Használati útmutató TULAJDONSÁGOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Használati útmutató TULAJDONSÁGOK"

Átírás

1 Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük a szótárgép használata sok hasznos órát szerez az Ön számára. A készülék zavartalan használata érdekében az alábbiak betartását javasoljuk: 1. A szótárgépet védje az extrém hőmérsékleti hatásoktól, portól, nedvességtől. 2. A készülék precíziós gyártmány. Ne tegye ki erős mechanikai behatásoknak (pl. rázkódás, ütés, leejtés). 3. Puha, száraz anyaggal tisztítsa a készüléket. Ne használjon tisztítószereket vagy nedves anyagokat. 4. Soha ne próbálja saját kezűleg szétszerelni, megjavítani a készüléket és kiegészítőit. Őrizze meg a használati útmutatót. TULAJDONSÁGOK nyelvű szótárgép. 2. Beépített emberi beszédhang nyelvű kezelési menürendszer, a nyelvek bármelyike választható forrásnyelvként. 4. A készülék tartalmazza az Új Oxford Amerikai Szótárat (New Oxford American Dictionary). 5. Előzmények menüpont a 99 db utoljára megtekintett szóval/kifejezéssel. 6. Kedvencek menüpont, mely 99 db szó/kifejezés tárolására alkalmas. 7. Beépített memória számjegyű, memóriaműveletek, százalékszámítás és általános számtani műveletek végzésére alkalmas számológép. 9. Helyi idő és dátum megjelenítése, ébresztőóra funkció. Választható amerikai vagy angol dátumformátum, 12/24 órás időformátum, nyári időszámítás. 10. Világidő funkció a világ 360 nagyvárosának helyi dátum/idejével. 11. Pénznem átváltó funkció 8 választható pénznemmel. 12. Mértékegység átváltó funkció 8 választható mértékegység párral. 13. FM rádió. 14. Beépített játékok árnyalatban sötétíthető kijelző. 16. Jelszó megadása a memória védelmére x120 képpontos grafikus kijelző. 18. Energiatakarékos automatikus leállás 1 és 15 perc közötti állítható időtartammal. Az elemek behelyezése A szótárgép 2xAAA elemmel működik. Ha az elemek töltöttsége lecsökken, a kijelzőn az < > ikon jelenik meg. Ez esetben mihamarabb cserélje ki az elemeket. Az üzemidő az elemek minőségétől függ. Tanácsok a kezeléshez: Legalább 3 havi rendszerességgel cserélje az elemeket. Ügyeljen az elemek polaritására.

2 Ne használjon különböző típusú elemeket. Ne használjon új és használt elemeket egyszerre. Ne hagyja a lemerült elemeket a készülékben. Az elemek cseréje Kapcsolja ki a készüléket. Az elemcsere során ne nyomja meg a készülék gombjait. Csúsztassa le az elemtartó fedelét. Cserélje ki az elemeket, ügyeljen a megfelelő érintkezésre és polaritásra. Helyezze vissza az elemtartó fedelét. A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA.

3 1.ON/OFF : Ki/bekapcsolás: Tétlenség esetén adott idő után a készülék automatikusan kikapcsol. A Beállításokban (Set Up Mode) 1 és 15 perc közötti időtartamot adhat meg. 2. REC : Felvétel gomb: Megnyomásával 16 másodperces hangfelvételt készíthet azonnali mentésre vagy a tanulás segítésére. 3. PLAY : Lejátszás gomb: A készített hangfelvétel lejátszása. 4. Enter: a) Fordítás megkezdése Fordító módban. b) Adat tárolása a Memóriában. c) Beállítás megerősítése a Beállításokban. d) Fordító módban nyomja meg a hangerő szabályozásához. 5. F1: Funkció billentyű 1; nyomja meg a lista szerinti funkciók aktiválásához. 6. F2: Funkció billentyű 2, fentihez hasonló módon. 7. Back: Vissza gomb; visszatérés az előző képernyőhöz. 8. MENU : Belépés a főmenübe. 9. Shift: a) A billentyűn szereplő elsődleges karaktertől különböző, további karakter bevitele.

4 b) A Shift gomb, majd a gombok megnyomása a Page Up/Down (oldalon belül fel/le lapozás) gomb használatával egyenlő. 10. Space: a) Szóköz. b) Szótár vagy Kifejezések módban a tartalmat a Kedvencek menübe másolja. 11. IDEGENNYELVI GOMBOK: a) Nyelv kiválasztása. (Néhány gomb alatt két idegen nyelv is szerepel, nyomja meg egyszer az egyik, kétszer a másik nyelv kiválasztásához) b) Fordítás indítása. c) Számológép módban numerikus funkciók elérése. 12. a) BS-BACKSPACE. Utolsó bevitel kitörlése. b) Szerkesztés módban, Bal gombként, a kurzor balra mozgatása. c) Szerkesztés módban, Fel gombként, a kurzor felfelé mozgatása. d) Szerkesztés módban, Jobb gombként, a kurzor jobbra mozgatása. e) Szerkesztés módban, Törlés gomb, adott betű kitörlése. f) Szerkesztés módban, Le gombként, a kurzor lefelé mozgatása. Funkció billentyűk A szótárgép funkció billentyű kezelőrendszere a mobiltelefonokéhoz hasonló. 2 funkció billentyű csoport található a készülék kijelzője alatt, melyek fekete hátterűek. Ezek kiosztása: A KIJELZŐ SZIMBÓLUMAI

5 Nagybetűs bevitel (Caps Lock). Accent Kiejtési mód jelzése. Shift gomb megnyomásának jelzése. A készülék le van zárva, adja meg a jelszót. Ébresztőóra aktiválva. Billentyűhang bekapcsolva. Alacsony akkumulátor feszültség. PAGE UP vagy PAGE DOWN billentyűk: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. Bal/Jobb gombok: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. Fel/LE gombok: tovább lapozás, ill. választás a különböző lehetőségek között. A KÉSZÜLÉK MŰKÖDTETÉSE Kezdés előtt figyelmesen olvassa végig a használati útmutatót a lépések pontos követése érdekében. Őrizze meg az útmutatót. Kapcsolja be a szótárgépet az <ON/OFF> gomb megnyomásával. A készülék abban az üzemmódban indít, melyet legutoljára használt (ha Ön utoljára a számológép funkciót használta, a készülék számológép módban indít). A szótárgép automatikusan kikapcsol meghatározott időtartamú tétlenség után. Az

6 időtartam 1 és 15 perc között adható meg. Lépjen be a Beállításokhoz (SET UP), az 5-ös menüpontba (automatikus leállás), innen beállíthatja a kívánt időtartamot 1 és 15 perc között. Beállítások: SET UP A szótárgép alapbeállításainak megváltoztatása. A szótárgép menürendszerében számos menüpont közül választhat. Nyomja meg a [MENU] gombot, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg a Page Down (Shift ) gombot a további menüpontok megtekintéséhez: Nyomja meg a <G>-t a Beállítások (SET UP) kiválasztásához. A képernyőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg az 1-8 gombok egyikét vagy az [ENTER]-t a beállítani kívánt funkció kiválasztásához. 1. Időbeállítás 1.1 Időbeállítás Nyomja meg az <1>-t az idő beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

