Ahol megismerheted a milliomos észjárás minden titkát...

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.milliomos-eszjaras.hu Ahol megismerheted a milliomos észjárás minden titkát..."

Átírás

1 7. FEJEZET A PÉNZ PSZICHOLÓGIÁJÁNAK TITKA avagy rögös út a pénzügyi rabszolgaságtól a pénzügyi függetlenségig A pénz egy olyan energia, ami fél, oda áramlik, ahol biztonságban érzi magát! - Egy japán közmondás Nálad mennyire érzi biztonságban magát? - Pongor-Juhász Attila A pénz nem minden... de fontossága közel áll az oxigénéhez. - Rita Davenport A meggazdagodás szép gondolat. Az emberek többsége számára azonban nem is marad több gondolatnál. Életünk pénzügyi helyzetünk javítása körül forog, ésnap mint nap rengeteg időt töltünk megélhetésünk biztosításával. Szomorú, hogy oly sok ember aki egész életében a pénz megkereséséért dolgozik végül csak keveset vagy semmit sem tud felmutatni. Minden nap az adósságaikon és a bankszámlájuk állapotán gondolkodnak, aggódnak, hogy milyen sokkal tartoznak, és álmodoznak arról, mi mindent szeretnének birtokolni. Sajnos, többnyire nem sokat tudunk pénzügyeink aktuális állapotáról. Könnyen lehet, hogy ezt a fejezetet fogod tartani az egész könyv egyik legfontosabb, leggyakorlatiasabb és legazonnalibb hatású részének. Az emberek többsége úgy igyekszik meggazdagodni, mintha egy húszcentis födémre próbálná felhúzni az Empire State Buildinget. * A pénzügyi tervezés kulcsfontossággal bír. Életbe vágóan fontos, mert még a világ legnyereségesebb cégeinek egyes vezetői sem feltétlenül sikeresek a pénz kezelésében. A pénz jó kezelése azt jelenti, hogy uralod a pénzügyi helyzetedet.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa (Bagolyvár kiadó, 2006)!

2 IGEN NEM Töltsd ki a pénzügyi egészség tesztet! Meg tudok élni három hónapig úgy, hogy nem kapok semmilyen pénzt, még a havi fizetésemet sem. A családom fenn tudná tartani a jelenlegi életszínvonalát még akkor is, ha én hosszabb időre munkaképtelenné válnék. A családom fenn tudná tartani a jelenlegi életszínvonalát még akkor is, ha én holnap meghalnék. A befektetési portfolióm és/vagy a nyugdíj-előtakarékossági számlám az átlagon felüli hozamot eredményez. A végrendeletem teljes és naprakész. A házastársam pontosan tudja, mennyibe kerül nekünk a havi megélhetésünk. A házastársammal közösen írásban rögzítettük a pénzügyi terveinket. Az elmúlt évben legalább egy órát töltöttem azzal, hogy megterveztem a következő autónk vagy lakásunk megvásárlását, a következő vakációnkat vagy nagyobb esti kiruccanásunkat. Az elmúlt évben legalább egy órát töltöttem azzal, hogy a házastársammal megbeszéljük a pénzügyi jövőnket. A házastársam törődik a jövőnket megalapozó megtakarításokkal. Az előző évben mindent meg tudtunk vásárolni, amit megkívántunk. Ha a házastársam meghalna, van valakim, akihez tanácsért tudok fordulni minden pénzügyem tekintetében. Eredmény Ha a NEM válaszaid száma: 0-2: Pénzügyi egészséged jó állapotban van, a fő célod legyen a stratégiáid finomhangolása, hogy így is maradjon. Jobb félni, mint megijedni. 3-5: Pénzügyi egészséged átlagos, a fő célod legyen ennek a javítása. Építsd az erősségeidet és tanulj meg új technikákat, miközben más lehetőségeket is megvizsgálsz! Tekintsd át a gyengébb pontjaidat, és módosítsd ezeket! 6 vagy több: Pénzügyi egészséged rossz állapotban van. De ne keseredj el, nem vagy egyedül! A Milliomos észjárást tanulmányozók és alkalmazni kész emberek többsége ebbe a kategóriába tartozik. Általában csak minden tizedik emberről mondható el, hogy jó a pénzügyi egészségi állapota.

3 A pénz okos kezelése azt jelenti, hogy nálad minél több megmaradjon abból, amit megcsinálsz. Alapvetően okos szokások kialakításából és bebetonozásából áll. Íme a legfontosabb pénzkezelési okos szokások: Visszavonhatatlanul kötelezd el magadat arra, hogy jövedelmednek legalább 10 százalékát félreteszed! 1810-ben a skóciai Dumfriesshire megyében található Ruthful nevű faluban Henry Duncan tiszteletes létrehozta a Ruthwell Parókiai Baráti Társaságot. Napjainkban ezt az intézményt ismerik el első modern takarékbankként. A korábbi baráti társaságok jótékonysági célra szövetkeztek, például egy bajba jutott szomszéd közös megsegítésére. Ezzel ellentétben Duncan ruthwelli bankjában bárki elhelyezhetett pénzeszközöket saját hasznosításra. A ruthwelli intézmény nem annyira jótékonykodásra szolgált, mint inkább az egyéni megtakarítások biztonságban tartására. Az egyszerű jótékonykodás keretén belül a gondba jutott személynek könyörületből adnak segítséget, ám az emberek büszkesége vagy méltósága sokszor nem engedi, hogy elfogadják az adományt. A más baráti társaságok mögött húzódó jótékony szándékot megkerülve Duncan az önállóságot, az öngondoskodást, a büszkeséget és a méltóságot akarta ösztönözni. Duncan elsősorban lelkipásztor volt, és csak másodsorban bankár, ezért hát nemes szándéka arra irányult, hogy az embereknek idős korukban is legyen mire támaszkodniuk, és learathassák az önkéntes megtakarítás, a büszkeség, a méltóság, az öngondoskodás és a önállóság jutalmát. * A 10-es erő elve A 10-es erő elve azt bizonyítja, hogy milyen erő származhat minden jövedelmed 10 százalékának a megtakarításából. Képzeld csak el, hol tartana ma a pénzügyi helyzeted, ha félretettél volna 10 százalékot minden eddigi jövedelmedből. HŰHA! A statisztikák egyértelműen arra utalnak, hogy a népesség jelentős része szegénységben fogja tölteni nyugdíjas éveit. Ez gyalázat, és senkivel sem fordulhatna elő. Mindenki, aki dolgozik, használni tudja a 10 százalék erejét, amely a kamatos kamat erejével kombinálva gazdaggá teszi, amikor eljön a nyugdíjba vonulás ideje. Kérlek, most vedd elő a Milliomos észjárás Megvalósítási segédletet, és hajtsd végre az ott megfogalmazott 7/1 feladatot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * Paul Zane Pilzer: God Wants You To Be Rich (Isten azt akarja, hogy gazdag légy, 1995).!

