SANDI KRÓNIKA Március

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SANDI KRÓNIKA 2011. Március"

Átírás

1 Sand Község Önkormányzata március 15-én 15 órakor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából ünnepi megemlékezést tart, melyre tisztelettel meghívja Önt és családját! Jeles napok Március 15.: március 15 Nekünk, magyaroknak nem csupán egy nap a rendíthetetlenül haladó időben, hanem a nemzet születésnapja. Az a nap, amely egy magányos európai nép egységének, összefogásának és szabadságvágyának jelképévé vált. Az es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Március 8. Nemzetközi nőnap Március 8-án a világ valamennyi kontinensén, számos országban a nőket köszöntik, ünneplik. A Nemzetközi Nőnap jelentősége azonban nem ebben áll. Ez a nap a történelmet alakító nők történetéről szól. Ezen a napon a jogegyenlőségért, igazságért, békéért folytatott harcuk előtt hajtunk fejet. A nők évszázadok óta húzódó küzdelme előtt. Az első Nemzetközi Nőnapot ben ünnepelték meg először Ausztriában, Németországban, Svájcban és Dániában, akkor még március 19-én. Az ünnep időközben sok helyen elvesztette politikai tartalmát és jelentőségét, s jobbára virággal, apró ajándékokkal ünneplik. A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik.

2 Sass Tihamér körzeti rendőr felhívása: A közel múltban a környéken több esetben is voltak trükkös lopások. Ezek a személyek olyan indokkal mennek be idős személyekhez, hogy azzal a figyelmét eltereljék, így a társuk szabadon tud a lakásban az értékek után kutatni. Az udvarba senki ismeretlent ne engedjenek be. Ha már az ismeretlen az udvarban van, akkor azt ki kell onnan zavarni. Erre egy jó példa, hogyha a személy nem akar kimenni, akkor hangosan kell valakit a nevén hívni, hogy jöjjön ki a lakásból, még akkor is ha ott nincs senki sem, mert az ismeretlen személy azt nem tudja, hogy valójában ki van még a lakásban. Ilyenkor az ismeretlen távozni szokott, mivel azt hiszi, hogy valóban van valaki más is a lakásban. Ha hivatalos személy keresi meg a lakosságot, azt vagy egyenruhában teszi, vagy azonnal bemutatkozik, és igazolványt mutat. Azonban olyan hivatalos személy nincs aki arra kötelezhetné az időseket, hogy pénzt adjon át nekik. Ha nem biztosak abban, hogy az a személy aki keresi magukat hivatalos személy akkor mielőtt az udvarba engednék, szóljanak a szomszédnak. Ha olyan gyanús ismeretlen személyeket látnak, akkor a járrművük rendszámát írják fel, és ha valóban nagyon gyanúsan viselkednek, akkor értesítsék a rendőrséget! A Saubermacher Pannonia Kft es évre vonatkozó költségkalkulációja és díjjavaslata: Háztartások száma 195 Ürítések éves száma 40 1 ürítésre jutó díj 390,94 Ft+Áfa Önkormányzat által fizetendő díj 1 évre jutó díj : Ft+ Áfa 1 háztartásra jutó éves díj : ,6 Ft+Áfa Ezt az összeget az önkormányzat fizeti ki mind a 195 háztartás után. A Hulladékgazdálkodásról szóló törvény alapján évi 52 ürítés lenne kötelező,de ezt az önkormányzat nem tudja felvállalni. A Képviselő-testület a megküldött szemétszállítási díj kalkulációt nem fogadta el. A díjak felülvizsgálatát kérte és ezzel kapcsolatban megoldás keresését az egyeztetésre.

