Egyesületi közlemények.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egyesületi közlemények."

Átírás

1 fárasztó művelete után az én redukálási eljárásomat megkísérli : alig hiszem, hogy továbbra is a grafikus eljárás mellett maradna, annyira kényelmes és gyors az ismertetett uj eljárás; pontosság tekintetében pedig nemcsak, hogy el nem marad a grafikustól, hanem azt, a mint kimutattam, még felül is múlja, és leginkább megfelel az arányos és egyenletes hibafelhalmozódás elméletének. Talán fölösleges is megemlítenem, hogy ezen elj aras a nem záródó, avagy kereszteződő, önmagába visszatérő kerületi mérés kiigazitására alkalmatlan. Ha, azonban, a műszaki követelmények szempontjából egyedül helyes módon, vagyis háromszögelési alapon dolgozunk, ily körmérések nem fordulhatnak elö; mert ilyenkor minden egyes vonalunk többé-kevésbé egyenes irányú lánczolatot képez, melynek végpontjai már előzetesen meghatározott pontokhoz csatlakoznak; azon körülmény tehát, hogy a most leirt módon a hibás körmérések nem redukálhatok, nem válik eljárásom hátrányára. Egyesületi közlemények. Az Országos Erdészeti Egyesület január 28-án tartolt rendes választmányi ülésének jegyzőkönyve. Jelen voltak: Elnök: gr. Tisza Lajos ö exczellencziája; B e d ö Albert első alelnök, B e 1 h á z y Emil, G h y c z y Emil, Havas József, R u t s k a Tivadar, Tavi Gusztáv, választmányi tagok; Földi János, Arató Gyula alapító tagok; Horváth Sándor titkár és Levitzky Albert pénztárnok. E1 e ö d János, K a 11 i n a Károly, L a i t n e r Elek, Maday Izidor és Szabó Adolf választmányi tagok elmaradásukat hivatalos elfoglaltságukkal mentették ki. ERDÉSZETI LAPOK. 10 #

2 Gróf Tisza Lajos elnök ő exczellencziája az ülést megnyitván, örömét fejezi ki a felett, hogy hosszú idők után megint alkalma nyílt az igazgató választmány tanácskozásaiban részt venni. Addig is, a mig a közgyűlés előtt tehetné, köszönetet mond az Országos Erdészeti Egyesület tagjainak azon bizalomért, melyet iránta tanúsítottak, midőn a legutóbbi közgyűlésen melyen sajnálatára nem vehetett részt ismét elnökké választották. Azon őszinte és meleg érdeklődés folytán, melylyel az egyesület munkásságát és fejlődését keletkezése óta kiséri, elfoglaltsága daczára is örömmel fogadta a bizalom ezen ujabb nyilvánulását s reméli, hogy az egyesület közhasznú munkásságában módja lesz oly tevékenyen résztveimi, a mint eddig is óhajtotta és ezentúl is óhajtja. Az igazgató választmány nevében viszont Bedő Albert első alelnök ad kifejezést őszinte, meleg szavakban az egyesület örömének és hálájának a felett, hogy ő exczellencziája oly sokféle államférfiúi elfoglaltsága és gondjai daczára is megmaradt az Országos Erdészeti Egyesület élén, melyet eddig bölcseségével a felvirágzás felé vezetett. Biztosítja ő exczellencziáját, hogy az egyesület minden egyes tagja szívvel lélekkel ragaszkodik hozzá s elölni ladásának legfőbb biztositékát látja abban, hogy önzetlen munkásságát továbbra is az ő bölcs és odaadó vezetése alalt végezheti. Az igazgató választmány zajos helyeslése és éljenzése között mond köszönetet ő exczellencziájának előbbi kijelentéseért s kívánja, hogy az egyesület még hosszú időkön át tisztelhesse az ő személyében szeretettel körülövezett elnökét. I. A pénztár állásáról a titkár a következő jelentést terjeszti elő: Az évi kezelést lezárni még nem lehetett, mivel egyrészt a várt államsegély kiutalványozva még nem lett, másrészt, mert az Országgyűlési Értesítő kő- és könyvnyomdája második félévi számláját többszöri felhívás daczára sem küldte be s az Erdőhasználattan költségei sem fizettettek még ki. Az egyesület évre elszámolt bevételei különben évi január hó 1-től kezdve frt 82 kr. Kiadás ugyanezen idő alatt._ , 92,, Kézi pénztári készlet tehát frt 90 kr.

3 Az egyesület évre elszámolt bevételei évi január hó 1-től kezdve a tegnapi napig fi-t 37 kr. Kiadásai pedig ugyanezen idő alatt (57 fit 73krra rúgtak, a pénztári készlet tehát frt 64 kr. A kimutatott bevételekből uj készpénz alapitvány fejében 1893-ban 460 frt, 1894-ben 50 frt, a Wagner Károly alapitvány javára 17 frt, illetve 8 frt 60 kr; a Magyar erdötisztek árva leányait segélyző alapitvány" javára 5 frt 95 kr., illetve 5 frt; a gr. Tisza Lajos alapitvány javára 20 frt folyt be és az alapi ó tagok által magánkötvényeik értékapasztására 3274 frt 11 kr., illetve 205 frt fizettetett be. A többi bevételekre tehát frt 76 kr., illetve 2734 frt 77 kr. esik. A pénztárban őriztetik továbbá az alapitványi számadás szerint mutatkozó 3844 frt 84 kr., valamint a letéti számadás szerint mutatkozó 550 frtnyi pénzkészlet, megjegyeztetvén, hogy a letétekből az alapítványi számadásnak kölcsönképen 5715 frtnyi összeg adatott át és gyümölcsöztetöbb elhelyezés végett értékpapírok vásárlására fordíttatott. Ezek szerint tehát a jelenlegi pénzkészlet a következő: évi pénztári készlet 2399 frt 90 kr évi pénztári készlet Alapitványi készlet ,, 4. Letét... _ Összesen 9230 frt 38 kr. Végül niegjegyeztetik, hogy az egyesületnek a magyar földhitelintézetnél 800 frt névértékű 4 1/ 2 o-os és 4000 frt 4%-os magyar földhitelintézeti záloglevele, frt névértékű 4 o-os magyar földhitelintézeti szabályozási és talajjavitási záloglevele, 600 frt névértékű évi államsorsjegye, 300 frt névértékű 3 o-os osztrák földhitelintézeti évi sorsjegye és korona névértékű koronajáradéka van letétbe helyezve, mely értékpapírok a 800 frt névértékű 472 %-os magyar földhitelintézeti záloglevelek, 600 frt névértékű évi állanisorsjegyek és 600 korona névértékű magyar koronajáradék kivételével a Deák Ferencz, Wagner Károly és gróf Tisza Lajos alapítványok tökéit képezik.

