Vállalati információk összefoglalása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Vállalati információk összefoglalása"

Átírás

1 Vállalati információk összefoglalása No. Cég név Termékek Cég profil Együttműködési szándék 1 宁波亿皇国际贸易有限公司 Yihuang Trading Co., A cég export-import tevékenységgel foglalkozik. Elsősorban külföldi, magas színvonalú árucikkeket hozza be a kínai piacra. A cég fő termékei négy kategóriába sorolhatók: anyák és csecsemők számára készült termékek, például tejpor, pelenka, biztonsági ülések, bőrápolási és sminktermékek valamint egészségügyi termékek is. A cég egy átfogó külkereskedelmi vállalkozás, független import és export jogokkal, amelyet a Városi Külkereskedelmi és Gazdasági Együttműködési Hivatal hagyott jóvá m2-es raktárral rendelkezik, folyamatosan fejleszti e-kereskedelmi profilját is. Egészségügyi termékek, kozmetikai termékek, állateledel, anyák és csecsemők számára készült termékek beszerzése Közép-Kelet-Európából. 2 宁波凯越国际贸易有限公司 MARKET UNION CO., LTD Mindenféle áruk és technológiák importja-exportja. A 2004 januárjában alapított Market Union Csoport egy integrált vállalati csoport, amely általános tevékenysége az áruk importja és exportja. A csoport és leányvállalatainak jegyzett tőkéje meghaladja a 200 millió RMB-t, a vállalat több mint húsz kereskedelmi leányvállalattal rendelkezik. Kína 500 legnagyobb külkereskedelmi vállalatának egyikeként jelölték. Jellegzetes, helyi termékek importja; üzleti együttműködés a napi szükségletű termékek beszerzéséhez a nyugati kiskereskedők számára Kínába.

2 3 宁波玛珈璐进出口有限公司 Majialu Import & Export Co., Bor, élelmiszer és a napi szükségletű termékek behozatala Magyarországról. A céget a Szabadkereskedelmi Zóna keretein belül regisztrálták és alapították 2016-ban. Fő profiljuk a bor, élelmiszer behozatala Magyarországról. Jelenleg számos franchise és nagykereskedő partnerrel rendelkeznek az országban. A vállalat fontosnak tartja a nemzeti Egy Övezet egy Út politikáját, és határozottan támogatja az üzleti és kulturális csereprogramokat Magyarországgal. A kezdeményezzésel összefüggésében a cég a közép- és kelet-európai országok -ban történő átfogó együttműködési platformjának megteremtését szorgalmazza valamint a közép- és kelet-európai élelmiszerek és napi szükségletű terméket beszerzését és importját kívánja növelni. Együttműködés mezőgazdasági területen, kutatás-fejlesztésben és idegenforgalmi területen is.

3 4 宁波世贸通国际贸易有限公司 Shimaotong Co., Ltd A cég külkereskedelmi vállalatok számára átfogó import- és export területen nyújt segítséget beleértve többek között olyan szolgáltatásokat, mint a dokumentumok kezelését, logisztikát, a raktározást, a vámkezelést, biztosításokat. A Shimaotong az első import és export tevékenységet szolgáltató vállalkozás ban,. Kínában a vezető átfogó külkereskedelmi szolgáltatási platformok közé tartoznak. A cég összefogja a külünböző szolgáltatásokat és egy lépésben nyújt segítséget. Több kínai hivatal engedélye által működnek. A Shimaotong stratégiai partnere olyan kínai cégnek, mint, amilyen a HNA Group, a Tianjin Port Group és a China Design Group Co., A platform 2012-es megalakulása óta több mint regisztrált felhasználóval rendelkezik. 1. Segítségnyújtás a közép- és keleteurópai országok szállítóinak a kínai piackutatás elvégzéséhez és szakpolitikai tanácsadás a kínai piacra jutás terén. 2. Import szolgáltatás egy lépésben beleértve a pénzügyeket, a logisztikát, a vámkezelést, a raktározást. 3. Az erőforrások, termékek és a kapcsolódó információk integrálása a közép- és kelet-európai országokból, valamint rendszeres találkozók szervezése a közép-kelet-európai termékek erőforrásairól; 5. Széleskörű logisztikai szolgáltatások biztosítása, mint például a különleges áruk előkészítése, szállítása a közép-keleteurópai országokból Kínába. 宁波联邦昌运国际贸易有限公司 5 Lianbangcha ngyun Trade Co., A cég elsősorban fagyasztott húskészítmények és friss termékekez importálja és exportjálja A fagyasztott sertéshús és a fagyasztott marhahús a fő termékek. Fagyasztott húskészítmények importja és exportja.

4 6 宁波保税区涌优贸易有限公司 Free Trade Zone Yoyou Trading Co., Marhahús, tejtermékek, élelmiszerek. A cég a leányvállalata Dairy Groupnak. A vállalat határokon átnyúló import tevékenységet folytat 2013 óta, és korszerű vállalattá fejlődött, amely foglalkozik logisztikával, vámkezeléssel és ellenőrzéssel is. A 2017-es évben az import tevékenységet tekintve városában a cég a három legjobb között volt. Helyi jellegzetes tejtermékek, élelmiszerek (marhahús és tenger gyümölcsei), vörösbor, kozmetikumok, bőrápolási termékek. 7 宁波衡飞医药技术有限公司 ( NINGBO HIGHPHARM MEDCHEM CO.,LTD.) A cég kémiai és API termékekre szakosodott valamint ezekhez kapcsolódó K + F, gyártási, értékesítési szolgáltatásokra. Ezzel egyidejűleg a hazai és a nemzetközi gyógyszeripari vállalkozások számára rendelt kutatási és fejlesztési tevékenyégeket lát el, amelyek testreszabottak de olyan szolgáltatásokat is biztoítanak, mint amilyen a kábítószerkezelési nyilatkozat intézése vagy gyártástechnológiai fejlesztés. Innovatív biogyógyszerészeti vállalatként műküdnek, független K + F tevékenységgel, magas szintű, független értékesítési csoporttal. A cég kutatási és fejlesztési központja 300 négyzetméteren ban található, szorok együttműködési kapcsolatban áll híres kémiai és gyógyszeripari intézményekkel Kínában. A vállalat termelési központja Baiyinban, Gansu-ban található, ahol a különböző típusú reakciókat, kísérleteket végzik. Orvosi API értékesítői ügynököket keresnek a külföldi piacra; az ügynököknek feladata az API és más egészségügyi termék importja lenne Kínába.

5 8 宁波保税区洋洋海购进出口贸易有限公司 Free Trade Zone Yangyang Haigou Import & Export Trading Co., Ltd Alkoholos italok, élelmiszerek, egészségügyi termékek, kozmetikumok, tisztítószerek, háztartási árucikkek, anyaés csecsemőtermékek kereskedelme, nagykereskedelme és importja. A Yangyang Haigou nem csak a határokon átnyúló e-kereskedelemi vállalat, hanem egy nemzetközi kereskedelmet, ellátási láncot integráló cég és egylépéses átfogó szolgáltatási platform is. Elkötelezett a divatos, egészséges, kényelmes és magas színvonalú, hosszú élettartamú termékek iránt, annak érdekében, hogy a fogyasztók igényeit maximimálisan kielégítse. Szlogenjük, hogy élj jobban alacsonyabb költésgekkel. Teljes mértékben ellent mondanak a hamis termékeknek, cask minőségi termékekkel foglalkoznak. A big data előnyeit kihasználva egy többcsatornás háromdimenziós marketingmodellt hozott létre a széleskorű értékesítés érdekében. Anyák és csecsemő számára készült termékek, tisztítószerek, szépségápolási termékek, egészségügyi termékek.

6 9 宁波侨越贸易有限公司 Qiaoyue Trade Co., A közép- és kelet-európai országok borai, ételei. A Qiaoyue Kereskedelmi Co., székhelye Szabadkereskedelmi Zónában található és 2016-ban regisztrálták. Főként a közép- és kelet-európai országokból bort, ételeket és napi szükségletű termékeket importál. Jelenleg számos franchise és nagykereskedővel rendelkezik Henan szabadkereskedelmi övezetében. A vállalat támogatja a nemzeti Egy Övezet és Út fejlesztési politikáját, finom árukat hoz a hazai fogyasztóknak Közép- és Kelet-Európából. Élelmiszerek és napi szükségletű termékek beszerzése és behozatala 10 宁波富立物流 有 限 公 司 Fuli Logistics Co., A vállalat tevékenyégeihez tartozik: vámnyilatkozatok kezelése, vámkezelés és szállítási szolgáltatások; áruk átvétele, csomagoláa és elszállítása a vámraktárban; logisztikai szolgáltatás, beleértve az egyablakos raktározási rendszert is. A céget 2013 novemberében alapították egy professzionális határokon átnyúló logisztikával is foglalkozó platformként, amelynek anyavállalata a Free Trade Zone by Fubang (Holdings), ami Kína 500 legnagyobb vállalkozásához tartozik. Jelenleg 50 ezer négyzetméteres határokon átnyúló raktárral rendelkeznek és négy professzionális, teljesen automatizált gyártósoron dolgoznak. Több mint 15 millió csomagot kezelnek évente szeptemberében a vállalat megszerezte a CN CP raktár minősítését. Hosszútávú és szoros stratégiai együttműködést folytatunk más nagyvállalatokkal, azért hogy erős technikai háttértámogatási szolgáltatást nyújtsanak, valamint magas színvonalú és hatékony tárolási szolgáltatást nyújtsanak a nagyméretű e-kereskedelmi vállalkozásoknak. Import logisztikai szollgáltatások

7 宁波诺玮国际 11 贸易有限公司 Nuowei Trading Co., Ltd Élelmiszer (bor, sör, gyümölcsbor, gyümölcslé, palackozot víz, szódavíz, friss tej, tejtermékek, rizs és szója termékek), bébi termékek A cég alapítása augusztusában történt. Az üzleti tevékenységük kiterjed az élelmiszerek, kozmetikumok behozatalára és exportjára. A bemutatótermük a Nemzetközi Kongresszusi és Kiállítási Központban található, amelynek területe 200 négyzetméter. Főleg vörösbort importálnak, eredeti csomagolással Spanyolországból és Franciaországból Kiváló minőségű kézműves termékek (kristály, olajfestmény, borostyán és kerámia), alkoholos és alkoholmentes italok (sör, csúcsminőségű vörösbor, ásványvíz, gyümölcslé), élelmiszer (bab termék, méz, rizs és étolaj) 12 宁波卷福国际贸易有限公司 Juanfu Trade Co., Borok nagykereskedelme és kiskereskedelme A Juanfu Nemzetközi Kereskedelmi Zrt. egy kereskedelmi vállalat, amely eredeti francia borok behozatalát végzi, és elsősorban a franciaországi háztartásokban népszerű borok bemutatására összpontosít. Fa (tölgy), vörösbor, édes, száraz fehér bor 13 宁波芮芯母婴科技有限公司 Lecoco Baby Product Co.,Ltd Az olasz gyermek márkát, a Lecocot vásárolták fel, emelett K + F tevékenység, gyártás és értékesítés is tevékenységekkel is foglalkoznak a globális piacon, jelenleg Délkelet- Ázsiaban, Oroszországban, Dél- Koreaban és Tajvanon is. A Lecco márka nemcsak a 0-8 éves gyermekek számára fejleszt termékeket, hanem egy új kiskereskedelmi látásmódot mutat be a nemzetközi piacon. Jelenleg a cég magas minőségű külföldi ügynököket és szolgáltatókat keres. Minőségi külföldi gyermekmárka képviselők keresése.

8 14 宁波爱蒙特国际贸易有限公司 Emmet Trading Co., Ltd Európai bükk és tölgy importja és forgalmazása A cég egy integrált vállalkozás, amely jó minőségű faanyag import és export kereskedelemével és nagykereskedelemével foglalkozik. A cég Beilun bab egy raktárközpontot hozott létre, ahonnan a szállítás kényelmes. A Emmet hosszú távú és stabil stratégiai partnerséget hozott létre fűrészüzemekkel Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Romániában, Horvátországban és Boszniában is Az európai gazdag erdei erőforrásokra és a vásárlóerőre támaszkodva a vállalat megpróbálja a legjobb költséghatékonyságú fát szállítani az ügyfeleknek. Elkötelezettek egy globális közbeszerzési hálózat kialakításához, egyedi igényű szolgáltatások biztosításával az ügyfelek számára, azért hogy a kínai gyárak kiváló minőségű és alacsony árú importált faanyaganyagokat használhassanak. A cég hosszú távú beszállítóként, azaz új fűrészüzemeket keres a fejlesztési igények miatt. 15 宁波亚虎进出口有限公司 NINGBO HOME- DOLLAR IMP.& EXP.CORP A minennapokban használt áruk exportja A Gazdasági és Külkereskedelmi Minisztérium által jóváhagyott Home-Dollar Import & Export Co., -t 1997-ben alapították saját "Home-Dollar" márkanév alatt. Mint egy hivatásos külkereskedelmi vállalat, a cég elsősorban kéziszerszámok, hardverek, kerti eszközök, háztartási cikkek, élelmiszerek és más napi szükségletű termékek exportálására összpontosít. A vállalat jó kapcsolatot tart fenn importőrökkel és különböző áruházláncokkal, különösen Európában és az Egyesült Államok piacain is. Háztartási kéziszerszám exportja, kis hardver, kerti szerszámok, háztartási cikkek, élelmiszerek. 16 宁波保税区华礼童贸易有限公司 Bonded Zone Walleten Trade Co., Ltd Különböző borok, alkoholmentes italokat és élelmiszerek nagy- és kiskereskedelme. A Bonded Zóna Walleten Trade Co., alapjai Litvániában és más közép-és kelet-európai országokban gyökerezik. A cég rendezte be a litván kultúrát és árukat bemutató pavilont a Nemzetközi Egyezmény és Kiállítási Központban. Jelenleg a cég Litván Medicata Company ügynöke Kínában, és együttműködési megállapodást kötött az egyik híres litván sörgyárral a VILNIAUS ALUS-val. Ezenkívül a cég az Aromika, parfümöket és aromaterápiás termékeket gyártó cég képviselője is. Keresnek söröket, italokat és élelmiszereket

9 17 宁波优买电子商务有限公司 YouBuy E- commerce Co., Elektronikus termékek kereskedeleme, számítógépes szoftverek műszaki fejlesztése és műszaki szolgáltatások; általános áruk raktározása; technológiák behozatali és kiviteli tevékenysége, mezőgazdasági termékek és ruházat nagykereskedelmi, kiskereskedelmi és online értékesítése. A YouBuy E-kereskedelem Co., egy befektetési társasága a NetEase Koala cégnek, amely alapja kikötőjében található. A NetEase Group alapítványi támogatására támaszkodva a vállalat a hosszú távú stabil, alacsony árú, minőségi termékeket kereskedelmét biztosítja, amelyek közvetlenül eredeti országokból származnak. A vállalat magas színvonalú márkákat keres, és néhány jó minőségú áruval foglalkozó kereskedőt is a NetEase Koala platformra, hintegrálja az import forrásait és az export árukat. Kozmetikai termékek, testápolási termékek, élelmiszerek, egészségügyi termékek beszerzése; együttműködés kiváló minőségű márkákkal 18 宁波卡特维拉国际贸易有限公司 Cartevilla Trading Co., Borok importálása már 11 országból, például Franciaországból, Spanyolországból, Chileből és Olaszországból. A "Cartevilla" egy független márka, amelyet 2012-ben alapítottak, a "Cartevilla" védjegybejegyzéssel. Együttműködnek a világ főbb bortermelő vidékein lévő híres pincészetekkel. -ban létrehoztak egy nagyszabású, állandó hőmérsékletű, szabályozható bortárolót (amely négyzetméteres és állandó hőmérsékletű tárolható helyiségből áll), melyet arra terveztek, hogy támogassa a vörösbor hazai forgalmazását ban -ban befejezték az első Cartevilla Bor Kulturális Csarnokot, amely több mint 2200 négyzetméter használható alapterület, amelyhez állandó hőmérsékletű borospince is tartozik. Bor

10 19 宁波保税区鼎荟国际贸易有限公司 Bonded Zone Dinghui Trade Co.,Ltd Cseh kristályüveg és különböző árucikkek Szlovákiából és Közép- és Kelet-Európából való beszerzése valamint a közép- és kelet-európai országokból származó mezőgazdasági termékek kereskedelme. A vállalat azoknak a közép-kelet-európai vállalatoknak a képviselője, amelyeket a Kereskedelmi Bizottság vonzott. A cég több mint 20 éve foglalkozik import és export kereskedelemmel Csehországban és Szlovákiában. Jelenleg cég főleg a Cseh Köztársaság és Szlovákia két nemzeti pavilonján van jelen a Nemzetközi Egyezmény és Kiállítási Központban. A cég jelenleg a Közép-Kelet Európai Kereskedelmi Kamara képviseleti irodája -ban. A vállalat és a 16 ország kamarai elnökei hosszú távú együttműködési szándékot alakítottak ki, amely kiterjed a turizmusra, a kereskedelemre, a mezőgazdaságra, a kultúrára, a tudományra és a technológiára és más területekre irányuló együttműködésre is. Kastélyok, élelmiszergyárak, gazdaságok felvásárlása 20 宁波市鄞州盈凯电子有限公司 Yinzhou Yingkai Electronics Co., Elektronikai alkatrészek, kézműves termékek, lámpatestek, játékok, hardverek és háztartási gépe, fejlesztése, tervezése, gyártása, feldolgozása, nagykereskedelme. A Yinzhou Yingkai Electronics Co., egy átfogó e- kereskedelmi vállalkozás, importtal és exporttal foglalkozik. A termékekhez tartoznak minőségi mezőgazdasági terméket, például tea, őszibarack, kiwi, vad tengeri termékek és bambuszrügy is. Jelenleg a piac délkelet-ázsiai országok, például Thaiföldet foglal magában. A vállalat szívesen ismerkedik a közép- és kelet-európai piaci helyzettel, és bővíti az üzleti tevékenységet az Egy Övezet Egy Út mentén. Együttműködés közép-kelet-európai országokkal és régiókkal

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem

Magyarország 2008. Egészség g és kényelem Magyarország 2008 Egészség g és kényelem A SISTEM-AIR CSOPORT A SISTEM-AIR az európai központi porszívó gyártás és kereskedelem kiemelkedö képviselöje mind a lakossági, mind az ipari szektor területén.

Részletesebben

EGY ÖVEZET EGY ÚT,MINT GAZDASÁGI INNOVÁCIÓ MAGYAR LEHETŐSÉGEK

EGY ÖVEZET EGY ÚT,MINT GAZDASÁGI INNOVÁCIÓ MAGYAR LEHETŐSÉGEK EGY ÖVEZET EGY ÚT,MINT GAZDASÁGI INNOVÁCIÓ MAGYAR LEHETŐSÉGEK Jövőbe mutató Innováció a logisztikában és szállítmányozásban Konferencia Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Törökbálint 2017.Április 26.

Részletesebben

Az Ön partnere az ötlettől a termékig

Az Ön partnere az ötlettől a termékig Az Ön partnere az ötlettől a termékig Fix tájékozódási pont a műanyagok piacán Anyag Funkcióintegráció Megvalósíthatóság Újrahasznosítás Mérnöki szolgáltatások Alkatrészek megtervezése Szerszámok Folyamatok

Részletesebben

HITA roadshow 2012.05.8-10.

HITA roadshow 2012.05.8-10. HITA roadshow 2012.05.8-10. Széleskörű kétoldalú gazdasági kapcsolatok Áru és szolgáltatás kereskedelem Kétoldalú tőkekapcsolatok Közös infrastruktúra fejlesztések Határ menti, regionális együttműködés

Részletesebben

Hungary. Komplex. logisztikai szolgáltatás ZOLL DOUANE

Hungary. Komplex. logisztikai szolgáltatás ZOLL DOUANE Hungary Komplex logisztikai szolgáltatás ZOLL DOUANE Value Beyond Logistics A PST Hungary Kft. (a MITSUI-SOKO GROUP tagja) a raktározási, vámés szállítási szolgáltatások megbízható partnere magyar és az

Részletesebben

A VÁLLALKOZÁS KÜLDETÉS, TÁVLATOK, ÉRTÉKEK KÜLDETÉS CÉLKITŐZÉS ÉRTÉKEK INNOVATÍV LOGISZTIKAI MEGOLDÁSOKAT KÍNÁLUNK A GAZDASÁGI ÉLET

A VÁLLALKOZÁS KÜLDETÉS, TÁVLATOK, ÉRTÉKEK KÜLDETÉS CÉLKITŐZÉS ÉRTÉKEK INNOVATÍV LOGISZTIKAI MEGOLDÁSOKAT KÍNÁLUNK A GAZDASÁGI ÉLET BI-KA LOGISZTIKA KFT. CÉGISMERTETİ 2010 A VÁLLALKOZÁS KÜLDETÉS, TÁVLATOK, ÉRTÉKEK KÜLDETÉS INNOVATÍV LOGISZTIKAI MEGOLDÁSOKAT KÍNÁLUNK A GAZDASÁGI ÉLET PIACI SZEREPLİI SZÁMÁRA, LEGYEN AZ VÁLLALKOZÁS, MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

ÁTI DEPO Zrt. A Logisztika Napja Miskolc Miskolc régió vezető logisztikai cége mára már több, mint logisztika.

ÁTI DEPO Zrt. A Logisztika Napja Miskolc Miskolc régió vezető logisztikai cége mára már több, mint logisztika. ÁTI DEPO Zrt. A Logisztika Napja Miskolc 2017.04.27. Miskolc régió vezető logisztikai cége mára már több, mint logisztika Vojdyla Judit Bevezetés Cégnév: ÁTI DEPO Zrt. Cím: 1131 Budapest Pannónia út 11.

Részletesebben

Elmer Kft. Cégbemutató

Elmer Kft. Cégbemutató Elmer Kft. Cégbemutató 2012 Elmer Kft. Cím: 1145 Budapest, Amerikai út 98. Tel: +36-1-445-1951 Fax: +36-1-445-1968 E-mail: elmer@ciklo-group.com Web: www.elmer.hu Küldetésünk: Magyarország egyik vezető

Részletesebben

KIS-ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSA című konferencia október 6. Révkomárom

KIS-ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSA című konferencia október 6. Révkomárom KIS-ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSA című konferencia 2016. október 6. Révkomárom Kis-és középvállalkozások száma a magyar gazdaságban A Magyarországon működő vállalkozások döntő része KKV Regisztrált

Részletesebben

Szegedi Gábor vezető főtanácsos Európai Országok és Külgazdasági Elemző Főosztály Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Szeged, 2009.

Szegedi Gábor vezető főtanácsos Európai Országok és Külgazdasági Elemző Főosztály Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Szeged, 2009. Szegedi Gábor vezető főtanácsos Európai Országok és Külgazdasági Elemző Főosztály Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Szeged, 2009. október 20. Ország Magyar export 1998 2003 2005 2006 2007 2008

Részletesebben

GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG

GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG Gyógyszeripari állásközvetítés Csapatok toborzása, teljes koordinációja multinacionális és magyar

Részletesebben

LOKÁLIS KAPCSOLATOK

LOKÁLIS KAPCSOLATOK LOKÁLIS KAPCSOLATOK 2018.02.28. JÖVŐKÉPÜNK: megváltoztatja a [vásárlókét] [kollégákét] [partnerekét] életet ÉRTÉKEINK BIZALOM KIVÁLÓSÁG NYITOTTSÁG 2 meggyőződésünk Az Auchannál azt gondoljuk, hogy A kereskedő

Részletesebben

A vállalati hitelezés továbbra is a banki üzletág központi területe marad a régióban; a jövőben fokozatos fellendülés várható

A vállalati hitelezés továbbra is a banki üzletág központi területe marad a régióban; a jövőben fokozatos fellendülés várható S A J TÓ KÖZ L E M É N Y L o n d o n, 2 0 1 6. m á j u s 1 2. Közép-kelet-európai stratégiai elemzés: Banki tevékenység a közép- és kelet-európai régióban a fenntartható növekedés és az innováció támogatása

Részletesebben

M SZAKMAI, TUDOMÁNYOS, MŰSZAKI TEVÉKENYSÉG Üzletviteli tanácsadás PR, kommunikáció tanácsadás PR, kommunikáció tanácsadás

M SZAKMAI, TUDOMÁNYOS, MŰSZAKI TEVÉKENYSÉG Üzletviteli tanácsadás PR, kommunikáció tanácsadás PR, kommunikáció tanácsadás M SZAKMAI, TUDOMÁNYOS, MŰSZAKI TEVÉKENYSÉG 70.2 Üzletviteli tanácsadás 70.21 PR, kommunikáció tanácsadás 70.21.1 PR, kommunikáció tanácsadás 70.21.10 PR, kommunikáció tanácsadás - a szervezetek és egyének

Részletesebben

Kína a keleti nyitás keretében: a magyar kormány szerepe a gazdasági kapcsolatok élénkítésében

Kína a keleti nyitás keretében: a magyar kormány szerepe a gazdasági kapcsolatok élénkítésében Kína a keleti nyitás keretében: a magyar kormány szerepe a gazdasági kapcsolatok élénkítésében Dr. Fábián Emília osztályvezető Kína Főosztály Külgazdasági és Külügyminisztérium Kétoldalú Kapcsolataink

Részletesebben

Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform

Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform Nemzeti Élelmiszer Nyomonkövetési Platform Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Laszlovszky Gábor főosztályvezető Előzmények 1990- BSE Reformok az Európai Unió élelmiszer politikájában egyik alappillér a

Részletesebben

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai:

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai: Rólunk A TRANSEMEX Kft 1989-ben azzal a céllal alakult, hogy a hagyományos európai közúti szállítmányozási tevékenység mellett, megbízható szakmai hátteret biztosítson partnereinek a Törökország és Magyarország

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ÉLİÁLLAT ÉS HÚS 2009. november 30. Élıállat és Hús 2009. 47. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Módos Rita modos.rita@aki.gov.hu Kiadja:

Részletesebben

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások RÖVID CÉGISMERTETŐ SZÁMOKBAN - 20 éve vagyunk jelen szállítmányozás, raktározás,

Részletesebben

Pester Attila értékesítési vezető a.pester@hfctechnics.hu

Pester Attila értékesítési vezető a.pester@hfctechnics.hu Pester Attila értékesítési vezető a.pester@hfctechnics.hu 1 Tartalom Bevezető HFC Technics mérföldkövei Szállítók és partnerek Ügyfelek belföldön és külföldön HFC Technics szolgáltatásai Jövőbeni elképzelések

Részletesebben

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői

Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők. Az értékesítési rendszer szereplői Az értékesítési rendszer szereplői, a közvetítők Az értékesítési rendszer szereplői Készítette: Tóth Éva Tanársegéd Pannon Egyetem, Georgikon Kar Tóth É. - Kereskedelmi ismeretek 2 Az értékesítési rendszer

Részletesebben

I. A KOREAI KÖZTÁRSASÁG TÁRSADALMI-GAZDASÁGI HELYZETE

I. A KOREAI KÖZTÁRSASÁG TÁRSADALMI-GAZDASÁGI HELYZETE KOREAI KÖZTÁRSASÁG I. A KOREAI KÖZTÁRSASÁG TÁRSADALMI-GAZDASÁGI HELYZETE 1. Általános információk Hivatalos megnevezés Államforma Főváros Koreai Köztársaság Elnöki köztársaság Szöul Terület 94 480 km 2

Részletesebben

SONIMA. Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén

SONIMA. Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén SONIMA Az Ön partnere a moduláris üzleti szolgáltatások terén 1 Moduláris megoldások Manufacturing Gyártás Assembly Szerelés Industrial Ipari Cleaning tisztítás Warehousing Raktározás Logisztika Logistics

Részletesebben

A HIPA céljainak és feladatainak bemutatása. Ésik Róbert elnök

A HIPA céljainak és feladatainak bemutatása. Ésik Róbert elnök A HIPA céljainak és feladatainak bemutatása Ésik Róbert elnök A HIPA születése Professzionális befektetésösztönzés Külföldi működőtőke növelése A már Magyarországon lévő vállalatok újrabefektetéseinek

Részletesebben

IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL ENERGY EUROPEAN. MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció MARKETS

IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL ENERGY EUROPEAN. MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció MARKETS IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL EUROPEAN ENERGY MARKETS MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció Vezérigazgatói üzenet Alapértékünk és egyben sikerünk kulcsa, hogy olyan testreszabott üzleti

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ÉLİÁLLAT ÉS HÚS 2009. szeptember 21. Élıállat és Hús 2009. 37. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Módos Rita modos.rita@aki.gov.hu Kiadja:

Részletesebben

Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései

Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései Készítette: Gódor Amelita Kata, PhD hallgató Enyedi György

Részletesebben

S Z O R O S E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S

S Z O R O S E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S A KKV- K E X P O R T T Á M O G A T Á S Á N A K H A T É K O N Y E S Z K Ö Z E M A G U N K R Ó L - A L A P Í T Ó K S Z O R O S E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S ÚJ INTEGRÁLT INTÉZMÉNYI STRUKTÚRA KÜLÜGY KÜLGAZDASÁG

Részletesebben

Üzleti lehetőségek Kuvaitban KERÉKGYÁRTÓ ÁRON KGA, KUVAIT

Üzleti lehetőségek Kuvaitban KERÉKGYÁRTÓ ÁRON KGA, KUVAIT Üzleti lehetőségek Kuvaitban KERÉKGYÁRTÓ ÁRON KGA, KUVAIT KUVAITRÓL DIÓHÉJBAN Hatalmas olajvagyon (bevételek 90 %-a), amely az állampolgárok és a kvalifikáltabb külföldiek számára kiemelkedő életszínvonalat

Részletesebben

A vásárlás katedrálisai - Értékesítési csatornák és döntések a kereskedelem. Dr. Piskóti István Marketing Intézet

A vásárlás katedrálisai - Értékesítési csatornák és döntések a kereskedelem. Dr. Piskóti István Marketing Intézet A vásárlás katedrálisai - Értékesítési csatornák és döntések a kereskedelem Dr. Piskóti István Marketing Intézet Disztribúciós mix A marketing (értékesítési, disztribúciós) csatorna kialakítására, működtetésére

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK BAROMFI 2011. március 7. 2011. 8. hét Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Thury Eszter thury.eszter@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági Kutató Intézet

Részletesebben

EOS Cégcsoport. Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül. Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20.

EOS Cégcsoport. Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül. Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20. EOS Cégcsoport Követelés kezelési lehetőségek az EU-n belül és kívül Somodi Bernadett Értékesítési vezető Budapest, 2014.02.20. Tartalomjegyzék Az EOS világszerte Mire van szükségem, ha az export piacra

Részletesebben

Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04-

Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04- Kicsiben is megéri! Hogyan váltsunk villamosenergia-kereskedőt? - Önkormányzati konferencia Balatonfüred. 2011.11.04- MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt. A villamos energiáról Az energia színe : fekete,

Részletesebben

Miért Románia? Nagyvárad, 2008.április 4.

Miért Románia? Nagyvárad, 2008.április 4. Miért Románia? Nagyvárad, 2008.április 4. A két ország gazdasági kapcsolatainak alapjai A gazdasági kapcsolatok rendezettek: 1998-tól 2004-ig a CEFTA, azt követően az EU szabályozása hatályos, 2007 január

Részletesebben

IRODASZER, ISKOLASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS. www.printker.hu

IRODASZER, ISKOLASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS. www.printker.hu IRODASZER, ISKOLASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS IRODÁBA, ISKOL ÁBA MINDENT EGY HELYEN! www.printker.hu A szegedi raktárunkban több mint 2.000 négyzetméteren tároljuk import és belföldi termékeinket,

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ÉLİÁLLAT ÉS HÚS 2009. október 5. Élıállat és Hús 2009. 39. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Módos Rita modos.rita@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK BAROMFI 2009. július 13. 2009. 27. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Thury Eszter thury.eszter@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági Kutató

Részletesebben

PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan

PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan PÖRGESSÜK FEL A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKAT! - Áruátvétel professzionálisan Krázli Zoltán - vezető szakértő IBCS Nyílt nap - 2014. szeptember 17. Tartalom I. Miért van szükség szabványokra? II. A GS1 szabványrendszerről

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK BAROMFI 2011. május 30. Baromfi 2011. 20. hét Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Thury Eszter thury.eszter@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK BAROMFI 2010. június 28. Baromfi 2010. 24. hét Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Thury Eszter thury.eszter@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági

Részletesebben

Globális ellátási lánc menedzsment a National Instruments gyakorlatában

Globális ellátási lánc menedzsment a National Instruments gyakorlatában Globális ellátási lánc menedzsment a National Instruments gyakorlatában Kertész Csaba, Horváth Gergő 2015 október 16. Agenda Az NI bemutatása Ellátási lánc, ellátási lánc menedzsment Az NI egységei, kapcsolatai

Részletesebben

MAGYAR-SZLOVÉN ÜZLETI LEHETŐSÉGEK. Dr. Várvölgyi Tímea KGSZ Sárvári Gellért asszisztens

MAGYAR-SZLOVÉN ÜZLETI LEHETŐSÉGEK. Dr. Várvölgyi Tímea KGSZ Sárvári Gellért asszisztens MAGYAR-SZLOVÉN ÜZLETI LEHETŐSÉGEK Dr. Várvölgyi Tímea KGSZ Sárvári Gellért asszisztens Csatlakozás az EU-hoz: 2004. május 1. Euró bevezetése: 2007. január 1. Terület - Összes 20 273 km² - Víz (%) 0,6 Népesség

Részletesebben

Ügyfelünk a Henkel. Központi fordítókorong komplex logisztikai feladatokhoz

Ügyfelünk a Henkel. Központi fordítókorong komplex logisztikai feladatokhoz Ügyfelünk a Henkel Központi fordítókorong komplex logisztikai feladatokhoz Összefoglalás Árufuvarozás különböző európai helyszínekről bulgáriai, romániai, szerbiai vagy horvátországi vevőknek a legegyszerűbb

Részletesebben

2014/21 STATISZTIKAI TÜKÖR

2014/21 STATISZTIKAI TÜKÖR 1/1 STATISZTIKAI TÜKÖR 1. március 5. 13 negyedévében,7%-kal nőtt a GDP EMBARGÓ! Közölhető: 1. március 5-én reggel 9 órakor Tartalom Bevezető...1 13 negyedév...1 13. év... Bevezető Magyarország bruttó hazai

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ÉLİÁLLAT ÉS HÚS 2009. május 18. Élıállat és Hús 2009. 19. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Módos Rita modos.rita@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági

Részletesebben

Magyar-Szlovák gazdasági kapcsolatok. Szilágyi Balázs, főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közép-Európa Főosztály

Magyar-Szlovák gazdasági kapcsolatok. Szilágyi Balázs, főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közép-Európa Főosztály Magyar-Szlovák gazdasági kapcsolatok Szilágyi Balázs, főosztályvezető, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Közép-Európa Főosztály Szlovákia gazdasága I. Szlovákia gazdasági kilátásai stabilak, az elmúlt

Részletesebben

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában. Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Speciális élelmiszerek a Vidékfejlesztési Stratégiában Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Nemzeti Vidékfejlesztési Stratégia 2020-ig Stratégiai célkitűzések a vidéki munkahelyek

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY

ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Plenárisülés-dokumentum 20.6.2013 B7-****/2013 ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY a B7-****/2103. számú szóbeli választ igénylő kérdéshez az eljárási szabályzat 115. cikkének

Részletesebben

Kiss Szilárd, Moszkva 2011/2012 éves attasé jelentés

Kiss Szilárd, Moszkva 2011/2012 éves attasé jelentés Kiss Szilárd, Moszkva 2011/2012 éves attasé jelentés 1. Oroszország számokban 2. Oroszország mezőgazdasága 3. Oroszország és a WTO 4. Orosz magyar mezőgazdasági kapcsolatok 5. Hivatalos látogatások Magyarországról

Részletesebben

Élelmiszervásárlási trendek

Élelmiszervásárlási trendek Élelmiszervásárlási trendek Magyarországon és a régióban Nemzeti Agrárgazdasági Kamara: Élelmiszeripari Körkép 2017 Csillag-Vella Rita GfK 1 Kiskereskedelmi trendek a napi fogyasztási cikkek piacán 2 GfK

Részletesebben

OROSZ EMBARGÓ HATÁSA, KÖVETKEZMÉNYEI A MAGYAR ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS ÁGAZATRA. Készítette: Márton Gábor

OROSZ EMBARGÓ HATÁSA, KÖVETKEZMÉNYEI A MAGYAR ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS ÁGAZATRA. Készítette: Márton Gábor OROSZ EMBARGÓ HATÁSA, KÖVETKEZMÉNYEI A MAGYAR ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS ÁGAZATRA. Készítette: Márton Gábor A FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ JOGI AKTUS HÁTTERE Oroszország kormánya augusztus 7-én importtilalmat vezetett

Részletesebben

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat

Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Szaktanácsadás képzés- előadás programsorozat Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont, 2632 Letkés Dózsa György út 22. IDŐ ELŐADÁS SZAKTANÁCSADÁS KÉPZÉS 2014.09.27 Innováció a helyi gazdaság integrált

Részletesebben

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG

A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG A HÓNAP KÜLDŐORSZÁGA LENGYELORSZÁG Kiss Kornélia Magyar Turizmus Zrt. Budapest, 2007. február 27. Felhasznált források UN WORLD TOURISM ORGANIZATION OECD, CIA FACTBOOK INTERNET WORLD STATS EUROPEAN TRAVEL

Részletesebben

XI. évfolyam/10. szám /21. hét ÉLİÁLLAT ÉS HÚS. Magyarország az év elsı két hónapjában növelte

XI. évfolyam/10. szám /21. hét ÉLİÁLLAT ÉS HÚS. Magyarország az év elsı két hónapjában növelte PIAC Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat A K I XI. évfolyam/10. szám.06.02. /21. hét ÉLİÁLLAT ÉS HÚS Tartalom Piaci jelentés...1 Ábrák...3 Táblázatok...7 Külpiaci információk...9

Részletesebben

Világtendenciák. A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé

Világtendenciák. A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé Világtendenciák A 70-es évek végéig a világ szőlőterülete folyamatosan nőtt 10 millió hektár fölé 80-as évek elejétől: túltermelési válság 25 % visszaesés (34% az EU-ban) Asztali bort adó szőlőterületek

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK BAROMFI 2010. november 2. Baromfi 2010. 42. hét Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Thury Eszter thury.eszter@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági

Részletesebben

Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja, november 9.

Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja, november 9. A harcsatenyésztés fejlesztésének lehetősége itthon Lengyel Péter, Udvari Zsolt Földművelésügyi Minisztérium Horgászati és Halgazdálkodási Főosztály Legyen Magyarország a harcsatenyésztés európai központja,

Részletesebben

IRODASZER, ISKOL ASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS N I M OL ÁBA S I

IRODASZER, ISKOL ASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS N I M OL ÁBA S I IRODASZER, ISKOL ASZER ÉS KREATÍV HOBBI KIS- ÉS NAGYKERESKEDÉS IRO K S I, A B Á D E N Y L! E H Y G E T N E D N I M OL ÁBA w w w. p r i n t k e r. h u A szegedi raktárunkban több mint 2.000 négyzetméteren

Részletesebben

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT.

KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. KULCS-SOFT SZÁMÍTÁSTECHNIKA NYRT. 2017. FÉLÉVES JELENTÉS Jóváhagyta a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt. igazgatósága 2017. augusztus 24-én Vezetőségi jelentés 2017. 1. félév működésének főbb jellemzői:

Részletesebben

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása 2009 június Tartalom Elan SBI Capital Partners Tőkealapkezelő Zrt.- Bemutatása SBI European Tőkealap (Alap) - Bemutatása SBI European Tőkealap

Részletesebben

BÚTOR- VASALATOK SZERELVÉNYEK LAP-LEMEZ TERMÉKEK

BÚTOR- VASALATOK SZERELVÉNYEK LAP-LEMEZ TERMÉKEK VÁLLALATI BROSSÚRA HOMOKI-ZÁR KFT. BÚTOR- VASALATOK SZERELVÉNYEK LAP-LEMEZ TERMÉKEK 2018 / 2019 HOMOKIZAR.HU HOMOKI-ZÁR BROCHURE 2016 KFT. COMPANY NAME 2 VÁLLALATI BETEKINTŐ RÓLUNK Cégünk, a HOMOKI-ZÁR

Részletesebben

A hazai export lehetőségek értékelése a húsipar területén. Hollósy Tibor Beszerzési igazgató Ügyvezető igazgató helyettes

A hazai export lehetőségek értékelése a húsipar területén. Hollósy Tibor Beszerzési igazgató Ügyvezető igazgató helyettes A hazai export lehetőségek értékelése a húsipar területén Hollósy Tibor Beszerzési igazgató Ügyvezető igazgató helyettes A világ népességének növekedése milliárd fő 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 Időzített populációs

Részletesebben

ATTASÉ BESZÁMOLÓ. Kárteszi Ágnes Mezőgazdasági és Környezetügyi attasé Peking

ATTASÉ BESZÁMOLÓ. Kárteszi Ágnes Mezőgazdasági és Környezetügyi attasé Peking 2012. 06.-2013.06. ATTASÉ BESZÁMOLÓ Kárteszi Ágnes Mezőgazdasági és Környezetügyi attasé Peking A kínai mezőgazdaság szerkezete I. Továbbra is kisgazdaságok dominálnak (0,6-0,8 ha) 670 millióan élnek mezőgazdaságból

Részletesebben

GDF SUEZ. Cége velünk csak megtakaríthat!

GDF SUEZ. Cége velünk csak megtakaríthat! GDF SUEZ Cége velünk csak megtakaríthat! Cége velünk csak megtakaríthat! Időt Pénzt ENERGIÁT Amit biztosan elvárhat tőlünk: földgázt, szakértelmet, egyszerű ügyintézést személyes kapcsolattartó segítségével,

Részletesebben

GINOP

GINOP VERSENYKÉPES VÁLLALATOK TEVÉKENYSÉGÉNEK EMELT SZINTŰ DIGITALIZÁLÁSA GINOP-3.2.6-8.2.4-17 Jelen Felhívás keretében vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a támogatható fejlesztések

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ÉLİÁLLAT ÉS HÚS 2009. május 4. Élıállat és Hús 2009. 17. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Módos Rita modos.rita@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. ERP integrált online vonalkódos raktár-irányítási rendszer bevezetési tapasztalatai

ESETTANULMÁNY. ERP integrált online vonalkódos raktár-irányítási rendszer bevezetési tapasztalatai ESETTANULMÁNY NY ERP integrált online vonalkódos raktár-irányítási rendszer bevezetési tapasztalatai Szaniszló Zsolt ICO Hungary Zrt. Sasfi Imre XAPT Hungary Kft. Várható erőforrás allokációs igények /

Részletesebben

MAGYAR TURIZMUS ZRT ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE 1. számú módosítás

MAGYAR TURIZMUS ZRT ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE 1. számú módosítás MAGYAR TURIZMUS ZRT 2014. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE 1. számú módosítás I. Szolgáltatás megrendelése Sorszám Irányadó rend Tervezett típus Az Turisztikai igazgatóság 1. 2. ellátása Spanyolországban ellátása

Részletesebben

I. Termékjellemzők Vonatkozó jogszabályok: 3/2003 (I. 25.) BM-GKM-KvVM együttes rendelet A műszaki specifikáció: MSZ EN 14351-1 ÉME Tűz és füstgátló szerkezetek esetén Egyéb A megfelelőség-igazolás módozata

Részletesebben

STATISZTIKAI TÜKÖR 2014/ III. negyedévében 3,2%-kal nőtt a GDP Bruttó hazai termék, 2014 III. negyedév, második becslés december 3.

STATISZTIKAI TÜKÖR 2014/ III. negyedévében 3,2%-kal nőtt a GDP Bruttó hazai termék, 2014 III. negyedév, második becslés december 3. STATISZTIKAI TÜKÖR 1 I ében 3,-kal nőtt a GDP Bruttó hazai termék, 1 I, második becslés 1/18 1. december 3. EMBARGÓ! Közölhető: 1. december 3-án reggel 9 órakor Tartalom Bevezető...1 Termelési oldal...1

Részletesebben

MAGYARORSZÁG A VILÁGBAN ÉS AZ EU-BAN (2015, forrás: FAO és Eurostat)

MAGYARORSZÁG A VILÁGBAN ÉS AZ EU-BAN (2015, forrás: FAO és Eurostat) Halászati és Akvakultúra-termékek Piacának Európai Megfigyelőközpontja MAGYARORSZÁG A VILÁGBAN ÉS AZ EU-BAN (2015, forrás: FAO és Eurostat) Mivel egy tenger nélküli ország, nincs számottevő halászata,

Részletesebben

XV. évfolyam, 20. szám, Agrárpiaci Jelentések ÉLŐÁLLAT ÉS HÚS

XV. évfolyam, 20. szám, Agrárpiaci Jelentések ÉLŐÁLLAT ÉS HÚS XV. évfolyam, 20. szám, 2012 Agrárpiaci Jelentések ÉLŐÁLLAT ÉS HÚS Élőállat és Hús Élőállat és Hús XV. évfolyam, 20. szám, 2012 2012. október 15. Megjelenik kéthetente Felelős szerkesztő Dr. Stummer Ildikó

Részletesebben

Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Bemutatkozás Kiss János Kereskedelmi igazgató 2013.10.08 Magunkról Alapítók: Magyar Állam (Miniszterelnökség Külügyi és Külgazdasági Ügyekért Felelős Államtitkársága) és

Részletesebben

ÖKOLÓGIAI ÜZEMLEÍRÁS

ÖKOLÓGIAI ÜZEMLEÍRÁS 1. példány: beküldendő a Biokontrollhoz vagy legkésőbb ellenőrzéskor az ellenőrnek átadandó 2. példány: saját példány ÖKOLÓGIAI ÜZEMLEÍRÁS A Bejelentkezési lappal, az Éves adatközlő lappal és a gazdálkodó

Részletesebben

Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal NYILVÁNTARTÁS. a 210/2009.(IX.29.) Korm. Rendelet alapján a Működési engedéllyel rendelkező üzletekről

Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal NYILVÁNTARTÁS. a 210/2009.(IX.29.) Korm. Rendelet alapján a Működési engedéllyel rendelkező üzletekről Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal NYILVÁNTARTÁS a 210/2009.(IX.29.) Korm. Rendelet alapján a Működési engedéllyel rendelkező üzletekről Működési engedéllyel rendelkező üzletek nyilvántartása 1./

Részletesebben

Medint Group Debrecen

Medint Group Debrecen Medint Group Debrecen Megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató csoport http://medint-group.hu Debrecen, Vármegyeháza u. 11. dr. Magyari László ügyvezető igazgató A cégcsoport tagjai - jelenlegi

Részletesebben

Sokáig voltam távol?

Sokáig voltam távol? Sokáig voltam távol? Az olasz lakosság utazási szokásai Kiss Kornélia kutatási igazgató Magyar Turizmus Zrt. Európa hatodik legnépesebb országa Olaszország területe: 301 230 km 2 Lakosainak száma: 58,1

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.01-09-911470 cégjegyzékszámú Metal Partner Kereskedelmi

Részletesebben

2651. 1. Tételsor 1. tétel

2651. 1. Tételsor 1. tétel 2651. 1. Tételsor 1. tétel Ön egy kft. logisztikai alkalmazottja. Ez a cég új logisztikai ügyviteli fogalmakat kíván bevezetni az operatív és stratégiai működésben. A munkafolyamat célja a hatékony készletgazdálkodás

Részletesebben

A vállalti gazdálkodás változásai

A vállalti gazdálkodás változásai LOGISZTIKA A logisztika területei Szakálosné Dr. Mátyás Katalin A vállalti gazdálkodás változásai A vállalati (mikro)logisztika fő területei Logisztika célrendszere Készletközpontú szemlélet: Anyagok mozgatásának

Részletesebben

KÜLGAZDASÁG ÚJ MEGKÖZELÍTÉSBEN: A KELETI NYITÁS NYUGATI TARTÁS POLITIKÁJA

KÜLGAZDASÁG ÚJ MEGKÖZELÍTÉSBEN: A KELETI NYITÁS NYUGATI TARTÁS POLITIKÁJA KÜLGAZDASÁG ÚJ MEGKÖZELÍTÉSBEN: A KELETI NYITÁS NYUGATI TARTÁS POLITIKÁJA Hidvéghi Balázs külgazdaságért felelős helyettes államtitkár 2012. szeptember 28. EGER KÜLGAZDASÁGI KAPCSOLATAINK Magyarország

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK ÉLİÁLLAT ÉS HÚS 2009. június 29. 2009. 25. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Módos Rita modos.rita@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági Kutató

Részletesebben

Gondolatok az élelmiszerkidobásról. KE-GTK Dr. Borbély Csaba 2013. november 11.

Gondolatok az élelmiszerkidobásról. KE-GTK Dr. Borbély Csaba 2013. november 11. Gondolatok az élelmiszerkidobásról KE-GTK Dr. Borbély Csaba 2013. november 11. 1 Élelmiszer pazarlás Élelmiszer veszteség: a termelés, a feldolgozás, a szállítás, a kereskedelem és a fogyasztás során keletkező

Részletesebben

AJÁNLOTT SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK Kereskedelem és marketing szak Felsőoktatási szakképzés részére (2018-tól visszavonásig)

AJÁNLOTT SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK Kereskedelem és marketing szak Felsőoktatási szakképzés részére (2018-tól visszavonásig) NEUMANN JÁNOS EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR Kereskedelem, Marketing és Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék AJÁNLOTT SZAKDOLGOZATI TÉMAKÖRÖK Kereskedelem és marketing szak Felsőoktatási szakképzés részére (2018-tól

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT Tárolt Cégkivonat A Cg.02-10-060424 cégjegyzékszámú EU-SOLAR Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő

Részletesebben

A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok

A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok Polonyi Katalin A Magyar-Kínai Kétoldalú Kapcsolatok Összehangolásáért Felelős Kormánybiztos Titkárságának Vezetője Nemzetgazdasági Minisztérium Budapest, 2013. január

Részletesebben

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV Beszerzési és elosztási logisztika Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV 3. Előadás A beszerzési logisztikai folyamat Design tervezés Szükséglet meghatározás Termelés tervezés Beszerzés

Részletesebben

NEMZETI ÉLELMISZER NYOMONKÖVETÉSI PLATFORM

NEMZETI ÉLELMISZER NYOMONKÖVETÉSI PLATFORM NEMZETI ÉLELMISZER NYOMONKÖVETÉSI PLATFORM 2016-2017. évi eredmények Krázli Zoltán, Vatai Krisztina GS1 Magyarország Zárókonferencia 2018. január 24. Miről lesz szó? 1. Általános eredmények 2. Ellátási

Részletesebben

Agrárpiaci Jelentések

Agrárpiaci Jelentések XVII. évfolyam, 21. szám, 2017 Agrárpiaci Jelentések BAROMFI Baromfi Baromfi XVII. évfolyam, 21. szám, 2017 Megjelenik kéthetente 2017. október 30. Felelős szerkesztő Dr. Stummer Ildikó Tartalomjegyzék

Részletesebben

KERESKEDELEM, MARKETING,ÜZLETI ADMINISZTRÁCIÓ

KERESKEDELEM, MARKETING,ÜZLETI ADMINISZTRÁCIÓ KERESKEDELEM, MARKETING,ÜZLETI ADMINISZTRÁCIÓ Bolti eladó Bútor-és lakástextil-eladó Élelmiszer-és vegyiáru eladó Műszakicikk eladó Porcelán-és edényáru-eladó Ruházati eladó Zöldség-gyümölcs eladó Kereskedő

Részletesebben

A főbb növényi termékek

A főbb növényi termékek UDOVECZ GÁBOR A főbb növényi termékek világpiaci kilátásai NEMZETKÖZI AGRÁRPIACI KILÁTÁSOK 25 BUDAPEST A világ búzatermelésének legnagyobb termelő országok szerinti megoszlása 24-ben és 214-ben EU TERMELÉS:

Részletesebben

A magyar vegyipar 2008-ban

A magyar vegyipar 2008-ban A magyar vegyipar 2008-ban A szakma fejlődését megalapozó gazdasági környezet A világgazdaság dinamikus (évi 5% körüli) növekedése 2008-ban lefékeződött, az amerikai másodlagos jelzálogpiacról kiindult

Részletesebben

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok

Tárolt Cégkivonat. I. Cégformától független adatok Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Tárolt Cégkivonat A Cg.01-09-959833 cégjegyzékszámúsolarcell Hungary Korlátolt

Részletesebben

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK

AGRÁRPIACI JELENTÉSEK AGRÁRPIACI JELENTÉSEK BAROMFI 2010. február 8. Baromfi 2010. 4. hét Megjelenik kéthetente Felelıs szerkesztı: Dr. Stummer Ildikó Készítette: Thury Eszter thury.eszter@aki.gov.hu Kiadja: Agrárgazdasági

Részletesebben

Agrárpiaci Jelentések

Agrárpiaci Jelentések XVII. évfolyam, 10. szám, 2017 Agrárpiaci Jelentések BAROMFI Baromfi Baromfi XVII. évfolyam, 10. szám, 2017 Megjelenik kéthetente 2017. május 30. Felelős szerkesztő Dr. Stummer Ildikó Tartalomjegyzék Összefoglaló...

Részletesebben

PIAC A K I ÉLİÁLLAT ÉS HÚS. Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. XII. évfolyam/2. szám /5. hét PIACI JELENTÉS

PIAC A K I ÉLİÁLLAT ÉS HÚS. Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat. XII. évfolyam/2. szám /5. hét PIACI JELENTÉS PIAC Agrárgazdasági Kutató Intézet Piac-árinformációs Szolgálat A K I XII. évfolyam/2. szám.02.09. /5. hét ÉLİÁLLAT ÉS HÚS Tartalom Piaci jelentés... 1 Ábrák... 2 Táblázatok... 6 Külpiaci információk...

Részletesebben

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete

Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Földi Kincsek Vására Oktatóközpont Programfüzete Előadás- képzés-szaktanácsadás a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület szervezésében Helyszín: Földi Kincsek Vására Oktatóközpont (2632, Letkés

Részletesebben

E-Beszerzés sikertényezői

E-Beszerzés sikertényezői E-Beszerzés sikertényezői Szomor László és S.Farkas Imre 1 Tartalom Az elektronikus beszerzés módjai Logisztikai webáruház a www.zenitkft.hu www.zenitkft.hu sikertényezői Logisztika Portálban rejlő lehetőségek

Részletesebben