3 HELYI HIREK: SANDI KRÓNIKA Sand Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 10-én 16 órakor megtartott közmeghallgatásáról. Részvétel: A lakosság részéről :4 fő A 2010-ben elért eredményekről, rendezvényekről, az önkormányzat gazdálkodásáról, pályázatokról szóló tájékoztatóban a polgármester adott számot. Közmunkás kezek nyomán szépült tavalyi évben a falu. Beszámolt az Út a munkához program keretén belül alkalmazott közmunkások tevékenységéről. Legfontosabb feladataik közé tartozott a hóeltakarítás, a temető rendbetétele, vízelvezető árkok takarítása, virágosítás. A közfoglalkoztatás rendszere az idei évtől teljes mértékben megváltozott. Közel egy évig, 1 fő településőr foglalkoztatására is lehetőség volt. Minden hónapban újságot adunk ki, amelyben tájékoztatjuk a lakosságot az aktuális dolgokról. Tavasszal önálló honlappal is rendelkezni fogunk. Az IKSZT pályázat az idei évben befejeződik. Fontos cél a volt posta és a bolt közötti közterület rendbetétele. A volt iskola épületét is szeretnénk funkcióval megtölteni. Ígéretet kaptunk egy fedett színtér, színpad elkészítésére. Ehhez a fa anyagot megkaptuk, valamint sikerült ehhez tetőcserepet szerezni. A faluképet szeretnénk tovább javítani virágosítással, parkosítással. A fiatalokat a Bursa Hungarica ösztöndíjjal támogatjuk. A lány gyermekek részére a HPV elleni védőoltást biztosítjuk. Az idősek részére a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás díjának felét az önkormányzat kifizeti. A helyi civil szervezeteket, az Ijász Egyesületet és a Sportkört is támogatjuk, A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megpróbál az önkormányzat úgy gazdálkodni, hogy működési hitel felvételére ne kerüljön sor. Megköszönte a volt képviselő-testületnek a korábbi munkáját. Falugondnoki beszámolót is hallhattunk a tavalyi év munkájáról ben indult Sandon a falugondnoki szolgálat évben már egyre többen igénybe vették a szolgálatot. Vannak napi és időszakos feladatok. Naponta szállítja az ebédet az időseknek. A tavalyi évben a közmunkások felügyelete, munkájuk koordinálása is a feladatai közé tartozott. Télen a hó eltakarítása az időseknél a faluban. A futball szezonban a Sportkör tagjait a meccsekre szállította. A betegeket orvoshoz, kórházba, bevásárolni vitte. A kaszáláshoz, fűnyíráshoz a gépek karbantartását elvégezte. A rendezvények szervezésében, lebonyolításában aktívan részt vett. Az óvodásokat színházba, moziba szállította. Felajánlja a jövőben is a segítségét. A napirenden lévő témakörök megtárgyalása után lehetőség nyílt kérdéseket feltenni az ülést vezető Hábli Nándor polgármesternek, Papné Szabó Mónika körjegyzőnek,valamint a megjelent képviselőknek.

4 Tisztelt Lakosság! Sand Község Önkormányzata a kultúrház felújítása során, bontásból származó anyagokat értékesít ( ajtók, ablakok ). Az árverés időpontja: március 4 én, 9 óra Helyszín: kultúrház udvar Érdeklődni a polgármesteri hivatalban lehet! Beszámoló a Február 12-én megtartott Disznótoros, pálinkakóstoló rendezvényről: A rendezvény nagyon jó hangulatban telt. A reggeli időponttól kezdődően nagy létszámmal vettek részt falubeliek és vidékiek is a disznóvágáson. Sok segítő kéz dolgozott egész nap a siker érdekében, hogy minden jól menjen és készüljenek a finomságok. A nap folyamán pogácsákat, kifliket és süteményt is ehettünk amelyeket az ügyes háziasszonyok sütöttek. A Kanizsa Rádió kívánság műsora is nagy sikert aratott a lakosság körében. A délután folyamán a falubeliek finom pálinkáinak versenye is lezajlott, melynek az eredménye a következő lett: Arany minősítés :Szakmeiszter János (szilva) és Horváth Dezső (kajszi) Ezüst minősítés: Spingár László (szilva) Bronz minősítés :Horváth Dezső(szilva) és Kőhordó József (szilva) A legjobb pálinkák tulajdonosait oklevéllel díjaztuk. A délutáni programokra is rengeteg vendég jött el. A fellépők garantálták a jó hangulatot és a színvonalas műsorokkal minden korosztály igényét kielégítették. A finom vacsora után tombola sorsolásra került sor. Az itt kisorsolt ajándékokat kizárólag a jószívű felajánlásoknak köszönhetjük. A vacsorára melegen felkínált hurkát, kolbászt, húst a falubeli asszonyok otthon sütötték meg ezzel nagy segítséget nyújtottak. A napot bál zárta, melyhez a zenét Virovecz Nándor biztosította. Köszönjük azoknak a segítségét akik a nap folyamán hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

