Rendkívüli átadási ünnepségre került sor Bakonypéterden október 2-án.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Rendkívüli átadási ünnepségre került sor Bakonypéterden 2015. október 2-án."

Átírás

1 2015. július - október VI. évfolyam 03. szám A tartalomból: Pályázatok-Égetési rendelet 2 KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Rendkívüli átadási ünnepségre került sor Bakonypéterden október 2-án. A település életében még soha nem került sor egyszerre négy befejezett beruházás átadásra. Események 3-6 Tapasztalatcsere 7 Családi nap 8 Meghívó 9-10 Recept 10 Önkormányzati információ Rejtvény Az Önkormányzat a Belügyminisztérium által kiírt Az óvodai, iskolai és utánpótlás sport-infrastruktúra fejlesztésére, Kirándulás 12 felújítására projekt pályázatán elnyert Ft-ot Ft-al kiegészítve valósult meg a sportpálya öltözőkomplexum rekonstrukciójára. Kialakításra került a hazai, Karitász tábor Ingyenes jogsegély 15 illetve a vendégcsapat részére, illetve a játékvezetők részére egy-egy öltöző, valamint zuhanyzó. Szintén kialakításra Humor 16 került egy mozgáskorlátozott vizesblokk is. Szintén az Önkormányzat, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által aláírt együttműködési megállapodás eredményeként került felújításra a Bakonypéterdi labdarúgópálya. A felújítás során kiegyenlítésre került a játéktér egyenetlensége, valamint egy félautomata öntözőrendszer került kiépítésre az újrafüvesítés előtt. Ezen a napon történt a Bakonypéterdért Alapítvány által, az MVH Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére igénybe vehető támogatásból elnyert Ford Tourneo mikrobusz átadására, melyet együttműködési megállapodás alapján Bakonypéterd Község Önkormányzata, mint falubuszt fog üzemeltetni. Utoljára, de nem utolsó sorban, szintén az előbb említett pályázaton a Bakonypéterdi Polgárőr Egyesület által elnyert Suzuki Vitara 1,6 ALLGRIP típusú autó átadására került sor. A beruházásokat Kara Ákos országgyűlési képviselő, államtitkár úr adta át. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@falu-tv.hu címen. 11

2 2.Oldal Pályázatok Önkormányzati pályázatok Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat keretein belül az Önkormányzat is benyújtotta pályázatát a belterületi utak felújítására Forint összegben. Sajnos ezen a pályázaton nem sikerült eredményt elérnünk. Pályázatot nyújtott be az Önkormányzat Vis Maior pályázat keretein belül a Horogként ismert terület vízelvezetésére. Örömmel közölhetjük, hogy ezen a pályázaton Forintot sikerült elnyerni a halaszthatatlan munkák végrehajtására. Az avar és kerti hulladék égetésének helyi szabályai Ismételten felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy tartsák be az égetési rendeletben foglalt határidőket, melyet ellenőrizni fogunk. Bakonypéterd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás, valamint a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény 48. (3) bekezdés b) pontja alapján a község levegőtisztaságának védelme érdekében az avar- és kerti hulladék égetésének helyi szabályairól az alábbi rendeletet alkotja helyébe a következő rendelkezés lép: A lakosság és a levegő tisztaságának védelme érdekében az avar- és kerti hulladék égetése a település egész területén minden évben kizárólag a megjelölt időszakban megengedett: február 1. és április 30. között szeptember 1. és november 30. között hétfőtől-szombatig délelőtt: 6:00-10:00 délután: 14:00-16:00 vasár- és ünnepnapokon tilos az égetés. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik két havonta 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@invitel.hu címen.

3 3.Oldal Események Falunapi képgaléria Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@falu-tv.hu címen.

4 4.Oldal Események Bakonypéterdről elszármazottak találkozója augusztus 20-án került megrendezésre településünkön az Elszármazottak találkozója, melyet hagyományteremtő szándékkal szerveztünk meg. A program lényege, hogy akik, bár a településen születtek vagy rokoni szállal kötődnek a községhez, a sors úgy hozta, hogy el kellett hagyniuk a falut. Szent István ünnepén, az I. Bakonypéterdről Elszármazottak Találkozójára több mint 60 család érkezett. Voltak, akik Ausztráliából, Angliából, Budapestről, a szlovákiai Lekér községből, valamint Győr-Moson-Sopron megye számos településéről érkeztek. Ennek tiszteletére a polgármesteri hivatal előtt a volt és jelenlegi lakosok közösen emléktáblát avattak, amit az egyik helyi lakos, Mizsigár Milán készített, valamint emlékfát is ültettek. Bolla Tünde, a település polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott: fontos, hogy aki valamilyen szállal kötődik a településhez, tudja, ide bármikor hazajöhet. A kultúrházban a falu helytörténetével kapcsolatos kiállítás is fogadta az érdeklődőket, ahol Szabadvári Antal szintén elszármazott fafaragó iparművész alkotásait is megtekinthették. A régi fotókból és írásokból kiderül: a világháború során közel 150 embernek kellett elhagyni a települést. Élő Anita Anglia délnyugati részén él, onnan repült Bakonypéterdig. Édesanyja révén kötődik a faluhoz, jelenleg családfáját kutatja. Azért utazott haza, mert úgy gondolta, ezen a találkozón mélyebben tud foglalkozni ezzel. Remek elképzelés ez az összejövetel. Érződik, hogy mindenkit szeretettel fogadtak. Jó volt olyan emberekkel beszélgetni, akik szintén kötődnek a faluhoz. A kiállításon a nagymamámról és a dédapámról is találtam kiskori fotókat fogalmazott. Az eseményen részt vett, Kara Ákos, településünk országgyűlési képviselője, valamint Dr. Czepek Gábor államtitkár is, aki szintén köszöntötte a megjelenteket. Rendezvényünkről az MTVA Híradó című műsora is tudósított. Ezúton is szeretnénk megköszönni Wágenhoffer Gergelynek és segítőinek az áldozatos munkáját, amely nélkül nem jöhetett volna létre ez a találkozó. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik két havonta 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@invitel.hu címen.

5 5.Oldal Események Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@falu-tv.hu címen.

6 6.Oldal Események Tájékoztató falutörténeti könyvről Kedves Bakonypéterdiek, elszármazottak, érdeklődők! Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a készülő falutörténeti könyvünket, melyben igyekszünk összefoglalni (Bakony)Péterd 750 éves múltját. A könyv elkészítése másfél éve folyamatosan zajlik. Munkánk során korábbi szerzők művei mellett (Péterdi- Hahn Ottó, Reichardt Gyula stb.), számtalan levéltári-, könyvtári forrást, családi visszaemlékezést használtunk fel, gyűjtöttünk össze. Több fejezet megírása egyedülállónak számít a község történelmében, hiszen nekünk nyílt lehetőségünk elsőként megközelíteni egy-egy témát (második világháború, ki- és betelepítések, 56) A körülbelül oldalas könyv magánkiadásban készül, 250 példányban (igény esetén több). Az ára valószínűleg pár ezer forint lesz, melyből fedezni tudjuk a kiadási költségeket. Amennyiben teheti, kérjük, vásárlási szándékát előre jelezze felénk! A könyvvel kapcsolatos felmerülő kérdésekre szívesen válaszolunk a megadott elérhetőségek valamelyikén. peterdtortenete@gmail.com Telefon: Czepek Gyula 30/ Wágenhoffer Gergely 70/ Tisztelettel: Wágenhoffer Gergely Gyászhír Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik két havonta 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@invitel.hu címen.

