Tarkett laminált padlók Fektetési útmutató T-Lock

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tarkett laminált padlók Fektetési útmutató T-Lock"

Átírás

1 Tarkett laminált padlók Fektetési útmutató T-Lock April 2013

2 A termék használata A Tarkett laminált padlót nem javasolt magas páratartalmú területeken használni, ahol rendszerint nedves a padló (gőzkamra, szauna). Fürdőszobai használat esetén az Aquastyle vizes helyiségbe való laminált padlónk használatát javasoljuk (lásd a külön telepítési útmutatót). A Tarkett laminált padlói padlófűtés esetén is használhatók Laminált padló fektetése padlófűtés esetén > Ismertető és korlátozások: A laminált padló alkalmas a padlófűtés rendszerre való lerakásra, feltéve, hogy a fűtőelemek beton vagy bármilyen más padlóalapba vannak ágyazva. A laminált padló nem alkalmas a beton vagy bármilyen más aljzatra lehelyezett padlófűtő fóliára való lerakásra, hacsak a padlófűtés rendszer gyártója másként nem rendelkezik. A felületi hőmérséklet sohasem haladhatja meg a 28 C-t. > Eljárás: A laminált padló alacsony hőmérsékletű padlófűtésre is fektethető, azzal a feltétellel, hogy a páravédő réteg lerakása előtt speciális fűtési eljárást kell végezni (az évszaktól függetlenül és a DIN 4725 szerint): a fűtőberendezés hőmérsékletét 25 C-ra kell állítani, és a fűtést 3 napig hagyni kell működni. A fűtést 5 C lépésekben kell növelni, amíg el nem éri a maximális hőmérsékletét. A fűtést hagyni kell 72 órán át folyamatosan működni. A hőmérsékletet 10 C-os lépésekben csökkenteni kell, amíg a padló felületének hőmérséklete 18 C nem lesz. A padló felületének hőmérsékletét a padló lefektetése előtt, alatt és utána még legalább 3 napig 18 C-on kell tartani. Nem szabad megfeledkezni a 0,2 mm vastag nedvességálló szigetelőréteg lerakásáról! A pontos részletekről a márkakereskedőnél és a padlófűtés rendszer gyártójánál kell érdeklődni.

3 Javasolt eszközök Porszívó Fejes vonalzó Mérőszalag Fűrész - asztali fűrész (finom fogazású karbid penge)/gérvágó fűrész/körfűrész/dekopír fűrész Védőszemüveg és védőkesztyű Javasolt fektetési tartozékok: 8 mm-es távtartók (vagy távtartó rugók) Párazáró fólia Szegélylécek, szegélyléc rögzítő kapcsok és profilok a tökéletes kivitelezéshez. Kérjük, a kapható tartozékok teljes kínálatát tekintse meg a termékismertetőnkben vagy a honlapunkon, a címen Ez minden, ami szükséges a padló lerakásához.

4 A fektetés előkészítése Akklimatizáció A Tarkett laminált padlót hagyni kell akklimatizálódni ahhoz a helyiséghez, ahol lefektetésre kerül. A fektetés előtt tegye a laminált padlót kibontatlan csomagolásban, vízszintesen elfektetve, legalább 48 órára abba a helyiségbe, ahol a padló lerakásra kerül. Ne távolítsa el a műanyag csomagolást. A helyiség hőmérsékletének legalább 18 C-nak (65 F) kell lennie Az aljzat előkészítése A Tarkett laminált padló bármilyen típusú aljzatra és már meglévő padlóra lefektethető, annak minőségétől függetlenül. Az aljzatnak szerkezetileg szilárdnak és mozgásmentesnek kell lennie. Az aljzatnak tisztának, száraznak, egyenesnek és mindenféle hibától mentesnek kell lenni: Száraz aljzat: A nedvesség méréséhez mindig a megfelelő mérőeszközt kell használni. A nedvességtartalomnak a cement aljzatkiegyenlítő/betonaljzat esetén 2% alatt, anhidrit (kalcium-szulfát esztrich) aljzatok esetén 0,5% alatt kell maradnia (CM módszerrel mérve). Egyenes aljzat: Az aljzatot úgy ki kell szintezni, hogy a megengedett maximális szintbeli eltérés 1 méteren legfeljebb 3 mm lehet - 1/4 /8 láb - (DIN 18202) vagy 2 méteren legfeljebb 2 mm. Minden egyenetlenséget hidraulikus (portland) cement alapú javító vagy kiegyenlítő anyaggal megfelelően el kell simítani és ki kell egyenlíteni. Mindenféle hibától mentes aljzat: Alaposan ellenőrizni kell a régi fapadlókat, szegeket/csavarokat, hogy megelőzhető legyen a padló nyikorgása. A padlót a fektetés előtt tisztára kell seperni vagy porszívózni. Beton Fa A beton aljzatot megfelelően ki kell javítani, és a fektetés előtt legalább 90 napig hagyni kell száradni. A felfüggesztett fapadlóknál legalább 45 cm (18 ) megfelelően szellőző légrésnek kell lenni az aljzat fölött Fapadlóra/faszerkezetre nem kell nedvességálló szigetelőréteget lerakni. A fa aljzat nedvességtartalma nem haladhatja meg a 12%-ot.

5 Meglévő tekercses vagy modul burkolatok A meglévő padlónak hibátlan ragasztással kell rendelkeznie, és jó állapotban kell lennie. A meglévő padlónak egyrétegűnek kell lennie. Minden sérült részt ki kell javítani. Szőnyeg A hosszú szálú, bolyhos szőnyeget és bélésanyagot fel kell szedni a laminált padló lefektetése előtt A Tarkett laminált padló lefektethető a közvetlenül leragasztott ipari szőnyegre (nincs bélésanyag), amely csak a fa aljzatra van lerakva A szőnyeget fel kell szedni, ha az betonra van lerakva Szőnyegen nem javasolt habalátétet használni FONTOS! Minden aljzatra legalább 0,2 mm vastag nedvességálló szigetelő PE fóliát kell fektetni, a fapadló/faszerkezet kivételével. Tarkett Soundblock Foam használatát javasoljuk, amely db értékkel képes csökkenteni a kopogó hangot. További információkkal a termékismertetőnk vagy a honlapunk szolgál, a címen. A helyiség előkészítés Óvatosan szedje fel a meglévő padlószegélyeket és az ajtóknál található burkolatváltó profilokat. Negyedkör szegélylécek használata esetén a lábazat szegélyeket nem kell eltávolítani. A meglévő negyedkör újra felhasználható, vagy megfelelő negyedkörre cserélhető. A szegélylécnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a padló szegélye körül lefedjen egy 14 mm-es (0,55 ) területet. A padló felülete és az elektromos szegélyfűtőtest között legalább 20 mm-t (0.79 ) kell hagyni, hogy megfelelően járhasson a meleg. Az ajtófélfák és az ajtószegélyek alját be kell vágni, hogy a padlót be lehessen alá illeszteni. Vonalzónak használjon egy nem használt padlódarabot és habalátétet. Seperje fel és/vagy porszívózza fel az aljzatot a por és a szennyeződés eltávolítása érdekében.

6 A fektetés előkészítése Mielőtt elkezdené A termékek ellenőrzése A fektetés előtt vizsgáljon meg minden pallót, hogy nincs-e rajta látható hiba vagy sérülés. Hibás vagy sérült lemezt nem szabad lefektetni. A fektetés során ellenőrizze a horony környékét, hogy nem található-e ott olyan törmelék, amely megakadályozhatja a lemezek megfelelő egymáshoz rögzítését. A helyiség ellenőrzése Határozza meg, hogy a paneleket milyen irányban kell lefektetni. Ha azt szeretné, hogy a helyiség nagyobbnak tűnjön, vagy ha a pallókat nagyon kis helyiségben vagy előszobában fekteti le, tanácsos őket a helyiség legnagyobb méretével párhuzamosan elhelyezni. Egyéb esetekben a beeső fény irányával párhuzamosan kell lefektetni. A szekrényeket javasolt a burkolás előtt beépíteni. Ha a pallókat már a szekrények beépítése előtt lefektetik, a szekrényeket a tartófalra kell szerelni vagy rögzíteni. A szekrényeket nem szabad a laminált padlón keresztül lerögzíteni. Gondosan meg kell mérni a helységet, hogy meg lehessen állapítani, az mennyire négyszögletű, és hogy meg lehessen határozni az utolsó sor lemez szélességét. Ha az utolsó sorban lévő lemezek ereszték nélkül keskenyebbek, mint 50 mm, megfelelő módon le kell vágni az első sor lemezeiből. Fektetési útmutató Általános fektetési tudnivalók A pallók fektetését a kiindulási fal bal oldalánál kell elkezdeni, és a jobb oldal felé kell haladni. A lemez csappal ellátott oldala nézzen a kiindulási fal felé. Helyezzen (legalább 8 mm-es) távtartókat a lemezek rövid és hosszú oldala és a fal közé. Nyomja rá a következő lemez rövid oldalát megfelelő szögben az első lemezre, majd nyomja le mindkét lemezt. Rakja le az első sort ezzel a módszerrel. Ha a kiindulási fal szabálytalan alakú, akkor a fal körvonalát át kell rajzolni vagy jelölni az első sorra, és ki kell vágni a lemezekből.

7 Általános fektetési tudnivalók (folytatás) Az első és utolsó panelnek minden sorban legalább 30 cm hosszúnak kell lennie. A sor utolsó pallót el kell vágni, ám ha a maradék rész rövidebb 30 cm-nél, akkor ugyanannak a sornak az első lemezét is el kell vágni, hogy a sor végén lévő lemez hosszabb lehessen. Ha az utolsó lemez megmaradt része hosszabb 30 cm-nél, akkor az a következő sor első lemezeként szolgálhat (ez aszimmetrikus mintát is eredményezhet, ami kívánatos is lehet, meg nem is). Arról is gondoskodni kell, hogy a lemezek lépcsősen legyenek fektetve, és az egyik sorban lévő lemezek rövid vége és a másik sorban lévő lemezek rövid vége között legalább 30 cm legyen. A falak közötti távolság megmérésével, és mindkét oldalon 8-8 mm mozgási hézag ráhagyásával meg kell határozni az utolsó sor lemezeinek szélességét. Ha ez az érték csapok nélkül kevesebb, mint 50 mm, akkor megfelelő módon le kell vágni az első sor lemezeiből. A lemezek levágásakor figyelni kell rá, hogy a fűrész pengéje miként vágja át a dekoratív felületet. A legjobb eredmény karbidfogas fűrészlap használatával érhető el. Ha a felület hosszabb 10 méternél, célszerű burkolatváltó profilokat használni a sorok hosszának csökkentése és a természetes tágulás elősegítése érdekében. Használjon burkolatváltó profilokat az ajtóknál is. A fektetés lépései 1. Az első sor fektetése előtt, a horonyprofil kiemelkedő részét le kell vágni. 2. Első sor. Kezdje a fektetést a bal sarokban, a hornyolt oldallal a fal felé, és haladjon jobbra. Nyomjon távtartókat a padló és a fal közé, és alakítson ki 8-10 mm-es tágulási hézagot. 3. Első sor, második lemez. A következő lemezt illessze lefelé megdöntve az előző lemez rövid végéhez, hogy az a helyére csússzon A sor végén fordítsa úgy az utolsó lapot, hogy a csapja az előző lap csapja felé nézzen. Nyomja a rövid végét szorosan a falhoz. Egy ceruzával jelölje meg a vágás helyét az előző lemez rövid végétől 8-10 mm-re, így megfelelő tágulási hézag marad, miután a lemez a helyére került

8 5. A második sort a vágott lemez maradékával kezdje. Fektesse a lemezt a helyére a horonyba anélkül, hogy lenyomná. Döntse a következő lemezt a helyére a rövid vége mentén. Majd nyomja meg a lemezt, míg a hosszú oldal a helyére nem kerül a horonyba. A lemeznek be kell csúsznia a rövid végi csatlakozásba. Folytassa ugyanígy a következő lemezzel, amíg az egész sor a helyére kerül. Gondoskodjon róla, hogy a rövid vég felőli csatlakozások a másik sor rövid vég felőli csatlakozásaitól legalább 30 cm-re, lépcsőzetesen helyezkedjenek el Amikor az egész sor a helyén van a horonyban, nyomja le egyszerre az egész sort, hogy egyenletes és egyenes illeszkedést biztosítson. 7. Egy tipp a hatékony és gyors fektetéshez: fektesse le a következő sor lemezt az előző sor mellé. Rögzítse a rövid végi illesztéseket egy tartaléklemezzel, majd emelje helyére a sort és hajtsa le. 8. Utolsó sor: Amikor elér az utolsó sorhoz, előfordulhat, hogy a lemezek széltében nem illeszkednek. Ilyen esetben tegyen egy lemezt fal felé néző csapokkal, és az éleket egymáshoz illesztve az utolsó lemezre. Helyezzen rá egy másik lemezt, és használja vonalzóként az utolsó sor megfelelően levágandó lemezének bejelöléséhez. Mindig vegye számításba a megfelelő tágulási hézagot. Ha az utolsó sorban lévő lemezeket nem kell elvágni, akkor a tágulási hézag biztosítása érdekében le kell vágni a csapokat. 9. Ha nincs hely az utolsó lemez lehajtásához, próbálja becsúsztatni oldalról. Ehhez a lemez nyelvét le kell egyengetni. Egy véső segítségével tolja le a nyelv kidudorodó részét a felső él mentén. Tegyen egy vékony csík Tarkett D3 ragasztót a módosított nyelv felső élére.

9 Különleges utasítások Ha a padlót fel szeretné, vagy fel kell szedni, akkor óvatosan felemelve és az illesztés felett enyhén megütve válassza le az egész sort. Hajtsa fel, és teljes hosszában pattintsa ki a sort (1). A lemezeket vízszintesen elcsúsztatva szedheti szét (ne hajtsa fel azokat) (2) Ha a lap hosszú oldala csőbe ütközik: Fúrjon a cső átmérőjénél legalább 16 mm-rel nagyobb lyukat, hogy a cső körül biztosítsa tágulási hézagot. Egy ceruzával jelölje be a vágás helyét. Vágja le azt a darabot, amely beillik majd a cső mögé, a legközelebb a falhoz. A vágás a képen látható módon, bizonyos szögben történjen. Ha a csövek a padló rövid oldala mentén helyezkednek el, vágja a lemezt 90 -os szögben, egyenesen a lyukakon keresztül. Nyomja helyére a lemezt, ragassza helyére a laza darabot, illesszen távtartót a fal mellé és helyezze fel a csőgallérokat. Az ajtótokokat el lehet távolítani és feljebb lehet rakni, de általában egyszerűbb levágni azokat. Használjon egy laza padlólemezt a magasság megadásához, és vágja el a keretet egy finom fogazású fűrésszel. Tolja a padlólemezt a keret alá. Ügyeljen arra, hogy a padlólemez ne feszüljön be az aljzat és a tok közé

10 BEFEJEZÉS Körben, az egész helyiségben vegye ki a távtartókat. Ha távtartó rugókat használt hagyja azokat a helyükön. Tegye a helyükre a burkolatváltó profilokat. Semmit sem szabad a laminált padlón keresztül lerögzíteni. Rakja le a negyedkör vagy sima szegélyléceket. A szegélylécnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy eltakarjon egy 14 mm-es rést. A szegélyléceket nem szabad a laminált padlón keresztül rögzíteni, azokat a falhoz kell rögzíteni. Használjon rétegelt lemezt, amikor a nehéz bútorokat vagy berendezési tárgyakat a helyükre viszi. A padló megvédésének elősegítése érdekében a bútorok lábára ragasszon filc alátétet vagy más hasonló jellegű védőeszközt. A helyiségben mindig fenn kell tartani a 45-60% ajánlott relatív páratartalmat (RH) és a C hőmérsékletet. Szükség esetén párásító/párátlanító berendezést kell beszerelni. További információkért kérjük, forduljon a helyi értékesítési képviselthez. Western Europe: Austria: Tarkett Holding GmbH, Niederlassung Wien Tel Belgium: Tarkett France Belux Tel Denmark: Tarkett A/S Tel Finland: Tarkett Oy Tel France: Tarkett SAS Tel Germany: Tarkett Holding GmbH, Bereich Objekt Tel Greece: Tarkett Monoprosopi Ltd Tel Italy: Tarkett S.p.A. Tel Luxembourg: Tarkett GDL SA Tel Netherlands: Tarkett Holding GmbH, Vestiging Nederland Tel Norway: Tarkett AS Tel Portugal: Tarkett SA Tel Spain: Tarkett Floors S.L Tel Sweden: Tarkett Sverige AB Tel Switzerland: Tarkett Holding GmbH, Bereich Objekt Schweiz Tel Turkey: Tarkett Aspen - Tel United Kingdom: Tarkett Ltd Tel. +44 (0) Baltic Countries: Ta rkett Baltics: Tel Czech Republic: Tarkett France SAS, org. slozka - Tel Hungary: Tarkett France SAS - Tel Poland: Tarkett Polska Sp. z o. o. Tel Russian Federation: ZAO Tarkett RUS - Tel Slovakia: Tarkett France SAS, org.zlozka - Tel South East Europe: Tarkett Trade d.o.o. Tel (44) Ukraine: Tarkett UA Tel: +38 (0) Asia and Oceania: Australia: Tarkett Australia Pty Ltd Tel China: Tarkett Floor Covering (Shanghai) Co. Ltd. Tel. +86 (21) ext 841 Hong Kong: Tarkett Asia Pacific Ltd. Tel India: Tarkett France (India Branch) - Tel South East Asia: Tarkett Asia Pacific Ltd Tel Africa: Tarkett International: Tel Middle Ea st: Tarkett Middle East: Tel /4 Israël: Tarkett International: Tel Latin America: Brazil: Tarkett Fademac - Tel Other countries: Tarkett America Latina Tel Argentina - Chile - Uruguay: Tarkett Latam Mercosur - Tel / Colombia - Panama - Caribian: Tarkett Latam Andina - Tel / Bolivia - Ecuador - Paraguay - Peru: Tarkett Latam Sur Oeste - Tel Mexico /Central America: Tarkett Latam Mexico - Tel /

Tarkett laminált padlók Fektetési útmutató 2-Lock

Tarkett laminált padlók Fektetési útmutató 2-Lock Tarkett laminált padlók Fektetési útmutató 2-Lock April 2013 A termék használata A Tarkett laminált padlót nem javasolt magas páratartalmú területeken használni, ahol rendszerint nedves a padló (gőzkamra,

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ 1) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az UNICLIC olyan forradalmian új rendszer, amellyel ragasztó nélkül végezhető a laminált padlóburkolók lerakása. A padlólapok összeillesztéséhez

Részletesebben

somfy.com CTS 25 útmutató CTS 25 termékismertető CTS 25 alkatrészlista CTS 25 szerelési tanácsok

somfy.com CTS 25 útmutató CTS 25 termékismertető CTS 25 alkatrészlista CTS 25 szerelési tanácsok somfy.com CTS 25 útmutató CTS 25 termékismertető CTS 25 alkatrészlista CTS 25 szerelési tanácsok Copyright 2008 Somfy SAS. All rights reserved - V2-06/2009 C T S 2 5 t e r m é k i s m e r t e t ő CTS 25

Részletesebben

Svájci adószeminárium

Svájci adószeminárium Zürich Zug www.taxexpert.ch Svájci adószeminárium Sebestyén Péter,, Zürich Budapest, 2015. június 24. 2015. All rights reserved. Tartalom 2 I. Fontos tudnivalók a svájci adórendszerröl II. III. IV. Az

Részletesebben

Enterprise Vision Day

Enterprise Vision Day Dr. Strublik Sándor Kereskedelmi igazgató sandor.strublik@arrowecs.hu 2014.06.18. Fontos információ Parkolás A várba történő behajtáskor kapott parkoló kártyát tartsa magánál! A rendezvény után ezt a parkoló

Részletesebben

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ Wallgard 1,3 2015. október ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Sima, száraz, tiszta és hibátlan beton-, gipsz-, préseltlemez, rétegelt lemez és farostlemez falra rakható fel. A lemez anyagát szilárdan

Részletesebben

Adatok és tények a magyar felsőoktatásról II. Forrás: Adatok a felsőoktatásról és a diplomások foglalkoztatásáról, GVI

Adatok és tények a magyar felsőoktatásról II. Forrás: Adatok a felsőoktatásról és a diplomások foglalkoztatásáról, GVI Adatok és tények a magyar felsőoktatásról II. Forrás: Adatok a felsőoktatásról és a diplomások foglalkoztatásáról, GVI- 2013. 04. 17. 1: A GDP és a felsőfokú végzettségűek arányának összefüggése Forrásév

Részletesebben

A szolgáltatásmenedzsment nemzetközi szabványa magyarul

A szolgáltatásmenedzsment nemzetközi szabványa magyarul A szolgáltatásmenedzsment nemzetközi szabványa magyarul (MSZ ISO/IEC 20000-1:2013) LATERAL Consulting 1 Tartalom ISO/IEC 20000-1 alapú tanúsítások a nagyvilágban és itthon ISO/IEC 20000-1:2011 f jellemz

Részletesebben

A PISA 2003 vizsgálat eredményei. Értékelési Központ december

A PISA 2003 vizsgálat eredményei. Értékelési Központ december A PISA 2003 vizsgálat eredményei Értékelési Központ 2004. december PISA Programme for International Students Assessment Monitorozó jellegű felmérés-sorozat Három felmért terület Szövegértés, matematika,

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény

Robert Bosch GmbH. Tálalószekrény Tálalószekrény Ennyi dizájnra szüksége van. Tálalószekrény Különleges stílusjegyek és praktikus rakodófelületek egyben: rafinált anyag-összeállítású tálalószekrény. 1 Bevezetés Az anyagok összeválogatása

Részletesebben

Application Picture to follow

Application Picture to follow 1.0-1.5 t Elektromos hajtású targonca Application Picture to follow www.toyota-forklifts.hu 2 Toyota Traigo 24 Toyota Traigo 24 Az új Toyota Traigo 24 Biztonság Termelékenység Tartósság Kezelhetőség Az

Részletesebben

EDELHOLZ tömörfa svédpadló fektetési lehetőségek

EDELHOLZ tömörfa svédpadló fektetési lehetőségek EDELHOLZ tömörfa svédpadló fektetési lehetőségek 1. Fektetés párnafára, csavarozással: A fektetés folyamata tulajdonképpen 3 lépésből áll: az aljzat előkészítése, párnafák elhelyezése, tényleges fektetés.

Részletesebben

Rugalmas és textil padlóburkolatok fektetése repedezett esztrichekre, ahol a repedések az elmozdulás-veszélye miatt nem javíthatók.

Rugalmas és textil padlóburkolatok fektetése repedezett esztrichekre, ahol a repedések az elmozdulás-veszélye miatt nem javíthatók. Mapelay Üvegszál erősítésű párazáró és szigetelő PVC-szövet rugalmas és textilburkolatok beltéri fektetésére repedezett, különösen szennyezett, nyirkos vagy felszivárgó nedvességnek kitett aljzatokra ALKALMAZÁSI

Részletesebben

Újabb lendület a visszaélés elleni harcban

Újabb lendület a visszaélés elleni harcban Újabb lendület a visszaélés elleni harcban A vállalati visszaélésekre vonatkozó 13. globális felmérés magyarországi eredményei 2014. június A felmérésről Munkatársaink 2013. novembere és 2014. februárja

Részletesebben

CSAPTELEPEK & ZUHANYOK. Wir Bäder. www.teka.com

CSAPTELEPEK & ZUHANYOK. Wir Bäder. www.teka.com CSAPTELEPEK & ZUHANYOK Wir Bäder www.teka.com ÚJ - EXTRA ÁRAMLÁS V Í Z KŐ M E N T E S ZUHANYRENDSZEREK 46 cm 100-117 cm 104 cm Universe Pro zuhanyrendszer 79.002.72.00 EGYSZERŰ SZERELÉS EASY INSTALLATION

Részletesebben

A nő mint főbevásárló

A nő mint főbevásárló A nő mint főbevásárló Csillag-Vella Rita, GfK Médiapiac 2016 1 Glamour napok a budapesti Aréna plázában akkora a tömeg, hogy ma (szombat) délután a 2800 férőhelyes parkolóban elfogytak a helyek. (Pénzcentrum.hu)

Részletesebben

Felülvizsgálat napja : - Verzió : 01. BEKEZDÉS 1: Az anyag/készítmény és a vállalat/társaság azonosítása

Felülvizsgálat napja : - Verzió : 01. BEKEZDÉS 1: Az anyag/készítmény és a vállalat/társaság azonosítása Biztonsági adatlap A kiállítás kelte : 31-Aug-2015 SDS # : IRW 0002 N - 01 EU EN Verzió : 01 BEKEZDÉS 1: Az anyag/készítmény és a vállalat/társaság azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév A termék kódja(i)

Részletesebben

Az Európai Bizottság mellett működő ESF (European Science Foundation) a. kilencvenes évek közepe óta támogatja és szervezi a European Social Survey

Az Európai Bizottság mellett működő ESF (European Science Foundation) a. kilencvenes évek közepe óta támogatja és szervezi a European Social Survey Az Európai Bizottság mellett működő ESF (European Science Foundation) a kilencvenes évek közepe óta támogatja és szervezi a European Social Survey elnevezésű nagyszabású nemzetközi project előkészítő munkálatait.

Részletesebben

Helyzetkép. múlt jelen jövő. A képességmérés dilemmái. A magyar tanulók tudásának alakulása történeti és nemzetközi kontextusban

Helyzetkép. múlt jelen jövő. A képességmérés dilemmái. A magyar tanulók tudásának alakulása történeti és nemzetközi kontextusban Molnár Gyöngyvér SZTE Neveléstudományi Intézet http://www.staff.u-szeged.hu/~gymolnar A képességmérés dilemmái Amit nem tudunk megmérni, azon nem tudunk javítani. Kelvin Szeged, 2014. november 29. Helyzetkép

Részletesebben

Egyszerűsített statisztika

Egyszerűsített statisztika http://www.pvmh.hu http://www.pv www.pvmh.hu [ALAPBEÁLLÍT Egyszerűsített statisztika 2011.04.14. 2012.09.03. % a teljesből: egyedi látogatók: 100,00% Jelentés lap Mutatócsoport Egyedi látogatók 1 200 600

Részletesebben

dr. Lorenzovici László, MSc orvos, közgazdász egészségügy közgazdász

dr. Lorenzovici László, MSc orvos, közgazdász egészségügy közgazdász dr. Lorenzovici László, MSc orvos, közgazdász egészségügy közgazdász Rólunk Piacvezetők Romániában Kórházfinanszírozás Kórházkontrolling, gazdálkodásjavítás Egészséggazdaságtani felmérések 2 Az egészségügyről

Részletesebben

Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez

Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez [Mapei logo] Adesilex G12 Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Gumi, tűfilc, szőnyeg és linóleum padlóburkolatok bel- és kültéri ragasztása. Jellemző alkalmazások

Részletesebben

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Verlag Dashöfer Szakkiadó 1062 Budapest Andrássy út 126. Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések Copyright Verlag Dashöfer Szerző: Horváth Sándor Bitumenes lemez csapadékvíz elleni szigetelések

Részletesebben

DYWIDAG geotechnikai rendszerek Pászma-talajhorgony

DYWIDAG geotechnikai rendszerek Pászma-talajhorgony DYWIDAG geotechnikai rendszerek Pászma-talajhorgony Előnyök és jellegzetes tulajdonságok A nagy szállítási hosszak miatt nincs szükség toldásokra Csekély helyigény a szállítás, tárolás és beépítés során

Részletesebben

TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról

TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról PALMA PARKETTA CSALÁD A parketta és a laminált padló hazánkban is nagy népszerûségnek örvendenek, hiszen higiénikusak, könnyen ápolhatók és rendkívül

Részletesebben

Esettanulmány egy hard természetföldrajz és soft közgazdaságtan tudományterület folyóiratainak országokra vonatkozó mintázatairól

Esettanulmány egy hard természetföldrajz és soft közgazdaságtan tudományterület folyóiratainak országokra vonatkozó mintázatairól Esettanulmány egy hard természetföldrajz és soft közgazdaságtan tudományterület folyóiratainak országokra vonatkozó mintázatairól Zsófia Viktória Vida MTA KIK Tudománypolitikai és Tudományelemzési Osztály

Részletesebben

Normál kötésidejű, gyors száradású (4 nap) és zsugorodáskompenzált, speciális kötőanyag esztrichekhez

Normál kötésidejű, gyors száradású (4 nap) és zsugorodáskompenzált, speciális kötőanyag esztrichekhez Topcem Normál kötésidejű, gyors száradású (4 nap) és zsugorodáskompenzált, speciális kötőanyag esztrichekhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Úsztatott vagy kötött esztrichek készítése meglévő vagy új aljzatokra, fa-,

