MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE"

Átírás

1 MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE Időpont: május 27. június 2. Helyszín: országszerte számos helyszínen Élmény? Természetesen! 2019-ban tizenharmadik alkalommal rendezzük meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot. Május 27. és június 02. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. Időpont: Helyszín: Találkozás: : Részvételi díj: Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Aggteleki rövidtúra 10h, 12h, 13h, 15h, 17h Baradla-barlang, Aggtelek Baradla-barlang, aggteleki jegypénztár 1 km 1900 Ft/fő teljes árú, 1350 Ft/fő diák, nyugdíjas (bővebben a oldalon) Előzetes jelentkezés nem szükséges Jelentkezés: Információ: Tourinform Iroda, Aggtelek Max. létszám: 60 fő A Baradla-barlang legismertebb részeit bemutató túra 1 km-es útvonala kiépített, villanyvilágítással ellátott, bejárása nagyjából 60 percet vesz igénybe. A túra során megismerkedhetünk egy olyan világgal, amelyet már az ősember felfedezett magának néhány ezer évvel ezelőtt. A sok fekete szín, a kormos képződmények, sziklák mind-mind az elődök emlékeit őrzik. De nem csak emiatt különleges, hatalmas termek és képződmények sokasága jellemzi: függő- állócseppkövek, cseppkőoszlopok, cseppkőzászlók között vezet az út, amelyek megmozgatták a kutatók, látogatók fantáziáját. Így született a híres Anyósnyelv, a Mikulás, a Tigris, az Oszlopok csarnoka, melynek már a nevében benne van a páratlansága, lenyűgöző méretű termében megszámlálhatatlan képződmény található. A koncertek helyszínéül szolgáló Hangversenyteremben pedig a barlang kiváló akusztikája nyújt felejthetetlen élményt. Vörös-tói középtúra Időpont: 10h, 12h, 14h, 16h Helyszín: Baradla-barlang, Vörös-tó Találkozás: Baradla-barlang, vörös-tói jegypénztár : m Részvételi díj: 2200 Ft/fő teljes árú, 1500 Ft/fő diák, nyugdíjas (bővebben a oldalon) Jelentkezés: Előzetes jelentkezés nem szükséges Információ: Tourinform Iroda, Aggtelek Max. létszám: 60 fő

2 A Baradla-barlang leghosszabb, villanyvilágítással ellátott szakasza 2300 m hosszú. A túra a barlang vörös-tói bejáratától indul és a jóvafői kijáratánál végződik, bejárása nagyjából 100 percet vesz igénybe. A túra útvonala nagyrészt a Styx-patak medre mentén halad, melyben nagyobb esőzések vagy hóolvadások után valósággal végigdübörög a víz. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függőilletve állócseppkövek között vezet az út, érintve Magyarország legmagasabb állócseppkövét, a 19 m magas Csillagvizsgálót, a Sárkányfejet valamint a barlang legnagyobb termét, az Óriások termét, ahol a barlang akusztikájából lehet ízelítőt kapni. Időpont: Helyszín: Találkozás: : Részvételi díj: Jósvafői rövidtúra 11h, 16h Baradla-barlang, Jósvafő Baradla-barlang, jósvafői jegypénztár m 1800 Ft/fő teljes árú, 1200 Ft/fő diák, nyugdíjas (bővebben a oldalon) Előzetes jelentkezés nem szükséges Jelentkezés: Információ: Tourinform Iroda, Aggtelek Max. létszám: 40 fő A Baradla-barlang jósvafői bejáratától induló, és ugyanoda visszaérkező túra hossza oda-vissza 1400 m, bejárása nagyjából 60 percet vesz igénybe. Bár a túra "mindösszesen" 700 m-t mutat be ebből a hatalmas barlangból, mégis bővelkedik látnivalókban, érdekességekben. A túra első felében cseppkövekkel alig-alig lehet találkozni, mivel az erre a szakaszra jellemző kőzet nem kedvez a kialakulásuknak. Azért ne aggódjunk! Ez a sziklabarlangos rész is rejteget érdekességeket: menet közben gyűrődéseket, vetődéseket, rétegződéseket figyelhetünk meg. A túra második felében pedig a termek egyre díszesebbé válnak, a vad sziklaalakzatok megszelídülnek, különleges képződmények - a Krokodilszáj, a Hentesüzlet és a Tóparti kastély - között/mellett vezet az út tovább, egészen a túra csúcspontját jelentő Óriások terméig. Itt, a barlangrendszer legnagyobb üregében nemcsak a látvány, hanem az egyedi hangzás is felejthetetlen! Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban Dátum Helyszín Balatonederics, Csodabogyós-barlang bázisépülete Találkozás 08:00, 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 óra Találkozás 30 perccel a túraindulás előtt! Részvételi díj Kedvezményes: Felnőtt: Ft/fő, Gyermek: Ft/fő, Min. korhatár 10 év! Jelentkezés Bejelentkezés szükséges! Információ John Szilárd; ; tura@csodabogyos.hu Max. létszám alap túra: minimum 8 fő, maximum 13 fő extrém túra: minimum 5 fő, maximum 8 fő Életre szóló élményben lesz része azoknak, akik kihasználják a hétfői (május 27.) kedvezményt és ebbe a cseppet sem szokványos világba váltanak jegyet. Hogy mi is ez az élmény? Kihívás, vad szépség, meglepő tények, őszinte találkozás önmagunkkal, túratársainkkal és a természettel Mindez profi barlangi túravezetők vendégeként!