7 7.Oldal Tapasztalatcsere Tapasztalatcsere Ópályi községgel szeptember 11-én viszonoztuk Ópályi község önkormányzatának meghívását. Erdélyi Mikós polgármester úr vezetésével érkezett Bakonypéterdre a képviselő -testület. A program első részében látogatást tettek a Pannonhalmi Apátságban. A délután folyamán bemutatásra került községünk, melynek keretében meglátogattuk a Szent Péter és Pál Plébániát, valamint megtekintésre került templomunk is. Településünk bemutatása során látogatást tettünk a pincesoron is. A képviselő-testület másnap a reggeli után hazaindult. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@falu-tv.hu címen.

8 8.Oldal Családi nap Családi nap szeptember 27-én. Annak ellenére, hogy központilag ez évben nem hirdették meg az "Itthon vagy, Magyarország Szeretlek" pályázatot, Bakonypéterd a hagyományokat nem szakította meg és megtartotta a rendezvényt Családi Falu-nap keretében hívta meg a falu lakosságát a szervező önkormányzat. Délben felvonultak a főzőversenyen részt vevők, akik nekiálltak egyedi ételük főzésének. Délután a Magyar Vöröskereszt tartott bemutatót. Az udvaron ügyességi versenyekre gyülekeztek a gyerekek. Ezzel egy időben készültek a langallók és a lángosok. A Művelődési Házban Szabó Ferenc vezetésével tökfaragáson ügyeskedhettek az érdeklődők. Közben kihirdették e főzőverseny eredményét. Este bállal zárták a programot, amely hajnalig tartott. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az önzetlen segítségével ahhoz, hogy megvalósíthattuk ezt a rendezvényt is. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik két havonta 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@invitel.hu címen.

9 9.Oldal Meghívó MEGHÍVÓ! Bakonypéterd Község Önkormányzata tisztelettel és szeretettel meghívja a község szép korú lakóit a november 21-én (szombat) 14:00 órakor kezdődő IDŐSEK NAPJA rendezvényre a Művelődési Házba Az ünnepi műsor végén az Önkormányzat vendégül látja az ünnepelteket! Mikulás napi meghívó A Mikulás gyorsan eljő, feje felett nagy hófelhő. Rénszarvasok húzzák szánját, hó csipkézi a bundáját. Szeretettel meghívjuk a község 14 év alatti gyermekeit és szüleit a december 5-én (szombaton) 17:00 órakor tartandó Mikulás ünnepségre. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@falu-tv.hu címen.

10 10.Oldal Meghívó Sokáig melengetett minket az őszi nap, ám a naptár jelzi: Ismét kopogtat az Advent, mely ugyanolyan meleget ígér nekünk, ám ezt szívünkben-lelkünkben érezzük majd, miközben készülünk a karácsonyi csodára! Szeretettel invitáljuk és várjuk községünk minden lakóját Karácsonyváró rendezvényünkre, melynek időpontja: (szombat) 17:00 óra Helyszíne: Művelődési Ház Minden érdeklődőt szeretettel várunk egy kis műsorral, valamint szeretnénk egy kis forralt borral, teával, illetve szendviccsel vendégül látni. Rendezvényünkön műsort ad testvértelepülésünk Nosztalgia Énekegyüttese. Recept Káposztás-kolbászos tepsis tarja Hozzávalók: 4 db nagy szelet sovány sertéstarja 1 kg nem túl savanyú káposzta 4 db közepes nagyságú vöröshagyma 2 db zöldpaprika 30 dkg karikára vágott füstölt kolbász fokhagyma ketchup bors Só feketebors száraz vörösbor extra szűz olívaolaj Elkészítés: A tepsit vékonyan kikenjük olívaolajjal, leterítjük a savanyú káposztát (ha nagyon savanyú, akkor kimossuk). Enyhén megszórjuk frissen őrölt feketeborssal. A húst megmossuk, majd mindkét oldalát megkenjük zúzott fokhagymával, megsózzuk, enyhén borsozzuk. Ráfektetjük a káposztára, majd kicsit meglocsoljuk ketchuppal, olívaolajjal és vörösborral. A hagymát meghámozzuk, 4 gerezdbe vágjuk, a paprikát felkarikázzuk, és beleszórjuk a tepsibe. Ugyanígy a kolbászkarikákat is. Az egész tepsit lefedjük alufóliával. Magas hőfokon kb. 1 órát sütjük. Amikor a hús megpuhult, akkor levesszük a fóliát, és egy kicsit megpirítjuk. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik két havonta 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@invitel.hu címen.

11 11.Oldal Önkormányzati információk Bevásárló járat Tájékoztatásul közöljük a Tisztelt Lakossággal, hogy a havi bevásárlásra a továbbiakban is lehet jelentkezni. A bevásárlásra az Önkormányzatnál lehet jelentkezni és jelentkezési sorrendben kerülnek besorolásra. A bevásárlás napja minden esetben kedd és az időpont mindig az adott hónap 10-e, vagy környéke Új munkatárs az Önkormányzatnál től új kolléganő Németh Miklós Andrásné, Ildikó dolgozik az Önkormányzati Hivatalban. Rejtvény Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@falu-tv.hu címen.

12 12.Oldal Kirándulás Kirándulni voltunk október 23-án a folyó és a hegyek festői randevúja, a Visegrádi-hegység és a Börzsöny hegyei közé szorított Duna kanyarulatban, amely Magyarország egyik legszebb pontja. A természeti szépségek, történelmi emlékek, a művészeti látnivalók rengeteg izgalmas, érdekes kirándulást ígértek. A Dunakanyar legszebb részén találjuk a magyar középkor egyik legfontosabb települését,visegrádot, a volt királyi palotával, a fellegvárral, Ősi fővárosunkban, a csodás fekvésű Esztergomban találjuk hazánk legnagyobb templomát és egykori királyi palotáját. A nap zárásaként boboztunk egy jót, amit mindenki nagyon élvezett. Remélhetőleg tavasszal folytatjuk a kirándulásainkat, melynek célpontjára szívesen várjuk az ajánlatokat. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik két havonta 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@invitel.hu címen.

