Klímát, de milyet?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Klímát, de milyet?"

Átírás

1 Klímát, de milyet? Talán még nem késő, de sürgető, hogy a tavalyi tapasztalatok alapján idén időben gondoskodjunk lakásunk hűtéséről. Merthogy a kánikulát még meg tudjuk előzni, de a klímatechnikával foglalkozó cégek egyre leterheltebbek, és ilyenkor már mi állunk sorba a szerelésért, és nem ők a munkáért. Gyors döntést kell tehát hoznunk! De nézzük, mi alapján. Klímaberendezést hosszú távra tervezünk Mielőtt megvásárolnánk az új klímaberendezést, mindenképp járjunk el körültekintően a kültéri egység felhelyezését illetően! Feltétlen egyeztessünk a közös képviselővel és a szomszédokkal, mert ugyan létezik egy központi rendelet, mely szerint az utcakép egységessége miatt nem lehet homlokzaton kültéri egységet elhelyezni, ezt azonban senki sem veszi komolyan... Amíg egy rosszakaró bejelentést nem tesz az Önkormányzatnál, addig is nincs baj, de ezt követően akár le is szedethetik a kültéri egységet a falról.

2 A műemlékvédelem alatt álló házak homlokzatára szinte biztosan nem fogjuk tudni elhelyezni a kültéri egységet, ezért érdemes alternatív helyet találni; ilyen lehet pl. az erkély, a körfolyosó, a padlás vagy a lihthof. Vegyük figyelembe, hogy minél messzebb kerül egymástól a kültéri és beltéri egység, annál magasabb lesz a szerelés költsége.

3 A beltéri egység elhelyezésénél már nagyobb a mozgásterünk. Ha lehet a helyiség bejárata fölé helyezzük a beltéri egységet, és legyen a közelben áramforrás. Ne legyen a kanapéval szemben, sokkal inkább a háta mögött, fent. Nem mindegy, hogy egy klímaberendezés mennyit fog fogyasztani a legforróbb nyári napokon. Fontos, hogy vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy az a berendezés, amit meg szeretnénk vásárolni, milyen energiahatékonysági mutatók mellett képes majd üzemelni. Az Európai Unióban a háztartási berendezések, köztük a klímaberendezések is, egy úgynevezett energiahatékonysági mutató szerint csoportosítva vannak. A csoportok betűjellel vannak ellátva; a legjobb A jelzéstől a legrosszabb F jelzésig. Könnyen előfordulhat, hogy két A kategóriába sorolt berendezés között energiafogyasztásban több nagyságrendnyi eltérés is lehet, magyarul az egyik dupla annyit fog fogyasztani. Ezért ne elégedjünk meg azzal, hogy a készülék besorolását megvizsgáljuk. Ellenőrizzük le a készülékek EER (hűtés) és

4 COP (fűtés) mutatóit is. Ezeket az értékeket megtalálhatjuk valamennyi készülék katalógusában. Ezek a számok utalnak a készülék energia felhasználására, minél magasabb az érték annál jobb a készülék energiafelhasználása. Energia felhasználás szempontjából a lakossági klímaberendezéseket 2 nagy csoportra oszthatjuk. Vannak az úgynevezett ON/OFF készülékek, és vannak a magasabb hatékonyságú inverteres készülékek. Az ON/OFF készülékek szabályozása lényegében a ki/be kapcsolásokból áll, és a részterheléses időszakokban ez bizony nagyon energiapazarló megoldás. Az inverteres készülékek a magasabb hatékonyság és kisebb fogyasztás mellett jelentősen halkabb működésre képesek, hiszen ezeknél a kompresszor folyamatos fordulatszám-szabályozásával érik el a teljesítmény-szabályozást. Teljesítmény tekintetében általánosságban elmondható, hogy egy átlagos nappaliba (20-45 m 2 ) 3,5 kw-os berendezést érdemes választani, egy kisebb hálószobába pedig (10-30 m 2 ) elég a 2,5 kw-os

5 teljesítmény is. Egy kisebb lakás egészében lehűthető egy 3,5 kw-os klímával, de ezt több minden befolyásolja; a beltéri egység elhelyezése, a helyiségek elhelyezkedése, egybe nyílása, valamint a lakás fekvése és szigetelése is. Nagyon fontos, hogy az adott helyiségnek megfelelő teljesítményű készüléket szereltessünk be. Természetes, hogyha a teljesítmény kicsi, akkor nem lesz képes lehűteni a helyiséget. Azonban és ezt kevesebben tudják az is kellemetlenséget okozhat, hogyha a berendezés túl van méretezve. Ilyen esetekben első sorban az On/Off készülékeknél indokolatlanul sok lesz a készülék ki-be kapcsolása, ami a berendezés élettartamát csökkentheti. A nagyobb berendezés többet fog fogyasztani. Inverteres berendezés esetén a megfelelő teljesítmény leadása nem jelent problémát. Itt a fordulatszám szabályozás miatt a berendezés leadott teljesítménye a belső hőterheléshez igazodik. Itt csupán a nagyobb készülék plusz költsége, illetve a nagyobb készülék nagyobb légszállítása (erősebben fúj) és nagyobb zajszintje (hangosabb a beltéri és a kültéri egység is) okozhat kellemetlenséget.

