Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban"

Átírás

1 Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban Nem volt kétséges számunkra, hogy egy aktív készház felügyeleti rendszerének tervezése és kivitelezése példátlan tapasztalatokkal és tanulságokkal szolgálhat, nemcsak cégünk, de minden érdeklődő számára egyaránt. Többek között ezért is szolgált nagy örömünkre, amikor a GrandÁcs Tetőcentrum Kft. nagymúltú vállalatunk mellett tette le voksát. Az már a tervezési fázisban világossá vált a mérnökök számára, hogy a megrendelő a környezettudatosság jegyében a kényelmi funkciók mellett kiemelten fontosnak tartja az energiafogyasztás és -termelés minden értékének rögzítését és felügyeletét. Az egyes rendszerek számos egy bemutató aktív ház esetében értékes és tanulságos adattal szolgálnak. Ezek az adatok természetesen naplózásra kerülnek, és a gyártó webes felületéről naprakészen lehívhatóak táblázatos, illetve grafikus formában. A visszakereshető adatok többek között tartalmazzák a ház aktuális összegzett, illetve részletezett (dugaszolóaljzatok, világítás, villamos fűtés, háztartási gépek) fogyasztását és termelését. Ezt és számos, a továbbiakban részletezett funkciót, kényelmesen csak modern villanyszerelési megoldásokkal lehetett megvalósítani, ezért a tervezés során a Schneider Electric intelligens EIB/KNX buszrendszerét, valamint egymás közötti (ModBus) kommunikációra is alkalmas fogyasztásmérőit választottuk ki. A beépített rendszer alkalmas kiugró fogyasztási adatok jelzésére, akár a közműszámlák ellenőrzésére vagy az aktuálisan fogyasztott energia forintosítására is.

2 Egy, az épület utcafrontján elhelyezett kijelző mindig az épület aktuálisan termelt energiáját mutatja. Ezek a funkciók nem csak egy bemutatóház, de egy szokványos családi ház illetve lakás számára is egyre fontosabbá válnak. A modern megoldásoknak köszönhetően számos további kényelmi és energiát megtakarító funkció is elérhetővé vált. Mint minden épületnél, ebben az esetben is elmondható, hogy legtöbb energia a fűtéssel takarítható meg. Az épületet többek között az egyedülálló termikus burok miatt is szükségessé vált légcserélő berendezés hűti, illetve fűti. A fűtési rendszer gyári vezérlési lehetőségeit továbbgondolva a légkezelő befúvóhelyeinél található elektromos fűtőbetétek intelligens eszközök segítségével fokozatmentesen állíthatóvá váltak. Ez a megoldás garantálja, hogy a betétek csak a szükséges időre és mértékben legyenek bekapcsolva, ezáltal minimalizálva a kétpont szabályzásnál gyakori túllövést is.

3 Az egyedi szabályzás lehetővé teszi az egyes helyiségek hőmérsékletének egymástól eltérő, egyedi meghatározását, ezzel újabb megtakarításokat elérve, tehát csak a ténylegesen használt területek kerülnek felfűtésre, természetesen a bentlakók igényeihez alkalmazkodó mértékben. A tervezés során nagy figyelmet fordítottunk a biztonságra, ezért a fűtőbetétek, ha a légkezelő keringtető ventilátora leállna, kikapcsolnak. Így nem fordulhat elő, hogy hiba esetén a fűtőbetétek a légmozgás hiányában túlmelegedjenek. Minden fűtött helyiségben dedikált dugaszolóaljzat található. Ezek az aljzatok nyáron hagyományosan működnek, télen, ha elektromos radiátort csatlakoztatunk, az aljzatok áramellátásának ki- és bekapcsolását a fali termosztát végezheti, szabályozott kiegészítő fűtésként szolgálva ezzel. A rendszer rugalmassága teszi lehetővé a riasztó jelei alapján a helyiségek jelenlétfüggő fűtése is. A két rendszer összekötésének köszönhetően a fűtés és hűtés nyitott ablakot észlelve az adott szobában időzítve leáll, sőt, a készház csökkentett üzemmódba áll a riasztó élesítésével. Ezzel a beállított belső hőmérsékleteknél jóval energiatakarékosabb készenléti hőmérsékletet tart a házban. A használati melegvizet az esetenkénti villamos fűtés mellett elsősorban a tetőn elhelyezett szolárrendszer állítja elő. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a mindennemű villamos ellátást korszerű napcellák segítik, melyek alkalmasak a hálózatba történő visszatáplálásra is. Látható tehát, hogy az épület villamos energián kívül más energiahordozót nem használ, egy kiegészítő szélkerékkel az épület még jobban függetlenedik az energiaárak ingadozásától és szolgáltatók megbízhatóságától. A már említett egyedülálló termikus burok jelentős részét képezik a speciális ablakok, a rajtuk található elektromos redőnyök intelligens vezérlésével pedig szintén számottevő megtakarítás érhető el. Átgondolt programozással az évszak megkívánta belső hőmérséklet fenntartását támogatják, jelentős energiát megtakarítva ezzel. A ház elhagyását és a riasztó bekapcsolását követően a tetőn elhelyezett kombinált időjárásérzékelő (hőmérséklet, csapadék és fényerő) a három irányból mért adatok alapján automatikusan beindítja a redőnyök mozgását, attól függően, hogy a kívánt belső hőmérséklet megtartását a felvagy lehúzott redőnyök támogatják-e jobban. A rendszer természetesen alkalmas akár zsaluziák lamelláinak állítására, sőt, egy nyomógombra programozva akár az összes redőny egyidejű mozgatására is.

