Kiemelt rendezvénynaptár 2017

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kiemelt rendezvénynaptár 2017"

Átírás

1 Kiemelt rendezvénynaptár 2017 január 21. Téli túrák nemzeti parkjainkban országos programsorozat egész március A barlangok hónapja! Különleges programok, kedvezmények: Aggteleki Nemzeti Park, Balatonfelvidéki Nemzeti Park, Bükki Nemzeti Park, Duna-Dráva Nemzeti Park, Duna- Ipoly Nemzeti Park március 2-5. Utazás kiállítás HungExpo, Budapest március Zöld programok a Víz Világnapján országos programsorozat április 29. Csillagséták nemzeti parkjainkban országos programsorozat április Föld Napja rendezvények országos programsorozat május 5-7. Kirándulások a Madarak és Fák Napján országos programsorozat június 30 - július 2. Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017 nyitóhétvége Eger július 3-9. Magyar Nemzeti Parkok Hete 2017 országos programsorozat szeptember Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár HungExpo, Budapest október 7. és 14. Geotóp Napok országos programsorozat Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság április Aggtelek Húsvéti kincskeresés Az időszakos kincskereső útvonalat sikeresen végigjárók garantált ajándékban részesülnek. május 28. Aggtelek Gyermeknap Aggteleken A Baradlamanók földalatti felfedezésre invitálnak a cseppkövek birodalmába. Családoknak ajánlott program június 17. Aggtelek Éjszaka a karszton Naplemente után új szereplők lépnek a szentjánosbogarak nyomában természet színpadára. augusztus Jósvafő Az ANPI legnagyobb éves rendezvénye, IX. Jósvafői Hucul Lovasnapok és mely során a hucul lovak bemutathatják VI. Nemzetközi Patkolókovács különleges képességeiket a Verseny nagyközönségnek is. november 27- december 6. Jósvafő Mikulástúra a Baradlabarlangban A Baradla-barlang jósvafői rövidtúra szakaszát ismét meglátogatja a Mikulás.

2 Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Április 8. Április 22. Június 19-június 30. hétfő-péntek Augusztus 5. Szeptember 15. Október 21. November 2. Letenye Gyenesdiás Nagymező Tihany, Levendula Ház Látogatóközpont Tihany, Levendula Ház Látogatóközpont Salföldi Major Tihany, Levendula Ház Látogatóközpont Hévíz, Attila utca Római romkert Tavaszi ártéri séta - 10 éves a Mura-menti Tájvédelmi Körzet Vadlányoktól a pálosokig 20 év 20 km Levendula Hetek Gyógynövénynap a Levendula Házban 20 éves a BfNP - Salföldi vigasság Nemzeti park ízei Hévíz geológiai öröksége és a Hévízi láp A túra során a Mura folyót és az árteret nézhetik meg a kirándulók. Szinte valamennyi ártéri élőhelyet érint a túra, a résztvevő láthat ártéri erdőket, holtágakat, az itt élő vízinövényeket és madarakat és természetesen a Murát is. A folyó partján a hód nyomaival is lehet találkozni. A Balaton-felvidéki Nemzeti park idén 20 éves! A Keszthelyi-hegységben ebben az évben hirdetett túráink többsége 20 km körüli távot jár be, megemlékezve a nemzeti park kihirdetésének évfordulójáról. A hosszú távú, nagy szintkülönbséget átfogó túrákat a terület természetvédelmi őre vezeti. A Nemzetközi Föld Napján a gyenesdiási Nagymezőtől a Csidervölgyön át, Vállus érintésével kapaszkodnak fel az érdeklődők a Lázhegyi kilátóba. A Szent Miklós-völgyben megtekintik az egykori Pálos kolostor romjait. A Berzsenyi-kilátóból szemrevételezik az utat, amelyet addig bejártak, végül a gyenesdiási Vadlánylik-barlangba is bemásznak órától a látogatók a megtekinthetik a levendula lepárlásfolyamatát és tájékoztatást kapnak a levenduláról között levendula kézműves foglakozás a foglalkoztató termében levendulás lekvár főzés, levendula lepárlás, Kézműves foglakozás térítésmentes a belépőjegyet váltók számára! A belépőjegy megváltásával vendégünk egy bögre levendula teára, ha hozza magával a saját bögréjét! A Balaton-felvidéki Nemzeti Park létrejöttének 20. évfordulóját ünnepli ezen a napon a Salföldi Majorban. Kézműves kirakódóvásárral, helyi terelők termékeivel, népi játszóházzal várjuk az érdeklődőket Levendulás lekvár főzés, levendulás étel, italkóstolás kóstolójeggyel. A Hévízi-tavat már a rómaiak is ismerték. A túra a feltárt római villa mellől indul és vezet át a Hévíz- Cserszegtomaji lápon a Dobogóra.