6 A folyamatos zaj egyes embereknek hallhatatlan, másoknak idegesítő és zavaró is lehet. Minél halkabb egy berendezés, annál könnyebben fog illeszkedni az eltérő igényekhez. Fontos, hogy munkavégzés vagy pihenés közben se legyen zavaró számunkra a klímaberendezés hangja. A korszerű berendezések gyártóinak egyik fontos fejlesztési szempontja, hogy a zajszintet minél alacsonyabban tudják tartani, a mai beltéri egységeknél nem ritka a 20 dba zajszint sem. Fontos azonban a kültéri egység zajszintje is, nem csak magunk miatt, hanem környezetünk, más lakók miatt is. Amennyiben a berendezésünk kültéri egysége zajosabb a megengedettnél, akkor egy feljelentést követően akár a készülék leszerelését is elrendelheti a hatóság. Tartsuk tisztán illetve cseréljük a légszűrőket rendszeresen. A kültéri egységet ne takarjuk le, a kültéri egységből kiáramló levegő útját ne gátoljuk semmilyen tárggyal. Használjuk ésszerűen Akár energia-megtakarítási okokból, akár egészségügyi, élettani megfontolásokból a klímaberendezést is ésszerűen kell használni. Ez sokszor csak szokásaink, programunk hozzáillesztését jelenti a kánikulához. Tervezzük meg előre azokat a munkákat, amelyek hőtermeléssel járnak (mosás és szárítás, főzés, sütés). Ezeket célszerű a hűvösebb reggeleken vagy az esti órákban végezni. Zárjuk el az összes olyan rést, amin keresztül a külső meleg levegő a klimatizált helyiségbe juthat, szigeteljük az ablakokat. Húzzuk be a függönyt vagy engedjük le a redőnyt azokon az ablakokon, melyeket a Nap süt. Az ajtókat és az ablakokat zárjuk be, amikor a helyiségben a klímát működtetjük. A készülék szabályzóját automatikus üzemmódban használjuk, így a berendezés a napszaknak megfelelően növelheti vagy csökkentheti a hőmérsékletet automatikusan. A klíma távvezérlőjén a komfortérzetünknek legmegfelelőbb értéket állítsuk be, ne hűtsük túl a lakást. Ha megfelelően állítjuk be a hőmérsékletet, 3-4 %-kal kevesebb energiát fog a készülék fogyasztani.

7 A nyári időszakban komfortosnak érezzük a lakás hőmérsékletét, ha az a kinti hőmérsékletnél 5-7 C-l alacsonyabb. Általában elmondható, hogy nyáron a 27 C, 50%-os páratartalom és 0,2 m/s levegőmozgás az, ami megfelelő komfort érzetet nyújt. Ilyen hőmérséklet mellet tudjuk elérni, hogy egészségi állapotunk nem károsodik. Ha túl nagy és hirtelen hőmérsékletváltozás éri testünket, akkor rosszullét, hosszú távon pedig komoly betegség is kialakulhat. A gyártók mindent megtesznek, hogy ellássák a háztartásokat olyan készülékekkel melyek a belső levegő tisztaságát nagyban javítják. A légkondicionáló berendezések rendelkeznek légtisztító funkciókkal, de nem helyettesítenek olyan készülékeket, amelyek a légtisztításra lettek kifejlesztve. Azonban a friss levegő igényt egyikkel sem oldjuk meg, szellőztetni vagy valamilyen légtechnikai rendszeren keresztül a helyiségbe friss levegőt juttatni időközönként mindenképpen kell. Ha a külső levegő minősége nem megfelelő, mindenképpen légtisztító berendezést kell alkalmazni, az ilyen berendezések a levegőben lévő legkisebb szemmel nem látható szennyeződéseket is nagyon hatékonyan képesek kiszűrni. Ne menjen egész nap Ha reggel elmegyünk otthonról, és csak este térünk haza, akkor nem gazdaságos folyamatosan üzemeltetni a klímaberendezést az alatt az idő alatt, amíg nem tartózkodunk otthon. Mielőtt elmegyünk, a készülék

8 szabályzóján be kell állítani, hogy mikor kapcsoljon be újra, ezt állítsuk be úgy, hogy a hazaérkezésünk előtt egy órával kapcsoljon be a berendezés. Így amikor megérkezünk, már egy klimatizált lakásba léphetünk be, és energiát, költséget takaríthatunk meg azzal, hogy a berendezés nem működött feleslegesen. Klíma tisztítása Nagyobb áruházakban, barkácsboltokban, háztartásigép-üzletekben (ahol klímát is kapni) árulnak speciálisan légkondi-tisztító spray-t, az ablakpucolóhoz hasonló szórófejes flakonban. Ezen rajta van, hogy kell használni, de röviden a következő. A beltéri egységen találni egy nyitható fedőt (előlapot, ahol a levegőt kifújja). Azt kinyitjuk, mögötte általában van porszűrő (szivacs vagy szövet), ezt kivesszük, és kompresszorral kifújjuk, vagy kiszívjuk porszívóval. Esetleg langyos vízben kicsit áztassuk, majd egy szappanos kefével sikáljuk tisztára, aztán öblítsük és rázzuk le a fölösleges vizet, majd hagyjuk száradni. A lényeg, hogy legyen tiszta. Egyelőre még ne tegyük vissza, hanem a légkondi pucoló spray-vel fújjuk be a szűrő mögötti hűtőbordákat (a sűrű lamellás részt). Egy kicsit hagyjuk állni, lecsurogni, majd tegyük vissza a szűrőt, csukjuk vissza a fedelét és indíthatjuk a készüléket.

