Pályázati figyelő július

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pályázati figyelő 2010. július"

Átírás

1 Jelmagyarázat Műemlék-felújításhoz pályázatok A) Magyar pályázatok kapcsolódó 1 ot (célok) i keret összege Budapest Bank Budapestért Alapítványa Közérdekű civil kezdeményezések támogatása Magyarországon működő nonprofit szervezetek és magánszemélyek Közérdekű civil kezdeményezések támogatása. Budapest szellemi, művészeti, kulturális és tudományos életének fejlesztése, az épített és természeti értékek védelme, a kulturális örökség megóvása. 15 millió Ft Ft 23.

2 2 ot kiíró Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése szervezet Kulturált települési környezetért" nívódíj pályázat Bírálati szempontok 1.) A település általános fejlődése a speciális helyi adottságok és lehetőségek figyelembevételével - a település közcélú funkciói, azok minősége, - a településtervezés helyzete, minősége (rendezési terv ellátottság, építési előírások, helyi építészeti értékek védelmének előírásai, stb.) - a történeti, településszerkezeti, építészeti értékek figyelembe vétele a tervezésben, a település karakterének megőrzése ennek eredményeként, - fejlesztési feltételek biztosítására és az építészeti értékek megőrzésének anyagi támogatására tett intézkedések a község részéről, - az új és régi településrészek kapcsolatai - kommunális ellátottság a helyi igények és lehetőségek figyelembe vételével. 2.) A település társadalmi szerveződéseinek tevékenysége, ezek általános településfejlesztési hatásai - civil szervezetek, egyesületi élet, ifjúsági csoportok, idős korúak gondozása, - kulturális rendezvények, - hagyományápolás, ünnepek, - közösségi akciók, és ezek hatása a település fejlődésére. 3.) Lakossági, társasági részvétel a pályázat tárgyát képező fejlesztési érték létrehozásában - menedzselés, szervezés - munkaakciók 4.) A település (a pályázat tárgyát képező településrész) építészeti formálása a)középületek - épületek állaga, állapota, építészeti minősége, (községháza, városháza, templom, buszváró, ravatalozó, iskola, óvoda, faluház, stb.) - a hagyományos építészeti kultúra megóvása, a műemlékek, helyi érték védelme, használata, - a korszerű, mai és a hagyományos értékek harmóniája, - település esetén a központ építészeti megjelenése b) magántulajdonú épületek - a hagyományos építészeti érték megjelenítése, ápolása, védelme, - épületek állaga, - az új épületek építészeti minősége anyaghasználata c) mezőgazdasági, ipari telephelyek esztétikai megjelenése, rendezettsége, környezethez való illeszkedése. 5.) A település, településrész magán, és közterületeinek, valamint zöldfelületeinek minősége, tisztasága. 6.) Település és táj/településrész és településkapcsolata 6.) Település és táj/településrész és településkapcsolata Baranya megye - közigazgatási területén lévő - települési önkormányzatai és vele egyetértésben a település fejlesztésében eredményt felmutató kisebb közösségek (egyesületek, helyi szövetségek, stb.) indulhatnak az egész település vagy a városok esetében egy-egy jelentős településrész fejlesztésében elért, már megvalósult eredményeikkel Díjazás Ft december 10.

3 3 ot Nemzeti Fejlesztési Ügynökség DAOP /G Kiemelt attrakciók fejlesztése A régió turizmusában meghatározó jelentőséggel bíró vonzerők fejlesztése. A vonzerők fejlesztésének célja, hogy olyan attrakciók működjenek a régióban, amelyek az adott turisztikai desztinációban önállóan is vonzerőt jelentenek a turisták számára. projektgazda költségvetési szerv, 100%-os állami tulajdonban lévő szervezet, Kormány által alapított közalapítvány, önkormányzat, önkormányzati társulás önkormányzati intézmény mértéke összege Nemzetközi jelentőségű kulturális és örökség helyszínek turisztikai fejlesztése Aktív- és ökoturizmus 90% Ft Ft december 31.

