J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés október 11-i alakuló üléséről.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés október 11-i alakuló üléséről."

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés október 11-i alakuló üléséről. Az ülés helye: a Megyeháza Díszterme. Jelen vannak: Barcza Gábor, Boldog István, Búsi Lajos, Dobos László, Farkas András Andor, Dr. Fazekas Sándor, Fejér Andor, Földváriné Greiz Ágnes, Dr. Juhász Enikő, Kiss János, Krokavecz László, Molnár Imre, Rózsa Lajos, Sági István, Sebestyén Ferenc, Szabó László, Szádvári Gábor, Szórád Róbert, Szűcs Lajos, Vadas Sándor, Vida Tamás, Dr. Wirth István, Balogh Béla, Buzás Sándor, Elek Sándor, Gulyás Adrienn, Dr. Jernei Zoltán, Kántorné Bíró Emília, Katona József, Rente Ferenc, Szabó Zsigmond, Tokajiné Demecs Katalin, Tokár István, Urbán Csaba, Zachar Ferenc, Dr. Czuczi Mihály, Dr. Magyar Levente, Petronyák László és Bordás Imre, a Közgyűlés tagjai. Bejelentéssel távol: Lóczi Miklós, a Közgyűlés tagja. Dr. Bozsó Péter megyei főjegyző, Dr. Séllei Imre, a Területi Választási Bizottság elnöke, a Területi Választási bizottság tagjai, Járvás István és Szalay Ferenc a megye országgyűlési képviselői, a települések polgármesterei, a Megyei Önkormányzati Hivatal irodavezetői, közigazgatási szervek megyei vezetői, a sajtó képviselői, meghívottak. A Himnusz elhangzását követően: Tokár István: köszönti a Megyei Önkormányzati Közgyűlés újonnan megválasztott tagjait, az országgyűlési képviselőket, a pártok, társadalmi szervek jelenlévő képviselőit, a Területi Választási Bizottság elnökét, tagjait, a Közgyűlés valamennyi résztvevőjét. Az új testületnek eredményes munkát kíván, és azt, hogy a következő ciklusban minél hatékonyabban képviseljék a megye érdekeit. Dr. Bozsó Péter: elmondja, hogy az alakuló ülést az önkormányzati törvény 30. -a értelmében a legidősebb képviselő, mint korelnök vezeti. Megállapítja, hogy ez a tisztség Farkas András Andort, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség Kereszténydemokrata Néppárt listájáról megválasztott képviselőt illeti. Felkéri Farkas András Andort a levezető elnöki teendők ellátására. Farkas András Andor: megköszöni, hogy ezt a megtisztelő feladatot elláthatja.

2 2 A jelenléti ív alapján megállapítja, hogy a Megyei Közgyűlés tagjai határozatképes számban jelen vannak. A munka törvényes feltételei biztosítottak, a Közgyűlés ülését megnyitja. Megkéri a Közgyűlés tagjait, hogy szavazópultjuk bekapcsolásával jelezzék jelenlétüket. Megállapítja, hogy 39 közgyűlési tag van jelen. Felkéri Dr. Séllei Imrét, a Területi Választási Bizottság elnökét tájékoztassa a Közgyűlés tagjait a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek választásának tapasztalatairól, a Megyei Közgyűlés tagjai megválasztásának eredményéről. Dr. Séllei Imre: tájékoztatója a jegyzőkönyv mellékletét képezi. Farkas András Andor: megköszöni a Területi Választási Bizottság elnökének tájékoztatóját. Felkéri Dr. Séllei Imre urat, hogy a választási eljárási törvény alapján, a Területi Választási Bizottság képviseletében adja át a Megyei Közgyűlés képviselőinek a megbízólevelet. (A megbízólevelek átadása.) Tájékoztatja a Közgyűlés tagjait és a jelenlévőket, hogy az önkormányzati törvény 19..(1) bekezdése értelmében a képviselőknek az alakuló ülésen esküt kell tenni. A Közgyűlés tagjai Dr. Séllei Imre, a Területi Választási Bizottság elnöke előtt az esküt leteszik. Farkas András Andor: javasolja, hogy az alakuló ülés napirendje a következő legyen. Tájékoztató a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek választásának tapasztalatairól, a Megyei Közgyűlés tagjai megválasztásának eredményéről. Előadó: Dr. Séllei Imre, a Területi Választási Bizottság elnöke A MEGBÍZÓLEVELEK ÁTADÁSA, A KÖZGYŰLÉSI TAGOK ESKÜTÉTELE.

3 3 1. A titkos szavazást lebonyolító Szavazatszámláló Bizottság elnökének és tagjainak megválasztása Előadó: Farkas András Andor, a Megyei Közgyűlés tagja, korelnök 2. Előterjesztés a Megyei Közgyűlés elnökének megválasztására. Előadó: Dr. Fazekas Sándor, a Megyei Közgyűlés tagja 3. Előterjesztés a Megyei Közgyűlés elnöke illetményének és költségátalányának megállapítására. Előadó: Dr. Fazekas Sándor, a Megyei Közgyűlés tagja 4. Előterjesztés a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására. Előadó: a Megyei Közgyűlés elnöke 5. Előterjesztés a Megyei Közgyűlés alelnökeinek megválasztására. Előadó: a Megyei Közgyűlés elnöke 6. Előterjesztés a Megyei Közgyűlés alelnökei illetményének, tiszteletdíjának és költségátalányának megállapítására Előadó: a Megyei Közgyűlés elnöke 7. Előterjesztés a Megyei Közgyűlés bizottságai elnökeinek és tagjainak megválasztására. Előadó: a Megyei Közgyűlés elnöke 8. Előterjesztés a Közbeszerzési Bizottság létrehozására. Előadó: a Megyei Közgyűlés elnöke 9. Előterjesztés a megyei tanácsnokok megválasztására, a felügyeletük alá tartozó önkormányzati feladatokra. Előadó: a Megyei Közgyűlés elnöke 10. A Megyei Közgyűlés tagjainak, a Bizottsági elnököknek, a Bizottságok tagjainak, valamint a megyei tanácsnokoknak járó tiszteletdíj, természetbeni juttatás megállapításáról szóló rendelet megalkotása Előadó: a Megyei Közgyűlés elnöke Farkas András Andor: a szavazást követően megállapítja, hogy az alakuló ülés napirendjével a közgyűlési tagok 39 igenlő szavazattal, egyhangúlag egyetértenek.

4 4 1./ NAPIRENDI PONT: A titkos szavazást lebonyolító szavazatszámláló bizottság elnökének és tagjainak megválasztása. Farkas András Andor: tájékoztatja a testületet, hogy a Közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása az önkormányzati törvény 73. -a alapján titkos szavazással történik. A választás lebonyolításához szükséges szavazatszámláló bizottságot meg kell választani. Az előzetesen egyeztetett javaslatnak megfelelően indítványozza, hogy a szavazatszámláló bizottság létszáma 5 főben kerüljön megállapításra, amelyet a Közgyűlés 39 igen szavazattal, egyhangúlag elfogad. Az előzetes egyeztetések alapján a bizottság elnökének javasolja Bordás Imre közgyűlési képviselőt, tagjainak pedig Dr. Czuczi Mihály, Katona József, Petronyák László és Vadas Sándor Közgyűlési képviselőket. Más személyre javaslat nem érkezik. Tájékoztatja a Közgyűlést, hogy az önkormányzati törvény 14.. (2) bekezdése értelmében a képviselő testület döntéshozatalából kizárható az, akit, vagy akinek a hozzátartozóját az ügy személyesen érinti. A személyes érintettséget a képviselő köteles bejelenteni. A kizárásról az érintett képviselő kezdeményezésére, vagy bármely képviselő javaslatára a Közgyűlés dönt. A kizárt képviselőt a határozatképesség szempontjából jelenlévőnek kell tekinteni. Előzetes egyeztetés alapján a szavazatszámláló bizottságba javasoltak a szavazásban részt kívánnak venni. A Közgyűlés tagjai egyik képviselő szavazásból történő kizárását sem kezdeményezik. Javasolja, hogy a bizottság elnökéről és tagjairól egyenként szavazzon a Közgyűlés. Megállapítja, hogy a javaslattal a Közgyűlés egyetért. A Megyei Közgyűlés a szavazatszámláló bizottság elnökének Bordás Imre közgyűlési tagot 39 igenlő szavazattal választja meg.

5 5 A Megyei Közgyűlés a szavazatszámláló bizottság tagjának Dr. Czuczi Mihály közgyűlési tagot, Katona József közgyűlési tagot, Petronyák László közgyűlési tagot és Vadas Sándor közgyűlési tagot 39 igenlő szavazattal megválasztja és egyhangúlag a következő határozatot hozza: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 117/2006.(X.11.) számú h a t á r o z a t a : a szavazatszámláló bizottság megválasztásáról. Megyei Közgyűlés a szavazatszámláló bizottságot megalakítja a következők szerint: Létszáma: Elnöke: Tagjai: 5 fő Bordás Imre Dr. Czuczi Mihály Katona József Petronyák László Vadas Sándor Erről: a szavazatszámláló bizottság elnöke és tagjai é r t e s ü l n e k. Farkas András Andor: kéri a szavazatszámláló bizottságot, hogy az előzőekben letett eskünek megfelelően végezzék munkájukat. 2./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a Megyei Közgyűlés elnökének megválasztására. Előadó: Dr. Fazekas Sándor, a Megyei Közgyűlés tagja Dr. Fazekas Sándor: Köszönti a jelenlévőket és gratulál a közgyűlési tagok mandátumához. Írásos javaslatához kapcsolódva a FIDESZ-KDNP képviselőcsoportjának vezetőjeként a választási eredményre figyelemmel javasolja, hogy Fejér Andort válassza meg a Közgyűlés elnökének. Bemutatásként elmondja, hogy Fejér Andor az es ciklusban alelnöki feladatokat látott el, az előző ciklusban pedig Pénzügyi Bizottsági elnöki funkciót töltött be. Ismeri a megye feladatrendszerét, kapcsolatait, sajátosságait. Alelnöki feladatainak időszakában a Közgyűlés tevékenysége sikeres volt, nem volt adósság, kiegyensúlyozott gazdálkodás jellemezte a Közgyűlés munkáját.

6 6 Személye nyugodt, megfontolt, józan gondolkodású, kiegyensúlyozott vezető, minderre való tekintettel javasolja elnökké választását. Farkas András Andor: bejelenti, hogy a Megyei Közgyűlés elnökére vonatkozó előterjesztés az ülés előtt kiosztásra került. Tájékoztatja a Közgyűlést, hogy bármely közgyűlési tag további személyi javaslatot tehet. Más személyi javaslat nem hangzik el. Bejelenti, hogy a jelölés nyílt szavazással, szavazógéppel történik. Jelölt az lesz, aki a jelenlévő képviselők több mint felének szavazatát megkapja. A Megyei Közgyűlés elnökének Fejér Andort szavazattal jelöli a testület. 27 igenlő, 12 nemleges Farkas András Andor: elmondja, hogy az előzetes egyeztetés alapján Fejér Andor a szavazásban részt kíván venni. Tájékoztatja a Közgyűlést, hogy az SZMSZ 36. (2) bek. g./pontja alapján a képviselő testület döntéshozatalából való kizárást az érintett vagy bármely közgyűlési képviselő kezdeményezheti. A kizárást egy közgyűlési tag sem kezdeményezi. Felkéri a szavazatszámláló bizottságot, hogy a titkos szavazás lebonyolításához a szavazólapokat készítsék el. Erre az időre szünetet rendel el. A szünet után: Bordás Imre: a szavazatszámláló bizottság elnöke tájékoztatja a Közgyűlést a titkos szavazás módjáról. Farkas András Andor: megállapítja, hogy a Megyei Közgyűlés ülésén 39 képviselő van jelen. Felkéri a szavazatszámláló bizottságot a titkos szavazás lebonyolítására, a szavazólapok kiosztására. (Szavazólapok kiosztása.) Megállapítja, hogy a Bizottság a jelenlévő képviselők részére átadta a szavazáshoz szükséges szavazólapot és borítékot. Balogh Béla: ügyrendi hozzászólásában a szavazólap tartalmával kapcsolatban tesz fel kérdést. Kifogásolja, hogy a szavazólapon az szerepel, hogy a jelöltre szavazni a neve melletti igennel jelölt körben, tollal két egymást metsző vonallal

7 7 lehet. Érdeklődik, hogy csak igennel lehet szavazni? Szabályos ez a szavazólap? Nem a szavazás módját kellett volna feltüntetni? Bordás Imre még egyszer ismerteti a szavazás módját. Dr. Fazekas Sándor: javasolja, hogy a megyei főjegyző adjon tájékoztatást a szavazás módjáról. Dr. Bozsó Péter: elmondja, hogy a szavazásnál általában a fő jellemző, hogy az igen szavazatot határozza meg a szavazólap, maga a jogszabály is azt írja körbe, hogy hogyan lehet érvényesen igenlően szavazni. Úgy gondolja, hogy egyértelműen lehet a szavazólap adattartalmáról következtetni a szavazás módjára. Farkas András Andor: Kéri, hogy a szavazás titkossága érdekében a képviselők vegyék igénybe a Jász teremben elhelyezett szavazófülkéket. A szavazás idejére szünetet rendel el. A szavazás lebonyolítása után: Farkas András Andor: bejelenti, hogy a szavazatszámláló bizottság munkáját befejezte. Felkéri a szavazatszámláló bizottság elnökét, hogy ismertesse a szavazás eredményét. Bordás Imre: ismerteti a szavazás eredményét, amelynek értelmében a 39 db kiosztott szavazólapból 38 db érvényes volt 1 db érvénytelen. Az összesítés eredménye, hogy Fejér Andor 25 igen és 13 nem szavazatot kapott. A szavazás során zavaró körülmény nem merült fel, a szavazatszámláló bizottsághoz kifogást nem jelentettek be, a szavazás törvényes volt. Köszönti a Megyei Közgyűlés új elnökét. (A titkos szavazásról készült jegyzőkönyv mellékelve.) Farkas András Andor: megköszöni a bizottság munkáját. Megállapítja, hogy a Megyei Közgyűlés döntése alapján a Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Andor. Mindezek figyelembe vételével a Megyei Közgyűlés a következő határozatot hozza:

8 8 Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 118/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés elnökének megválasztásáról. A Megyei Közgyűlés a október 11-i alakuló ülésén az önkormányzati törvényben biztosított jogkörében a Közgyűlés elnökének választotta meg. Fejér Andort Erről: 1. Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke 2. Dr. Bozsó Péter megyei főjegyző 3. Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága Szolnok é r t e s ü l n e k. Farkas András Andor: felkéri a Megyei Közgyűlés megválasztott új elnökét Fejér Andort, hogy fáradjon az emelvény elé eskütételre. Fejér Andor a Megyei Közgyűlés előtt az esküt leteszi. Farkas András Andor: a Megyei Közgyűlés megválasztott elnökének mind a maga, mind a testület nevében gratulál, munkájához erőt, egészséget, a megye lakossága javára szolgáló sikereket kíván. Fejér Andor: megköszöni a korelnök munkáját, a megtisztelő bizalmat. Megköszöni a szavazatokat, az elnöki megbízást. (A Közgyűlés elnökének rövid programbeszéde a jegyzőkönyv mellékletét képezi.) Farkas András Andor: a következő napirend pont előkészítése érdekében technikai szünetet rendel el. S Z Ü N E T

9 9 3./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a Megyei Közgyűlés elnöke illetményének és költségátalányának megállapítására. Előadó: Dr. Fazekas Sándor, a Megyei Közgyűlés tagja Farkas András Andor: elmondja, hogy a Megyei Közgyűlés elnöke illetményének és költségátalányának megállapításáról szóló előterjesztés a szünetben kiosztásra került. Dr. Fazekas Sándor: javasolja a kiosztott előterjesztés elfogadását, amely az előző gyakorlatnak megfelelően került megfogalmazásra. Farkas András Andor: Elmondja, hogy előzetes egyeztetés alapján a Megyei Közgyűlés Elnöke a szavazásban részt kíván venni. A kizárást a képviselők egyike sem kezdeményezi. Ezután két határozati javaslat elfogadásáról szavaz a Közgyűlés. Először a Megyei Közgyűlés Elnöke illetményére vonatkozó előterjesztésről szavaz a Közgyűlés, és 39 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozza: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 119/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés elnöke illetményének megállapításáról A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Fejér Andor, a Közgyűlés elnöke illetményét október 11-től a módosított évi LXIV. törvény 3.. (2) bekezdése alapján az állami költségvetésről szóló törvényben megállapított Ft illetményalap és a 14,674 szorzószám szorzataként havi ,- Ft-ban állapítja meg. Erről: 1. Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke 2. Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága Szolnok é r t e s ü l n e k.

10 10 Másodszor a Megyei Közgyűlés Elnöke költségátalányára vonatkozó előterjesztésről szavaz a Közgyűlés és 39 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozza: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 120/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés elnöke költségátalányának megállapításáról A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke költségátalányát október 11-től a módosított évi LXIV. törvény 18. -a alapján a havi illetménye 30%-ában, Ft-ban állapítja meg. Erről: 1. Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke 2. Hajdúné Gácsi Mária, a Pénzügyi Iroda vezetője é r t e s ü l n e k. Farkas András Andor: bejelenti, hogy a levezető elnöki tisztséggel járó feladatnak eleget tett, ezzel megbízatása véget ért. A Megyei Közgyűlés valamennyi tagjának további eredményes munkát kíván. Felkéri Fejér Andor, a Közgyűlés elnökét, hogy a rövid technikai szünet után vegye át az ülés további vezetését. Szünet Fejér Andor: átveszi az ülés vezetését. 4./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására. Előadó: Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Andor: Tájékoztatja a Közgyűlés tagjait, hogy a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására vonatkozó előterjesztés a szünetben kiosztásra került.

11 11 Az írásos előterjesztést elfogadva a Megyei Közgyűlés 29 igen, és 10 nemleges szavazattal a Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról szóló 15/2006. számú rendeletét az alábbiak szerint megalkotja. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 15/2006. (X. 11.) KR. sz. rendelete a Közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló, többször módosított 8/1995. (VII. 1.) KR. sz. rendelete módosításáról A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a helyi önkormányzatokról szóló módosított évi LXV. törvény (a továbbiakban: Ötv.) 1.. (6) bek. a./ pontjában, valamint a 18.. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a Közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatát (a továbbiakban: SZMSZ) az alábbiak szerint módosítja: 1. Az SZMSZ 2.. (2) bekezdés szerinti, a közgyűlési tagok választásához kialakított megyei választókerületek leírását tartalmazó 1/a. sz. melléklet, illetve a közgyűlési tagok névsorát tartalmazó 1/b. sz. melléklet e rendelet 1. sz. melléklete szerinti tartalommal módosul. 2. (1) Az SZMSZ 49. (3) bekezdés szerinti, a tanácsnokok feladatait tartalmazó 7. sz. melléklet e rendelet 2. sz. melléklete szerinti tartalommal módosul. (2) Az SZMSZ-nek a bizottság társelnök -ére vonatkozó rendelkezései helyébe az alelnök(ök) megjelölés kerül. (3) Az SZMSZ 54. (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: 54.. (1) A közgyűlés állandó bizottságai és a bizottságok létszáma: Ügyrendi Bizottság 5 fő Pénzügyi Bizottság 9 fő Gazdasági Bizottság 13 fő Oktatási, Kulturális és Vallásügyi Bizottság 13 fő Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság 13 fő

12 12 3. (1) Az SZMSZ 4. sz. mellékletének a közgyűlés bizottságaira átruházott hatásköreit részletező I. sz. része e rendelet 3. sz. melléklete szerint módosul. (2) A Megyei Közgyűlés az SZMSZ 55. (4) bekezdése szerinti, az egyes bizottságok sajátos feladatait részletező 9. sz. melléklet II. részében a módosuló bizottsági feladatokat és az új bizottságok feladatait e rendelet 4. sz. melléklete szerint határozza meg. 4. (1) Az SZMSZ 66.. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: (1) A közgyűlés két főállású alelnököt és egy társadalmi megbízatású alelnököt választ. Az általános alelnököt a közgyűlés elnöke jelöli ki. (2) Az SZMSZ 56/A. (2) bekezdésében a Közbeszerzési Bizottság létszáma 7 főről 5 főre módosul. 5. (1) E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba. (2) A rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a Megyei Közgyűlés az - az 54. (3) bekezdés szerinti, a Megyei Közgyűlés bizottságai tagjait felsoroló 8. sz. mellékletet, - a 66. (3) bekezdés szerinti, a közgyűlés alelnökeinek feladatait és munkamegosztását tartalmazó 11. sz. mellékletet, hatályon kívül helyezi. Fejér Andor a Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Bozsó Péter megyei főjegyző

13 13 5./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a Megyei Közgyűlés alelnökeinek megválasztására. Előadó: Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke Tájékoztatja a Közgyűlés tagjait, hogy a Megyei Közgyűlés alelnökeinek megválasztására vonatkozó előterjesztést a szünetben kiosztották. Elmondja, hogy a Szervezeti és Működési Szabályzatban meghatározott kettő főállású alelnök közül az alakuló ülésen egy főállású alelnökre tett javaslatot, a másik főállású alelnök megválasztására későbbi időpontban kerül sor. Elmondja, hogy az előzetes egyeztetés alapján a Megyei Közgyűlés alelnökének javasolt személyek a szavazásban részt kívánnak venni. A döntéshozatalból való kizárást senki nem kezdeményezi. Felkéri a szavazatszámláló bizottságot, hogy a titkos szavazás lebonyolításához a szavazólapokat készítsék el. Erre az időre szünetet rendel el. A szünet után: Fejér Andor: elmondja, hogy a szavazás a szavazatszámláló bizottság elnökének előző napirendi pontnál ismertetett szabályai alapján történik. Tokajiné Demecs Katalin: a szakszerűség kedvéért jelzi, hogy nem volt idejük a képviselőknek az előterjesztés tartalmának megismerésére. Hiányolja, hogy az Elnök nem érdeklődött a képviselők észrevételei iránt. A szavazólap tartalmával kapcsolatban megismétli az elnök választásánál Balogh Béla által tett észrevételt. Frakciójuk nevében úgy tekinti, hogy nem csak a név melletti igennel lehet szavazni. Dr. Fazekas Sándor: ismét a megyei főjegyzőt kéri a szavazás módjának ismertetésére. Dr. Bozsó Péter: utal az előző napirendi pontnál elmondottakra. Összefoglalásként megállapítja, hogy általában a jogszabály azt sugallja, és az a gyakorlat, hogy mindig a pozitív oldalról kell megközelíteni a választás lehetőségét, nem pedig a negatív oldalról. Kéri ennek tudomásul vételét.

14 14 Fejér Andor emlékeztet, hogy a választás módja semmivel sem tér el a négy évvel ezelőtti választástól, a forgatókönyv és a szavazólap akkor is ilyen volt, kéri mindenkinek az együttműködését. Megállapítja, hogy 39 megyei közgyűlési tag van jelen., a szavazólapok kiosztásra kerültek. Kéri, hogy a szavazás titkossága érdekében a képviselők vegyék igénybe a Jász teremben elhelyezett szavazófülkét. A szavazás idejére szünetet rendel el. A szavazás lebonyolítása után: Fejér Andor: bejelenti, hogy a szavazatszámláló bizottság munkáját befejezte. Felkéri a szavazatszámláló bizottság elnökét, hogy ismertesse a szavazás eredményét. Bordás Imre: ismerteti a titkos szavazás eredményét. Ennek értelmében a Bizottság 39 db szavazólapot osztott ki. Az összesítést követően a következő eredmény született: Búsi Lajos főállású alelnök 26 igen és 11 nem szavazatot (2 érvénytelen szavazat), Kiss János társadalmi megbízatású alelnök 25 igen és 13 nem szavazatot (1 érvénytelen szavazat) kapott. (A szavazási jegyzőkönyvek mellékelve.) Megállapítja, hogy a szavazás során zavaró körülmény nem merült fel, a bizottsághoz kifogást nem jelentettek be, a szavazás törvényes volt, gratulál az alelnököknek. Fejér Andor: megköszöni a bizottság munkáját. Megállapítja, hogy a Megyei Közgyűlés döntése alapján a Megyei Közgyűlés főállású alelnöke: Búsi Lajos, társadalmi megbízatású alelnöke: Kiss János. A fentiek figyelembe vételével a Megyei Közgyűlés a következő határozatokat hozza: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 121/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés főállású alelnökének megválasztásáról.

15 15 A Megyei Közgyűlés október 11-i ülésén az önkormányzati törvényben biztosított jogkörében eljárva főállású alelnökének megválasztotta. Búsi Lajost Erről: 1. Búsi Lajos, a Megyei Közgyűlés alelnöke 2. Dr. Bozsó Péter megyei főjegyző 3. Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága Szolnok é r t e s ü l n e k. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 122/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökének megválasztásáról. A Megyei Közgyűlés október 11-i ülésén az önkormányzati törvényben biztosított jogkörében eljárva társadalmi megbízatású alelnökének megválasztotta. Kiss Jánost Erről: 1. Kiss János, a Megyei Közgyűlés alelnöke 2. Dr. Bozsó Péter megyei főjegyző 3. Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága Szolnok é r t e s ü l n e k. Fejér Andor: felkéri a megválasztott alelnököket, hogy fáradjanak az emelvény elé eskütételre. Az alelnökök az esküt leteszik. Fejér Andor: a megválasztott alelnököknek mind a maga, mind a testület nevében gratulál, munkájukhoz sok sikert kíván, rövid technikai szünetet rendel el.

16 16 Szünet 6./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a Megyei Közgyűlés alelnökei illetményének, tiszteletdíjának és költségátalányának megállapítására. Előadó: Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Andor: elmondja, hogy a Megyei Közgyűlés alelnökei illetményének, tiszteletdíjának és költségátalányának megállapítására vonatkozó előterjesztést a szünetben kiosztották. Előzetes egyeztetés alapján a Megyei Közgyűlés Alelnökei a szavazásban részt kívánnak venni. A Közgyűlés tagjai közül a szavazásból történő kizárást senki nem kezdeményezi. Ezt követően az írásos előterjesztés alapján négy határozati javaslat elfogadásáról szavaz a Közgyűlés, amely 39 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatokat hozza: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 123/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés főállású alelnöke illetményének megállapításáról A Megyei Közgyűlés Búsi Lajos, a Közgyűlés foglalkoztatási jogviszonyban álló alelnöke illetményét október 11-től a módosított évi LXIV. törvény 3.. (5) bekezdése alapján havi ,- Ft-ban állapítja meg. Erről: 1. Búsi Lajos, a Megyei Közgyűlés alelnöke 2. Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága Szolnok é r t e s ü l n e k.

17 17 Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 124/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke tiszteletdíjának megállapításáról A Megyei Közgyűlés Kiss János, a Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke tiszteletdíját október 11-től a módosított évi LXIV. törvény 4.. (1) és (2) bekezdése alapján havi Ft-ban állapítja meg. Erről: 1. Kiss János, a Megyei Közgyűlés alelnöke 2. Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Igazgatósága Szolnok é r t e s ü l n e k. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 125/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés főállású alelnöke költségátalányának megállapításáról A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Búsi Lajos, a Megyei Közgyűlés alelnöke költségátalányát október 11-től a módosított évi LXIV. törvény 18. -a alapján a havi illetménye 20%-ában, Ft-ban állapítja meg. Erről: 1. Búsi Lajos, a Megyei Közgyűlés alelnöke 2. Hajdúné Gácsi Mária, a Pénzügyi Iroda vezetője é r t e s ü l n e k. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 126/2006. (X.11.) számú h a t á r o z a t a : a Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke költségátalányának megállapításáról

18 18 A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Kiss János, a Megyei Közgyűlés alelnöke költségátalányát október 11-től a módosított évi LXIV. törvény 18. -a alapján a havi tiszteletdíja 20%-ában, Ft-ban állapítja meg. Erről: 1. Kiss János, a Megyei Közgyűlés alelnöke 2. Hajdúné Gácsi Mária, a Pénzügyi Iroda vezetője é r t e s ü l n e k. 7./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a Megyei Közgyűlés bizottságai elnökeinek és tagjainak megválasztására. Előadó: Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Andor: elmondja, hogy a Megyei Közgyűlés bizottságai elnökeinek és tagjainak megválasztására vonatkozó előterjesztést a szünetben kiosztották. Pontosítja két bizottsági tag nevét. Ügyrendi javaslatában indítványozza, hogy az előterjesztésben foglalt személyi javaslatokról bizottságonként szavazzon a Közgyűlés. Ezen belül külön szavazzon a bizottság elnökére és külön a bizottság alelnökére és tagjaira. A Közgyűlés az ügyrendi javaslatot 39 igen szavazattal, elfogadja. A javaslatnak megfelelően szavaz a Közgyűlés, amelynek során minden javaslatot 39 igen szavazattal, egyhangúlag elfogad és a következő határozatot hozza: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 127/2006.(X.11.) sz. határozata a Megyei Közgyűlés bizottságai elnökeinek és tagjainak megválasztásáról A Megyei Közgyűlés a bizottságai elnökeit, alelnökeit és tagjait az alábbiak szerint választja meg: 1./ Ügyrendi Bizottság (5 fő)

19 19 Elnök: Molnár Imre Alelnökök: Dr.Czuczi Mihály Szűcs Lajos Közgyűlési képviselő tagok:dr.fazekas Sándor Rente Ferenc 2./ Pénzügyi Bizottság (5+4 fő) Elnök: Alelnökök: Tokár István Bordás Imre Szórád Róbert Közgyűlési képviselő tagok: Barcza Gábor Urbán Csaba Nem közgyűlési képviselő tagok: Kiss Gábor Patóné Mezei Erzsébet Szikra Ferenc Wágner Olivér 3./Gazdasági Bizottság (7+6 fő) Elnök: Alelnökök: Szádvári Gábor Balogh Béla Sebestyén Ferenc Közgyűlési képviselő tagok: Gulyás Adrienn Krokavecz László Lóczi Miklós Petronyák László Nem közgyűlési képviselő tagok:domján Sándor Huber Ferenc Kazinczi István Mészáros Richárd Nemes András Szarvák Imre 4./Oktatási, Kulturális és Vallásügyi Bizottság (7+6 fő)

20 20 Elnök: Alelnökök: Dr.Wirth István Földváriné Greiz Ágnes Tokajiné Demecs Katalin Közgyűlési képviselő tagok: Kántorné Bíró Emília Sági István Szabó László Szabó Zsigmond Nem közgyűlési képviselő tagok:kovács Jánosné Magos Vilmos Dr.Őze Sándor Veres Tibor Vitkó Gyula 5./Szociális, Egészségügyi, Sport és Etnikai Bizottság (7+6 fő) Elnök: Alelnökök: Vadas Sándor Elek Sándor Farkas András Andor Közgyűlési képviselő tagok: Dr.Jernei Zoltán Dr.Juhász Enikő Dr.Magyar Levente Zachar Ferenc Nem közgyűlési képviselő tagok: Dr.Bérczes Anna Dr.Bódog József Fazekas János Dr.Kocsis András Szabó András Tuzáné Farkas Katalin 6./Egyeztető Bizottság (5 fő) Fejér Andor Boldog István Dr.Czuczi Mihály Elek Sándor Vadas Sándor E r r ő l :

21 21 Bizottságok elnökei, tagjai értesülnek. A megválasztott és jelen lévő nem közgyűlési képviselő bizottsági tagok a Közgyűlés elnöke előtt az esküt leteszik. Fejér Andor: a megválasztott bizottsági elnököknek, alelnököknek és tagoknak mind a maga, mind a testület nevében gratulál, munkájukhoz sok sikert kíván. 8./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a Közbeszerzési Bizottság létrehozására. Előadó: Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Andor: elmondja, hogy a Közbeszerzési Bizottság létrehozására vonatkozó előterjesztést a szünetben kiosztották. Megállapítja, hogy a szavazást az előző napirendi pontnál alkalmazott szabályok szerint kell lebonyolítani. Az írásos előterjesztés alapján a Közgyűlés a Közbeszerzési Bizottság elnökére tett javaslatot 38 igen és 1 nem szavazattal, alelnökére és tagjaira tett javaslatot 39 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja és a következő határozatot hozza: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 128/2006. (X. 11.) sz. határozata a Közbeszerzési Bizottság létrehozásáról A Megyei Közgyűlés a Közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló, többször módosított 8/1995.(VII.1.) sz. rendelete módosított 56/A. -a szerinti Közbeszerzési Bizottságot az alábbiak szerint választja meg: Elnök: Alelnök: Tagjai: Boldog István Katona József Buzás Sándor Rózsa Lajos Vida Tamás Erről:

22 22 a Bizottság tagjai értesülnek. 9./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a megyei tanácsnokok megválasztására, a felügyeletük alá tartozó önkormányzati feladatokra. Előadó: Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Andor: A megyei tanácsnokok megválasztására, a felügyeletük alá tartozó önkormányzati feladatokra vonatkozó előterjesztést a szünetben kiosztották. Ügyrendi javaslatában indítványozza, hogy a megyei tanácsnokok személyéről és a felügyeletük alá tartozó önkormányzati feladatokról egy szavazással döntsön a Közgyűlés. A javaslatot a Közgyűlés 39 igen szavazattal elfogadja. Ennek megfelelően a megyei tanácsnokokat és a felügyeletük alá tartozó önkormányzati feladatokat az írásos előterjesztésben foglaltaknak megfelelően 39 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja a Közgyűlés és a következő határozatot hozza: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 129/2006. (X.11.) sz. határozata a megyei tanácsnokok megválasztásáról, a felügyeletük alá tartozó önkormányzati feladatokról A Megyei Közgyűlés által megválasztott megyei tanácsnokok, valamint a felügyeletük alá rendelt önkormányzati feladatok: Sebestyén Ferenc megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat területfejlesztési, területrendezési, valamint környezetvédelmi feladatai ellátását, a programok végrehajtását. Dr.Czuczi Mihály megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat sajtó és tömegkommunikációs tevékenységét.

23 23 Bordás Imre megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat idegenforgalmi, turisztikai feladatai ellátását, a programok végrehajtását. Elek Sándor megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat munka- és foglalkoztatásügyi feladatai ellátását. Katona József megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat és intézményei közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó feladatai ellátását. Földváriné Greiz Ágnes megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat közalapítványaival, az önkormányzat által támogatott alapítványokkal összefüggő feladatok ellátását. Balogh Béla megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat társulásaival, az önkormányzati tulajdoni érdekeltségű gazdasági társaságokkal kapcsolatos feladatok ellátását. Szűcs Lajos megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat európai integrációs feladatai ellátását és nemzetközi kapcsolatait. Tokajiné Demecs Katalin megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat társadalmi és civil kapcsolatait, a települési önkormányzatokkal való együttműködést. Szórád Róbert megyei tanácsnok felügyeli az önkormányzati tulajdon hasznosítását, a gazdaság- és vállalkozásfejlesztési programok végrehajtását. Farkas András Andor megyei tanácsnok felügyeli a Megyei Önkormányzat etnikai, kisebbségi feladatainak koordinációját. Erről: 1. Megválasztott megyei tanácsnokok 2. Megyei Önkormányzati Hivatal irodái

24 24 értesülnek. 10./ NAPIRENDI PONT: Előterjesztés a Megyei Közgyűlés tagjainak, a Bizottsági elnököknek, a Bizottságok tagjainak, valamint a megyei tanácsnokoknak járó tiszteletdíj, természetbeni juttatás megállapításáról szóló rendelet megalkotására Előadó: Fejér Andor, a Megyei Közgyűlés elnöke Fejér Andor: Tájékoztatja a Közgyűlés tagjait, hogy az előterjesztést a szünetben kiosztották. Ezután a Megyei Közgyűlés tagjainak, a Bizottsági elnököknek, a Bizottságok tagjainak, valamint a megyei tanácsnokoknak járó tiszteletdíj, természetben juttatás megállapításáról a szóló 16/2006. számú rendeletét a Megyei Közgyűlés 39 igen szavazattal, egyhangúlag megalkotja. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 16/2006.(X.11.) KR. sz. rendelete a Megyei Közgyűlés tagjainak, a bizottsági elnököknek, a bizottságok tagjainak, valamint a megyei tanácsnokoknak járó tiszteletdíj, természetbeni juttatás megállapításáról A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. 20. (2) bekezdésében, valamint a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló évi LXIV. tv (1) bekezdésében biztosított felhatalmazással élve - a Megyei Közgyűlés tagjainak, a bizottsági elnököknek, a bizottságok tagjainak, valamint a megyei tanácsnokoknak járó tiszteletdíj, természetbeni juttatás megállapításáról az alábbi rendeletet alkotja: 1.

25 25 (1) A rendelet hatálya a Megyei Közgyűlés tagjaira, valamint - a 4., 5. (1) bekezdése és a 6. (1) bekezdése tekintetében - a Megyei Közgyűlés bizottságainak nem Megyei Közgyűlési képviselő tagjaira terjed ki. (2) Az e rendeletben megállapított juttatások a jogosultaknak megválasztásuk időpontjától megbízatásuk megszűnéséig jár, az 5. -ban foglalt korlátozásra figyelemmel. A Megyei Közgyűlés tagjainak havi tiszteletdíja alapdíjként Ft (1) Ha a Megyei Közgyűlési képviselő bizottságnak tagja, tiszteletdíja több bizottsági tagság esetén is Ft. (2) A bizottsági elnököknek, a megyei tanácsnokoknak a tiszteletdíja több tisztség, bizottsági tagság esetén is Ft. 4. A bizottság nem Megyei Közgyűlési képviselő tagjának a havi tiszteletdíja Ft. 5. (1) Amennyiben a közgyűlési képviselő, vagy a bizottság nem közgyűlési képviselő tagja a testületi ülésen történő részvételében akadályoztatva van, köteles legkésőbb az ülést megelőző munkanapon távolmaradását és annak okát a Megyei Közgyűlés elnökének bejelenteni. A Közgyűlés Elnökének titkárságán kell a bejelentéseket regisztrálni és nyilvántartani. (2) Ha a közgyűlési tag a közgyűlés üléséről bejelentés nélkül távol marad, 25%-kal csökkentett mértékben illeti meg a tárgyhavi tiszteletdíj, bejelentéssel történő távollét esetében 10 % a csökkentés mértéke. 6. (1) A képviselők és a bizottságok nem Megyei Közgyűlési képviselő tagjainak - természetbeni juttatásként - a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közlönyét fizeti elő a Megyei Közgyűlés.

26 26 (2) A Megyei Közgyűlés tagjai a közgyűlés napján jogosultak a parkolási lehetőség és ebéd igénybevételére. 7. (1) A képviselőnek a közgyűlés képviseletében vagy megbízásából végzett tevékenységével összefüggő, általa előlegezett, számlával igazolt, szükséges költségét meg kell téríteni. (2) A költségek kifizetését a Megyei Közgyűlés Elnöke engedélyezi. 8. (1) A tiszteletdíjak kiutalása havonta, utólag történik. (2) A kiutalásról a Megyei Önkormányzat Hivatala gondoskodik. 9. (1) Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, a tiszteletdíjra vonatkozó rendelkezéseket azonban a Megyei Közgyűlési képviselők esetében október 1-től kell alkalmazni. (2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti a Megyei Közgyűlés tagjainak, a bizottsági elnököknek, a bizottságok tagjainak, valamint a megyei tanácsnokoknak járó tiszteletdíj, természetbeni juttatás megállapításáról szóló, többször módosított 2/1995.(I.27.)sz. rendelet. Fejér Andor a Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Bozsó Péter megyei főjegyző A napirendi pontok lezárása után: Dr. Fazekas Sándor: Gratulál a képviselőknek megválasztásukhoz, a megbízatáshoz, amellyel a bizottsági munkához többségi támogatást nyertek. Elmondja, hogy folytatni kell a megkezdett munkát, amely eredményes volt a korábbi megyei önkormányzatok esetében, meg kell felelni a bizalomnak. A bizottsági helyek, a tanácsnoki posztok méltányos elosztása a feladatok felvállalását is jelenti. A lakossági megkereséseknek, különböző kihívásoknak,

27 27 teendőknek eleget kell tenni. Ehhez szükségesek a jogkörök és hatáskörök. Komoly kihívásnak tartja, hogy a megkezdett beruházások, felújítások folytatódjanak. Rengeteg teendő van a városokért, a falvakért, a megye egészéért. Fontos feladatnak tartja, hogy a testület jobb legyen, mint az előző ciklusokban, szorgalmasan, szerényen kell dolgozni a megyéért, a választópolgárokért. Az előző közgyűlések egyikén utalt arra, hogy előfordulhat egy megyei vezetőváltás, ez megtörtént, ami kötelezi az új vezetést, tudomásul kell venni, hogy a politika forgandó. Ezt a váltást nagy odafigyeléssel, a lehetőségek felmérésével, szorgalmasan kell megvalósítani. A legfontosabbnak tartja, hogy a Megyei Közgyűlés alapfeladatainak és vállalt feladatainak eleget tudjon tenni, számítanak mindenki munkájára. Sok sikert kíván mindenkinek ehhez a munkához. Tokajiné Demecs Katalin: Gratulál a Magyar Szocialista Párt frakciója nevében az Elnök Úr és az Alelnökök, valamint minden régi és új közgyűlési tag megválasztásához. Kifejezi az MSZP frakció együttműködési szándékát a Megyei Közgyűlés új vezetőivel és minden tagjával. Kívánja, hogy a célul kitűzött célok megvalósuljanak, az az összefogás, amelyet Szolnok várossal kívánnak megvalósítani sikeresebb legyen, mint az közötti, legalább olyan sikeres, mint az előző ciklusban. Egyetért a Fejér Andor Úr által elmondottakkal, vagyis, hogy nem lehetnek olyan politikai erők, amelyek tönkre akarnak tenni bizonyos térségeket. Ő is ebben hisz, ezen gondolat mentén kell tovább haladni. Úgy gondolja, hogy az Elnök Úr most találta meg először azt a gondolatot, hogy komoly határt szabnak a működésnek a rendelkezésre álló források. Kívánja, hogy az új vezetés munkájában azt a felelősséget helyezze előtérbe, amely a megye irányában nyilvánul meg. Mindenkinek nagyon jó együttműködést kíván és az MSZP frakció nevében kifejezi azon szándékukat, hogy minden témában, amely a megye érdekeit előre viszi, számíthatnak együttműködésükre. Sok sikert kíván. Fejér Andor: megköszöni a jókívánságokat, az együttműködési szándék kinyilvánítását. Dr. Bozsó Péter: A Hivatal nevében köszönti a ma megválasztott közgyűlési tisztségviselőket, bizottsági elnököket és tagokat. Elmondja, hogy a Hivatal alapvető funkciója a testületek szolgálata, a jogszabályi keretek között, törvényesen, pártsemleges módon, köztisztviselőtől elvárható módon és eszközökkel. Kéri, hogy a tisztségviselők és a testület ezt fogadja jó szívvel, konstruktívan és segítse a Hivatal tevékenységét a

28 28 lehetőségek szerint kedvező személyi, tárgyi feltételek megteremtésével. Nagyon sok sikert kíván a testület munkájához, majd az újonnan megválasztott közgyűlési tagoknak bemutatja a Hivatal irodavezetőit. Fejér Andor: elmondja, hogy a helyi önkormányzati képviselők jogállásáról szóló törvény szabályozza az önkormányzati képviselők és hozzátartozóik vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségét. A törvény szerint az önkormányzati képviselők megbízólevelük átvételétől, majd ezt követően minden év január 1-től számított 30 napon belül a törvény melléklete szerinti vagyonnyilatkozatot kötelesek tenni. A vagyonnyilatkozat-tételhez szükséges nyomtatványokat kiosztották, kéri, hogy azokat a fenti jogszabályi előírásra figyelemmel november 10-ig nyújtsák be. Megállapítja, hogy az alakuló Megyei Közgyűlés feladatát elvégezte. Megköszöni a közgyűlési tagok és a meghívott vendégek részvételét. A Megyei Közgyűlés előtt álló feladatok teljesítéséhez erőt, egészséget és jó együttműködést kíván, az alakuló ülést berekeszti. Kmf. Fejér Andor a Megyei Közgyűlés elnöke Dr. Bozsó Péter megyei főjegyző

Alakuló ülés. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a javasolt napirendet elfogadta.

Alakuló ülés. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a javasolt napirendet elfogadta. Alakuló ülés Szabó Tibor korelnök: Köszönti az alakuló ülésen megjelenteket. Megállapítja a határozatképességet Ismerteti az ülés meghívó szerinti javasolt napirendjét. 1./ Választási Bizottság tájékoztatója

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 1/3/3/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 11-én (hétfőn) 18.00 órai kezdettel tartott a l a k u l ó üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága február 8-i üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága február 8-i üléséről. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága 2008. február 8-i üléséről. Helyszín: Megyeháza, Külső-Szolnok terem Jelen vannak: Molnár Imre, a Bizottság elnöke

Részletesebben

Gratulál a polgármesternek és a képviselő-testület tagjainak, részükre a megbízóleveleket átadja.

Gratulál a polgármesternek és a képviselő-testület tagjainak, részükre a megbízóleveleket átadja. 11. számú Jegyzőkönyv Készült a Balatonszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. október 19-én 14,00 órakor a Községháza dísztermében (Balatonszentgyörgy, Berzsenyi D. u. 91.) megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző

JEGYZŐKÖNYV. igazgatási-szociális ügyintéző JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 17-én, 16.00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről a Polgármesteri Hivatalban. Jelen vannak: A./ Képviselő-testület tagjai részéről: Szabó László Békefi Edina Rolkó

Részletesebben

Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198.

Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198. Borszörcsök Község Önkormányzata 8479 Borszörcsök, Petőfi u 198. Szám: Svh/79-10/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Borszörcsök Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án (hétfőn)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének október 13 -án megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének október 13 -án megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2010. október 13 -án megtartott alakuló üléséről. Határozat száma Tárgy 73/2010.(X.13.) Szavazatszámláló bizottság létrehozása az alpolgármester

Részletesebben

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Másolat Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2006. október 6-án megtartott ünnepélyes alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 268-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2014. október 22-én 16,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 8/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 8-án 9. 00 órakor a mérgesi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 106-10/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vinár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 17-én 11.00 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-én megtartott alakuló üléséről. Határozat száma: Tárgya: 112/2014.( X.22.) Szavazatszámláló Bizottság választása titkos

Részletesebben

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.szám:42-46/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.szám:42-46/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: : a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. október 27-én, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében tartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Gyöngyösi Sándorné,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Tahitótfalu Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szám: 20/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 12-én (kedd) 18 00 órakor tartott

Részletesebben

Készült: Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete október 22-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről.

Készült: Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete október 22-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről. Szám: 1/1337-2/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 22-én 17.00 órai kezdettel tartott alakuló üléséről. Jelen vannak: Ambrus Tibor polgármester, Balogh

Részletesebben

Ikt.szám: 946-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 17-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről

Ikt.szám: 946-1/2014. JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 17-én órai kezdettel tartott alakuló üléséről Ikt.szám: 946-1/2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 17-én 16 30 órai kezdettel tartott alakuló üléséről A testületi ülésen meghozott száma, tárgya: HATÁROZAT

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1-17/2014. szám J e g y z ő k ö n y v Készült: Kunbaja Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 13-án (csütörtök) 14 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Döbörhegy Községi Önkormányzat Képviselő testületének október 15-én megtartott a l a k u l ó ü l é s é r ő l.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Döbörhegy Községi Önkormányzat Képviselő testületének október 15-én megtartott a l a k u l ó ü l é s é r ő l. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Döbörhegy Községi Önkormányzat Képviselő testületének 2010. október 15-én megtartott a l a k u l ó ü l é s é r ő l. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal. Jelen vannak: Bartók

Részletesebben

Ászár Község Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2800/2014/A JEGYZŐKÖNYV

Ászár Község Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2800/2014/A JEGYZŐKÖNYV Ászár Község Képviselő-testülete Ikt. sz.: 2800/2014/A JEGYZŐKÖNYV Készült: Ászár Község Önkormányzata Képviselő-testületének alakuló ülésén 2014. október 22. napján 16.00 órakor, a Közösségi Ház Dísztermében

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D

J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A P I R E N D Bezi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bezi, Szabadság u.59. 10/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bezi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 14-én 17. 00 órakor a Bezi

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 27-én, órakor megtartott alakuló ülésének jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 27-én, órakor megtartott alakuló ülésének jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 27-én, 18.00 órakor megtartott alakuló ülésének jegyzőkönyve 140/2014. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítő elfogadása

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. A választás eredményéről szóló tájékoztató elfogadása

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés napirendi pontjainak elfogadása. A választás eredményéről szóló tájékoztató elfogadása 1 Községi Önkormányzat Nemeskér 7-1/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V H A T Á R O Z A T N A P I R E N D 27/2014.(X.23.) 28/2014.(X.23.) 29/2014.(X. 23.) 30/2014.(X.23.) 31/2014.(X.23.) 32/2014.(X. 23.) 33/2014.(X.

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti

A képviselő-testületi ülés helye: Közösségi színtér tanácskozó terme, Tárnokréti Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-10/2010./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. október 11-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének október 6-án (szerdán) 17 órai kezdettel megtartott ALAKULÓ üléséről készült JEGYZŐKÖNYV

Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének október 6-án (szerdán) 17 órai kezdettel megtartott ALAKULÓ üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 6-án (szerdán) 17 órai kezdettel megtartott ALAKULÓ üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Hozott határozatok: 153-155/2010. (X. 6.) Perkáta,

Részletesebben

Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/ Szám: 1-14/2010. JEGYZŐKÖNYV

Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/ Szám: 1-14/2010. JEGYZŐKÖNYV Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-14/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült 2010. október 06-án 17 órakor a Polgármesteri Hivatal üléstermében megtartott

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 105-9/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 21-én 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez

TÁRGYMUTATÓ. Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez TÁRGYMUTATÓ Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. október 21-ei alakuló ülésének jegyzőkönyvéhez 161/2014.(X.21.) sz. önk.hat. 18/2014.(X.29.) önk.rend. 162/2014.(X.21.) sz. önk.hat. Napirendek

Részletesebben

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről.

Készült a kerecsenyi Képviselő-testület október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Készült a kerecsenyi Képviselő-testület 2010. október 13-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Önkormányzat hivatali helyisége Kerecseny, Deák F. u. 52. Jelen vannak: polgármester, Bonyai József,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: D-20-11 /2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Oroszi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án 17 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló üléséről. Ülés helye: Képviselő-testület

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Révfülöp Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. október 27-én (hétfőn) 18.00 órai kezdettel tartott a l a k u l ó üléséről. Az ülés helye: Révfülöp Általános

Részletesebben

BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Szám: 01-96/2010-8 BELOIANNISZ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE ALAKULÓ NYÍLT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 2010. október 13. 9. számú jegyzőkönyv N a p i r e n d i p o n t o k : 1. A HVB elnökének tájékoztatója

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme

JEGYZŐKÖNYV. Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-i alakuló üléséről Váli Közös Önkormányzati Hivatal emeleti tanácskozó terme Jelen vannak:bechtold Tamás polgármester,

Részletesebben

Jegyzőkönyv Szerencs város Képviselő-testületének a Rákóczi-vár Színháztermében október 11-én tartott a l a k u l ó üléséről

Jegyzőkönyv Szerencs város Képviselő-testületének a Rákóczi-vár Színháztermében október 11-én tartott a l a k u l ó üléséről Szerencs város Képviselő-testülete Szám: 31-12/2006. Jegyzőkönyv Szerencs város Képviselő-testületének a Rákóczi-vár Színháztermében 2006. október 11-én tartott a l a k u l ó üléséről Jelen vannak: A képviselő-testület

Részletesebben

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 20-án 10,00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről.

Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 20-án 10,00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Szám: V/105-23/2014. Készült: 2 példányban J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án 10,00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Az ülés

Részletesebben

E L Ö T E R J E S Z T É S. A polgármester megnyitja az alakuló ülést és átadja a szót a Helyi Választási Bizottság elnökének.

E L Ö T E R J E S Z T É S. A polgármester megnyitja az alakuló ülést és átadja a szót a Helyi Választási Bizottság elnökének. E L Ö T E R J E S Z T É S Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2014. október 27. napján tartandó alakuló ülésére (az előterjesztés egyben forgatókönyv is) A polgármester megnyitja az alakuló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

JEGYZŐKÖNYV. Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselő-testületének 2002. október 31-én megtartott alakuló üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés október 22-i alakuló ülése jegyzőkönyvéből

K I V O N A T a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés október 22-i alakuló ülése jegyzőkönyvéből 59/2014. (X.22.) Kgy. H a t á r o z a t A közgyűlés ülésének napirendje 1. A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója a választás eredményéről Előadó: Dr. Jobbágy Lajos,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 97/2014. (XI.3.) önkormányzati határozata az ülés napirendjéről:

JEGYZŐKÖNYV. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 97/2014. (XI.3.) önkormányzati határozata az ülés napirendjéről: ! 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 3.-án a Községházán 13 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Tamás Csaba polgármester, Antalné

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének október 12 -én megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének október 12 -én megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2006. október 12 -én megtartott alakuló üléséről. Határozat száma Tárgy 50/2006.(10.12.) Polgármester illetményének megállapítása.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Zvaráné Béres Mária polgármester. Maruzs Tamásné képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Zvaráné Béres Mária polgármester. Maruzs Tamásné képviselő 1 Határozat száma Tárgy 114/2010.(10.12.) Polgármester programjának elfogadása 115/2010.(10.12.) Polgármester tiszteletdíjának és költségtérítésének megállapítása 116/2010.(10.12.) Bizottság választása

Részletesebben

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV

Ikt.sz.: 33-80/2014. NÓGRÁD MEGYEI ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Ikt.sz.: 33-80/2014. NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 20-án, Salgótarjánban, a Megyeháza Hadady-Hargitay termében megtartott ülésén.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Hunyadfalva Községi Önkormányzat október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. a Hunyadfalva Községi Önkormányzat október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Hunyadfalva Községi Önkormányzat 2014. október 27-i a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. M U T A T Ó : Határozat/Rendelet: Tárgy: 54/2014. (X. 27.) Napirendi pontok elfogadása.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 4. Alpolgármester megválasztása és eskütétele (titkos szavazással) 5. Bizottságok megválasztása valamint az SZMSZ módosítására felkérés

Jegyzőkönyv. 4. Alpolgármester megválasztása és eskütétele (titkos szavazással) 5. Bizottságok megválasztása valamint az SZMSZ módosítására felkérés Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat 2006. október 16-án megtartott Alakuló Képviselő-testületi ülésén Az ülés helye: Nagykovácsi, Öreg Iskola Az ülés kezdete: 18.00 óra Jelen

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 180 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20-án megtartott alakuló ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2010. október 14-i ülésére. A Képviselő testület alakuló ülésén a következőkről kell döntenie :

Előterjesztés a Képviselő-testület 2010. október 14-i ülésére. A Képviselő testület alakuló ülésén a következőkről kell döntenie : Karancsalja község Önkormányzat Jegyzőjétől Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés a Képviselő-testület 2010. október 14-i ülésére A Képviselő testület alakuló ülésén a következőkről kell döntenie

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE október 22-én megtartott. alakuló ülés jegyzőkönyvéhez

KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE október 22-én megtartott. alakuló ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. október 22-én megtartott alakuló ülés jegyzőkönyvéhez 109/2014.(X.22.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 110/2014.(X.22.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv alakuló Az ülés helye Jelen vannak: Tanácskozási joggal meghívottak: Tóth János korelnök Lőrincz János HVB. elnök Oláh Krisztián.

Jegyzőkönyv alakuló Az ülés helye Jelen vannak: Tanácskozási joggal meghívottak: Tóth János korelnök Lőrincz János HVB. elnök Oláh Krisztián. Jegyzőkönyv Készült Cigánd Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. október 21-én 9 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Az ülés helye: Városi Könyvtár Jelen vannak: Oláh Krisztián polgármester,

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2014. számú JEGYZŐ KÖNYVE

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 16/2014. számú JEGYZŐ KÖNYVE Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2014. számú JEGYZŐ KÖNYVE Készült: 2014. október 21-én 17 00 órai kezdettel megtartott alakuló képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Közösségi Ház

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V VAJSZLÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7838 VAJSZLÓ, SZÉCHENYI U. 13. 73/485-141. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vajszló Nagyközség Önkormányzata testületének 2013. március 14-én 17 00 órakor megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Németh Erzsébet polgármester. Makidáné Fűzi Katalin képviselő Ottlakán Roland Olivér körjegyző

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Németh Erzsébet polgármester. Makidáné Fűzi Katalin képviselő Ottlakán Roland Olivér körjegyző Magyarkeresztúr Önkormányzat Képviselő-testülete 9346. Magyarkeresztúr, Kossuth u. 42. 11/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült 2010. október 14.-én (csütörtökön) 20.00 órakor megtartott nyilvános a l a

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Hegedűsné Szambanisz Zója Kiriosz Judit

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Hegedűsné Szambanisz Zója Kiriosz Judit Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 80. /2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 4. napján 09.00

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Babits Emil Hofferné Hanich Erika Kovács Attila Oszvald József Ruppert Báláné Scheer József Schindler László Tihanyiné Baki Zsuzsanna

JEGYZŐKÖNYV. Babits Emil Hofferné Hanich Erika Kovács Attila Oszvald József Ruppert Báláné Scheer József Schindler László Tihanyiné Baki Zsuzsanna JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Német Kisebbségi Önkormányzat testületének 2007. március 14-én 10.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott alakuló üléséről.

Részletesebben

/ sz. példány

/ sz. példány Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1. Pf. 92. Készült: 2 példányban 9395-28/2018. 2 sz. példány JEGYZŐKÖNYV ESZTERGOM VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2018. szeptember

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a napirendi pontok tárgyalására tett javaslatot egyhangúlag elfogadta.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a napirendi pontok tárgyalására tett javaslatot egyhangúlag elfogadta. Jegyzőkönyv Készült Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 20-án megtartott alakuló ülésén. Jelen vannak: Dr. Lakos Roland polgármester, Bögös István, Gáspár János, Dr. Kárpáti

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének július 09-én órakor kezdődött rendkívüli ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének július 09-én órakor kezdődött rendkívüli ülésén. 1 Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Medgyesegyháza, Kossuth tér 1. Tel: 68/440-000 14/2013. Jegyzőkönyv Készült: Medgyesegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 09-én 16.00

Részletesebben

F O R G A T Ó K Ö N Y V

F O R G A T Ó K Ö N Y V F O R G A T Ó K Ö N Y V Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 13-ai alakuló testületi ülésére Az alakuló üléssel kapcsolatban az alábbi jogszabályok irányadóak: o a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. július 13-án 09:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Ügyrendi Bizottság részéről:

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Ügyrendi Bizottság részéről: Jegyzőkönyv Készült: 2015. május 13-án, szerdán, 9.15 órakor, Szolnokon, a Megyeháza Márványtermében megtartott Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Ügyrendi Bizottsága, valamint a Pénzügyi és Területfejlesztési

Részletesebben

46/2006.(X.16.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

46/2006.(X.16.) rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS BIZOTTSÁGI TAGOK TISZTELETDÍJÁRÓL ÉS EGYÉB JUTTATÁSAIRÓL SZÓLÓ a 16/2008. (III.27.), 45/2011. (X.28.) és az 51/2012. (XII.17.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: május 4-én, a Megyei Önkormányzat hivatalos helyiségében a Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: május 4-én, a Megyei Önkormányzat hivatalos helyiségében a Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: 2007. május 4-én, a Megyei Önkormányzat hivatalos helyiségében a Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat üléséről Jelen vannak: Csóka János, Farkas Gyula, Illés Tibor, Jónás

Részletesebben

Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht JEGYZŐKÖNYV

Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht JEGYZŐKÖNYV Deutsche Minderheitenselbstverwaltung der Stadt Miskolc mit Komitatsrecht Német Nemzetiségi Önkormányzat Levelezési cím: 3535 Miskolc, Bartók Béla út 54 Miskolc Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzata

Részletesebben

MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8282 Mindszentkálla, Petőfi utca 13. Mindszentkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének

MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8282 Mindszentkálla, Petőfi utca 13. Mindszentkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szám: 789-13/2017/K 8282 Mindszentkálla, Petőfi utca 13. Mindszentkálla Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 11. napján megtartott rendkívüli testületi ülése 1 JEGYZŐKÖNYV Készült:

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE XVI. évfolyam 5. szám 2006. október 11. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal SZEMÉLYI RÉSZ I. 3 II. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzata Bucsa, Kossuth tér 6. M E G H Í V Ó

Bucsa Község Önkormányzata Bucsa, Kossuth tér 6.   M E G H Í V Ó Bucsa Község Önkormányzata 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. E-mail: bucsa@bucsa.hu M E G H Í V Ó nyilvános alakuló ülését 2014. október 20-án (hétfőn) 15 00 órára összehívom, melyre tisztelettel meghívom. Az

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. április 20-i üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. április 20-i üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. április 20-i üléséről 2 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 2007. április 20-i közgyűlés üléséről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Képviselő-testület február 15-én megtartott rendes nyilvános üléséről

Jegyzőkönyv a Képviselő-testület február 15-én megtartott rendes nyilvános üléséről 1. Jegyzőkönyv a Képviselő-testület 2018. február 15-én megtartott rendes nyilvános üléséről Tartalmazza: 1-3/2018.(II.15.) számú határozatokat Jegyzőkönyv Készült: Csörög Települési Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Részletesebben

Monorierdő Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló ülésének

Monorierdő Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló ülésének 2014. október 22-én 15.10 órai kezdettel megtartott nyilvános alakuló ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 1-6 Helyi Választási Bizottság elnökének tájékoztatója a választás eredményéről.

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése október 12-én tartott alakuló, nyilvános ülésén

Jegyzőkönyv Készült a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése október 12-én tartott alakuló, nyilvános ülésén Jegyzőkönyv Készült a Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2006. október 12-én tartott alakuló, nyilvános ülésén A Csongrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alakuló ülése a Himnusz-szal veszi kezdetét,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 22-én 9:00 órakor megtartott alakuló üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. október 22-én 9:00 órakor megtartott alakuló üléséről. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ 20-37 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:A Képviselő-testület 2014. október 22-én 9:00 órakor megtartott alakuló üléséről. Jelen voltak: Mlinkó

Részletesebben

NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének október 18. napján 16 órakor megtartott alakuló nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

NAGYTEVEL. Önkormányzat Képviselő-testületének október 18. napján 16 órakor megtartott alakuló nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 192-12/2014. NAGYTEVEL Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 18. napján 16 órakor megtartott alakuló nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8562 Nagytevel,

Részletesebben

1. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Ikt. szám: 37-34/2015. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT

1. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Ikt. szám: 37-34/2015. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT 1. számú napirendi pont NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE Ikt. szám: 37-34/2015. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT a közgyűlés és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

Szentkirályszabadja Község Önkormányzata Petőfi S. u /2014. Jegyzőkönyv

Szentkirályszabadja Község Önkormányzata Petőfi S. u /2014. Jegyzőkönyv Szentkirályszabadja Község Önkormányzata Petőfi S. u. 12. 21./2014. Jegyzőkönyv Készült: Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. október 27-én 17.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

/2014. ikt.sz. 1/2014.

/2014. ikt.sz. 1/2014. Füzesgyarmati Roma Nemzetiségi Önkormányzat K é p v i s e l ő - t e s t ü l e t e 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. Tel: 66/491-058, fax: 66/491-361. -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NEMESHANY TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám:.../2010. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nemeshany Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 14-én 17.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. Ikt.szám: B- 21-89/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonrendes Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 20. napján 16.00 órakor megtartott alakuló üléséről. Ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Hajós Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2010.10.13-i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Hajós Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2010.10.13-i alakuló üléséről Hajós Város Önkormányzata Képviselőtestülete 6/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Hajós Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010.10.13-i alakuló üléséről Hajós Város Önkormányzata Képviselőtestülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. B o r d á n y. Község Önkormányzati Képviselőtestületének október 14-én megtartott nyílt, alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. B o r d á n y. Község Önkormányzati Képviselőtestületének október 14-én megtartott nyílt, alakuló üléséről XII./2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V B o r d á n y Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. október 14-én megtartott nyílt, alakuló üléséről I. N A P I R E N D 1./ A Helyi Választási Bizottság tájékoztatója

Részletesebben

2014. OKTÓBER 30. NAPJÁN

2014. OKTÓBER 30. NAPJÁN JEGYZŐKÖNYV NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. OKTÓBER 30. NAPJÁN MEGTARTOTT ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL Az ülés alkalmával a képviselő-testület az alábbi határozatokat fogadta el: 62/2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kérte a testület határozathozatalát a napirendet illetően.

Jegyzőkönyv. Kérte a testület határozathozatalát a napirendet illetően. Jegyzőkönyv Készült: Szegvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-én Szegvári Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében tartott ALAKULÓ ÜLÉSÉRŐL. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykutas Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 21-én 18 órakor megtartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testülete ülésének helye: Faluház (Nagykutas,

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere

J E G Y ZŐKÖNYV. HVB. elnök Alapszolgáltatási Központ vezetője. Jászszentlászló polgármestere J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének, 2014. október 21-én 14 30 órai kezdettel megtartott a l a k u l ó képviselő-testületi üléséről. Ülés helye: Móricgát Faluház

Részletesebben

Kósa Lajos polgármester 39634/2008. Lászlóné dr. Tóth Evelin. Rendelet-tervezet Hatályos rendelet. Ügyrendi Bizottság Pénzügyi Bizottság

Kósa Lajos polgármester 39634/2008. Lászlóné dr. Tóth Evelin. Rendelet-tervezet Hatályos rendelet. Ügyrendi Bizottság Pénzügyi Bizottság Előterjesztő: Tárgy: Iktatószám: Ügyintéző: Melléklet: Feladatot jelent: Véleményező bizottság: Kósa Lajos polgármester A helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról, természetbeni juttatásáról és

Részletesebben

Apátistvánfalva Községi Önkormányzat

Apátistvánfalva Községi Önkormányzat Apátistvánfalva Községi Önkormányzat 9982.Apátistvánfalva Fő út 143. Te.: 94/536-000, 94/536-001, Fax.: 94/536-011, Email: korjapif@-t-online.hu 65-9/2014.szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Apátistvánfalva, Községi

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE XX. (XLVIII.) évfolyam 8. szám 2010. október 13. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZLÖNYE TARTALOM I. SZEMÉLYI RÉSZ 184/2010. (X. 13.) MÖK határozat: A Szavazatszámláló Bizottság tagjainak megválasztásáról

Részletesebben

Vámosszabadi Község Önkormányzat. Jegyzőkönyv. Készült: Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Vámosszabadi Község Önkormányzat. Jegyzőkönyv. Készült: Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének Vámosszabadi Község Önkormányzat Jegyzőkönyv Készült: Vámosszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 27-én (hétfő) 18.00 órakor tartott alakuló üléséről Az ülés helye: Vámosszabadi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: A Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Mokka Pinelopi Hegedűsné Szambanisz Zója Dr. Pecaszné Leskó Éva

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: A Görög Nemzetiségi Önkormányzat megválasztott képviselői: Mokka Pinelopi Hegedűsné Szambanisz Zója Dr. Pecaszné Leskó Éva Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata JK: 271.020-18/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Miskolc Megyei Jogú Város Görög Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. október 2. napján

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: nemzetiségi önkormányzati képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: nemzetiségi önkormányzati képviselő I-1/5-4/2014. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2014. október 27-én 13 00 órai kezdettel megtartott alakuló ülésén, a Városháza 4. sz. helyiségében. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÁTY NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÁTY NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÁTY NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2010. október 18-án (hétfőn) 14.00 órakor megtartott alakuló üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: 2010. október 18-én (hétfőn))

Részletesebben

ALBERTIRSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

ALBERTIRSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ALBERTIRSA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA MEGHÍVÓ Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. október 14-én (csütörtökön) 16 órakor, a Városházán kezdődő alakuló ülésére Az ülést vezeti: Kovács Lászlóné

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

Ferenczy Lajos polgármester köszönti a képviselő-testület alakuló ülésén megjelenteket.

Ferenczy Lajos polgármester köszönti a képviselő-testület alakuló ülésén megjelenteket. ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8477 KISBERZSENY Szám: 129-34/2014/Tv. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kisberzseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 21-én (kedd) 9,00 órai kezdettel

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A lakosság részéről megjelent 3 fő érdeklődő.

Jegyzőkönyv. A lakosság részéről megjelent 3 fő érdeklődő. Jegyzőkönyv Készült Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 18-án 17.00 h kezdettel a Művelődési Ház Házasságkötő termében (Balatonberény, Kossuth tér 1.) megtartott alakuló

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 J e g y z ő k ö n y v Készült: Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 21-én, 10,00 órai kezdettel megtartott alakuló üléséről. Jelen vannak: Szobota Lajos polgármester, Veres

Részletesebben

1./ Helyi Választási Bizottság tájékoztatója a választás eredményéről Előadó: Eisenberger Nóra HVB elnök

1./ Helyi Választási Bizottság tájékoztatója a választás eredményéről Előadó: Eisenberger Nóra HVB elnök Jegyzőkönyv Készült: 2014. október 22-én megtartott alakuló ülésén. Az ülés helye: Művelődési Ház, Alattyán Jelen vannak: Koczkás Gábor Budai Gábor Bárkányi Adrienn Ferencsik Gyula Józsáné Kovács Mónika

Részletesebben

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE PERKÁTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. október 17-én (Péntek) 16:00 órai kezdettel megtartott ALAKULÓ képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Perkáta, 2014. október 17. Határozat:

Részletesebben