4 Az igazgató választmány az előtérj esztett jelentést, annak konstatálása után, hogy a tényleges pénztári készletek a kimutatott összeggel megegyeznek, tudomásul vette s egyszersmind a titkárnak á pénzkészlet felhasználása iránt előterjesztett javaslata alapján elrendelte, hogy egyelőre 6250 frt, vagyis korona névértékű 4%-os magyar koronajáradék és 200 frt névértékű 4 1 /2%-os magyar földhitelintézeti záloglevél vásároltassék, mely esetben az egyesületnek a Deák Ferencz, Wagner Károly és gróf Tisza Lajos alapítványok és a székesfehérvári ismeretlen alapítványának tökéiül már kijelölt értékpapirokon felül 6550 frt, vagyis korona névértékű koronajáradéka és 1000 frt névértékű 4 l /2 /o-os magyar földhitelintézeti záloglevele lesz. Ebből az igazgató választmány 300 frt (600 korona) névértékű koronajáradékot a mult évi közgyűlés erre vonatkozó határozata érteimébén a Wagner Károly alapitvány tőkéjéhez rendel csatolni, 5250 frt (= korona) névértékű koronajáradékot pedig, mint akkora értékű 4%-os értékpapirkészletet, melynek kamatai a magyar erdőtisztek árvaleányait segélyező alapitvány jelenleg 4200 frttal nyilvántartott tökéjének 5 /o-os kamatait jövőre állandóan fedezni fogják, ezen utóbb említett alapitvány tökéjéül jelöl ki s végül az ezeken felül megmaradó 1000 frt (= 2000 korona) névértékű koronajáradék és 1000 frt névértékű 4V2 %-os magyar földhitelintézeti záloglevélre nézve akként intézkedik, hogy ezen értékpapírok a Bedő Albert alapitvány tőkéjének kihasitására tartassanak fenn. II. A titkár bemutatja az egyesület évi számadását, melyek ugyan, mint már a pénztári jelentésben említtetett, nincsenek még teljesen lezárva, mind a mellett néhány nap múlva már véglegesen is lezárhatók lesznek, kéri tehát a választmányt, hogy azok megvizsgálása iránt az alapszabályok értelmében intézkedni szíveskedjék. Az igazgató választmány az évi számadások megvizsgálására és az évi költségvetés tervezetének elkészítésére Havas József elnöklete alatt Almási Andor és Eleöd Jósa választmányi tagokat kéri fel.

5 III. Bedő Albert első alelnök hivatkozással a mult évi közgyűlés azon határozatára, melylyel elrendelte, hogy az erdészet történelmi adatainak összegyűjtésére egy hivatott történet-tudósnak megbízás adassék s melylyel egyszersmind a választmánynak felhatalmazást és utasítást adott, hogy a megbízással és a tervbe vett forrás-munka kiadásával járó költségeket belátása szerint megállapítva az e tekintetben szükséges további intézkedéseket haladéktalanul megtegye, tudomására hozza az igazgató választmánynak, hogy az elnökség részéről czélszerünek találta ezen megbízás ügyében mindenek előtt a történelmi társulathoz fordulni, az innen nyert informácziók alapján pedig a megbízás elvállalására Tagányi Károly urat, az országos levéltár allevéltárnokát kérni fel, annyival is inkább, mert azon tárgyalások eredményéről nyert értesülése szerint, melyek a földmivelésügyi ministeriumban az Országos Magyar Gazdasági Egyesület megbízottjai közreműködésével a mezőgazdaság történelmének megírása kérdésében íolytattattak, Tagányi ur munkássága ezen utóbb emiitett kezdeményezésnél is igénybe fog vétetni s igy a mezőgazdaság történelmi adatainak összegyűjtése közben igen jó alkalma fog nyilni, kutatásait az erdészetet érdeklő történelmi adatokra is kiterjeszteni úgy, hogy már magában véve ez a körülmény is biztosítékot nyújt arra nézve, hogy az Országos Erdészeti Egyesület által tervbe vett forrásmunka abban az esetben, ha annak elkészítésével Tagányi ur bizatik meg, a lehetőségig tökéletes lesz. Tagányi ur a hozzá intézett kérdésre tényleg ki is jelentette, hogy a felajánlt megbízást elvállalni hajlandó s a. feltételeket pedig a maga részéről a következő nyilatkozatba foglalta össze: Megbeszélésünk következtében van szerencsém kijelenteni, hogy az Országos Erdészeti Egyesületnek ezen következő kívánalmait: Gyűjtessenek össze a magyar erdőgazdaságra vonatkozó s nyomtatásban eddig megjelent, valamint általában még ki nem adott összes történelmi adatok, a honfoglalás idejétől kezdve az évig terjedő időre.

6 Ezek az adatok az eredeti kútfők pontos megjelölésével időszerű, helyes sorrendben foglalandók s a nem magyar nyelvűek mellé azok hiteles magyar forditása is melléklendő. Az összegyűjtött adatok az Országos Erdészeti Egyesület tulajdonává lesznek s az Egyesület azoknak tetszése szerint való kiadása felett belátása szerint szabadon rendelkezik. Az elkészült munka évi január hó l-ig tisztán és jól olvashatóan irva, lapszámozva, a történeti éveket és tartalmat mutató jegyzékkel ellátva s összefűzve az Országos Erdészeti Egyesület titkári hivatalának (Budapest, Alkotmányutcza 10. sz.) hivatalos vevény mellett átszolgáltatandó. Szerző munkadija, a netalán felvett előleg levonása mellett, az egyesület részéről teljesitett bírálat után legkésőbb 8 nap alatt és mindenesetre évi május hó l-ig kifizettetik," egyenkint és összesen magamévá teszem a munkát úgy, a mint kívántatik, elvállalom s azt sajtó-kész alakban évi január 1-éig elkészíteni és átadni magamat kötelezem. Ennek fejében az Országos Erdészeti Egyesülettől kérek: tiszteletdíjul 3000 (háromezer) frtot; utazási költségekre a folyó évre: 200 (kétszáz) frtot, 1895-re ismét 200 (kétszáz) frtot; a munka kinyomatásánál végzendő összes korrektúrákért és revíziókért: 600 (hatszáz) frtot. Végül a tiszteletdíjból utólagosan levonandó előlegül f. é. február hótól kezdve deczember haváig bezárólag havonta 100 (egyszáz) frtot kérek részemre kiutalványozni." Az alelnök ezen feltételeket a maga részéről méltányosaknak találja s ennélfogva a választmánynak is elfogadásra ajánlja, még pedig azzal a hozzáadással, hogy bár a nyilatkozatban határozottan kifejezve nincsen, Tagányi ur a kikötött a egészben véve 4000 frtot tevő tiszteletdíj s illetve költségek fejében az összegyüjtendő s általa sajtó alá rendezendő történelmi adatokat tartalmazó munkát megfelelő tájékoztató bevezetéssel is kész ellátni. Az igazgató választmány az első alelnök indokolt javaslatát elfogadva, felhatalmazza az elnökséget, hogy Tagányi Károlynak az egyesület részéről kölcsönösen kötelező meg-