4 A fizetésnaptól-fizetésnapig szindróma Világszerte a családok közel 90 százaléka fizetésnaptól fizetésnapig alapon él. Valahogy mindig több a hónap, mint amennyi pénzünk van. Elmozdulhatsz a fizetésnaptól-fizetésnapig életmódtól és eljuthatsz a bőséghez, ha alkalmazod a 10-es erő elvét. Ennek a szindrómának az okozója nem a pénz hiánya. Meg tudom mutatni még a szerény fizetésű embernek is, hogyan legyen egy millió dollárja a bankban nyugdíjas korára, ha csak napi egy dollárt tesz félre. A fizetésnaptól-fizetésnapig helyzet azon képességek hiányának a tünete, amelyek a valódi, szilárd pénzügyi gazdagság felépítéséhez lennének szükségesek. Ismerek olyanokat, akik minden évben jelentős összegeket keresnek, ám minden évben TÖBBET KÖLTENEK, mint amennyit szereznek. Másrészt viszont azok, akik tudják kezelni a pénzüket, szilárd pénzügyi alapon állnak. Már ma kezdd el alkalmazni a 10-es erő elvét! FOGADALMAM A 10-ES ERŐ ELVÉNEK ALKALMAZÁSÁRA Én,, visszavonhatatlanul megfogadom, hogy a 10-es erő elve szerint fogok élni. Minden befolyó jövedelmemből, amit keresek, legalább 10 százalékot azonnal félreteszek magamnak. A mai naptól 100 százalékig tartom magamat ehhez az elvhez. Dátum: Aláírás

5 Az idő pénz Ha valaki azt ajánlaná neked, hogy vagy ad ma egy millió dollárt, vagy pedig ma egy centet, holnap a dupláját, holnapután annak a dupláját, és így tovább egy hónapon át, melyiket választanád? Nap Dollár 1. 0, , , , , , , , , , , , , , ,84 Nap Dollár , , , , , , , , , , , , , , ,12 Mint láthatod, csak az utolsó napi összeg több mint 5 MILLIÓ DOLLÁR. Ha beérnéd az első napi egy millióval, csak ehhez az utolsó napi összeghez képest is veszítenél ,12 dollárt. Rossz pénzügyi döntés! De nézd csak meg, mi történik, ha összeadod a táblázat utolsó hat napján kapott összegeket! Az idő a barátod. Használd fel, hogy segítsen a pénz kezelésében!

6 Addig nyújtózz, amíg a takaród ér! ÁLLJ ELLEN A PAZARLÁS KÍSÉRTÉSÉNEK! Ne költs többet egy hónapban, mint amennyit keresel! Ideális esetben ez azt jelenti, hogy készpénz-alapon élsz, és nem halmozol fel adósságot normális, napi kiadásaid fedezésére. Valamint azt is, hogy megvan benned a kellő önfegyelem, amellyel ellenőrzés alatt tartod a költekezésedet egészen addig, amíg további jövedelemre teszel szert vagy komolyabb vagyont halmozol fel. Nehéz takarékoskodni, amikor szomszédjaid folyamatosan vásárolnak mindenfélét, amit te nem engedhetsz meg magadnak. Névtelen szerző El kell döntened, hogy vagy TÖBB PÉNZT CSINÁLSZ, vagy KEVESEBBET KÖLTESZ. Ha követed a Milliomos észjárást, VALÓBAN több pénzt fogsz csinálni, de addig is vissza kell fognod a költekezésedet. A gazdagságodat az határozza meg, hogy hány napig tudod folytatni jelenlegi életstílusodat úgy, hogy nem kapsz fizetést. D-napnak nevezem azt a napot, amikor elfogy a pénzed. Ha ma abbahagynád a munkát, meddig húznád? Az emberek többsége egyetlen megoldást ismer: dolgozz keményen, takarékoskodj és vásárolj hitelből. * Robert T. Kiyosaki A havi bevétel és kiadás adatlappal határozd meg, hol tartasz most! A havi bevétel- és kiadásadatlap összeveti jelenlegi havi kiadásodat a jelenlegi havi jövedelmeddel, és ebből határozza meg a havi költségeidet. (Megjegyzés: érdemes kéthárom hónapon át vezetned a kiadásaidat, mielőtt pontosan meg tudod határozni a tényleges havi kiadásaidat.) A megélhetésed árának a meghatározásához vedd figyelembe, miből áll össze az ésszerű életszínvonal a jelenlegi jövedelmed szintjén. Kérlek, most vedd elő a Milliomos észjárás Megvalósítási segédletet, és hajtsd végre az ott megfogalmazott 7/2. feladatot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa (Bagolyvár kiadó, 2006)!

