Joel Osteen - Megvallásaim című könyvéből. Immanuel Alapítvány kiadója: az Immanuel Szószóró - Felelős kiadója Géczi Károly engedélyével

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Joel Osteen - Megvallásaim című könyvéből. Immanuel Alapítvány kiadója: az Immanuel Szószóró - Felelős kiadója Géczi Károly engedélyével"

Átírás

1 Joel Osteen - Megvallásaim című könyvéből Immanuel Alapítvány kiadója: az Immanuel Szószóró - Felelős kiadója Géczi Károly engedélyével Első nap - Kihirdetem Isten lenyűgöző áldásait az életemre. Meg fogom látni Isten jóságának kirobbanását, ahogy hirtelen, mindenre kiterjedően megnyilvánul. Meg fogom tapasztalni Isten jóindulatának mindent felülmúló nagyságát. Ez magasabb szintre emel annál, amiről valaha is álmodtam. Túláradó áldások jönnek az utamba. Ez az én Második nap - Kihirdetem, hogy megtapasztalom Isten hűségét. Nem aggodalmaskodom. Nem kételkedem. Benne bízom kitartóan, tudva, hogy Ő nem hagy cserben. Világra segítek minden ígéretet, amit Isten a szívembe ültetett, és mindazt betöltöm, amire Isten teremtett. Ez az én Harmadik nap - Kihirdetem, hogy rendelkezésemre áll a mai nap szükséges kegyelem. Telve vagyok erővel, energiával és eltökéltséggel. Semmi sem túl sok a számomra, amivel szembe kell néznem. Legyőzök minden akadályt, túlélek minden kihívást, és minden nehézségből úgy jövök ki, hogy jobb leszek, mint voltam. Ez az én Negyedik nap - Kihirdetem, hogy nem túl késő még mindazt valóra váltanom, amit Isten a szívembe helyezett. Nem mulasztottam el a lehetőségeimet. Isten jóindulatának alkalmai várnak rám a jövőben. Most készít fel engem, mert hamarosan rám árasztja különleges kegyelmét, hogy segítsen valóra váltanom azt az álmot. Ez az én időm. Ez az én pillanatom. Megragadom ma! Ez az én Ötödik nap - Kihirdetem, hogy hálás vagyok mindazért, amit Isten jelent az életemben, és amit Ő tett értem. Nem tekintem magától értetődőnek az embereket, a lehetőségeket, és azt a jóindulatot, amellyel megáldott engem. Arra nézek ami jó és nem arra, ami rossz. Hálát adok Neki azért, amik van és nem panaszkodom azért, amim nincs. Minden napot Isten ajándékának tekintek. A szívemből túlcsordul a dicséret és a hála az Ő sok jóságáért. Ez az én Hatodik nap - Kihirdetem, hogy a hit öröksége van az életemen. Kihirdetem, hogy áldásokat halmozok fel a jövendő nemzedékeknek. Életemet a kiválóság és a becsületesség jellemzi. Mivel helyes döntéseket hozok és a hit útján járok mások majd követni akarnak engem. Isten bősége veszi körül az életemet. Ez az én Hetedik nap - Kihirdetem, hogy Istennek nagyszerű terve van az életemmel. Ő irányítja lépteimet. És bár nem mindig értem hogyan, de tudom, hogy a helyzetem 5/ 1.

2 nem éri meglepetésként Istent. Minden részletet a javamra fog kimunkálni. Az Ő tökéletes időzítésében minden jóra fog fordulni. Ez az én Nyolcadik nap - Kihirdetem, hogy Istennek az életemre vonatkozó álma valóra fog válni. Sem emberek, sem csalódások, sem ellenségeskedés nem tartózhatja fel. Istennek máris kész megoldásai vannak minden problémára, amellyel valaha is szembe fogok nézni. A megfelelő emberek és a megfelelő helyzetek vannak ott a jövőmben. Betöltöm az elhívásomat. Ez az én Kilencedik nap - Kihirdetem, hogy váratlan áldásoknak nézek elébe. Az épp hogy elég szintjéről el fogok jutni oda, hogy elégnél is többel rendelkezem. Isten természetfeletti ajtókat nyit meg előttem. Beszélni fog rólam a megfelelő embereknek. Meglátom az Efézus 3:20 megvalósulását - a rendkívülien túláradó és mindent felülmúló jüindulatot és növekedést az életemben. Ez az én Tizedik nap - Kihirdetem, hogy Isten felgyorsítja életemre vonatkozó tervét, ahogy Belé vetem a bizalmamat. Gyorsabban valósítom meg álmaimat, mint ahogy ezt lehetségesnek gondoltam. Nem fog évekig tartani egy akadály legyőzése, az adósságból való kikerülés vagy a megfelelő személlyel való találkozás. Isten gyorsabban tesz meg dolgokat, mint korábban. Hamarabb ad győzelmet, mint gondolnám. Áldásai évekkel röpítenek előre. Ez az én Tizenegyedik nap - Kihirdetem az Efézus 3:20-az az életemre. Isten rendkívül túláradóan és mindent felülmúlóan fog cselekedni. Feljebb, mint kérem vagy gondolom. Mivel tisztelem Őt, áldásai szinte vadásznak rám, és bekerítenek. A megfelelő helyen leszek a megfelelő időben. Az emberek mindent megtesznek majd, hogy a kedvemben járjanak. Isten jóindulata vesz körül. Ez az én Tizenkettedik nap - Kihirdetem, hogy különleges és rendkívüli vagyok. Nem vagyok átlagos! Egyedi darab vagyok. Belőlem csak egy van. Minden dolog közül, amit alkotott, Isten rám a legbüszkébb. Az Ő mesterműve, a legdrágább kincse vagyok. Emelt fővel járok, mert tudom, hogy Magasságos Isten gyermeke vagyok, akit a maga képére alkotott. Ez az én Tizenharmadik nap - Kihirdetem, hogy Isten a növekedés új korszakát készíti elő. Nem rekedek meg, és nem ragaszkodom a régi dolgokhoz. Nyitott vagyok a változásra, mert tudom, hogy Isten valami jobbat tartogat a számomra. A lehetőségek új kapui, új kapcsolatok és a jóindulat új szintjei várnak rám a jövőmben. Ez az én Tizennegyedik nap - Kihirdetem, hogy szavaimat arra fogom használni, hogy megáldjam az embereket. A jóindulat és a győzelem szavait szólom a családomra, a barátaimra és a szeretteimre. Segítek előszólítani a nagyság magvait belőlük azzal, hogy azt mondom nekik: Büszke vagyok rád! Szeretlek! Csodálatos vagy! 5/ 2.