3 Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Február 25. Április 1. Április 2. Április 15. Április 30. Bükki Nemzeti Park Hevesi Füves Puszták TK Hevesi Füves Puszták TK Bükki Nemzeti Park Bükki Nemzeti Park Farkasok nyomában Ludas Tanösvény Tavaszköszöntő túra a Kerecsendi Berek-erdőben, A Bükk élővilága A Bükk északi gerincén Május 20. Mátrai TK Természetvédelem a Mátrában Május 27. Aggtelek- Szilvásvárad Bükk Aggtelek kerékpártúra Június 3. Hollókői TK Természetvédelem Hollókőn Július 8. Október 21. Bükki Nemzeti Park Borsodi Mezőség TK Őserdő-túra Vándormadarak a Borsodi Mezőségen Természetvédelmi őrünk segítségével bepillantást adunk a bükki farkasok világába. A Pélyi Ludas tanösvény bejárásával megismerkedhetnek a jellegzetes délhevesi élőhelyekkel (szikes gyepek, mocsarak), vízfelületekkel, a mesterséges és természetközeli cserjésekkel, erdőkkel és azok élővilágával. A Kerecsendi Berek-erdő természetvédelmi terület bejárása szakvezetéssel, a helyre jellemző legszebb aspektusban, mikor odvas keltikék és egyéb tavaszi virágok szőnyege borítja az ébredő erdő talaját. Játékos állatfelismerő verseny, melynek lényege, hogy a Bükk jellegzetes állatfajait ábrázoló fotókat rejtünk el természetes élőhelyeiken. A feladat ezek felkutatása és a fajok felismerése. A helyezések sorrendje a felismert fajok száma alapján kerül megállapításra. A Bánkútról induló túra célja a természetvédelem, a madárvilág és a régészeti értékek (őskori, ókori és középkori várromok) megismertetése a Bükk északi részének bükköseiben. Milyen egy természetes erdő? Hogyan lehet úgy gazdálkodni benne, hogy az erdő közben valódi élőhelyet biztosítson az erdei állatfajok számára? Vannak-e olyan erdők, ahol nem vágunk ki fákat? Ezeket a kérdéseket a terepen fogjuk megválaszolni a Parád és Parádóhuta közelében tett túra alkalmával. A BNPI 40. jubileumi évfordulója okán ez alkalommal fordított irányban rendezzük meg népszerű kerékpártúránkat. Milyen állatok élnek a hollókői Várhegyen? Miért jó a természetben egy fás legelő? A séta során ezeken túl bemutatjuk a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzetben folyó természetvédelmi munkát. A résztvevők a látványos túra közben megismerkedhetnek a természetes erdőképpel a fokozottan védett, csak engedéllyel látogatható Őserdőben, ahol több mint kétszáz éve nem folyik gazdálkodás. Tiszabábolna község határában, a Szélkiáltó tanösvényt bejárva ismertetjük meg az éjszakai pihenőjükre behúzó darvakat, vadludakat és a környék ragadozómadarait.

4 augusztus 12. augusztus 26. augusztus 29. Ős-Dráva Látogatóközpont Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság A medvehagyma nem csak az május 06. Orfű Virágtenger az erdő alatt ízlelőbimbóknak, de a szemnek is tud élményt adni. A májusban tömegesen virágzó növény jó fotótéma lehet az ez iránt érdeklődőknek. Ebben az időszakban néhány hétre fehérre változik az erdőtalaj. Ezt a jelenséget célozza meg a túra a Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet szívében, melynek kimondottan a fényképezés a célja. Európa számos vidékén még napjainkban is él a Szent Iván-éji tűzgyújtás szokása. E szokást megőrizve, Pécsett a Tettyei június 24. Mésztufa-barlang előtti téren 2017-ben Pécs, Tettyei is örömtüzet gyújtunk. A Tettyei Mésztufabarlang Szent Iván-éj Mésztufa-barlang előtt órakor kezdődik a program, majd sötétedéskor indul a tűzugrás, miközben a barlang bejárati falát ismét fényfestés fogja díszíteni. Abaligetibarlang Mohácsi Nemzeti Emlékhely Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye Denevérest Abaligeten Megemlékezés a mohácsi csata 491. évfordulóján Az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A hagyományos pásztorviseletek és eszközök alkalmazás közbeni használatát is láthatják az érdeklődők, sőt első kézből ismerhetik meg a pásztorélet sokszor nem is olyan könnyű mivoltát. Az esti program során a denevérek különleges és titkokkal körüllengett világát ismerhetik meg a látogatók szakavatott denevérkutató segítségével. Az Abaligeti-barlangnál hálóval befogott denevéreket lehet közelről megnézni, ismerkedve a fajok egyedi jellemzőivel. Az augusztus 29-i mohácsi csata helyszínén, Sátorhely határában elterülő emlékhely több mint 1700 katona végső nyughelye. Az évforduló napján a csatában elesett hősökre emlékezünk.

5 Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Március 11. Június 24. Farmos, Madárvárta Ócsai Tájház Békamentő Gólyaváró Családi Nap Szent Iván-napi mesterségbemutató Október 15. Ócsai Tájház Kaláka Vasárnap Gazdanap November 25. Tata, Öreg-tó keleti partja XVII. Tatai Vadlúd Sokadalom A nap folyamán madárgyűrűzési, valamint kétéltű- és hüllővédelmi bemutató, vezetett túrák, csináld magad madárodú készítés, íjászat, csónaktúra a mocsárban, gyermek lovagoltatás, állatsimogató, természetvédelmi kiadványok, ajándéktárgyak és nemzeti parki és helyi termékek vására színesíti a programot, valamint bemutatkoznak a békamentéshez kapcsolódó szervezetek. A Farmos belterületén található Vízparti Élet Háza Természetvédelmi Oktatóközpontban kedvezményesen tekinthető meg az akváriumokkal, diorámákkal, fotókiállítással színesített kiállítás. Kézműves bemutatók, gyerekfoglalkozások, népi játszó udvar a Dabas és Térsége Kézműves Egyesület közreműködésével. Az ócsai és környékbeli gazdálkodók és kézművesek vásárral egybekötött bemutatkozása. Savanyúkáposzta készítési bemutató, kemencében sült finomságok kóstolója várja a látogatókat. Gyerekeknek színes játszóházi program (töklámpás, gyertyamártás), népi játszóudvar, lovaskocsikázás. A sok ezer vadlúd reggeli kirepülésének és esti behúzásának látványa, természetismereti túra, játszóház, madárgyűrűzési bemutató, természetfotó kiállítás.

6 Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság február 04. április 01.,08.,15.,22.,29. május 20. május 27. október 14. Ásványrárói gátőrház Kócsagvár, Sarród Bemutatómajorság és Látogatóközpont Sarród - Lászlómajor Hansági-főcsatorna Bemutatómajorság és Látogatóközpont Sarród - Lászlómajor Vizes Élőhelyek Világnapja a Szigetközben Túzokdürgésre indulunk Világörökség Nap a Fertőtájon Európai Nemzeti Parkok Napja XI. Dunántúli Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyészbika Szemle és Kirakodóvásár Séta a Duna parton, a téli madárvendégek megfigyelése. Helyszínek: Ásványi kikötő, Völgysziget, Szoborrét, Árvai zárás. Előzetes bejelentkezés szükséges! További információ: Kollégáink vezetésével Európa legnagyobb testű röpképes és egyben egyik legveszélyeztetettebb madarát figyeljük meg. Közlekedés a nemzeti park kisbuszával (férőhely max. 7 fő), e felett saját járművel. További információ: A Fertő-táj hangjai - Hangok a természetben. Az érdekes, izgalmas program a lászlómajori Bemutató Majorság és Látogatóközpontban kerül megrendezésre. További információ: A jeles napon szolárhajós programra várjuk az érdeklődőket. A Hanságifőcsatorna és a Fertő nyílt vízi élővilágának életébe nyerhet betekintést a túra résztvevője. További információ: Vidám vásári forgatag színes programokkal, játszóházzal, élő zenével. További információ:

7 Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság április Hortobágy Húsvét a Hortobágyon Madárgyűrűzési bemutató, halastavi kisvonatozás, húsvéti játékok, tojáskeresés a vadasparkban. A pásztorok életében Szent Györgynapján április 22. Hortobágy Szent György-napi Kihajtási Ünnep és a Puszta Napja (világörökségi nap) történt az állatok első kihajtása téli szálláshelyeikről. Találkozzon a Hortobágy pásztoraival, ünnepelje velük együtt a tavasz érkezését! május 27. Debrecen Hortobágy házhoz jön! Pusztai kínáló június 24. Hortobágy Pusztáról sző mesét az éj július 7-9. Hortobágy-Máta Hortobágyi Lovasnapok július 15. augusztus Hortobágy-halastó Hortobágy Hortobágy-halastavi Kisvasút Napja Hídi vásár - Hagyományőrző Kézművesvásár a Hortobágyi Kézművesudvarban október Hortobágy Darufesztivál október 21. Hortobágy Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep december 2-3. Hortobágy-halastó Zöld Mikulás Az ide látogatók megismerkedhetnek az egyedülálló táj bográcsos ételeivel, ízelítőt kaphatnak a Hortobágyon őshonos háziállatokból, megtekinthetik a tekintélyt parancsoló szürke marhákat, házi bivalyokat, az őshonos magyar juhfajtákat, kipróbálhatják a karikás ostort, interaktív természetvédelmi játékokon, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt kulturális programokkal. Naplemente szafari, pusztai kirakodóvásár, mesefonal játék, csillagos égbolt kémlelés távcsővel, fáklyás futóverseny a pusztai vadak között, ingyenes múzeumi tárlatvezetések, tűzgyújtás várják vendégeinket. A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének megismertetése és népszerűsítése. Kisvonatozási lehetőség, ingyenes szakvezetés, bográcsos ételek, büfé, ügyességi játékok. Pusztai kínáló, népművészek, népi iparművészek részvételével, helyi termékek és kézműves portékák vásárával, étel- és italkínálattal, népzenei fellépőkkel. A látogatóközpontban a Darvak világa kiállítással, ismeretterjesztő előadásokkal, a kisebbek számára darujátékkal, zene- és táncbemutatóval, táncházzal, kézműves foglalkozásokkal, hagyományos ételkóstolókkal, csillagászati bemutatóval várjuk az érdeklődőket. A hajnali kihúzáshoz, a nappali táplálkozó területekre és az esti daru lesre is indítunk szakvezetéses túrákat. Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a hideg beálltával az állatokat behajtják a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre. A behajtás népszokása elevenedik meg ezen a napon, miközben egy látványos felvonulás keretében a pásztorok áthajtják állataikat a Kilenclyukú hídon. A Hortobágy-halastavi Kisvasút december 2-3-án átalakul Mikulásvonattá. Játékos vonatozás és mesejáték után a gyerekek megkapják a Zöld Mikulás Zöld csomagját.

8 Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság április 8. Kunszentmiklós Bösztörpuszta Túzokünnep Bösztörpusztán május 13. Kolon-tó ( Izsák) Fülemülék éjszakája június 9. július 2. szeptember 16. november Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged Bugac Tőserdő Tisza-völgyi Bemutatóház; Postakocsi csárda (Szatymaz) Környezetvédelmi világnap Magyar Pásztorkutyák Találkozója Apja - fia éjszakai bátorságtúra a Tőserdőben VI. Fehértavi Darvadozás 10 órától 14 óráig előadások, játszóház, természetismereti séták, nemzeti parki termék bemutató és vásár, majd egy a délutáni túra során meglessük a túzokokat násztáncuk (dürgés) közben. Az est kiselőadással kezdődik a művelődési házban, a Kolon-tó madárvilágáról, madárhangokról, főszerepben a fülemüle. Ezután lovas kocsis túra a Kolon-tavi Madárvártára, közben madármegfigyelés, madárhangok hallgatása. A környezetvédelmi világnap alkalmából a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság közös programot szervez az Interaktív Tudástár és a Csemete Egyesület közreműködésével, melyre szeretettel várjuk a térség oktatási intézményeinek diákjait és az egyéni érdeklődőket! Magyar Pásztorkutyák országos és nemzetközi kiállítása mind az öt fajta részvételével, CAC és klubgyőztes címek kiadásával. Magyar fajták Terelő Országos Bajnoksága minősítő forduló. Tenyész szemlék, terelési képességvizsga Az éjszakai erdő felfedezése a Hold fényénél. Ajánlott bátor nagypapáknak és unokáknak, apukáknak és gyerekeknek, de természetesen bátor anyukákat és nagymamákat is várunk! Zseblámpa helyett a holdvilág segít a túra során. Hortobágy után a hazai daru vonulási útvonal legfontosabb állomása a Kiskunsági Nemzeti Park Tisza-völgyi tájegysége, a szegedi Fehér-tó környéke. A november derekán itt tartózkodó darvak száma eléri a ezret. E rendkívüli természeti látványosság széles körű megismertetésére kerül megrendezésre a Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás Dél-alföldi ünnepe.

9 Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság május 06. Réhelyi Látogatóközpont, Dévaványa II. Túzokfesztivál május 20. Bihari Madárvárta V. Bihari Táj Napja július Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Családi Kincskeresés az Állatparkban szeptember 16. Kardoskúti Múzeum XVIII. Fehértó Napja A Dévaványai-Ecsegi puszták területi egység természeti értékeinek bemutatása, kulturális programok a Réhelyi Látogatóközpontban. Madármegfigyelés, botanikai túra, madárgyűrűzési-, ragadozómadárvédelmi bemutató. Kézműves foglalkozások, népi játszótér gyerekeknek, helyi termékek kirakodó vására. Kulturális előadások, műsorok színpadon. Természetismereti vetélkedő környékbeli iskoláknak meghirdetve. A Kis-Sárrét területi egység természeti értékeinek bemutatása, kulturális programok a Bihari Madárvártában. Madármegfigyelés a halastavakon, botanikai túra a mocsárréteken, madárgyűrűzési-, solymászati bemutató. Kézműves foglalkozások, népi játszótér gyerekeknek, helyi termékek kirakodó vására. Kulturális előadások, műsorok színpadon. Természetismereti vetélkedő környékbeli iskoláknak meghirdetve. Játékos családi vetélkedő, nem csak családoknak. Egy kiváló csapatépítő kaland a szabadban. A Kardoskúti Fehér-tó és környéke természeti értékeinek bemutatása, kulturális programok a Pusztaközpontban. Ragadozómadárvédelmi bemutató, fotókiállítás, filmvetítés. Kézműves foglalkozások, népi játszótér gyerekeknek, helyi termékek kirakodó vására. Természetismereti vetélkedő környékbeli iskoláknak meghirdetve. Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság március 4. Körmend- Horvátnádalja Tavaszi tőzike túra április 15. Szalafő-Pityerszer Pityerszeri Húsvétváró május 20. Szőce Virágzás a tőzegmohás lápréten túra június 4. Szalafő-Pityerszer Pönkösdölő Pityerszeren szeptember Szalafő-Pityerszer, Őriszentpéter XIV. Őrségi Tökfesztivál Vezetett túra, több millió szál tavaszi tőzike ölelésében.ötmillió tő tavaszi tőzike látványa,illata már önmagában is feledhetetlen élmény Húsvétváró túra: Szalafő és környéke élővilágával, kulturális értékeivel ismerkedünk meg.. Séta a szőcei tőzegmohás lápréten, a védett növényritkaságok között, és a Lápok Háza bemutatása. Autentikus őrségi tavaszi kikapcsolódás színes programokkal. A Nyugat-Dunántúl kiemelt gasztroturisztikai rendezvénye, tökmagolaj sajtolással, tökmagköpesztéssel, töklámpás felvonulással, színes kirakodóvásárral, és az Őrség ízeivel.

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00 Hóvirágos túra a hédervári Vadaskerti-erdőben Egykoron a Szigetköz magasabb ártéri szintjeit a tölgy-kőris-szil ligeterdők uralták. A keményfás ligeterdő az otthona számos jól ismert lágyszárú növényfajnak

Részletesebben

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt.

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt. Őrállók kézműves és katonai hagyományőrző táborok és vándortábor az Őrségben és az Őrvidéken Időpontok: 2015. július 1-5. 2015. július 14-19. 2015. július 27-31. 2015. augusztus 10-14. Információ: Őrállók

Részletesebben

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét!

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét! 2017. július 4. Hajnali madárles Hajnalban madarászkodni megyünk...tartsatok velünk! 2017. július 5. 6:00 2017. július 6. 2017. július 6. 2017. július 8. 2017. július 11. 2017. július 11. Hajnali madárles

Részletesebben

Területtel védett természeti értékek

Területtel védett természeti értékek Természetvédelem Területtel védett természeti értékek Területtel védett természeti értékek: Nemzeti parkok I. A NEMZETI PARK FOGALMA 1996. évi LIII. törvény a természet védelméről: 28. (2): Nemzeti park

Részletesebben

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00 Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? 2019. január 25. 17:00 Hanság túra I. - Osli-Hany Évkezdő programjainkra szeretnénk felhívni mindazok figyelmét, akik

Részletesebben

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00 Tavaszi tőzike túra 2019-03-02, 10:00-12:00 Körmend - Horvátnádalja - Dobogó-erdő Találkozási pont: Horvátnádalja, Dobogó-erdő EOV : 461 285; 186 850 Szerről-szerre Szalafőn 2019-03-16, 10:00-13:00 Gyalogtúránk

Részletesebben

CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN

CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN Ablakot nyitunk a végtelen világegyetem felé! Időpont: április 17-18. Helyszín: országszerte számos helyszínen Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak

Részletesebben

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban (kizárólag óvodás és iskolai csoportoknak, iskolai tanévben) 2019. május - június, szeptember - október Hortobágy, hazánk varázslatos szépségű tája,

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS Június 5. Környezetvédelmi Világnap A jeles nap alkalmából környezetünk, természetünk védelmével kapcsolatos játékos feladatokkal várjuk a gyerekeket. Időpont: 10.00, 11.00, 12.00,

Részletesebben

Ökoturizmus természetvédelem világörökség

Ökoturizmus természetvédelem világörökség Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Ökoturizmus természetvédelem világörökség Dr. Rácz András Környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár

Részletesebben

Turisztikai programajánló

Turisztikai programajánló Turisztikai programajánló 2012 Kedves Természetbarát Látogató! A Körös-Maros Nemzeti Park 2012-ben is szeretettel várja látogatóit több új és számos már megszokott, a látogatók számára közkedvelt programmal.