7 Milliomos észjárás Megvalósítási segédlet Kérlek, olvasd el, tanulmányozd és szánd rá a szükséges időt ezeknek a feladatoknak a végrehajtására! 7/1. gyakorlat ================================================ Átlagos havi jövedelmem... Szorozva 12-vel x12 =... Most legalább ekkora összeg állhatna ma a bankszámládon, ha 10 éven át félre tetted volna a jövedelmed 10%-át! ================================================ 7/2. gyakorlat Kérlek, olvasd el, tanulmányozd és szánd rá a szükséges időt ezeknek a feladatoknak a végrehajtására! A havi bevétel és kiadás adatlappal határozd meg, hol tartasz most! Határozd meg a havi jövedelmedet Sorold fel az összes bruttó jövedelmedet (a levonások előtti jövedelmedet) a munkalap Havi jövedelem részében! Minden jövedelmet vegyél figyelembe, ne feledkezz meg az olyanokról, mint jutalékok, megbízások, borravalók, prémiumok, örökségek, tartásdíjak, kölcsönök és juttatások! Ha a jövedelmed kizárólag jutalékokból vagy más változó összegű forrásokból származik, add össze az éves jövedelmedet és oszd el tizenkettővel! Inkább kalkulálj alacsonyabb éves átlaggal, mint magassal! A költségtérítéseket NE tekintsd jövedelemnek!

8 HAVI JÖVEDELEM Munkabér (saját) Munkabér (házastársé) Folyamatos jövedelemforrások Befektetések Nyugdíj Életjáradékok Kifizetések Kötvények Kamatok Osztalékok Ingatlanok Havi bevétel és kiadás adatalap TELJES BRUTTÓ BEVÉTEL MÍNUSZ 1. Adakozás 2. Adó 3. Lakhatás Jelzálog (lakbér) Háztartási személyzet Biztosítás Adó Villany Gáz Víz Csatornadíj, szemétszállítás Telefon Karbantartás Kábeltelevízió 4. Élelmiszerek 5. Gépjárművek Részletfizetés Üzemanyag Biztosítás Engedély Adó Karbantartás Javítás 6. Biztosítás Életbiztosítás Egészségbiztosítás

9 7. Adósságtörlesztés Hitelkártyák Kölcsönök Jelzálog törlesztés Egyebek 8. Szórakozás Étterem Utazás Bébiszitter Hobbik Vakáció 9. Öltözködés 10. Takarékoskodás 11. Egészségügyi kiadások Orvos Fogorvos Gyógyszer 12. Vegyes kiadások Kozmetikumok Szépségápolás, fodrász Adományok Klubtagságok Közösségi közlekedés Parkolás Könyvek/újságok Mosás, tisztítás Útiköltségek, ebédpénz Ajándékok Háziállatok és gondozásuk Különleges képzések Zsebpénz ÖSSZES KIADÁS: ÖSSZES BEVÉTEL: ÖSSZES KIADÁS: NETTÓ EREDMÉNY:

www.milliomos-eszjaras.hu Ahol megismerheted a milliomos észjárás minden titkát...

www.milliomos-eszjaras.hu Ahol megismerheted a milliomos észjárás minden titkát... 7. FEJEZET A PÉNZ PSZICHOLÓGIÁJÁNAK TITKA avagy rögös út a pénzügyi rabszolgaságtól a pénzügyi függetlenségig A pénz egy olyan energia, ami fél, oda áramlik, ahol biztonságban érzi magát! - Egy japán közmondás

Részletesebben

Adatlap a 2017/18. évi szociális pályázathoz

Adatlap a 2017/18. évi szociális pályázathoz Adatlap a 2017/18. évi szociális pályázathoz Beérkezési határidő: 2017. Március 30. Kérjük, az Adatlapot a valóságnak megfelelően töltse ki, mert az igazságos elbírálás csak így garantálható. Az Adatlap

Részletesebben

ADATLAP Vállalkozási tevékenységet folytató magánszemély fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Vállalkozási tevékenységet folytató magánszemély fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Vállalkozási tevékenységet folytató magánszemély fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: Neve:... Adóazonosító szám:... Lakcíme:... Munkahely

Részletesebben

Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak (?)

Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak (?) Kérjük vigyázzanak, az ajtók záródnak (?) A nyugdíjhiány mértéke Európában és Magyarországon Bartók János elnök-vezérigazgató Demográfiai szökőár Európában Időskorúak aránya az egyes országokban 200 8

Részletesebben

Családi pénzügyek Miért fontos és hogyan működik a családi költségvetés?

Családi pénzügyek Miért fontos és hogyan működik a családi költségvetés? PÉNZÜGYI TUDATOSSÁG DIÁKFÓRUM Eger, 2019. február 07. Családi pénzügyek Miért fontos és hogyan működik a családi költségvetés? Témakörök: Családi költségvetés tervezése, felépítése, egyensúlya Diákok pénzügyi

Részletesebben

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés A takarékosságot eszköznek tekintsd arra, hogy mindig független légy az emberektől, ami tisztességed megóvásának nélkülözhetetlenebb feltétele, mintsem hinnéd.

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához II. számú melléklet a 7004/2006. (AEÉ4.) APEH irányelvhez ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító

Részletesebben

ADATLAP MAGÁNSZEMÉLY (EGYÉNI VÁLLALKOZÓ) FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE ÉS MÉRSÉKLÉSRE IRÁNYULÓ KÉRELMÉNEK ELBÍRÁLÁSÁHOZ

ADATLAP MAGÁNSZEMÉLY (EGYÉNI VÁLLALKOZÓ) FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE ÉS MÉRSÉKLÉSRE IRÁNYULÓ KÉRELMÉNEK ELBÍRÁLÁSÁHOZ ADATLAP MAGÁNSZEMÉLY (EGYÉNI VÁLLALKOZÓ) FIZETÉSI KÖNNYÍTÉSRE ÉS MÉRSÉKLÉSRE IRÁNYULÓ KÉRELMÉNEK ELBÍRÁLÁSÁHOZ Adózó azonosító adatai: neve:. lakcíme:.... foglalkozása: munkahely megnevezése és címe:.