9

10 Eleinte lesz egy kis szaga a spray-től, de ez hamar elmúlik. A kondenzvíz elvezetőt is ellenőrizzük, ha kell tisztítsuk, mert ha nem tud távozni a beltéri egységből a víz, abban meggyűlve egyrészt kifolyhat a falra, szobába, másrészt bent rekedve elszaporodnak benne a legionella baktériumok. A kültéri egységet először feszültség mentesíteni kell a hálózati dugó kihúzásával. Ezután vegyük ki a tetejét rögzítő csavarokat és vegyük le a fedelet, távolítsuk el az előlapot. Nézzük meg, hogy a kondenzátor fal felőli oldalán van-e egybefüggő porszőnyeg. Mindenképpen érdemes a kondenzátor lemezei közül kislagozni a lerakódásokat. Vigyázzunk, hogy a kompresszort lehetőleg ne áztassuk el. Miután kész vagyunk, a szétszedéssel ellentétes sorrendben összerakhatjuk a készüléket.

Jogos-e a félelem a legionella kórokozótól, amit a tisztítatlan légkondicionáló is terjeszthet?

Jogos-e a félelem a legionella kórokozótól, amit a tisztítatlan légkondicionáló is terjeszthet? Jogos-e a félelem a legionella kórokozótól, amit a tisztítatlan légkondicionáló is terjeszthet? A statisztikai adatok szerint 2010-ben mintegy kilencven megbetegedést okozott, illetve húsz életet követelt

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések

Gyakran ismételt kérdések Gyakran ismételt kérdések - "Nincs kellően hűvös a helyiségben, miért? - Túl hideg van a helyiségben, miért? - Egyszer túl hideg van máskor meg túl meleg, miért? - Szeretném tudni, hogy mi az a hőmérséklet

Részletesebben

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Miért érdemes a Syen-t választania? Többszörös szűrőrendszer: Intelligens leolvasztás:

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

Osztott rendszerû klímaberendezések

Osztott rendszerû klímaberendezések Osztott rendszerû klímaberendezések INNOVATION IS LIFE A HISENSE Air-Conditioners Ltd. Kína egyik legnagyobb és legfejlettebb légkondícionáló berendezés gyártója. Éves szinten több millió darab légkondicionáló

Részletesebben

A HATÉKONYSÁG. Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében

A HATÉKONYSÁG. Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében HTÉKONYSÁG NYER Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében 20%... több megújuló energia... kevesebb elsődleges energiafelhasználás... kisebb CO 2 -kibocsátás z Európai Unió magas célokat

Részletesebben

klímaberendezések 2014

klímaberendezések 2014 klímaberendezések 2014 bemutatkozás A Nord klímaberendezések, a legkorszerűbb és leginnovatívabb megoldások segítségével kínálnak tökéletes megoldást Önnek és családjának. A környezetbarát, energiatakarékos

Részletesebben

Lakossági. Hatékony és takarékos. Oldalfali készülékek

Lakossági. Hatékony és takarékos. Oldalfali készülékek Lakossági Oldalfali készülékek Hatékony és takarékos A Daikin oldalfali készülékeivel modern, gazdaságos és hatékony módon lehet biztosítani a tavasz érzetét bármelyik helyiségben, éjjel-nappal, minden

Részletesebben

Gyors és hatékony légkondicionálók

Gyors és hatékony légkondicionálók Gyors és hatékony légkondicionálók Good (AR5580) New Boracay (AR4700) AR5580 (RAC/FJM kompatibilis) Good sorozat AR**KSWBSBWK*** Háromszög alakú dizájn Smart Wifi Kényelmesen szabályozhatja légkondicionálóját

Részletesebben

Fisher Free multi inverter

Fisher Free multi inverter Fisher Free multi inverter Hűtsön, vagy fűtsön* otthonában egyetlen kültéri egységgel! Egy kültéri 5 beltéri egység A Fisher Free Multi Inverter egyetlen kültéri egységéhez akár 5 beltéri egység is csatlakoztatható,

Részletesebben

TALÁLKOZÁS AZ IGAZIVAL

TALÁLKOZÁS AZ IGAZIVAL TALÁLKOZÁS AZ IGAZIVAL Hagyja, hogy az elegancia kiemelje a többiek közül! Keret nélküli tükör felszín Hűtés közben hideg, kék színű fényhatás A szuperkemény felületnek köszönhetően időtálló és karcmentes

Részletesebben

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM Biztonsági előírások Mielőtt használná a terméket, olvassa el alaposan ezen kézikönyv utasításait. Miután elolvasta, a felhasználói kézikönyvet tartsa könnyen elérhető és biztonságos helyen. Ha a termék

Részletesebben

alálkozás az igazival KLÍMÁK MŰVÉSZI KIVITELBEN

alálkozás az igazival KLÍMÁK MŰVÉSZI KIVITELBEN alálkozás az igazival KLÍMÁK MŰVÉSZI KIVITELBEN KERET NÉLKÜLI TÜKÖR FELSZÍN HŰTÉS KÖZBEN HIDEG, KÉK SZÍNŰ FÉNYHATÁS H agyja, hogy az elegancia kiemelje a többiek közül! A SZUPERKEMÉNY FELÜLETNEK KÖSZÖNHETŐEN

Részletesebben

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Klarstein Congenio Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

Forte. ON-OFF ON-OFF ON-OFF ON-OFF Hűtőközeg R410a R410a R410a R410a Nettó ár Ft 99900 104900 179900 199900 Bruttó ár Ft 119880 125880 215880 239880

Forte. ON-OFF ON-OFF ON-OFF ON-OFF Hűtőközeg R410a R410a R410a R410a Nettó ár Ft 99900 104900 179900 199900 Bruttó ár Ft 119880 125880 215880 239880 Forte Forte Web: internacionalizmus e-mail: monaco@monaco-klima.hu AQ09FDN AQ12FDN AQ18FDN AQ24FDN ON-OFF ON-OFF ON-OFF ON-OFF Nettó ár Ft 99900 104900 179900 199900 Bruttó ár Ft 119880 125880 215880 239880

Részletesebben

Mennyezeti készülék TÖKÉLETES KÖRNYEZET. Főbb jellemzők Tetszetős kialakítás Alacsony zajszint Optimális légeloszlás.

Mennyezeti készülék TÖKÉLETES KÖRNYEZET. Főbb jellemzők Tetszetős kialakítás Alacsony zajszint Optimális légeloszlás. TÖKÉLETES KÖRNYEZET Mennyezeti készülék Főbb jellemzők Tetszetős kialakítás Alacsony zajszint Optimális légeloszlás Mennyezeti beltéri egység Digital Inverter, Super Digital Inverter, BIG Digital Inverter,

Részletesebben

ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés

ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés Toshiba DC Hybrid Inverter Toshiba, az Inverter-technika feltalálója A Toshiba 1980-ban kifejlesztette az inverter-technológiát,

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E KEZELÉSI ÚTMUTATÓ DEHUMIDIFIER CFO-16E FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK Ne telepítse és ne használja a párátlanítót mielőtt elolvasta volna az összes utasítást. Ezek az utasítások a párátlanító üzemeltetésének

Részletesebben

Fisher oldalfali splitklíma-berendezések inverteres és fi x sebességû kivitelben. Swarovski. Bevált minôség a legtöbb extrával!

Fisher oldalfali splitklíma-berendezések inverteres és fi x sebességû kivitelben. Swarovski. Bevált minôség a legtöbb extrával! Fisher oldalfali splitklíma-berendezések inverteres és fi x sebességû kivitelben Bevált minôség a legtöbb extrával! Most Swarovski fülbevalót adunk ajándékba Fisher klímaberendezés vásárlása esetén! Költséghatékony

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja

RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja RAS széria - A tökéletes design és technológia összhangja Válaszható üzemmódok az Ön kényelméért Minden TOSHIBA készülék három alapüzemmóddal rendelkezik: hűtés, párátlanítás és ventilátor üzemmód. A hűtő-fűtő

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LIEBHERR TX 1021 COMFORT http://hu.yourpdfguides.com/dref/5080027

Az Ön kézikönyve LIEBHERR TX 1021 COMFORT http://hu.yourpdfguides.com/dref/5080027 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató LIEBHERR TX 1021 COMFORT. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A KLÍMABERENDEZÉS NEM CSAK KÉNYELME, HANEM BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL IS ALAPVETŐEN FONTOS Autójának

Részletesebben

Stílusos és prémium légkondicionálók

Stílusos és prémium légkondicionálók Stílusos és prémium légkondicionálók Best (AR9670) Better (AR7580) AR9670 (RAC/FJM kompatibilis) Best sorozat AR**JSPFAWK*** AR7580 (RAC/FJM kompatibilis) Better sorozat AR**KSPDBWK*** Háromszög alakú

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MIDEA Ablakba szerelhető légkondicionáló berendezés Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat! Biztonsági

Részletesebben

Lapos légcsatornás SZŰK HELYEKRE. Főbb jellemzők Kompakt, lapos beltéri egység Optimális levegőelosztást biztosít Frisslevegő betáplálás lehetőség

Lapos légcsatornás SZŰK HELYEKRE. Főbb jellemzők Kompakt, lapos beltéri egység Optimális levegőelosztást biztosít Frisslevegő betáplálás lehetőség SZŰK HELYEKRE Lapos légcsatornás Főbb jellemzők Kompakt, lapos beltéri egység Optimális levegőelosztást biztosít Frisslevegő betáplálás lehetőség Lapos légcsatornás beltéri egység Digital Inverter, Super

Részletesebben

Légkondicionálók 2002

Légkondicionálók 2002 Légkondicionálók 00 www.panasonic.hu Tiszta, friss levegô Új, még szebb forma A Panasonic légkondicionálók nemcsak kellemes közérzetet, de egészséges környezetet is biztosítanak a felhasználók számára.

Részletesebben

GREE VERSATI II ECONOMY PLUS

GREE VERSATI II ECONOMY PLUS MI AZ A VERSATI? Manapság az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a fűtési költségek csökkentésére valamint a környezetvédelemre. A hagyományos fűtési rendszereknek magas az üzemeltetési költsége

Részletesebben

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató

powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató powered by: ABLAKKLÍMA Kezelési útmutató 2 TARTALOMJEGYZÉK Felépítés és telepítés Jegyezze fel 2 Tartalomjegyzék Funkciók 3 4 Műszaki adatok 4 Üzemi feltételek 5 Telepítés 6 Üzemeltetés Felépítés A távirányító

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

Klíma, amit nem hallunk, nem látunk és közvetlenül, nem is érzünk, mégis kellemes légállapotot biztosít otthonunkban.

Klíma, amit nem hallunk, nem látunk és közvetlenül, nem is érzünk, mégis kellemes légállapotot biztosít otthonunkban. Klíma, amit nem hallunk, nem látunk és közvetlenül, nem is érzünk, mégis kellemes légállapotot biztosít otthonunkban. Sokszor törtem ügyfeleimmel fejünket egy-egy felmérés során, hogyan tudjuk megoldani

Részletesebben

LG légkondicionálók 2009. Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval!

LG légkondicionálók 2009. Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval! LG légkondicionálók 2009 Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval! w w w. l g. h u Super Inverter S09AQ NB0 / S12AQ NB0 Energiatakarékos működés Neo-Plazma légtisztító

Részletesebben

KlÍMABERENDEZÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

KlÍMABERENDEZÉS FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KlÍMABERENDEZÉS Kérjük, mielõtt szobai klímaberendezését felszerelné és üzembe helyezné, gondosan és alaposan olvassa el ezt a felhasználói kézikönyvet. TYPE : FALRA SZERELT KIVITEL

Részletesebben

OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK

OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK OLDALFALI MONO SPLIT KLÍMABERENDEZÉSEK ON/OFF Beltéri HD-090C HD-120C HD-180C HD-220C Kültéri HDO-090C HDO-120C HDO-180C HDO-220C Hűtő teljesítmény 2700 3200 4900 6000 Fűtő teljesítmény 2750 3500 5100

Részletesebben

AIR CONDITIONING. K í Katalógus 2014

AIR CONDITIONING. K í Katalógus 2014 IR CONDITIONING K í Katalógus 2014 IR CONDITIONING BIO SZŰRŐ ion IONIZÁTOR KOREL bio szűrője egy speciális biológiai enzimből és Eco filterből áll. z Eco szűrő kiszűri a levegőben lévő apró porszemeket

Részletesebben

A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT

A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA ELŐTT HU Használati utasítás A KÉSZÜLÉK RAJZA (1. ábra) A. Fogantyú. B. Biztonsági zár (ha van). C. Tömítés. D. Elválasztó (ha van). E. A leolvasztási vizet elvezető cső záródugója. F. Kezelőlap. G. A motor

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA. Szakma Kiváló Tanulója Verseny. Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA Szakma Kiváló Tanulója Verseny Elődöntő KOMPLEX ÍRÁSBELI FELADATSOR Szakképesítés: SZVK rendelet száma: Komplex írásbeli: Épületgépészeti rendszerismeret; Hűtőtechnikai

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat.

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa végig használati utasításunkat és tartsa be a biztonsági szabályokat. A csomag tartalma 1. Készülék 2. Rögzítő kulcs 3. Kétoldalú csatlakozógyűrű 4. Gumi tömítőgyűrű

Részletesebben

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató

Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató Fali osztott típusú klímaberendezés Használati útmutató HU SAC 0910C SAC 0922CH Ezen klímaberendezés használata előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termékek használatát már ismeri.

Részletesebben

klímaberendezések 2014

klímaberendezések 2014 klímaberendezések 2014 bemutatkozás A Nord klímaberendezések, a legkorszerűbb és leginnovatívabb megoldások segítségével kínálnak tökéletes megoldást Önnek és családjának. A környezetbarát, energiatakarékos

Részletesebben

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ Estia 5-ös sorozat Főbb jellemzők Hűtés, fűtés és használati melegvíz termelés Kompresszor szabályozási tartománya 10 és 100% között van Nincs szükség kiegészítő segédfűtésre

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

SMMS-e 2 CSÖVES ERŐMŰ. Főbb jellemzők. Rugalmasság

SMMS-e 2 CSÖVES ERŐMŰ. Főbb jellemzők. Rugalmasság 2 CSÖVES ERŐMŰ SMMS-e Főbb jellemzők Kiemelkedő energiahatékonysági értékek ek 168 kw hűtő- és 178 kw fűtőteljesítményig Kettős forgódugattyús kompresszorok 2 csöves, VRF kültéri egység hűtő és fűtő üzemmódhoz

Részletesebben

Szállítási instrukciók. A berendezés főbb elemei

Szállítási instrukciók. A berendezés főbb elemei HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék Szállítási instrukciók...3 A berendezés főbb elemei...3 Leolvasztás...6 A beltéri egység kijelzője...6 Távszabályzó...6 Kiegészítő funkciók:...9 Elemcsere...10 Karbantartás...10

Részletesebben

Használatba vétel előtti tájékoztató

Használatba vétel előtti tájékoztató Használatba vétel előtti tájékoztató - A készüléket használata gyermekek részére 8 éves kor felett lehetséges. Tisztítás és felhasználói karbantartást kizárólag 18 éven felüli személy végezheti. - A készülék

Részletesebben

Porzsákos porszívó. Használati utasítás. Modellszám: VC-212

Porzsákos porszívó. Használati utasítás. Modellszám: VC-212 Porzsákos porszívó Használati utasítás Modellszám: VC-212 1 FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK Az elektromos termékek használatakor, az alapvető biztonsági óvintézkedéseket be kell tartani, beleértve az alábbiakat:

Részletesebben

LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK

LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK 002 Magasfokú energiahatékonyság Az LG kiváló hatékonyságú, továbbfejlesztett, inverter technológiája erőteljes teljesítményt biztosít minimumra csökkentett energiafogyasztás

Részletesebben

Hütökészülékek. Oktatás - I. rész. BUDAPEST - Attila Kovács. ESSE - Wilhelm Nießen

Hütökészülékek. Oktatás - I. rész. BUDAPEST - Attila Kovács. ESSE - Wilhelm Nießen Hütökészülékek Oktatás - I. rész 1 Termékcsoportok. 2 Különbözö színek. 3 Miért kell hüteni az ételt? Hogy tovább friss maradjon Meghosszabbítani eltarthatóságát Elkerülni a romlott étel által kiváltott

Részletesebben

Üzemeltetési utasítások...1. A használattal kapcsolatos megjegyzések...3. Az egyes részek megnevezése és funkcióik...5

Üzemeltetési utasítások...1. A használattal kapcsolatos megjegyzések...3. Az egyes részek megnevezése és funkcióik...5 HU Split légkondicionáló Kezelési útmutató ACH-09CI, ACH-12CI INVERTER A jótállási feltételek teljesítése érdekében a légkondicionáló berendezést szakszerviznek kell beszerelnie. TARTALOMJEGYZÉK Üzemeltetés

Részletesebben

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez

Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez Kezelési útmutató kazettás Fan Coil berendezéshez FONTOS TUDNIVALÓK Veszélyes FIGYELEM Ne telepítse házilagosan a készüléket A készüléket csak arra képzett szakember telepítheti VESZÉLY Ne szervizelje

Részletesebben

klímaberendezések 2014

klímaberendezések 2014 klímaberendezések 2014 bemutatkozás A Nord klímaberendezések, a legkorszerűbb és leginnovatívabb megoldások segítségével kínálnak tökéletes megoldást Önnek és családjának. A környezetbarát, energiatakarékos

Részletesebben

Komfortos fürdőzés egész évben

Komfortos fürdőzés egész évben Komfortos fürdőzés egész évben A szabályzott belső légállapot egy fontos tényező különösen a medenceterekben, ahol a magas relatív páratartalom és a kondenzáció előfordulása csökkentheti a felhasználók

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

1. A fejlesztés célja

1. A fejlesztés célja FTXB-C & RXB-C 1. A fejlesztés célja A Daikin célja az RXB-C és FTXB-C típusú készülékkel, egy magas minőségű belépő inverter gyártása a lakossági piacra, kiváló ár-érték arányban. 2. Külső kinézete 25

Részletesebben

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal SABIANA SKYSTAR kazettás fan coil berendezések airtronics 1. oldal 2. oldal ALKALMAZÁS: FONTOS: A berendezés telepítése előtt gondosan olvassa el ezt a kézikönyvet A SkyStar berendezéseket kereskedelmi

Részletesebben

Ablakklímák. Kezelési kézikönyv

Ablakklímák. Kezelési kézikönyv Ablakklímák Kezelési kézikönyv 1 KEZELÉSI KÉZIKÖNYV Köszönjük, hogy GREE légkondicionáló berendezést választott! Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót, mielőtt használatba veszi a készüléket!

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Egyedülálló tulajdonságok

Egyedülálló tulajdonságok Egyedülálló tulajdonságok Magasfokú energiahatékonyság Az LG kiváló hatékonyságú, továbbfejlesztett Inverter V technológiája és az aktív energiamegtakarítási jellemzők hathatós teljesítményt nyújtanak,

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek INVERTERES MULTI kültéri egységek MŰSZAKI ADATOK DUO TRIO QUATTRO FS2MIF-180AE2 FS3MIF-270AE2 FS4MIF-360AE2 Hűtőközeg tipusa R 410A R 410A R 410A Hűtőteljesítmény* W 5140 (3600~6700) 7410 (5190~9630) 9880

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉKEK. Használatba helyezés előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉKEK. Használatba helyezés előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PÁRÁTLANÍTÓ KÉSZÜLÉKEK Használatba helyezés előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót 1 Tartalomjegyzék Leírás... 2 Tulajdonságok...2 Műszaki adatok... 3 Funkciókalapelvei...4 Párátlanító

Részletesebben

Oldalfali split klímák

Oldalfali split klímák Oldalfali split klímák Kereskedelmi split klímák Kezelési kézikönyv és garanciajegy Kezelési kézikönyv és garanciajegy 1 1 FIGYELMEZTETÉSEK Megfelelően csatlakoztassa a hálózati dugót! Különben áramütést,

Részletesebben

Klíma és légtechnika szakmai nap

Klíma és légtechnika szakmai nap Klíma és légtechnika szakmai nap Hővisszanyerők műszaki paraméterei és jelentésük Tóth István Zehnder Group Magyarországi Képviselet 12/8/2015 Zehnder és Paul hővisszanyerők lakásba, családi házba 2 08.12.2015

Részletesebben

Funkciók, kezelőszervek

Funkciók, kezelőszervek Funkciók, kezelőszervek Beltéri egység Légszűrő: A beltéri egységet védi a portól Előlap Beltéri egység kijelző A kijelzés mutatja a működést. Távirányító A beltéri egységnek küld üzemjeleket, illetve

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót!

Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Modellszám: SJM A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót! Gyümölcscentrifuga HASZNÁLATI UTASÍTÁS Modellszám: SJM-1501 A használat előtt kérjük, olvassa el figyelmesen az útmutatót! KIZÁRÓLAG HÁZTARTÁSI CÉLRA HASZNÁLHATÓ FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK Az elektromos

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító DD122FW-MK4 BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási célokra alkalmazható.

Részletesebben

haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók

haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 37 Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 38 40 HÁZ és KERT Nyílászárók haz_es_kert2009-04.qxp 2009.09.04. 9:39 Page 39 Nyílászárók HÁZ és

Részletesebben

Megfelelőségi nyilatkozat

Megfelelőségi nyilatkozat HSZNÁLTI UTSÍTÁS Tartalomjegyzék Megfelelőségi nyilatkozat...3 Szállítási instrukciók...4 berendezés főbb elemei...4 Leolvasztás...6 beltéri egység kijelzője...7 Távszabályzó...8 távszabályzó funkciói...10

Részletesebben

Körbe kifúvós, kazettás egység

Körbe kifúvós, kazettás egység Körbe kifúvós, kazettás egység Körbe kifúvós, kazettás egység FCQG-F, FCQHG-F / RZQG-L-, RZQSG-L-, RXS-J/F»» A 360 -os légbefúvás egyedülálló légeloszlást biztosít»» Az opcionálisan választható, automatikusan

Részletesebben

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Használati útmutató 10012128 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Részletesebben

Daikin Sensira. Frissítően innovatív. Kiváló energiahatékonyságot és komfortszintet biztosító diszkrét oldalfali egység

Daikin Sensira. Frissítően innovatív. Kiváló energiahatékonyságot és komfortszintet biztosító diszkrét oldalfali egység Daikin Sensira Frissítően innovatív Kiváló energiahatékonyságot és komfortszintet biztosító diszkrét oldalfali egység Miért a Daikin? 2 A Daikin küldetése a tökéletes beltéri klíma létrehozása. A klímaszabályozási

Részletesebben

-10% április 30-ig! Akció

-10% április 30-ig! Akció construma Akció! -10% április 30-ig! Akció 2012 URURU-SARARA A komplett légkondícionáló csúcskategória Hûtés, fûtés, pásítás, pátlanítás, szellõzés 3D légszállítás URURU pásítás SARARA pátlanítás Légtisztítás

Részletesebben

WF típusú. magasoldalfali fan-coil. Kezelési utasítás

WF típusú. magasoldalfali fan-coil. Kezelési utasítás WF típusú magasoldalfali fan-coil Kezelési utasítás 1. Gyári adatok: Modell M.e. WF 22 WF 42 WF 122 Totál hűtési teljesítmény W 2100 2550 4600 Érezhető hűtési teljesítmény W 1750 2050 3560 Fűtési teljesítmény

Részletesebben

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót

Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító DD122FW-MK BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási célokra alkalmazható.

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV

ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ÜZEMELTETÉSI KÉZIKÖNYV Kényelem egész évben. MODELEK FTX50KMV1B FTX60KMV1B FTX71KMV1B Jellemzők Fokozott kényelem és energiatakarékosság KÉNYELMI LÉGFÚVÁS A levegőáramlás felfelé

Részletesebben

5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model. Levegő víz hőszivattyú. Waterstage

5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model. Levegő víz hőszivattyú. Waterstage 5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model Levegő víz hőszivattyú Waterstage 2 Waterstage Mitől lesz néhány egyformának tűnő műszaki termék közül némelyik átlagos, némelyik min. színvonal alatti vagy éppen

Részletesebben

Mobil párátlanító berendezés CFO-30E / CFO-45E

Mobil párátlanító berendezés CFO-30E / CFO-45E Mobil párátlanító berendezés CFO-30E / CFO-45E Kezelési útmutató 1 A. Likvidálásról szóló információk magánszemélyek részére Figyelem: Az Ön készülékén ez a jelölés van feltüntetve. Ez azt jelenti, hogy

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

Teremtsen nyugalmat a városi forgatagban! Tökéletes választás otthona kényelméért megfizethető áron.

Teremtsen nyugalmat a városi forgatagban! Tökéletes választás otthona kényelméért megfizethető áron. Teretsen nyugalat a városi forgatagban! Tökéletes választás otthona kényeléért egfizethető áron. Miért érdees a Syen-t választania? A legújabb trendeknek egfelelő beépített funkciókat, hatékony szűrőket

Részletesebben

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek R410A

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek R410A INVERTERES MULTI kültéri egységek R410A DUO TRIO QUATTRO PENTO MŰSZAKI ADATOK FS2MI-147HFD FS2MI-187HFD FS3MI217HFD FS3MI277HFD FS4MI-277HFD FS4MI-367HFD FS5MI-367HFD Hűtőközeg tipusa R 410A R 410A R 410A

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

Komfort és dizájn ötvözése

Komfort és dizájn ötvözése Komfort és dizájn ötvözése Tökéletes kényelem A Daikin bemutatja a -t > KÖZÉPPONTBAN A KÉNYELEM A Nexura igazi kényelmet varázsol otthonába. A hűvös nyári szellőt idéző hűtéssel vagy egy különleges, egyedi

Részletesebben

Kezelési útmutató. Helyiséghőmérsékletszabályozó. 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393..

Kezelési útmutató. Helyiséghőmérsékletszabályozó. 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393.. Kezelési útmutató Helyiséghőmérsékletszabályozó 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 0393.. Tartalom Kezelési útmutató Helyiséghőmérséklet-szabályozó 24/10 (4) A~ nyitóval és be/kikapcsolóval 2 A

Részletesebben

L G K l í m a k é s z ü l é k e k

L G K l í m a k é s z ü l é k e k L G K l í m a k é s z ü l é k e k ABLAKKLÍMA TÍPUSOK Ez a kis helyet igénylô típus önálló egységként telepíthetô ablakba vagy külsô falba. Az örökéletû szerkezet széles típusválasztékban áll rendelkezésre.

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HŰTŐSZEKRÉNY ERU 14300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK Gondoskodás 2 Figyelmeztetések és fontos útmutatások A készülék bemutatása 4 Használat 5 A belső részek tisztítása 5 Üzembe helyezés 5 Hőfokszabályzás

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

LG légkondicionálók 2010. Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval!

LG légkondicionálók 2010. Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval! LG légkondicionálók 2010 Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval! w w w. l g. h u Super Inverter CS09AF/S09AF NH0 CS12AF/S12AF NH0 Optimalizált légáram hűtés és fűtés

Részletesebben

Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett

Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett A/A ENERGIAOSZTÁLY Jó hír a pénztárcájának! Az AA energiaosztályú (10, 13 és 18-as méretek) Toshiba termékek mindig magas teljesítményt és

Részletesebben

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló

Használati útmutató. Oldalfali split típusú légkondicionáló Használati útmutató Oldalfali split típusú légkondicionáló WSZ 09.K WSZ 12.K WSZ 18.K WSZ 24.K WSZ 09.DK WSZ 09.KH WSZ 12.KH WSZ 18.KH WSZ 24.KH WSZ 12.DK 2003 2004 BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A készülék használatba

Részletesebben

TERVEZŐI KONFERNCIA. EuP LOT10 előadja: Katona István. * TERVEZŐI KONFERENCIA* 2012 április 26. * Jankovich Kúria - Rácalmás * ATLANTISZ KLÍMA 2012

TERVEZŐI KONFERNCIA. EuP LOT10 előadja: Katona István. * TERVEZŐI KONFERENCIA* 2012 április 26. * Jankovich Kúria - Rácalmás * ATLANTISZ KLÍMA 2012 TERVEZŐI KONFERNCIA 2012 EuP LOT10 előadja: Katona István 2012 A BIZOTTSÁG 206/2012/EU RENDELETE (2012. március 6.) a 2009/125/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek a légkondicionáló berendezések

Részletesebben

Használati útmutató. preciz.hu. Hűtőszekrény ZBA22421SA

Használati útmutató. preciz.hu. Hűtőszekrény ZBA22421SA HU Használati útmutató Hűtőszekrény ZBA22421SA Tartalom Biztonsági információk 2 Biztonsági utasítások 3 Működés 4 Napi használat 5 Hasznos tanácsok és javaslatok 6 Biztonsági információk Ápolás és tisztítás

Részletesebben

emura DAIKIN EMURA: FORMA & FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA A DAIKIN LEGÚJABB LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSE

emura DAIKIN EMURA: FORMA & FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA A DAIKIN LEGÚJABB LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSE emura DAIKIN EMURA: FORMA & FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA A DAIKIN LEGÚJABB LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSE 01 TÖKÉLETES KOMFORT EGÉSZ ÉVBEN A Daikin új oldalfali légkondicionáló berendezése, a Daikin Emura a modern

Részletesebben