Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint"

Átírás

1 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Alkalmazási szektor SU22 Foglalkozásszerű felhasználások : Lakossági felhasználás (közigazgatás, oktatás, szórakoztatás, szolgáltatások, kézművesek) Folyamat kategória PROC7 Ipari porlasztás PROC11 Nem ipari permetszórás Kategorizálás környezetbe való kijutás alapján ERC8d Segédanyagok nyitott rendszerekben való széleskörű, szórt kültéri felhasználása ERC8a Segédanyagok nyitott rendszerekben való széleskörű, szórt beltéri felhasználása Anyag/készítmény használata Padlótisztító 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító: Alfred Kärcher GmbH & Co. KG Alfred-Kärcher-Str Postfach 160 D Winnenden D Winnenden Tel.: Fax : Internet: Kärcher Hungária Kft. Tomásrét út 2. (Vendelpark) H Biatorbágy Tel.: Fax : info@.kaercher.hu Internet: További információk szerezhetők be az alábbi elérhetőségekről: PDE-D Osztály Tel.: Fax : safetydata@karcher.com 1.4 Sürgősségi telefonszám: Tel.: Giftnotruf Berlin Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ): (1) , 06 (80) A veszély meghatározása 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása A 67/548/EGK irányelv vagy a 1999/45/EK irányelv szerinti osztályozás törölve Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk A termék jelölése a többször módosított "Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása értelmében nem kötelező. (folytatás a 2. oldalon)

2 oldalszám: 2/8 (folytatás az 1. oldalról) 2.2 Címkézési elemek EGK irányelvek szerinti jelölés: A vegyszerek kezelésénél szokásos óvatossági rendszabályokat vegyük figyelembe. A termék besorolása és jelölése az EK irányelvek/az érvényes országos törvények szerint történik. S-mondatok: 23 A keletkez g zt/permetet nem szabad bel legezni 51 Csak jól szellőztetett helyen használható Bizonyos elkészítési módok különleges jelölése: Foglalkozásszerű felhasználók kérésükre biztonsági adatlapot kapnak. 2.3 Egyéb veszélyek A termék igazolhatóan mentes szervesen megkötött halogénvegyületektől (AOX) nitrátoktól, nehézfém vegyületektől. A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Nem alkalmazható vpvb: Nem alkalmazható * 3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Kémiai jellemzés: Keverékek Leírás: Tisztítószer. Az alábbi anyagokból álló, veszélytelen adalékokat tartalmazó keverék. Veszélyes alkotórészek: CAS: EINECS: CAS: EK-szám: CAS: EINECS: CAS: EINECS: Butoxietanol Xn R20/21/22; Xi R36/38 Acute Tox. 4, H302; Acute Tox. 4, H312; Acute Tox. 4, H332; Skin Irrit. 2, H315; Eye Irrit. 2, H319 nemionos tenzidek Xn R22; Xi R41 Eye Dam. 1, H318; Acute Tox. 4, H302 sodium cumene sulfonate Xi R36 Eye Irrit. 2, H319 anionos tenzidek, 50 % Xi R38-41 Eye Dam. 1, H318; Skin Irrit. 2, H315 aliphatic alcohols, C12-C18, mainly linear, ethoxylated, butoxylated Xi R36/38 Skin Irrit. 2, H315; Eye Irrit. 2, H < 10% < 2,5% < 2,5% < 2,5% < 2,5% 648/2004/EK rendelete a mosó- és tisztítószerekről / A tartalomra vonatkozó címkézés nem ionos felületaktív anyagok, anionos felületaktív anyagok < 5% További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 4 Elsősegélynyújtás 4.1 Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Általános információk: Különleges intézkedések nem szükségesek. Belélegzés után: Gondoskodjunk friss levegőről; panaszok esetén keressük fel az orvost. (folytatás a 3. oldalon)