Részletesebben

Magánszemély (egyéni vállalkozó 1 ) fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához

Magánszemély (egyéni vállalkozó 1 ) fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához Magánszemély (egyéni vállalkozó 1 ) fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: Az adó alanyának neve (családi és utónév): Születési név: Adóazonosító

Részletesebben

Allianz Nyugdíjpénztár

Allianz Nyugdíjpénztár Allianz Nyugdíjpénztár Öngondoskodással, nyugdíjmegtakarításokkal kapcsolatos felmérés 2017. ősz 1 HVG Állásbörze 2017 Ősz kérdőív / 1 1. Milyen jövőképed, elképzeléseid vannak a nyugdíjaddal, nyugdíjas

Részletesebben

KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához

KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) adó, bírság, pótlék mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:... d) telefonszáma:...mobil telefonszáma:

Részletesebben

Váci Mihály: Még nem elég

Váci Mihály: Még nem elég Váci Mihály: Még nem elég Mi történt az álmaiddal? Álmok, vágyak, célok Elképzelt helyzet, ötlet; olyan jövőbeli kellemes esemény vagy állapot, amit éberen kigondolunk, de még nem valósítottunk meg. Remélt

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) 1 fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) 1 fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) 1 fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: Az adó alanyának neve (családi és utónév): Leánykori családi

Részletesebben

Bernáth Julianna oktatási igazgatóhelyettes

Bernáth Julianna oktatási igazgatóhelyettes A családi költségvetés és a pénzügyi tervezés (avagy a pénzügyi tudatosság alapjai) Bernáth Julianna oktatási igazgatóhelyettes Pénzügyi Tudatosság Diákfórum 2018. május 14. Milyen a magyarok pénzügyi

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:...

Részletesebben

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette:

Családi V A G Y O N T E R V E Z. készítette: T E G Y Ü K O T T H O N O S A B B Á A P É N Z Ü G Y E I D E T Családi V A G Y O N T E R V E Z Ő készítette: www.iflgroup.hu HELLO Neked vannak pénzügyeid? Egyáltalán a Te kezeled a pénzedet, vagy a pénzed

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésére irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó adatai a) név b) adóazonosító szám: c) lakcím: d) jelen fizetési kedvezményi

Részletesebben

Üdvözöljük az oldalon, ami fizet

Üdvözöljük az oldalon, ami fizet Üdvözöljük az oldalon, ami fizet Egy korszakalkotó aukciós rendszer igazságos bónusztervvel - a tagok építették a tagok részére Szövetkezetek A Szövetkezetek a tagok birtokában álló üzletek 100 millió

Részletesebben

Fogyasztói Fizetési Felmérés 2013.

Fogyasztói Fizetési Felmérés 2013. Fogyasztói Fizetési Felmérés 13. A felmérés hátteréről Külső felmérés a lakosság körében 10 000 válaszadó Adatgyűjtés: 13. május-június között, az adott ország anyanyelvén 21 országban (azokban az országokban,

Részletesebben

K É R E L E M é s A D A T L A P

K É R E L E M é s A D A T L A P K É R E L E M é s A D A T L A P M a g á n s z e m é l y é s e g y é n i v á l l a l k o z ó f i z e t é s i k ö n n y í t é s r e é s / v a g y m é r s é k l é s r e / t ö r l é s r e i r á n y u l ó k

Részletesebben

ADATLAP magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Öttevény Község Önkormányzata 9153 Öttevény, Fő u. 100. Tel.: 06/96/552-200 ADATLAP magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1.) Adózó azonosító adatai: Neve: Adóazonosító

Részletesebben

ADATLAP. Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP. Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Ügyiratszám: /20. Érkezett: Ügyintéző: ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a)

Részletesebben

A KÉRELEM mellékletét képezi az ADATLAP

A KÉRELEM mellékletét képezi az ADATLAP A KÉRELEM mellékletét képezi az ADATLAP Cím: DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE ADÓÜGYI OSZTÁLY 4001 Debrecen, Pf. 110. Kálvin tér 11. www.debrecen.hu Tel. : 52/517-700 Fax : 52/517-712 Ügyiratszám:

Részletesebben

A d a t l a p. Magánszemély fizetési halasztásra, részletfizetésre és/vagy adómérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

A d a t l a p. Magánszemély fizetési halasztásra, részletfizetésre és/vagy adómérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Miskolc Megyei Jogú Város Beérkezés dátuma:... Polgármesteri Hivatala Gazdálkodási Kabinet A d ó O s z t á l y 3525 Miskolc, Városház tér 8. Tel.: 06-46/512-700 (3123-as mellék) Fax: 512-833 A d a t l

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) méltányosságra irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) méltányosságra irányuló kérelmének elbírálásához Törökbálinti Polgármesteri Hivatal Adóiroda 2045. Törökbálint, Kinizsi u. 29. GL Outlet Levelezési cím: 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály u. 79. Tel.: 06-23-335-021 Fax: 06-23-336-039 e-mail: ado@torokbalint.hu

Részletesebben

Hol vannak a bajok? Pénzügyi felmérés gyerekpénzügyekről

Hol vannak a bajok? Pénzügyi felmérés gyerekpénzügyekről Hol vannak a bajok? Pénzügyi felmérés gyerekpénzügyekről A felmérés készült: 2009. május. A felmérést kéréseire válaszadók száma: 5300 fő A felmérést készítette: Csodasuli Kft. www.csodasuli.hu A kérdőív

Részletesebben

A d a t l a p. Egyéni vállalkozó fizetési halasztásra, részletfizetésre és/vagy adómérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

A d a t l a p. Egyéni vállalkozó fizetési halasztásra, részletfizetésre és/vagy adómérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Miskolc Megyei Jogú Város Beérkezés dátuma:... Polgármesteri Hivatala Gazdálkodási Kabinet A d ó O s z t á l y 3525 Miskolc, Városház tér 8. Tel.: 06-46/512-700 (3123-as mellék) Fax: 512-833 A d a t l

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához HÓDMEZŐVÁSÁRHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL KÖZGAZDASÁGI IRODA ADÓCSOPORT 6800 Hódmezővásárhely, Kossuth tér 1. Pf: 23., Telefon: (62) 530-100, Fax: (62) 530-191 ADATLAP Magánszemély (egyéni

Részletesebben

AKI SZEGÉNY, AZ A LEGSZEGÉNYEBB Adalékok a magyarországi dolgozói, avagy jövedelmi szegénységről 2015-ben, Európában.

AKI SZEGÉNY, AZ A LEGSZEGÉNYEBB Adalékok a magyarországi dolgozói, avagy jövedelmi szegénységről 2015-ben, Európában. AKI SZEGÉNY, AZ A LEGSZEGÉNYEBB Adalékok a magyarországi dolgozói, avagy jövedelmi szegénységről 2015-ben, Európában. Ha az Isten íródiák volna S éjjel nappal mozogna a tolla, Úgy se győzné, ő se, följegyezni,

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1 ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c)

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló (vegyes) kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló (vegyes) kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló (vegyes) kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:... d)

Részletesebben

KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához KÉRELEM Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához _ ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési

Részletesebben

2030 Érd Alsó u. 1. Levélcím: 2031 Pf. 31. Telefon: /06-23/ Fax:/06-23/ Honlap:

2030 Érd Alsó u. 1. Levélcím: 2031 Pf. 31. Telefon: /06-23/ Fax:/06-23/ Honlap: É R D M E G Y E I J O G Ú V Á R O S P O L G Á R M E S T E R I H I V A T A L 2030 Érd Alsó u. 1. Levélcím: 2031 Pf. 31. Telefon: /06-23/522-300 Fax:/06-23/522-312 Honlap: www.erd.hu E-mail: ado@erd.hu J

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló (vegyes) kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló (vegyes) kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló (vegyes) kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a.) neve: b.) adóazonosító szám:. c.) születési helye,

Részletesebben

ADATLAP. Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP. Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:...

Részletesebben

Méltányossági kérelem

Méltányossági kérelem Mutató: Méltányossági kérelem Név: Szül::. Adóazonosító jele:..adószáma: Anyja neve:. Leánykori neve::.. Város: Utca alatti lakos az alábbi kérelemmel fordulok Szentes Város önkormányzati adóhatóságához:

Részletesebben

KÉRDÉS 1 KÉRDÉS 2 KÉRDÉS 3. Melyik állítás igaz? Kikre vonatkozik az Etikai Kódex? Mire van szükség egy pénzügyi terv elkészítéséhez?

KÉRDÉS 1 KÉRDÉS 2 KÉRDÉS 3. Melyik állítás igaz? Kikre vonatkozik az Etikai Kódex? Mire van szükség egy pénzügyi terv elkészítéséhez? RPT Minősítő Vizsga 1 / 8 KÉRDÉS 1 Melyik állítás igaz? a. Az etikai elvek: Jogszerű működés, Objektivitás, Transzparencia b. Az etikai elvek: Tisztesség, Méltányosság, Tanácsadói érdek elsődlegessége

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: Neve:... Adóazonosító szám:... Lakcíme:... Munkahely megnevezése és címe:... 2. A kérelemmel

Részletesebben

KÉRELEM RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

KÉRELEM RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ Makó Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Csoport 6900 Makó, Széchenyi tér 22. KÉRELEM RENDSZERES GYERMEKVÉDELMI KEDVEZMÉNY MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre

Részletesebben

ADATLAP egyéni vállalkozó mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP egyéni vállalkozó mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához A KÉRELEM mellékletét képezi az ADATLAP DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJE ADÓÜGYI OSZTÁLY 4001 Debrecen, Pf. 110. Kálvin tér 11. www.debrecen.hu Tel. : 52/517-700 Fax : 52/517-712 1. Adózó

Részletesebben

Adatlap Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

Adatlap Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Tárnoki Polgármesteri Hivatal Beérkezés Iktatószám 2461 Tárnok Dózsa Gy. út 150. Tel: 06-23/387-019 Adatlap Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

Részletesebben

Öngondoskodás kutatás. Allianz Hungária Zrt. 2017

Öngondoskodás kutatás. Allianz Hungária Zrt. 2017 Öngondoskodás kutatás Allianz Hungária Zrt. 2017 Tartalom 1 Összefoglaló 2 Kilátások és bizalom a piaci szereplőkben 3 Öngondoskodás tervezése 4 Öngondoskodás kezdete 5 Nyugdíjas évek 2 Összefoglaló A

Részletesebben

FKM-13-01. Az adóhatóság tölti ki! Az űrlap mezőit kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitöltetni! 1. Adózó azonosító adatai:

FKM-13-01. Az adóhatóság tölti ki! Az űrlap mezőit kérjük nyomtatott nagybetűkkel, olvashatóan kitöltetni! 1. Adózó azonosító adatai: ADATLAP magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre, illetve mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Főosztály Adóügyi Osztály Pécs,

Részletesebben

A Kovács család pénzügyei (megoldások)

A Kovács család pénzügyei (megoldások) A Kovács család pénzügyei (megoldások) A Kovács család nagy kihívás előtt áll, Pisti fiúk középiskolás lesz, egy hónap múlva a közeli nagyvárosba kell majd járnia. Ez a család költségvetésének átgondolását

Részletesebben

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ...

ÉRTÉKEIM - 1. 2. munkalap: Mindennapi NLP Online Célkitűző Tanfolyam 2. munkalap: Értékeim - 1. Dátum: ... 2. munkalap: ÉRTÉKEIM - 1. Dátum:... - 2. oldal - Mindennapi NLP A most következő feladattal megismerheted az alapvető értékeidet. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 3. levelét.

Részletesebben

Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában

Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Szalay György szakértő Pannon Egyetem Veszprém 2015. október 12. 1 2 Pénzügyi pozíció az egyes életszakaszokban Több megtakarítás, mint adósság Egyszerű

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:... d) telefonszáma:...

Részletesebben

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM /magánszemély, egyéni vállalkozó részére/

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM /magánszemély, egyéni vállalkozó részére/ MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM /magánszemély, egyéni vállalkozó részére/ 1./ Adózó azonosító adatai /kérjük az összes vonatkozó adatot kitölteni!/: a) neve:... b) születési helye és ideje:. c) anyja neve:. d) adóazonosító

Részletesebben

Első forduló (1-9. lecke)

Első forduló (1-9. lecke) Első forduló (1-9. lecke) I. Tankönyvi témához kapcsolódó feladatok 1. A család a társadalom fontos része, tagjai közvetlen rokoni, házastársi, élettársi kapcsolatban vannak egymással. A családnak fontos

Részletesebben

NAGYKŐRÖSI POLGÁRMESTERI HIVATAL. MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelem

NAGYKŐRÖSI POLGÁRMESTERI HIVATAL. MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelem NAGYKŐRÖSI POLGÁRMESTERI HIVATAL MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelem 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:.. b) születési helye, ideje: anyja

Részletesebben

K É R E L E M é s A D A T L A P

K É R E L E M é s A D A T L A P K É R E L E M é s A D A T L A P M a g á n s z e m é l y é s e g y é n i v á l l a l k o z ó f i z e t é s i k ö n n y í t é s r e é s / v a g y m é r s é k l é s r e / t ö r l é s r e i r á n y u l ó k

Részletesebben

Az adóhatósághoz érkezett: 3600 Ózd, Városház tér 1. Az adóhatóság azonosító száma:

Az adóhatósághoz érkezett: 3600 Ózd, Városház tér 1. Az adóhatóság azonosító száma: Ózd Város Jegyzőjétől Az adóhatósághoz érkezett: 3600 Ózd, Városház tér 1. Az adóhatóság azonosító száma: Átvette: 350086000 Telefon: 48(574123) Azonosító: ADATLAP Magánszemély(egyéni vállalkozó) fizetési

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:...

Részletesebben

ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési halasztásra, részletfizetésre és/vagy adómérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési halasztásra, részletfizetésre és/vagy adómérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési halasztásra, részletfizetésre és/vagy adómérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a.) Adózó neve: b.) születési helye: nap anyja neve:

Részletesebben

Mikroökonómia gyakorlás. 11. Tőkepiac. Igaz-hamis állítások. Kiegészítős feladatok

Mikroökonómia gyakorlás. 11. Tőkepiac. Igaz-hamis állítások. Kiegészítős feladatok 11. Tőkepiac Igaz-hamis állítások 1. Egy jövőbeni hozam jelenértéke annál kisebb, minél alacsonyabb a kamatláb. 2. Mindenképpen érdemes megvalósítani azt a beruházást, ahol a bevételek jelenértéke meghaladja

Részletesebben

Jótékonysági ellátási/pénzügyi támogatási kérelem

Jótékonysági ellátási/pénzügyi támogatási kérelem Jótékonysági ellátási/pénzügyi támogatási kérelem Tisztelt Páciensünk, kedves család! Intézményünk küldetésével és alapvető értékeivel összhangban elköteleztük magunkat amellett, hogy az embereknek fizetési

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Győrújfalui Közös Önkormányzati Hivatal Vámosszabadi Kirendeltsége

Győrújfalui Közös Önkormányzati Hivatal Vámosszabadi Kirendeltsége Győrújfalui Közös Önkormányzati Hivatal Vámosszabadi Kirendeltsége 9061 Vámosszabadi, Szabadi út 57. Tel: 96/560-200, Fax.: 560-209 Kérelem és adatlap Magánszemély (egyéni vállalkozó) részére fizetési

Részletesebben

ADATLAP. Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP. Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:...

Részletesebben

ADATLAP. Magánszemélyek részére fizetési kedvezmény (mérséklés, fizetési halasztás, részletfizetés) igényléséhez

ADATLAP. Magánszemélyek részére fizetési kedvezmény (mérséklés, fizetési halasztás, részletfizetés) igényléséhez Pátyi Polgármesteri Hivatal Adóigazgatási Iroda 2071 Páty, Kossuth Lajos u. 83. : 06-23/555-535 Fax: 06-23/344-540 E-mail: ado@paty.hu web: http://www.paty.hu ADATLAP Magánszemélyek részére fizetési kedvezmény

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Adóigazgatási Osztály ADATLAP

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Adóigazgatási Osztály ADATLAP ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító

Részletesebben

Gyámok részére. Tájékoztatás!

Gyámok részére. Tájékoztatás! Gyámok részére Tájékoztatás! A gyám, amennyiben vagyont kezel, az előző naptári évre vonatkozó számadását minden év február 15-éig köteles a gyámhivatalhoz benyújtani (rendszeres számadás). A számadás

Részletesebben

Jó befektetési lehetőség kell? - Ebben van minden, amit keresel

Jó befektetési lehetőség kell? - Ebben van minden, amit keresel Jó befektetési lehetőség kell? - Ebben van minden, amit keresel 2014.11.18 14:17 Árgyelán Ágnes A jelenlegi hozamsivatagban különösen felértékelődik egy-egy jó befektetési lehetőség. A pénzpiaci- és kötvényalapok

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához. Adózó azonosító adatai: Az adózó neve:.. Születési ideje: Lakcíme:.. Elérhetősége:. Telefonszáma:

Részletesebben

ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre, illetve törlésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre, illetve törlésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre, illetve törlésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Azonosító adatok Neve:...... Adóazonosító száma:...... Lakcíme:..... Telefonszáma:.