4 4 ot Pécsi Tudományegyetem; Pécs/Sopianae Nonprofit Kft. Át a falon - tervpályázat A pécsi világörökségi helyszínek egységes építészeti megfogalmazása magában foglalta a nyugati és északi várfalsétány és kert kialakítását is. Ezzel Pécs történeti belvárosának - a műemléki korszakok egymásra épülésén kívül - még egy különlegessége vált láthatóvá: a nagy zöldterületek, parkok láncolata. A nyugati várfalsétány mára a belváros pezsgő kulturális helyszínévé vált. Az északi városfal tövében húzódó zöldfelület jelenleg "éledezik", lelkes civil törekvés próbálja a fiatalok, családok kedvelt helyévé tenni. A kiíró és több civil szerveződés Piknik Park néven számos gyerekprogrammal kíván életet csalni a területre. A pályázat célja ezen törekvés támogatása, a terület megközelítésének, feltárásának építészeti megfogalmazásával. Az északi várfalsétány területére a bejutás jelenleg nehézkes, a belváros irányából a területet övező telkeken keresztül lehetséges. A szeparált elhelyezkedés megnehezíti a park köztudatba való bekerülését, népszerű "törzshellyé" válását mind a pécsi lakosok, mind a városba látogató turisták körében. A pályázat célja a városfalon keresztüli, északi megközelítés megteremtése mellett olyan jelértékű megoldás keresése, amely felhívja a figyelmet a fal tövében meghúzódó páratlan belvárosi zöldfelületre és jövőbeni programok helyszínére. Továbbá egy izgalmas építészeti helyzet friss szemléletű értelmezése, ötletek gyűjtése és bemutatása. A kiíró nem határozza meg a falon történő átjutás módját és helyét, mert ennek eldöntését a pályázóra bízza. A tervpályázatra beadott - a kiírás feltételeinek eleget tevő - munkák kiállításra kerülnek a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban. Magyarország valamennyi felsőfokú építészképzésben résztvevő hallgatója, illetve azok a végzett építészek, akik diplomájukat 2010-ben védték meg október 5.

5 5 ot SFF Tender pályázatfigyelő portál Civil szervezetek forrásteremtésének támogatása A három hónapos időtartalmú, atipikus formában megvalósuló program során végigvezetjük a szervezeteket a forrásteremtés útvesztőin, az aktuális pályázati és egyéb támogatási lehetőségek figyelembevételével Civil szervezetek (egyesület, alapítvány). Megjegyzés A program időtartama: 3 hónap (2010. szeptember december 15.); A program a kiválasztott szervezetek számára ingyenes! augusztus 19.

6 6 B) Nemzetközi pályázatok ot Fiandre Active Architecture Díjra Active Architecture Nemzetközi Építészeti Díj odaítélésére olyan terveket várnak, amelyek Fiandre-burkolóanyagok felhasználását tartalmazzák tervezők augusztus 31. mo, epiteszforum.hu/files/fiandre%20_jelentkezesilap.doc

7 7 ot Europan Magyarország Titkársága Europan 11 Nemzetközi Építészeti és Városépítészeti Tervpályázat Olyan önkormányzatok jelentkezését várják, amelyek megoldatlan városszerkezeti, városépítészeti problémákkal küzdenek, nyitottak az újszerű városépítészeti megoldásokra, és elkötelezettek arra, hogy a tervek megvalósításába bevonják a tervpályázaton díjnyertes európai tervezőket is. A beérkezett terveket objektív, nemzetközi zsűri bírálja el évi mottó: Városrészek összhangja avagy városi táj a településeken és az agglomerációban Megoldatlan városépítészeti problémákkal küzdő önkormányzatok szeptember 30.

8 8 ot összege Messeakademie Messeakademie pályázat Az alább megadott honlapon felsorolt műemléki helyszíneken a belvárosi terek felértékelésére keres megvalósítható és meggyőző koncepciókat, megoldásokat, belvárosi tereken elhelyezhető alkotások tervezésére. A pályázat célja a közép-németországi régió megadott műemléki helyszínei értékének növelése. Főiskolai és egyetemi építész- és mérnökhallgatóknak 1. díj 750 euró 2. díj 450 euró 3. díj 300 euró augusztus 31.

9 9 ot összege Európai Bizottság Európa a polgárokért program: Testvérvárosi találkozók Megvalósulási időszak: január szeptember 30. Ezeknek a találkozóknak fontos összetevője az európai integráció iránti elkötelezettség: az Európai Unió alapgondolatának, jövőjének és értékeinek megvitatása, az EU demokratikus életében való részvétel megtanulása, tapasztalatcsere az európai integráció konkrét, helyi vagy egyéni szinten tapasztalható előnyeiről, a szolidaritás és az összetartozás kifejezése a testvérvárosok között, stb.; személyes kapcsolatok kialakulása a testvérvárosok lakói között: egymás mindennapi életének megismerése, a kulturális sokszínűség és az európai közös kulturális örökség megtapasztalása és megosztása egymással, stb; az aktív részvétel: a helyi közösség (egyesületek, iskolák, önkéntes szervezetek, stb.) bevonása a projekt megtervezésébe és végrehajtásába, a résztvevők aktív szerepvállalása (műhelyfoglalkozások, közös kulturális előadások, sportesemények), stb. Testvérvárosi kapcsolattal rendelkező önkormányzatok, vagy ezek jogi személyiséggel bíró testvérvárosi egyesületei 2500 EUR/projekt, maximum EUR/projekt Ha legalább 10 település vesz részt a projektben, a támogatás akár EUR/projekt szeptember 1

10 10 ot összege Európai Bizottság Tematikus hálózatok A konferenciáknak és a műhelymunkáknak összhangban kell lenniük a program célkitűzéseivel minden esetben testvérvárosi kapcsolatok keretében kell megvalósulniuk részt vevő országok egyikében kell megrendezésre kerülniük egy esemény időtartama maximum 21 nap, és projektenként legalább három esemény tervezése szükséges a projekt teljes időtartama maximum 24 hónap helyi és regionális önkormányzatok, helyi hatóságokat képviselő szövetségek, non-profit szervezetek vagy helyi hatóságokat képviselő jogi státusszal rendelkező testvérvárosi bizottságok min EUR/projekt, max EUR/projekt szeptember 1. (2011. január május 30.)

RÖJTÖKMUZSAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI PROGRAMJA. 2014-2019. évre

RÖJTÖKMUZSAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI PROGRAMJA. 2014-2019. évre RÖJTÖKMUZSAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019. évre Bevezetés A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a az önkormányzatok

Részletesebben

Regionális Fejlesztés Operatív Program

Regionális Fejlesztés Operatív Program MAGYAR TERÜLET- ÉS REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HIVATAL Regionális Fejlesztés Operatív Program Programkiegészítő dokumentum 2004-2006 2004. január 28. TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS... 3 I.1 REGIONÁLIS FEJLESZTÉS

Részletesebben

HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program

HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program ÁROP-1.2.11/A-2013-2013-0008 HEVES MEGYE TERÜLETFEJLESZTÉSI PROGRAMJA (2014-2020) Stratégiai Program Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Heves Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft 2014. június

Részletesebben

Törvénytervezet a turizmusról SZAKMAI VITAIRAT

Törvénytervezet a turizmusról SZAKMAI VITAIRAT Törvénytervezet a turizmusról SZAKMAI VITAIRAT 2011. május 1. számú melléklet az NGM/ 4927/ /2011. számú kormány-előterjesztéshez 2011. évi törvény a turizmusról Az Országgyűlés, elismerve a turizmus nemzetgazdasági

Részletesebben

Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ

Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ Előterjesztés a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Kulturális Bizottságának 2005. február 7-i ülésére TÁRGY: A BARANYA MEGYEI KULTURÁLIS ÉS IDEGENFORGALMI

Részletesebben

A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ JA

A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ JA A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG ÖKOTURISZTIKAI KONCEPCIÓ JÁNAK RÖVID JA A SÁRVÍZ KISTÉRSÉG RÖVID BEMUTATÁSA A Sárvíz Kistérséget Fejér megye tíz községe - Aba, Cece, Csõsz, Káloz, Sárkeresztúr, Sárszentágota, Sáregres,

Részletesebben

Élhetőbb Ellendért programozás 2013. műhelymunka sorozat. Helyi program II. Ellend község élhetőségének javítása érdekében

Élhetőbb Ellendért programozás 2013. műhelymunka sorozat. Helyi program II. Ellend község élhetőségének javítása érdekében Élhetőbb Ellendért programozás 2013 műhelymunka sorozat Helyi program II. Ellend község élhetőségének javítása érdekében Alpha Tender Kft. 2014 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 4 2. Tervezés a településeken...

Részletesebben

Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép

Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép Kistérségi Gyerekesély Stratégia Forrástérkép TÁMOP-5.2.3-A-11/1-2011-0003 http://www.gyerekesely-delzselic.hu/ Szigetvár 2013. KISTÉRSÉGI GYEREKESÉLY STRATÉGIA - FORRÁSTÉRKÉP 2013. NOVEMBER Forrástérkép

Részletesebben

Mezőhegyes Város Önkormányzat Képviselő-testületének. Gazdasági programja. 2015-2019. évre

Mezőhegyes Város Önkormányzat Képviselő-testületének. Gazdasági programja. 2015-2019. évre Mezőhegyes Város Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági programja 2015-2019. évre Tartalomjegyzék Bevezetés 4. 1. Mezőhegyes gazdasági helyzetét alapvetően befolyásoló körülmények 1.1. A település

Részletesebben

KULTURÁLIS KONCEPCIÓ EMJV Közgyűlése a 692/2012.(XI.29.) határozatával hagyott jóvá

KULTURÁLIS KONCEPCIÓ EMJV Közgyűlése a 692/2012.(XI.29.) határozatával hagyott jóvá 1 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ... 3 I. Törvényi, jogszabályi, szakpolitikai háttér... 4 II. Koncepcionális célok és eszközök... 7 A célok elérésének legfontosabb eszközei:... 8 III. A koncepció célkitűzéseinek

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014

Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014 Dombóvár Város Önkormányzatának Közművelődési Koncepciója 2011-2014 Készítette: Dombóvár Város Polgármesteri Hivatala Dombóvár, 2011. szeptember "Kiművelt emberfők sokasága a nemzet igaz hatalma." (gróf

Részletesebben

Légy Pécs Jövője! Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására

Légy Pécs Jövője! Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Légy Pécs Jövője! Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet civil szervezetek támogatására Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a civil szervezetekkel való együttműködést

Részletesebben

A Városfejlesztő Társaság létrehozását és működtetését segítő iránymutatás

A Városfejlesztő Társaság létrehozását és működtetését segítő iránymutatás A Városfejlesztő Társaság létrehozását és működtetését segítő iránymutatás Jelen iránymutatás a városrehabilitációs témájú pályázati útmutatókban, valamint a Tervezési Útmutató a Megyei Jogú Városok városrehabilitációs

Részletesebben

A nonprofit szervezetek gazdálkodásának sajátosságai a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete példáján keresztül

A nonprofit szervezetek gazdálkodásának sajátosságai a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete példáján keresztül BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG A nonprofit szervezetek gazdálkodásának sajátosságai a Balatonfűzfői Vállalkozások és Civil Szerveződések Egyesülete példáján keresztül Belső

Részletesebben

MEZŐZOMBOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI PROGRAMJA

MEZŐZOMBOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI PROGRAMJA MEZŐZOMBOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2011-2014 évekre szóló GAZDASÁGI PROGRAMJA A képviselő- testület 4 /2011. (III.31) számú határozatával jóváhagyta: Mezőzombor, 2011. március 31... Radó Béla polgármester

Részletesebben

Egységes szerkezetbe foglalt területi kohéziós útmutató

Egységes szerkezetbe foglalt területi kohéziós útmutató NEMZETI FEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSÜGYI SZAKÁLLAMTITKÁRSÁG Egységes szerkezetbe foglalt területi kohéziós útmutató Budapest, 2009. május Készült a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK SZAKMAI KONCEPCIÓJA. Szakmai és szervezeti-működési keretek meghatározása

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK SZAKMAI KONCEPCIÓJA. Szakmai és szervezeti-működési keretek meghatározása A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK SZAKMAI KONCEPCIÓJA Szakmai és szervezeti-működési keretek meghatározása A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK SZAKMAI KONCEPCIÓJA 1. rész Szakmai és szervezeti-működési keretek meghatározása

Részletesebben

Városi civil pályázat 2015.

Városi civil pályázat 2015. Városi civil pályázat 2015. A pályázat az elmúlt esztendők hagyományához híven olyan programok megvalósítását támogatja, melyek Pécs városát, mint a városlakók közös életének színterét helyezik a középpontba.

Részletesebben

VIZEK HÁTÁN, SZELEK SZÁRNYÁN, GYERMEKEINK ÉLHETŐ JÖVŐJÉÉRT

VIZEK HÁTÁN, SZELEK SZÁRNYÁN, GYERMEKEINK ÉLHETŐ JÖVŐJÉÉRT Szigetköz Mosoni-sík LEADER Egyesület Munkaszervezete 9181 Kimle, Fő u. 114., Vízpart u. 6., Pf. 6. +3696/228-667, +3620/972-3733, Fax: +3696/228-667 e-mail: leadergabor@kimle.hu leadervera@kimle.hu leaderanita@kimle.hu

Részletesebben

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Gazdasági program 2015-2020.

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Gazdasági program 2015-2020. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Gazdasági program 2015-2020. 1 T AR T A L O M J E G Y Z É K I. Általános bevezető 3. a) A gazdasági program szükségessége, aktualitása 3. b) A gazdasági program célja,

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program Nyírmihálydi Község Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program Nyírmihálydi Község Önkormányzata Mindenkinek éreznie kell, hogy a nemzeti közösség tagja! gróf Tisza István miniszterelnök (1861 1918) Helyi Esélyegyenlőségi Program Nyírmihálydi Község Önkormányzata 2013-2017 1 Tartalomjegyzék Helyi

Részletesebben

A KULTÚRA SZEREPE ÉS CÉLJAI A II. NEMZETI FEJLESZTÉSI TERVBEN

A KULTÚRA SZEREPE ÉS CÉLJAI A II. NEMZETI FEJLESZTÉSI TERVBEN A KULTÚRA SZEREPE ÉS CÉLJAI A II. NEMZETI FEJLESZTÉSI TERVBEN 2006. március Szerkezeti összefoglaló: I. Tartalmi összefoglaló II. A kulturális ágazat területei és fejlesztési irányai, céljai 1. Átfogó

Részletesebben

BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ

BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ BÁTONYTERENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2015-2019. KÖZÖTTI CIKLUSRA SZÓLÓ GAZDASÁGI PROGRAMJA Jóváhagyta Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 47/2015.(V.06.)Öh.sz. határozatával. Bevezető

Részletesebben

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés

Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag. az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz. Oktatás és képzés Az http://www.eutanfolyam.hu/ webcímen fellelhető anyag az Oktatáspolitika és K+F c. tantárgyhoz Oktatás és képzés 1. Az oktatási politika helye az EU jogrendszerében 1.1 Az oktatás és az acquis Az európai

Részletesebben

Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása. Közművelődési (kulturális) koncepció

Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása. Közművelődési (kulturális) koncepció Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása Közművelődési (kulturális) koncepció Készítette: Nagy Csaba 2008 1. Előzmények... 4 1.1. A koncepció kidolgozása... 4 1.2. A koncepció célja... 4 2. A koncepció

Részletesebben

ÚTMUTATÓ KORTÁRS KÖZTÉRI MŰVÉSZETI ALKOTÁSOKHOZ A TURISZTIKAI CÉLÚ ÉS A TELEPÜLÉSKÉP JAVÍTÁSÁT CÉLZÓ FEJLESZTÉSEKBEN

ÚTMUTATÓ KORTÁRS KÖZTÉRI MŰVÉSZETI ALKOTÁSOKHOZ A TURISZTIKAI CÉLÚ ÉS A TELEPÜLÉSKÉP JAVÍTÁSÁT CÉLZÓ FEJLESZTÉSEKBEN ÚTMUTATÓ KORTÁRS KÖZTÉRI MŰVÉSZETI ALKOTÁSOKHOZ A TURISZTIKAI CÉLÚ ÉS A TELEPÜLÉSKÉP JAVÍTÁSÁT CÉLZÓ FEJLESZTÉSEKBEN 1. BEVEZETŐ A regionális operatív programok két fontos prioritását képezi a turisztikai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Zirc Kistérség Többcélú Társulása Tanács munkájáról Előadó: Fiskál János polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

Környezeti és társadalmi fenntarthatóság, esélyegyenlőség

Környezeti és társadalmi fenntarthatóság, esélyegyenlőség Szervezetfejlesztés Kisköre Város Polgármesteri Hivatalában ÁROP-1.A.2./A-2008-0163 K É P Z É S E K Környezeti és társadalmi fenntarthatóság, esélyegyenlőség OKTATÁSI SEGÉDANYAG Budapest 2010. február

Részletesebben

Beszélgessünk Európáról

Beszélgessünk Európáról Beszélgessünk Európáról nemzeti akcióterv a társadalmi párbeszéd elősegítésére A kormány múlt heti ülésén megtárgyalta és elfogadta a Beszélgessünk Európáról elnevezésű akciótervet, amely azokat a programokat

Részletesebben