3 Tehetséges vagy! Gyönyörű vagy! Nagy dolgokat fogsz véghezvinni az életben! Ez az én Tizenötödik nap - Kihirdetem, hogy egészséges elmém van, amely jó gondolatokkal van tele, nem pedig a vereség gondolataival. Hit által rátermett, felkent, felkészített és megerősített vagyok. Isten Igéje irányítja gondolataimat minden nap. Egyetlen akadály sem győzhet le, mert az elmém győzelemre hangolt állapotban van. Ez az én Tizenhatodik nap - Kihirdetem, hogy gyógyítóként fogok élni. Érzékeny vagyok a körülöttem levők szükségei iránt. Felemelem az elesetteket, helyreállítom az összetörteket és bátorítom az elcsüggedteket. Tele vagyok együttérzéssel és kedvességgel. Nemcsak várok a csodára, hanem magam válok valakinek a csodájává azáltal, hogy bemutatom Isten szeretetét és kegyelmét mindenütt, ahol járok. Ez az én Tizenhetedik nap - Kihirdetem, hogy a hitemet cselekedettel is társítom. Nem leszek sem tétlen, sem közömbös. Bátor lépésekkel mutatom meg a hitemet és haladok arrafelé, amit Isten a szívemre helyezett. Hitem nem elrejtett, hanem látható lesz. Tudom, hogy amikor Isten látja a hitemet, megjelenik és ámulatba ejtő dolgokat cselekszik. Ez az én Tizennyolcadik nap - Kihirdetem, hogy az életemben áttörések közelednek - Isten jóságának váratlan robbanásai. Nem csak egy erecske Nem csak egy patakocska hanem Isten hatalmának áradata közeledik. A gyógyulás áradata. A jóindulat áradata. Az áttörés embere vagyok, és úgy döntök, hogy gondolkodásom az áttörést fogja tükrözni, jóságával, és lenyűgöző jóindulatával. Ez az én Tizenkilencedik nap - Kihirdetem, hogy a nyugalom kenete van az életemben. Isten előttem jár, és kiegyenesíti a görbe utakat. Az Ő igája gyönyörűséges és az Ő terhe könnyű. Nem kell folyamatosan küszködnöm. Ami eddig nehéznek tűnt, soha többé nem lesz az. Isten életemen nyugvó jóindulata és áldása megkönnyíti a terhet, és leveszi rólam a nyomást. Ez az én Huszadik nap - Kihirdetem, hogy nyugodt és békés vagyok. Nem engedem meg az embereknek vagy a körülményeknek, hogy kiborítsanak. Felülemelkedem minden nehézségen, mert tudom, hogy Isten megadta nekem az erőt ahhoz, hogy nyugodt maradjak. Úgy döntök, hogy boldogan élem az életem. Virulok ott, ahol el vagyok ültetve, és hagyom, hogy Isten harcolja a harcaimat. Ez az én Huszonegyedik nap - Kihirdetem, Isten természetfeletti jóindulatát az életemre. Amit a magam erejéből nem tudtam elérni, Isten végigviszi értem. Természetfeletti lehetőségek, gyógyulás, helyreállás és áttörések következnek az életemben. Egyre erősebb, egészségesebb és bölcsebb leszek. Olyan képességeket fedezek fel 5/ 3.