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) Neve:... b) Adóazonosító szám: :... c)

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Pénzügyi tervezés Pénzügyi tervező. Kocsonya Fanni

Pénzügyi tervezés Pénzügyi tervező. Kocsonya Fanni Pénzügyi tervezés Pénzügyi tervező Kocsonya Fanni Felmerülő pénzügyi problémák az egyetemi élet kezdetén Önállóan kell beosztani a pénzt Felmerülnek olyan háztartási költségek, amelyekkel eddig nem kellett

Részletesebben

ADATLAP. Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP. Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:...

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve: b) adóazonosító szám: c) lakcíme:... d) telefonszáma:... mobil telefonszáma: e)

Részletesebben

Kérelem LAK6 PROGRAM Lakcíme: irányítószám település

Kérelem LAK6 PROGRAM Lakcíme: irányítószám település Kérelem 1. A kérelmező személyes adatai, elérhetőségei: LAK6 PROGRAM 2017 Családi és utóneve: TAJ száma: Anyja neve: Születési hely, idő: Lakcíme: irányítószám település utca/út/tér lépcsőház/em/ajtó Telefonszáma:

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) fizetési könnyítésre (fizetési halasztás, részletfizetés) irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve:... b) adóazonosító szám:... c) lakcíme:...

Részletesebben

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Iktatószám:... /2012. Ügyintéző: Kérelemhez Adatlap tartozik! A kérelem 3000 Ft eljárási illeték alá esik! MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Magánszemély (Egyéni vállalkozó) részére Adózó neve:... Születési neve:...

Részletesebben

Alaphang tréning 2. rész - Családreform

Alaphang tréning 2. rész - Családreform Alaphang tréning 2. rész - Családreform Munkafüzet 2. Alaphang tréning 2. Családreform 2. rész Ideje másképp látni a világot és a gyereked 2. lecke Mintamókus 2. 1. Eszközök és az ő forrásuk azaz kinek

Részletesebben

Méltányossági kérelem Magánszemély (egyéni vállalkozó)

Méltányossági kérelem Magánszemély (egyéni vállalkozó) Méltányossági kérelem Magánszemély (egyéni vállalkozó) Mutató: Név: Szül: Adóazonosító jele: Adószáma: Anyja neve: Leánykori neve: Hely: Utca alatti lakos az alábbi kérelemmel fordulok Domaszék Község

Részletesebben

Pannónia Nyugdíj Kötvény. Éppen itt az ideje...

Pannónia Nyugdíj Kötvény. Éppen itt az ideje... Pannónia Nyugdíj Kötvény Éppen itt az ideje... Jól megérdemelt nyugdíjas évek Képes lesz gondoskodni megélhetéséről nyugdíjas korában? Ez a kérdés valamennyiünket érint, hiszen ki ne szeretne kényelmes

Részletesebben

adónem (jogcím) összeg kérelmezett fizetési időpont adónem (jogcím) összeg kért részletek száma

adónem (jogcím) összeg kérelmezett fizetési időpont adónem (jogcím) összeg kért részletek száma Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal 2000 Szentendre, Városház tér 3. Pf.: 54. Tel.: 26/300-407, Fax.: 26/816-227 azonosító/ügyiratszám M ÉL T ÁN Y O S S ÁG I K É R EL EM Adatlap egyéni vállalkozó részére

Részletesebben

KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSÉHEZ NYILATKOZAT

KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSÉHEZ NYILATKOZAT 1. oldal KÉRELEM KIEGÉSZÍTŐ GYERMEKVÉDELMI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSÉHEZ NYILATKOZAT A.) Személyi adatok l. A gyám neve és lakcíme, tartózkodási helye:...... a) anyja neve :... b) születési helye, ideje :...

Részletesebben

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Létavértesi Közös Önkormányzati Hivatal 4281 Létavértes, Kossuth u. 4. Telefon: (52)- 376-101, Fax: (52)- 376-345 e-mail cím: letavertes@gmail.com www.letavertes.hu MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM /magánszemély

Részletesebben

KÉRELEM. Kérelem indokolása: NYILATKOZAT A) Személyi adatok

KÉRELEM. Kérelem indokolása: NYILATKOZAT A) Személyi adatok KÉRELEM Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére/részemre ( a megfelelő aláhúzandó) a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. Kérelem indokolása:.....

Részletesebben

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) méltányossági kérelmének elbírálásához

ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) méltányossági kérelmének elbírálásához ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó) méltányossági kérelmének elbírálásához 1. melléklet 1. Adózó azonosító adatai: - neve: - adóazonosító szám:. - adószáma:... - lakcíme: - telefonszáma:. mobil telefonszáma:

Részletesebben

Megfelelési és alkalmassági teszt

Megfelelési és alkalmassági teszt Megfelelési és alkalmassági teszt Ajánlatszám: Tanácsadó neve, kódja: Szerződő neve: Anyja neve: Születési hely, idő: Tisztelt Ügyfelünk! Jogszabályi előírás alapján a biztosítási alapú befektetési termékek

Részletesebben

Erdélyi Magyar Adatbank Biró A. Zoltán Zsigmond Csilla: Székelyföld számokban. Család és háztartás

Erdélyi Magyar Adatbank Biró A. Zoltán Zsigmond Csilla: Székelyföld számokban. Család és háztartás Család és háztartás Hány személy lakik a háztartásban? 1 személy 7 2 22.9 3 24.7 4 30.2 5 9 6 4 7 8 személy 0.7 1.5 0 5 10 15 20 25 30 35 260. ábra. Hány személy lakik a háztartásban? Statisztikák Személyek

Részletesebben

KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ KÉRELEM TELEPÜLÉSI ÉS RENDKÍVÜLI TELEPÜLÉSI TÁMOGATÁS MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ 1. A kérelmező neve: Születési helye, ideje: Anyja neve: Családi állapota: Lakcíme:.. Tartózkodási helye:. TAJ száma:. Bankszámlaszám:.

Részletesebben

Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására. 2016/2017. I. félév Adóoptimalizálás

Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására. 2016/2017. I. félév Adóoptimalizálás Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására Hol tartunk? Természetbeni juttatások Adók és közterhek Ingóság értékesítése Miről lesz szó? Példák a bér személyi jövedelemadójának kiszámítására Tax wedge

Részletesebben

LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE

LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE Körjegyzőségi Hivatal 6922-Földeák, Szent László tér 1. Tel: (62) 524-092,Fax: (62)524-090. Átvétel dátuma:20 év hó nap Ügyintéző a: LAKÁSFENNTARTÁSI TÁMOGATÁS IGÉNYLÉSE Neve: Születési neve: Szül. hely:

Részletesebben

MINTA PÁLYÁZATI ŰRLAP

MINTA PÁLYÁZATI ŰRLAP HÁLÓZAT A KÖZÖSSÉGÉRT MINTA PÁLYÁZATI ŰRLAP (Az internetes felületen 2012.02.15-ét követően, az itt látható szerkezetű űrlapot kell a pályázóknak kitölteniük. Jelen űrlap kizárólag előzetes tájékoztatásul

Részletesebben

árubemutatók kockázatai

árubemutatók kockázatai Az árubemutatók kockázatai Ön is kapott már meghívót kellemes buszos utazásra ingyenebéddel egybekötve? Esetleg azzal hívták Önt telefonon, hogy nyert egy utazást? Sok esetben teljesen más a megkeresések

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

ADATLAP. magánszemély részére a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló

ADATLAP. magánszemély részére a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló ADATLAP magánszemély részére a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 72. -a szerinti méltányossági kérelem elbírálásához Figyelem! Az adatlap minden rovatát kérjük kitölteni!

Részletesebben

Adatlap. Magánszemély (egyéni vállalkozó) adófizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

Adatlap. Magánszemély (egyéni vállalkozó) adófizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Adatlap Magánszemély (egyéni vállalkozó) adófizetési könnyítésre és mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához Tájékoztatjuk a kérelmezőt, hogy az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. Törvény alapján

Részletesebben

A valós szükségleteknek megfelelő fogyasztói magatartás fejlesztése

A valós szükségleteknek megfelelő fogyasztói magatartás fejlesztése A valós szükségleteknek megfelelő fogyasztói magatartás fejlesztése diákmelléklet ÉN ÉS A VILÁG 5. évfolyam 77 D1 Magyar pénzek Ki vagy mi látható az egyes magyar pénzérméken, bankjegyeken? Írd a pontozott

Részletesebben

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM. Egyéni vállalkozó

MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM. Egyéni vállalkozó Balatonlellei Polgármesteri Hivatal J e g y z ő j é t ő l 8638 Balatonlelle Petőfi utca 2_Tel: 85/554-930 Fax: 85/554-942, E-mail: polghiv@balatonlelle.hu MÉLTÁNYOSSÁGI KÉRELEM Egyéni vállalkozó Érkezett:

Részletesebben

a)halasztani kért összeg(ek): adónem(jogcím) összeg - - Mindösszesen: b) Részletekben megfizetni kért összeg(ek): adónem(jogcím) összeg - - -

a)halasztani kért összeg(ek): adónem(jogcím) összeg - - Mindösszesen: b) Részletekben megfizetni kért összeg(ek): adónem(jogcím) összeg - - - Újhartyán Község Jegyzőjétől 2367 Újhartyán, Fő u. 21. Az adóhatósághoz érkezett: Átvette: ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó)fizetési könnyítésre* (fizetési halasztás, részletfizetés) és/vagy mérséklésre*

Részletesebben

A d a t l a p. Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához. összeg

A d a t l a p. Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához. összeg Beérkezés dátuma: Szuhakállói Közös Önkormányzati Hivatal 3731 Szuhakálló Kossuth u.7. Tel/fax: 48/352-081; e-mail:hivatal@szuhakallo.hu A d a t l a p Egyéni vállalkozó fizetési könnyítésére és/vagy mérséklésre

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP 3. A PÁLYÁZOTT ÖSSZEG:

PÁLYÁZATI ADATLAP 3. A PÁLYÁZOTT ÖSSZEG: PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ SEGÍTŐ SZAKEMBER ADATAI 1.1. Név: 1.2. Munkahely: Intézmény neve: Postacíme: 1.3. Munkahelyi beosztás: 1.4. Legmagasabb iskolai végzettség, szakképzettség: 1.5. Telefonszám:

Részletesebben

AO 080/7 6/1 ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó)1 fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához

AO 080/7 6/1 ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó)1 fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához AO 080/7 6/1 ADATLAP Magánszemély (egyéni vállalkozó)1 fizetési könnyítésre és/vagy mérséklésre irányuló kérelmének elbírálásához 1. Adózó azonosító adatai: a) neve: b) adóazonosító szám / adószám: c)

Részletesebben

SZENTTAMÁS ÖNKORMÁNYZATA A ÉV KÖLTSÉGVETÉSE LAKOSSÁGI ÚTMUTATÓ

SZENTTAMÁS ÖNKORMÁNYZATA A ÉV KÖLTSÉGVETÉSE LAKOSSÁGI ÚTMUTATÓ SZENTTAMÁS ÖNKORMÁNYZATA A 2017. ÉV KÖLTSÉGVETÉSE LAKOSSÁGI ÚTMUTATÓ Tartalom... 1. Bevezető 04 2. Hogyan jön létre a községi költségvetés? 05 3. Hogy töltődik fel a községi alap? 06 3.1 A bevételek összetétele

Részletesebben

B1-B7. Költségvetési bevételek. Nyim Község Önkormányzatának évi bevételi előirányzatai A B C. Rovat száma B112 0

B1-B7. Költségvetési bevételek. Nyim Község Önkormányzatának évi bevételi előirányzatai A B C. Rovat száma B112 0 1. melléklet a 8/216. (V. 27.) önkormányzati rendelethez B1-B7. Költségvetési bevételek Nyim Község Önkormányzatának 215. évi bevételi ai A B C D E Ssz. Rovat megnevezése Rovat száma Eredeti Módosított

Részletesebben