Használati útmutató TULAJDONSÁGOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati útmutató TULAJDONSÁGOK"

Átírás

1 Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük a szótárgép használata sok hasznos órát szerez az Ön számára. A készülék zavartalan használata érdekében az alábbiak betartását javasoljuk: 1. A szótárgépet védje az extrém hőmérsékleti hatásoktól, portól, nedvességtől. 2. A készülék precíziós gyártmány. Ne tegye ki erős mechanikai behatásoknak (pl. rázkódás, ütés, leejtés). 3. Puha, száraz anyaggal tisztítsa a készüléket. Ne használjon tisztítószereket vagy nedves anyagokat. 4. Soha ne próbálja saját kezűleg szétszerelni, megjavítani a készüléket és kiegészítőit. Őrizze meg a használati útmutatót. TULAJDONSÁGOK nyelvű szótárgép. 2. Beépített emberi beszédhang nyelvű kezelési menürendszer, a nyelvek bármelyike választható forrásnyelvként. 4. A készülék tartalmazza az Új Oxford Amerikai Szótárat (New Oxford American Dictionary). 5. Előzmények menüpont a 99 db utoljára megtekintett szóval/kifejezéssel. 6. Kedvencek menüpont, mely 99 db szó/kifejezés tárolására alkalmas. 7. Beépített memória számjegyű, memóriaműveletek, százalékszámítás és általános számtani műveletek végzésére alkalmas számológép. 9. Helyi idő és dátum megjelenítése, ébresztőóra funkció. Választható amerikai vagy angol dátumformátum, 12/24 órás időformátum, nyári időszámítás. 10. Világidő funkció a világ 360 nagyvárosának helyi dátum/idejével. 11. Pénznem átváltó funkció 8 választható pénznemmel. 12. Mértékegység átváltó funkció 8 választható mértékegység párral. 13. FM rádió. 14. Beépített játékok árnyalatban sötétíthető kijelző. 16. Jelszó megadása a memória védelmére x120 képpontos grafikus kijelző. 18. Energiatakarékos automatikus leállás 1 és 15 perc közötti állítható időtartammal. Az elemek behelyezése A szótárgép 2xAAA elemmel működik. Ha az elemek töltöttsége lecsökken, a kijelzőn az < > ikon jelenik meg. Ez esetben mihamarabb cserélje ki az elemeket. Az üzemidő az elemek minőségétől függ. Tanácsok a kezeléshez: Legalább 3 havi rendszerességgel cserélje az elemeket. Ügyeljen az elemek polaritására.

2 Ne használjon különböző típusú elemeket. Ne használjon új és használt elemeket egyszerre. Ne hagyja a lemerült elemeket a készülékben. Az elemek cseréje Kapcsolja ki a készüléket. Az elemcsere során ne nyomja meg a készülék gombjait. Csúsztassa le az elemtartó fedelét. Cserélje ki az elemeket, ügyeljen a megfelelő érintkezésre és polaritásra. Helyezze vissza az elemtartó fedelét. A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA.

3 1.ON/OFF : Ki/bekapcsolás: Tétlenség esetén adott idő után a készülék automatikusan kikapcsol. A Beállításokban (Set Up Mode) 1 és 15 perc közötti időtartamot adhat meg. 2. REC : Felvétel gomb: Megnyomásával 16 másodperces hangfelvételt készíthet azonnali mentésre vagy a tanulás segítésére. 3. PLAY : Lejátszás gomb: A készített hangfelvétel lejátszása. 4. Enter: a) Fordítás megkezdése Fordító módban. b) Adat tárolása a Memóriában. c) Beállítás megerősítése a Beállításokban. d) Fordító módban nyomja meg a hangerő szabályozásához. 5. F1: Funkció billentyű 1; nyomja meg a lista szerinti funkciók aktiválásához. 6. F2: Funkció billentyű 2, fentihez hasonló módon. 7. Back: Vissza gomb; visszatérés az előző képernyőhöz. 8. MENU : Belépés a főmenübe. 9. Shift: a) A billentyűn szereplő elsődleges karaktertől különböző, további karakter bevitele.

4 b) A Shift gomb, majd a gombok megnyomása a Page Up/Down (oldalon belül fel/le lapozás) gomb használatával egyenlő. 10. Space: a) Szóköz. b) Szótár vagy Kifejezések módban a tartalmat a Kedvencek menübe másolja. 11. IDEGENNYELVI GOMBOK: a) Nyelv kiválasztása. (Néhány gomb alatt két idegen nyelv is szerepel, nyomja meg egyszer az egyik, kétszer a másik nyelv kiválasztásához) b) Fordítás indítása. c) Számológép módban numerikus funkciók elérése. 12. a) BS-BACKSPACE. Utolsó bevitel kitörlése. b) Szerkesztés módban, Bal gombként, a kurzor balra mozgatása. c) Szerkesztés módban, Fel gombként, a kurzor felfelé mozgatása. d) Szerkesztés módban, Jobb gombként, a kurzor jobbra mozgatása. e) Szerkesztés módban, Törlés gomb, adott betű kitörlése. f) Szerkesztés módban, Le gombként, a kurzor lefelé mozgatása. Funkció billentyűk A szótárgép funkció billentyű kezelőrendszere a mobiltelefonokéhoz hasonló. 2 funkció billentyű csoport található a készülék kijelzője alatt, melyek fekete hátterűek. Ezek kiosztása: A KIJELZŐ SZIMBÓLUMAI

5 Nagybetűs bevitel (Caps Lock). Accent Kiejtési mód jelzése. Shift gomb megnyomásának jelzése. A készülék le van zárva, adja meg a jelszót. Ébresztőóra aktiválva. Billentyűhang bekapcsolva. Alacsony akkumulátor feszültség. PAGE UP vagy PAGE DOWN billentyűk: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. Bal/Jobb gombok: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. Fel/LE gombok: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDTETÉSE Kezdés előtt figyelmesen olvassa végig a használati útmutatót a lépések pontos követése érdekében. Őrizze meg az útmutatót. Kapcsolja be a szótárgépet az <ON/OFF> gomb megnyomásával. A készülék abban az üzemmódban indít, melyet legutoljára használt (ha Ön utoljára a számológép funkciót használta, a készülék számológép módban indít). A szótárgép automatikusan kikapcsol meghatározott időtartamú tétlenség után. Az