13 13.Oldal Meghívó Szilveszter re megfelelő jelentkező esetén batyus bált szervezünk. Amennyiben a rendezvénnyel kapcsolatban kérdésük lenne, valamint jelentkezés esetén kérem, hívják Bolla Tündét a as telefonszámon. Karitász táborok Nyári élményeim.. A forró nyár egyetlen hűvös hetét sikerült kifogni annak a 10 gyerkőcnek, akik a fonyódi Erzsébet - táborban töltöttek el egy izgalmas hetet. Az utazás Lőrincz Pál atya támogatásával, a győri csoporttal közösen került megszervezésre, így július 26 án önkéntesünk Fehér Krisztina kíséretében velük együtt utaztak a Balaton parti üdülőhelyre. A táborban a bőséges ellátás mellett sokszínű programokkal biztosították a kellemes időtöltést, így a szomorkás idő sem szegte kedvét a nyaraló nebulóknak. Az egy hét alatt sok új barátsággal és számtalan élménnyel gazdagabban érkeztek haza. Az itthon maradtak közül 23 gyerek a Pannonhalmi Karitasz támogatásával és a pannonhalmi családsegítő szolgálat közreműködésével Bakonypéterden megszervezett egyhetes napközis táborban tölthették el hasznosan a szabadidejüket augusztus második hetében. A vidám, játékos feladatokkal és kreatív foglalkozásokkal tűzdelt délelőttök és délutánok szó szerint forró hangulatban teltek. Tekintettel, hogy a hőmérő egész héten a 40 Celsius körül stagnált, a legnépszerűbb játéknak a vízibombacsata bizonyult. Természetesen a cél a gyerekek szabadidejének tartalmas és ugyanakkor szórakoztató eltöltése, az együttműködés, összetartozás erősítése volt. A játékos feladatok az egészséges életmód témaköréhez kapcsolódtak, a hetet a Bakonyban egy Cuha völgyi túra zárta. Összegezve: két hét szórakozás, jókedv, vidámság és 33 gyerek akik szeptemberben az osztályfőnöki órán folytatni tudják azt a mondatot, hogy: nyári élményeim. Lengyel Tamásné Pannonhalma Képriport a következő oldalon Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@falu-tv.hu címen.

14 14.Oldal Karitász táborok képriport Ingyenes jogsegély pszichiátriai visszaélések esetén Különleges jogsegélyszolgálatot működtet egy alapítvány Magyarországon: azoknak nyújt ingyenes jogi segítséget, akiket pszichiátriai osztályon vagy intézetben ért sérelem vagy visszaélés. Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány, amely 1994 óta működik Magyarországon, a pszichiátriákon történő visszaélések széles skálájával találkozik: sajnos gyakoriak a kényszerkezelések, a túlgyógyszerezések, az indokolatlan fizikai kényszerítések, és bizony még ma is elektrosokkolnak embereket. Az elmúlt húsz évben panaszosok ezrei fordultak a jogvédő alapítványhoz, és nagyon sok esetben sikerült nekik hatékony segítséget vagy jogi kompenzációt nyújtani. Egy alkalommal egy nő kereste fel az Alapítványt, akit férje egy pszichiáter segítségével, akarata ellenére, jogtalanul szállíttatott pszichiátriára. A jogvédő szervezet segítségével jogi eljárás indult, melynek következtében a bíróság a panaszosnak forint kártérítést ítélt meg. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik két havonta 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@invitel.hu címen.

15 15.Oldal Ingyenes jogsegély pszichiátriai visszaélések esetén Egy másik esetben egy nő az Alapítványt azzal kereste meg, hogy édesanyja kis híján belehalt a pszichiátriai gyógyszerezésbe egy vidéki kórházban; életét csak a családtagok közbeavatkozása és a gyors orvosi segítség mentette meg. Az Alapítvány munkájának köszönhetően előbb az Orvosi Kamara marasztalta el, majd a büntető bíróság is bűnösnek találta és elítélte a visszaélést elkövető pszichiátert. A feltárt problémákról a törvényhozókat és a nyilvánosságot rendszeresen tájékoztatja kiadványokkal, újságcikkekkel, tévéműsorokban és kiállítások szervezésével az emberi jogvédő alapítvány. Ahogyan a pszichiátriai visszaélések nem korlátozódnak csupán Magyarországra, úgy a jogvédő szervezet is nemzetközileg működik, Los Angeles-i székhellyel. Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) nemzetközi nonprofit szervezetét 1969-ben alapították, abban az időben, amikor a pszichiátriai kezeltek a társadalmak meglehetősen elfeledett rétegét jelentették. Az élet igazolta, hogy a CCHR munkája létfontosságú az egész világon: e nemzetközi nonprofit szervezet segített leleplezni a dél-afrikai pszichiátriai rabszolgatáborokat, ahol az apartheid idején fekete páciensek tízezreit dolgoztatták rabszolgaként s mindezt a pszichiáterek ipari terápiának nevezték. Olaszországban kormányzati hivatalnokokkal és parlamenti képviselőkkel együtt a CCHR olaszországi szervezete vizsgálatokat végzett az ország koncentrációs táborokra emlékeztető pszichiátriai intézeteiben, ami számos intézmény bezárását eredményezte. Kaliforniában a CCHR érte el 1976-ban, hogy a pácienseket az elektrosokk-kezelést megelőzően kötelezően tájékoztassák a kezelésről, és csak az illető beleegyezésével hajthassák végre azt. Miután nemzetközi precedenst teremtett, ezt a szabályozást a világ sok más országában szintén elfogadták. Ha családtagja, barátja, ismerőse pszichiátriai visszaélések vagy félrekezelés áldozata lett, vagy bármilyen sérelmet kellett elszenvednie pszichiátrián, az Alapítványt alábbi elérhetőségeken keresheti meg: Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Telefon: Mobil: panasz@cchr.hu Weboldal: Az Alapítvány minden információt bizalmasan kezel. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@falu-tv.hu címen.

16 16.Oldal Humorsarok A rendőr megállítja a gyorshajtáson kapott autóst. Miközben a büntető csekket írja, az autós megkérdi: - Elnézést biztos úr, nem akadékoskodni akarok, de miért csak engem állít meg? Az összes többi autós szintén gyorsabban megy a megengedettnél... A rendőr megkérdi: - Uram, horgászott már valaha? - Igen, párszor. - És akkor azért ment ki pecázni, hogy az összes halat kifogja a vízből? Egy ügyvéd és egy mérnök üdülnek a Bahamákon. Azt mondja az ügyvéd: - Képzelje, a múltkor kigyulladt a házam, elégett mindenem, de a biztosító fizetett mindent, abból vagyok most itt. A mérnök: - Én is így jártam, de nekem az árvíz öntötte el a házam. A biztosító nekem is fizetett mindent. Az ügyvéd elgondolkozik, majd megkérdi: - Ez se rossz. De áruld már el, hogy csináltál árvizet? A festőművésznek kiállítása van. Izgatottan kérdezi a galériaigazgatót, hogy vásárolt-e már valaki a képeiből. Az igazgató ezt feleli: - Van egy jó, és egy rossz hírem. A jó hír az az, hogy egy férfi komolyan érdeklődött a képek iránt és azon tűnődött hangosan nekem, hogy vajon felmegy-e a képek ára a halálod után. - Én mondtam neki, hogy igen, ez elég valószínű. Erre ő megvette az összes képedet! - Ez óriási! Akkor mi a rossz hír? - Csak az, hogy az illető a háziorvosod.. Szerkesztő: Bolla Zsolt Megjelenik két havonta 150 példányban. Kéziratok leadási határideje minden hónap 25-e. Helye: Polgármesteri Hivatal, vagy a bollazsolt@invitel.hu címen.

Városházi krónika Békés Város Önkormányzati Híradója

Városházi krónika Békés Város Önkormányzati Híradója Városházi Békés Város Önkormányzati Híradója www.bekesvaros.hu ingyenes 2016. február XIX. évfolyam 1. szám Jelentős érdeklődés övezte az újévi állófogadást Idén tizedik alkalommal nyitotta ajtaját a békési

Részletesebben

2015/2. (Fotó: Szikszay Mária)

2015/2. (Fotó: Szikszay Mária) 2015/2 (Fotó: Szikszay Mária) ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Szoboravatás 2015. június 6-án tartotta Újhartyán III. Városnapi rendezvényét, ami sokunk számára felemelô élménnyel, programmal kezdôdött. Ez év tavaszán

Részletesebben

Márkói Tükör. Márkói Nyugdíjasok Egyesülete. Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta HÍREK

Márkói Tükör. Márkói Nyugdíjasok Egyesülete. Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta HÍREK Márkói Tükör Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta XXII. évfolyam 11. szám HÍREK A KEOP 5.7.0 energetikai pályázat munkálatai a műszaki terület átadását követően még ezen a héten megkezdődnek.

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 4. szám 2011. április

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 4. szám 2011. április KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Kedves Olvasó! Az elmúlt hónap is programokkal gazdagon telt el. Sajnos az áprilisi szám egy kis technikai hiba miatt késve jelent

Részletesebben

Nagypalli Hírhozó. 2016. január. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet!

Nagypalli Hírhozó. 2016. január. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet! Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet! Megfáradt már az Esztendő, lassúbb lett a lépte, úgy gondolta, ideje lesz megpihenni végre. Búcsúzóul összehívta

Részletesebben

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE

MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE MOZGÁSSÉRÜLTEK MEZŐKÖVESDI EGYESÜLETE IFJÚSÁGI CSOPORT 2012.-ÉVI BESZÁMOLÓ Kapcsolattartó: Kuruczné Panyi Tünde (Ifjúsági csoport vezető) kurucznetundi@c2.hu Cím: 3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Részletesebben

MEGJELENIK HAVONTA. Keresse kiadványunkat a terjesztési pontokon! HAGYOMÁNYAINK ÁLTAL ÁPOLJUK A MÚLT ÖRÖKSÉGÉT HAJDÚSÁMSONBAN DEBRECENBEN

MEGJELENIK HAVONTA. Keresse kiadványunkat a terjesztési pontokon! HAGYOMÁNYAINK ÁLTAL ÁPOLJUK A MÚLT ÖRÖKSÉGÉT HAJDÚSÁMSONBAN DEBRECENBEN 2013. MÁRCIUS II. évfolyam, 3. szám A tartalomból ÁLLÁSPONT 2 Videó üzenettel a jelentkezéshez ÁLLÁSPONT 2 Munkavégzés megváltozott munkaképesség mellett CIVILIZÁCIÓ 3 Gondolatok a civil létről SZIVÁRVÁNYHÁZ

Részletesebben

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15.

H Í R L E V É L ÓBAROK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA 2009. SZEPTEMBER 15. H Í R L E V É L 2009. SZEPTEMBER 15. DÖNTÉSEKRŐL RÖVIDEN: Döntött a Képviselő-testület arról, hogy Óbarok Község kilép a Móri Kistérséggel közösen működtetett, egyes honvédelmi tárgyú feladatok végzésére

Részletesebben

Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta H I R E K

Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta H I R E K Márkói Tükör Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta XIX. évfolyam 10. szám 2012. szeptember ű H I R E K Ahogy előző számunkban beszámoltunk róla, a márkói Német Nemzetiségi Óvoda a nyári

Részletesebben

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15.

A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15. 1994-2009 15 évesek lettünk! EGYESÜLETÜNK EBBEN AZ ÉVBEN ÜNNEPLI MEGALAKULÁSÁNAK 15. ÉVFORDULÓJÁT A MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK MÉLYKÚTI EGYESÜLETÉNEK ALKALMI KIADVÁNYA * 2009. JANUÁR Képeink a 2008. év legrangosabb

Részletesebben

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Elérhetőségeink Vigadó Kulturális és Civil Központ 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 65-67. Művelődési Ház 2200 Monor, Bocskai u. 1. Tel.:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 114/ 14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 24-én

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám 2011. január

Faluújság Bakonypéterd II. évfolyam 1. szám 2011. január KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa Kedves Olvasó! Immáron a második évfolyamhoz érkezett kis újságunk. Nagyon sok visszajelzés érkezett és érkezik ma is a különböző

Részletesebben

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ

É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ É V V É GI B E S ZÁ M OLÓ 2015. DECEMBER 31. Január 10-én-én, a Regina Mudi-templom ovis miséjén a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola 3.a osztályos tanulói egy rövid jelenettel szerepeltek.

Részletesebben

A rákosligeti Magyar-Lengyel Baráti Kör 2015. évi programja

A rákosligeti Magyar-Lengyel Baráti Kör 2015. évi programja A rákosligeti Magyar-Lengyel Baráti Kör 2015. évi programja I. negyedév 2015. február 27. Lengyel Bál a Csekóban 2015. február 27-én, a Csekovszky Árpád Művelődési Házban került sor a Magyar-Lengyel Baráti

Részletesebben

Megerősítettük a süllyedő ravatalozó épületét. 20 tonna cementet az egyház, murvát a bánya biztosította ehhez. Köszönjük segítségüket.

Megerősítettük a süllyedő ravatalozó épületét. 20 tonna cementet az egyház, murvát a bánya biztosította ehhez. Köszönjük segítségüket. HÍREK Az alábbiakban olvasható a 2015. évi önkormányzati tevékenységről a 2015. december 15-én tartott közmeghallgatáson elhangzott beszámoló. 2014. december 9-én volt az előző évi közmeghallgatás, amely

Részletesebben

Napirendi pontok tárgyalása:

Napirendi pontok tárgyalása: Rábakecöl Községi Képviselő-testülete 11/2011. szám JEGYZŐKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2011. szeptember 26-án (hétfőn) 18,00 órakor megtartott képviselő-testületi

Részletesebben

2015. December Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XIV. évf. 12. szám. Mindenki Karácsonya 2015

2015. December Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XIV. évf. 12. szám. Mindenki Karácsonya 2015 SZIGLIGETI HARSONA 2015. December Szigliget Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa XIV. évf. 12. szám Mindenki Karácsonya 2015 Már napokkal Karácsony előtt díszbe öltözött a Főtér. Megérkezett a karácsonyfa,

Részletesebben

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V

DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 80-11/2013/X J E G Y Z Ő K Ö N Y V DUNAREMETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. NOVEMBER 18-ÁN MEGTARTOTT KÖZMEGHALLGATÁSRÓL ÉS NYILVÁNOS

Részletesebben

Boldog újesztendıt kedves Tótiak!

