Használati útmutató TULAJDONSÁGOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati útmutató TULAJDONSÁGOK"

Átírás

1 Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük a szótárgép használata sok hasznos órát szerez az Ön számára. A készülék zavartalan használata érdekében az alábbiak betartását javasoljuk: 1. A szótárgépet védje az extrém hőmérsékleti hatásoktól, portól, nedvességtől. 2. A készülék precíziós gyártmány. Ne tegye ki erős mechanikai behatásoknak (pl. rázkódás, ütés, leejtés). 3. Puha, száraz anyaggal tisztítsa a készüléket. Ne használjon tisztítószereket vagy nedves anyagokat. 4. Soha ne próbálja saját kezűleg szétszerelni, megjavítani a készüléket és kiegészítőit. Őrizze meg a használati útmutatót. TULAJDONSÁGOK nyelvű szótárgép. 2. Beépített emberi beszédhang nyelvű kezelési menürendszer, a nyelvek bármelyike választható forrásnyelvként. 4. A készülék tartalmazza az Új Oxford Amerikai Szótárat (New Oxford American Dictionary). 5. Előzmények menüpont a 99 db utoljára megtekintett szóval/kifejezéssel. 6. Kedvencek menüpont, mely 99 db szó/kifejezés tárolására alkalmas. 7. Beépített memória számjegyű, memóriaműveletek, százalékszámítás és általános számtani műveletek végzésére alkalmas számológép. 9. Helyi idő és dátum megjelenítése, ébresztőóra funkció. Választható amerikai vagy angol dátumformátum, 12/24 órás időformátum, nyári időszámítás. 10. Világidő funkció a világ 360 nagyvárosának helyi dátum/idejével. 11. Pénznem átváltó funkció 8 választható pénznemmel. 12. Mértékegység átváltó funkció 8 választható mértékegység párral. 13. FM rádió. 14. Beépített játékok árnyalatban sötétíthető kijelző. 16. Jelszó megadása a memória védelmére x120 képpontos grafikus kijelző. 18. Energiatakarékos automatikus leállás 1 és 15 perc közötti állítható időtartammal. Az elemek behelyezése A szótárgép 2xAAA elemmel működik. Ha az elemek töltöttsége lecsökken, a kijelzőn az < > ikon jelenik meg. Ez esetben mihamarabb cserélje ki az elemeket. Az üzemidő az elemek minőségétől függ. Tanácsok a kezeléshez: Legalább 3 havi rendszerességgel cserélje az elemeket. Ügyeljen az elemek polaritására.

2 Ne használjon különböző típusú elemeket. Ne használjon új és használt elemeket egyszerre. Ne hagyja a lemerült elemeket a készülékben. Az elemek cseréje Kapcsolja ki a készüléket. Az elemcsere során ne nyomja meg a készülék gombjait. Csúsztassa le az elemtartó fedelét. Cserélje ki az elemeket, ügyeljen a megfelelő érintkezésre és polaritásra. Helyezze vissza az elemtartó fedelét. A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA.

3 1.ON/OFF : Ki/bekapcsolás: Tétlenség esetén adott idő után a készülék automatikusan kikapcsol. A Beállításokban (Set Up Mode) 1 és 15 perc közötti időtartamot adhat meg. 2. REC : Felvétel gomb: Megnyomásával 16 másodperces hangfelvételt készíthet azonnali mentésre vagy a tanulás segítésére. 3. PLAY : Lejátszás gomb: A készített hangfelvétel lejátszása. 4. Enter: a) Fordítás megkezdése Fordító módban. b) Adat tárolása a Memóriában. c) Beállítás megerősítése a Beállításokban. d) Fordító módban nyomja meg a hangerő szabályozásához. 5. F1: Funkció billentyű 1; nyomja meg a lista szerinti funkciók aktiválásához. 6. F2: Funkció billentyű 2, fentihez hasonló módon. 7. Back: Vissza gomb; visszatérés az előző képernyőhöz. 8. MENU : Belépés a főmenübe. 9. Shift: a) A billentyűn szereplő elsődleges karaktertől különböző, további karakter bevitele.

4 b) A Shift gomb, majd a gombok megnyomása a Page Up/Down (oldalon belül fel/le lapozás) gomb használatával egyenlő. 10. Space: a) Szóköz. b) Szótár vagy Kifejezések módban a tartalmat a Kedvencek menübe másolja. 11. IDEGENNYELVI GOMBOK: a) Nyelv kiválasztása. (Néhány gomb alatt két idegen nyelv is szerepel, nyomja meg egyszer az egyik, kétszer a másik nyelv kiválasztásához) b) Fordítás indítása. c) Számológép módban numerikus funkciók elérése. 12. a) BS-BACKSPACE. Utolsó bevitel kitörlése. b) Szerkesztés módban, Bal gombként, a kurzor balra mozgatása. c) Szerkesztés módban, Fel gombként, a kurzor felfelé mozgatása. d) Szerkesztés módban, Jobb gombként, a kurzor jobbra mozgatása. e) Szerkesztés módban, Törlés gomb, adott betű kitörlése. f) Szerkesztés módban, Le gombként, a kurzor lefelé mozgatása. Funkció billentyűk A szótárgép funkció billentyű kezelőrendszere a mobiltelefonokéhoz hasonló. 2 funkció billentyű csoport található a készülék kijelzője alatt, melyek fekete hátterűek. Ezek kiosztása: A KIJELZŐ SZIMBÓLUMAI

5 Nagybetűs bevitel (Caps Lock). Accent Kiejtési mód jelzése. Shift gomb megnyomásának jelzése. A készülék le van zárva, adja meg a jelszót. Ébresztőóra aktiválva. Billentyűhang bekapcsolva. Alacsony akkumulátor feszültség. PAGE UP vagy PAGE DOWN billentyűk: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. Bal/Jobb gombok: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. Fel/LE gombok: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDTETÉSE Kezdés előtt figyelmesen olvassa végig a használati útmutatót a lépések pontos követése érdekében. Őrizze meg az útmutatót. Kapcsolja be a szótárgépet az <ON/OFF> gomb megnyomásával. A készülék abban az üzemmódban indít, melyet legutoljára használt (ha Ön utoljára a számológép funkciót használta, a készülék számológép módban indít). A szótárgép automatikusan kikapcsol meghatározott időtartamú tétlenség után. Az