5 Ismerjük meg jobban! Kelemen Gézáné- Németh Mária Anna Március 8-án született Zalabéren, bár ott csak két napig volt, mert utána már Zalaegerszegen élt. Keszthelyen a Mezőgazdasági Technikumban érettségizett, később már gyermekei születése után végezte el Zalaegerszegen a Közgazdasági Technikumot. Három fiú édesanyja: Gábor, aki Keszthelyen él 50 éves Géza 48 éves ő Dobronhegyen lakik György 47 éves Novai lakos. Unokák és dédunokák is gyarapítják az amúgy is nagy családot. Unokái: Krisztina, Géza, Kristóf, Bence, Alexandra, Brigitta, László, Éva, Judit, Veronika, Gábor, Violetta, Tisza, Dávid Dédunokák: Máté, Róbert, Norina 4 évig volt otthon a gyermekeivel, majd dolgozott nagyon sok éven át. 12 évig a Zala megyei Tanácsépítő Vállalatnál volt könyvelő, ezt követően 22 évig szintén könyvelőként tevékenykedett a zalaegerszegi volt Ingatlankezelő és Közvetítő Vállalatnál (jelenlegi neve LÉSZ kft.) Nyugdíjas éveiben is aktívan munkálkodott, egy redőnyszerelő vállalkozónál volt adminisztrátor 10 éven keresztül. Mindig is vágyott a falusi életre, vidékre költözni. Özvegy 20 éve, férje hosszan betegeskedett, 1 évig gondozta. Mivel gyermekei is elköltöztek már és családot alapítottak más településeken, úgy érezte eljött az ideje, hogy elköltözzön a városból. Sandra szeptember 15-én jött. Feri papát (mivel ő így nevezi Novák Feri bácsit ) nagyon megkedvelte, felügyeletét és háztartása ellátását szívesen végzi, nagy örömét leli a falun való életben, pedig elmondása szerint nem kis félelemmel jött ide. Szívesen süt-főz (minden héten több alkalommal süt süteményeket) A papa családja is nagyon szereti Marika nénit, amikor csak módjukban áll, jönnek meglátogatni őket és ilyenkor rengeteg mindennel kedveskednek. Kiskertet és udvart is szeret rendezni, ahogy ereje engedi. Tavaly nyáron comb-nyak törés és Lyme kór is keserítette a napjait, de töretlen lelkierővel és akarattal áll a napi teendők elé. Azt mondja az úszás nagyon hiányzik neki. Egerszegen rendszeresen úszott, ha teljesen rendbe jön betegségéből Zalakaroson keres erre lehetőséget. Feri bácsi viccei nap, mint nap jókedvre derítik. Megkedvelték egymást.

6 Amíg náluk voltam, Marika néni figyelme egy percre sem kalandozott el a papáról, aggódott az állapotáért, mert nem volt teljesen jól. Feri bácsi 87 éves lesz április 10- én, nagy boldogságot okozott nekik a hír, miszerint a Százhalombattán élő fia ( Novák Ferenc) Életmű -díjat vehet át március 7-én, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban, munkájáért. Erről szeretnék majd részletesen is beszámolni. Jó egészséget kívánok mindkettőjüknek! Még a hűvösebb idő is alkalmas egy kis sétára, kirándulásra. A hóvirág szemet gyönyörködtetően emelgeti apró fehér virágait az erdőkben és a kertekben is. Eszünkbe juttatja, hogy új tavasz érkezik. Már nem kell sokat fagyoskodnunk és a tavasz első hírnöke után hamarosan megérkezik a többi kis hírhozó is. Kivirít a nárcisz, illatozik az ibolya, vidáman bólogat a tulipán és tarka-barka virágaival végre beköszönt a tavasz nyári időszámítása március 27-én kezdődik. Az óraátállítás során az órát előre kell állítani, tehát 1 órával kevesebbet fogunk aludni. Hajnali 2 órakor már 3 óra lesz. TÉRÍTÉSMENTES HPV ELLENI OLTÁS! Az idei évben 4 lány kapja meg a méhnyakrák ellen védő oltást. Az önkormányzat ingyenes oltóanyagot biztosít a 13 éves lányoknak. A három részből álló oltás ára: ft/fő A képviselő-testület, az önkormányzat évi költségvetését megtárgyalta és elfogadta.

