*Eg-Gü Fürdőszoba tisztító

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "*Eg-Gü Fürdőszoba tisztító"

Átírás

1 Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. *Felülvizsg{lat: verzió *Eg-Gü Fürdőszoba tisztító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a v{llalat/v{llalkoz{s azonosít{sa *1.1. Termékazonosító: Eg-Gü Fürdőszoba tisztító Kiszerelés: 1 liter Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhaszn{l{sa, illetve ellenjavallt felhaszn{l{sa: Fürdő- és szanitertisztító A biztons{gi adatlap sz{llítój{nak adatai: Gy{rtó: Dr. Weipert & Co. Nachf. GmbH Scheidmühlenweg 3 5D Aachen-Eilendorf Tel: + 49 (0) , fax: + 49 (0) Honlap: eureka@eureka.com.gr Forgalmazó: Agriment Kft Szeged, Mozdony u. 12/C. Biztons{gi adatlapért felelős személy: info@agriment.hu 1.4. Sürgősségi telefonsz{m: Orsz{gos Kémiai Biztons{gi Intézet (National Institute of Chemical Safety) Egészségügyi Toxikológiai T{jékoztató Szolg{lat (Health Toxicological Information Service) Budapest, HU Telefon: (0-24 h, HU-EN) Mentők: 104, Tűzoltók: 105, Rendőrség: 107, Katasztrófavédelem: SZAKASZ: A veszély meghat{roz{sa 2.1. Az anyag vagy keverék oszt{lyoz{sa: A 44/2000. EüM rendelet szerint a termék nincs veszélyes készítményként oszt{lyozva. Az oszt{lyoz{s a készítmények oszt{lyoz{s{ra vonatkozó hat{lyos EU szab{lyoz{s sz{mít{si módszere szerint történt, de figyelembe vették a céges és szakirodalmi adatokat is. *2.2. Címkézési elemek: Nem jelölésköteles. Összetevők: < 5 % nem ionos felületaktív anyag, illatanyag Egyéb veszélyek: PBT és vpvb értékelés nem alkalmazható. 3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok *3.2. Keverékek Veszélyes összetevők a 44/2000. EüM rendelet és az 1272/2008/EK EPT rendelet szerint: A következő veszélyes anyagok és m{s, nem veszélyes adalékok keveréke Komponensek Tömeg % CAS sz{m EINECS sz{m 44/2000. EüM r. 1272/2008/EK EPT r. sulphamidic acid; sulphamic acid; sulfamic acid/ szulfamidsav, 2, Xi Irritatív R36/38; R52/53 Skin Irrit. 2 H315, Eye Irrit. 2 H319, Aquatic Chronic 3 H412 1/7.

2 szulfaminsav Isotridecanol, 3-20 EO / Izotridekanol, 3-20 EO 2, Xn [rtalmas R22; Xi Irritatív R36/38 Acute Tox. oral 4 H302, Skin Irrit. 2 H315, Eye Irrit. 2 H319 Az R- és H-mondatok teljes szövegét és a 648/2004/EK EPT rendelet szerinti inform{ciókat l{sd a 16. szakaszban! 4. SZAKASZ: Elsősegély-nyújt{si intézkedések: 4.1. Az elsősegély-nyújt{si intézkedések ismertetése [ltal{nos: Nincs különösebb előír{s. Belégzés: Biztosítsunk friss levegőt. Rosszullét esetén forduljunk orvoshoz. Bőrrel érintkezve: [ltal{ban a termék nem irrit{lja a bőrt. Szembejut{s: A nyitott szemet mossuk ki folyó vízzel néh{ny percig.. Lenyelés: Tartós tünetek esetén forduljunk orvoshoz A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hat{sok 4.3. A szükséges azonnali orvosi ell{t{s és különleges ell{t{s jelzése 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések 5.1. Oltóanyag Megfelelő oltóanyagok: CO2, por vagy vízpermet. Nagyobb tüzeket vízpermettel vagy alkohol{lló habbal oltsunk Az anyagból vagy a keverékből sz{rmazó különleges veszélyek 5.3. Tűzoltóknak szóló javaslat: 6. SZAKASZ: Intézkedések véletlenszerű expozíción{l 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti elj{r{sok Nincs előírva Környezetvédelmi óvintézkedések Hígítsuk fel bőven vízzel. A terméket ne engedjük csatorn{ba, felszíni és talajvízbe A területi elhat{rol{s és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai Itassuk fel folyadékmegkötő anyaggal (homok, diatómaföld, savmegkötők, {ltal{nos kötőanyagok, fűrészpor) Hivatkoz{s m{s szakaszokra Nem szabadul fel veszélyes anyag. A biztons{gos kezelésre vonatkozó inform{ciókat l{sd a 7. szakaszban. A személyi védőfelszerelésre vonatkozó inform{ciókat l{sd a 8. szakaszban. Az {rtalmatlanít{sra vonatkozó inform{ciókat l{sd a 13. szakaszban. 2/7.