4 magamban, amelyek létezéséről nem tudtam, és megvalósítom Istentől kapott álmomat. Ez az én Huszonkettedik nap - Kihirdetem, hogy győztesen fogok élni. Isten képére lettem teremtve. A győztes DNS van bennem. A tisztesség koronáját viselem. Királyi vér folyik az ereimben. Fej vagyok, és sosem farok, felül vagyok és sosem alul. Céllal, szenvedéllyel és dicsőítéssel rendeltettem, hogy győzelemben éljek. Ez az én Huszonharmadik nap - Kihirdetem, hogy az emberek (fel) építője vagyok. Keresni fogom a lehetőségeket, hogy bátorítsak másokat, hogy a legjobbat hozzák ki magukból és, hogy segítsek nekik álmaik megvalósításában. A hit és a győzelem szavait szólom, megerősítem és elismerem őket, tudatom velük, hogy értékesek. Előszólítom belőlük a nagyság magvait, segítek nekik feljebb emelkedni, és mindazzá válni, amire Isten teremtette őket. Ez az én Huszonnegyedik nap - Kihirdetem, hogy csak a hit és a győzelem pozitív szavait szólom magamról, a családomról és a jövőmről. A szavaimat nem a helyzetem leírására használom. Arra fogom használni a szavaimat, hogy megváltoztassam a helyzetemet. Jóindulatot, előmenetelt, gyógyulást és helyreállást hívok elő. Nem Istennek fogok arról beszélni, hogy milyen nagyok a problémáim. A problémáimnak mondom el, hogy milyen nagy az én Istenem. Ez az én Huszonötödik nap - Kihirdetem, hogy nem csupán egy túlélő leszek. Gyarapodni fogok! Minden utamba kerülő nehézség ellenére sikerrel haladok előre. Tudom, hogy minden akadály egy úk lendület eszköze. Nem rekedek meg, nem adom fel az álmaimat. Nem feneklek meg ott, ahol most vagyok. Tudom, hogy Isten jóindulatának egyetlen érintése mindent megváltoztathat. Készen állok az áldások évére, a gyarapodás évére! Ez az én Huszonhatodik nap - Kihirdetem, hogy a hitet választom, a félelem helyett. Azon gondolkodom ami pozitív és előremutató a helyzetemmel kapcsolatban. Energiámat nem az aggódásra fordítom, hanem a hitre. A félelemnek nincs helye az életemben. Nem ragadok bele a negatív elbátortalanító gondolatokba. Elmém arra figyel, amit Isten mond rólam. Tudom, hogy az Ő terve a számomra a siker, a győzelem és a bővelkedés. Ez az én Huszonhetedik nap - Kihirdetem, hogy fel vagyok készítve minden jó cselekedetre, amelyeket Isten tervezett el számomra. A világegyetem Teremtője kent fel és tett képessé engem. Minden kötelék, minden korlát(ozás) letöretik rólam. Eljött a ragyogásom ideje. Magasabbra emelkedem, minden akadályt legyőzök, és sosem látott mmódon tapasztalom meg a győzelmet. Ez az én Huszonnyolcadik nap - Kihirdetem, hogy nagy dolgokat fogok kérni Istentől az életemre nézve. Bátor imákat mondok, nagy dolgokat várok és hiszek. Kérni fogom 5/ 4.

5 Istent, hogy valósítsa meg a szívem mélyén rejtőző álmaimat. Ha bizonyos ígéretekből nem látszik is, hogy meg fog valósulni, akkor sem bátortalanodom el, és nem adom fel. Bátran imádkozom, és azt várom, hogy Isten erősnek mutatja Magát, és tudom, hogy Neki semmi sem túl nehéz. Ez az én Huszonkilencedik nap - Kihirdetem, hogy Isten minden dolgot a javamra fordít. Van egy tökéletes terve az életemre. Lehet, hogy bizonyos dolgokat most még nem értek, de nem aggódom. Tudom, hogy még nincs meg az összes kirakós darabka. Egy nap majd összeáll a kép és minden értelmet nyer. Meg fogom látni Isten ámulatba ejtő tervét, amikor olyan helyekre visz el, amikről nem is álmodtam. Ez az én Harmincadik nap - Kihirdetem, hogy Isten előttem jár és kiegyenesíti a görbe utakat. Már felsorakoztatta a megfelelő embereket, a megfelelő lehetőségeket és a még nem létező problémák megoldásait is. Egyetlen személy, betegség vagy csalódás sem képes megállítani az Ő tervét. Amit megígért, az be fog teljesedni. Ez az én Harmincegyedik nap - Kihirdetem, hogy mindaz, ami nincs összhangban Isten látásával az életemmel kapcsolatban, annak változnia kell. Betegség, gond, nélkülözés, középszerűség nem maradandó dolgok. Csupán átmenetiek. Nem az fog mozgatni, amit látok, hanem az, amit tudok. Győztes vagyok, és soha nem áldozat. Megvalósítom mindazt, amire Isten teremtett. Ez az én 5/ 5.

Tartalom A TELEVÍZIÓSZOLGÁLTATÁS ALAPFOGALMAI A TELEVÍZIÓSZOLGÁLTATÁS MEGVALÓSÍTÁSÁRA SZOLGÁLÓ TECHNOLÓGIÁK. Előszó. Első rész.