Részletesebben

Általános szerződési feltételek VoIP telefonszolgáltatásra / MÓDOSÍTÁSOK KIVONATA /

Általános szerződési feltételek VoIP telefonszolgáltatásra / MÓDOSÍTÁSOK KIVONATA / székhely: 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc u. 1. Általános szerződési feltételek VoIP telefonszolgáltatásra / MÓDOSÍTÁSOK KIVONATA / Szombathely, 2012. június 29. 1 1. számú melléklet Havi előfizetési

Részletesebben

Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás

Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás Solatube SolaMaster Széria Solatube 330 DS & 750 DS Beszerelési Utasítás (530 mm-es fénycsatorna rendszer) Belógó fénycsatorna (Open Ceiling) Alkatrész lista Mennyiség (db) 1. Lehetséges külső Kupolák

Részletesebben

Boiler Elektro Beszerelési utasítás

Boiler Elektro Beszerelési utasítás Boiler Elektro. oldal Boiler Elektro (elektromos bojler) Tartalomjegyzék Alkalmazott szimbólumok... Modell... 4 Helykiválasztás és beszerelés... Vízbekötés... 3 A biztonsági/leeresztőszelep beszerelése...

Részletesebben

Személyi díjszabások Név: Alföld Kábel Kft. Pénznem: HUF

Személyi díjszabások Név: Alföld Kábel Kft. Pénznem: HUF Személyi díjszabások Név: Alföld Kábel Kft. Pénznem: HUF Név Típus Díjszabás Díjszabás ÁFA-val Afghanistan FIX 70.000 88.900 Afghanistan MOB 70.000 88.900 Albania FIX 35.000 44.450 Albania Mobile MOB 89.000

Részletesebben

Várj reám, s én megjövök, hogyha vársz nagyon.

Várj reám, s én megjövök, hogyha vársz nagyon. Várj reám, s én megjövök, hogyha vársz nagyon. Ne nézd tétlenül, míg a digitális forradalom kihagy a mindent behálózó digitális gazdaságából TNS 2015 1 Alkalmazkodnunk kell a digitálisan inkább passzív

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Lezser íróasztalka

Robert Bosch GmbH. Lezser íróasztalka Lezser íróasztalka Intelligens bútor Lezser íróasztalka Kinek van ma már szüksége nagy fiókos és tárolórekeszes íróasztalra? Az íróasztalka sokkal lezserebb. 1 Bevezetés A nagy fiókos szekrények és irattartók

Részletesebben

Menetfúrók karbantartási, javítási és felújítási munkálatokhoz. Új termékek

Menetfúrók karbantartási, javítási és felújítási munkálatokhoz. Új termékek Menetfúrók karbantartási, javítási és felújítási munkálatokhoz Új termékek 2016.2 MENETFÚRÓK KARBANTARTÁSI, JAVÍTÁSI ÉS FELÚJÍTÁSI MUNKÁLATOKHOZ TERMÉK BEMUTATÁS Hogy menetmegmunkáláshoz szükséges szerszámkínálatát

Részletesebben

Faház M2412/16mm Építési útmutató

Faház M2412/16mm Építési útmutató Faház M212/16mm Építési útmutató 200 1200 HP076-0 16 15 5 10A 12 10B 6 13 7 19 11A 1 20 17 11B 22 2 3 23 8 2 21 1 9 2 1 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 23 1 CSAVARCSOMAG 22 13 TAKARÓLÉC 15x38x00 21 1 AJTÓLAP 900x1787

Részletesebben

Keményfém menet marószerszámok

Keményfém menet marószerszámok Keményfém menet marószerszámok Bevezetés A Dormer tömör keményfém marószerszám-választéka nagy teljesítményű szerszámok sorozatát tartalmazza, amelyek gazdaságosságot és hosszú éltartamot biztosítanak.

Részletesebben

DYWIDAG geotechnikai rendszerek Rúd-talajhorgony

DYWIDAG geotechnikai rendszerek Rúd-talajhorgony DYWIDAG geotechnikai rendszerek Rúd-talajhorgony Előnyök és jellegzetes tulajdonságok Ideiglenes talajhorgony Egyszerű kezelhetőség Az anyás lehorgonyzás miatt egyszerű utófeszítés illetve tehermentesítés

Részletesebben

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP0580/0 14 15 16 SVENDBORG FAHÁZ DARABLISTA 12 7 6 10 18 17 3 19 4 11 13 23 24 22 21 20 8 25 5 1 2 9 25 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC 24x34x480 23 1 ÜVEG 435x435x2 22

Részletesebben

Multigym Plus kézikönyv

Multigym Plus kézikönyv Multigym Plus kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy

Részletesebben

Felületfûtés/-hûtés. Felületfûtés/ -hûtés

Felületfûtés/-hûtés. Felületfûtés/ -hûtés Felületfûtés/-hûtés Felületfûtés/ -hûtés 96 Tartalomjegyzék Oldal 2.1 A REHAU padlófûtés/-hûtés 98 2.1.1 Rendszerelemek 100 REHAU vario profillemez 100 REHAU RAUTAC raszterhálós hõszigetelõ lemez 102 REHAU

Részletesebben

Eligazodás napjaink összetett üzleti kockázatai között

Eligazodás napjaink összetett üzleti kockázatai között Eligazodás napjaink összetett üzleti kockázatai között Európára, a Közel-Keletre, Indiára és Afrikára kiterjedő felmérés a visszaélésekről - magyarországi eredmények 2013. Május 7. Pesszimizmus a piac

Részletesebben

FDA UDI bevezetés AnyScan SPECT termékre. Cser Dániel október 16.

FDA UDI bevezetés AnyScan SPECT termékre. Cser Dániel október 16. FDA UDI bevezetés AnyScan SPECT termékre Cser Dániel 2018. október 16. FOUNDATION OF MEDISO 1990 Foundation of MEDISO 1998 MEDISO acquires the Nuclear Medicine department of Gamma Works, the dominant experts

Részletesebben

Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére

Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére Mapecem Pronto Gyorskötő, gyors száradású (24 óra) zsugorodáskompenzált előkevert és felhasználásra kész szárazhabarcs esztrichek készítésére EN 13813 SZERINTI BESOROLÁS A Mapecem Pronto felhasználásával

Részletesebben

Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására

Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására Mapetherm AR1 Egykomponensű, cementkötésű habarcs hőszigetelő-táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására ALKALMAZÁSI TERÜLET Minden típusú (extrudált vagy habosított polisztirol, ásványgyapot,

Részletesebben

6.1 Schlüter -DITRA. Alkalmazás és funkció

6.1 Schlüter -DITRA. Alkalmazás és funkció S Z Ő N Y E G L E M E Z Alkalmazás és funkció A Schlüter -DITRA ferde falú, négyzet alakú, fecskefarok formájú mélyedésekkel ellátott, a hátoldalán teherelosztó fátyolszövettel kasírozott polietilén lemez.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG 305TPLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379335

Az Ön kézikönyve SAMSUNG 305TPLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379335 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

EGGER OSB 3 A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb3

EGGER OSB 3 A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb3 EGGER OSB A PROFESSZIONÁLIS MEGOLDÁS FAÉPÍTÉSZETHEZ! www.egger.com/osb EGGER OSB ÖKOLÓGIAILAG ELŐNYÖS ÉS HATÉKONY MEGOLDÁS MAGASABB PÁRATARTALMÚ KÖRNYEZETBEN TÖRTÉNŐ FELHASZNÁLÁSOKHOZ Az OSB (irányított

Részletesebben

A használati minta és az újdonság

A használati minta és az újdonság A használati minta és az újdonság A találmány természete abban rejlik, hogy új Az újdonság alatt általában világviszonylatban vett újdonságot értünk A szabadalmi jog az újdonságot úgy határozza meg, hogy

Részletesebben

Alkalmazásának megfelelő moduláris csatlakozó választék

Alkalmazásának megfelelő moduláris csatlakozó választék Alkalmazásának megfelelő moduláris csatlakozó választék 1946-os alapítása óta a LEMO csoport világszinten vezető pozíciót ért el a Push-Pull hengeres csatlakozók és a különböző csatlakozó megoldások piacán.

Részletesebben

Dr. Jane Pillinger Az EPSU Kollektív Szerzıdéskötési Konferencia számára készült bemutató Pozsony, 2010. szeptember 14-15.

Dr. Jane Pillinger Az EPSU Kollektív Szerzıdéskötési Konferencia számára készült bemutató Pozsony, 2010. szeptember 14-15. Egyenlı bérek és a recesszió hatása a nıi dolgozókra Dr. Jane Pillinger Az EPSU Kollektív Szerzıdéskötési Konferencia számára készült bemutató Pozsony, 2010. szeptember 14-15. Miért állnak fenn a nemek

Részletesebben

MAC 550 Profile. Felhasználói kézikönyv

MAC 550 Profile. Felhasználói kézikönyv MAC 550 Profile Felhasználói kézikönyv Lámpa A kisülő lámpáról A MAC 550 Profile-t az OSRAM HTI 400-as fényforrással való alkalmazáshoz tervezték. Ez az igen gazdaságos rövidívű forrás 7500 K színhőmérsékletű

Részletesebben

Mapefonic Rendszer. Lépéshang-szigetelő lap és kíegészítő anyagok a lépéshang csökkentésére kerámia-, természetes kő és műkőburkolatok alatt

Mapefonic Rendszer. Lépéshang-szigetelő lap és kíegészítő anyagok a lépéshang csökkentésére kerámia-, természetes kő és műkőburkolatok alatt Mapefonic Rendszer Lépéshang-szigetelő lap és kíegészítő anyagok a lépéshang csökkentésére kerámia-, természetes kő és műkőburkolatok alatt FELHASZNÁLÁSI TERÜLET A vékony, bitumenkötésű, kárpitszövettel

Részletesebben

BELTÉRI EGYSÉG AY-XPC18LR

BELTÉRI EGYSÉG AY-XPC18LR OSZTOTT TÍPUSÚ BELTÉRI LÉGKONDICIONÁLÓ TELEPÍTÉSI KÉZIKÖNYV MAGYAR BELTÉRI EGYSÉG AY-XPC18LR MAGYAR A problémamentes telepítés érdekében olvassa el és tartsa be gondosan ezeket az utasításokat. Ez a kézikönyv

Részletesebben

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 13. old.

Részletesebben

Előfizetői adat változtatás adminisztrációs díja: Számváltoztatás díja (Előfizető kérésére): Visszakapcsolási díj (szüneteltetés esetén):

Előfizetői adat változtatás adminisztrációs díja: Számváltoztatás díja (Előfizető kérésére): Visszakapcsolási díj (szüneteltetés esetén): Egyszeri díjak Előfizetői adat változtatás adminisztrációs díja: Számváltoztatás díja (Előfizető kérésére): Visszakapcsolási díj (szüneteltetés esetén): ÁSZF másolat készítésének díja: Fizetési felszólító

Részletesebben

Használatra kész, korund és ásványi alapú, felületkeményítő anyag

Használatra kész, korund és ásványi alapú, felületkeményítő anyag Mapetop S Használatra kész, korund és ásványi alapú, felületkeményítő anyag ALKALMAZÁSI TERÜLET A Mapetop S használatra kész, szórható felületkeményítő anyag kopásálló monolit betonszerkezetek készítésére.

Részletesebben

DYWIDAG geotechnikai rendszerek GEWI -cölöpök

DYWIDAG geotechnikai rendszerek GEWI -cölöpök DYWIDAG geotechnikai rendszerek GEWI -cölöpök Készülékek, berendezések Hidraulikus szivattyúk Rögzítősajtó Standard Plarad Szivattyú R 0.9 CT 2 E-W-S Szivattyú GEWI 32, 0, 63,5 CT 2E-W-S típusu hidraulikus

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG SPF-86H http://hu.yourpdfguides.com/dref/3376474

Az Ön kézikönyve SAMSUNG SPF-86H http://hu.yourpdfguides.com/dref/3376474 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer

Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer Magyarországon forgalomba került Haka csõvezeték rendszert három fõ csoportra oszthatjuk: 5 rétegû alumíniumbetétes csõ (1. ábra) 5 rétegû padlófûtéscsõ

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

Horváth Gábor főtitkár

Horváth Gábor főtitkár . Horváth Gábor főtitkár Előadó szándéka A parlament előtt levő földforgalmi törvény mellett nincs hatástanulmány (jogalkotásról szóló törvény) Objektív hatásfelméréshez: Ismerni kellene mit sikerül megszülni

Részletesebben

The Right Tool at the Right Time. Menetfúrók több alkalmazáshoz. Rozsdamentes acélokhoz és nehezen megmunkálható anyagokhoz

The Right Tool at the Right Time. Menetfúrók több alkalmazáshoz. Rozsdamentes acélokhoz és nehezen megmunkálható anyagokhoz The Right Tool at the Right Time Menetfúrók több alkalmazáshoz Rozsdamentes acélokhoz és nehezen megmunkálható anyagokhoz Jellemzők & Előnyök Alapanyag Prémium szemcseminőségű kobaltos gyorsacél (HSS-E):

Részletesebben

KELER- 14/2014. számú leirat. Beérkezési határidők - A megbízások beérkezési, teljesítési, és visszavonási határidejéről. Érvényes: 2014.08.11.

KELER- 14/2014. számú leirat. Beérkezési határidők - A megbízások beérkezési, teljesítési, és visszavonási határidejéről. Érvényes: 2014.08.11. KELER- 14/2014. számú leirat Beérkezési határidők - A megbízások beérkezési, teljesítési, és visszavonási határidejéről Érvényes: 2014.08.11. 1. Központi értéktári ügyletek és megbízások beérkezési határideje

Részletesebben

Összeszerelési instrukciók:

Összeszerelési instrukciók: NEVADA kézikönyv Összeszerelési instrukciók: Távolítsa el a doboz tartalmát és győződjön meg arról, hogy minden elem kifogástalan állapotban a rendelkezésre áll! Az összeszereléshez két személy munkája

Részletesebben

Fejezet Tartalom Oldal

Fejezet Tartalom Oldal Fejezet Tartalom Oldal 7 Merev burkolóanyagok biztonságos 153 155 7.1 Kötőesztrich és esztrich kötőrétegen 156 158 7.2 Úszó és fűtött esztrichkonstrukciók 159 164 7.3 Kálcium-szulfát esztrichek 165 170

Részletesebben

t é r k ó Lerakási útmutató

t é r k ó Lerakási útmutató TEGULA t é r k ó Lerakási útmutató A TEGULA- rendszer szabadalmi oltalom alatt áll. EN 1338 EN 1339 www.kovek.hu Kövek a természetnek TEGULA kőrendszer 17,3 FÉLLAP Kővastagság 8 cm Anyagszükséglet/m² 2

Részletesebben

Kenőanyagok és adalékanyagok: msds@aftonchemical.com Fémmegmunkáló folyadékok: msds.mwf@aftonchemical.com

Kenőanyagok és adalékanyagok: msds@aftonchemical.com Fémmegmunkáló folyadékok: msds.mwf@aftonchemical.com Biztonsági adatlap XFluid Antifoam BIZTONSÁGI FRZ132/00 ADATLAP szám 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Terméknév Termék típus XFluid Antifoam Folyadék.

Részletesebben

Adatvédelmi szabályzat. 1. Milyen adatok kerülnek feldolgozásra, és ki férhet hozzá az adataimhoz?

Adatvédelmi szabályzat. 1. Milyen adatok kerülnek feldolgozásra, és ki férhet hozzá az adataimhoz? Adatvédelmi szabályzat Egy profil létrehozásával Ön személyes adatokat szolgáltat. 1. Milyen adatok kerülnek feldolgozásra, és ki férhet hozzá az adataimhoz? 1.1 A munkaerőfelvételi platformon keresztül

Részletesebben

Változások a felsőoktatásban. DR. PALKOVICS LÁSZLÓ felsőoktatásért felelős államtitkár

Változások a felsőoktatásban. DR. PALKOVICS LÁSZLÓ felsőoktatásért felelős államtitkár Változások a felsőoktatásban DR. PALKOVICS LÁSZLÓ felsőoktatásért felelős államtitkár Motíváció és lehetőségek A magyar gazdaság és társadalom igényei 2 Kutatás és innováció - helyzetelemzés Gazdaságstratégiai

Részletesebben

Az általánosított bizalom rádiuszának nyitott kérdései a társadalmi tőke kutatásában Bodor Ákos MTA KRTK RKI DTO Nagyvárad, 2016 szeptember 16.

Az általánosított bizalom rádiuszának nyitott kérdései a társadalmi tőke kutatásában Bodor Ákos MTA KRTK RKI DTO Nagyvárad, 2016 szeptember 16. Az általánosított bizalom rádiuszának nyitott kérdései a társadalmi tőke kutatásában Bodor Ákos MTA KRTK RKI DTO Nagyvárad, 2016 szeptember 16. Bizalom és társadalmi tőke, a bizalom formái 2 Bizalom Társadalmi

Részletesebben

ALKALMAZÁSI TERÜLET Mindenfajta gyors rögzítés függőleges és vízszintes beton- illetve falazott aljzatra.

ALKALMAZÁSI TERÜLET Mindenfajta gyors rögzítés függőleges és vízszintes beton- illetve falazott aljzatra. Lampocem Felhasználásra kész, gyorskötő és gyorsan szilárduló, zsugorodásmentes, hidraulikus kötőanyag ALKALMAZÁSI TERÜLET Mindenfajta gyors rögzítés függőleges és vízszintes beton- illetve falazott aljzatra.

Részletesebben

Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke: (Nemzeti Csúcs, MTA Székház, 2008. október 18.)

Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke: (Nemzeti Csúcs, MTA Székház, 2008. október 18.) Csapó Benő www.staff.u-szeged.hu/~csapo A közoktatás új fejlődési pályára állítása Zöld könyv a magyar közoktatás megújításáért Budapest, 2008. november 25. NEVELÉSTUDOMÁNYI INTÉZET Simor András a Magyar

Részletesebben

Telepítési és karbantartási utasítás

Telepítési és karbantartási utasítás Telepítési és karbantartási utasítás a TopSon F3-1 / F3-1Q / F3-Q típusú napkollektorokhoz Tetõ feletti szereléshez alu-plus rendszerrel Egysoros tetőbe építéshez P 9 Wolf GmbH, Postfach 1380, D-84048

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Letisztult mosdó

Robert Bosch GmbH. Letisztult mosdó Letisztult mosdó Tiszta sor Letisztult mosdó A fürdőszobában a purista formavilág a divat. Joggal, ahogy ez a mosdóasztal bizonyítja: ugyanis a kevesebb több! 1 Bevezetés Igazán pompás ötlet volt: A purista

Részletesebben

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A

MAGYAR törzsfájl. g60 TEN, TEL K085109A HU MAGYAR törzsfájl g60 TEN, TEL K085109A 0814 Ezennel kijelentjük, hogy az alább megnevezett termék klalakitésa és épitési módja alapján, valamint az általunk forgalmezott kivitelben megfelel az idevágó,

Részletesebben

A CERN beszerzési politikája és eljárása

A CERN beszerzési politikája és eljárása A CERN beszerzési politikája és eljárása Németh Vilmos CERN ILO Üzleti lehetıségek a CERN-ben és más nemzetközi K+F létesítményeknél Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2012. április 18. A CERN számokban 2256

Részletesebben

Preprufe 300R & 160R

Preprufe 300R & 160R Építmények szigetelése Preprufe 300R & 160R Elõre felhelyezett szigetelõ membrán, mely a ráöntött betonnal ragasztott kötést alkot, megelõzve a vízvándorlást. Felhasználása alaplemezek alatt és alapfalazatokra.

Részletesebben

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS

EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Keraflex S1 Szürke színű, fokozott terhelhetőségű, alakítható, hosszú nyitott idejű, lecsúszásmentes cementkötésű ragasztó a kerámia és az alaktartó természetes kő burkolóanyagokhoz EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS

Részletesebben

TERA Joint Magas minőségű dilatációs profil ipari padlókhoz

TERA Joint Magas minőségű dilatációs profil ipari padlókhoz TERA Joint Magas minőségű dilatációs profil ipari padlókhoz 11/2009 Peikko TERA Joint A Peikko TERA Joint előnyei Bentmaradó szakaszoló zsalurendszer betonpadlókhoz, teherátadó és peremvédő elemekkel Kiemelkedő

Részletesebben

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató ECOROCK FF Homlokzati hőszigetelő rendszer Kivitelezési útmutató ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer a ROCKWOOL-tól A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. Most továbbléptünk:

Részletesebben

WM 360 Pneumatikus tartályszivattyú hidegenyvekhez

WM 360 Pneumatikus tartályszivattyú hidegenyvekhez Pneumatikus tartályszivattyú hidegenyvekhez Gépkönyv P/N 403 078 B Hungarian NORDSON WALCOM UDENHOUT THE NETHERLANDS Rendelési szám P/N = Nordson cikkek rendelési száma Tájékoztatás Ez a Nordson szerzõdi

Részletesebben

Nylofor panel rendszer. Telepítési kézikönyv. www.betafence.com

Nylofor panel rendszer. Telepítési kézikönyv. www.betafence.com Nylofor panel rendszer Telepítési kézikönyv www.betafence.com NYLOFOR 3D táblák Táblák A táblák szélessége 2500 mm, magassága 630-2430 mm. A táblák az egyik oldalon 30 mm-es hosszúságú éles tüskékben végződnek,

Részletesebben

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.

Ponyvagarázs. Összeszerelési útmutató. Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs. Ponyvagarázs Összeszerelési útmutató Verzió: 480 cm X 250 cm X 180(220) cm Dátum: 2009. december 10. Készítette: minimumgarazs.hu 2 Biztonsági előírások Ellenőrizze a ponyvagarázs csomagolásaiban található

Részletesebben

A megbízások beérkezési, teljesítési, és visszavonási határidejéről Érvényes: 2015.08.03.

A megbízások beérkezési, teljesítési, és visszavonási határidejéről Érvényes: 2015.08.03. KELER - 10/2015. számú leirat Beérkezési határidők A megbízások beérkezési, teljesítési, és visszavonási határidejéről Érvényes: 2015.08.03. 1. Központi értéktári ügyletek és megbízások beérkezési határideje

Részletesebben

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System

Felépítési és alkalmazási útmutató. DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk. ProTec XXL System Felépítési és alkalmazási útmutató DIN EN 1298 Version 1.0 (C) 2006 KRAUSE-Werk ProTec XXL System EN 1004 3 8/12 XXXD Alumínium gurulóállvány Állványosztály 3 TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános... 3 1.1 A felhasználó

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS GARDENA ROBOTFŰNYÍRÓ. R40Li / R70Li

HASZNÁLATI UTASÍTÁS GARDENA ROBOTFŰNYÍRÓ. R40Li / R70Li HASZNÁLATI UTASÍTÁS GARDENA ROBOTFŰNYÍRÓ R40Li / R70Li OMSLAG QG, BRUX, 1155943-.indd 1 2013-11-07 19.29 TARTALOMJEGYZÉK Bevezető és biztonság... 5 Bevezetés... 5 A terméken található jelzések... 6 A

Részletesebben

Mit nehezebb találni: munkahelyet vagy munkaerőt? A munkaerőpiaci helyzet alakulása Romániában

Mit nehezebb találni: munkahelyet vagy munkaerőt? A munkaerőpiaci helyzet alakulása Romániában Mit nehezebb találni: munkahelyet vagy munkaerőt? A munkaerőpiaci helyzet alakulása Romániában Dr. Kerekes Kinga egyetemi docens abeș- olyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar

Részletesebben

ISIS-COM Szolgáltató Kereskedelmi Kft.

ISIS-COM Szolgáltató Kereskedelmi Kft. SZOLGÁLTATÁSI DÍJAK I-Tel telefoncsomag Havi előfizetési díjak (Ft) Előfizetési dij 752 203 955 Számfenntartási díj 1 394 106 500 Korlátozás időtartama alatti előfizetési díj 394 106 500 1 szolgáltatás

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------

HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ HŰTŐSZEKRÉNY ------------------------------ ZI 1603 ZI 2403 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Útmutatások a Használati útmutató olvasásához Az alábbi szimbólumok megkönnyítik a Használati útmutató olvasását: A készülék

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW6 55 FI TÍPUSÚ. 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 14. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW6 55 FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett

Részletesebben

Lerakási útmutató. Kövek a természetnek. A lapok helyes lerakásának módja. Minta a lerakáshoz. Lapformátum. 3. és 4. oldal. 5., 6. és 7.

Lerakási útmutató. Kövek a természetnek. A lapok helyes lerakásának módja. Minta a lerakáshoz. Lapformátum. 3. és 4. oldal. 5., 6. és 7. FSZ-lapok Lerakási útmutató Lapformátum A lapok helyes lerakásának módja Minta a lerakáshoz 6 kb. 59 4 kb. 119 2. oldal 3. és 4. oldal 5., 6. és 7. oldal www.kovek.hu FSZ-lapformátum FSZ-lapok A legfinomabb

Részletesebben

Területi kormányzás és regionális fejlődés

Területi kormányzás és regionális fejlődés Területi kormányzás és regionális fejlődés Pálné Kovács Ilona MTA Székház, 2014. november 20. Regionális kormányzás kiment a divatból? Területi jelző néha elmarad (Oxford Handbook of Governance 2014. 800

Részletesebben

Szálerősített cementhabarcs rugalmas vízszigeteléshez és betonvédelemhez

Szálerősített cementhabarcs rugalmas vízszigeteléshez és betonvédelemhez Construction Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2015/09/21 Termékazonosító szám: 02 07 01 01 002 0 000043 Szálerősített cementhabarcs rugalmas vízszigeteléshez és betonvédelemhez Termékleírás A Sikalastic -152

Részletesebben

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi

Robert Bosch GmbH. Mobil tálalókocsi Mobil tálalókocsi Mobil segítőtárs Mobil tálalókocsi Igencsak praktikus: az ilyen tálalókocsi mindig ott lehet, ahol éppen szükség van rá, és sok helyet kínál mindenféléhez. 1 Bevezetés Bármit varázsol

Részletesebben

A becsomagolt berendezés felemelése és mozgatása...11. A helyszín megválasztása...12. Kicsomagolás...13. 1.3.1 Összeszerelés...15

A becsomagolt berendezés felemelése és mozgatása...11. A helyszín megválasztása...12. Kicsomagolás...13. 1.3.1 Összeszerelés...15 A Technogym, a Selection TM és az Ergo Multigrips TM a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. Szerzői jogok fenntartva Technogym s.p.a., 2003 május. A Technogym

Részletesebben

Keraquick-et, Planipatch-ot és Nivorapid-ot rugalmassá tevő latex adalékszer

Keraquick-et, Planipatch-ot és Nivorapid-ot rugalmassá tevő latex adalékszer Latex Plus Keraquick-et, Planipatch-ot és Nivorapid-ot rugalmassá tevő latex adalékszer ALKALMAZÁSI TERÜLET Keraquick adalékszereként, hogy az fokozott teljesítményű, gyorskötő, lecsúszásmentes (EN 12004

Részletesebben

AES Borsodi Energetikai Kft

AES Borsodi Energetikai Kft Biomassza energetikai i célú felhasználásának tapasztalatai Szabó Zoltán AES Borsodi Energetikai Kft 2010. február 24. Tartalom Az AES Corporation és az AES Borsodi Erőmű Megújuló energiatermelésre való

Részletesebben

A évi demográfiai adatok értékelése. Dr. Valek Andrea Országos Gyermekegészségügyi Intézet

A évi demográfiai adatok értékelése. Dr. Valek Andrea Országos Gyermekegészségügyi Intézet A 212. évi demográfiai adatok értékelése Dr. Valek Andrea Országos Gyermekegészségügyi Intézet Tartalom Népesség száma, megoszlása Élveszületések Magzati veszteségek Születés körüli halálozás Csecsemőhalálozás

Részletesebben

Legyen a természettudomány mindenkié!

Legyen a természettudomány mindenkié! Csapó Benő http://www.staff.u-szeged.hu/~csapo/ Legyen a természettudomány mindenkié! A természettudomány-tanulás fejlesztése TERMÉSZETTUDOMÁNY ÚJRAGONDOLVA MTA Közoktatási Elnöki Bizottság, 2016. június

Részletesebben

C30. Kezelési útmutató

C30. Kezelési útmutató s s Siemens Mobile Phones A/S Industrivej 30 DK-9490 Pandrup Siemens AG 2000 All rights reserved. Subject to availability. Rights of modification reserved. Siemens Aktiengesellschaft http://www.siemens.com/mobiles

Részletesebben