MAGYAR-NÉMET KUTATÓCSERÉK PROJEKTALAPÚ KUTATÓCSERÉK MAGYARORSZÁG ÉS NÉMETORSZÁG KÖZÖTT Támogatás kezdési időpontja: április 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR-NÉMET KUTATÓCSERÉK PROJEKTALAPÚ KUTATÓCSERÉK MAGYARORSZÁG ÉS NÉMETORSZÁG KÖZÖTT Támogatás kezdési időpontja: április 1."

Átírás

1 Külügyi Tájékoztató Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága 372. szám április 14. A Külügyi Tájékoztató internetes változata megtalálható a címen. Magyar-német kutatócserék. Projektalapú kutatócserék Magyarország és Németország között ( június évi olaszországi nyári egyetem ( ) május 25. Görög álllami ösztöndíjak ( április 25. International Youth Development Exchange Program (Japán) ( április 18. IV. Visegrádi Nyári Egyetem július 3-16 Krakkó, Lengyelország ( pafi.hu/) április 30. Amerikai ösztöndíjak (Fulbright posztgraduális, oktatói és kutatói ösztöndíjak) ( ) május 10. A Német Szövetségi Köztársaság Bundestagja által kiírt tanulmányi ösztöndíj a német parlamenti élet tanulmányozására ( ) május 31. Europass Szakképzés A következő tájékoztatók megtalálhatók az NKI-n: University of Tartu: Interdisplinary Master s Degree in Social Sciences /Baltic Studies/ ( European University College Brussels: Master of Euroepan Business ( Alpha Sprachinstitut, Wien: Nyári egyetem ( Universita degli Studi di Udine: Italian Language and Culture course (5-23 july 2005) ( ) Ecole normale supérieure Lettres et Sciences humaines francia nyelvi képzései ( rubrique Admissions ; présentation ; Pensionnaire scientifique ) Europa Institut der Universität Basel: Master of Advanced European Studies ( ) Universität Wien: German Language Courses 2005 ( ) University of Helsinki: Helsinki Summerschool ( ) European Forum fo Early Career Researchers konferencia ( ) International University "Dubna": 2nd International Summer Student School "Russia's Culture and Cultural Heritage in the 21st Century" A Külügyi Tájékoztatóban megjelent aktuális pályázatok beadási határidejük szerint

2

3 MAGYAR-NÉMET KUTATÓCSERÉK PROJEKTALAPÚ KUTATÓCSERÉK MAGYARORSZÁG ÉS NÉMETORSZÁG KÖZÖTT Pályázási határidő: június 30. Támogatás kezdési időpontja: április 1. Általános információk A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) és a Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) ban indította el közös kutatócsere programját, melynek célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között. A közös program különös súlyt fektet a tudósutánpótlás (diplomázók, doktoranduszok és posztdoktori képzésben résztvevők) képzésének és szakosodásának elősegítésére. A program minden tudományterület számára nyitott. A kiírás magyar és német felsőoktatási intézmények oktatóinak és kutatóinak, kutatóintézetek tudományos szakembereinek szól. A projektért a projektvezető felelős, akinek felsőoktatási intézményben oktatói, felsőoktatási intézményen kívüli kutatóintézetben tudományos kutatói beosztásban munkaviszonnyal kell rendelkeznie. Amennyiben a munkaviszonya határozott időre szól, úgy a határidőnek a pályázati évet minimum 1 évvel meg kell haladnia. A program megvalósításához szükséges pénzeszközt a Magyar Ösztöndíj Bizottság számára a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma biztosítja. A DAAD e pénzeszközt a Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztériumtól (BMBF) kapja. A pályázás feltétele egy konkrét tudományos kutatási terv megléte, melyen a két ország tudományos szakemberei közösen dolgoznak. A pályázatnak részletesen tartalmaznia kell a projekt tudományos célkitűzéseit (kutatási terület, újdonságok, megvalósítható részcélok), kiemelve a magyar-német együttműködés szempontjait. Projekt-támogatás kizárólag a személycserékre vonatkozó többlet költségekre kérhető, az oktatók, kutatók és diplomázók (utóbbiak csak abban az esetben, ha diplomamunkájuk a projekt részét képezi) küldésének és fogadásának finanszírozására. A program a közös kutatásban részt vevő magyar és német kutatók utazási és tartózkodási költségeit támogatja, melyben a magyar fél a magyar résztvevők utazási költségeihez ad utazási hozzájárulást és a német résztvevőknek napi illetve havi ösztöndíjat biztosít, a német fél pedig a német résztvevők utazási költségeit és a magyar résztvevők németországi tartózkodási költségeit fedezi. A fogadó fél fedezi a projekt megvalósításával összefüggő belföldi közlekedés költségeit. A projektek alapfinanszírozását (személyi és dologi költségek mindkét oldalon) más forrásokból kell biztosítani. A projektet érintő egyéb költségek (anyagfelhasználás, stb.) megtérítésére sincs lehetőség. A magyar- német projekt maximálisan megpályázható időtartama 2 év, azaz kizárja a projekt harmadik évre történő meghosszabbításának lehetőségét. A projekt második évre történő meghosszabbítása az első év eredményességétől függ. A magyar projektpályázók max Ft/év projekt összegre pályázhatnak. A német projektpályázók EUR EUR/év projekt összegre pályázhatnak. E program keretében nem nyújtható be pályázat:

4 azon személyek utazásának támogatására, akik a beadott témában már folyamatban levő, magyar-német együttműködésben megvalósuló, személycserét is magukba foglaló tudományos projektek keretében más forrásból támogatásban részesülnek képzési célra szemináriumon való részvételre konferenciákra Megjegyzés: Nincs azonban akadálya annak, hogy a DAAD-val kutatócsere programot megvalósító másik ország kutatóinak bevonásával az együttműködés háromoldalúvá bővüljön, a támogatási kérelmet azonban a feleknek külön-külön kell benyújtaniuk, s az elbírálás is a bilaterális együttműködési program alapján történik majd. Beadási határidő és eljárás Az új pályázatok beadási határideje június 30. (postabélyegző dátuma). Amennyiben a határidőt a pályázó nem tartja be, az a pályázat formai elutasítását vonja maga után. Felhívjuk a tisztelt pályázók figyelmét, hogy a Pályázati adatlap hiányos kitöltése, illetőleg a pályázati anyag hiányossága esetén a pályázat szakmai bírálatra nem küldhető. A benyújtási határidőt követően anyagok pótlására nincs lehetőség. A magyar és a német projektvezetőnek azonos pályázatot kell benyújtania a megadott irodák címére. A pályázatban a projekt közös megvalósítására irányuló törekvésnek kell szerepelnie, nem pedig az egyes felek külön programleírásának. A két fél pályázatának azonos tartalmúnak kell lennie. Kérjük a pályázókat, ügyeljenek a pályázat és mellékletei olvashatóságára. A német fél kérésére a német pályázatokat egyszerű kivitelben adják be (fűzés/fólia nélkül). A MÖB Iroda minden esetben visszaigazolja a pályázat beérkezését. Amennyiben a pályázó a pályázat postára adását követő 21 napon belül nem kap értesítést, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Irodával. A magyar pályázatokat 2 példányban az alábbi címre kell benyújtani: Magyar Ösztöndíj Bizottság - MÖB Iroda Professzorok Háza 1146 Budapest Ajtósi Dürer sor Striker Judit, striker@scholarship.hu Internet: Telefon: , Fax: A magyar pályázati űrlapcsomag kizárólag a fenti internetes címről tölthető le. A kötelezően kitöltendő pályázati űrlapcsomag része az ellenőrző lista, melynek segítségével a pályázó ellenőrizheti az összeállított pályázati anyag szabályosságát. A borítékon kérjük feltüntetni: Magyar - német kutatócsere. A német pályázatokat az alábbi címre kell benyújtani: Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) Referat 324 (Südosteuropa) z. Hd. Sabine Hutter Postfach Bonn Telefon: Telefax: hutter@daad.de Internet: A német pályázati űrlapok e címen felvehetők, vagy a fenti internetes címről letölthetők.