Tartalom A TELEVÍZIÓSZOLGÁLTATÁS ALAPFOGALMAI A TELEVÍZIÓSZOLGÁLTATÁS MEGVALÓSÍTÁSÁRA SZOLGÁLÓ TECHNOLÓGIÁK. Előszó. Első rész. Tartalom Előszó Első rész A TELEVÍZIÓSZOLGÁLTATÁS ALAPFOGALMAI ELSŐ FEJEZET: Bevezetés MÁSODIK FEJEZET: A televíziózás története HARMADIK FEJEZET: A televíziószolgáltatás alapfogalmai A képátvitel technikai

Részletesebben

Az első gyakorlatban tárgyakat tanulsz meg, valamint megtanulsz válaszolni a Mi ez? Mi az? kérdésekre. Megtanulod a számokat 1-16-ig.

Az első gyakorlatban tárgyakat tanulsz meg, valamint megtanulsz válaszolni a Mi ez? Mi az? kérdésekre. Megtanulod a számokat 1-16-ig. Tartalom p1 Drill01 Az első gyakorlatban tárgyakat tanulsz meg, valamint megtanulsz válaszolni a Mi ez? Mi az? kérdésekre. Megtanulod a számokat 1-16-ig. Drill02 A második gyakorlatban további tárgyakat

Részletesebben

CSAK RÁNÉZÉSRE EGYSZERŰ

CSAK RÁNÉZÉSRE EGYSZERŰ CSAK RÁNÉZÉSRE EGYSZERŰ Lecke (Kezdő 2. / 3.) HÓNAPOK, SORSZÁMNEVEK, DÁTUMOK, ÉVSZAKOK, NAPOK Jobban tesszük, ha nagy figyelmet szentelünk ennek a témakörnek, mert sokszor fejezzük ki az időt, és ha ez

Részletesebben

Bevezető 12 Előszó 26 Értesítés 31 A szerző előszava 35

Bevezető 12 Előszó 26 Értesítés 31 A szerző előszava 35 Tartalom Bevezető 12 Előszó 26 Értesítés 31 A szerző előszava 35 Első könyv: A háború természetéről 37 Mi a háború? 39 Cél és eszköz a háborúban 57 A háborús géniusz 71 A veszélyről a háborúban 89 A testi

Részletesebben

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM

AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM AZ ELME RÉTEGEI DIAGRAM "Vágyad éppúgy helyreállítja az igazságot, ahogy az igazság elvesztése is egy vágyadnak volt köszönhető. A csodák tanítása, Törzsszöveg, 20. VIII. 1.2. A. Amikor arra gondolok:

Részletesebben

Második lecke. leszáll (ön)

Második lecke. leszáll (ön) Második lecke Barátság Bocsánat, leszáll? Nem, még maradok. Ön leszáll? Igen. De nem sürgős. Lassan halad ez a busz. Lassan. Itt mindig lassan halad. Itt mindig dugó van. Négy óra. Mindenki siet haza.

Részletesebben

HELTAI GÁSPÁR SZÁZ FABULA

HELTAI GÁSPÁR SZÁZ FABULA HELTAI GÁSPÁR SZÁZ FABULA EURÓPA K Ö N Y V K I A D Ó BUDAPEST 1987 Heltai Gáspár minden jámbor olvasóknak kéván Istentől mind lelki s mind testi jókat/5 A BÖLCS E Z Ó P U S N A K FABULÁI ÉS BÖLCS O K T

Részletesebben

Második lecke. leszáll (ön)

Második lecke. leszáll (ön) Második lecke Barátság Bocsánat, leszáll? Nem, még maradok. Ön leszáll? Igen. De nem sürgős. Lassan halad ez a busz. Lassan. Itt mindig lassan halad. Itt mindig dugó van. Négy óra. Mindenki siet haza.

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

Kölcsönös megértés a szervezetekben

Kölcsönös megértés a szervezetekben Bevezetés Kölcsönös megértés a szervezetekben Az üzleti kommunikációról szóló könyvek nagyobb része az eredményes kommunikáció olyan modelljével dolgozik, amelyben az eredmény a közlés eredményét jelenti,

Részletesebben

Hungarian language-magyar nyelv. 4. lecke

Hungarian language-magyar nyelv. 4. lecke 4. lecke Hány éves vagy?/ Mennyi idős vagy? How old are you? 1 36 éves vagyok. (Harminchat éves vagyok.) I am 36 years old. Sorszámnevek/Ordinal numbers (dik/-adik/ adik/-odik/ odik/-edik/ edik/-ödik suffix)

Részletesebben

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERETETE Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

ÉTA ORSZÁGOS SZÖVETSÉG

ÉTA ORSZÁGOS SZÖVETSÉG A fogyatékkal élő emberek társadalmi hasznosságának erősítésére, foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére, elfogadásuk integrálására (a program a 2013-ban módosított változata) A programot készítette:

Részletesebben

Hogyan kaphatjuk meg a Szentlélek ajándékát? Munkafüzet

Hogyan kaphatjuk meg a Szentlélek ajándékát? Munkafüzet Mark A. Finley Tíz nap a felházban Hogyan kaphatjuk meg a Szentlélek ajándékát? Munkafüzet ADVENT KIADÓ Budapest, 2011 www.adventkiado.hu Tartalom Elsõ nap Buzgó könyörgés...........................................

Részletesebben

Első lecke. A postás és az öregasszony. Az órás és a színész. Két fiú

Első lecke. A postás és az öregasszony. Az órás és a színész. Két fiú Első lecke A postás és az öregasszony - Csókolom, Rózsika néni! - Jó napot, Tibikém! Csak nem pénz? - Sajnos, nem. Egy levél meg egy távirat. - Ajjaj, csak nem rossz hír? - Nem, dísztávirat. - Köszönöm,

Részletesebben

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Pasarét, 2013. október 24. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza A LÉLEK KARDJA Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Imádkozzunk! Hálaadással

Részletesebben

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8).

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Nagy öröm Lectio: ApCsel 8,1-25. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Fülöp Samáriában hirdette a Messiást. Jézusról tett bizonyságot, a Szabadítóról. Az ember mindig kapcsolatban kellene,

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2011. november 24-ei rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2011. november 24-ei rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2011. november 24-ei rendkívüli üléséről 886/2011.(XI.24.) Ökt. h. A képviselő-testület egyetért azzal, hogy 24. pontban megtárgyalásra kerüljön a Javaslat Karitász

Részletesebben

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért Bevezetés Imádság az idei karácsony teljességéért Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.... Mi pedig

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

Keresztút Avilai Szent Terézzel

Keresztút Avilai Szent Terézzel Keresztút Avilai Szent Terézzel Teréz gyermekkora óta elmélkedik Jézus szenvedéséről. Évek hosszú sora óta szokásom volt, hogy majdnem minden este lefekvéskor, midőn elalvás előtt még utoljára Istennek

Részletesebben

HÁZASSÁG ÉS VÁLÁS. Pasarét, 2014. február 09. (vasárnap) Szepesy László

HÁZASSÁG ÉS VÁLÁS. Pasarét, 2014. február 09. (vasárnap) Szepesy László Pasarét, 2014. február 09. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László HÁZASSÁG ÉS VÁLÁS Alapige: Malakiás 2,13-16 És ezt is cselekszitek: betöltitek az Úr oltárát könnyhullatással, sírással

Részletesebben

"Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?"

Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak? "Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?" 1 Krón 29,5 Gyógyulásunk és megerősödésünk akkor történik, amikor fenntartás nélkül átadjuk magunkat Jézusnak. Minél jobban megnyílunk, és engedjük, hogy

Részletesebben

Bérmálási vizsgakérdések

Bérmálási vizsgakérdések 1 Bérmálási vizsgakérdések 1. Miért bérmálkozol? Hogy a Szentlélek ajándékát elnyerjem. 2. Mire képesít a Szentlélek a bérmálkozásban? Hogy felnőtt keresztény legyek, vagyis saját akaratomból Jézus tanítványa

Részletesebben

Hab-Nap-Tár. Angler Nóra színezhető rajzaival

Hab-Nap-Tár. Angler Nóra színezhető rajzaival Hab-Nap-Tár 2017 Angler Nóra színezhető rajzaival illusztráció: Angler Nóra tervező: Vásárhelyi Réka szerkesztők:szabó István Vásárhelyi Réka www.habfurdo.com 2017 Minden jog fenntartva! Január H K Sze

Részletesebben

MEGELÉGEDETTSÉG. Drágakövek Abdu l-bahá szavaiból

MEGELÉGEDETTSÉG. Drágakövek Abdu l-bahá szavaiból MEGELÉGEDETTSÉG Drágakövek Abdu l-bahá szavaiból Fordította: Kerekes Mariann Lektorálta: Mannó Judit A fordítás alapja: CONTENTMENT Bahá í Publishing Trust; London, 1996 Magyarországi Bahá í Közösség Országos

Részletesebben

ÉL ÉS VILÁGÍT. SZENTJÁNOSBOGÁR KLUB Óbuda. Szentháromság Plébánia

ÉL ÉS VILÁGÍT. SZENTJÁNOSBOGÁR KLUB Óbuda. Szentháromság Plébánia ÉL ÉS VILÁGÍT SZENTJÁNOSBOGÁR KLUB Óbuda Szentháromság Plébánia Tartalomjegyzék Betemetett a nagy hó erdőt, mezőt, rétet... 3 Fehér Karácsony, hóban mosdasz,... 4 Hány lába van a madárnak, számold meg

Részletesebben

Az emberi élet értelme

Az emberi élet értelme Az emberi élet értelme Valószínü már mindegyikünk egyszer elgondolkozott azon, hogy miért élünk ezen a világon, s mi az életünk értelme. Röviden, hat ponton keresztül szeretnénk Isten tervét életünkre

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! NAGYPÉNTEK 3. PÉTER MEGTAGADJA JÉZUST (Mk 14,26-31; 14,66-72) Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1.

ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! NAGYPÉNTEK 3. PÉTER MEGTAGADJA JÉZUST (Mk 14,26-31; 14,66-72) Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! NAGYPÉNTEK 3. PÉTER MEGTAGADJA JÉZUST (Mk 14,26-31; 14,66-72) Gyülekezeti óraszám: 1. Egyházi iskolák óraszáma: 1. TEOLÓGIAI ALAPVETÉS (Felhasznált irodalom: Keresztyén Bibliai Lexikon,

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet Potova Lodzsong gyakorlatok 2 5 Küldés szeretet Amikor a meditációt végezzük, üljünk nyugodtan és lélegezzünk nyugodtan. Minden kilégzés alatt gondoljuk a következőt: A kilégzésünk olyan energia, amely

Részletesebben

Miért hiszünk? Hitvédelmi sorozat 2/b rész. Az Igazság valós természete

Miért hiszünk? Hitvédelmi sorozat 2/b rész. Az Igazság valós természete Miért hiszünk? Hitvédelmi sorozat 2/b rész Az Igazság valós természete VALÓSÁG A valóság az, ami VAN. Csak egy valóság létezik! Nem függ a mi elképzeléseinktől A valóság az objektív, tényszerű létezés

Részletesebben

SCHUMANN CHAMISSO. Frauenliebe und Leben. Asszonyszerelem, asszonysors

SCHUMANN CHAMISSO. Frauenliebe und Leben. Asszonyszerelem, asszonysors SCHUMANN CHAMISSO Frauenliebe und Leben Op. 42 Asszonyszerelem, asszonysors Frauenliebe und leben Asszonyszerelem, asszonysors Op.42 1. Mióta láttam őt, vaknak hiszem magam, Bárhová is nézek, csak őt látom;

Részletesebben

Szent Keresztút (Prohászka Ottokár Püspök) Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében! Ámen. Bevezetés A földön járó Úr Jézus szelleme az áldozat szelleme volt. Szemei előtt lebegett küldetése, érezte a nagy

Részletesebben

Amikor az Úr megnyitja szemünket

Amikor az Úr megnyitja szemünket Lectio: 2 Kir 6,8-19 Textus: 2 Kir 6,16-17.20-23 Amikor az Úr megnyitja szemünket Kedves Testvéreim! Az ellenség, a szír sereg már Dótánban van, vagyis benyomult az ország belsejébe. A mi életünkben is

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Tartalomjegyzék Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Bevezetés 59 Ruth Prince előszava 63 Az Úrnak félelme 65 Megigazulás és szentség 71 Erő, egészség 85 Vezetés,

Részletesebben

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő.

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő. Minden áldás am F Soha nem volt még ilyen áldott éj, am mely a világra így hatna. am F Nem is lesz most már, hiszen nincs senki más, am F am ki önmagát így adná, s a sötétséget eloszlatná. Jött, mint kisgyermek,

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

2. évfolyam 120. szám 2010. október 16.

2. évfolyam 120. szám 2010. október 16. DÁVID HŐSEI GYÜLEKEZET www.davidhosei.hu istentisztelet: 2. évfolyam 120. szám 2010. október 16. ÉLŐFOLYÓIRAT A D Á V I D H Ő S E I G Y Ü L E K E Z E T H E T I H Í R L E V E L E És lesz, valahová ez a

Részletesebben

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19.

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19. 1 Egy pokoli házasság (Rm 7:1-6) Suhai György Balatonszárszó, 2014.03.19. Mindannyian egy tökéletes társra vágyunk! Na de úgy valaha is igazán belegondoltunk már abba, hogy milyen lehet egy tökéletes társsal

Részletesebben

A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT

A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT Pasarét, 2013. február 17. (vasárnap este) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT Alapige: Máté 13,45-46 Hasonlatos a mennyeknek országa a kereskedőhöz, aki igaz

Részletesebben

Berecz János. KÁDÁR élt. az velünk van!

Berecz János. KÁDÁR élt. az velünk van! Berecz János KÁDÁR élt az velünk van! 1 2 Berecz János KÁDÁR élt az velünk van! Második rész Munkatársa voltam DUNA INTERNATIONAL 3 A könyv megjelenését támogatták: Blikk Index.hu Darshan Udvar Étterem

Részletesebben

Amikor Isten megteremtett mindent

Amikor Isten megteremtett mindent A Biblia gyermekeknek bemutatja Amikor Isten megteremtett mindent Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : Bob Davies és Tammy S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

Fedezd fel Isten tervét: Békesség és élet

Fedezd fel Isten tervét: Békesség és élet Fedezd fel Isten tervét: Békesség és élet Istennek az a szándéka, hogy boldog életünk legyen itt és most. Miért nem ismeri a legtöbb ember ezt az igazi életet? Isten szereti az embereket, és szeret téged.

Részletesebben

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié

Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS. A szeretet mindenkié Ogonovszky Veronika GYERMEK, ÁLDÁS A szeretet mindenkié Előszó Szavakkal lefesteni a láthatatlant, megformálni az érinthetetlent A szó fogyatékos eszköz. Ahogy az öt emberi érzékszerv is. Kétséges, hogy

Részletesebben

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni!

2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! 2012. 09.05. Prédikáció Szeretnék jól dönteni! Annak ellenére, hogy bár Jézus tanítását törekszünk megérteni, befogadni, mégis azt éljük meg, hogy bizonyos esetekben nem tudtunk, vagy nem tudunk jól dönteni.

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk (Jn. 4,24) Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk (Jn. 4,24) www.eletalelekben.ro

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Józsua vezér lesz lesz

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Józsua vezér lesz lesz A Biblia gyermekeknek bemutatja Józsua vezér lesz lesz Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE 6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE gyülekezeti (vasárnap délelőtti) istentiszteleten felépítés BEVEZETÉS (BEJELENTÉS, IMÁDSÁG) RÖVID IGEHIRDETÉS HÁZASTÁRSAK MEGÁLDÁSA 67 A házasság megáldásának emlékünnepe

Részletesebben

MEGBÉKÉLÉS EGÉSZSÉG REMÉNYSÉG A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ CIGÁNYOK KÖZÖTTI SZOLGÁLATÁNAK KONCEPCIÓJA

MEGBÉKÉLÉS EGÉSZSÉG REMÉNYSÉG A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ CIGÁNYOK KÖZÖTTI SZOLGÁLATÁNAK KONCEPCIÓJA MEGBÉKÉLÉS EGÉSZSÉG REMÉNYSÉG A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ CIGÁNYOK KÖZÖTTI SZOLGÁLATÁNAK KONCEPCIÓJA I. Küldetés Misszió A Magyarországi Református Egyház küldetése, hogy a Szentlélek által Isten

Részletesebben

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk A helyreállítás lelki ajándékai Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk 0. Áttekintés Vezetés és szervezés ; Lelkek megkülönböztetése Démonok kiűzése Gyógyítás Hit 1. A vezetés / szervezés ajándéka

Részletesebben

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely

Az én párom. Az én Párom. Albert-Bernáth Annamária. 1 Copyright Theta Műhely Az én Párom Albert-Bernáth Annamária 1 Copyright Theta Műhely Spirituálisan fejlett, fejlődni képes, és fejlődni akaró Férfi/Nő. Számomra hiteles a spirituális tudása, az Én tudásom is Neki, ezért kölcsönösen

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

Józsua vezér lesz lesz

Józsua vezér lesz lesz A Biblia gyermekeknek bemutatja Józsua vezér lesz lesz Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2012. március 7-ei rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2012. március 7-ei rendkívüli nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2012. március 7-ei rendkívüli nyílt üléséről 121/2012.(III.7.) Ökt. h. A képviselő-testület az elhangzott módosító javaslatok szerint 2012. március 7-ei rendkívüli

Részletesebben

2014 böjt Hálaadás 1. oldal. a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt

2014 böjt Hálaadás 1. oldal. a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt 2014 böjt Hálaadás 1. oldal H á l a a d á s a Pozsonyi Úti Református Egyházközség időszakos lapja 2014 böjt Mikor pedig böjtöltök. ne legyen komor a nézésetek, mint a képmutatóké, akik eltorzítják arcukat,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2011. március 17-ei nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2011. március 17-ei nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT képviselő-testület 2011. március 17-ei nyílt üléséről 154/2011.(III.17.) Ökt. h. A képviselő-testület egyetért Lázár Tamás képviselő javaslatával és önálló képviselői indítványát a

Részletesebben

Azért, mert életben vagy, nem jelenti azt, hogy ÉLSZ!

Azért, mert életben vagy, nem jelenti azt, hogy ÉLSZ! Azért, mert életben vagy, nem jelenti azt, hogy ÉLSZ! Hegedüs Erika coach, életvezetési tréner 2013. szeptember 28. CoachOK Szakmai Szövetség Mindannyiunk életében jönnek olyan események, amikor szembesülnünk

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Mester-ség. Jézus, Buddha, Krisna, a Zen mesterek, a mostani tanítók például Tolle mind ugyanazt mondták és mondják.

Mester-ség. Jézus, Buddha, Krisna, a Zen mesterek, a mostani tanítók például Tolle mind ugyanazt mondták és mondják. ÉN-MI Mester-ség Kincs Meg világosodás Mire érdemes figyelni? Változtatás elfogadás Mit jelent embernek lenni? Kinek Hány a viszonya? világ közepe van? Jézus és mi Nézőpont Átalakuló váltás kérdés Együttérzés

Részletesebben

RENDKÍVÜL FONTOS Nem is szoktunk gondolni arra, hogy ez komoly mulasztás, azaz bűn

RENDKÍVÜL FONTOS Nem is szoktunk gondolni arra, hogy ez komoly mulasztás, azaz bűn Mindennél fontosabb Istenre hallgatni! => Napi szentírásolvasás! - Miért? - Isten szava megvilágítja szívünket, lelkünket. o Isten szava => Szentírás. o RENDKÍVÜL FONTOS! Nem véletlenül támadja a gonosz.

Részletesebben

Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen

Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen és minden egyes kifújásnál képzeld azt, hogy elengeded

Részletesebben

Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára. Célok. A képzés moduljai. Első modul. Önbecslés, önbizalom fejlesztése

Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára. Célok. A képzés moduljai. Első modul. Önbecslés, önbizalom fejlesztése Önmenedzselés Képzés megváltozott munkaképességű személyek számára Célok Segíteni a megváltozott munkaképességű személyeket abban, hogy hatékonyan kezeljék a munkahelyi stresszt, változásokat, negatív

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

Levelező Klub FELFEDEZŐK 1. 1. LECKE

Levelező Klub FELFEDEZŐK 1. 1. LECKE Levelező Klub FELFEDEZŐK 1. 1. LECKE 1. rész Kedves Barátunk! Gondolkoztál már azon, milyen lehet Isten? Isten annyira hatalmas, annyira csodálatos, hogy soha nem tudhatunk meg mindent róla. Isten azonban

Részletesebben

www.lovegodgreatly.com

www.lovegodgreatly.com Copyright 2014 by Angela Perritt & Amanda Buhler kizárólag A Szeresd Nagyon Istent csoport felhasználására! A Szeresd Nagyon Istent anyagai ingyenesek gyülekezeti és személyes használatara, amennyiben

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13

Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Gazdagrét. Prédikáció 2013.10.13 Számomra mindig jelzés értékű az, ha valamilyen formában megrezdül a lelkem, megérinti valami. Ilyenkor az jut az eszembe, hogy ott még feladatom, tanulni valóm van. Üzenni

Részletesebben

Web: www.judaoroszlanja.gportal.hu Email: info.judaoroszlanja@gmail.com Tel: 06-30 / 385 6381 Tel: 06-30 / 828 5546

Web: www.judaoroszlanja.gportal.hu Email: info.judaoroszlanja@gmail.com Tel: 06-30 / 385 6381 Tel: 06-30 / 828 5546 Salamon Tornáca Misszió Web: www.judaoroszlanja.gportal.hu Email: info.judaoroszlanja@gmail.com Tel: 06-30 / 385 6381 Tel: 06-30 / 828 5546 Ahasvérus király uralkodásának hetedik évében bevezették Esztert

Részletesebben

Budapest-Fasori Református Egyházközség Ifjúsági csoportok A Fasori Ifjúság Hónapja 2015. október

Budapest-Fasori Református Egyházközség Ifjúsági csoportok A Fasori Ifjúság Hónapja 2015. október Budapest-Fasori Református Egyházközség Ifjúsági csoportok A Fasori Ifjúság Hónapja 2015. október Gyülekezetünkben három ifjúsági csoport működik: Kisifi (14 18 éves korig) Nagyifi (18 25 éves korig) Fiatal

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A földműves és a mag

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A földműves és a mag A Biblia gyermekeknek bemutatja A földműves és a mag Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Olvasd

Részletesebben

Bizonyára, ha még embereknek igyekeznék tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék!

Bizonyára, ha még embereknek igyekeznék tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék! 2014. december 31. Mandabokor Óévi Istentisztelet 1 Kérve kérlek az Isten és a Krisztus Jézus színe előtt, aki ítélni fog élőket és holtakat; az ő eljövetelére és országára kérlek: 2 hirdesd az igét, állj

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009, No. 23. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009, No. 23 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club huszonharmadik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan

Részletesebben

Jézus órája János evangéliumában

Jézus órája János evangéliumában MICHAEL FIGURA Jézus órája János evangéliumában 1. A HELY- ÉS IDÔMEGHATÁROZÁS FONTOSSÁGA JÁNOS EVANGÉLIUMÁBAN A kánai menyegzôrôl szóló perikópában (2,1 11), amely a világosság olvasójának második titka,

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Egyensúly holisztikus nézőpontból

Egyensúly holisztikus nézőpontból Egyensúly holisztikus nézőpontból Bokorünnep 2017. február 25. Összeállította: Faragóné Bircsák Márta Bevezető kisfilm linkje: https://www.youtube.com/watch?v=jsdgaqo4ssk&feature=youtu.be Témák 1. Az egyensúly

Részletesebben

2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve

2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve Csapat/iskola: 2009. évi SDG Bibliaismereti verseny: Jelenések könyve Tudnivalók A teszt 130 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül mindig egy és csak egy helyes

Részletesebben

AZ ÚJSZÖVETSÉGI ÜDVÖSSÉG Ap Csel 2,38.

AZ ÚJSZÖVETSÉGI ÜDVÖSSÉG Ap Csel 2,38. AZ ÚJSZÖVETSÉGI ÜDVÖSSÉG Ap Csel 2,38. (New Testament Salvation) Az üdvösség témája mindenkiben érdeklodést kell, hogy keltsen, különösen hívo keresztényekben és azokban, akik szeretik az Urat. Számtalan

Részletesebben

Gál-Győri Márta. Teremtés

Gál-Győri Márta. Teremtés Teremtés Legyen világosság! Így kezdődött minden, Mikor a világot megalkotta Isten. Nappal és éjszaka, fényesség és sötét: Legelső nap ezeket választotta szét. Második nap fenti-lenti vizek kettéváltak,

Részletesebben

Mindenkit Szeressetek

Mindenkit Szeressetek Gondolatok Mindenkit Szeressetek Életem napjaiban Szivem sarkaiban Egyszerű szeretettel Gondolok mindenkire. A szél fújásával Szabadon száguldok. Szivem dobogásával Ajkam suttogásával Szeretettel kérlek

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben