A tanulmányok alatti vizsga szabályzata

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A tanulmányok alatti vizsga szabályzata"

Átírás

1 A tanulmányok alatti vizsga szabályzata Az iskolában az alábbi tanulmányok alatti vizsgák tehetők le: osztályozó vizsga különbözeti vizsga javítóvizsga A félévi és a tanév végi osztályzat megállapításához a tanulónak osztályozó vizsgát kell tennie, ha felmentették a tanórai foglalkozásokon való részvétele alól, engedélyezték, hogy egy vagy több tantárgy tanulmányi követelményének egy tanévben vagy az előírtnál rövidebb idő alatt tegyen eleget, a jogszabályban meghatározott időnél többet mulasztott, és a nevelőtestület döntése alapján osztályozó vizsgát tehet, félévkor vagy év végén nincs meg a Pedagógiai Programban meghatározott 3 3 érdemjegye tantárgyanként, amennyiben a hiányzásainak száma ezt nem zárja ki. A tanítási év lezárását szolgáló osztályozó vizsgát az adott tanítási évben kell megszervezni. Különbözeti vizsgát kell tennie annak a tanulónak: aki csak a 12. évfolyamon csatlakozik a matematika emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozáshoz. Javítóvizsgát tehet a tanuló, ha a tanév végén legfeljebb három tantárgyból elégtelen osztályzatot kapott, az osztályozó vizsgáról, a különbözeti vizsgáról számára felróható okból elkésik, távol marad, vagy a vizsgáról engedély nélkül eltávozik. Szakmai gyakorlatból nem lehet javítóvizsgát tenni.

2 Pótló vizsgát tehet a tanuló, ha a vizsgáról neki fel nem róható okból elkésik, távol marad, vagy a megkezdett vizsgáról engedéllyel eltávozik, mielőtt a válaszadást befejezné. Kérésére a vizsga megszakításáig a vizsgakérdésekre adott válaszait értékelni kell. Javítóvizsga letételére az intézményvezető jelöl ki vizsgaidőszakot az augusztus 15-étől augusztus 31-éig terjedő időszakban. Osztályozó, különbözeti és beszámoltató vizsga esetén a vizsgát megelőző 3 hónapon belül kell vizsgaidőszakot kijelölni. Osztályozó vizsga a tanítási év során bármikor szervezhető. Osztályozó vizsgára írásban lehet jelentkezni, az érettségi vizsgákra történő jelentkezésig. A szabályosan megtartott tanulmányok alatti vizsga nem ismételhető. Az iskolában tartott tanulmányok alatti vizsga esetén az intézményvezető a vizsgázó - kiskorú vizsgázó esetén a törvényes képviselő - írásbeli kérelmére engedélyezheti, hogy a vizsgázó az előre meghatározott időponttól eltérő időben tegyen vizsgát. Tanulmányok alatti vizsgát legalább háromtagú vizsgabizottság előtt kell letenni. A vizsgabizottságban legalább 2 olyan pedagógusnak lennie kell, aki jogosult az adott tantárgy tanítására. Olyan tantárgyból, amely követelményeinek teljesítésével a helyi tanterv alapján valamely vizsgatárgyból a tanuló érettségi vizsga letételére való jogosultságot szerezhet, a tanulmányok alatti vizsgán minden évfolyamon kötelező követelmény a minimum 60 perces, az adott tanév helyi tantervének legfontosabb tanulmányi követelményeit magában foglaló írásbeli vizsgarész, valamint a szóbeli vizsgarész sikeres teljesítése. A vizsga reggel 8 óra előtt nem kezdhető el, és legfeljebb 17 óráig tarthat. Egy vizsganapon egy vizsgázó tanuló legfeljebb 3 írásbeli vizsgát tehet. A vizsgák között a vizsgázó kérésére legalább 10, legfeljebb 30 perc pihenőidőt kell biztosítani. Az írásbeli vizsgára vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni a gyakorlati vizsgára, amennyiben a vizsgafeladat megoldását valamilyen rögzített módon, a vizsga befejezését követően a vizsgáztató tanár által értékelhetően kell elkészíteni.

3 Az írásbeli vizsgán kizárólag az iskola bélyegzőjével ellátott lapon lehet dolgozni. A rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát tollal kell elkészíteni. A sajátos nevelési igényű, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanuló kérésére, az intézményvezető engedélye alapján az írásbeli feladatok megválaszolásához rendelkezésre álló időt legfeljebb harminc perccel meg kell növelni, lehetővé kell tenni, hogy az iskolai tanulmányok során alkalmazott segédeszközt használja, engedélyezni kell, hogy írásbeli vizsga helyett szóbeli vizsgát tehessen, vagy a szóbeli vizsgát írásban tehesse le. Ha a vizsgázó a szóbeli vizsgát írásban teheti le, a vizsgatétel kihúzása után külön helyiségben, vizsgáztató tanár mellett készíti el dolgozatát. A dolgozat elkészítésére 30 percet kell biztosítani. A dolgozatot a vizsgázó vagy a vizsgázó kérésére a vizsgáztató tanár felolvassa. Ha a vizsgáztató tanár a feladatlapok javítása során arra a feltételezésre jut, hogy a vizsgázó meg nem engedett segédeszközt használt, segítséget vett igénybe, megállapítását rávezeti a feladatlapra, és értesíti az iskola vezetőjét. Ha a vizsgázó a vizsga során szabálytalanságot követett el, az iskola vezetőjéből és két másik - a vizsgabizottság munkájában részt nem vevő - pedagógusból álló háromtagú bizottság a cselekmény súlyosságát mérlegeli, és a vizsgakérdésre adott megoldást részben vagy egészben érvénytelennek nyilvánítja, és az érvénytelen rész figyelmen kívül hagyásával értékeli a vizsgán nyújtott teljesítményt, az adott tantárgyból - ha az nem javítóvizsga - a vizsgázót javítóvizsgára utasítja, vagy amennyiben a vizsga javítóvizsgaként került megszervezésre, a vizsgát vagy eredménytelennek nyilvánítja, vagy az első pontban foglaltak szerint értékeli a vizsgázó teljesítményét. A szabálytalansággal összefüggésben hozott döntést és annak indokait az intézményvezető határozatba foglalja.