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15.

Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban. 2009. október 1.- 2009. november 15. Múzeumok İszi Fesztiválja a Karacs Ferenc Múzeumban 2009. október 1.- 2009. november 15. Programjaink: Október 1. (csütörtök) 17 óra Múzeumok İszi Fesztiváljának megnyitója és a Zene világnapja alkalmából

Részletesebben

Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv

Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv Gyenesdiás 2015 MÁJUS 1- SZEPTEMBER 1- ig ÖKO Műhely FIX program; foglalkoztatótermi Minden kedd: 14:00-17:00; Péntek 9:00-12:00 JÚLIUS- AUGUSZTUS:

Részletesebben

Partnerség az ökoturizmusban 2014

Partnerség az ökoturizmusban 2014 Magyar Nemzeti Parkok Hete 2014 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Partnerség az ökoturizmusban 2014 Dr. Rácz András helyettes államtitkár Az ökoturizmus és a természetvédelem kapcsolata

Részletesebben

2013. évi hortobágyi programok

2013. évi hortobágyi programok 2013. évi hortobágyi programok Január Január 18. Hortobágyi esték Helyszín: Hortobágy, HNP Látogatóközpont A téli időszakban havonta egy alkalommal Hortobágyi esték címmel előadássorozatot indítunk. Az

Részletesebben

Ökoturizmus és természetvédelem 2013

Ökoturizmus és természetvédelem 2013 Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Ökoturizmus és természetvédelem 2013 Dr. Rácz András Környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár A

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

SEFAG Zrt októberi Programterv

SEFAG Zrt októberi Programterv SEFAG Zrt. 2018. októberi Programterv 2018. október : Erdők Hete országos rendezvénysorozat Általános iskolások részére erdőgazdálkodással, természetismerettel, megújuló energiaforrásokkal, fenntartható

Részletesebben

Természetvédelem. 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok

Természetvédelem. 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok Természetvédelem 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok Amiről a mai gyakorlaton szó lesz: Természetvédelmi értékcsoportok 1. Természetvédelmi értékcsoportok 1. Földtani értékek 2. Víztani értékek

Részletesebben

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban (kizárólag óvodás és iskolai csoportoknak) 2017. május - június, szeptember - október Hortobágy, hazánk varázslatos szépségű tája, amely rabul ejti

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Természetismereti- és környezetvédelmi vetélkedő

Természetismereti- és környezetvédelmi vetélkedő Miskolc - Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda OM 201802 e-mail: refiskola.szirma@gmail.com 3521 Miskolc, Miskolci u. 38/a. Telefon: 46/405-124; Fax: 46/525-232 Versenyző

Részletesebben

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra 700Ft/fő A túra hossza: 1 km

Részletesebben

Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban

Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban Időpont: július 8. (szombat) országszerte számos helyszínen A Magyar Nemzeti Parkok Hete utolsó hétvégéjén, július 8-án szombaton külön figyelmet szentelünk a

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

Fülemülék éjszakája 2013

Fülemülék éjszakája 2013 Fülemülék éjszakája 2013 Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte, még a belvárosi bokrosokban is a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért

Részletesebben

TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában

TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában TÚRAVEZETÉS Csoportok, iskolai osztályok elõre egyeztetett, írásban megrendelt idõpontokban vehetnek részt a túravezetéseinken. Ünnep- és vasárnapokon a csoportvezetés szünetel. Csoportos látogatóink a

Részletesebben

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30.

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. 1 Madárvárta Tematika Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. 1. témakör: Tavaszi Madárles (Spring Alive) Cél: tudományos jellegű, azt életkori sajátosságoknak

Részletesebben

Nagyvisnyó Sporttábor

Nagyvisnyó Sporttábor Nagyvisnyó Sporttábor Augusztus 17. Indulás: I. csoport 9.00 II. csoport 10.30 Tisza tavi hajókirándulás-poroszló Közös túra a Dédesi várromhoz 5 600 m (oda-vissza) kb. 2,5 óra Augusztus 18. A túra hossza:

Részletesebben

Március 10 Július 15. Gyökerektől a szárnyalásig válogatás Csizmadia István festőművész életművéből

Március 10 Július 15. Gyökerektől a szárnyalásig válogatás Csizmadia István festőművész életművéből 1 Március 10 Július 15. Gyökerektől a szárnyalásig válogatás Csizmadia István festőművész életművéből Galéria Információ: Tihanyi Bencés Apátság, Tel.: 87/538-200, tihanyiapatsag@gmail.com, www.tihanyiapatsag.hu

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február RENDEZVÉNYNAPTÁR 2018. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Február Február 2. Farsangi hagyományok, szokások megismertetése, álarc készítés gyerekeknek Fekete Gólya Ház Bátáért Egyesület Február

Részletesebben

KÖRÖS-MAROS Nemzeti Park KÖDVIRÁG ERDEI ISKOLA

KÖRÖS-MAROS Nemzeti Park KÖDVIRÁG ERDEI ISKOLA KÖRÖS-MAROS Nemzeti Park KÖDVIRÁG ERDEI ISKOLA Réhelyi Látogatóközpont, Dévaványa A KÖDVIRÁG ERDEI ISKOLA az elsők közt szerezte meg EI-i minősítését, így jelenleg is 1 alsós ill. 1 felsős minősített programot

Részletesebben

Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor. Patkós Gábor patkosstudio.hu

Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor. Patkós Gábor patkosstudio.hu Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor Patkós Gábor patkosstudio.hu Mitől látogatóbarát? A megérkezés alapfeltételei (parkolók, mosdók, pihenőhelyek..) Információs

Részletesebben

Víztest kód. Duna-Tisza közi hátság - Duna-vízgyőjtı déli rész. Duna-Tisza közi hátság - Tisza-vízgyőjtı déli rész

Víztest kód. Duna-Tisza közi hátság - Duna-vízgyőjtı déli rész. Duna-Tisza közi hátság - Tisza-vízgyőjtı déli rész Víztest Duna-Tisza köze Nyírség Alföldi hordalékkúpok Dunántúli dombvidék és Dunántúli Középhegység peremvidék Dunántúl Ny-i rész p.1.14.1 p.1.15.1 p.2.10.1 p.2.11.1 p.2.16.1 p.2.3.1 p.2.4.1 p.2.6.1 p.2.8.1

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

Bogácsi programok 2013

Bogácsi programok 2013 Bogácsi programok 2013 II. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2013. február 02. Bükkalja Általános Iskola A II. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település

Részletesebben

Felhívás. általános iskolás tanulók részére. Tisztelt Intézményvezető!

Felhívás. általános iskolás tanulók részére. Tisztelt Intézményvezető! Felhívás általános iskolás tanulók részére Tisztelt Intézményvezető! A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az alábbi játékos vetélkedőkön, programokon várja az érdeklődő iskolás csoportokat 2018. február-augusztus

Részletesebben

Eseménynaptár 2017/2018 nevelési év

Eseménynaptár 2017/2018 nevelési év PESTERZSÉBETI NYITNIKÉK ÓVODA 1203 Budapest, Kossuth L. u. 3. Tel: 284-5755 Email: pesterzsebeti.nyitnikekovoda@mail.h1telekom.hu OM:034710 Eseménynaptár 2017/2018 nevelési év Szeptember 04-15. Szülői

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2017. július AKTUÁLIS Nemzeti Parki Termék védjegyeket adtak át Pécsett 2017. július 3-án a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központjában

Részletesebben

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger Határtalanul! Együttműködés határon túli középiskolák között HAT- 18-02-0372 pályázat: Ősi mesterségek és népi hagyományok nyomában Észak - Magyarországon és Székelyföldön Magyarországi intézmény: Egri

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

2015 január. Rinya-Dráva Szövetség

2015 január. Rinya-Dráva Szövetség 2015 január 01.05. Lábod Újév köszöntő és évnyitó a Sziágyi Erdészeti Erdei iskolában 01.10. Kaszó Etessük meg együtt a vadat kisvasutazás 01.12. Kutas Doni Megemlékezés 01.14. Lábod Az erdész téli munkájának

Részletesebben

AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

AM Kelet-magyarországi Agrárszakképző Központ, Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Nemzeti Földügyi Központ Országos Meteorológiai Szolgálat Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság

Részletesebben

TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK

TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK Tanulmányi, kulturális és szabadidős programok szervezése és lebonyolítása Célunk: - Természet megismerése - Magyarországi Nemzeti Parkok megismerése - Környezettudatos

Részletesebben

A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése

A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése A Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztése Bakonyerdő Zrt. Mindenünk a természet! Darnay-Dornyai Béla Bél Mátyás kilátó A polihisztor kutató keszthelyi halászcsalád leszármazottjaként született. Sokszínűségét

Részletesebben

Az igazgatóság vagyonkezelésében lévı területek (ha) állapot szerint

Az igazgatóság vagyonkezelésében lévı területek (ha) állapot szerint Nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésében lı védett és védelemre tervezett természeti területek változása 28-ban (28. december 31. állapot szerint) Nemzeti park igazgatóságok Az igazgatóság vagyonkezelésében

Részletesebben

Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság

Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Időpont: április 19-23. országszerte számos helyszínen Az előző évek hagyománya mentén ismét megrendezik nagysikerű Föld Napja programukat a Magyar Nemzeti Parkok. A hasonló jeles napok szándéka az, hogy

Részletesebben

Több helyszín, végtelen sok látnivaló

Több helyszín, végtelen sok látnivaló A legtöbben ismerik a Gólya, gólya, gilice kezdetű mondókát, és sokan nem tudják, hogy a gilice nem a gólya, hanem a gerle népies neve. Miért kapta ezt a nevet az erdei iskola és óvoda? Ez a szelíd madár

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2018. február AKTUÁLIS Március: Barlangok Hónapja A márciusban ismét megrendezésre kerülő Barlangok Hónapja kampány célja hazánk különleges barlangjainak

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen megismerik a Hortobágy

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen

Részletesebben

HVK fejlesztési forrás. Összes HVK forrás. 8Palóc A Bakonyért Helyi Közösség

HVK fejlesztési forrás. Összes HVK forrás. 8Palóc A Bakonyért Helyi Közösség 1. Melléklet: A helyi közösségek számára rendelkezésre álló ok (összes ) Megjegyzés: 1. Az alábbi táblázatban szereplő összegek Euro-ban értendők. 2. A táblázatban szereplő összegek tartalmazzák a helyi

Részletesebben

VIII. Réhelyi Természetvédelmi Tábor

VIII. Réhelyi Természetvédelmi Tábor VIII. Réhelyi Természetvédelmi Tábor NYÁRI TÁBOROZÁSI LEHETŐSÉG! Természetvédelmi tábor a Körös-Maros Nemzeti Parkban 2013. 07. 08-13. (6-15 éves korig) A tábor helyszíne és típusa: Réhelyi Látogatóközpont

Részletesebben

A Magyar Tudomány Ünnepe

A Magyar Tudomány Ünnepe Él magyar, áll Buda még! a mult csak példa legyen most. S égve honért bizton nézzen előre szemünk. És te virulj, gyásztér! a béke malasztos ölében, Nemzeti nagylétünk hajdani sírja, Mohács! (Kisfaludy

Részletesebben

Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés

Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés info@nngeopark.eu Terepi vezetés Amennyiben szeretné megismerni a Medves vidékét, örömmel segítünk. Túravezetőink már 2500 Ft/óra díjtól akár személyre

Részletesebben

Bővebb információ a programokról és jelentkezés: bnpi.hu

Bővebb információ a programokról és jelentkezés: bnpi.hu Túranaptár Bővebb információ a programokról és jelentkezés: bnpi.hu Március 3. szombat 10:00-12:00 Barlangok hónapja: Esztáz-kői barlangtúra gyalog és kerékpárral Az Esztáz-kői-barlang a Felsőtárkány melletti

Részletesebben

Részletes programterv

Részletes programterv Részletes programterv 1. nap 2015. május 26. (kedd) 2. nap 2015. május 27. (szerda) 7:45 Gyülekező Ászáron az iskola előtt 8:00 Indulás az Erdei iskolába 11:00 Megérkezés Zebegénybe 11:15 Hajózás történeti

Részletesebben

Turizmus. Környezetvédelem a turizmusban. Ökoturizmus. Fenntartható fejlődés

Turizmus. Környezetvédelem a turizmusban. Ökoturizmus. Fenntartható fejlődés Turizmus Környezetvédelem a turizmusban Fenntartható fejlődés Olyan fejlődés, amely képes kielégíteni a jelen szükségleteit anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő generációinak lehetőségeit saját szükségleteik

Részletesebben

BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ

BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ Aggteleki rövidtúra (1 óra/1 km) Vörös-tói túra (2 óra/2,3 km) Hosszútúra (kb. 5 óra/7 km) Retek-ági speciális túra

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK

A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK PROGRAMAJÁNLATAI UTAZTATÓK SZÁMÁRA 2007 A változtatás jogát fenntartjuk! www.nemzetipark.gov.hu AGGTELEKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG Mini vakáció a világörökség szívében Szolgáltatás:

Részletesebben

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu 1 / 8 2009. 08. 19. 17:37 Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu 2009. évi túrák tervezetei I. negyedév hónap nap "A" túra túravezető

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

Környezetvédelmi szempontból korlátozott légterek. Felsı határa Alsó határa: GND

Környezetvédelmi szempontból korlátozott légterek. Felsı határa Alsó határa: GND Környezetvédelmi szempontból korlátozott légterek Légtér neve/oldalhatárai Felsı határa Alsó határa: GND Korlátozás ideje Korlátozás indoka Ócsa 471843N 0191007E 471740N 0191339E 1000 (300 m) AGL Egész

Részletesebben

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA I. forduló FELADATLAP

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA I. forduló FELADATLAP Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA 2016 I. forduló FELADATLAP Kedves Versenyzők! Szeretettel köszöntünk benneteket az idei Túzok Tusa I. fordulójában, mely hagyománnyá vált verseny elnevezését

Részletesebben

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak:

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak: Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció szállás 3 éjre fürdőszobás szobában Svédasztalos reggeli Wifi internet parkolás hotel zárt parkolójában a 3. éjszakát grátisz biztosítjuk! Csomagárak: 6.500.-Ft helyett

Részletesebben

Programok a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

Programok a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban Programok a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A meghirdetett túravezetések min. 5 fő részvételével indulnak, a programokra kérjük csoportok előzetes bejelentkezését!

Részletesebben

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már HÚSVÉT A SZŐLŐSZEM TERMÁLBAN SZÉDÍTŐ KEDVEZMÉNNYEL! Érvényessége: 2013. március 29-április 01. Tartalma: - 3 éjszakai szállás kedvezményesen - elhelyezés szobában vagy apartmanban létszámtól függően -

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

Pomáz, Nagykovácsi puszta

Pomáz, Nagykovácsi puszta Pomáz, Nagykovácsi puszta A Pomáz és Pilisszentkereszt között elhelyezkedő majorság a Pilis védett természeti értékeinek területén fekszik és egyben egy jelentős középkori romegyüttes helyszíne is. Az

Részletesebben

Vidéki vonzerő fejlesztés és a vidéki kis - mikro vállalkozások, családi gazdaságok élénkítése a Vidékjáró segítségével

Vidéki vonzerő fejlesztés és a vidéki kis - mikro vállalkozások, családi gazdaságok élénkítése a Vidékjáró segítségével Vidéki vonzerő fejlesztés és a vidéki kis - mikro vállalkozások, családi gazdaságok élénkítése a Vidékjáró segítségével Vidékjáró 27 civil és stratégiai partnere Vidékfejlesztési Minisztérium Nemzeti

Részletesebben

A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége. Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka

A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége. Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka A falusi vendéglátás, mint a helyi értékek kihasználásának lehetősége Ricz András Regionális Tudományi Társaság Szabadka Helyi értékek - vonzerőleltár Kulturális hagyaték Természetvédelmi értékek Turisztikai

Részletesebben

2018. július 22. EFOP Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok

2018. július 22. EFOP Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok PANGEA KULTURÁLIS ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET 2018. július 22. EFOP-5.2.2-17-2017-00066 Tanuló közösségek és társadalmi átalakulás: kelet-közép-európai tapasztalatok ISMERJ MEG MINKET! A Pangea szó tagjainknak

Részletesebben

ÖKO munkacsoport munkaterve 2018/2019

ÖKO munkacsoport munkaterve 2018/2019 A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ÖKO munkacsoport munkaterve 2018/2019 ÖKO munkacsoport vezetője: Paulcsikné Budás Gabriella Természettudományi munkaközösség II. vezetője:

Részletesebben

Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál

Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál Dr. Rácz András helyettes államtitkár

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ

Program. Színpadi programok. Június 7. szombat Haditorna bemutató Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ Program Színpadi programok Június 7. szombat 10.00 Haditorna bemutató 11.00 Lovagi Játék A lovagi játékokat a Sümegi Vár lovagjai adják elõ 12.00 Néptáncegyüttes 14.00 Kõbéka Zenekar 15.00 Lovagi Játék

Részletesebben

2018. évi Rendezvény naptár tervezet

2018. évi Rendezvény naptár tervezet évi Rendezvény naptár tervezet melléklet a 168/2017.(X.26.) KT. számú határozathoz Időpont január 22. Rendezvény elnevezése Helyszín Rendezőszerv neve Társszervező neve Felelős személy Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

1/2010. számú körlevél (2010. Január februári túraterv)

1/2010. számú körlevél (2010. Január februári túraterv) 1/2010. számú körlevél (2010. Január februári túraterv) Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ Figyelem: A túrák előtt

Részletesebben

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés i Kistérség 2015. évi programok Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR 3. Húsvétváró Húsvéti készülődés 4. Húsvét vigiliája 5. Locsolóbál 8. Óvodai húsvétolás 9. A költészet napja alkalmából Regionális

Részletesebben

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK

SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK SZEPTEMBER HAVI ESEMÉNYEK Első osztályosok köszöntése-évnyitó Szülői értekezlet o 4. Szülői értekezletek o. 7. Veni Sancte 8. 10. Szülői értekezlet --4.--7.- 8. o Az iskolakertek rendbetétele, szelektív

Részletesebben

Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6.

Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6. Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6. Az MME idén is meghirdeti az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) elnevezésű országos programját október első hétvégéjén. A rendezvény amellett, hogy európai

Részletesebben

KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015

KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015 KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015 Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság +36-30-664-0404 A Kis-Balaton fokozottan védett területe, annak méltán híres, a Tüskevár hangulatát

Részletesebben

Ökoturizmus helye és szerepe a nemzeti park igazgatóságok feladatkörében

Ökoturizmus helye és szerepe a nemzeti park igazgatóságok feladatkörében Ökoturizmus helye és szerepe a nemzeti park igazgatóságok feladatkörében AGRÁRMINISZTÉRIUM Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály Pádárné Dr. Török Éva osztályvezető Sopron, 2018. május 25. Nemzeti parkok

Részletesebben

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai március 1-től

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai március 1-től Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai 2019. március 1-től Pintér-kert Arborétum, Pécs 7625 Pécs, Tettye tér 9., 72-517-200 Március 1-október 31.: munkanapokon: H-CS:

Részletesebben

Vadgazdálkodás és természetvédelem kapcsolata és lakossági megítélése a Pilisi Parkerdő Zrt területén

Vadgazdálkodás és természetvédelem kapcsolata és lakossági megítélése a Pilisi Parkerdő Zrt területén Vadgazdálkodás és természetvédelem kapcsolata és lakossági megítélése a Pilisi Parkerdő Zrt területén Csépányi Péter termelési és természetvédelmi főmérnök Szereplők, érdekcsoportok A problémákat csak

Részletesebben

Környezeti nevelés a Hortobágyi Nemzeti Parkban Tiszta tó Tisza-tó szakmai konferencia. Kisköre május 13.

Környezeti nevelés a Hortobágyi Nemzeti Parkban Tiszta tó Tisza-tó szakmai konferencia. Kisköre május 13. Környezeti nevelés a Hortobágyi Nemzeti Parkban Tiszta tó Tisza-tó szakmai konferencia Kisköre 2016. május 13. Irányelvek Cél: a természeti és kultúrtörténeti értékek bemutatásán túl szemléletformálás,

Részletesebben

Szabadidős Munkacsoport éves programterve a 2018/2019. nevelési évre. Készítette: Móczár Tiborné Munkaközösség vezető Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda

Szabadidős Munkacsoport éves programterve a 2018/2019. nevelési évre. Készítette: Móczár Tiborné Munkaközösség vezető Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda Szabadidős Munkacsoport éves programterve a 2018/2019. nevelési évre Készítette: Móczár Tiborné Munkaközösség vezető Százhalombattai Kipp-Kopp Óvoda Éves programjaink, ünnepeink, megemlékezések, hagyományok,

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság hírlevele 2018. július AKTUÁLIS Magyar Pásztorkutyák Terelőversenye Szaporca, augusztus 11. 2018. augusztus 11-én, szombaton kerül megrendezésre a Magyar Pásztorkutyák

Részletesebben

Mecsek Egyesület Ifjúsági osztály 2016.

Mecsek Egyesület Ifjúsági osztály 2016. Mecsek Egyesület Ifjúsági osztály 2016. Közösségi szolgálat Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános iskolája és Sportiskolája Tájékoztató anyag az iskola

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE Időpont: május 27. június 2. Helyszín: országszerte számos helyszínen Élmény? Természetesen! 2019-ban tizenharmadik alkalommal rendezzük meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot.

Részletesebben

ERDEI ISKOLA programja

ERDEI ISKOLA programja ERDEI ISKOLA programja 2010. május 10-14. Felsőtárkány Hagyd ott a várost. Csend-övembe jöjj, hagyd ott az ingerült és hetyke szókat. Itt fákat, felhőt, forrást üdvözölj, s hallgasd a zengő, mámoros rigókat.

Részletesebben

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév

ÖKOISKOLAI MUNKATERV. 2015-2016. tanév ÖKOISKOLAI MUNKATERV 2015-2016. tanév Időpont Program Résztvevők Felelős Megjegyzés 09. 03-09. 30. ökoszakkör szervezése alsó- és felső tagozatos tanulók alsó: Szántóné Seller Szilvia, felső: Bekő László,

Részletesebben

HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN

HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN Lajtmann József Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ 2014. január 14. VÉDETT TERMÉSZETI TERÜLETEK SZÁMA MAGYARORSZÁGON ORSZÁGOS

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. június

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. június Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. június június 3. BEMUTATKOZIK A HORTOBÁGYI NEMZETI PARK TISZAKÜRTÖN Helyszín: Tiszakürt Az év végi osztálykirándulásokhoz alkalmazkodva, bemutatkozik

Részletesebben

PROGRAMNAPTÁR. Jelentkezés, ár és egyéb információ: lásd 12. oldal

PROGRAMNAPTÁR. Jelentkezés, ár és egyéb információ: lásd 12. oldal PROGRAMNAPTÁR március március - Élményeim a Hortobágyon amat r fotósok versenye szeptember korhatár nélkül Örökítsd meg a Hortobágyon tett látogatásodat egy fényképpel és küldd el nekünk jpeg vagy jpg

Részletesebben