3 7. SZAKASZ: Kezelés és t{rol{s 7.1. A biztons{gos kezelésre ir{nyuló óvintézkedések Tűz- és robban{svédelem: 7.2. A biztons{gos t{rol{s feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Előír{sok a t{roló-helyiségekre és a tart{lyokra: Együtt-t{rol{si inform{ciók: Nincsenek előír{sok. Tov{bbi t{rol{si inform{ciók: Nincsenek Meghat{rozott végfelhaszn{l{s (végfelhaszn{l{sok) 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Tov{bbi tervezési és műszaki inform{ciók: A 7. szakaszban leírtakhoz képest nincs tov{bbi inform{ció Ellenőrzési paraméterek A termékre és a komponensekre nincsenek meghat{rozva munkahelyi expozíciós hat{rértékek az adatlap kibocs{t{sakor hat{lyos 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendeletben Az expozíció ellenőrzése [ltal{nos biztons{gi és munkahigiéniai óvintézkedések: A vegyszerekkel való munkavégzés {ltal{nos szab{lyait tartsuk be.. Személyi védőeszközök: Légzésvédelem: Nincs előírva. Kézvédelem: Védőkesztyű. A védőkesztyű anyag{nak {thatolhatatlannak és ellen{llónak kell lennie a termékkel/anyaggal/készítményeivel/ keverékeivel szemben. Vizsg{latok hi{ny{ban nem tudunk aj{nl{st tenni a terméknek/készítménynek/keveréknek megfelelő védőkesztyű anyag{ra. A kesztyűanyag kiv{laszt{s{n{l tekintettel kell lenni az {teresztési időre, a diffúziós ar{nyra és a leboml{sra. A megfelelő védőkesztyű kiv{laszt{sa nem csak a kesztyű anyag{tól függ, hanem sz{mos olyan minőségi jellemzőtől is, amelyek kesztyűgy{rtónként eltérőek lehetnek. Mivel a termék különböző anyagok keveréke, ezért a kesztyű ellen{lló-képessége nem sz{mítható ki, így a felhaszn{l{s előtt ki kell prób{lni. A pontos {ttörési időt a védőkesztyű gy{rtój{nak kell meghat{roznia, s azt ut{na be kell tartani. Szemvédelem: [ttöltésnél védőszemüveg haszn{lata aj{nlott. 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdons{gok 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdons{gokra vonatkozó inform{ció a) Külső jellemzők: Vörös folyadék. b) Szag: Citrom. 3/7.

