Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban"

Átírás

1 Épületfelügyeleti rendszerek az első magyarországi aktív készházban Nem volt kétséges számunkra, hogy egy aktív készház felügyeleti rendszerének tervezése és kivitelezése példátlan tapasztalatokkal és tanulságokkal szolgálhat, nemcsak cégünk, de minden érdeklődő számára egyaránt. Többek között ezért is szolgált nagy örömünkre, amikor a GrandÁcs Tetőcentrum Kft. nagymúltú vállalatunk mellett tette le voksát. Az már a tervezési fázisban világossá vált a mérnökök számára, hogy a megrendelő a környezettudatosság jegyében a kényelmi funkciók mellett kiemelten fontosnak tartja az energiafogyasztás és -termelés minden értékének rögzítését és felügyeletét. Az egyes rendszerek számos egy bemutató aktív ház esetében értékes és tanulságos adattal szolgálnak. Ezek az adatok természetesen naplózásra kerülnek, és a gyártó webes felületéről naprakészen lehívhatóak táblázatos, illetve grafikus formában. A visszakereshető adatok többek között tartalmazzák a ház aktuális összegzett, illetve részletezett (dugaszolóaljzatok, világítás, villamos fűtés, háztartási gépek) fogyasztását és termelését. Ezt és számos, a továbbiakban részletezett funkciót, kényelmesen csak modern villanyszerelési megoldásokkal lehetett megvalósítani, ezért a tervezés során a Schneider Electric intelligens EIB/KNX buszrendszerét, valamint egymás közötti (ModBus) kommunikációra is alkalmas fogyasztásmérőit választottuk ki. A beépített rendszer alkalmas kiugró fogyasztási adatok jelzésére, akár a közműszámlák ellenőrzésére vagy az aktuálisan fogyasztott energia forintosítására is.

2 Egy, az épület utcafrontján elhelyezett kijelző mindig az épület aktuálisan termelt energiáját mutatja. Ezek a funkciók nem csak egy bemutatóház, de egy szokványos családi ház illetve lakás számára is egyre fontosabbá válnak. A modern megoldásoknak köszönhetően számos további kényelmi és energiát megtakarító funkció is elérhetővé vált. Mint minden épületnél, ebben az esetben is elmondható, hogy legtöbb energia a fűtéssel takarítható meg. Az épületet többek között az egyedülálló termikus burok miatt is szükségessé vált légcserélő berendezés hűti, illetve fűti. A fűtési rendszer gyári vezérlési lehetőségeit továbbgondolva a légkezelő befúvóhelyeinél található elektromos fűtőbetétek intelligens eszközök segítségével fokozatmentesen állíthatóvá váltak. Ez a megoldás garantálja, hogy a betétek csak a szükséges időre és mértékben legyenek bekapcsolva, ezáltal minimalizálva a kétpont szabályzásnál gyakori túllövést is.