Boldog újesztendıt kedves Tótiak! Káptalantóti Önkormányzat lapja /a Megyei Önkormányzat támogatásával/ VI. évfolyam 1. szám Boldog újesztendıt kedves Tótiak! Óév búcsúztatásaként szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni minden

Részletesebben

Karácsonyi köszöntő. Csitári-Hock Tamás. Szalapa Község Képviselő-testülete nevében minden szalapai lakosnak és családjának kívánok:

Karácsonyi köszöntő. Csitári-Hock Tamás. Szalapa Község Képviselő-testülete nevében minden szalapai lakosnak és családjának kívánok: Karácsonyi köszöntő Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. 2012 E-mail: program@kanjiza.rs Telefon: +381 24 875 166

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. 2012 E-mail: program@kanjiza.rs Telefon: +381 24 875 166 ESEMÉNYNAPTÁR Magyarkanizsa HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁJUS 28. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁJUS 28. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015. MÁJUS 28. NAPJÁN TARTOTT RENDES, NYÍLT KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1 11/2015. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám VVILONYA RÓLUNK SZÓL 2009 V.év. 5.szám Kiadja: 8194 Vilonya, Hétvezér u.22. http://www.vilonya.eu e-mail: vilonyaert@vilonya.eu Testvértelepülésünk Nyitracsehi EGY KÖZSÉG A TÉRKÉPEN: VILONYA, DE NEKÜNK

Részletesebben

s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t

s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t A l e g f o n t o s a b b s z a k á c s Te v a g y! Borbás Marcsi A sűrűje 10 0 sz í v m e l enge t ő r e cep t Borbás Marcsi Asűrűje A könyv alkotói: Borbás Marcsi Antal Csilla Borbás Dorottya Krisztics

Részletesebben

Hírlevél RÉPCESZEMEREI SZEMEREY CSALÁDI TALÁLKOZÓ. Répceszemere névadó családja Zemere, Szemere, Szemerei, Szemerey

Hírlevél RÉPCESZEMEREI SZEMEREY CSALÁDI TALÁLKOZÓ. Répceszemere névadó családja Zemere, Szemere, Szemerei, Szemerey RÉPCESZEMEREI Hírlevél VI. évfolyam, 1 szám 2010. Május SZEMEREY CSALÁDI TALÁLKOZÓ A Répceszemeréért Egyesület hagyományőrző tevékenységei között szerepel a falu múltjának ápolása. Ennek a gondolatnak

Részletesebben

Kerekes Kollégium - Diákbizottsági Képzés Pályázat

Kerekes Kollégium - Diákbizottsági Képzés Pályázat Kerekes Kollégium - Diákbizottsági Képzés Pályázat Tervezett időpont: 2016. 02. 05-07. Helyszín: Szentendre A résztvevők bemutatása: A pályázók az ELTE Kerekes Kollégium Diákbizottsága, illetve a meghívott

Részletesebben

Hétvégi Ingatlan Tulajdonosok Hírlevele!

Hétvégi Ingatlan Tulajdonosok Hírlevele! Hétvégi Ingatlan Tulajdonosok Hírlevele! Hasznos információk és tájékoztató. Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2012. évre vonatkozóan az Önkormányzat Képviselő-testülete a kommunális adó mértékét nem módosította

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉRDEKŰ LAPJA. Önkormányzati hírek

AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉRDEKŰ LAPJA. Önkormányzati hírek 2 AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉRDEKŰ LAPJA Önkormányzati hírek Kedves Lakosaink! A 2012. szeptember 27-i Képviselő-testületi ülésen az alábbi döntések születtek. Megtárgyalta és elfogadta a Képviselő-testület a

Részletesebben

H í r l e v é l. 2011. április ÉLETET AJÁNDÉKOZOTT!

H í r l e v é l. 2011. április ÉLETET AJÁNDÉKOZOTT! H í r l e v é l Zarándokoknak, útépítőknek, partnereknek 2011. április Lelkivezetői gondolatok ÉLETET AJÁNDÉKOZOTT! 8 nappal Húsvét ünnepe előtt Jézus Krisztus megmutatta az emberiségnek és a világnak,

Részletesebben

Bronze Website Award. Ismét bronzérmesek

Bronze Website Award. Ismét bronzérmesek XVII. évfolyam VII. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Botos Sándor, Görbe Károly, Kiss Katalin, Varga István, Dr. Rédecsi Árpád képviselő 29 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. február 23-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

Igazgatási Osztályvezető megjelent. Meghívott: Dr. Nagy Szabina Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal Hivatalvezető

Igazgatási Osztályvezető megjelent. Meghívott: Dr. Nagy Szabina Somogy Megyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal Hivatalvezető JEGYZŐKÖNYV Készült Ordacsehi Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. november 25-én, 17 órakor kezdődő, az Önkormányzat hivatali helyiségében megtartott nyilvános üléséről. A Képviselő-testületi

Részletesebben

Faluújság Bakonypéterd

Faluújság Bakonypéterd 2012. szeptember-október III. évfolyam 9-10. szám Faluújság Bakonypéterd KÖZSÉGI TÁJÉKOZTATÓ Bakonypéterd Község Önkormányzatának ingyenes kiadványa A tartalomból: Tájékoztató 2 Rendezvények 3-4 Töklámpás,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Mezőszemere Község Önkormányzat Képviselő-testület rendkívüli üléséről 2012. április 4-én (szerda) du. 18 órai kezdettel.

Jegyzőkönyv. Készült: Mezőszemere Község Önkormányzat Képviselő-testület rendkívüli üléséről 2012. április 4-én (szerda) du. 18 órai kezdettel. 138 Jegyzőkönyv Készült: Mezőszemere Község Önkormányzat Képviselő-testület rendkívüli üléséről 2012. április 4-én (szerda) du. 18 órai kezdettel. Az ülés helye: Mezőszemere Község Önkormányzat tanácskozó

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 3. szám, 2015. március 3. szám - 2015. március Apró lépések a családokért Néhány évvel ezelőtt egy kolléganőm felhívott, hogy nem tudja, mit csináljon, ugyanis abortuszra

Részletesebben

Ki Érted Véled szállna szembe

Ki Érted Véled szállna szembe XVIII. évfolyam 7. szám 2006. augusztus 16. Ki Érted Véled szállna szembe Vajon tudták, érezték Vajk szülei, amikor újszülött gyermekükre néztek, hogy fiúk mennyire fontos szerepet fog betölteni a magyarság

Részletesebben

2016. január 22-24. péntek-vasárnap

2016. január 22-24. péntek-vasárnap Szent Vince napján ismét együtt egy újabb kiváló évjáratért 2016. január 22-24. péntek-vasárnap A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint ha megcsordul Vince, tele lesz