7 1.1.2 Nyomja meg az <1>-t vagy az [ENTER]-t az idő beállításához. A kijelző ekkor a helyi időt mutatja. A kijelző bal alsó sarkában megjelenik a ikon, mely a helyi idő jelzése. A világ 360 nagyvárosa közül választhat a helyi idő beállításához A Fel ( ) vagy Le ( ) gombok segítségével kereshet a városnevek között, vagy üsse be az első betűt, és a készülék megjeleníti az adott betűvel kezdődő összes városnevet. (Pl. a New York városnév megkereséséhez üsse be az N betűt, és a kijelzőn megjelenik az összes N-nel kezdődő városnév). Nyomja meg a Le ( ) gombot míg megjelenik a New York városnév Nyomja meg a Jobb ( ) vagy Bal ( ) gombot a dátum és idő beállításához. Például :30 beállítása: A Jobb gomb ( ) megnyomásával mozgassa a kurzort a hónapra, nyomja meg a Fel vagy Le ( ) gombokat míg a 01 megjelenik Nyomja meg a Jobb ( ) gombot hogy a kurzort a dátumra, évre vagy időre mozgassa, és a fentihez hasonló módon állítsa be a kívánt értéket Az [ENTER] megnyomásával mentse el a bevitt információt, a kijelző visszatér az előző menüponthoz Időformátum Nyomja meg a <2>-t az időformátum beállításához (amerikai formátum: hónap/nap/év, vagy brit formátum: nap/hónap/év; 24 vagy 12 órás óraformátum). A kijelzőn az alábbi jelenik meg: A Bal/Jobb gombok ( ) segítségével végezheti el a módosítást, pl. nyomja meg a

8 Jobb ( ) gombot a nap/hónap megjelenítéséhez. Nyomja meg a Le ( ) gombot majd a Jobb ( )gombot a 12 órás óraformátum beállításához. Az [ENTER] megnyomásával elmentheti a beállítást és visszatérhet az Időbeállítás menüpontba. 1.3 Nyári időszámítás A nyári időszámításra való átálláskor bekapcsolhatja a Nyári idő: Summer Time funkciót, és az aktuális időhöz automatikusan hozzáadódik egy óra Nyomja meg a <3>-t az Időbeállítás menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: Nyomja meg az <1>-t a nyári időszámítás aktiválásához Nyomja meg a <2>-t a nyári időszámítás kikapcsolásához A nyári időszámítás bekapcsolásakor az ikon jelenik meg a helyi idő mellett. 2. Jelszó Lehetősége van a Memóriában tárolt információk jelszóval történő védelmére. Olyan jelszót válasszon, melyre biztosan emlékezni fog, másképp a Memóriában tárolt információk zárolva lesznek, míg egy rendszer újraindítás nem történik. (Nem azonos a készülék ki/bekapcsolásával). 2.1 A Beállítások menüben léptesse a kurzort a Jelszó: Password pontra, nyomja meg az [ENTER]-t, vagy csak nyomja meg a <2>-t a jelszó beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Gépelje be a jelszavát (max. 6 karakter) (pl. A1B2C3), a kijelzőn csillagok jelennek meg: 2.3 Nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn a következő jelenik meg: Lock (Y/N) (Lezárja:

9 igen/nem)? 2.4 Nyomja meg a Y -t (Yes, Igen) a megerősítéshez, vagy a N -t (No, Nem) az elvetéshez. 2.5 Ha a jelszó beállítását választotta, ha legközelebb a Memóriába kíván belépni, be kell gépelnie a jelszót. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.6 A helyes jelszó megadásával beléphet a Memóriába. Ha rosszul adta meg a jelszót, az INVALID, érvénytelen felirat jelenik meg, és újra be kell ütnie a jelszót. 2.7 A jelszó törléséhez lépjen be újra a Password: Jelszó pontba a Beállítások menüben. 2.8 Gépelje be a jelszót, pl. A1B2C3, nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: UNLOCK: Y/N? Feloldás: igen/nem? 2.9 Nyomja meg a Y -t (YES) a feloldás megerősítéséhez, a kijelzőn az UNLOCKED, feloldva, felirat jelenik meg és a készülék visszatér az előző menübe Ha elfelejtette a jelszót, rendszer újraindítást kell végrehajtani. Ez esetben a dátum/időbeállítások törlődnek. Megjegyzés: Ha bármilyen szokatlan jelenséget tapasztal, elvégezheti a rendszer újraindítást. Használjon egy vékony, hegyes tárgyat a rendszer újraindító benyomásához az ábra szerint. 3. Billentyűhang A billentyűhang tetszőlegesen ki/bekapcsolható.

10 3.1 Nyomja meg a <3>-t a billentyűhang beállításához. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.2 Nyomja meg az <1>-t a billentyűhang bekapcsolásához. A kijelzőn az ikon jelenik meg. 4. Kontraszt A kijelző kontrasztja 16 sötétebb/világosabb árnyalatban állítható. 4.1 Nyomja meg a <4>-t a Beállítások menüben, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 4.2 Nyomja meg a Bal ( ) gombot a világosabb, a Jobb ( ) gombot a sötétebb árnyalatok kiválasztásához. 4.3 Az [ENTER] megnyomásával kiválaszthatja a kívánt árnyalatot. 5. Automatikus kikapcsolás 5.1. A szótárgép automatikusan kikapcsol meghatározott időtartamú tétlenség után. Az időtartam 1 és 15 perc között adható meg. Nyomja meg az <5>-t a Beállítások menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 5.2. Az alapbeállítás 5 perc. A Bal ( ) gomb megnyomásával csökkentheti, a Jobb ( ) gomb megnyomásával növelheti az időtartamot. A beállított időtartam a kijelző jobb felső sarkában megjelenik Az [ENTER] megnyomásával elmentheti a beállítást.

11 6. A menü nyelvének beállítása A szótárgép által használt 52 nyelv bármelyike kiválasztható alapértelmezettként. Nyomja meg a <6>-t a menü nyelvének beállításához. Használja a Fel/Le ( ) vagy a (Shift ) gombokat a nyelv kiválasztásához, majd az [ENTER] megnyomásával hagyja jóvá a beállítást. Pl.: English = angol, Deutsch = német, Français = francia, Espaňol = spanyol, Italiano = olasz, Português = portugál, Nederlands = holland, Dansk = dán, Norsk = norvég, Svensk = svéd, Suomi = finn, Eesti = észt, Latviešu = lett Lietuviu = litván, ΡУССКЙЙ = orosz Polski = lengyel, Український = ukrán, Český = cseh, Slovenský = szlovák, Magyar, Românian = román, Srpski = szerb, Hrvatski = horvát, = szlovén, = bolgár, EΛΛHNIKA= görög, Türkçe = török, עברית = héber, = arab, = perzsa, = urdu, = tibeti, = nepáli, = hindi, = malayalam, = szingaléz, = tamil, = bengáli, = burmai, = laoszi, = thai, = kambodzsai Việt = vietnámi, Indonesian = indonéz, Melayu = maláj, Tagalog = fülöp-szigeteki, = kantoni, 上 海 话 = shang-hai, = mongol, = koreai, 日 本 語 = japán, 中 文 =kínai.