6 időtartam 1 és 15 perc között adható meg. Lépjen be a Beállításokhoz (SET UP), az 5-ös menüpontba (automatikus leállás), innen beállíthatja a kívánt időtartamot 1 és 15 perc között. Beállítások: SET UP A szótárgép alapbeállításainak megváltoztatása. A szótárgép menürendszerében számos menüpont közül választhat. Nyomja meg a [MENU] gombot, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg a Page Down (Shift ) gombot a további menüpontok megtekintéséhez: Nyomja meg a <G>-t a Beállítások (SET UP) kiválasztásához. A képernyőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg az 1-8 gombok egyikét vagy az [ENTER]-t a beállítani kívánt funkció kiválasztásához. 1. Időbeállítás 1.1 Időbeállítás Nyomja meg az <1>-t az idő beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

7 1.1.2 Nyomja meg az <1>-t vagy az [ENTER]-t az idő beállításához. A kijelző ekkor a helyi időt mutatja. A kijelző bal alsó sarkában megjelenik a ikon, mely a helyi idő jelzése. A világ 360 nagyvárosa közül választhat a helyi idő beállításához A Fel ( ) vagy Le ( ) gombok segítségével kereshet a városnevek között, vagy üsse be az első betűt, és a készülék megjeleníti az adott betűvel kezdődő összes városnevet. (Pl. a New York városnév megkereséséhez üsse be az N betűt, és a kijelzőn megjelenik az összes N-nel kezdődő városnév). Nyomja meg a Le ( ) gombot míg megjelenik a New York városnév Nyomja meg a Jobb ( ) vagy Bal ( ) gombot a dátum és idő beállításához. Például :30 beállítása: A Jobb gomb ( ) megnyomásával mozgassa a kurzort a hónapra, nyomja meg a Fel vagy Le ( ) gombokat míg a 01 megjelenik Nyomja meg a Jobb ( ) gombot hogy a kurzort a dátumra, évre vagy időre mozgassa, és a fentihez hasonló módon állítsa be a kívánt értéket Az [ENTER] megnyomásával mentse el a bevitt információt, a kijelző visszatér az előző menüponthoz Időformátum Nyomja meg a <2>-t az időformátum beállításához (amerikai formátum: hónap/nap/év, vagy brit formátum: nap/hónap/év; 24 vagy 12 órás óraformátum). A kijelzőn az alábbi jelenik meg: A Bal/Jobb gombok ( ) segítségével végezheti el a módosítást, pl. nyomja meg a

8 Jobb ( ) gombot a nap/hónap megjelenítéséhez. Nyomja meg a Le ( ) gombot majd a Jobb ( )gombot a 12 órás óraformátum beállításához. Az [ENTER] megnyomásával elmentheti a beállítást és visszatérhet az Időbeállítás menüpontba. 1.3 Nyári időszámítás A nyári időszámításra való átálláskor bekapcsolhatja a Nyári idő: Summer Time funkciót, és az aktuális időhöz automatikusan hozzáadódik egy óra Nyomja meg a <3>-t az Időbeállítás menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg az <1>-t a nyári időszámítás aktiválásához Nyomja meg a <2>-t a nyári időszámítás kikapcsolásához A nyári időszámítás bekapcsolásakor az ikon jelenik meg a helyi idő mellett. 2. Jelszó Lehetősége van a Memóriában tárolt információk jelszóval történő védelmére. Olyan jelszót válasszon, melyre biztosan emlékezni fog, másképp a Memóriában tárolt információk zárolva lesznek, míg egy rendszer újraindítás nem történik. (Nem azonos a készülék ki/bekapcsolásával). 2.1 A Beállítások menüben léptesse a kurzort a Jelszó: Password pontra, nyomja meg az [ENTER]-t, vagy csak nyomja meg a <2>-t a jelszó beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Gépelje be a jelszavát (max. 6 karakter) (pl. A1B2C3), a kijelzőn csillagok jelennek meg: 2.3 Nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn a következő jelenik meg: Lock (Y/N) (Lezárja:

9 igen/nem)? 2.4 Nyomja meg a Y -t (Yes, Igen) a megerősítéshez, vagy a N -t (No, Nem) az elvetéshez. 2.5 Ha a jelszó beállítását választotta, ha legközelebb a Memóriába kíván belépni, be kell gépelnie a jelszót. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.6 A helyes jelszó megadásával beléphet a Memóriába. Ha rosszul adta meg a jelszót, az INVALID, érvénytelen felirat jelenik meg, és újra be kell ütnie a jelszót. 2.7 A jelszó törléséhez lépjen be újra a Password: Jelszó pontba a Beállítások menüben. 2.8 Gépelje be a jelszót, pl. A1B2C3, nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: UNLOCK: Y/N? Feloldás: igen/nem? 2.9 Nyomja meg a Y -t (YES) a feloldás megerősítéséhez, a kijelzőn az UNLOCKED, feloldva, felirat jelenik meg és a készülék visszatér az előző menübe Ha elfelejtette a jelszót, rendszer újraindítást kell végrehajtani. Ez esetben a dátum/időbeállítások törlődnek. Megjegyzés: Ha bármilyen szokatlan jelenséget tapasztal, elvégezheti a rendszer újraindítást. Használjon egy vékony, hegyes tárgyat a rendszer újraindító benyomásához az ábra szerint. 3. Billentyűhang A billentyűhang tetszőlegesen ki/bekapcsolható.

10 3.1 Nyomja meg a <3>-t a billentyűhang beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.2 Nyomja meg az <1>-t a billentyűhang bekapcsolásához. A kijelzőn az ikon jelenik meg. 4. Kontraszt A kijelző kontrasztja 16 sötétebb/világosabb árnyalatban állítható. 4.1 Nyomja meg a <4>-t a Beállítások menüben, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 4.2 Nyomja meg a Bal ( ) gombot a világosabb, a Jobb ( ) gombot a sötétebb árnyalatok kiválasztásához. 4.3 Az [ENTER] megnyomásával kiválaszthatja a kívánt árnyalatot. 5. Automatikus kikapcsolás 5.1. A szótárgép automatikusan kikapcsol meghatározott időtartamú tétlenség után. Az időtartam 1 és 15 perc között adható meg. Nyomja meg az <5>-t a Beállítások menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 5.2. Az alapbeállítás 5 perc. A Bal ( ) gomb megnyomásával csökkentheti, a Jobb ( ) gomb megnyomásával növelheti az időtartamot. A beállított időtartam a kijelző jobb felső sarkában megjelenik Az [ENTER] megnyomásával elmentheti a beállítást.