3 Levendula Ház Látogatóközpont kedvezményes látogatása Dátum Helyszín Tihanyi-félsziget, Levendula Ház Látogatóközpont Találkozás 09:00-17:00 óráig Részvételi díj A felnőttek kedvezményes jeggyel látogathatják ezen a napon a bemutatóhelyet Jelentkezés Előzetes bejelentkezés nem szükséges Információ Levendula Ház Látogatóközpont ; levendulahaz@gmail.com; Interaktív kiállítás a Tihanyi-félsziget élő- és élettelen természeti értékeiről, a levendulatermesztésről, a moziteremben Levendula - az élet illata című filmmel, ajándékbolt, teázó, és kézműves foglalkoztató várja a látogatókat a Belső-tó partján. A Látogatóközpont szomszédságában, a Belső-tó melletti réten élő ürgék életmódjának megfigyelésére speciális kamerák kerültek kihelyezésre, amelyeknek képei három kültéri monitoron láthatók a Levendula Házban és kertjében. Az ürge mozi izgalmas kikapcsolódást nyújt! Hegyestű Geológiai bemutatóhely kedvezményes látogatása Dátum Helyszín Monoszló, Hegyestű Geológiai Bemutatóhely Találkozás 09:00-19:00 óráig Részvételi díj Belépőjegy váltásával a geofoglalkozás térítésmentes Jelentkezés Előzetes bejelentkezés szükséges! Információ Viktor Zsuzsanna viktorzs@bfnp.hu Az ünnep alkalmából kedvezményes belépőjegy váltásával látogatható a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely. Salföldi Major kedvezményes látogatása Dátum Helyszín Salföldi Major Találkozás 09:00-19:00 óra Részvételi díj A felnőttek kedvezményes jeggyel látogathatják ezen a napon a bemutatóhelyet Jelentkezés Előzetes bejelentkezés nem szükséges. Információ Viktor Zsuzsanna viktorzs@bfnp.hu Magyar háziállatfajták, állatsimogató, fűszer- és gyógynövénykert, lovaglás, lovaskocsikázás várja a látogatókat! A Salföldi Major egy működő gazdaság életét és őshonos magyar háziállatfajtákat mutatja be: rackajuhot, mangalicát, bivalyt, szürkemarhát, baromfikat, pásztorkutyákat, mint például pulit, pumit és mudikat valamint lovakat. Állatsimogatónkban kisállatok várják a lurkókat. A Major folyamatosan megújuló fűszer-és gyógynövénykertje illatos élményeket kínál az ide látogatónak. A gépkiállítás hagyományos mezőgazdasági eszközöket sorakoztat fel. A szekér és kocsi kiállítás is a múltba repít minket. A gyermekeket játszótér várja. A Major fogadóépületében kiadványok, ajándéktárgyak vásárolhatóak, valamint megízlelhetjük a vidék ízeit is. Házi szörpöket, mangalica zsíros, snidlinges kenyeret; vagy bivalyszalámis szendvicset is kóstolhatunk. Iskolás csoportoknak és családoknak a Salföldi Major családi füzetet ajánljuk. A kiadvány játékos feladatokkal, recepttel, kivágható könyvjelzőkkel színesíti a Major önálló felfedezését.

4 Kápolnapusztai Bivalyrezervátum kedvezményes látogatása Dátum Helyszín Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum Találkozás 09:00-19:00 óra Részvételi díj A felnőttek kedvezményes jeggyel látogathatják ezen a napon a bemutatóhelyet Jelentkezés Előzetes bejelentkezés nem szükséges Információ Fejes Éva; ; ; bfnp.kisbalaton@gmail.com Magyarország legnagyobb bivalycsordája, piknikezőhely, interaktív kiállítás, mesélő sétaút! A rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja. A rezervátumban a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottunk ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató. Állatsimogató várja vendégeinket minden nap, nyitva tartási időben. Magyar Pásztorkutyás hétvége - Skobrák Ferenc Emlékverseny Dátum június június 2. Helyszín Salföldi Major Találkozás 09:00 óra Részvételi díj A belépőjegy váltásával a program térítésmentes Jelentkezés Előzetes bejelentkezés nem szükséges Információ Barcza Gábor majorgazda; ; barczag@t-online.hu A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a Káli-medencébe, Salföldre. A vendégek a magyar pásztorkutyák Skobrák Ferenc Emlékversenyén kutyakiállítást, a XXII. Magyar Országos Terelő Bajnokság 2. minősítő fordulóját, terelési képességvizsgát valamint a pásztorkutyák munkaversenyét és karaktertesztjét láthatják. A terelőversenyen induló kutyák a bemutató major rackáit terelik gazdájuk irányításával a hagyományos stílusú magyar (MEOESZ) versenyszabályzat szerint. A kétnapos rendezvényen komondor, kuvasz és mudi kutyák kiállítása is megtekinthető lesz, amelyen elnyerhető a Salföld Szépe díj. A rendezvényt színesítik a Salföldimajor állandó kiállításai és állatbemutatói illetve lovas, csikós programjai. Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Túra az ország tetején Dátum Május 25, szombat, 9:00 Helyszín Mátra Találkozás Kékestetőn, a csúcskőnél 5 km Jelentkezés a helyszínen (GPS: N , E ) Információ Molnár Márton, tel.: Max. létszám 40 fő A mátrai erdők természeti értékeit természetvédelmi őrünk egy Kékestetőről induló szakvezetett túra keretében mutatja be. Az útvonal a Kékestető környékén jellemző, festői szépségű montán (magashegységi) bükkösökben, illetve a Mátra fő vonulatának csodálatos panorámával bíró gerincén halad.

5 Túra az ország tetején Dátum Június 1., szombat, 10:00 16:00 Helyszín Bükk-hegység Találkozás Eger-Lillafüred 2505-ös út Bánya-hegyi elágazóban 12 km Jelentkezés A helyszínen. (GPS: N , E ) Információ Bartha Attila: Max. létszám 40 fő A résztvevők a látványos túra közben megismerkedhetnek a természetes erdőképpel a fokozottan védett, csak engedéllyel látogatható bükki Őserdőben, ahol több mint kétszáz éve nem folyik gazdálkodás. A túra útvonala: Bánya-hegy - Három-kő Őserdő - Toldi kapu Török út - Bányahegy. Természeti értékek Kazincbarcika bükki határában Dátum Június 2., vasárnap, 8:00 12:00 Helyszín Bükk-hegység Találkozás Kazincbarcika helyközi autóbusz-állomás 12 km Jelentkezés a helyszínen (GPS: N , E ) Információ Ézsöl Tibor: A körtúra során a résztvevők bepillantást nyernek a Natura 2000 terület növény- és állatvilágába, különös tekintettel az erdőszegély gazdag madárvilágába. Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Túra a Kisinci-holtághoz Dátum június 1. Helyszín Kisinci-holtág Találkozás Ős-Dráva Látogatóközpont, 9:00 óra 3,5 km Részvételi díj 700 Ft/fő Jelentkezés ; komlos@ddnp.hu; evahorvath@ddnp.hu Információ ; komlos@ddnp.hu; evahorvath@ddnp.hu Ragadozómadár-védelem Baranyában Dátum június 2. Helyszín Szederkény Találkozás Szederkény, buszmegálló melletti parkoló, 10:00 óra 5-6 km Részvételi díj 700 Ft/fő Jelentkezés ; komlos@ddnp.hu; evahorvath@ddnp.hu Információ ; komlos@ddnp.hu; evahorvath@ddnp.hu