4 Egy tanulónak egy napra legfeljebb három tantárgyból szervezhető szóbeli vizsga. A vizsgateremben egyidejűleg legfeljebb hat vizsgázó tartózkodhat. Minden tanulónak tantárgyanként az idegen nyelvek kivételével - legalább 30 perc felkészülési időt kell biztosítani a szóbeli feleletet megelőzően. A felkészülési idő alatt a tanuló jegyzetet készíthet, de gondolatait szabad előadásban kell elmondania. Idegen nyelvek esetében nincs felkészülési idő. A feleltetés időtartama 15 percnél nem lehet több. A tanulók a vizsgateremben egymással nem beszélgethetnek, egymást nem segíthetik. A vizsgabizottság tagjai a tétellel kapcsolatosan a tanulónak kérdéseket tehetnek fel, ha meggyőződtek arról, hogy a tanuló a tétel kifejtését befejezte, vagy a tétel kifejtése során önálló feleletét önhibájából nem tudta folytatni vagy a vizsgatétel kifejtése során súlyos tárgyi, logikai hibát vétett. A tanuló a tétel kifejtése során akkor szakítható félbe, ha súlyos tárgyi, logikai hibát vétett, vagy a rendelkezésre álló idő letelt. Ha a tanuló a húzott tétel anyagában teljes tájékozatlanságot árul el, azaz feleletének értékelése nem éri el az elégséges szintet egy alkalommal póttételt húzhat. Ez esetben a szóbeli minősítést a póttételre adott felelet alapján kell kialakítani úgy, hogy az elért pontszámot meg kell felezni és egész pontra fel kell kerekíteni, majd az osztályzatot ennek alapján kell kiszámítani. Ha a vizsgázó a feleletet befejezte, a következő tantárgyból történő tételhúzás előtt legalább tizenöt perc pihenőidőt kell számára biztosítani, amely alatt a vizsgahelyiséget elhagyhatja. A sajátos nevelési igényű, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanuló kérésére, az intézményvezető engedélye alapján a harminc perc gondolkodási időt legfeljebb tíz perccel meg kell növelni, engedélyezni kell, hogy a szóbeli vizsgát írásban tehesse le, vagy írásbeli vizsga helyett szóbeli vizsgát tehessen. Ha a tanulónak engedélyezték, hogy az írásbeli vizsga helyett szóbeli vizsgát tegyen vagy a szóbeli vizsgát írásban tegye le, és a vizsga írásbeli és szóbeli vizsgarészekből áll, két vizsgatételt kell húznia, és az engedélynek megfelelő tételeket kell kifejtenie. A felkészüléshez és a tétel kifejtéséhez rendelkezésre álló időt tételenként kell számítani. A tanuló kérésére a

5 második tétel kifejtése előtt legfeljebb tíz perc pihenőidőt kell adni, amely alatt a tanuló a vizsgahelyiséget elhagyhatja. Ha a szóbeli vizsgán a tanuló szabálytalanságot követ el, vagy a vizsga rendjét zavarja, a vizsgabizottság elnöke figyelmezteti, hogy a szóbeli vizsgát befejezheti ugyan, de ha szabálytalanság elkövetését, a vizsga rendjének megzavarását a vizsgabizottság megállapítja, az elért eredményt megsemmisítheti. A figyelmeztetést a vizsga jegyzőkönyvében fel kell tüntetni. A szóbeli vizsgán és a gyakorlati vizsgán elkövetett szabálytalanság esetében az intézményvezető az írásbeli vizsga erre vonatkozó rendelkezéseit alkalmazza. A független vizsgabizottság előtt letehető tanulmányok alatti vizsgát a megyeszékhely szerinti járási hivatal szervezi. A tanuló - kiskorú tanuló esetén a szülője - a félév vagy a tanítási év utolsó napját megelőző harmincadik napig, amennyiben mulasztásai miatt nem volt minősíthető a teljesítménye, az osztályozó vizsga letételére vonatkozó engedély megadását követő öt napon belül jelentheti be, ha osztályzatának megállapítása céljából független vizsgabizottság előtt kíván számot adni tudásáról. A bejelentésben meg kell jelölni, hogy milyen tantárgyból kíván vizsgát tenni. Az intézményvezető a bejelentést nyolc napon belül továbbítja a megyeszékhely szerinti járási hivatalnak, amelyik az első félév, valamint a tanítási év utolsó hetében szervezi meg a vizsgát. A tanuló - kiskorú tanuló esetén a szülője - a bizonyítvány átvételét követő tizenöt napon belül kérheti, hogy amennyiben bármely tantárgyból javítóvizsgára utasították, akkor azt független vizsgabizottság előtt tehesse le. Az iskola a kérelmet nyolc napon belül továbbítja a megyeszékhely szerinti járási hivatalnak. A megyeszékhely szerinti járási hivatal által szervezett független vizsgabizottságnak nem lehet tagja az a pedagógus, akinek a vizsgázó hozzátartozója, továbbá aki abban az iskolában tanít, amellyel a vizsgázó tanulói jogviszonyban áll.

6 Évközi vizsgák Magyar nyelv, történelem, földrajz, matematika, biológia, kémia, fizika írásbeli (20%-24% közötti írásbeli eredmény esetén szóbeli vizsgát tehet az elégséges érdemjegyért ) A mindenkori érvényes érettségi vizsgaszabályzatban a középszintű érettségire vonatkozó, aktuális év tananyagának tartalmi követelményei szerint A vizsga időtartalma: 60 perc - magyar nyelv: segédeszköz nem használható - történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek: az aktuálisan érvényes történelmi atlasz használható - földrajz: zsebszámológép, vonalzó, valamint az aktuálisan érvényes földrajzi atlasz a topográfiai feladatok kivételével használható - matematika: négyjegyű függvénytáblázat és szöveges adatok tárolására nem alkalmas zsebszámológép használható - biológia: segédeszköz nem használható - kémia: periódusos rendszer és szöveges adatok tárolására nem alkalmas zsebszámológép használható - fizika: négyjegyű függvénytáblázat és szöveges adatok tárolására nem alkalmas zsebszámológép használható %-határok: : elégtelen : elégséges : közepes : jó : jeles (megjegyzés: 20%-24% közötti írásbeli eredmény esetén szóbeli vizsgát tehet az elégséges érdemjegyért)

7 Irodalom Írásbeli, szóbeli Feladattípusok: Írásbeli: szövegalkotás- korosztályhoz szabottan három feladattípus közül választhat a vizsgázó, egyet kell kifejteni Szóbeli: a tanév anyagához kapcsolódó tételsor A mindenkori érvényes érettségi vizsgaszabályzatban a középszintű érettségire vonatkozó témák és feladattípusok közül az aktuális évben tanított témakörök. Írásbeli: 60 perc szóbeli: 15 perc A magyar helyesírási szótár használata engedélyezett Írásbeli, szóbeli: a mindenkori középszintű érettségi vizsgaszabályzat százalékai szerint Filozófia, társadalomismeret és etika Írásbeli A mindenkori érvényes helyi pedagógiai programban meghatározott tantárgyi követelmények. 60 perc Történelmi atlasz használható Írásbeli: a mindenkori középszintű érettségi vizsgaszabályzat százalékai szerint

8 Élő idegen nyelv (angol, német, francia) Írásbeli Feladattípusok: (az adott évfolyam tantervi követelményei és a vizsga típusa alapján választható) - olvasott szöveg értése - szókincs ellenőrzésére vonatkozó feladatok - nyelvtani tudás felmérésére szolgáló feladatok - íráskészséget mérő feladatok ( pl.: rövid levél) - hallott szöveg értése Szóbeli - önálló témakifejtés a húzott tétel alapján - beszélgetés a vizsgáztatóval A mindenkori érvényes érettségi vizsgaszabályzatban a középszintű érettségire vonatkozó témák és feladattípusok közül az aktuális évben tanított témakörök. Írásbeli: 60 perc Szóbeli: maximum 15 perc (indokolt esetben időhosszabbítás engedélyezett a mindenkori középszintű érettségi vizsgaszabályzat előírásai szerint.) Segédeszköz használata nem engedélyezett, kivéve az íráskészséget mérő feladatnál. Itt a szótár használata engedélyezett. Írásbeli: a mindenkori középszintű érettségi vizsgaszabályzat százalékai szerint. Szóbeli: a vizsgabizottság által adott érdemjegy. Végső érdemjegy a két részjegy alapján.

9 Informatika gyakorlati és szóbeli A mindenkori érvényes érettségi vizsgaszabályzatban a középszintű érettségire vonatkozó témák és feladattípusok közül az aktuális évben tanított témakörök. Emelt óraszámú csoportok esetében a pedagógiai programunkban szereplő tantárgyi követelmények szerint az aktuális évben tanított témakörök. gyakorlat: 60 perc emelt óraszámú csoportban: 2x60 perc szóbeli: 15 perc vonalzó használata engedélyezett a mindenkori középszintű érettségi vizsga pontozása és százalékai alapján

10 Tánc és dráma írásbeli/gyakorlati/szóbeli Az iskola pedagógiai programjában szereplő tantárgyi követelmények szerint a vonatkozó témák és feladattípusok közül az aktuális évben tanított témakörök. Írásbeli/gyakorlati: Írásbeli: 60 perc Szóbeli : 15 perc Gyakorlati bemutatás: Táncelemek, tánclépések, adott koreográfia bemutatása zenére vagy nélküle, párban vagy csoportban. Vers- és prózamondás. Alapozó drámajátékok bemutatása (szituációs játékok, szoborjáték, mozgásszínház, memóriajátékok). írásbeli és szóbeli: az általános irányelveknek megfelelően 0-29% elégtelen 30-49% elégséges 50-69% közepes 70-84% jó % jeles gyakorlati: a vizsgabizottság által adott érdemjegy Vizsgaeredmény a vizsgarészek osztályzatának átlaga.

11 Ének-zene írásbeli / szóbeli A mindenkori érvényes érettségi vizsgaszabályzatban a középszintű érettségire vonatkozó témák és feladattípusok közül az aktuális évben tanított témakörök. Írásbeli: 60 perc szóbeli: 15 perc írásbeli: a mindenkori középszintű érettségi vizsgaszabályzat százalékai szerint szóbeli: a vizsgabizottság által adott érdemjegy Vizsgaeredmény: a vizsgarészek osztályzatának átlaga. Mozgóképkultúra és médiaismeret írásbeli Feladattípusok: esszé/feleletválasztós/választásos teszt/ gyakorlati feladat Az iskola pedagógiai programjában szereplő tantárgyi követelmények szerint a vonatkozó témák és feladattípusok közül az aktuális évben tanított témakörök. Írásbeli: 60 perc írásbeli: a mindenkori középszintű érettségi vizsgaszabályzat százalékai szerint

12 Rajz és vizuális kultúra írásbeli és/vagy gyakorlati Feladattípusok: művészettörténeti teszt és/vagy rajzi feladat és/vagy ábrázoló geometriai feladat az adott tanév/félév törvényileg előírt, az iskola pedagógiai programjában rögzített tantervi anyaga Írásbeli: 60 perc gyakorlati: 60 perc Amennyiben írásbeli és gyakorlati vizsgarészt is teljesítenie kell a tanulónak, elégtelen részjegy esetén a végső osztályzat elégtelen minősítésű. írásbeli: a mindenkori középszintű érettségi vizsgaszabályzat százalékai szerint gyakorlati: a vizsgabizottság által adott érdemjegy Vizsgaeredmény: a vizsgarészek osztályzatának átlaga. Testnevelés Gyakorlati Az évfolyamnak megfelelő, tanult mozgásformák bemutatása. 2 x 60 perc Testnevelésre alkalmas sportruházat. A vizsga végső érdemjegyét a részosztályzatok számtani átlaga adja a matematikai kerekítés szabályai szerint.

13 Közgazdasági (elmélet, gyakorlat) 12. évfolyam: Elméleti gazdaságtan: Írásbeli tételsor a tanév tantárgyi követelményei alapján. -50 % elmélet (igaz-hamis állítások, feleletválasztás, definíciók, kifejtős kérdések) -50 % geometriai és számítási feladatok Értékelés az évközi számonkérésnek megfelelően: 0-39 % elégtelen % elégséges % közepes % jó % jeles Üzleti gazdaságtan: Írásbeli tételsor a tanév tantárgyi követelményei alapján. -70 % igaz-hamis állítások, feleletválasztás, definíciók, kifejtős kérdések 30 % egy összefüggő téma részletes levezetése Értékelés az évközi számonkérésnek megfelelően: 0-39 % elégtelen % elégséges % közepes % jó % jeles

14 Üzleti gazdaságtan (gyakorlat) -100 % számolási, könyvelési, stb. gyakorlati példa kidolgozása. Értékelés az évközi számonkérésnek megfelelően: 0-39 % elégtelen % elégséges % közepes % jó % jeles

A tanulmányok alatti vizsga szabályzata

A tanulmányok alatti vizsga szabályzata A tanulmányok alatti vizsga szabályzata 1. Iskolánkban az alábbi tanulmányok alatti vizsgákat szervezzük: osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga. 2. Hatálya kiterjed az intézmény valamennyi

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata Tanulmányok alatti vizsgát kell tennie azoknak a tanulóknak, akiknek félévi vagy év végi osztályzatait évközi teljesítményük és érdemjegyeik alapján nem lehetett

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgákra vonatkozó előírások és eljárási szabályok

A tanulmányok alatti vizsgákra vonatkozó előírások és eljárási szabályok A tanulmányok alatti vizsgákra vonatkozó előírások és eljárási szabályok Budapest, 2012. szeptember 24. Sándorné Csikós Mária igazgató A tanulmányok alatti vizsgákra vonatkozó előírások és eljárási szabályok

Részletesebben

Kandó Kálmán Szakképző Iskola. Vizsgaszabályzat. Készítette: dr. Tóth István igazgató. Tatabánya, szeptember 03.

Kandó Kálmán Szakképző Iskola. Vizsgaszabályzat. Készítette: dr. Tóth István igazgató. Tatabánya, szeptember 03. Kandó Kálmán Szakképző Iskola Vizsgaszabályzat Tatabánya, 2012. szeptember 03. Készítette: dr. Tóth István igazgató Készült a 20/2012. EMMI rendelet alapján A tanuló osztályzatait évközi teljesítménye

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD

VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD OM AZONOSÍTÓ: 032551 VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM ÉRD VIZSGASZABÁLYZAT 2013 Az emberi erőforrások miniszterének 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelete a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák szabályai. A tanulmányok alatti vizsgák típusai

A tanulmányok alatti vizsgák szabályai. A tanulmányok alatti vizsgák típusai A tanulmányok alatti vizsgák szabályai A tanulmányok alatti vizsgák szabályozásáról a 20/2012.(VIII.31.) EMMI rendeletének 64-73. rendelkezik. Helyben szabályozandók a vizsga részei, követelményei és az

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata

Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata 1. A vizsgaszabályzat célja 20/2012. (VIII.31.)EMMI rendelet 64. -73. -ban foglaltak alapján a tanuló tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének szabályozása.

Részletesebben

Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma ZIRC. Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata, részei és értékelése

Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma ZIRC. Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata, részei és értékelése Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma ZIRC Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata, részei és értékelése 2017 1.1 A vizsgaszabályzat hatálya Jelen vizsgaszabályzat hatálya kiterjed az

Részletesebben

A Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁNAK 7. számú melléklete

A Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁNAK 7. számú melléklete A Pattantyús-Ábrahám Géza Ipari Szakközépiskola PEDAGÓGIAI PROGRAMJÁNAK 7. számú melléklete Győr 2013 TANULMÁNYI IDŐ ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYZATA 1. A vizsgaszabályzat jogi kerete 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI Az iskolai vizsgák rendje: Tanulmányok alatti vizsgát (javítóvizsga, pótló vizsga, osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, szintfelmérő vizsga) a tanuló az iskolában,

Részletesebben

A Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda tanulmányok alatti vizsgák szabályzata

A Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda tanulmányok alatti vizsgák szabályzata A Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda tanulmányok alatti vizsgák szabályzata I. Fogalom meghatározás és a vizsgafajták szabályai A tanulmányok alatti vizsgák intézményünkben

Részletesebben

VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ

VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ A JAVÍTÓVIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN Javítóvizsgát tehet az a tanuló, aki tanév végén legfeljebb három tantárgyból elégtelen osztályzatot kapott. A javítóvizsgán számon

Részletesebben

14. Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje:

14. Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje: 14. Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje: Kivonat intézményünk Pedagógia Programjából: 2.8.1. A magasabb évfolyamba lépés feltételei

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák rendje

A tanulmányok alatti vizsgák rendje A tanulmányok alatti vizsgák rendje A tanulmányok alatti vizsgákat a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet előírásaiban szereplő szabályok szerint kell megszervezni (64-77. ; 104. ), figyelemmel a Knt (2011.évi

Részletesebben

Osztályozó vizsgák, tanulmányok alatti vizsgák

Osztályozó vizsgák, tanulmányok alatti vizsgák Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda 5065 Nagykörű, Rákóczi u. 22-24. Telefon: Igazgató, titkárság (56) 494-011, Fax: (56) 543-028 E-mail címünk: petrovayaltisk@vipmail.hu

Részletesebben

I. A tanulmányok alatti vizsgák szabályai

I. A tanulmányok alatti vizsgák szabályai I. A tanulmányok alatti vizsgák szabályai A szabályozás célja a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 7. (2) ai)

Részletesebben

ÉRDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM KÓS KÁROLY SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA VIZSGASZABÁLYZAT

ÉRDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM KÓS KÁROLY SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA VIZSGASZABÁLYZAT ÉRDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM KÓS KÁROLY SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA VIZSGASZABÁLYZAT Az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vizsgaszabályzata Érvényes: 2018. szeptember

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsgák fajtái A tanulmányok alatti vizsgák intézményünkben a következők lehetnek

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsgák fajtái A tanulmányok alatti vizsgák intézményünkben a következők lehetnek A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsgák fajtái A tanulmányok alatti vizsgák intézményünkben a következők lehetnek Osztályozó vizsga Különbözeti vizsga Javítóvizsga Pótló

Részletesebben

TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT

TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TISZALÖK VIZSGASZABÁLYZAT 2013 Az intézmény vizsgaszabályzata a Pedagógiai Programban meghatározott vizsgák rendjét és eljárási módszereit

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata

A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata Készítette: Dr. Mező Ferenc Gimnázium 2017.09.01. A 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet 24. pontjáénak felhatalmazása alapján a tanulmányok alatti vizsgák ideje, részei,

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák

Tanulmányok alatti vizsgák Tanulmányok alatti vizsgák A vizsgaszabályzat célja. Általános szabályok A vizsgaszabályzat célja a tanulók tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének szabályozása a 20/2012 (VIII. 31.) EMMI

Részletesebben

1.1 A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata

1.1 A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata 1.1 A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata 1. Iskolánkban az alábbi tanulmányok alatti vizsgákat szervezzük: osztályozó vizsga, különbözeti vizsga, pótló vizsga, javítóvizsga. 2. Osztályozó vizsgát

Részletesebben

Belső vizsgaszabályzata

Belső vizsgaszabályzata A Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 1024 Budapest, Keleti Károly u. 37. Belső vizsgaszabályzata 2016/2017-es tanév I. A belső vizsga célja 1. a tanulási folyamat hatékonyságának fejlesztése

Részletesebben

12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga)

12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga) 12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga) 12.1 Általános szabályok A vizsgaszabályzat célja a tanulók tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének szabályozása

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák szabályai

A tanulmányok alatti vizsgák szabályai A tanulmányok alatti vizsgák szabályai Tanulmányokhoz kapcsolódó vizsgákat a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. EMMI rendelet által előírt

Részletesebben

Iskolai vizsgarend. Intézményi szabályzat a tanulmányok alatti vizsgákról. Elfogadva augusztus 31-én

Iskolai vizsgarend. Intézményi szabályzat a tanulmányok alatti vizsgákról. Elfogadva augusztus 31-én Iskolai vizsgarend Intézményi szabályzat a tanulmányok alatti vizsgákról Elfogadva 2018. augusztus 31-én Tartalom Iskolai vizsgarend... 3 A tanulmányok alatti intézményi vizsgák típusai... 3 Osztályozó

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga követelményei és szabályai

A tanulmányok alatti vizsga követelményei és szabályai A NEVELÉSI-OKTATÁSI INTÉZMÉNYI KÖZZÉTÉTELI LISTA A tanulmányok alatti vizsga követelményei és szabályai A tanulmányi vizsgák alatt az osztályozó-, a különbözeti, valamint a pótló és javítóvizsgát értjük.

Részletesebben

Belső vizsgaszabályzat a 7. (nyelvi előkészítő osztály), a 8., 9. (nyelvi előkészítő osztály illetve a 9.C osztály), a 10. és 11.

Belső vizsgaszabályzat a 7. (nyelvi előkészítő osztály), a 8., 9. (nyelvi előkészítő osztály illetve a 9.C osztály), a 10. és 11. II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 1024 Budapest, Keleti Károly u. 37. Belső vizsgaszabályzat a 7. (nyelvi előkészítő osztály), a 8., 9. (nyelvi előkészítő osztály illetve a 9.C osztály), a 10. és 11. évfolyam

Részletesebben

Tanulmányok alatti (köztes) vizsgák és iskolaváltás (kivonat az iskola Pedagógiai Programjából)

Tanulmányok alatti (köztes) vizsgák és iskolaváltás (kivonat az iskola Pedagógiai Programjából) Tanulmányok alatti (köztes) vizsgák és iskolaváltás (kivonat az iskola Pedagógiai Programjából) a 20/2012. (VIII.31.) EMMI r. 7. (3) bek. szerint 8.1. A tanulmányok alatti vizsga A tanulmányok alatti vizsga

Részletesebben

A Pogány Frigyes Szakközépiskola

A Pogány Frigyes Szakközépiskola K-292/2013 A Pogány Frigyes Szakközépiskola Tanulmányok alatti vizsgák szabályzata 2013. augusztus 30. 1 A tanulmányok alatti vizsgák eljárási szabályai A tanulmányok alatti vizsga vizsgabizottsága A vizsgabizottság

Részletesebben

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2019. május-júniusi vizsgaidőszakról 2019. március 13. Érettségi tájékoztató 2019 1 Érettségi tantárgyak Kötelező érettségi tantárgyak: Magyar nyelv és irodalom Történelem Matematika

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban

Tanulmányok alatti vizsgák a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban Tanulmányok alatti vizsgák a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban A tanulmányok alatti vizsgák típusai: osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, valamint pótló és javítóvizsga. Valamennyi írásbeli vizsga időtartama

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 9. sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2017. június 06. Hatálybalépés ideje: 2017. szeptember

Részletesebben

AZ OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TANTÁRGYANKÉNTI, ÉVFOLYAMONKÉNTI KÖVETELMÉNYEI, A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK TERVEZETT IDEJE A

AZ OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TANTÁRGYANKÉNTI, ÉVFOLYAMONKÉNTI KÖVETELMÉNYEI, A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK TERVEZETT IDEJE A 14.sz. melléklet AZ OSZTÁLYOZÓ VIZSGA TANTÁRGYANKÉNTI, ÉVFOLYAMONKÉNTI KÖVETELMÉNYEI, A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK TERVEZETT IDEJE (Pedagógiai Program 1.10. 50-56.o.) 1.10. A tanulmányok alatti vizsgák

Részletesebben

Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziuma

Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziuma Váci Szakképzési Centrum I. Géza Király Közgazdasági Szakgimnáziuma PEDAGÓGIAI PROGRAM MELLÉKLETE TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYZATA (Módosított változat) 2017 A felsőbb évfolyamba lépéshez szükséges

Részletesebben

Digitális Középiskola

Digitális Középiskola Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tamási Digitális Középiskola VIZSGASZABÁLYZAT A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával valósul meg a TÁMOP-3.2.1/B-09/2-2010-0006

Részletesebben

Cím: Debrecen, Vág u. 9.

Cím: Debrecen, Vág u. 9. A LILLA TERI ELEMENTARY SCHOOL VIZSGASZABÁLYZATA OM azonosító: 031084 Cím: Debrecen, Vág u. 9. 2017.07.04. 1 VIZSGASZABÁLYZAT Vizsgaszabályzatunk célja a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 64. -77..-ban

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje Ezt a szabályozást kell alkalmazni valamennyi, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskolában megtartott nem állami vizsga megszervezésekor. A tanulmányok alatti

Részletesebben

2018. május júniusi vizsgaidőszak

2018. május júniusi vizsgaidőszak 2018. május júniusi vizsgaidőszak A vizsga napján 7.30-ra illetve 13.30-ra (földrajz) kell a vizsgázónak érkeznie iskolai egyenruhában. A vizsgázók a középszintű vizsgák előtt a földszinti aulában gyülekeznek.

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje (20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet alapján A tanuló tevékenységének, munkájának pedagógiai értékelésével kapcsolatos szabályok) Hatályos: 2018. szeptembertől BGSzC

Részletesebben

VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ

VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ A JAVÍTÓVIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN Javítóvizsgát tehet az a tanuló, aki tanév végén a tantárgyak számától függetlenül elégtelen osztályzatot kapott. A javítóvizsgán

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák részei és értékelése

Tanulmányok alatti vizsgák részei és értékelése LOVASSY LÁSZLÓ GIMNÁZIUM Lovassy-László-Gymnasium Pedagógiai Program Tanulmányok alatti vizsgák részei és értékelése 2013. T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÁLTALÁNOS FOGALMAK... 1 2. VIZSGAIDŐSZAKOK...

Részletesebben

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2015. május-júniusi vizsgaidőszakról 2015. március - április Készítette : Csajági Sándor igazgatóhelyettes Érettségi tájékoztató 2015 1 Érettségi tantárgyak Kötelező érettségi tantárgyak:

Részletesebben

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYAI Vizsgaszabályzatunk célja a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 64. -ában foglalt felhatalmazás alapján a tanulók tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK MEGJELENÉS A VIZSGÁN A VIZSGA KEZDETE ELŐTT 30 PERCCEL VISELET: EGYENRUHA TEREMBEOSZTÁS HIRDETŐTÁBLÁN A VIZSGATEREMBEN CSAK A FELÜGYELŐ TANÁR JELENLÉTÉBEN SZABAD TARTÓZKODNI ÁLTALÁNOS

Részletesebben

SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A GIMNÁZIUM RÉSZLETES VIZSGASZABÁLYZATA OM:

SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A GIMNÁZIUM RÉSZLETES VIZSGASZABÁLYZATA OM: SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A GIMNÁZIUM RÉSZLETES VIZSGASZABÁLYZATA 2018. OM: 028300 1 A tanulmányok alatti vizsgák eljárási szabályait a 20/2012.(VIII.31.) EMMI rendelet 64-74.

Részletesebben

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2018. május-júniusi vizsgaidőszakról 2018. március 26 és 27. Készítette : Csajági Sándor igazgatóhelyettes Érettségi tájékoztató 2018 1 Írásbeli érettségi vizsgák ideje (1. hét) 2017.

Részletesebben

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RÉSZEI ÉS KÖVETELMÉNYEI, AZ ÉRTÉKELÉS SZABÁLYAI

A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RÉSZEI ÉS KÖVETELMÉNYEI, AZ ÉRTÉKELÉS SZABÁLYAI Másolat a Pedagógiai Programunkból: A TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK RÉSZEI ÉS KÖVETELMÉNYEI, AZ ÉRTÉKELÉS SZABÁLYAI Jogi háttér: A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 7.. (1) ai) pont, 64-72.. 1.1.1. A tanulmányok

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje Ezt a szabályozást kell alkalmazni valamennyi, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskolában megtartott nem állami vizsga megszervezésekor. A tanulmányok alatti

Részletesebben

Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján)

Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján) Tudnivalók a kétszintű érettségivel kapcsolatban (a 100/1997.(VI.13.) Korm.rend. alapján) 1. Az érettségi vizsga anyaga: az általános és vizsgakövetelményekben leírtak szerint 2. Érettségi vizsga közép-

Részletesebben

14. Tanulmányok alatti vizsgák Típusai: javító pótló osztályozó különbözeti beszámoltató próba vizsga

14. Tanulmányok alatti vizsgák Típusai: javító pótló osztályozó különbözeti beszámoltató próba vizsga 14. Tanulmányok alatti vizsgák Típusai: javító pótló osztályozó különbözeti beszámoltató próba vizsga A vizsgák időpontjai: A javítóvizsgát augusztus 15-től augusztus 31-ig terjedő időszakban kell szervezni.

Részletesebben

1.sz. melléklet: A tanulmányok alatti vizsgák helyi szabályzata

1.sz. melléklet: A tanulmányok alatti vizsgák helyi szabályzata 1.sz. melléklet: A tanulmányok alatti vizsgák helyi szabályzata A vizsgaszabályzat jogi kerete a 2011. évi CXC. Törvény (Knt) a köznevelésről és a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata 1.1. A vizsgaszabályzat célja Vizsgaszabályzatunk célja a tanulók tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének szabályozása, illetve a saját hatáskörben

Részletesebben

1., Az írásbeli érettségi vizsga

1., Az írásbeli érettségi vizsga 1., Az írásbeli érettségi vizsga 1.1., Általános tudnivalók Az írásbeli érettségi vizsgán központilag összeállított írásbeli feladatsort kell megoldani, melyet a megyei kormányhivatal járási hivatalától

Részletesebben

TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYZATA

TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYZATA TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYZATA A vizsgaszabályzat jogi kerete: 1993. évi LI. törvény a közoktatásról 11/1994. évi (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési oktatási intézmények működéséről A tanév rendje

Részletesebben

TOKAJI FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM A KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK

TOKAJI FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM A KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK TOKAJI FERENC GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM A KÖZÉP ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára...

Részletesebben

Than Károly Ökoiskola. Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola. A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

Than Károly Ökoiskola. Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola. A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A Than Károly Ökoiskolában a tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje a 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák szabályai

A tanulmányok alatti vizsgák szabályai Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma 6000 Kecskemét, Katona József tér 4. Tel: 76/508-277, 508-278 E-mail: keksz@kada-kkt.sulinet.hu 1910 Honlap: www.kada-kkt.sulinet.hu

Részletesebben

A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALOM: A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára 2. Az érettségi vizsgára bocsátás feltételei 2.1. Ki bocsátható érettségi vizsgára 2.2. Mire

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 9. sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2019. május 28. Hatálybalépés ideje: 2019. június 15. Visszavonásig érvényes!

Részletesebben

A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALOM: A FELNŐTTOKTATÁSI TAGOZAT TÁJÉKOZTATÓJA ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára 2. Az érettségi vizsgára bocsátás feltételei 2.1. Ki bocsátható érettségi vizsgára 2.2. Mire

Részletesebben

Tandem Gimnázium 1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B. OM: Tel: 06/

Tandem Gimnázium 1013 Budapest, Krisztina krt. 59/B. OM: Tel: 06/ A tanulmányok alatti vizsgák rendje (Pedagógiai Program 2. sz. melléklete) 2015. I. A tanulmányok alatti vizsgák fajtái és vizsgarészei II. A tanulmányok alatti vizsgák időpontja, a jelentkezés módja III.

Részletesebben

Érettségi vizsga május-június

Érettségi vizsga május-június Érettségi vizsga 2019. május-június https://www.oktatas.hu 100/1997. (VI. 13.) Kormányrendelet 40/2002. (V. 24.) OM rendelet korábbi feladatlapok, javítási útmutatók, idegen nyelvekhez letölthető hanganyag

Részletesebben

OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI

OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI Érvényes: 2014.augusztus 25-től Jóváhagyta: igazgató OSZTÁLYOZÓ VIZSGÁK SZABÁLYZATA Az osztályozó vizsga lehetséges okai: az adott tanévet

Részletesebben

Érettségi tájékoztató

Érettségi tájékoztató Érettségi tájékoztató 2016. május-júniusi vizsgaidőszakról 2016. március 23. Készítette : Csajági Sándor igazgatóhelyettes Érettségi tájékoztató 2016 1 Érettségi tantárgyak Kötelező érettségi tantárgyak:

Részletesebben

2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei

2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei A tanév alatti vizsgák rendje a pedagógiai program alapján: 2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei

Részletesebben

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2016/2017. tanév

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2016/2017. tanév Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2016/2017. tanév Általános tudnivalók Megjelenés: - Kezdés előtt legalább fél órával - Egyenruhában Terembeosztás: - Bejáratnál - Tanterem ajtaján Általános tudnivalók

Részletesebben

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2015/2016. tanév

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2015/2016. tanév Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2015/2016. tanév Általános tudnivalók Megjelenés: - Kezdés előtt legalább fél órával - Egyenruhában Terembeosztás: - Bejáratnál - Tanterem ajtaján Általános tudnivalók

Részletesebben

Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje

Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje -1- Tartalom Tanulmányok alatti vizsgák szabályai... 3 Általános alapelvek... 3 Osztályozó

Részletesebben

Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban

Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban Érettségi felkészítés Fakultációs lehetőségek 2013. szeptemberétől az Erkel Ferenc Gimnáziumban Alapvető információk Az iskola az alaptantervi órákon a középszintű érettségi vizsgához nyújt képzést, a

Részletesebben

A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT

A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT A KÖZÉP- É S E M E LT S Z I N T Ű ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ E L J Á R Á S B E L I T U D N I VA L ÓK Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 1 1., JELENTKEZÉS AZ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRA... 2 2., AZ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI

Részletesebben

Helyi tanterv melléklete

Helyi tanterv melléklete Helyi tanterv melléklete 1. Az iskola egyes évfolyamain tanított tantárgyak, a kötelező és választható tanórai foglalkozások, óraszámaik, tananyag és követelmény 1.1. Az 1-4. évfolyamon tanított tantárgyak

Részletesebben

A Vörösmarty Mihály Gimnázium Vizsgaszabályzata

A Vörösmarty Mihály Gimnázium Vizsgaszabályzata A Vörösmarty Mihály Gimnázium Vizsgaszabályzata Tanulmányok alatti vizsgák és helyi tantervi vizsgák A vizsgaszabályzat jogi kerete az 1993. évi LI. törvény a közoktatásról és az alapműveltségi vizsgáról

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga szabályzata

A tanulmányok alatti vizsga szabályzata A tanulmányok alatti vizsga szabályzata 1. Iskolánkban az alábbi tanulmányok alatti vizsgákat szervezzük: osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga. 2. Hatálya kiterjed az intézmény valamennyi

Részletesebben

Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje

Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje 2 Tartalom Tanulmányok alatti vizsgák szabályai... 3 Általános alapelvek... 3 Osztályozó

Részletesebben

ÉRETTSÉGI 2015. TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOKNAK. Tálas Valéria igazgatóhelyettes. vali@begart.hu 20/3393740

ÉRETTSÉGI 2015. TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOKNAK. Tálas Valéria igazgatóhelyettes. vali@begart.hu 20/3393740 ÉRETTSÉGI 2015. TÁJÉKOZTATÓ A VÉGZŐS OSZTÁLYOKNAK Tálas Valéria igazgatóhelyettes vali@begart.hu 20/3393740 JOGSZABÁLYOK 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 100/1997. (VI.13.) Korm. rendelet

Részletesebben

BÁN ZSIGMOND REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA

BÁN ZSIGMOND REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA BÁN ZSIGMOND REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÓVODA TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK SZABÁLYZATA 2017. A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 24. pontjának felhatalmazása alapján a tanulmányok

Részletesebben

A KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK

A KÖZÉP- ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A KÖZÉP ÉS EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁT ÉRINTŐ TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK TARTALOM Bevezetés... 1 1. Jelentkezés az érettségi vizsgára... 2 2. Az írásbeli érettségi vizsga... 2 Általános tudnivalók...

Részletesebben

IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI

IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI IV/1. Az általános iskolai oktatásban és a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásában a kerettanterv szerint oktatott

Részletesebben

Érettségi vizsga május-június

Érettségi vizsga május-június Érettségi vizsga 2017. május-június www.vmg.vm-knyek.hu Jogszabályi háttér Az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról (100/1997.(VI.13.) Korm.r.) hatályos 2017.01.02-től Az érettségi vizsga részletes

Részletesebben

A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium (9028 Győr, Régi Veszprémi út. 1-3.) OM azonosító: 030741

A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium (9028 Győr, Régi Veszprémi út. 1-3.) OM azonosító: 030741 A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium (9028 Győr, Régi Veszprémi út. 1-3.) OM azonosító: 030741 vizsgaszabályzata A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző

Részletesebben

3. melléklet. 2018/2019-es tanév május-júniusi vizsgaidőszak

3. melléklet. 2018/2019-es tanév május-júniusi vizsgaidőszak 3. melléklet ÉRETTSÉGI ÜTEMTERV 2018/2019-es tanév május-júniusi vizsgaidőszak Határidők: dátum feladat felelős november 9. az érettségire jelentkezők tájékoztatása az érettségi vizsga menetéről január

Részletesebben

ÉRETTSÉGI FELVÉTELI. Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezési határidő: február 15. JAG

ÉRETTSÉGI FELVÉTELI. Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezési határidő: február 15. JAG ÉRETTSÉGI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: iskolában, jegyzőnél FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: EGYÉNILEG Kapcsolódó jogszabályok felkészítése középszintű érettségire

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata

A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata A vizsgaszabályzat hatálya A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata Jelen vizsgaszabályzat az intézmény által szervezett tanulmányok alatti vizsgákra, azaz: osztályozóvizsgákra, különbözeti vizsgákra,

Részletesebben

A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulmányi és vizsgaszabályzata

A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulmányi és vizsgaszabályzata A nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulmányi és vizsgaszabályzata A vizsgaszabályzat jogi kerete: 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról 11/1994. évi (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési oktatási intézmények

Részletesebben

A független vizsgabizottságok működésével kapcsolatos tudnivalók

A független vizsgabizottságok működésével kapcsolatos tudnivalók 1 A független vizsgabizottságok működésével kapcsolatos tudnivalók A nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 73.

Részletesebben

A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (9028 Győr, Régi Veszprémi út 1-3.) OM azonosító:

A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (9028 Győr, Régi Veszprémi út 1-3.) OM azonosító: A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (9028 Győr, Régi Veszprémi út 1-3.) OM azonosító: 030741 vizsgaszabályzata 1 A Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari

Részletesebben

A Vörösmarty Mihály Gimnázium Vizsgaszabályzata

A Vörösmarty Mihály Gimnázium Vizsgaszabályzata A Vörösmarty Mihály Gimnázium Vizsgaszabályzata Tanulmányok alatti vizsgák és helyi tantervi vizsgák A vizsgaszabályzat jogi kerete az 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról és az alapműveltségi vizsgáról

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák vizsgaszabályzata

A tanulmányok alatti vizsgák vizsgaszabályzata MÓRI TÁNCSICS MIHÁLY GIMNÁZIUM TÁNCSICS-MIHÁLY-GYMNASIUM MOOR A tanulmányok alatti vizsgák vizsgaszabályzata MÓR 2014. 1 1. A tanulmányok alatti vizsgák vizsgaszabályzata 1.1 A vizsgaszabályzat hatálya,

Részletesebben

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Tartalom A kétszintű érettségi vizsga rendszere A pontszám számítás Intézményi ajánlatok és lehetőségek További segítség Kérdések-válaszok A kétszintű érettségi

Részletesebben

-1- Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje

-1- Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje -1- Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje -2- -3- Tanulmányok alatti vizsgák szabályai A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a

Részletesebben

TUDNIVALÓK A 2013. ÉVI ÉRETTSÉGI VIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN

TUDNIVALÓK A 2013. ÉVI ÉRETTSÉGI VIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN TUDNIVALÓK A 2013. ÉVI ÉRETTSÉGI VIZSGÁKKAL KAPCSOLATBAN Az írásbeli és szóbeli vizsgák időrendje: Írásbeli vizsgák Középszintű érettségi vizsgák Emelt szintű érettségi vizsgák Időpontok Kezdés nemzetiségi

Részletesebben

Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje

Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje -1- Tartalom Tanulmányok alatti vizsgák szabályai... 3 Általános alapelvek... 3 Osztályozóvizsga...

Részletesebben

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2013/2014. tanév

Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről. 2013/2014. tanév Tájékoztató az érettségi vizsga menetéről 2013/2014. tanév Általános tudnivalók Megjelenés: - Kezdés előtt legalább fél órával - Egyenruhában Terembeosztás: - Bejáratnál - Tanterem ajtaján Általános tudnivalók

Részletesebben

Kétszintű érettségi es tanév. Út az egyetemre!

Kétszintű érettségi es tanév. Út az egyetemre! Kétszintű érettségi 2018-19-es tanév Út az egyetemre! Miért kétszintű? Egy adott vizsgatárgyból közép- vagy emelt szinten jelentkezés a felkészülés szintjétől felvi.hu a szak ÉRETTSÉGI VIZSGAKÖVETELMÉNYEK

Részletesebben

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A ÉVI ŐSZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA

TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A ÉVI ŐSZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA TARTALMI ÉS ELJÁRÁSBELI TUDNIVALÓK A 2016. ÉVI ŐSZI VIZSGAIDŐSZAKBAN ÉRETTSÉGIZŐK SZÁMÁRA 1. Az érettségi vizsgák vizsgaszabályzatát a 100/1997. (VI. 13.) kormányrendelet tartalmazza. A kormányrendelet

Részletesebben

JOGSZABÁLYKIVONATOK. Az érettségiről

JOGSZABÁLYKIVONATOK. Az érettségiről JOGSZABÁLYKIVONATOK AZ ÉRETTSÉGIRŐL (részletes leírás a 100/1997. Kormányrendeletben)...1 Felvételi vizsgatárgyak a Közgazdaságtudományi Karon meghirdetett alapszakokon...2 Érettségi vizsgaidőpontok a

Részletesebben

1. A vizsgaszabályzat hatálya, célja

1. A vizsgaszabályzat hatálya, célja 1. A vizsgaszabályzat hatálya, célja 1.1. A vizsgaszabályzat célja Vizsgaszabályzatunk célja a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI-rendelet 5. (1) bekezdése h pontban foglalt felhatalmazás alapján a tanulók tanulmányok

Részletesebben

TUDNIVALÓK 2014-ES ÉRETTSÉGIRŐL

TUDNIVALÓK 2014-ES ÉRETTSÉGIRŐL TUDNIVALÓK A 2014-ES ÉRETTSÉGIRŐL Az írásbeli és szóbeli vizsgák időrendje: Írásbeli vizsgák időpontjai: Középszintű érettségi vizsgák Emelt szintű érettségi vizsgák Időpontok magyar nyelv és irodalom

Részletesebben

Vizsgaszabályzat. Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Érvényes: 2011. január 1-től

Vizsgaszabályzat. Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium. Érvényes: 2011. január 1-től Vizsgaszabályzat Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Érvényes: 2011. január 1-től Az Intézmény vizsgaszabályzata a Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium vizsgáinak

Részletesebben