11 6. A menü nyelvének beállítása A szótárgép által használt 52 nyelv bármelyike kiválasztható alapértelmezettként. Nyomja meg a <6>-t a menü nyelvének beállításához. Használja a Fel/Le ( ) vagy a (Shift ) gombokat a nyelv kiválasztásához, majd az [ENTER] megnyomásával hagyja jóvá a beállítást. Pl.: English = angol, Deutsch = német, Français = francia, Espaňol = spanyol, Italiano = olasz, Português = portugál, Nederlands = holland, Dansk = dán, Norsk = norvég, Svensk = svéd, Suomi = finn, Eesti = észt, Latviešu = lett Lietuviu = litván, ΡУССКЙЙ = orosz Polski = lengyel, Український = ukrán, Český = cseh, Slovenský = szlovák, Magyar, Românian = román, Srpski = szerb, Hrvatski = horvát, = szlovén, = bolgár, EΛΛHNIKA= görög, Türkçe = török, עברית = héber, = arab, = perzsa, = urdu, = tibeti, = nepáli, = hindi, = malayalam, = szingaléz, = tamil, = bengáli, = burmai, = laoszi, = thai, = kambodzsai Việt = vietnámi, Indonesian = indonéz, Melayu = maláj, Tagalog = fülöp-szigeteki, = kantoni, 上 海 话 = shang-hai, = mongol, = koreai, 日 本 語 = japán, 中 文 =kínai.

12 Jelölje ki a kívánt nyelvet és nyomja meg az [ENTER]-t a megerősítéshez. 7. Hangerő 1. Nyomja meg a <7>-t a Beállítások menüpontban, majd nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. A Bal/Jobb ( ) gombok megnyomásával állíthatja a hangerőt, majd nyomja meg az [ENTER]-t a beállítás mentéséhez. 8. Háttérvilágítás 1. Nyomja meg a <8>-t a Beállítások menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. A Fel/Le < > gombok segítségével ki/bekapcsolhatja a háttérvilágítást, majd az

13 [ENTER ] megnyomásával elmentheti a beállítást. A SZÓTÁRGÉP HASZNÁLATA Szavak fordítása 1. Nyomja meg a [menu] gombot, majd nyomja meg az <1>-t a szófordító mód kiválasztásához, a kijelzőn az alábbi jelenik meg (angol mint alapértelmezett forrásnyelv): 2. Ha más nyelvet szeretne választani forrásnyelvként, nyomja meg az idegen nyelvi billentyűk bármelyikét. Pl. Nyomja meg egyszer a <4> -t a lengyel, kétszer az ukrán, háromszor a cseh, négyszer a szlovák, ötször a magyar nyelv kiválasztásához. 3. Nyomja meg az <1>-et az angol nyelvhez való visszatéréshez, majd gépelje be a fordítani kívánt szót, pl. car, nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn a Found: találat felirat jelenik meg. 4. Nyomja meg a Jobb ( ) gombot a következő 18 találat megtekintéséhez. 5. A szó azonnali lefordításához nyomja meg a nyelvi gombokat. Pl. nyomja meg a <9>-t egyszer a thai, kétszer a kambodzsai, háromszor a vietnámi, négyszer az indonéz, hatszor a fülöp-szigeteki fordítás megjelenítéséhez.

14 6. Ha a tartalom hosszabb mint amit a kijelző meg tud jeleníteni, az ikon jelenik meg. Nyomja meg a Le ( ) gombot a továbbolvasáshoz. 7. Nyomja meg a (Shift ) gombot a következő szó megjelenítéséhez. 8. Gépeljen be egy új szót tetszés szerint. 9. Új forrásnyelv kiválasztásához nyomja meg az [ESC] (kilépés) gombot, majd nyomja meg az 1,2,3 stb. nyelvi gombok egyikét az új nyelv kiválasztásához. 10. A készülék szófelismerő funkcióval rendelkezik a ragozó európai nyelvek esetében. Pl. ha azt gépeli be angolul, more beautiful, a szótárgép felismeri a szótőt: beautiful és az alábbi jelenik meg: 11. Ha a begépelt szó nem szerepel az adatbázisban, a no recode felirat jelenik meg a képernyőn. 12. Az európai nyelvek esetén elérhetőek az ábécék a betűk kiejtésével nyomja meg az Ábécé gombot majd az F1-et (Kiejtés gomb) és a kijelzőn megjelennek a különböző ábécék. Megjegyzés: A kiejtés szerinti ábécé csak abban az esetben érhető el, ha az adott nyelv van alapértelmezettként beállítva. Ha akkor nyomja meg a Kiejtés gombot, amikor nem a beviteli nyelv ábécéjén áll, a kijelző nem válaszol. Pl. a) Francia bevitel, Üsse be az a -t, a kijelzőn az 1. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t egyszer, a kijelzőn az 2. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t kétszer, a kijelzőn a 3. ábra jelenik meg. 1. ábra 2. ábra 3. ábra

15 Nyomja meg az F1-t háromszor, a kijelzőn a 4. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t négyszer, a kijelzőn az 5. ábra jelenik meg. 4. ábra 5. ábra b) Német bevitel, Üsse be az s -t, a kijelzőn megjelenik: Nyomja meg az F1-t, a kijelzőn megjelenik: 13. Kínai beviteli mód: Két beviteli mód létezik kínai nyelv esetén, a PinYin és a WuBi. Nyomja meg az F1-t a beviteli mód kiválasztásához. Ha a PinYin ( 拼 ) módot választotta, pl. gépelje be: ai, és a kijelzőn megjelenik minden ai fonetikával rendelkező karakter, válassza az elsőt, nyomja meg az 1-es gombot a karakter felvételéhez. A Jobb ( ) gomb megnyomásával több ai fonetikával rendelkező karaktert kereshet. 14. Japán bevitel: Két japán beviteli mód van, az egyik a Katakana, a másik a Roman. Nyomja meg az F1-t a választáshoz. Pl. ha a Roman módszert választotta (ロ 一 マ 字 ), gépelje be pl. akai, nyomja meg az [ENTER]-t, és megjeleníti az angol fordítását: Red.

16 15. Görög bevitel: A szótárgép billentyűzete megegyezik a görög PC billentyűzet kiosztással. Az ábécé gomb megnyomásával egyszerűen megjelenítheti a görög karaktereket. 16. Orosz bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb orosz betű megjeleníthető. Néhány orosz karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 17. Koreai bevitel: Egy koreai betű több karakterből álló csoport. A szótárgép billentyűzete a koreai PC billentyűzet kiosztásával megegyezik. Pl. angol billentyűzeten nyomja meg: 1. az R-t, a K-t, majd az ENTER-t, 2. a W-t, a K-t, a D-t, majd az ENTER-t, 3. végül az ENTER-t, 4. és megjelenik a Patriarch angol szó fordítása. 18. Arab bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb arab karakter egyszerűen elérhető. Néhány arab karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 19. Héber bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb héber karakter egyszerűen elérhető. Néhány héber karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 20. Perzsa bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb perzsa karakter egyszerűen elérhető. Néhány perzsa karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 21. Thai bevitel: Általános szabály a thai kifejezések esetében, hogy férfi beszélő esetében kup kiejtésű tagra végződnek, női beszélő esetében kar -ra. A szótárgép kijelzője és beépített beszédhangja nem tartalmazza ezeket a végződéseket. Javaslatunk hogy a felhasználó az adott helyzetnek megfelelően alkalmazza ezt a szabályt. Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb thai karakter egyszerűen elérhető. Néhány betű megjelenítéséhez, pl.( ) az ábécé gomb ( ) megnyomása után a SYMBOL (F2) gombot is meg kell nyomni.

17 22. Vietnámi bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb vietnámi karakter egyszerűen elérhető. Néhány vietnámi karakter a számbillentyűkön szerepel (pl.: á ), a helyes kiejtés eléréshez nyomja meg a magánhangzó karaktert majd a számbillentyűt. Pl. Nyomja meg az a -t majd az 1 -t az á eléréséhez. 23. Bolgár bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb bolgár karakter egyszerűen elérhető. Néhány bolgár karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 24. Urdu input: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb urdu karakter egyszerűen elérhető. Néhány urdu karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 25. Tibeti bevitel: A szótárgép beviteli módja megegyezik a hagyományos tibeti írásmóddal. Pl. 1. Nyomja meg az, -t majd nyomja meg a t és a SPACE-t, és a < > karakter jelenik meg. 2. Nyomja meg a j -t és a karakter jelenik meg. 3. Nyomja meg a / -t, majd az u -t, végül a SPACE-t és a < > karakter jelenik meg. 4. Nyomja meg a j -t és a karakter jelenik meg. 5. Nyomja meg az ENTER-t, megjelenik a tibeti szó: < > és az angol fordítása: Apple. 6. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 26. Indiai bevitel: A szótárgép billentyűzete az indiai PC billentyűzet kiosztásával megegyezik.

18 Pl. 1. Nyomja meg az M -t majd az S -t és a < > karakter jelenik meg. 2. Nyomja meg az Y -t és a < > karakter jelenik meg. 3. Nyomja meg az ENTER-t. 4.Megjelenik az indiai < > szó és az angol fordítása: Apple. 5. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 27. Burmai bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb burmai karakter egyszerűen elérhető. Néhány burmai karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 28. Laoszi bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb laoszi karakter egyszerűen elérhető. Néhány laoszi karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 29. Kambodzsai bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb kambodzsai karakter egyszerűen elérhető. Néhány kambodzsai karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT]/CAPS gombokat (vagy a SHIFT gombot kétszer) az adott billentyű megnyomása előtt. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. PVC Billentyűzet térképek: Számos ország billentyűzet kiosztásának térképe elérhető a szótárgép billentyűzetére illeszthető formában: arab, burmai, kambodzsai, görög, héber, hindi, japán, koreai, laoszi, perzsa, orosz/bolgár/ukrán (cirill betűs), thai, tibeti, urdu, vietnámi.

19

20 The New Oxford American Dictionary Az Új Oxford Amerikai Szótár Mozgassa a kurzort az Oxford Dict. menüpontig és nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 1. Ebben a menüpontban csak angol szavakat lehet begépelni. A szó bevitele után nyomja meg az [ENTER]-t. A kijelzőn megjelenik az Oxford szótár szerinti szómagyarázat. Pl. a good szóhoz tartozó tartalom:

21 2. Ha a szómagyarázat túl hosszú, a Le ( ) gomb segítségével jelenítse meg a többi tartalmat, ill. a Jobb ( ) gomb megnyomásával léphet át a következő oldalra. A (Shift ) gomb megnyomásával léptethet a megelőző vagy következő szóra. 3. Ha a szótár nem tartalmazza a begépelt szóhoz tartozó leírást, a hozzá legközelebb álló szó magyarázatát jeleníti meg. Kifejezések fordítása A szótárgép 16 kategória 147 fejezetébe sorolva 2300 kifejezést tartalmaz. 1. KOMMUNIKÁCIÓ Alapvető kifejezések, Üdvözlés, Bocsánatkérés, Kérdés megismétlése, Alapvető kérdések, Elköszönés, Társalgás, Meghívás, Szimpátia kifejezése, Érzelmek, Hibák, Gratulációk. 2. SZÁLLÁS Hotel keresés, Hotel foglalás, Bejelentkezés, Recepció, Szobaszerviz, Mosás, Működtető, Problémák, Üzleti központ, Kijelentkezés. 3. ÉTKEZÉS Étterem keresés, Foglalás, Rendelés, Kiszolgálás, Fizetés, Kínai konyha Pekingi konyha, Shanghai konyha, Szachung konyha, Kantoni konyha, Japán konyha, Thai konyha, Vietnámi konyha, Koreai konyha, Indiai konyha, Francia konyha, Olasz konyha, Mexikói konyha, Nyugati konyha. 4. VÁROSNÉZÉS Idegen országba való beutazás, Idegen ország elhagyása, A repülőgépen, Turista információk, Városnéző körutak, Pénzváltás, Fotózás. 5. KÖZLEKEDÉS, SZÁLLÍTÁS Repülőgép, Hajó, Vasút, Földalatti, Taxi, Busz, Személyautó, Térképek. 6. SZÓRAKOZÁS Rekreáció, Bar, Night Club, Karaoke, Disco, Szauna, Fürdő, Casino. 7. VÁSÁRLÁS Üzlet keresése, Vásárlás, Alku, Fizetés, Ruházat/A szabónál. 8. VÉSZHELYZET Segítségkérés, Elveszett/Ellopták, Betegség/Baleset, Tünetek/Betegségek, Kórház, Gyógyszertár. 9. TÁVKÖZLÉS Levelezés, Telefon. 10. ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ Találkozó, Fizetési feltételek, Hitelgarancia (L/C), Szállítási dokumentumok, Általános Kereskedelmi Feltételek, Interjú. 11. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Számok, Idő, Dátum, Hónapok, Színek, Alakzatok, Pozíciók, Egységek. 12. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Időjárás, Földrajz, Országok, Városok, Üdülőhelyek, Növények, Állatok, Rovarok. 13. ÉLETMÓD Lakás, Elektromos berendezések, Bútorok, Alvás, Ruházat, Cipő, Fejfedő, Anyagok, Méretek, Kozmetikumok, Bőrápolás, Ékszerek és kiegészítők, Szuvenírek, Irodai berendezések, Telekommunikációs eszközök, Szerszámok. 14. ÉLELMISZER Üdítőitalok, Hús, Zöldség, Tenger gyümölcsi, Alapvető élelmiszerek, Snack-ek, Főzés, Tartósítás, Kínai desszertek, Nyugati desszertek, Kínai snack-ek,

22 Nyugati snack-ek, Alkoholos italok, Terítés. 15. AZ EMBER Család, Oktatás, Foglalkozás, Házasság, Rasszok, Vallás, Társadalom, Ünnepek, Zodiákus jegyek, Zene, hangszerek, A kínai év, kínai naptár. 16. SPORT Labdajátékok, Vízi sportok, Egyéb sportok, Sportágakban használt kifejezések, Úszás, Golf. 1. Nyomja meg a [menu] gombot majd a 2-t a Kifejezések menüpontba való belépéshez, a kijelzőn a főkategóriák (Kommunikáció, Szállás stb.) jelennek meg. 2. A Fel/Le ( )gombok segítségével léptessen a kívánt kategóriára pl. Üzleti kommunikáció. Az (ENTER) megnyomásával léphet be a menüpontba. 3. A kategórián belül 6 fejezetet talál. 4. A Fel/Le ( ) gombok segítségével választhat a fejezetek között, pl. Szállítási dokumentumok. Az [enter] megnyomásával az alábbi jelenik meg a kijelzőn: 5. Nyomjon meg egy számbillentyűt a kifejezés egy másik nyelvre történő lefordításához. 6. A Jobb/Bal ( ) vagy a (SHIFT ) gombok segítségével léptethet az előző vagy a következő kifejezésre. A BESZÉD FUNKCIÓ HASZNÁLATA 1. Nyomja meg az F1 -t a kijelző felső sorában megjelenített nyelv meghallgatásához, vagy nyomja meg az F2 -t az alsó sorban szereplő nyelv meghallgatásához. Pl. Ha angol beviteli módban a bookshop szót gépelte be, nyomja meg az [ENTER]-t a fordítás megjelenítéséhez. (Jelen példában német nyelvű a fordítás).

23 Nyomja meg az F1 -t a szó helyes angol kiejtésének lejátszásához, vagy nyomja meg az F2 -t a német fordítás meghallgatásához. A 0 ötszöri megnyomásával a japán fordítást jelenítheti meg a képernyőn: 本 屋, és az F2 megnyomásával a japán kiejtést hallgathatja meg. 2. A beszédhang hangerejének szabályozásához nyomja meg az [enter]-t, majd a Jobb/Bal ( ) gombok segítségével állíthatja be a kívánt hangerőt. A beállítást az [enter] megnyomásával hagyhatja jóvá, és a készülék visszatér a fordítás menübe. A magas hangerő kültéri használathoz is megfelelő. A közepes hangerő az átlag felhasználó számára beltéri használatra alkalmas. A legjobb hatékonyság eléréséhez fülhallgató használatát javasoljuk (választható kiegészítő a készülékhez). 3. A kifejezések fordításainak meghallgatásához hasonlóan járjon el mint a szavak esetében. Nyomja meg az F1 -t az adott kifejezés forrásnyelven történő lejátszásához, és nyomja meg az F2 -t a fordítás helyes kiejtésének meghallgatásához. 4. Ha a <Shift> felirat megjelenik a képernyőn, nyomja meg a <Shift> gombot majd az [F1] vagy [F2-t a folyamatos lejátszáshoz. A szótárgép folyamatosan olvassa a képernyőn látható szavakat és fordításait. Az összes fordítás lejátszása után automatikusan a következő szóra és fordításaira ugrik. A folyamatos felolvasó üzemmód szavak és kifejezések esetében egyaránt használható, és egy tetszőleges gomb megnyomásával megállítható. A Kedvencek menü használata Lépjen be a Kedvencek Favorites menüpontba. Ha korábban nem másolt bele tartalmat, a Favorites No Recode! (Kedvencek üres) felirat jelenik meg. 1. Új tartalom felvétele a Kedvencek közé: A Szavak, Kifejezések és az Oxford szótár esetében egyaránt használható a funkció. A [SPACE] gomb megnyomásával másolhatja a kívánt tartalmat a Kedvencek közé. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. Az Y megnyomásával jóváhagyhatja a felvételt, az N megnyomásával elvetheti azt. 3. Lépjen be a Kedvencek menübe, a kijelzőn az alábbi jelenik meg (példa már korábban bevitt tartalmak esetére):

24 4. A Fel/Le ( ) vagy a (shift+ ) gombok segítségével válasszon ki egy tetszőleges szót/kifejezést, és az [ENTER] megnyomásával megtekintheti a tartalmat: 5. Egy szó/kifejezés törléséhez léptessen az adott tartalomhoz a listában, és az [F1] gomb megnyomásával törölje. Az [F2] megnyomásával az összes adatot törli. Az Előzmények menüpont használata 1. Az Előzmények ( History ) menübe való belépésnél a kijelző az alábbit mutatja: 2. A Fel/Le gombok segítségével válassza ki a megtekinteni kívánt tartalmat és az ENTER megnyomásával beléphet a részletekbe. 3. Egy adott tartalom törléséhez léptessen a listában a kiválasztott szóra/kifejezésre és az [F1] megnyomásával törölje azt. Az [F2] megnyomásával az összes adatot törli. A Memória használata A menüpont a szótárgép által használt mind az 52 nyelven elérhető. A Beállítások (SETUP) menüben állítsa be a kívánt nyelvet a korábban ismertetett módon. 1. Adatbevitel 1.1 Nyomja meg a [MENU] gombot majd a Le ( ) gomb segítségével léptessen a Memória (Memo) menüpontig, és nyomja meg az [ENTER]-t. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

25 1.2 Gépeljen be egy tetszőleges címet: 1.3 Nyomja meg az [enter]-t majd adjon hozzá egy tetszőleges tartalmat: Az [ENTER] megnyomásával elmentheti az információt. 2. Adat visszakeresése 2.1 Lépjen be a Memóriába, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Az F1 (Find, Keresés) megnyomása után gépelje be a megtekinteni kívánt címet. 2.3 A (shift+ ) gomb megnyomásával láthatja a megelőző vagy következő tartalmat. A cím ( Title ) menüpontban nyomja meg a (shift+ ) gombot a legelső rögzített adat megtekintéséhez. 3. Adat szerkesztése 3.1 Lépjen be a Memóriába:

26 3.2 Az F1 (Find, Keresés) gomb megnyomásával keresse meg a módosítani kívánt címet. 3.3 Az F1 gomb megnyomásával a kurzor az első betűnél villogni kezd. 3.4 A Jobb/Bal ( ) gombok segítségével léptessen a szerkeszteni kívánt szövegrészig, hajtsa végre a módosítást. Nyomja meg a [SHIFT] gombot, amikor a SHIFT felirat a kijelzőn megjelenik, és a Bal ( )gomb megnyomásával törölheti az adott karaktert. Az [ENTER] megnyomásával a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.5 Az Y megnyomásával jóváhagyja a módosítást. 4. Adat törlése 4.1 Lépjen be a Memóriába:

27 4.2 Fent ismertetett módon keresse meg a törölni kívánt tartalmat majd nyomja meg az F2 (Clear, törlés) gombot, a kijelzőn az alábbi kérdés jelenik meg (Törli: I/N?): 4.3 A parancs végrehajtása után a készülék a következő tartalomra léptet. ** Az összes tartalom törléséhez az F2 gombot a címeket <Title> tartalmazó kijelzőnél nyomja meg. 4.4 Az összes memória tartalom törlése után az alábbi felirat jelenik meg (Memória üres): Helyi idő/világidő/naptár 1. Helyi idő 1.1 Lépjen be a főmenübe [menu], és válassza a 6. menüpontot, Local Time Helyi idő, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 1.2 Az ikon jelenti a helyi időt. 1.3 Az F1" vagy F2 megnyomásával a Naptár és a Világidő is megjeleníthető.

28 2. Világidő 2.1 A Helyi idő menüpontnál nyomja meg az F2 -t vagy a Le gomb segítségével léptessen a Világidő funkcióhoz. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Az ikon jelenti a világidőt. A Fel/Le ( ) ( ) gombok segítségével keresse meg a beállítani kívánt várost vagy üsse be a városnév első betűjét. A kijelzőn megjelenik a városnév. 2.3 Az F2 megnyomásával visszatérhet a helyi idő menüponthoz. 3. Naptár 3.1 A Helyi idő menüpontnál nyomja meg az F2 -t vagy a Le gomb segítségével léptessen a Naptár funkcióhoz. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.2 A napok között a Jobb/Bal ( );a hónapok között a Fel/Le ( ) gombok segítségével léptethet. 3.3 Az F2 megnyomásával visszatérhet a helyi idő menüponthoz. Az Ébresztőóra funkció használata Lépjen be a főmenübe [MENU], a (Shift + ) gombok kétszeri megnyomásával léptessen a következő képernyőre. Nyomja meg a D-t. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

VOCAL-40L. Használati utasítás

VOCAL-40L. Használati utasítás VOCAL-40L 40 nyelvő beszélı szótárgép Használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az elsı használat elıtt javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást a biztonságos használat érdekében.

Részletesebben

M o n o R a i n automata mágnesszelep

M o n o R a i n automata mágnesszelep M o n o R a i n automata mágnesszelep Kezelési és beállítási javaslatok 1 belső menettel, vagy ¾ külső menettel Bevezetés Köszönjük, hogy ezt az automata szelepet választotta. Programozás előtt gondosan

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Felhasználói kézikönyv 2 MŰKÖDÉS Hívások fogadása és a kép átadása Egy hívás fogadásakor a videó kaputelefon cseng a beállított dallamon.

Részletesebben

1. A berendezés programozása

1. A berendezés programozása 1. A berendezés programozása Az OMRON ZEN programozható relék programozása a relé előlapján elhelyezett nyomógombok segítségével végezhető el. 1. ábra ZEN vezérlő előlapja és a kezelő gombok Ha a beállítások

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Basic RK 100 Árszorzós Mérleg

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Basic RK 100 Árszorzós Mérleg FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Basic RK 100 Árszorzós Mérleg ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓ... 3 TÁRÁZÁS... 3 TÁRA RÖGZÍTÉSE.... 3 KÉZI TÁRÁZÁS... 3 KÉZI NULLAFOGÁS.... 3 EGYSZERŰ ÁRSZORZÁS... 3 EGYSÉGÁR RÖGZÍTÉSE... 3

Részletesebben

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás Weierwei Viv 1000 Használati utasítás verzió Robika1001 weierwei v 1000 HU 1 Első Lépések Antenna : Ha összeszereltük a rádiót, ellenőrizzük hogy megfelelően a helyére csatlakoztattuk e az antennát. Rádió

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CDX-303 Fejbeszélős telefonkészülék 1.Bevezetés Köszönjük a legújabb, hívásazonosító funkcióval ellátott telefonunk megvásárlását. Ez a kézikönyv segít a telefon minél előbbi megismerésében.

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató STRONG SRT 50. Megtalálja a választ minden kérdésre az STRONG SRT 50 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

ConCorde sphone 3100 Használati útmutató

ConCorde sphone 3100 Használati útmutató JELLEMZŐK: Nagy gombok Egyszerű menü SOS gomb (hívás és SMS) Zseblámpa funkció Színes kijelző Kamera Vészhívás funkció ConCorde sphone 3100 Használati útmutató A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA 1). Hangszóró 2). Kijelző

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4 VDT25/D4 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1.. Monitor és funkciók...3 2.. Monitor felszerelése...3 3.. Főmenü...4

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BILLENTYŰZET 1) ON/OFF gomb: a mérleg ki- és bekapcsolása 2) TARE gomb: tárázás/nullázás 3) MODE gomb: mértékegység váltás MŰSZAKI PARAMÉTEREK 1) Méréshatár: 60.00kg

Részletesebben

GLOBAL 210 11 nyelvő szótárgép

GLOBAL 210 11 nyelvő szótárgép GLOBAL 210 11 nyelvő szótárgép Ideális társ: - nyelvtanuláshoz - utazáshoz - üzletembereknek Használati útmutató ÜZEMELTETÉSI MEGJEGYZÉSEK Köszönjük, hogy a mi GLOBAL 210 szótárgépünket választotta. Az

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Fontos biztonsági figyelmeztetések 1) Olvassa el ezeket az utasításokat! Figyelem! FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

1601-12. = "fel" = KI / BE = OK. = Hőmérséklet. = "le" = Kezdési idő. = Szaunázási idő. = Szaunavilágítás. = programgombok. = Szellőzés 314 SYRA 3 A

1601-12. = fel = KI / BE = OK. = Hőmérséklet. = le = Kezdési idő. = Szaunázási idő. = Szaunavilágítás. = programgombok. = Szellőzés 314 SYRA 3 A 1601-12 = KI / BE = Hőmérséklet = Kezdési idő = Szaunázási idő = Szaunavilágítás = Szellőzés OK 1 2 3 4 = "fel" = OK = "le" = programgombok 314 SYRA 3 A RAMOZÁS ELŐVÁLASZTÁS KI/BE KAPCS.BENYOMNI HÁTTÉRVILÁGÍTÁS

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott ASC típusú digitális mérleghez. Kérjük, a mérleg

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +3670-418- 9207.

Részletesebben

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás.

ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. ElektrO-ParT elektronikai alkatrész nyilvántartó program leírás. 1. ábra A program, indítás után az 1. ábra szerint fog megjelenni. Ebben az ablakban tudunk új alkatrészt felvinni vagy meglévőt módosítani.

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA IMMERSION CELSIUS 1.0 BEVEZETÉS Köszönjük, hogy megvásárolta az Immersion CELSIUS-t. Ez a modern és kifinomult szerkezet sokkal biztonságosabbá és élvezetesebbé

Részletesebben

DORO PRIMO 365 Használati útmutató

DORO PRIMO 365 Használati útmutató DORO PRIMO 365 Használati útmutató 1 1. Bal gyorsgomb: Belépés a főmenübe 2. Jobb gyorsgomb: Telefonkönyv megnyitása 3. Hívó gomb: Hívásindítás, hívásfogadás, belépés a híváslistába 4. Hívás vége: Hívás

Részletesebben

Aastra 6757i készülék kezelőszervei

Aastra 6757i készülék kezelőszervei Aastra 6757i készülék kezelőszervei Hívás kezdeményezése Emelje föl a kézibeszélőt, VAGY nyomja meg a kihangosító gombot VAGY a megfelelő vonali (L1-L4) gombot kihangosított híváshoz, írja be a telefonszámot

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

Ultrahangos távolságmérő. Modell: JT-811. Használati útmutató

Ultrahangos távolságmérő. Modell: JT-811. Használati útmutató Ultrahangos távolságmérő Modell: JT-811 Használati útmutató I. Funkciók 1) A mérés angolszász/metrikus mértékegységekben 2) Lehetőség van a kezdeti mérési pont kiválasztására 3) Adatrögzítés/adatok előhívása

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató www.concorde.hu Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD20 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Beltéri egység VDT 27W. VDT-27 Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Beltéri egység VDT 27W. VDT-27 Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT 27W VDT-27 Leírás v1.0.pdf Tartalom 1. Elővigyázatossági felhívások... 3 2. Műszaki adatok... 4 3. Készülék részei és funkciói... 4 4. Felszerelés fali

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott WDP típusú digitális mérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott WDP típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott WDP típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott WDP típusú digitális mérleghez. Kérjük, a mérleg

Részletesebben

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás

www.testiny.hu Mark-X Használati utasítás Mark-X Használati utasítás Kérjük, hogy a készülék használata előtt figyelmesen olvassa el a használati utasítást. Az Alcovisor Mark X digitális alkoholszonda elektrokémiai érzékelőt használva határozza

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Monitor működése...4 4. Hívás és Zárnyitás működése...5 5. Csengőhang beállítás...6 6. Monitor időidőzítés...6

Részletesebben

Rövid kezelési útmutató

Rövid kezelési útmutató Rövid kezelési útmutató igo Navigation SzülinApp Android telefon navigációs szoftver magyar 2015 február 1.0 ver. Kezdeti beállítások 1. Válassza ki a kívánt nyelvet, majd a kiválasztás megerősítéséhez

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. F-sorozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. F-sorozat 1 A MÉRLEG LEÍRÁSA tálca Ki/Be gomb nulla kijelző tára kijelző NET stabil súly kijelző LCD vízszintjelző direkt memória billentyűk numerikus billentyűzet beállító gomb és kommunikációs csatlakozó TELECOM

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG

CMP-VOIP80. VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP telefon + vezeték nélküli DECT telefon ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska

Részletesebben

Lapműveletek. Indítsuk el az Excel programot és töröljük ki a Munka1 nevű munkalapot!

Lapműveletek. Indítsuk el az Excel programot és töröljük ki a Munka1 nevű munkalapot! Bevezetés Ebben a fejezetben megismerkedünk az Excel munkalapjainak beszúrásával, törlésével, másolásával, valamint áthelyezésével, illetve csoportos kezelésével. Képesek leszünk különböző munkafüzetek

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

ER Kereskedelmi. mérleg ÁRSZORZÓ MÉRLEG HASZNÁLATI UTASÍTÁS

ER Kereskedelmi. mérleg ÁRSZORZÓ MÉRLEG HASZNÁLATI UTASÍTÁS ÁRSZORZÓ MÉRLEG ER Kereskedelmi mérleg HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK....................................... 3 KIJELZÔ................................................ 4 A kijelzô..............................................