3 oldalszám: 3/8 Bőrrel való érintkezés után: Öblítsük le melegvízzel. A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Lenyelés után: Tartós panaszok esetén konzultáljunk orvossal. Öblítsük ki a szájat és itassunk sok vizet. 4.2 A legfontosabb - akut és késleltetett - tünetek és hatások További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. Veszélyek Nincs további információk állnak rendelkezésre. 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. (folytatás a 2. oldalról) 5 Tűzvédelmi intézkedések 5.1 Oltóanyag Megfelelő tűzoltószerek: CO2, poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral vagy alkoholnak ellenálló habbal oltsuk. Biztonsági okokból nem megfelelő tüzoltószerek: Vízsugár 5.2 Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat Különleges védőfelszerelés: Különleges intézkedések nem szükségesek. 6 Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1 Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Hordjunk személyes védőruházatot. Gondoskodjunk kielégítő mértékű szellőzésről. 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések: Hígitsuk fel sok vízzel. Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. Ne engedjük bele az altalajba/földbe. 6.3 A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. Gondoskodjunk megfelelő szellőztetésről. 6.4 Hivatkozás más szakaszokra Veszélyes anyagok nem szabadulnak fel. A biztonságos kezeléshez lásd a 7. Fejezetben közölt információkat. A személyes védőfelszereléshez lásd a 8. Fejezetben közölt információkat. Az eltávolítással kapcsolatban lásd a 13. Fejezetben közölt információkat. 7 Kezelés és tárolás 7.1 A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Csak jól szellőzött helyeken alkalmazzuk. Különleges intézkedések nem szükségesek. Gondoskodjunk a munkahelyen megfelelő szellőzésről és elszívásról. Kerüljük az aerosol képződést. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. (folytatás a 4. oldalon)

4 oldalszám: 4/8 7.2 A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Nincsenek különleges követelmények. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Nem szükséges. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Nincs. Tárolási osztály: VCI: Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. (folytatás a 3. oldalról) 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. 8.1 Ellenőrzési paraméterek Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: Butoxietanol TLV CK-érték: 246 mg/m 3 AK-érték: 98 mg/m 3 Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. 8.2 Az expozíció ellenőrzése Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Kerüljük a bőrrel való, hosszabb ideig tartó és intenzív érintkezést. Ne lélegezzük be a gázokat/gőzöket/aerosolokat. Légzésvédelem: Rövid ideig tartó vagy csekély terhelés esetén légzési szűrókészüléket alkalmazzunk, intenzív vagy hosszú ideig tartó expozíció esetén környezeti levegőtől független védőálarc szükséges. Helyiség megfelelő szellőzése esetén nem szükséges Kézvédelem: * Csak CE jelöléssel ellátott, III. kategóriájú vegyszer-védőkesztyűt szabad hordani (EN 374) A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Megfelelő vizsgálatok hiányában a termékre/készítményre/vegyszerkeverékre nem lehet alkalmas kesztyűanyagot javasolni. A kesztyű anyagának kiválasztása az áttörési idő, permeációs sebesség és a bomlás figyelembevételével történt. Kesztyűanyag A vízben oldhatatlan anyag/termék/készítmény használata előtt vízoldékony bőrvédő szert (zsírmentes rétegképzőt vagy olaj/víz-emulziót) használjunk. Mivel a termék több anyagból összeállított készítményt jelent, a kesztyű anyagának tartóssága előre nem számítható ki, ezért a használat előtt ezt ellenőrizni kell. Áthatolási idő a kesztyűanyagon A pontos behatolási időt a kesztyű gyártójától kell megkérdezni és azt be is kell tartani. Állandó érintkezés esetében a következő anyagokból készült kesztyűk használata megfelelő: * Butilkaucsuk 0,7 mm, 480 min Fröccsenés elleni védelemhez a következő anyagokból készült kesztyűk használata megfelelő: * Nitrilkaucsuk 0,4 mm, 30 min A következő anyagokból készült kesztyűk használatra alkalmatlanok: Vastag textilanyagból készült kesztyű. Szemvédelem: Áttöltéskor védőszemüveg alkalmazása ajánlatos. (folytatás az 5. oldalon)

5 oldalszám: 5/8 Testvédelem: Könnyű védőruházat. (folytatás a 4. oldalról) * 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1 Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Általános adatok Külső jellemzők: Forma: Folyékony Szín: kék Szag: jellegzetes Szagküszöbérték: Nincs meghatározva. ph-érték 20 C-nál: 12,2 ph-érték 1 %: 9,0 Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: nem meghatározható Forráspont/forrási tartomány: 100 C Nincs meghatározva Lobbanáspont: Nem alkalmazható Gyúlékonyság (szilárd, gázhalmazállapotú): Nem alkalmazható Gyulladási hőmérséklet: nem alkalmazható Bomlási hőmérséklet: Nincs meghatározva. Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem jelent robbanásveszélyt. Robbanási határok: Alsó: Nincs meghatározva. Felső: Nincs meghatározva. Égést elősegítő tulajdonságok nincs Gőznyomás 20 C-nál: 23 hpa Sűrűség 20 C-nál: 1,026 g/cm 3 Relatív sűrűség Nincs meghatározva. Gőzsűrűség Nincs meghatározva. Párolgási sebesség Nincs meghatározva. Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Teljes mértékben keverhető. Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Nincs meghatározva. Viszkozitás: dinamikai 20 C-nál: kinematikai: Oldószer tartalom: Szerves oldószerek: 0,7 % Víz: 86,3 % Szilárdanyag tartalom: 13,0 % 3 mpas Nincs meghatározva. (folytatás a 6. oldalon)

6 oldalszám: 6/8 (folytatás az 5. oldalról) 9.2 Egyéb információk További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. 10 Stabilitás és reakciókészség 10.1 Reakciókészség megfelel Kémiai stabilitás Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás A veszélyes reakciók lehetősége Veszélyes reakciók nem ismeretesek Kerülendő körülmények További lényeges információk nem állnak rendelkezésre Nem összeférhető anyagok: További lényeges információk nem állnak rendelkezésre Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. 11 Toxikológiai adatok 11.1 A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut toxicitás: Primer ingerhatás: A bőrön: Nem fejt ki ingerlő hatást. A szemben: Nem lép fel ingerlő hatás. Érzékenyítés: Szenzibilizáció (nem ismeretes) További toxikológiai információk: A Termék nem jelölésköteles az Európai Közösség készítményekre vonatkozó általános besorolási irányelvének érvényes kiadásában közölt számítási eljárás alapján. Szakszerű kezelés és rendeltetésszerű alkalmazás esetén a termék tapasztalatunk és a rendelkezésre álló információk szerint nem fejt ki egészségkárosító hatást. 12 Ökológiai információk 12.1 Toxicitás Akvatikus toxicitás: További lényeges információk nem állnak rendelkezésre Perzisztencia és lebonthatóság További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. Egyéb információk: A termék biológiailag könnyen lebontható. A termék biológiailag lebontható Bioakkumulációs képesség További lényeges információk nem állnak rendelkezésre A talajban való mobilitás További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. További ökológiai információk: CSB-érték: mg/l Általános információk: Az anyagban lévő szerves komplexkötők 80 %-os DOC (oldott szerves szén) megsemmisítési fokot érnek el ("Elemzési és mérési eljárások" c. melléklet 406. sz.) és ezzel teljesítik az új szennyvízrendelet 49. mellékletének szigorúbb követelményeit is. A termék szerves kötésű halogénektől mentes (AOX-mentes). A preparátumban található felületaktív anyagok(k) megfelel(nek) a tisztítószerekre vonatkozó, (EC) No.648/2004 számú szabályzatban lefektetett biológiai lebomlási kritériumoknak. Az ezt alátámasztó adatok mindenkor a Tagállamok illetékes szerveinek a rendelkezésére állnak, és közvetlen kérésükre vagy a tisztítószer gyártó kérésére megtekinthetők. 1 (D) (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. Hígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. Ha nagyobb mennyiségű anyagot a csatornába vagy élővizekbe engednek le, ez a ph-érték növekedéséhez vezethet. A magas ph-érték károsítja a vízi élőlényeket. Az alkalmazott koncentrációjú hígításban a ph-érték (folytatás a 7. oldalon)

7 oldalszám: 7/8 (folytatás a 6. oldalról) lényegesen lecsökken, ezért a termék használata után a csatornahálózatba jutó szennyvíz csak gyengén károsítja a vizet A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Nem alkalmazható vpvb: Nem alkalmazható 12.6 Egyéb káros hatások További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. 13 Ártalmatlanítási szempontok 13.1 Hulladékkezelési módszerek Ajánlás: A kisebb mennyiségű szert bő vízzel fel lehet hígítani és ki lehet önteni. Nagyobb mennyiségeket azonban a helyi hatósági előírások szerint kell ártalmatlanítani. A hulladékkulcs száma: EWC-Code Európai Hulladék Katalógus * vizes mosófolyadékok és anyalúgok Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A csomagolás tisztítás után ismét felhasználható, vagy anyaga feldolgozható. A nem tisztítható csomagolóanyagok kezelése azonos az anyag kezelésével. A nem szennyezett csomagolóanyagok a Recycling folyamathoz szállíthatók. Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. 14 Szállításra vonatkozó információk 14.1 UN-szám ADR, ADN, IMDG, IATA Érvénytelen 14.2 Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés ADR, ADN, IMDG, IATA Érvénytelen 14.3 Szállítási veszélyességi osztály(ok) ADR, ADN, IMDG, IATA osztály Érvénytelen 14.4 Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA Érvénytelen 14.5 Környezeti veszélyek: Marine pollutant: Nem 14.6 A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Nem alkalmazható 14.7 A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Nem alkalmazható Szállítási/egyéb adatok: A fenti rendelkezések alapján az anyag szállítása nem jár veszéllyel. (folytatás a 8. oldalon)

8 oldalszám: 8/8 (folytatás a 7. oldalról) 15 Szabályozással kapcsolatos információk 15.1 Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok Országos előírások: Levegővel kapcsolatos műszaki utasítás: Osztály Százalékos részarány NK 5,0 Vízveszélyeztetési osztály: WGK 1 (Saját besorolás) : a vizeket enyhén veszélyezteti Kémiai biztonsági értékelés: A kémiai biztonsági értékelést nem végeztek. 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt.. Lényeges mondatok H302 Lenyelve ártalmas. H312 Bőrrel érintkezve ártalmas. H315 Bőrirritáló hatású. H318 Súlyos szemkárosodást okoz. H319 Súlyos szemirritációt okoz. H332 Belélegezve ártalmas. R20/21/22 Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve ártalmas. R22 Lenyelve rtalmas R36 Szemizgat hat sł R36/38 Szem- és bőrizgató hatású R38 Bőrizgató hatású R41 SŁlyos szemk rosod st okozhat Az adatlapot kiállító szerv: PDE-D Kapcsolattartó partner: Brigitte Kuehner Frank Ritscher * Az adatok az előző verzióhoz képest megváltoztak RM 69/

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Nagynyomású tisztító Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. Termékazonosító.. Az anyag vagy keverék megfelel azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása. Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer CAS-szám: 80-62-6 EK-szám: 201-297-1 Indexszám: 607-035-00-6

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Alkoholos tisztítószer Gyártó/szállító: Alfred Kärcher Gmb & Co. KG

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/12 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Bison Kit kontakt ragasztó. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11474 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Deichmann TERMÉSZETES BŐRÁPOLÓ (méhviasszal) Cikkszám: 6701 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

MESTER Parketta Fugázó Tömítő

MESTER Parketta Fugázó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 6772 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nem

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 6.0.36 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Csomagolás mérete 150 ml (5.07 fl. oz.) Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11256/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13792/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Cymbopogon Nardus (citronella) Oil Azonosított felhasználása: illóolaj, illatosítás

Cymbopogon Nardus (citronella) Oil Azonosított felhasználása: illóolaj, illatosítás BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 EK rendelet (REACH) és 1272/2008 EK rendelet (CLP-GHS) szerint 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kiadás dátuma: 2015.08.11. Verzió: 1 A termék neve:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nincs meghatározva

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 9702003 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: JUI Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása JUBIN

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 090515 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 02.02.2009

A nyomtatás kelte 25.02.2009 Felülvizsgálat 02.02.2009 oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 3382 Anyag/készítmény használata Fakezelő anyag Gyártó/szállító: Remmers Baustofftechnik

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 12123/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 147114 CAS-szám: 8002-74-2 EK-szám: 232-315-6 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 036-P Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Gyantaalapú adhezív anyag fogszabályozáshoz

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Lux Floor. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Penta Lux Floor. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/80-201-199 ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat és felület

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM004096 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Uni 100 XT. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További lényeges

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM005160 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. Coxo02 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

HANNO Önthető hab. HANNO termékek Biztonsági adatlapja. 1/10 oldal

HANNO Önthető hab. HANNO termékek Biztonsági adatlapja. 1/10 oldal 1/10 oldal 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 2008.08.14. Felülvizsgálat 2007.08.14. Hazai kiállítás kelte: 2009.05.07.. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása at/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11234/1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 7150-0004 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 85602 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: W5 C Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint)

Biztonsági adatlap (1907/2006/EK rendelet szerint) Brigéciol 2000 Oldal: 1/8 1. A keverék és a vállalkozás azonosítása: 1.1. Termékazonosító 1.2. Kereskedelmi név: BRIGÉCIOL 2000 1.3. A keverék azonosított felhasználása: Alkalmazható: gépjármű alváz, motor,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 054 Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Adhezív anyag, fogászati fém A biztonsági

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014 oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: IPS e.max CAD Crystall./Add-On Liquid allround / longlife Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint V-2 A nyomtatás kelte: 2012.02.01. Felülvizsgálat: 2008.05.26.