5 Kiválasztás és engedélyezés A két fél által külön-külön lefolytatott előzetes kiválasztási eljárás után legkésőbb 2005 decemberében kerül sor a végleges döntésre a magyar és német szakértőkből álló bizottság ülésén. A döntésről a magyar pályázók december folyamán levélben kapnak értesítést a MÖB Irodától. A magyar projektvezetőkkel a MÖB szerződést köt a pénzeszközök felhasználására, valamint a projektvezető jogaira és kötelezettségeire vonatkozóan. Erre legkorábban 2006 márciusában a költségvetési források megnyitása után kerülhet sor. A német pénzügyi támogatás engedélyezéséről a DAAD gondoskodik szerződés keretében, melyet a német felsőoktatási intézménnyel illetve kutatóintézettel köt. A pénzügyi lebonyolításért a felsőoktatási intézmény illetve kutatóintézet felelős. A kiválasztás kritériumai A beadott pályázatok elbírálásánál különös hangsúlyt kapnak az alábbi szempontok: a projekt minősége, a részt vevő személyek tudományos minősítése, a közös projekt várható tudományos eredményei, a tudományos utánpótlás bevonása az együttműködésbe. A támogatás formái és azok mértéke A támogatási formákat és azok mértékét az egyes országokban érvényes rendelkezések határozzák meg. A magyar projekttagok számára a MÖB utazási átalányt biztosít, a német résztvevők napi- illetve havi ösztöndíjat kapnak tartózkodási költségeik fedezésére (szállás, ellátás ld. mellékletben). A német projekttagok számára a DAAD utazási átalányt, a magyar résztvevők tartózkodásának fedezésére maximált összegeket állapított meg. (ld: mellékletben) A projekt együttműködésben résztvevő magyar állampolgárságú személyek a kiutazás előtt az E nyomtatvány kiváltásával kötelesek gondoskodni a külföldi tartózkodás időtartamára szóló betegbiztosításról, mert egészségügyi szolgáltatások igénybevétele csak ennek keretében biztosítható. A magyar résztvevő ezen túlmenően saját költségére balesetbiztosítást is köthet. A németországi Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium (BMBF) Nemzetközi Irodáján keresztül támogatja a BMBF részéről elsőbbséget élvező kutatási programokhoz, valamint az Európai Unió 6. kutatási keretprogramjának szakmai prioritásaihoz kapcsolódó együttműködési projektek kialakítását és előkészítését. Az erre vonatkozó információk a honlapon érhetők el. Melléklet a márciusi MÖB DAAD pályázathoz A Magyar Ösztöndíj Bizottság a magyar résztvevők számára az alábbi támogatást biztosítja: Útiköltség-átalány: A Németországba történő oda- és visszautazás költségeihez az alábbiakkal járul hozzá: Diplomázó hallgatók, doktoranduszok, tudományos fokozattal nem rendelkező szakemberek: ,-Ft (1-es és 2-es kategória) Tudományos fokozattal rendelkező kutatók/oktatók: ,-Ft (3-as kategória) A Magyar Ösztöndíj Bizottság a német résztvevők számára az alábbi támogatást biztosítja: Tartózkodási költségek: A német résztvevők elszállásolását a takarékossági szempontok figyelembevételével lehetőség szerint a fogadó intézmény létesítményeiben (kollégium, vendégház, vendégszállás) kell megoldani. A szállásköltséget a résztvevők ösztöndíjukból fedezik. Az alábbi táblázat tájékoztatást ad az adható legmagasabb ösztöndíj tételekről: Napi ösztöndíj rövid tanulmányútnál Havi ösztöndíjak Ft

6 1-es és 2-es kategória: diplomázók, diplomások, doktoranduszok 3-as kategória: tudományos fokozattal rendelkező kutatók/ oktatók Ft 8.000,-- max. 21 napos tartózkodás ,- max. 21 napos tartózkodás ,- max. 3 hónapos tartózkodás ,- max. 1 hónapos tartózkodás A DAAD a német résztvevők számára az alábbi támogatást biztosítja: Utazási átalány: A Magyarországra történő oda- és visszaúthoz: diplomázó hallgatók, doktoranduszok, tudományos fokozattal nem rendelkező szakemberek: max EURO tudományos fokozattal rendelkező kutatók/oktatók: max EURO A DAAD a magyar résztvevők számára az alábbi támogatást biztosítja: Tartózkodási költségek: A magyar résztvevők elszállásolását a költségek csökkentése végett lehetőség szerint a fogadó intézmény létesítményeiben (kollégium, vendégház, vendégszállás) kell megoldani. A szállásköltséget a résztvevők ösztöndíjukból fedezik. Az alábbi táblázat tájékoztatást ad az adható legmagasabb tételekről: 1-es kategória: diplomázó egyetemi hallgatók 2-es kategória: doktoranduszok, tudományos fokozattal nem rendelkező szakemberek 3-as kategória: tudományos fokozattal rendelkező kutatók/ oktatók Napi ösztöndíj rövid tanulmányútnál EURO 29,-- 22 napos tartózkodásig 41,-- 22 napos tartózkodásig 82,-- 22 napos tartózkodásig Havi ösztöndíj EURO 715,- max. 3 hónapos tartózkodásig 975,- max. 3 hónapos tartózkodásig 1.840,- max. 1 hónapos tartózkodásig A felsőoktatási intézmények saját és egyéb pénzügyi forrásait pályázatban fel kell tüntetni. A támogatás megítélésénél az önerő felmutatását a döntéshozók pozitívan értékelik ÉVI OLASZORSZÁGI NYÁRI EGYETEM A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázatot hirdet a magyar-olasz kulturális egyezmény végrehajtási munkaterve alapján biztosított nyári egyetemi ösztöndíjakra. Pályázhatnak olasz szakos egyetemi és főiskolai hallgatók, illetve olasz nyelvet tanító tanárok. A hallgatók számára a pályázatok tanszékeiken történő leadásának határideje: május 25. A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

7 1. A MÖB háromlapos Nyári Egyetemi adatlapja (1 példány). Csak hiánytalanul - különös tekintettel az előző évek ösztöndíjaira -, elektronikus formában vagy nyomtatott nagybetűvel olvashatóan kitöltött űrlapot fogadunk el. 2. Szakmai életrajz magyar és olasz nyelven (2-2 példányban). 3. Oklevél másolat; egyetemi és főiskolai hallgatók esetében az utolsó lezárt félév eredményeit feltüntető leckekönyvi másolat (2 példány). 4. Állami nyelvvizsgát vagy azzal egyenértékű nyelvtudást tanúsító bizonyítvány másolata. Hallgatók esetében az előbb említett leckekönyvmásolat (2 példány). A nyári egyetemekre nyarán kerül sor. 1) A nyelvszakos egyetemi és főiskolai hallgatóknak (a már diplomával rendelkező, posztgraduális képzésben részt vevő hallgatóknak is, amennyiben a 2.1/e.h. jelű ösztöndíjra pályáznak) pályázatukat felsőoktatási intézményükbe kell benyújtaniuk. Az egyetemek és főiskolák a hallgatók rangsorolt pályázatát küldik el a MÖB Irodába a jelzett határidőig. 2) Tanár pályázóknak pályázatukat közvetlenül a MÖB Irodába kell eljuttatniuk. Kizárólag államilag finanszírozott oktatási intézményben az adott nyelvet tanító nyelvtanárok pályázhatnak. A pályázati felhívás és a MÖB háromlapos nyári egyetemi pályázati adatlapja letölthető a honlapról. A pályázatokat kizárólag postai úton a Magyar Ösztöndíj Bizottság Irodájába (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21) kell eljuttatni. A borítékra rá kell írni: olaszországi nyári egyetem A hiányosan megküldött és/vagy a pályázási határidő lejárta után benyújtott pályázatokat a MÖB Iroda automatikusan elutasítja. A pályázó az adataiban történt változásokat haladéktalanul jelezze írásban a MÖB Irodának. Az ösztöndíj/tanulmányút munkajogi vonatkozású ügyeit az ösztöndíjas maga intézi. jele 2.1/e.h. 2.1/e.o. időtarta m 1 hó 34 fő 1 hó 17 fő Az ösztöndíj rendelkezésr e álló összes keret (személy) szakterület, tudomány terület olasz nyelv és kultúra olasz nyelv és kultúra 2.1/e.f. 1 hó 3 fő műfordítás hét 4 fő olasz nyelv és kultúra célja, jellege olasz nyelv és kultúra tanulmányozása a perugiai, sienai, római nyári egyetemen olasz nyelv és kultúra tanulmányozása a perugiai, sienai, római nyári egyetemen tanulmányút műfordítók számára szakmai továbbképzés a perugiai vagy a A pályázó végzettsége, képzettsége, egyéb elvárások olasz szakos egyetemifőiskolai hallgatók aktív egyetemi, fôiskolai, középiskolai, általános iskolai nyelvtanárok olasz művek fiatal magyar fordítói aktív általános és középiskolai nyelvtanárok, max. életko r 35 év Anyagi ellátás 620 euro / hó 620 euro / hó 620 euro / hó ingyenes oktatás, teljes