4 A világítási rendszer is számos érdekességgel szolgál. Tudvalevő, hogy a második legtöbb energiát egy házban a világítási rendszer emészti fel, de okos megoldásokkal itt is jelentős megtakarítás érhető el. Az aktív házban nem fordulhat például elő, hogy égve marad egy lámpa, hiszen a ház elhagyásakor csoportos lekapcsolás segítségével kivétel nélkül minden egyes világítási kör kikapcsol. A ritkán használt helyiségekben pedig egyáltalán nincs villanykapcsoló. A mennyezeteken elhelyezett jelenlétérzékelők kapcsolják a világítást, csak annyi időre, ameddig valaki a helyiségben tartózkodik. Ugyanilyen érzékelő kapcsolja az előszoba világítását (csak szűrt fény esetén, alkonyatkor például), hogy kényelmesen tájékozódhassunk a házba érkezve. A nappaliban egyetlen gombnyomással kapcsolható az összes világítási kör. Ezzel a funkcióval különböző világítási képek határozhatóak meg, így egy kézmozdulattal vacsorához, filmnézéshez vagy kártyázáshoz alkalmas fényviszonyok teremthetőek meg. Ezek a beállítások elmenthetőek, a későbbiekben azonban bármikor szabadon módosíthatóak. A ház összes funkciója egyetlen központi helyről, a nappaliban található érintőképernyőről is elérhető. Ezen a helyen minden olyan funkció, amelyet a ház tud, egyszerre megtalálható és módosítható. A falakon található kezelőfelületek kapcsolók és termosztátok egységes megjelenésűek, elegáns alumínium színűek, üveg keretben. Funkcióik szabadon programozhatóak, azaz lehetőség nyílik arra is, hogy egy-egy szoba hőmérsékleti, világítási és külső árnyékolói beállításai bárhonnan a házból és akár egyszerre minden helyiségben irányíthatóak legyenek, a felhasználó igényeihez igazodva. Sőt, a mai igényeknek megfelelően az összes funkció és érték elérhető a világ legtávolabbi pontjáról az interneten keresztül is. A már említett biztonság jegyében egyébként a dugaszolóaljzatok mindegyike gyerekvédett, így senkinek sem kell aggódnia a házban randalírozó lurkók miatt.

5 A házba beépítettük a Schneider Electric saját kaputelefon rendszerét is, mely könnyedén illeszthető a motoros és mágneszáras kapukhoz egyaránt. A videós kaputelefon rendszer egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy a ház külső homlokzatán elhelyezett Schneider Electric térfigyelő kamerák képét meg tudja jeleníteni a beltéri egység színes képernyőjén, a bentlakóknak nagyobb biztonságérzetet és költségmegtakarítást nyújtva ezzel (nem kell videós kültéri egységet is vásárolni). A kamerarendszer két mozgatható dóm kamerája állandó pásztázó funkció mellett felismeri a mozgást, élesített állapotban különbséget téve a mozgó alak mérete szerint is. Ezzel a funkcióval a térfigyelő rendszer szerves részét képezheti a riasztórendszernek, így az épületfelügyeletnek is. Az energiatakarékosság és környezettudatosság jegyében a kert földjébe esővíz összegyűjtését végző ciszternát süllyesztettünk, mely az öntözőrendszert látja el vízzel. Amennyiben a vízmennyiség megcsappanna, úgy a vezérlés egy mélykútból tölt után, hogy a locsolás zavartalanul működhessen. Nagyon fontos megjegyezni, hogy az KNX/EIB moduláris rendszer részegységei különállóan is működőképesek lehetnek, azonban a legnagyobb megtakarítást csak komplett és gondosan megtervezett rendszerrel tudjuk elérni. A rugalmas szerelésnek, és a programozható egységeknek köszönhetően a helyiségek funkciójának esetleges változtatásánál, illetve falak áthelyezésénél a villanyszerelés pár gombnyomással alkalmazkodhat a megváltozott igényekhez. Nagy örömünkre szolgált, hogy a házban található villamos rendszer minden egyes eleme saját gyártmányú. Ez annyit jelent, hogy a kapcsolószekrényektől kezdve, a kapcsolókon és egyéb szerelvényeken keresztül, a gépészeti terekben található érzékelőkön át, a tetőn elhelyezett időjárásérzékelőig bezárólag, minden házon belülről érkezett. Így a Schneider Electric komplett megoldást nyújtott a tervezésben és a kivitelezésben, az átadás óta pedig természetesen a karbantartásban is.

6 Felhasznált Schneider Electric termékek: Multifunkciós nyomógomb, 2-es szobatermosztát vezérlő egységgel, alumínium, M-PLAN Nyomógomb, 1-es plusz, alumínium, System M Nyomógomb, 2-es plusz, alumínium, System M Nyomógomb, 4-es plusz, alumínium, System M KNX A jelenlét érzékelő fehér Bináris bemenet REG-K/8x10, világosszürke REG-K/4x230/16 kapcsoló aktuátor kézi üzemmel, áramérz REG-K/12x230/16 kapcsoló aktuátor kézi üzemmel, áramérz Univerzális fényerőszabályzó aktuátor REG-K/2x230/1000 W, világosszürke Univerzális fényerőszabályzó aktuátor REG-K/4x230/150 W, világosszürke Univerzális fényerőszabályzó aktuátor REG-K/2x230/300 W, világosszürke Univerzális fényerőszabályzó aktuátor REG-K/230/500 W, világosszürke Zsalu aktuátor REG-K/8x/10 kézi üzemmóddal, világosszürke Csatoló REG-K, világosszürke USB interface REG-K, világosszürke Analóg input REG-K 4-es, világosszürke Időjárásjelző készülék REG-K/4-es, világosszürke Tápegység REG-K/640 ma, világosszürke KNX/IP router REG-K, világosszürke Érintőképernyő 10 IP Süllyesztett gipszkarton fali szerelő doboz az IP érintős képernyőhöz Időjárás kombi-érzékelő DCF-77, fekete TAC Xenta 511-B Web szerver elektronika TAC Xenta 302/N/P V3 szab.elektronika TAC Xenta 451A elektronika 8 UI, 2 AO TAC Xenta 421A elektronika, 4 UI, 5 DO 4 csatornás tögzítő PTZ kamera PM9C teljesítménymérő Termékeinkről, szolgáltatásainkról részletesebb információt Vevőszolgálatunkon kérhet! Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt Budapest, Hauszmann Alajos u. 3/b telefon: , fax: Schneider Vevőszolgálat telefon: , fac: hu-vevoszolgalat@hu.schneider-electric.com

Intelligens otthon II

Intelligens otthon II II Tartalomjegyzék > A KNX EIB rendszer A KNX EIB rendszer bemutatása E2. oldal Kezelőegységek és érzékelők E4. oldal Működtetőegységek E14. oldal Rendszeralkatrészek E21. oldal E1 A KNX EIB rendszer A

Részletesebben

instabus KNX/EIB THE EUROPEAN INSTALLATION BUS ASSOCIATION, EIBA sc A KONNEX (KNX) EGYESÜLET A KONNEX (KNX) EGYESÜLET KNX egyesület

instabus KNX/EIB THE EUROPEAN INSTALLATION BUS ASSOCIATION, EIBA sc A KONNEX (KNX) EGYESÜLET A KONNEX (KNX) EGYESÜLET KNX egyesület THE EUROPEAN INSTALLATION BUS ASSOCIATION, EIBA sc 1990-ben 15 gyártó alapította Berker Szervezet a készülékek fejlesztésére egy intelligens épület-üzemeltetési rendszerhez 2006-ban több mint 120 gyártó

Részletesebben

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat

Céliane TM Radio/ZigBee kiválasztási táblázat Céliane Radio/ZigBee kiválasztási táblázat mechanizmusok és burkolatok MECHANIZMUSOK BILLENTYŰK ÉS BURKOLATOK Fehér Titán RADIO/ZIGBEE RENDSZER BUS/SCS - Radio/ZigBee interfész 0672 0 068 46 0684 46 VILÁGÍTÁS

Részletesebben

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért CÉLIANE TM Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért A Radio/ZigBee világítási- vagy redőnyvezérlő szerelvényeivel bontás és plusz vezetékezés nélkül teheti intelligenssé otthonát.

Részletesebben

Épület részek. Szobák Közösségi terek Konferencia terem. Beléptetés Fűtés / hűtés Világítás Redőnymozgatás Szobaszerviz

Épület részek. Szobák Közösségi terek Konferencia terem. Beléptetés Fűtés / hűtés Világítás Redőnymozgatás Szobaszerviz EIB/KNX A EKBEN Az instabus EIB/KNX rendszer alkalmazhatósága különböző épületek esetén I. ISKOLA Épület részek Szobák Közösségi terek Konferencia terem FELADATOK A SZOBÁKBAN Beléptetés Fűtés / hűtés Világítás

Részletesebben

Megoldások Világításvezérlésre

Megoldások Világításvezérlésre Megoldások Világításvezérlésre Gyakorlati útmutató irodaházak részére TEGYÜNK PONTOT AZ ENERGIAPAZARLÁS VÉGÉRE Legrand világításvezérlés azaz hogyan vezéreljük egyszerűen és hatékonyan világításunkat Napjainkban

Részletesebben

A házad szeret Téged INTELLIGENS VILLANYSZERELÉSI

A házad szeret Téged INTELLIGENS VILLANYSZERELÉSI A házad szeret Téged INTELLIGENS VILLANYSZERELÉSI R E N D S Z E R Intelligens otthont - egy villanyszerelési rendszerrel Az inels intelligens villanyszerelési rendszer folyamatosan vezérli-felügyeli otthona

Részletesebben

KOMFORTSZELLŐZTETÉS NYÍLÁSZÁRÓ AUTOMATIZÁLÁSI RENDSZEREKKEL. Láncos meghajtások Lineáris meghajtások Vezérlések B-Tronic

KOMFORTSZELLŐZTETÉS NYÍLÁSZÁRÓ AUTOMATIZÁLÁSI RENDSZEREKKEL. Láncos meghajtások Lineáris meghajtások Vezérlések B-Tronic KOMFORTSZELLŐZTETÉS NYÍLÁSZÁRÓ AUTOMATIZÁLÁSI RENDSZEREKKEL Láncos meghajtások Lineáris meghajtások Vezérlések B-Tronic Láncos meghajtások LIWIN L25 / L35 Bukó-, kifelé emelkedő-, forgó-, tető- és felülvilágító

Részletesebben

Unica Plus. A színes változatosság

Unica Plus. A színes változatosság Unica Plus A színes változatosság Szín és dizájn egy termékben - az Unica Plus kínálatában megtalálja az Önnek legmegfelelőbb összeállítást! Sok időt töltünk otthonunkban, így nem mindegy, milyen kapcsolók

Részletesebben

Biztonság, hatékonyság és komfort KNX-el

Biztonság, hatékonyság és komfort KNX-el Biztonság, hatékonyság és komfort KNX-el Biztonság Aludjon jól. Utazzon aggodalmak nélkül. Bízzon a KNX rendszerben. Megfigyelt hálózat A KNX mindig éberen figyel, éjszaka is vagy ha elutazik. Az intelligens

Részletesebben

Unica Plus. A színes változatosság

Unica Plus. A színes változatosság Unica Plus A színes változatosság Szín és dizájn egy termékben - az Unica Plus kínálatában megtalálja az Önnek legmegfelelőbb összeállítást! Sok időt töltünk otthonunkban, így nem mindegy, milyen kapcsolók

Részletesebben

megoldások világításvezérlési Széles körű Irodák Iroda Természetes fény nélküli helyiségekbe Technikai helyiség Galéria Raktár Folyosó Mosdók

megoldások világításvezérlési Széles körű Irodák Iroda Természetes fény nélküli helyiségekbe Technikai helyiség Galéria Raktár Folyosó Mosdók Program Mosaic TM világításvezérlés Széles körű világításvezérlési megoldások Költséghatékony működésre tervezve Irodák Természetes fény nélküli helyiségekbe ECO 1 Megoldások Automatikus fel- és lekapcsolás

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

Gyakorlati feladat - 1

Gyakorlati feladat - 1 Gyakorlati feladat - 1 Feladatok: (2) Adja meg a szükséges címeket, és kösse össze a megfelelő készülékeket a feladatban leírtaknak megfelelően. 1. A helyiségben található ablakok, vagy ajtók bármelyikének

Részletesebben

Megfelelő hőmérséklet Megfelelő helyen Megfelelő időben. Helyiségenkénti hőmérséklet szabályozás LAKÁSOK HÁZAK KÖZÉPÜLETEK 16 C 24 C 17 C 18 C 20 C

Megfelelő hőmérséklet Megfelelő helyen Megfelelő időben. Helyiségenkénti hőmérséklet szabályozás LAKÁSOK HÁZAK KÖZÉPÜLETEK 16 C 24 C 17 C 18 C 20 C Helyiségenkénti hőmérséklet szabályozás 4 C 16 C 17 C Független helyiséghőmérséklet szabályozás a Honeywell-től. Személyre szabható beállítás minden szobában, a nap minden szakaszában. AKÁR 5% fűtési költségmegtakarítás!!!

Részletesebben

VEZÉRLŐK. Lámpavezérlő, 4 áramkörös nincs áram mérés. Beépíthető a 65 mm dobozba vagy a lámpa

VEZÉRLŐK. Lámpavezérlő, 4 áramkörös nincs áram mérés. Beépíthető a 65 mm dobozba vagy a lámpa RL-500 GATEWAY Rádiós gateway (átjáró) + tápegység, antenna + féléves előfizetés Kapcsolatot tart az eszközök és az internet között. VEZÉRLŐK LC-105 Lámpavezérlő, 1 áramkörös, nincs árammérés Beépíthető

Részletesebben

Villamos szerelvények. Villamos szerelvények

Villamos szerelvények. Villamos szerelvények Villamos szerelvények II > Süllyesztett szerelvénycsaládok Merten szerelvények bemutatása D8. oldal System M M-Plan üvegkerettel System M M-Plan/M-Plan II System Design Artec System Design Antik System

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

> M-Elegance Üveg. > M-Elegance termékcsalád. gyöngyfehér. neonnarancs. smaragdzöld. gyémántfehér. rubinvörös. mahagónibarna

> M-Elegance Üveg. > M-Elegance termékcsalád. gyöngyfehér. neonnarancs. smaragdzöld. gyémántfehér. rubinvörös. mahagónibarna Merten 1 > M-Elegance Üveg gyöngyfehér neonnarancs gyémántfehér smaragdzöld mahagónibarna rubinvörös > M-Elegance termékcsalád Az M-Elegance családot a különleges, üvegből, fémből valamint fábó készült

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET2000 B/M/MS. Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató.

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET2000 B/M/MS. Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Felhasználói útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

ControlAir. ControlAir. Klímagerenda szabályozó rendszer. 2013.09 www.airvent.hu. ControlAir rendszer

ControlAir. ControlAir. Klímagerenda szabályozó rendszer. 2013.09 www.airvent.hu. ControlAir rendszer Klíma szabályozó rendszer ControlAir ControlAir rendszer Klímagerendára épített digitális szabályozó és vezérlő elektronika rendszer. A ControlAir rendszer kifejezetten a klímagerendákhoz kapcsolódó szabályozási

Részletesebben

TEMPOWER Controll Unit

TEMPOWER Controll Unit TEMPOWER Controll Unit ALKALMAZÁS A WTC3 készülék a WAVIN gyártmányú felületi hűtő-fűtő rendszer szabályozására, vezérlésére alkalmas. Egyedileg szabályozza a rendszerbe tartozó helyiségek hőmérsékletét,

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

és tartalom ZUHANY AZONNAL OKOS HŐMÉRŐ KÉT TARTÁLY, DUPLA KOMFORT Új, egyedi olasz stílusú vízmelegítő tőlünk: -21% -51% -60% CSAK 27 cm mély!

és tartalom ZUHANY AZONNAL OKOS HŐMÉRŐ KÉT TARTÁLY, DUPLA KOMFORT Új, egyedi olasz stílusú vízmelegítő tőlünk: -21% -51% -60% CSAK 27 cm mély! TERMÉKCSALÁD Stílus és design italiano és tartalom Új, egyedi olasz stílusú vízmelegítő tőlünk: CSAK 27 cm mély! HEATING FELFŰTÉSI TIME IDŐ l. l. Időmegtakarítás Time saving Időmegtakarítás Time saving

Részletesebben

MICONT Intelligens ház automatika. Rendszermodulok

MICONT Intelligens ház automatika. Rendszermodulok MICONT Intelligens ház automatika Rendszermodulok 1/10 oldal NO COM NC Irányítástechnikai és Szoftverfejlesztő Kft. Kapcsolómodul (MCT-1001-8-16) Az MCT-1001-8-16 kapcsolómodul egy 12 relé-kimenettel rendelkező

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át.

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. ÚJ living by Danfoss termosztátok Váltson magasabb komfortszintre! Egyszer beállítja és elfelejtheti a programozást Az

Részletesebben

Az érzô lámpa. Újdonság a Sarlamtól

Az érzô lámpa. Újdonság a Sarlamtól Az érzô lámpa Újdonság a Sarlamtól HAGYJA MAGÁT ELVARÁZSOLNI EGY MEGLEPÔ ÚJDONSÁGGAL Az automata világítási rendszerek tapasztalatait felhasználva a Sarlam egy új megoldást kínál ügyfeleinek. Az RF technológiának

Részletesebben

FOGYASZTÓI ENERGIAHATÉKONYSÁGI ATTITŰDÖK ÉS VÁLLALATI VÁLASZOK SIPOS MÓNIKA LEGRAND ZRT

FOGYASZTÓI ENERGIAHATÉKONYSÁGI ATTITŰDÖK ÉS VÁLLALATI VÁLASZOK SIPOS MÓNIKA LEGRAND ZRT FOGYASZTÓI ENERGIAHATÉKONYSÁGI ATTITŰDÖK ÉS VÁLLALATI VÁLASZOK SIPOS MÓNIKA LEGRAND ZRT A Legrandról GLOBAL SPECIALIST PROFILE A Legrand Csoport bemutatása PROFIL D UN SPECIALISTE MONDIAL Legrand csoport

Részletesebben

Berker újdonságok 2004

Berker újdonságok 2004 Berker újdonságok 2004 B.IQ nyomógomb Blue Tooth Gateway IP Gateway USB adat interface Univerzális interfész 2 részes és 4 részes B.IQ nyomógombok Különböző anyagok és színek állnak rendelkezésre. Műanyag

Részletesebben

SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez. Jellemzők

SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez. Jellemzők SAS921FHL-7-WIFI termosztát padlófűtési rendszerekhez SAS921FHL-7-Wifi termosztát elektromos padlófűtéshez, okostelefonnal távvezérelhető Wifi-n keresztül (padló hőmérséklet érzékelővel, 16A max. kapcsolható

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Használati utasítás. DIMAT KFT Harkány, Bercsényi u

Használati utasítás. DIMAT KFT Harkány, Bercsényi u Használati utasítás M6 Lite V3 termosztát padló, és levegő érzékelő szondával DIMAT KFT. 7815 Harkány, Bercsényi u.18. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 www.dimat.hu M6 Lite V3 termosztát Elektromos fűtési

Részletesebben

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere

Building Technologies. DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere Building Technologies DESIGO TM PX HVAC rendszerek és épület szolgáltatások automatizálási rendszere A DESIGO PX mögött több éves tapasztalat áll. Világelsõk vagyunk az automatizálás és a HVAC irányítás

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez FC314 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2016.08.26 Általános tudnivalók Az FC314 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167

Uponor Smatrix Wave. Uponor Smatrix Wave szabályzó szett X-165+I-167 Az Smatrix Wave szabályozó rendszer automatikus beszabályozási technológiát és egyéb energiahatékonysági funkciókat foglal magában felületfűtési és hűtési rendszerekhez. A Wave lehetővé teszi a távvezérlést

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

ELKO EP Holding Innovatív, teljes egészében cseh tulajdonosi háttérrel rendelkező, villamossági eszközöket gyártó vállalat, 24 éves múlttal.

ELKO EP Holding Innovatív, teljes egészében cseh tulajdonosi háttérrel rendelkező, villamossági eszközöket gyártó vállalat, 24 éves múlttal. ELKO EP Holding Innovatív, teljes egészében cseh tulajdonosi háttérrel rendelkező, villamossági eszközöket gyártó vállalat, 24 éves múlttal. ELKO EP - tények és adatok Pozíció Európában Leányvállalat a

Részletesebben

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez

Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához. természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez Tervezési segédlet motorok és vezérlések kiválasztásához természetes szellőztetés és füstelvezető rendszerekhez KIFELÉ NYÍLÓ LKOK WMX MOTOROK 1-5 lépés lumínium profil Fa profil Műanyag profil 1. lépés

Részletesebben

Időprogramozott üzemeltetés a kényelemért és a gazdaságosságért

Időprogramozott üzemeltetés a kényelemért és a gazdaságosságért Idővezérlés Időprogramozott üzemeltetés a kényelemért és a gazdaságosságért A Hager digitális heti- és éves kapcsolóóráival vevőinek a legmodernebb időkapcsolási technikát kínálhatja. Programozható kulcs

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Sunis Indoor RTS Thermosunis Indoor RTS

Sunis Indoor RTS Thermosunis Indoor RTS Termékismertető Sunis Indoor RTS Thermosunis Indoor RTS Sunis Indoor RTS & Thermosunis Indoor RTS FÉNY ÉRZÉKELŐ FÉNY + T ÉRZÉKELŐ 2 új termék : 2 új beltéri fény- és (hőmérséklet)érzékelő Használható családi

Részletesebben

Korszerű energetikai rendszerek egyedi megoldásokra

Korszerű energetikai rendszerek egyedi megoldásokra Korszerű energetikai rendszerek egyedi megoldásokra Versits Tamás épületgépész szakmérnök Vezérelt, szabályozott rendszerek kiszolgálása TETŐAkadémia 2014 - konferencia 1 Útravaló. 2 TETŐAkadémia 2014

Részletesebben

Easy9. A megfizethető lakáselosztó, amiben bármikor megbízhat

Easy9. A megfizethető lakáselosztó, amiben bármikor megbízhat A megfizethető lakáselosztó, amiben bármikor megbízhat Süllyesztett és falon kívüli kiselosztók PB104284-20 PB104288-30 PB104283-20 PB104287-30 Leírás Az Easy9 kiselosztókat úgy tervezték, hogy azokban

Részletesebben

Ellenőrzési lista. Projektkezelés lépésről-lépésre Els rész: Projekt felmérése

Ellenőrzési lista. Projektkezelés lépésről-lépésre Els rész: Projekt felmérése Ellenőrzési lista Projektkezelés lépésről-lépésre Els rész: Projekt felmérése Kérdőív KNX épületfelügyeleti rendszerrel történő villanyszereléshez Projektnév: Projectszám: Elosztószekrény: Dátum Elosztószekrény:

Részletesebben

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK

ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK ROSENBERG AUTOMATIKA ÉS SMART AIRBOX LÉGKEZELŐGÉPEK Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft. 2532 Tokodaltáró, József Attila út 32-34. Telefon+36/33-515-515 Fax +36/33-515-500 Internet: www.rosenberg.hu

Részletesebben

PERRY ELECTRIC. Heti digitális kapcsolóóra, automatikus téli-nyári átállással, 1 modul

PERRY ELECTRIC. Heti digitális kapcsolóóra, automatikus téli-nyári átállással, 1 modul Digitális kapcsolóórák Heti digitális kapcsolóóra, automatikus téli-nyári átállással, 1 modul 9 148 Ft Minimális kapcsolási időtartam 15perc; maximális kapcsolási szám: 672; IP40 védettség, tápfeszültség:

Részletesebben

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez

AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez AC303 szobatermosztát Fan-Coil vezérléséhez Használati Útmutató 2014.10.03 Általános tudnivalók Az AC303 típusú szobatermosztát processzorvezérelt digitális egység, melyben a hőmérsékletmérést precíz (beépített)

Részletesebben

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Miért érdemes a Syen-t választania? Többszörös szűrőrendszer: Intelligens leolvasztás:

Részletesebben

VILÁGÍTÁS VEZÉRLÕ RENDSZER MOZGÁS- ÉS JELENLÉTÉRZÉKELÕK ENERGIA IPAR ÉPÜLET BERENDEZÉS IT KÁBEL VILÁGÍTÁS

VILÁGÍTÁS VEZÉRLÕ RENDSZER MOZGÁS- ÉS JELENLÉTÉRZÉKELÕK ENERGIA IPAR ÉPÜLET BERENDEZÉS IT KÁBEL VILÁGÍTÁS VILÁGÍTÁS VEZÉRLÕ RENDSZER MOZGÁS- ÉS JELENLÉTÉRZÉKELÕK ENERGIA IPAR ÉPÜLET BERENDEZÉS IT KÁBEL VILÁGÍTÁS TARTALOM BEVEZETÉS...1 ÁTTEKEINTÕ TÁBLÁZAT...2 KÜLTÉRI MOZGÁSÉRZÉKELÕK...3 KÜLTÉRI MOZGÁSÉRZÉKELÕ

Részletesebben

Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben

Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben Jövőbe mutató Siemens épülettechnikai megoldások az Odoo projektben A Siemens támogatásával az előkelő hatodik helyet szerezték meg a Budapesti Műszaki Egyetem tanulói a m a d r i d i S o l a r D e c a

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

Távhőszolgáltatási Konferencia 2014. Távhő fejlesztések műszaki megoldások, rendszerek, eszközök a Szabályozó és Kompenzátor Kft.

Távhőszolgáltatási Konferencia 2014. Távhő fejlesztések műszaki megoldások, rendszerek, eszközök a Szabályozó és Kompenzátor Kft. Távhőszolgáltatási Konferencia 2014 Távhő fejlesztések műszaki megoldások, rendszerek, eszközök a Szabályozó és Kompenzátor Kft. kínálatában Távhő fejlesztési lehetőségek - Fűtőművek, kazánházak rekonstrukciója,

Részletesebben

Intégro CLIA. A klímavezérlő számítógép általános ismertetése

Intégro CLIA. A klímavezérlő számítógép általános ismertetése BRINKMAN HUNGARY KFT. Hódmezővásárhely 6800 Szántó K. J. u. 180. Tel.: (62) 533-260 Fax.: (62) 243-254 Intégro CLIA A klímavezérlő számítógép általános ismertetése Az Integro Clia növényházakban alkalmazható

Részletesebben

Unica Class Unica Quadro

Unica Class Unica Quadro Unica Class Unica Quadro Válasszon exkluzív és dizájnos kapcsolókat! Unica Class Exkluzív és természetes Időtálló és exkluzív A természetben fellelhető ásványok időtlen idők óta kapcsolódnak mindennapjainkhoz.

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-607C/S1 VDT-607C/S1 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Felszerelés...4 3. Beállítások...4 3.1. Kaputábla címének beállítása...5

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU VDCU Leírás v1.0.pdf Tartalomjegyzék 1 Készülék felépítése...3 2 Műszaki paraméterek...3 3 DIP kapcsolók beállítása...4

Részletesebben

1 lakásos Felületre szerelhető Kártyaolvasó nélkül. 2 lakásos Felületre szerelhető Kártyaolvasó nélkül DT607-ID-FE-S1. 1 lakásos

1 lakásos Felületre szerelhető Kártyaolvasó nélkül. 2 lakásos Felületre szerelhető Kártyaolvasó nélkül DT607-ID-FE-S1. 1 lakásos Típusok kis rendszerekhez C-S1 -ID-S3 YLI SIKMGNESEK Leírás 2ESY egy egyszerűen telepíthető, és beköthető, 2 vezetékes kaputelefon rendszer. US-os rendszerű kaputelefon képes audió, valamint videó rendszert

Részletesebben

Villamos szerelvények

Villamos szerelvények Alkalmazási példa lakáshoz 2 1 2 4 4 Feltette valaha saját magának a kérdést, miután becsukta a bejárati ajtót: kikapcsoltam mindent? A lámpákat? A televíziót? A kávéfőzőt? A rádiós rendszer választ jelent

Részletesebben

ABB-free@home. Épületautomatizálási rendszer. ABB Group 28/10/2014 Slide 1

ABB-free@home. Épületautomatizálási rendszer. ABB Group 28/10/2014 Slide 1 Épületautomatizálási rendszer ABB Group 28/10/2014 Slide 1 01 Elhelyezés Célkitűzések A hagyományos épületvillamosság és a KNX rendszer közötti hézag kitöltése (funkció és ár) A KNX rendszerrel nem foglalkozó

Részletesebben

Telepítési útmutató. DEVIreg 316. Elektronikus termosztát. www.devi.com

Telepítési útmutató. DEVIreg 316. Elektronikus termosztát. www.devi.com Telepítési útmutató DEVIreg 316 Elektronikus termosztát www.devi.com The English language is used for the original instructions. Other languages are a translation of the original instructions. (Directive

Részletesebben

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Vezérlés beüzemelése: A vezérlés bekapcsolása után a kijelző alap állapotba kerül. A kijelző 4x20 karaktert képes megjeleníteni. A vezérlés alapbeállítása

Részletesebben

Alkalmazási példa: konyha. Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett

Alkalmazási példa: konyha. Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett Hue mozgásérzékelő Alkalmazási példa: konyha 3 Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett Alkalmazási példa: konyha 4 Mozgás észlelésekor, felkapcsolódnak az előre

Részletesebben

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft.

Világítástechnika. mesterfokon. Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Világítástechnika mesterfokon Csak világosan! Webs Világítástechnikai Kft. Egyedi igényekre szabott tervezés 2 A Webs Világítástechnikai Kft. komplex és egyedi megoldásokat kínál a kül-, és beltéri díszvilágítás,

Részletesebben

Szenzáció Önre tervezve! Rádióvezérelt intelligens vezérlőközpont. Okos, mobil és megbízható

Szenzáció Önre tervezve! Rádióvezérelt intelligens vezérlőközpont. Okos, mobil és megbízható Szenzáció Önre tervezve! Rádióvezérelt intelligens vezérlőközpont. Okos, mobil és megbízható Magas színvonalú épület automatizálás A intelligens vezérlőközpont bevezetésével a Becker egy új világot tár

Részletesebben

Szobatermosztát LCD-kijelzővel

Szobatermosztát LCD-kijelzővel 3 031 Szobatermosztát LCD-kijelzővel Fűtési rendszerekhez RDD10 2-pont szabályozás BE/KI szabályozójellel, fűtési rendszerekhez Működési módok: Komfort hőmérséklet tartás és energiatakarékos hőmérséklet

Részletesebben

Szobatermosztát, 4-csöves fan-coil rendszerhez

Szobatermosztát, 4-csöves fan-coil rendszerhez 610 11 EBERLE 7203 Cikkszám 110301720300 Szobatermosztát, 4-csöves fan-coil rendszerhez Termosztát 4-csöves fan-coil berendezésekhez Eberle Split rendszerek 4-csöves fan-coil Hűtés kontaktus: 250 V AC

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. DEVIreg 535. Elektronikus intelligens termosztát.

Felhasználói kézikönyv. DEVIreg 535. Elektronikus intelligens termosztát. Felhasználói kézikönyv DEVIreg 535 Elektronikus intelligens termosztát www.devi.com Tartalomjegyzék 1 Bevezető................. 4 1.1 Biztonsági utasítások...... 5 2 Beállítások................ 6 2.1

Részletesebben

VOLCANO EC VEZÉRLŐ. Tulajdonságok

VOLCANO EC VEZÉRLŐ. Tulajdonságok VOLCANO EC VEZÉRLŐ A Volcano EC vezérlő egy vezérlőegység minden Volcano EC típusú termoventilátorhoz. RTU MODBUS protokollon kapcsolható épületfelügyeletre. A vezérlő felhasználói rendszere könnyen értelmezhető

Részletesebben

Használati utasítás. D12 Wifi termosztát padló és levegőszondával. DIMAT KFT Pécs Pósa Lajos u

Használati utasítás. D12 Wifi termosztát padló és levegőszondával. DIMAT KFT Pécs Pósa Lajos u D12 Wifi termosztát padló és levegőszondával DIMAT KFT. 7627 Pécs Pósa Lajos u. 39. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 www.dimat.hu D12 Wifi termosztát tulajdonságok Elektromos fűtési rendszerek vezérlésére

Részletesebben

animeo SOMFY árnyékoló-vezérlések bemutatása

animeo SOMFY árnyékoló-vezérlések bemutatása animeo SOMFY árnyékoló-vezérlések bemutatása 1 Somfy Árnyékoló vezérlések bemutatása animeo IB+ - max. 16 zónás árnyékoló-vezérlés A SOMFY animeo IB+ rendszere egy teljesen automatizált épületvezérlési

Részletesebben

A Click-In 45 mm-es rendszer

A Click-In 45 mm-es rendszer P100934 P94925 P100980 P94483 P100993 P80527 P100912 A Click-In 45 mm-es rendszer 2 OptiLine és Altira az új Click-In 45 mm-es rendszer épületek számára. Moduláris és rugalmas. Okos részmegoldások tömegével.

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE. Danfoss Heating. RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET2000 B/M/MS Elektronikus digitális termosztát LCD kijelzővel Telepítési útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat

Részletesebben

Intelligens Vaillant-rendszerek

Intelligens Vaillant-rendszerek 2018.03.28. Intelligens Vaillant-rendszerek Vasáros Zoltán +36-30/331 8594 zoltan.vasaros@vaillant-group.com Intelligens Vaillant rendszerek Ake ötlete 28.03.2018 Vaillant hőszivattyúk áttekintése flexo

Részletesebben

Mérés, Vezérlés. mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC kis és nagytestvér

Mérés, Vezérlés. mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC kis és nagytestvér Mérés, Vezérlés mérésadat rögzítés CMC - 99 CMC - 141 kis és nagytestvér Bevezetés A MultiCon eszközök nagyhatékonyságú kijelzőt, mérés adatgyűjtőt és szabályzókat foglalnak magukban. Mindez a tudás és

Részletesebben

HAWKER MODULÁRIS TÖLTŐK NINCS MEGÁLLÁS!

HAWKER MODULÁRIS TÖLTŐK NINCS MEGÁLLÁS! HAWKER MODULÁRIS TÖLTŐK NINCS MEGÁLLÁS! AKKOR SEM, HA A CSAPAT EGY RÉSZE HIÁNYZIK... MODULÁRIS TÖLTŐ: EGY ÚJ SZÍNVONAL SZÜLETETT CSÚCSTELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az úgynevezett plug and play modulokat

Részletesebben

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9

Niko érintőképernyő. Méret: 154 x 93mm (kb. 7 ) Felbontás: 800 x 480 pixel Képarány: 16:9 Niko érintőképernyő 1. Általános leírás A Nikobus érintőképernyő segítségével könnyen kezelhetővé válik a telepített épületautomatizálási rendszer. A képernyő könnyen felszerelhető a falra, csak 1 szerelő

Részletesebben

Tátra T5C5K szerelvények felújításával kapcsolatos tudnivalók

Tátra T5C5K szerelvények felújításával kapcsolatos tudnivalók A felújított T5C5K szerelvényt az vezetheti, akinek V kategóriára érvényes a vezetői engedélye és az érvényes társasági igazolása alapján T5C5K járműtípus vizsgával rendelkezik. Ha a T5C5K típusvizsgát

Részletesebben

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET1000 B/M/MS. Elektronikus beállítótárcsás termosztát Felhasználói útmutató. Danfoss Heating

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE RET1000 B/M/MS. Elektronikus beállítótárcsás termosztát Felhasználói útmutató. Danfoss Heating MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Danfoss Heating RET1000 B/M/MS Elektronikus beállítótárcsás termosztát Felhasználói útmutató Az útmutató nagy méretű nyomtatott változatáért hívja marketingosztályunkat a

Részletesebben

Szerelési utasítások. devireg 130, 131 és 132

Szerelési utasítások. devireg 130, 131 és 132 HU Szerelési utasítások devireg 130, 131 és 132 Tartalom: 1. Felhasználási lehetőségek és beállításaik 2. Szerelési utasítások. a. devireg 130 és 132-es típusok érzékelőinek szerelése b. A termosztát elhelyezése

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kiegészítő egység VDT SC6V VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Kábelezési rajz... 4 5 Konfiguráció... 5 5.1 A

Részletesebben

Tápfeszültség: 230 V AC; %, 50 Hz Maximális fogyasztás: 2,7 VA

Tápfeszültség: 230 V AC; %, 50 Hz Maximális fogyasztás: 2,7 VA KIVITEL ALKALMAZÁS. ILLESZTHETÕSÉG A modul a split klíma berendezések kiegészítő felügyeleti eszköze. Segítségével megoldható az állandó felügyelet nélkül üzemelő berendezések távfelügyelete. A készülék

Részletesebben

Centronic MemoControl MC42

Centronic MemoControl MC42 Centronic MemoControl MC42 hu Szerelési és kezelési útmutató Memóriagomb Fontos információk: a szerelő / a villamos szakember / a felhasználó számára Kérjük ennek megfelelően továbbadni! Ezt az eredeti

Részletesebben

Komplett programot kínálunk!

Komplett programot kínálunk! Komplett programot kínálunk! Mechanikus végállású motorok Redõnyök és napellenzõk számára Mechanikus végállású motorok Egyszerûen meggyõzõek Biztonságot adunk Védelem betörés ellen - teljesen automatikusan

Részletesebben

DEMUX 8. 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató

DEMUX 8. 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató DEMUX 8 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató Bemutatás A DEMUX 8 egy DMX-512 és DALI jellel is vezérelhető átalakító, mely 8 csatorna értékét 0-10V-os jelekké alakítja.

Részletesebben

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család DDC rendszerelemek, DIALOG-II család KIVITEL ALKALMAZÁS BEKÖTÉS A SYS-100 L típusú készülék egyszerű légkezelő szabályzására kifejlesztet integráló szabályzó. Egy kalorifert tartalmazó légtechnikákhoz

Részletesebben

ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ. Biztonság és kényelem az ujjhegyében

ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ. Biztonság és kényelem az ujjhegyében ÉRINTŐKÉPERNYŐS KEZELŐ Biztonság és kényelem az ujjhegyében INT TSG A kicsi és elegáns kialakítás modern és hagyományos enteriőr esetén is biztosítja az INT TSG tökéletes környezetbe illeszkedését. érintőképernyős

Részletesebben

Szenzáció Önre tervezve! intelligens vezérlőközpont rádiós távvezérléssel okos, mobil és megbízható

Szenzáció Önre tervezve! intelligens vezérlőközpont rádiós távvezérléssel okos, mobil és megbízható Szenzáció Önre tervezve! intelligens vezérlőközpont rádiós távvezérléssel okos, mobil és megbízható ok Rádióintegrált ok bidirekcionális rádióvevővel a B01 széria aktiválható repeat-funkció: pontos státusz-visszajelzés

Részletesebben

VDT-24 Felhasználói kézikönyv

VDT-24 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-24 Felhasználói kézikönyv VDT-24 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Készülék felépítése és funkciói...3 2. Monitor falra szerelése...4 3. Főmenü...5 4. Alap

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK

BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK BE LTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕK BELTÉRI MENNYEZETI MOZGÁSÉRZÉKELÕ, MD360/8 ESM055 324 Normál bekötés Érzékelõk párhuzamos kapcsolása Világítás állandó üzemû bekapcsolása külsõ kapcsolóval ÉRZÉKELÉSI

Részletesebben

Helyszíni beállítások táblázata

Helyszíni beállítások táblázata /8 [6.8.2] =... ID432/462 Alkalmazható beltéri egységek *HYHBHAAV3 *HYHBH8AAV3 *HYHBX8AAV3 Megjegyzések - 4P3373-D - 2.2 2/8 Felhasználói beállítások Előre beállított értékek Szobahőmérséklet Kényelmi

Részletesebben

evohome rendszer termék árlista és leírás

evohome rendszer termék árlista és leírás evohome rendszer termék árlista és leírás 1 ATC928WIFI evohome Wi-Fi zónamenedzser A több zónás evohome Wi-Fi zónamenedzser legfeljebb 12 fűtési zóna, valamint igény szerint egy háztartási melegvíz ellátás

Részletesebben

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát Programozható, LCD kijelzős fűtő-termosztát Hetente ismétlődő ciklusban, napi 6 periódust ( eseményt ) lehet az előre megadott hőmérsékleteknek megfelelően beállítani. Választhat a periódus-vezérlő üzemmód

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

Helyszíni beállítások táblázata

Helyszíni beállítások táblázata /7 [6.8.] =... ID43/46 Alkalmazható beltéri egységek *GSQHS8AA9W ThermaliaC* Megjegyzések - 4P3938-D -. /7 Felhasználói beállítások Előre beállított értékek Szobahőmérséklet Kényelmi (fűtés) 7.4.. R/W

Részletesebben

3. Generációs WIFI Midea SK

3. Generációs WIFI Midea SK 3. Generációs WIFI Midea SK 102 2017.06.15. Áttekintés Koncepció Mód Felépítés Távirányítási Mód Okostelefon / IPad Router Wi-Fi Adapter Felhő alapú szerver és Internet Ovális matt, érdes tapintású Adapter

Részletesebben