SANDI KRÓNIKA Március

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SANDI KRÓNIKA 2011. Március"

Átírás

1 Sand Község Önkormányzata március 15-én 15 órakor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc alkalmából ünnepi megemlékezést tart, melyre tisztelettel meghívja Önt és családját! Jeles napok Március 15.: március 15 Nekünk, magyaroknak nem csupán egy nap a rendíthetetlenül haladó időben, hanem a nemzet születésnapja. Az a nap, amely egy magányos európai nép egységének, összefogásának és szabadságvágyának jelképévé vált. Az es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének egyik meghatározó eseménye, a nemzeti identitás egyik alapköve. Március 8. Nemzetközi nőnap Március 8-án a világ valamennyi kontinensén, számos országban a nőket köszöntik, ünneplik. A Nemzetközi Nőnap jelentősége azonban nem ebben áll. Ez a nap a történelmet alakító nők történetéről szól. Ezen a napon a jogegyenlőségért, igazságért, békéért folytatott harcuk előtt hajtunk fejet. A nők évszázadok óta húzódó küzdelme előtt. Az első Nemzetközi Nőnapot ben ünnepelték meg először Ausztriában, Németországban, Svájcban és Dániában, akkor még március 19-én. Az ünnep időközben sok helyen elvesztette politikai tartalmát és jelentőségét, s jobbára virággal, apró ajándékokkal ünneplik. A nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor boldog, ha érzi, hogy szeretik.

2 Sass Tihamér körzeti rendőr felhívása: A közel múltban a környéken több esetben is voltak trükkös lopások. Ezek a személyek olyan indokkal mennek be idős személyekhez, hogy azzal a figyelmét eltereljék, így a társuk szabadon tud a lakásban az értékek után kutatni. Az udvarba senki ismeretlent ne engedjenek be. Ha már az ismeretlen az udvarban van, akkor azt ki kell onnan zavarni. Erre egy jó példa, hogyha a személy nem akar kimenni, akkor hangosan kell valakit a nevén hívni, hogy jöjjön ki a lakásból, még akkor is ha ott nincs senki sem, mert az ismeretlen személy azt nem tudja, hogy valójában ki van még a lakásban. Ilyenkor az ismeretlen távozni szokott, mivel azt hiszi, hogy valóban van valaki más is a lakásban. Ha hivatalos személy keresi meg a lakosságot, azt vagy egyenruhában teszi, vagy azonnal bemutatkozik, és igazolványt mutat. Azonban olyan hivatalos személy nincs aki arra kötelezhetné az időseket, hogy pénzt adjon át nekik. Ha nem biztosak abban, hogy az a személy aki keresi magukat hivatalos személy akkor mielőtt az udvarba engednék, szóljanak a szomszédnak. Ha olyan gyanús ismeretlen személyeket látnak, akkor a járrművük rendszámát írják fel, és ha valóban nagyon gyanúsan viselkednek, akkor értesítsék a rendőrséget! A Saubermacher Pannonia Kft es évre vonatkozó költségkalkulációja és díjjavaslata: Háztartások száma 195 Ürítések éves száma 40 1 ürítésre jutó díj 390,94 Ft+Áfa Önkormányzat által fizetendő díj 1 évre jutó díj : Ft+ Áfa 1 háztartásra jutó éves díj : ,6 Ft+Áfa Ezt az összeget az önkormányzat fizeti ki mind a 195 háztartás után. A Hulladékgazdálkodásról szóló törvény alapján évi 52 ürítés lenne kötelező,de ezt az önkormányzat nem tudja felvállalni. A Képviselő-testület a megküldött szemétszállítási díj kalkulációt nem fogadta el. A díjak felülvizsgálatát kérte és ezzel kapcsolatban megoldás keresését az egyeztetésre.

3 HELYI HIREK: SANDI KRÓNIKA Sand Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 10-én 16 órakor megtartott közmeghallgatásáról. Részvétel: A lakosság részéről :4 fő A 2010-ben elért eredményekről, rendezvényekről, az önkormányzat gazdálkodásáról, pályázatokról szóló tájékoztatóban a polgármester adott számot. Közmunkás kezek nyomán szépült tavalyi évben a falu. Beszámolt az Út a munkához program keretén belül alkalmazott közmunkások tevékenységéről. Legfontosabb feladataik közé tartozott a hóeltakarítás, a temető rendbetétele, vízelvezető árkok takarítása, virágosítás. A közfoglalkoztatás rendszere az idei évtől teljes mértékben megváltozott. Közel egy évig, 1 fő településőr foglalkoztatására is lehetőség volt. Minden hónapban újságot adunk ki, amelyben tájékoztatjuk a lakosságot az aktuális dolgokról. Tavasszal önálló honlappal is rendelkezni fogunk. Az IKSZT pályázat az idei évben befejeződik. Fontos cél a volt posta és a bolt közötti közterület rendbetétele. A volt iskola épületét is szeretnénk funkcióval megtölteni. Ígéretet kaptunk egy fedett színtér, színpad elkészítésére. Ehhez a fa anyagot megkaptuk, valamint sikerült ehhez tetőcserepet szerezni. A faluképet szeretnénk tovább javítani virágosítással, parkosítással. A fiatalokat a Bursa Hungarica ösztöndíjjal támogatjuk. A lány gyermekek részére a HPV elleni védőoltást biztosítjuk. Az idősek részére a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás díjának felét az önkormányzat kifizeti. A helyi civil szervezeteket, az Ijász Egyesületet és a Sportkört is támogatjuk, A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megpróbál az önkormányzat úgy gazdálkodni, hogy működési hitel felvételére ne kerüljön sor. Megköszönte a volt képviselő-testületnek a korábbi munkáját. Falugondnoki beszámolót is hallhattunk a tavalyi év munkájáról ben indult Sandon a falugondnoki szolgálat évben már egyre többen igénybe vették a szolgálatot. Vannak napi és időszakos feladatok. Naponta szállítja az ebédet az időseknek. A tavalyi évben a közmunkások felügyelete, munkájuk koordinálása is a feladatai közé tartozott. Télen a hó eltakarítása az időseknél a faluban. A futball szezonban a Sportkör tagjait a meccsekre szállította. A betegeket orvoshoz, kórházba, bevásárolni vitte. A kaszáláshoz, fűnyíráshoz a gépek karbantartását elvégezte. A rendezvények szervezésében, lebonyolításában aktívan részt vett. Az óvodásokat színházba, moziba szállította. Felajánlja a jövőben is a segítségét. A napirenden lévő témakörök megtárgyalása után lehetőség nyílt kérdéseket feltenni az ülést vezető Hábli Nándor polgármesternek, Papné Szabó Mónika körjegyzőnek,valamint a megjelent képviselőknek.