3 Az egyedi szabályzás lehetővé teszi az egyes helyiségek hőmérsékletének egymástól eltérő, egyedi meghatározását, ezzel újabb megtakarításokat elérve, tehát csak a ténylegesen használt területek kerülnek felfűtésre, természetesen a bentlakók igényeihez alkalmazkodó mértékben. A tervezés során nagy figyelmet fordítottunk a biztonságra, ezért a fűtőbetétek, ha a légkezelő keringtető ventilátora leállna, kikapcsolnak. Így nem fordulhat elő, hogy hiba esetén a fűtőbetétek a légmozgás hiányában túlmelegedjenek. Minden fűtött helyiségben dedikált dugaszolóaljzat található. Ezek az aljzatok nyáron hagyományosan működnek, télen, ha elektromos radiátort csatlakoztatunk, az aljzatok áramellátásának ki- és bekapcsolását a fali termosztát végezheti, szabályozott kiegészítő fűtésként szolgálva ezzel. A rendszer rugalmassága teszi lehetővé a riasztó jelei alapján a helyiségek jelenlétfüggő fűtése is. A két rendszer összekötésének köszönhetően a fűtés és hűtés nyitott ablakot észlelve az adott szobában időzítve leáll, sőt, a készház csökkentett üzemmódba áll a riasztó élesítésével. Ezzel a beállított belső hőmérsékleteknél jóval energiatakarékosabb készenléti hőmérsékletet tart a házban. A használati melegvizet az esetenkénti villamos fűtés mellett elsősorban a tetőn elhelyezett szolárrendszer állítja elő. Nagyon fontos megjegyezni, hogy a mindennemű villamos ellátást korszerű napcellák segítik, melyek alkalmasak a hálózatba történő visszatáplálásra is. Látható tehát, hogy az épület villamos energián kívül más energiahordozót nem használ, egy kiegészítő szélkerékkel az épület még jobban függetlenedik az energiaárak ingadozásától és szolgáltatók megbízhatóságától. A már említett egyedülálló termikus burok jelentős részét képezik a speciális ablakok, a rajtuk található elektromos redőnyök intelligens vezérlésével pedig szintén számottevő megtakarítás érhető el. Átgondolt programozással az évszak megkívánta belső hőmérséklet fenntartását támogatják, jelentős energiát megtakarítva ezzel. A ház elhagyását és a riasztó bekapcsolását követően a tetőn elhelyezett kombinált időjárásérzékelő (hőmérséklet, csapadék és fényerő) a három irányból mért adatok alapján automatikusan beindítja a redőnyök mozgását, attól függően, hogy a kívánt belső hőmérséklet megtartását a felvagy lehúzott redőnyök támogatják-e jobban. A rendszer természetesen alkalmas akár zsaluziák lamelláinak állítására, sőt, egy nyomógombra programozva akár az összes redőny egyidejű mozgatására is.

4 A világítási rendszer is számos érdekességgel szolgál. Tudvalevő, hogy a második legtöbb energiát egy házban a világítási rendszer emészti fel, de okos megoldásokkal itt is jelentős megtakarítás érhető el. Az aktív házban nem fordulhat például elő, hogy égve marad egy lámpa, hiszen a ház elhagyásakor csoportos lekapcsolás segítségével kivétel nélkül minden egyes világítási kör kikapcsol. A ritkán használt helyiségekben pedig egyáltalán nincs villanykapcsoló. A mennyezeteken elhelyezett jelenlétérzékelők kapcsolják a világítást, csak annyi időre, ameddig valaki a helyiségben tartózkodik. Ugyanilyen érzékelő kapcsolja az előszoba világítását (csak szűrt fény esetén, alkonyatkor például), hogy kényelmesen tájékozódhassunk a házba érkezve. A nappaliban egyetlen gombnyomással kapcsolható az összes világítási kör. Ezzel a funkcióval különböző világítási képek határozhatóak meg, így egy kézmozdulattal vacsorához, filmnézéshez vagy kártyázáshoz alkalmas fényviszonyok teremthetőek meg. Ezek a beállítások elmenthetőek, a későbbiekben azonban bármikor szabadon módosíthatóak. A ház összes funkciója egyetlen központi helyről, a nappaliban található érintőképernyőről is elérhető. Ezen a helyen minden olyan funkció, amelyet a ház tud, egyszerre megtalálható és módosítható. A falakon található kezelőfelületek kapcsolók és termosztátok egységes megjelenésűek, elegáns alumínium színűek, üveg keretben. Funkcióik szabadon programozhatóak, azaz lehetőség nyílik arra is, hogy egy-egy szoba hőmérsékleti, világítási és külső árnyékolói beállításai bárhonnan a házból és akár egyszerre minden helyiségben irányíthatóak legyenek, a felhasználó igényeihez igazodva. Sőt, a mai igényeknek megfelelően az összes funkció és érték elérhető a világ legtávolabbi pontjáról az interneten keresztül is. A már említett biztonság jegyében egyébként a dugaszolóaljzatok mindegyike gyerekvédett, így senkinek sem kell aggódnia a házban randalírozó lurkók miatt.

5 A házba beépítettük a Schneider Electric saját kaputelefon rendszerét is, mely könnyedén illeszthető a motoros és mágneszáras kapukhoz egyaránt. A videós kaputelefon rendszer egyik kiemelkedő tulajdonsága, hogy a ház külső homlokzatán elhelyezett Schneider Electric térfigyelő kamerák képét meg tudja jeleníteni a beltéri egység színes képernyőjén, a bentlakóknak nagyobb biztonságérzetet és költségmegtakarítást nyújtva ezzel (nem kell videós kültéri egységet is vásárolni). A kamerarendszer két mozgatható dóm kamerája állandó pásztázó funkció mellett felismeri a mozgást, élesített állapotban különbséget téve a mozgó alak mérete szerint is. Ezzel a funkcióval a térfigyelő rendszer szerves részét képezheti a riasztórendszernek, így az épületfelügyeletnek is. Az energiatakarékosság és környezettudatosság jegyében a kert földjébe esővíz összegyűjtését végző ciszternát süllyesztettünk, mely az öntözőrendszert látja el vízzel. Amennyiben a vízmennyiség megcsappanna, úgy a vezérlés egy mélykútból tölt után, hogy a locsolás zavartalanul működhessen. Nagyon fontos megjegyezni, hogy az KNX/EIB moduláris rendszer részegységei különállóan is működőképesek lehetnek, azonban a legnagyobb megtakarítást csak komplett és gondosan megtervezett rendszerrel tudjuk elérni. A rugalmas szerelésnek, és a programozható egységeknek köszönhetően a helyiségek funkciójának esetleges változtatásánál, illetve falak áthelyezésénél a villanyszerelés pár gombnyomással alkalmazkodhat a megváltozott igényekhez. Nagy örömünkre szolgált, hogy a házban található villamos rendszer minden egyes eleme saját gyártmányú. Ez annyit jelent, hogy a kapcsolószekrényektől kezdve, a kapcsolókon és egyéb szerelvényeken keresztül, a gépészeti terekben található érzékelőkön át, a tetőn elhelyezett időjárásérzékelőig bezárólag, minden házon belülről érkezett. Így a Schneider Electric komplett megoldást nyújtott a tervezésben és a kivitelezésben, az átadás óta pedig természetesen a karbantartásban is.

6 Felhasznált Schneider Electric termékek: Multifunkciós nyomógomb, 2-es szobatermosztát vezérlő egységgel, alumínium, M-PLAN Nyomógomb, 1-es plusz, alumínium, System M Nyomógomb, 2-es plusz, alumínium, System M Nyomógomb, 4-es plusz, alumínium, System M KNX A jelenlét érzékelő fehér Bináris bemenet REG-K/8x10, világosszürke REG-K/4x230/16 kapcsoló aktuátor kézi üzemmel, áramérz REG-K/12x230/16 kapcsoló aktuátor kézi üzemmel, áramérz Univerzális fényerőszabályzó aktuátor REG-K/2x230/1000 W, világosszürke Univerzális fényerőszabályzó aktuátor REG-K/4x230/150 W, világosszürke Univerzális fényerőszabályzó aktuátor REG-K/2x230/300 W, világosszürke Univerzális fényerőszabályzó aktuátor REG-K/230/500 W, világosszürke Zsalu aktuátor REG-K/8x/10 kézi üzemmóddal, világosszürke Csatoló REG-K, világosszürke USB interface REG-K, világosszürke Analóg input REG-K 4-es, világosszürke Időjárásjelző készülék REG-K/4-es, világosszürke Tápegység REG-K/640 ma, világosszürke KNX/IP router REG-K, világosszürke Érintőképernyő 10 IP Süllyesztett gipszkarton fali szerelő doboz az IP érintős képernyőhöz Időjárás kombi-érzékelő DCF-77, fekete TAC Xenta 511-B Web szerver elektronika TAC Xenta 302/N/P V3 szab.elektronika TAC Xenta 451A elektronika 8 UI, 2 AO TAC Xenta 421A elektronika, 4 UI, 5 DO 4 csatornás tögzítő PTZ kamera PM9C teljesítménymérő Termékeinkről, szolgáltatásainkról részletesebb információt Vevőszolgálatunkon kérhet! Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt Budapest, Hauszmann Alajos u. 3/b telefon: , fax: Schneider Vevőszolgálat telefon: , fac:

Ajánlatkérő adatlap inels épületautomatizálási rendszerhez

Ajánlatkérő adatlap inels épületautomatizálási rendszerhez Ajánlatkérő adatlap inels épületautomatizálási rendszerhez ÉRDEKLŐDŐ Vezetéknév: Keresztnév: Telefonszám: E-mail: INGATLAN Ingatlan jellege: Telepítés helyszíne: Helyiségek száma: Hasznos alapterület:

Részletesebben

I N T E L L I G E N S V I L L A N Y S Z E R E L É S I R E N D S Z E R

I N T E L L I G E N S V I L L A N Y S Z E R E L É S I R E N D S Z E R I N T E L L I G E N S V I L L A N Y S Z E R E L É S I R E N D S Z E R www.inels.hu AZ ELKO EP VÁLLALAT BEMUTATKOZÁSA Az ELKO EP, a moduláris elektronikai eszközök hagyományos és innovatív csehországi gyártója

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI VEZÉRLŐRENDSZER

VEZETÉK NÉLKÜLI VEZÉRLŐRENDSZER VEZETÉK ÉKÜI VEZÉRŐREDSZER www.elkoep.hu AZ EKO EP VÁAAT BEMUTATKOZÁSA Az EKO EP, a moduláris elektronikai eszközök hagyományos és innovatív csehországi gyártója immár több mint 19 éve a villamossági piac

Részletesebben

Schneider Magazin. A követendô egyszerûség. Schneider Electric 15 ÉVE MAGYARORSZÁGON. Az intelligens raktárbázis LIDL LOGISZTIKAI KÖZPONT

Schneider Magazin. A követendô egyszerûség. Schneider Electric 15 ÉVE MAGYARORSZÁGON. Az intelligens raktárbázis LIDL LOGISZTIKAI KÖZPONT Schneider Magazin A követendô egyszerûség ÚJ EASYPACT MEGSZAKÍTÓK Schneider Electric 15 ÉVE MAGYARORSZÁGON Az intelligens raktárbázis LIDL LOGISZTIKAI KÖZPONT Új csillag születik MAGELIS XBT-GT2000 VI.

Részletesebben

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág Levelezési cím: 1475 Budapest, Pf. 331. Telephely: 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 15. Információs és szerviz vonal: (+36-1) 470-4747 Fax: (+36-24) 525-223 www.bosch.hu,

Részletesebben

FŰTŐ ÉS HŰTŐ RENDSZEREK LAKÓINGATLANOKBA

FŰTŐ ÉS HŰTŐ RENDSZEREK LAKÓINGATLANOKBA FŰTŐ ÉS HŰTŐ RENDSZEREK LAKÓINGATLANOKBA ÚJ 2012 2012 ÉLETMÓDVÁLTÁS ZÖLD ÖTLETEK SEGÍTSÉGÉVEL: GYAKORLATILAG SZÉN-DIOXID KIBOCSÁTÁS NÉLKÜLI ÉLETMÓDOT KÍNÁLUNK AZ EGÉSZ VILÁGON. RÉSZLETESEBBEN: A teljes

Részletesebben

Tisztelt Tulajdonos! Tartalom:

Tisztelt Tulajdonos! Tartalom: Tisztelt Tulajdonos! Ezúton szeretnénk gratulálni új ingatlanjához. A tájékoztató, amit Ön most a kezében tart tartalmazza az ingatlannal kapcsolatos alapvető információkat, az épület általános és lakóegységre

Részletesebben

90+ A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása. Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz

90+ A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása. Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Felhasználási útmutató az ECL Comfort szabályozókhoz A gyors munkavégzés kulcsa az alkalmazás könnyű kiválasztása Az ECL Comfort termékcsaláddal elektronikus szabályozók optimális

Részletesebben

[Uniotech Csomagolástechnika Kft.; 13675213-2-13]

[Uniotech Csomagolástechnika Kft.; 13675213-2-13] MVM Partner - a vállalkozások energiatudatosságáért pályázat 2. rész A pályázó által megvalósított, energiahatékonyságot növelő beruházás és/vagy fejlesztés bemutatása A projekt bemutatásának tartalmaznia

Részletesebben

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT

INSTATPLUS868-R FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT FELHASZNÁLÓI ÉS ÜZEMBEHELYEZŐI ÚTMUTATÓ INSTATPLUS868-R 2. Hogyan helyezzünk be illetve cseréljünk elemet (2db AA, 1,5V Alkaline) PROGRAMOZHATÓ SZOBATERMOSZTÁT RÁDIÓS JELÁTVITELLEL Az elemek kimerüléseinek

Részletesebben

Energiafelügyelet: az információ hatalom

Energiafelügyelet: az információ hatalom Energiafelügyelet: az információ hatalom Hatékony megoldás a költségtakarékos lehetőségek kihasználására és az épület teljesítményének növelésére. 2011. június / Tanulmány Make the most of your energy

Részletesebben

Fűtés. katalógus. Egész évben PERFECT C MFORT. Fűtés. Légkondícionálás. Folyadékhűtős rendszerek. Kereskedelmi hűtés

Fűtés. katalógus. Egész évben PERFECT C MFORT. Fűtés. Légkondícionálás. Folyadékhűtős rendszerek. Kereskedelmi hűtés Fűtés Egész évben PERFECT C MFORT katalógus Fűtés Légkondícionálás Folyadékhűtős rendszerek Kereskedelmi hűtés Fűtés - Használati melegvíz - Hűtés KIMAGASLÓAN ENERGIATAKARÉKOS MEGOLDÁSOK LAKOSSÁGI HASZNÁLATHOZ!

Részletesebben

Energia hatékonyság. E-mobility Közlekedés Infrastruktúra. Szélenergia. Vízellátás. Szolár technika. Intelligens tápelosztás. Akár 30% megtakarítás

Energia hatékonyság. E-mobility Közlekedés Infrastruktúra. Szélenergia. Vízellátás. Szolár technika. Intelligens tápelosztás. Akár 30% megtakarítás AKTUÁLIS 12 2 Phoenix Contact Magyarország 2012 november Energia hatékonyság 04 Energiamenedzsment Akár 30% megtakarítás 06 Energiahatékonyság Cél a költségcsökkentés E-mobility Közlekedés Infrastruktúra

Részletesebben

Digitális időkapcsolós termosztát. isense. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG

Digitális időkapcsolós termosztát. isense. Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG HU Digitális időkapcsolós termosztát isense Üzembehelyezési és karbantartási kézikönyv 120670-AG Tartalom 1 Bevezetés...4 1.1 Bevezetés...4 2 A beszerelés helyszíne...5 2.1 Helyzetét szabályozó...5 2.2

Részletesebben

Prolan Energiamenedzsment Rendszer. Rendszerleírás

Prolan Energiamenedzsment Rendszer. Rendszerleírás Prolan Energiamenedzsment Rendszer Rendszerleírás Prolan Energiamenedzsment Rendszer Verzió: 2011.09.13. Szerkesztette: Menyes Roland, Salacz Ágoston, Szabó Ervin PROLAN Irányítástechnikai Zrt. 2011 Budakalász

Részletesebben

Beszerelési és szervizkézikönyv. Remeha i Sense

Beszerelési és szervizkézikönyv. Remeha i Sense Beszerelési és szervizkézikönyv Remeha i Sense Remeha isense Tartalom 1. Bevezetés..........................................................................................4 2. Áttekintés..........................................................................................5

Részletesebben

Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus. Biztonsági rendszerek_ Általános katalógus

Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus. Biztonsági rendszerek_ Általános katalógus Biztonsági rendszerek _ Általános katalógus Betörések A veszély egyre nagyobb. Mit tegyek? Menjen biztosra! Válassza az Inimet! A terület védelem alatt. Veszély kiiktatva. A játszmának vége..04.06.08.10.12.20.22.24.27.30.32.34.36.37.38.40

Részletesebben

Kedves Olvasó! TARTALOMJEGYZÉK. Egyre népszerûbb a fenntartható építészet és a környezettudatos

Kedves Olvasó! TARTALOMJEGYZÉK. Egyre népszerûbb a fenntartható építészet és a környezettudatos TARTALOMJEGYZÉK Épületgenetikai szakkiállítás 2 Épületautomatikai rendszerek másként 3 Solaraction 4 Foton ablak és ajtó 5 Komfort rádióhullámokkal 6-7 Mire kell odafigyelünk Õsszel? 8 20 éves a Stiebel

Részletesebben

ELEKTRO-KAMLEITHNER KFT. Élményfürdő automatizálási feladatainak megoldása KNX/EIB rendszerrel. Projektleírás

ELEKTRO-KAMLEITHNER KFT. Élményfürdő automatizálási feladatainak megoldása KNX/EIB rendszerrel. Projektleírás Élményfürdő automatizálási feladatainak megoldása KNX/EIB rendszerrel. Projektleírás Megoldandó feladatok általános leírása Energiamendzsment: A fürdő működtetésével kapcsolatban elsődleges szempont, hogy

Részletesebben

ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON

ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON ELEKTRONIKUS VAGYONVÉDELMI RENDSZEREK JABLOTRON A JABLOTRON A Jablotron magántulajdonban levő cég, melyet 1990-ben alapítottak. A kezdeti időkben csak egy pár dolgozót foglalkoztatott, akik a számítástechnika

Részletesebben

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág Budapest Gyömrői út 120. 1103 Információs és szerviz vonal: (+36-1) 470-4747 www.bosch.hu, www.bosch-climate.hu bosch-termotechnika@hu.bosch.com Hagyományos gázkészülékek

Részletesebben

IV A SZAKMÁK FEJLŐDÉSE

IV A SZAKMÁK FEJLŐDÉSE addig, amíg nem teremtődnek olyan körülmények, amelyek lényegében azonos minőségű oktatást garantálnak az ország valamennyi szakképző intézményében tanuló fiatal számára. IV A SZAKMÁK FEJLŐDÉSE IV.1 KUTATÁSI

Részletesebben

T105 programozható távvezérelt termosztát. Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK

T105 programozható távvezérelt termosztát. Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK T105 programozható távvezérelt termosztát Használati utasítás TARTALOM JEGYZÉK Ez a termosztát a legtöbb háztartási termosztátot helyettesítheti és az árammal, gázzal, illetve olajjal működő hűtő, vagy

Részletesebben

LABCONTROL. Tervezési kézikönyv. Air management system. The art of handling air

LABCONTROL. Tervezési kézikönyv. Air management system. The art of handling air LABCONTROL Air management system Tervezési kézikönyv The art of handling air Tervezési kéziköny LABCONTROL Tartalomjegyzék Tapasztalat és innováció 3 LABCONTROL 4 Rendszer áttekintés 6 EASYLAB 8 A rendszer

Részletesebben

A PERRY ELECTRIC S.R.L. MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZETT

A PERRY ELECTRIC S.R.L. MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZETT A PERRY ELECTRIC S.R.L. MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZETT A Perry Electric 1969 óta gyárt installációs eszközöket az olaszországi Venianoban. A vevőközpontú termékfejlesztésnek köszönhetően a cég számos szabadalommal

Részletesebben

Ezüst fokozatú támogatók:

Ezüst fokozatú támogatók: A konferencia rendezője az: Fő támogató: Kiemelt támogató: Kiemelt médiatámogató: Ezüst fokozatú támogatók: Támogató: Médiatámogatók: Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás 2009. (követő kiadvány) Budapest,

Részletesebben

DIGITÁLIS VÁROS INTELLIGENS MEGOLDÁSOKKAL

DIGITÁLIS VÁROS INTELLIGENS MEGOLDÁSOKKAL DIGITÁLIS VÁROS INTELLIGENS MEGOLDÁSOKKAL Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ 4 1.1 Digitális Város INTELLIGENS MEGOLDÁSOKKAL 5 1.2 A MAGYAR TELEKOM CSOPORT Digitális Város MEGOLDÁSAi 6 1.3 T-CITY SZOLNOK A JÖVŐ

Részletesebben

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

evohome több zónás rendszer evohome www.honeywelluk.com

evohome több zónás rendszer evohome www.honeywelluk.com evohome több zónás rendszer Az evohome egy kifinomult fűtési rendszer, amellyel lakóingatlanban legfeljebb 12 fűtési zónát hozhat létre és szabályozhat egyedileg. Az evohome a háztartási melegvíz ellátást

Részletesebben

CÉGTÖRTÉNET. Ezeken a piaci területeket igyekszünk minőségi, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtani.

CÉGTÖRTÉNET. Ezeken a piaci területeket igyekszünk minőségi, minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtani. CÉGTÖRTÉNET A vállalkozásunk 2001 óta van jelen Magyarországon debreceni székhellyel biztonságtechnikai, informatikai területen. Az évek során dinamikusan alkalmazkodva ügyfeleink igényeihez, jelentősen

Részletesebben