Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Konyhai tisztítószer (32001) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP"

Átírás

1 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: (2.verzió) Előző változat: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: A keverék felhasználása: lúgos ipari tisztítószer konyhai felhasználásra 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Szállító cég neve: VERMOP Deutschland GmbH Kiesweg 4-6, D Wertheim Telefon: Telefax: info@vermop.de Forgalmazó cég neve: VERMOP Hungária Kft Törökbálint, DEPO I. épület Telefon: +36 (06) Fax: +36 (06) judit.bakos@vermop.hu info@vermop.hu 1.4. Sürgősségi telefonszám: A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) Címe: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Éjjel-nappal hívható telefonszáma: A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. KEVERÉK A keverék osztályozása az 1272/2008/EK rendelet szerint: Veszélyes keverék Fizikai veszély: Egészségi veszély: okoz. nem osztályozott Skin Corr 1C, H 314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást Környezeti veszély: nem osztályozott 2.2. Címkézési elemek az 1272/2008/EK rendelet szerint: Piktogram: GHS05 Figyelmeztetés: VESZÉLY

2 2/10 Figyelmeztető mondat: H 314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. Óvintézkedésre vonatkozó mondat: P 260 A gőzök/permet belélegzése tilos. P 280 Szemvédő használata kötelező. P301+P330+P331+P313+P101 LENYELÉS ESETÉN: a szájat ki kell öblíteni. TILOS hánytatni. orvosi ellátást kell kérni. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. P303+P361+P353 HA BŐRRE (vagy hajra) KERÜL: Az összes szennyezett ruhadarabot azonnal el kell távolítani/le kell vetni. A bőrt le kell öblíteni vízzel/zuhanyozás. P305+P351+P338 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. P 310 Azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz. Tartalmaz: Nátrium-metaszilikát-pentahidrát, Dodecilbenzolszulfonsav-nátriumsó Összetevők a 648/2004/EG mosó- és tisztítószer rendelet szerint: 5-15%: anionos tenzidek <5%: nemionos tenzidek, foszfátok 2.3. Egyéb veszélyek: nem ismertek. PBT és vpvb - értékelés: nem alkalmazott. A keverék nem tartalmaz PBT (perzisztens, bioakkumulatív, toxikus) vagy a vpvb (erősen perzisztens, erősen bioakkumulatív, erősen toxikus) anyagokat (1907/2006/EK/XIII. Melléklet). 3. ÖSSZETÉTEL VAGY AZ ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ ADATOK Keverék. Nem veszélyes összetevők és veszélyes anyagok keveréke: Megnevezés / REACH-sz. CAS-szám EU-szám % Osztályozás 67/548/EC / 1272/2008/EK Dodecilbenzolszulfonsavnátriumsó Nátrium-metaszilikátpentahidrát REACH-sz: Xn, R Xn, C, R Eye Dam.1, H318 Acute Tox. 4 H302 Skin Irrit. 2 H315 Acute Tox. 4 H302 Met.Corr.1, H290 Skin Irrit., 1B, H314 STOT Inh.3., H335 Izotridekanol, etoxilált Xn, R Acute Tox.4, H302 Eye Dam.1, H318 Veszélyesként nem besorolt, expozíciós határértékkel rendelkező anyag: Dipropilénglikol-metiléter REACH-sz: nem besorolt nem besorolt Megjegyzés: az összetevőkre vonatkozó H-és R-mondatok szövege a 16. pontban szerepel.

3 3/10 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS 4.1. Az elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése: Általános intézkedés: eszméletlen sérültnek soha ne adjunk be semmit szájon át! Belélegezve: az érintett személyt a veszélyeztetett területről el kell távolítani, friss levegőre kell vinni. Rosszullét, tünet esetén orvossal konzultáljunk Bőrre jutáskor: vegyük le a szennyezett ruházatot és mossuk le alaposan a bőrt szappannal és folyóvízzel. Tünet jelentkezésekor, panasz esetén (pl. bőrpír) forduljunk orvoshoz Szembe jutás esetén: távolítsuk el a kontaktlencsét, ha van. Öblítsük ki a szemet - legalább percen át - bő folyóvízzel, a szemhéjszélek széthúzása és a szemgolyó egyidejű mozgatása mellett. Azonnal forduljunk orvoshoz. Mutassuk meg az adatlapot/címkét. Védjük a szemet. Szemészeti kontroll szükséges Lenyelés esetén: töröljük ki a szájüreget alaposan vízzel és itassuk meg a sérültet bőven vízzel. NE hánytassuk a sérültet. Azonnal orvoshoz kell fordulni. Eszméletlen sérültnek soha ne adjunk be semmit szájon át. Fulladás veszélye áll fenn habképződés miatt A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: egyes esetekben előfordulhat, hogy a tünetek csak hosszabb idő múlva, esetleg több órával később jelentkeznek. Lehetséges tünetek: maró hatás a bőrre és a nyálkahártyára. Nekrózis. Erős irritáló hatás a szemre, súlyos szemkárosodás veszélye. Vakság veszélye. Irritáló a légutakra. Lenyelést követően száj-, gége-, gyomorfájdalom, maró hatás. Gyomor-perforáció veszélye. Nyelőcső perforáció veszélye A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése: Szemmosó berendezés és tusoló elhelyezése szükséges a munkahelyen. 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK 5.1. Oltóanyag: a környezethez alkalmazkodva kell kiválasztani. Ajánlott: vízpermet/alkoholálló hab. Hab/CO 2 /oltópor Nem alkalmazható oltóanyag: erős vízsugár 5.2. Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek, veszélyes bomlástermékek: tűz esetén keletkezhetnek: COx, SOx, NOx, POx, mérgező gázok 5.3. Speciális veszélyek, tűzoltásnál szükséges speciális védőöltözet: A keletkező égéstermékeket nem szabad belélegezni. A környezettől független légzésvédő szükséges. Kiterjedt tűz esetén: teljes védelem. A keletkezett oltófolyadékot nem szabad a csatornába, a vizekbe engedni, az előírások szerint kell kezelni. 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŰ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások: Megfelelő szellőzést kell biztosítani. A mentesítést hozzáértő személyek végezzék. A mentésben részt vevők viseljenek védőruházatot.

4 Kerülni kell a keverék szembe, bőrre jutását. A csúszásveszélyre figyelni kell. 4/ Környezetvédelmi óvintézkedések: nincs speciális előírás Akadályozzuk meg nagyobb mennyiség kijutását, szüntessük meg a tömítetlenséget, az elfolyást, ha ez biztonságosan lehetséges. A keverék felszíni- és talajvízbe, továbbá a talajba jutását meg kell akadályozni. Közcsatornába juttatni nem szabad. Vizekbe, csatornába történő bejutás esetén a területileg illetékes hatóságok és üzemeltetők értesítendők A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Szüntessük meg az elfolyást. A kifolyt anyagot folyadékmegkötő anyaggal (pl. univerzális megkötőanyag, homok, kovaföld, fűrészpor) itassuk fel és gyűjtsük össze az arra kijelölt tartályba. Semlegesítés lehetséges (csak szakszerű eljárással). Hígítása vízzel lehetséges. A felületet bő vízzel tisztíthatjuk Hivatkozás más szakaszokra, további adatok: nincs Elhelyezés az előírások szerint (lásd 13. és 15. pontot). Egyéni védelem: 8.pontban. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: Általános javaslatok: Biztosítani kell a munkatér megfelelő szellőzését. Kerüljük a termék szemmel és bőrrel való érintkezést. A hosszabb vagy intenzív bőrkontaktust kerülni kell. Munka közben enni, inni, dohányozni tilos. A munkatérben élelmiszereket tartani nem szabad. A keverék címkéjén és a használati utasításban foglalt előírásokat be kell tartani Munkahelyi higiénés intézkedések: A vegyi anyagokra/keverékekre vonatkozó általános higiénés előírásokat be kell tartani. A munkaközi szünetek előtt és a munka befejezése után kezet kell mosni. A készítmény élelmiszertől, italtól és takarmánytól elkülönítve tartandó. A munkatér elhagyása után, az étkezőhelyre való belépés előtt a szennyezett ruházatot, a védőfelszerelést le kell venni. Tűz- és robbanásvédelem: nincs speciális előírás. A munkahelyen tilos a dohányzás A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: Illetéktelen személyektől elzárva tartandó. Csak az eredeti, zárt tartályban, jól szellőző, száraz, hűvös helyen tárolandó. Lúgálló padozat szükséges a tárolóhelyen. Folyosón és lépcsőházban a keveréket nem szabad tárolni. A tárolóhelyen megfelelő szellőzés szükséges. Nem tárolható együtt: Savakkal. Lúggal és lúgos anyagokkal összeférhetetlen anyagokkal. Tárolási osztály TRGS 510: 8B Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások): nincs további adat.

5 5/10 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE / EGYÉNI VÉDELEM 8.1. Ellenőrzési paraméterek: Munkahelyi levegőben megengedett határértékek (25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet): Anyag neve ÁK-érték CK-érték Dipropilénglikol-metil-éter CAS: mg/m³ 308 mg/m³ Biológiai expozíciós (hatás) mutatók megengedhető határértékei (25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet 2. sz. melléklet): nincs 8.2. Az expozíció ellenőrzése: A vegyi anyagokra vonatkozó általános ipari higiénés előírásokat be kell tartani. Élelmiszerektől, italoktól távol tartandó. Kerüljük a termék szemmel és bőrrel való érintkezését. Munka közben étkezni, dohányozni tilos. Az elszennyeződött ruházatot le kell venni. A bőrre került terméket szappannal és vízzel alaposan le kell tisztítani. A munkaközi szünetek előtt és a munka befejezése után mossunk kezet. Szemmosó berendezés és tusoló elhelyezése szükséges a munkahelyen. Megfelelő műszaki ellenőrzés: megfelelő szellőzés mellett használható Egyéni óvintézkedések, egyéni védőeszközök (gyártó ajánlásai): Légzésvédelem: normál esetben nem szükséges légzésvédelem. Kézvédelem: A vegyi anyagokkal szemben ellenálló védőkesztyű használata szükséges (EN 374) Adott esetben ajánlott pl.: Butil védőkesztyű (EN 374), Neoprén védőkesztyű EN 374, Nitril védőkesztyű EN 374. Anyagvastagság: 0,5 mm. Áteresztési idő: >=240 perc. Kéz-védőkrém használata ajánlott. A védőkesztyű kiválasztása a tényleges expozíció ismeretében történjen. Gyártó további adatai a kézvédelemhez: tesztelés nem történt. Keverékek esetében az ajánlott védőkesztyű kiválasztása a legjobb tudásunk és az összetevőkről való adatok, továbbá a kesztyű gyártójának információja alapján történt. A kesztyű anyagának kiválasztása mindig a szakadási idő, az áteresztési idő (ajánlott 480 perc) és a degradáció figyelembe vételével történjen. A megfelelő kesztyű kiválasztása nem csak az anyagtól, hanem egyéb minőségi jellemzőktől is függ és gyártónként különbözik. A viselési időt és az áttörési időt kérdezze meg a kesztyű gyártójától. Keverékek esetében nem határozható meg előzetesen a kesztyű anyagának az ellenálló képessége, ezért használat előtt ezt mindig ellenőrizni szükséges. A kesztyű anyagának szakadási idejét a kesztyű gyártójától kell megkérdezni és a kapott információ szerint kell eljárni. Szemvédelem: Szorosan záródó, oldalvédővel ellátott védőszemüveg (EN 166). Megfelelő védőruházat szükséges (pl. védőcipő EN ISO 20345) és lúgálló védőruházat (EN 13034). A szennyezett védőruházatot le kell cserélni és további használat előtt ki kell mosni.

6 6/10 Hő-veszély: nem alkalmazható. A megfelelő egyéni védelem kiválasztását az expozíció ismeretében, a kockázatértékelés alapján kell meghatározni. Környezeti expozíció ellenőrzése: Csatornába, élővízbe, környezetbe engedni nem szabad. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Halmazállapot: folyékony Szín: világossárga Szag: jellegzetesen illatosított ph-érték (20 C ): 13 Olvadáspont/fagyáspont: nincs adat Forráspont: 100 C Lobbanáspont: nincs adat Párolgási sebesség: nem meghatározott Gyulladási hőmérséklet: nem meghatározott Robbanási határkoncentráció: alsó: nincs adat tf% felső: nincs adat tf% Gőznyomás (20 C -on): nem meghatározott hpa Gőzsűrűség: nem meghatározott Sűrűség (25 C -on): 1,05 g/cm³ Vízoldhatóság (20 C -on): keveredik Viszkozitás: kb.50 mpas Robbanásveszély: keverék nem robbanásveszélyes Oxidáló tulajdonság: nem 9.2. Egyéb: a keverékre további adat nincs megadva. 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉPESSÉG Reakciókészség: nem vizsgálták a keveréket Stabilitás: előírásszerű tárolás és felhasználás esetén stabil A veszélyes reakciók lehetősége: Erős savakkal való kontaktus esetén felmelegedés mellett heves reakció. Bizonyos fémekkel (pl. alumíniummal) való kontaktust kerülni kell (hidrogén felszabadulása lehetséges). Lúgokkal nem összeférhető anyagokat kerülni kell Kerülendő körülmények: nem ismertek. Lásd még a 7.pontot Nem összeférhető anyagok: Lásd még a 7.pontot Erős savakkal való kontaktust kerülni kell. Lúgokkal nem összeférhető anyagokat kerülni kell Veszélyes bomlástermékek: előírásszerű tárolás és felhasználás mellett nem ismertek. Lásd még az 5.2.pontot. 11. TOXIKOLÓGIAI ADATOK A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ: Akut toxicitási adatok a keverékre:

7 Becsült akut toxicitás/oral ATE >2000 mg/kg 7/10 Egészségi veszélyre osztályozott keverék: Súlyos égési sérülést és szemkárosodást Akut toxicitás az összetevőkre: Dodecilbenzolszulfonsav-nátriumsó Akut tox./szájon át Akut tox./bőrön Nátrium-metaszilikát-pentahidrát Akut tox./szájon át Akut tox./ bőrön át LD mg/kg patkány LD50 >2000 mg/kg patkány LD mg/kg patkány LD50 >5000 mg/kg patkány Irritáció / maró hatás, lehetséges egészségi hatások: Szembe jutva: osztályozott, súlyos égési sérülést és szemkárosodást Bőrre jutva: osztályozott, súlyos égési sérülést és szemkárosodást Belégzés: nem osztályozott Szenzibilizáció: nem osztályozott szenzibilizáló hatásra Aspiráció veszélye: nem osztályozott Krónikus toxicitás, lehetséges krónikus hatások: nem ismertek krónikus hatások Karcinogenitás, mutagenitás, reprodukcióra gyakorolt hatás (CMR tulajdonságok): a termék összetevői nem felelnek meg az 1 és 2 CMR kategóriákba történő besorolás kritériumainak. 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Toxicitás a vizekre: nincs adat, a termékre vonatkozólag nem állnak rendelkezésre pontos ökotoxikológiai adatok. Környezeti veszélyre nem osztályozott keverék. Akut toxicitási adatok a keverékre: nincs adat Az összetevőre vonatkozó toxicitási adatok: Nátrium-metaszilikát-pentahidrát Akut toxicitás Halak LC50/96ó: 210 mg/l Brachydanio rerio Akut toxicitás EC50/48ó/Daphnia: 1700 mg/l Daphnia magna Akut toxicitás EC50/72ó/Algák: 207 mg/l Desmodesmus subspicatus Perzisztencia és lebonthatóság: keverékben lévő tenzidek biológiai lebonthatósága megfelel a 648/2004/EK mosó- és tisztítószer rendelet előírásainak. Az ezt alátámasztó adatok a tagállamok illetékes szerveinek mindenkor a rendelkezésére állnak, a tisztítószer gyártó kérésére megtekinthetők Bioakkumulációs képesség: nincs adat bioakkumulációra A talajban való mobilitás: adatok nem állnak rendelkezésre A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei: nem alkalmazható.

8 8/10 A keverék nem tartalmaz PBT (perzisztens, bioakkumulatív, toxikus), és vpvb (erősen perzisztens, erősen bioakkumulatív, erősen toxikus) anyagot a 1907/2006/EK/XIII. Melléklet alapján Egyéb adatok: Vízminőség-veszélyességi osztálya: WGK 2, a vízminőséget veszélyeztető anyag (gyártó besorolása). Ne engedjük élővízbe, közcsatornába és talajba jutni. 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Hulladékkezelési módszerek: A termék maradékainak kezelésére a vonatkozó rendeletben foglaltak az irányadók (lásd a 15.pontban). A háztartási hulladékkal nem helyezhető el. A koncentrált keverék veszélyes hulladék. Ne engedjük élővízbe, közcsatornába és talajba jutni. Ajánlott hulladékkód termékre és termék-maradékra (gyártó): * vizes mosófolyadékok és anyalúgok * veszélyes anyagokat tartalmazó mosószer A hulladék kód a termék felhasználásától függ, használja az Európai Hulladék Katalógust és határozza meg a hulladékának megfelelő kódot. További információért a helyi illetékes hatósággal kell felvenni a kapcsolatot. A helyi előírásokat figyelembe kell venni. A pontos hulladékkódot egyeztetni kell az ártalmatlanítást végző céggel. További információért a helyi illetékes hatósággal kell felvenni a kapcsolatot. A helyi előírásokat figyelembe kell venni. Csomagolás: a szennyezett csomagolóanyagot maradéktalanul ki kell üríteni. A nem megfelelően kiürített tartály veszélyes hulladékként kezelendő, a keverékkel azonos módon. A nem tisztított csomagolóanyag nem újrahasznosítható. Ajánlott tisztítószer: víz. A helyi előírásokat figyelembe kell venni. A keveréket és a szennyezett tartályt tilos élővízben, csatornába, talajba, környezetbe juttatni. 14. SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK 14.1.UN-szám: 1760 Jelölés: igen (szimbólum Maró 8) 14.2.Szállítási megnevezés ADR/RID, IMDG, IATA: UN 1760 ÄTZENDER FLÜSSIGER STOFF, N.A.G. (DINATRIUMTRIOXOSILICAT), 8, III, (E) 14.3.Szállítási veszélyességi osztályok ADR/RID, IMDG, IATA: Csomagolási csoport: ADR/RID, IMDG, IATA: Környezeti veszély: Tengerszennyezés: III nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések: nincs speciális előírás, a biztonságos szállításra vonatkozó általános eljárásokat kell figyelembe venni.

9 9/ MARPOL ANNEX II, 73/78 II. Melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás: nem alkalmazható Szállítási egyéb adatok ADR/RID Alagútkorlátozás: Csomagolási csoport: LQ: E C5 5L 15. SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( ) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH), A Bizottság 453/2010/EU rendelete (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról, az Európai Parlament és Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, az Európai Parlament és Tanács 790/2009/EK Rendelete ( ) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló 1272/2008/EK rendeletnek a műszaki fejlődéshez való hozzáigazítása céljából történő módosításáról, évi XXV. törvény a kémiai biztonságról, 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos eljárásról, 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról 72/2013. (VIII.27.) VM rendelet a hulladékjegyzékről, évi XLXXXV törvény a hulladékokról. VOC-értékek: VOC 2010/75/EU: <5% Kémiai biztonsági értékelés: a keverékre vonatkozóan nem tervezett. 16. EGYÉB INFORMÁCIÓK Felújítás: 1-16.pontok Adatok a felhasználáshoz: SU kategóriák: SU3, SU22 PC-katória: PC35 PROC-kategóriák: PROC 8a, PROC 8b, PROC9, PROC 10, PROC 11. A 3. pontban szereplő H-mondatok jelentése: H 290 Fémekre korrozív hatású lehet. H 302 Lenyelve ártalmas H 314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. H 315 Bőrirritáló hatású. H 318 Súlyos szemkárosodást okoz. H 335 Légúti irritációt okozhat. A 3. pontban szereplő R-mondatok jelentése: R 22 Lenyelve ártalmas R 34 Égési sérülést okoz R 37 Izgatja a légutakat

10 R 38 R 41 Bőrizgató hatású Súlyos szemkárosodást okozhat 10/10 A biztonsági adatlap a gyártó által én Küchreiniger (32001) terméknéven kiállított Biztonsági adatlap, valamint a vonatkozó EU rendeletek alapján készült, és meggyőződésünk szerint megfelel az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelet II Mellékletének, módosítva a 453/2010/EK rendelettel, a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyeztetéséről és korlátozásáról (REACH), a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvény és végrehajtási rendeletei előírásainak. A felhasználás konkrét adatai nem ismertek, így azokért a felelősség a felhasználót terheli. A felhasználó saját felelősségére dönt az említett információk alkalmazásáról.

Gépi tisztítószer (15040) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

Gépi tisztítószer (15040) 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Felülvizsgálat dátuma: 2015.05.28. (2.verzió) Előző változat: 2013.10.15. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám:

Részletesebben

Klima-Anlagen-Reiniger mit Lavendelduft 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Klima-Anlagen-Reiniger mit Lavendelduft 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2014.04.01. (1.1.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Cikkszám: P6122 1.2. A

Részletesebben

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.03. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: autó

Részletesebben

Jelly Belly 3D Lemon illatosító 1/9

Jelly Belly 3D Lemon illatosító 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.18. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: 15217 1.2. A keverék

Részletesebben

AROMA CAR SPEED AQUA 1/13

AROMA CAR SPEED AQUA 1/13 1/13 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.03. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása:

Részletesebben

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9

Turtle wax jégoldó pumpás 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.07. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: szélvédő

Részletesebben

Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009. 05.27. Aktualizálás kelte: 2013. 11.16. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Rain-X Glass Treatment 1/8

Rain-X Glass Treatment 1/8 1/8 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.05. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkódok: 80121100, 80123100,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó és az 1999/45/EG direktíva szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.07.05. Az aktualizálás kelte: 2014.01.31.(1.2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2008.11.14. Aktualizálás kelte: 2013.05.23. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

ORO-fix vízkőoldó háztartási gépekhez 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORO-fix vízkőoldó háztartási gépekhez 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. oldal, összesen: 7 BIZTONSÁGI ADATLAP A gyártói adatlap kiállításának kelte: 2015.01.21. verzió 1.0 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.03.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.08.11. Aktualizálás kelte: 2013. 03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 2203523 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Terméknév: MOL Emolin 400 biostabil hűtő-kenő folyadék

Terméknév: MOL Emolin 400 biostabil hűtő-kenő folyadék Változat: 4 Felülvizsgálat: 2013. 08. 06. Kibocsátás kelte: 2009. 02. 16. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító MOL Emolin 400 biostabil hűtő-kenő folyadék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1/7 verziószám: 3.0- HU BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerű felhasználásra.

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító,

Részletesebben

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06

Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009-01-05 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálva: 2013-02-06 1. Anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása 1.1 A készítmény megnevezése: FACTOR AQUA IMPREGNÁLÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1/6 DM CID S BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DM CID S

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Változat: 1 Kiállítás kelte: 2013. 04. 12. Felülvizsgálat: - Oldal: 1/(10) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Reál citromsavas vízkőoldó 1.2 A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BODY LP PLUS SOFT POLYESTER FILLER 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

BODY LP PLUS SOFT POLYESTER FILLER 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010.06.14. Aktualizálás kelte: 2012. 11.27. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 10. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 4

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2008. 10. 28. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Folyékony mosogatószer,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013.12.20. Felülvizsgálat időpontja: 2015.01.07. Verziószám: 6

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2013.12.20. Felülvizsgálat időpontja: 2015.01.07. Verziószám: 6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: LEADE004 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.03.19. Aktualizálás kelte: 2013.03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Chemind CleanOil BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2014.03.31. 1.) *Szakasz:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Anyag/Keverék: Biosol - Káliszappan Keverék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: BLEACH

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: BLEACH 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 8100699 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.0 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

Jelly Belly 3D Very Cherry illatosító 1/9

Jelly Belly 3D Very Cherry illatosító 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.18. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: 15210 1.2. A keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint

Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint caraform active biztonsági adatlap 1/5 Biztonsági adatlap készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EK rendeletek szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.0 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t e k n e k m e g f

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2

Elkészítés időpontja: 2013. 09. 04. Felülvizsgálat időpontja: 2014. 09. 08. Verziószám: 2 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gépjárművek

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4

VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: A elsősorban

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 02. 26. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2012. 02. 20. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 02. 26. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Fékfolyadék

Részletesebben

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.08. Aktualizálás kelte: 2012.12.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (anyag/keverék

Részletesebben

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

NEOSIL KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. Adatlap száma: NEOSIL-01 Oldalszám: 1 / 11 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 05. 20. Felülvizsgálat időpontja: Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 05. 20. Felülvizsgálat időpontja: Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Zwaluw, 2K Dübelragasztó 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 4 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 4 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 4 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.0 HU 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 06.

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 06. Oldal: 1 / 9 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Cleanpower 50 Cikkszám: EV-CP50K 1.2 A keverék megfelelő

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 13. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. június 13. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő szer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2002. 02. 18. Aktualizálás kelte: 2011. 07. 14. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Változat: 1 Felülvizsgálat: - Kiadás kelte: 2012. 09. 19. Oldal: 1/11 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.1 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 09. 09. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosóhatás növelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 05. 29. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosószer adalék,

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.2 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

Irtó Trió Kft. 1 / 9. oldal

Irtó Trió Kft. 1 / 9. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Folyékony piretroid

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2215 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2013. 12. 03. Oldalszám: 1/9

Biztonsági adatlap Azonosító: 2215 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2013. 12. 03. Oldalszám: 1/9 Kiadás: 2013. 12. 03. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX Wash and Wax viaszos autósampon 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1/6 TRANS BETON BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1/7 Cargo 3000 BIZTONSÁGI ADATLAP készült az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK és a 2015/830/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: CARGO

Részletesebben

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító:

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2013. 05. 21. Oldal: 1/11 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Platinum konyha- és fürdőszobafesték 1.2. A keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ATF II D.

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP ATF II D. Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP ATF II D 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Azonosított felhasználás:

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.1 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA Felülvizsgálat dátuma: 2016.06.02. Verzió szám: 4 Az előző verzió kiadása: 2015.06.03 1. SZAKASZ A keverék

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 05.

Biztonsági Adatlap. A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 05. Oldal: 1 / 10 A nyomtatás kelte: 2014. június 6. Felülvizsgálat időpontja: 2014. március 05. 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

kiállítás kelte: 2013.09.05. módosítás kelte: 2015.05.12. 2. verzió

kiállítás kelte: 2013.09.05. módosítás kelte: 2015.05.12. 2. verzió A Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. ÁNTSZ száma: 12932/1998 A termék bejelentési számai: OKBI: B-13100121 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. Azonosított

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. július 8. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 1. 1.1.

Elkészítés időpontja: 2014. július 8. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 1. 1.1. B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. 1.1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító: Cikkszám: 40434 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.2 - HU 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint Kaffeemaschinen Reiniger 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: KAFFEEMASCHINEN

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1/7 CID 2000 tisztító-fertőtlenítőszer BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 1272/2008/EK és a 2015/830/EK rendeletnek megfelelően 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: LAZURÁN oldószermentes faanyagvéd Kiállítás dátuma: 2007.05.16. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP POLI-FARBE

BIZTONSÁGI ADATLAP POLI-FARBE Változat: 1 Felülvizsgálat: Kiadás kelte: 2012. 11. 29. Oldal: 1/13 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 23. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gyomirtó permetezőszer

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 02. 05. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 08. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2011. 02. 05. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 08. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Mosogatógépbe

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000 Cikkszám: 2201799 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR)

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR) Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP GREASE MU EP (00)

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: AGIP GREASE MU EP (00) Oldal: 1/(12) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító AGIP GREASE MU EP (00) Termékkód: 4643 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1/6 BIO NET+ BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: BIO NET+ semleges tisztítószer

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 5 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006 (REACH) rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006 (REACH) rendelet szerint. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: MOGUL TRANS 85W-140 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Hajtóműolaj. 1.3 Gyártó cég neve: Név:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Anyag/Keverék: Voligop Vas Keverék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2007. 01. 15. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 19. Verziószám: 4

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2007. 01. 15. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 19. Verziószám: 4 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Szaniter tisztító,

Részletesebben

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Calc Forte 100 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2011.05.02. 1.) *Szakasz:

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: KEM 1M-03 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 12. 12. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Termékkód: AG-T3-175 EC 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A9476D 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011. 07. 12. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 23. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2011. 07. 12. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 23. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Kenhető szigetelés

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma monograde 10W-20

BIZTONSÁGI ADATLAP A 453/2010/EK rendelettel módosított 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint. Terméknév: eni i-sigma monograde 10W-20 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító eni i-sigma monograde 10W-20 Honosítás kelte: 2010. 04. 05. Oldal: 1/(12) 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. május 20. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Gombaölő mezőgazdasági

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.0 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 17. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2008. 03. 17. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 03. 30. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Javító vakolat.

Részletesebben

Terméknév: EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Terméknév: EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum Változat: 1 Felülvizsgálat: Kibocsátás kelte: 2013. 05. 22. Oldal: 1/(14) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító EVOX Extra concentrate fagyálló hűtőfolyadék koncentrátum

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

Elkészítés időpontja: 2014. 02. 27. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 B I ZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Edző kétkomponensű

Részletesebben

Kiadás/ felülvizsgálat: 2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint

Kiadás/ felülvizsgálat: 2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP Biztonsági adatlap az 1272/2008/EK rendelet szerint 1. SZAKSZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve: Ultra Extra erős

Részletesebben

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 3 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20.

(Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) Változat: 3 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Változat: 3 Felülvizsgálat: 2012. 08. 01. Kibocsátás kelte: 2007. 06. 20. Oldal: 1/(13) 1. A keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelettel módosított 1907/2006/EK (REACH) rendelet alapján

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 453/2010 EU rendelettel módosított 1907/2006/EK (REACH) rendelet alapján 1.oldal/ összesen 8 oldal 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: A termék kereskedelmi neve: Maya Dez fertőtlenítőszer Szinonímák: nincs 1.2. Az anyag

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 4.0 - HU 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K é s a 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t n e k m e g f e l e l ő e n 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVALUX UV LACQUER

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVALUX UV LACQUER Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító U0720LM 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. november 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP. Elkészítés időpontja: 2015. november 26. Felülvizsgálat időpontja: - Verziószám: 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 60039 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 07. Verziószám: 2

FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2014. 02. 07. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 07. 07. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: PARFUMKOMPOSITION ROSE E 130079/02 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3

BIZTONSÁGI ADATLAP VESZÉLY. Elkészítés időpontja: 2007. 06. 26. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 06. 01. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Fékezett habzású

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben