,Q.,v. ~ ' -R \>.>~.,J.p..cO- JJv...

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ",Q.,v. ~ ' -R \>.>~.,J.p..cO- JJv..."

Átírás

1 Debreceni T6rvenyszek 17.Pk /2004/25.szam Ez a vlgze, ~i.j=, b.9.h...~).0.< ~1- Lv... jo"'l:f~...",....v c2-b: 1 - J J. t\jo K:., N-. Deb,,,,",<"+.-' X ~S~~.f "k,q.,v. ~ ' -R \>.>~.,J.p..cO- JJv ad=brccl L'l'-'lV':1 sfck tl d '" r;. '" f ~ ~-.:0- A Debreceni T6rvenyszek mint nyilvantarto birosag a nyilv~~tartasi ",:~,,'" szam alatt bejegyzett DEBRECEN GLADATORS Amerikai Futball EgyeslJ1Cjll.' "megsziintetve" ( szekhelye: 4031 Debrecen, T6h6t6m utca 64.fszt.2.szam, adoszama: tor61t ) civil szervezet ellen kenyszer-vegelszamolas elrendelese irant hivatalbol indult nemperes eljarasban meghozta a k6vetkezo i vegzes t: A t6rvenyszek elrendeli a civil szervezet kenyszer-vegelszamolasat. A kenyszer-vegelszamolas kezdo idopontja: a jelen vegzes jogerore emelkedesenek napja. A t6rvenyszek a szervezet kenyszer-vegelszamolojaul a Quality Team Szolgaltato Korlatplt FelelosseguTarsasagot ( Cg.: , 2143 Kistarcsa, Bellus Jozsef' utca 1S/A.sz.)jel61i ki.. A tiirvenyszek felhivja a szervezet hiteleziiit, hogy kiiveteleseiket a vegelszamolas meginditasanak kiizzetetelet kiiveto negyven napon beliil jelenthetik be a vegelszamolonak. A bejelentes akkor is sziikseges, ha a civil szervezettel szemben a kiivetelessel kapcsolatban hatosagi vagy birosagi eljaras van folyamatban. A bejelentes elmulasztasa vagy kesedelmes teljesitese nem jar jogvesztessel, de a zaromerleg es a vagyonfelosrtasi hatarozat elfogadasat k6vetaen hitelezoi igenyt mar csak a megszunt jogi szemely tartozasaiert t6rtena helytallasra vonatkozo szabalyokszerint lehet ervenyesiteni. A t6rvenyszek a fenti rendelkezesek alapjan - a kenyszer-vegelszamolas kezda idopontjaval - elrendeli a "megsziintetve" toldat tiirleset a birosagi nyilvantartasbol es a szervezet adataiban a kiivetkezo valtozas nyilvantartason valo atvezeteset: A szervezet megvaltozott neve: DEBRECEN GLADATORS Amerikai Futball Egyesiilet "vegelszamolas alatt" A szervezet kepviselajenek neve, lakohelye: Quality Team Szolgaltato Korlatpl~1 FelelasseguTarsasag, 2143 Kistarcsa,BellusJozsef utca 1S/A.szam. : Nagy Laszloeln6ki minasege es lakohelye a birosagl nyilvantartasbol tiiriilve. A t6rvenyszek elrendeli a vegzes megkuldeset az Orszagos Birosagi Hivatal (OBH) reszere az orszagos nevjegyzekben valo kiizzetetel vegett.

2 2 ' A tdrvenyszek a jelen vegzes egy peldanyat megkiildi a tdrvenyessegi ellenorzesre 'jogosult Hajdu-Bihar Megyei Foiigyeszsegnek. Ez ellen a vegzes elien a kezbesitestoi szamitott 15 napon belul a Debreceni itelotablahoz dmzett, de a Debreceni Torvenyszekhez irasban, 3 peldanyban benyujtando fellebbezessel lehet elni. Az itelotabla elotti eljarasban az ugy erdemeben hozott vegzes ellen fellebbezest eloterjeszto fel szamara a jogi kepviselet kotelezo. fl. vegeiszamolo fellebbezesi joga csak a vegzes rea vonatkozo rendelkezeseire terjed kl. ~ ndokolas: A Debreceni Torvenyszek a januar 13. napjan jogerore emelkedett 5.P /2014.{10. szamu iteletevel a Tpk /2004/6. szamu vegzesevel a i2915. szam alatt nyilvantartasba vett DEBRECENGJ\DATORS Amerikai Futball.Egyesuletelnevezesu civil szervezetet az Eetv.11. i (3) bekezdesec.) pontja alapjan megszuntette es elrendelte a jogeros itelet megkuldeset a nyilvantartast vezeto birosagnak az egyesulet nyilvantartasbol vaio tdrlesere iranyulo eljaras lefoiytatasa erdekeben. Az itelet ndokolasa tartalmaua, hogy a szervezet ingo es ingatlanvagyonnal soha nem rendeikezett, adoszamat az allami ad6hat6sag en jogeros hatarozatavai torolte, a Magyar Amerikai Football Szovetseg (MAFSZ)a szervezetet a tagjai sorab61a en hozott, EH/2014/015.szamu hatarozatavaltorolte. A torvenyszek a jogeros itelet aiapjan az Ectv. 9/K. i (4) bekezdese szerinti vegzeseveielrendelte a "megszunt" toldat nyilvantartasba valo bejegyzeset. Az Eetv.9/K. i (1) bekezdeseszerint egyszerusitett torlesi eljarasnak van helye a) egyesulet eseteben, ha aa) a birosag az Ogyeszkeresete alapjan megszonteti[ptk. 3:48. i (1) bekezdesd) pontja], ab) a birosag az Ogyeszkeresete alapjan megallapitja, hogy az egyesulet megszunt lptk. 3:48. i (1) bekezdesa), b) pontja es 3:84. i a) es b) pontja], felteve hogy az a) pont szerinti eljaras soran nem meruit fel adat arra nezve, hogy a civil szervezetnek vagyona van vagy a civil szervezet fennal1asa saran adoszammal nem rendelkezett, illetve nem rendelkezlk. Az idezett jogszabalyi rendelkezes alapjan - arra tekintettel, hogy a szervezetet egszunteto itelet indokoiasa tartalmazta, hogy az egyesolet vagyonnal nem rendelkezik - a torvenyszek az Eetv. 9/K.1i (7) bekezdese szerinti tartalommal ljirdetmenyt tett koue.,;a hirdetmeny szerinti hataridoben az egyesulet vagyonara nem meruit fel adat, azonban a NAV Hajdu-Bihar Megyei Ad6igazgat6saga,Felszamolasi, vegelszamolasi ~s Fizetesi Kedvezmenyek Foosztaly, Felszamoiasi es VCgelszamolasi Osztaly 1.

3 3 bejelentette, hogy az allami adohatosagnak a szervezettel szemben lejart e~ esedekes kovetelese all fenn 65.0S5.-Ft osszegben. : Az Ectv. 9/M. 9-a szerint, ha az e dm szerinti eljarasok soran a civil szervezet vagyonara vonatkozoan erdemi adat mero fel vagy a civil szervezettei szemben a birosagnal koveteles bejelentesere keroit sor, ellene birosagi, kozjegyzoi vagy mas hatosagi eljaras van folyamatban, a birosag az e dmben meghatarozott eljarasi cselekmenyek helyett dont a vegelszamolas elrendeieserol, a vegelszamolo kijeloleserol es a civil szervezet vagyoni reszesedesevel mukodo jogalanyok, valamint a reszvetelevel mokodo alapitvany vagy egyesolet sorsarol. Az Ectv. 9/J. 9 (l) bekezdes ertelmeben, ha birosagi hatarozat folytiin kell a vegclszamolast lefolytatni, tovabba, ha a vegelszamolast egyszerusitett torlesi eljaras' clozte meg, a vegelszamolas kenyszer-vegelszamolaskent kero lefolytatasra:' Ugyanezen 9 (3) bekezdese szerint kenyszer-vegeiszamolas eseten a birosag a vegelszamolas meginditasarol szolo, a 9/6. 9 (4) bekezdes szerinti vegzest hivatalbo"ll hozza meg, es - a vezeto tisztsegviselo nyilatkoztatasa utan - kijeloli a vegelszamolot, A birosag vegelszamolonak elsosorban a civil szervezet bejegyzett vezeto tisztsegviselojet jeioli ki. Ha a bejegyzett vezeto tisztsegviselo nem jelolheto ki vagy kijelolesenek mellozeset alapos okkal keri, a birosag a felszamoioi nevjegyzekbol jeloli ki a vegelszamolot. Erre figyelemmel a torvenyszek megallapitotta, hogy az idezett jogszabalyi rendelkezesek alapjan a szervezet kenyszer-vegelszamolasanak van helye. A torvenyszek nyilatkoztatta a szervezet bejegyzett vezeto tisztsegviselojet, aki a:. vegelszamoloi tisztsegre tmeno kijelolese mellozeset alapos okkal kerte ( 2010.evben lemondott a tisztsegrol, informaciokkal nem rendelkezik a mukodesrol ), ezert a birosag az Ectv. 9/J.9.(3) bekezdese alapjan a felszamoloi nevjegyzekbol l sorsolt kenyszer-vegelszamolo gazdasagi tarsasagot jelolte ki a feladatok ellatasara. Az Ectv. 9/J. 9 (4) bekezdese szerint a kenyszer-vegelszamolasra a civil szervezet, vegelszamolasara vonatkozo szabalyokat kell alkalmazni, az Ectv () bekezdese ertelmeben a civil szervezet vegelszamolasara az Ectv. rendelkezesei szerint kero sor! Az Ectv. 9/J. 9 (3) bekezdese alapjan az Ectv. 9/6. 9 (4) bekezdese szerinti vegzest a torvenyszek hivatalbol hozta meg, elrendelte "megszontetve" toldat nyilvantartasbol valo torleset es a szervezet adataiban bekovetkezett valtozas birosagi nyilvantartason valo atvezeteset a kenyszer-vegelszamolas kezdo idopontjaval. A birosag a kenyszer-vegelszamolas meginditasarol rendelkezo vegzes kozzetetelerol l a civil szervezetek birosagi nyilvantartasarol es az ezzel osszefoggo eljarasi szabalyokrol szolo torvenyben meghatarozott orszagos nevjegyzek utjan gondoskodott. A civil szervezetek birosagi nyilvantartasarol es az ezzel osszefoggo eljaras! szabalyokrol szolo evi CLXXX. torveny (a tovabbiakban: Cet.) () '

4 4 bekezdese szerint az abh vezeti az interneten azonositas nelko elerheta orszagos nevjegyzeket, ezert a tcirvenyszek rendelkezett a jelen vegzes abh reszere tortena (TlegkOldeseral a kenyszer-vegelszamolas meginditasanak kozzetetele vegett. A kenyszer-vegelszamolast elrendela vegzes kozzetetele az Ectv. 9/B.9 (4) bekezdese "tal felhivott a Cet (5) bekezdes e)-f) pontja alapjan tbrtenik.,a kenyszer-vegelszamolas lefolytatasat kovetaen a Cet (3) bekezdese alapjan kero sor az egyesolet nyilvantartasbol valo torlesere.,a jogorvoslatrol szolo tajekoztatas a Cet. 5.9 (1) bekezdese alapjan alkalmazando a Polgari perrendtartasrol szolo evi ll. tcirveny (a tovabbiakban: Pp.) an alapul. Debrecen, oktober 26. dr.helmeczine dr.szucs Margit sk. torvenyszeki biro a kiadman~~ '.l,! llh i rr 1> 01.\ kiado.~...:j ~ ~,f f,,~,1, uq)..