8 sienai egyetemen illetve az Olasz Kulturintézetben oktató nyelvtanárok ellátás Megjegyzés: A munkaterv lejárt, változások elképzelhetők. Előnyben részesülnek azok, akik az előző 3 évben nem voltak ösztöndíjjal Olaszországban. A római helyszín meghirdetése feltételes. GÖRÖG ÖSZTÖNDÍJ Felhívjuk a figyelmet a Görög Állami Ösztöndíj Alapítvány (the Greek State Scholarship Foundation, I.K.Y.) ösztöndíjaira a 2005/2006-os akadémiai évre. Jelentkezési határidő: 2005 április 25. Pályázni lehet az alábbi programokra: 1. posztgraduális tanulmányok a. Ph.D tanulmányok (1-4 év) b. második MA tanulmányok (1-3 év) 2. posztdoktori kutatóutak (6 hónap - 1 év) 3. továbbképzés görög nyelv, irodalom, filozófia, történelem és művészeti területen görög nyelvtanárok részére (6 hónap - 1 év) 4. képzőművészeti szemináriumokon történő részvétel (1-2 év) 5. anyaggyűjtés Ph.D hallgatók részére (1 év) Egyszerre csak 1 kategóriára lehet pályázni. A 2-5 pontok nem diploma megszerzésére irányulnak. Általános pályázati feltételek (a különböző pontokra eltérőek a konkrét feltételek, az angol nyelvű felhívás az irányadó): 1. felsőfokú végzettség 2. kitűnő angol vagy francia nyelvtudás (a kiválasztásnál előnyt élveznek a görög nyelvtudással rendelkezők) 3. még nem nyert korábban IKY ösztöndíjat 4. korhatár: a. 40 év orvosoknak b. 45 év posztdoktori pályázóknak c. 55 év szakmai továbbképzésre pályázóknak d. 35 év minden más esetben A jelentkezési lapokat a csatolandó dokumentumokkal együtt a Görög Nagykövetségre (1063 Budapest, Szegfű u. 3. T.: ) kell benyújtani. A részletes angol nyelvű tájékoztató a jelentkezés feltételeiről és a szükséges formanyomtatványok letölthetők a honlapon. JAPÁN ÖSZTÖNDÍJ A Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázatot hirdet a 2005 július 6-26 között Tokióban megrendezésre kerülő International Youth Development Exchange Programra. Magyarországot 9 résztvevő képviselheti ezen a programon, amelynek célja Japán bemutatása

9 külföldi fiataloknak, nemzetközi kapcsolatok kialakítása, vitafórumokon, konferencián való részvétel. Pályázhat, aki: éves 2. valamilyen formában részt vesz ifjúsági tevékenységekben (akár a köz- vagy magánszférában dolgozóként, akár hallgatóként) 3. minimum középfokú angol vagy japán nyelvtudással rendelkezik 4. még soha nem járt Japánban A pályázatok beküldésének határideje: 2005 április 18. Benyújtandó dokumentumok (kizárólag elektronikus formában vagy nyomtatott nagybetűvel olvashatóan megírt pályázatokat fogadunk el): 1. a japán fél adatlapja kitöltve, fényképpel ellátva (itt letölthető) 2. szakmai önéletrajz magyar és angol nyelven 3. nyelvtudást igazoló dokumentum másolata 4. 1 oldalas összefoglaló az eddigi ifjúsági tevékenységről/munkatapasztalatról magyar és angol nyelven 5. szakmai ajánlás (olyan szakembertől, aki ismeri a pályázó ifjúsági tevékenységét) magyar és angol nyelven 6. nyilatkozat arról, hogy még soha nem járt Japánban (dátum, aláírás) magyar és angol nyelven A japán fél szívesen fogadja olyan pályázók jelentkezését, akik - a fenti pályázati feltételeken túl - jártasak a magyar népi kultúrában (néptánc, népzene, hangszeres tudás, stb.). A pályázatokat 2 példányban kell eljuttatni a Magyar Ösztöndíj Bizottság Irodájába (1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor ). A borítékra írják rá: International Youth Exchange Program A hiányos és/vagy határidőn túl érkezett pályázatokat a MÖB Iroda automatikusan elutasítja. A költségeket (útiköltség, szállás, ellátás) a japán fél állja, kivéve a beteg- és balesetbiztosítást, amelyről a jelölteknek maguknak kell gondoskodniuk. A MÖB jelöltjei közül az ösztöndíjas kiválasztására vonatkozó végleges döntést a japán fél hozza meg. Kiíró: Pályázat címe: Pályázhatnak: Beadási határidő: április 30. Krakkói Magyar Centrum IV. Visegrádi Nyári Egyetem július 3-16 Krakkó, Lengyelország éves fiatalok. A Cracovia Expressz Alapítvány által működtetett Krakkói Magyar Centrum pályázatot hirdet a július 3-16 között Krakkóban megszervezésre kerülő IV. Visegrádi Nyári Egyetemen való részvételre. A krakkói Magyar Centrum valamint lengyel, cseh és szlovák partnereink szervezésében megvalósuló IV. Visegrádi Nyári Egyetem a három évvel ezelőtt elindított, nagy sikerrel megrendezett rendezvénysorozat folytatása. A Nyári Egyetem célja vonzó és alternatív tanulási teret biztosítani a közép-európai fiatalok számára valamint lehetővé tenni számukra azon legfontosabb szociális, közbiztonsági, közgazdasági, politikai és kulturális kérdésekben való elmélyülést, amelyek megszilárdíthatják vagy éppen nehezíthetik az európai együttműködést.

10 Évről évre 50 cseh, magyar, szlovák, lengyel, ukrán, litván és román diák, Phd kutató, fiatal újságíró és tanár számára nyílik lehetőség, hogy elmélyítse tudását a kontinensen mindig változó politikai, szociális és közgazdasági helyzet alapkérdéseiben, baráti és nemzetközi kapcsolatokra tegyen szert és kiváló európai szakemberekkel találkozzon. Az egyes előadásokat, gyakorlatokat, szemináriumokat és vitákat tudományos szakemberek, az üzleti élet és a civil szervezetek képviselői valamint újságírók és művészek vezetik. A Visegrádi Nyári Egyetem a közép-európai fiatalok művelődésének és együttműködésének egyik legelismertebb formája. A diákok által átgondolt és kifejlesztett független és új tervek megalkotása által a Visegrádi Nyári Egyetem a V4 diákjai, fiatal kutatói és NGO szervezetei közötti újfajta együttműködés terévé vált. RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK: A szervezők által fedezett költségek: előadások, gyakorlatok, segédeszközök költségei szállás és ellátás külön programok költségei tömegközlekedés költségei Krakkóban A résztvevők költségei: útiköltség Krakkóba és vissza saját biztosítási költségek regisztrációs költség (20 Euro - csak a nyertes pályázókat érinti, a helyszínen) Aktív, nyitott, kreatív éves fiatalok jelentkezését várjuk. A nyári egyetem nyelve az angol, ezért a kiváló angol nyelvtudás alapkövetelmény. A jelentkezéshez szükséges dokumentumok: motivációs levél, hangsúlyozva mit várnak el a nyári egyetemtől (angolul) angol nyelven kitöltött jelentkezési lap, beszkennelt fényképpel! ( letölthető: legalább egy ajánló levél (egyetemtől, tanszéktől, tanártól, stb) - angolul vagy magyarul, lehetőleg beszkennelve A pályázat beküldésének határideje (a postai bélyegző valamint elküldésének végső dátuma): április 30. Az angol nyelvű pályázatokat ELEKTRONIKUS ÉS POSTAI úton EGYARÁNT kérjük elküldeni az alábbi címre: 1. centrum@hungary.art.pl (beszkennelt fényképpel és mellékletekkel) 2. Cracovia Expressz Alapítvány Krakkói Magyar Centrum Krakkó, ul. Bracka 15. POLAND Az eredményekről június 10-ig ben tájékoztatjuk a pályázókat. További információk: Barica Andrea, Project Koordinátor tel: centrum@hungary.art.pl A NÉMET SZÖVETSÉGI KÖZTÁRSASÁG BUNDESTAGJA ÁLTAL KIÍRT TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ A NÉMET PARLAMENTI ÉLET TANULMÁNYOZÁSÁRA