7 Pályázati felhívás Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet 2 kategóriában: általános iskola 5-8. osztályos ill. középiskolás diákok számára értékes jutalmakkal április 27-i beadási határidővel Ifjú szívekben élek mottóval Részvételi feltételek: Az a tanuló pályázhat, aki az Egyesület tevékenységi területén lakik, vagyis az alábbi települések valamelyikén: Alsórajk,Balatonmagyaród, Belezna, Bocska, Csapi, Eszteregnye, Fityeház, Fűzvölgy, Galambok, Garabonc, Gelse, Gelsesziget, Hahót, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Kacorlak, Kerecseny, Kilimán, Kisrécse, Liszó, Magyarszentmiklós, Magyarszerdahely, Miháld, Murakeresztúr, Nagybakónak, Nagyrada, Nagyrécse, Nemespátró, Orosztony, Pat, Pölöskefő, Rigyác, Sand, Sormás, Surd, Szepetnek, Újudvar, Zalakaros, Zalakomár, Zalamerenye, Zalasárszeg, Zalaszabar, Zalaszentbalázs, Zalaszentjakab, Zalaújlak. Szeretnénk megtudni, hogyan látják a fiatalok térségünket, természeti, épített és kulturális örökségünket. A felvétel a fent felsorolt településeken készülhet lakókörnyezetben vagy külterületen. A fotó témája lehet: természeti szépség, épület, utca, tér, kereszt, híd, kálvária, valamint hagyományőrző rendezvény szabadban és belső térben, népszokás megelevenítése stb. Beadás: Csak digitális felvételek küldhetők pályázóként maximum 10 db. Határidő: április 27. Díjazás: A zsűri által kiállításra javasolt képeket megjelentetjük honlapunkon és bemutatjuk kiállításon. Az értékes jutalmak közt kategóriánként az 1. helyezett díja: Ft értékű fotó/ informatikai termékek vásárlására felhasználható utalvány. További információk, pályázati felhívás és nevezési lap elérhető: honlapunkon:

8 Receptt --Csirkehús saláta Hozzávalók: 1/2 friss citrom leve; 60 dkg csirkehús (igény szerint: comb, mell); 3 db főtt tojás; 1 fej friss zöld fejes saláta; 3-4 dkg darált dió; 4-6 db kockára darabolt pirítós; 250 gramm majonéz; Egy orosz recept szerint egy kis csirke, dió és majonéz csodákat tehet... Darabold fel a csirkehúst, pici zsiradékban futtasd meg, amíg aranybarna színű lesz a külseje. Közben a tojást keményre főzzük, majd karikákra, esetleg negyedekbe szeleteljük. Ezután megmossuk és lecsepegtetjük a salátát, és csíkokra vágjuk, esetleg kis darabokra tépjük. Ezután hozzákeverjük a diót és a citrom levét, kevés majonézt helyezünk a tetejére. A kész salátát állni hagyjuk egy kicsit majd frissen sült pirítóssal szórjuk meg. A KÖZÖD! Önkéntes fiatalok Napja elnevezésű program Magyarországon ebben az évben április 16-án immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A tavalyi évben mintegy fiatal csatlakozott a kezdeményezéshez közel 200 településen. Cél az idei évben is, hogy sokszínű és értékes helyi programokon keresztül minél több fiatalt motiválva közösségi önkéntes tevékenységekben való részvételre, valamint, hogy ezzel ráirányítva a társadalom és a döntéshozók figyelmét a fiatalok által végzett közösségi önkéntes tevékenység fontosságára. Az idei év különösen fontos, hiszen most zajlik az Európai Önkéntesség Éve, így kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás és annak jelentősége. A tevékenységek széles palettájáról válogathatnak a fiatalok a hazai és nemzetközi példák alapján: szelektív hulladékgyűjtés, virágültetés, faluszépítés, idősgondozás, erdőtakarítás, vagy bármi olyan önkéntes közösségi tevékenység, amely a helyi közösség hasznára válik, azt gyarapítja.

Újra lesz kultúrház a településen Jelentõs fejlesztések Egerváron

Újra lesz kultúrház a településen Jelentõs fejlesztések Egerváron XV. évfolyam 3. szám 2014. március Kistérségi havilap Megjelenik az Észak-Nyugat Zalai Kistérségi Területfejlesztési Önkormányzatok Társulása támogatásával Újra lesz kultúrház a településen Jelentõs fejlesztések

Részletesebben

Kormányablak Lentiben

Kormányablak Lentiben BÉCS KFT 8960 Lenti Kossuth L.113 Tel / FAX: +36 92 351 469 BÉCS PÉTER Tel: +36 70 9777 127 k ö z é l e t i h a v i l a p XVI. évfolyam 2014. március Kormányablak Lentiben Másfél évvel ezelõtt kapta ügyeinek

Részletesebben

(06-20)320-25-45. Solt, Kossuth u. 54. SOLT OPTIKA

(06-20)320-25-45. Solt, Kossuth u. 54. SOLT OPTIKA Solt, Kossuth u. 54. (06-20)320-25-45 Bejelentkezés: (06-20)489-45-07 SOLT OPTIKA Nyitva: hétfõ, szerda, péntek 9-12 és 13-17 csütörtök 8-12 TÁRSASÁGI ROVAT Tisztelt Olvasók! Továbbra is várjuk az Önök

Részletesebben

100. éves születésnap! 100 éves Ercsi legidősebb polgára.

100. éves születésnap! 100 éves Ercsi legidősebb polgára. jan2013_layout 1 2013.01.14. 9:45 Page 1 www.ercsi.hu Hoffmann Margit élt 90 évet A jó harcot megharcoltam, a pályát végig futottam, a hitet megtartottam. Most készen vár az igaz élet koronája, melyet

Részletesebben

A BODROGI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL MEGJELENTETETT ÚJSÁG A LEHETŐSÉGEKHEZ MÉRTEN POLITIKAMENTES KIADÁSBAN M E G H Í V Ó

A BODROGI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL MEGJELENTETETT ÚJSÁG A LEHETŐSÉGEKHEZ MÉRTEN POLITIKAMENTES KIADÁSBAN M E G H Í V Ó XVIII. évfolyam 1. szám A BODROGI ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL MEGJELENTETETT ÚJSÁG A LEHETŐSÉGEKHEZ MÉRTEN POLITIKAMENTES KIADÁSBAN Nemzeti ünnepünk rendezvényei: Március 14.(péntek) M E G H Í V Ó 19.00 óra Ünnepi

Részletesebben

Őrhalom község független lapja X. évfolyam 3. szám 2011. október 9. K ö z s é g ü n K l e g n a g y o b b ü n n e p e

Őrhalom község független lapja X. évfolyam 3. szám 2011. október 9. K ö z s é g ü n K l e g n a g y o b b ü n n e p e Őrhalmi Újság Őrhalom község független lapja X. évfolyam 3. szám 2011. október 9. K ö z s é g ü n K l e g n a g y o b b ü n n e p e Az alábbiakban Farkas Egon polgármester úr, augusztus 20-án, a Szent

Részletesebben

Őrhalom község független lapja X. évfolyam 1. szám 2011. április 23. H ú s v é t i K ö s z ö n t ő

Őrhalom község független lapja X. évfolyam 1. szám 2011. április 23. H ú s v é t i K ö s z ö n t ő Őrhalmi Újság Őrhalom község független lapja X. évfolyam 1. szám 2011. április 23. Tisztelt Őrhalmiak! A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is. Magyar

Részletesebben

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében.

200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. XVI. évfolyam 2009. december 10. 200. szám 200.! Tisztelt Olvasó! A Nyársapáti Hírmondó 200. számát tartja e hónapban a kezében. Reméljük, hogy minden számban talált valami olyat, ami érdekelte. A Hírmondó

Részletesebben

Bemutatkozunk. Fotómontázs: Rajki Judit. Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál

Bemutatkozunk. Fotómontázs: Rajki Judit. Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál Bemutatkozunk Fotómontázs: Rajki Judit Az immár három számot megért lap megjelentetésének ötlete Varga Pál képviselő nevéhez fűződik. A Képviselő-testület az ötlet lelkes támogatójaként már számos feladatának

Részletesebben

Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről...

Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről... Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről... Mozaik Perbáli Ünnep Karácsonyi összeállítás Óvodai hírek Iskolai hírek A Közösségi

Részletesebben

BUDAKESZI BUDAKESSER STADTANZEIGER. XIX. évf. 2010. december. http://hirmondo.budakeszi.hu. Boldog Karácsonyt!