5 Debrcccni T6rvcnyszek 17.Pk /2004/27.szam A Dcbreceni T6rvenyszek mint nyilvantal16 birosag a nyilvantartasi szam alau bejegyzeu lerecen GLAlATORS AMERKA Futhall [gy.siilet "mcgsziintct"e" (szckhely:4031 Dcbrcccn T6hot6m u.64.fszt.2.s1..am, adoszama: torolt) civil szervezet kenyszer-vegelszamolasanak elrendelese irfmt hivatalbol indult nempercs eljarasban meghozta a kovetkczo A torvenyszek c1rentlcli a szervezct nyilv<intartott adataiban bekovctkezett ahibbi ",liitozas atnzctcsct: A torvenyszek alta kijel6lt kcnyszer-vcgelszfullol6 szcrvezet, a Quality Team Szolgaltat6 Korlatolt Felc16sscgii Tarsasag ( Cg , 2143 Kistarcsa, lellus l.u.18/a., ad6szama: ) kep",isclctchcn c1jaro tenncszetes szemely kenyszer- \'cgclszamu6: Kokenycsi-Kcczan HClifa ( an: Palovics Erzsebet szo.:debrcccn, Ad6azonosit6 jcle:8411l42302, levelczesi cime:4100 Beretty6ujfalu. Tardy utca l.szam). A t6rvenyszek e1rcndeli a vegzes megkiildesct az Orszagos Bir6sagi Hivatal (OB) rcszcre az orszagos nevjegyzckben va16 kozzcfctcl vegett. A vcgzcs ellen fellebbczesnek helye nines. lndokolas: A Debreceni T6rvcnyszck a 17.Pk /2004/25.szamu vegzcscvel elrendelte a civil szervezet kenyszer-vegelszamolasat. vegelszamol6kcnt kijcl6lte a fclszamol6i nevjcgyzekbol a Quality Team Szolgaltato Ktl-t.A vegelszamol6 szervezet a 26.sorszamu bcadvanyaban bcjclentettc a kepviseleteben c1jar6 tcrrneszetcs szemely adatait cs becsatolta az osszcfcrhetctlcnsegre is kiterjedo e1fogad6 nyilatkozatat. Erre tckintettcl a torvcnyszck rcndelkezett a kcnyszer-vegelszamolo szervezet kcpviselcteben e1jar6 szcmely adatainak nyilvantartlisba t6rteno bejegyzcscrol es az errol sz616 vegzes kozzctcte!erol. Debrccen, 20 S.november 12. dr.helmeezinc dr.szucs Margit sk. Wrvenyszeki bir6

A kenyszer-vegeiszamolas kezdo idopontja: a jelen vegzes jogerore emelkedesenek napja.

A kenyszer-vegeiszamolas kezdo idopontja: a jelen vegzes jogerore emelkedesenek napja. DebreceniTdrvenyszek DEBRECEN 17.Pk.60.145/2007/1B.szam E,.vtg",wlLQI",.H.. I9..0.:::.... e

Részletesebben

v é g z é s t: Az alapítvány neve: törölve: Szászbereki Római Katolikus Alapítvány megszűnt bejegyezve: Szászbereki Római Katolikus Alapítvány v. a.

v é g z é s t: Az alapítvány neve: törölve: Szászbereki Római Katolikus Alapítvány megszűnt bejegyezve: Szászbereki Római Katolikus Alapítvány v. a. Szolnoki Törvényszék Pk.61.126/1992/34. szám A Szolnoki Törvényszék, a Szászbereki Római Katolikus Alapítvány megszűnt (5053 Szászberek, Kossuth út 197.) elnevezésű civil szervezet nyilvántartott adataiban

Részletesebben

A Fővárosi Törvényszék a sorszám alatt nyilvántartásba vett Piarista Alapítvány változásbejegyzési ügyében meghozta az alábbi

A Fővárosi Törvényszék a sorszám alatt nyilvántartásba vett Piarista Alapítvány változásbejegyzési ügyében meghozta az alábbi A a 01-01-0000492. sorszám alatt nyilvántartásba vett Piarista Alapítvány változásbejegyzési ügyében meghozta az alábbi V É G Z É S T A elrendeli a 01-01-0000492. sorszám alatt nyilvántartásba vett Piarista

Részletesebben

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók A cégbíróság kényszertörlési eljárás megindítását rendeli el, ha törvényességi felügyeleti hatáskörében eljárva a céget megszűntnek nyilvánítja, ha a

Részletesebben

végzést: A megyei bíróság a SZENT LÁSZLÓ SZOLGÁLAT Alapítvány elnevezésü alapítványt, melynek

végzést: A megyei bíróság a SZENT LÁSZLÓ SZOLGÁLAT Alapítvány elnevezésü alapítványt, melynek Jász-Nagykun-Szolnok l.kny.60.072/2009/6. Megyei Bíróság Kiegészítő végzés 8. alatt. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság, a dr. Nádas Gábor ügyvéd (Nádas Ügyvédi Iroda 1132 Budapest, Victor Hugo u. 4l.)

Részletesebben

VÉGZÉS. Korlátolt felelosségu társaság. 2/001 Magyar Szárnyak Pilóta Iskola Szolgáltató Korlátolt Felelosségu Társaság

VÉGZÉS. Korlátolt felelosségu társaság. 2/001 Magyar Szárnyak Pilóta Iskola Szolgáltató Korlátolt Felelosségu Társaság A Gyor-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság. Cg.OS-09-01956S/4 szám VÉGZÉS A Gyor-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság a(z) Magyar Szárnyak Pilóta Iskola Szolgáltató Korlátolt Felelosségu

Részletesebben

Civil szervezetek megszűnése és törlése. dr. Faller Beatrix bírósági titkár

Civil szervezetek megszűnése és törlése. dr. Faller Beatrix bírósági titkár Civil szervezetek megszűnése és törlése dr. Faller Beatrix bírósági titkár 1 2 Jogszabályi háttér 2011. évi CLXXV. törvény (Ectv.) 2011. évi CLXXXI. törvény (Cnytv.) 2013. évi V. törvény (Ptk.) Spec: -

Részletesebben

A csőd- és felszámolási eljárás során felmerülő cégeljárási feladatok. jogalkalmazási problémái

A csőd- és felszámolási eljárás során felmerülő cégeljárási feladatok. jogalkalmazási problémái A csőd- és felszámolási eljárás során felmerülő cégeljárási feladatok jogalkalmazási problémái Szerző: dr. Bori Beáta Pécs 2014. május I. Bevezetés A magyar fizetésképtelenségi és jogutód nélküli megszűnéssel

Részletesebben

Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási feltételek

Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási feltételek Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási A jelen kiegészítő biztosítási azokat a rendelkezéseket tartalmazzák, amelyeket az Allianz Hungária Zrt. Cg. 01-10-041356, székhely: 1087

Részletesebben

A szervezet neve megváltozott. A szervezet új neve: NEMESI REND Egyesület

A szervezet neve megváltozott. A szervezet új neve: NEMESI REND Egyesület Fővárosi Törvényszék 7.Pk.60.738/2009/15. V ÉG Z É S A Fővárosi Törvényszék elrendeli a 01-02-0013616. nyilvántartási számú Ősi Magyar Egység Párt elnevezésű szervezetre vonatkozó alábbi változás bejegyzését:

Részletesebben

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók A cégbíróság kényszertörlési eljárás megindítását rendeli el, ha törvényességi felügyeleti hatáskörében eljárva a céget megszűntnek nyilvánítja, ha a

Részletesebben

III. Felszámoló kijelölése, felelőssége, felmentése. A felszámolói névjegyzék

III. Felszámoló kijelölése, felelőssége, felmentése. A felszámolói névjegyzék 1 III. Felszámoló kijelölése, felelőssége, felmentése. A felszámolói névjegyzék 1. A felszámoló kijelölése A bíróság az adós felszámolását elrendelő jogerős végzés közzétételét követően, külön jogszabályban

Részletesebben

ELÕTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. november 13-ai ülésére

ELÕTERJESZTÉS. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. november 13-ai ülésére Szám: 02/279-19/2008. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELÕTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Rendkívüli tájékoztatás. működési formaváltás és kapcsolódó névváltozás cégbírósági bejegyzéséről

Rendkívüli tájékoztatás. működési formaváltás és kapcsolódó névváltozás cégbírósági bejegyzéséről Rendkívüli tájékoztatás működési formaváltás és kapcsolódó névváltozás cégbírósági bejegyzéséről Az ( Társaság ) ezúton teszi közzé a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának Cg. 01-10- 040952/1365. számú végzését

Részletesebben

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i rendes ülésére

17. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Fiatal Értelmiségért Közalapítvány végelszámolásának

Részletesebben

V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.89/10/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

Végrehajtás korlátozása iránti kérelem

Végrehajtás korlátozása iránti kérelem Végrehajtás korlátozása iránti kérelem Alulírott adós előadom, hogy önálló bírósági végrehajtó előtt számon végrehajtás folyik velem szemben. A végrehajtást kérő: Álláspontom szerint a végrehajtást kérő

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.915/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

A hiteles cégaláírási nyilatkozat vagy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-minta benyújtásra került.

A hiteles cégaláírási nyilatkozat vagy az ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-minta benyújtásra került. Szekszárdi Törvényszék Cégbírósága Cg.17-09-010232/6 V É G Z É S A Szekszárdi Törvényszék Cégbírósága a(z) Ezüsthársfa Zártkörűen Működő Részvénytársaság cég(ek)ből átalakulással létrehozott Remedia Patika

Részletesebben

file:///c:/users/csilla/appdata/local/temp/microsec e-szignó - Változás bejegyzése(1).htm V É G Z É S

file:///c:/users/csilla/appdata/local/temp/microsec e-szignó - Változás bejegyzése(1).htm V É G Z É S 1 / 6 2012.04.06. 11:45 Egri Törvényszék Cégbírósága Cg.10-10-020286/6 V É G Z É S A Egri Törvényszék Cégbíróságánál Cg.10-10-020286 cégjegyzékszámon bejegyzett PLOTINUS Vagyonkezelő Nyílvánosan Működő

Részletesebben

A közigazgatási határozatok végrehajtása

A közigazgatási határozatok végrehajtása A közigazgatási határozatok végrehajtása fogalma: a határozatban előírt pénzfizetési vagy egyéb magatartási kötelezettség teljesítésének kikényszerítése állami kényszer alkalmazásával, amennyiben a kötelezett

Részletesebben

file:///c:/documents and Settings/Dr. Pátzay Péter/Local Settings/Temp... V É G Z É S

file:///c:/documents and Settings/Dr. Pátzay Péter/Local Settings/Temp... V É G Z É S 1 / 6 2013.11.12. 10:54 Fıvárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-046842/31 V É G Z É S A Fıvárosi Törvényszék Cégbíróságánál Cg.01-10-046842 cégjegyzékszámon bejegyzett BIOMEDICAL COMPUTER TECHNOLOGIES

Részletesebben

ELNÖKE. A törvényszék, mint cégbíróság iratkezelése

ELNÖKE. A törvényszék, mint cégbíróság iratkezelése ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL ELNÖKE 1055 Budapest, Szalay utca 16. t. 06 1 354 4108 f. 06 1 332 6312 e. obh@obh.birosag.hu www.birosag.hu Az Országos Bírósági Hivatal Elnökének 9/2014. (VII. 4.) OBH utasítása

Részletesebben

Kivonat. 2009. evi LVI. torveny

Kivonat. 2009. evi LVI. torveny 2009. evi LVI. torveny (a kozigazgatasi hatosagi eljaras es szolgaltatas altalanos szabalyairol szolo 2004. evi CXL. torveny modositasarol szolo 2008. evi CXI. torveny hatalybalepesevel es a belso piaci

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető 550-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2017. január 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft megszüntetése Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg /91 V É G Z É S

Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg /91 V É G Z É S Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-046842/91 V É G Z É S A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságánál Cg.01-10-046842 cégjegyzékszámon bejegyzett SET GROUP Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (1026 Budapest,

Részletesebben

V É G Z É S. 5. A cég székhelye 5/ Szekszárd, Széchényi utca 30.

V É G Z É S. 5. A cég székhelye 5/ Szekszárd, Széchényi utca 30. Szekszárdi Törvényszék Cégbírósága Cg.17-09-010230/6 V É G Z É S A Szekszárdi Törvényszék Cégbírósága a(z) Ezüsthársfa Zártkörűen Működő Részvénytársaság cég(ek)ből átalakulással létrehozott Ezüst Patika

Részletesebben

v é g z é s t : A törvényszék az alapítványt nyilvántartásba veszi a következő adatokkal:

v é g z é s t : A törvényszék az alapítványt nyilvántartásba veszi a következő adatokkal: A Miskolci Törvényszék Illés és Társai Ügyvédi Iroda (1055 Budapest, Szalai utca 4. szám VI. emelet, ügyintéző: dr. Niederfiringer Ágnes ügyvéd) által képviselt Czakó Géza vezérigazgató által képviselt

Részletesebben

Budai Központi Kerületi Bíróság 2.P.20410/2016/3. számú ítélete

Budai Központi Kerületi Bíróság 2.P.20410/2016/3. számú ítélete Budai Központi Kerületi Bíróság 2.P.20410/2016/3. számú ítélete Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/73 Beszerzés tárgya: Hirdetmény típusa: Fővárosi Bíróság ítélete KÉ Eljárás fajtája: Közzététel dátuma:

Részletesebben

Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cg /33 V É G Z É S

Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cg /33 V É G Z É S Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cg.13-16-000182/33 V É G Z É S A Budapest Környéki Törvényszék Cégbíróságánál Cg.13-16-000182 cégjegyzékszámon bejegyzett Ráckevei- Soroksári Dunaág Viziközmű

Részletesebben

Végelszámolás megindításának nyilvántartásba vétele iránti kérelem

Végelszámolás megindításának nyilvántartásba vétele iránti kérelem A - Beküldő és a végelszámolás alatt álló szervezet adatai Ügyszám:.. P k Beküldő adatai: Elektronikus beküldés esetén a Beküldő az a személy, akinek az ügyfélkapuján keresztül a kérelem beküldésre kerül.

Részletesebben

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók A cégbíróság kényszertörlési eljárás megindítását rendeli el, ha törvényességi felügyeleti hatáskörében eljárva a céget megszűntnek nyilvánítja, ha a

Részletesebben

A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG

A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG A JOGI SZEMÉLY ÁLTALÁNOS SZABÁLYAI (A Ptk. 3:1. -3:48., az egyes jogi személyek átalakulásáról,

Részletesebben

file:///c:/documents and Settings/Dr. Pátzay Péter/Local Settings/Temp... V É G Z É S

file:///c:/documents and Settings/Dr. Pátzay Péter/Local Settings/Temp... V É G Z É S Fıvárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-046842/68 V É G Z É S A Fıvárosi Törvényszék Cégbíróságánál Cg.01-10-046842 cégjegyzékszámon bejegyzett TR Investment Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság (1048

Részletesebben

40 Országos sportági szakszövetség változásbejegyzése iránti kérelem PK-105V 41 Országos sportági szakszövetség nyilvántartásból való törlése iránti

40 Országos sportági szakszövetség változásbejegyzése iránti kérelem PK-105V 41 Országos sportági szakszövetség nyilvántartásból való törlése iránti Dokumentum neve Dokumentum kódja Polgári peres elektronikus formanyomtatványok 1 Személyi adat-, lakcímváltozás bejelentése KÍTMV-KPMG-12-12-01 2 Polgári keresetlevélhez tartozó formanyomtatvány T-P-12-02-01

Részletesebben

Agazati Reszvetelt Megallapito Bizottsag 1476 Budapest Pt. 75.; Tel.: (06)-(1)-374-9060; Fax: (06)-(1)-374-9070; E-mail: armb@lab.

Agazati Reszvetelt Megallapito Bizottsag 1476 Budapest Pt. 75.; Tel.: (06)-(1)-374-9060; Fax: (06)-(1)-374-9070; E-mail: armb@lab. if' Agazati Reszvetelt Megallapito Bizottsag 1476 Budapest Pt. 75.; Tel.: (06)-(1)-374-9060; Fax: (06)-(1)-374-9070; E-mail: armb@lab.hu Ikt. sz.: 0001-1I2012-400015323-ARMB Targy: ARMB batarozat - az

Részletesebben

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. MELLÉKLET III. A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. CÉGKIVONATA Page 1 of3 A Baranya Megyei Biróság mint Cégbíróság. Cg.02-10-060361/5 szám VÉGZÉS A Baranya Megyei Bíróság mint Cégbíróság a(z) Pécsi Sport Nonprofit

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.301/2/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

T/12833. számú törvényjavaslat

T/12833. számú törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/12833. számú törvényjavaslat az egyes civil szervezetekkel kapcsolatos törvényeknek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő, valamint egyéb

Részletesebben

CALL-INFO Szervező és Szolgáltató Betéti Társaság végelszámolás alatt (2081 Piliscsaba, Veres Péter utca 12.) Adószám: 21347023

CALL-INFO Szervező és Szolgáltató Betéti Társaság végelszámolás alatt (2081 Piliscsaba, Veres Péter utca 12.) Adószám: 21347023 CALL-INFO Szervező és Szolgáltató Betéti Társaság végelszámolás alatt (2081 Piliscsaba, Veres Péter utca 12.) Adószám: 21347023 Cégtörténet 2002.01.10. és 2011.09.08. között 1 Általános adatok Cégjegyzékszám:

Részletesebben

El terjesztés. Gazdasági és Költségvetési Bizottsága 2011. január 14-i ülésére

El terjesztés. Gazdasági és Költségvetési Bizottsága 2011. január 14-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgy lése Gazdasági és Költségvetési Bizottsága Elnöke Sz.:110-2/2011. El terjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgy lése Gazdasági és Költségvetési Bizottsága 2011. január

Részletesebben

Számviteli feladatok speciális esetekben

Számviteli feladatok speciális esetekben Számviteli feladatok speciális esetekben Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője Mai témáink Végelszámolás Kényszertörlési eljárás számviteli feladatai Átalakulás 1 A végelszámolás

Részletesebben

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.687/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI A határozat jogerős: 2016-04-01 GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI Iktatószám: 4004-2/2016. Tárgy: Ügyintéző: Dr. Kuller Gábor / Hajdu Judit Mellékletek: - Telefon: +36 (96) 524-000 Hiv. szám: - Almásfüzitői Iparfejlesztő

Részletesebben

~ m. számú előterjesztés

~ m. számú előterjesztés ~ m. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Média és Kulturális Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1 E szöveggel a kivonat hatályos: 2015.I.01- Elérhetőség e formában: www.maconka.hu

Részletesebben

A MÚLT JOGI STÁTUSZA SZABÁLYOZÁSA MIRE NEM HOZHATÓ LÉTRE MIRE JÖN LÉTRE? 2015.02.25. ALAPÍTVÁNY. Közcélú örökhagyás görögöknél, rómaiaknál

A MÚLT JOGI STÁTUSZA SZABÁLYOZÁSA MIRE NEM HOZHATÓ LÉTRE MIRE JÖN LÉTRE? 2015.02.25. ALAPÍTVÁNY. Közcélú örökhagyás görögöknél, rómaiaknál A MÚLT ALAPÍTVÁNY Jogi személyiséggel felruházott célvagyon Közcélú örökhagyás görögöknél, rómaiaknál Ie.387 DR SZALAI ERZSÉBET 2015. 1 DR SZALAI ERZSÉBET 2015. 2 SZABÁLYOZÁSA JOGI STÁTUSZA 2011. évi CLXXV.

Részletesebben

Civil szervezetek megszűnése. Egyesület

Civil szervezetek megszűnése. Egyesület Civil szervezetek megszűnése Egyesület I. Végelszámolás A.) Végelszámolás elrendelése iránti kérelem A 2011. évi CLXXV. törvény (a továbbiakban: Ectv.) 9. (2) bekezdése szerint: amennyiben az egyesület

Részletesebben

Előterjesztés A Biatorbágyi Egészségház Alapítvánnyal összefüggő kérdésekről

Előterjesztés A Biatorbágyi Egészségház Alapítvánnyal összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A Biatorbágyi Egészségház

Részletesebben

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1 Az Országgyűlés elismerve, hogy az emberek önkéntes összefogása nélkülözhetetlen

Részletesebben

A Fővárosi Ítélőtábla 2.Kpkf /2006/3.

A Fővárosi Ítélőtábla 2.Kpkf /2006/3. A Fővárosi Ítélőtábla 2.Kpkf.50.422/2006/3. A Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Autóklub (Budapest) felperesnek a Gazdasági Versenyhivatal (Budapest) alperes ellen versenyfelügyeleti ügyben hozott közigazgatási

Részletesebben

A végelszám olás szám viteli feladatai

A végelszám olás szám viteli feladatai szám viteli feladatai E lőadó: dr. A dorján Csaba 2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról 72/2006. (IV. 3) Korm. rendelet a végelszámolás számviteli feladatairól

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/32-28/2009. E LŐTERJ E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek

X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek 1 X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek 1) 2006. évi IV. törvény a gazdasági társaságokról 2) 1991. évi XLIX. törvény a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról (Cstv)

Részletesebben

ítéletet: A másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatja és a felperes keresetét elutasítja.

ítéletet: A másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatja és a felperes keresetét elutasítja. . M A Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság A Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság dr. Csuka Zoltán ügyvéd (7400 Kaposvár, Csokonai u. 2.) által képviselt szám alatti ) felperesnek - Klincsik

Részletesebben

ítéletet: A Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2.PÍ /2016/6. szám

ítéletet: A Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2.PÍ /2016/6. szám 2.PÍ.21.046/2016/6. szám A Kaposvári Törvényszék mint másodfokú bíróság a dr. Csuka Zoltán ügyvéd (7400 Kaposvár, Csokonai u. 2. III/18.) által képviselt szám alatti lakos felperesnek - dr. Fábián Bernadett

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL A határozat jogerős: 2016. december 13. Iktatószám: 14456-2/2016. Tárgy: Huszár Viktor Ikrény, Ószhely puszta Hulladékgazdálkodási kötelezés Ügyintéző: dr. Kuller

Részletesebben

Frissítve: április 5. 21:31 Netjogtár Hatály: 2018.VII VII.25. Magyar joganyagok évi CLXXV. törvény - az egyesülési jogról, a

Frissítve: április 5. 21:31 Netjogtár Hatály: 2018.VII VII.25. Magyar joganyagok évi CLXXV. törvény - az egyesülési jogról, a Magyar joganyagok - 2011. évi CLXXV. törvény - az egyesülési jogról, a közhasznú jog 1. oldal 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről

Részletesebben

1991. évi XLIX. törvény. a csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról

1991. évi XLIX. törvény. a csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról 1991. évi XLIX. törvény a csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról Az Országgyűlés a fizetésképtelen gazdálkodó szervezeteknek csődeljárás útján történő újjászervezése, ha pedig

Részletesebben

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A cég jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz -

Részletesebben

Magyar joganyagok évi CLXXV. törvény - az egyesülési jogról, a közhasznú jog 2. oldal 6.1 civil szervezet: a) a civil társaság, b) a Magyarors

Magyar joganyagok évi CLXXV. törvény - az egyesülési jogról, a közhasznú jog 2. oldal 6.1 civil szervezet: a) a civil társaság, b) a Magyarors Magyar joganyagok - 2011. évi CLXXV. törvény - az egyesülési jogról, a közhasznú jog 1. oldal 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről

Részletesebben

Nemzeti Ado- es Vamhivatal. Hajdil-Bihar Megyei Adoigazgatosaga EGYZOKONYV

Nemzeti Ado- es Vamhivatal. Hajdil-Bihar Megyei Adoigazgatosaga EGYZOKONYV Nemzeti Ado- es Vamhivatal Hajdil-Bihar Megyei Adoigazgatosaga Kiemelt es Tarsas Adoalanyok Ellenorzesi Foosztaly Tarsas Vallalkozasok Ellenorzesi Osztalya 3. Iktatoszam: Adoszam: 18557899-1-09 Vizsgalati

Részletesebben

Cégbejegyzési kérelem

Cégbejegyzési kérelem 3170 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2014. évi 31. szám 4. melléklet a 12/2014. (II. 28.) KIM rendelethez 4. melléklet a.. /2014. (.) KIM rendelethez 1. A Cvhr. 1. számú mellékletének Cégbejegyzési kérelem elzésű

Részletesebben

GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK évi IV. törvény

GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK évi IV. törvény GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK 2006. évi IV. törvény DR SZALAI ERZSÉBET 1 A gt-k ismétlése és + ismeretanyag - alapítók és korlátok - alapítói vagyon - létesítő iratra vonatkozó szabályok - vezető tisztségviselők

Részletesebben

A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok évi változásainak áttekintése

A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok évi változásainak áttekintése A civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezeteket érintő anyagi és eljárási szabályok 2017. évi változásainak áttekintése A jogszabály-módosítások fő célja: az eljárások gyorsítása, elhúzódásuk megakadályozása

Részletesebben

í t é l e t e t : A Legfelsőbb Bíróság a Fővárosi Bíróság 11.K.31.042/2006/7. számú ítéletét hatályában fenntartja.

í t é l e t e t : A Legfelsőbb Bíróság a Fővárosi Bíróság 11.K.31.042/2006/7. számú ítéletét hatályában fenntartja. Vagyongyarapodás kölcsön, hitelt érdemlő bizonyíték Kfv.I.35.496/2006/4.szám A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága a dr. Lampé Ügyvédi Iroda (ügyintéző dr. Lampé Zoltán ügyvéd) által képviselt felperes

Részletesebben

STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS

STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE 2015. El. V.A 20/3. STATISZTIKAI ÖSSZEÁLLÍTÁS A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK ügyforgalmáról és tevékenységéről T A R T A L O M J E G Y Z É K cím oldalszám Ügyforgalmi statisztika a

Részletesebben

Veszprémi Törvényszék Cégbírósága Cg /250 V É G Z É S

Veszprémi Törvényszék Cégbírósága Cg /250 V É G Z É S Veszprémi Törvényszék Cégbírósága Cg.19-02-000339/250 V É G Z É S A Veszprémi Törvényszék Cégbíróságánál Cg.19-02-000339 cégjegyzékszámon bejegyzett B3 TAKARÉK Szövetkezet (8444 Szentgál, Fő u.30.; adószáma:

Részletesebben

A bíróság a jelen végzés egy példányát megküldi a törvényességi ellenőrzést gyakorló Fővárosi Főügyészségnek. I N D O K O L Á S

A bíróság a jelen végzés egy példányát megküldi a törvényességi ellenőrzést gyakorló Fővárosi Főügyészségnek. I N D O K O L Á S V É G Z É S A Fővárosi Törvényszék a 01-01-0001286. sorszám alatt nyilvántartásba vett Children's International Sumer Villages Hungary Gyermek Alapítvány nyilvántartási ügyében az alapítóknak (kérelmezőknek)

Részletesebben

2012. évi törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló évi V. törvény és egyéb törvények módosításáró l

2012. évi törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló évi V. törvény és egyéb törvények módosításáró l ;román:,sz mj I6SköL Érkezett: 2012 1 9. ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ Fidesz Magyar Polgári Szövetség Képvisel ői önálló indítvány 2012. évi törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról

Részletesebben

Cégbíróság feladatai CÉGNÉV CÉGNÉVBEN CÉGELJÁRÁS 2015.11.25. CÉGBÍRÓSÁG HELYE A BÍRÓSÁGI SZERVEZETBEN

Cégbíróság feladatai CÉGNÉV CÉGNÉVBEN CÉGELJÁRÁS 2015.11.25. CÉGBÍRÓSÁG HELYE A BÍRÓSÁGI SZERVEZETBEN CÉGELJÁRÁS CÉGBÍRÓSÁG HELYE A BÍRÓSÁGI SZERVEZETBEN Tvszék, mint cégbíróság 1 2 Cégbíróság feladatai cégbejegyzési (változásbejegyzési) adat)cégjegyzékbe történő bejegyzése, illetve törlése, cégnyilvántartásból

Részletesebben

3. A Közbeszerzési Döntőbizottság illetékessége Magyarország egész területére kiterjed.

3. A Közbeszerzési Döntőbizottság illetékessége Magyarország egész területére kiterjed. A Közbeszerzési Döntőbizottságra vonatkozó, az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény mellékletének II.4. pontjában meghatározott közérdekű adatok 1. A Közbeszerzési Döntőbizottság

Részletesebben

Magyar joganyagok - 22/2006. (V. 18.) IM rendelet - a Cégközlönyben megjelenő közl 2. oldal (4)1 Ha a bejegyzési (változásbejegyzési) kérelem visszaut

Magyar joganyagok - 22/2006. (V. 18.) IM rendelet - a Cégközlönyben megjelenő közl 2. oldal (4)1 Ha a bejegyzési (változásbejegyzési) kérelem visszaut Magyar joganyagok - 22/2006. (V. 18.) IM rendelet - a Cégközlönyben megjelenő közl 1. oldal 22/2006. (V. 18.) IM rendelet a Cégközlönyben megjelenő közlemények közzétételéről és költségtérítéséről A cégnyilvánosságról,

Részletesebben

Zárójelentés. végelszámolásáról

Zárójelentés. végelszámolásáról "'.:f0i '0.:2-/ 2o.ff. Zárójelentés Fővárosi Biztonsági Iroda Közhasznú Nonprofit Kft. v.a." végelszámolásáról 1. Előzmények, eljárás megkezdése Budapest Főváros Önkormányzata 253/2016. (III.30.) Főv.

Részletesebben

V É G Z É S. 4/5. Angolul:State Motorway Management Company Limited by Shares

V É G Z É S. 4/5. Angolul:State Motorway Management Company Limited by Shares Page 1 of 5 Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-043108/401 V É G Z É S A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságánál Cg.01-10-043108 cégjegyzékszámon bejegyzett Állami Autópálya Kezelő Zártkörűen működő

Részletesebben

Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg /247 V É G Z É S

Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg /247 V É G Z É S Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.01-10-047955/247 V É G Z É S A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságánál Cg.01-10-047955 cégjegyzékszámon bejegyzett Mediaworks Hungary Zrt. (1034 Budapest, Bécsi út 122-124.;

Részletesebben

Győri Törvényszék Cégbírósága Cg /346 V É G Z É S

Győri Törvényszék Cégbírósága Cg /346 V É G Z É S Győri Törvényszék Cégbírósága Cg.08-02-000928/346 V É G Z É S A Győri Törvényszék Cégbírósága a Cg.08-02-000928 számon bejegyzett Pannonhalma és Vidéke Takarékszövetkezet (9090 Pannonhalma, Dózsa György

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D. 782 /4 /2010.

Részletesebben

A civil szervezetek és jogi környezetük. Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya

A civil szervezetek és jogi környezetük. Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya A civil szervezetek és jogi környezetük Szablics Bálint Civil Kapcsolatok Főosztálya Jogszabályok 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről

Részletesebben

A TÁRSASÁG LÉTESÍTŐ OKIRAT MÓDOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGE KOGENCIA DISZPOZITIVITÁS

A TÁRSASÁG LÉTESÍTŐ OKIRAT MÓDOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGE KOGENCIA DISZPOZITIVITÁS A TÁRSASÁG LÉTESÍTŐ OKIRAT MÓDOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGE KOGENCIA DISZPOZITIVITÁS I. A hatályos törvényi szabályozás ugyan a korábbinál részletesebben határozza meg a volt tag üzletrészének értékesítését,

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. október 10. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

OHÜ Országos HuLLadékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit. IZSÁK-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Nonprofit. Korlátolt Felelősségű Társaság. Cll.

OHÜ Országos HuLLadékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit. IZSÁK-KOM Térségi Kommunális Szolgáltató Nonprofit. Korlátolt Felelősségű Társaság. Cll. ,.. OHÜ Országos HuLLadékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Az okirat sorszáma: A-..~2j../2014. Ügyiratszám: 1713-... 6.../2014. HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI MINŐsíTŐ KÖZSZOLGÁLTATÁS

Részletesebben

7007/2006. (AEÉ 12.) APEH irányelv az adóhatóságnak a végelszámolásban és a vagyonrendezési eljárásban követendő hitelezői és hatósági feladatairól

7007/2006. (AEÉ 12.) APEH irányelv az adóhatóságnak a végelszámolásban és a vagyonrendezési eljárásban követendő hitelezői és hatósági feladatairól OptiJus Opten Kft. I. 7007/2006. (AEÉ 12.) APEH irányelv 7007/2006. (AEÉ 12.) APEH irányelv az adóhatóságnak a végelszámolásban és a vagyonrendezési eljárásban követendő hitelezői és hatósági feladatairól

Részletesebben

í t é l e t e t : A Legfelsőbb Bíróság a Fővárosi Bíróság 11.K.30.942/2006/9. számú ítéletét hatályában fenntartja.

í t é l e t e t : A Legfelsőbb Bíróság a Fővárosi Bíróság 11.K.30.942/2006/9. számú ítéletét hatályában fenntartja. Vagyongyarapodás felülellenőrzés, iratmegőrzési kötelezettség Kfv.I.35.516/2006/5.szám A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága a dr. Szűcs Viktor Géza ügyvéd által képviselt felperesnek a dr. Szabó Andrea

Részletesebben

az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 2015.12.23 23 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

oberon consulting Budapest XIV. Zugló Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Révész Andrea részére 1145 Budapest Pétervárad u. 2. Tisztelt Révész Andrea!

oberon consulting Budapest XIV. Zugló Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Révész Andrea részére 1145 Budapest Pétervárad u. 2. Tisztelt Révész Andrea! e oberon consulting Budapest XIV. Zugló Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Révész Andrea részére 1145 Budapest Pétervárad u. 2. Tisztelt Révész Andrea! Ezúton szeretnénk tájékoztatni hogy társaságunk

Részletesebben

A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG

A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG A/3. A JOGI SZEMÉLYEK JOGÁVAL ÉS A GAZDASÁGGAL KAPCSOLATOS JOGANYAG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG Az alábbi jogszabályok átfogó ismerete szükséges: - a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V.

Részletesebben

egyes alkalmazási kérdések 1. Az Art -ról 2. Bejelentkezés, bejelentés 3. Problémás adójogi helyzetek 4. Fontosabb határidők

egyes alkalmazási kérdések 1. Az Art -ról 2. Bejelentkezés, bejelentés 3. Problémás adójogi helyzetek 4. Fontosabb határidők Bary- Gyenge- Joó- Lakatos egyes alkalmazási kérdések 1. Az Art -ról 2. Bejelentkezés, bejelentés 3. Problémás adójogi helyzetek 4. Fontosabb határidők 1 Az adózók jogait és köteleze

Részletesebben

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók

A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A végelszámolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók A cég jogutód nélkül történő megszűnése esetén - ha a cég nem fizetésképtelen, és a cégre vonatkozó jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz -

Részletesebben

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete

A kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete Törvényszék: Tárgyév: 16 Szolnoki Törvényszék 2 0 1 4 2015.06.18 21:12:49 Szervezet székhelye: Irányítószám: 5 0 0 8 Település: Szolnok Közterület neve: Gorkij Közterület jellege: út Házszám: 47 Lépcsőház:

Részletesebben

14. NAPIREND Ügyiratszám: 1/314-2/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. szeptember 26-i nyilvános ülésére

14. NAPIREND Ügyiratszám: 1/314-2/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. szeptember 26-i nyilvános ülésére 14. NAPIREND Ügyiratszám: 1/314-2/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2014. szeptember 26-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: A dr. Burján

Részletesebben

SOPRON BANK BURGENLAND ZRT.

SOPRON BANK BURGENLAND ZRT. H-9400 Sopron H-9400 Sopron Kossuth Lajos u. 19, Pf. 154 Tel.: 0036/99/513-000 Fax: 0036/99/513-038 E-mail: sopronbank@sopronbank.hu Adósz.: 12951659-1-44 Bankkapcsolat MNB 19017004-00201768 www.sopronbank.hu

Részletesebben

í t é l e t e t: A másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyja.

í t é l e t e t: A másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyja. A Kaposvári Törvényszék, mint másodfokú bíróság a dr. Mészáros Győző Ügyvédi Iroda (ügyintéző dr. Mészáros Győző, ügyvéd 1076 Budapest, Dózsa Gy. u. 68. I/5.) által képviselt Banco Primus S. A. (Portugália

Részletesebben

VÉGZÉS. 1. A bíróság felhívja arra a kérelmezot, hogy hiánypótlási határidon belül az alapszabály alábbi hiányosságait pótolja:

VÉGZÉS. 1. A bíróság felhívja arra a kérelmezot, hogy hiánypótlási határidon belül az alapszabály alábbi hiányosságait pótolja: - 14.Pk.60.12611996119.szám VÉGZÉS a Kiss Dezso elnök (7634 Pécs, Kétágú utca 7.szám alatti lakos) által képviselt Dél-Dunántúli Távközlési Sportegyesület Pécs elnevezésu civil szervezet változás nyilvántartásba

Részletesebben

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket az ügyfelek maguk viselik. I N D O K O L Á S

V É G Z É S t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket az ügyfelek maguk viselik. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.583/8/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

2/2 Reál-Invest Csömör Ingatlan Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság

2/2 Reál-Invest Csömör Ingatlan Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság Reál-Invest Csömör Ingatlan Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság (1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 37. B. ép. pinceszint) Adószám: 13955168-2-42 Cégkivonat 2016.05.31.-i időállapotban 1 Általános

Részletesebben

SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUM 3/2003. (XI. 6.) számú Kollégiumi ajánlása

SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUM 3/2003. (XI. 6.) számú Kollégiumi ajánlása SZEGEDI ÍTÉLŐTÁBLA POLGÁRI KOLLÉGIUM 3/2003. (XI. 6.) számú Kollégiumi ajánlása I. Az adóhatóság által a felszámolási eljárásban érvényesített, az államháztartás valamely alrendszerét megillető követelések,

Részletesebben

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1 Magyar joganyagok - 2011. évi CLXXV. törvény - az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról1. oldal 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról,

Részletesebben

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról Hatály: 2018.VII.1. - 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról Az Országgyűlés elismerve, hogy az emberek önkéntes

Részletesebben