12 Jelölje ki a kívánt nyelvet és nyomja meg az [ENTER]-t a megerősítéshez. 7. Hangerő 1. Nyomja meg a <7>-t a Beállítások menüpontban, majd nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. A Bal/Jobb ( ) gombok megnyomásával állíthatja a hangerőt, majd nyomja meg az [ENTER]-t a beállítás mentéséhez. 8. Háttérvilágítás 1. Nyomja meg a <8>-t a Beállítások menüpontban, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. A Fel/Le < > gombok segítségével ki/bekapcsolhatja a háttérvilágítást, majd az

13 [ENTER ] megnyomásával elmentheti a beállítást. A SZÓTÁRGÉP HASZNÁLATA Szavak fordítása 1. Nyomja meg a [menu] gombot, majd nyomja meg az <1>-t a szófordító mód kiválasztásához, a kijelzőn az alábbi jelenik meg (angol mint alapértelmezett forrásnyelv): 2. Ha más nyelvet szeretne választani forrásnyelvként, nyomja meg az idegen nyelvi billentyűk bármelyikét. Pl. Nyomja meg egyszer a <4> -t a lengyel, kétszer az ukrán, háromszor a cseh, négyszer a szlovák, ötször a magyar nyelv kiválasztásához. 3. Nyomja meg az <1>-et az angol nyelvhez való visszatéréshez, majd gépelje be a fordítani kívánt szót, pl. car, nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn a Found: találat felirat jelenik meg. 4. Nyomja meg a Jobb ( ) gombot a következő 18 találat megtekintéséhez. 5. A szó azonnali lefordításához nyomja meg a nyelvi gombokat. Pl. nyomja meg a <9>-t egyszer a thai, kétszer a kambodzsai, háromszor a vietnámi, négyszer az indonéz, hatszor a fülöp-szigeteki fordítás megjelenítéséhez.

14 6. Ha a tartalom hosszabb mint amit a kijelző meg tud jeleníteni, az ikon jelenik meg. Nyomja meg a Le ( ) gombot a továbbolvasáshoz. 7. Nyomja meg a (Shift ) gombot a következő szó megjelenítéséhez. 8. Gépeljen be egy új szót tetszés szerint. 9. Új forrásnyelv kiválasztásához nyomja meg az [ESC] (kilépés) gombot, majd nyomja meg az 1,2,3 stb. nyelvi gombok egyikét az új nyelv kiválasztásához. 10. A készülék szófelismerő funkcióval rendelkezik a ragozó európai nyelvek esetében. Pl. ha azt gépeli be angolul, more beautiful, a szótárgép felismeri a szótőt: beautiful és az alábbi jelenik meg: 11. Ha a begépelt szó nem szerepel az adatbázisban, a no recode felirat jelenik meg a képernyőn. 12. Az európai nyelvek esetén elérhetőek az ábécék a betűk kiejtésével nyomja meg az Ábécé gombot majd az F1-et (Kiejtés gomb) és a kijelzőn megjelennek a különböző ábécék. Megjegyzés: A kiejtés szerinti ábécé csak abban az esetben érhető el, ha az adott nyelv van alapértelmezettként beállítva. Ha akkor nyomja meg a Kiejtés gombot, amikor nem a beviteli nyelv ábécéjén áll, a kijelző nem válaszol. Pl. a) Francia bevitel, Üsse be az a -t, a kijelzőn az 1. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t egyszer, a kijelzőn az 2. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t kétszer, a kijelzőn a 3. ábra jelenik meg. 1. ábra 2. ábra 3. ábra

15 Nyomja meg az F1-t háromszor, a kijelzőn a 4. ábra jelenik meg. Nyomja meg az F1-t négyszer, a kijelzőn az 5. ábra jelenik meg. 4. ábra 5. ábra b) Német bevitel, Üsse be az s -t, a kijelzőn megjelenik: Nyomja meg az F1-t, a kijelzőn megjelenik: 13. Kínai beviteli mód: Két beviteli mód létezik kínai nyelv esetén, a PinYin és a WuBi. Nyomja meg az F1-t a beviteli mód kiválasztásához. Ha a PinYin ( 拼 ) módot választotta, pl. gépelje be: ai, és a kijelzőn megjelenik minden ai fonetikával rendelkező karakter, válassza az elsőt, nyomja meg az 1-es gombot a karakter felvételéhez. A Jobb ( ) gomb megnyomásával több ai fonetikával rendelkező karaktert kereshet. 14. Japán bevitel: Két japán beviteli mód van, az egyik a Katakana, a másik a Roman. Nyomja meg az F1-t a választáshoz. Pl. ha a Roman módszert választotta (ロ 一 マ 字 ), gépelje be pl. akai, nyomja meg az [ENTER]-t, és megjeleníti az angol fordítását: Red.

16 15. Görög bevitel: A szótárgép billentyűzete megegyezik a görög PC billentyűzet kiosztással. Az ábécé gomb megnyomásával egyszerűen megjelenítheti a görög karaktereket. 16. Orosz bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb orosz betű megjeleníthető. Néhány orosz karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 17. Koreai bevitel: Egy koreai betű több karakterből álló csoport. A szótárgép billentyűzete a koreai PC billentyűzet kiosztásával megegyezik. Pl. angol billentyűzeten nyomja meg: 1. az R-t, a K-t, majd az ENTER-t, 2. a W-t, a K-t, a D-t, majd az ENTER-t, 3. végül az ENTER-t, 4. és megjelenik a Patriarch angol szó fordítása. 18. Arab bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb arab karakter egyszerűen elérhető. Néhány arab karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 19. Héber bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb héber karakter egyszerűen elérhető. Néhány héber karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 20. Perzsa bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb perzsa karakter egyszerűen elérhető. Néhány perzsa karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 21. Thai bevitel: Általános szabály a thai kifejezések esetében, hogy férfi beszélő esetében kup kiejtésű tagra végződnek, női beszélő esetében kar -ra. A szótárgép kijelzője és beépített beszédhangja nem tartalmazza ezeket a végződéseket. Javaslatunk hogy a felhasználó az adott helyzetnek megfelelően alkalmazza ezt a szabályt. Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb thai karakter egyszerűen elérhető. Néhány betű megjelenítéséhez, pl.( ) az ábécé gomb ( ) megnyomása után a SYMBOL (F2) gombot is meg kell nyomni.