6 időtartam 1 és 15 perc között adható meg. Lépjen be a Beállításokhoz (SET UP), az 5-ös menüpontba (automatikus leállás), innen beállíthatja a kívánt időtartamot 1 és 15 perc között. Beállítások: SET UP A szótárgép alapbeállításainak megváltoztatása. A szótárgép menürendszerében számos menüpont közül választhat. Nyomja meg a [MENU] gombot, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg a Page Down (Shift ) gombot a további menüpontok megtekintéséhez: Nyomja meg a <G>-t a Beállítások (SET UP) kiválasztásához. A képernyőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg az 1-8 gombok egyikét vagy az [ENTER]-t a beállítani kívánt funkció kiválasztásához. 1. Időbeállítás 1.1 Időbeállítás Nyomja meg az <1>-t az idő beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

7 1.1.2 Nyomja meg az <1>-t vagy az [ENTER]-t az idő beállításához. A kijelző ekkor a helyi időt mutatja. A kijelző bal alsó sarkában megjelenik a ikon, mely a helyi idő jelzése. A világ 360 nagyvárosa közül választhat a helyi idő beállításához A Fel ( ) vagy Le ( ) gombok segítségével kereshet a városnevek között, vagy üsse be az első betűt, és a készülék megjeleníti az adott betűvel kezdődő összes városnevet. (Pl. a New York városnév megkereséséhez üsse be az N betűt, és a kijelzőn megjelenik az összes N-nel kezdődő városnév). Nyomja meg a Le ( ) gombot míg megjelenik a New York városnév Nyomja meg a Jobb ( ) vagy Bal ( ) gombot a dátum és idő beállításához. Például :30 beállítása: A Jobb gomb ( ) megnyomásával mozgassa a kurzort a hónapra, nyomja meg a Fel vagy Le ( ) gombokat míg a 01 megjelenik Nyomja meg a Jobb ( ) gombot hogy a kurzort a dátumra, évre vagy időre mozgassa, és a fentihez hasonló módon állítsa be a kívánt értéket Az [ENTER] megnyomásával mentse el a bevitt információt, a kijelző visszatér az előző menüponthoz Időformátum Nyomja meg a <2>-t az időformátum beállításához (amerikai formátum: hónap/nap/év, vagy brit formátum: nap/hónap/év; 24 vagy 12 órás óraformátum). A kijelzőn az alábbi jelenik meg: A Bal/Jobb gombok ( ) segítségével végezheti el a módosítást, pl. nyomja meg a

8 Jobb ( ) gombot a nap/hónap megjelenítéséhez. Nyomja meg a Le ( ) gombot majd a Jobb ( )gombot a 12 órás óraformátum beállításához. Az [ENTER] megnyomásával elmentheti a beállítást és visszatérhet az Időbeállítás menüpontba. 1.3 Nyári időszámítás A nyári időszámításra való átálláskor bekapcsolhatja a Nyári idő: Summer Time funkciót, és az aktuális időhöz automatikusan hozzáadódik egy óra Nyomja meg a <3>-t az Időbeállítás menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg az <1>-t a nyári időszámítás aktiválásához Nyomja meg a <2>-t a nyári időszámítás kikapcsolásához A nyári időszámítás bekapcsolásakor az ikon jelenik meg a helyi idő mellett. 2. Jelszó Lehetősége van a Memóriában tárolt információk jelszóval történő védelmére. Olyan jelszót válasszon, melyre biztosan emlékezni fog, másképp a Memóriában tárolt információk zárolva lesznek, míg egy rendszer újraindítás nem történik. (Nem azonos a készülék ki/bekapcsolásával). 2.1 A Beállítások menüben léptesse a kurzort a Jelszó: Password pontra, nyomja meg az [ENTER]-t, vagy csak nyomja meg a <2>-t a jelszó beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Gépelje be a jelszavát (max. 6 karakter) (pl. A1B2C3), a kijelzőn csillagok jelennek meg: 2.3 Nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn a következő jelenik meg: Lock (Y/N) (Lezárja:

9 igen/nem)? 2.4 Nyomja meg a Y -t (Yes, Igen) a megerősítéshez, vagy a N -t (No, Nem) az elvetéshez. 2.5 Ha a jelszó beállítását választotta, ha legközelebb a Memóriába kíván belépni, be kell gépelnie a jelszót. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.6 A helyes jelszó megadásával beléphet a Memóriába. Ha rosszul adta meg a jelszót, az INVALID, érvénytelen felirat jelenik meg, és újra be kell ütnie a jelszót. 2.7 A jelszó törléséhez lépjen be újra a Password: Jelszó pontba a Beállítások menüben. 2.8 Gépelje be a jelszót, pl. A1B2C3, nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: UNLOCK: Y/N? Feloldás: igen/nem? 2.9 Nyomja meg a Y -t (YES) a feloldás megerősítéséhez, a kijelzőn az UNLOCKED, feloldva, felirat jelenik meg és a készülék visszatér az előző menübe Ha elfelejtette a jelszót, rendszer újraindítást kell végrehajtani. Ez esetben a dátum/időbeállítások törlődnek. Megjegyzés: Ha bármilyen szokatlan jelenséget tapasztal, elvégezheti a rendszer újraindítást. Használjon egy vékony, hegyes tárgyat a rendszer újraindító benyomásához az ábra szerint. 3. Billentyűhang A billentyűhang tetszőlegesen ki/bekapcsolható.