Részletesebben

A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEK HATÓSÁGI KIVIZSGÁLÁSAI MAGYARORSZÁGON. Hiányosságok és ajánlások

A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEK HATÓSÁGI KIVIZSGÁLÁSAI MAGYARORSZÁGON. Hiányosságok és ajánlások A PSZICHIÁTRIAI VISSZAÉLÉSEK HATÓSÁGI KIVIZSGÁLÁSAI MAGYARORSZÁGON Hiányosságok és ajánlások ÁLLAMPOLGÁRI BIZOTTSÁG AZ EMBERI JOGOKÉRT ALAPÍTVÁNY 2008 Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3.) SZOC-AP-15 azonosítószámú pályázat kapcsán döntés a pályázat benyújtásáról Előadó: Búza Zsolt polgármester

Jegyzőkönyv. 3.) SZOC-AP-15 azonosítószámú pályázat kapcsán döntés a pályázat benyújtásáról Előadó: Búza Zsolt polgármester Jegyzőkönyv Készült: Baks Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2015. április 22. napján megtartott rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: a Polgármesteri Hivatal házasságkötő terme Jelen

Részletesebben

Kocsis György. Családi hétvége gyermekotthonban nevelkedő gyerekek és családtagjaik részére

Kocsis György. Családi hétvége gyermekotthonban nevelkedő gyerekek és családtagjaik részére Kocsis György Családi hétvége gyermekotthonban nevelkedő gyerekek és családtagjaik részére Az oroszlányi gyermekotthon 1967 óta áll a fővárosi gyermekvédelem szolgálatában. Kezdetben csak lány növendékei

Részletesebben

Húsvét a Bruderhofban

Húsvét a Bruderhofban Húsvét a Bruderhofban 1998 augusztusában Gyurka bácsi bíztatására az akkor 6 fős családunk elrepült az angliai Beech Grove nevű protestáns eredetű, megújult hutteri gyökerű családközösségbe. Erről a 6

Részletesebben

Dr. Kutnyányszky Valéria

Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria 2009 őszén egy hónapot töltött a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Kiwanjában. A bükkösdi homeopátiás orvos az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU)

Részletesebben

18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve

18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve 18/2010. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. november 24-én megtartott ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november

Részletesebben

www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi

www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi VIII. évf. 3. sz. 2011. június www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi ajándékot önkormányzat falujának, mint egy ilyen szép óvodát mint a mienk? Május 28- án vehették birtokukba óvodásaink

Részletesebben

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh XI. évf. 6. sz. 2014. december www.kiralyhegyes.hu "Áldás szálljon házatokra, meghitt béke lengje be, boldogságnak légy forrása, szóljon errõl Szenteste!" Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő

Részletesebben

AKTUÁLIS. Adventi várakozásban

AKTUÁLIS. Adventi várakozásban AKTUÁLIS A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2003 óta hagyománnyá vált keresztállítási missziójához egyre több településen mûködõ szervezetük kapcsolódik. Az idén ötven helyen állítottak keresztet Advent

Részletesebben

A KISSZÉKELYI ÖNKORMÁNYZAT ÉS A KISSZÉKELYI KULTURÁLIS EGYESÜLET LAPJA

A KISSZÉKELYI ÖNKORMÁNYZAT ÉS A KISSZÉKELYI KULTURÁLIS EGYESÜLET LAPJA X. évfolyam 9. - 10. szám K I C S I FA L U N K A I ÖNKORMÁNYZAT ÉS A I KULTURÁLIS EGYESÜLET LAPJA Az államfő 2014. október 12.-ére írta ki a választás napját. Polgármestert és képviselőket kellett választani.

Részletesebben

Az év múzeuma 2010 pályázat

Az év múzeuma 2010 pályázat "Ahhoz, hogy el tudjuk helyezni magunkat a világmindenség óriási körforgásában - ebben az időtlen, végtelen folyamatban - ismernünk kell múltunkat, személyes gyökereinket, valamint történelmünket is. Ismernünk

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről. Jegyzőkönyv Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről. Jelen voltak: Bogács Község Képviselő-testülete a mellékelt jelenléti ív szerint Kásáné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 8481 Somlóvásárhely, Szabadság tér 1. Szám: Svh/62-2/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlóvásárhely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Előterjesztés a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló... /2011. (. ) Ör. számú rendelet megalkotásához. (Első olvasat)

Előterjesztés a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló... /2011. (. ) Ör. számú rendelet megalkotásához. (Első olvasat) Előterjesztés a zajvédelem helyi szabályozásáról szóló.. /2011. (. ) Ör. számú rendelet megalkotásához (Első olvasat) Tisztelt Bizottságok! Az elmúlt évek folyamán mind írásban, mint szóban rendszeresen

Részletesebben

Benei Hírmondó IX. évfolyam VI. szám 2011. november-december Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa

Benei Hírmondó IX. évfolyam VI. szám 2011. november-december Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa Benei Hírmondó IX. évfolyam VI. szám 2011. november-december Ladánybene Polgármesteri Hivatalának Információs Kiadványa Minden kedves olvasónak kellemes karácsonyi ünnepeket, és sikerekben gazdag, boldog

Részletesebben

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A Matematika 4. évfolyam eszközök diákok és csoportok részére 1. félév A kiadvány KHF/2568-5/2009. engedélyszámon 2009.05.13. időponttól tankönyvi engedélyt kapott Educatio

Részletesebben

Görög László polgármester

Görög László polgármester NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2012. június 01-én megtartott rendkívüli testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) előterjesztése c.) határozata d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

Kedves Csepeliek! Kellemes nyarat, jó időtöltést kívánok! Borbély Lénárd Csepel polgármestere

Kedves Csepeliek! Kellemes nyarat, jó időtöltést kívánok! Borbély Lénárd Csepel polgármestere Kedves Csepeliek! Az elmúlt években Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata nyaranta is színes, változatos programokat kínál a kerületünkben élők számára. Ez idén sem lesz másképpen. Célunk, hogy olyan

Részletesebben

Növekvő gyermeklétszámok

Növekvő gyermeklétszámok IX. évf. 5. sz. 2012. augusztus www.kiralyhegyes.hu Növekvő gyermeklétszámok óvodánkban, iskolánkban Palánta ültetvényezések a fóliasátorban Útkarbantartási munkálatok Egészségügyi szűrővizsgálatok Ingyenes

Részletesebben

Advent első vasárnapjára készültünk

Advent első vasárnapjára készültünk Dunaszentmiklós 2015. november Dunaszentmiklósi hírlevél Német Nemzetiségi Önkormányzat Dunaszentmiklós Római Katolikus Egyházközség Dunaszentmiklós Dunaszentmiklós Község Önkormányzata 36. szám Advent

Részletesebben

2015. november. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Kedves Nagypalliak!

2015. november. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Kedves Nagypalliak! Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Kedves Nagypalliak! Minden évben a téli hónapokban ismét gazdagabb programokkal várjuk a lakosságot különböző rendezvényeinkre. Miután a betakarításoknak

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/1/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. január 27-i ülésére Tárgy: Beszámoló az IKSZT működésének

Részletesebben

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2012. augusztus 27.-én a községi önkormányzat tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: - Szuha község polgármestere: Tóth Zoltán István - 4 fő települési

Részletesebben

Beszámoló A Dévaványai Cigány Kisebbségi Önkormányzat 4 éves tevékenységéről

Beszámoló A Dévaványai Cigány Kisebbségi Önkormányzat 4 éves tevékenységéről Beszámoló A Dévaványai Cigány Kisebbségi Önkormányzat 4 éves tevékenységéről Dévaványa város életében 2006-ban alakult meg először kisebbségi önkormányzat a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 8/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vasszécseny Község Képviselő-testületének 2014. június 2-án megtartott üléséről Hozott döntések: 37/2014. számú határozat telekegyesítés újratárgyalásáról 38/2014. számú határozat

Részletesebben

Az új AJKP generációnak...

Az új AJKP generációnak... Az új AJKP generációnak...... a csapattól 2007. Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium Riport Kiss Pál tanár úrral - Mióta nevelőtanár a Cserkóban? - 5 éve vagyok nevelőtanár a kollégiumban, és egy éve dolgozom

Részletesebben

T estüle ti Hírek. Mindenkit szeretettel várunk az idei Falunapra! Részletek a 2. oldalon. Studer Imre polgármester. www.bikal.hu. 2014.

T estüle ti Hírek. Mindenkit szeretettel várunk az idei Falunapra! Részletek a 2. oldalon. Studer Imre polgármester. www.bikal.hu. 2014. Bikali Újság 2014. június Reviczky Gyula Nyári dal...vadvirágokat szedek S kötözöm füzérbe. Vagy a fűben heverek, S felnézek az égre. S haja hopp! A madárral dalolok... Szép világ, te, jó napot! www.bikal.hu

Részletesebben

Meghittség és gyengédség. Az egyik karácsonyi

Meghittség és gyengédség. Az egyik karácsonyi BALATONFENYVES KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA XXII. évfolyam 2015. DECEMBER Meghittség és gyengédség. Az egyik karácsonyi szentmisém (egy kápolnában, ahol nem volt világítás, csak néhány gyertyafény pislákolt

Részletesebben

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Képviselő-testületi ülésről 2012. 05. 23. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 198-25/2012. Jegyzőkönyv Inárcs Községi Önkormányzat

Részletesebben

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március

kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március Ifi kereplõ III. évfolyam 3. szám - 2014. március www.shipsarmellek.hu ship.sarmellek@gmail.com 2014. április 11-én, pénteken 19 órától Öbölből vödörbe színházi előadás Nyertes Zsuzsával és Heller Tamással

Részletesebben

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének

TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT. 2013. január 30-án megtartott ülésének Szám: 230/2013. TISZAUG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 2013. január 30-án megtartott ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Tartalom: 1/2013.(I.31.) számú önkormányzati RENDELET A

Részletesebben

1.) HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításához szükséges tervezési szerződés jóváhagyása Előterjesztő: Faa Béla polgármester

1.) HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) módosításához szükséges tervezési szerződés jóváhagyása Előterjesztő: Faa Béla polgármester Gara Község Képviselő-testülete 5/2012. (nyilvános) J e g y z ő k ö n y v Készült: Gara község képviselő-testület 2012. április 12-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Körjegyzőségi Hivatal

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu MEGHÍVÓ Városlőd Község Polgármestere összehívja a képviselő-testület

Részletesebben

lényege az, hogy mi kerül A sűrűje 2. Borbás Marcsi 100 recept a családi asztalra

lényege az, hogy mi kerül A sűrűje 2. Borbás Marcsi 100 recept a családi asztalra A magyar gasztronómia lényege az, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Borbás Marcsi A sűrűje 2. 100 recept a családi asztalra Borbás Marcsi Asűrűje 2. A könyv alkotói: Borbás Marcsi Antal Csilla Borbás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Szám:600/7/2015. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 04. 29-én megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Magyar karácsonyi népszokások 3.rész

Magyar karácsonyi népszokások 3.rész 2014 december 26. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Régen a karácsony elképzelhetetlen lett volna az ünnephez kapcsolódó

Részletesebben

T á r g y s o r o z a t a. 2. Tsp. Előterjesztés az önkormányzat által kiadandó újsággal kapcsolatban

T á r g y s o r o z a t a. 2. Tsp. Előterjesztés az önkormányzat által kiadandó újsággal kapcsolatban 2009. szeptember 10-én 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 195-198 T á r g y s o r o z a t a 1. Tsp. Előterjesztés a közbeszerzési szakértő

Részletesebben

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám

CSENGŐSZÓ. A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám CSENGŐSZÓ A Császártöltési Német Nemzetiségi Általános Iskola diáklapja 2015/2016-os tanév 2. szám Készítették: A Diák-újságíró szakkör tagjai: Juhász Valentina, Jónás Levente, Flórián Zsolt, Prohászka

Részletesebben

SZASZÁÉK gondoskodnak.

SZASZÁÉK gondoskodnak. ÉBREDÉS A PÁRI IFJÚSÁGI ÉS NEMZETISÉGI EGYESÜLET TÁJÉKOZTATÓ SZÓRÓLAPJA 2009. JÚNIUS PÁRI, Nagy utca 24. Teleház Telefon: 74/887-391 E-mail: ebredes.pari@vipmail.hu Meghívó PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY A Pári Ifjúsági

Részletesebben

Jegyzői tájékoztató. Tisztelt Tápiószecsőiek! Kedves Tápiószecsőiek!

Jegyzői tájékoztató. Tisztelt Tápiószecsőiek! Kedves Tápiószecsőiek! 1 2 Jegyzői tájékoztató Tisztelt Tápiószecsőiek! Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat képviselőtestülete december havi első ülésére december 10-én került sor. Testületünk az alábbi témákkal kapcsolatosan

Részletesebben

ERASMUS Tanulmányúti Beszámoló Finnország, Kuopio 2007/2008 őszi és tavaszi félév

ERASMUS Tanulmányúti Beszámoló Finnország, Kuopio 2007/2008 őszi és tavaszi félév ERASMUS Tanulmányúti Beszámoló Finnország, Kuopio 2007/2008 őszi és tavaszi félév Szekeres Péter kooperos hallgató vagyok a Kandóról! Az utolsó utáni évben úgy döntöttem hogy jó lenne szerencsét próbálni

Részletesebben

A magyar lakosság utazási szokásai, 2010

A magyar lakosság utazási szokásai, 2010 1 A magyar lakosság utazási szokásai, 2010 A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából készítette a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató Társaság A Magyar Turizmus Zrt. megbízásából a M.Á.S.T. Piac- és Közvéleménykutató

Részletesebben

K I S B Í R Ó KISBÍRÓ KISBÍRÓ KISBÍRÓ KISBÍRÓ - 1 - TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT... A REGÖLYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2001.SZEPT. 10. IV.ÉVFOLYAM IV.

K I S B Í R Ó KISBÍRÓ KISBÍRÓ KISBÍRÓ KISBÍRÓ - 1 - TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT... A REGÖLYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2001.SZEPT. 10. IV.ÉVFOLYAM IV. K I S B Í R Ó A REGÖLYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2001.SZEPT. 10. IV.ÉVFOLYAM IV.SZÁM TESTÜLETI ÜLÉSEN TÖRTÉNT... A Kisbíró legutóbbi megjelenése óta egy testületi ülést tartottak a képviselők. A szeptember 4-ei

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett meghozta alábbi határozatát. Határozat

Jegyzőkönyv. A képviselő-testület 5 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett meghozta alábbi határozatát. Határozat Jegyzőkönyv Készült: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében 2011. február 15-én tartott nyílt üléséről. Jelen voltak: Gémes

Részletesebben

Készült: Kesztölc község Képviselő-testületének rendkívüli ülésén 2011. január 26-án. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme

Készült: Kesztölc község Képviselő-testületének rendkívüli ülésén 2011. január 26-án. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme J e g y z ő k ö n y v Készült: rendkívüli ülésén 2011. január 26-án. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: Kochnyák Sándor, Nebehaj Rudolfné, Radovics Istvánné, Simonek Antal, Szivek

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v az Országos Kisebbségi Bizottság 2008. december 16-án, kedden, 11 órakor az Oktatási és Kulturális Minisztérium (Budapest V. Szalay utca 10-14.) 610. számú tárgyalójában megtartott

Részletesebben

2010. II. negyedév Választási különszám VI. évfolyam II. szám Országgyűlési képviselőnk: Arnóth Sándor

2010. II. negyedév Választási különszám VI. évfolyam II. szám Országgyűlési képviselőnk: Arnóth Sándor 2010. II. negyedév Választási különszám VI. évfolyam II. szám Országgyűlési képviselőnk: Arnóth Sándor 1.Mióta foglalkozik közügyekkel? Mit jelent az Ön számára a választókerülete? - Tősgyökeres püspökladányi

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 25-i üléséről

Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 25-i üléséről Jegyzőkönyv Készült Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. május 25-i üléséről Jelen vannak: csatolt jelenléti ív szerint. Jelen vannak Képviselő-testület tagjai közül: Pátrovics

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Teskánd Község Önkormányzat Képviselőtestülete 2011. szeptember 13-i rendes üléséről. Jelen vannak: Tóth Istvánné polgármester, Gehér Mariann,Bogár István, Dormán Jenő,

Részletesebben

2014. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja

2014. június. Nagypall Község Önkormányzatának lapja Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Elballagtak nagycsoportos óvodásaink. Búcsút vettek az óvodától, az óvó néniktől, kispajtásoktól és a játékoktól. Szeptembertől várja őket az iskolapad.

Részletesebben

HÍRLEVÉL. A helyi csoportok adatai, közleményei:

HÍRLEVÉL. A helyi csoportok adatai, közleményei: HÍRLEVÉL Tisztelt egyesületi Tagtársunk! Szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önt és kedves családját. A Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete Elnöksége megtisztelőnek tartja, hogy Ön továbbra

Részletesebben

Áprily Lajos emléke Nagyenyeden

Áprily Lajos emléke Nagyenyeden Józsa Miklós Áprily Lajos emléke Nagyenyeden Áprily Lajos, a jeles transzszilván költő 1887. november 14-én született Brassóban. Édesapja Jékely Lajos, édesanyja Zigler Berta. A család két év múlva Parajdra

Részletesebben

KÜLÖNSZÁM! B E S Z Á M O L Ó. Nyírlugos Város Önkormányzata 2006 2010. évi tevékenységéről KÜLÖNSZÁM!

KÜLÖNSZÁM! B E S Z Á M O L Ó. Nyírlugos Város Önkormányzata 2006 2010. évi tevékenységéről KÜLÖNSZÁM! A NYÍRLUGOSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA KÜLÖNSZÁM 2010. szeptember B E S Z Á M O L Ó Nyírlugos Város Önkormányzata 2006 2010. évi tevékenységéről Ismét eltelt négy év. Az 1990. szeptember 30-i első szabad önkormányzati

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tájékoztatás. Beharangozó

MEGHÍVÓ. Tájékoztatás. Beharangozó 2009. május 3. évf. 4. szám K ö r n y e K ö z s é g I n f o r m á c i ó s l a p j a Tájékoztatás A meghirdetett háziorvosi feladat-ellátás helyettesítésére két pályázat érkezett be az önkormányzathoz.

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február

V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február Pontot TETT-ek az alszerzõdések végére 3. oldal TETT HÍRLAP BÁTASZÉK BÁTAAPÁTI CIKÓ FEKED MÓRÁGY MÕCSÉNY VÉMÉND V. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2014. január-február EZÉRT TET(T)SZIK NEKEM A TELEPÜLÉSEM... Fogalmazásíró

Részletesebben

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról

Tárgy: Tapasztalatok a nyári szezonról 1 Közművelődési Intézmény és Könyvtár 8174 Balatonkenese, Táncsics M. u. 24. Pf.: 88. Tel./Fax: 88/594-500 E-mail: kulturakenese@invitel.hu www.balatonkenese.hu Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

Az iráni nagykövet látogatása településünkön

Az iráni nagykövet látogatása településünkön Jászkiséri Tudósító A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS KIADVÁNYA Az iráni nagykövet látogatása településünkön XI.évfolyam 5.szám AZ Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete, Szaid Szejed Agha Banihasemi

Részletesebben

A környék legjobb sulija

A környék legjobb sulija A környék legjobb sulija Szerintem minden diák egyetért velem, ha azt mondom, hogy egy jó suliban rengeteg a program. Persze az még jobb lenne, ha a gyerekeknek kellene tanítania a tanárokat, de ezt sajnos

Részletesebben

Nem a félelemnek a lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim. 1,7) 2005-ben konfirmált fiatalok

Nem a félelemnek a lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim. 1,7) 2005-ben konfirmált fiatalok 2005/6 Nem a félelemnek a lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim. 1,7) 2005-ben konfirmált fiatalok Szivárványívemet helyezem a felhőkre, az lesz a jele a szövetségnek,

Részletesebben

elnevezésű rendezvénysorozat részeként 2016. április 5-én kedd, településünkön tartandó ünnepségre.

elnevezésű rendezvénysorozat részeként 2016. április 5-én kedd, településünkön tartandó ünnepségre. XXVI. ÉVFOLYAM 3. SZÁM, 2016. MÁRCIUS MEGHÍVÓ Szeretettel meghívok minden helyi lakost a TAVASZI HADJÁRAT elnevezésű rendezvénysorozat részeként 2016. április 5-én kedd, településünkön tartandó ünnepségre.

Részletesebben