17 22. Vietnámi bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb vietnámi karakter egyszerűen elérhető. Néhány vietnámi karakter a számbillentyűkön szerepel (pl.: á ), a helyes kiejtés eléréshez nyomja meg a magánhangzó karaktert majd a számbillentyűt. Pl. Nyomja meg az a -t majd az 1 -t az á eléréséhez. 23. Bolgár bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb bolgár karakter egyszerűen elérhető. Néhány bolgár karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 24. Urdu input: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb urdu karakter egyszerűen elérhető. Néhány urdu karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. 25. Tibeti bevitel: A szótárgép beviteli módja megegyezik a hagyományos tibeti írásmóddal. Pl. 1. Nyomja meg az, -t majd nyomja meg a t és a SPACE-t, és a < > karakter jelenik meg. 2. Nyomja meg a j -t és a karakter jelenik meg. 3. Nyomja meg a / -t, majd az u -t, végül a SPACE-t és a < > karakter jelenik meg. 4. Nyomja meg a j -t és a karakter jelenik meg. 5. Nyomja meg az ENTER-t, megjelenik a tibeti szó: < > és az angol fordítása: Apple. 6. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 26. Indiai bevitel: A szótárgép billentyűzete az indiai PC billentyűzet kiosztásával megegyezik.

18 Pl. 1. Nyomja meg az M -t majd az S -t és a < > karakter jelenik meg. 2. Nyomja meg az Y -t és a < > karakter jelenik meg. 3. Nyomja meg az ENTER-t. 4.Megjelenik az indiai < > szó és az angol fordítása: Apple. 5. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 27. Burmai bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb burmai karakter egyszerűen elérhető. Néhány burmai karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 28. Laoszi bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb laoszi karakter egyszerűen elérhető. Néhány laoszi karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT] gombot az adott billentyű megnyomásával egyidőben. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. 29. Kambodzsai bevitel: Az ábécé gomb megnyomásával a legtöbb kambodzsai karakter egyszerűen elérhető. Néhány kambodzsai karakter a számbillentyűkön szerepel, ezek beviteléhez nyomja meg a [SHIFT]/CAPS gombokat (vagy a SHIFT gombot kétszer) az adott billentyű megnyomása előtt. Néhány karakter megjelenítéséhez a SYMBOL (F2) billentyű megnyomására is szükség van. PVC Billentyűzet térképek: Számos ország billentyűzet kiosztásának térképe elérhető a szótárgép billentyűzetére illeszthető formában: arab, burmai, kambodzsai, görög, héber, hindi, japán, koreai, laoszi, perzsa, orosz/bolgár/ukrán (cirill betűs), thai, tibeti, urdu, vietnámi.

19

20 The New Oxford American Dictionary Az Új Oxford Amerikai Szótár Mozgassa a kurzort az Oxford Dict. menüpontig és nyomja meg az [ENTER]-t, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 1. Ebben a menüpontban csak angol szavakat lehet begépelni. A szó bevitele után nyomja meg az [ENTER]-t. A kijelzőn megjelenik az Oxford szótár szerinti szómagyarázat. Pl. a good szóhoz tartozó tartalom:

21 2. Ha a szómagyarázat túl hosszú, a Le ( ) gomb segítségével jelenítse meg a többi tartalmat, ill. a Jobb ( ) gomb megnyomásával léphet át a következő oldalra. A (Shift ) gomb megnyomásával léptethet a megelőző vagy következő szóra. 3. Ha a szótár nem tartalmazza a begépelt szóhoz tartozó leírást, a hozzá legközelebb álló szó magyarázatát jeleníti meg. Kifejezések fordítása A szótárgép 16 kategória 147 fejezetébe sorolva 2300 kifejezést tartalmaz. 1. KOMMUNIKÁCIÓ Alapvető kifejezések, Üdvözlés, Bocsánatkérés, Kérdés megismétlése, Alapvető kérdések, Elköszönés, Társalgás, Meghívás, Szimpátia kifejezése, Érzelmek, Hibák, Gratulációk. 2. SZÁLLÁS Hotel keresés, Hotel foglalás, Bejelentkezés, Recepció, Szobaszerviz, Mosás, Működtető, Problémák, Üzleti központ, Kijelentkezés. 3. ÉTKEZÉS Étterem keresés, Foglalás, Rendelés, Kiszolgálás, Fizetés, Kínai konyha Pekingi konyha, Shanghai konyha, Szachung konyha, Kantoni konyha, Japán konyha, Thai konyha, Vietnámi konyha, Koreai konyha, Indiai konyha, Francia konyha, Olasz konyha, Mexikói konyha, Nyugati konyha. 4. VÁROSNÉZÉS Idegen országba való beutazás, Idegen ország elhagyása, A repülőgépen, Turista információk, Városnéző körutak, Pénzváltás, Fotózás. 5. KÖZLEKEDÉS, SZÁLLÍTÁS Repülőgép, Hajó, Vasút, Földalatti, Taxi, Busz, Személyautó, Térképek. 6. SZÓRAKOZÁS Rekreáció, Bar, Night Club, Karaoke, Disco, Szauna, Fürdő, Casino. 7. VÁSÁRLÁS Üzlet keresése, Vásárlás, Alku, Fizetés, Ruházat/A szabónál. 8. VÉSZHELYZET Segítségkérés, Elveszett/Ellopták, Betegség/Baleset, Tünetek/Betegségek, Kórház, Gyógyszertár. 9. TÁVKÖZLÉS Levelezés, Telefon. 10. ÜZLETI KOMMUNIKÁCIÓ Találkozó, Fizetési feltételek, Hitelgarancia (L/C), Szállítási dokumentumok, Általános Kereskedelmi Feltételek, Interjú. 11. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Számok, Idő, Dátum, Hónapok, Színek, Alakzatok, Pozíciók, Egységek. 12. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Időjárás, Földrajz, Országok, Városok, Üdülőhelyek, Növények, Állatok, Rovarok. 13. ÉLETMÓD Lakás, Elektromos berendezések, Bútorok, Alvás, Ruházat, Cipő, Fejfedő, Anyagok, Méretek, Kozmetikumok, Bőrápolás, Ékszerek és kiegészítők, Szuvenírek, Irodai berendezések, Telekommunikációs eszközök, Szerszámok. 14. ÉLELMISZER Üdítőitalok, Hús, Zöldség, Tenger gyümölcsi, Alapvető élelmiszerek, Snack-ek, Főzés, Tartósítás, Kínai desszertek, Nyugati desszertek, Kínai snack-ek,

22 Nyugati snack-ek, Alkoholos italok, Terítés. 15. AZ EMBER Család, Oktatás, Foglalkozás, Házasság, Rasszok, Vallás, Társadalom, Ünnepek, Zodiákus jegyek, Zene, hangszerek, A kínai év, kínai naptár. 16. SPORT Labdajátékok, Vízi sportok, Egyéb sportok, Sportágakban használt kifejezések, Úszás, Golf. 1. Nyomja meg a [menu] gombot majd a 2-t a Kifejezések menüpontba való belépéshez, a kijelzőn a főkategóriák (Kommunikáció, Szállás stb.) jelennek meg. 2. A Fel/Le ( )gombok segítségével léptessen a kívánt kategóriára pl. Üzleti kommunikáció. Az (ENTER) megnyomásával léphet be a menüpontba. 3. A kategórián belül 6 fejezetet talál. 4. A Fel/Le ( ) gombok segítségével választhat a fejezetek között, pl. Szállítási dokumentumok. Az [enter] megnyomásával az alábbi jelenik meg a kijelzőn: 5. Nyomjon meg egy számbillentyűt a kifejezés egy másik nyelvre történő lefordításához. 6. A Jobb/Bal ( ) vagy a (SHIFT ) gombok segítségével léptethet az előző vagy a következő kifejezésre. A BESZÉD FUNKCIÓ HASZNÁLATA 1. Nyomja meg az F1 -t a kijelző felső sorában megjelenített nyelv meghallgatásához, vagy nyomja meg az F2 -t az alsó sorban szereplő nyelv meghallgatásához. Pl. Ha angol beviteli módban a bookshop szót gépelte be, nyomja meg az [ENTER]-t a fordítás megjelenítéséhez. (Jelen példában német nyelvű a fordítás).

23 Nyomja meg az F1 -t a szó helyes angol kiejtésének lejátszásához, vagy nyomja meg az F2 -t a német fordítás meghallgatásához. A 0 ötszöri megnyomásával a japán fordítást jelenítheti meg a képernyőn: 本 屋, és az F2 megnyomásával a japán kiejtést hallgathatja meg. 2. A beszédhang hangerejének szabályozásához nyomja meg az [enter]-t, majd a Jobb/Bal ( ) gombok segítségével állíthatja be a kívánt hangerőt. A beállítást az [enter] megnyomásával hagyhatja jóvá, és a készülék visszatér a fordítás menübe. A magas hangerő kültéri használathoz is megfelelő. A közepes hangerő az átlag felhasználó számára beltéri használatra alkalmas. A legjobb hatékonyság eléréséhez fülhallgató használatát javasoljuk (választható kiegészítő a készülékhez). 3. A kifejezések fordításainak meghallgatásához hasonlóan járjon el mint a szavak esetében. Nyomja meg az F1 -t az adott kifejezés forrásnyelven történő lejátszásához, és nyomja meg az F2 -t a fordítás helyes kiejtésének meghallgatásához. 4. Ha a <Shift> felirat megjelenik a képernyőn, nyomja meg a <Shift> gombot majd az [F1] vagy [F2-t a folyamatos lejátszáshoz. A szótárgép folyamatosan olvassa a képernyőn látható szavakat és fordításait. Az összes fordítás lejátszása után automatikusan a következő szóra és fordításaira ugrik. A folyamatos felolvasó üzemmód szavak és kifejezések esetében egyaránt használható, és egy tetszőleges gomb megnyomásával megállítható. A Kedvencek menü használata Lépjen be a Kedvencek Favorites menüpontba. Ha korábban nem másolt bele tartalmat, a Favorites No Recode! (Kedvencek üres) felirat jelenik meg. 1. Új tartalom felvétele a Kedvencek közé: A Szavak, Kifejezések és az Oxford szótár esetében egyaránt használható a funkció. A [SPACE] gomb megnyomásával másolhatja a kívánt tartalmat a Kedvencek közé. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2. Az Y megnyomásával jóváhagyhatja a felvételt, az N megnyomásával elvetheti azt. 3. Lépjen be a Kedvencek menübe, a kijelzőn az alábbi jelenik meg (példa már korábban bevitt tartalmak esetére):

24 4. A Fel/Le ( ) vagy a (shift+ ) gombok segítségével válasszon ki egy tetszőleges szót/kifejezést, és az [ENTER] megnyomásával megtekintheti a tartalmat: 5. Egy szó/kifejezés törléséhez léptessen az adott tartalomhoz a listában, és az [F1] gomb megnyomásával törölje. Az [F2] megnyomásával az összes adatot törli. Az Előzmények menüpont használata 1. Az Előzmények ( History ) menübe való belépésnél a kijelző az alábbit mutatja: 2. A Fel/Le gombok segítségével válassza ki a megtekinteni kívánt tartalmat és az ENTER megnyomásával beléphet a részletekbe. 3. Egy adott tartalom törléséhez léptessen a listában a kiválasztott szóra/kifejezésre és az [F1] megnyomásával törölje azt. Az [F2] megnyomásával az összes adatot törli. A Memória használata A menüpont a szótárgép által használt mind az 52 nyelven elérhető. A Beállítások (SETUP) menüben állítsa be a kívánt nyelvet a korábban ismertetett módon. 1. Adatbevitel 1.1 Nyomja meg a [MENU] gombot majd a Le ( ) gomb segítségével léptessen a Memória (Memo) menüpontig, és nyomja meg az [ENTER]-t. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

25 1.2 Gépeljen be egy tetszőleges címet: 1.3 Nyomja meg az [enter]-t majd adjon hozzá egy tetszőleges tartalmat: Az [ENTER] megnyomásával elmentheti az információt. 2. Adat visszakeresése 2.1 Lépjen be a Memóriába, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Az F1 (Find, Keresés) megnyomása után gépelje be a megtekinteni kívánt címet. 2.3 A (shift+ ) gomb megnyomásával láthatja a megelőző vagy következő tartalmat. A cím ( Title ) menüpontban nyomja meg a (shift+ ) gombot a legelső rögzített adat megtekintéséhez. 3. Adat szerkesztése 3.1 Lépjen be a Memóriába:

26 3.2 Az F1 (Find, Keresés) gomb megnyomásával keresse meg a módosítani kívánt címet. 3.3 Az F1 gomb megnyomásával a kurzor az első betűnél villogni kezd. 3.4 A Jobb/Bal ( ) gombok segítségével léptessen a szerkeszteni kívánt szövegrészig, hajtsa végre a módosítást. Nyomja meg a [SHIFT] gombot, amikor a SHIFT felirat a kijelzőn megjelenik, és a Bal ( )gomb megnyomásával törölheti az adott karaktert. Az [ENTER] megnyomásával a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.5 Az Y megnyomásával jóváhagyja a módosítást. 4. Adat törlése 4.1 Lépjen be a Memóriába:

27 4.2 Fent ismertetett módon keresse meg a törölni kívánt tartalmat majd nyomja meg az F2 (Clear, törlés) gombot, a kijelzőn az alábbi kérdés jelenik meg (Törli: I/N?): 4.3 A parancs végrehajtása után a készülék a következő tartalomra léptet. ** Az összes tartalom törléséhez az F2 gombot a címeket <Title> tartalmazó kijelzőnél nyomja meg. 4.4 Az összes memória tartalom törlése után az alábbi felirat jelenik meg (Memória üres): Helyi idő/világidő/naptár 1. Helyi idő 1.1 Lépjen be a főmenübe [menu], és válassza a 6. menüpontot, Local Time Helyi idő, a kijelzőn az alábbi jelenik meg: 1.2 Az ikon jelenti a helyi időt. 1.3 Az F1" vagy F2 megnyomásával a Naptár és a Világidő is megjeleníthető.

28 2. Világidő 2.1 A Helyi idő menüpontnál nyomja meg az F2 -t vagy a Le gomb segítségével léptessen a Világidő funkcióhoz. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 2.2 Az ikon jelenti a világidőt. A Fel/Le ( ) ( ) gombok segítségével keresse meg a beállítani kívánt várost vagy üsse be a városnév első betűjét. A kijelzőn megjelenik a városnév. 2.3 Az F2 megnyomásával visszatérhet a helyi idő menüponthoz. 3. Naptár 3.1 A Helyi idő menüpontnál nyomja meg az F2 -t vagy a Le gomb segítségével léptessen a Naptár funkcióhoz. A kijelzőn az alábbi jelenik meg: 3.2 A napok között a Jobb/Bal ( );a hónapok között a Fel/Le ( ) gombok segítségével léptethet. 3.3 Az F2 megnyomásával visszatérhet a helyi idő menüponthoz. Az Ébresztőóra funkció használata Lépjen be a főmenübe [MENU], a (Shift + ) gombok kétszeri megnyomásával léptessen a következő képernyőre. Nyomja meg a D-t. A kijelzőn az alábbi jelenik meg:

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

M o n o R a i n automata mágnesszelep

M o n o R a i n automata mágnesszelep M o n o R a i n automata mágnesszelep Kezelési és beállítási javaslatok 1 belső menettel, vagy ¾ külső menettel Bevezetés Köszönjük, hogy ezt az automata szelepet választotta. Programozás előtt gondosan

Részletesebben

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő

Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő Ax-DL100 - Lézeres Távolságmérő 1. Áttekintés Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta! A biztosnágos és megfelelő működés érdekében, kérjük alaposan olvassa át a Qick Start kézikönyvet. A globálisan

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE52-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

VOCAL-40L. Használati utasítás

VOCAL-40L. Használati utasítás VOCAL-40L 40 nyelvő beszélı szótárgép Használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az elsı használat elıtt javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást a biztonságos használat érdekében.

Részletesebben

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ

AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Használati útmutató AX-5003 KÉTCSATORNÁS HŐMÉRSÉKLET MÉRŐ Bevezetés Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a kétcsatornás hőmérsékletet mérő készüléket. Szánjon rá néhány percet, hogy elolvassa a használati

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

B MR200 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

B MR200 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ B MR200 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Antenna PTT (Push to talk) gomb Jelek továbbításához, és fogadásához. FEL/LE gomb: csatornák váltása, hangerő beállítása, beállítások kiválasztása Power gomb: A készülék be-

Részletesebben

TKSTAR APPLIKÁCIÓ BEMUTATÁSA

TKSTAR APPLIKÁCIÓ BEMUTATÁSA TKST APPLIKÁCIÓ BEMTATÁSA 1. TKST applikáció kezdőképernyő Belépés (Log in by IMEI/ID) PS eszköz azonosítóval (ID) Szerver név (www.mytkstar.net) PS nyomkövető azonosítója (dobozon és az eszköz alján található

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Felhasználói kézikönyv 2 MŰKÖDÉS Hívások fogadása és a kép átadása Egy hívás fogadásakor a videó kaputelefon cseng a beállított dallamon.

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv

Felhasználói Kézikönyv Felhasználói Kézikönyv Az eforte 5.0 e-időpont Modul használatához 1 T a r talomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 1.1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉZIKÖNYVRŐL... 3 1.2. SZÜKSÉGES TECHNIKAI KÖRNYEZET A RENDSZER HASZNÁLATÁHOZ...

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ I-SZÁMLA KFT. VEVŐI FELHASZNÁLÓI FIÓK HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1 Vevői felhasználói fiók... 3 2 Adataim... 3 3 Szállítók... 4 4 Számláim... 5 4.1 E-számla listatábla... 5 4.2 Keresési funkciók...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

DT-17 Felhasználói kézikönyv

DT-17 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT-17 Felhasználói kézikönyv DT-17 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Műszaki adatok...4 3. Monitor felszerelése...4 4. Főmenü...4

Részletesebben

1. A berendezés programozása

1. A berendezés programozása 1. A berendezés programozása Az OMRON ZEN programozható relék programozása a relé előlapján elhelyezett nyomógombok segítségével végezhető el. 1. ábra ZEN vezérlő előlapja és a kezelő gombok Ha a beállítások

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE53-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor

{LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm. - súly: 8,6 g. - hatótávolság: 10m. -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor {LINGO} Termékleírás: - Méret: 61x18x8mm - súly: 8,6 g - hatótávolság: 10m -akkumulátor-kapacitás és típus: 90mAh, polimer lítium akkumulátor - töltési idő: 2 óra - készenléti idő: 120 óra - beszélgetési

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Basic RK 100 Árszorzós Mérleg

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. Basic RK 100 Árszorzós Mérleg FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Basic RK 100 Árszorzós Mérleg ÜZEMELTETÉSI ÚTMUTATÓ... 3 TÁRÁZÁS... 3 TÁRA RÖGZÍTÉSE.... 3 KÉZI TÁRÁZÁS... 3 KÉZI NULLAFOGÁS.... 3 EGYSZERŰ ÁRSZORZÁS... 3 EGYSÉGÁR RÖGZÍTÉSE... 3

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ EPS-1-60 és EPS-1-120 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BILLENTYŰZET 1) ON/OFF gomb: a mérleg ki- és bekapcsolása 2) TARE gomb: tárázás/nullázás 3) MODE gomb: mértékegység váltás MŰSZAKI PARAMÉTEREK 1) Méréshatár: 60.00kg

Részletesebben

Felhasználói Segédlet. A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés

Felhasználói Segédlet. A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés Felhasználói Segédlet A Set Top Box beállítása, a távirányító használata, TV nézés v2 Set Top Box A Set Top Box az alábbi csatlakozókkal rendelkezik: USB LAN HDMI SPDIF AV (PAL) Tápegység Távirányító A

Részletesebben

ConCorde sphone 3100 Használati útmutató

ConCorde sphone 3100 Használati útmutató JELLEMZŐK: Nagy gombok Egyszerű menü SOS gomb (hívás és SMS) Zseblámpa funkció Színes kijelző Kamera Vészhívás funkció ConCorde sphone 3100 Használati útmutató A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA 1). Hangszóró 2). Kijelző

Részletesebben

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás Weierwei Viv 1000 Használati utasítás verzió Robika1001 weierwei v 1000 HU 1 Első Lépések Antenna : Ha összeszereltük a rádiót, ellenőrizzük hogy megfelelően a helyére csatlakoztattuk e az antennát. Rádió

Részletesebben

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso levelezésre

Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso  levelezésre Nokia C6 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia C6 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ VÉRADÁS IDŐPONT SZERKESZTŐ (verzió: 1.2) 2013. április 1. Tartalomjegyzék 1. Telepítés és indítás... 3 2. Frissítés... 3 3. Beállítás... 4 4. Felület... 4 5. Véradó helyszínek...

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 50 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3231706 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató STRONG SRT 50. Megtalálja a választ minden kérdésre az STRONG SRT 50 a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV CDX-303 Fejbeszélős telefonkészülék 1.Bevezetés Köszönjük a legújabb, hívásazonosító funkcióval ellátott telefonunk megvásárlását. Ez a kézikönyv segít a telefon minél előbbi megismerésében.

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár Partner Portál Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1Regisztráció... 2 1.1Regisztráció megerősítése... 3 2Bejelentkezés... 4 3Elfelejtett jelszó... 4 4A Partner Portál felépítése...

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

GLOBAL 210 11 nyelvő szótárgép

GLOBAL 210 11 nyelvő szótárgép GLOBAL 210 11 nyelvő szótárgép Ideális társ: - nyelvtanuláshoz - utazáshoz - üzletembereknek Használati útmutató ÜZEMELTETÉSI MEGJEGYZÉSEK Köszönjük, hogy a mi GLOBAL 210 szótárgépünket választotta. Az

Részletesebben

Operációs rendszerek. Tanmenet

Operációs rendszerek. Tanmenet Tanmenet TANMENET- Operációs rendszerek Témakörök Javasolt óraszám 1. Operációs rendszerek alapjai 2. Windows 2000 ismeretek- Munka a képernyőn 3. Windows 2000 ismeretek- A Start menü elemei 4. Windows

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak.

A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. Mappakezelés WINDOWS-7 A Windows az összetartozó adatokat (fájlokat) mappákban (könyvtárakban) tárolja. A mappák egymásba ágyazottak. A PC legnagyobb mappája, amely az összes többi mappát is magában foglalja,

Részletesebben

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót.

Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Kedves Jelentkező! Az alábbiakban az interneten elérhető kérdőívek kitöltéséhez olvashat útmutatót. Ha a kitöltés során bármilyen problémát tapasztal, kérjük hívja az alábbi telefonszámot: +3670-418- 9207.

Részletesebben

TARTALOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK FELÉPÍTÉS KIJELZŐ A kijelző A kijelző szimbólumai NYOMÓGOMBOK A nyomógombok kiosztása A nyomógombok funkciói

TARTALOM TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK FELÉPÍTÉS KIJELZŐ A kijelző A kijelző szimbólumai NYOMÓGOMBOK A nyomógombok kiosztása A nyomógombok funkciói TELECOM TARTALOM TARTALOM 3 ÓVINTÉZKEDÉSEK 4 FELÉPÍTÉS 5 KIJELZŐ 6 A kijelző 6 A kijelző szimbólumai 6 NYOMÓGOMBOK 7 A nyomógombok kiosztása 7 A nyomógombok funkciói 7 PROGRAMOZÁS 8 1. A mérleg be- és

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

FordEcat Gyors útmutató

FordEcat Gyors útmutató FordEcat Gyors útmutató Bejelentkezés Megjegyzés: Inserire il proprio nome utente assegnato e la propria password. Ezt követően válassza ki a nyelvet. Nome: prestare attenzione rispetta maiuscole/minuscole.

Részletesebben

Gombok a parti egységen. VILÁGÍTÁS/KI- BEKAPCSOLÁS: háttérvilágítás szintje/készülék ki- illetve bekapcsolása

Gombok a parti egységen. VILÁGÍTÁS/KI- BEKAPCSOLÁS: háttérvilágítás szintje/készülék ki- illetve bekapcsolása AJÁNLOT BEÁLLÍTÁSOK: Érzékenység: kézi mód, beállítás: 30 70 % Hatótáv: a várható maximális vízmélységhez igazítva egy fix érték. Az Auto mód nem ajánlott! Frekvencia: 200 khz. Ha 83 khz van beállítva,

Részletesebben

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso levelezésre

Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso  levelezésre Samsung GT-S7230 (Wave 723) Exchange ActiveSync beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszerûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Samsung GT-S7230 készülékre.

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Ez a kézikönyv az EAR4000/5000, VOCAL, VOCAL Junior és VME Pro automata kezelő és hangposta rendszerekhez készült. Felhasználói kézikönyv 1

Ez a kézikönyv az EAR4000/5000, VOCAL, VOCAL Junior és VME Pro automata kezelő és hangposta rendszerekhez készült. Felhasználói kézikönyv 1 Ez a kézikönyv az EAR4000/5000, VOCAL, VOCAL Junior és VME Pro automata kezelő és hangposta rendszerekhez készült Felhasználói kézikönyv 1 1. FELHASZNÁLÓI MENÜ 1.1 Bevezetés Ebben a fejezetben a felhasználói

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4 VDT25/D4 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1.. Monitor és funkciók...3 2.. Monitor felszerelése...3 3.. Főmenü...4

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ALCOR HD-2500 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Fontos biztonsági figyelmeztetések 1) Olvassa el ezeket az utasításokat! Figyelem! FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére

Részletesebben

KX6000S-4 Használati utasítás professzionális digitális alkoholszonda NE IGYON HA VEZET!

KX6000S-4 Használati utasítás professzionális digitális alkoholszonda NE IGYON HA VEZET! TM KX6000S-4 professzionális digitális alkoholszonda Használat előtt olvassa el a használati utasítást. A mért értékek tájékoztató jellegűek. Kizárólag alkáli elemet használjon NE IGYON HA VEZET! Használati

Részletesebben

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén

Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Invitel levelezés beállítása @fibermail.hu email címek esetén Tisztelt Ügyfelünk! Az Invitel - szolgáltatás biztonsági és minőségjavító okokból módosítja a @fibermail.hu domainhez tartozó e-mail címeket

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Wilo-Digital timer Ed.01/

Wilo-Digital timer Ed.01/ Wilo-Digital timer GB Operating Manual FIN Käyttöohje S Bruksanvisning PL Instrukcja obsługi N Bruksanvisning H Kezelési útmutató DK Betjeningsvejledning 4 148 573 Ed.01/ 2010-04 GB S N DK FIN PL H Operating

Részletesebben

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást!

Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG. Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Használati utasítás DM-106 DIGITÁIS ÜVEG SZEMÉLYMÉRLEG Használat előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati utasítást! Nedves lábbal ne álljon a mérlegre, fürdőszobában ügyeljen rá, hogy pára csapódhat

Részletesebben

Jelentkezési lap képző szervek részére

Jelentkezési lap képző szervek részére Jelentkezési lap képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegzék Belépés Jelentkezési lap felület Kézi kitöltés menete Alapadatok megadása Korábban megszerzett vezetői engedély adatai Személyes

Részletesebben

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet

Thermo1 Graph. Felhasználói segédlet Thermo1 Graph Felhasználói segédlet A Thermo Graph program a GIPEN Thermo eszközök Windows operációs rendszeren működő grafikus monitorozó programja. A program a telepítést követően azonnal használható.

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP ScrollSmart mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az

Részletesebben

1601-12. = "fel" = KI / BE = OK. = Hőmérséklet. = "le" = Kezdési idő. = Szaunázási idő. = Szaunavilágítás. = programgombok. = Szellőzés 314 SYRA 3 A

1601-12. = fel = KI / BE = OK. = Hőmérséklet. = le = Kezdési idő. = Szaunázási idő. = Szaunavilágítás. = programgombok. = Szellőzés 314 SYRA 3 A 1601-12 = KI / BE = Hőmérséklet = Kezdési idő = Szaunázási idő = Szaunavilágítás = Szellőzés OK 1 2 3 4 = "fel" = OK = "le" = programgombok 314 SYRA 3 A RAMOZÁS ELŐVÁLASZTÁS KI/BE KAPCS.BENYOMNI HÁTTÉRVILÁGÍTÁS

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott EQC típusú digitális mérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott ASC típusú digitális mérleghez. Kérjük, a mérleg

Részletesebben

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek

Tartalom. A Beo4 távirányító használata, 3. A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek Beo4 Útmutató Tartalom A Beo4 távirányító használata, 3 A Beo4 gombokról bővebben, 4 A Beo4 gombokkal végezhető gyakori és speciális műveletek A Beo4 testreszabása, 5 Extra gomb hozzáadása Az extra gombok

Részletesebben

1 Bevezetés Általános tudnivalók Alapvető használat Menürendszer Kézi kapcsolás menü Dátum programok menü...

1 Bevezetés Általános tudnivalók Alapvető használat Menürendszer Kézi kapcsolás menü Dátum programok menü... Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...2 1.1 Általános tudnivalók...2 1.2 Alapvető használat...2 2 Menürendszer...3 2.1 Kézi kapcsolás menü...4 2.2 Dátum programok menü...4 2.3 Heti programok menü...5 2.4 Blokkok

Részletesebben

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató

HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató HP mobil távirányító (csak egyes típusokon) Használati útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült

Részletesebben

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv

HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő. Felhasználói kézikönyv HF-DVR H.264 Hálózati Rögzítő Felhasználói kézikönyv Bevezető Ez a felhasználói kézikönyv a HF-DVR5704T 4 csatornás H.264 tömörítésű hálózati rögzítő használatát mutatja be. Nem tér ki az eszköz telepítésére,

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ

A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tanulók számára A TÁVOKTATÁSI PORTÁLHOZ 2017. TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Bejelentkezés a rendszerbe...4 Jelszó módosítása...4 Tájékozódás a távoktatási portálon...5 A személyes nyitólap...5

Részletesebben

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval

16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR. 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval AVC78X QUICK START 1 GYORS INDÍTÁS 16/8/4 CSATORNÁS Real Time MPEG-4DVR 4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS 16/8/4 CSATORNÁS beépített DVD-RW íróval vagy CD-RW íróval 1. Győződjön meg arról, hogy a csomag tartalmazza

Részletesebben

AudioCodes 430HD Lync telefonkészülék

AudioCodes 430HD Lync telefonkészülék AudioCodes 40HD Lync telefonkészülék / 0. Előlnézet 5 6 4 8 2 7 4 5 6 2 8 7 0 9 Sorszám Elnevezés Funkció Csengő LED Kék villogással jelzi a bejövő hívásokat 2 LCD kijelző Interaktív kijelző, mely megjeleníti

Részletesebben

ER Plus. Árszorzó. Kereskedelmi mérleg. Használati utasítás

ER Plus. Árszorzó. Kereskedelmi mérleg. Használati utasítás ER Plus Árszorzó Kereskedelmi mérleg Használati utasítás TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK... 3 KIJELZÔ... 4 A kijelzô... 4 A kijelzô szimbólumai... 4 FELÉPÍTÉS... 5 NYOMÓGOMBOK... 6 A nyomógombok kiosztása... 6

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA IMMERSION CELSIUS 1.0 BEVEZETÉS Köszönjük, hogy megvásárolta az Immersion CELSIUS-t. Ez a modern és kifinomult szerkezet sokkal biztonságosabbá és élvezetesebbé

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Beltéri egység VDT 27W. VDT-27 Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Beltéri egység VDT 27W. VDT-27 Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT 27W VDT-27 Leírás v1.0.pdf Tartalom 1. Elővigyázatossági felhívások... 3 2. Műszaki adatok... 4 3. Készülék részei és funkciói... 4 4. Felszerelés fali

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató

RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató RoadRecord mobil alkalmazás használati útmutató Az alkalmazás elindítása után a következő képernyőről kétféleképpen tud továbblépni. 1. A szinkronizációs adatok beállítása Amennyiben Ön még nem használta

Részletesebben

Rövid kezelési útmutató

Rövid kezelési útmutató Rövid kezelési útmutató igo Navigation SzülinApp Android telefon navigációs szoftver magyar 2015 február 1.0 ver. Kezdeti beállítások 1. Válassza ki a kívánt nyelvet, majd a kiválasztás megerősítéséhez

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 1 Tartalom Felhasználói kézikönyv... 1 MyDmc... 3 Új felhasználó létrehozása... 3 Regisztráció adatok megadásával... 3 Regisztráció Google fiókkal... 4 Regisztráció Facebook fiókkal...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5100A Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Alap műveletek... 3 6.

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Első lépések Tartalomjegyzék Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Könyvespolc A könyvespolc elemei A könyvespolc funkciói Egy kiadvány letöltése Egy kiadvány megnyitása Olvasó modul Olvasás

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató www.concorde.hu Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD20 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre

Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre Nokia N8 (Mail for Exchange) beállítása Virtualoso email levelezésre A következô lépések segítségével egyszeûen beállíthatja a Virtualoso email levelezést Nokia N8 készülékre. A készülék integrált e-mail

Részletesebben

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez.

Használati útmutató. A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez. Használati útmutató A Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott HL típusú címkenyomtatós békamérleghez. Technikai paraméterek: - 6 számjegyű LED kijelző - 7 nyomógomb, egyszerű kezelhetőség - Gerjesztési

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója

A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója A KVDST440 típusú infravörös hőmérő kezelési útmutatója Műszaki adatok Mérési tartomány: (-33...+500) C Pontosság: max. a mért érték ±2 %-a, ill. ±2 C (amelyik nagyobb) Felbontás: 0,1 C (200 C felett 1

Részletesebben