Szakirányú továbbképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szakirányú továbbképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar"

Átírás

1 Szakirányú továbbképzés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar

2

3 EURÓPA TANULMÁNYOK A jelentkezés feltétele: Főiskolai vagy egyetemi diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. végzettség Okleveles Európa-szakértő, illetve okleveles szakközgazdász Európa-szakértő szakon. A képzés célja Olyan szakemberek képzése, akik az Európai Unió működésének átfogó ismeretében képesek Magyarországnak az Európai Unióba történő integrálódási folyamatában vállalkozási, államigazgatási és közigazgatási területeken szakértői feladatok ellátására, irányítására. Főbb tanulmányi területek A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Európai-tanulmányok, közgazdaságtudományok, regionális tudományok, alkalmazott közgazdasági és módszertani ismeretek, nyelvi képzés. - Specializálódási lehetőségek: Pályázatírási tanácsadó szakirány, nemzetközi kapcsolatok szakirány. Problémaorientált, pontos, precíz, ambiciózus, széles látókörű, érdeklődő, megbízható, kitartó, kommunikatív. Elhelyezkedési lehetőségek EU-intézményei, külföldi magyar képviseletek, kirendeltségek, minisztériumok, NFT intézményei, kereskedelmi és iparkamarák, fejlesztési ügynökségek, önkormányzatok, területfejlesztési társulások, pályázatíró irodák. Képzési jellemzők Időtartama 5 félév Gyakorisága: havonta Költségtérítés díja: 70ezer Ft/félév. Számonkérés és záróvizsga A számonkérés módja: A tantárgyak jellegéhez igazodóan írásbeli, szóbeli vizsga, illetve gyakorlati jegy. A záróvizsgára bocsátás feltételei: Az abszolutórium megszerzése, szakdolgozat elkészítése. A jelentkezés módja és feltételei A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban, illetve a Világ és Regionális Gazdaságtan Intézetben beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: önéletrajz, diplomamásolat. Kapcsolattartó/szakfelelős: Radicsné Almai Marianna, Dr. Zsúgyel János, cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros, reggazd@uni-miskolc.hu, honlap: uni-miskolc.hu/~euint/

4 HUMÁNMENEDZSMENT A részvétel feltételei A jelentkezés feltétele: Államilag akkreditált főiskolai vagy egyetemi diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. végzettség: Közgazdasági egyetemi oklevéllel rendelkezők esetében egyetemi szakközgazdász humánmenedzsment szakon; egyéb egyetemi és főiskolai oklevéllel rendelkezők esetében humánmenedzsment-szakértő. Olyan szakemberek képzése, akik ismerik a nemzetközi és hazai munkaerőpiac intézményrendszerét, működési mechanizmusát, jogszabályait, a társadalmigazdasági, munkaerő-piaci tényezők ismeretében képesek intézmények és gazdasági társaságok humánstratégiájának és politikájának kialakítására, az emberi viszonyok kezeléséhez szükséges vezetői, közgazdasági, jogi és kommunikációs ismeretekkel rendelkeznek, konfliktusok kezelésére szakmailag felkészültek, a humánstratégiai szemléletmód, a közigazgatás, az üzleti, az oktatás-kutatás, a kultúra és a média különböző területein. Főbb tanulmányi területek a tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Gazdaságtan, menedzsment, kultúra és gazdaság, humánerőforrás-gazdaságtan, munkaerőpiac, humánstratégiai menedzsment, humánerőforrás-fejlesztés, interkulturális kommunikáció, nemzetközi összehasonlító gazdaságtan, gazdaságpszichológia, politológia, társadalmi marketing, számvitel és adózási ismeretek, munkaerőpiac, munkajog. Specializálódási lehetőségek: Munkaerő-piaci elemző, humánerőforrás-gazdálkodó, HRmenedzser, HR-szakértő, HR-tanácsadó. Emberközpontú gazdálkodásformával, az emberi viszonyok kezeléséhez alkalmas képességgel és tapasztalattal rendelkezik. Elhelyezkedési lehetőségek: Közigazgatás üzleti-vállalkozási szféra, civil szervezetek, oktatás-kutatás, kultúra és média különböző területein. Időtartama: 5 félév Gyakorisága: kéthetente péntek-szombat Költségtérítés díja: 110 ezer Ft/félév Számonkérés és záróvizsga A számonkérés módja: Szóbeli vizsga, beszámoló (gyakorlati jegy), szigorlatok, szakdolgozat elkészítése, záróvizsga, diplomavédés. A záróvizsgára bocsátás feltételei: Az abszolutórium megszerzése, szakdolgozat elkészítése. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban, illetve a Humán Erőforrás Tanszéken beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Dabasi H. Zsuzsa, Dr. Fekete Iván, cím: 3515 Miskolc- Egyetemváros, alkfeki@uni-miskolc.hu, honlap:

5 JOGÁSZ-KÖZGAZDÁSZ 5 A jelentkezés feltétele: Jogi egyetemi diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 25 fő jelentkezése esetén indul. végzettség: Közgazdasági szakokleveles jogász. Olyan gazdasági szakemberek képzése, akik a közgazdaság elméleti alapjait elsajátítva, az alkalmazott közgazdaság-tudományi ismeretek, valamint a korszerű közgazdasági elemzési módszerek birtokában képesek a nemzetközi és a makrogazdasági folyamatokban eligazodni, alkalmasak ezek áttekintésére, elemzésére és értékelésére, felkészültek arra, hogy a gazdálkodás különféle területein felsőfokú szakképzettséget igénylő funkciókat ellássanak, gazdasági feladatok végzését irányítsák, a döntéseket előkészítsék, a végrehajtást megszervezzék, továbbá vezetői munkakört töltsenek be. Főbb tanulmányi területek: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Általános közgazdasági, menedzsment, társadalomtudományi és módszertani ismeretek: nemzetközi közgazdaságtan, gazdaságpolitika, vállalat-gazdaságtan, matematika, statisztika, vállalati pénzügyek stb. A szakhoz kapcsolódó ismeretek: számvitel, gazdasági elemzés, vállalati stratégia, szervezés és vezetéselmélet, szervezeti magatartás, vezetői döntéstámogató rendszerek, marketing, nemzetközi marketing, pénzügytan stb. Problémaorientált, pontos precíz, ambiciózus, széles látókörű, érdeklődő megbízható, kitartó kommunikatív. Időtartama: 5 félév Gyakorisága: kéthetente péntek-szombat Költségtérítés díja: 110 ezer Ft/félév A számonkérés módja: A féléveket a tanterv szerint gyakorlati jegy, kollokvium vagy szigorlat zárja. Sikeres teljesítésükkel a hallgatók záróvizsgát tesznek, amely tartalmazza a tanulmányi időszak utolsó részében készítendő záródolgozat megvédését is. A záróvizsgára bocsátás feltételei: Az abszolutórium megszerzése, szakdolgozat elkészítése. A jelentkezés formája: A Dékáni Hivatalban beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Nagy Nikoletta, Szilágyiné dr. Fülöp Erika, cím: 3515 Miskolc- Egyetemváros, gazddek@uni-miskolc. hu, honlap:

6 KÖZGAZDÁSZ SZAKMÉRNÖK A jelentkezés feltétele: Főiskolai szintű mérnöki oklevél. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. végezettség: Közgazdász szakmérnök gazdálkodási szakon. A főiskolai diplomát szerzett mérnökök közgazdasági kiegészítő képzése. A mérnökök alapképzéséhez igazodó tanterv vállalatok és más gazdálkodó szervezetek azon funkcióihoz nyújt elméletileg megalapozott, gyakorlati alkalmazásra érett ismereteket, amelyek eredményes ellátása a műszaki és gazdasági felkészültség szintézisét kívánja meg. A közgazdasági szakmérnökök képzése a már megszerzett műszaki felkészültséget olyan magas szintű komplex gazdasági ismeretekkel egészíti ki és szintetizálja, amelyek elengedhetetlenek a gazdálkodó szervezetek sikeres működtetéséhez. Főbb tanulmányi területe: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Gazdaságtudományi illetve módszertani ismeretek: közgazdaságtan (mikor-, makroökonómia, nemzetközi közgazdaságtan), gazdasági jog, pénzügyek, szervezéstan, vállalat-gazdaságtan, statisztika. Speciális ismeretek: számvitel, elemzés és ellenőrzés, üzleti tervezés, kontrolling, vállalati stratégia, stratégiai menedzsment, finanszírozás-gazdaságtan, humánerőforrásmenedzsment, marketing, EU-ismeretek, információgazdálkodás, vállalati prognosztika. Időtartama: 4 félév Gyakorisága: két hetente péntek-szombat Költségtérítés díja: 110 ezer Ft/félév. A számonkérés módja: Az ismeretek ellenőrzési rendszere a tantervben előírt aláírások és jegyek megszerzéséből, vizsgák letételéből, valamint szakdolgozat elkészítéséből áll. A képzés során a tantárgyak ismeretanyagából félévenként egy zárthelyi dolgozat megírása vagy dolgozat beadása kötelező. Félév végi követelmény szerint minden tárgy kollokviummal zárul. A záróvizsga a pénzügyi vagy számviteli és gazdálkodási témából megírt szakdolgozat megvédéséből áll A záróvizsgára bocsátás feltételei: A tantervben előírt követelmények teljesítése: megadott számú vizsga letétele, két bíráló által elfogadott, a pénzügyi vagy számviteli és gazdálkodási témából megírt szakdolgozat megvédése. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Zupcsán Tünde, Szilágyiné dr. Fülöp Erika, cím: 3515 Miskolc- Egyetemváros, honlap:

7 MARKETING 7 A jelentkezés feltétele: Főiskolai vagy egyetemi diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés megfelelő számú jelentkezés esetén indul. végzettség: A közgazdász oklevéllel rendelkezők esetében szakközgazdász, marketing szakon; egyéb felsőfokú oklevéllel rendelkezők esetében marketingszakértő. Olyan gazdasági és üzleti ismeretek átadása, melyek megalapozzák a szakon képzésben részesülő hallgatók piac-és vevőorientált gondolkodásmódját, az üzleti, piaci stratégiai és operatív döntési folyamatokban való eligazodását, az alkalmazási szintű marketingkészségek kialakulását, felkészítenek a vállalkozások, intézmények, nonprofit szervezetek gyakorlatában megjelenő piaci és szervezeten belüli problémáik marketing segítségével történő kezelésére, megoldására, valamint a marketingeszközök hatékony alkalmazásának tervezésére, realizálási folyamatinak irányítására. Főbb tanulmányi területek: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Alapozó modul: mikroökonómia, makroökonómia, pszichológia, vállalatgazdaságtan, vezetésszervezés, stratégiai menedzsment.. Módszertani alapok: statisztikai módszerek a marketingben, gazdasági informatika, gazdaságszociológia, vállalkozások pénzügyei. Szakhoz kapcsolódó ismeretek: marketingmenedzsment, fogyasztói, vásárlói magatartás elemzése, nemzetközi üzlet, marketingkutatás 1-2., termékpolitika, értékesítés menedzsment, B2B-marketing, szolgáltatásmarketing, reklám, PR, integrált kommunikáció, nemzetközi marketing, marketingstratégia. Specializálódási lehetőségek: Választható modulok (3. és 4. félévben választható): közösségi marketing (régió-és településmarketing, agrármarketing); e-marketing (web-marketing, e-kereskedelem); on-business marketing (társadalmi marketing, kulturális marketing); nemzetközi marketing: interkulturális marketing, külpiaci marketing. A képzés nyitott a közgazdász, agrártudományi, bölcsészettudományi, jogi, műszaki stb. egyetemi vagy főiskolai oklevéllel rendelkezők számára. A sokrétű előképzettséget a képzés során az esettanulmányok team-munkában való feldolgozásánál szinergiaként hasznosíthatják a résztvevők. Időtartama: 4 félév Gyakorisága: kéthetente hétvége Költségtérítés díja: 150 ezer Ft/félév. A számonkérés módja: A tantervben előírt vizsgakövetelmények teljesítését követően a posztgraduális képzésben részt vevők abszolutóriumot szereznek. Ennek birtokában tehetnek záróvizsgát, amely a szakdolgozat megvédését is tartalmazza. A záróvizsgára bocsátás feltétele: Abszolutórium megszerzése, két bíráló által elfogadott szakdolgozat. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban és a Marketing Intézetben beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz Kapcsolattartó/szakfelelős: Erdélyiné Rusz Annamária, Dr. Piskóti István, cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros, marera@unimiskolc.hu, honlap: hu

8 MASTER OF BUSINESS ADMINISTRATION A jelentkezés feltétele: Főiskolai vagy egyetemi diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. végzettség: MBA (Master of Business Administration) szakirányú menedzser vagy szakközgazdász (MBA szak). Olyan gazdasági szakemberek képzése, akik az alkalmazott közgazdaság-tudományi ismeretek és a korszerű közgazdasági elemzési módszerek, valamint az üzletszakmai angol nyelvtudás birtokában képesek a makro-, a mikrogazdasági folyamatokban eligazodni, és alkalmasak azok szakszerű áttekintésére, elemzésére és értékelésére. A végzettek továbbá felkészültek arra, hogy a gazdálkodás különféle területein közép-és felsővezetői funkciókat ellássanak, gazdasági feladatok elvégzését irányítsák, a munkaterületükön jelentkező döntéseket előkészítsék, meghozzák, a végrehajtást megtervezzék. Főbb tanulmányi területek: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Introductory economics, pénzügyi számvitel, marketing, organizational theory, human resource management, leadership, vállalatgazdaságtan, corporate finance, business statistics, strategic management, vezetői gazdaságtan, cross-cultural managemnet. Specializálódási lehetőségek: Humán erőforrás, környezet-és minőségmenedzsment, marketing, minőségmenedzsment, pénzügyi menedzsment. Problémaorientált, érdeklődő, széles látókörű, kommunikatív, kitartó. Időtartama: 4 félév Gyakorisága: hetente Költségtérítés díja: 200 ezer Ft/félév A számonkérés módja: A féléveket a tanterv szerint gyakorlati jegy, kollokvium vagy szigorlat zárja. Sikeres teljesítésükkel a hallgatók záróvizsgát tesznek, amely tartalmazza a tanulmányi időszak utolsó részében készítendő záródolgozat megvédését is. A záróvizsgára bocsátás feltételei: A tantervben előírt vizsgakövetelmények teljesítését követően a posztgraduális képzésben részt vevők abszolutóriumot szereznek. Ennek birtokában tehetnek záróvizsgát, amely a szakdolgozat védését is tartalmazza. A védés nyelve magyar vagy angol. A záróvizsgára bocsátás feltételei: 120 kreditpont megszerzése, szakdolgozat megvédése. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Hogya Orsolya, Dr. Heidrich Balázs, cím: 3515 Miskolc- Egyetemváros, szvhogya@uni-miskolc.hu, honlap:

9 MÉRNÖK-KÖZGAZDÁSZ A jelentkezés feltétele: Egyetemi szintű mérnöki diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. végezettség: Mérnök-közgazdász gazdálkodási szakon. A képzés keretében a hallgatók mérnöki tanulmányaik kiegészítésével megismerkednek a gazdaságban érvényesülő törvényszerűségekkel, a gazdálkodó szervezetek működési mechanizmusával, felépítésével és vezetésével, a gazdasági döntések előkészítésének és megvalósításának feladataival, módszereivel és a gazdálkodó szervezetek egyes funkcióihoz (marketing, fejlesztés, beruházás, termelésirányítás, a gazdasági erőforrásokkal való gazdálkodás stb.) kapcsolódó ismeretekkel. A tantervi struktúra egységes szakképzettség biztosítása mellett lehetőséget nyújt bizonyos mértékű specializálódásra is. Főbb tanulmányi területek: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Gazdaságtudományi, illetve módszertani ismeretek: közgazdasági-társadalomtudományi, illetve módszertani ismeretek, közgazdaságtan (mikro-, makroökonómia, nemzetközi közgazdaságtan), gazdaságpolitika, pénzügyek stb. Szakokhoz kapcsolódó ismeretek: számvitel, elemzés és ellenőrzés, marketing, vállalati stratégia, stratégiai menedzsment, humánerőforrás-menedzsment, finanszírozásgazdaságtan, EU-ismeretek, adóügy. Elhelyezkedési lehetőségek: A szak követelményeit teljesítve, módszertani és széles körű szakmai megalapozás után a közgazdasági problémák önálló felismerésére, elemzésére és megoldására képes szakemberekké válnak. Időtartama: 5 félév Gyakorisága: kéthetente péntek-szombat Költségtérítés díja: 110 ezer Ft/félév A számonkérés módja: Az ismeretek ellenőrzési rendszere a tantervben előírt, részben egymásra épülő, részben egymástól független aláírások és gyakorlati jegyek megszerzéséből, vizsgák, beszámolók, kollokviumok, szigorlatok letételéből, valamint szakdolgozat elkészítéséből és a záróvizsgából áll. A záróvizsgára bocsátás feltételei: A megadott számú gyakorlati jegy megszerzése, vizsgák, beszámoló, kollokvium letétele, két bíráló által elfogadott szakdolgozat. A hallgató Záróvizsga Bizottság előtt védi meg szakdolgozatát. Ezt követően tesz átfogó (komplex) záróvizsgát a következő tárgyakból: vállalat-gazdaságtan I-II., vállalati stratégia, stratégiai menedzsment és vezetéselmélet. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Zupcsán Tünde, Szilágyiné dr. Fülöp Erika, cím: 3515 Miskolc- Egyetemváros, honlap:

10 NEMZETKÖZI GAZDASÁGI (ÉS ÜZLETI) KAPCSOLATOK, NEMZETKÖZI VÁLLALKOZÁSOK 10 A jelentkezés feltétele: Főiskolai vagy egyetemi diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés megfelelő számú jelentkezés esetén indul. végzettség: Okleveles közgazdász egyetemi oklevéllel rendelkezők: szakközgazdász, nemzetközi gazdasági és üzleti kapcsolatok szakon; egyéb felsőfokú egyetemi vagy főiskolai oklevéllel rendelkezők: nemzetközi gazdasági és üzletikapcsolatok-szakértő. A képzés célja : Olyan nemzetközi gazdasági és üzleti ismeretek átadása, melyek megalapozzák a szakon képzésben részesülő hallgatók globális gondolkodásmódját, a nemzetközi gazdasági folyamatokban való eligazodását, biztosítják az alkalmazási szintű nemzetközi üzleti készségek kialakulását, felkészítenek az intézményi és vállalati gyakorlatban megjelenő szakirányú gazdálkodási és üzleti problémák kezelésére, megoldására, valamint a nemzetközi marketing stratégiai, taktikai és kereskedelem technikai eszközök alkalmazására. Főbb tanulmányi területek: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Közgazdasági alapozó modul, elméleti alapok, módszertani alapok, szakhoz kapcsolódó ismeretek, magyar külgazdasági stratégia modul, nemzetközi gazdálkodás és menedzsment modul, nemzetközi marketingkereskedelem modul. A képzés nyitott a közgazdász, agrártudományi, bölcsészettudományi, jogi, műszaki stb. egyetemi vagy főiskolai oklevéllel rendelkezők számára. A sokrétű előképzettséget a képzés során az esettanulmányok team-munkában való feldolgozásánál szinergiaként hasznosíthatják. Időtartama: 4 félév Gyakorisága: kéthetente hétvége Költségtérítés díja: 135 ezer Ft/félév A számonkérés módja: A féléveket a tanterv szerinti gyakorlati jegy, kollokvium vagy szigorlat zárja. Sikeres teljesítésükkel a hallgatók záróvizsgát tesznek, amely tartalmazza a tanulmányi időszak utolsó részében készítendő záródolgozat megvédését is A záróvizsgára bocsátás feltételei: Abszolutórium megszerzése, két bíráló által elfogadott szakdolgozat. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban, illetve a Marketing Intézetben beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Erdélyiné Rusz Annamária, Dr. Dankó László, cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros, marera@uni-miskolc.hu, honlap:

11 ORVOS-KÖZGAZDÁSZ, GYÓGYSZERÉSZ-KÖZGAZDÁSZ 11 A jelentkezés feltétele: Egyetemi szintű diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 25 fő jelentkezése esetén indul. végzettség: Orvos-közgazdász, gyógyszerész-közgazdász Olyan gazdasági szakemberek képzése, akik a közgazdaság elméleti alapjait elsajátítva, az alkalmazott közgazdaság-tudományi ismeretek, valamint a korszerű közgazdasági elemzési módszerek birtokában képesek a nemzetközi, a makrogazdasági folyamatokban eligazodni, alkalmasak ezek áttekintésére, elemzésére és értékelésére, felkészültek arra, hogy a gazdálkodás különféle területein felsőfokú szakképzettséget kívánó funkciókat ellássanak, gazdasági feladatok végzését irányítsák, a döntéseket előkészítsék, a végrehajtást megszervezzék, továbbá vezetői munkakört töltsenek be. Főbb tanulmányi területek: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Általános közgazdasági, menedzsment-, társadalomtudományi és módszertani ismeretek: bevezetés a közgazdaságtanba, gazdaságpolitika, vállalat-gazdaságtan, matematika, statisztika, jogi ismeretek, vállalati pénzügyek. Szakhoz kapcsolódó ismeretek: számvitel, gazdasági elemzés, vállalati stratégia, szervezés-és vezetéselmélet, szervezeti magatartás, döntéselmélet, marketing, nemzetközi marketing, egészségügyi pénzügyi ismeretek, humánerőforrás-gazdaságtan, biztosítás-biztosításpolitika, informatika az egészségügyben, stratégiai menedzsment, környezet-gazdaságtan, alternatív tárgyak. A képzésben orvosi vagy gyógyszerész szakképzettséggel rendelkezők vehetnek részt. Időtartama 5 félév Gyakorisága: kéthetente péntek-szombat Költségtérítés díja: 110 ezer Ft/félév A számonkérés módja: A féléveket a tanterv szerint gyakorlati jegy, kollokvium vagy szigorlat zárja. Sikeres teljesítésükkel a hallgatók záróvizsgát tesznek, amely tartalmazza a tanulmányi időszak utolsó részében készítendő záródolgozat megvédését is. A záróvizsgára bocsátás feltételei: Az abszolutórium megszerzése, szakdolgozat elkészítése. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Nagy Nikoletta, Szilágyiné dr. Fülöp Erika, cím: 3515 Miskolc- Egyetemváros, gazddek@uni-miskolc. hu, honlap:

12 TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS 12 A jelentkezés feltétele: Főiskolai vagy egyetemi diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. végzettség: Okleveles terület-és településfejlesztőszakértő, illetve közgazdasági végzettség esetén okleveles szakközgazdász terület-és településfejlesztő-szakértő szakon Olyan szakemberek képzése, akik a terület-és településfejlesztés kérdéseinek átfogó ismeretében képesek vállalkozási, államigazgatási és közigazgatási területeken terület-és településfejlesztői szakértői feladatok ellátására, irányítására, az európai integrációs feltételekhez igazodó pályázati környezet feladatainak megoldására. Főbb tanulmányi területek: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Regionális tudományok, közgazdaságtudományok, európai integrációs ismeretek, alkalmazott közgazdasági és módszertani ismeretek, nyelvi képzés. Specializálódási lehetőségek: Projektfinanszírozási tanácsadó szakirány és kistérség-fejlesztési tanácsadó szakirány. Problémaorientált, pontos, precíz, ambiciózus, széles látókörű, érdeklődő, megbízható, kitartó, kommunikatív. Elhelyezkedési lehetőségek: NFT intézmények (irányító hatóságok, közreműködő szervezetek, monitoring intézmények), kereskedelmi és iparkamarák, fejlesztési ügynökségek, önkormányzatok, kistérségi területfejlesztési társulások, pályázatíró irodák. Időtartama: 5 félév Gyakorisága: havonta Költségtérítés díja: 70 ezer Ft/félév A számonkérés módja: A tantárgyak jellegéhez igazodóan írásbeli, szóbeli vizsga, illetve gyakorlati jegy. A záróvizsgára bocsátás feltételei: Az abszolutórium megszerzése, két opponens által pozitívan elbírált szakdolgozat. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban, illetve a Világ és Regionális Gazdaságtan Intézetben beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diplomamásolat, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Radicsné Almai Marianna, Dr. Bakos István, cím: 3515 Miskolc- Egyetemváros, reggazd@uni-miskolc.hu, honlap:

13 TURIZMUS 13 A jelentkezés feltétele: Főiskolai vagy egyetemi diploma. A képzés indításának feltétele: A képzés legalább 20 fő jelentkezése esetén indul. végzettség: A közgazdász oklevéllel rendelkezők esetében szakközgazdász, turizmus szakon; egyéb felsőfokú oklevéllel rendelkezők esetében turizmusszakértő. Olyan gazdasági és üzleti ismeretek átadása, melyek megalapozzák a szakon képzésben részesülő hallgatók szakmai ismereteit, a turizmus folyamataiban való eligazodását, biztosítják az alkalmazási szintű készségek kialakulását, felkészítenek az irányítási, szabályozási, az intézményi és vállalkozási gyakorlatban megjelenő turisztikai problémák kezelésére, megoldására, közösségi turisztikai programok és turisztikai vállalkozások vezetésére, a rendelkezésre álló stratégiai, taktikai eszközök, módszerek tudatos és hatékony alkalmazására. Főbb tanulmányi területek: A tanrendben szereplő legfontosabb tárgyak: Alapozó modul, elméleti alapok, módszertani alapok; szakhoz kapcsolódó ismeretek: lásd az intézmény honlapján. Specializálódási lehetőségek: Turisztikai termékek menedzselésének gyakorlata, falusi turizmus, egészségturizmus, bor és gasztronómia, aktív turizmus, hivatásturizmus, kulturális turizmus, ökoturizmus. A képzés nyitott a közgazdász, agrártudományi, bölcsészettudományi, jogi, műszaki stb. egyetemi vagy főiskolai oklevéllel rendelkezők számára. A sokrétű előképzettséget a képzés során az esettanulmányok team-munkában való feldolgozásánál szinergiaként hasznosíthatják a résztvevők. Időtartama: 4 félév Gyakorisága: kéthetente hétvégén Költségtérítés díja: 150 ezer Ft/félév A számonkérés módja: A féléveket a tanterv szerint gyakorlati jegy, kollokvium vagy szigorlat zárja. Sikeres teljesítésükkel a hallgatók záróvizsgát tesznek, amely tartalmazza a tanulmányi időszak utolsó részében készítendő záródolgozat megvédését is. A záróvizsgára bocsátás feltételei: Abszolutórium megszerzése, két bíráló által elfogadott szakdolgozat. A jelentkezés formája: a Dékáni Hivatalban és a Marketing Intézetben beszerezhető jelentkezési lapon. Csatolandó dokumentumok: diploma másolata, önéletrajz. Kapcsolattartó/szakfelelős: Erdélyiné Rusz Annamária, Dr. Piskóti István, cím: 3515 Miskolc-Egyetemváros, marera@unimiskolc.hu, honlap:

14 Jelentkezés Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar A/4. épület I. emelet ajtó 3515 Miskolc-Egyetemváros / gazddek@uni-miskolc.hu 14

15

16 Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar 2007

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK Szak neve: Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Indított specializációk: üzletvitel és szervezés (felelős: Dr. Törő Emese, egyetemi docens) pénzügy

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK

GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK Szak neve: Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Indított specializációk: üzletvitel és szervezés (felelős: Dr. Törő Emese, egyetemi docens) pénzügy

Részletesebben

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés (Szakirányú továbbképzési (szakmérnöki) szak) Munkarend: Levelező Finanszírozási forma: Költségtérítéses Költségtérítés (összesen): 375 000 Ft

Részletesebben

nappali tagozat Kötelező tárgyak

nappali tagozat Kötelező tárgyak Edutus Főiskola A 2014/2015. tanévtől beiratkozók számára. Turizmus és vendéglátás alapszak nappali és levelező tagozat nappali tagozat Kötelező tárgyak Minden hallgatónak kötelező teljesítenie e tantárgycsoport

Részletesebben

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök:

A mesterfokozat és a szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök: Vállalkozásfejlesztés MSc szak A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik nemzetközi összehasonlításban is versenyképes, korszerű és magas színvonalú elsajátított elméleti és módszertani ismeretanyag

Részletesebben

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK NEMZETÖZI GAZDÁLODÁS ALAPÉPZÉSI SZA Szak neve: Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak Indított akkreditált specializációk (a szak -jában még nem nevesített specializációk): ülgazdasági-vállalkozási EU-integráció

Részletesebben

Vállalkozásmenedzsment szakmérnök

Vállalkozásmenedzsment szakmérnök Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar Vállalkozásmenedzsment szakmérnök levelező szakirányú továbbképzés képzési- és kimeneti követelményei Budapest, 2012. Vállalkozásmenedzsment szakmérnök szakirányú

Részletesebben

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel Edutus Főiskola 2015 A képzés célja a változó európai feltételekhez igazodó legkorszerűbb ismeretanyag átadása

Részletesebben

GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014.

GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014. GAZDÁLKODÁSI ÁS MENEDZSMENT ALAPKÉPZÉSI SZAK SZAKISMERTETŐJE 2014. 1. AZ ALAPSZAK MEGNEVEZÉSE: Gazdálkodási és menedzsment szak (Gazdaságtudományi képzési terület, üzleti képzési ág) 2. AZ OKLEVÉLBEN SZEREPLŐ

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar TELEPÜLÉS- ÉS TERÜLETFEJLESZTÉSI MENEDZSMENT szakirányú továbbképzési szak A 21. században a település- és területfejlesztés fontossága várhatóan tovább növekszik.

Részletesebben

REKLÁM szakirányú továbbképzés

REKLÁM szakirányú továbbképzés REKLÁM szakirányú továbbképzés Tudást adunk a munkához! Edutus Főiskola 2015 Célunk olyan szakemberek illetve reklámszakmai tanácsadók képzése, akik ismerik a marketingkommunikáció eszközrendszerét, módszertanát.

Részletesebben

MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK

MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK MARKETING MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Kara által 2008 szeptemberében levelező tagozaton, 2009 szeptemberétől nappali tagozaton is indítandó Marketing mesterképzési szakra felvételt nyerhetnek:

Részletesebben

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés 1 Képzés célja: A résztvevők számára olyan átfogó és naprakész tudásanyag átadása, amely a mai magyar és európai gazdasági környezetben egy ipari park hatékony

Részletesebben

ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS ÜZLETFEJLESZTÉSI MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2015 A legkülönfélébb üzleti területek sorra vezetik be az üzletfejlesztést, amelynek révén biztosítani kívánják a hosszú távú jövedelmezőséget

Részletesebben

DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2015 A képzés során a hallgatók megismerkednek a településmenedzsment komplex szemléletmódjával, így képessé válnak a stratégiai tervezésre,

Részletesebben

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK Szakfelelős: Dr. Könyves Erika egyetemi docens Indított specializációk: Egészségturizmus Turisztikai

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK Szakfelelős: Dr. Könyves Erika egyetemi docens Indított specializációk: Egészségturizmus Turisztikai TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK Szakfelelős: Dr. Könyves Erika egyetemi docens Indított specializációk: Egészségturizmus Turisztikai desztináció menedzsment Szálloda Team Academy Képzési terület,

Részletesebben

MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés

MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés MARKETINGVEZETŐ szakirányú továbbképzés Edutus Főiskola 2015 A továbbképzés célja a folyton változó piaci körülmények között működő gazdálkodó szervezetek sikeres tevékenységéhez szükséges vezetői készségek

Részletesebben

Szakképzettség megnevezése: okleveles közgazdász, számvitel szakon

Szakképzettség megnevezése: okleveles közgazdász, számvitel szakon Számvitel MA szak A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a nemzetközi összehasonlításban versenyképes, korszerű elméleti és gyakorlati ismeretanyag elsajátítását követően képesek a gazdálkodó egységek

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁNAK KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁNAK KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁNAK KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA Miskolc, 2018 1.3.5.3. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁNAK KIEGÉSZÍTŐ FELVÉTELI SZABÁLYZATA

Részletesebben

Pénzügy és Számvitel BA szak

Pénzügy és Számvitel BA szak Pénzügy és Számvitel BA szak A Pénzügy és számvitel alapszakon olyan szakemberek képzése a cél, akik a három éves képzés keretében stabil módszertani, közgazdasági és elméleti alapokat szereznek, majd

Részletesebben

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK

NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Nemzetközi Gazdálkodás Tanszék KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK NEMZETKÖZI GAZDÁLKODÁS ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési

Részletesebben

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés 1 Képzés célja: A résztvevők számára olyan átfogó és naprakész tudásanyag átadása, amely a mai magyar és európai gazdasági környezetben egy ipari park hatékony

Részletesebben

A Szolnoki Főiskola képzési programja Diplomás Európai Unió szakreferens szakirányú továbbképzési szak

A Szolnoki Főiskola képzési programja Diplomás Európai Unió szakreferens szakirányú továbbképzési szak A Szolnoki Főiskola képzési programja Diplomás Európai Unió szakreferens szakirányú továbbképzési szak 1. A szak képzési és kimeneti követelményei a. A szakirányú továbbképzés megnevezése: Diplomás szakreferens

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV. érvényes a. 2010/2011. tanévtől. felmenő rendszerben PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA.

SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV. érvényes a. 2010/2011. tanévtől. felmenő rendszerben PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA. SZOLNOKI FŐISKOLA SZOLNOK TANTERV érvényes a 2010/2011. tanévtől felmenő rendszerben PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL ALAPKÉPZÉSI SZAK (BA.) LEVELEZŐ ÉS TÁVOKTATÁS TAGOZAT Szakirányok BANKI SZAKIRÁNY CONTROLLING SZAKIRÁNY

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS. 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS. 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉS 1. A mesterképzési szak megnevezése: regionális és környezeti gazdaságtan 2. A mesterképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben

Részletesebben

Féléves. Típus KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK. Gy 10 2 1 K technológiák (IKT) Tanulás- és kutatásmódszertan, LBG_GI878G3

Féléves. Típus KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK. Gy 10 2 1 K technológiák (IKT) Tanulás- és kutatásmódszertan, LBG_GI878G3 Szak megnevezése: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Közgazdász turizmus-vendéglátás Tagozat: Levelező 2015 A tanegység Féléves Ajánlott Köv. előfeltétel Kredit

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Mesterképzések. (nappali és levelező tagozat)

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Mesterképzések. (nappali és levelező tagozat) FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Mesterképzések (nappali és levelező tagozat) Budapest, 2011. november Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK MSc/MA képzés bemutatása karonként nappali

Részletesebben

KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK KONFERENCIA- ÉS RENDEZVÉNY-MENEDZSMENT SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Tudományterület, tudományág: gazdaságtudományok Képzési forma: levelező A szakért felelős kar: Gazdálkodástudományi és

Részletesebben

Ifjúsági védőnő szakirányú továbbképzési szak

Ifjúsági védőnő szakirányú továbbképzési szak Ifjúsági védőnő szakirányú továbbképzési szak Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar 2007. Szakirányú továbbképzés I. Képzési és kimeneti követelmények 1. A kérelmező felsőoktatási intézmény neve, címe: Debreceni

Részletesebben

MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: MŰSZAKI MENEDZSER ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak megnevezése: műszaki menedzser 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: végzettségi

Részletesebben

TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ

TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ Az EÖTVÖS JÓZSEF FŐIKSOLÁN GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT BA ÁLLAMHÁZTARTÁSI / VÁLLALKOZÁSSZERVEZŐI SZAKIRÁNYON TANULMÁNYAIKAT KEZDŐK SZÁMÁRA 2018. SZEPTEMBER EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA 6500

Részletesebben

Kulturális menedzser szakirányú továbbképzési szak

Kulturális menedzser szakirányú továbbképzési szak Edutus Főiskola szakirányú továbbképzési szak Tanterv Farkas Beáta.09.28. A szak alapadatai: Cultural Manager Képzésért felelős intézmény Intézményi azonosító száma Edutus Főiskola FI38139 Címe 2800 Tatabánya,

Részletesebben

ÜZLETI INFORMATIKA SZAKKÖZGAZDÁSZ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK képzési és kimeneti követelménye

ÜZLETI INFORMATIKA SZAKKÖZGAZDÁSZ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK képzési és kimeneti követelménye ÜZLETI INFORMATIKA SZAKKÖZGAZDÁSZ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK képzési és kimeneti követelménye Tudományterület, tudományág: gazdaságtudományok Képzési forma: levelező A szakért felelős kar: Gazdálkodástudományi

Részletesebben

1. félév 2. félév 3. félév 4. félév 5. félév 6. félév Mikroökonómia. Alkalmazott lineáris algebra 9+6k4 Operációkutatás

1. félév 2. félév 3. félév 4. félév 5. félév 6. félév Mikroökonómia. Alkalmazott lineáris algebra 9+6k4 Operációkutatás Gazdálkodási szak főiskolai szintű levelező képzés mintatanterve 1. félév 2. félév 3. félév 4. félév. félév. félév Mikroökonómia Makroökonómia Alkalmazott lineáris algebra 9+k4 Operációkutatás Vezetés-szervezés

Részletesebben

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Tanulmányi tájékoztató Programozó informatikus szakirányú továbbképzési szak Kecskemét 2017-től 1 A tantárgyleírásokat a NJE GAMF Műszaki és Informatikai

Részletesebben

Műszaki menedzser alapszak

Műszaki menedzser alapszak Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Tanulmányi tájékoztató Műszaki menedzser alapszak Kecskemét 2011 2012 A tantárgyleírásokat a KF GAMF Kar munkatársai állították össze. Szerkesztette: Dr. Kovács Beatrix főiskolai

Részletesebben

Köv. LBG_GI878G3 Tanulás- és kutatásmódszertan, prezentáció Gy 12 3 1 K

Köv. LBG_GI878G3 Tanulás- és kutatásmódszertan, prezentáció Gy 12 3 1 K Szak megzése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megzése: Tagozat: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉSI SZAK

REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉSI SZAK REGIONÁLIS ÉS KÖRNYEZETI GAZDASÁGTAN MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Kara által 2008 szeptemberében levelező tagozaton, 2009 szeptemberétől nappali tagozaton is indítandó és környezeti gazdaságtan

Részletesebben

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2014 A képzés teljesítése után a hallgatók képesek lesznek saját kisvállalkozásban, vagy egy működő rendezvényszervező partnereként különféle

Részletesebben

KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A HR OKTATÁSBAN

KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A HR OKTATÁSBAN HR oktatás Magyarországon napjainkban és a jövıbeli lehetıségek KOMPETENCIAFEJLESZTÉS A HR OKTATÁSBAN Dr. habil Szabó Lajos tanszékvezetı egyetemi docens stratégiai és fejlesztési dékánhelyettes PANNON

Részletesebben

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2017 A képzés teljesítése után a hallgatók képesek lesznek saját kisvállalkozásban, vagy egy működő rendezvényszervező partnereként különféle

Részletesebben

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező Szak megnevezése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Tagozat: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Levelező A tanegység Féléves Ajánlott Köv. előfeltétel

Részletesebben

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A MISKOLCI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA Teljes kreditértékkel Mesterszak beszámítható alapképzési szak GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Marketing Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás

Részletesebben

KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK

KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK KÖZGAZDÁLKODÁS ÉS KÖZPOLITIKA MESTERKÉPZÉSI SZAK Az SZTE Gazdaságtudományi Kara által 008 szeptemberében levelező tagozaton, 009 szeptemberétől nappali tagozaton is indítandó Közgazdálkodás és közpolitika

Részletesebben

Féléves Köv. félév KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK

Féléves Köv. félév KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK Szak megnevezése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Tagozat: ÖZGAZDÁSZTANÁR (VÁLLALOZÁSI ISMERETE) [osztatlan tanári 10 féléves] Emberi erőforrások BA szakspecifikus tanegységekkel Okleveles

Részletesebben

KULTURÁLIS MENEDZSER szakirányú továbbképzés. Tudást adunk a munkához!

KULTURÁLIS MENEDZSER szakirányú továbbképzés. Tudást adunk a munkához! KULTURÁLIS MENEDZSER szakirányú továbbképzés Tudást adunk a munkához! Edutus Főiskola 2017 A képzés célja: Képzés célja: Kulturális szakembereknek kínálunk olyan kultúra-gazdaságtani, vállalkozási, marketing,

Részletesebben

Alapító vezetője Dr. Czabán János professzor. 2001-től a Tanszék irányítója: Dr. Illés Mária professzor.

Alapító vezetője Dr. Czabán János professzor. 2001-től a Tanszék irányítója: Dr. Illés Mária professzor. A Gazdaságtudományi Kar története A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara 1987 szeptemberében nyitotta meg kapuit hallgatói előtt. A következő sorokban a Kar eltelt csaknem 20 évének eseményei, tényei,

Részletesebben

Nemzetközi gazdálkodás szak

Nemzetközi gazdálkodás szak A szak megnevezése: Nemzetközi gazdálkodás szak A specializációt gondozó oktatási szervezeti egységek megnevezése: Nemzetközi Gazdálkodás Intézet Társadalomtudományi Intézet Világgazdaság és Nemzetközi

Részletesebben

Egészségügyi rehabilitációs menedzser szakirányú továbbképzési szak

Egészségügyi rehabilitációs menedzser szakirányú továbbképzési szak Egészségügyi rehabilitációs menedzser szakirányú továbbképzési szak Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar 2007. 1. KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK A kérelmező felsőoktatási intézmény neve, címe: Debreceni

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar EU PROJEKTMENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Az EU projektmenedzser képzés a projektek sikeres előkészítésével, menedzselésével, végrehajtásával, és

Részletesebben

KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPKÉPZÉSI SZAK. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék

KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPKÉPZÉSI SZAK. A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPKÉPZÉSI SZAK A szak képzéséért felelős szervezeti egység: Kereskedelem és Marketing Tanszék KÉPZÉSI ÉS KIMENETI KÖVETELMÉNYEK KERESKEDELEM ÉS MARKETING ALAPKÉPZÉSI SZAK 1.

Részletesebben

Oktatói Munka Hallgatói véleményezése. Az értékelésre került tárgyak a mintavételi terv alapján és az elért célcsoport:

Oktatói Munka Hallgatói véleményezése. Az értékelésre került tárgyak a mintavételi terv alapján és az elért célcsoport: Oktatói Munka Hallgatói véleményezése 2016 Az értékelésre került tárgyak a mintavételi terv alapján és az elért célcsoport: Válaszadó k száma Válaszadás i arány Űrlap A KKV fejlesztés intézményrendszere

Részletesebben

Pénzügyi és Számviteli Intézet intézetvezető: Prof. Dr. Vigvári András CSc. Számvitel Intézeti Tanszék

Pénzügyi és Számviteli Intézet intézetvezető: Prof. Dr. Vigvári András CSc. Számvitel Intézeti Tanszék TANTÁRGYAK INTÉZETI TANSZÉKI BONTÁSBAN A Budapesti Gazdasági Főiskolán és a karokon szakmai intézetek működnek. Az intézetekhez intézeti tanszékek illetve intézeti tanszéki osztályok kapcsolódnak. A Pénzügyi

Részletesebben

TANTERV érvényes a as tanévtől kezdődően BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM KOLOZSVÁR KÖZGAZDASÁG- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR

TANTERV érvényes a as tanévtől kezdődően BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM KOLOZSVÁR KÖZGAZDASÁG- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR TANTERV érvényes a 2017-2018-as tanévtől kezdődően BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM KOLOZSVÁR KÖZGAZDASÁG- ÉS GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR Szakterület: MENEDZSMENT Szak/Oktatási program: MENEDZSMENT (magyar nyelven)

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK

GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK A Debreceni Egyetem képzési programja 2007 GAZDASÁGI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK Indított szakirányok: o Agrárgazdasági o Regionális és vidékfejlesztési Képzési terület, képzési ág: Agrár

Részletesebben

Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak

Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Edutus Főiskola Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Tanterv Lezárva.06.14. A szak alapadatai: Gazdálkodási és menedzsment (Business Administration and Management) Képzésért felelős intézmény Intézményi

Részletesebben

INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK

INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK A Debreceni Egyetem képzési programja 2007 INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK Indított szakirányok: Szakigazgatási, Informatikai Képzési terület, képzési ág: Agrár képzési terület; Gazdasági,

Részletesebben

KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS. Tudást adunk a munkához!

KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS. Tudást adunk a munkához! KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Tudást adunk a munkához! Edutus Főiskola 2014 Kulturális szakembereknek kínálunk olyan kultúra-gazdaságtani, vállalkozási, marketing, vezetési és szervezési

Részletesebben

III. HETI ÓRASZÁM I. félév II. félév I. Év II. Év 22+6 (fakultatív) 23+2 (fakultatív) III. Év 23+2 (fakultatív) 21+2 (fakultatív)

III. HETI ÓRASZÁM I. félév II. félév I. Év II. Év 22+6 (fakultatív) 23+2 (fakultatív) III. Év 23+2 (fakultatív) 21+2 (fakultatív) TANTERV - érvényes a 2012-2013- es tanévtől BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR Szakterület: MARKETING Szakirány: MARKETING - Végzettség: Egyetemi végzettség (BSc) Közgazdaságtan tudományterületen

Részletesebben

A GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT alapszak tanterve (az óra és vizsgaterv táblázatos összegzése)

A GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT alapszak tanterve (az óra és vizsgaterv táblázatos összegzése) A GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT alapszak tanterve (az óra és vizsgaterv táblázatos összegzése) ismeretkörök a *KKK. 8.1. alapján és tantárgyaik félévek 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. tantárgy féléves tanóraszáma,

Részletesebben

SZOCIÁLIS MENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak. Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik el szeretnének elhelyezkedni, vagy már dolgoznak:

SZOCIÁLIS MENEDZSER. szakirányú továbbképzési szak. Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik el szeretnének elhelyezkedni, vagy már dolgoznak: SZOCIÁLIS MENEDZSER szakirányú továbbképzési szak Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik el szeretnének elhelyezkedni, vagy már dolgoznak: nonprofit szervezetek vezetői szintjein, állami szférában a szociális

Részletesebben

A felsőoktatás és a közigazgatás. bemutatása. HSZOSZ KSZK 2010. március 24.

A felsőoktatás és a közigazgatás. bemutatása. HSZOSZ KSZK 2010. március 24. A felsőoktatás és a közigazgatás együttműködésének é k lehetőségei Egy konkrét megoldás bemutatása 1 Képzési piramis 2 Elemző statisztikus szak Nemzetközi gazdasági (és üzleti) kapcsolatok szak Vezetési

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁSOK BA Közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon Levelező

EMBERI ERŐFORRÁSOK BA Közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon Levelező Szak megnevezése: Az oklevélben szereplő szakképzettség Tagozat: EMBERI ERŐFORRÁSOK BA Közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon Levelező A tanegység Féléves Ajánlott Köv. előfeltétel Kredit Kódja

Részletesebben

Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak

Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Edutus Főiskola Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Tanterv 2017/2018 Lezárva 2017.06.30. A szak alapadatai: Képzésért felelős intézmény Gazdálkodási és menedzsment (Business Administration and

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Államtudományi és Közigazgatási Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem. Államtudományi és Közigazgatási Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Kar Vízügyi közigazgatási szakokleveles tanácsadó szakirányú továbbképzési szak Képzési program Szakfelelős: Dr. Imre Miklós egyetemi docens

Részletesebben

MESTERKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK

MESTERKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK MESTERKÉPZÉSBEN MEGHIRDETETT SZAKOK EKE-AVK (Gyöngyösi Campus) Személyes megjelenést igénylő vizsgaformák szakmai készség és motiváció alapján (Í+Sz) EKE-BTK (Egri Campus) Képz. Munkarend forma (félév)

Részletesebben

Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar. Vállalkozásfejlesztés mesterképzési szak

Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar. Vállalkozásfejlesztés mesterképzési szak Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kar Vállalkozásfejlesztés mesterképzési szak Szolnok 2016 1 VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS MESTERKÉPZÉS 1.Az indítandó mesterszak megnevezése: vállalkozásfejlesztés 2.Az oklevélben

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Szakirányú továbbképzések. (levelező és esti tagozat)

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Szakirányú továbbképzések. (levelező és esti tagozat) FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Szakirányú továbbképzések (levelező és esti tagozat) Budapest, 2011. november Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK Szakirányú továbbképzések Adó- és Pénzügyi

Részletesebben

Logisztikai műszaki menedzser-asszisztens

Logisztikai műszaki menedzser-asszisztens Logisztikai műszaki menedzser-asszisztens Felsőfokú szakképzés OKJ 55 345 02 0010 55 01 Érettségi utáni 2 éves (4 félév) szakképzés, államilag finanszírozott és költségtérítéses formában, nappali tagozaton.

Részletesebben

Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Vár- és kastélyturizmus specializáció

Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Vár- és kastélyturizmus specializáció Edutus Főiskola Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szak Vár- és kastélyturizmus specializáció Tanterv 2017/2018 Lezárva 2017.06.30. A szak alapadatai: Képzésért felelős intézmény Gazdálkodási és menedzsment

Részletesebben

TANTERV - érvényes a es tanévtől

TANTERV - érvényes a es tanévtől TANTERV - érvényes a 2011-2012- es tanévtől BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR Szakterület: MARKETING Szakirány: MARKETING - Végzettség: Egyetemi végzettség (BSc) Közgazdaságtan tudományterületen

Részletesebben

Oktatási területeink. Informatika. Szak- és közigazgatás. Agrárgazdaság. Vidékfejlesztés. Üzleti közgazdaság

Oktatási területeink. Informatika. Szak- és közigazgatás. Agrárgazdaság. Vidékfejlesztés. Üzleti közgazdaság Oktatási területeink Informatika Agrárgazdaság Szak- és közigazgatás Üzleti közgazdaság Vidékfejlesztés Felvételt nyert hallgatók száma Államilag finanszírozott hallgatók száma Költségtérítéses hallgatók

Részletesebben

Angol-magyar gazdaságtudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak

Angol-magyar gazdaságtudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak Angol-magyar gazdaságtudományi szakfordító szakirányú továbbképzési szak Képzés megnevezése: szakirányú továbbképzés A képzés helye: Gazdaságtudományi Kar, Gazdasági Szaknyelvi Kommunikációs Intézet Szakirányú

Részletesebben

Szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei

Szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei Tankerület-igazgatási vezető pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak Szakirányú továbbképzési szak képzési és kimeneti követelményei 1. A szakirányú továbbképzési szak megnevezés

Részletesebben

Ajánlott Köv. Féléves. Típus KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK. óraszám

Ajánlott Köv. Féléves. Típus KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK. óraszám Szak megnevezése: EMBERI ERŐFORRÁSOK BA Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Közgazdász emberi erőforrások Tagozat: Levelező 2015 A tanegység Féléves Ajánlott Köv. előfeltétel Kredit Kódja

Részletesebben

Szak megnevezése: A tanegység Köv. Heti tanóra előfeltétel Kredit. Ajánlott félév. Típus

Szak megnevezése: A tanegység Köv. Heti tanóra előfeltétel Kredit. Ajánlott félév. Típus Szak megzése: GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT BA Az oklevélben szereplő szakképzettség megzése: Közgazdász gazdálkodási és menedzsment Tagozat: Nappali 2015 NBG_GI804G0 Elemi gazdasági számítások Gy 2 0 1

Részletesebben

KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS. Tudást adunk a munkához!

KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS. Tudást adunk a munkához! KULTURÁLIS MENEDZSER SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Tudást adunk a munkához! Edutus Főiskola 2015 Kulturális szakembereknek kínálunk olyan kultúra-gazdaságtani, vállalkozási, marketing, vezetési és szervezési

Részletesebben

INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK

INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK INFORMATIKUS ÉS SZAKIGAZGATÁSI AGRÁRMÉRNÖKI ALAPSZAK Indított szakirányok: Szakigazgatási, Informatikai Képzési terület, képzési ág: Agrár képzési terület; Gazdasági, vidékfejlesztési és informatikus agrármérnöki

Részletesebben

BA 2010 / BA 2012 ekvivalencia táblázat

BA 2010 / BA 2012 ekvivalencia táblázat BA 2010 / BA 2012 ekvivalencia táblázat 1. oldal AZ ALKALMAZOTT KÖZGAZDASÁGTAN ALAPSZAK TANTERVE 1) KÖTELEZŐ TÁRGYAK BAKK01 Gazdaságmatematika AT* 1 2+2+2 8 B12AKK01 Gazdaságmatematika 2 2+2 6 B12AKK05

Részletesebben

REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK REGIONÁLIS ÉS TÉRSÉGI VIDÉKFEJLESZTÉSI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Tudományterület, tudományág: gazdaságtudományok Képzési forma: levelező A szakért felelős kar: Gazdálkodástudományi és

Részletesebben

TANTERV - érvényes a 2011-2012- es tanévtől

TANTERV - érvényes a 2011-2012- es tanévtől TANTERV - érvényes a 2011-2012- es tanévtől BABEŞ-BOLYAI TUDOMÁNYEGYETEM, KOLOZSVÁR Szakterület: MENEDZSMENT Szakirány: MENEDZSMENT - MAGYAR TAGOZAT Végzettség: Egyetemi végzettség (BSc) Közgazdaságtan

Részletesebben

Verzió: 7.0 SZTE GTK Oktatási Dékánhelyettes Utolsó módosítás:

Verzió: 7.0 SZTE GTK Oktatási Dékánhelyettes Utolsó módosítás: A dokumentum jellemzői: A dokumentum címe: SZTE_GT_gazdálkodási és menedzsment_nappali_kurzuslista_ mintatanterv.pdf A dokumentum tartalma: SZTE GT gazdálkodási és menedzsment szak nappali tagozat kurzuslistája

Részletesebben

I. FÉLÉV Tantárgyfelelős Tantárgy neve. II. FÉLÉV Tantárgyfelelős Tantárgy neve

I. FÉLÉV Tantárgyfelelős Tantárgy neve. II. FÉLÉV Tantárgyfelelős Tantárgy neve TANTERV/GAZDÁLK.HÁLÓ4 A GAZDÁLKODÁSI SZAK TANTERVE. szeptember 1. (. SZEPTEMBERÉTŐL KIEGÉSZÍTVE A LOGISZTIKAI SZAKIRÁNNYAL) I. FÉLÉV Félévi óraszám Számonkérés Tantárgyfelelős Ea. Gyak. formája tanszék

Részletesebben

Verzió: 3.0 SZTE GTK Általános és oktatási Dékánhelyettes SZTE GTK Virtuális Tanácsadó Utolsó módosítás:

Verzió: 3.0 SZTE GTK Általános és oktatási Dékánhelyettes SZTE GTK Virtuális Tanácsadó Utolsó módosítás: A dokumentum jellemzői: A dokumentum címe: SZTE-GTK-kereskedelem és marketing alapszak-nappalikurzuslista.pdf A dokumentum tartalma: SZTE GTK kereskedelem és marketing képzés nappali tagozat kurzuslistája

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat)

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ. a 2012/2013. tanévre. Alapképzések. (nappali, levelező és távoktatási tagozat) FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2012/2013. tanévre Alapképzések (nappali, levelező és távoktatási tagozat) Budapest, 2011. november Budapesti Gazdasági Főiskola TARTALOMJEGYZÉK Alapképzés (BA/BSc), nappali tagozat

Részletesebben

Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak

Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak Edutus Főiskola Nemzetközi gazdálkodás alapképzési szak Tanterv Lezárva:.06.14. A szak alapadatai: Nemzetközi gazdálkodás (International Business Economics) Képzésért felelős intézmény Intézményi azonosító

Részletesebben

Kereskedelem és marketing alapképzési szak

Kereskedelem és marketing alapképzési szak Edutus Főiskola Kereskedelem és marketing alapképzési szak Tanterv Lezárva.06.14. A szak alapadatai: Kereskedelem és marketing alapképzési szak (Commerce and Marketing) Képzésért felelős intézmény Intézményi

Részletesebben

KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS

KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS 2013 KERESKEDELEM ÉS MARKETING FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉS 1. A felsőoktatási szakképzés megnevezése: kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés

Részletesebben

Kereskedelmi Szakmenedzser

Kereskedelmi Szakmenedzser Kereskedelmi Szakmenedzser Képzés célja Olyan legalább egy idegen nyelven beszélő, felsőfokú szakképesítéssel rendelkező szakemberek képzése, akik: kis- és közepes méretű, kereskedelmi tevékenységet folytató

Részletesebben

A szakirányú továbbképzés neve: Kórház- és Orvostechnikai Szakmérnök szakirányú továbbképzési szak

A szakirányú továbbképzés neve: Kórház- és Orvostechnikai Szakmérnök szakirányú továbbképzési szak A szakirányú továbbképzés neve: Kórház- és Orvostechnikai Szakmérnök szakirányú továbbképzési szak Rendeleti szám: OH-FNYF/1357-3/2018 A felsőoktatási intézmény/kar neve: Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki

Részletesebben

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A DEBRECENI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA

FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A DEBRECENI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA FELVÉTELI BEMENETI KÖVETELMÉNYEK A DEBRECENI EGYETEM MESTERKÉPZÉSI SZAKJAIRA Teljes kreditértékkel Mesterszak beszámítható alapképzési szak AGRÁR KÉPZÉSI TERÜLET Kreditelismeréssel beszámítható alapképzési

Részletesebben

Típus KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK

Típus KÖZGAZDASÁGTANI, MÓDSZERTANI ÉS ÜZLETI ALAPOZÓ ISMERETEK Szak megzése: EMBERI ERŐFORRÁSOK BA Az oklevélben szereplő szakképzettség megzése: Közgazdász emberi erőforrások Tagozat: Nappali 2015 NBG_GI804G0 Elemi gazdasági számítások Gy 2 0 1 K Az Elemi gazdasági

Részletesebben

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar VÉDELMI IGAZGATÁSI ALAPSZAK

Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar VÉDELMI IGAZGATÁSI ALAPSZAK Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Bolyai János Katonai Műszaki Kar VÉDELMI IGAZGATÁSI ALAPSZAK Az alapszak képzési célja A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik korszerű általános és szakmai ismereteik,

Részletesebben

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR

BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI KAR T Á J É K O Z T A T Ó AZ ENERGIAGAZDÁLKODÁSI SZAKKÖZGAZDÁSZ/SPECIALISTA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK 2014-2015. ÉVI TANTERVÉRŐL BUDAPEST 2014. I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR

KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM ÁLLAM- ÉS JOGTUDOMÁNYI KAR GAZDASÁGDIPLOMÁCIAI SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ 2018/2019. tanév I. félév A GAZDASÁGDIPLOMÁCIAI SZAKTANÁCSADÓ

Részletesebben

Kereskedelem és marketing alapképzési szak

Kereskedelem és marketing alapképzési szak Edutus Főiskola Kereskedelem és marketing alapképzési szak Tanterv 2017/2018 Lezárva 2017.06.30. A szak alapadatai: Kereskedelem és marketing alapképzési szak (Commerce and Marketing) Képzésért felelős

Részletesebben

Nemzetközi gazdálkodási (nemzetközi szállítmányozás és logisztika) felsőoktatási szakképzés

Nemzetközi gazdálkodási (nemzetközi szállítmányozás és logisztika) felsőoktatási szakképzés Edutus Főiskola Nemzetközi gazdálkodási (nemzetközi szállítmányozás és logisztika) felsőoktatási szakképzés Tanterv Lezárva.06.14. A szak alapadatai: Nemzetközi gazdálkodási felsőoktatási szakképzés (International

Részletesebben

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Nappali

TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Nappali Szak megnevezése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése: Tagozat: TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS BA Közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon Nappali előfeltétel Kredit Kódja neve NBG_GI804G0

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁSOK BA Közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon Nappali

EMBERI ERŐFORRÁSOK BA Közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon Nappali Szak megzése: Az oklevélben szereplő szakképzettség megzése: Tagozat: EMBERI ERŐFORRÁSOK BA Közgazdász emberi erőforrások alapképzési szakon Nappali előfeltétel Kredit NBG_GI804G0 Elemi gazdasági számítások

Részletesebben