Ahol megismerheted a milliomos észjárás minden titkát...

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.milliomos-eszjaras.hu Ahol megismerheted a milliomos észjárás minden titkát..."

Átírás

1 7. FEJEZET A PÉNZ PSZICHOLÓGIÁJÁNAK TITKA avagy rögös út a pénzügyi rabszolgaságtól a pénzügyi függetlenségig A pénz egy olyan energia, ami fél, oda áramlik, ahol biztonságban érzi magát! - Egy japán közmondás Nálad mennyire érzi biztonságban magát? - Pongor-Juhász Attila A pénz nem minden... de fontossága közel áll az oxigénéhez. - Rita Davenport A meggazdagodás szép gondolat. Az emberek többsége számára azonban nem is marad több gondolatnál. Életünk pénzügyi helyzetünk javítása körül forog, ésnap mint nap rengeteg időt töltünk megélhetésünk biztosításával. Szomorú, hogy oly sok ember aki egész életében a pénz megkereséséért dolgozik végül csak keveset vagy semmit sem tud felmutatni. Minden nap az adósságaikon és a bankszámlájuk állapotán gondolkodnak, aggódnak, hogy milyen sokkal tartoznak, és álmodoznak arról, mi mindent szeretnének birtokolni. Sajnos, többnyire nem sokat tudunk pénzügyeink aktuális állapotáról. Könnyen lehet, hogy ezt a fejezetet fogod tartani az egész könyv egyik legfontosabb, leggyakorlatiasabb és legazonnalibb hatású részének. Az emberek többsége úgy igyekszik meggazdagodni, mintha egy húszcentis födémre próbálná felhúzni az Empire State Buildinget. * A pénzügyi tervezés kulcsfontossággal bír. Életbe vágóan fontos, mert még a világ legnyereségesebb cégeinek egyes vezetői sem feltétlenül sikeresek a pénz kezelésében. A pénz jó kezelése azt jelenti, hogy uralod a pénzügyi helyzetedet.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa (Bagolyvár kiadó, 2006)!

2 IGEN NEM Töltsd ki a pénzügyi egészség tesztet! Meg tudok élni három hónapig úgy, hogy nem kapok semmilyen pénzt, még a havi fizetésemet sem. A családom fenn tudná tartani a jelenlegi életszínvonalát még akkor is, ha én hosszabb időre munkaképtelenné válnék. A családom fenn tudná tartani a jelenlegi életszínvonalát még akkor is, ha én holnap meghalnék. A befektetési portfolióm és/vagy a nyugdíj-előtakarékossági számlám az átlagon felüli hozamot eredményez. A végrendeletem teljes és naprakész. A házastársam pontosan tudja, mennyibe kerül nekünk a havi megélhetésünk. A házastársammal közösen írásban rögzítettük a pénzügyi terveinket. Az elmúlt évben legalább egy órát töltöttem azzal, hogy megterveztem a következő autónk vagy lakásunk megvásárlását, a következő vakációnkat vagy nagyobb esti kiruccanásunkat. Az elmúlt évben legalább egy órát töltöttem azzal, hogy a házastársammal megbeszéljük a pénzügyi jövőnket. A házastársam törődik a jövőnket megalapozó megtakarításokkal. Az előző évben mindent meg tudtunk vásárolni, amit megkívántunk. Ha a házastársam meghalna, van valakim, akihez tanácsért tudok fordulni minden pénzügyem tekintetében. Eredmény Ha a NEM válaszaid száma: 0-2: Pénzügyi egészséged jó állapotban van, a fő célod legyen a stratégiáid finomhangolása, hogy így is maradjon. Jobb félni, mint megijedni. 3-5: Pénzügyi egészséged átlagos, a fő célod legyen ennek a javítása. Építsd az erősségeidet és tanulj meg új technikákat, miközben más lehetőségeket is megvizsgálsz! Tekintsd át a gyengébb pontjaidat, és módosítsd ezeket! 6 vagy több: Pénzügyi egészséged rossz állapotban van. De ne keseredj el, nem vagy egyedül! A Milliomos észjárást tanulmányozók és alkalmazni kész emberek többsége ebbe a kategóriába tartozik. Általában csak minden tizedik emberről mondható el, hogy jó a pénzügyi egészségi állapota.

3 A pénz okos kezelése azt jelenti, hogy nálad minél több megmaradjon abból, amit megcsinálsz. Alapvetően okos szokások kialakításából és bebetonozásából áll. Íme a legfontosabb pénzkezelési okos szokások: Visszavonhatatlanul kötelezd el magadat arra, hogy jövedelmednek legalább 10 százalékát félreteszed! 1810-ben a skóciai Dumfriesshire megyében található Ruthful nevű faluban Henry Duncan tiszteletes létrehozta a Ruthwell Parókiai Baráti Társaságot. Napjainkban ezt az intézményt ismerik el első modern takarékbankként. A korábbi baráti társaságok jótékonysági célra szövetkeztek, például egy bajba jutott szomszéd közös megsegítésére. Ezzel ellentétben Duncan ruthwelli bankjában bárki elhelyezhetett pénzeszközöket saját hasznosításra. A ruthwelli intézmény nem annyira jótékonykodásra szolgált, mint inkább az egyéni megtakarítások biztonságban tartására. Az egyszerű jótékonykodás keretén belül a gondba jutott személynek könyörületből adnak segítséget, ám az emberek büszkesége vagy méltósága sokszor nem engedi, hogy elfogadják az adományt. A más baráti társaságok mögött húzódó jótékony szándékot megkerülve Duncan az önállóságot, az öngondoskodást, a büszkeséget és a méltóságot akarta ösztönözni. Duncan elsősorban lelkipásztor volt, és csak másodsorban bankár, ezért hát nemes szándéka arra irányult, hogy az embereknek idős korukban is legyen mire támaszkodniuk, és learathassák az önkéntes megtakarítás, a büszkeség, a méltóság, az öngondoskodás és a önállóság jutalmát. * A 10-es erő elve A 10-es erő elve azt bizonyítja, hogy milyen erő származhat minden jövedelmed 10 százalékának a megtakarításából. Képzeld csak el, hol tartana ma a pénzügyi helyzeted, ha félretettél volna 10 százalékot minden eddigi jövedelmedből. HŰHA! A statisztikák egyértelműen arra utalnak, hogy a népesség jelentős része szegénységben fogja tölteni nyugdíjas éveit. Ez gyalázat, és senkivel sem fordulhatna elő. Mindenki, aki dolgozik, használni tudja a 10 százalék erejét, amely a kamatos kamat erejével kombinálva gazdaggá teszi, amikor eljön a nyugdíjba vonulás ideje. Kérlek, most vedd elő a Milliomos észjárás Megvalósítási segédletet, és hajtsd végre az ott megfogalmazott 7/1 feladatot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * Paul Zane Pilzer: God Wants You To Be Rich (Isten azt akarja, hogy gazdag légy, 1995).!

4 A fizetésnaptól-fizetésnapig szindróma Világszerte a családok közel 90 százaléka fizetésnaptól fizetésnapig alapon él. Valahogy mindig több a hónap, mint amennyi pénzünk van. Elmozdulhatsz a fizetésnaptól-fizetésnapig életmódtól és eljuthatsz a bőséghez, ha alkalmazod a 10-es erő elvét. Ennek a szindrómának az okozója nem a pénz hiánya. Meg tudom mutatni még a szerény fizetésű embernek is, hogyan legyen egy millió dollárja a bankban nyugdíjas korára, ha csak napi egy dollárt tesz félre. A fizetésnaptól-fizetésnapig helyzet azon képességek hiányának a tünete, amelyek a valódi, szilárd pénzügyi gazdagság felépítéséhez lennének szükségesek. Ismerek olyanokat, akik minden évben jelentős összegeket keresnek, ám minden évben TÖBBET KÖLTENEK, mint amennyit szereznek. Másrészt viszont azok, akik tudják kezelni a pénzüket, szilárd pénzügyi alapon állnak. Már ma kezdd el alkalmazni a 10-es erő elvét! FOGADALMAM A 10-ES ERŐ ELVÉNEK ALKALMAZÁSÁRA Én,, visszavonhatatlanul megfogadom, hogy a 10-es erő elve szerint fogok élni. Minden befolyó jövedelmemből, amit keresek, legalább 10 százalékot azonnal félreteszek magamnak. A mai naptól 100 százalékig tartom magamat ehhez az elvhez. Dátum: Aláírás

5 Az idő pénz Ha valaki azt ajánlaná neked, hogy vagy ad ma egy millió dollárt, vagy pedig ma egy centet, holnap a dupláját, holnapután annak a dupláját, és így tovább egy hónapon át, melyiket választanád? Nap Dollár 1. 0, , , , , , , , , , , , , , ,84 Nap Dollár , , , , , , , , , , , , , , ,12 Mint láthatod, csak az utolsó napi összeg több mint 5 MILLIÓ DOLLÁR. Ha beérnéd az első napi egy millióval, csak ehhez az utolsó napi összeghez képest is veszítenél ,12 dollárt. Rossz pénzügyi döntés! De nézd csak meg, mi történik, ha összeadod a táblázat utolsó hat napján kapott összegeket! Az idő a barátod. Használd fel, hogy segítsen a pénz kezelésében!

6 Addig nyújtózz, amíg a takaród ér! ÁLLJ ELLEN A PAZARLÁS KÍSÉRTÉSÉNEK! Ne költs többet egy hónapban, mint amennyit keresel! Ideális esetben ez azt jelenti, hogy készpénz-alapon élsz, és nem halmozol fel adósságot normális, napi kiadásaid fedezésére. Valamint azt is, hogy megvan benned a kellő önfegyelem, amellyel ellenőrzés alatt tartod a költekezésedet egészen addig, amíg további jövedelemre teszel szert vagy komolyabb vagyont halmozol fel. Nehéz takarékoskodni, amikor szomszédjaid folyamatosan vásárolnak mindenfélét, amit te nem engedhetsz meg magadnak. Névtelen szerző El kell döntened, hogy vagy TÖBB PÉNZT CSINÁLSZ, vagy KEVESEBBET KÖLTESZ. Ha követed a Milliomos észjárást, VALÓBAN több pénzt fogsz csinálni, de addig is vissza kell fognod a költekezésedet. A gazdagságodat az határozza meg, hogy hány napig tudod folytatni jelenlegi életstílusodat úgy, hogy nem kapsz fizetést. D-napnak nevezem azt a napot, amikor elfogy a pénzed. Ha ma abbahagynád a munkát, meddig húznád? Az emberek többsége egyetlen megoldást ismer: dolgozz keményen, takarékoskodj és vásárolj hitelből. * Robert T. Kiyosaki A havi bevétel és kiadás adatlappal határozd meg, hol tartasz most! A havi bevétel- és kiadásadatlap összeveti jelenlegi havi kiadásodat a jelenlegi havi jövedelmeddel, és ebből határozza meg a havi költségeidet. (Megjegyzés: érdemes kéthárom hónapon át vezetned a kiadásaidat, mielőtt pontosan meg tudod határozni a tényleges havi kiadásaidat.) A megélhetésed árának a meghatározásához vedd figyelembe, miből áll össze az ésszerű életszínvonal a jelenlegi jövedelmed szintjén. Kérlek, most vedd elő a Milliomos észjárás Megvalósítási segédletet, és hajtsd végre az ott megfogalmazott 7/2. feladatot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! * Robert T. Kiyosaki: Gazdag papa, szegény papa (Bagolyvár kiadó, 2006)!

7 Milliomos észjárás Megvalósítási segédlet Kérlek, olvasd el, tanulmányozd és szánd rá a szükséges időt ezeknek a feladatoknak a végrehajtására! 7/1. gyakorlat ================================================ Átlagos havi jövedelmem... Szorozva 12-vel x12 =... Most legalább ekkora összeg állhatna ma a bankszámládon, ha 10 éven át félre tetted volna a jövedelmed 10%-át! ================================================ 7/2. gyakorlat Kérlek, olvasd el, tanulmányozd és szánd rá a szükséges időt ezeknek a feladatoknak a végrehajtására! A havi bevétel és kiadás adatlappal határozd meg, hol tartasz most! Határozd meg a havi jövedelmedet Sorold fel az összes bruttó jövedelmedet (a levonások előtti jövedelmedet) a munkalap Havi jövedelem részében! Minden jövedelmet vegyél figyelembe, ne feledkezz meg az olyanokról, mint jutalékok, megbízások, borravalók, prémiumok, örökségek, tartásdíjak, kölcsönök és juttatások! Ha a jövedelmed kizárólag jutalékokból vagy más változó összegű forrásokból származik, add össze az éves jövedelmedet és oszd el tizenkettővel! Inkább kalkulálj alacsonyabb éves átlaggal, mint magassal! A költségtérítéseket NE tekintsd jövedelemnek!

8 HAVI JÖVEDELEM Munkabér (saját) Munkabér (házastársé) Folyamatos jövedelemforrások Befektetések Nyugdíj Életjáradékok Kifizetések Kötvények Kamatok Osztalékok Ingatlanok Havi bevétel és kiadás adatalap TELJES BRUTTÓ BEVÉTEL MÍNUSZ 1. Adakozás 2. Adó 3. Lakhatás Jelzálog (lakbér) Háztartási személyzet Biztosítás Adó Villany Gáz Víz Csatornadíj, szemétszállítás Telefon Karbantartás Kábeltelevízió 4. Élelmiszerek 5. Gépjárművek Részletfizetés Üzemanyag Biztosítás Engedély Adó Karbantartás Javítás 6. Biztosítás Életbiztosítás Egészségbiztosítás

9 7. Adósságtörlesztés Hitelkártyák Kölcsönök Jelzálog törlesztés Egyebek 8. Szórakozás Étterem Utazás Bébiszitter Hobbik Vakáció 9. Öltözködés 10. Takarékoskodás 11. Egészségügyi kiadások Orvos Fogorvos Gyógyszer 12. Vegyes kiadások Kozmetikumok Szépségápolás, fodrász Adományok Klubtagságok Közösségi közlekedés Parkolás Könyvek/újságok Mosás, tisztítás Útiköltségek, ebédpénz Ajándékok Háziállatok és gondozásuk Különleges képzések Zsebpénz ÖSSZES KIADÁS: ÖSSZES BEVÉTEL: ÖSSZES KIADÁS: NETTÓ EREDMÉNY:

www.hozam.info Pénzügyi Tervezés

www.hozam.info Pénzügyi Tervezés 1 Miért is született ez a füzet A gazdasági válság és a nyugdíjrendszer átalakítása egyaránt ráirányították figyelmünket pénzügyeinkre, a hosszú távú tervezés és az öngondoskodás fontosságára. Azonban

Részletesebben

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Pénzügyi kéziköny Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Előszó Bizonyára ismered a három kismalac meséjét: az első szalmából építette a házát, a második deszkából, a harmadik pedig téglából. Amikor jött a

Részletesebben

1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj.

1. fejezet: Célok. Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. 1. fejezet: Célok Üdvözöllek a SIKER dióhéjban című rövid ebook-ban! Küldetésem, hogy birtokába juss mindazon tudásnak és technikának, ami lehetővé teszi, hogy sikeres emberré válj. Ha elültettük a siker

Részletesebben

Hogyan válhatok befektetővé?

Hogyan válhatok befektetővé? Hogyan válhatok befektetővé? 1 dr. Tatár Attila Hogyan válhatok befektetővé? Rövidített kiadás Írta: dr.tatár Attila Frissítve: 2014.október Hogyan válhatok befektetővé? 2 dr. Tatár Attila Tartalomjegyzék

Részletesebben

Sikeres feladatkiadás

Sikeres feladatkiadás Sikeres feladatkiadás Teremts több időt már holnaptól! www.feladatkiadas.hu Tartalomjegyzék Előszó...3 Mi az a képesség, ami önmagában több időt adhat neked, mint az összes időgazdálkodási technika?...3

Részletesebben

Múlt. Elemzés. Cégbemutató. Folyószámla Balesetbiztosítás KGF B Hitel Lakás Gyermek Nyugdíj. 20 év. Elemzés logikai felépítése

Múlt. Elemzés. Cégbemutató. Folyószámla Balesetbiztosítás KGF B Hitel Lakás Gyermek Nyugdíj. 20 év. Elemzés logikai felépítése Elemzés Elemzés logikai felépítése 1. Bizalomkiépítés és Cégbemutató 2. Elemző képek: 9kép 3. Múlt: ügyfél meglévő programjainak tisztázása 4. Jövő: ügyfél jövőbeni céljainak letisztázása 5. Védelem: meglévő

Részletesebben

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes!

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 1 Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 2014 Borítóterv: Pawlik Tamás 2 Tartalom Bevezető... 6 A siker titka... 7 Álom... 7 Vágy... 10 Hit... 12 Célok... 14 A küldetésről... 16 Gyorsítók...

Részletesebben

ÉLETVEZETÉSI ÚTMUTATÓ

ÉLETVEZETÉSI ÚTMUTATÓ 2 ÉLETVEZETÉSI ÚTMUTATÓ NEHÉZ ÚT Településbiztonsági program Módszertani útmutató a halmozottan hátrányos helyzetűek felkészítésére Gazdálkodás Életvitel Népegészségügy Háztartás Miskolc, 2013. 3 Készült:

Részletesebben

Teremtsd meg az első milliódat!

Teremtsd meg az első milliódat! Korosztály: 6-18 év Teremtsd meg az első milliódat! M u n k a f ü z e t g y e r e k p é n z ü g y e k I I. Pénzügyi sikeralapozó útmutató és munkafüzet 6-18 éves gyerekeknek. www.elsomillio.hu Tel: + 36

Részletesebben

JÁTÉK ÉS VALÓSÁG A magyarországi szegénység tényei

JÁTÉK ÉS VALÓSÁG A magyarországi szegénység tényei JÁTÉK ÉS VALÓSÁG A magyarországi szegénység tényei Szöveg: Bass László Fotók: Fodor Kata BUDAPEST 2014 A játékot készítette: Bass László, Fodor Kata Játékötlet: Bass László, Fodor Kata, Friss E. Kata,

Részletesebben

Somogyiné Kiss Andrea. Családi pénzügyek

Somogyiné Kiss Andrea. Családi pénzügyek Somogyiné Kiss Andrea Családi pénzügyek Lektorok: Bihari Sándorné Dragon Kft. A megvalósításhoz pénzügyi támogatást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nyújtott a hatályos jogszabályok szerint kiírt

Részletesebben

A pénz beszél! Te is érted?

A pénz beszél! Te is érted? A pénz beszél! Te is érted? Tartalomjegyzék Köszöntő 2 Bankszámla és bankkártya 3 Megtakarítások 9 Hitelek 11 Nyugdíjpénztárak 16 Biztosítások 20 START-kártya 25 Amire minden pénzügyi döntésnél érdemes

Részletesebben

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.12. havi tartalmakhoz

Pénzügyi Iránytű Program. Háttéranyag a 2013.12. havi tartalmakhoz Pénzügyi Iránytű Program Háttéranyag a 2013.12. havi tartalmakhoz A hónap témája: Év végi hajrá megtakarítási fronton Mit a megtakarítás? Konstrukciók állami támogatással, ill. kamatkedvezménnyel. TBSZ,

Részletesebben

Állam és polgárai B VÁLTOZAT. A válaszadás önkéntes! sorszám. 2007... hó... nap... óra... perctől. Település neve:... Budapesten kerület:

Állam és polgárai B VÁLTOZAT. A válaszadás önkéntes! sorszám. 2007... hó... nap... óra... perctől. Település neve:... Budapesten kerület: sorszám Állam és polgárai B VÁLTOZAT A válaszadás önkéntes! Település neve:... Budapesten kerület: Kijelentem, hogy a kérdezés szabályainak megfelelően jártam el. Az általam kezelt és felvett adatokat

Részletesebben

Gazdasági Armageddon:

Gazdasági Armageddon: Pénzügyi szakemberek közös véleménye - Jólét építése hálózatok segítségével 2.oldal A pénzkereset 10 módja - otthonról végezhető munkával 4.oldal Gyermekek gyógyítása - szerte a világon 10.old. Gazdasági

Részletesebben

Az én pénzem Pénzügyi Oktatási Program. Törzsanyag

Az én pénzem Pénzügyi Oktatási Program. Törzsanyag Az én pénzem Pénzügyi Oktatási Program Törzsanyag 1 Második, átdolgozott kiadás Készült az Öngondoskodás A Pénzügyi Kultúra Fejlesztéséért Alapítvány és a Tudatos Pénzügyekért Alapítvány támogatásával

Részletesebben

Az én pénzem Pénzügyi Oktatási Program. Törzsanyag

Az én pénzem Pénzügyi Oktatási Program. Törzsanyag Az én pénzem Pénzügyi Oktatási Program Törzsanyag 1 Második, átdolgozott kiadás Készült az Öngondoskodás A Pénzügyi Kultúra Fejlesztéséért Alapítvány és a Tudatos Pénzügyekért Alapítvány támogatásával

Részletesebben

Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Nyugdíjbiztosítás. 20% adójóváírás!

Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Nyugdíjbiztosítás. 20% adójóváírás! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás Aegon Nyugdíjbiztosítás 20% adójóváírás! Ma tegyünk a holnapért! Van, akinek már csak pár éve van hátra a nyugdíjazásig, és vannak olyanok, akiknek olyan távolinak

Részletesebben

XIV. évfolyam, 93. különszám

XIV. évfolyam, 93. különszám XIV. évfolyam, 93. különszám www.pszaf.hu/fogyaszto www.penziranytu.mnb.hu www.versenykultura.hu Pénzügyekről közérthetően Hamis vagy valódi? Láthatatlan pénz www.penziranytu.mnb.hu PÉNZÜGYI DÖNTÉSEID

Részletesebben

XIV. évfolyam, 53. különszám

XIV. évfolyam, 53. különszám XIV. évfolyam, 53. különszám www.pszaf.hu/fogyaszto www.penziranytu.mnb.hu www.versenykultura.hu PÉNZÜGYI DÖNTÉSEID MEGHOZATALA ELŐTT HASZNÁLD A PSZÁF ONLINE PROGRAMJAIT! A Felügyelet honlapján elérhető

Részletesebben

oktatási segédanyag az Ez kész! Pénz rajzfilm feldolgozásához

oktatási segédanyag az Ez kész! Pénz rajzfilm feldolgozásához K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu oktatási segédanyag az Ez kész! Pénz rajzfilm feldolgozásához Az Ez kész!

Részletesebben

Oktatási segédlet. Biztosítás üzemgazdaságtan és pénzügyi tervezés. című tárgyhoz. Pénzügyi tervezés témakör

Oktatási segédlet. Biztosítás üzemgazdaságtan és pénzügyi tervezés. című tárgyhoz. Pénzügyi tervezés témakör Oktatási segédlet Biztosítás üzemgazdaságtan és pénzügyi tervezés című tárgyhoz Pénzügyi tervezés témakör 2008/2009. I. félév Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 3 1. BEFEKTETÉS... 8 2. NYUGDÍJ...

Részletesebben

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Magyar Nemzeti Bank

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Magyar Nemzeti Bank Köszöntő A pénz nem boldogít, járja a mondás, még ha így is van, akkor nem is kell vele foglalkozni?! Ha tisztában vagyunk azzal, miként működik a pénz világa, mikor és mire kell figyelnünk, sokkal egyszerűbbé

Részletesebben

Luttenberger Zoltán. Pénzügyi Tervezés 2011

Luttenberger Zoltán. Pénzügyi Tervezés 2011 Luttenberger Zoltán Pénzügyi Tervezés 2011 Pénzügyi Tervezés 2011 Bevezető Mi a pénzügyi tervezés? Ki a jó pénzügyi tervező? Ezekre a kérdésekre a Pénzügyi Tervezés 2011 elektronikus könyv választ ad az

Részletesebben

KERESD MAGAD DEGESZRE

KERESD MAGAD DEGESZRE KERESD MAGAD DEGESZRE Hogyan váljunk sikeressé az információ korában Szabó Ferenc 2004. Copyright 2004 Szabó Ferenc Minden jog fenntartva/all rights reserved A kiadvány szerzői jogi védelem alatt áll.

Részletesebben

COFIDIS kiadások és hitelek Tanulmány (2. hullám)

COFIDIS kiadások és hitelek Tanulmány (2. hullám) COFIDIS kiadások és hitelek Tanulmány (. hullám) A KUTATÁS CÉLJA A Cofidis célja az, hogy egy negyedévente ismétlődő felmérés eredményeiből írt sajtóközlemények segítségével képet adjanak a magyarországi

Részletesebben

Egy bátor tréner könyvét tartom a kezemben, aki dacolva napjaink trendjeivel a csupasz valóságra irányítja a figyelmet.

Egy bátor tréner könyvét tartom a kezemben, aki dacolva napjaink trendjeivel a csupasz valóságra irányítja a figyelmet. Egy bátor tréner könyvét tartom a kezemben, aki dacolva napjaink trendjeivel a csupasz valóságra irányítja a figyelmet. TeszieztÉrtünkésMagáért.AcéljabármifurcsaaSIKER! Legyünk mindannyian sikeresek a

Részletesebben

Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 1. Vágóképek rögzítve 2009

Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 1. Vágóképek rögzítve 2009 Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 1 Vágóképek rögzítve 2009 Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 2 Vagokepek_2009.qxd 2010.02.10. 15:43 Page 3 Vágóképek rögzítve 2009 Pékségbe járok hitelbe

Részletesebben

A TRADÍCIÓ NYUGDÍJPÉNZTÁR BEMUTA TKOZÁSA

A TRADÍCIÓ NYUGDÍJPÉNZTÁR BEMUTA TKOZÁSA Az Ügyért. 2015. év TUDVA, HOGY A XXI. SZÁZADBAN - AZ ÁLLAMI RENDSZEREKET KIEGÉSZÍTVE - AZ ÖNGONDOSKODÁS SZEREPE MEGHATÁROZÓVÁ VÁLIK, MI, AZ ALAPÍTÓK A MAI NAPON DÖNTÖTTÜNK A TRADÍCIÓ ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS

Részletesebben