BUDAKESZI BUDAKESSER STADTANZEIGER. XIX. évf. 2010. december. http://hirmondo.budakeszi.hu. Boldog Karácsonyt! XIX. évf. 2010. december BUDAKESZI BUDAKESSER STADTANZEIGER HÍRMONDÓ HÍRMONDÓ http://hirmondo.budakeszi.hu Boldog Karácsonyt! BUDAKESZI HÍRMONDÓ 2 Megszentelt szalagok A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium

Részletesebben

MEZÔFAL. Az én falum. A nõnap alkalmából szeretettel köszöntjük Mezõfalva asszonyait és lányait! Tartalom. Böjtelõ hava, télutó, jégbontó hava február

MEZÔFAL. Az én falum. A nõnap alkalmából szeretettel köszöntjük Mezõfalva asszonyait és lányait! Tartalom. Böjtelõ hava, télutó, jégbontó hava február Az én falum - Mezôfalva 1 Az én falum MEZÔFAL ALVA Információs és közéleti havilap 2010. február Tartalom Választási tudnivalók 2. oldal A gépjármûadóról 2. oldal Átmeneti otthon 3. oldal Kivágatjuk a

Részletesebben

hírmondó Felavatták a Petőfi szobrot! Az avatási ceremónián az Összefogás

hírmondó Felavatták a Petőfi szobrot! Az avatási ceremónián az Összefogás HALÁSZTELKI hírmondó H a l á s z t e l e k v á r o s ö n k o r m á n y z a t á n a k l a p j a Felavatták a Petőfi szobrot! Városunknak immár Petőfi szobra is van, melyet a költőről elnevezett Petőfi kertben

Részletesebben

Nemzeti ünnepünk megemlékező műsorára FELHÍVÁS

Nemzeti ünnepünk megemlékező műsorára FELHÍVÁS XIV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM 2015. MÁRCIUS Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek Hiába szállnak árnyak, álmok, évek, Ők itt maradnak bennünk csöndesen még, Hiszen hazánk nekünk a végtelenség. Juhász Gyula /

Részletesebben

Együtt dobbant a szívük

Együtt dobbant a szívük kö zéleti havila p XII. évfolyam 2010. április Együtt dobbant a szívük Mûvészeti fesztivált rendeztek Hagyárosböröndön met. Ezért, a múlt mentése miatt fontos, becsülendõ a hagyárosiak tette és összefogása.

Részletesebben

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA

A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA A KOCSÉRI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 25. évfolyam 6. szám 2014. NOVEMBER DECEMBER Ára: 120 Ft Írjuk együtt a Kocséri Híradót! Szeretnénk, hogy ismét felálljon egy szerkesztőbizottság, amelynek tagjai rendszeresen

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért!

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért! XXII. évfolyam, 2014. május 31. 5. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Tegyünk az egészségért! Felelősek vagyunk magunkért és másokért. Így van ez az egészség védelmében

Részletesebben

XIX. évfolyam 4. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2012. április. Húsvéti Vers

XIX. évfolyam 4. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2012. április. Húsvéti Vers Ikladi Hírek XIX. évfolyam 4. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2012. április Húsvéti Vers Korán reggel felébredtem, messze-messze jártam, Tündérország kiskertjéből rózsavizet hoztam. Na,

Részletesebben

Mártélyi. hírek. 100 éves Julika nénit és 90 éves Rózsika nénit köszöntöttük. Februárban a költségvetés árnyékában

Mártélyi. hírek. 100 éves Julika nénit és 90 éves Rózsika nénit köszöntöttük. Februárban a költségvetés árnyékában Mártélyi hírek Mártély Önkormányzatának ingyenes információs kiadványa II. évf. 3. szám 2015. március 100 éves Julika nénit és 90 éves Rózsika nénit köszöntöttük Magyarország Kormánya az Idős-ügyi Tanács

Részletesebben

Mártélyi. hírek. s Kedves Mártélyiak! s Együtt a karácsonyfa körül

Mártélyi. hírek. s Kedves Mártélyiak! s Együtt a karácsonyfa körül Mártélyi hírek Mártély Önkormányzatának ingyenes információs kiadványa I. évf. 1. szám 2014. január s Kedves Mártélyiak! 2014 év elején szeretném a jó kívánságaimat kifejezni Önök felé és megköszönni a

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS LAPJA XXIV. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2013. ÁPRILIS. csoportja képviselte. Felléptek egyegy

RÉTSÁG VÁROS LAPJA XXIV. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2013. ÁPRILIS. csoportja képviselte. Felléptek egyegy RÉTSÁG VÁROS LAPJA XXIV. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2013. ÁPRILIS Az óvoda jótékonysági gálamúsora Hatodízben hívta meg támogatóit a rétsági óvoda, hogy egy gálamúsor keretében gyújtsön némi támogatást az intézmény

Részletesebben

Ünnepség és példamutató segítség Letenyén

Ünnepség és példamutató segítség Letenyén Letenyén a rossz idõ ellenére a március 15-i ünnepséget a Kossuth-emlékmûnél rendezték meg. Az 1848/49-es szabadságharcra és forradalomra emlékezõk a hófúvásban elsõként közösen énekelték el a Himnuszt,

Részletesebben

XIX. ÉVF. 4. SZÁM 2009. ÁPRILIS

XIX. ÉVF. 4. SZÁM 2009. ÁPRILIS Mórahalmi XIX. ÉVF. 4. SZÁM 2009. ÁPRILIS ÁRA: 100 Ft Katolikus szertartással szenteltek fel imatermet a Csongrád Megyei Önkormányzat Napsugár Otthon Fogyatékos Személyek Részlegében, 2008. december 20-án.

Részletesebben

Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak!

Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak! Téti Híradó Városi Folyóirat XII. évfolyam 4. szám 2007. december Áldott, békés és szeretetteljes karácsonyt és sikerekben bõvelkedõ új esztendõt minden kedves olvasónak! Nehéz év van mögöttünk, talán

Részletesebben

LAKITELEKI ÚJSÁG. XXVI. évfolyam 1. szám. 2014. január február Ára: 120 Ft. Boldogasszony hava, Télhó, Fergeteg hava)

LAKITELEKI ÚJSÁG. XXVI. évfolyam 1. szám. 2014. január február Ára: 120 Ft. Boldogasszony hava, Télhó, Fergeteg hava) XXVI. évfolyam 1. szám (JANUÁR Boldogasszony hava, Télhó, Fergeteg hava) 2014. január február Ára: 120 Ft LAKITELEKI ALAPÍTO TTA: LEZSÁK SÁNDOR, 19 8 9-BEN Anka Balázs rendszerváltó polgármesterünktõl

Részletesebben

RENDeletmódosítás. Tiszta portákat szeretnénk! Pap Pál lett a MAME elnöke. A Napközi Otthon felújításáról Bán Tibor

RENDeletmódosítás. Tiszta portákat szeretnénk! Pap Pál lett a MAME elnöke. A Napközi Otthon felújításáról Bán Tibor XXIII. évf. 5. szám VÁROSUNK LAPJA 2011. március 10. RENDeletmódosítás Tiszta portákat szeretnénk! A Napközi Otthon felújításáról Bán Tibor Pap Pál lett a MAME elnöke A Klima Mihály Emlékestről Répászky

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Búcsúzik az ősz. Disznóságok. Sok szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és a település lakóit iskolánk karácsonyi ünnepségére.

MEGHÍVÓ. Búcsúzik az ősz. Disznóságok. Sok szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és a település lakóit iskolánk karácsonyi ünnepségére. A Bócsai Önkormányzat lapja 2013. december - karácsony hava MEGHÍVÓ Sok szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és a település lakóit iskolánk karácsonyi ünnepségére. Időpont: 2013. december 20. péntek,

Részletesebben

Köszöntjük az Édesanyákat!

Köszöntjük az Édesanyákat! Köszöntjük az Édesanyákat! Ágh István: Virágosat álmodtam Édesanyám, virágosat álmodtam, napraforgó virág voltam álmomban, édesanyám, te meg fényes nap voltál, napkeltétől napnyugtáig ragyogtál. A képviselő-testület

Részletesebben

Ünnepi köszöntõ az 1848-1949-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulójának tiszteletére

Ünnepi köszöntõ az 1848-1949-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulójának tiszteletére hered_2011_1x.qxd 2011.03.09. 9:14 Page 1 2011. március V. évfolyam 1. szám Heréd Község Önkormányzatának ingyenes közéleti kiadványa Ünnepi köszöntõ az 1848-1949-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulójának

Részletesebben

Prügy község önkormányzatának időszakos tájékoztató kiadványa 2009. 4. szám

Prügy község önkormányzatának időszakos tájékoztató kiadványa 2009. 4. szám Prügy község önkormányzatának időszakos tájékoztató kiadványa 2009. 4. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves prügyi lakosok! Lassan vége a 2009 es évnek és időszerűvé vált a helyi

Részletesebben