7 hízást adjon, kiköti azonban, hogy a megbízás feltételei közé a nyilatkozatban foglaltak kiegészítéséül az is felvétessék, hogy a megbízott a nyilatkozatában elvállaltakon kivül a kiadandó munkához szükséges minden irányban tájékoztató előszót is külön díjazás nélkül elkészíteni tartozik s továbbá, hogy munkájának előhaladásába az igazgató választmánynak tájékozás szerzés végett időről-időre betekintést enged. Viszont az igazgatóság készséggel fogja támogatni a megbízottat munkájában s e végből a nagyobb uradalmakhoz, hivatalokhoz és a levéltárak tulajdonosaihoz az Erdészeti Lapok" utján felhívást fog intézni az iránt, hogy a rendelkezésükre álló erdészeti tárgyú okmányokat beküldjék, vagy azokra a megbízottat figyelmessé tegyék, azokat a birtokosokat és hatóságokat pedig, kiket a megbízott kijelölni fog, közvetlenül is meg fogja keresni a szükséges adatok beszolgáltatására vagy a levéltári adatok és okmányok felhasználásának lehetővé tételére. A megbízásnak a fentebbi feltételek értelemében való megadása s illetve elfogadása esetére az igazgató választmány felhatalmazza egyszersmind az elnökséget, hogy a kikitött tiszteletdíjnak a nyilatkozatban megjelölt részleteit utalványozhassa s végül tekintettel arra, hogy az egyesület ezen munka létrehozásával egyedül a közérdeknek kivan, meggyőződése szerint, igen hasznos szolgálatot tenni, az erre vonatkozólag előterjesztett indítvány alapján elhatározza, hogy a földmivelésügyi minis teriumhoz felirat intéztessék azzal a kérelemmel, hogy a felmerülő költségeknek, melyek a 4000 frtnyi tiszteletdíjon kivül, a most még határozottan meg nem állapitható, de minden esetre szintén jelentékeny nyomdai költségekből fognak állani, legalább fele részét állami támogatásképen elvállalni kegyeskedjék. IV. Staudner Jenő selmeczi akadémiai tanár az igazgató választmányhoz intézett nyilatkozatában kijelenti, hogy az Erdészeti Épitészet I. és III. kötetének megírására adott megbízást köszönettel elfogadja. A bíráló bizottság által kivánt pótlásokat teljesíteni fogja, a szükséges adatok összegyűjtésénél azonban az egyesület hathatós támogatását kéri.

8 Tudomásul vétetik azzal a kijelentéssel, hogy az egyesület a kért erkölcsi támogatást készséggel megadja Staudnernek. V. Fekete Lajos sajnálattal jelenti, hogy a népszerű erdészeti ismerettár hátra levő két füzetével, melyeknek megírására deczember 31-ig megbízást nyert, nem készülhetett el. Reméli azonban, hogy az egyik füzetet három hólefolyása alatt beterjesztheti. Egyúttal hálás köszönetét fejezi ki az egyesületnek azért,, hogy ezen népszerű ismerettár második kiadásának jogát rá,, mint szerzőre, ruházta át. Tudomásul vétetik. VI. Az Erdőhasználattan kézikönyvének II. kiadása elkészült; a költségek összesen 1822 frt 71 krt tesznek, tehát 22 frt 71 krral többet, mint a mennyire az előirányzat számította. Ennek oka azonban egyedül az, hogy a szerző valamivel jobb papirt választott, mint a milyen az előirányzat készítésekor számításba vétetett, de ezt az eltérést is. jóváhagyta az igazgató választmány. Az igazgató választmány a kimutatott költségek kifizetését engedélyezi s egyszersmind a munka árát a szerző' kívánságához képes, az I. kiadás árának megfelelően, az egyesületi tagok részére 6 írtban, mások részére 8 frtban állapítja meg. A kiadásokból 1000 frtot a szerző' lévén köteles a részére engedélyezett állami segélyből fedezni, szerző fel fog kéretni, hogy ezen hozzájárulásnak második 500 frtos részletét, mihelyt részére kiutalványoztatok, beküldje az egyesületnek. A kiadási költségek 1000 frton felüli része a könyv darusításából törlesztetik; ennek megtörténte után pedig a megmaradó könyvrészlet szerzőnek adatik át.. VII. A mezőgazdasággal és erdészettel foglalkozók nyugdíjintézete körlevelet intézett a magánszolgálatban álló erdészeti alkalmazottakhoz s ebben közölve az országos erdészeti egyesület mult évi közgyűlésének az erdötisztek nyugdíj kérdése ügyében hozott ismeretes határozatát, őket az intézetbe való belépésre hívta fel. Minthogy azonban az intézet nincs minden erdészeti alkalmazott cy.iménck a birtokában,

9 most azt a kérést intézi az egyesülethez, hogy egyfelől a közgyűlés emiitett határozatát az Erdészeti Lapok"-ban közzé tegye s másfelől az intézetnek egy rövid hirdetményét az Erdészeti Lapok"-ban díjtalanul kiadja. Az Országos Erdészeti Egyesület szóban forgó közgyűlési határozata ugyan a közgyűlés jegyzőkönyvébe foglalva az Erdészeti Lapok" idei I. füzetében szó szerint közöltetik, mind a mellett arra és az intézet körlevelére külön is fel fog hivatni az érdekeltek figyelme az Erdészeti Lapok"-ban s az intézet megküldött hirdetménye is díjtalanul kiadatni fog a hirdetési rovatban. VIII. A titkár bemutatja az Országos Magyar Gazdasági Egyesület f. évi 20. számú átiratát, melyben egyszersmindenkorra meghívja az egyesület tagjait, hogy a gazda, erdész, mérnök és építész körök szorosabb kapcsolatba lépését társadalmi érintkezés utján elősegíteni hivatott, úgynevezett Köztelek-estélyeken vendégekként résztvegyenek. Egyszersmind megjegyzi a titkár, hogy az első ilyen összejövetel január 4-én volt, de az értesítés csak egy nappal előbb érkezvén, a meghívót az igazgató választmány és az egyesület tagjainak nem lehetett idejében tudomására hozni. Az igazgató választmány köszönettel fogadja ezen szives meghívást s intézkedik, hogy arról az egyesület tagjai az Erdészeti Lapok" utján értesíttessenek. IX. Néhai Lánczy Gyula alapító tag özvegye kéri, hogy elhunyt férje tagsági jogai fia Lánczy Gyula gymnasiumi tanulóra, mint az elhunyt egyenes fiuörökösére ruháztassanak át s illetőleg, hogy az Erdészeti Lapok" fia részére díjtalanul megküldessenek. Az igazgató választmány e kérelmet az alapszabályok értelmében teljesíthetőnek találván, a folyamodónő értesíttetni fog, hogy fia részére az Erdészeti Lapok" megküldetnek s hogy az egyesület reményű, hogy fia, ha majd nagykoruságát eléri, személyes tagsági jogait is gyakorolni fogja. X. Pisó Kornél egyesületi tag arra az esetre, ha az egyesület az évi millennáris kiállításon rovargyüjtejnényét bemutatni szándékozik, ajánlatot tesz, hogy e gyüj-

10 teményt saját gazdag rovargyüjteményéböl kiegészíti, szakszerűen rendezi és róla katalógust készít. Ellenkező esetben, ha t. i. az egyesület nem fog ily gyűjteményt kiállítani, saját gyűjteményét egészben a selmeczi akadémiának szándékozik felajánlani s ezért kéri az egyesületet, hogy ajánlatára mielőbb* választ adni szíveskednék. Miután az igazgató választmány korábban már kimondta, hogy az egyesület rendszeres rovargyüjteményt nem fog fentartani, ilyen az évi kiállításon sem fog bemutattatni. Pisó urnák tehát egyébképen köszönettel vett ajánlatára ily értelemben fog a válasz megadatni. XI. A titkár hivatkozva az igazgató választmánynak Brózsa Ottó könyvnyomdatulajdonos számlakövetelése ügyében évi deczember 3-án hozott határozatára jelenti, hogy a Brózsa számlájának egyes tételeire vonatkozólag bekövetelt megrendelésekből arról győződött meg, hogy ezen számlának három, összesen 17 frt 25 krról szóló tétele az egyesület és nem a bécsi kiállitás számára megrendelt nyomtatványokra vonatkozik. Kéri tehát, hogy ez az összeg az egyesület pénztárából fedeztessék és csak a többi nyomtatványok után felszámított 15 frtnyi követelés kiutalványozásáért tétessék felterjesztés a földmivelésügyi ministeriumhoz, hová a kiállitás rendezésére kapott állami segélynek megtakarított része annak idejében a számadásokkal együtt felférj esztetett. Az igazgató választmány a javaslatot indokoltnak találva, helyben hagyta. XII. A titkár bemutatja a siketnémák kolozsvári országos intézetének megkeresését anyagi támogatásért. Miután az alapszabályok értelmében az egyesület vagyonából más czélokra, mint a melyek az alapszabályokban kijelölve vannak, adakozni nem lehet, az intézet értesíttetni fog, hogy kérelme nem volt teljesíthető. Egyúttal felhatalmaztatik a. titkár, hogy jövőben az ilyen kérelmekre az igazgató választmány határozata nélkül is megadhassa ily értelemben a. választ. XIII. A titkár bemutatja a budapesti m. kir. közp_