11 Programmdauer: 1. März bis 31. Juli 2006 Programmbeschreibung Das vom Deutschen Bundestag finanzierte und gemeinsam mit der Freien Universität, der Humboldt-Universität und der Technischen Universität durchgeführte Programm gibt qualifizierten, politisch interessierten jungen Menschen mit abgeschlossenem Universitätsstudium aus Albanien, Bosnien-Herzegowina, Bulgarien, Estland, Georgien, Kasachstan, Kroatien, Lettland, Litauen, Mazedonien, Polen, Rumänien, Russland, Serbien und Montenegro, der Slowakei, Slowenien, Tschechien, der Ukraine und Ungarn die Möglichkeit, das parlamentarische Regierungssystem Deutschlands kennen zu lernen. Zu Beginn erhalten die Teilnehmer/innen durch die Universitäten und die Verwaltung des Deutschen Bundestages eine allgemeine Einführung in das örtliche akademische Leben und die parlamentarische Arbeit. Anschließend führen die politischen Stiftungen die Stipendiaten/innen im Rahmen von Kurzseminaren in das politische, wirtschaftliche und kulturelle Leben der Bundesrepublik Deutschland ein. In den folgenden 15 Wochen absolvieren die Teilnehmer/innen ein Praktikum in den Büros von Bundestagsabgeordneten, das ihnen vielfältige und intensive Eindrücke von der Arbeitsweise des Parlaments und der Behandlung politischer Themen durch die Volksvertretung vermittelt. Im Rahmen einer ganztägigen Beschäftigung werden sie mit den verschiedenartigsten Aufgaben eines Abgeordnetenbüros vertraut gemacht; dabei wird Wert auf eine aktive Mitarbeit gelegt (z.b. gutachtliche Ausarbeitungen, Abfassung von Reden, Artikeln und Briefen, Vorbereitungen von Sitzungen sowie Erledigung von Sekretariatsaufgaben). Vorgesehen ist ferner ein Besuch im Wahlkreis des/der jeweiligen Abgeordneten. Die Teilnehmer/innen sind im Sommersemester als Studierende an der Humboldt-Universität und auf Wunsch auch als Nebenhörer an einer der anderen Universitäten eingeschrieben. Zulassungsvoraussetzungen: ungarische Staatsbürgerschaft durch erfolgreiche Abschlussprüfung (B.A., B.S., Diplom-, Magister-, Staatsprüfung oder Promotion) abgeschlossenes Universitätsstudium (ein Fachhochschulabschluß [föiskolai tanulmànyok] kann nicht berücksichtigt werden) sehr gute deutsche Sprachkenntnisse Berufsziel: Anstellung im Staatsdienst oder anderweitige Tätigkeit im öffentlichen Leben des Heimatlandes (bei Medien, Parteien, Verbänden, Hochschulen usw.) Altersgrenze: Zum Zeitpunkt des Programmbeginns darf das 30. Lebensjahr noch nicht vollendet sein. Stipendium: Die Teilnehmer/innen erhalten aus Mitteln des Deutschen Bundestages ein monatliches Stipendium in Höhe von 511 Euro. Zusätzlich werden die Kosten für die studentische Kranken-, für Unfall- und Haftpflichtversicherung sowie Verwaltungsgebühren und Sozialbeiträge übernommen. Außerdem wird den Teilnehmern/innen freie Unterkunft gewährt. Die Kosten der An- und Abreise nach/von Berlin werden erstattet. Auswahl: Die Teilnehmer/innen werden in einem zweistufigen Verfahren ausgewählt. Eine erste Auswahl trifft die Magyar Köztársaság Országgyülése in Zusammenarbeit mit der Deutschen Botschaft in Budapest. Die danach verbleibenden Bewerber/innen werden zu einem persönlichen Auswahlgespräch mit einer deutschen Kommission im Herbst 2005 nach Budapest eingeladen. Die vollständige Bewerbung muss folgende Unterlagen enthalten:

12 in deutscher Sprache: Bewerbungsbogen Persönlichkeitsfragebogen in deutscher Sprache und in der Landessprache: Lebenslauf Ausführliche Bewerbungsbegründung Studienabschlusszeugnis (amtlich beglaubigte Kopie und Übersetzung) Zwei Empfehlungsschreiben (davon mindestens eines von einem Hochschullehrer, ggf. ein neueres Arbeitszeugnis) Weitere Unterlagen: Nachweis sehr guter deutscher Sprachkenntnisse Ärztliche Bescheinigung Vier Passbilder Bitte senden Sie die vollständigen Bewerbungsunterlagen an folgende Adressen: Dr. Csaba Borsos Föosztályvezetö, Magyar Köztársaság Országgyülése Szervezési Föosztály 1357 Budapest, Pf. 4 Eine Kopie an die Deutsche Botschaft Budapest z. Hd. Herrn Jan-Axel Voss Uri u Budapest Bewerbungsschluss: 31. Mai 2005 Die Kosten der Reise zum Auswahlgespräch sind von den Bewerbern/innen selbst zu tragen. FULBRIGHT ÖSZTÖNDÍJAK AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBA A 2006/2007-ES TANÉVRE A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2006/2007-es tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy Ph.D. hallgatóként kutatni), oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. Egyes témakörök, így a humán- és társadalomtudományok egyes ágai előnyt élveznek. Kiemelt figyelmet kapnak az Egyesült Államokra vonatkozó ismeretek és a magyarországi demokratikus fejlődéssel kapcsolatos területek. A Fulbright program szellemiségének megfelelően megkülönböztetett figyelmet élveznek azok a pályázók, akik az Egyesült Államokban megszerzett tudásukat és tapasztalataikat a leghatékonyabban tudják a magyar társadalom szolgálatába állítani; azok, akik eddig még nem folytathattak hosszabb külföldi tanulmányokat; valamint akik tevékenységükkel fáradhatatlanul ápolják és szolgálják a két ország közötti kapcsolatok erősítését. A Fulbright Programban világszerte egységes űrlapokat használunk, ezek letölthetők a honlapról illetve a Fulbright Bizottságnál és a Tanulmányi Tanácsadó Központokban (Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged) vehetők át. A pályázatot a szükséges mellékletekkel együtt

13 2005. május 10-ig, a kiírásnak megfelelő példányszámban, angol nyelven kell a Fulbright Bizottsághoz eljuttatni. A program J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé az Amerikai Egyesült Államok és más országok közötti oktatási csereprogram tervezetét. A programban ma már 140 ország állampolgárai vesznek részt. A Fulbright ösztöndíj világszerte nagy elismertségnek örvend. A csereprogram kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Magyarország 1978-ban kapcsolódott a programhoz. Azóta mintegy 700 magyar állampolgár kapott Fulbright ösztöndíjat. A pályázat részleteiről lásd: EUROPASS SZAKKÉPZÉS október 1-jétől hazánkban is lehetőség nyílt az úgynevezett Europass Szakképzés dokumentum igénylésére. Ez az önkéntes alapon használt, ingyenesen beszerezhető dokumentum, mely az EU korábbi tagállamaiban már közel öt éve sikeresen működik, a mobilitási projektekben részt vevők számára teremti meg annak lehetőségét, hogy külföldön teljesített szakmai gyakorlataikat EU-szerte egységesített, hivatalos okmánnyal igazolhassák. Bevezetése óta tízezernél is több európai fiatal élt ezzel a lehetőséggel. A Tempus Közalapítvány április 20-án, szerdán Europass Szakképzés Diáknapot szervez, melyre szeretettel várja a közép- és felsőoktatásban részt vevő diákokat és hallgatókat. (Elsősorban 17 évnél idősebb diákokat várunk!) A Diáknapon a résztvevők - előadások keretében megismerkedhetnek az Europass Szakképzés dokumentummal, - tájékozódhatnak a Tempus Közalapítvány által kínált ösztöndíjprogramokról, - konzultálhatnak nagykövetségek képviselőivel a mobilitási lehetőségekről, - karriertanácsokat kaphatnak szakemberektől. A szórakoztató játékok mellett Gáspár Laci koncertje gondoskodik a jó hangulatról. A rendezvény helyszíne: Európa Rendezvény- és Konferenciahajó (Budapest, Szilágyi Dezső tér) Időpont: április Kérjük, hogy a Diáknapon történő részvétel lehetőségét hirdessék a diákok, illetve a hallgatók között. A részvétel ingyenes, de csak a honlapunkon regisztrált résztvevőket tudjuk fogadni. Jelentkezni a honlap Rendezvények menüpontjában lehet. ( a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk figyelembe venni.