4 Tisztelt Lakosság! Sand Község Önkormányzata a kultúrház felújítása során, bontásból származó anyagokat értékesít ( ajtók, ablakok ). Az árverés időpontja: március 4 én, 9 óra Helyszín: kultúrház udvar Érdeklődni a polgármesteri hivatalban lehet! Beszámoló a Február 12-én megtartott Disznótoros, pálinkakóstoló rendezvényről: A rendezvény nagyon jó hangulatban telt. A reggeli időponttól kezdődően nagy létszámmal vettek részt falubeliek és vidékiek is a disznóvágáson. Sok segítő kéz dolgozott egész nap a siker érdekében, hogy minden jól menjen és készüljenek a finomságok. A nap folyamán pogácsákat, kifliket és süteményt is ehettünk amelyeket az ügyes háziasszonyok sütöttek. A Kanizsa Rádió kívánság műsora is nagy sikert aratott a lakosság körében. A délután folyamán a falubeliek finom pálinkáinak versenye is lezajlott, melynek az eredménye a következő lett: Arany minősítés :Szakmeiszter János (szilva) és Horváth Dezső (kajszi) Ezüst minősítés: Spingár László (szilva) Bronz minősítés :Horváth Dezső(szilva) és Kőhordó József (szilva) A legjobb pálinkák tulajdonosait oklevéllel díjaztuk. A délutáni programokra is rengeteg vendég jött el. A fellépők garantálták a jó hangulatot és a színvonalas műsorokkal minden korosztály igényét kielégítették. A finom vacsora után tombola sorsolásra került sor. Az itt kisorsolt ajándékokat kizárólag a jószívű felajánlásoknak köszönhetjük. A vacsorára melegen felkínált hurkát, kolbászt, húst a falubeli asszonyok otthon sütötték meg ezzel nagy segítséget nyújtottak. A napot bál zárta, melyhez a zenét Virovecz Nándor biztosította. Köszönjük azoknak a segítségét akik a nap folyamán hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

5 Ismerjük meg jobban! Kelemen Gézáné- Németh Mária Anna Március 8-án született Zalabéren, bár ott csak két napig volt, mert utána már Zalaegerszegen élt. Keszthelyen a Mezőgazdasági Technikumban érettségizett, később már gyermekei születése után végezte el Zalaegerszegen a Közgazdasági Technikumot. Három fiú édesanyja: Gábor, aki Keszthelyen él 50 éves Géza 48 éves ő Dobronhegyen lakik György 47 éves Novai lakos. Unokák és dédunokák is gyarapítják az amúgy is nagy családot. Unokái: Krisztina, Géza, Kristóf, Bence, Alexandra, Brigitta, László, Éva, Judit, Veronika, Gábor, Violetta, Tisza, Dávid Dédunokák: Máté, Róbert, Norina 4 évig volt otthon a gyermekeivel, majd dolgozott nagyon sok éven át. 12 évig a Zala megyei Tanácsépítő Vállalatnál volt könyvelő, ezt követően 22 évig szintén könyvelőként tevékenykedett a zalaegerszegi volt Ingatlankezelő és Közvetítő Vállalatnál (jelenlegi neve LÉSZ kft.) Nyugdíjas éveiben is aktívan munkálkodott, egy redőnyszerelő vállalkozónál volt adminisztrátor 10 éven keresztül. Mindig is vágyott a falusi életre, vidékre költözni. Özvegy 20 éve, férje hosszan betegeskedett, 1 évig gondozta. Mivel gyermekei is elköltöztek már és családot alapítottak más településeken, úgy érezte eljött az ideje, hogy elköltözzön a városból. Sandra szeptember 15-én jött. Feri papát (mivel ő így nevezi Novák Feri bácsit ) nagyon megkedvelte, felügyeletét és háztartása ellátását szívesen végzi, nagy örömét leli a falun való életben, pedig elmondása szerint nem kis félelemmel jött ide. Szívesen süt-főz (minden héten több alkalommal süt süteményeket) A papa családja is nagyon szereti Marika nénit, amikor csak módjukban áll, jönnek meglátogatni őket és ilyenkor rengeteg mindennel kedveskednek. Kiskertet és udvart is szeret rendezni, ahogy ereje engedi. Tavaly nyáron comb-nyak törés és Lyme kór is keserítette a napjait, de töretlen lelkierővel és akarattal áll a napi teendők elé. Azt mondja az úszás nagyon hiányzik neki. Egerszegen rendszeresen úszott, ha teljesen rendbe jön betegségéből Zalakaroson keres erre lehetőséget. Feri bácsi viccei nap, mint nap jókedvre derítik. Megkedvelték egymást.

6 Amíg náluk voltam, Marika néni figyelme egy percre sem kalandozott el a papáról, aggódott az állapotáért, mert nem volt teljesen jól. Feri bácsi 87 éves lesz április 10- én, nagy boldogságot okozott nekik a hír, miszerint a Százhalombattán élő fia ( Novák Ferenc) Életmű -díjat vehet át március 7-én, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban, munkájáért. Erről szeretnék majd részletesen is beszámolni. Jó egészséget kívánok mindkettőjüknek! Még a hűvösebb idő is alkalmas egy kis sétára, kirándulásra. A hóvirág szemet gyönyörködtetően emelgeti apró fehér virágait az erdőkben és a kertekben is. Eszünkbe juttatja, hogy új tavasz érkezik. Már nem kell sokat fagyoskodnunk és a tavasz első hírnöke után hamarosan megérkezik a többi kis hírhozó is. Kivirít a nárcisz, illatozik az ibolya, vidáman bólogat a tulipán és tarka-barka virágaival végre beköszönt a tavasz nyári időszámítása március 27-én kezdődik. Az óraátállítás során az órát előre kell állítani, tehát 1 órával kevesebbet fogunk aludni. Hajnali 2 órakor már 3 óra lesz. TÉRÍTÉSMENTES HPV ELLENI OLTÁS! Az idei évben 4 lány kapja meg a méhnyakrák ellen védő oltást. Az önkormányzat ingyenes oltóanyagot biztosít a 13 éves lányoknak. A három részből álló oltás ára: ft/fő A képviselő-testület, az önkormányzat évi költségvetését megtárgyalta és elfogadta.

7 Pályázati felhívás Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet 2 kategóriában: általános iskola 5-8. osztályos ill. középiskolás diákok számára értékes jutalmakkal április 27-i beadási határidővel Ifjú szívekben élek mottóval Részvételi feltételek: Az a tanuló pályázhat, aki az Egyesület tevékenységi területén lakik, vagyis az alábbi települések valamelyikén: Alsórajk,Balatonmagyaród, Belezna, Bocska, Csapi, Eszteregnye, Fityeház, Fűzvölgy, Galambok, Garabonc, Gelse, Gelsesziget, Hahót, Homokkomárom, Hosszúvölgy, Kacorlak, Kerecseny, Kilimán, Kisrécse, Liszó, Magyarszentmiklós, Magyarszerdahely, Miháld, Murakeresztúr, Nagybakónak, Nagyrada, Nagyrécse, Nemespátró, Orosztony, Pat, Pölöskefő, Rigyác, Sand, Sormás, Surd, Szepetnek, Újudvar, Zalakaros, Zalakomár, Zalamerenye, Zalasárszeg, Zalaszabar, Zalaszentbalázs, Zalaszentjakab, Zalaújlak. Szeretnénk megtudni, hogyan látják a fiatalok térségünket, természeti, épített és kulturális örökségünket. A felvétel a fent felsorolt településeken készülhet lakókörnyezetben vagy külterületen. A fotó témája lehet: természeti szépség, épület, utca, tér, kereszt, híd, kálvária, valamint hagyományőrző rendezvény szabadban és belső térben, népszokás megelevenítése stb. Beadás: Csak digitális felvételek küldhetők pályázóként maximum 10 db. Határidő: április 27. Díjazás: A zsűri által kiállításra javasolt képeket megjelentetjük honlapunkon és bemutatjuk kiállításon. Az értékes jutalmak közt kategóriánként az 1. helyezett díja: Ft értékű fotó/ informatikai termékek vásárlására felhasználható utalvány. További információk, pályázati felhívás és nevezési lap elérhető: honlapunkon:

8 Receptt --Csirkehús saláta Hozzávalók: 1/2 friss citrom leve; 60 dkg csirkehús (igény szerint: comb, mell); 3 db főtt tojás; 1 fej friss zöld fejes saláta; 3-4 dkg darált dió; 4-6 db kockára darabolt pirítós; 250 gramm majonéz; Egy orosz recept szerint egy kis csirke, dió és majonéz csodákat tehet... Darabold fel a csirkehúst, pici zsiradékban futtasd meg, amíg aranybarna színű lesz a külseje. Közben a tojást keményre főzzük, majd karikákra, esetleg negyedekbe szeleteljük. Ezután megmossuk és lecsepegtetjük a salátát, és csíkokra vágjuk, esetleg kis darabokra tépjük. Ezután hozzákeverjük a diót és a citrom levét, kevés majonézt helyezünk a tetejére. A kész salátát állni hagyjuk egy kicsit majd frissen sült pirítóssal szórjuk meg. A KÖZÖD! Önkéntes fiatalok Napja elnevezésű program Magyarországon ebben az évben április 16-án immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A tavalyi évben mintegy fiatal csatlakozott a kezdeményezéshez közel 200 településen. Cél az idei évben is, hogy sokszínű és értékes helyi programokon keresztül minél több fiatalt motiválva közösségi önkéntes tevékenységekben való részvételre, valamint, hogy ezzel ráirányítva a társadalom és a döntéshozók figyelmét a fiatalok által végzett közösségi önkéntes tevékenység fontosságára. Az idei év különösen fontos, hiszen most zajlik az Európai Önkéntesség Éve, így kiemelt szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás és annak jelentősége. A tevékenységek széles palettájáról válogathatnak a fiatalok a hazai és nemzetközi példák alapján: szelektív hulladékgyűjtés, virágültetés, faluszépítés, idősgondozás, erdőtakarítás, vagy bármi olyan önkéntes közösségi tevékenység, amely a helyi közösség hasznára válik, azt gyarapítja.

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Közösségi célú fejlesztés. 430a08

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Közösségi célú fejlesztés. 430a08 Célterület adatlap Pályázati felhívás azonosító: 1 023 183 Helyi Akciócsoport: UMVP intézkedés: Jogcím: Célterület megnevezése: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Életminőség/diverzifikáció

Részletesebben

Adatlap KMB névjegykártyához

Adatlap KMB névjegykártyához lap Belváros Boros István 8800, Király u. 49. 8800, Király u. 49. BorosI@zala.police.hu 06-93/312-190 (57-43mell) /fax 57-40mell 06-30/650-75-30 hónap második szerdája 10.00 Kiskanizsa I Zábó István ZaboI@zala.police.hu

Részletesebben

EMVA LEADER TK2 nyertesei térségünkben

EMVA LEADER TK2 nyertesei térségünkben EMVA LEADER TK2 nyertesei térségünkben Pályázó neve Célterület megnevezése Projekt címe Fejlesztés helyszíne Jóváhagyott támogatás összege (Ft) 1. ÁZSIÓ Kft. Vállalkozás alapú fejlesztés - Vállalkozások

Részletesebben

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. 430d02

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. 430d02 Célterület adatlap Pályázati felhívás azonosító: 1 023 022 Helyi Akciócsoport: UMVP intézkedés: Jogcím: Célterület megnevezése: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Életminőség/diverzifikáció

Részletesebben

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Életminőség/diverzifikáció. Közösségi programok (rendezvények)

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Életminőség/diverzifikáció. Közösségi programok (rendezvények) Célterület adatlap Pályázati felhívás azonosító: 1 023 046 Helyi Akciócsoport: UMVP intézkedés: Jogcím: Célterület megnevezése: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Életminőség/diverzifikáció

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RAKTÁRI JEGYZÉK

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RAKTÁRI JEGYZÉK ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK XXIV. 203a. Zala Megyei Kirendeltsége járás I. iratai 1945-1950 Raktári száma, neve, terjedelme: 17 doboz = 1,87 ifm Raktári száma, neve,

Részletesebben

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Közösségi célú fejlesztés

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Közösségi célú fejlesztés Célterület adatlap Pályázati felhívás azonosító: 1 022 953 Helyi Akciócsoport: UMVP intézkedés: Jogcím: Célterület megnevezése: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Életminőség/diverzifikáció

Részletesebben

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Vállalkozási alapú fejlesztés. 430b09

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Vállalkozási alapú fejlesztés. 430b09 Célterület adatlap Pályázati felhívás azonosító: 1 022 946 Helyi Akciócsoport: UMVP intézkedés: Jogcím: Célterület megnevezése: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Versenyképesség Vállalkozási

Részletesebben

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Versenyképesség

Célterület adatlap. Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. Versenyképesség Célterület adatlap Pályázati felhívás azonosító: 1 023 190 Helyi Akciócsoport: UMVP intézkedés: Jogcím: Célterület megnevezése: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Versenyképesség Vállalkozási

Részletesebben

6. melléklet. 6.1. LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a INNOVATÍV DÉL-ZALA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

6. melléklet. 6.1. LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a INNOVATÍV DÉL-ZALA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 6. melléklet 6.1. LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a INNOVATÍV DÉL-ZALA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

Megnevezés: Alsószenterzsébet, Jókai út 7. Baglad, Csillag körút 39. Becsehely, Ifjúsági utca 63. Belsősárd, Petőfi utca 18. Bödeháza, Kossuth utca 27

Megnevezés: Alsószenterzsébet, Jókai út 7. Baglad, Csillag körút 39. Becsehely, Ifjúsági utca 63. Belsősárd, Petőfi utca 18. Bödeháza, Kossuth utca 27 Cím Alsópáhok, Fő utca 139 Alsórajk, Petőfi utca 18 Alsószenterzsébet, Jókai út 7 Baglad, Csillag körút 39 Bak, Rózsa utca 37 Balatonmagyaród, Petőfi utca 116 Bánokszentgyörgy, Kossuth út 8 Barlahida,

Részletesebben

VII. 1d. NAGYKANIZSAI TÖRVÉNYSZÉK, MINT CÉGBÍRÓSÁG IRATAI TÁRSAS CÉGEK IRATAI 1945-1950

VII. 1d. NAGYKANIZSAI TÖRVÉNYSZÉK, MINT CÉGBÍRÓSÁG IRATAI TÁRSAS CÉGEK IRATAI 1945-1950 ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. LAJSTROM VII. 1d. NAGYKANIZSAI TÖRVÉNYSZÉK, MINT CÉGBÍRÓSÁG IRATAI TÁRSAS CÉGEK IRATAI 1945-1950 Elhelyezve: 61.4.D.3. D.5. Terjedelem: 22 doboz 1. doboz:

Részletesebben

Szolgáltató adatlapja 1 / 12

Szolgáltató adatlapja 1 / 12 Szolgáltató adatlapja 1 / 12 Szolgáltató neve: Kanizsai Dorottya Kórház Szolgáltató címe: 8800 Nagykanizsa Szekeres J. 2-8. Szolgáltató telefon/fax Fekvő 0100 Belgyógyászat Progresszivitás: 1 (aktív) Zalaszentjakab

Részletesebben

Célterület adatlap. Egyéni vállalkozó 60 65 Mikro-kis-közép vállalkozás 60 65

Célterület adatlap. Egyéni vállalkozó 60 65 Mikro-kis-közép vállalkozás 60 65 Célterület adatlap Célterület azonosító: 1 022 939 Helyi Akciócsoport: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület UMVP intézkedés: Versenyképesség Jogcím: Vállalkozás alapú fejlesztés Célterület megnevezése:

Részletesebben

6. melléklet. 1.2.Kapcsolódó HVS célkitűzés: 1.3.HVS intézkedés leírása:

6. melléklet. 1.2.Kapcsolódó HVS célkitűzés: 1.3.HVS intézkedés leírása: 6. melléklet 6.1. LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a INNOVATÍV DÉL-ZALA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése:

Részletesebben

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a INNOVATÍV DÉL-ZALA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében

LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a INNOVATÍV DÉL-ZALA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében LEADER Intézkedési Terv Intézkedések a INNOVATÍV DÉL-ZALA LEADER Helyi Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának keretében 1. számú intézkedés 1.1. HVS intézkedés megnevezése: Szívesen látjuk

Részletesebben

Zala megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó

Zala megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó Zala megye Vagyoni típusú adók Kommunális jellegű adók Helyi iparűzési adó 1 Alibánfa 12.000 Ft/év 2% 2 Almásháza 12.000 Ft/év 3 Alsónemesapáti 6.000 Ft/év 2% 2.000 Ft/év 1.500 Ft/év 4 Alsópáhok 500 Ft/m2

Részletesebben

Társulása taggyűlése a évre vonatkozó költségvetést elfogadja, e Ft bevétellel, és e Ft kiadással.

Társulása taggyűlése a évre vonatkozó költségvetést elfogadja, e Ft bevétellel, és e Ft kiadással. Határozat sorszáma 1/2003. (03.03..) 2/2003. 3/2003. 4/2003. 5/2003. Határozat szövege 1/2003. számú határozat (a taggyűlés egyhangúlag Nagykanizsa és a Környező Települések Településfejlesztési Társulása

Részletesebben

Zala Megyei MgSzH Földművelésügyi Igazgatóság

Zala Megyei MgSzH Földművelésügyi Igazgatóság Zala Megyei MgSzH Földművelésügyi Igazgatóság Cím Telefonszám Levelezési cím Fax: Földművelésügyi Igazgatóság Zalaegerszeg, Bíró Márton u. 38. 92/ 550-410, 321-440 8901 Zalaegerszeg, Pf.: 186 92/ 347-703

Részletesebben

LEADER intézkedésekre rendelkezésre álló forrás 1 751 051. pénznem euro Ft Rendelkezésre álló forrás 1 751 051 1. és 2. körben felhasznált 733 634 Felhasználható a következő LEADER körre 1 017 417 297

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám:D-17-16 /2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 5-én 18 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásról. Ülés helye: Művelődési Ház Doba, Kossuth u.

Részletesebben

Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. AZ EGYESÜLET Az Egyesület általános adatai: Az Egyesület neve: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Az Egyesület

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RAKTÁRI JEGYZÉK

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RAKTÁRI JEGYZÉK ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK XV. 12. Zala megyei terület- és településrendezési tervek XX. század második fele Raktári egység száma, neve, terjedelme: 114 doboz =

Részletesebben

Pályázati lehetőségek

Pályázati lehetőségek Pályázati lehetőségek Workshop, 2014. január 29. Four towers - virtual route of history, culture and tradition linking the area between Nagykanizsa, Kaposvár, Koprivnica and Čakovec Az Uniós pályázatokról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év július hó 2. napján. megtartott nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Mikekarácsonyfa. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete. 2015. év július hó 2. napján. megtartott nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. év július hó 2. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 18/2015. (VII.02.) 19/2015.(VII.02.) 20/2015.(VII.02.)

Részletesebben

2015. június hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye

2015. június hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.30-10.00 Kálócfa, Kossuth utca 27. (bolt előtt) 10.15-11.45 86-os főút 26+845 kmsz. 13.15-14.45 Bagod, Kisfaludy út 31.

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. MUTATÓ XXIII. 355. Nagykanizsai Járási Tanács V. B. iratai Iktatott iratok Bontási és építési engedélyek 1951-1956. Betűsoros mutató Ács Ferencné, Galambok

Részletesebben

2013. szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye

2013. szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.20-09.20 Zeg.Göcseji út 09.30-10.30 Zeg. Köztársaság út 10.40-11.40 Zeg. Göcseji út 13.00-14.00 Zeg. Zrínyi

Részletesebben

2015. február 2. 2015. február 3.

2015. február 2. 2015. február 3. hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.00-09.30 Keszthely, Csapás út 09.40-11.10 Gyenesdiás Kossuth Lajos utca 11.20-12.00 Vonyarcvashegy Fő utca 12.50-14.30

Részletesebben

2015. április. 14.45-16.15 71-es főút - Rezi út ker.

2015. április. 14.45-16.15 71-es főút - Rezi út ker. hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.30-10.00 Pölöske, Petőfi út 177. 10.15-11.45 Pacsa, Rajki út 13. 13.15-14.45 Zalaszentmihály, Jókai út 3. 15.00-16.30

Részletesebben

KIMUTATÁS a Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Osztály területi beosztásáról ÖSSZESÍTÉS

KIMUTATÁS a Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Osztály területi beosztásáról ÖSSZESÍTÉS KIMUTATÁS a Törvényességi Ellenőrzési és Felügyeleti Osztály területi beosztásáról ÖSSZESÍTÉS N é v Önkormány zatok száma Kisebbségi önkormányzatok száma Kistérségi Társulások száma Megyei Területfejlesztési

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16 Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 8/2013. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő - testületének 2015. június 14.-én (péntek) napján 8 00 órai

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

Beszámoló az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület tevékenységéről. az 54/2011(VI.10) VM rendelet 4. -a szerint

Beszámoló az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület tevékenységéről. az 54/2011(VI.10) VM rendelet 4. -a szerint Beszámoló az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési tevékenységéről 2011 az 54/2011(VI.10) VM rendelet 4. -a szerint (A beszámoló csak azokat az okat tartalmazza, amelyeket a pénzügyi beszámoló részletez)

Részletesebben

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu

Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 6-7/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29. napján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 68/2017.(VIII.22.) 69/2017.(VIII.22.) 70/2017.(VIII.22.)

Részletesebben

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

BAKONYKOPPÁNY. Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 129-2/2015. BAKONYKOPPÁNY Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 24. napján 18 óra 30 perckor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Önkormányzat Képviselő-testülete 8571 Bakonykoppány,

Részletesebben

2015. május 1. 2015. május 2.

2015. május 1. 2015. május 2. hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.30-10.00 Söjtör, Deák út 80. 10.15-11.45 75-ös főút 29+600 kmsz 13.15-14.45 76-os főút 47+225 kmsz. 15.00-16.30 Zalaegerszeg,

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 22. napján a Demecser Város Önkormányzata (4516. Demecser, Gábor Áron út 4.) Ebédlőjében megtartott rendkívüli

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének testületi üléséről

Jegyzőkönyv. Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének testületi üléséről Jegyzőkönyv Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének testületi üléséről Az ülés helye: a Községháza tanácskozóterme (Pusztazámor, Munkácsy Mihály u. 1.) Az ülés időpontja: 2014.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról.

Tartalomjegyzék. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Tartalomjegyzék Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2018. szeptember 19-én megtartott ülésén hozott határozatokról. Hat. száma Tartalom Nyílt: 45/2018. (IX.19.) Polgármesteri beszámoló

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester

M E G H Í V Ó. 2.) A szociális ellátásokról szóló helyi rendelet módosítása Előadó: Horváth Zoltán polgármester Magyarszentmiklós község Polgármestere M E G H Í V Ó Tisztelettel értesítem, hogy a Települési Képviselők ülését 2009. július 29-én (szerdán) 18,00 órára összehívom. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali

Részletesebben

Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület

Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület I. AZ EGYESÜLET Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Az Egyesület általános adatai: Az Egyesület neve: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület Az Egyesület

Részletesebben

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi munkaterve Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére 1 M U N K A P R O G R A M 2013. január 1-től lényeges változások következtek

Részletesebben

Felkészülve a belvízre

Felkészülve a belvízre Alapítva 2011. FELGYŐI HÍREK KIADJA: FELGYŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Felgyő, Széchenyi út 1. 2013. Február-Március III. évfolyam 2-3. szám felgyo.hu/felgyoihirek TELEFON/FAX: 06-63/580-061 FELELŐS KIADÓ: HORVÁTH

Részletesebben

2014. szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye területére Mérés napja Mérés ideje Mérés helye

2014. szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye területére Mérés napja Mérés ideje Mérés helye szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye területére Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 09.10-10.00 Nagykanizsa, Alkotmány út 84. 10.10-10.50 Gelsesziget, Fő út 86. 11.00-12.00 Újudvar,

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. február 10-én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: Réti Alfréd polgármester,

Részletesebben

2015. szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye

2015. szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye szeptember hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.30-10.00 Pölöske, Petőfi út 177. 10.15-11.45 Pacsa, Rajki út 13. 13.15-14.45 Misefa, Ország út 11. 15.00-16.30

Részletesebben

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT!

10 2010. December BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! 10 2010. December 34. Tunéziai es japán autójelzések. 35. Saját kezűleg.37. Tinédzserek tévéműsora. 38. Kennel része!40.ittrium,kén. 41. Zavart Ede. 43. Írógéppel kimásol. 45. Paul (1879-1940) svájci festőművész.

Részletesebben

TRAFFIPAXINFO 2011. január (Zala megye)

TRAFFIPAXINFO 2011. január (Zala megye) TRAFFIPAXINFO 2011. január (Zala megye) 1. 2. 08.40-19.20 08.20-18.50 08.20-19.00 10.00-16.00 08.40-19.20 Keszthely, Georgikon út Keszthely, Zsidi út Keszthely, Lehel utca Ny-i fele Alsópáhok, 75-ös főút

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 28. napján

Részletesebben

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet

február 19. (péntek) 18:00 Derekegyház Község Önkormányzata pályázatot hirdet XVII. évfolyam - 2. szám 2016. Február A Magyar Kultúra Napjára kisiskolásoknak és óvodásoknak kiírt rajzpályázatra több, mint 40 rajz érkezett. Ennek eredményhirdetése következett, az eredmények a következők

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

2015. március 1. 2015. március 2. 2015. március 3.

2015. március 1. 2015. március 2. 2015. március 3. március hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.45-09.45 Nagykanizsa, Miklósfa u. 68. 10.00-11.00 Nagykanizsa, Csengery u. 111. 11.10-11.50 Nagykanizsa, Petőfi

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 62/2012. (XII.27.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás megyei igénybevételének szabályozásáról Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 10/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2008. december 16-án 17. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

2014. december hónapra tervezett sebességmérések Zala megye területére Mérés napja Mérés ideje Mérés helye

2014. december hónapra tervezett sebességmérések Zala megye területére Mérés napja Mérés ideje Mérés helye december hónapra tervezett sebességmérések Zala megye területére Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 07.45-08.45 7-es sz. főút 212/800 kmsz. 09.00-10.00 74 sz. főút, 7/600 kmsz. 10.10-10.50 7-es sz. főút

Részletesebben

2014. évi M U N K A T E R V E

2014. évi M U N K A T E R V E Zalakomár Nagyközség Önkormányzata ének és bizottságainak 2014. évi M U N K A T E R V E Jóváhagyta a a 151/2013. (XII.16.) számú határozatával 1 Zalakomár Község ének 2014. évi munkaterve Az időpontja

Részletesebben

A szociális és munkaügyi miniszter. /2008. (XII. 29.) SZMM rendelete

A szociális és munkaügyi miniszter. /2008. (XII. 29.) SZMM rendelete Tervezet A szociális és munkaügyi miniszter /2008. (XII. 29.) SZMM rendelete a regionális munkaügyi központok illetékességéről szóló 13/2007. (III. 28.) SZMM rendelet módosításáról A foglalkoztatás elősegítéséről

Részletesebben

2015. január 2. 2015. január 3.

2015. január 2. 2015. január 3. hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 16.25-17.00 M7 jobb pálya 190+100 kmsz. 08.40-09.50 7-es sz. főút 212/800 kmsz. 10.00-11.00 7-es sz. főút 201/500 kmsz.

Részletesebben

Kistelepülési könyvtári szolgáltatást megrendelő települések 2014 ben

Kistelepülési könyvtári szolgáltatást megrendelő települések 2014 ben 1. Alibánfa 441 DFMVK, Zalaegerszeg 668300 2. Almásháza 71 DFMVK, Zalaegerszeg 668300 3. Alsónemesapáti 702 DFMVK, Zalaegerszeg 668300 4. Alsópáhok 1389 Városi Könyvtár, Hévíz 1060076 5. Alsórajk 356 HIVK,

Részletesebben

A ZALAKAROSI KISTÉRSÉG TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009-2019

A ZALAKAROSI KISTÉRSÉG TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009-2019 A ZALAKAROSI KISTÉRSÉG TERÜLETFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2009-2019 Készült: a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása megbízásából a Pannon Projekt Kft által Zalakaros 2009 1 TARTALOMJEGYZÉK ELŐZMÉNYEK, MÓDSZERTANI

Részletesebben

2015. december 1. 2015. december 2.

2015. december 1. 2015. december 2. december hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.30-10.00 76-os főút 68+150 kmsz 10.15-11.45 Zalalövő, Kossuth út 18. 13.15-14.45 Bagod, Kisfaludy út 31. 15.00-16.30

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 23-án megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 23-án megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. augusztus 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Határozat száma: 92/2016.(VIII.23.) 93/2016.(VIII.23.) 94/2016.(VIII.23.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Boldog István polgármester: javaslom, hogy a 2. napirendi pontot tárgyaljuk először a vendégünk miatt.

JEGYZŐKÖNYV. Boldog István polgármester: javaslom, hogy a 2. napirendi pontot tárgyaljuk először a vendégünk miatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kétpó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 29-én megtartott közmeghallgatással egybekötött soron következő képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Boldog

Részletesebben

2016. január 1. 2016. január 2.

2016. január 1. 2016. január 2. hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.30-10.00 Egervár, Széchenyi út 75. 10.15-11.45 74-es főút 41+850 kmsz. 13.15-14.45 76-os főút 41+770 kmsz. 15.15-16.30

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Csömödér. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 14. napján megtartott. nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Csömödér. Községi Önkormányzat Képviselőtestülete év május hó 14. napján megtartott. nyilvános üléséről. JEGYZŐKÖNYV Csömödér Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. év május hó 14. napján megtartott nyilvános üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 30/2014.(V.14.) 31/2014.(V.14.) 32/2014.(V.14.) Z1 Z1

Részletesebben

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről

a Képviselő-testület december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2017. december 19-én megtartott rendes nyílt testületi üléséről Tartalmazza: 116.- 120. (XII.19.) számú határozatokat 12/2017. (XII.19.) számú rendelet 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám Kedves Klaszter Tagok! Továbbra is korlátozott a pályázati lehetőségek száma, de a friss lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének. (közmeghallgatás)

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének. (közmeghallgatás) 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 15-A/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 20-án megtartott üléséről. (közmeghallgatás)

Részletesebben

Sormunka ütemterv évre

Sormunka ütemterv évre Zalaegerszeg Vasboldogasszony 01.04-01.10 02. 01. - 10. 30. Gősfa 01.04-01.10 Kispáli 01.04-01.10 Nagypáli 01.04-01.10 Egervár 01.20-01.31 Lakhegy 01.20-01.31 Kávás 02.01-02.10 Bagod 02.01-02.10 Zalaboldogfa

Részletesebben

Sormunka ütemterv évre

Sormunka ütemterv évre Zalaegerszeg Vasboldogasszony 01. 04. - 01. 10. 02. 01. - 10. 30. Gősfa 01. 04. - 01. 10. Kispáli 01. 04. - 01. 10. Nagypáli 01. 04. - 01. 10. Egervár 01. 20. - 01. 31. Lakhegy 01. 20. - 01. 31. Kávás

Részletesebben

Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Nemesvid Község Önkormányzatának Képviselő-testülete : 8738 Nemesvid, Rákóczi u. 2.; : 85/521-011 e-mail:polgarmester@nemesvid.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nemesvid Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2017. július 24- én megtartott soron következő

Részletesebben

Sormunka ütemterv évre

Sormunka ütemterv évre Zalaegerszeg 02.01-10.31 11.01-11.30. 12.01-12.31. Vasboldogasszony 01.04-01.10 Gősfa 01.04-01.10 Kispáli 01.04-01.10 Nagypáli 01.04-01.10 Egervár 01.20-01.31 Lakhegy 01.20-01.31 Kávás 02.01-02.10 Bagod

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Rábacsécsény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Rábacsécsény, Deák tér 6. 15/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rábacsécsény Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. november 10-én

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Vámoscsalád Község Képviselő-testületének 2015. február 18-án 18 óra 30 perckor a Vámoscsaládi Kultúrház klubhelyiségében megtartott közmeghallgatásáról Jelen vannak: Németh

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Magyarkeresztúr Önkormányzat Képviselő-testülete 9346. Magyarkeresztúr, Kossuth u. 42. 10/2011 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Magyarkeresztúr Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 20-án

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. MUTATÓ. XXIII Nagykanizsai Járási Tanács V. B. iratai Építésügyi iratok

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. MUTATÓ. XXIII Nagykanizsai Járási Tanács V. B. iratai Építésügyi iratok ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. MUTATÓ XXIII. 355. Nagykanizsai Járási Tanács V. B. iratai Építésügyi iratok 1951-1956. Terjedelme: Helyrajzi jelzete: 1. doboz: Építési engedélyek Adorján

Részletesebben

(GK) (GK) (GK) (GK) (GK)

(GK) (GK) (GK) (GK) (GK) 2017. január hónapra tervezett sebességmérések Zala megye Mérés napja Mérés ideje Mérés helye 08.30-10.00 Pacsa, Csányi út 41. (GK) 10.30-11.45 75-ös főút 16+680 kmsz (GK) 13.15-14.45 75-ös főút 29+600

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 1. A Nagykanizsai Többcélú Kistérségi Társulás megalakulásának előzményei...

TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 1. A Nagykanizsai Többcélú Kistérségi Társulás megalakulásának előzményei... TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés...4 Előzmények... 4 A koncepció illetékeségi területe... 4 A koncepció és fejlesztési program felépítése... 4 A koncepció készítése során alkalmazott módszerek... 5 1. A Nagykanizsai

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

J e g y z ő k ö n y v. Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2012. sz. J e g y z ő k ö n y v Hosszúhetény Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. május 2-i rendkívüli testületi ülésének jegyzőkönyvéből

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-7/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 22. napján 19 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló. Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának. 2013. évi tevékenységéről Beszámoló Medgyesbodzás Község Önkormányzat tanyagondnoki szolgálatának 2013. évi tevékenységéről A tanyagondnoki szolgáltatás célja a hátrányos helyzetű, szolgáltatáshiányos egyéb belterületi lakott hely,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-i alakuló ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-i alakuló ülésére Ikt.szám: 4140-3/2014. ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-i alakuló ülésére Tárgy: Humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás kedvezményes biztosítása

Részletesebben

Nőnapot kívánok! Horváth Lajos polgármester. www.kiralyhegyes.hu

Nőnapot kívánok! Horváth Lajos polgármester. www.kiralyhegyes.hu IX. évf. 1. sz. 2012. március www.kiralyhegyes.hu 2012. január 30-án Mágori Józsefné (FIDESZ) területi országgyűlési képviselő látogatott községünkbe. A képviselő-asszonyt Horváth Lajos polgármester fogadta

Részletesebben

K I V O N A T. Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-án megtartott rendes, nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből

K I V O N A T. Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-án megtartott rendes, nyilvános ülésén készült jegyzőkönyvből BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 11/2011 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 28-án megtartott rendes, nyilvános ülésén készült

Részletesebben

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról

Marcalgergelyi. Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2009.(III.18.) rendelete. falugondnoki szolgálatról Marcalgergelyi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2009.(III.18.) rendelete falugondnoki szolgálatról (A 2/2010. (II.24.) rendelettel módosított szöveg.) Kihirdetve: 2009. március 18. Vadas László

Részletesebben

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Szuha Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 9/2012.(VIII.27.) J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: 2012. augusztus 27.-én a községi önkormányzat tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: - Szuha község polgármestere: Tóth Zoltán István - 4 fő települési

Részletesebben

Határozat sorszáma. Felelős: Litter Nándor Elnök. Határidő: január 30.

Határozat sorszáma. Felelős: Litter Nándor Elnök. Határidő: január 30. Határozat sorszáma Határozat szövege Megjegyzés 1/2006. (01.23.) 1/2006. (01.23.) számú határozat (a társulási tanács : 1. Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása a) egyetért az Inert hulladékok ártalmatlanításához

Részletesebben

Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének évi M U N K A T E R V E

Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének évi M U N K A T E R V E Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évi M U N K A T E R V E Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évi MUNKATERVE A képviselő-testület 2017. évben 10 ülést tart.

Részletesebben

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RAKTÁRI JEGYZÉK

ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR RAKTÁRI JEGYZÉK ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK XXXIII. 13. Helyhatósági választások iratai 1990-2006 Raktári száma, neve, terjedelme: 22 doboz = 2,42 ifm Összes raktári és terjedelme:

Részletesebben

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről

a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2012. szeptember 13-án megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: a)tájékoztató az I. félévben engedélyezett előirányzatokról és az igényelt támogatásokról b) A 2012. évi költségvetési

Részletesebben

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám

RÓLUNK SZÓL V.év. 5.szám VVILONYA RÓLUNK SZÓL 2009 V.év. 5.szám Kiadja: 8194 Vilonya, Hétvezér u.22. http://www.vilonya.eu e-mail: vilonyaert@vilonya.eu Testvértelepülésünk Nyitracsehi EGY KÖZSÉG A TÉRKÉPEN: VILONYA, DE NEKÜNK

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról. 183/15/2013. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 21- én megtartott közmeghallgatásról. Rendelet: 10/2013.(XII.1.)önkormányzati rendelet szociális

Részletesebben

Ikt.szám: /2014.

Ikt.szám: /2014. Ikt.szám: 1126-1/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 15-én 15 00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásáról Készült: Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Román Nemzetiségi Önkormányzat 5665 Pusztaottlaka Felszabadulás 10. Tel. / Fax: 68/428-000 E-mail: ottlaka@freemail.hu JEGYZŐKÖNYV

Román Nemzetiségi Önkormányzat 5665 Pusztaottlaka Felszabadulás 10. Tel. / Fax: 68/428-000 E-mail: ottlaka@freemail.hu JEGYZŐKÖNYV Román Nemzetiségi Önkormányzat 5665 Pusztaottlaka Felszabadulás 10. Tel. / Fax: 68/428-000 E-mail: ottlaka@freemail.hu Iktatószám: 76-6/2014./Önk. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pusztaottlaka Román Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 12/2005. (X. 01.) számú rendelete. a háziorvosi és fogorvosi körzetek megállapításáról.

Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 12/2005. (X. 01.) számú rendelete. a háziorvosi és fogorvosi körzetek megállapításáról. Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (X. 01.) számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetek megállapításáról. Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pusztavám Község Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 8066 Pusztavám, Kossuth Lajos u. 64-66. Tel, Fax: 22/417-201 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pusztavám Község Német Nemzetiségi Önkormányzat 2013.

Részletesebben