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint V-2 A nyomtatás kelte: 2012.02.01. Felülvizsgálat: 2008.05.26. oldalszám: 1/6 1 Az anyag / készítmény és a vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata: rovarirtó permet Gyártó/szállító: Gyártó: Importőr: Hofer & Co GmbH Veterinarius

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok Ref. BC.S.Sp16 Anyag/készítmény használata Tisztító- / ápolószer, intézményi felhasználásra Gyártó/szállító:

Részletesebben

A nyomtatás kelte 26.05.2011 Felülvizsgálat 26.05.2011

A nyomtatás kelte 26.05.2011 Felülvizsgálat 26.05.2011 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 19240 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 532.215/534.501/534.714/036.129 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2013. 10. 18. Verzió száma 7 Felülvizsgálva: 2013. 10. 18.

Biztonsági Adatlap. Készült a 1907/2006/EK, 31. cikk alapján. Kiadás dátuma: 2013. 10. 18. Verzió száma 7 Felülvizsgálva: 2013. 10. 18. Oldal: 1 / 8 *1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítója - 1.1 Az anyag/készítmény azonosítása - Kereskedelmi megnevezés: Putoline GP 80 - Moped 91 kódszám: 570172 - Az anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Penta Citro CS. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Penta Citro CS. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Aktívklór tartalmú padozat

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000740 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BODENBELAGSKLEBSTOFF D 321 / D 321 Padlóburkolat ragasztó 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Anyag/készítmény használata Akril alapú tömítőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Hilti Firestop Mortar CFS-M RG CP 636 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása: maró hatású készítmény, jelölése: C = maró R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz

2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása: maró hatású készítmény, jelölése: C = maró R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Palackok, csıvezetékek, tartályok,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1687 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 10. 20. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PRELIX motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú

Részletesebben

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: K_ BASE, K_ TECH, K_ PLUS, K_ ECON; Ergolastec, Fiberlastec 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 080022 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM002245 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FAFMR10W24 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: oxálsav 5-15%; monoetanolamin <5%.

Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: oxálsav 5-15%; monoetanolamin <5%. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerő felhasználásra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40074 CAS-szám: 6381-92-6 EK-szám: 205-358-3 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486775-20-1.2

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11033000000 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5430/2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8

BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8 BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EU rendelet szerint Adatlap kelte: 2009-02-01 Felülvizsgálat: 2014-09-01 Változat szám: 2/Hu Oldal: 1 / 8 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1 Termékazonosító:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 023 600 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 023 600 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ZSÁKOS 600ML XL Termék kódja : 0890 023 600 MSDS-Identcode : 10034497 1.2 Az

Részletesebben

Etil-acetát Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336

Etil-acetát Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: 4CR 2920 CP ärter 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Fóliahegesztı Foltok Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3

Elkészítés időpontja: 2011.10.05. Felülvizsgálat időpontja: 2016.01.21. Verziószám: 3 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: AZ ANYAG / KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név: M+W INSTRUMENTENBAD

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 1 c i k k s z e r i n t 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 114 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. 8463322 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8

Biztonsági adatlap Azonosító: 2078 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 Kiadás: 2012. 03. 30. Oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bőrápoló emulzió 1.2. Az anyag/keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3680 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 16054/3 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1789 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1789 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2008. 04. 24. Oldalszám: 1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2.A keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 160 647 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 207488 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Ref. FM003716 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : Original ATE Brake Fluid SL (DOT4) 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Griffon Cleaner. CAS-szám: 78-93-3 GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127. EK-szám: 201-159-0.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 83925 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 2015/830 sz. (EU) Rendelet szerint. WMF Special-Cleaning Granulate Anyagszám 0072

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006 sz. (EK) Rendelet (REACH) és 2015/830 sz. (EU) Rendelet szerint. WMF Special-Cleaning Granulate Anyagszám 0072 Oldal: 1 -tól 8 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi név: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben