 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Jegyzői iroda Jelen vannak: Oláh Krisztián polgármester, Ablonczy

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014.

JEGYZŐKÖNYV. Psz/59/23/2014. Psz/59/23/2014. JEGYZŐKÖNYV a Pusztaszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 19-én megtartott rendes, nyilvános üléséről 92/2014. (XI.19.) sz. Képviselőtestületi Határozat

Részletesebben

Készült 2013. december 19.-én Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő,

Készült 2013. december 19.-én Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének. Juhász Zoltán Zsolt képviselő, J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2013. december 19.-én megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2013. december 19.-én Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

Jelen vannak: Tömös Béla Gyuláné polgármester, Kocsis Jánosné, Vaszily József, Antal Tibor, Andrej József képviselők,

Jelen vannak: Tömös Béla Gyuláné polgármester, Kocsis Jánosné, Vaszily József, Antal Tibor, Andrej József képviselők, Dámóc község önkormányzat képviselő-testülete. Száma: 6/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült Dámóc község önkormányzat képviselő-testületének 2014. július 30-án du. 14 órakor megtartott képviselő- testületi üléséről.

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. június 29-én tartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. június 29-én tartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 233-9/2007. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2007. június 29-én tartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy:

Részletesebben

Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról

Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő- testületének./2015. (II ) számú rendelete a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról Nagykáta Város Önkormányzatának Képviselő- testülete a szociális

Részletesebben

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról

Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról Páty Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására I. Személyi adatok KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására 1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: Neve: Születési neve: Anyja neve: Születés helye, ideje: Lakóhely: irányítószám...

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. december 14-én de. 09 00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2011. (X..) rendelet-tervezete. a gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2011. (X..) rendelet-tervezete. a gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2011. (X..) rendelet-tervezete a gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2015. május 27-én 8:00-kor megtartott soron következő rendes üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2015. május 27-én 8:00-kor megtartott soron következő rendes üléséről. Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/ 59-39 /2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2015. május 27-én 8:00-kor megtartott soron következő rendes üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

10/2005. ( XI. 18.) számú rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről

10/2005. ( XI. 18.) számú rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről Tar Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2005. ( XI. 18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Tar Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

E L Ő T E R J E S Z T É S SZÁLKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének /2015. ( ) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások helyi szabályozásáról (t e r v e z e t) E L Ő T E R J E S Z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Szentbékkálla Község Önkormányzat hivatali helyisége. (Szentbékkálla, Kossuth L. u. 11.) SZENTBÉKKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 240-8/2014/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szentbékkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-én 16:00 órakor megtartott

Részletesebben

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. szeptember 29-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve

Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testület. 2014. szeptember 29-én megtartott nyílt ülésének. Jegyzőkönyve 102 12 /2014. Nagyrév Község Önkormányzat Képviselőtestület 2014. szeptember 29én megtartott nyílt ülésének Jegyzőkönyve Nagyrév Község Önkormányzat Képviselőtestületének 56/2014. (IX.29.) számú határozata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaegyháza Község Önkormányzat képviselőtestülete 2013. február 14. napján megtartott üléséről DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Dunaegyháza

Részletesebben

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY MEGPÁLYÁZHATÓ LAKÁSOK

PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY MEGPÁLYÁZHATÓ LAKÁSOK Cím Göcseji u. 53. Alapterület (m 2 ) PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szociális, Egészségügyi és Esélyegyenlőségi Bizottsága p á l y á z a t o t h i r d e t az alábbi önkormányzati

Részletesebben

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E. 2014. szeptember 29-én. megtartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E. 2014. szeptember 29-én. megtartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E TISZASAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T E 2014. szeptember 29-én megtartott rendkívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 50/2014.(IX.29.) számú határozata A települési önkormányzatok

Részletesebben

KÉRELEM települési adósságcsökkentési támogatás megállapítására

KÉRELEM települési adósságcsökkentési támogatás megállapítására I. Személyi adatok KÉRELEM települési ságcsökkentési támogatás megállapítására 1. A kérelmező személyre vonatkozó személyi adatok: Neve: Születési neve: Anyja neve: Születési helye, ideje: - - Lakóhely:

Részletesebben

2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott rendeletek és határozatok:

2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. Az ülésen hozott rendeletek és határozatok: Gomba Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 24. napján megtartott nyilvános üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Az ülésen hozott rendeletek és határozatok: 1/2013. (I. 25.) önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. szeptember 9-én 14,45 órakor a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli képviselő-testület üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív alapján Napirend:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. december 9-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. december 9-i nyilvános ülésére 14.NAPIREND Ügyiratszám: 4/3181/2011. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. december 9-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A felsőoktatási intézményekben tanuló, szociálisan

Részletesebben

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelete. a letelepedési támogatásról

SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelete. a letelepedési támogatásról SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2015. (XII.15.) önkormányzati rendelete a letelepedési támogatásról Szólád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 26.-án megtartott nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 36-47 /2012. (IV. 26.) számú határozatok. d. rendeletek:

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(X.21.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(X.21.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(X.21.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatás szabályairól Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására

KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására I. Személyi adatok KÉRELEM a normatív lakásfenntartási támogatás megállapítására 1. A kérelmező személyre vonatkozó adatok: Neve:... Születési neve:... Anyja neve:... Születés helye, ideje:... Lakóhely:

Részletesebben

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről

Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jegyzőkönyv Vajta Község Képviselőtestületének 2012. április 25-én 15.00 órakor megtartott rendes nyilvános testületi üléséről Jelen vannak: Térmeg György Csonka Csaba Dr.Jaskó Sándor Vinklár László polgármester

Részletesebben

KÉRELEM. 2.A családban a Nyilatkozat benyújtásának időpontjában a rendszeres kedvezményt kérővel közös háztartásban élő közeli hozzátartozók száma:

KÉRELEM. 2.A családban a Nyilatkozat benyújtásának időpontjában a rendszeres kedvezményt kérővel közös háztartásban élő közeli hozzátartozók száma: KÉRELEM Alulírott kérem, hogy gyermekeim részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. Kérelem indoklása: NYILATKOZAT A)Személyi adatok 1.A rendszeres

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat képviselő-testület 2015. november 24-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat képviselő-testület 2015. november 24-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről ALSÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 14/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Alsóörs község Önkormányzat képviselő-testület 2015. november 24-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről Az

Részletesebben

ADATLAP AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

ADATLAP AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ DEBRECEN Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális Osztály 4026 Debrecen, Kálvin tér 11. (52) 517-750 Hatályos 2008. január 1. napjától ADATLAP AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁG MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

Részletesebben

9/2011. (VII.21.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetéséről szóló 3/2011. (II.14.) rendelet módosítása

9/2011. (VII.21.) rendelete az önkormányzat és intézményei 2011. évi költségvetéséről szóló 3/2011. (II.14.) rendelet módosítása Apaj Község Polgármesteri Hivatal 2345. Apaj, Fő tér 2. Jegyzőkönyv Készült Apaj Község Képviselő-testületének 2011. július 18-án megtartott üléséről 9/2011. (VII.21.) rendelete az önkormányzat és intézményei

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Berzék Község Önkormányzat. Képviselő-testület. 2013. február 28-án megtartott. üléséről

Jegyzőkönyv. Berzék Község Önkormányzat. Képviselő-testület. 2013. február 28-án megtartott. üléséről 443-2/2013. Jegyzőkönyv Berzék Község Önkormányzat Képviselő-testület 2013. február 28-án megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Berzék Község Önkormányzat képviselő-testületének 2013. február 28-án

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: Svh/62-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv hitelesítő: Bárkai Jánosné és Göblyös Gáborné képviselők

JEGYZŐKÖNYV. Jegyzőkönyv hitelesítő: Bárkai Jánosné és Göblyös Gáborné képviselők JEGYZŐKÖNYV Készült: a 2009. február 11-én megtartott képviselő-testületi ülésről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterem Jelen vannak: polgármester Bárkai Jánosné Göblyös Gáborné Gyói Gábor Harmatos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. május 4-én 16,45 órakor a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott rendkívüli képviselő-testület üléséről. Jelen vannak: jelenléti ív alapján Napirend: 1. Az

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. DECEMER 10-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. DECEMER 10-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. DECEMER 10-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 17/2012. (XII. 11.) önkormányzati rendelet Határozatok: 113/2012. (XII.10.) számú

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: Recsk Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselıtestületének a 2012. február 14-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: Recsk Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselıtestületének a 2012. február 14-én megtartott ülésérıl 2/2012. JEGYZİKÖNYV Készült: Recsk Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselıtestületének a 2012. február 14-én megtartott ülésérıl Határozat száma Tárgy 4/2012.(II.14.) A Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

Anyja neve: TAJ száma: Adószáma:

Anyja neve: TAJ száma: Adószáma: Tiszabecsi Közös Önkormányzati Hivatal Uszkai Kirendeltsége Cím: 4952, Uszka, Fő út 100. Tel.: 06 44 704-003 Fax: 06 44 378-140 e-mail: polghiv_uszka@freemail.hu KÉRELEM TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. 19/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 30- án tartott soros ülésén. Az ülés helye: Csanádapáca Község Önkormányzat Házasságkötő terme 5662 Csanádapáca,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Burgyánné Czibik Éva polgármester

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Burgyánné Czibik Éva polgármester Pécsely Község Önkormányzata PÉCSELY Szám:201/ 2-7 /2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2016.február 15-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Burgyánné Czibik

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. SZEPTEMBER 10-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2014. SZEPTEMBER 10-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. SZEPTEMBER 10-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet: 9/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet Ártánd Község Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Részletesebben