SZITA, TAMPON, TRANSZFER, FÓLIANYOMÁS, FÓLIÁZÁS, LAKKOZÁS SZITANYOMÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZITA, TAMPON, TRANSZFER, FÓLIANYOMÁS, FÓLIÁZÁS, LAKKOZÁS SZITANYOMÁS"

Átírás

1 SZITA, TAMPON, TRANSZFER, FÓLIANYOMÁS, FÓLIÁZÁS, LAKKOZÁS SZITANYOMÁS

2 SZITANYOMÁS

3 Szitanyomás Alkalmazási területek A szitanyomás, filmnyomás elsősorban az alábbi nyomathordozókra alkalmazható. Textil: póló, esernyő, sapka, táska, szatyor, bőrönd, pénztárca stb. Papír: autóillatosító, névkártya, céges papír, meghívó, papírszatyor stb. Műanyag: öntapadós matrica, vonalzó, CD, CD-R, DVD, DVD-R, stb. Fém: előlap. Rövid leírás: A szitanyomó eljárás keretre feszített, finom szövésû szitaszöveten megfelelő eljárással létrehozott sablonon keresztül, festéknyomással végzett nyomtatás. A szitanyomó technikát évszázadokkal ezelőtt keleten a japánok és a kínaiak már alkalmazták. Emberi hajszálból készített szövedék felhasználásával, textíliákat díszítettek. Az eljárást 1930 táján kezdték el újra alkalmazni a művészetekben és az iparban. A nyomósablonokat, vagy szitanyomó formákat keretre kifeszített finomszövésű szitaszövetre kézzel, vagy fotomechanikus eljárással készítik. A szitanyomó keret anyaga fa, vagy fém. A nyomósablon elkészülte után, befogószerkezettel nyomtató asztalba fogják be a nyomtatáshoz. Felhasználási területek Természetesen szitatechnikával is lehetséges többszínű nyomtatás. Ami igazán fontossá tette ezt az eljárást, az a sokoldalú felhasználhatóság, mellyel ideális kiegészítője a többi nyomdai technikának. Lényeges tulajdonsága, eltérően az offszet és a többi eljárástól, a nyomtatott festékréteg vastagsága: a nyomat kiemelkedik a hordozó felületéről. Használható bármilyen festékkel, (speciális, fényvisszaverő, világító), szinte bármilyen anyagú felületre (textil, fém, üveg, kerámia, műanyag, karton, fa, szövet). Szitával megoldható a nyomtatás enyhén görbült felületekre is, - ha nem túl nagy a felületi egyenetlensége -. A különösen vastag festékréteg felhordása lehetővé teszi, hogy akár vékony vonalas rajzot nyomtassunk fehér festékkel fekete alapra, és a nyomat tökéletesen fedő hatású lesz. Ezt az eredményt a többi eljárással nem lehet elérni.

4 A szitanyomás története A szitanyomás feltalálójáról semmit, a nyomtatás kialakulásáról pedig csak keveset tudunk. Annyi azonban megállapítható, hogy Kínában és Japánban már évszázadokkal ezelőtt nyomtattak textíliát sablon felhasználásával. A formát fakeretre feszített emberi hajból, majd később selyemszálból készült szita alkotta a ráragasztott rizspapírból kivágott sablonból. Az így készült formáról kisebb példányszámban többnyire textil-nyomathordozóra nyomtattak. A szitanyomást tehát régi időkben is alkalmazták és felhasználták a művészien festett textíliák előállításához. Ezután az eljárás némileg feledésbe merült, és Európában csak a XIX. században támadt fel újra a textiliparban, ahol is filmnyomtatásnak nevezték el. A lyoni selyemipar alkalmazta elsősorban a filmnyomtatást, vagyis a szitanyomást a selyem nyomtatására, díszítésére. A közelmúlt éveiben a gépesítése és az automatizálás nagymértékben fejlődő eljárássá tette a szitanyomtatást, amely így jogosan került negyedikként a korábban ismert három fő nyomtatási eljárás mellé. A szitanyomásban a nyomóforma, azaz a nyomósablon hordozója egy szövet, ami egy finom szövésű szitaszövet, amelyet feszesen a formakeretre rögzítenek. A szitaszövet nyitott szemrendszerű. A forma nyomatmentes részeit a szitán sablon fedi, azaz be van csukva, hogy a festék ne tudjon áthatolni rajta, míg a nyomatképet hordozó részei nyitottak, így a festék könnyedén átfolyik. A nyomtatás során a festéket egy kissé ferdén elhelyezkedő festéklehúzó kés nyomja dörzsölő-kenő mozgással a szitaszövet nyitott részén keresztül a nyomtatandó anyagra. Szitanyomással elsősorban olyan nyomatokat lehet előállítani, amelyek a többi eljárással csak nehezen vagy egyáltalán nem állíthatók elő. E nyomtatással lehetséges egy- és többszínű plakátok, feliratok előállítása különböző anyagokra, akár világító festékekkel is. Közlekedési jelzőlámpák, rádió- és műszerskálák, óraszámlapok, tapéták, valamint vakírás nyomtatására sem jelent nehézséget. A textiliparban fény- és mosásálló dekorációs ruhaanyagokat, valamint sálakat, terítőket nyomtatnak.

5 Ugyanígy alkalmazzák az eljárást üvegpalackok, poharak feliratozására is. Mivel az eljárás nem helyhez kötött, felhasználható ládák, csomagolások, kirakatüvegek, szállító gépkocsik feliratozására is. A különösen vastag festékréteg felhordása teszi lehetővé, hogy vékony vonalas rajzot nyomtassanak fehér festékkel fekete papírra, és a nyomat, egyetlen nyomtatási művelet útján is teljesen fedőhatású lesz, ami a többi nyomtatási eljárással nem megoldható. A nyomatkép plasztikus hatású, így a szitanyomtatást a könyvkötészetben vászon és műanyag borítású könyvtáblák nyomtatására is alkalmazzák. Sok más területen is alkalmazható a szitanyomtatás, így pl. különböző készülékek gyengeáramú áramköri elemeit összekötő vezetékek nyomtatása elektromosan vezető festékkel, nyomtatott áramkörök előállítása rezezett felületű műanyag lemezen vagy előrajzolása, hűtőrendszerek csőkígyójának előállítása alumíniumlemezre való nyomtatással stb. Kisebb példányszámok ( példány) nyomtatása különböző anyagokra szitanyomással gazdaságos. A gyorsjáratú szitanyomógépekkel azonban többi nyomtatási eljáráshoz hasonlóan csak a nagy példányszámok nyomtatása gazdaságos. A szitanyomtatási eljárás célja nem más nyomtatási eljárások kiszorítása, hanem hézagpótló feladat betöltése és a kisebb, valamint egészen kicsi példányszámok előállítási költségeinek csökkentése. Figyelemreméltó még a nyomóforma elkészítéséhez és a nyomtatáshoz szükséges viszonylag rövid idő. A szitanyomtatás hátránya a nyomat viszonylag hosszú száradási ideje. A vastag festékréteg következtében a friss nyomatok nem rakhatók egymásra. Ennek következménye a viszonylag nagyobb helyigény a nyomatok szárításához. A gyorsan száradó festékekkel azonban a száradási idő lényegesen lerövidíthető. (Bartha Tamás: Nyomdai enciklopédia II.)