4 c) Szagküszöbérték: Nincs meghat{rozva. d) ph-érték (20 C): 2. e) Olvad{spont/fagy{spont: Nincs meghat{rozva. f) Kezdeti forr{spont és forr{sponttartom{ny: 100 C. g) Lobban{spont: h) P{rolg{si sebesség: Nincs meghat{rozva. i) Tűzveszélyesség (szil{rd, g{zhalmaz{llapot): j) Felső/alsó gyullad{si hat{r vagy robban{si tartom{nyok: Nincs meghat{rozva. k) Gőznyom{s (20 C): 23 hpa. l) Gőzsűrűség: Nincs meghat{rozva. m) Relatív sűrűség: Nincs meghat{rozva. Sűrűség (20 C): 1,075 g/cm 3. n) Oldékonys{g vízben: Teljesen elegyíthető. o) Megoszl{si h{nyados: n-oktanol/víz: Nincs meghat{rozva. p) Öngyullad{si hőmérséklet: A termék nem öngyulladó. q) Boml{si hőmérséklet: Nincs meghat{rozva. r) Viszkozit{s: Nincs meghat{rozva. s) Robban{sveszélyes tulajdons{gok: A termék nem robban{sveszélyes. t) Oxid{ló tulajdons{gok: Nincs adat Egyéb inform{ciók: Oldószer-tartalom: - szerves oldószer: 0,0% - víztartalom: 87,0 % - VOC (EU): 0,00 % Sz{razanyag tartalom: 13,0 % 10. SZAKASZ: Stabilit{s és reakciókészség Reakciókészség: Nincs inform{ció Kémiai stabilit{s: Előír{sszerű felhaszn{l{s esetén nincs boml{s A veszélyes reakciók lehetősége: Veszélyes reakciók nem ismeretesek Kerülendő körülmények: Nem összeférhető anyagok: Veszélyes boml{stermékek: Nem ismeretesek. 4/7.

5 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok A toxikológiai hat{sokra vonatkozó inform{ció Akut toxicit{s: Közvetlen irrit{ció: - bőrön: Nincs irritatív hat{s. - szemen: Nincs irritatív hat{s. Szenzibiliz{ció: Szenzibiliz{ló hat{s nem ismeretes. Tov{bbi toxikológiai inform{ciók: A termék a hat{lyos EU-szab{lyoz{s sz{mít{si módszere szerint nincs veszélyes készítményként oszt{lyozva. Előír{sszerű felhaszn{l{s esetén a termék nem okoz semmilyen egészségk{rosod{st tapasztalataink és inform{cióink szerint. 12. SZAKASZ: Ökológiai inform{ciók Toxicit{s: Vízi toxicit{s: Perzisztencia és lebonthatós{g: Bioakkumul{ciós képesség: A talajban való mobilit{s: A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei: A PBT- és vpvb-értékelés nem alkalmazható Egyéb k{ros hat{sok: [ltal{nos megjegyzések:a termékben lévő felületaktív anyagok megfelelnek a mosószerekre vonatkozó 648/2004/EK EPT rendelet leboml{si előír{sainak. Az ezt al{t{masztó adatok a tagorsz{gok illetékes hatós{gain{l rendelkezésre {llnak, s kérésre elérhetőek a mosószergy{rtók sz{m{ra is. Vízminőség veszélyességi oszt{ly (német szab{lyoz{s) (gy{rtói besorol{s): 1 (kevéssé veszélyes a vizekre). Hígítatlanul vagy nagyobb mennyiségben ne engedjük talajvizekbe, vízforr{sokba vagy szennyvízrendszerekbe jutni. Hígítatlanul vagy semlegesítés nélkül nem szabad vízbe vagy csatorn{ba engedni. 13. SZAKASZ: Ártalmatlanít{si szempontok Hulladékkezelési módszerek: Aj{nl{sok: Tartsuk be a helyi, nemzeti, hatós{gi előír{sokat; a szermaradékra és a hulladékokra a 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet, a csomagol{sokra a 94/2002. (V. 5.) Korm. rendelet figyelembe vételével kell elj{rni. Európai Hulladék Jegyzék (EWC) sz{m: Az {ltalunk javasolt EWC sz{mok csak aj{nl{sok, amit a hulladék keletkezési körülményei módosíthatnak, ezért új besorol{sra lehet szükség: 5/7.