14 A Külügyi Tájékoztatóban megjelent aktuális pályázatok beadási határidejük szerint Határidõ: Pályázat: Forrás: ápr. 18. International Youth Development Exchange Program (Japán) KT ápr. 22. A Hertie-Stiftung KAFKA ösztöndíja KT ápr. 25. Görög álllami ösztöndíjak KT ápr. 30. IV. Visegrádi Nyári Egyetem július 3-16 Krakkó, Lengyelország KT máj. 10. Fulbright amerikai posztgraduális ösztöndíjak KT máj évi olaszországi nyári egyetem KT máj. 31. A Német Szövetségi Köztársaság Bundestagja által kiírt tanulmányi ösztöndíj a német parlamenti élet tanulmányozására KT jún. 15. Felsőoktatási rendszerek fejlesztése a Tempus programban TEMPUS III jún. 30. Magyar-német kutatócserék. Projektalapú kutatócserék Magyarország és Németország között KT 369. KT júl. 31. Matsumae japán kutatói ösztöndíj KT okt. 15. Felsőoktatási rendszerek fejlesztése a Tempus programban TEMPUS III KT 369. folyamatos Amerikai-magyar kutatók projekt-együttműködése, mobilitása KT 368. folyamatos Roman Herzog Research Scholarship /Humboldt Ösztöndíj/ KT 354. folyamatos Partnerships for Tomorrow /Kanadai ösztöndíj/ KT 363.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2015-ös évre. A pályázat célja... 2. Pályázásra jogosultak... 2. Tudományterület, kategória...

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2015-ös évre. A pályázat célja... 2. Pályázásra jogosultak... 2. Tudományterület, kategória... NEMZETKÖZI IGAZGATÓSÁG MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ BIZOTTSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2015-ös évre Tartalom A pályázat célja... 2 Pályázásra jogosultak... 2 Tudományterület, kategória...

Részletesebben

Magyar-osztrák TéT együttműködés

Magyar-osztrák TéT együttműködés Magyar-osztrák TéT együttműködés Az Oktatási Minisztérium Kutatás-fejlesztési Helyettes Államtitkársága pályázatot hirdet a Magyar Köztársaság és az Osztrák Köztársaság közti kormányközi tudományos és

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2017/2018

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2017/2018 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2017/2018 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2017/2018-as tanév őszi és tavaszi félévére egyaránt. I. Általános

Részletesebben

A Tempus Közalapítvány által koordinált nemzetközi mobilitási ösztöndíjak. Add tovább! mobilitási élménybeszámoló

A Tempus Közalapítvány által koordinált nemzetközi mobilitási ösztöndíjak. Add tovább! mobilitási élménybeszámoló A Tempus Közalapítvány által koordinált nemzetközi mobilitási ösztöndíjak Add tovább! mobilitási élménybeszámoló Miről lesz szó? Erasmus+ mobilitások Nyári egyetemek Erasmus Mundus közös mesterképzések

Részletesebben

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2016/2017

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2016/2017 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2016/2017 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2016/2017-es tanév őszi és tavaszi félévére egyaránt. I. Általános

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2015/2016 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2015/2016-os tanév őszi és tavaszi félévére egyaránt. I. Általános

Részletesebben

MAGYAR-NÉMET PROJEKTALAPÚ KUTATÓCSERE-PROGRAM Programm des Projektbezogenen Personenaustauschs (PPP) 2017-2018. Mi a program célja? Kik a támogatók?

MAGYAR-NÉMET PROJEKTALAPÚ KUTATÓCSERE-PROGRAM Programm des Projektbezogenen Personenaustauschs (PPP) 2017-2018. Mi a program célja? Kik a támogatók? MAGYAR-NÉMET PROJEKTALAPÚ KUTATÓCSERE-PROGRAM Programm des Projektbezogenen Personenaustauschs (PPP) 2017-2018 Mi a program célja? A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FELSŐOKTATÁSI MUNKATÁRSI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázat jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván

Részletesebben

Natolin - Európai interdiszciplináris tanulmányok

Natolin - Európai interdiszciplináris tanulmányok Külügyi Tájékoztató Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága 371. szám 2005. március 10. A Külügyi Tájékoztató internetes változata megtalálható a http://www.u-szeged.hu/kulugy/kultaj.html

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a 2015-ös naptári évre. a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra. Pályázati felhívás... 2

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a 2015-ös naptári évre. a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra. Pályázati felhívás... 2 NEMZETKÖZI IGAZGATÓSÁG MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ BIZOTTSÁG Tartalom PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2015-ös naptári évre a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra Pályázati felhívás... 2 Pályázásra jogosultak...

Részletesebben

ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAK RÉSZKÉPZÉS

ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAK RÉSZKÉPZÉS ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAK RÉSZKÉPZÉS Tartalomjegyzék CSEHORSZÁG... 2 ÉSZTORSZÁG... 2 HORVÁTORSZÁG... 3 KÍNA... 4 KUVAIT... 5 LETTORSZÁG... 5 LITVÁNIA... 6 LENGYELORSZÁG... 7 MONGÓLIA... 8 OROSZORSZÁGI FÖDERÁCIÓ...

Részletesebben

Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat. SZTE Állam- és Jogtudományi Kar február 4.

Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat. SZTE Állam- és Jogtudományi Kar február 4. Erasmus+ Hallgatói Mobilitás és Szakmai Gyakorlat SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 2015. február 4. Miért jó a hallgatói mobilitás? Nyelvtudás fejlesztése; Interkulturális és szakmai kapcsolatok építése

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Az egyes alprogramokra vonatkozó pályázati feltételek és tudnivalók az alprogramokról szóló mellékletekben találhatók meg. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Fadd Nagyközség Önkormányzata tanulmányi ösztöndíj pályázatot hirdet roma tanulók/hallgatók részére tanulmányi sikerességük előmozdításának támogatására Fadd Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a 2011/2012. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott pécsi

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara pályázatot ír ki 2015/2016. tanévi Erasmus+ oktatói mobilitási programban való részvételre.

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara pályázatot ír ki 2015/2016. tanévi Erasmus+ oktatói mobilitási programban való részvételre. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara pályázatot ír ki 2015/2016. tanévi Erasmus+ oktatói mobilitási programban való részvételre. A pályázat célja: Az oktatói mobilitás célja

Részletesebben

RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat típusa:

Részletesebben

Campus Mundi ösztöndíj-tájékoztató

Campus Mundi ösztöndíj-tájékoztató Campus Mundi ösztöndíj-tájékoztató Szombath Zita, Vaprezsán Viktória Tempus Közalapítvány Szent István Egyetem 2017. november 30. Tempus Közalapítvány Államközi ösztöndíjak Kétoldalú államközi megállapodások

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet I. 1.számú melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pécs Város Polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri ösztöndíjra a. tanévben felsőoktatási intézményekbe teljes idejű, nappali tagozatos képzésre beiratkozott

Részletesebben

ORSZÁGOS PÓTPÁLYÁZAT RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

ORSZÁGOS PÓTPÁLYÁZAT RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ORSZÁGOS PÓTPÁLYÁZAT RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Figyelem! Jelen pótpályázati felhívás nem azonos a TÁMOP4.2.4B/2 projekt által, kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeinek hallgatói

Részletesebben

PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA

PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS doktori képzésben való részvételre 2016-2017. tanév PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA BME TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR 1 A BME Természettudományi Kar pályázatot hirdet a Pszichológia Doktori Iskola

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2017/2018

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2017/2018 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2017/2018 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2017/2018-as tanév őszi és tavaszi félévére egyaránt. I. Általános

Részletesebben

A Tempus Közalapítvány által koordinált kifelé és befelé irányuló felsőoktatási ösztöndíj lehetőségek

A Tempus Közalapítvány által koordinált kifelé és befelé irányuló felsőoktatási ösztöndíj lehetőségek A Tempus Közalapítvány által koordinált kifelé és befelé irányuló felsőoktatási ösztöndíj lehetőségek Erasmus+, CEEPUS, Campus Mundi és Államközi ösztöndíjak Budapest, 2019. június 17. Winkler-Antal Krisztina

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2018/2019

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2018/2019 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2018/2019 PÓTPÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pótpályázatot hirdet hallgatói részére a 2018/2019-es tanév tavaszi félévére. I. Általános tudnivalók

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2018/2019

Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2018/2019 Erasmus+ Erasmus tanulmányi mobilitás 2018/2019 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2018/2019-es tanév őszi és tavaszi félévére egyaránt. I. Általános

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÜLFÖLDRE SZÓLÓ ÖSZTÖNDÍJAKRA 2014/2015. Pályázati felhívás... 2. Pályázható ösztöndíjtípusok... 2. Pályázásra jogosultak...

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÜLFÖLDRE SZÓLÓ ÖSZTÖNDÍJAKRA 2014/2015. Pályázati felhívás... 2. Pályázható ösztöndíjtípusok... 2. Pályázásra jogosultak... NEMZETKÖZI IGAZGATÓSÁG MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ BIZOTTSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÜLFÖLDRE SZÓLÓ ÖSZTÖNDÍJAKRA 2014/2015. Tartalom Pályázati felhívás... 2 Pályázható ösztöndíjtípusok... 2 Pályázásra jogosultak...

Részletesebben

KÜLFÖLDI RÉSZKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018. tanévre

KÜLFÖLDI RÉSZKÉPZÉS TÁMOGATÁSA. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018. tanévre KÜLFÖLDI RÉSZKÉPZÉS TÁMOGATÁSA a 2017/2018. tanévre 0 2017/2018. tanév A külföldi részképzési ösztöndíj a hallgatók külföldi felsőoktatási intézményekben részképzés keretében folytatott tanulmányaik támogatására

Részletesebben

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati anyag feltöltése.,

Részletesebben

HALLGATÓI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A rövid tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául

Részletesebben

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A csoportos tanulmányút kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Csoportos

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2016/2017

Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2016/2017 Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2016/2017 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2016/2017-es tanévre. I. Általános tudnivalók A program célja, hogy

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Részképzés 2014/2015. TARTALOMJEGYZÉK ALBÁNIA... 2 CSEHORSZÁG... 2 ÉSZTORSZÁG... 3 HORVÁTORSZÁG... 4 KÍNA... 5 KUVAIT... 6 LENGYELORSZÁG... 7 LETTORSZÁG... 8 LIBANON... 8 LITVÁNIA...

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Felsőoktatási Posztdoktori Kutatói Ösztöndíjra az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében (pályázati kód: ÚNKP-16-4) 2016/2017. tanév Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat típusa:

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2016-os évre Tartalom A PÁLYÁZAT CÉLJA... 2 PÁLYÁZATI FELTÉTELEK... 2 IDŐPONT, IDŐTARTAM... 2 A PÁLYÁZATI ELJÁRÁS... 2 AZ ÖSZTÖNDÍJ MÉRTÉKE... 4 PÁLYÁZAT

Részletesebben

Szironta-ösztöndíj. (2019/2020. évad) Pályázati felhívás. Szironta Együttes European Handbell Committee

Szironta-ösztöndíj. (2019/2020. évad) Pályázati felhívás. Szironta Együttes European Handbell Committee Szironta-ösztöndíj (2019/2020. évad) Pályázati felhívás Szironta Együttes European Handbell Committee Közzétéve: 2019. március 7. Módosítva: 2019. március 14. Tartalomjegyzék 1. Az ösztöndíj célja... 3

Részletesebben

Magyar Ösztöndíj Bizottság

Magyar Ösztöndíj Bizottság Felhívás magyar állampolgárok részére külföldre szóló ösztöndíjakra 2011. szeptember 13. Magyar Ösztöndíj Bizottság A Balassi Intézet Magyar Ösztöndíj Bizottság pályázati felhívása a 2012-2013-as tanévben

Részletesebben

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április 15-i ülésére

Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április 15-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának Elnöke Szám: 719/2009. Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Oktatási és Kulturális Bizottságának 2009. április

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.4.10-12/1-2012-0001 azonosítószámú Szociális képzések rendszerének modernizációja című kiemelt projekt OKTATÓI LISTÁRA TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE

Részletesebben

HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HALLGATÓI SZAKMAI GYAKORLAT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ FONTOS! A szakmai gyakorlat kizárólag a konvergencia régiók felsőoktatási intézményeiben tanulók számára elérhető! Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául

Részletesebben

RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat típusa:

Részletesebben

2014/2015-ös tanév 2. félév

2014/2015-ös tanév 2. félév PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Erasmus+ programban részt vevő fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók, illetve oktatók, nem oktatói személyzet kiegészítő pénzügyi támogatására 2014/2015-ös tanév 2. félév

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2019/2020-as tanévre 1

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2019/2020-as tanévre 1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2019/2020-as tanévre 1 Tartalom A PÁLYÁZAT CÉLJA... 2 PÁLYÁZATI FELTÉTELEK... 2 IDŐPONT, IDŐTARTAM... 2 A PÁLYÁZATI ELJÁRÁS... 2 AZ ÖSZTÖNDÍJ MÉRTÉKE...

Részletesebben

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2018/2019. tanév 1. félévére

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2018/2019. tanév 1. félévére BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2018/2019. tanév 1. félévére A pályázat célja A Biztos jövő ösztöndíj támogatás célja, hogy az Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tehetséges, szakmailag

Részletesebben

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik.

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik. Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Ifjú Reménysége cím alapításáról, támogatásának rendjéről Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Campus Hungary Pályázati Felhívás hallgatók számára

Campus Hungary Pályázati Felhívás hallgatók számára Campus Hungary Programigazgatóság Projektazonosító: TAMOP4.2.4B/1-11/1 és TAMOP4.2.4B/2-11/1 Campus Hungary Pályázati Felhívás hallgatók számára A a Nemzeti Kiválóság Program - Campus Hungary, K+F projektekhez

Részletesebben

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre

P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk! ösztöndíj elnyerésére a 2014/2015. tanévre Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata a Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Nemzetközi tapasztalatszerzés ösztöndíjjal

Nemzetközi tapasztalatszerzés ösztöndíjjal Nemzetközi tapasztalatszerzés ösztöndíjjal A Tempus Közalapítvány által koordinált nemzetközi mobilitási ösztöndíjak Székely Ágnes, Tempus Közalapítvány Budapest, 2017. április 5. Tempus Közalapítvány

Részletesebben

CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies

CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies Nemzetközi pályázati lehetőségek a felsőoktatás fejlesztésében Európán belül és a világban 2014. november 3. Kilin Emőke 16 CEEPUS tagország

Részletesebben

CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram

CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram CEEPUS Central European Exchange Program for University Studies Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram Hálózati pályázatok Nemzetközi pályázati lehetőségek a felsőoktatásban Információs nap 2016. október

Részletesebben

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ ADMINISZTRÁTORI CSOPORTOS TANULMÁNYÚT Közös (csoportvezető) KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Csoportos tanulmányutak esetén szükséges egy csoportvezető kijelölése. Az ő feladata lesz a regisztráció és a teljes pályázati

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a 2019/2020-as tanévre a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra 1

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a 2019/2020-as tanévre a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra 1 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2019/2020-as tanévre a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra 1 Tartalom PÁLYÁZAT CÉLJA... 2 PÁLYÁZATI FELTÉTELEK... 2 A PÁLYÁZATI ELJÁRÁS... 2 AZ ÖSZTÖNDÍJ MÉRTÉKE...

Részletesebben

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához

Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához Pályázati Útmutató A Miskolci Egyetem Demján Sándor Alapítvány Külföldi Kiegészítő Ösztöndíjához A Pályázati útmutató elválaszthatatlan része a Pályázati felhívás, a Pályázati adatlap kitöltése, és a szükséges

Részletesebben

Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév

Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév Pályázati felhívás - Károli Gáspár Tanulmányi Ösztöndíj 2015/2016. tanév őszi félév Elsőéves, másodéves és harmadéves önköltséges hallgatók számára 1.) Kik pályázhatnak: Károli Gáspár Ösztöndíjban a 2015/2016.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Kereskedelmi Bank Rt. által 1988. december 17-én a volt Kossuth Lajos Tudományegyetem javára létesített UNIVERSITAS ALAPÍTVÁNY kuratóriuma az alapító dokumentum szellemében a 2016-os

Részletesebben

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008

A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) Kódszáma:FM-KISTELEPULES/2008 A Gyermek és Ifjúsági Konferencia (GYIK) pályázatot hirdet a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, a Finn Köztársaság Oktatási Minisztériuma,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a 2016-os naptári évre a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a 2016-os naptári évre a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2016-os naptári évre a bécsi Collegium Hungaricumban folytatandó kutatásokra Tartalom PÁLYÁZAT CÉLJA... 2 PÁLYÁZATI FELTÉTELEK... 2 A PÁLYÁZATI ELJÁRÁS... 2 AZ ÖSZTÖNDÍJ MÉRTÉKE...

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÜLFÖLDRE SZÓLÓ ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAKRA 2016/2017.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÜLFÖLDRE SZÓLÓ ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAKRA 2016/2017. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KÜLFÖLDRE SZÓLÓ ÁLLAMKÖZI ÖSZTÖNDÍJAKRA 2016/2017. Pályázati felhívás A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben,

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a pályázatot hirdet Jegyzetelő szolgáltatás támogatása felsőoktatásban tanuló fogyatékos hallgatók érdekében (kód: 21221) címmel 1. A PÁLYÁZAT

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A évi felosztható támogatási alap összege: E Ft.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A évi felosztható támogatási alap összege: E Ft. Kiíró: Felsőcsatár Község Önkormányzata PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Pályázat címe: Helyi civil szervezetek támogatása Pályázhatnak: Helyi tevékenységet folytató egyesületek A fenti körbe nem tartozó szervezetek

Részletesebben

Kivéve a Habsburg hálózatot, ahová MA és PhD hallgatók jelentkezését várják.

Kivéve a Habsburg hálózatot, ahová MA és PhD hallgatók jelentkezését várják. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) program keretében idén öt hálózaton belül hirdetünk meg ösztöndíjas helyeket partneregyetemeinkre, a 2014/2015-ös

Részletesebben

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017/2018 2. számú melléklet TELJES KÉPZÉS TARTALOMJEGYZÉK ALGÉRIA... 2 ARGENTÍNA... 2 FRANCIAORSZÁG... 3 GRÚZIA... 3 HORVÁTORSZÁG... 4 INDIA... 4 IRÁN... 5 JORDÁNIA... 5 KAZAHSZTÁN...

Részletesebben

KULTURÁLIS ÉS SPORT PÁLYÁZAT 2019/2020 TANÉV ŐSZI FÉLÉV

KULTURÁLIS ÉS SPORT PÁLYÁZAT 2019/2020 TANÉV ŐSZI FÉLÉV Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Kulturális és Sportbizottság Eötvös Loránd University Faculty of Humanities Students' Union 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/H H-1088

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak. PhD hallgatók számára

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak. PhD hallgatók számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 Az orvos-, egészségtudományi- és gyógyszerészképzés tudományos műhelyeinek fejlesztése forrásból támogatott 2018.szeptember 01-től induló kiegészítő ösztöndíjak

Részletesebben

Nemzetközi Parlamenti Ösztöndíj Gyakornoki program (IPS)

Nemzetközi Parlamenti Ösztöndíj Gyakornoki program (IPS) Nemzetközi Parlamenti Ösztöndíj Gyakornoki program (IPS) A Deutscher Bundestag által évente meghirdetett Nemzetközi Parlamenti Ösztöndíj (korábban Nemzetközi Parlamenti Gyakorlat) programhoz Magyarország

Részletesebben

Pályázati felhívás. Bécsi Egyetemen létesített vendégtanári pozíció betöltésére

Pályázati felhívás. Bécsi Egyetemen létesített vendégtanári pozíció betöltésére Pályázati felhívás Bécsi Egyetemen létesített vendégtanári pozíció betöltésére A külgazdasági és külügyminiszter (a továbbiakban: miniszter) a Bécsi Egyetem és a Balassi Intézet között létrejött BBI-1056/2003.

Részletesebben

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAKOK BEMENETI FELTÉTELEI A 2019A FELVÉTELI ELJÁRÁSBAN A rövid ciklusú tanári mesterképzési szakokat a kar kizárólag levelező tagozatos formában hirdeti. A képzés levelező munkarenden

Részletesebben

FRANCIA KORMÁNY ÖSZTÖNDIJAK

FRANCIA KORMÁNY ÖSZTÖNDIJAK FRANCIA KORMÁNY ÖSZTÖNDIJAK Mester-, Mérnökképzési és Copernic ösztöndíjak 1 évre szóló ösztöndíjak (9-12 hónap) franciaországi Mesterképzésekre, Mérnökiskolákba vagy a Copernic-program keretében. i feltételek

Részletesebben

REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA

REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA P Á L Y Á Z A T I F E L H Í V Á S ÉS T Á J É K O Z T A T Ó Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécs, 2017. március A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat tárgya: A munkatársak három típusú tevékenységre pályázhatnak:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat tárgya: A munkatársak három típusú tevékenységre pályázhatnak: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) pályázatot ír ki a 2018/19. tanévi Erasmus+ képzési célú munkatársi mobilitási programban való részvételre, oktatóknak és kutatóknak A pályázat

Részletesebben

Pályázati felhívás Erasmus+ személyzeti képzésre

Pályázati felhívás Erasmus+ személyzeti képzésre Pályázati felhívás Erasmus+ személyzeti képzésre PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2015/16. TANÉVI SZEMÉLYZETI KÉPZÉSRE ADMINISZTRATÍV DOLGOZÓK, ÉS NEM-OKTATÓI FUNKCIÓT IS ELLÁTÓ OKTATÓK RÉS Pécsi Tudományegyetem pályázatot

Részletesebben

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017/201 /2018 2. számú melléklet NYÁRI EGYETEMEK TARTALOMJEGYZÉK ALBÁNIA... 2 BELGIUMI FRANCIA KÖZÖSSÉG... 2 CSEHORSZÁG... 3 ÉSZTORSZÁG... 3 FRANCIAORSZÁG... 4 GÖRÖGORSZÁG...

Részletesebben

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2018/201 /2019 2. számú melléklet NYÁRI EGYETEMEK TARTALOMJEGYZÉK ALBÁNIA... 2 BELGIUMI FRANCIA KÖZÖSSÉG... 2 CSEHORSZÁG... 3 FRANCIAORSZÁG... 3 GÖRÖGORSZÁG... 4 GRÚZIA...

Részletesebben

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában

A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: A jelentkezés és a felvétel szabályai a doktori iskolában F O N T O S T U D N I V A L Ó K A KRE Történettudomány Doktori Iskolát két oktatási program alkotja: 1. Társadalom, politika és hadsereg a Magyar Királyságban 1740 1867 Programvezető: Prof. Dr. habil Gergely

Részletesebben

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés...

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés... Online pályázás lépésről lépésre Tartalom Regisztráció... 2 Önéletrajzi adatok... 2 Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3 Pályázat elkészítése... 4 A részképzés... 4 B posztgraduális

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszámai: T5410-K-4-500/2013 T5410-K-4-400/2013

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszámai: T5410-K-4-500/2013 T5410-K-4-400/2013 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Nevelőszülő OKJ-s képzésen való részvételre Kódszámai: T5410-K-4-500/2013 T5410-K-4-400/2013 I. A pályázat tárgya A (továbbiakban: NCSSZI) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola együttműködésében

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EFOP forrásból támogatott től induló tudományos ösztöndíjak SZTE hallgatói számára

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EFOP forrásból támogatott től induló tudományos ösztöndíjak SZTE hallgatói számára PÁLYÁZATI FELHÍVÁS EFOP 3.6.1-16-2016-00008 forrásból támogatott 2019.01.01.-től induló tudományos ösztöndíjak SZTE hallgatói számára Az SZTE Szoftverfejlesztés Tanszék tudományos ösztöndíjpályázatot hirdet

Részletesebben

Pályázati felhívás EGT Norvég Alap Ösztöndíjra

Pályázati felhívás EGT Norvég Alap Ösztöndíjra Pályázati felhívás EGT Norvég Alap Ösztöndíjra 1. Általános rendelkezések A pályázat elsődleges célja, hogy lehetővé tegye a BME Építészmérnöki Kar doktori képzésében résztvevő hallgatók, ill. a doktori

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TEHETSÉG azonosítószámú SZTE KIEMELKEDŐEN TEHETSÉGES HALLGATÓI SZÁMÁRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TEHETSÉG azonosítószámú SZTE KIEMELKEDŐEN TEHETSÉGES HALLGATÓI SZÁMÁRA A tehetség értékének kibontakoztatása a kiválósága érdekében című projekt terhére, mint külső forrásból támogatott SZTE TEHETSÉGPONT KIVÁLÓSÁGI tudományos ösztöndíj PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TEHETSÉG 02-2015-001

Részletesebben

Andai Zoltán NKE-KTK HÖK külkapcsolati referens Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar NEMZETKÖZI KISOKOS

Andai Zoltán NKE-KTK HÖK külkapcsolati referens Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar NEMZETKÖZI KISOKOS Andai Zoltán NKE-KTK HÖK külkapcsolati referens Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar NEMZETKÖZI KISOKOS 2014 1. Erasmus + Mi az Erasmus +? Az ERASMUS+ egy átfogó programcsomag, amely

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017. 07. 14. 8:08 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai

Részletesebben

SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019

SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019 SZTE Innovációs díj - Pályázati felhívás 2019 A Szegedi Tudományegyetem Tudományos és Innovációs Rektorhelyettese pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem Innovációs díj elnyerésére. 1. A Pályázat célja:

Részletesebben

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre

Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Körös Campus Alapítvány Ösztöndíj működési és lebonyolítási szabályairól, PÁLYÁZATI KIÍRÁS 2015-2016 tanévre Az ösztöndíj célja és tartalma A 2014-15 évi ösztöndíjhoz hasonlóan a 2015-16 tanévre kiírt

Részletesebben

BGE Biztos Jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2016/2017. tanév 2 félévére

BGE Biztos Jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2016/2017. tanév 2 félévére A pályázat célja BGE Biztos Jövő ösztöndíj pályázati felhívás 2016/2017. tanév 2 félévére A Biztos jövő ösztöndíj támogatás célja, hogy az Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tehetséges, szakmailag

Részletesebben

Campus Hungary. Hallgatói szakmai gyakorlati pályázati felhívás ERASMUS+ önfinanszírozó státuszú hallgatók részére

Campus Hungary. Hallgatói szakmai gyakorlati pályázati felhívás ERASMUS+ önfinanszírozó státuszú hallgatók részére Campus Hungary Hallgatói szakmai gyakorlati pályázati felhívás ERASMUS+ önfinanszírozó státuszú hallgatók részére az intézményi ERASMUS+ pályázaton pályázatot benyújtott vagy benyújtani szándékozó hallgatóknak.

Részletesebben

1. Felhívás. 2. Általános tudnivalók

1. Felhívás. 2. Általános tudnivalók Pályázati felhívás Az intézményi tanácsadás folyamatára történı felkészítés- hátrányos helyzető gyermekek integrált oktatása, együttnevelése szakterület, illetve Integrációs tanácsadók felkészítése az

Részletesebben

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017/ számú melléklet TANULMÁNYUTAK

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017/ számú melléklet TANULMÁNYUTAK ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2017/2018 2. számú melléklet TANULMÁNYUTAK TARTALOMJEGYZÉK A L B Á N I A... 2 A R G E N T Í N A... 2 B U L G Á R I A... 2 C S E H O R S Z Á G... 3 E G Y I P T O M... 4 É S

Részletesebben

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések

5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról. 1. Általános rendelkezések Iktatószám: KA/106/2016. 5/2016. (IX.26.) számú REKTORI ÉS KANCELLÁRI EGYÜTTES UTASÍTÁS A hallgatók külföldi tanulmányi útjainak támogatásáról 1. Általános rendelkezések (1) A Külföldi Tanulmányi Út Támogatás

Részletesebben

A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 projekt.

A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 projekt. PÁLYÁZATI KIÍRÁS A Miskolci Egyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolája pályázatot hirdet PREDOKTORI ÖSZTÖNDÍJRA (új alkalmazásra tudományos segédmunkatárs munkakörben A Miskolci Egyetemen működő tudományos

Részletesebben

2012. évi pályázati kiírás

2012. évi pályázati kiírás 2012. évi pályázati kiírás a létavértesi civil szervezetek részére 1. Pályázat célja: a helyi programok bővítése, színesítése, tartalmasabbá tétele Az alábbi témakörökben lehet pályázni: A.) Település

Részletesebben

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ Ösztöndíj kiíró A Kis Példaképünk Ösztöndíjat az EFOP-1.5.2.-16-2017-00029 Egységben a jövőnk Humán szolgáltatások fejlesztése a Sármellék térségében elnevezésű projekt keretében

Részletesebben

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás a 2016/2017. tanév 1. félévére

BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás a 2016/2017. tanév 1. félévére BGE Biztos jövő ösztöndíj pályázati felhívás a 2016/2017. tanév 1. félévére A pályázat célja A Biztos jövő ösztöndíj támogatás célja, hogy az Egyetem kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tehetséges, szakmailag

Részletesebben

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ

KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ KIS PÉLDAKÉPEINK ÖSZTÖNDÍJ Ösztöndíj kiíró A Kis Példaképünk Ösztöndíjat az EFOP-1.5.2.-16-2017-00029 Egységben a jövőnk Humán szolgáltatások fejlesztése a Sármellék térségében elnevezésű projekt keretében

Részletesebben

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA

A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA A PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM SPORT ÉS PARASPORT ÖSZTÖNDÍJÁNAK ALAPSZABÁLYA (Módosítva: 2016. szeptember, PTE Sport és Parasport Bizottság) 2016. 1 A Pécsi Tudományegyetem Sport és Parasport Ösztöndíjának alapszabálya

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Építészmérnöki Kar Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési

Részletesebben

Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2019/2020

Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2019/2020 Erasmus+ Erasmus szakmai gyakorlat 2019/2020 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Pázmány Péter Katolikus Egyetem pályázatot hirdet hallgatói részére a 2019/2020-as tanévre. I. Általános tudnivalók A program célja, hogy

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2016/2017 3. számú melléklet RÉSZKÉPZÉS TARTALOMJEGYZÉK Tartalom ALGÉRIA......... 2 ALBÁNIA......... 3 BELARUSZ......... 3 CSEHORSZÁG...... 3 EGYIPTOM...... 4 ÉSZTORSZÁG......

Részletesebben

Horvátországi Pontrendszer doktori szülőföldi tanulmányi támogatáshoz 2018/2019-es tanév

Horvátországi Pontrendszer doktori szülőföldi tanulmányi támogatáshoz 2018/2019-es tanév Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a 2018/2019-es tanévben szülőföldi felsőoktatási doktori képzésben részt vevő horvát állampolgárságú, magyar nemzetiségű személyek

Részletesebben

ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ február 23.

ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ február 23. ERASMUS TÁJÉKOZTATÓ 2017. február 23. ERASMUS PLUS PROGRAM Erasmus Plus program Az Európai Bizottság 2014-2020 közötti programja Magában foglalja a korábbi Erasmus programokat (mobilitás, közös képzések),

Részletesebben