6

7

8

9 A szitanyomás eszközei A: festék; B: simítókés; C: viaszfelület; D: selyem; E: keret; F: szitanyomat

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20 TAMPONNYOMÁS

21 Tamponnyomás A tamponnyomás története Az, hogy ki találta fel ezt a nyomási eljárást, ki volt az első tamponnyomó, valószínűleg örökre titok marad. A gyökerek minden esetre az óra- és kerámiaiparban keresendők. A tamponnyomás közvetlen elődje a svájci óraiparban ismert és korábban alkalmazott ún. decalcier eljárás, melynek során egy zselatintamponnal vitték fel az óraszámlapra a számokat. A hatvanas évek végén fedezték fel a tamponnyomást más iparágak számára is, és a szilikontampon bevezetésével valamint az újonnan kifejlesztett gépekkel az eljárás új életre kelt. A tamponnyomás alkalmazása Tamponnyomást akkor alkalmazunk, ha a nyomtatandó tárgy túlságosan apró, illetve a felülete erősen görbült (például toll, öngyújtó, pendrive-ok, stb.). Alkalmazható szinte bármilyen anyagra (műanyagok, fém, fa, bőr és műbőr, papír). Egy olyan nyomási eljárás, mely az elmúlt 20 évben viharos fejlődésen ment át. Döntő módon hozzájárult a sikerhez az a tény, hogy megkezdődött a szilikonkaucsuknak, mint nyomtatóközegnek (tamponnak) az alkalmazása, hiszen ez az anyag könnyen és optimálisan alakítható. Festéktaszító, ezáltal kiváló festékátadást biztosít. A tampon egy sima felületű, puha, tömörgumiból kialakított lapított félgömb-szerű fej. A tamponok rugalmassága és formája sokféle lehet. Ez a fej végzi a nyomtatást, oly módon, hogy a felfestékezett kliséről felveszi a festéket, majd rányomja a tárgy felületére. A klisé egy lemez, amely többrétegű, speciális fémötvözetből készül, UV fényre reagáló réteggel a felszínén. Nagyobb példányszámú nyomtatás esetén savval maratott lemezt alkalmazunk. Technológiai leírás A klisé működése tulajdonképpen egy klasszikus sokszorosító grafikai eljárás, a mélynyomtatás elvével azonos: a festék a lemez mélyedéseiben ül meg. A különbség csak abban áll, hogy a tampon közvetíti a festéket. Ezzel elérve a nem síkba történő nyomtatást. Ezen nyomdai eljárással is lehetséges négyszínes nyomat előállítása. A nyomtatás megkezdése előtt a tárgy megfelelő pozícionálásáról és esetleges felületkezeléséről kell gondoskodnunk. A tárgyak alakjának változatossága miatt a pozícionálás leginkább célravezető módja, hogy a nyomtatandó tárgy felületéről egy negatív formát készítünk, majd rögzítjük a tamponnyomó gép asztalán (ezt nevezzük beállásnak). Ezzel a megoldással érhető el a legegyszerűbben a megnyomott tárgy gyors lecserélése egy nyomatlanra, a beállított pozíció megtartásával. A nyomtatás után ha a tárgy anyaga megkívánja, a felületet utókezelni kell.

22 A tamponnyomás vázlata

23

24

25

26

27

28

29

30 TRANSZFER NYOMTATÁS

31 Transzfernyomás Transzfernyomás alkalmazása Vannak olyan esetek amikor semmilyen más technológia nem adja azt az eredményt, mint a transzfernyomás. Normál, durva és nehezen emblémázható felületekre ajánlott ragyogó nyomatot adó technológia. pl.: egérpad, póló, baseball sapka, táska, munkaruha, szatyor, bőrönd, pénztárca, dzseki, esőkabát, kendő, nyakkendő, stb. Transzfernyomás szitanyomás technológiával Ebben a technológiában a nyomtatást szitatechnikával végezzük, indirekt módon. Ez azt jelenti, hogy a nyomtatandó anyagra nem közvetlenül nyomtatunk. Egy fázis közbeiktatásával két lépcsőssé tesszük a folyamatot. Direktnyomtatásnak azt nevezzük, ha a termékre közvetlenül szitázunk. Bizonyos esetekben ez a módszer általában a termék jellemzői miatt, nem vezet el a kívánt eredményhez, vagy egyáltalán nem lehetséges. Ilyen esetekben transzfer indirekt technikát alkalmazunk. Lényegében matricát hozunk létre úgy, hogy a grafikát speciális papírra szitázzuk. Az igy előállított transzfermatricát rávasaljuk a termékre. Hidegen és forrón lehúzható transzfer Két alapvető transzfernyomást alkalmazhatunk. A hidegen és a forrón lehúzhatót és az úgynevezett Hot Split eljárást. A hidegen lehúzható azt jelenti, hogy meg kell várni amíg a nyomat majdnem teljes kihül, ezután húzható le a papír A Hot Split pedig azt jelenti, hogy a textilre felvasalt transzfert a hőprés felnyitása után azonnal le kell húzni. Ezzel a technikával azt érjük el, hogy vékonyabb festékréteg kerül az anyagra, és a nyomat tapintása finom lesz. A textilszálak lelapulnak, mosás után sem szöszösödik a nyomat.

32 A hidegen lehúzható transzfer jellemzői: Élénk színek. Nagyon jó felbontás. 89 lpi Rugalmas alkalmazhatóság. Kicsit merev felület. Hot split transzfer jellemzői: Direktnyomásszerű, kellemes viselet. Vékony matt réteg. Korlátozott felhasználás. Kevésbé élénk színek Transzfernyomás digitális technológiával Előállítható a transzfermatrica digitálisan, oldószeres, inkjet és szublimációs festékkel. Az első két a megoldást egyedi vagy alacsony példányszámú nyomatok esetében kell alkalmazzuk első sorban. A szublimációs transzfernyomás alkalmazása elterjedt a zászlókészítők és a sportruha készítők és gyártok körében. Digitális transzfernyomással a legaprólékosabb grafikák ragyogó színekben nagy felbontásban jeleníthetők meg.