10 3.1 Nyomja meg a <3>-t a billentyűhang beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.2 Nyomja meg az <1>-t a billentyűhang bekapcsolásához. A kijelzőn az ikon jelenik meg. 4. Kontraszt A kijelző kontrasztja 16 sötétebb/világosabb árnyalatban állítható. 4.1 Nyomja meg a <4>-t a Beállítások menüben, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 4.2 Nyomja meg a Bal ( ) gombot a világosabb, a Jobb ( ) gombot a sötétebb árnyalatok kiválasztásához. 4.3 Az [ENTER] megnyomásával kiválaszthatja a kívánt árnyalatot. 5. Automatikus kikapcsolás 5.1. A szótárgép automatikusan kikapcsol meghatározott időtartamú tétlenség után. Az időtartam 1 és 15 perc között adható meg. Nyomja meg az <5>-t a Beállítások menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 5.2. Az alapbeállítás 5 perc. A Bal ( ) gomb megnyomásával csökkentheti, a Jobb ( ) gomb megnyomásával növelheti az időtartamot. A beállított időtartam a kijelző jobb felső sarkában megjelenik Az [ENTER] megnyomásával elmentheti a beállítást.

11 6. A menü nyelvének beállítása A szótárgép által használt 52 nyelv bármelyike kiválasztható alapértelmezettként. Nyomja meg a <6>-t a menü nyelvének beállításához. Használja a Fel/Le ( ) vagy a (Shift ) gombokat a nyelv kiválasztásához, majd az [ENTER] megnyomásával hagyja jóvá a beállítást. Pl.: English = angol, Deutsch = német, Français = francia, Espaňol = spanyol, Italiano = olasz, Português = portugál, Nederlands = holland, Dansk = dán, Norsk = norvég, Svensk = svéd, Suomi = finn, Eesti = észt, Latviešu = lett Lietuviu = litván, ΡУССКЙЙ = orosz Polski = lengyel, Український = ukrán, Český = cseh, Slovenský = szlovák, Magyar, Românian = román, Srpski = szerb, Hrvatski = horvát, = szlovén, = bolgár, EΛΛHNIKA= görög, Türkçe = török, עברית = héber, = arab, = perzsa, = urdu, = tibeti, = nepáli, = hindi, = malayalam, = szingaléz, = tamil, = bengáli, = burmai, = laoszi, = thai, = kambodzsai Việt = vietnámi, Indonesian = indonéz, Melayu = maláj, Tagalog = fülöp-szigeteki, = kantoni, 上 海 话 = shang-hai, = mongol, = koreai, 日 本 語 = japán, 中 文 =kínai.

12 Jelölje ki a kívánt nyelvet és nyomja meg az [ENTER]-t a megerősítéshez. 7. Hangerő 1. Nyomja meg a <7>-t a Beállítások menüpontban, majd nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. A Bal/Jobb ( ) gombok megnyomásával állíthatja a hangerőt, majd nyomja meg az [ENTER]-t a beállítás mentéséhez. 8. Háttérvilágítás 1. Nyomja meg a <8>-t a Beállítások menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. A Fel/Le < > gombok segítségével ki/bekapcsolhatja a háttérvilágítást, majd az

13 [ENTER ] megnyomásával elmentheti a beállítást. A SZÓTÁRGÉP HASZNÁLATA Szavak fordítása 1. Nyomja meg a [menu] gombot, majd nyomja meg az <1>-t a szófordító mód kiválasztásához, a kijelzőn az alábbi jelenik meg (angol mint alapértelmezett forrásnyelv): 2. Ha más nyelvet szeretne választani forrásnyelvként, nyomja meg az idegen nyelvi billentyűk bármelyikét. Pl. Nyomja meg egyszer a <4> -t a lengyel, kétszer az ukrán, háromszor a cseh, négyszer a szlovák, ötször a magyar nyelv kiválasztásához. 3. Nyomja meg az <1>-et az angol nyelvhez való visszatéréshez, majd gépelje be a fordítani kívánt szót, pl. car, nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn a Found: találat felirat jelenik meg. 4. Nyomja meg a Jobb ( ) gombot a következő 18 találat megtekintéséhez. 5. A szó azonnali lefordításához nyomja meg a nyelvi gombokat. Pl. nyomja meg a <9>-t egyszer a thai, kétszer a kambodzsai, háromszor a vietnámi, négyszer az indonéz, hatszor a fülöp-szigeteki fordítás megjelenítéséhez.

14 6. Ha a tartalom hosszabb mint amit a kijelző meg tud jeleníteni, az ikon jelenik meg. Nyomja meg a Le ( ) gombot a továbbolvasáshoz. 7. Nyomja meg a (Shift ) gombot a következő szó megjelenítéséhez. 8. Gépeljen be egy új szót tetszés szerint. 9. Új forrásnyelv kiválasztásához nyomja meg az [ESC] (kilépés) gombot, majd nyomja meg az 1,2,3 stb. nyelvi gombok egyikét az új nyelv kiválasztásához. 10. A készülék szófelismerő funkcióval rendelkezik a ragozó európai nyelvek esetében. Pl. ha azt gépeli be angolul, more beautiful, a szótárgép felismeri a szótőt: beautiful és az alábbi jelenik meg: 11. Ha a begépelt szó nem szerepel az adatbázisban, a no recode felirat jelenik meg a képernyőn. 12. Az európai nyelvek esetén elérhetőek az ábécék a betűk kiejtésével nyomja meg az Ábécé gombot majd az F1-et (Kiejtés gomb) és a kijelzőn megjelennek a különböző ábécék. Megjegyzés: A kiejtés szerinti ábécé csak abban az esetben érhető el, ha az adott nyelv van alapértelmezettként beállítva. Ha akkor nyomja meg a Kiejtés gombot, amikor nem a beviteli nyelv ábécéjén áll, a kijelző nem válaszol. Pl. a) Francia bevitel, Üsse be az a -t, a kijelzőn az 1. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t egyszer, a kijelzőn az 2. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t kétszer, a kijelzőn a 3. ábra jelenik meg. 1. ábra 2. ábra 3. ábra

15 Nyomja meg az F1-t háromszor, a kijelzőn a 4. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t négyszer, a kijelzőn az 5. ábra jelenik meg. 4. ábra 5. ábra b) Német bevitel, Üsse be az s -t, a kijelzőn megjelenik: Nyomja meg az F1-t, a kijelzőn megjelenik: 13. Kínai beviteli mód: Két beviteli mód létezik kínai nyelv esetén, a PinYin és a WuBi. Nyomja meg az F1-t a beviteli mód kiválasztásához. Ha a PinYin ( 拼 ) módot választotta, pl. gépelje be: ai, és a kijelzőn megjelenik minden ai fonetikával rendelkező karakter, válassza az elsőt, nyomja meg az 1-es gombot a karakter felvételéhez. A Jobb ( ) gomb megnyomásával több ai fonetikával rendelkező karaktert kereshet. 14. Japán bevitel: Két japán beviteli mód van, az egyik a Katakana, a másik a Roman. Nyomja meg az F1-t a választáshoz. Pl. ha a Roman módszert választotta (ロ 一 マ 字 ), gépelje be pl. akai, nyomja meg az [ENTER]-t, és megjeleníti az angol fordítását: Red.

16 15. Görög bevitel: A szótárgép billentyűzete megegyezik a görög PC billentyűzet kiosztással. Az ábécé gomb megnyomásával egyszerűen megjelenítheti a görög karaktereket. 16. Orosz bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb orosz betű megjeleníthető. Néhány orosz karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 17. Koreai bevitel: Egy koreai betű több karakterből álló csoport. A szótárgép billentyűzete a koreai PC billentyűzet kiosztásával megegyezik. Pl. angol billentyűzeten nyomja meg: 1. az R-t, a K-t, majd az ENTER-t, 2. a W-t, a K-t, a D-t, majd az ENTER-t, 3. végül az ENTER-t, 4. és megjelenik a Patriarch angol szó fordítása. 18. Arab bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb arab karakter egyszerűen elérhető. Néhány arab karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 19. Héber bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb héber karakter egyszerűen elérhető. Néhány héber karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 20. Perzsa bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb perzsa karakter egyszerűen elérhető. Néhány perzsa karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 21. Thai bevitel: Általános szabály a thai kifejezések esetében, hogy férfi beszélő esetében kup kiejtésű tagra végződnek, női beszélő esetében kar -ra. A szótárgép kijelzője és beépített beszédhangja nem tartalmazza ezeket a végződéseket. Javaslatunk hogy a felhasználó az adott helyzetnek megfelelően alkalmazza ezt a szabályt. Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb thai karakter egyszerűen elérhető. Néhány betű megjelenítéséhez, pl.( ) az ábécé gomb ( ) megnyomása után a SYMBOL (F2) gombot is meg kell nyomni.

17 22. Vietnámi bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb vietnámi karakter egyszerűen elérhető. Néhány vietnámi karakter a számbillentyűkön szerepel (pl.: á ), a helyes kiejtés eléréshez nyomja meg a magánhangzó karaktert majd a számbillentyűt. Pl. Nyomja meg az a -t majd az 1 -t az á eléréséhez. 23. Bolgár bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb bolgár karakter egyszerűen elérhető. Néhány bolgár karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 24. Urdu input: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb urdu karakter egyszerűen elérhető. Néhány urdu karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 25. Tibeti bevitel: A szótárgép beviteli módja megegyezik a hagyományos tibeti írásmóddal. Pl. 1. Nyomja meg az, -t majd nyomja meg a t és a SPACE-t, és a < > karakter jelenik meg. 2. Nyomja meg a j -t és a karakter jelenik meg. 3. Nyomja meg a / -t, majd az u -t, végül a SPACE-t és a < > karakter jelenik meg. 4. Nyomja meg a j -t és a karakter jelenik meg. 5. Nyomja meg az ENTER-t, megjelenik a tibeti szó: < > és az angol fordítása: Apple. 6. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 26. Indiai bevitel: A szótárgép billentyűzete az indiai PC billentyűzet kiosztásával megegyezik.

18 Pl. 1. Nyomja meg az M -t majd az S -t és a < > karakter jelenik meg. 2. Nyomja meg az Y -t és a < > karakter jelenik meg. 3. Nyomja meg az ENTER-t. 4.Megjelenik az indiai < > szó és az angol fordítása: Apple. 5. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 27. Burmai bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb burmai karakter egyszerűen elérhető. Néhány burmai karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 28. Laoszi bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb laoszi karakter egyszerűen elérhető. Néhány laoszi karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 29. Kambodzsai bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb kambodzsai karakter egyszerűen elérhető. Néhány kambodzsai karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT]/CAPS gombokat (vagy a SHIFT gombot kétszer) az adott billentyű megnyomása előtt. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. PVC Billentyűzet térképek: Számos ország billentyűzet kiosztásának térképe elérhető a szótárgép billentyűzetére illeszthető formában: arab, burmai, kambodzsai, görög, héber, hindi, japán, koreai, laoszi, perzsa, orosz/bolgár/ukrán (cirill betűs), thai, tibeti, urdu, vietnámi.

19

20 The New Oxford American Dictionary Az Új Oxford Amerikai Szótár Mozgassa a kurzort az Oxford Dict. menüpontig és nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 1. Ebben a menüpontban csak angol szavakat lehet begépelni. A szó bevitele után nyomja meg az [ENTER]-t. A kijelzőn megjelenik az Oxford szótár szerinti szómagyarázat. Pl. a good szóhoz tartozó tartalom:

21 2. Ha a szómagyarázat túl hosszú, a Le ( ) gomb segítségével jelenítse meg a többi tartalmat, ill. a Jobb ( ) gomb megnyomásával léphet át a következő oldalra. A (Shift ) gomb megnyomásával léptethet a megelőző vagy következő szóra. 3. Ha a szótár nem tartalmazza a begépelt szóhoz tartozó leírást, a hozzá legközelebb álló szó magyarázatát jeleníti meg. Kifejezések fordítása A szótárgép 16 kategória 147 fejezetébe sorolva 2300 kifejezést tartalmaz. 1. KOMMUNIKÁCIÓ Alapvető kifejezések, Üdvözlés, Bocsánatkérés, Kérdés megismétlése, Alapvető kérdések, Elköszönés, Társalgás, Meghívás, Szimpátia kifejezése, Érzelmek, Hibák, Gratulációk. 2. SZÁLLÁS Hotel keresés, Hotel foglalás, Bejelentkezés, Recepció, Szobaszerviz, Mosás, Működtető, Problémák, Üzleti központ, Kijelentkezés. 3. ÉTKEZÉS Étterem keresés, Foglalás, Rendelés, Kiszolgálás, Fizetés, Kínai konyha Pekingi konyha, Shanghai konyha, Szachung konyha, Kantoni konyha, Japán konyha, Thai konyha, Vietnámi konyha, Koreai konyha, Indiai konyha, Francia konyha, Olasz konyha, Mexikói konyha, Nyugati konyha. 4. VÁROSNÉZÉS Idegen országba való beutazás, Idegen ország elhagyása, A repülőgépen, Turista információk, Városnéző körutak, Pénzváltás, Fotózás. 5. KÖZLEKEDÉS, SZÁLLÍTÁS Repülőgép, Hajó, Vasút, Földalatti, Taxi, Busz, Személyautó, Térképek. 6. SZÓRAKOZÁS Rekreáció, Bar, Night Club, Karaoke, Disco, Szauna, Fürdő, Casino. 7. VÁSÁRLÁS Üzlet keresése, Vásárlás, Alku, Fizetés, Ruházat/A szabónál. 8. VÉSZHELYZET Segítségkérés, Elveszett/Ellopták, Betegség/Baleset, Tünetek/Betegségek, Kórház, Gyógyszertár. 9. TÁVKÖZLÉS Levelezés, Telefon. 10. ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ Találkozó, Fizetési feltételek, Hitelgarancia (L/C), Szállítási dokumentumok, Általános Kereskedelmi Feltételek, Interjú. 11. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Számok, Idő, Dátum, Hónapok, Színek, Alakzatok, Pozíciók, Egységek. 12. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Időjárás, Földrajz, Országok, Városok, Üdülőhelyek, Növények, Állatok, Rovarok. 13. ÉLETMÓD Lakás, Elektromos berendezések, Bútorok, Alvás, Ruházat, Cipő, Fejfedő, Anyagok, Méretek, Kozmetikumok, Bőrápolás, Ékszerek és kiegészítők, Szuvenírek, Irodai berendezések, Telekommunikációs eszközök, Szerszámok. 14. ÉLELMISZER Üdítőitalok, Hús, Zöldség, Tenger gyümölcsi, Alapvető élelmiszerek, Snack-ek, Főzés, Tartósítás, Kínai desszertek, Nyugati desszertek, Kínai snack-ek,

22 Nyugati snack-ek, Alkoholos italok, Terítés. 15. AZ EMBER Család, Oktatás, Foglalkozás, Házasság, Rasszok, Vallás, Társadalom, Ünnepek, Zodiákus jegyek, Zene, hangszerek, A kínai év, kínai naptár. 16. SPORT Labdajátékok, Vízi sportok, Egyéb sportok, Sportágakban használt kifejezések, Úszás, Golf. 1. Nyomja meg a [menu] gombot majd a 2-t a Kifejezések menüpontba való belépéshez, a kijelzőn a főkategóriák (Kommunikáció, Szállás stb.) jelennek meg. 2. A Fel/Le ( )gombok segítségével léptessen a kívánt kategóriára pl. Üzleti kommunikáció. Az (ENTER) megnyomásával léphet be a menüpontba. 3. A kategórián belül 6 fejezetet talál. 4. A Fel/Le ( ) gombok segítségével választhat a fejezetek között, pl. Szállítási dokumentumok. Az [enter] megnyomásával az alábbi jelenik meg a kijelzőn: 5. Nyomjon meg egy számbillentyűt a kifejezés egy másik nyelvre történő lefordításához. 6. A Jobb/Bal ( ) vagy a (SHIFT ) gombok segítségével léptethet az előző vagy a következő kifejezésre. A BESZÉD FUNKCIÓ HASZNÁLATA 1. Nyomja meg az F1 -t a kijelző felső sorában megjelenített nyelv meghallgatásához, vagy nyomja meg az F2 -t az alsó sorban szereplő nyelv meghallgatásához. Pl. Ha angol beviteli módban a bookshop szót gépelte be, nyomja meg az [ENTER]-t a fordítás megjelenítéséhez. (Jelen példában német nyelvű a fordítás).

23 Nyomja meg az F1 -t a szó helyes angol kiejtésének lejátszásához, vagy nyomja meg az F2 -t a német fordítás meghallgatásához. A 0 ötszöri megnyomásával a japán fordítást jelenítheti meg a képernyőn: 本 屋, és az F2 megnyomásával a japán kiejtést hallgathatja meg. 2. A beszédhang hangerejének szabályozásához nyomja meg az [enter]-t, majd a Jobb/Bal ( ) gombok segítségével állíthatja be a kívánt hangerőt. A beállítást az [enter] megnyomásával hagyhatja jóvá, és a készülék visszatér a fordítás menübe. A magas hangerő kültéri használathoz is megfelelő. A közepes hangerő az átlag felhasználó számára beltéri használatra alkalmas. A legjobb hatékonyság eléréséhez fülhallgató használatát javasoljuk (választható kiegészítő a készülékhez). 3. A kifejezések fordításainak meghallgatásához hasonlóan járjon el mint a szavak esetében. Nyomja meg az F1 -t az adott kifejezés forrásnyelven történő lejátszásához, és nyomja meg az F2 -t a fordítás helyes kiejtésének meghallgatásához. 4. Ha a <Shift> felirat megjelenik a képernyőn, nyomja meg a <Shift> gombot majd az [F1] vagy [F2-t a folyamatos lejátszáshoz. A szótárgép folyamatosan olvassa a képernyőn látható szavakat és fordításait. Az összes fordítás lejátszása után automatikusan a következő szóra és fordításaira ugrik. A folyamatos felolvasó üzemmód szavak és kifejezések esetében egyaránt használható, és egy tetszőleges gomb megnyomásával megállítható. A Kedvencek menü használata Lépjen be a Kedvencek Favorites menüpontba. Ha korábban nem másolt bele tartalmat, a Favorites No Recode! (Kedvencek üres) felirat jelenik meg. 1. Új tartalom felvétele a Kedvencek közé: A Szavak, Kifejezések és az Oxford szótár esetében egyaránt használható a funkció. A [SPACE] gomb megnyomásával másolhatja a kívánt tartalmat a Kedvencek közé. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. Az Y megnyomásával jóváhagyhatja a felvételt, az N megnyomásával elvetheti azt. 3. Lépjen be a Kedvencek menübe, a kijelzőn az alábbi jelenik meg (példa már korábban bevitt tartalmak esetére):

24 4. A Fel/Le ( ) vagy a (shift+ ) gombok segítségével válasszon ki egy tetszőleges szót/kifejezést, és az [ENTER] megnyomásával megtekintheti a tartalmat: 5. Egy szó/kifejezés törléséhez léptessen az adott tartalomhoz a listában, és az [F1] gomb megnyomásával törölje. Az [F2] megnyomásával az összes adatot törli. Az Előzmények menüpont használata 1. Az Előzmények ( History ) menübe való belépésnél a kijelző az alábbit mutatja: 2. A Fel/Le gombok segítségével válassza ki a megtekinteni kívánt tartalmat és az ENTER megnyomásával beléphet a részletekbe. 3. Egy adott tartalom törléséhez léptessen a listában a kiválasztott szóra/kifejezésre és az [F1] megnyomásával törölje azt. Az [F2] megnyomásával az összes adatot törli. A Memória használata A menüpont a szótárgép által használt mind az 52 nyelven elérhető. A Beállítások (SETUP) menüben állítsa be a kívánt nyelvet a korábban ismertetett módon. 1. Adatbevitel 1.1 Nyomja meg a [MENU] gombot majd a Le ( ) gomb segítségével léptessen a Memória (Memo) menüpontig, és nyomja meg az [ENTER]-t. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

25 1.2 Gépeljen be egy tetszőleges címet: 1.3 Nyomja meg az [enter]-t majd adjon hozzá egy tetszőleges tartalmat: Az [ENTER] megnyomásával elmentheti az információt. 2. Adat visszakeresése 2.1 Lépjen be a Memóriába, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Az F1 (Find, Keresés) megnyomása után gépelje be a megtekinteni kívánt címet. 2.3 A (shift+ ) gomb megnyomásával láthatja a megelőző vagy következő tartalmat. A cím ( Title ) menüpontban nyomja meg a (shift+ ) gombot a legelső rögzített adat megtekintéséhez. 3. Adat szerkesztése 3.1 Lépjen be a Memóriába:

26 3.2 Az F1 (Find, Keresés) gomb megnyomásával keresse meg a módosítani kívánt címet. 3.3 Az F1 gomb megnyomásával a kurzor az első betűnél villogni kezd. 3.4 A Jobb/Bal ( ) gombok segítségével léptessen a szerkeszteni kívánt szövegrészig, hajtsa végre a módosítást. Nyomja meg a [SHIFT] gombot, amikor a SHIFT felirat a kijelzőn megjelenik, és a Bal ( )gomb megnyomásával törölheti az adott karaktert. Az [ENTER] megnyomásával a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.5 Az Y megnyomásával jóváhagyja a módosítást. 4. Adat törlése 4.1 Lépjen be a Memóriába:

27 4.2 Fent ismertetett módon keresse meg a törölni kívánt tartalmat majd nyomja meg az F2 (Clear, törlés) gombot, a kijelzőn az alábbi kérdés jelenik meg (Törli: I/N?): 4.3 A parancs végrehajtása után a készülék a következő tartalomra léptet. ** Az összes tartalom törléséhez az F2 gombot a címeket <Title> tartalmazó kijelzőnél nyomja meg. 4.4 Az összes memória tartalom törlése után az alábbi felirat jelenik meg (Memória üres): Helyi idő/világidő/naptár 1. Helyi idő 1.1 Lépjen be a főmenübe [menu], és válassza a 6. menüpontot, Local Time Helyi idő, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 1.2 Az ikon jelenti a helyi időt. 1.3 Az F1" vagy F2 megnyomásával a Naptár és a Világidő is megjeleníthető.

28 2. Világidő 2.1 A Helyi idő menüpontnál nyomja meg az F2 -t vagy a Le gomb segítségével léptessen a Világidő funkcióhoz. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Az ikon jelenti a világidőt. A Fel/Le ( ) ( ) gombok segítségével keresse meg a beállítani kívánt várost vagy üsse be a városnév első betűjét. A kijelzőn megjelenik a városnév. 2.3 Az F2 megnyomásával visszatérhet a helyi idő menüponthoz. 3. Naptár 3.1 A Helyi idő menüpontnál nyomja meg az F2 -t vagy a Le gomb segítségével léptessen a Naptár funkcióhoz. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.2 A napok között a Jobb/Bal ( );a hónapok között a Fel/Le ( ) gombok segítségével léptethet. 3.3 Az F2 megnyomásával visszatérhet a helyi idő menüponthoz. Az Ébresztőóra funkció használata Lépjen be a főmenübe [MENU], a (Shift + ) gombok kétszeri megnyomásával léptessen a következő képernyőre. Nyomja meg a D-t. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

ÜZEMELTETÉSI MEGJEGYZÉSEK

ÜZEMELTETÉSI MEGJEGYZÉSEK ÜZEMELTETÉSI MEGJEGYZÉSEK Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék meghibásodásának elkerülése érdekében javasoljuk a következık betartását: 1. A készüléket ne tegyük ki nagy hımérséklet változásnak,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 2 SSD-540/SSD-549/SSD-550/SSD-560

TARTALOMJEGYZÉK 2 SSD-540/SSD-549/SSD-550/SSD-560 2 SSD-540/SSD-549/SSD-550/SSD-560 TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonsági előírások 3 2. Környezetvédelem 4 3. Távirányító 5 4. Az előlap 6 5. A hátlap 6 6. A készülék csatlakoztatása 6 7. Alapfunkciók 7 7.1 A vevőkészülék

Részletesebben

HD-95CX. Használati utasítás

HD-95CX. Használati utasítás HD-95CX Használati utasítás Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 JELLEMZŐK... 3 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK... 4 A DOBOZ TARTALMA... 4 KÖNNYŰ HASZNÁLAT... 4 TÁVVEZÉRLŐ... 5 ELŐLAP... 6 HÁTLAP... 6 CSATLAKOZTATÁS

Részletesebben

CR-681BF FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

CR-681BF FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CR-681BF FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Euro Prompt Kft. www.penztargepek.com Tartalomjegyzék 1 ALAP JELLEMZŐK... 1 1.1 Fő jellemzők...1 1.2 Technikai tulajdonságok...1 1.3 Méretek...1 1.4 Hátsó csatlakozók...2

Részletesebben

THD-3000 CHD-3000. THD-3000 Nagyfelbontású MinDig TV vevőkészülék CHD-3000 Nagyfelbontású kábel TV vevőkészülék

THD-3000 CHD-3000. THD-3000 Nagyfelbontású MinDig TV vevőkészülék CHD-3000 Nagyfelbontású kábel TV vevőkészülék THD-3000 CHD-3000 THD-3000 Nagyfelbontású MinDig TV vevőkészülék CHD-3000 Nagyfelbontású kábel TV vevőkészülék Használati útmutató 2 CHD-3000 / THD-3000 1. BIZTONSÁG....................................

Részletesebben

Kezelési útmutató. Nagyfelbontású digitális vevőegységhez. Opticum HD x405p műholdvevő

Kezelési útmutató. Nagyfelbontású digitális vevőegységhez. Opticum HD x405p műholdvevő Nagyfelbontású digitális vevőegységhez Opticum HD x405p műholdvevő Feldolgozás dátuma: 2012.03 (1.07.3965 készülék szoftver alapján W.V) Tartalomjegyzék BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK 4 1. Környezetvédelem 5 2.

Részletesebben

HD-8840 Series USER`S MANUAL. Felhasználói Kézikönyv Návod na Použitie Uživatelská Príručka

HD-8840 Series USER`S MANUAL. Felhasználói Kézikönyv Návod na Použitie Uživatelská Príručka En Hu Sk Cz USER`S MANUAL Felhasználói Kézikönyv Návod na Použitie Uživatelská Príručka HD-8840 Series Available Combinations: 13/18V 400mA Max. 13/18V 400mA Max. 13/18V 400mA Max. ANT IN ANT IN ANT IN

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Gyártva a Dolby Laboratiores engedélyével. A Dolby és a dupla D szimbólum a Dolby Laboratories védjegye.

TARTALOMJEGYZÉK. Gyártva a Dolby Laboratiores engedélyével. A Dolby és a dupla D szimbólum a Dolby Laboratories védjegye. HU Kezelési Kézikönyv 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. Biztonság 3 2. Bevezető 3 3. Főbb jellemzők 3 4. A Távirányító 4 5. Az Előlap 5 6. A Hátlap 5 7. A készülék csatlakoztatása 5 8. Alapfunkciók 6 8.1 A vevőkészülék

Részletesebben

LC-40LE830E LC-40LE830RU LC-40LE831E LC-40LE831S

LC-40LE830E LC-40LE830RU LC-40LE831E LC-40LE831S TÍPUS LC-46LE830E LC-46LE830RU LC-46LE831E LC-46LE831S KEZELÉSI ÚTMUTATÓ SZÍNES LCD-TELEVÍZIÓ LC-40LE830E LC-40LE830RU LC-40LE831E LC-40LE831S ASA CE nyilatkozat: Alulírott, SHARP Electronics (Europe)

Részletesebben

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use.

This is the Internet version of the user's guide. Print only for private use. Mobile Phone Z600 Sony Ericsson GSM 900/1800/1900 Ezt a kézikönyvet a Sony Ericsson AB minden garancia nélkül adja ki. A Sony Ericsson Mobile Communications AB fenntartja a jogot arra, hogy a leírásban

Részletesebben

Euro-150TE Flexy ONLINE PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Euro-150TE Flexy ONLINE PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ECR-Trade Kft. Euro-100TX használati útmutató 3 Euro-150TE Flexy ONLINE PÉNZTÁRGÉP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Forgalmazó: ECR-Trade Kft. 1133 Budapest, Dráva utca 5/a. Tel./fax: 06 (1)/350-4006 www.ecr-penztargep.hu

Részletesebben

Földi digitális HD beltéri egység SRT 8903. Picture similar. Felhasználói kézikönyv

Földi digitális HD beltéri egység SRT 8903. Picture similar. Felhasználói kézikönyv Földi digitális HD beltéri egység SRT 8903 Picture similar Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés 2 1.1 Biztonsági előírások 2 1.2 Tárolás 2 1.3 A készülék beállítása 3 1.4 Tartozékok 3

Részletesebben

5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése. 5.3 Hangerő szabályozás. 5.4 Információs sáv. 5.5 Nyelv kiválasztása

5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése. 5.3 Hangerő szabályozás. 5.4 Információs sáv. 5.5 Nyelv kiválasztása Használati utasítás Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék 1 Tartalomjegyzék 1. Biztonsági előírások 5.2 Csatornaváltás és Kedvenc csatornák kezelése 7.3.3 Csatorna zárolása 2. Általános jellemzők

Részletesebben

NovaTek-N Pénztárgép Kezelési utasítás Engedélyszám: A015

NovaTek-N Pénztárgép Kezelési utasítás Engedélyszám: A015 NovaTek-N Pénztárgép Kezelési utasítás Engedélyszám: A015 Forgalmazó: Prior Cash Kft 1133 Budapest Hegedűs Gyula utca 94 www.priorcash.hu 06-1/359-6760 1. OLDAL, ÖSSZESEN: 41 OLDAL Tartalom NovaTek Pénztárgép

Részletesebben

A kézikönyv tartalma a szoftvertől és az adott szolgáltatótól függően részben eltérhet az Ön telefonjától. KM900 Használati útmutató

A kézikönyv tartalma a szoftvertől és az adott szolgáltatótól függően részben eltérhet az Ön telefonjától. KM900 Használati útmutató A kézikönyv tartalma a szoftvertől és az adott szolgáltatótól függően részben eltérhet az Ön telefonjától. KM900 Használati útmutató Gratulálunk a speciális, kompakt kialakítású és a legkorszerűbb digitális

Részletesebben

Ne tegye ki a készüléket közvetlen napfénynek, illetve sugárzó hő hatásának.