11 illetékkiszabási hivatal évi 101. sz. végzését, mely szerint az egyesület kérvényével beterjesztett adatok alapján az évi április 19-én benyújtott bevallásban foglalt ingó vagyonra nézve az illeték egyenérték tekintetében kérelmezett mentesség megállapittatott." Tudomásul vétetik. XIV. A titkár bemutatja azon egyesületi tagok névjegyzékét, kik a mult év végén két évi illetéknél nagyobb összeggel maradtak hátralékban. Egyúttal jelenti, hogy a már beperelt hátralékosoknak nagy része a biróság által megítélt összegeket az eddig tanúsított elnézés és várakozás daczára sem fizette meg, ugy, hogy ennek folytán az ügyvédet az ítéletek végrehajtására kellett felhívni. Végül javaslatot tesz az iránt, hogy az ügyvédi dijak zavarok kikerülése s a könnyebb és világosabb elszámolás végett abban az esetben az egyesület által fizettessenek ki, ha azok a felektől behajtattak; a behajtott összegek pedig mindig az egyesület pénztárába szállíttassanak be. Az igazgató-választmány ezen jelentés alapján a hátralékos tagok névsorának további eljárás végett az egyesület ügyvédjéhez való áttételét rendeli el; a már beperelt tagokkal szemben tett intézkedéseket jóváhagyja, az ügyvéd munkadiját és költségeit illetőleg pedig a titkár javaslatának elfogadásával elrendeli, hogy egyelőre az és 1894-dik évi leszámolásoknál a következő munkadijak és költségek fizettessenek ki az egyesület által: a) 50 frtot meghaladó rendes perekben: a kereset szerkesztéseért és beadásáért keresetenkint 3 frt és a bélyegköltségek; minden tárgyalásért a biróság előtt keresetenkint 3 frt; b) kis perekben a kereset beadásáért keresetenkint 10 kr. és a bélyegköltségek, biróság előtti sommás tárgyalásért naponkint 6 frt és e bélyegköltség; c) peren kivüli eljárásnál: előzetes fizetési felhívásért 50 kr. és portó ; a felhívottaknak levélben adott felvilágosításért 50 kr. és portó, a feleknek az ügyvédi irodában megadott szóbeli felvilágosításért és tárgyalásért 1 frt; a fél lakásán megadott felvilágosításért 3 frt és bérkocsipénz; az egyesülettel való levele-

12 zésért 1 frt és portó; az egyesületben folytatott szóbeli tárgyalásért 2 frt. Az ügyvéd ezen költségeket a kis pereknél megállapított tárgyalási díjon és az egyesülettel való érintkezés diján kívül az adós féllel szemben a biróság utján s illetve közvetlenül felszámítani s a befolyt költségeket kivétel nélkül az egyesületnek beszolgáltatni köteles. A végrehajtás költségei külön fognak megállapittatni. XV. Rendkívüli befizetések a megelőző választmányi ülés óta a következők: 1. Uj készpénzalapitványok: a) az évben Újbánya város 100 frt; b) az évben Újbánya város 50 frtot alapított. 2. A Wagner Károly alapitvány" javára adományozott az évben Schmidl Soma 6 frt 60 krt, H. Karácsony Sándor két erdöszolga rendbirságából 2 frtot. 3. A Magyar erdőtisztek árvaleányait segélyző alapitvány" javára adományozott az évben a soproni m. kir. erdőgondnokság egy erdőőr rendbirságából 5 frtot. 4. Kötvényben tett alapitványaik törlesztésére befizettek: a) az évben: Hudák Lajos 3 frtot, özv. Marczelly Gusztávné 20 frtot, özv. Szántó Istvánné 20 frtot, özv. Csaszkóczy Mihályné 10 frtot, özv. Révi Józsefné 16 frtot, özv. Guha Károlyné 10 frtot, özv. Szontagh Gusztávné 10 frtot, özv. Plech Józsefné 20 frtot, özv. Klein Ödönné 10 frtot, Kabina János 30 frtot, Javorsky Albert 18 frtot, Borszéki Soma 10 frtot, Ratkovszky Károly 10 frtot, Koller János 60 frtot, özv. Iliseu Jakabné 22 frtot, ürszinyi György 30 frtot, Bencze Gergely 10 frtot, Pec h Kálmán 60 frtot, Vadas Jenő 40 frtot, Tomcsányi Gusztáv 40 frtot, Velicska Lajos 100 frtot; b) az évben: Cseres Gyula 20 frtot, Reinfuss Félix 20 frtot, Csik Imre 160 frtot, Radu T. Miklós 5 frtot. XVI. A következő uj tagok vétetnek fel: a) alapitó tagoknak: Újbánya sz. kir. és bányaváros 150 frt készpénz alapitványnyal; csákvári és fraknói Esterházy Miklós Móricz gróf 160 frt alapitványnyal készpénzben, ajánlja Havas József; b) rendes tagoknak: Weiszmayer Oszkár fakeres-

13 kedö, ajánlja Bedő Albert; Bund Károly műszaki dijnok, ajánlja Tavi Gusztáv ; R o s s i p á 1 Ede kir. erdőrendező ajánlja Garlathy Kálmán; Czelvikker József fővadász, ajánlja Aulinger Zsigmond; Kutasi Béla urad. erdőgyakornok, ajánlja Schudich Nándor; Bükkel János műszaki díjnok, ajánlja Kim Béla; Eözbéghi Nagy József erdőakad. hallgató, ajánlja Fekete Lajos; M artinko vich János erdész és Pál György urad. erdöőr, ajánlja a titkár; Stripszky Ágost erdőakad. hallgató, ajánlja. Fekete Lajos; Bazin város erdőhivatala, ajánlja Méhes Péter Pál, Gl ó z er László erdőgyakornok, ajánlja Sólcz Miksa; Rimler Pál segéderdész, ajánlja Pirkner Ernő és Holfeld Henrik urad. erdőmester ajánlja Havas József. XVII. Jelen jegyzőkönyv hitelesítésére Belházy Emil és Ghyczy Emil választmányi tagok kéretnek fel. K. m. f. Hitelesítésül Ghyczy Emil, választ, tag. Belházy választ, tag. Emil, Tisza elnök. Lajos, Horváth Sándor, titkár. Lapszemle. Fa adás-vevési usance-ok a bécsi cs. k. börzén. A Cont. Holz Ztg." ezen czim alatt sorolja fel azon megszokásból már törvénynyé vált s magyarul inkább szabványok", szabályok" elnevezéssel visszaadható feltételeket, melyek paragrafusokba foglalva ma ugy az eladóra, mint a vevőre nézve fatermékek, faiparczikkek adásvevésénél a termelés, szállítás és választékolás tekintetében irányadók főként akkor, midőn a kötött egyezség vagy szerződés hiányos, vagy ha csak szóbeli egyezség köttetett. Szabad fordításban e lap hasábjain való közlésre érdemesnek találtam e czikket érdekességén kivül még azon okból is, hogy a bécsi börzén elfogadott s minden fatermék eladására, illetve vételére kötött üzletnél melyben egyik fél mindig mint eladó, másik mint vevő szerepel követendő eljárásokat, betartandó feltételeket erdő-

és körlap kiszámítására.

és körlap kiszámítására. Egyszerűsített számítási és körlap kiszámítására. Közli : Belházy módok az átmérő, kerület Emil, kir. fó'erdőf'elügyelő. Néha megesik, hogy az erdész valamely törzsnek vastagságát lehetőleg pontosan meg

Részletesebben

Egyesületi közlemények.

Egyesületi közlemények. Egyesületi közlemények. Az országos erdészeti egyesület 1894. május 16-án tartott rendes választmányi ülésének jegyzőkönyve. Jelen voltak: Gróf Tisza Lajos elnök ö exja; Bedö Albert első alelnök; Almásy

Részletesebben

Egyesületi közlemények.

Egyesületi közlemények. rozottan üdvös s marhatenyésztésünk fellendüléséhez hathatósan közre hat, a mi a legelökérdés rendezésével szorosan összefügg. (Folytatása következik.) Egyesületi közlemények. Jegyzőkönyv az Országos Erdészeti

Részletesebben

Egyesületi közlemények.

Egyesületi közlemények. csak circa 3 frt 20 kr, tehát tetemesen alacsonyabb a mimósa- vagy wattle-kéreg áránál. Magja mind a két fajnak igen kemény, és ha nem egész friss, nehezen csírázik, s bizonyos előkészítést kivan mielőtt

Részletesebben

Egyesületi közlemények.

Egyesületi közlemények. Egyesületi közlemények. (Az Országos Erdészeti Egyesület 1888. évi márczius hó 21-én tartott rendes választmányi ülésének jegyzökönyve.) Jelen voltak: Gróf Tisza Lajos elnök ő exja; Bedő Albert első alelnök;

Részletesebben

Községi Önkormányzat Kóspallag

Községi Önkormányzat Kóspallag Községi Önkormányzat Kóspallag J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kóspallag Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 3-án (szerda) 12.00 órakor kezdődő RENDKÍVÜLI testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

Egyesületi hirdetések.

Egyesületi hirdetések. Halálozás. Smetaczek Béla primási uradalmi főerdész (Kemenczén) az országos erdészeti egyesület alapító tagja elhunyt. Béke poraira! Egyesületi hirdetések. Az.Erdészeti Rendeletek Tárádnak 1891. évi, vagyis

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását:

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Preambulum. meghatározott pályázattal kapcsolatban az alábbi feladatok ellátását: MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Név: Újhartyán Községi Önkormányzat Székhely: 2367 Újhartyán Fő u. 21. Képviseli: Schulcz József polgármester mint megbízó, továbbiakban megbízó valamint

Részletesebben

Erzsébet Királyné emléktar a selmeczbányai m. kir. erdóakadémia tanerdejében.

Erzsébet Királyné emléktar a selmeczbányai m. kir. erdóakadémia tanerdejében. Erzsébet Királyné emléktar a selmeczbányai m. kir. erdóakadémia tanerdejében. Irta : Tomasovszky Imre, m. kir. erdőakadémiai tanársegéd. Hazánk történelme gyászlapon jegyzi fel a mult év őszéről, hogy

Részletesebben

Segélyezési Szabályzata

Segélyezési Szabályzata Alapszabály 3.sz. melléklete Hatályos: 2018 január 1. Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesületének Segélyezési Szabályzata Alapszabály VIII. 8.1. pont 2 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 8. +36 1

Részletesebben

Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata:

Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata: Melléklet az Erd. Muzemegylet" 3. számához. Íz erd, muzeum-egylet 1878 Márczius 21-én tartandó évi rendes közgyűlésének Tárfysorozata: 1. Elnöki megnyitó beszéd. 2. Titkári jelentés az igazgató választmány

Részletesebben

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Nagybakónak Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1 /2011. (II.10) számú Önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Nagybakónak községi Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

EGYESÜLETI KÖZLEMÉNYEK. Jegyzőkönyv

EGYESÜLETI KÖZLEMÉNYEK. Jegyzőkönyv csak a legnagyobb óvatossággal szabad elfogadni, vagyis csak akkor, ha az elejtett madár tényleg a szibériai formának bizonyul. Mindenesetre érdemes dolog volna avatottak részéről figyelemmel kisérni a

Részletesebben

HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK

HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK Az Állam erdészeti Tisztviselők Gyermekeinek Nevelését Segélyező Alap zárószámadása az 1936/1937. évről. I. Zárókimutatás. A számla megnevezése Forgalom Egyenleg M é r 1 e g Eredmény

Részletesebben

2016. évi elnökségi határozatok

2016. évi elnökségi határozatok 2016. évi elnökségi határozatok 1/2016. (I. 15.) eln. hat. A Pest Megyei Építész Kamara Elnöksége tudomásul veszi, hogy a tervező- és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996.

Részletesebben

s z e p t e m b e r 9 - é n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

s z e p t e m b e r 9 - é n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88)

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88) , FAX: (88) Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. TEL.: (88)545-011, FAX: (88)545-096 E-MAIL: MOKELNOK@VPMEGYE.HU Szám: 02/32-28/2009. E LŐTERJ E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról Biatorbágy Város Képviselő-testülete 16/2010. (02.18.) Öh. sz. határozatával vizsgálta felül és fogadta el új

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme, Fő utca 14. Jelen vannak:

Részletesebben

Nem adható segély és támogatás tárgyévben annak a tagnak, akinek a kérelem benyújtásának időpontjában tagdíjhátraléka van, annak rendezéséig.

Nem adható segély és támogatás tárgyévben annak a tagnak, akinek a kérelem benyújtásának időpontjában tagdíjhátraléka van, annak rendezéséig. A VPDSz Választmányi Értekezlete a Segélyezési Szabályzatot módosította, melyet egységes szerkezetben az alábbiakban tesz közzé. SEGÉLYEZÉSI ÉS TÁMOGATÁSI SZABÁLYZAT Jelen szabályzat minden szakszervezeti

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2011. augusztus elsejei változásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk Önt, hogy a pénzforgalmi keretszerződés részét képező Általános Szerződési Feltételeink

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek szerint:

ALAPÍTÓ OKIRAT. ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek szerint: ALAPÍTÓ OKIRAT Kardhordó Kálmán (a volt 508-as Szakmunkásképző és Szakközépiskola 1958-tól 1996-ig tanára) ( új név: Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola) ALAPÍTVÁNYT hoz létre az alábbi feltételek

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról

T Á J É K O Z T A T Ó. A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról 2. számú napirend a Képviselő testület 2013. szeptember 25 i ülésén T Á J É K O Z T A T Ó A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról Tisztelt Képviselő testület! A 2013. évi helyi adó kivetések és

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ANY BIZTONSÁGI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2015. ÁPRILIS 20-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Vasi Rendőr Sportsegély- és Sportegyesület Elnöksége Szám:.../ 2007 VASI RENDŐR SPORTSEGÉLY ÉS SPORTEGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szombathely 2007. május 30. 2 A Vasi Rendőr Sportsegély-

Részletesebben

KERESKEDELMI LEVELEZÉS

KERESKEDELMI LEVELEZÉS KERESKEDELMI LEVELEZÉS Szerződés előtt: Általános tudnivalók Ajánlatkérés Kötelezettség nélküli ajánlat Ellenajánlat Szerződés létrejötte egy okmánypár: Kötelező érvényű ajánlat és megrendelés Megrendelés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T

J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Készült: A Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság 2011. november

Részletesebben

Záró rendelkezések. Dr. Rónaszéki László jegyző

Záró rendelkezések. Dr. Rónaszéki László jegyző Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. ker. Önkormányzatának 36/2007. (X. 19.) sz. rendelete az egyházak, a társadalmi és civil szervezetek, valamint alapítványok támogatására elkülönített előirányzat

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

1962. évi 25. törvényerejű rendelet

1962. évi 25. törvényerejű rendelet A jogszabály mai napon hatályos állapota 1962. évi 25. törvényerejű rendelet a külföldi választottbírósági határozatok elismeréséről és végrehajtásáról szóló, New Yorkban 1958. június 10-én kelt Egyezmény

Részletesebben

SEGÉLYEZÉSI ÉS TÁMOGATÁSI SZABÁLYZAT

SEGÉLYEZÉSI ÉS TÁMOGATÁSI SZABÁLYZAT A VPDSz Elnökségének javaslatára a Közgyűlés a Segélyezési és Támogatási Szabályzatot módosította, melyet egységes szerkezetben az alábbiakban tesz közzé. SEGÉLYEZÉSI ÉS TÁMOGATÁSI SZABÁLYZAT Jelen szabályzat

Részletesebben

Vagyon-kimutatás és zárszámadás 1912-ről

Vagyon-kimutatás és zárszámadás 1912-ről Vagyon-kimutatás és zárszámadás 92-ről (92 januárius hó -től 92 deczember hó 3-ig). Költségvetés 93-ra. Cselekvő vagyon. Értékpapír. 4% tnagy. koronajáradék 4% magy. földteherm. kötv. Országház-alap 4

Részletesebben

Erdészeti Rendeletek Tára.

Erdészeti Rendeletek Tára. Erdészeti Rendeletek Tára. Jegyzőkönyv a földmivelésügyi m. kir. ministerium szolgálati ügyköréhez tartozó állami erdőtisztek gyermekeinek nevelését segélyzö alap intéző bizottságának Budapesten 1900.

Részletesebben

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ADATLAP fizetési könnyítési (fizetési halasztási, részletfizetési) kérelmek elbírálásához gazdasági társaságok részére I. Kérelmező azonosító adatai Kérelmező neve: Székhelye:

Részletesebben

2015. április 30-i rendes ülésére

2015. április 30-i rendes ülésére 31. napirendi pont Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére Tárgy: Az Esztári Ügyvédi Irodával kötött megbízási szerződés módosítása

Részletesebben

Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat

Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat Ezen szabályzat továbbadása az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár írásos engedélye nélkül nem megengedett. TARTALOMJEGYZÉK 1 A SZABÁLYZAT CÉLJA...3

Részletesebben

CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA. Elfogadva 17/2013 Eln. Hat.(IX.19) számú elnökségi határozattal

CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA. Elfogadva 17/2013 Eln. Hat.(IX.19) számú elnökségi határozattal CSONGRÁD MEGYEI ÉPÍTÉSZ KAMARA PÉNZÜGYI SZABÁLYZATA Elfogadva 17/2013 Eln. Hat.(IX.19) számú elnökségi határozattal 1 Jelen Szabályzat célja a Csongrád Megyei Építész Kamara pénzkezelésének és számvitelének

Részletesebben

Egyesületi közlemények.

Egyesületi közlemények. (jegenyefenyő, tiszafa, havasifenyő, vörösfenyő, Wellingtonia gigantea, Taxus erecta, Taxus piramidalis, Juniperus virginiana, Thuja gigantea, hárs, tölgy stb.) vannak már ültetve. Egyesületi közlemények.

Részletesebben

MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT ÉVRŐL.

MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT ÉVRŐL. 4 MÉRLEGEK És ELŐIRÁNYZAT AZ 1893. ÉVRŐL. Bevétel Mérleg az Országos Állatvédő- Újhelyi Sándor,, mint közgyölésileg megar íny Áthozat 1892. évről (10 darab arany)... Tagsági díjak fejében Államsegély földmivelési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. 1. Ingatlanok nyilvántartásba vétele, számítógépen történő rögzítése.

BESZÁMOLÓ. 1. Ingatlanok nyilvántartásba vétele, számítógépen történő rögzítése. BESZÁMOLÓ A Püspökladányi Viziközmű Társulat 2012. év I. negyedévi gazdálkodásáról, működéséről A 2012. évben elvégzendő feladatainkat elsősorban az Újtelepi Városrészen megvalósítandó szennyvízberuházással

Részletesebben

(Az Országos Erdészeti Egyesület évi április 7-én tartott rendes választmányi ülésének jegyzőkönyve.)

(Az Országos Erdészeti Egyesület évi április 7-én tartott rendes választmányi ülésének jegyzőkönyve.) Egyesületi közlemények. (Az Országos Erdészeti Egyesület 1887. évi április 7-én tartott rendes választmányi ülésének jegyzőkönyve.) Jelen voltak: Gróf Tisza Lajos, elnök ő exja, Bedő Albert, első alelnök,

Részletesebben

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

a Képviselő-testülethez az önkormányzat jogi képviseletével kapcsolatos ügyvédi megbízás jóváhagyására

a Képviselő-testülethez az önkormányzat jogi képviseletével kapcsolatos ügyvédi megbízás jóváhagyására FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 506/2014. 6. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzat

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2012. ÁPRILIS 20-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2012.

Részletesebben

50.431./1891. BM. rendelet

50.431./1891. BM. rendelet 50.431./1891. BM. rendelet az 1888. évi XIV. törvényczikkel beczikkelyezett magyar-román határegyezmény alapján kiadott határőrizeti utasítás tárgyában. Az 1888. évi XIV. törvényczikkbe foglalt magyar-román

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T

T Á R G Y S O R O Z A T Tiszaszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 21. napján az önkormányzat tanácskozó termében megtartott ülésének: a./ Tárgysorozata b./ jegyzőkönyve c./ határozatai : d./ rendeletei:

Részletesebben

Vagyon-kimutatás és zárszámadás 1909-ről'

Vagyon-kimutatás és zárszámadás 1909-ről' Vagyon-kimutatás és zárszámadás 1909-ről' (1909 januárius 1 -tői 1909 deczember 31-ig). Költségvetés 1910-re 104 Mérleg számla Cselekvő vagyon. Értékpapír. Alaptőke. 4% magyar járadék 4% magyar földtehermentesit.

Részletesebben

Tájékoztató a társadalombiztosítási kifizetőhelyek részére az ellátások közötti választás esetén követendő eljárásról

Tájékoztató a társadalombiztosítási kifizetőhelyek részére az ellátások közötti választás esetén követendő eljárásról Tájékoztató a társadalombiztosítási kifizetőhelyek részére az ellátások közötti választás esetén követendő eljárásról A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 39. -ában

Részletesebben

Eszközgazdálkodás II.

Eszközgazdálkodás II. Kis- és középvállalkozások Ügyvezetés I. és II. 1 Eszközgazdálkodás II. 2 Vállalkozás eszközei (ismétlés) Befektetett eszközök (> 1 év) Egy évnél hosszabb ideig Értékük folyamatosan térül meg (elhasználódás)

Részletesebben

Aláírás: TAJ szám: - - Kelt:,...

Aláírás: TAJ szám: - - Kelt:,... Adatlap a többször módosított 1968. február 29-i 259/68/EGK, Euratom, ESZAK tanácsi rendelet és a 2012. évi CXII. törvény alapján, nyugdíjtranszferhez E nyomtatvány pontos kitöltése a kérelem elbírálását

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2010. ÁPRILIS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2010.

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 28 i rendes ülésére. Bizottsági tárgyalás nélkül javasolt napirendre venni

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 28 i rendes ülésére. Bizottsági tárgyalás nélkül javasolt napirendre venni Új napirendi pont 30. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28 i rendes ülésére Tárgy: Csikóstőttős Község Önkormányzatának

Részletesebben

7/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat az irodagondnokról 1

7/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat az irodagondnokról 1 7/2017. (XI. 20.) MÜK szabályzat az irodagondnokról 1 A Magyar Ügyvédi Kamara teljes ülése az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Üttv.) az Üttv. 158. (1) bekezdés

Részletesebben

Vagyon-kimutatás és zárszámadás 1910-ről

Vagyon-kimutatás és zárszámadás 1910-ről Vagyon-kimutatás és zárszámadás 1910-ről (1910 januárius hó l-től Í9I0 tíeczember hé 31-lg). Költségvetés 1911-re. _ 94 Mérleg számla Cselekvő vagyon. Értékpapír. Alaptőke. 4% magyar járadék 4 /o földtehermentesítés

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról

T Á J É K O Z T A T Ó A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról sz. napirend a Képviselő-testület 2014. november 29-i ülésén T Á J É K O Z T A T Ó A helyi adókivetések és adóbeszedések állásáról Tisztelt Képviselő-testület! Rábapatona Község Önkormányzata illetékességi

Részletesebben

EGYESÜLETI KÖZLEMÉNYEK.

EGYESÜLETI KÖZLEMÉNYEK. fokkal (sűrűséggel stb.) beérhetjük. Ezeket az adatokat grafikusan ábrázolva a vezérgörbékhez simulva megvonhatjuk a 7 cm-nél vastagabb fatömegre vonatkozó és a magassági görbéket. Ha a két szélső görbe

Részletesebben

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-10/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület július 31-i ülésére.

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-10/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület július 31-i ülésére. 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/213-10/2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2006. július 31-i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Városi Kórház Rendelőintézet,

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 27-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK JEGYZÉKE

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK JEGYZÉKE KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK JEGYZÉKE a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesület (a továbbiakban: DA-RIÜ KhE./Egyesület) Közgyűlésének 2011. május 30-án hozott határozatairól 1/2011. (V.

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint

Jegyzőkönyv. Jelen voltak: a csatolt jelenléti ív szerint Jegyzőkönyv Készült Kaposvár Megyei Jogú Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Kaposvár, Szent Imre u. 14. I/1. sz. alatti székhelyén 2014. február 19-én 17.00-kor megtartott üléséről. Jelen voltak: a

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv JEGYZŐKÖNYV AZ ÁLLAMI NYOMDA NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2009. MÁRCIUS 30-I ÉVES RENDES KÖZGYŰLÉSÉRŐL Közgyűlés helye: az Állami Nyomda Nyrt. székhelye, 1102 Bp. Halom u. 5. Közgyűlés ideje: 2009.

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA

MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA A MAGYAR NEMZETI BANK ALAPÍTÓ OKIRATA 1. Fejezet: A TÁRSASÁG ADATAI 1.1 A társaság cégneve: (a továbbiakban: MNB) Magyar Nemzeti Bank Az MNB cégnevét a cégjegyzékbe a Magyar Nemzeti Bankról szóló 2001.

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Tisztelt Közgyűlés! 2. napirend: Az Alapszabály módosítása, kiegészítése Az Alapszabály

Részletesebben

Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.)

Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) Közgyűlési Határozatok a Graphisoft Park SE (H-1031 Budapest, Graphisoft park 1., Záhony u. 7.) 2014. április 23. napján 14.00 órakor megtartott éves rendes közgyűlésén meghozott határozatok 1/2014.04.23.

Részletesebben

Magyar Anime Társaság 2030 Érd, Napvirág utca évi Közhasznúsági jelentése

Magyar Anime Társaság 2030 Érd, Napvirág utca évi Közhasznúsági jelentése Magyar Anime Társaság 2030 Érd, Napvirág utca 3. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Érd, 2011. április 15. Zsámboki Gergely elnök A Magyar Anime Társaság Közhasznúsági jelentése a 2010-es esztendőről 1.

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület Pécs Aidinger János u. 40. VIII/31 7632 Adószám: 18326639-1-02 Statisztikai szám: 18326639949952902 Bírósági nyilvántartási szám: 2554 Közhasznúsági végzés bírósági

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a Drónpilóták Országos Egyesülete évi egyszerűsített beszámolójához

Kiegészítő melléklet a Drónpilóták Országos Egyesülete évi egyszerűsített beszámolójához Kiegészítő melléklet a Drónpilóták Országos Egyesülete 2017. évi egyszerűsített beszámolójához 1. Általános rész A Drónpilóták Országos Egyesülete az 1959.évi IV. törvény (Ptk.) VI. fejezet 8. pontja és

Részletesebben

dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály

dr. Száldobágyi Zsigmond Csongor ügyvéd ingatlanforgalmi szakjogász AZ EGYSZEMÉLYES ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYMINTÁJA Alapszabály Tisztelt érdeklődő! Ezt a dokumentumot tájékoztatásul tesszük közzé. Célja, hogy Ön előzetesen átlássa a társaság alapításával járó egyes adminisztratív kötelezettségeit. Magyarázó szövegeket az egyes

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 77-83/2016. (VII. 14.) számú határozatok.

Részletesebben

Bizományi szerződésminta

Bizományi szerződésminta Bizományi szerződésminta Amely létrejött Megbízó : Bizományos: Név: Név: Capmaci Kft. Cím: Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 181. E-mail cím: E-mail cím: capmaci@capmaci.hu Tel.: Tel.: 06 30 401 77 81 Adószám:

Részletesebben

lehetőleg hatósági bizonyitványnyal igazolni is kell. Budapest, évi deczember hó 19-én.

lehetőleg hatósági bizonyitványnyal igazolni is kell. Budapest, évi deczember hó 19-én. EGYESÜLETI KÖZLEMÉNYEK. 1. FELHÍVÁS. Az Országos Erdészeti Egyesület által kiosztandó rendkívüli ügyében. segélyek Az Országos Erdészeti Egyesület részben erre a czélra rendelkezésére bocsátott összegekből,

Részletesebben

a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában

a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában A Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2016. számú utasítása a Pénzügyi Békéltető Testület Elnökének 2/2014. számú utasítása módosításának tárgyában Alkalmazását 2017. január hó 01. napjától elrendelem

Részletesebben

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS

ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS SZT-. ENGEDMÉNYEZÉSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Pér Község Önkormányzata mint engedményező (cím: 9099 Pér, Szent Imre utca 1.; törzsszám: 727837; adószáma: 15727835-2-08; képviseletében eljár:

Részletesebben

AZ E-CURIA ALKALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI - a segítőkre irányadó változat

AZ E-CURIA ALKALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI - a segítőkre irányadó változat 08/07/2011 AZ E-CURIA ALKALMAZÁS HASZNÁLATI FELTÉTELEI - a segítőkre irányadó változat 1. Az e-curia olyan informatikai alkalmazás, amely lehetővé teszi az eljárási iratok elektronikus úton történő benyújtását

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FELELŐSSÉGI REND PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA részére a Gubányi Károly Általános Iskola épületeinek energiahatékonysági beruházása tárgyú, Kbt. 115. szerinti hirdetmény nélküli nyílt közbeszerzési eljárások

Részletesebben

-------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------- S a l g ó t a r j á n M e g y e i J o g ú V á r o s P o l g á r m e s t e r e ------------------------------------------------------------------------------------------------- Ikt.szám: 41.115/2009. Javaslat

Részletesebben

Kapcsolódó költség: igazgatási szolgáltatási díj az ingatlannyilvántartási

Kapcsolódó költség: igazgatási szolgáltatási díj az ingatlannyilvántartási Árjegyzék 2018. A jogszabály változáskora figyelemmel az iroda árai jelentősen megváltoznak, több időt kell a pert előkészítő eljárásra fordítani a peres eljárások vitele önálló szakmai felkészültséget

Részletesebben

v é g z é s t: I n d o k o l á s

v é g z é s t: I n d o k o l á s Bajai Járásbíróság A Bajai Járásbíróság a... (... szám alatti lakos) kérelmezőnek a BAJAI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA (6500 Baja, Szentháromság tér 1. szám alatti székhelyű) kérelmezett ellen indított választási

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt. 200.

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt. 200. 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez 1 Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda; 1146 Bp., Hungária krt.

Részletesebben

Egyesületi közlemények.

Egyesületi közlemények. talált mivelési módot vévén alapul, az erdők állományához tartozó egyes tisztásokat, melyeken a legeltetés erdőfelügyeleti szempontokból ideiglenesen megengedtetett, legelő gyanánt vettek fel, a legelő-erdő

Részletesebben

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV

Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Magyar BMX Cross-Triál Szövetség JEGYZŐKÖNYV Készült a Magyar BMX Cross-Triál Szövetég 2001. Április 24-én megtartott közgyűléséről és az ott hozott határozatokról. Közgyűlés időpontja: 2001. Április 24.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló

JEGYZŐKÖNYV. A közgyűlés helyszíne: Verseg-Fenyőharaszt Kastélyszálló JEGYZŐKÖNYV a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Részvénytársaság (székhely: 1033 Budapest, Polgár u. 8-10.) 2003. április 23-i évi rendes, megismételt közgyűléséről A közgyűlés helyszíne:

Részletesebben

A Felügyelő Bizottság feladatai

A Felügyelő Bizottság feladatai I. A Felügyelő Bizottság feladatai A Felügyelő Bizottság feladata a Társaság ügyvezetésének ellenőrzése, munkájának szakmai támogatása, a tulajdonos érdekeinek védelme. Ennek érdekében ellenőrzi a társaság

Részletesebben

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám

A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA. Kaposvár, október 24., kedd. 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám A SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK HIVATALOS LAPJA Kaposvár, 2017. október 24., kedd 6. szám

Részletesebben

Megbízott és Megbízó a Rendelet 9. szerint én egymással Közfeladatellátási Szerződést (továbbiakban Szerződés) kötöttek.

Megbízott és Megbízó a Rendelet 9. szerint én egymással Közfeladatellátási Szerződést (továbbiakban Szerződés) kötöttek. M E G B Í Z Á S I S Z E R Z Ő D É S a TOP-6.8.2-15-PC1-2016-00001 Pécs Paktum projekthez kapcsolódó kötelező nyilvánosság biztosítása feladatok ellátása tárgyában, utófinanszírozás keretében amely létrejött

Részletesebben

10 éve foglalkozom kis- és középvállalkozások tanácsadásával. Rendszeresen tartok előadást adóváltozásokról, az aktuális adójogszabályok

10 éve foglalkozom kis- és középvállalkozások tanácsadásával. Rendszeresen tartok előadást adóváltozásokról, az aktuális adójogszabályok Pénzügy Bemutatkozás Az OFA Kooperáció program pénzügyi szakértője vagyok. Végzettségemet tekintve gazdasági mérnök és mérlegképes könyvelő. Ezen kívül 2003-ban a BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. augusztus 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. augusztus 29-i ülésére Tárgy: A Békési Férfi Kézilabda Kft kamatmentes kölcsön kérelme Előkészítette: Váczi Julianna osztályvezető Gazdasági osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/5 Döntéshozatal módja:

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. augusztus 7.- én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme, Fő utca 14. Jelen vannak:

Részletesebben

érdekeire figyelemmel és utasítása szerint eljárni;

érdekeire figyelemmel és utasítása szerint eljárni; KERESKEDELMI ÜGYNÖKI SZERZŐDÉS amely létrejött egyfelől a..., mint Megbízott, képviseli:... cím:... e-mail:... telefon:... bankszámlaszám:... másfelől Klaszter Médiaügynökség Kft. (továbbiakban KMÜ), képviseli:

Részletesebben

2. A határidőn túl érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra. 3. A pályázatok érvényességi feltételei:

2. A határidőn túl érkező pályázatok nem kerülnek elbírálásra. 3. A pályázatok érvényességi feltételei: PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ 1. A pályázók az ajánlatukat a www.jogazdabank.hu honlapról letölthető dokumentumok alapján (tulajdoni lap, vagyonértékelés stb.), továbbá a vagyontárgyak az informatikai eszközök kivételével

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2014 év

Közhasznúsági jelentés 2014 év 18584240-9499-517-10 Statisztikai számjel Heves Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 3240 Parád Kossuth Lajos út 128. Közhasznúsági jelentés 2014 év Keltezés: Parád, 2015.március 20. P.H. Völgyi Ferenc

Részletesebben

HATÁROZATOK. 1/ Közgyűlési határozat

HATÁROZATOK. 1/ Közgyűlési határozat RICHTER GEDEON VEGYÉSZETI GYÁR NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ Rt. (cégjegyzékszáma: Cg. 01-10-040944, székhelye: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.) (a továbbiakban: "Társaság") 2019. április 24-i évi rendes közgyűlésen

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK EREDMÉNYKIMUTATÁSA

KETTŐS KÖNYVVITELT VEZETŐ EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK EREDMÉNYKIMUTATÁSA Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2013 Bírósági nyilvántartási szám: 7.PK.60669/2005/3 Adószám: 18187616-1-42 Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány

Részletesebben

Végrehajtás korlátozása iránti kérelem

Végrehajtás korlátozása iránti kérelem Végrehajtás korlátozása iránti kérelem Alulírott adós előadom, hogy önálló bírósági végrehajtó előtt számon végrehajtás folyik velem szemben. A végrehajtást kérő: Álláspontom szerint a végrehajtást kérő

Részletesebben

Méltányossági kérelem

Méltányossági kérelem Mutató: Méltányossági kérelem Név: Szül::. Adóazonosító jele:..adószáma: Anyja neve:. Leánykori neve::.. Város: Utca alatti lakos az alábbi kérelemmel fordulok Szentes Város önkormányzati adóhatóságához:

Részletesebben