(HANG)TECHNIKA 3. HANGTECHNIKAI KÉSZÜLÉKEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "(HANG)TECHNIKA 3. HANGTECHNIKAI KÉSZÜLÉKEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018"

Átírás

1 (HANG)TECHNIKA 3. HANGTECHNIKAI KÉSZÜLÉKEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018

2 A HANGÁTVITELI LÁNC Input eszközök PC, telefon, CD-lejátszó Mikrofonok Hangszerek Keverőpult Erősítő Hangfalak Ezekről a következő prezentációban

3 ITT JÁRUNK Keverőpult Erősítő(k) Hangszórók

4 KEVERŐPULT A HANGOSÍTÁS FEJE

5 KEVERŐPULT Célja: több bemeneti jelet egyesíteni, azok tulajdonságainak (hangerő, hangszín, stb ) változtatásával Egyszerűen kezelhetjük az összes csatorna tulajdonságait Többféle módon összegezhetjük a jeleket, más-más csoportnak más-más összeállításban összegezhetjük a jeleket. A keverőpult egyben előerősítő is, melynek célja, hogy az egyes bemeneti jeleket azonos jelszintre hozza (alapesetben egy mikrofon által generált jel jóval halkabb, mint mondjuk egy CD-lejátszó által generált, a keverővel ezt kiegyenlíthetjük, hogy aztán a hangerőket rugalmasan tudjuk állítani) Némelyik keverőpult fantomtápként is használható, ez kondenzátormikrofonok esetén hasznos.

6 Sztereó vonalszintű bemenetek Mikrofonbemenetek Vonalszintű bemenetek Előerősítés mértéke Kimenetek (sztereó Main, sztereó Control Room, sztereó fejhallagató, monó FX) Hangszínszabályozók Adott csatorna hangereje az FX kimeneten Melyik oldalon legyen hangosabb Adott csatorna hangereje a Main kimeneten Fejhallgató és Conrol Room kimenetek hangereje (ezen a keverőn a main a bementi forrás, egyébként a PFL szokott lenni) Fantomtáp (itt) az összes mikrofoncsatornára Main kimenet hangereje

7 MIKROFON ÉS LINE (VONALSZINTŰ) BEMENETEK Mikrofonbemenet: XLR aljzat, Jack bemenet: 6.3 Jack aljzat A kettő közül csak az egyikbe szabad csatlakozót dugni. A bemenetek között nem csupán a csatlakozó típusában van különbség, az előerősítő más-más módon működik attól függően, hogy a LINE vagy a MIC helyre csatlakoztattunk-e eszközt. Egyes modernebb keverőn ez nem a csatlakozás típusától függ, hanem egy a bemenetek közelében lévő (például LINE) feliratú nyomókapcsolótól. Egyes keverőpultok támogatják a csatornánként bekapcsolható fantomtápot (+48V), ezt ilyenkor szintén itt a bemenetek közelében található nyomókapcsolóval lehet bekapcsolni. Előerősítő: GAIN vagy TRIM felirattal szabályozható, ha nagyon magas értékre tesszük, sziszegést hallhatunk. Mikrofon bemenetet elsősorban vezetékes mikrofonok esetén használunk, vezeték nélküli mikrofonok esetén csak akkor, ha van XLR kimenet a vevőegységen. Vonalszintű bemenetet pedig jellemzően hangszerek (gitár, szintetizátor, cselló) esetén, ha az adott hangszernek van megfelelő (jellemzően 6.3 jack) csatlakozója.

8 SZTEREÓ VONALSZINTŰ BEMENETEK Például CD lejátszó, számítógép, telefon, csatlakoztatására. Monó bemenetként is használhatók, ekkor csak a baloldali bemenetbe kell Jack csatlakozót dugni. Csatornák számának jelzése: monó csatornák száma + sztereó csatornák száma (pl 4+2, 8+2, 8+4, )

9 HANGSZÍNSZABÁLYOZÓK Általában csak a HIGH és LOW hangszínszabályozót szokták használni. Ezek a magas- és mélytartományokat erősítik csatornánként változtatható módon. Némelyik keverőn csak ezen két hangszínszabályozó van, de vannak olyanok is ahol három, vagy négy ilyen potméter van. A másik egy vagy kettővel a középtartományt lehet többé-kevésbé szabályozni. Előfordulhat, hogy a frekvenciát is lehet állítani, nem csak az erősséget Nem szabad nagymértékben elcsavarni őket, mert az a hang torzulását okozza. Érezni lehet, hogy mi a jó megoldás, de ezt a közönség helyéről kell megállapítani, nem a keverőpult mellől. HPF: mélyvágó szűrő. Mikrofonok esetén használatos, a dobogást és az egyéb például a szél által keltett zajokat szűri ki. Mélyhangú hangszerek hangosítása esetén az adott csatornára nem szabad bekapcsolni, emberi hang hangosítása esetén azonban ajánlott.

10 MONITORKIMENETEK FX vagy MONI a szabályozó potméterük neve A monitorok azt hivatottak biztosítani, hogy a zenészek számára külön kimeneteket készítsünk, úgy, hogy az egyes csatornák jelszintjeit önállóan lehessen szabályozni minden kimenet esetében. Egyes modernebb keverőkön választhatunk a PRE/POST-fade között, PRE-fade esetében a Main hangerőtől független, előerősített jelszint mértékét szabályozzunk, míg POST-fade esetében a Main hangerőn beállított jel szintjét szabályozzuk az adott monitorkimeneten. Amelyik keverőn nincs ilyen kapcsoló, ott PRE-fade van érvényben. Hangszerek hangosítása esetén Pre-Fade, míg karaoke, zenére éneklés esetén Post-Fade technológiát célszerű használni.

11 BALANCE Azt adhatjuk meg a PAN vagy BAL szabályozóval, hogy melyik oldalon szóljon az adott bementet hangosabban (hangosítás esetén kizárólag 2.0-ás hangrendszerekről beszélünk) Vagy középen vagy az egyik végleten célszerű tartani, ez utóbbi esetében csak az egyik hangszórón lesz a (felerősített) jel hallható.

12 MAIN HANGERŐ Az egyes csatornák Main kimeneten megejenő hangerejét adhatjuk meg. A hangerőt összegezve külön is szabályozhatjuk Egyes keverőpultok nem csak egy main kimenetettel rendelkeznek, ilyenkor kapcsolón választhatjuk ki, hogy mely kimenetekre szeretnénk kiküldeni a jelet. Ezeket ALT kimeneteknek hívjuk. Elsősorban akkor használjuk, ha az aula első és második emeletére is rakunk hangszórókat, valamint akkor ha egy hangszórót szeretnénk magunk felé fordítani, ha nem a színpaddal szemben vagyunk. Egyes keverőkön a Main és az ALT csatornák vegyítésével MATRIX csatornák is keverhetőek, ezek lényegében plusz kimeneti lehetőséget biztosítanak például videokamerák, diktafonok számára. A MUTE gomb segítségével azonnal elnémíthatunk egy csatornát, minden kimenetről.

13 FIGYELEM, FONTOS Figyelem: A maximális érték nem a potméter maximumánál, hanem a 0 értéknél van. Ennél feljebb a potmétert vagy a csúszkát nem szabad állítani, mert torz jel keletkezhet. Ez nem csak a csatornák Main hangerejére igaz, hanem a monitorok hangerejére és minden központi hangerőszabályozóra is. TEHÁT ÖKÖLSZABÁLY: MAXIMUM A 0 ÉRTÉKIG SZABAD A HANGERŐSZABÁLYOZÓKAT ÁLLÍTANI. Ha nem elég hangos a csatorna, az előerősítővel korrigálhatunk. Ha az adott csatornához tartozó PEAK LED gyakran felvillan, mindenképpen mérsékeljük a csatorna előerősítésének mértékét.

14 HANGERŐSSÉGJELZŐ LED-EK A keverőpult fontos része a kivezérlésjelző, ahol LED sor jelzi a hangszintet. Ennek értékét folyamatosan figyelnünk kell, hiszen nem szabad, hogy a 0 értéken jelző LED felett lévő LED világítson (ennek egyébként már nem zöld, hanem sárga színe van). Alapértelmezetten a kivezérlésjelző a Main kimenet jelszintjét mutatja, de ez egyes keverőkön változtatható. Hogy hogyan, arról a következő dián lesz szó.

15 PFL, AFL Az okosabb keverőpultok támogatják a Pre-Fade Listen és/vagy az After-Fade Listen technológiákat. PFL a bejövő csatornák esetében, AFL a kimenő csatornák (monitorutak, Main kimenet, ALT kimenetek, Mátrix kimenetek) esetében használatos. Mindegyik csatornához tartozik egy-egy PFL vagy AFL gomb. Ha ezt benyomjuk, a kivezérlésjelzőn csak az adott csatorna jelszintje látható, emellett a Control Room (CTRL) és a fejhallgató (Headphone) kimeneteken csak az adott csatorna hangja lesz hallható. Ha több csatornára vonatkoztatva is benyomtuk a gombot, a jelszint az így létrehozott többcsatornás mixre lesz érvényes, és a fejhallgató és CTRL kimeneten is mindegyik csatorna hallató lesz, amin engedélyeztük a PFL/AFL technológiát. Hasznos arra az esetre, ha meg akarjuk vizsgálni, ha meg akarjuk vizsgálni, hogy milyen az egyes bemenetek jelszintje, mekkora előerősítésre van szükség. (PFL) Hasznos arra az esetre, ha meg akarjuk nézni, hogy az kimeneti jeleknek (például monitorutak, amelyeknek természesenen nincs külön kivezérlésjelzőjük) mekkora a jelszintje, nem küldünk-e túl erős, torz jelet. Ha az adott csatornára bekapcsoltuk a PFL-t/AFL-t, akkor a megfelelő jelzésű led az adott csatorna hangerőszabályzója mellet világítani kezd.

16 KIMENETEK XLR dugó vagy 6.3 Jack aljzatok Esetleg néhány helyen RCA aljzat Könnyű megkülönböztetni őket, mert mindegyik ugyanolyan névvel van ellátva, mint a hozzá tartozó hangerőszabályozó.

17 A VMG KEVERŐI Behringer 1+2 csatornás (kiskeverő) Szünetekben, olyan helyen célszerű használni, ahol maximum egy mikrofon kell Behringer 8+4 csatornás (közepes keverő) A legnagyobb iskolai események kivételével mindig célszerű ezt használni Voice-Kraft Wz3 24:4: csatornás (nagykeverő) Csak a legnagyobb iskolai események alkalmával (diákhét, ballagás, szalagavató, fesztiválok, ) célszerű használni. Soundcraft ui12 WiFi-s keverőpult Szünetekben, illetve akkor célszerű használni, ha nem akarunk a hangosításnak külön asztalt felállítani, csak telefonnal és tablettel vezérelhető.

18 ITT JÁRUNK Erősítő Hangszórók

19 ERŐSÍTŐ

20 ERŐSÍTŐ Az erősítő célja: a vonal szintű jelet felerősíti, hogy a hangszórók kellő hangerővel meg tudjanak szólalni. 230V-os feszültséggel működnek, általában sokat fogyasztanak. Teljesítményük mérésére többféle módszert használnak, a gyártók szerretnek vele trükközni. Amit figyelni kell: Mekkora egy csatornára vonatkoztatott RMS teljesítménye, 8 Ohm ellenállás mellett Bemenetek: általában XLR, 6.3 Jack vagy RCA (ezek a keverőpult kimeneteivel köttetendők össze) Kimenetek: Általában Speakon, esetleg 6.3 Jack (ezek a hangszórók bemeneteivel köttetendők össze) Az egyes csatornák hangereje elvileg állítható, gyakorlatilag érdemes azokat maximumra állítani és a hangerőt a keverőpulton kezelni. (Teszteléskor természetesen mindig a minimumról kezdjük szépen felfelé csavarni, mert ha rossz a kábel, vagy csak rosszul dugtunk valamit össze, és egyből maximum hangerő próbáljuk ki a rendszert, szörnyű búgó hang jön majd a hangszórókon). Ha az erősítő torz jelet (0 érték feletti) kap, azt erősíti fel, ami hosszútávon károsíthatja a hangszórókat.

21 A VMG ERŐSÍTŐI 1 db CREST CPX 1500 erősítő a nagyhangfalak (2*2) számára 2 db Reloop Dominance 702 erősítő az állványra helyezhető fronhangfalakhoz és a Behringer monitorhangfalakhoz.

22 ITT JÁRUNK Hangszórók

23 HANGSZÓRÓ

24 CSOPORTOSÍTÁSOK Az aktív hangszórók beépített erősítőt tartalmaznak, míg a passzív hangfalak nem. A DÖK-nek csak passzív hangfala van. Cél szerint is csoporthatjuk őket: Front hangszórók (Minden hangot továbbítanak, általában állványra tesszük őket) Mélyládák (csak a mély hangokat továbbítják, nem rakjuk őket állványra, de mindig feléjük rakjuk a front-hangszórókat) Monitorhangfalak (a színpad felé néznek, arra jó, hogy a zenészek, énekesek hallják magukat)

25 TELJESÍTMÉNY, CSATLAKOZÓK A hangszóróknál is az RMS teljesítményt kell nézni, 8 Ohm ellenállás mellet. Figyelni kell arra, hogy az erősítő teljesítménye (csatornára vonatkoztatott RMS teljesítménye 8 Ohm ellenállás mellett) ne legyen több, mint a hangszóróé, mert ez a hangszóró meghibásodásához vezethet. Jellemőzen Speakon aljzat, esetleg 6.3 Jack aljzat Ha a használt kábel legalább egyik vége Jack, a kábelt csak akkor szabad csatlakoztatni a Jack csatlakozóval ellátott oldalán/oldalain, ha az erősítő ki van kapcsolva, különben rövidzár keletkezhet. Csak hangszórókábelt szabad hangszórókábelként használni, mikrofonkábelt, LINE kábelt NEM (nem bírná a terhelést, torz jel keletkezne).

26 A VMG HANGFALAI 2 db állványra helyezhető 2EAW fronthangszóró (150 W RMS) 2 db Behringer monitorhangfal (150 W RMS) 2 db egyenként külön mélyládából és fronthangszóróból álló, házilag készített nagyteljesítményű hangfalak (Front: 400 W RMS, Mélyláda: 200W RMS)

27 +2 HASZNOS ESZKÖZ DI-BOX: a LINE szintű jelet mikrofon szintű jellé csökkenti, ezáltal a jel kevésbé károsodik, ha hosszú kábelen (például csoportkábelen) megy keresztül. Fantomtáp: Amennyiben a keverőn nincsen fantomtáp, vagy nem mindegyik csatlakoztatott mikrofon igényli azt, de csak az összesre lehet bekapcsolni, úgy külső fantomtápot kell használnunk a kondenzátor-mikrofonok tápellátásának biztosítására. Az iskolában található eszközök DI-boxként és fantomtápként is használhatók. DI boxként való használathoz be kell őket hátul kapcsolni, de az elején lévő kapcsolókat nem szabad felkapcsolni. Az elején vannak a bemenetek, a hátulján a kimenetek. Fantomtápként való használathoz elől az adott oldali kapcsolót is fel kell kapcsolni. A be- és kimenetei oldal nem változik az előbb leírtakhoz viszonyítva.

28 Köszönöm a figyelmet

(HANG)TECHNIKA 2. CSATLAKOZÓK, KÁBELEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018

(HANG)TECHNIKA 2. CSATLAKOZÓK, KÁBELEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018 (HANG)TECHNIKA 2. CSATLAKOZÓK, KÁBELEK VÁROSMAJORI GIMNÁZIUM, 2018 HANGTECHNIKAI CSATLAKOZÓK, KÁBELEK Csatlakozók XLR Jack RCA Speakon Kábelek Mikrofonkábelek Hangszerkábelek, line kábelek Sztereó line

Részletesebben

Erősítő tanfolyam Keverők és előerősítők

Erősítő tanfolyam Keverők és előerősítők Erősítő tanfolyam Keverők és előerősítők Hol tartunk? Mikrofon Gitár Dob Keverő Végfok Mi az a keverő? Elektronikus eszköz Audio jelek átalakítása, majd keverése Csatornák erősítése (Hangszínszabályozás)

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Kábelek bekötése... 4 Blokkdiagram... 6 Csatornák felépítése... 7 Rack be szerelés, méretek... 15 Tipikus alkalmazások...

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Beállítás és hibakeresés... 4 Kábelek bekötése... 6 Méretek... 8 Blokkdiagram... 9 Csatornák felépítése... 10

Részletesebben

CRX 1228 Ultra kis zajú 12 csatornás power mixer

CRX 1228 Ultra kis zajú 12 csatornás power mixer CRX 1228 Ultra kis zajú 12 csatornás power mixer CRX 1628 Ultra kis zajú 16 csatornás power mixer +48V Phantom táp 3 sávos EQ minden csatornában Aux / Effekt kimenet Aux return Effekt - 256 DSP 2x7 sávos

Részletesebben

ELECTRONIC-STAR. Mikrofon rendszer

ELECTRONIC-STAR. Mikrofon rendszer ELECTRONIC-STAR Mikrofon rendszer 10005828 A küldemény tartalma: Vezeték nélküli egység csatlakozó adapter 6.3 mm mono jack 9V elem, PP3 (2darab VH2, VN2 vagy VHN2- nek) Mikrofonok / transmitter(ek) a

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Kábelek bekötése... 4 Gyors áttekintés... 6 Blokkdiagram... 8 Csatornák felépítése... 9 Rack be szerelés... 16

Részletesebben

Mc Crypt MCB 1002 típusú hordozható keverőpult

Mc Crypt MCB 1002 típusú hordozható keverőpult Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Mc Crypt MCB 1002 típusú hordozható keverőpult Rendelési szám: 301734 Rendeltetésszerű használat A Mc Crypt MCB 1002 típusú hordozható

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Kábelek bekötése... 4 Gyors áttekintés... 6 Blokkdiagram... 8 Csatornák felépítése... 9 Méretek... 16 Tipikus

Részletesebben

- Biztosítani kell, hogy amikor a terméket bekötjük a hálózati kábel nincs szétlapítva és sérülésmentes.

- Biztosítani kell, hogy amikor a terméket bekötjük a hálózati kábel nincs szétlapítva és sérülésmentes. Gratulálunk a SINN7 Status 24/96 hangkártya beszerzéséhez. Köszönjük, hogy bizalmát a mi DJ technológiánkba fektette. Mielőtt használatba helyezi ezt a berendezést, arra kérjük Önt, hogy alaposan tanulmányozza,

Részletesebben

Lars & Ivan THA-21. Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató

Lars & Ivan THA-21. Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató Lars & Ivan THA-21 Asztali Headamp A osztályú Erősítő Használati útmutató Lars & Ivan Köszönjük, hogy Lars & Ivan gyártmányú készüléket választott. A Lars & Ivan elkötelezett mind a minőségi zenehallgatás

Részletesebben

Tartalomjegyzék és jellemzők

Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők Tartalomjegyzék és jellemzők... 2 Biztonsági információk... 3 Kábelek bekötése... 4 Méretek... 6 Rack-be szerelés... 8 Blokkdiagram... 9 Csatornák felépítése... 10 Műszaki

Részletesebben

KB2 / KB3 Billentyű kombó használati utasítás

KB2 / KB3 Billentyű kombó használati utasítás KB2 / KB3 Billentyű kombó használati utasítás www.forte.hu Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden

Részletesebben

AM 120 MKII. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! tel.: 06 22 33 44 55. Felhasználási javaslat:

AM 120 MKII. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! tel.: 06 22 33 44 55. Felhasználási javaslat: AM 120 MKII 3 csatornás keverőpult PHONIC Jellemzők: Csatornák száma: 3 (1 mikrofon, 2 sztereó) 2T be- és kimenet Fejhallgató kimenet 2 x 4 LED-es kivezérlésmérő +48V Phantom táp Technikai adatok: Sávszélesség:

Részletesebben

A vizsgafeladat ismertetése: A stúdiótechnikai és munkavédelmi alapismeretek

A vizsgafeladat ismertetése: A stúdiótechnikai és munkavédelmi alapismeretek A vizsgafeladat ismertetése: A stúdiótechnikai és munkavédelmi alapismeretek A tételekhez segédeszköz nem használható. A feladatsor első részében található 1-20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni,

Részletesebben

Használati útmutató. 1.0 verzió 2002. augusztus

Használati útmutató. 1.0 verzió 2002. augusztus Használati útmutató 1.0 verzió 2002. augusztus BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELEM: Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében soha nem vegyük le a berendezés fedőlapját vagy hátlapját. A berendezés

Részletesebben

MAX 250. 160 W-os végerősítő. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! tel.: 06 22 33 44 55

MAX 250. 160 W-os végerősítő. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! tel.: 06 22 33 44 55 MAX 250 160 W-os végerősítő PHONIC Jellemzők: A Phonic Max - szériának köszönhetően mindenki megtalálhatja azt a végfokot, amire rendszeréhez szüksége van. Bemenetek szempontjából egyaránt csatlakoztatható

Részletesebben

TM-76875 Hanglejátszó

TM-76875 Hanglejátszó TM-76875 Hanglejátszó Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság, és a készülék optimális

Részletesebben

MEGAFONOK LH25 Megafon-25W, beépített sziréna 18 100 21 720 19 000 6

MEGAFONOK LH25 Megafon-25W, beépített sziréna 18 100 21 720 19 000 6 Típus JELFORMÁLÓK ÉS KIEGÉSZÍTİK AMIS31EQ Mono 1x31 sávos grafikus E.Q., XLR, Jack, RCA be / kimenetek 50 200 60 240 52 500 5 AMIS23X 2 utas sztereó, 3 utas mono keresztváltó 64 700 77 640 68 000 2 XLR,

Részletesebben

Fontos biztonsági előírások:

Fontos biztonsági előírások: Fontos biztonsági előírások: A villám jel a végén nyíllal egyenlőszárú háromszögben ábrázolva arra figyelmezteti a készülék használóját, hogy a készüléken belül életveszélyes nagyságú feszültségek is találhatók,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Version 1.0 2000. szeptember

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Version 1.0 2000. szeptember HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Version 1.0 2000. szeptember BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ FIGYELEM: Az áramütés veszélyének elkerülése érdekében ne távolítsa el a készü-lék burkolatát ill. hátlapját. A készülék belsejében

Részletesebben

5. Tisztítás...14 5.1 Felületek tisztítása...14 5.2. HT40 PRO belső szélzsák tisztítása...14

5. Tisztítás...14 5.1 Felületek tisztítása...14 5.2. HT40 PRO belső szélzsák tisztítása...14 2 3 4 Tartalomjegyzék 3, 4, 8, 9 ábrák...2 5, 6, 7, 10 ábrák...3 11-16 ábrák...4 1. Biztonsági előírások...6 2. Készülék bemutatása...6 2.1 Bevezetés...6 2.2 Doboz tartalma...7 2.3 Opcionális tartozékok...7

Részletesebben

Használati útmutató. 1.0 verzió. 2003. augusztus

Használati útmutató. 1.0 verzió. 2003. augusztus Használati útmutató 1.0 verzió 2003. augusztus BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELMEZTETÉS: A tűzveszély vagy elektromos áramütés veszélyének elkerülése érdekében, a berendezést ne érje eső vagy nedvesség hatása.

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

A vizsgafeladat ismertetése: Stúdiótechnikai és munkavédelmi, balesetvédelmi alapismeretek

A vizsgafeladat ismertetése: Stúdiótechnikai és munkavédelmi, balesetvédelmi alapismeretek A vizsgafeladat ismertetése: Stúdiótechnikai és munkavédelmi, balesetvédelmi alapismeretek A tételekhez segédeszköz nem használható. A feladatsor első részében található 1-20-ig számozott vizsgakérdéseket

Részletesebben

HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató

HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató HPR122i HPR152i HPR153i HPR151i HPR181i 12, 2 utas hangsugárzó 15, 2 utas hangsugárzó 15, 3 utas hangsugárzó 15, mélysugárzó 18, mélysugárzó Biztonsági

Részletesebben

KARAOKE HANGFAL SZETT

KARAOKE HANGFAL SZETT KARAOKE HANGFAL SZETT Használati utasítás Figyelmeztetések: - A készülék használata előtt olvassa el a használati utasítást. - Őrizze meg a használati utasítást, hogy bármikor segítségül hívhassa. - Kérjük,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv Fontos biztonsági előírások 1. Olvasd el az útmutatót. 2. Őrizd meg az útmutatót. 3. Ügyelj a figyelmeztetésekre. 4. Kövesd az utasításokat. 5. Ne használd a készüléket víz közelében.

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

Használati utasítás TXS-890. Stage Line 2 csatornás multifrekvenciás rádiósmikrofon-vevıkészülék

Használati utasítás TXS-890. Stage Line 2 csatornás multifrekvenciás rádiósmikrofon-vevıkészülék Használati utasítás TXS-890 Stage Line 2 csatornás multifrekvenciás rádiósmikrofon-vevıkészülék Monacor Hungária Kft 1034. Budapest, Bécsi út 100. Tel.: 06-1-329-2418 Fax.: 06-1-329-2231 info@monacor.hu

Részletesebben

M-LINE 80.2 M-LINE 125.2 M-LINE 95.4. Kezelési utasítás..autoradiokeret.

M-LINE 80.2 M-LINE 125.2 M-LINE 95.4. Kezelési utasítás..autoradiokeret. WWW M-LINE 80.2 M-LINE 125.2 Kezelési utasítás.autoradiokeret. HU Gratulálunk az Ön új GLADEN erősítőjéhez. Az erősítő üzembehelyezése előtt, kérjük figyelmesen olvassa el ezen használati utasítást és

Részletesebben

DJ KEVERŐPULT DJM-400

DJ KEVERŐPULT DJM-400 DJ KEVERŐPULT DJM-400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy Pioneer terméket választott. Kérjük tanulmányozza át ezt a használati útmutatót, hogy alaposabban megismerkedhessen a készülék működetésével. Az

Részletesebben

KB4 / KB5 Billentyű kombó használati utasítás

KB4 / KB5 Billentyű kombó használati utasítás KB4 / KB5 Billentyű kombó használati utasítás www.forte.hu Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden

Részletesebben

AC206/6M Jack - XLR kábel (6m)

AC206/6M Jack - XLR kábel (6m) Szerelt kábelek VOICE-KRAFT AC206/6M Jack - XLR kábel (6m) Szerelt kábelek VOICE-KRAFT AC206/9M Jack - XLR kábel (9m) Szerelt kábelek VOICE-KRAFT AC211/09M XLR - XLR kábel (90cm) Szerelt kábelek VOICE-KRAFT

Részletesebben

TransTube széria Gitárkombó. Használati utasítás

TransTube széria Gitárkombó. Használati utasítás TransTube széria Gitárkombó Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást!

Részletesebben

ZANZIBAR Technikai Adatlap (Technical Rider)

ZANZIBAR Technikai Adatlap (Technical Rider) ZANZIBAR Technikai Adatlap (Technical Rider) A zenekar felállása: Főének: Rita Gtr +vocal: Sidi Bass +Vocal: Miki Dob: András Hangtechnikus (keverős), és színpadi technikusok (roadok) kísérik a zenekart

Részletesebben

FONTOS MEGJEGYZÉS. A garancia érvényesítéséhez őrizze meg a vásárláskor kapott számlát!

FONTOS MEGJEGYZÉS. A garancia érvényesítéséhez őrizze meg a vásárláskor kapott számlát! Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást! Ne használja a készüléket

Részletesebben

Backstage Gitárerősítő használati utasítás

Backstage Gitárerősítő használati utasítás Backstage Gitárerősítő használati utasítás www.forte.hu Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden

Részletesebben

NEM SZÜKSÉGES SZÁMÍTÓGÉP

NEM SZÜKSÉGES SZÁMÍTÓGÉP NEM SZÜKSÉGES SZÁMÍTÓGÉP 4-csatornás DJ kontroller digitális keverővel Kettős USB audio interfész 2 számítógép csatlakoztatása egyidejűleg 3 Serato DJ kiegészítő csomag mellékelve (Pitch n Time; Flip;

Részletesebben

Technikai rider 2.3 (2013)

Technikai rider 2.3 (2013) Technikai rider 2.3 (2013) Színpad: A zenekar helyigénye a színpadon min. 8m széles és 6m mély. Ha lehetséges, kérünk egy 2m x 2m es, max.! 15cm magas dobogót a cimbalom alá. Mélységben a cimbalom és a

Részletesebben

Mini DJ-Mixer McCrypt DJ-50

Mini DJ-Mixer McCrypt DJ-50 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Mini DJ-Mixer McCrypt DJ-50 Megrend. szám: 30 13 54 Ez a kezelési útmutató a készülékhez tartozik, az üzembehelyezésével és a kezelésével

Részletesebben

YAMAHA EMX62M POWER-MIXER. Kezelési útmutató

YAMAHA EMX62M POWER-MIXER. Kezelési útmutató YAMAHA EMX62M POWER-MIXER Kezelési útmutató Fontos! Kérjük, olvassa el az alábbi pontokat az EMX62M használatba vétele elõtt! Óvintézkedések A berendezés belsejébe ne kerüljön víz vagy más folyadék, különben

Részletesebben

SC016 Sweex 7.1 USB-s külső hangkártya

SC016 Sweex 7.1 USB-s külső hangkártya SC016 Sweex 7.1 USB-s külső hangkártya Bevezetés A Sweex 7.1 USB-s külső hangkártyát szélsőséges hőmérsékletektől óvja. Közvetlen napsugárzástól védje, és ne helyezze fűtőszerkezetek közvetlen közelébe.

Részletesebben

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók A VSF-1xx műholdas KF elosztó család, a műholdvevő LNB-ről érkező SAT KF jelek veszteség nélküli, illetve alacsony beiktatási csillapítással

Részletesebben

HP 200 VEZETÉK NÉLKÜLI TV FEJHALLGATÓ TÖLTŐ DOKKOLÓVAL

HP 200 VEZETÉK NÉLKÜLI TV FEJHALLGATÓ TÖLTŐ DOKKOLÓVAL HP 200 VEZETÉK NÉLKÜLI TV FEJHALLGATÓ TÖLTŐ DOKKOLÓVAL REMOVE BEFORE USE 1 2 1 REMOVE BEFORE USE 2 5 3 4 3 4 Q S C B AD E R M N O P 2 H HP 200 vezeték nélküli fejhallgató Köszönjük, hogy a Meliconi termékét

Részletesebben

Használati útmutató. 1.0 verzió 2002. október

Használati útmutató. 1.0 verzió 2002. október Használati útmutató 1.0 verzió 2002. október TARTALOMJEGYZÉK 1. KEZELŐSZERVEK... 2 2. ALKALMAZÁSI PÉLDÁK... 4 2.1. BASSZUSGITÁR CSATLAKOZTATÁSA... 4 2.2. BILLENTYŰS HANGSZER, DJ-KEVERŐPULT STB. KIMENETI

Részletesebben

ANC-S SD-NAVI HIBAELHÁRÍTÁSI ELJÁRÁSA (1.00 verzió) Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés)

ANC-S SD-NAVI HIBAELHÁRÍTÁSI ELJÁRÁSA (1.00 verzió) Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés) 1. TARTALOM Ügyfél panasza Áttekintés és lábkiosztás A FŐKAPCSOLÓ EGYÁLTALÁN NEM MŰKÖDIK (nincs hang és nincs kijelzés) NINCS HANG (kijelző OK) NINCS KIJELZŐ (hang OK) GPS probléma Bluetooth USB lejátszás

Részletesebben

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO

DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO DRÓTNÉLKÜLI FEJHALLGATÓ STEREO Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. A használati útmutatót olvassa el és őrizze meg késõbbi áttekintésre is. Műszaki jellemzők Jeladó készülék Frekvencia

Részletesebben

Keverő erősítők. Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P

Keverő erősítők. Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P Használatba vétel előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Keverő erősítők Típusok: CTA-1000P CTA-1200P CTA-2500P CTA-3500P JELLEMZŐK: 1. Három mikrofon bemenet, két külső műsorforrás

Részletesebben

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT)... A 7.1 hangszórók bekötése. 2

SC Surround Sound Card (714DX 7.1 SOUND EXPERT)... A 7.1 hangszórók bekötése. 2 Termékismertető A: Analóg bemenetek és kimenetek B: Digitális S/PDIF bemenet és kimenet C: Belső analóg bemenetek C A B Üzembe helyezés A műveletek előtt végezze el a következőket: Ha alaplapi hangkártyával

Részletesebben

Hangtechnikus Hangtechnikus Hangmester Hangtechnikus

Hangtechnikus Hangtechnikus Hangmester Hangtechnikus A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

TANTÁL MidiMax-H. Hordozható nyelvoktató berendezés. Felhasználói segédlet

TANTÁL MidiMax-H. Hordozható nyelvoktató berendezés. Felhasználói segédlet E L E K T R O N I K A I K F T H-1149 BUDAPEST XIV. NAGY LAJOS KIRÁLY ÚTJA 117. TEL./FAX: 220-6454, 220-6455 e-mail: tantal@t-online.hu www.tantal.hu TANTÁL MidiMax-H Hordozható nyelvoktató berendezés Felhasználói

Részletesebben

E208 akusztikus gitárkombó. Használati utasítás

E208 akusztikus gitárkombó. Használati utasítás E208 akusztikus gitárkombó Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást!

Részletesebben

Használati útmutató. 1.0 verzió 2003. február

Használati útmutató. 1.0 verzió 2003. február Használati útmutató 1.0 verzió 2003. február BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELEM: Az elektromos áramütés kockázatának elkerülése érdekében soha nem vegyük le a berendezés fedőlapját vagy hátlapját. A berendezés

Részletesebben

TransTube széria gitárkombó. Használati utasítás

TransTube széria gitárkombó. Használati utasítás TransTube széria gitárkombó Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást!

Részletesebben

HANGÜZENET GENERÁTOR INT-VMG. 1. Tulajdonságok. 2. Technikai adatok. 3. Működés leírása

HANGÜZENET GENERÁTOR INT-VMG. 1. Tulajdonságok. 2. Technikai adatok. 3. Működés leírása HANGÜZENET GENERÁTOR INT-VMG int-vmg_hu 03/12 Az INT-VMG modul előre rögzített üzenetek meghatározott események bekövetkezése esetén történő hangos lejátszását teszi lehetővé. INTEGRA vezérlőpanelekkel

Részletesebben

Kezelési útmutató. Előerősítő 8szoros

Kezelési útmutató. Előerősítő 8szoros Kezelési útmutató Előerősítő 8szoros 0530 00 Működési leírás Az előerősítő 8szoros felerősíti 8 forrás audiojelét mint például tuner, CD-Player stb. 5 V AC kimeneti feszültségre. Így ez alkotja az illő

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

4. A szállítás tartalma Keverő Használati útmutató

4. A szállítás tartalma Keverő Használati útmutató 4. A szállítás tartalma Keverő Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 DJ keverőpult,

Részletesebben

Auna AMP-5100 használati utasítás

Auna AMP-5100 használati utasítás Auna AMP-5100 használati utasítás Tisztelt Vevőnk, köszönjük, hogy termékünket választotta. Ez azt mutatja, hogy Ön az audio berendezések tekintetében igényes vásárló. Büszkék vagyunk arra a hagyományra,

Részletesebben

Mini mikrofon Használati útmutató

Mini mikrofon Használati útmutató Mini mikrofon Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Be- és kikapcsolás....................................

Részletesebben

Gratulálunk a SkyTec aktív, hangsugárzó doboz beszerzéséhez. Kérjük a termék használatba vétele előtt figyelmesen olvassa végig ezt az útmutatót.

Gratulálunk a SkyTec aktív, hangsugárzó doboz beszerzéséhez. Kérjük a termék használatba vétele előtt figyelmesen olvassa végig ezt az útmutatót. Gratulálunk a SkyTec aktív, hangsugárzó doboz beszerzéséhez. Kérjük a termék használatba vétele előtt figyelmesen olvassa végig ezt az útmutatót. A sokéves, meghibásodás mentes használat érdekében kérjük,

Részletesebben

AJÁNLAT. Pilis Város Önkormányzata. Hajnal Csilla polgármester asszony részére. Tárgy: Szavazatszámláló és konferencia rendszer eszközeinek beszerzése

AJÁNLAT. Pilis Város Önkormányzata. Hajnal Csilla polgármester asszony részére. Tárgy: Szavazatszámláló és konferencia rendszer eszközeinek beszerzése AJÁNLAT Pilis Város Önkormányzata Hajnal Csilla polgármester asszony részére Tárgy: Szavazatszámláló és konferencia rendszer eszközeinek beszerzése Tisztelt Ajánlatkérő! Ajánlat száma: 218/NJ/2017 Köszönjük,

Részletesebben

2. Kábelezés...5. oldal

2. Kábelezés...5. oldal Tartalomjegyzék 1. Biztonsági előírások / Leírás...3. oldal 1.1. Biztonsági előírások...3. oldal 1.2. A csomag tartalma...3. oldal 1.3. Rendelhető kiegészítők...3. oldal 1.4. Tulajdonságok...3. oldal 1.5.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Version 1.0 2001. március

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Version 1.0 2001. március HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Version 1.0 2001. március BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ FIGYELEM: Az áramütés veszélyének elkerülése érdekében ne távolítsa el a készü-lék burkolatát ill. hátlapját. A készülék belsejében felhasználó

Részletesebben

Kezelési utasítás. Demton. Demton Electronics

Kezelési utasítás. Demton. Demton Electronics DTH-1 TELEFON HIBRID Kezelési utasítás Demton TISZTELT FELHASZNÁLÓ! A többi gyártóhoz hasonlóan mi is nagyon örülünk, hogy a termékünk megvásárlásával megtisztelt bennünket és támogatta a magyar termékek

Részletesebben

EON 10G2. Főbb jellemzők:

EON 10G2. Főbb jellemzők: EON 10G2 Főbb jellemzők: Az egyik legsikeresebb, legmeghatározóbb hangsugárzó család második generációjának tagja. 10 -os Differential Drive mélysugárzó, neodímium mágnessel szerelve, a kis tömeg és az

Részletesebben

Termékazonosító , UHF mikrofonfrekvencia. 220 mm x 255 mm x 395 mm

Termékazonosító , UHF mikrofonfrekvencia. 220 mm x 255 mm x 395 mm Tisztelt Vásárló, Gratulálunk a megvásárolt termékhez. Kérjük, figyelmesen olvassa el az útmutatót, és kövesse az alábbi utasításokat, hogy elkerülje a készülék károsodását. Az utasítások és az instrukciók

Részletesebben

DMS 70. Digitális Vezetéknélküli Mikrofonrendszer. Digitális Vezetéknélküli Mikrofonrendszer

DMS 70. Digitális Vezetéknélküli Mikrofonrendszer. Digitális Vezetéknélküli Mikrofonrendszer DMS 70 Beltéri hangosítások Konferenciák Szemináriumok, Iskolai alkalmazások Élőzenei / Klub hangosítások AES 128 bites titkosítás Dinamikus frekvencia-választás Szabadalmaztatott D5 akusztika Stúdióminőség

Részletesebben

KA-SOROZAT SPD-SOROZAT

KA-SOROZAT SPD-SOROZAT KA-SOROZAT SPD-SOROZAT UTASÍTÁS Specifikáció KA-SOROZAT Modell KA-06 KA-08 KA-10 KA-12 KA-26 KA-28 KA-210 Referencia 178.403 178.406 178.409 178.412 178.415 178.418 178.421 Maximális teljesítmény 400W

Részletesebben

1/14. Nettó kalkulált ár (HUF) Nettó ár (HUF) Száll hat idő (nap) 1 Ismertetők, kézikönyv. Igényelt db

1/14. Nettó kalkulált ár (HUF) Nettó ár (HUF) Száll hat idő (nap) 1 Ismertetők, kézikönyv. Igényelt db ár 1 Ismertetők, kézikönyv 2 Nyomtatot A4-es kézikönyv, amely megegyezik a szoftver PDF kézikönyvével és súgójával.. ABS-UG HU SAR122-10010000 5 000 10 3 Hangkártyák 4 Belső PCI-os hangkártyák 5 Négy (mono)

Részletesebben

XLS SOROZAT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

XLS SOROZAT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV XLS SOROZAT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék Biztonsági információk...2 Megfelelőségi nyilatkozat...2 1. Bevezető...3 1.1 Jellemzők...3 1.2 Kézikönyv használata...3 2. Beszerelés...4 2.1 Kicsomagolás...4

Részletesebben

DI8 Nyolccsatornás DI-box/vonalkeverő

DI8 Nyolccsatornás DI-box/vonalkeverő CT2 Kábelteszter A CT2 egy igen sokoldalúan használható kábel/csatlakozó tesztelő készülék, mellyel bármilyen szabványos audio kábel és csatlakozó gyorsan és hatékonyan ellenőrizhető. A legkeményebb road-gárdák

Részletesebben

ipod/iphone dokkoló állomás

ipod/iphone dokkoló állomás CONRAN Q2 uplay THE DOCK ipod/iphone dokkoló állomás Conran Audio - zenei rendszer, dokkoló állomás, amely képes zenét lejátszani egy dokkolt ipod vagy iphone készülékről akár vezeték nélkül is. Közvetlen

Részletesebben

Jelmagyarázat. A "nyíl" piktogram különleges kezelési tanácsok és megjegyzések mellett látható.

Jelmagyarázat. A nyíl piktogram különleges kezelési tanácsok és megjegyzések mellett látható. Jelmagyarázat Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 USB DJ keverőpult, DJ-20 Rend. sz. 30 52 85 BEVEZETÉS

Részletesebben

www.forte.hu 158/110/112/115 Basszuskombó Használati utasítás

www.forte.hu 158/110/112/115 Basszuskombó Használati utasítás www.forte.hu 158/110/112/115 Basszuskombó Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen

Részletesebben

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil

800 120Km automatikus Fejlett A2DP & EDR Bluetooth profil Használati utasítás Főbb jellemzők: Maximálisan 800 méter hatótávolság két motoros között, Valódi vezeték nélküli, kétirányú kommunikáció akár három motoros között Bluetooth kapcsolaton keresztül. Érthető

Részletesebben

Intézmény hangosítás. SEP 207b. 6"-os kétu as aktív hangsugárzó

Intézmény hangosítás. SEP 207b. 6-os kétu as aktív hangsugárzó Intézmény hangosítás PHONIC SEP 207b 6"-os kétu as aktív hangsugárzó Jellemzők: strapabíró, műanyag borítás tartozék rögzítő fű/ beépített, illesztett végfok Felhasználási javaslat: nyilvános helyekre,

Részletesebben

VISSZACSATOLÁS GÁTLÓ DSP1124P HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. 1.0 Verzió 2001. február. www.behringer.com

VISSZACSATOLÁS GÁTLÓ DSP1124P HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. 1.0 Verzió 2001. február. www.behringer.com VISSZACSATOLÁS GÁTLÓ DSP1124P HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1.0 Verzió 2001. február www.behringer.com BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ FIGYELEM: Az áramütés veszélyének elkerülése érdekében ne távolítsa el a készü-lék burkolatát

Részletesebben

MA-101 hordozható vezeték nélküli hangfal

MA-101 hordozható vezeték nélküli hangfal MOBIL ERŐSÍTŐK MA-101 hordozható vezeték nélküli hangfal Kompakt, ultrakönnyű és egyszerű kezelés. Az MA-101 egyszerűen kézben tartható, vagy a mellékelt vállpánt segítségével vállra akasztható. Beépített

Részletesebben

PLE-2MAxx0-EU Plena keverőerősítő

PLE-2MAxx0-EU Plena keverőerősítő Kommnikációs rendszerek PLE-2MAxx0-EU Plena keverőerősítő PLE-2MAxx0-EU Plena keverőerősítő www.boschsecrity.h 6 mikrofon/vonalbemenet, plsz 3 zeneforrásbemenet 100 V, telefon- és bemondóállomás-bemenet

Részletesebben

Technikai rider 3.1 (2015)

Technikai rider 3.1 (2015) Technikai rider 3.1 (2015) Színpad: A zenekar helyigénye a színpadon min. 8m széles és 6m mély. Mélységben a cimbalom és a énekesek monitorládái között másfél méter (1.5m) legyen. A színpadon szükségünk

Részletesebben

DJ2GO2 4-CSATORNÁS PRÉMIUM DJ KONTROLLER KISMÉRETŰ DJ KONTROLLER AUDIO INTERFÉSSZELL

DJ2GO2 4-CSATORNÁS PRÉMIUM DJ KONTROLLER KISMÉRETŰ DJ KONTROLLER AUDIO INTERFÉSSZELL 4-CSATORNÁS PRÉMIUM DJ KONTROLLER Dupla USB port a zökkenőmentes DJ-váltáshoz 2-inch átmérőjű színes LCD kijelző mindkét jog-tárcsába integrálva Mellékelt Serato DJ (teljes verzió) Érintés-érzékeny gombok

Részletesebben

Termékek és Tartozékok

Termékek és Tartozékok Termékek és Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Bemutatkozás...2 Fejhallgató-elosztó Rendszer...10 Digitális Vezérlésű Keverők DCM1 Digitális vezérlésű keverő...3...3 Venue Keverők Z411 Négyzónás keverő...4

Részletesebben

SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv

SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv SPS PRO sorozatú szünetmentes áramforrmásrok 500VA-1200VA és 800VA-1500VA sorozatok Felhasználói kézikönyv 500VA-1200VA-es sorozat Előlapi állapot jelzések LED jelzés Hang jelzés Üzem állapot LED1 (zöld)

Részletesebben

Digitális interfészek Digitrack

Digitális interfészek Digitrack Digitális interfészek Digitrack USB AD/DA konverter Működési leírás: A készülék képes a feltüntetett mintavételi frekvenciák mindegyikén a bemenetére csatlakoztatott analóg, vagy digitális jelet a számítógép

Részletesebben

Használati utasítás a SIVA gyártmányú PAB 2.3 D típusú ablakátbeszélő készülékhez

Használati utasítás a SIVA gyártmányú PAB 2.3 D típusú ablakátbeszélő készülékhez Használati utasítás a SIVA gyártmányú PAB 2.3 D típusú ablakátbeszélő készülékhez Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság,

Részletesebben

KONFERENCIA CSOMAG KÖZEPES KICSI NAGY. Helyszín Létszám Időtartam Ár. Helyszín Létszám Időtartam Ár KIEGÉSZÍTŐK (LSD. MELLÉKLET)

KONFERENCIA CSOMAG KÖZEPES KICSI NAGY. Helyszín Létszám Időtartam Ár. Helyszín Létszám Időtartam Ár KIEGÉSZÍTŐK (LSD. MELLÉKLET) Hangosító Ajánlat KONFERENCIA CSOMAG KICSI 50-100 m2 30-80 fő 1 nap 59 000 HUF-tól KÖZEPES 120-250 m2 80-200 fő 1 nap 91 500 HUF-tól NAGY 250-500 m2 200-500 fő 1 nap 164 500 HUF-tól ÁRLISTA - KONFERENCIA

Részletesebben

TV Használati útmutató

TV Használati útmutató TV Használati útmutató TARTALOM Megjelenés.......................................... 3 Üzembe helyezés.................................... 4 Párosítás hallókészülékkel............................. 7 Jeltovábbítás........................................

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ. Kezelési útmutató XM-ZR602. 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU)

3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ. Kezelési útmutató XM-ZR602. 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU) 3-215-703-11(1) Sztereóerõsítõ Kezelési útmutató XM-ZR602 2007 Sony Corporation Printed in Czech Republic (EU) Fõbb jellemzõk 110 W legnagyobb teljesítmény csatornánként (4 Ω-on). Ez a készülék mono erősítőként

Részletesebben

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék: 1, Biztonsági előírások 2, Beüzemelés 3, Távvezérlő használata 4, DMX-el való vezérlés 5, Problémamegoldás Biztonsági előírások: Mindig a JEM cég

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Műszaki adatok: Kimeneti áram: 1,0 4,2 A 15 beállítható mikró lépés felbontás (400-25 600 lépcső / fordulat) Rms érték: 3,0 A Tápfeszültség:

Részletesebben

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta!

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! H Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! AV 100 jelátadó segítségével vezeték nélkül továbbíthatja audio/video készülékeinek (videó lejátszó, DVD, dekóder/sat, videokamera) jelét egy második

Részletesebben

Gitárerősítő. Használati utasítás

Gitárerősítő. Használati utasítás Gitárerősítő Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást! Ne használja

Részletesebben

Kedves Kollégák! Kérjük minden esetben olvassák el és fordítsanak külön figyelmet az alábbiakra!

Kedves Kollégák! Kérjük minden esetben olvassák el és fordítsanak külön figyelmet az alábbiakra! Kedves Kollégák! Kérjük minden esetben olvassák el és fordítsanak külön figyelmet az alábbiakra! Mindig a zenekar honlapjáról letölthető rider az aktuális. Kérjük ellenőrizze a sorszámot! Kérjük minden

Részletesebben

6505 TM Csöves gitárerősítő fej használati utasítás

6505 TM Csöves gitárerősítő fej használati utasítás 6505 TM Csöves gitárerősítő fej használati utasítás www.forte.hu Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen

Részletesebben

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 35%.

Értékelés Összesen: 100 pont 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 35%. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzék módosításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján: Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Delta Blues TM 115 / 210 Gitárerősítő Használati utasítás

Delta Blues TM 115 / 210 Gitárerősítő Használati utasítás Delta Blues TM 115 / 210 Gitárerősítő Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden

Részletesebben