Ne tegye ki a készüléket közvetlen napfénynek, illetve sugárzó hő hatásának. TM Hu Kezelési Kézikönyv 2 S2000 SERIES & S2300 SERIES COMBO & C2200 TARTALOMJEGYZÉK FŐBB JELLEMZŐK 2 Biztonsági előírások 2 Kicsomagolás 4 Általános kezelési tudnivaló 4 Távirányító 4 Hátlap 5 CSATLAKOZTATÁSOK

Részletesebben

1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon. Használati útmutató

1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon. Használati útmutató 1 PDR 3 Számítógéphez csatlakoztatható digitális diktafon Használati útmutató Kérjük ellenőrizze a csomag teljes tartalmát, a diktafon, fülhallgató, külső mikrofon, csuklópánt, különböző kábelek, telefon

Részletesebben

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Az érintőképernyő használata A Kindle készülék használatához, könyvek, magazinok és újságok olvasásához csak néhány egyszerű lépés elsajátítására van szüksége.

Részletesebben

W1400 Digitális projektor Házimozi sorozat Felhasználói kézikönyv

W1400 Digitális projektor Házimozi sorozat Felhasználói kézikönyv W1400 Digitális projektor Házimozi sorozat Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Fontos biztonsági tudnivalók... 3 Áttekintés... 6 A csomag tartalma...6 Alaptartozékok...6 Kiegészítő tartozékok...6 A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...6 Tárolási, szállítási és használati feltételek 6 Karbantartás 7 Hasznosítás 9 MEGJELENÉS...10 MŰSZAKI JELLEMZŐK...11 KEZDETI LÉPÉSEK...12 Az

Részletesebben

KIS Plus. WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató

KIS Plus. WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató KIS Plus WCDMA/GSM mobiltelefon Használati útmutató JOGI INFORMÁCIÓK Copyright 2012 ZTE CORPORATION. Minden jog fenntartva. A kiadvány sem részben, sem egészben nem kivonatolható, reprodukálható, fordítható

Részletesebben

ORION HASZNÁLATI UTASÍTÁS LCD T22-DVDC

ORION HASZNÁLATI UTASÍTÁS LCD T22-DVDC ORION HASZNÁLATI UTASÍTÁS LCD T22-DVDC Jellemzők Távirányítóval vezérelhető LCD TV. HDMI csatlakozók a digitális képhez és hanghoz. Ez a csatlakozó alkalmas nagyfelbontású jelek vételére is. 200 programhely

Részletesebben

MA X350 MP5 digitális médialejátszó Felhasználói kézikönyv

MA X350 MP5 digitális médialejátszó Felhasználói kézikönyv MA X350 MP5 digitális médialejátszó Felhasználói kézikönyv 2 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális médialejátszót. Javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el a kézikönyvet mielőtt a lejátszót elkezdené

Részletesebben

Redakcja 1.2 Verzió szám: 1.2. Előszó 3. 1 Általános leírás 5

Redakcja 1.2 Verzió szám: 1.2. Előszó 3. 1 Általános leírás 5 Verzió szám:.2 TARTALOM Előszó 3 Általános leírás 5. Pénztárgép részei 5.2 Billentyűzet 5.3 A pénztárgép feszültség ellátása 7.4 Papír szalag csere 7 2 Menü elérése 9 3 Menük tartalma 9 3. Jelentések elérése

Részletesebben

Ericsson GA628. Mobiltelefon a GSM hálózathoz. Használati utasítás

Ericsson GA628. Mobiltelefon a GSM hálózathoz. Használati utasítás Ericsson GA628 Mobiltelefon a GSM hálózathoz Használati utasítás HU Második kiadás (1997. május) A kézikönyv az Ericsson Mobile Communications AB kiadásában jelent meg, minden garancia nélkül. Az Ericsson

Részletesebben

CashCube pénztárgép. kezelési utasítás FORGALMAZÓ:

CashCube pénztárgép. kezelési utasítás FORGALMAZÓ: CashCube pénztárgép kezelési utasítás FORGALMAZÓ: Tartalom Ábrajegyzék 4 Bevezetés 6 Fontos tudnivalók 6 Jótállási feltételek 6 Csatlakozók, és panelek 7 Papírbefűzés menete 8 A hőpapír használata és tárolása:

Részletesebben

KPD672 H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre!

KPD672 H.264 DVR. Felhasználói kézikönyv. Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre! KPD672 H.264 DVR Felhasználói kézikönyv Használat előtt olvassa el a kézikönyvet és őrizze meg a későbbiekre! Biztonsági előírások Figyelmeztetés Áramütés veszélye! Figyelmeztetés: Áramütés kockázatának

Részletesebben

Biztonsági előírások. HD digitális vevőkészülék a TARR Kft hálózatában való alkalmazásra INTEK HD

Biztonsági előírások. HD digitális vevőkészülék a TARR Kft hálózatában való alkalmazásra INTEK HD Biztonsági előírások Ez a termék megfelel a nemzetközi szabványoknak. A készülék használatbavétele előtt kérjük figyelmesen olvassa el a kezelési utasítást és őrizze azt meg. Tápfeszültség AC 90-250, 50/60Hz

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

SENTO M, SENTO M LIGHT pénztárgép

SENTO M, SENTO M LIGHT pénztárgép Használati útmutató SENTO M, SENTO M LIGHT pénztárgép Micra-Metripond Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zilinszky Endre utca 70. www.micra.hu 1.6 Verzió Kiadás dátuma: 2014. május 30. Fontos tudnivalók

Részletesebben