6 - szermaradék/hulladék: Kisebb mennyiségbe h{ztart{si hulladékkal együtt kezelhető. 07 SZERVES KÉMIAI FOLYAMATOKBÓL SZ[RMAZÓ HULLADÉKOK zsírok, kenőanyagok, szappanok, mosószerek, fertőtlenítőszerek és kozmetikumok termeléséből, kiszereléséből, forgalmaz{s{ból és felhaszn{l{s{ból sz{rmazó hulladékok * vizes mosófolyadékok és anyalúgok - kiürült, tisztítatlan göngyöleg: A helyi szab{lyoz{sok szerint {rtalmatlanítsuk. Aj{nlott tisztítószer: víz, szükség esetén tisztítószerekkel együtt. 15 HULLADÉKK[ V[LT CSOMAGOLÓANYAGOK; KÖZELEBBRŐL NEM MEGHAT[ROZOTT ABSZORBENSEK, TÖRLŐKENDŐK, SZŰRŐANYAGOK ÉS VÉDŐRUH[ZAT csomagol{si hulladékok (beleértve a v{logatottan gyűjtött települési csomagol{si hulladékokat) * veszélyes anyagokat maradékként tartalmazó vagy azokkal szennyezett csomagol{si hulladékok 14. SZAKASZ: Sz{llít{sra vonatkozó inform{ciók A sz{llít{si előír{sok (ADR, RID, ADN, IMDG, ICAO-TI, IATA-DGR) oszt{lyoz{si rendszerei szerint a termék nem sz{mít veszélyes {runak UN-sz{m: Az ENSZ szerinti megfelelő sz{llít{si megnevezés: Sz{llít{si veszélyességi oszt{ly(ok): Csomagol{si csoport: Környezeti veszélyek: Nem környezetre veszélyes anyag A felhaszn{lót érintő különleges óvintézkedések A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett sz{llít{s: 15. SZAKASZ: Szab{lyoz{ssal kapcsolatos inform{ciók *15.1. Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztons{gi, egészségügyi és környezetvédelmi előír{sok/jogszab{lyok A vegyszerekkel való munkavégzés {ltal{nos szab{lyait tartsuk be. A termék a hat{lyos EUszab{lyoz{s sz{mít{si módszere szerint nincs veszélyes készítményként oszt{lyozva Kémiai biztons{gi értékelés: Nem készült. 6/7.

7 16. SZAKASZ: Egyéb inform{ciók *A kor{bbi ( i) biztons{gi adatlapot a *-gal jelölt helyeken módosítottuk. A biztons{gi adatlapot a gy{rtó i (1. kiad{s) angol nyelvű biztons{gi adatlapja alapj{n készítette a Czikó bt. ( cziko.laszlo@chello.hu; M.: ), a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelet I. melléklete szerint. A 2. és 3. szakaszban szereplő R- és H-mondatok teljes szövege: R22 Lenyelve {rtalmas. R36/38 Szem- és bőrizgató hat{sú. R52/53 [rtalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó k{rosod{st okozhat. H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. H302 Lenyelve {rtalmas. H315 Bőrirrit{ló hat{sú. H319 Súlyos szemirrit{ciót okoz. H412 [rtalmas a vízi élővil{gra, hosszantartó k{rosod{st okoz. A 648/2004/EK európai parlamenti és tan{csi rendelet VII. melléklet C. szakasz{ban említett összetevőjegyzék az illetékesek sz{m{ra rendelkezésre {ll a gy{rtó telephelyén. Az adatlapon közölt inform{ciók a publik{ció időpontj{ban a legjobb tud{sunk, ismereteink és meggyőződésünk szerint helyt{llóak. A megadott inform{ciók célja a biztons{gos kezeléshez, felhaszn{l{shoz, feldolgoz{shoz, t{rol{shoz, sz{llít{shoz, {rtalmatlanít{shoz és elhelyezéshez adott útmutat{s, és nem tekinthető minőségi bizonylatnak. Az inform{ció csak a megadott készítményre vonatkozik, és nem alkalmazható, ha a készítményt egyéb anyaggal kombin{ltan, illetve m{s folyamatban alkalmazz{k. A vevő / felhaszn{ló felelőssége, hogy az érvényben lévő törvényeket és szab{lyoz{sokat betartsa. Szeged, szeptember 9. 7/7.

Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2013.06.17.

Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2013.06.17. Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2013.06.17. 1. verzió Arrixaca padlótisztító Zöld szappan 1 l 1. SZAKASZ: Az

Részletesebben

Lefolyó tisztító hideg vizes alkalmaz{sra

Lefolyó tisztító hideg vizes alkalmaz{sra Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Készítés napja: 2015.01.28. 1. verzió Lefolyó tisztító hideg vizes alkalmaz{sra 1. SZAKASZ:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Készült a 2015/830/EU bizottsági rendeletnek megfelelően. *Felülvizsgálat: 2015.11.24. 3. verzió. Kék csoda lefolyó tisztító

Biztonsági adatlap Készült a 2015/830/EU bizottsági rendeletnek megfelelően. *Felülvizsgálat: 2015.11.24. 3. verzió. Kék csoda lefolyó tisztító Biztonsági adatlap Készült a 2015/830/EU bizottsági rendeletnek megfelelően. *Felülvizsgálat: 2015.11.24. 3. verzió Kék csoda lefolyó tisztító *1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nincs meghatározva

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes keverékhez a 453/2010/EU bizottsági rendelet I. melléklete szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes keverékhez a 453/2010/EU bizottsági rendelet I. melléklete szerint Felülvizsgálat: 2014.06.10. 2.0 verzió 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: BELNET 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13792/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 12123/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. Adatlap száma: NEOSIL-01 Oldalszám: 1 / 11 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11234/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1.

: Difcor 250 EC. Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően Kibocsátási dátum: 03/12/2013 Feldolgozva: : Változat: 1. Kibocsátási dátum 03/12/2013 Feldolgozva Változat 1.0 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Keverék 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK rendelet (REACH) és a 1272/2008 EK rendelet (GHS) szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK rendelet (REACH) és a 1272/2008 EK rendelet (GHS) szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK rendelet (REACH) és a 1272/2008 EK rendelet (GHS) szerint 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Arrixaca folyékony mosószer kókusz-barack 3 l

Arrixaca folyékony mosószer kókusz-barack 3 l Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2013.06.17. 1. verzió Arrixaca folyékony mosószer kókusz-barack 3 l 1. SZAKASZ:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1/8 oldal 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A keverék neve: 1.2 A keverék ajánlott felhasználása: folyékony textilöblítő automata mosógéphez és kézi mosáshoz, lakossági

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2014.02.11.

Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2014.02.11. Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2014.02.11. 1. verzió Destello ker{mialap tisztító, 500 g 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Intensiv Star. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Penta Intensiv Star. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. Veszélyesség szerinti besorolás 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Élelmiszeripari és konyhai eszközök,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes keverékhez a 453/2010/EU bizottsági rendelet II. melléklete szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP veszélyes keverékhez a 453/2010/EU bizottsági rendelet II. melléklete szerint *Felülvizsgálat: 2015.06.01. 2. verzió *1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: WUNDER folyékony mosogatószer 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

%-os arány 15-30 68891-38-3 500-234-8 01-2119488639-16-0000 5-15 166736-08-9 < 5

%-os arány 15-30 68891-38-3 500-234-8 01-2119488639-16-0000 5-15 166736-08-9 < 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2014.02.11.

Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2014.02.11. Biztons{gi adatlap Készült a 453/2010/EU Bizotts{gi rendelettel módosított 1907/2006/EK rendeletnek megfelelően. Ki{llítva: 2014.02.11. 1. verzió Destello fugatisztító, 750 ml 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 054 Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Adhezív anyag, fogászati fém A biztonsági

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 1.0 - HU 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K é s 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t e k n e k m e g f e l e l ő e n 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat

A keverék veszélyeire/kockázataira utaló R-mondatok: R 52/53 Ártalmas a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: V45101 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 605 01 (B) - VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B)

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 605 01 (B) - VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B) Termék kódja : 0892 605 01 (B) SDS-Identcode : 10034596

Részletesebben

A 1907/2006/ EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ:AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.

A 1907/2006/ EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. SZAKASZ:AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ:AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító: Kereskedelmi elnevezés: citrom,barack Tartalmaz: alkoholok (C12-14) etoxilált szulfát nátrium só

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA Felülvizsgálat dátuma: 2016.06.02. Verzió szám: 4 Az előző verzió kiadása: 2015.06.03 1. SZAKASZ A keverék

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma 04.06.2015 Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma 04.06.2015. SikaGard -6220

Felülvizsgálat dátuma 04.06.2015 Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma 04.06.2015. SikaGard -6220 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

: Sikadur -42 HE / -43 HE Part B

: Sikadur -42 HE / -43 HE Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.0 HU 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP POLI-FARBE

BIZTONSÁGI ADATLAP POLI-FARBE Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2012. 11. 29. Oldal: 1/13 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Lux Floor. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Penta Lux Floor. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

ORO-fix vízkőoldó háztartási gépekhez 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORO-fix vízkőoldó háztartási gépekhez 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP A gyártói adatlap kiállításának kelte: 2015.01.21. verzió 1.0 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.03.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.2 - HU 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma 10.04.2015 Verzió 1.1 Nyomtatás Dátuma 10.04.2015

Felülvizsgálat dátuma 10.04.2015 Verzió 1.1 Nyomtatás Dátuma 10.04.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Woods légfrissítő 300 ml

Woods légfrissítő 300 ml Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.0 - HU 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K é s 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t e k n e k m e g f e l e l ő e n 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Uni 100 XT. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI AD ATLAP. 2 CLP: Az 1272/2008/EK rendelet és módosításainak megfelelően

BIZTONSÁGI AD ATLAP. 2 CLP: Az 1272/2008/EK rendelet és módosításainak megfelelően verziószám: 4.0 HU 1/5 BIZTONSÁGI AD ATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K é s a 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t n e k m e g f e l e l ő e n 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.08.11. Aktualizálás kelte: 2013. 03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Alkalmazási

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 07. 12. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 23. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2011. 07. 12. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 23. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kenhető szigetelés

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1999/45/EK szerint

Biztonsági adatlap. 1999/45/EK szerint Biztonsági adatlap Kiállítás kelte: 2012.03.13 Felülvizsgálat dátuma:2012.11.26 Verzió:2. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kereskedelmi neve:

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.2 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

: MOXIFLOXACIN HYDROCHLORIDE CRS

: MOXIFLOXACIN HYDROCHLORIDE CRS Kibocsátási dátum: 27/06/2013 Feldolgozva: 27/06/2013 Felváltja ezt: 10/12/2009 Változat: 4.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1/6 DM CID S BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DM CID S

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014 oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

VERSACHEM WINDSHIELD REPAIR KIT

VERSACHEM WINDSHIELD REPAIR KIT az 1907/2006/EK rendelet II. melléklete szerint 1. SZAKASZ: A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: (Termékkód: 90110) Tartalmaz: Metakrilát, akrilsav 1.2. A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1.4. Sürgősségi telefonszám Segélykérö telefonszám 06 80 20 11 99 Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgősségi telefonszám Segélykérö telefonszám 06 80 20 11 99 Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. ARIEL POWER CAPSULES Mountain Spring folyékony mosószer előre kiadagolt kiszerelésben Kiadás dátuma: 11/09/2012 Feldolgozva: Változat: 1.0 SZAKASZ 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.0 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

No Change Service! Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 06.01.2015 Utolsó kiadás dátuma 01.02.2013 Első kiadás dátuma 10.10.2007

No Change Service! Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 06.01.2015 Utolsó kiadás dátuma 01.02.2013 Első kiadás dátuma 10.10.2007 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5430/2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 3 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 3 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 3 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

: Sika Poxicolor Plus Part B

: Sika Poxicolor Plus Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000740 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 14096/2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Algenstop 9.9

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Algenstop 9.9 Verzió: 4.1. Felülvizsgálat dátuma: 2015.02.15. Oldal: 1 / 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Hatás : BIOCID CAS szám : KEVERÉK EU

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Kiállítás kelte: 2013. 04. 12. Felülvizsgálat: - Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Reál citromsavas vízkőoldó 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: W5 C Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavalt felhasználása: 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

: Sikadur -31 AUT Normal Part B

: Sikadur -31 AUT Normal Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

1999/45/EK irányelv szerint

1999/45/EK irányelv szerint Biztonsági adatlap Kiállítás kelte: 2012.07.25 Felülvizsgálat dátuma:2012.11.26 Verzió:2. 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kereskedelmi neve:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 036-P Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Gyantaalapú adhezív anyag fogszabályozáshoz

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.0 - HU 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K é s a 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t n e k m e g f e l e l ő e n 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2. Keverékek Kémiai jellemzés

3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2. Keverékek Kémiai jellemzés 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Odormute Powder vagy Odormute Powder scented 1.. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosóhatás növelő

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint Verzió 5.1 Felülvizsgálat dátuma 12.02.2015 Nyomtatás Dátuma 24.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása - 1.1. Termékazonosító - Kereskedelmi megnevezés: Action Fluid Bio - Moped 91 kódszám: 570030 - CAS-szám: 64742-49-0-1.2.

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 4 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 4 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 4 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 801 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 801 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML Termék kódja : 0890 023 801 SDS-Identcode : 10033313

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Kiállítás dátuma: 1998.01.21. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: EMSAL padló ápoló&tisztitó 750ML SO

: EMSAL padló ápoló&tisztitó 750ML SO 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61677 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 701 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 701 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML Termék kódja : 0890 023 701 SDS-Identcode : 10036916

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 7783-20-2 44/2000. EüM rendelet: Xi irritatív, R36/37/38 (ammonium sulphate)

BIZTONSÁGI ADATLAP. CAS-szám: 7783-20-2 44/2000. EüM rendelet: Xi irritatív, R36/37/38 (ammonium sulphate) Adatlap száma: FERRO - 19 Oldalszám: 1 / 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító AEROPUR 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerű felhasználásra.

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat és felület

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 1. Anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény megnevezése: FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ

Részletesebben

: Ambi Pur Winter Garden aeroszol freshell

: Ambi Pur Winter Garden aeroszol freshell Kibocsátási dátum: 21/01/2015 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Termékkód

Részletesebben

: Sika -Pronto Hardener

: Sika -Pronto Hardener 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Sani C. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. Penta Sani C. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Allegro Kft. Allegro Kft. 1045 Budapest, Berlini u. 47-49. www.allegro.hu. Biztonsági adatlap

Allegro Kft. Allegro Kft. 1045 Budapest, Berlini u. 47-49. www.allegro.hu. Biztonsági adatlap Biztonsági adatlap Kiállítás kelte: 2010.02.19. Felülvizsgálat dátuma:2012.02.25 Verzió: 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kereskedelmi neve: ARCANA

Részletesebben

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Változat: 1 Felülvizsgálat: - Kiadás kelte: 2012. 09. 19. Oldal: 1/11 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

: IMMOIL-F30CC. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. 1.1.

: IMMOIL-F30CC. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás. 1.1. Kibocsátási dátum: Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag/készítmény neve Modell neve : Microscopes-Immersion

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ATF II D.

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ATF II D. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP ATF II D 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: HELTA fertőtlenítő kéztisztító 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Biztonsági adatlap - MSDS BF-HS-010 Oldal 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP AZ 1907/2006/EK SZABÁLYOZÁS SZERINT 1.1. Termékazonosítók: 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék neve: Gyártó:

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1/6 Verzió: 2.0-HU B I Z T O N S Á G I A D A T L A P készült az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Doma

Részletesebben

Flam. Liq. 2 H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Asp. Tox. 1 H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet.

Flam. Liq. 2 H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Asp. Tox. 1 H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Verzió 03.04 Felülvizsgálat dátuma 19.11.2013 Nyomtatás Dátuma 29.05.2014

Verzió 03.04 Felülvizsgálat dátuma 19.11.2013 Nyomtatás Dátuma 29.05.2014 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Anyagnév: Nátrium-hipoklorit oldat Márkanév: H-lúg EC szám: 231-668-3

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 2015.05.28. (2.verzió) Előző változat: 2013.10.15. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.03. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: autó

Részletesebben