33

34 Fólianyomás

35

36

37 ARANYOZÁS

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48 FELÜLETNEMESÍTÉS LAKKOZÁS - FÓLIÁZÁS

49 Fóliázás, lakkozás, felületkezelés A fóliázás a nyomat tartósságát és esztétikai megjelenését jelentősen fokozza. A papírt vágás és biegelés előtt vékony műanyag réteggel vonják be. A szorítóhengerek ragasztóval nyomják rá a vékony, átlátszó műanyag fóliát a papírlapra, ami sima, könnyen tisztítható felületet eredményez, fényes fólia esetén pedig a nyomat színeit is élénkíti, felerősíti. Megkülönböztetünk hideg és meleg fóliázást. A meleg fóliázás lényegesen drágább, viszont minősége lényegesen jobb a hideg fóliázásénál. Ez utóbbinál a papír ugyanis könnyen görbül, vetemedik, a hideg fólia összezsugorodik, ráncosodik. Lakkozáskor a festékrétegek teljes száradása után a papírt teljes egészében vagy részben, sima lakkréteggel vonjuk be, ami jelentősen növeli a nyomat esztétikai értékét, valamint tartósságát. Célszerű magas vagy ofszetnyomásnál papíroldalanként kétszer lakkozni a jobb fedettség, jobb minőség kedvéért. Szitalakkozásnál - annak nagyobb fedettsége miatt - elegendő az egyszeri lakkozás. Mind az ofszetlakk, és mind az uv lakk lehet teli vagy formalakk. Formalakkozás esetében a felületkezelés az oldalnak csak egyes, meghatározott részein történik. A matt fóliát és az uv formalakkot szívesen használják együttesen, mivel a kontraszt hatás jobban kiemeli a hangsúlyozni kívánt részt (pl. név, logo).

50

51

52

53

54

55

EMBLÉMÁZÁSI TECHNOLÓGIÁK

EMBLÉMÁZÁSI TECHNOLÓGIÁK EMBLÉMÁZÁSI TECHNOLÓGIÁK TAMPONNYOMÁS Olyan egyszerű műanyag termékek emblémázására szolgál, mint pl.: golyóstoll, öngyújtó, kulcstartó. Amit általában ennél az eljárásnál figyelembe kell venni, hogy nem

Részletesebben

Különleges hatású UV száradású szitafestékek

Különleges hatású UV száradású szitafestékek Különleges hatású UV száradású szitafestékek ELŐSZÓ Mint a nyomdászok többségének a széles-formátumú grafikai piacon, nehézséget okozhat, hogy kitűnjön a tömegből. A versenyelőny hirtelen elveszítéséhez

Részletesebben

Szitanyomás szolgáltatási árlista

Szitanyomás szolgáltatási árlista Szitanyomás szolgáltatási árlista A feliratozás a következőkből áll össze: grafikai költség + nyomási ár + csomagolási költség + Áfa GRAFIKAI Költség Csomagolási költség: Mintakészítési költség: 3 200.-

Részletesebben

Termék Ajánló. Érvényes : Júl. 1.-ig

Termék Ajánló. Érvényes : Júl. 1.-ig Kérje egyedi árajánlatunkat! www.budapestgraphics.hu Termék Ajánló Érvényes : 2017. Júl. 1.-ig A megrendelés mértékétől függően, további kedvezményeket biztosítunk. Pontos kalkuláció miatt keresse ügyfélszolgálatunkat,

Részletesebben

CNI Kft. PRÉGELŐ FÓLIÁK

CNI Kft. PRÉGELŐ FÓLIÁK www.cni.hu http://www.apigroup.com/ CNI Kft. PRÉGELŐ FÓLIÁK Kapcsolat: Petrohai Balázs, Cégünk a világhírű API GROUP fóliáit képviseli Magyarországon, közel 8 éve, lézerpontos, pormentes egyedi igényeket

Részletesebben

Fehér Toner Technológia

Fehér Toner Technológia Gépek, eszközök, kellékek 13.0.26275 Hohenstein PRODUCT CLASS 1 SUITABLE FOR BABY & CHILD WEAR Fehér Toner Technológia WHITE COLOR ON EVERYTHING Image trans from Joto Paper Minden jog fenntartva! Ennek

Részletesebben

Keskeny Nyomda. Effektlakk forma készítés

Keskeny Nyomda. Effektlakk forma készítés Keskeny Nyomda Effektlakk forma készítés Tisztelt Partnerünk! A Keskeny Nyomda új Hibrid effekt UV lakkozási technológiáinak alkalmazásával, olyan egyedi és elegáns megjelenésű nyomdatermékeket hozhatunk

Részletesebben

Használati utasítás HARD SURFACE. Transzferpapírok. CL Hard Surface I CL Hard Surface II SIGNDEPOT.EU

Használati utasítás HARD SURFACE. Transzferpapírok. CL Hard Surface I CL Hard Surface II SIGNDEPOT.EU Használati utasítás HARD SURFACE Transzferpapírok I Megnevezés Paropy...2 Paropy I...3 Akril...4 Karton Papírok......5 Kerámia Bögrék...6 Kerámia Csempék...7 Kristály/Üveg...8 Bőr...9 Oldal Mágnes...10

Részletesebben

Nyomtatástechnológia

Nyomtatástechnológia Nyomtatástechnológia Flexo nyomtatás Mélynyomtatás Ofszet nyomtatás Flexográfia Gumihengeres felhordás Előnye: Könnyebben kontrollálható a festékfelhordás Flexográfia Rákelkés használata 3-hengeres rendszer

Részletesebben

GS1 KisOkos 29. füzet. Hungary. A jelképek előállításának lehetőségei. www.gs1hu.org

GS1 KisOkos 29. füzet. Hungary. A jelképek előállításának lehetőségei. www.gs1hu.org Hungary GS1 KisOkos 29. füzet A jelképek előállításának lehetőségei www.gs1hu.org Jelkép előállításának lehetőségei A jelkép előállításának módját több tényező is befolyásolja: Terméken feltüntetendő információ

Részletesebben

Reklám- és ajándéktárgyak, táskák

Reklám- és ajándéktárgyak, táskák Reklám- és ajándéktárgyak, táskák 310 Falcon FI-6500 Háromrekeszes táska lefűzővel 895-0010 Filofax okumentum mappa anyaga: uranappa gyűrűs irat lefűzőt és 4 papírtömböt tartalmaz belső, húzózáras zseb

Részletesebben

Szolgáltatásaink dióhéjban Gyorsan! Költséghatékonyan! Minőséget!

Szolgáltatásaink dióhéjban Gyorsan! Költséghatékonyan! Minőséget! "Egy üzletet nem reklámozni olyan, mint amikor kacsintasz egy lányra a sötétben. Te tudod, hogy mit csinálsz, de rajtad kívül senki más nem tudja. " (Stuart H. Britt) Szolgáltatásaink dióhéjban Gyorsan!

Részletesebben

Extended CODEX Label. ECL, a kommunikatív címke

Extended CODEX Label. ECL, a kommunikatív címke Extended CODEX Label ECL, a kommunikatív címke INFORMÁCIÓ Az az adat, hír, amely számunkra releváns és ismerethiányt csökkent KOMMUNIKÁCIÓ Az információcsere folyamata általában egy közös jelrendszer segítségével

Részletesebben

Guriatti Falcon Esselte Secco SilverLine Viandi SilverBall. Reklám- és ajándéktárgyak

Guriatti Falcon Esselte Secco SilverLine Viandi SilverBall. Reklám- és ajándéktárgyak Guriatti Falcon sselte Secco SilverLine Viandi Silverall Reklám- és ajándéktárgyak RKLÁM- ÉS ÁNÉKTÁRGYK Guriatti hiaro bôr névjegykártyatartó 315-1790 315-1791 62074 62274 105 x 75 mm 105 x 75 mm Névjegykártyatartó

Részletesebben

Reklám feliratozás. Ajándéktárgyak készítése és beszerzése. Szeretné, ha cégének logója mindig a középpontban lenne?

Reklám feliratozás. Ajándéktárgyak készítése és beszerzése. Szeretné, ha cégének logója mindig a középpontban lenne? Reklám feliratozás Ajándéktárgyak készítése és beszerzése Szeretné, ha cégének logója mindig a középpontban lenne? Megoldások, amelyek segítik Önt abban, hogy ez megvalósuljon! Amit a Denis Kft.-ről tudni

Részletesebben

Design és marketing megoldások felsőfokon. Bemutatkozik a REKLÁM DESIGN divízió

Design és marketing megoldások felsőfokon. Bemutatkozik a REKLÁM DESIGN divízió Design és marketing megoldások felsőfokon Bemutatkozik a REKLÁM DESIGN divízió REKLÁMDESIGN MEGTERVEZZÜK MEGVALÓSÍTJUK NÉPSZERŰSÍTJÜK Professzionális szolgáltatások a reklámdesign és a marketing területén

Részletesebben

Reklám- és ajándéktárgyak

Reklám- és ajándéktárgyak Reklám- és ajándéktárgyak Reklám- és ajándéktárgyak Névjegykártyatartó usiness card holder Guriatti hiaro bôr névjegykártyatartó termék kód szín méret 315-1790 315-1791 62074 62274 1 soros, 30 zsebes bôr

Részletesebben

C60 Creative Plus. Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek

C60 Creative Plus. Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek C60 Creative Plus Arany, ezüst, fehér, Clear és fluoreszkáló színek C60 Creative Plus Engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljam a C60 Creative Plus-t, amellyel Ön új üzletágat létesíthet, illetve virágoztathat

Részletesebben

Budapest Hungary HEIDELBERG HORIZON WOHLENBERG MÜLLER MARTINI. Future of. printing 1 ST THE LED MACHINE IN EUROPE

Budapest Hungary HEIDELBERG HORIZON WOHLENBERG MÜLLER MARTINI. Future of. printing 1 ST THE LED MACHINE IN EUROPE Budapest Hungary HEIDELBERG HORIZON WOHLENBERG MÜLLER MARTINI Future of printing THE 1 ST LED XXLUV MACHINE IN EUROPE 2 Bemutatkozás 1620X1120 mm-es méretben minden igényt kielégítünk 5+LAKKOS LED UV TECHNOLÓGIÁVAL

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser A MultiCopy Colour Laser famentes, fényes fehér, mázolatlan, színes lézernyomtató papír. Lágy felületének és magas fényének köszönhetően, a MultiCopy Colour Laser éles nyomatokat

Részletesebben

Hagyományos és speciális nyomdaipari technológiák

Hagyományos és speciális nyomdaipari technológiák Hagyományos és speciális nyomdaipari technológiák Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Könnyűipari mérnök szak MSc képzés 2012/2013. tanév 1. (őszi) félév OE Médiatechnológiai

Részletesebben

Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház

Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház Kedves Kreatív Partnerünk, Örülünk, hogy érdeklődsz a kreatív alkotás világa iránt és szívesen olvasod bemutató anyagainkat. Igyekszünk mindig praktikus

Részletesebben

MŰVÉSZTERMÉKEK.

MŰVÉSZTERMÉKEK. ART & CRAFT MŰVÉSZTERMÉKEK www.novasolspray.hu www.shakingcolors.hu ART & CRAFT TÁBLAFESTÉK KRÉTÁHOZ Matt fekete festék spray. Krétatábla készítéséhez. Lehetővé teszi a felületen krétával való írást, majd

Részletesebben

54 211 09 0010 54 02 Képgrafikus Grafikus 54 211 11 0000 00 00 Könyvműves Könyvműves

54 211 09 0010 54 02 Képgrafikus Grafikus 54 211 11 0000 00 00 Könyvműves Könyvműves 10/07 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/06 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Egységártáblázat. 1. részfeladat: Reklámeszközök, installációk

Egységártáblázat. 1. részfeladat: Reklámeszközök, installációk 8. SZ. MINŐSÍTÉSI FORMANYOMTATVÁNY Egységártáblázat 1. részfeladat: Reklámeszközök, installációk Termék megjelölése / Műszaki Mennyiség (db) Nettó egységár 1. Pop-up fal, egyenes, 495 x 285-505 x 2 295

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser Kényeztesse el színes lézernyomtatóját! Magas fehérségű, kiváló tartású papír. Valamennyi lézer nyomtató típushoz és másológéphez alkalmazható. 88009408 80 210 x 297 R 500 2 500

Részletesebben

Nyomdafestékek jellemzői. Viszkozitás Hígíthatóság Száradási idő

Nyomdafestékek jellemzői. Viszkozitás Hígíthatóság Száradási idő Nyomdafestékek jellemzői Viszkozitás Hígíthatóság Száradási idő A viszkozitás függ: a kötőanyagtól a pigment koncentrációtól a diszpergálási módtól a tárolás időtartamától a habzástól Hígítás Erősen befolyásolja

Részletesebben

Új generációs dekorációs eljárások Gergely Judit, Nyakas Gábor, 18. MZE konferencia, Hgyész, 2007.

Új generációs dekorációs eljárások Gergely Judit, Nyakas Gábor, 18. MZE konferencia, Hgyész, 2007. Új generációs dekorációs eljárások Gergely Judit, Nyakas Gábor, 18. MZE konferencia, Hgyész, 2007. A szilikátipari hagyományos dekorációkat, direkt vagy indirekt módon, az üveg, kerámia, porcelán, tzzománcozott

Részletesebben

Általános ipari ragasztók

Általános ipari ragasztók 3M ragasztó üzletág Általános ipari ragasztók és ragasztószalagok Textilhordozós ragasztószalagok Scotch 2902 textilhordozós ragasztószalag (duct tape) Általános textil ragasztószalag, ami olyan alkalmazásokhoz

Részletesebben

Íves UV: követendő eljárások. Walter Dreschel Vulcan Reeves 2007.04.25. PrintCity

Íves UV: követendő eljárások. Walter Dreschel Vulcan Reeves 2007.04.25. PrintCity Íves UV: követendő eljárások Walter Dreschel Vulcan Reeves 2007.04.25. Magyarország, 2007. április 1: Bevezetés az UV-be 2: UV fogyóeszközök Kendők és hengerek Tisztítószerek Papír és nyomathordozók Az

Részletesebben

Árak és részletek a következő oldalon

Árak és részletek a következő oldalon standard Egyszerű, letisztult kivitel, műbőr borító, dombornyomott évszámmal, kategóriáján belül a piacon kapható legjobb ár/érték arányú naptár Választható belív típusok heti Árak és részletek a következő

Részletesebben

Az igényeknek megfelelő választás...

Az igényeknek megfelelő választás... Clear 1500 Felhasználóbarát, a lehető legjobb ár-érték arányt biztosító lakk Az igényeknek megfelelő választás... Érjen el megfelelő eredményt gyorsan és megfizethetően a Clear 1500 termékkel. Az univerzális

Részletesebben

Color Line Termékinformáció. Mi is a Color Line festék? Keverd ki saját színeidet!

Color Line Termékinformáció. Mi is a Color Line festék? Keverd ki saját színeidet! Color Line Termékinformáció Mi is a Color Line festék? A Color Line festék egy fantasztikus intenzív színválasztékban kapható, használatra kész festék (zománc) üveghez és kerámiához. Csőrös flakonokban

Részletesebben

Egyedi sapkák....ahol az ötlet formát ölt!

Egyedi sapkák....ahol az ötlet formát ölt! Egyedi sapkák...ahol az ötlet formát ölt! Egyedi baseball sapkák készítése az Önök igénye és elképzelése szerint, a tervezéstől a kivitelezésig. Használja ki a sapka egész felületét arra, hogy az Ön Cégének,

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser Kényeztesse el színes lézernyomtatóját! Magas fehérségű, kiváló tartású papír. Valamennyi lézer nyomtató típushoz és másológéphez alkalmazható. 88009408 80 210 x 297 R 500 2 500

Részletesebben

NYOMTATOTT HUZALOZÁSÚ LAPOK GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJA

NYOMTATOTT HUZALOZÁSÚ LAPOK GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJA NYOMTATOTT HUZALOZÁSÚ LAPOK GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJA Az elektronikai tervező általában nem gyárt nyomtatott lapokat, mégis kell, hogy legyen némi rálátása a gyártástechnológiára, hogy terve kivitelezhető legyen.

Részletesebben

Katalógus. Reklámgyufák. Reklámöngyújtók

Katalógus. Reklámgyufák. Reklámöngyújtók Katalógus Reklámgyufák Reklámöngyújtók Gyufák Gondos válogatás Kizárólag gondosan kiválasztott és ellenőrzött termékeket használunk a gyártás során. A magas minőség és tartósság alapkritériumok. Megbízható

Részletesebben

Elastopaque. Plastisol szitanyomó festék sötét és világos alapra.

Elastopaque. Plastisol szitanyomó festék sötét és világos alapra. Elastopaque Plastisol szitanyomó festék sötét és világos alapra. Az ELASTOPAQUE plastisol szitanyomó festéket világos és sötét alapszínű textíliák direkt nyomására dolgoztuk ki. Ez a festék a szitába nem

Részletesebben

MultiCopy Colour Laser

MultiCopy Colour Laser MultiCopy Colour Laser Kényeztesse el színes lézernyomtatóját! Magas fehérségű, kiváló tartású papír. Valamennyi lézer nyomtató típushoz és másológéphez alkalmazható. 88009408 80 210 x 297 R 500 2 500

Részletesebben

Nyomtatás. V. forduló. 1. Mi a presszőrhenger?

Nyomtatás. V. forduló. 1. Mi a presszőrhenger? Nyomtatás V. forduló 1. Mi a presszőrhenger? a. a mélynyomtatás ellennyomó hengere b. flexonyomtatásnál használt festékezőhenger c. rotációs magasnyomtatásnál erre helyezik fel a formát 2. Mi a flocking

Részletesebben

Egységártáblázat. 1. részfeladat: Reklámeszközök, installációk

Egységártáblázat. 1. részfeladat: Reklámeszközök, installációk 8. SZ. MINŐSÍTÉSI FORMANYOMTATVÁNY Egységártáblázat 1. részfeladat: Reklámeszközök, installációk Termék megjelölése / Műszaki Mennyiség (db) Nettó egységár 1. Pop-up fal, egyenes, 495 x 285.- 2 505 x 295

Részletesebben

Számítástechnika. 1. Határozza meg a hardver fogalmát és sorolja fel a fontosabb hardverelemeket és funkciójukat!

Számítástechnika. 1. Határozza meg a hardver fogalmát és sorolja fel a fontosabb hardverelemeket és funkciójukat! Számítástechnika 1. Határozza meg a hardver fogalmát és sorolja fel a fontosabb hardverelemeket és funkciójukat! 2. Sorolja fel egy személyi számítógép (PC) fontosabb részegységeit és ismertesse az egyes

Részletesebben

52 213 03 1000 00 00 Nyomdai gépmester Nyomdai gépmester

52 213 03 1000 00 00 Nyomdai gépmester Nyomdai gépmester A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Vliesfaser tapéták rendelésszám szerint. https://www.youtube.com/watch?v=jzel7vt9s5e Videó:kattintson a linkre

Vliesfaser tapéták rendelésszám szerint. https://www.youtube.com/watch?v=jzel7vt9s5e Videó:kattintson a linkre Vliesfaser tapéták rendelésszám szerint https://www.youtube.com/watch?v=jzel7vt9s5e Videó:kattintson a linkre Basic 4300 Basic 4304 Basic 4305 Basic 4306 Classic 4320 Classic 4321 Classic 4323 Classic

Részletesebben

RLD259V. TERMÉK LEÍRÁS A D8171 egy akril két komponensű színtelen lakk, amely optimálisan használható Envirobase High performance bázis festékre.

RLD259V. TERMÉK LEÍRÁS A D8171 egy akril két komponensű színtelen lakk, amely optimálisan használható Envirobase High performance bázis festékre. 2016-03-24 Deltron Premium UHS Színtelen Lakk TERMÉK NÉV D8302 D8714 D8717 D8718 D8719 D814 D819 D843 D844 Deltron GRS Premium UHS Színtelen lakk Deltron UHS Edző Deltron gyorsított hígító Deltron Rugalmasság

Részletesebben

SURFACE SPECIALIST. Prospektus Kft Veszprém, Tartu u. 6. Tel.: Fax:

SURFACE SPECIALIST. Prospektus Kft Veszprém, Tartu u. 6. Tel.: Fax: SURFACE SPECIALIST Prospektus Kft. 8200 Veszprém, Tartu u. 6. Tel.: 06-88-422-914 Fax: 06-88-405-012 www.prospektusnyomda.hu info@prospektusnyomda.hu Nyomdánk bemutatása Nyomdánkat magas technológiai színvonalú

Részletesebben

P O R T F O L I Ó 2 0 0 8 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA

P O R T F O L I Ó 2 0 0 8 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA P O R T F O L I Ó 2008 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA INFORMÁCIÓ A Szabadkéz Produkció alapításának gondolata 1994 elején fogalmazódott meg a tulajdonosokban, majd az elôzetes piaci elemzések alapján végül

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/143. Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/143. Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Vállalkozási szerződés a DAOP-2.1.1/G-11-k-2012-0001 azonosítószámú, Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban - A gyulai Almásy-kastély évszázadai tárgyú projekt keretében grafikai munkák kivitelezésére

Részletesebben

Kézinyomó Textilműves

Kézinyomó Textilműves 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Chrome Style technology. 100%-os króm megjelenés.

Chrome Style technology. 100%-os króm megjelenés. Chrome Style technology. www.chromestylehungary.com info@chromestylehungary.com Kifejlesztettünk egy Védjegyoltalom alatt álló szabadalmaztatott króm megjelenésű technológiát, mely teljesen egyedülálló

Részletesebben

Képműves Fotószaküzlet fénykép méretek és árak

Képműves Fotószaküzlet fénykép méretek és árak Képműves Fotószaküzlet fénykép méretek és árak Képek mérete Aznapra Következő munkanapra fényes papírra fényes papírra darabtól Ár/db darabtól Ár/db darabtól Ár/db darabtól Ár/db darabtól Ár/db darabtól

Részletesebben

Árjegyzék. Nyomtatás. Fekete-fehér 1 oldalas Color Copy-ra (90 g-os)

Árjegyzék. Nyomtatás. Fekete-fehér 1 oldalas Color Copy-ra (90 g-os) Árjegyzék ÁRJEGYZÉK Fénymásolás A/4 Nyomtatás A/4 matt fényes SRA3 matt SRA3 fényes Fekete-fehér 1 oldalas 12,00 24,00 100 db fölött 10,00 20,00 Fekete-fehér 2 oldalas 20,00 40,00 100 db fölött 18,00 36,00

Részletesebben

Technikai festék spray

Technikai festék spray Technikai festék spray www.pintyplus.hu www.shakingcolors.hu CINK ALAPOZÓ Korróziógátló 99%-os tisztaságú cink alapozó spray Fém szerkezetek, hegesztési pontok, horganyzott elemek, vasúti szerkezetek javításhoz

Részletesebben

PNER vlies-szerszámok a PFERD-től Profi szerszám igényes felületek előállításához

PNER vlies-szerszámok a PFERD-től Profi szerszám igényes felületek előállításához PNER vlies-szerszámok a PFERD-től Profi szerszám igényes felületek előállításához ÚJ Új, bővített felületmegmunkálási program Négy speciális kivitel a durvától a finom felületmegmunkálásig Kiváló termékek

Részletesebben

Termékelônyök: Idôjárásálló Gyors száradás Szinte teljesen szagmentes. es báz

Termékelônyök: Idôjárásálló Gyors száradás Szinte teljesen szagmentes. es báz Termékelônyök: viz sú Idôjárásálló Gyors száradás zinte teljesen szagmentes es báz i Vizes bázisú termékek Falfesték kategóriában már elfogadottak, de a fára, fémre való festékeknél még szokatlanok a vízzel

Részletesebben

Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja

Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja 2011 Készítette: Csűrös Orsolya és Zsiros Ágnes festő-restaurátorok A festmény adatai: Szerző: Hincz Gyula A mű címe: Erdélyi táj Mérete:

Részletesebben

Hincz Gyula Nők népviseletben című festményének restaurálási dokumentációja

Hincz Gyula Nők népviseletben című festményének restaurálási dokumentációja Hincz Gyula Nők népviseletben című festményének restaurálási dokumentációja A festmény adatai: Szerző: Hincz Gyula A mű címe: Nők népviseletben Mérete: 148x114cm Technikája: olajfestmény Hordozója: vászon

Részletesebben

Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését

Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését Perifériák monitor Perifériáknak nevezzük a számítógép központi egységéhez kívülről csatlakozó eszközöket, melyek az adatok ki- vagy bevitelét, illetve megjelenítését szolgálják. Segít kapcsolatot teremteni

Részletesebben

33 542 04 1000 00 00 Kárpitos Kárpitos

33 542 04 1000 00 00 Kárpitos Kárpitos A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Emulzió kitörése Habzás

Emulzió kitörése Habzás A szitakészítés utolsó fázisa a kimosás, szárítás és a retusálás. Habár ezek viszonylag egyszerű folyamatok, még van néhány kulcsfontosságú tényező, amelyeknek megfelelőnek kell lenniük ahhoz, hogy jó

Részletesebben

PORTFOLIÓ SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA

PORTFOLIÓ SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA PORTFOLIÓ 2007 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA INFORMÁCIÓ A Szabadkéz Kft. alapításának gondolata 1994 elején fogalmazódott meg a tulajdonosokban, majd az elôzetes piaci elemzések alapján végül 1995 végére

Részletesebben

Technikai festék spray

Technikai festék spray TECH Technikai festék spray www.novasolspray.hu www.shakingcolors.hu CINK Fényes korrózió gátló alapozó festék spray Fém szerkezetek, hegesztési pontok, horganyzott elemek, vasúti szerkezetek javításhoz

Részletesebben

MŰVÉSZTERMÉKEK.

MŰVÉSZTERMÉKEK. MŰVÉSZTERMÉKEK www.pintyplus.hu www.shakingcolors.hu TÁBLAFESTÉK KRÉTÁHOZ Matt fekete festék spray. Krétatábla készítéséhez. Lehetővé teszi a felületen krétával való írást, majd letörlést. Magas fedőképesség

Részletesebben

Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz

Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz Tartalom: 1. Nyomda kívánalmai a grafikai tervekkel kapcsolatban. Gépi csomagolás 3. Bejövő áru minőségellenőrzés 4. Nyomdai anyag méretezési specifikációk

Részletesebben

RLD212V. Deltron D8135. Deltron UHS Gyors színtelen lakk FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS TERMÉK LEIRÁS

RLD212V. Deltron D8135. Deltron UHS Gyors színtelen lakk FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS TERMÉK LEIRÁS Deltron D8135 Deltron UHS Gyors Szintelen lakk 2007. 10. 08. TERMÉK D8135 D8217 D8456 D843 D844 D807 D8714 D812 LEIRÁS Deltron UHS Gyors színtelen lakk Deltron UHS Edző - gyors Deltron Mattító adalék -

Részletesebben

STK COLORIS SPECIÁLIS BÉLYEGZŐFESTÉKEK_ BÉLYEGZŐFESTÉKEK MINDEN FELÜLETRE

STK COLORIS SPECIÁLIS BÉLYEGZŐFESTÉKEK_ BÉLYEGZŐFESTÉKEK MINDEN FELÜLETRE STK COLORIS SPECIÁLIS BÉLYEGZŐFESTÉKEK_ BÉLYEGZŐFESTÉKEK MINDEN FELÜLETRE A Coloris speciális festékeket a németországi Stefan KUPIETZ cég gyártja, közel 800 féle típus található meg a kínálatban. Nagy

Részletesebben

Speciális festékek, oldószerek

Speciális festékek, oldószerek A teljes választék áttekintéséhez kérjen BÉLYEGZŐFESTÉK KATALÓGUST! N 110 S Normál vizes bázisú irodai bélyegzõfesték. Bélyegzőpárnák és önfestékezõ bélyegzõk blanco cserepárnáinak festékezéséhez. Jó fényálló

Részletesebben

LR LOGÓS KOLLEKCIÓ LR Partnerek részére

LR LOGÓS KOLLEKCIÓ LR Partnerek részére LR LOGÓS KOLLEKCIÓ LR Partnerek részére Kabinbőrönd Legyen szó hosszúhétvégéről, akár egy üzleti bemutatóra szánt termékekről és nyomtatványokról, a könnyű bőröndbe gond nélkül be tudsz pakolni! 2 keréken

Részletesebben

Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm.

Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. z Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/10. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján: Szakképesítés, szakképesítés elágazás, rész szakképesítés, szakképesítés

Részletesebben

Sátrak minden alkalomra

Sátrak minden alkalomra Ollós sátrak katalógus 2015 Hexagon Vízálló A sátor burkolata 100% poliészter szövet, egyik oldalán PVC bevonattal és UV védelemmel. A burkolat súlya 300 g/m 2. Teljes egészében alumínium Az ideális, mechanikailag

Részletesebben

PLEXIGLAS Satinice lemezek és rudak

PLEXIGLAS Satinice lemezek és rudak PLEXIGLAS Satinice lemezek és rudak 2015.06.04. - v1.0 1 BEVEZETŐ A PLEXIGLAS márkanevű, pmma anyagú lemezek 1933- as bemutatása óta rendkívül sokféle felhasználási területen bizonyítottak. A gyártó megszámlálhatatlan

Részletesebben

Karácsonyi készülődéshez. Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk.

Karácsonyi készülődéshez. Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk. Karácsonyi készülődéshez Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk. Festékek közül ajánlom a Pannoncolor gyár MANOKOLOR

Részletesebben

Áttörés a szolár-technológiában a Konarka-val?

Áttörés a szolár-technológiában a Konarka-val? A Konarka Power Plastic egy olyan fotovoltaikus anyag, amely képes akár a beltéri, akár a kültéri fényből elektromos egyenáramot előállítani. Az így termelt energia azonnal hasznosítható, tárolható későbbi

Részletesebben

Copyright Arcjóga Arctorna Method, Minden jog fenntartva. Koós Viktória

Copyright Arcjóga Arctorna Method, Minden jog fenntartva. Koós Viktória A Szép Arc Titka Hogyan ápold helyesen a bőröd? Első rész Miért fontos a bőrápolás? A szépségápolással kapcsolatos problémák, általában az arcbőrrel kapcsolatosak, ezért fontos néhány anatómiai ténnyel

Részletesebben

1250 Ft Ft. 595 Ft. 300ml ml. 300ml. food. safe. food. safe. food. safe. ø 8 x 10,5 cm VM 5 x 5 cm K

1250 Ft Ft. 595 Ft. 300ml ml. 300ml. food. safe. food. safe. food. safe. ø 8 x 10,5 cm VM 5 x 5 cm K OTTHON 80584 ø 8 x 10,5 cm VM 5 x 5 cm K -es bögre arany csillag dekorral, hozzá illeszkedő díszdobozban. Emblémázását vynil matricával javasoljuk. 1250 Ft 80556 ø 8,5 x 10,3 cm VM 5 x 5 cm K -es korona

Részletesebben

FALFŰTÉS/-HŰTÉS valamint MENNYEZETHŰTÉS/-FŰTÉS A SZÁRAZÉPÍTÉSZET RÉSZÉRE A ModulWand. A ModulDecke.

FALFŰTÉS/-HŰTÉS valamint MENNYEZETHŰTÉS/-FŰTÉS A SZÁRAZÉPÍTÉSZET RÉSZÉRE A ModulWand. A ModulDecke. www.variotherm.hu FALFŰTÉS/-HŰTÉS valamint MENNYEZETHŰTÉS/-FŰTÉS A SZÁRAZÉPÍTÉSZET RÉSZÉRE A ModulWand. A ModulDecke. FŰTÉS. HŰTÉS. KOMFORT. A Variotherm új értelmet ad a falaknak és a mennyezeteknek!

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/100. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/100. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Vállalkozási szerződés a DAOP-2.1.1/G-11-k-2012-0001 azonosítószámú, Hétköznapok és ünnepek az alföldi kastélyokban - A gyulai Almásy-kastély évszázadai tárgyú projekt keretében grafikai munkák kivitelezésére

Részletesebben

módszerrel kerül fel. Ezt követően az ajtó összes tartozéka, kilincs, zár, zsanérok, küszöb visszakerül a helyére, mégpedig beállítást követően.

módszerrel kerül fel. Ezt követően az ajtó összes tartozéka, kilincs, zár, zsanérok, küszöb visszakerül a helyére, mégpedig beállítást követően. Ajtók felújítása Az ajtók a mai korszerű igényeknek megfelelően nagy formai változáson mentek át. A sima lakótelepi lakások beltéri ajtóit is igényesebb külsőbe lehet öltöztetni, de a régi építésű lakások

Részletesebben

Life Print Kft. bemutatkozó anyaga

Life Print Kft. bemutatkozó anyaga Life Print Kft. bemutatkozó anyaga Kik vagyunk? A Life Print egy független, 100%-ig magyar tulajdonban lévő kreatív műhely, amely teljes körű nyomdai, reklám (offine) és dekorációs szolgáltatással rendelkezik.

Részletesebben

Ki a legjobb Magyar Nyomdász szakmai verseny

Ki a legjobb Magyar Nyomdász szakmai verseny Ki a legjobb Magyar Nyomdász szakmai verseny Nyomtatás IV. forduló 1. A Delta Matic / Delta festékezés/ Dömötör Gyula találmánya. Mi ennek a lényege? a. a festékező hengerek delta alakzatban festékezik

Részletesebben

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron

KARTONPALLET papír raklap. Az ideális raklap a legjobb áron KARTONPALLET papír raklap Az ideális raklap a legjobb áron általános termékek Erősített raklapok Szabvány méretű raklapok Keretek Raklap láb Könnyített raklapok Koncepció KARTONPALLET méretpontos, egyedi,

Részletesebben

RESTAURÁLÁSI DOKUMENTÁCIÓ. Ismeretlen festő: Okolicsányi Farkas nemesi testőrként

RESTAURÁLÁSI DOKUMENTÁCIÓ. Ismeretlen festő: Okolicsányi Farkas nemesi testőrként RESTAURÁLÁSI DOKUMENTÁCIÓ Ismeretlen festő: Okolicsányi Farkas nemesi testőrként 2014-2015 A restaurálandó tárgy Ismeretlen festő: Okolicsányi Farkas Nemesi testőrként Leltári száma: 60.171. Tulajdonos,

Részletesebben

Technikai Adatlap SC80. Termékleírás. Termékjellemzők (fizikai és applikációs)

Technikai Adatlap SC80. Termékleírás. Termékjellemzők (fizikai és applikációs) 3M Európa Hatályos 2010. májustól Controltac Grafikai Fólia (IJ180-10 180-as széria) Controltac Grafikai Fólia Comply v2 ragasztóval 180Cv2-as széria Controltac Grafikai Fólia Comply ragasztóval (IJ180C-10

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma és megnevezése 54 213 07 Nyomdaipari technikus

Részletesebben

Kézhigiéniában is profik vagyunk több, mint 150 éve a piacon!

Kézhigiéniában is profik vagyunk több, mint 150 éve a piacon! Termékkatalógus Kézhigiéniában is profik vagyunk több, mint 150 éve a piacon! Munkavégzés elõtti védõ krémek Munkavégzés elõtt vidd fel a kézbõrödre, így hatékony védelmet biztosíthatsz akár több órára

Részletesebben

Több mint 25 év tapasztalattal rendelkezünk.

Több mint 25 év tapasztalattal rendelkezünk. Határozottan úgy gondoljuk, hogy manapság az audiovizuális dömpingben nem elég ha csak egy népszerű dizájnnal rendelkezik. Egy olyan látványtervre van szüksége, ami tökéletes összhangban van az ötlettel,

Részletesebben

Méret szélesség x magasság x talp. 20x24x10 cm. 24x35x8 cm. 26x35x12 cm. 32x41x12 cm. 45x36x15 cm. Boros tasak. 10x38x8,5 cm. 250 db alatti mennyiség

Méret szélesség x magasság x talp. 20x24x10 cm. 24x35x8 cm. 26x35x12 cm. 32x41x12 cm. 45x36x15 cm. Boros tasak. 10x38x8,5 cm. 250 db alatti mennyiség Zsinórfüles kraft papírtáska Méret szélesség x magasság x talp Színe Nyomatlan táskák nettó ára 1000 db-tól 500 db-tól 1-499 db-ig 20x24x10 cm 173 Ft 188 Ft 203 Ft 24x35x8 cm 158 Ft 173 Ft 188 Ft 26x35x12

Részletesebben

RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ

RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ 1 K SZILÁN TERMINÁLT RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK Körapop 950 Marine Oldószermentes, elasztikus, nedvességtartalomra keményedő ragasztó- és tömítőanyag kültéri

Részletesebben

Megnevezés Élettartam Vastagság Felület Ragasztó Méret

Megnevezés Élettartam Vastagság Felület Ragasztó Méret Öntött nyomtatható fóliák 3D-s felületekre Prémium minőségű,öntött 3D autófólia. Sík és egyenetlen felületekre. Gépjárművek teljes becsomagolására. MPI 1005 10 (5) év 50 mikron Fényes fehér Szürke, permanens

Részletesebben

Classen Neo 2.0 és SONO vízálló laminált padló

Classen Neo 2.0 és SONO vízálló laminált padló Classen Neo 2.0 és SONO vízálló laminált padló Normál panelformátumú vízálló burkolat, nem szinkronnyomott felülettel, körbefózolva, AC5-ös kopásállósággal Cikkszám Név Panelméret Fóz m2/köteg köteg/raklap

Részletesebben

Képműves Fotószaküzlet fénykép méretek és árak

Képműves Fotószaküzlet fénykép méretek és árak Képműves Fotószaküzlet fénykép méretek és árak Aznapra * Képek mérete Fényes vagy selyemfényű fotópapírra darabtól Ár/db darabtól Ár/db darabtól Ár/db darabtól Ár/db darabtól Ár/db 9x13 cm 1 140,- 5 120,-

Részletesebben

CD és DVD gyártásához

CD és DVD gyártásához DiscPrinterKereskedelmiésSzolgáltatóKft. Székhely /számlázási cím: 1035 Budapest, Vörösvári út 39. Telephely /iroda: 1149 Budapest, Mogyoródi út 32. Tel/fax: (+36 1) 786-5368 mobil: (+36 30) 977-0454 E-mail:

Részletesebben

NYOMTATÓK. A nyomtatók fő tulajdonságai. sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés

NYOMTATÓK. A nyomtatók fő tulajdonságai. sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés NYOMTATÓK A nyomtatók fő tulajdonságai sebesség: felbontás nyomtatóvezérlő nyelv papír kezelés 2 1 A nyomtatók sebessége: A nyomtatók sebessége igen széles skálán mozog. Ennek mértékét az 1 perc alatt

Részletesebben

Loctite pillanatragasztók Ismerje meg a teljes termékcsaládot, köztük a legújabb fejlesztésű termékeinket

Loctite pillanatragasztók Ismerje meg a teljes termékcsaládot, köztük a legújabb fejlesztésű termékeinket Loctite pillanatragasztók Ismerje meg a teljes termékcsaládot, köztük a legújabb fejlesztésű termékeinket Innovációk a Loctite -nál Ragasztás pillanatragasztókkal Az elmúlt évtizedekben a Loctite termékek

Részletesebben

NYOMDATECHNIKA. Formakészítés

NYOMDATECHNIKA. Formakészítés NYOMDATECHNIKA Formakészítés Az eljárásról Cél: a nyomó és nem nyomó elemek szétválasztása Hagyományos formakészítés: Magasnyomtatás Mélynyomtatás Offszetnyomtatás Szitanyomtatás Számítógépes: CTP Magasnyomóforma

Részletesebben

BELakva. BELakva VASTAGLAZÚR

BELakva. BELakva VASTAGLAZÚR VASTAGLAZÚR Leírás: színtartó pigmenteket tartalmazó, vastagrétegû, vízzel hígítható, akrilbázisú falazúr. Alkalmazási terület: kül- és beltéren egyaránt alkalmazható. Fa felületek és szerkezetek védô-díszítô

Részletesebben

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen

Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen Bizonyítvány nyomtatása hibamentesen A korábbi gyakorlat A nyomtatásra kerülő bizonyítványokat, pontosabban a lap egy pontját megmértük, a margót ehhez igazítottuk. Hibalehetőségek: - mérés / mérő személy

Részletesebben

Nyomdaipari technikus Nyomdaipari technikus Nyomóforma-készítő Nyomdaipari technikus 2/33

Nyomdaipari technikus Nyomdaipari technikus Nyomóforma-készítő Nyomdaipari technikus 2/33 A /2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Textildíszítő készlet

Textildíszítő készlet Textildíszítő készlet Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91522AB4X4VII 2017-02 Felvasalás előtt ügyeljen a következőkre: A szegecseket olyan, lehetőség szerint sima felületekre lehet felvasalni,

Részletesebben

MENNYEZETHŰTÉS/FALHŰTÉS A ModulDecke. A ModulWand. A SystemWand. Az EasyFlexWand.

MENNYEZETHŰTÉS/FALHŰTÉS A ModulDecke. A ModulWand. A SystemWand. Az EasyFlexWand. www.variotherm.hu MENNYEZETHŰTÉS/FALHŰTÉS A ModulDecke. A ModulWand. A SystemWand. Az EasyFlexWand. FŰTÉS. HŰTÉS. KOMFORT. Biztosan ismeri azt az érzést,...... amikor az ember egy forró nyári napon belép

Részletesebben