A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI BÜNTETÉSVÉGREHAJTÁSI INTÉZET

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI BÜNTETÉSVÉGREHAJTÁSI INTÉZET"

Átírás

1 JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZOLNOK Szám: 54-28/2008. Jóváhagyom: Dr. Kökényesi Antal bv. altábornagy Büntetés-végrehajtási Főtanácsos Országos Parancsnok A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI BÜNTETÉSVÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készült: Kapják: Készítette: Gépelte: 2 példányban Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Hafenscher Csaba Zoltán bv. alez. Hornyákné Bozsó Edit ka.

2 2 TARTALOMJEGYZÉK I. Alapvető rendelkezések 3. o. II. Szervezete 5. o. III. Vezetés, irányítás 7. o. IV. Szakterületek feladatai 12. o. Biztonsági osztály 12. o. Fogvatartási ügyek osztálya 14. o. Személyügyi és szervezési osztály 16. o. Gazdasági osztály 18. o. Egészségügyi osztály 20. o. Informatikai osztály 21. o. Lelkész 22. o. Belső ellenőr 23. o. Jogtanácsos 25. o. Kapcsolt munkakörök: 26. o. védelmi megbízott 26. o. fegyelmi tiszt 27. o. nyomozó tiszt 28. o. energetikai 29. o. környezetvédelmi 29. o. munkavédelemi 30. o. tűzvédelmi 30. o. V. Döntés előkészítő rendszer 31. o. Munkatervek, ellenőrzési tervek 31. o. értekezleti rendszer 31. o. Bizottságok 33. o. VI. Ellenőrzés 35. o. VII. Kötelezettségvállalás és az utalványozás rendje 38. o. VIII. Vagyonnyilatkozatra kötelezettek 39. o. Kötelező mellékletek: Az intézet gazdasági tevékenységét érintő szabálytalanságok kezelésének eljárásrendje. A gazdasági osztály szervezeti felépítése.

3 3 I. ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK 1. A költségvetési szerv neve: Jász - Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés - végrehajtási Intézet 2. Alapító okirat kelte: június 20. száma: IRM/BVO/20-66/2008. törzskönyvi szám: A Jász - Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés - végrehajtási Intézet (továbbiakban: intézet) az Áht (1) bekezdése szerint költségvetési szerv, jogi személy. 4. Székhelye: 5000 Szolnok, Dózsa Gy. u. 1/a. Levelezési címe: 5001 Szolnok, Postafiók Létesítési éve: Állami feladatként ellátandó alaptevékenysége, rendeltetése: külön kijelölés által meghatározott körben az előzetes letartóztatással, biztonsági és egyéb fontos okból elhelyezett elítéltek szabadságvesztésével, továbbá az elzárással összefüggő büntetés - végrehajtási feladatok ellátása. Az intézet vállalkozási tevékenységet nem végez, gazdasági társaságban nem vesz részt. Az intézet szabad kapacitásai terhére az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII.30.) Korm. rendelet 9. -ban foglaltak alapján kiegészítő kisegítő jellegű tevékenység keretében mosatási és étkeztetési (konyhai) tevékenységet végez. 7. Az intézet tevékenységi köre: a./ a KSH szakágazati besorolása alapján 8423 Igazságügy, bíróság 8621 Általános járóbeteg-ellátás 8622 Szakorvosi járóbeteg-ellátás 8623 Fogorvosi járóbeteg-ellátás 8690 Egyéb humán-egészségügyi ellátás b./ államháztartási szakágazat alapján Büntetés-végrehajtási tevékenység 8. a./ Felügyeleti szerve: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium 1055 Budapest, V., Kossuth tér 4. b./ Szakfelügyeletet ellátó szerv: Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 1054 Budapest, V., Steindl Imre u Alapítója: A Magyar Köztársaság Igazságügyi Minisztériumának képviseletében a pénzügyminiszterrel egyetértésben az igazságügy miniszter. Az éves költségvetés végrehajtására szolgáló számlaszám az előirányzat - felhasználási keretszámla:

4 Az ellátottak pénzeszközeinek kezelésére szolgáló számla a letéti számla szám: Az intézet adószáma: Az intézet a jogszabályok, az országos parancsnok intézkedései és parancsai, valamint a szervezeti és működési szabályzat alapján ellátja a büntetések és intézkedések végrehajtásával járó feladatokat. Az intézet a részére jóváhagyott költségvetési előirányzatok felett teljes jogkörrel rendelkező. Előirányzat feletti rendelkezési jogosultság: önálló kincstári ügyfél Az alaptevékenység ellátásának forrásai: központi költségvetésből biztosított költségvetési támogatás a jóváhagyott éves költségvetésnek megfelelően, intézményi saját bevétel felhasználható része. A kiegészítő, kisegítő tevékenység forrásai: központi költségvetésből biztosított költségvetési támogatás a jóváhagyott éves költségvetésnek megfelelően, a kiegészítő, kisegítő tevékenység bevételének felhasználható része. A költségvetés tervezését és végrehajtását az államháztartás működési rendjét szabályozó mindenkor hatályos törvény és rendeletek alapján végzi az intézet. Az éves elemi költségvetés összeállításának részletes szabályait a felügyeleti szerv határozza meg. Az éves költségvetés célja, hogy a normák alapján felszámított előirányzatok személyi juttatások, dologi folyó és felhalmozási kiadások biztosítsák az alaptevékenység ellátását, a folyamatos működést. Feladat végrehajtás a jogszabályba és belső intézkedésekbe foglalt normarendszer szerint történik. Az intézet köteles a bíróság rendelkezése szerint az adott személyt befogadni és ellátni. Az intézet gazdálkodásával, az ellátással, a pénzügyi tevékenységekkel kapcsolatos feladatok külön intézkedésben kerülnek szabályozásra. Kötelezettségvállalás az alaptevékenység feladatainak biztosítására, az ellátás teljes körű biztosítására vállalható, a kiadási előirányzatok felhasználására vonatkozó szabályok betartásával. Az intézetet a büntetés - végrehajtás országos parancsnoka által kinevezett parancsnok teljes jogkörrel vezeti és képviseli.

5 5 II. SZERVEZETE 1. Parancsnok Vezetői közvetlen belső ellenőr pszichológus lelkész (részmunkaidős) jogtanácsos (megbízás alapján) 2. Biztonsági Osztály osztályvezető osztályvezető - helyettes biztonsági tisztek biztonsági főfelügyelők segédelőadó hír és biztonság-technikusok biztonsági felügyelők gépjárművezetők körlet - főfelügyelők körlet felügyelők 3. Fogvatartási Ügyek Osztálya osztályvezető osztályvezető - helyettes vezető nevelő nevelők szociális segédelőadók bűnügyi nyilvántartó segédelőadók 4. Személyügyi és Szervezési Osztály osztályvezető segédelőadó előadó ügykezelő 5. Gazdasági Osztály gazdasági vezető osztályvezető - helyettes főelőadók élelmezésvezető segédelőadók raktáros előadók foglalkoztatási felügyelő 6. Egészségügyi Osztály orvos (részmunkaidős) főápoló szakápolók

6 7. Informatikai Osztály osztályvezető főelőadó 6 8. Kapcsolt feladatkörök: (osztályba nem soroltak) védelmi tiszt fegyelmi tiszt nyomozótiszt energetikus munkavédelmi megbízott tűzvédelmi megbízott környezetvédelmi megbízott

7 7 III. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS Az irányítás általános szabályai 1. Az irányítás a törzskari vezetési elv alapján, alá és fölérendeltségi viszonyban történik. Az intézetparancsnok a jogkörét megoszthatja az osztályvezetőkkel, ez azonban nem érinti személyes felelősségét. 2. A vezetők és beosztottak alapvető kötelessége, hogy munkaköri feladataik ellátásával elősegítsék az intézet feladatainak megvalósítását. 3. A szervezeti egységek tevékenysége során alapvető követelmény, hogy a szakfeladatokat szervezeti önállóságuk megtartásával, de egymáshoz kapcsolódva végezzék, és tevékenységükkel együttesen szolgálják az intézeti feladatok teljesítését. 4. Az intézet valamennyi dolgozója a jogszabályok megtartásával az államtitok, a szolgálati titok, valamint a tudomására jutott magántitok megőrzésével, feladataik pontos és lelkiismeretes teljesítésével köteles a munkáját végezni. 5. Az intézetparancsnok: a gazdasági vezető, az osztályvezetők, a belső ellenőr, a lelkész, a fegyelmi-, nyomozó tiszt, a jogtanácsos tevékenységét, illetve munkavédelmi, a tűzvédelmi és a védelmi megbízott tevékenységet közvetlenül, a többi alárendelt tevékenységét az osztályvezetőkön keresztül irányítja, felügyeli és ellenőrzi.

8 8 A PARANCSNOK 1. A parancsnok egyszemélyi felelősként vezeti és képviseli az intézetet. Szolgálati elöljárója, illetve vezetője az intézet egész személyi állományának. Felelős az intézet feladatainak törvényes végre hajtásáért, folyamatos működéséért, rendjéért és az intézet biztonságáért. Gyakorolja a büntetések és intézkedések végrehajtásáról szóló jogszabályokban meghatározott jogait, ellátja az ebből eredő kötelességeit. Ellátja a hivatásos állománnyal kapcsolatos parancsnoki feladatokat, jogszabályokban meghatározottak szerint munkáltatói jogokat gyakorol a személyi állomány tagjai felett. Felelős az intézet gazdálkodásáért, a költségvetés előkészítéséért és végrehajtásáért, a számviteli rend megtartásáért, a mérleg valódiságáért. Jogszabályi keretek között kötelezettségvállalási jogkört és utalványozási jogkört gyakorol, szabályozza e jogkörök és a szakmai teljesítés igazolása gyakorlásának intézeti rendjét. Kiadja az intézet működését biztosító belső intézkedéseket és szabályokat, kidolgozza az SZMSZ - t és az intézet részletes ügyrendjét. Kapcsolatot tart a fogvatartottak szabadulás utáni beilleszkedését elősegítő karitatív tevékenység végzésére alakult társadalmi szervezetekkel, egyházakkal, alapítványokkal és személyekkel. Felelős az intézet által folytatott első szintű pénzügyi irányítási és ellenőrzési rendszer, a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzési rendszer (FEUVE) létrehozásáért, működtetéséért és fejlesztéséért. Köteles a kockázati tényezők figyelembevételével kockázatelemzést végezni és kockázatkezelési rendszert működtetni. Köteles az intézet ellenőrzési nyomvonalát elkészíttetni. Köteles olyan szabályzatokat kiadni, folyamatokat kialakítani és működtetni szervezeten belül, amelyek biztosítják a rendelkezésre álló források szabályszerű, szabályozott, gazdaságos, hatékony és eredményes felhasználását. Köteles gondoskodni a belső ellenőrzés kialakításáról és megfelelő működtetéséről. Biztosítja a belső ellenőr funkcionális függetlenségét. 2. A parancsnok jogkörét személyesen és az osztályvezetők, biztonsági tisztek útján gyakorolja. 3. Távollétében az általa kijelölt személy helyettesíti. 4. A parancsnok a hatáskörébe tartozó kérdésekben az intézet bármely más vezetőjének és alkalmazottjának döntését jogszabály által biztosított keretek között hatályon kůmö ůl helyezheti, vagy megváltoztatja, illetve magához vonhatja.

9 9 GAZDASÁGI VEZETŐ 1. A gazdasági vezető a parancsnok közvetlen irányítása és felügyelete mellett végzi tevékenységét. Elöljárója, ill. polgári felettese az osztály személyi állományának. Irányítja, vezeti és ellenőrzi az intézet gazdálkodási tevékenységét. Végrehajtja és végrehajtatja a parancsnok által meghatározott feladatokat. 2. Az intézetparancsnok kötelezettségvállalása, illetve utalványozása esetén ellenjegyzési jogot gyakorol. 3. A parancsnok által írásban meghatározottak szerint utalványozási és kötelezettségvállalási jogkört gyakorol. 4. A megfelelő fedezet biztosítása érdekében a személyügyi és szervezési osztály vezetőjével közösen tesz javaslatot a beosztási illetményekre, az illetményfejlesztésre és a jutalmazásra felhasználható keretre. 5. Megszervezi, működteti és végzi a folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzéseket. Kidolgozza az intézet ellenőrzési nyomvonalát. 6. Ellenőrzési tevékenysége a gazdálkodással összefüggésben minden szakterületre kiterjed. 7. Honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi helyzetben az elkészített tervek alapján megszervezi az intézet működését, a személyi állomány és a fogvatartottak ellátását. 8. A gazdasági vezető felelős: az intézet kezelésében levő vagyon rendeltetésszerű használatáért, megóvásáért, a költségvetési gazdálkodás rendjének megtartásáért, az intézet gazdálkodásáért, a költségvetés előkészítéséért és végrehajtásáért, a tervezési, beszámolási, információ szolgáltatási kötelezettség teljesítéséért, a számviteli rendért, a mérleg valódiságáért, felelős a személyi juttatás előirányzat szabályszerű és a vezetői döntésnek megfelelő felhasználásáért, az irányítása alá tartozó osztály tevékenységéért, annak ellenőrzéséért, az osztály hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásáért, a gazdálkodásra vonatkozó helyi intézkedés szakszerű előkészítéséért, a parancsnok által meghatározott feladatok végrehajtásáért, az osztály beosztottjainak szakmai felkészítéséért, erkölcsi és fegyelmi állapotáért, a szakterületére vonatkozó "M" tervek elkészítéséért és folyamatos karbantartásáért, a folyamatba épített előzetes és utólagos ellenőrzési rendszer folyamatos működtetéséért, fejlesztéséért, az ellenőrzési nyomvonalban számára meghatározott, az intézet tervezési lebonyolítási és ellenőrzési folyamatainak végrehajtásáért, a közegészségügyi és járványügyi előírások betartásáért, betartatásáért, szakterületén a jogszabályi előírások, belső rendelkezések és a biztonsági előírások betartásáért, 9. A gazdasági vezető irányító tevékenységét a munkaköri leírásban meghatározottak szerint megoszthatja az osztályvezető helyettessel, ez azonban nem érinti a személyes felelősségét.

10 10 OSZTÁLYVEZETŐ Az osztályvezető a parancsnok közvetlen irányítása alá tartozik. Szolgálati elöljárója, illetve polgári felettese az osztálya személyi állományának, irányítja, felügyeli és ellenőrzi tevékenységüket. Szakterületén érvényesíti a jogszabályi előírásokat, végrehajtja és végrehajtatja a parancsnok által meghatározott feladatokat. Az osztályvezető távolléte, illetve akadályoztatása esetén gondoskodik helyettesítéséről. Az intézet képviseletét kizárólag a parancsnok írásbeli megbízása alapján látja el. Szakterületét érintő körben szakmai irányítást gyakorol, szakfeladatok végrehajtására módszertani útmutatót ad ki. Kiépíti és működteti a folyamatba épített előzetes és utólagos vezetői ellenőrzéseket. Hatáskörét munkaköri leírása és helyi intézkedés szabályozza. A biztonsági osztályvezető irányító tevékenységét a váltásoknál a biztonsági tiszten keresztül gyakorolja. Ellenőrzési jogköre a biztonsági feladatok tekintetében az egész intézetre kiterjed. Honvédelmi, polgári és katasztrófa védelmi helyzetben az "M" tervek alapján megszervezi a szakterület működését. Felelős: A szakterület tevékenységéért, annak ellenőrzéséért, hatáskörébe tartozó feladatok végrehajtásáért. A szakterületén a jogszabályi előírások, belső rendelkezések és a biztonsági előírások betartásáért. A szakterületén a közegészségügyi előírások betartásáért. A szakterületére vonatkozó helyi szabályozás szakszerű előkészítéséért. Az osztály beosztottjainak szakmai felkészítéséért, erkölcsi és fegyelmi állapotáért. A szakterületére vonatkozó "M" tervek elkészítéséért és folyamatos karbantartásáért. A parancsnok által meghatározott feladat végrehajtásáért. OSZTÁLYVEZETŐ-HELYETTES Távollétében helyettesíti az osztályvezetőt. Önállóan elvégzi a munkaköri leírásában számára meghatározó szakterületi feladatokat. Elöljárója, illetve felettese a szakterület személyi állományának. Elvégzi mindazon feladatokat, amelyekkel az osztályvezető megbízza. Felelős: Hatáskörre vonatkozó előírások betartásáért. A munkaköri leírásban meghatározott feladatok szakszerű és pontos elvégzéséért, elvégeztetéséért.

11 11 VEZETŐ NEVELŐ Közvetlen elöljárója a nevelőknek, szociális segédelőadóknak. Irányítja és ellenőrzi a körlet belső életét, a nevelők tevékenységét. Körlet belső életének irányításában együttműködik a körlet - főfelügyelővel. Nevelési csoportjában elvégzi a nevelői feladatokat. Felelős: A nevelési szakterület szabályszerű és szakszerű működéséért. Az ellenőrzési feladatok végrehajtásáért. ALÁRENDELT Alárendelt, illetve beosztott az elöljárójának, illetve a polgári felettesének irányításával végzi tevékenységét. Feladatait a jogszabályok, belső rendelkezések, munkatervek, munkaköri leírások, szolgálati utasítások, őrutasítások, illetve a kapott utasítások alapján végzi. A személyi állomány tagja a büntetés - végrehajtási szervezet feladatkörében, szolgálati beosztásának jogszerű ellátása során a jogszabályokban meghatározott intézkedések megtételére jogosult és köteles. A parancsot a fegyveres szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról szóló évi XLIII. tv. 68. és ban foglaltak megtartásával ellentmondás és feltétel nélkül, szakszerűen, kellő időben és pontosan köteles végrehajtani. A parancs teljesítését a parancsot adó elöljárónak jelenteni köteles. Munkaköréből adódó szolgálati feladatait a munkaköri leírás alapján önállóan, legjobb tudása szerint végzi. Az alárendelt felelős feladatai szakszerű, törvényes és határidőben történő végrehajtásáért és a rábízott vagyoni eszközök megóvásáért. Felelősséggel tartozik a munkafolyamatba épített ellenőrzési feladatok elvégzéséért.

12 12 IV. SZAKTERÜLETEK FELADATAI BIZTONSÁGI OSZTÁLY Szervezi, irányítja, végzi és ellenőrzi az intézet biztonsági tevékenységét, őrzi az intézetet, a hozzátartozó objektumokat, gépjárműveket és eszközöket, védi a személyi állomány tagjait és a fogvatartottakat, kialakítja az intézet biztonsági rendszerét, kezdeményezi őrhelyek, szolgálati helyek felállítását, illetve megszüntetését, felállítja a felügyelőket mindazon helyeken, ahol a fogvatartottak szökésének megakadályozása és az intézet vagy valamely fontosabb berendezései, felszerelései védelme céljából szükséges, ellátja a fogvatartottak előállításával, szállításával, illetve egészségügyi intézményekbe történő kihelyezésével kapcsolatos biztonsági feladatokat, megtervezi és megszervezi a felügyelők biztonsági feladatainak végrehajtását, gazdálkodik a rendelkezésre álló erőkkel, eszközökkel, elkészíti az intézet biztonsági rendszerének leírását, azok mellékleteit, az intézet védelmi és riadótervét, javaslatot tesz a hír és biztonságtechnikai berendezések rendszeresítésére, fejlesztésére, illetve kezdeményezi ezen berendezések szükség szerinti pótlását, igényli az őrzésvédelmi feladatok végrehajtásához szükséges fegyvereket, védőfelszereléseket, gondoskodik azok szabályszerű tárolásáról, figyelemmel kíséri a fegyverzeti anyagok állapotát, használhatóságát, kezdeményezi javításukat, pótlásukat, szükség esetén selejtezésüket, intézkedik a biztonságot veszélyeztető körülmény megszüntetésére, az események megelőzése, annak esetleges bekövetkezése esetén szakszerű felszámolása, a körlet belső biztonságának fenntartása, szervezi, irányítja és ellenőrzi a fogvatartottak belső felügyeletét, ellenőrzését, az elhelyezésre szolgáló körletek, körletbejáratok, zárkák felügyeletét és ellenőrzését, a körleten a feladatok elvégzése során együttműködik a fogvatartási ügyek osztállyal, a körleten biztosítja a zavartalan működéshez szükséges belső rendet, megköveteli, és szükség esetén kényszerítő eszköz alkalmazásával betartatja a házirend előírásait, közreműködik a fogvatartottak differenciált elhelyezésének végrehajtásában, megtervezi és megszervezi a körlet felügyelők biztonsági feladatainak végrehajtását, gazdálkodik a rendelkezésre álló erőkkel, eszközökkel, elvégzi szakterületén az ÁNTSZ előírásainak megfelelően a közegészségügyi feladatokat, az intézet egész területére kiterjedően ellenőrzi a biztonsági feladatok végrehajtását, kezeli a hír és biztonságtechnikai berendezéseket, azok megóvásáról gondoskodik, elvégzi a feladatkörébe tartozó karbantartási munkákat, igényli a feladatkörét meghaladó karbantartási munkák elvégzését, megszervezi és végrehajtja a biztonsági ellenőrzéseket, szemlét és az átfogó biztonsági vizsgálatot, megszervezi és végrehajtja a fogvatartottak differenciált őrzését, eleget tesz a jogszabályokban, illetve az OP. intézkedésekben előírt jelentési kötelezettségének, az e feladattal megbízott személy (védelmi tiszt) szervezi és koordinálja a védelmi feladatok ellátását, honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi helyzetben az "M" terveknek megfelelően megszervezi és végzi a biztonsági feladatokat, elkészíti, folyamatosan karbantartja a szakterület "M" terveit, előkészíti és megszervezi a törzsfoglalkozásokat,

13 13 végzi a szolgálati kutya képzésével, élelmezésével, ápolásával, szükséges orvosi vizsgálat szervezésével, az elhelyezési körletének tisztántartásával, a képzettség szinten tartásával, az időközönkénti minősítő vizsgára történő szakszerű felkészítéssel kapcsolatos feladatokat, a közegészségügyi és állategészségügyi szabályok betartásával, megszervezi és végrehajtja a hivatásos állomány alaki és lőkiképzését, kezeli, nyilvántartja és ellenőrzi a személyi riasztókkal kapcsolatos feladatokat, nyilvántartja, és az állományt ellátja a személyi beléptető kártyákkal, részt vesz a Befogadási és Foglalkoztatási Bizottság munkájában, biztosítja és ellenőrzi a szabályszerű ki és beléptetést, ellenőrzi más szakterületeken a biztonsággal kapcsolatos előírások betartását, szabadítás esetén egyezteti a szabaduló adatait, ellenőrzi a kiléptetés jogszerűségét és szabályszerűségét, szervezi az események megelőzésére, megszakítására, felszámolására megalakított akciócsoport munkáját és önvédelmi képzését, végzi a személyi állomány riasztását intézi az osztály állományának kérelmeit, a panaszokat kivizsgálja, vizsgálja a kényszerítő eszközök alkalmazásának jogszerűségét, együttműködik a társ fegyveres és rendvédelmi szervekkel, valamint a bv. szerv osztályvezetőivel, dönt a mozgáskorlátozó eszközök alkalmazásáról, illetve javaslatot tesz hatáskörét meghaladó mozgáskorlátozó eszközök alkalmazására, ellátja mindazon feladatokat, amellyel a parancsnok eseti utasításként az osztályt megbízza. hivatali időn kívül gondoskodik a fogva tartott jogszerű befogadásáról, visszafogadásáról, foganatosítja a jogszabályban meghatározott biztonsági intézkedéseket ellenőrzi a fogvatartotti munkáltatás végrehajtására vonatkohó szabályok betartását, ellenőrzi a veszélyes eszközök és anyagok intézetbe érkezését, tárolását, felhasználását és az ezzel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységet.

14 14 FOGVATARTÁSI ÜGYEK OSZTÁLYA Megszervezi és végzi az önként jelentkezők, elővezetett vagy átszállított fogvatartottak befogadását, elkészíti a szükséges nyilvántartásokat, befogadás alkalmával a fogvatartottakról elkészíti a fényképeket és gondoskodik azok előírásszerű szétosztásáról, megállapítja a fogvatartás, illetve a szabadságvesztés kezdő és utolsó napját, határidőzi a szabadulás, illetve a feltételes szabadságra bocsátás napját, ezekről a társosztályokat és az érintett szerveket értesíti, a nyilvántartásból a törvényben előírt feltételek mellett adatot szolgáltat, felel a fogvatartás törvényességéért, figyelemmel kíséri a szakterületére vonatkozó jogszabályváltozásokat, javaslatot tesz a szükséges módosításokra, naprakészen vezeti a létszámnyilvántartásokat, egyezteti azt az illetékes osztályokkal; az élelmezési létszámot a gazdasági osztálynak, nyitási-zárási létszámot a biztonsági osztálynak megadja, határidőre megszervezi a fogvatartottak előállítását és átszállítását, végzi a kiadásokkal, kihallgatással, szabadítással kapcsolatos feladatokat, folyamatosan vizsgálja az ítéletek, illetve a bírósági értesítések végrehajtási fokozatra és a feltételes szabadságra vonatkozó rendelkezéseit. Amennyiben törvénysértést észlel, felülvizsgálati kérelemmel fordul az illetékes ügyész felé és intézkedik a hiba kijavítására, részt vesz a fogvatartottak panaszainak, bejelentéseinek kivizsgálásában, kézbesíti az eljáró szervek, illetve más hivatalos szervek által megküldött iratokat, előkészíti és véleményezi az átszállítást, súlyos beteg hozzátartozó meglátogatását, hozzátartozó temetésén való részvételt, fokozatváltást, a szabadságvesztés fokozatának utólagos megállapítását, átmeneti csoportba helyezésre vonatkozó javaslatokat, nagykorúsítást, kiutasítást, KEO szabadulást, elfogató parancs kibocsátását és a büntetésfélbeszakításra vonatkozó kérelmeket, gondoskodik a fogvatartotti iratanyagok előírásszerű megőrzéséről, selejtezéséről. Kezeli a fogvatartottak anyagait tartalmazó irattárat, szervezi a fogvatartottak nevelését, a szabadidős tevékenységüket, összehangolja az ezzel kapcsolatos munkát, a jogszabály adta keretek között együttműködik a bv. feladatok teljesítését elősegítő börtönmissziók, egyházak, társadalmi szervezetek képviselőivel, vezeti a fogvatartottakkal kapcsolatban előírt gépi és kézi nyilvántartásokat, intézi a fogvatartottak fegyelmi eljárással kapcsolatos ügyeit, vezeti ennek nyilvántartását, rendszeresen értékeli a fogvatartottak fegyelmi helyzetét, figyelemmel kíséri a fogvatartottak életvitelét, magatartását, és ezekre figyelemmel a jogszabályban meghatározottak szerint értékelő véleményt készít, szervezi és irányítja a Befogadási és Foglalkoztatási Bizottság munkáját, figyelemmel kíséri a fogvatartottak kapcsolattartását, az ezzel összefüggő teendőket elvégzi, intézi a fogvatartottak szociális ügyeit, véleményezi, hatáskörében dönt a fogvatartottak jutalmazási javaslatairól, biztosítja, a fogvatartottak törvényes jogainak érvényesülését,, előkészíti a fogvatartottak házirendjét, napirendjét, jóváhagyás után felelős azok végrehajtásáért, kezdeményezi a szükséges változtatásokat, elkészíti és ellenőrzi a fogvatartott szabadításával kapcsolatos iratokat és azokat az osztályvezetőnek ellenőrzésre átadja, a szabaduló igazolást az intézetparancsnokkal aláíratja, utána a szakterületnek átadja, illetve az illetékes szerveknek az értesítéseket megküldi, elkészíti, karbantartja a szakterület "M" terveit,

15 15 honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi helyzetben az "M" terveknek megfelelően megszervezi és végzi a szakterületi feladatokat, elvégzi szakterületén az ÁNTSZ előírásainak megfelelően a közegészségügyi feladatokat.

16 16 SZEMÉLYÜGYI ÉS SZERVEZÉSI OSZTÁLY Végzi az intézet személyzeti, oktatási, szociális feladatait, előkészíti a parancsnok személyzeti döntését és gondoskodik azok végrehajtásáról, vezeti az intézet személyzeti nyilvántartását, biztosítja az adatok kezelésének törvényességét, feldolgozza és elemzi a személyzeti statisztikai adatokat, biztosítja az adatok kezelésének törvényességét, tervezi az intézet előtt álló feladatok végrehajtásának személyi feltételeit, az emberi erőforrások hatékony felhasználásának módját, előkészíti a személyi állomány elismerésével kapcsolatos feladatokat, nyilvántartja azokat, Szociális Bizottság összehívásával, gondoskodik az állomány részére biztosított üdülés, rehabilitáció, és egyéb lehetőségek elosztásáról, szervezi és vezeti a Szociális Bizottság munkáját, előkészíti a szociális, illetve kegyeleti gondoskodással kapcsolatos anyagokat, nyilvántartja és közreműködik a lakásigényléssel, illetve lakáskölcsön kérelmekkel kapcsolatos ügyekben, végzi a felvétellel kapcsolatos személyügyi feladatokat, szolgálati viszony megszűnés, nyugállományba helyezés, FÜV eljárások esetén elkészíti a szükséges anyagokat, előkészíti a közalkalmazottak szerződését, előkészíti az állomány éves szabadságának kimutatását, nyilvántartja a nyugdíjasokat, szervezi a nyugdíjas találkozókat, elkészíti az intézet továbbképzési és oktatási tervét, döntésre előkészíti a tanulmányi szerződéseket, ellátja az intézeti bér és létszámgazdálkodás munkaügyi feladatait, végzi az intézet központi ügyiratkezelésével kapcsolatos feladatokat, szervezi és végzi a minősített adatok védelmével, illetve kezelésével kapcsolatos feladatokat, gondoskodik a napi posta beszállításáról, feldolgozásáról, iktatás utáni továbbításáról, meghatározott időszakonként ellenőrzi az ügykezelési szabályok, a titokvédelmi előírások betartását, negatív pecsétnyomók meglétét, vezeti a bélyegzők, iratgyűjtők és a titkos adatokat, feljegyzéseket tartalmazó könyvek nyilvántartását, gondoskodik a sokszorosítás ellenőrzéséről, a sokszorosított iratok nyilvántartásáról, szétosztásáról, nyilvántartja a személyi állomány szolgálat alóli felmentéseit, az álláshelyek, a létszám naprakész nyilvántartása, az azzal kapcsolatos adatszolgáltatás teljesítése, figyelemmel kíséri az állományszervezési táblázat szerinti feltöltöttséget, hiány esetén végzi a pótlással kapcsolatos feladatokat, munkaerő felvétel esetén az illetményre vonatkozó előírások alapján az anyagi fedezet tekintetében egyeztet a gazdasági vezetővel és közös előterjesztést tesznek, minden év november 01 - ig áttekinti az állományszervezési táblázatot és javaslatot tesz a szükséges módosításra, előkészíti a vagyonnyilatkozat tételével kapcsolatos feladatokat, vezeti az azzal összefüggő nyilvántartást, végzi a nemzetbiztonsági ellenőrzéssel összefüggő intézeti feladatokat, szervezi a személyi állomány fizikai állapotfelmérését, végzi a vezetői utánpótlás kinevelésével kapcsolatos feladatokat, szervezi a személyi állomány időszakos pszichológiai-és munka alkalmassági vizsgálatát, honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi helyzetben az "M" terveknek megfelelően megszervezi és végzi a szakterületi feladatokat,

17 17 elkészíti és folyamatosan karbantartja a szakterület "M" terveit, évenként a évi CV. tv. 8.. (4) bekezdésében meghatározottaknak megfelelően tájékoztatást ad a honvédség központi adatfeldolgozó szerve részére a potenciális hadkötelesekre vonatkozóan, a titokvédelmi felügyelővel és az "M" megbízottal együttműködve irányítja és ellenőrzi az "M" adathordozók kezelését.

18 18 GAZDASÁGI OSZTÁLY Szervezi, koordinálja, irányítja és ellátja az intézet gazdálkodási feladatait, az intézet a tevékenysége során előforduló, a vagyoni és pénzügyi helyzetére kiható gazdasági eseményeiről a kettős könyvvitel rendszerében, módosított teljesítés szemléletű nyilvántartást vezet, amelyet a költségvetési év végén lezár, írásban elkészíti az intézet számviteli politikáját és a hozzá kapcsolódó szabályzatokat, elkészíti az elemi költségvetés pénzügyi tervezését, személyi juttatások rovatban a személyügyi és szervezési osztálytól megkért létszámadatok, illetve illetmény kategóriák figyelembe vételével tervezi a rendszeres és nem rendszeres személyi juttatás keretet, a jóváhagyott költségvetési előirányzat felhasználásával gondoskodik az intézet működéséről, indokolt esetben kezdeményezi az előirányzat módosítását, a számviteli törvény és a gazdálkodásra vonatkozó egyéb jogszabályok, előírások alapján kialakítja az intézeti számlarendet és számlatükröt, végzi és ellenőrzi az intézet költségvetési előirányzat felhasználását, elkészíti az intézet költségvetési beszámolóit, negyedéves mérlegeit, végzi az intézet pénzügyi, számviteli feladatait, adózási tevékenységét, elvégzi a Magyar államkincstár szolnoki fiókjával történő egyeztetéseket, intézkedik a személyi állomány részére a személyi juttatások kifizetésére, a személyi juttatással kapcsolatos nyilvántartást vezeti, havonta felülvizsgálja a személyi juttatás előirányzatot és arról jelentést tesz az intézet parancsnokának, az intézményi munkaügyi információs modulban rögzített adatok változását átvezeti és arról a Büntetés - végrehajtás Illetményszámfejtési Osztályt tájékoztatja. Rögzíti a rendszeres havi illetményen kívüli személyi juttatások alapjául szolgáló adatokat (pl. kinevezés, előléptetés, táppénzes állomány, letiltások, albérleti hozzájárulások, szabadidő megváltás, leszerelés), részletező, mindenre kiterjedő nyilvántartást vezet az intézet kötelezettségvállalásairól, fenntartja az intézet feladatainak ellátásához szükséges építményeket, épületeket, ezek berendezési, felszerelési tárgyait, az őrzéshez, a védelemhez szükséges létesítményeket, eszközöket, fegyverzeti és egyéb anyagokat, valamint az intézet energiagazdálkodását, gondoskodik a személyzet, a fogvatartottak és eszközök szállításához szükséges gépjárművek üzemben tartásáról, karbantartásáról, végzi a fogvatartottak élelmezésével kapcsolatos feladatokat, biztosítja a személyzet egyen, munka és védőruha ellátását, biztosítja a fogvatartottak forma, munka, védőruha, ágynemű és egyéb, a jogszabályban előírt felszerelési termékekkel történő ellátását, valamint az indokolt ruhasegélyt, ellenjegyzi az intézetnél, az intézetparancsnok, illetve az általa ezzel a feladattal írásban megbízott dolgozó kötelezettségvállalását, illetve utalványozását, figyelemmel kíséri a szakterületére vonatkozó jogszabály változásokat, szükség esetén javaslatot tesz a belső intézkedések, és a gyakorlat módosítására, jogszabályi előírásoknak és a piaci árviszonyoknak megfelelően szervezi a tárgyi eszközök beszerzését, megrendelését, bevételezését, tárolását, nyilvántartását, karbantartását, elosztását, használatra történő kiadását, figyelemmel kíséri a felhasználást és a készletek alakulását, a tartós eszközök műszaki állapotát, szervezi a különféle anyagi szolgáltatásokat, kidolgozza háziműhely és mosoda működési és elszámolási rendjét, a jogszabályi előírásoknak megfelelően végrehajtja a selejtezést, honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi helyzetben az "M" terveknek megfelelően megszervezi és végzi a szakterületi feladatokat,

19 19 elkészíti és folyamatosan karbantartja a szakterület "M" terveit, gondoskodik az "M" készletű műszerek, nagy értékű tárgyi eszközök időszakos bevizsgálásáról, állagmegóvásáról, az értékcsökkenést negyedévenként elszámolja, az immateriális javak, tárgyi eszközök és az üzemeltetésre, kezelésre átadott eszközök használatba vételét követően, a 249/2000. (XII. 24.) Korm. r a szerint, a jogszabály előírásoknak megfelelően végrehajtja a leltározást, a leltár értékelését, intézi az intézet ingatlangazdálkodással kapcsolatos ügyeit, vezeti az ezzel kapcsolatos nyilvántartásokat és végzi a lakásgazdálkodással összefüggő feladatokat, gondoskodik a fogvatartottak letétkezeléséről, nyilvántartja, kezeli a fogvatartottak letéti pénzét, érték és egyéb letétjét, végrehajtja a befogadással és a szabadítással járó anyagi - pénzügyi feladatokat, előjegyzi és végrehajtja a letiltásokat, tartozásokat, vásárlásokat, pénzküldéseket, szervezi és lebonyolítja a költségvetési és a szabad kapacitást kihasználó munkáltatást, végzi a fogvatartottakkal kapcsolatos létszám és munkadíj - gazdálkodást, végzi a költségvetési munkáltatás irányítását és a munkáltatáshoz kötődő biztonsági feladatokat, gondoskodik az intézet zavartalan működéséhez szükséges pénzfedezetről és kezeli a házipénztár pénzkészletét, a rendelkezésre álló keretből teljesíti az intézet pénzügyi kötelezettségeit, végzi a pénzszállítást, gondoskodik az intézetet megillető kintlévőségek behajtásáról. Az intézetet ért kár esetén nyilvántartja a károkozó személyét és lefolytatja az eljárást, végzi a munka és tűzvédelemmel, környezetvédelemmel és energetikával kapcsolatos feladatokat, intézet vezetésének és a felügyeleti szervnek adatokat, elemzéseket szolgáltat a gazdasági tevékenység ellenőrzéséhez és a döntések megalapozásához, működteti a munkafolyamatba épített belső ellenőrzést, végrehajtja az ellenőrzési nyomvonalban a gazdasági osztály számára előírt ellenőrzési feladatokat, tárolja, kezeli, karbantartja és nyilvántartja az intézet anyagkészletét, gondoskodik a készletek cseréjéről, az elhasználódott eszközök pótlásáról, nyilvántartja az intézet által kötött szerződéseket, az intézet zavartalan működése érdekében együttműködik más osztályokkal, az SZMSZ-ben részletezett feladatok aktualizálását, az adott költségvetési évre való meghatározását, "költségvetési alapokmányban" rögzíti a 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend (4) pontja szerint, végrehajtja a közbeszerzési eljárással és a saját hatáskörben lebonyolított beszerzéssel összefüggő feladatokat, ellátja a HACCP minőség biztosítási rendszerrel összefüggő feladatokat, gondoskodik a közegészségügyi és járványügyi előírások betartásáról.

20 20 EGÉSZSÉGÜGYI OSZTÁLY Tervezi, szervezi és végzi az intézetben fogvatartottak egészségügyi ellátását, a szerződéses orvos irányításával végzi a fogvatartottak gyógyító - megelőző alapellátások körébe tartozó feladatokat, amelyeket jogszabály, illetve belső utasítás meghatároz, ellenőrzi az intézet közegészségügyi-járványügyi helyzetét, a vonatkozó előírások betartását, végzi a fertőző betegekkel, fertőző gyanús személyekkel, kórokozó - hordozókkal kapcsolatos tevékenységet, intézkedik a fertőzöttek ellátására, a fertőtlenítésre, valamint biztosítja az előírt védőoltások beadását, elvégzi a szükséges vérvételeket, végzi a fogvatartottak foglalkozás-egészségügyi ellátását, a munkaköri alkalmassági vizsgálatokat, ellenőrzi az intézet területén a munkahelyek, a konyha munka, illetve üzemegészség-ügyi követelmények betartását, végzi a fogvatartottak egészségnevelésével kapcsolatos feladatokat, közreműködik a személyzet egészséges életmódra nevelésében, tervezi a gyógyító - megelőző ellátáshoz szükséges anyagok és eszközök beszerzését, végzi az egészségügyi ellátással kapcsolatos adminisztrációs feladatokat, vezeti a gépi és kézi nyilvántartásokat a személyes adatok védelmére vonatkozó előírások betartásával, eleget tesz az egészségügyi ellátás területén elrendelt jelentési kötelezettségének, végzi az orvos által kiírt gyógyszerek kiosztását, összehangolja a szakvizsgálatokra az előállításokat, végzi mindazon feladatokat, amelyeket az egészségügyi ellátás területén jogszabály meghatároz, igényli a gyógyító megelőző ellátáshoz szükséges anyagokat, eszközöket, gondoskodik azok rendeltetésszerű használatáról, megőrzéséről, honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi helyzetben az "M" terveknek megfelelően megszervezi és végzi a szakterületi feladatokat, elkészíti és folyamatosan karbantartja a szakterület "M" terveit, közreműködik a személyi állomány elsősegélyt nyújtó képzésének lebonyolításában, közreműködik a HACCP előírások betartásának ellenőrzésében, a közegészségügyi és járványügyi előírások betartása érdekében együttműködik az ÁNTSZ szakembereivel, elvégzi szakterületén az ÁNTSZ előírásainak megfelelően a közegészségügyi feladatokat, előkészíti az orvosi rendelő működési rendjével kapcsolatos iratokat, azokat folyamatosan aktualizálja, előkészíti, megszervezi és végzi a fogvatartottak szűrő vizsgálatát, egészségügyi felvilágosító tevékenységet folytat, közreműködik a veszélyes hulladékok kezelésében, összegyűjtésében, közreműködik a munkaügyi előírásoknak megfelelő munkakörülmények kialakításában, ellenőrzésében közreműködik a személyi állomány időszakos fizikai állóképesség felmérésében.

21 21 INFORMATIKAI OSZTÁLY Biztosítja az intézetben üzemelő rendszerekhez kapcsolódóan előírt információ szolgáltatás lehetőségét, problémamentes munkavégzést, a rendszerek felügyeletét, szakterületekkel együttműködve ellátja, az üzemeltetésre átvett rendszerekhez kapcsolódó szervezési feladatot, intézi az informatikával kapcsolatos egyéb ügyeket, javaslatot tesz az intézet informatikai rendszerének fejlesztésére, a technikai feltétel módosítására, kidolgozza az Informatikai Biztonsági Szabályzatot (IBSZ), ellenőrzi az abban foglaltak betartását, elkészíti a katasztrófa elhárítási és folytonossági tervet, közreműködik az informatika fejlesztéséhez, működtetéséhez szükséges anyagok tervezésében, ellenőrzi és értékeli az informatikai szaktevékenységet, rendellenesség esetén intézkedik annak megszüntetésére, nyilvántartja az intézet számítástechnikai erőforrásait, és elkészíti a rendszerdokumentációt, igényli és nyilvántartja a számítógépes segédanyagokat, összeállítja a meghatározott jelentéseket, beszámolókat, gondoskodik az informatikai eszközök szervizeléséről, figyelemmel kíséri az intézetben lévő számítástechnikai programok működését, alkalmazását és fejlesztését, ellenőrzi a megadott kezelői jogosultságok szabályszerű alkalmazását, gondoskodik a szoftverek jogtisztaságáról, és folyamatos frissítéséről, illetve a licenc engedélyekről, gondoskodik a rendszer vírus elleni védelméről, teljesíti az előírt adatszolgáltatásokat, honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi helyzetben az "M" tervek szerint megszervezi és végzi a szakterületi feladatokat, elkészíti és karbantartja a szakterület "M" terveit, elvégzi a hardver eszközök karbantartását, tisztítását, gondoskodik az internet kapcsolat szabályszerű fenntartásáról, az intézeti honlap működtetéséről.

22 22 VEZETŐI KÖZVETLENEK A LELKÉSZ Végzi a fogvatartottak vallásgyakorlásának szervezését az ökumené szellemében, lelkészi esküjéhez híven minden hozzá forduló személy lelki gondozását vállalja felekezetre vagy azon kívüliségre tekintet nélkül, a börtönben rendszeresen tart istentiszteleteket, végzi a fogvatartottak közül önként jelentkezők egyéni és csoportos lelki gondozását, hitoktatását valláserkölcsi megközelítéssel az általános emberi értékek, a nemes emberi magatartás, a hazafiság, a testvéri szeretet eszménye alapján, a környéken működő egyházakkal, karitatív szociális szervezetekkel kapcsolatot épít és ápol, koordinálja az intézethez kapcsolódó tevékenységüket, kapcsolatot tart az intézetben tevékenykedő más egyházak képviselőivel, missziós szervezetekkel, működésüket figyelemmel kíséri, az újonnan jelentkezők ügyében az intézetparancsnokkal konzultál, és végzi az ezzel kapcsolatos adminisztratív tevékenységet, munkája során együttműködik az intézet pszichológusával, nevelőivel, szociális ügyintézőivel, a fogvatartottak részére kérésükre egyéb egyházi szolgáltatásokat végez, (esketés, keresztelés stb.), egyéni igény esetén az intézet személyi állománya lelkigondozását is végzi.

23 23 A BELSŐ ELLENŐR Az intézetparancsnok közvetlen alárendeltségében végzi az intézet belső ellenőri feladatait. Feladatai: a belső ellenőrzési kézikönyv elkészítése, rendszeres de legalább évenkénti felülvizsgálata és a jogszabályok vagy módszertani útmutatók változása miatt szükséges módosítások átvezetése, a kockázatelemzéssel alátámasztott stratégiai és éves ellenőrzési tervek összeállítása, az intézetparancsnok jóváhagyása után a tervek végrehajtása, valamint azok megvalósításának nyomon követése, a belső ellenőrzési tevékenység megszervezése, az ellenőrzések végrehajtása, megbízatásával kapcsolatban vagy személyére nézve összeférhetetlenségi ok tudomására jutásáról köteles haladéktalanul jelentést tenni az intézetparancsnoknak, amelynek elmulasztásáért vagy késedelmes teljesítéséért fegyelmi felelősséggel tartozik, amennyiben az ellenőrzés során büntető, szabálysértési, kártérítési, illetve fegyelmi eljárás megindítására okot adó cselekmény, mulasztás vagy hiányosság gyanúja merül fel, az intézet parancsnokának, illetve a intézetparancsnok érintettsége esetén a felügyeleti szerv vezetőjének a haladéktalan tájékoztatása, az ellenőrzés lezárását követően az ellenőrzési jelentést az ellenőrzött szervezeti egység számára megküldeni, az éves ellenőrzési jelentés, illetve az összefoglaló ellenőrzési jelentés összeállítása a költségvetési szervek belső ellenőrzéséről szóló 193/2003. (XI.26.) Korm. rend. (a továbbiakban Ber.) 31. -ban foglaltak szerint, gondoskodni arról, hogy a belső ellenőrzési kézikönyvben rögzítésre, a belső ellenőrzési tevékenység során alkalmazásra kerüljenek a belső ellenőrzési tevékenység minőségét biztosító eljárások és érvényesüljenek a pénzügyminiszter által közzétett módszertani útmutatók, gondoskodni az ellenőrzések nyilvántartásáról, valamint az ellenőrzési dokumentumok legalább 10 évig történő megőrzéséről, illetve a dokumentumok és az adatok biztonságos tárolásáról, részt vesz a belső ellenőrök szakmai továbbképzésén, éves képzési tervet készít és gondoskodik annak megvalósításáról, az éves ellenőrzési jelentés elkészítésekor - önértékelés keretében - értékelni a belső ellenőrzés minőségét, tárgyi, személyi feltételeit és javaslatot tenni az intézetparancsnoknak a feltételeknek az éves tervvel történő összehangolására, az intézetparancsnokot az éves ellenőrzési terv megvalósításáról és az attól való eltérésekről tájékoztatni, a pénzügyminiszter által közzétett módszertani útmutató figyelembevételével kialakítani és működtetni egy olyan nyilvántartási rendszert, amellyel a belső ellenőrzési jelentésben tett megállapítások és javaslatok alapján készült intézkedési tervben foglalt feladatok végrehajtását nyomon követheti, Jogosultsága: az ellenőrzött szervezeti egység helyiségeibe belépni, figyelemmel az ellenőrzött szervezeti egység biztonsági előírásaira, munkarendjére, az ellenőrzött szervezeti egységnél az ellenőrzés tárgyához kapcsolódó, államtitkot, szolgálati titkot, üzleti titkot tartalmazó iratokba és más dokumentumokba, az elektronikus adathordozón tárolt adatokba betekinteni a külön jogszabályokban meghatározott adat és titokvédelmi előírások betartásával, azokról másolatot, kivonatot, illetve tanúsítványt

24 24 készíttetni, indokolt esetben az eredeti dokumentumokat másolat hátrahagyása mellett átvételi elismervény ellenében átvenni, az ellenőrzött szervezeti egység vezetőjétől és bármely alkalmazottjától írásban vagy szóban információt kérni, az ellenőrzött szervezeti egység működésével és gazdálkodásával összefüggő kérdésekben információt kérni más szervektől, a vizsgálatba külső szolgáltató bevonását kezdeményezni. Kötelessége: ellenőrzési tevékenysége során az ellenőrzési programban foglaltakat végrehajtani, tevékenységének megkezdéséről az ellenőrzött szervezeti egység vezetőjét tájékoztatni és megbízólevelét bemutatni, objektív véleménye kialakításához elengedhetetlen dokumentumokat és körülményeket megvizsgálni, megállapításait tárgyszerűen, a valóságnak megfelelően írásba foglalni és azokat elegendő és megfelelő bizonyítékkal alátámasztani, amennyiben az ellenőrzés során büntető, szabálysértési, kártérítési, illetve fegyelmi eljárás megindítására okot adó cselekmény, mulasztás vagy hiányosság gyanúja merül fel, haladéktalanul jelentést tenni az intézetparancsnoknak, ellenőrzési jelentést készíteni, az ellenőrzési jelentés tervezetét az ellenőrzött szervezeti egység vezetőjével egyeztetni, az ellenőrzési jelentés aláírását követően az ellenőrzési jelentést az intézetparancsnoknak átadni, az ellenőrzési megbízatásával kapcsolatban vagy személyére nézve összeférhetetlenségi ok tudomására jutásáról haladéktalanul jelentést tenni az intézetparancsnoknak, amelynek elmulasztásáért vagy késedelmes teljesítéséért fegyelmi felelősséggel tartozik. az eredeti dokumentumokat az ellenőrzés lezárásakor hiánytalanul visszaszolgáltatni, illetve amennyiben az ellenőrzés során büntető, szabálysértési, kártérítési, illetve fegyelmi eljárás megindítására okot adó cselekmény, mulasztás vagy hiányosság gyanúja merül fel, amennyiben az ellenőrzés során büntető-, szabálysértési, kártérítési, illetve fegyelmi eljárás megindítására okot adó cselekmény, mulasztás vagy hiányosság gyanúja merül fel, az eredeti dokumentumokat a szükséges intézkedések megtétele érdekében az intézetparancsnoknak átvételi elismervény ellenében átadni, az ellenőrzött szervezeti egységnél, illetve annak részegységeiben a biztonsági szabályokat és a munkarendet figyelembe venni, a tudomására jutott állami, szolgálati és üzleti titkot megőrizni, az ellenőrzés során készített iratokat és iratmásolatokat az ellenőrzés dokumentációjában megőrizni.

25 25 A JOGTANÁCSOS Feladatait közvetlenül az intézetparancsnok irányítása és felügyelete alatt látja el. Jogvita esetén ellátja az intézet jogi képviseletét, végzi a hatósági jellegű jogi feladatokat, előkészíti és ellenjegyzi a polgári jogi szerződéseket, a parancsnok megbízásából közreműködik a közalkalmazotti állomány fegyelmi ügyeinek intézésében, a parancsnok megbízása alapján kivizsgálja a panaszokat és közérdekű bejelentéseket, koordinálja és véleményezi a belső rendelkezések tervezését, segítséget nyújt azok elkészítéséhez, közreműködik a helyi intézetparancsnoki intézkedések elkészítésében.

26 26 KAPCSOLT MUNKAKÖRÖK VÉDELMI MEGBÍZOTT Közvetlenül az intézetparancsnok irányításával végzi feladatait. Ismernie kell az "M" megbízotti feladatok ellátásához szükséges jogszabályokat, belső rendelkezéseket (munkaköri leírásban részletezve) feladata az intézet egészére kiterjedő hatáskörrel a védelmi tevékenység tervezése, szervezése koordinálása, felelősséggel tartozik az intézet összesített készültségbe helyezési tervének, a szervezeti egységekhez nem köthető védelmi terveinek előírt határidőre történő elkészítéséért, évenkénti pontosításáért, kezdeményezi és elősegíti az intézet védelmi felkészülését, fejlesztő törzsfoglalkozások, oktatások és továbbképzések tartását, ellenőrzi a magasabb készültségbe helyezés elrendelésének vételét, kezelését szolgáló fedőneves, ellenőrző jelszavas okmányok és veszély - elhárítási feladattervek meglétét és biztonságos tárolását, a biztonsági osztály riasztási kiértesítési feladat ismeretét, segítséget nyújt a gazdasági vezetőnek minősített időszaki igénybejelentések, a személyzeti és szervezeti osztályvezetőnek a tartalékos hadköteles közalkalmazotti állomány meghagyásával kapcsolatos feladatainak évenkénti pontosításához, illetve a jogszabályokban meghatározott más szervekhez történő továbbításához, segítséget nyújt a szervezeti egységek vezetőinek, valamint a végrehajtásra kötelezetteknek a magasabb készültségbe helyezési és intézkedési terveik elkészítéséhez, elősegítve a tartalmi és formai követelmények betartását, figyelemmel kíséri és ellenőrzi a védelmi szakterület minősített iratainak, okmányainak és más adathordozóinak kezelését, őrzését, tárolását, valamint a titokvédelmi előírások betartását, folyamatosan kapcsolatot tart: a megyei védelmi bizottság titkárával, a megyei rendőr - főkapitányság védelmi felkészülési tevékenységét szervező munkatársával, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság illetékes osztályvezetőjével, a területi hadkiegészítő parancsnokság "M" osztályvezetőjével, figyelemmel kíséri a védelmi célú anyagok szakszerű tárolását. Javasolja a minősített időszak működéséhez szükséges erő és eszközigényeket, kezdeményezi azok módosítását, kiegészítését, egyezteti és meghosszabbításra előkészíti a külső vállalatokkal kötött szerződéseket, együttműködik az illetékes osztályvezetőkkel a minősített időszakra vonatkozó személyi, anyagi technikai, egészségügyi ellátási feladatok megszervezésében, teljesíti az előírt adatszolgáltatásokat, elvégzi mindazon feladatokat, amellyel a parancsnok eseti utasításként megbízza.

27 27 FEGYELMI TISZT A fegyelmi vizsgálatok során a fegyelmi tiszt az intézetparancsnoknak van alárendelve és annak utasításai szerint jár el. Az intézetparancsnok személyesen ellenőrzi az eljárást és ügyel annak törvényességére. Feladatai: A hatályos jogszabályok alapján vizsgálja és döntésre előkészíti az intézetparancsnok hatáskörébe tartozó fegyelmi ügyeket, az intézetparancsnok által fegyelmi ügyekben hozott határozatok ellen bejelentett panaszok kapcsán előkészíti a fegyelmi iratok, országos parancsnok részére történő felterjesztését elbírálás céljából, az elrendelt fegyelmi ügyekben a vizsgálatot lefolytatja, az összefoglaló jelentést legkésőbb a határidő lejárta előtt 5 nappal a parancsnok elé terjeszti, a fegyelmi ügy iratait az ügykezelési szabályzat előírásainak betartásával, lefűzve, tartalomjegyzékkel ellátva kezeli, figyelemmel kíséri a szakterületre vonatkozó jogszabályi változásokat. Kapcsolatot tart: a Büntetés - végrehajtás Országos Parancsnoksága fegyelmi tisztjével, a megyei főügyészségek büntetés - végrehajtás törvényességi felügyeletét ellátó szerveivel. Folyamatos kimutatást vezet az intézet fegyelmi helyzetének alakulásáról. A nyomozótiszttel együtt éves statisztikát, elemzést készít.

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE. Elfogadva: március 22. Módosítva: január 22., hatályba lép: 2013.

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE. Elfogadva: március 22. Módosítva: január 22., hatályba lép: 2013. NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BELSŐ ELLENŐRZÉSI IRODA ÜGYRENDJE Elfogadva: 2011. március 22. Módosítva: 2013. január 22., hatályba lép: 2013. január 24-én A Belső Ellenőrzési Iroda ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

B U D A P E S T I M Ű S Z A K I ÉS G A Z D A S Á G T U D O M Á N Y I E G Y E T E M

B U D A P E S T I M Ű S Z A K I ÉS G A Z D A S Á G T U D O M Á N Y I E G Y E T E M 1. sz. melléklet B U D A P E S T I M Ű S Z A K I ÉS G A Z D A S Á G T U D O M Á N Y I E G Y E T E M BELSŐ ELLENŐRZÉSI CSOPORT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Hatályba lép: 2013. július 1-jén Az államháztartásról

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Belső Ellenőrzési Osztály

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Belső Ellenőrzési Osztály 3. számú melléklet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Belső Ellenőrzési Osztály 1. A Belső Ellenőrzési Osztály alapadatai 1.1. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Belső Ellenőrzési

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARANYA MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Pécs Szám: 51-1-140/2008. J ó v á h a g y o m : Dr. Kökényesi Antal bv. altábornagy bv. főtanácsos Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoka A BARANYA MEGYEI

Részletesebben

I. ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK... 3 II. SZERVEZETE... 6 III. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS... 7

I. ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK... 3 II. SZERVEZETE... 6 III. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS... 7 2 Tartalomjegyzék I. ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK... 3 II. SZERVEZETE... 6 III. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS... 7 A PARANCSNOK... 8 GAZDASÁGI VEZETŐ... 9 OSZTÁLYVEZETŐ... 10 OSZTÁLYVEZETŐ-HELYETTES... 11 VEZETŐ REINTEGRÁCIÓS

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SOMOGY MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SOMOGY MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET K A P O S V Á R J ó v á h a g y o m: Szám: 47 I 4 / 32 / 2007. Csere László bv. vezérőrnagy országos parancsnok A SOMOGY MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

A szabályzat a fenntartó jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan időre szól. A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményének meghatározása:

A szabályzat a fenntartó jóváhagyásával lép hatályba és határozatlan időre szól. A Városi Sportlétesítmény Gondnokság Intézményének meghatározása: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 5. -ában meghatározottak

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET

A BARANYA MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Pécs Szám: 51-1-24/2/2010. J ó v á h a g y o m : Dr. Kökényesi Antal bv. altábornagy bv. főtanácsos Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoka A BARANYA MEGYEI

Részletesebben

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZET 1139. Budapest, XIII., Hajdú utca 29. Ü G Y R E N D 2011.év SZÁMVITELI OSZTÁLY A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat GESZ

Részletesebben

A BÉKÉS MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET

A BÉKÉS MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet - G Y U L A - 46-57/1/2006. Jóváhagyom:.... Csere László bv. vezérőrnagy A BÉKÉS MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET - GYULA - SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja

Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja Egyszerű többség Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat 2017. évi belső ellenőrzési tervének elfogadására Előadó:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32)

Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) Fax: 06 (32) Nógrád Megyei Kormányhivatal Koordinációs és Szervezési Főosztály Cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36. Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Pf: 95 Telefon: 06 (32) 620-706 Fax: 06 (32) 620-714 E-mail e-mail

Részletesebben

I. A HIVATAL FELADATAI

I. A HIVATAL FELADATAI I. A HIVATAL FELADATAI 1. Az Önkormányzat működésével kapcsolatban 1.1. A Hivatal feladatai az Önkormányzat működésével kapcsolatban: a. ellátja a Képviselő-testület és bizottságai működéséhez szükséges

Részletesebben

Az Informatikai Főosztály feladatai

Az Informatikai Főosztály feladatai Az Informatikai Főosztály feladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása a következők

Részletesebben

A ZALA MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A ZALA MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Várkör 4. Pf. 118 Tel: 06-92/ 313-433 Fax: 06-92/ 313-434 E-mail: zmbv@zmbv.axelero.net 57 226 20 / 2008. Jóváhagyom: Dömény Sándor

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

A MAGYAR SZABADALMI HIVATAL ALAPTEVÉKENYSÉGÉBE TARTOZÓ MUNKAKÖRÖK JEGYZÉKE

A MAGYAR SZABADALMI HIVATAL ALAPTEVÉKENYSÉGÉBE TARTOZÓ MUNKAKÖRÖK JEGYZÉKE 3. melléklet A MAGYAR SZABADALMI HIVATAL ALAPTEVÉKENYSÉGÉBE TARTOZÓ MUNKAKÖRÖK JEGYZÉKE A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 7. -ának (6) bekezdése alapján szabadalmi elbíráló

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Bevezető rész 1.) A Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet szervezeti felépítését,

Részletesebben

ÜGYRENDJE A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály

ÜGYRENDJE A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály BELÜGYMINISZTÉRIUM Tudományszervezési Osztály 10 425/1973. SZIGORÚAN TITKOS! KÜLÖNÖSEN FONTOS! 0 1 3 Sorszám : A BELÜGYMINISZTÉRIUM TUDOMÁNYSZERVEZÉSI OSZTÁLY ÜGYRENDJE ÁBTL - 4.2-10 - 425/1973 /I BELÜGYMINISZTÉRIUM

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 3 napirendi pont E - 4. Előterjesztő: Tóthné Pataki Csilla jegyző Előterjesztést előkészítette: - Előzetesen tárgyalja: Pénzügyi Bizottság Mellékletek: - Előterjesztés Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat

Részletesebben

J ó v á h a g y o m:

J ó v á h a g y o m: Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet 1055 Bp., Nagy Ignác u. 5-11. Szám: 40-225/2006. J ó v á h a g y o m:...... Csere László bv. vezérőrnagy országos parancsnok FŐVÁROSI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET

Részletesebben

A Kar FEUVE rendszere

A Kar FEUVE rendszere 4. sz. melléklet a 6/2016. (I. 1) sz. Dékáni utasításhoz A Kar FEUVE rendszere Az Államháztartási törvény alapján az (átfogó) szervezeti egység vezetője felelős: a feladatai ellátásához az (átfogó) szervezeti

Részletesebben

Nyugat-Magyarországi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 15. sz. melléklete Nyugat-Magyarországi Egyetem Egyetemi Informatikai Központ

Nyugat-Magyarországi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 15. sz. melléklete Nyugat-Magyarországi Egyetem Egyetemi Informatikai Központ Nyugat-Magyarországi Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 15. sz. melléklete Nyugat-Magyarországi Egyetem Egyetemi Informatikai Központ Szervezeti és Működési Szabályzata SOPRON 2003 1. Az Egyetemi

Részletesebben

A HEVES MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET

A HEVES MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Eger, Törvényház út. 2. ====================================================================== 43-I-20/A/2004. Jóváhagyom: /Dr.Bökönyi István bv.vezérőrnagy/

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve

Jászivány Község Önkormányzata évi belső ellenőrzési terve Jászivány Község Önkormányzata 2016. évi belső ellenőrzési terve Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 61. -a szerint az államháztartási kontrollok célja az államháztartás

Részletesebben

"31. A jegyző és az aljegyző" "Az aljegyző. 56/A. (1) A polgármester a jegyző javaslatára pályázat alapján aljegyzőt nevez ki.

31. A jegyző és az aljegyző Az aljegyző. 56/A. (1) A polgármester a jegyző javaslatára pályázat alapján aljegyzőt nevez ki. Cece Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014.(II.20.)önkormányzati rendelete az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 18/2013.(XII.30.)önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS évi belső ellenőrzési terv

4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS évi belső ellenőrzési terv 4. Napirend 2019. évi belső ellenőrzési terv 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS 2019. évi belső ellenőrzési terv Tisztelt Képviselő-testület! A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről

Részletesebben

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban

1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban 1.) Közfeladatot ellátó szerv szervezeti ábrája és azok feladatleírása - szervezeti ábra külön dokumentumban - Szervezeti egységek: Kollégiumok: A kollégium meghatározott ügyszakba beosztott bírák testülete.

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Ötvöskónyi Község Önkormányzata (képviseli Pusztai László polgármester, székhely: 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. bankszámlaszám: 11743033-15570396- 00000000,

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

SZEMÉLYÜGYI OSZTÁLY. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály. Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi. Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29.

SZEMÉLYÜGYI OSZTÁLY. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály. Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi. Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29. Telefon: 433 81 58 E-mail hivatal@kobanya.hu Honlap: 1 / 6 www.kobanya.hu Személyügyi

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

A KALOCSAI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖN SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KALOCSAI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖN SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA KALOCSAI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖN 6300 KALOCSA, SZENT ISTVÁN U 26. Postacím: 6301 Kalocsa Pf.: 61. Szám: 30-93/2/2008. Jóváhagyom: Dr. Kökényesi Antal bv. altábornagy sk. Országos Parancsnok A KALOCSAI FEGYHÁZ

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY

KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNY 1. Fejezet száma, megnevezése X. Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2. Költségvetési szerv a., azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám, 721473 Közigazgatási és

Részletesebben

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed.

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed. Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 1. oldal Készenléti Rendőrség alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2015. május 21. Deleted: 3 Deleted: október Deleted: 0 TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése. 3 1. A HTE képviselete.

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT

GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM GAZDÁLKODÁSI SZABÁLYZAT FEUVE SZABÁLYZAT SOPRON 2013 TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés... 3 II. Ellenőrzési nyomvonal... 3 III. A kockázatkezelés rendszerének kialakítása... 4 IV.

Részletesebben

SZEMÉLYÜGYI OSZTÁLY. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály. Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi. Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29.

SZEMÉLYÜGYI OSZTÁLY. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály. Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi. Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29. Telefon: 06 1 4338 158 E-mail hivatal@kobanya.hu Honlap: 1 / 5 www.kobanya.hu Személyügyi

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre

A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófav favédelmi Igazgatóság A közbiztonsági referens intézménye, rendeltetése, a referens feladatköre Előadó: Heinfarth György tű. alezredes A KÖZBIZTONSÁGI REFERENS

Részletesebben

Neszmély Község Polgármesteri Hivatala

Neszmély Község Polgármesteri Hivatala Neszmély Község Polgármesteri Hivatala F O L Y A M A T B A É P Í T E T T, E L Ő Z E T E S, U T Ó L A G O S É S V E Z E T Ő I E L L E N Ő R Z É S ( F E U V E ) S Z A B Á L Y Z A T A 2011. december 20. Elfogadásra

Részletesebben

G Y Ő R 45-128/2004. Jóváhagyom : Dr.Bökönyi István bv.vezérőrnagy országos parancsnok SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

G Y Ő R 45-128/2004. Jóváhagyom : Dr.Bökönyi István bv.vezérőrnagy országos parancsnok SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET G Y Ő R 45-128/2004. Jóváhagyom : Dr.Bökönyi István bv.vezérőrnagy országos parancsnok GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZET SZERVEZETI

Részletesebben

A DEBRECENI EGYETEM BELSŐ ELLENŐRZÉSI SZABÁLYZATA

A DEBRECENI EGYETEM BELSŐ ELLENŐRZÉSI SZABÁLYZATA A DEBRECENI EGYETEM BELSŐ ELLENŐRZÉSI SZABÁLYZATA 2012. 11. 08. TARTALOMJEGYZÉK A belső ellenőrzés fogalma és működtetése A szervezeti és funkcionális függetlenség elemei A belső ellenőrzés feladata A

Részletesebben

A Főosztály dolgozói:

A Főosztály dolgozói: NÓGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KOORDINÁCIÓS ÉS SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY Cím: 3100 Salgótarján, Zemlinszky R. út 9 Levelezési cím: 3100 Salgótarján, Rákóczi út 36 3100 Salgótarján, Pf: 265. Telefon: 06 (32) 620-756

Részletesebben

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az Önkormányzati Hivatal alapító okiratának kelte, száma, alapítás időpontja 1./ 10./2002. ( II.13.) sz. Kt. határozatával fogadta

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG

B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG Egyes tételeknél szükséges - az Alaptörvény, - a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (Btk.), - a büntetőeljárásról szóló

Részletesebben

SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE

SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Társulási Iroda (továbbiakban: Társulási Iroda) szabálytalanságok kezelésének eljárásrendjét

Részletesebben

Leltározási és leltárkészítési szabályzatát, Eszközök és források értékelési szabályzatát, Selejtezési és hasznosítási szabályzatát, Házipénztár és pénzkezelési szabályzatát, Bizonylati szabályzatát, Önköltségszámítási

Részletesebben

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONT A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának feladatai 1.1. Szervezési Osztály 1. A Szervezési Osztály koordinációs feladatai

Részletesebben

A Pécsi Ítélőtábla egyes szervezeti egységeinek feladatai (SzMSz alapján)

A Pécsi Ítélőtábla egyes szervezeti egységeinek feladatai (SzMSz alapján) A Pécsi Ítélőtábla egyes szervezeti egységeinek feladatai (SzMSz alapján) Az ítélőtábla elnöke SzMSz 33. (1)Az ítélőtábla elnöke a) a költségvetési keretek között gondoskodik az ítélőtábla működéséhez

Részletesebben

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása

36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása 36/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Gazdasági Szervezete Ügyrendjének módosítása A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Hivatal Gazdasági Szervezete Ügyrendjének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz.

ELŐTERJESZTÉS. Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. november 27-i ülésére. 5. napirendhez. Tóth Antal Pénzügyi biz. ELŐTERJESZTÉS Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 27-i ülésére 5. napirendhez Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: 2013. évi belső ellenőrzés i terv jóváhagyása

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Sopronkőhidai Fegyház és Börtön S o p r o n k ő h i d a Jóváhagyom: Csere László bv.vezérőrnagy büntetés-végrehajtás országos parancsnoka Szervezeti és Működési Szabályzat I. fejezet Általános rendelkezések

Részletesebben

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/8. szám Budapest, 2009. március 18. Szám: 10012/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás a közterületek

Részletesebben

Rudabánya Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala A FOLYAMATBA ÉPÍTETT, ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS (FEUVE) SZABÁLYZATA

Rudabánya Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala A FOLYAMATBA ÉPÍTETT, ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS (FEUVE) SZABÁLYZATA Rudabánya Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala A FOLYAMATBA ÉPÍTETT, ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS (FEUVE) SZABÁLYZATA I. Bevezetés Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (Áht),

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA I. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai Költségvetési szerv megnevezése: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

Ügyiratszám:639-3/2014. SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE SZABÁLYZAT HATÁLYA

Ügyiratszám:639-3/2014. SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE SZABÁLYZAT HATÁLYA Ügyiratszám:639-3/2014. SZABÁLYTALANSÁGOK KEZELÉSÉNEK ELJÁRÁSRENDJE SZABÁLYZAT HATÁLYA A Csetényi Közös Önkormányzati Hivatal, mint az Ávr. 10. alapján kijelölt költségvetési szerv szabályzatának hatálya

Részletesebben

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai

A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai A Koordinációs és Szervezési Főosztály alapfeladatai 1. Feladat- és hatáskörök A Kormányhivatal SzMSz-ében a Főosztály részére megállapított, jelen Ügyrendben részletezett feladat- és hatáskörök elosztása

Részletesebben

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011.

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. 16 Általános bevezetés a. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja Rögzítse

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás Szeghalom, Szabadság tér 4-8. sz. Ügyszám: 16-19/2009/1. ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Az ellenőrzésre a Társulás 2009. évi ellenőrzési munkaterve alapján került sor. Az ellenőrzés

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2007. április 12. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése...3 1. A HTE képviselete...3 2. Titkárság...3 3. Ügyvezető

Részletesebben

Folyamatba épített ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE

Folyamatba épített ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE Folyamatba épített ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE Kerekegyháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal folyamatba épített, előzetes, utólagos és vezetői ellenőrzés rendszerét (a továbbiakban

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL É V E S E L L E N Ő R Z É S I J E L E N T É S A HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL A belső ellenőrzés által végzett tevékenység bemutatása 1.

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013..

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013.. HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2013.. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése... 3 1. A HTE képviselete... 3 2. Titkárság... 3 3. Ügyvezető

Részletesebben

B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI ÉS SZABÁLYSÉRTÉSI JOG

B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI ÉS SZABÁLYSÉRTÉSI JOG B/3. BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI ÉS SZABÁLYSÉRTÉSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG Egyes tételeknél szükséges a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény (Btk.), a büntetőeljárásról szóló

Részletesebben

FIATALKORÚAK BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETE 2316 Tököl, Ráckevei út 6. Tel: 06-24/503-100 Fax: 06-24/479-394 NTG: 111-1000 e-mail: tokol.uk@bv.gov.

FIATALKORÚAK BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETE 2316 Tököl, Ráckevei út 6. Tel: 06-24/503-100 Fax: 06-24/479-394 NTG: 111-1000 e-mail: tokol.uk@bv.gov. FIATALKORÚAK BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETE 2316 Tököl, Ráckevei út 6. Tel: 06-24/503-100 Fax: 06-24/479-394 NTG: 111-1000 e-mail: tokol.uk@bv.gov.hu TÜK: 30513-200/237-2/2014. Jóváhagyom:. Csóti András

Részletesebben

FIATALKORÚAK BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI

FIATALKORÚAK BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézete TÖKÖL Szám: 62-239/2008. Jóváhagyom: Dömény Sándor bv. dandártábornok mb. országos parancsnok FIATALKORÚAK BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETE (TÖKÖL) SZERVEZETI

Részletesebben

Almáskert Napköziotthonos Óvoda

Almáskert Napköziotthonos Óvoda Almáskert Napköziotthonos Óvoda A FOLYAMATBA ÉPÍTETT, ELŐZETES ÉS UTÓLAGOS VEZETŐI ELLENŐRZÉS (FEUVE) SZABÁLYZATA Hatályba lépés időpontja: 2006. május 1. Készítette: Kiss Róbertné óvodavezető I. Bevezetés

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja A Szervezeti és Működési

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester évi belső ellenőrzési terv

Bodorkós Ferenc polgármester évi belső ellenőrzési terv Gencsapáti Község Önkormányzata 2017. évi belső ellenőrzési terve Bodorkós Ferenc polgármester Kőszegfalviné Pajor Klára belső ellenőrzési vezető Dr. Görög István jegyző 2017. évi belső ellenőrzési terv

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete. A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 39. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltárának Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2007 Preambulum * A Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A TANULMÁNYI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 6/2016 (II. 10) számú határozatával... Felsmann Tamás általános rektorhelyettes 2016. február 10. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében:

KOORDINÁCIÓS, HUMÁNPOLITIKAI és SZERVEZÉSI FŐOSZTÁLY. 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: 1. A Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály koordinációs feladatai tekintetében: a) Ellátja a Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos koordinációs és adminisztrációs feladatokat;

Részletesebben

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I.

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I. 20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról Szám: 20/2012. Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv

Részletesebben

A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Bevezető rész 1.) A Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet szervezeti felépítését,

Részletesebben

A szabályzat hatálya. A honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi tevékenység személyi feltételei és a megbízotti rendszer működése

A szabályzat hatálya. A honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi tevékenység személyi feltételei és a megbízotti rendszer működése O R S Z Á G O S B Í R Ó S Á G I H I V A T A L ELNÖKE Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 14/2012. (X. 18.) OBH utasítása a bíróságok és az Országos Bírósági Hivatal honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi

Részletesebben

A MÁRIANOSZTRAI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖN PARANCSNOKÁNAK 76/2008. számú I N T É Z K E D É S E Márianosztra, 2008. április 21.

A MÁRIANOSZTRAI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖN PARANCSNOKÁNAK 76/2008. számú I N T É Z K E D É S E Márianosztra, 2008. április 21. Márianosztrai Fegyház és Börtön Márianosztra Ikt. szám:.32-29/76/2008. Sorszám:... A MÁRIANOSZTRAI FEGYHÁZ ÉS BÖRTÖN PARANCSNOKÁNAK 76/2008. számú I N T É Z K E D É S E Márianosztra, 2008. április 21.

Részletesebben

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Alpolgármester A Képviselő-testület nyilvános ülésének anyaga (SZMSZ 17. (1) bek.). Előterjesztés a Képviselő-testület részére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 192/2014.(XII.11.) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzata és a Fegyverneki Nemzetiségi

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 6/2015.(I.29.) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzata és a között létrejött Együttműködési

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.9. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium

A törvényességi felügyelet szabályozása. Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium A törvényességi felügyelet szabályozása és szakmai irányítása Belső kontrollok és integritás az önkormányzatoknál szeminárium I. A törvényességi felügyelet szabályozása A törvényességi felügyelettel kapcsolatos

Részletesebben

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA

Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA Az Újhartyáni Német Nemzetiségi Általános Iskola IRATKEZELÉSI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1 IRATKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. Az iratkezelés rendjének jogszabályi háttere 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/ Ikt.sz:. /2017. 1. sz. Melléklet Polgár Város Önkormányzata és a Polgári Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/ 2 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött egyrészről

Részletesebben

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE. a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról. Budapest, július 6.

A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ. 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE. a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról. Budapest, július 6. BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG A BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓ 76/2012. számú INTÉZKEDÉSE a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásáról Budapest, 2012. július 6. A fejezeti

Részletesebben