Részletesebben

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal

Szülői modul. Belépés a TANINFORM rendszerbe. Főoldal Szülői modul Belépés a TANINFORM rendszerbe Belépni vagy a bogim.hu oldalon elhelyezett linkre való kattintással vagy a https://start.taninform.hu/application/start?intezmenyindex=032552 cím böngészőbe

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig

ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig Rosslare AC-B31 ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig Telepítési és kezelési utasítás: Három működési mód (normál, kiiktatott, biztonsági) Kód keresési funkció a programozáskor

Részletesebben

1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL

1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL 1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL Nyomógomb panel eloxált alumíniumból, 12 gombos kezelővel és 4 számjegyes kijelzővel. Lehetővé teszi max. 255 hívás létrehozását és elküldését

Részletesebben

ContractTray program Leírás

ContractTray program Leírás ContractTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy szerződéshez tartozó határidő elmulasztásának komoly gazdasági következménye lehet. Éppen ezért a Szerződés kezelő program főmenü ablakában a

Részletesebben

AquaLingua. Felhasználói Segédlet

AquaLingua. Felhasználói Segédlet AquaLingua Felhasználói Segédlet Bevezetés Kezdés témaválasztással Kezdés kereséssel Kép megtekintése 1/7 Bevezetés Az AquaLingua weboldal lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy címkékkel ellátott

Részletesebben

A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója

A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója A KVDST410 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója Műszaki adatok Mérési tartomány: (-33...+500) C Pontosság: max. a mért érték ±2 %-a, ill. ±2 C (amelyik nagyobb) Felbontás: 0,1 C (200 C felett 1

Részletesebben

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz

Rövidített használati útmutató Ability központokhoz Rövidített használati útmutató Ability központokhoz A kezelőegység jelzései A védett objektum állapotának kijelzése K: Riasztó kikapcsolva B: Riasztó bekapcsolva (minden zóna éles) M: Éjszakai mód bekapcsolva

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Az autorizáció részletes leírása

Az autorizáció részletes leírása Az autorizáció részletes leírása 1. REGISZTRÁCIÓ ÉS FELTÉTELEI 1.1 Regisztráció Az Autorizációs kérés előtt a szervezetnek vagy a magánszemélynek regisztráltatnia kell magát. A regisztrációs lapon megadott

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

PÉNZTÁRKÖNYV PROGRAM

PÉNZTÁRKÖNYV PROGRAM PÉNZTÁRKÖNYV PROGRAM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS Simon István & Bauer Mihály Tel. : ( 99) / 317 327 (30) / 297-4900 - 1 - TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS PROMRAMKEZELÉSI LEÍRÁS ----------------------------------------------------------------------

Részletesebben

www.testiny.hu KX6000S Használati utasítás professzionális digitális alkoholszonda NE VEZESSEN HA ISZIK!

www.testiny.hu KX6000S Használati utasítás professzionális digitális alkoholszonda NE VEZESSEN HA ISZIK! KX6000S professzionális digitális alkoholszonda Használat előtt olvassa el a használati utasítást. A mért értékek tájékoztató jellegűek. Kizárólag alkáli elemet használjon NE VEZESSEN HA ISZIK! Használati

Részletesebben

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület

A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület GroupWise WebAccess Alap-illesztőfelület gyorskalauz 8 Novell GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület Gyorskalauz www.novell.com A GroupWise WebAccess Alapillesztőfelület használata Miután a rendszergazda

Részletesebben

Regisztrációs és felhasználói beállítások www.d-lab.hu

Regisztrációs és felhasználói beállítások www.d-lab.hu Determination Laboratory Consulting Kft. Adószám: 11708379-2-02 Cg.: 02-09-075186 Baranya H-7771 Palkonya Fő utca 109. www.d-lab.hu info@d-lab.hu Mobitel: +36 30 445 8932 Regisztrációs és felhasználói

Részletesebben

Használati útmutató LORUS digitális karórához Cal: Z019

Használati útmutató LORUS digitális karórához Cal: Z019 Használati útmutató LORUS digitális karórához Cal: Z019 Az óra jellemzői: 1. Automatikus naptár beállítás 2011 és 2099 között (év, hónap, nap, óra, perc, másodperc) 2. 12/24 órás kijelzés 3. Stopper: 23

Részletesebben

HP Media távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

HP Media távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató HP Media távirányító (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai

Részletesebben

DebitTray program Leírás

DebitTray program Leírás DebitTray program Leírás Budapest 2015 Bevezetés Egy-egy kintlévőséghez tartozó határidő elmulasztásának komoly következménye lehet. Éppen ezért a Kintlévőség kezelő program főmenü ablakában a program

Részletesebben

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N97_mini (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N97_mini készülékre. Az alkalmazás

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ 0.1v. GYŰJTŐI TÉGLÁK LISTÁZÁSA A listázó elérése menüből: Téglák/Gyűjtői téglák Mielőtt lekérnénk egy listát, lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására a Listázás keretrészen

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és

Részletesebben

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv

OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv OPEL INSIGNIA Infotainment kézikönyv Tartalom Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 111 Touch R700 / Navi 900 Bevezetés... 6 Alapvető műveletek... 15 Rádió... 48 CD lejátszó... 54 Külső

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

1.A. feladat: Programablakok

1.A. feladat: Programablakok 1.A. feladat: Programablakok Nyisd meg sorban a Sajátgép mappát, Hálózatok mappát, indítsd el az Internet Explorer programot. Ehhez kattints kettőt mindegyik asztalon lévő ikonjára. Ha egy ablak teljes

Részletesebben

18. Szövegszerkesztők

18. Szövegszerkesztők 18. Szövegszerkesztők A szövegszerkesztés olyan számítógépes művelet, amelynek során később nyomtatásban megjelenő szövegegységeket, dokumentumokat hozunk létre, majd azokat papírra kinyomtatjuk. A különböző

Részletesebben

BCSD. Kezelési útmutató. Botond u. 10.

BCSD. Kezelési útmutató. Botond u. 10. BCSD Kezelési útmutató 6800, Hódmezővásárhely Botond u. 10. Tel.:+36/705398342 Web:www.iparimerlegek.hu E-mail: iparimerlegek@iparimerlegek.hu Tartalomjegyzék 1 Bevezető... 2 1.1 Műszaki paraméterek...

Részletesebben

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató

Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013. Használati útmutató Közoktatási Statisztika Tájékoztató 2012/2013 Tartalomjegyzék 1. Technikai információk... 2 2. Publikus felület... 2 2.1 Bejelentkezés... 2 2.2 Összesítés... 3 2.2.1 Statisztikai tábla megtekintése...

Részletesebben

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre

Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre Sony Ericsson X8 (Xperia) (RoadSync) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével állíthatja be a Virtualoso email levelezést Sony Ericsson X8 készülékre. Az alkalmazás beállítását

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. GCR 300CX digitális vevőkészülékhez

Felhasználói kézikönyv. GCR 300CX digitális vevőkészülékhez Felhasználói kézikönyv GCR 300CX digitális vevőkészülékhez Mire szolgál a Set Top Box? A korszerű digitális jelfeldolgozási technológia eredményeit magában foglaló vevőkészülék lehetővé teszi, hogy jobb

Részletesebben