6 Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Május június 2. között a Hiúz Ház, az Ócsai Tájház és a Sas-hegyi Látogatóközpont programjain résztvevők következő idei látogatásuk alkalmával a három bemutatóhely egyikén 20% garantált kedvezményben részesülnek! Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Osli-Hany túra Dátum hétfő Helyszín Dél-Hanság, Hany Istók Tanösvény Találkozás Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget települések között, 14:00 GPS: N47º40 02,07 ; E17º08 01,09 max 5 km Részvételi díj Felnőtt: 1200 Ft/fő, gyermek: 800 Ft/fő Jelentkezés Információ Részben autóval, részben gyalogosan közlekedve. A kirándulás során a fokozottan védett Csíkos Égererdő varázslatos hangulatát, a gyökerek közt megbúvó vöröshasú unkákat, lápi növényeket és a Hany egyéb jellegzetes élőhelyeit (pl: tőzegbányászat nyomán keletkezett új Király tavat, azaz Hany Istók legendájának szülőföldjét) ismerhetik meg a kirándulók. Szikes tavak madarai Dátum kedd Helyszín Fertő-táj, Sarród-Fertőújlak között, Borsodi élőhelyrekonstrukció Találkozás Hansági-fcs parkoló, 10:00 és 15:00, GPS: N / E max. 2 km Részvételi díj Felnőtt: 1200 Ft/fő, gyermek: 800 Ft/fő Jelentkezés Információ Részben autóval, részben gyalogosan közlekedve. Az érdeklődők a Fertőt övező szikes tavacskák életközösségével, egyedülálló madárvilágával ismerkedhetnek meg. Kenutúra a Fertő nádasában Dátum kedd Helyszín Fertő-táj, Balf és Fertőrákos között Találkozás Csárdakapui-csatorna, 09:00, GPS: N; E max 6 km Részvételi díj felnőtt: 2400 Ft/fő gyermek: 1200 Ft/fő Jelentkezés Információ A Fertő nyugati oldalán a nádasok, a csatornák és a nádasba záródott belső tavak élővilágát mutatjuk be egy kalandos, 6 km hosszú kenutúra alatt.

7 Szolár hajóval a Fertőn Dátum szerda Helyszín Fertő-táj, Sarród-Fertőújlak között, félúton Találkozás Hansági-főcstorna parkolója, 10:00 és 14:00, GPS: N / E 1,5 km Részvételi díj Felnőtt: 3200 Ft/fő, gyermek (4-14 év): 1600 Ft/fő Jelentkezés Információ Max. létszám fő/ alkalom A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság egyedi fejlesztésű, elektromos meghajtású hajója segítségével indulunk a Fertő nádas csatornáinak és nyílt vízi élővilágának, életközösségeinek megfigyelésére. A Fertő-táj színes élővilága Dátum csütörtök Helyszín Fertő-táj, Sarród-Lászlómajor Találkozás Bemutató Majorság és Látogatóközpont Lászlómajor, 14:00 GPS: 47 40'01.50"N / 16 51'05.25"E helyben Részvételi díj díjmentes Jelentkezés Információ A bennünket körülvevő természeti környezet jellemző élőhelytípusaival ismerkedhetünk meg egy interaktív és látványos kiállítás segítségével. Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Orchidea fotóstúra Debrecen-Józsán Dátum június első hétvégéje, de időjárástól és virágzástól függően a túra hamarabb és később is megrendezésre kerülhet. Helyszín Debrecen-Józsa Találkozás óra, Debrecen-Józsa, Tesco parkoló 1,5 km Részvételi díj 1000 Ft/felnőtt, 500 Ft/gyerek, 2000 Ft/család (2 felnőtt, 2 gyerek) Jelentkezés Koczka András Tel.: , turizmus@hnp.hu Információ Koczka András Tel.: , turizmus@hnp.hu Max. létszám Minimum létszám: 5 fő, maximum létszám: 15 fő A józsai legelő Natura 2000-es területe a Tócó-völgyi Természetvédelmi Terület része. A fotóstúránkon felkeressük a legelőn élő pompás kosbor (Orchis elegans vagy másnéven Anacamptis palustris subsp. elegans) állományát, de emellett rengeteg érdekes élőlénnyel és szép fotótémával is találkozhatunk. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szakvezetéses sétáján a kilátogatók megismerhetik a Tócó-patak és a Józsai-legelő természetvédelmi jelentőségét, legjellegzetesebb fajait.

8 Asztro-gasztro túra a Hortobágyon Hungarikum túra a hortobágyi csillagos égbolt alatt Dátum június 1. Helyszín Hortobágyi Nemzeti Park, Máta puszta Találkozás óra; Mátai Ménes Nyerges Presszó kb. 10 km Részvételi díj Ft/fő Jelentkezés turizmus@hortobagy.eu; Tel.: Információ vagy Max. létszám ideális létszám kb. 15 fő A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Nonprofit Kft közös programja egy igazi különlegességet kínál. A naplementében induló pusztai fogatozás a csikósok bemutatójával kezdődik, majd az alkonyati méneshajtásnál a szemünk előtt száguldanak el a nóniuszok mielőtt a nap végén nyugovóra térnének. Szabadtűzön készített pásztorétel lesz vacsoránk, ezután pedig csillagász segítségével megismerjük a pásztorok tájékozódását is segítő hortobágyi, nyári csillagképeket, megfigyeljük a Tejút csillagait. Vezetett túra Cégénydányádon a Kende kúriában és a kastélypark tanösvényén Dátum június 1. Helyszín Cégénydányádi-park Természetvédelmi Terület és Kende kúria Találkozás óra 1,5 km Jelentkezés Tel.: , szatmarbereg@hnp.hu Információ Tel.: , szatmarbereg@hnp.hu Max. létszám Minimum létszám: 5 fő, maximum létszám: 15 fő A Cégénydányádi Kende kúriát övező, mintegy 14 hektáros természetvédelmi oltalom alatt álló angol típusú tájképi kert különleges történetét és fásszárú növénygyűjteményét mutatjuk be a parkban eltöltött séta során. A program részeként lehetősége lesz a látogatóknak megtekinteni a kúriában található kiállításokat is, és a tárlatvezetés alkalmával sok érdekességet hallhatnak a Kende család és a kúria történetéről. A program időjárásfüggő és előzetes bejelentkezés szükséges! Szeles, viharos időben a kastély parkja nem, vagy csak saját felelősségre látogatható. Fülemülék és más éjszakai madárhangok a Tiszakürti Arborétumban Dátum május 24. Helyszín Tiszakürti Arborétum, Tiszakürt Találkozás óra; Tiszakürti Arborétum bejárat kb. 2-3 km Részvételi díj Belépő az arborétumba. Jelentkezés Tel.: ; ; arboreta@hnp.hu Információ Tel.: ; ; arboreta@hnp.hu Érdekes program lesz része azoknak, akik eljönnek ezen az esti időpontban az arborétumba meghallgatni, megfigyelni az éjszaka hangjait. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, Orcsik Tibor tart szakvezetést. Ajánljuk egy jó családi programnak vagy csak egy jó kikapcsolódásnak.

9 Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Két lábbal négy láb nyomában - Felfedező túra az Állatparkban Dátum május 27 - június 2.; Egy héten át naponta 9-17 óráig. Helyszín Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, Szarvas, Anna-liget 1. Találkozás GPS koordináta: 46º É 20º K 2 km Részvételi díj 1000 Ft és 800 Ft /csoportkedvezményesen 800 Ft és 500 Ft Jelentkezés Bejelentkezés nem szükséges. Információ Körömi Krisztina látogatóközpont-vezető Játékos családi vetélkedő, nem csak családoknak. Egy kiváló csapatépítő kaland a szabadban. A részvétel más látogatóktól független. A Kardoskúti Madárvonulás Múzeumának megtekintése Dátum május 31. (péntek) Helyszín Pusztaközponti Madárvonulás Múzeuma Találkozás 5945 Kardoskút, Pusztaközponti Múzeum GPS koordináta: É ,27 K ,62" Részvételi díj díjmentes Jelentkezés Ezer Ádám ökoturisztikai ügyintéző Információ Pusztaközponti Madárvonulási Múzeum megtekintése és madár les a Lófogó-ér melletti toronyból. Szalakóta bemutató gyűrűzés Kopáncs-pusztán Dátum június 1. (szombat) Helyszín Körös-Maros Nemzeti Park, Csanádi puszták részterülete Találkozás a Kopáncs-pusztai geodéziai torony előtt (Tótkomlós-Nagykopáncstól nyugatra 2 km) GPS koordináta: 46 23'49.01" É, 20 39'29.57" K 7 km Részvételi díj 500,- Ft/fő Jelentkezés Balogh Gábor természetvédelmi területfelügyelő Információ Szalakóták bemutató gyűrűzésén lehet részt venni a védett természeti területen belül. Megismerkedünk a ritka madárral, élőhelyével és a faj védelmével is. A gyűrűzött egyedeket elnevezzük. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés ajánlott a megfelelő öltözet egyeztetése érdekében. Vércsés délután a Csanádi-pusztákon Dátum június 1. (szombat) Helyszín Körös-Maros Nemzeti Park, Csanádi puszták részterülete Találkozás az Ambrózfalva Csanádalberti közút kanyarulatában a nagy nyárfa alatt GPS koordináta: 46 20'53.63" É, 20 42'30.20" K 6 km Részvételi díj 500,- Ft/fő Jelentkezés Balogh Gábor természetvédelmi területfelügyelő Információ

10 A Montág-puszta keleti peremén található szalakótaodúk és mesterséges vércsetelep gyűrűzéssel egybekötött ellenőrzése. A megfelelő korban levő fiókákat jelölőgyűrűkkel is ellátjuk, elnevezzük. A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés ajánlott a megfelelő öltözet egyeztetése érdekében. Lapátolás Bika-zugba Dátum június valamint között Helyszín Kákafoki Körös-holtág Bika-zugi szakasza, Szarvas Találkozás Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, Szarvas, Anna-liget 1. GPS koordináta: É: 46 51'27.82"; K: 20 31'35.40" 9 km, 3 óra Részvételi díj 850,- Ft/fő/alkalom Jelentkezés Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelő Információ Szakvezetés túra igényelhető előzetes bejelentkezés alapján. A túra során a kevésbé kiépített parti világú Bikazugi-holtág szakasz élővilágának, történeti kialakulásának megismertetése, tájtörténeti összefoglaló. Útvonal: Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, Bikazugi-majorság, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Evezővel a történelmi Magyarország közepéhez Dátum június 2. (vasárnap) , és között Helyszín Kákafoki Körös-holtág Bika-zugi szakasza, Szarvas Találkozás Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, Szarvas, Anna-liget 1. GPS koordináta: É: 46 51'27.82"; K: 20 31'35.40" 8 km, 2,5 óra Részvételi díj 850,- Ft/fő/alkalom Jelentkezés Tóth Tamás természetvédelmi területfelügyelő Információ Szakvezetés túra igényelhető előzetes bejelentkezés alapján. A túra során az urbánusabb jegyeket mutató Kákafoki-holtág szakasz élővilágának, történeti kialakulásának megismertetését célozzuk meg. Útvonal: Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark, Vízi Színház, Bolza-kastély, Arborétum, történelmi Magyarország mértani középpontja, az emlékpark megtekintése rövid tájtörténeti ismertetéssel, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Nyílt Nap a Tisza-völgyi Bemutatóházban Dátum május 27. Helyszín Tisza-völgyi Bemutatóház, Szatymaz Találkozás km Jelentkezés Ábrahám Krisztián, 30/ , abrahamk@knp.hu Információ Ábrahám Krisztián, 30/ , abrahamk@knp.hu Megismerkedünk az Alsó- Tisza-vidék természeti értékeivel, majd végigsétálunk a Fehér-tó élővilágát bemutató Sirály tanösvényen.

11 Játékos természetismeret a fülöpházi Naprózsa Házban Dátum május 28. Helyszín Naprózsa Ház, Fülöpháza Találkozás Jelentkezés Szabóné Ronkó Erzsébet, , ronkoe@knp.hu Információ Max. létszám Szabóné Ronkó Erzsébet, , ronkoe@knp.hu 30 fő A 2019-ben megnyitott Naprózsa Ház bemutatása után játékos természetismereti foglalkozás keretében a közeli Natura 2000 területek természeti értékeit ismerhetjük meg. Elsősorban gyerekcsoportoknak, kisgyermekes családoknak ajánlott program. Játékos természetismeret a Természet Házában Dátum május 29. Helyszín Természet Háza, Kecskemét Találkozás Jelentkezés Szabó Ágnes , szagi@knp.hu Információ Szabó Ágnes , szagi@knp.hu Sherlok Fox az állati jó nyomozoo c. képes előadás, majd játékos ismerkedés az állatok jelenlétére utaló nyomokkal, jelekkel. Elsősorban gyerekcsoportoknak, kisgyermekes családoknak ajánlott program. Szabadtéri természetismereti játékok a Hankovszky ligetben Dátum május 30. Helyszín Természet Háza- Hankovszky liget, Kecskemét Találkozás Jelentkezés Szabó Ágnes , szagi@knp.hu Információ Szabó Ágnes , szagi@knp.hu Ismerkedés madarakkal és megtudhatjuk, hogy mit tehetünk a környezetünkben élő madarak védelme érdekében. Ezután szabadtéri, ügyességi játékokban élvezhetjük a mozgás örömét. Elsősorban gyerekcsoportoknak, kisgyermekes családoknak ajánlott program. Túra a Gulipán tanösvényen Dátum május 31. Helyszín Kelemen-szék, Fülöpszállás Találkozás 9.00, Kígyósi csárda parkolója 3 km Jelentkezés Nagyné Grecs Anita , grecsa@knp.hu Információ Nagyné Grecs Anita , grecsa@knp.hu A túra során megcsodálhatjuk a szikes tavak jellegzetes madárvilágát. A sok különleges madár között, az év madarának választott gólyatöcs is jó eséllyel a szemünk elé kerülhet.

12 Fészekrakók a Péteri-tónál Dátum június 1. Helyszín Péteri-tó Találkozás 9.00, az E5-ös főútvonalon, a 127-es km-nél lévő Kutatóház előtt, a Monostori csárda közelében. 3,5 km Részvételi díj felnőtt 900 Ft, diák és nyugdíjas 600 Ft, családi 2400 Ft Jelentkezés Ábrahám Krisztián, , abrahamk@knp.hu Információ Ábrahám Krisztián, , abrahamk@knp.hu A Péteri-tó fészkelési időszakban kínálja a legtöbb látnivalót. Récefélék, gázlómadarak csapatai lepik el tavasszal a területet, de távcsővégre kerülhet a fenséges rétisas is. Ezerarcú Kolon-tó Dátum június Helyszín Kolon-tó, Izsák Találkozás A túra kezdésének időpontját a jelentkezőkkel beszéljük meg. első nap 22 km, második nap 12 km Részvételi díj felnőtt 4000 Ft/fő, kedvezményes 3200 Ft/fő, családi jegy (2 felnőtt és min. 2 gyerek) Ft. Jelentkezés Morvai Edina , edi@kolon-to.com Információ Morvai Edina , edi@kolon-to.com Kétnapos túrán ismerkedünk meg a Kolon-tó sokféle élőhelyével és természeti értékeivel. Az első nap Izsákról dél felé haladva kerüljük meg a Kolon-tavat, megismerve a láprétek és láperdők világát. Az éjszakát a B. Bognár tanyán töltjük. Másnap reggel bejárjuk a Bikatorok tanösvényt, majd a Kolon-tó nádasa mellett sétálunk vissza Izsákra. Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében E-bike túra a fazekasok földjén Dátum Helyszín Belső-Őrség Találkozás Őriszentpéter 35 km Részvételi díj a túravezetés ingyenes, belépő díjak: 700 Ft/fő Jelentkezés turisztika.orseg@gmail.com, Információ turisztika.orseg@gmail.com, Max. létszám 19 fő Fedezze fel az őrségi fazekasok földjét kényelmesen, elektromos kerékpárral. A kirándulás során sok mindenre fény derül. Tudja-e például, hogy mit jelent a gölöncsér szó? Választ kaphat rá a Fazekas Házban Magyarszombatfán. Vagy tudja-e, miért nevezik a veleméri templomot a fény templomának? A túra során kiderül. Tudja-e, milyen színű a szentgyörgyvölgyi református templom mennyezete? A helyszínen rácsodálkozhat. Bringára fel!

13 Pityerszeri kalandozás Dátum Helyszín Szalafő, Őrségi Népi Műemlékegyüttes Találkozás Szalafő, Pityerszer km Részvételi díj a nap során kedvezményes belépés a műemlékegyütteshez 700 Ft/fő Jelentkezés turisztika.orseg@gmail.com, Információ turisztika.orseg@gmail.com, Ismerje meg az Őrség múltját Szalafőn. A műemlékegyüttes visszarepíti Önt az időben, bemutatja a régmúlt korok építkezési szokásait, életkörülményeit. Láthatja milyen lehetett egy füstösházban az élet, megtudhatja mire is használták a tisztaszobát, milyen kincseket rejtenek a kaszálógyümölcsösök, és, hogy miért a gazdasszony vigyázott a kástu kulcsára. Kétóránként induló tárlatvezetéseinken választ kaphat mindenre. A gyermekek pedig emlékezetes perceket tölthetnek el a Pityerke játszótéren és a Játszópajtában, miután megismerkedtek házi állatainkkal, a tyúkokkal, kacsákkal és kecskékkel. Bölény- és vadlóles, őserdei séta Dátum Helyszín Szalafő, Őrségi Népi Műemlékegyüttes Találkozás Szalafő, Pityerszer km Jelentkezés turisztika.orseg@gmail.com, Információ turisztika.orseg@gmail.com, Max. létszám 40 fő A nagytestű legelő állatokat bemutató túrán az európai bölények és eurázsiai vadlovak kerülnek fókuszba. A különleges állatok után elsétálunk az Őrség őserdejébe, ahol megmutatjuk, hogyan gazdálkodik a természet az erdőben. Natura 2000 kiállítás Dátum Helyszín Őriszentpéter, Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Találkozás Őriszentpéter, Városszer 57. Jelentkezés turisztika.orseg@gmail.com, Információ turisztika.orseg@gmail.com, Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Natura 2000 Látogatóközpontjában az őrségi élőhelyeket bemutató kiállítás ezen a napon ingyenes látogatható. Jöjjön el, és ismerje meg interaktív kiállításunkat, ami kicsiknek és nagyoknak is egyaránt maradandó élményt jelent. E-bike túra a szőcei tőzegmohás láprétre Dátum Helyszín Szőce, Lápok Háza Találkozás Őriszentpéter, Városszer km Jelentkezés turisztika.orseg@gmail.com, Információ turisztika.orseg@gmail.com, Max. létszám 19 fő

14 A túra során Őriszentpéterről Szőcére kerékpározunk, ahol a Lápok Házában egy interaktív kiállítás keretében ismerkedhetünk meg a lápok titokzatos világával. Ezután egy rövid sétát teszünk a tőzegmohás láprét tanösvényen, ahol pallósoron járva tekinthetjük meg élőben is a lápi életközösség jellegzetességeit. A Szőce-patakban makrogerincteleneket keresünk, majd visszakerékpározunk Őriszentpéterre. A lápok titokzatos világa Dátum Helyszín Szőce, Lápok Háza Találkozás Szőce, Ady E. u. 2. Jelentkezés turisztika.orseg@gmail.com, Információ turisztika.orseg@gmail.com, Ezen a napon a lápok titokzatos világát bemutató interaktív kiállítás Szőcén a Lápok Házában ingyenesen látogatható. Pityerszeri kalandok Dátum Helyszín Szalafő, Őrségi Népi Műemlékegyüttes Találkozás ig folyamatosan Részvételi díj kedvezményes belépődíj, 700 Ft/fő Jelentkezés turisztika.orseg@gmail.com, Információ turisztika.orseg@gmail.com, Ezen a napon az Őrségi Népi Műemlékegyüttes kedvezményes belépőjegyet biztosít az ide érkezőknek. A helyszínen a műemlékegyüttes megtekintésén túl lehetőség van betekintést nyerni a kaszálógyümölcsösök élővilágában egy tanösvényen keresztül, megismerhetők az éjszaka hangjai egy kiállítás keretében, a gyermekek maradandó élményt szerezhetnek a Pityerke játszótéren és a Játszópajtában. Egy kis sétával felkereshetők az eurázsiai vadlovak és európai bölények is, valamint a helyszínen baromfik és kameruni törpekecskék is láthatók.

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00 Tavaszi tőzike túra 2019-03-02, 10:00-12:00 Körmend - Horvátnádalja - Dobogó-erdő Találkozási pont: Horvátnádalja, Dobogó-erdő EOV : 461 285; 186 850 Szerről-szerre Szalafőn 2019-03-16, 10:00-13:00 Gyalogtúránk

Részletesebben

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00 Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? 2019. január 25. 17:00 Hanság túra I. - Osli-Hany Évkezdő programjainkra szeretnénk felhívni mindazok figyelmét, akik

Részletesebben

CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN

CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN Ablakot nyitunk a végtelen világegyetem felé! Időpont: április 17-18. Helyszín: országszerte számos helyszínen Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak

Részletesebben

Nagyvisnyó Sporttábor

Nagyvisnyó Sporttábor Nagyvisnyó Sporttábor Augusztus 17. Indulás: I. csoport 9.00 II. csoport 10.30 Tisza tavi hajókirándulás-poroszló Közös túra a Dédesi várromhoz 5 600 m (oda-vissza) kb. 2,5 óra Augusztus 18. A túra hossza:

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE Élmény? Természetesen! Időpont: május 28 június 3. Helyszín: országszerte számos helyszínen 2018-ban tizenkettedik alkalommal rendezzük meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot.

Részletesebben

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban (kizárólag óvodás és iskolai csoportoknak, iskolai tanévben) 2019. május - június, szeptember - október Hortobágy, hazánk varázslatos szépségű tája,

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE Nagycsaládi Hétvége Időpont: június 1 3. Helyszín: országszerte számos helyszínen 2018-ban tizenkettedik alkalommal rendezzük meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot,

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS Június 5. Környezetvédelmi Világnap A jeles nap alkalmából környezetünk, természetünk védelmével kapcsolatos játékos feladatokkal várjuk a gyerekeket. Időpont: 10.00, 11.00, 12.00,

Részletesebben

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra 700Ft/fő A túra hossza: 1 km

Részletesebben

Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban

Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban Időpont: július 8. (szombat) országszerte számos helyszínen A Magyar Nemzeti Parkok Hete utolsó hétvégéjén, július 8-án szombaton külön figyelmet szentelünk a

Részletesebben

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt.

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt. Őrállók kézműves és katonai hagyományőrző táborok és vándortábor az Őrségben és az Őrvidéken Időpontok: 2015. július 1-5. 2015. július 14-19. 2015. július 27-31. 2015. augusztus 10-14. Információ: Őrállók

Részletesebben

N A P O N T A I N D U L Ó B A R L A N G T Ú R Á K

N A P O N T A I N D U L Ó B A R L A N G T Ú R Á K BARLANGJAINK LÁTOGATÁSI RENDJE 2013. március 1. - 2013. március 31. között Nyitvatartás: Aggteleken, Vörös-tónál, Jósvafőn és Bódvarákón naponta 8.00 órától 16.00 óráig. Jegykiadás: Aggteleken és Bódvarákón

Részletesebben

Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor. Patkós Gábor patkosstudio.hu

Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor. Patkós Gábor patkosstudio.hu Látogatóbarát (családbarát) szempontok érvényesítése bemutatóhelyek tervezésekor Patkós Gábor patkosstudio.hu Mitől látogatóbarát? A megérkezés alapfeltételei (parkolók, mosdók, pihenőhelyek..) Információs

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE Élmény? Természetesen! Időpont: július 03-09. Helyszín: országszerte számos helyszínen 2017-ben tízedik alkalommal rendezzük meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot.

Részletesebben

BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ

BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ BARLANGTÚRÁK BARLANGTÚRA TÍPUSA A TÚRA INDULÁSI IDŐPONTJA ÁRA JELENTKEZÉS, INFORMÁCIÓ Aggteleki rövidtúra (1 óra/1 km) Vörös-tói túra (2 óra/2,3 km) Hosszútúra (kb. 5 óra/7 km) Retek-ági speciális túra

Részletesebben

KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015

KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015 KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015 Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság +36-30-664-0404 A Kis-Balaton fokozottan védett területe, annak méltán híres, a Tüskevár hangulatát

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. június

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. június Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. június június 3. BEMUTATKOZIK A HORTOBÁGYI NEMZETI PARK TISZAKÜRTÖN Helyszín: Tiszakürt Az év végi osztálykirándulásokhoz alkalmazkodva, bemutatkozik

Részletesebben

SEFAG Zrt októberi Programterv

SEFAG Zrt októberi Programterv SEFAG Zrt. 2018. októberi Programterv 2018. október : Erdők Hete országos rendezvénysorozat Általános iskolások részére erdőgazdálkodással, természetismerettel, megújuló energiaforrásokkal, fenntartható

Részletesebben

Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság

Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság Időpont: április 19-23. országszerte számos helyszínen Az előző évek hagyománya mentén ismét megrendezik nagysikerű Föld Napja programukat a Magyar Nemzeti Parkok. A hasonló jeles napok szándéka az, hogy

Részletesebben

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban (kizárólag óvodás és iskolai csoportoknak) 2017. május - június, szeptember - október Hortobágy, hazánk varázslatos szépségű tája, amely rabul ejti

Részletesebben

TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában

TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában TÚRAVEZETÉS Csoportok, iskolai osztályok elõre egyeztetett, írásban megrendelt idõpontokban vehetnek részt a túravezetéseinken. Ünnep- és vasárnapokon a csoportvezetés szünetel. Csoportos látogatóink a

Részletesebben

Területtel védett természeti értékek

Területtel védett természeti értékek Természetvédelem Területtel védett természeti értékek Területtel védett természeti értékek: Nemzeti parkok I. A NEMZETI PARK FOGALMA 1996. évi LIII. törvény a természet védelméről: 28. (2): Nemzeti park

Részletesebben

B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között

B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között B A R L A N G J A I N K L Á T O G A T Á S I R E N D J E 2014. január 1. - 2014. március 31. között Jegyváltás Nyitva tartás Jegykiadás (a feltüntetett árak bruttó árak,27% áfát tartalmaznak) A program

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon Állatgondozói tábor 2015. július 6-10. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen megismerik a Hortobágy

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus augusztus hónap Naplemente szafari Helyszín: Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március március 4. március 12. CSILLAGDAI ESTÉK Hortobágy-Mátán található Fecskeház erdei iskola fényszennyezés-mentes környezetben áll, így kiválóan

Részletesebben

Téli Túrák nemzeti parkjainkban

Téli Túrák nemzeti parkjainkban Téli Túrák nemzeti parkjainkban Időpont: január 23. (szombat) országszerte számos helyszínen A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az

Részletesebben

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00 Hóvirágos túra a hédervári Vadaskerti-erdőben Egykoron a Szigetköz magasabb ártéri szintjeit a tölgy-kőris-szil ligeterdők uralták. A keményfás ligeterdő az otthona számos jól ismert lágyszárú növényfajnak

Részletesebben

Természetismereti- és környezetvédelmi vetélkedő

Természetismereti- és környezetvédelmi vetélkedő Miskolc - Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda OM 201802 e-mail: refiskola.szirma@gmail.com 3521 Miskolc, Miskolci u. 38/a. Telefon: 46/405-124; Fax: 46/525-232 Versenyző

Részletesebben

Tour de Délvidék Badacsonyi tavasz április 28.- május 1.

Tour de Délvidék Badacsonyi tavasz április 28.- május 1. Tour de Délvidék Badacsonyi tavasz 2018. április 28.- május 1. Nemrég a Keszthelyi hegységben túráztunk, az egyik kilátóból szépen látszott a 2018. évi Tour majális túra színtere, a Tapolcai medence a

Részletesebben

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

2007. JÚNIUS 18-24. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 1 Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 3304 Eger, Sánc út 6. - Levélcím: 3301 Eger, Pf.: 116. Ig. közv.: (36) 422-700 Tel.: (36) 411-581 Fax: (36) 412-791 E-mail: bnptitkarsag@bnp.kvvm.hu 2007. JÚNIUS 18-24.

Részletesebben

Felhívás. általános iskolás tanulók részére. Tisztelt Intézményvezető!

Felhívás. általános iskolás tanulók részére. Tisztelt Intézményvezető! Felhívás általános iskolás tanulók részére Tisztelt Intézményvezető! A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság az alábbi játékos vetélkedőkön, programokon várja az érdeklődő iskolás csoportokat 2018. február-augusztus

Részletesebben

4/2009. számú körlevél

4/2009. számú körlevél 4/2009. számú körlevél Szlovénia(2000) GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu Felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy a fogadóóráink

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE Élmény? Természetesen! Időpont: május 28 - június 05. Helyszín: országszerte számos helyszínen 2016-ban tízedik alkalommal rendezzük meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot.

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál

Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál Dr. Rácz András helyettes államtitkár

Részletesebben

Nagyvisnyó Túlélő tábor

Nagyvisnyó Túlélő tábor Nagyvisnyó Túlélő tábor 2014.08.17-22. 1. nap: Tiszafüred Poroszló Hajótúra Dédesi várrom 2. nap : Nagyvisnyó Aggtelek Nagyvisnyó szabad program vacsoráig 3. nap: Csomózási technikák a túléléshez (alpin

Részletesebben

Hortobágyi programajánló 2013. július

Hortobágyi programajánló 2013. július Hortobágyi programajánló 2013. július július hónap Naplemente szafari Helyszín: Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető kíséretével, melyet a naplemente

Részletesebben

Ökoturizmus és természetvédelem 2013

Ökoturizmus és természetvédelem 2013 Magyar Nemzeti Parkok Hete 2013 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Ökoturizmus és természetvédelem 2013 Dr. Rácz András Környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár A

Részletesebben

Turisztikai programajánló

Turisztikai programajánló Turisztikai programajánló 2012 Kedves Természetbarát Látogató! A Körös-Maros Nemzeti Park 2012-ben is szeretettel várja látogatóit több új és számos már megszokott, a látogatók számára közkedvelt programmal.

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

Ökoturizmus természetvédelem világörökség

Ökoturizmus természetvédelem világörökség Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012 Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Ökoturizmus természetvédelem világörökség Dr. Rácz András Környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár

Részletesebben

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Kedves Vendégeink! Idén nyolc színes túrával várjuk az aktívan kikapcsolódni vágyókat Mórahalmon és környékén. Fedezze fel velünk a Homokhátság

Részletesebben

Állandó programok Zalakaroson és környékén

Állandó programok Zalakaroson és környékén Állandó programok Zalakaroson és környékén A programok május 1-től szeptember 30-ig kerülnek megrendezésre. A programokra a jelentkezés a programot megelőző napig lehetséges. Időpont Nap Hétfő Kedd Szerda

Részletesebben

Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv

Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv Gyenesdiás 2015 MÁJUS 1- SZEPTEMBER 1- ig ÖKO Műhely FIX program; foglalkoztatótermi Minden kedd: 14:00-17:00; Péntek 9:00-12:00 JÚLIUS- AUGUSZTUS:

Részletesebben

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély

Dég, Festetics-kastély Fáj, Fáy-kastély Füzérradvány, Károlyi-kastély Dég, Festetics-kastély Cím: 8131, Dég, Hunyadi út 11. Telefon: +36 25 237 392, +36 20 400 1343 GPS koordináta: 46.8743890851, 18.4340420872 2013. március 29 április 1. (húsvéti hétvége) 10.00 18.00-ig,

Részletesebben

Időpont: július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem.

Időpont: július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem. Időpont: 2016. július 16. (szombat) Utazás: légkondis különbusszal. Étkezés: otthonról szendvicsek, Jósvafőn étterem. Felszerelés: jókedv, bakancs, esőkabát. Biztosítás: egyénileg történik. Találkozó:

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2018.01.06 szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2018.01.06. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda vissza pedig 325; Összesen: 605

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE június

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE június június 16. HÉTFŐ Ízelítő a Nyugat-Zemplénből Gönc - Amádé-vár - pálos kolostorrom - Gönc Időpont: 10.00 Időtartam: 4 óra Táv: 8 km Indulás: Gönc, huszita ház Információ: ZEMPLÉNI Tájegységi Iroda: 3916

Részletesebben

4/2010. számú körlevél. GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

4/2010. számú körlevél. GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 4/2010. számú körlevél GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ Fontos tudnivalók: Mint minden évben, idén is lesz nyári szünet.

Részletesebben

Élmény? Természetesen! A Magyar Nemzeti Parkok bemutatási infrastruktúrájának fejlesztése ( ) Dr. Kiss Gábor

Élmény? Természetesen! A Magyar Nemzeti Parkok bemutatási infrastruktúrájának fejlesztése ( ) Dr. Kiss Gábor Élmény? Természetesen! A Magyar Nemzeti Parkok bemutatási infrastruktúrájának fejlesztése (2014-2020) Dr. Kiss Gábor A Magyar Nemzeti Parkok ökoturisztikai kínálata Fejlett bemutatási hálózat: 319 bemutatóhely

Részletesebben

ERDEI ISKOLA programja

ERDEI ISKOLA programja ERDEI ISKOLA programja 2010. május 10-14. Felsőtárkány Hagyd ott a várost. Csend-övembe jöjj, hagyd ott az ingerült és hetyke szókat. Itt fákat, felhőt, forrást üdvözölj, s hallgasd a zengő, mámoros rigókat.

Részletesebben

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola

Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola Pákozd-Sukoró Arborétum és Erdészeti Erdei Iskola A Velencei-hegység legdélebbi nyúlványának oldalában, a Velencei-tó egyik legszebb táján elterülő arborétum 96 hektáros terültén több mint 250 féle fa-

Részletesebben

XI. Őrségi Tökfesztivál

XI. Őrségi Tökfesztivál XI. Őrségi Tökfesztivál 2014. szeptember 26-28. Szeptember 26. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Fókuszban a töktermesztés, konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18

Részletesebben

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma

Lombkorona tanösvény - Pannonhalma 1. oldal (összes: 6) A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2. oldal (összes: 6) saját kivitelezésében elkészült Lombkorona tanösvénye olyan hihetetlenül népszerű kirándulóhely lett, amire még a legmerészebb álmunkban

Részletesebben

augusztus 2-9. közötti időszakra

augusztus 2-9. közötti időszakra Programajánló Egerbe és környékére az augusztus 2-9. közötti időszakra 37 C 38 C 39 C 35 C 36 C 32 C 32 C 26 C aug 2. aug 3. aug 4. aug 5. aug 6. aug 7. aug 8. aug 9. szerda csütörtök péntek szombat vasárnap

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE június Mindazon programok látogatása ingyenes, amelyeknél részvételi díj nincs külön feltüntetve.

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE június Mindazon programok látogatása ingyenes, amelyeknél részvételi díj nincs külön feltüntetve. MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE június 16-22. HÉTFŐ Mindazon programok látogatása ingyenes, amelyeknél részvételi díj nincs külön feltüntetve. Ízelítő a Nyugat-Zemplénből Gönc - Amádé-vár - pálos kolostorrom

Részletesebben

Hosszú hétvége az üdülőben a legszebb látnivalók, amiket egy badacsonyi hétvégén vétek kihagyni

Hosszú hétvége az üdülőben a legszebb látnivalók, amiket egy badacsonyi hétvégén vétek kihagyni Hosszú hétvége az üdülőben a legszebb látnivalók, amiket egy badacsonyi hétvégén vétek kihagyni A pazar panorámára vágyóknak, akik szeretik a természetet, és nem vetik meg egy kellemes séta/túra végén

Részletesebben

Fülemülék éjszakája 2013

Fülemülék éjszakája 2013 Fülemülék éjszakája 2013 Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte, még a belvárosi bokrosokban is a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK

A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK PROGRAMAJÁNLATAI UTAZTATÓK SZÁMÁRA 2007 A változtatás jogát fenntartjuk! www.nemzetipark.gov.hu AGGTELEKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG Mini vakáció a világörökség szívében Szolgáltatás:

Részletesebben

Részletes programterv

Részletes programterv Részletes programterv 1. nap 2015. május 26. (kedd) 2. nap 2015. május 27. (szerda) 7:45 Gyülekező Ászáron az iskola előtt 8:00 Indulás az Erdei iskolába 11:00 Megérkezés Zebegénybe 11:15 Hajózás történeti

Részletesebben

Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program

Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program Kedves Résztvevők! A programok úgy vannak kialakítva, hogy a babakocsival is bejárhatóak az útvonalak, illetve a délelőtti programokból van lehetőség visszatérni

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben

Program és árajánlat. Egy napos kirándulások. Iskolás vagy óvodás csoportok részére

Program és árajánlat. Egy napos kirándulások. Iskolás vagy óvodás csoportok részére Program és árajánlat Egy napos kirándulások Iskolás vagy óvodás csoportok részére Érkezés Lehetőség van rá, hogy jó idő esetén a csoport lovas kocsival érkezzen a vasútállomástól a park területére. Azonban

Részletesebben

BOLDOGASSZONY PAPUCSA

BOLDOGASSZONY PAPUCSA BOLDOGASSZONY PAPUCSA TERMÉSZETJÁRÓ EGYESÜLET FELSŐTÁRKÁNY 2011. ÉVI TÚRATERVEZET A világban minden mozog - kezd el hát te is! - 2 - TÁJÉKOZTATÁS A Boldogasszony Papucsa Természetjáró Egyesület vezetősége

Részletesebben

Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés

Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés info@nngeopark.eu Terepi vezetés Amennyiben szeretné megismerni a Medves vidékét, örömmel segítünk. Túravezetőink már 2500 Ft/óra díjtól akár személyre

Részletesebben

Turisztikai programajánló

Turisztikai programajánló örös-maros Nemzeti ark iadja: örös-maros Nemzeti ark Igazgatóság Felelős kiadó: Tirják László igazgató Szerkesztették: Bánfi éter, Ezer Ádám, Lestyan-Goda Judit, akuk-labát etra, ovácsné Oncsik Mária,

Részletesebben

2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT

2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT 2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT Táv: 7km Útvonal: Halászlak Szarvas Kirándulás a Téli Arborétumba Útv.: Mezőberény - Liget - Laposi kertek - Nagy-Zug - Petőfi Emlékmű - (Koszorúzás) Boldishát Tücsökhalom

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2016-2017. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2016/2017-es nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2016

Részletesebben

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét!

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét! 2017. július 4. Hajnali madárles Hajnalban madarászkodni megyünk...tartsatok velünk! 2017. július 5. 6:00 2017. július 6. 2017. július 6. 2017. július 8. 2017. július 11. 2017. július 11. Hajnali madárles

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 2015 PROGRAMÖSSZESÍTŐ Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban

MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 2015 PROGRAMÖSSZESÍTŐ Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban Időpont: június 12-21.; nyitórendezvény: június 12-14. Nyitórendezvény helyszíne: Békéscsaba MAGYAR NEMZETI PARKOK HETE 2015 PROGRAMÖSSZESÍTŐ Értékek és élmények nyomában nemzeti parkjainkban A Magyar

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2017-2018. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2017/2018-as nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2017

Részletesebben

2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT

2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT 2014-ÉVI ESEMÉNYNAPTÁR KIVONAT 1. 02.08. Téli Túra az Alföldi Kéken Táv: 7km Útvonal: Halászlak Szarvas Kirándulás a Téli Arborétumba 2. 03.15. Petőfi Emléktúra Mezőberény Útv.: Mezőberény - Liget - Laposi

Részletesebben

Bemutatkozás. Kis állatkert - nagy élmény!

Bemutatkozás. Kis állatkert - nagy élmény! Bemutatkozás Kis állatkert - nagy élmény! Állatkertünk célja, állatainknak a lehető legjobb körülmények között tartása és bemutatása, ezért kifutóink a természetes élőhelyeket utánozva tágasak és környezeti

Részletesebben

TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK

TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK Tanulmányi, kulturális és szabadidős programok szervezése és lebonyolítása Célunk: - Természet megismerése - Magyarországi Nemzeti Parkok megismerése - Környezettudatos

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai április

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai április Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2019. 6. TAVASZI HALASTAVI MADARÁSZAT ÉS CSILLAGSÉTA Helyszín: Hortobágyi Nemzeti Park, Hortobágy-halastavi tanösvény A kilátogatók a szakvezetéses túrán

Részletesebben

Programok a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban

Programok a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban Programok a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A meghirdetett túravezetések min. 5 fő részvételével indulnak, a programokra kérjük csoportok előzetes bejelentkezését!

Részletesebben

Természetvédelem. 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok

Természetvédelem. 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok Természetvédelem 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok Amiről a mai gyakorlaton szó lesz: Természetvédelmi értékcsoportok 1. Természetvédelmi értékcsoportok 1. Földtani értékek 2. Víztani értékek

Részletesebben

A Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva-menti területeinek bemutatása - a DDNP Igazgatóság tevékenysége a Dráva-mentén -

A Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva-menti területeinek bemutatása - a DDNP Igazgatóság tevékenysége a Dráva-mentén - A Duna-Dráva Nemzeti Park Dráva-menti területeinek bemutatása - a DDNP Igazgatóság tevékenysége a Dráva-mentén - A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területe és védett területei 1. Boronka melléki

Részletesebben

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30.

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. 1 Madárvárta Tematika Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. 1. témakör: Tavaszi Madárles (Spring Alive) Cél: tudományos jellegű, azt életkori sajátosságoknak

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET 2019. JANUÁR JÚNIUS kurátori tárlatvezetés A MI SZECESSZIÓNK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSBAN Múzeumi kollégák szakmai tárlatvezetése a Ráth György-villa állandó kiállításában. 01.18. PÉNTEK

Részletesebben

1. Árak. Belépőjegyek. Kedvezményes (diák, 60 éves kor felett, pedagógus) 1500 Ft/fő 900 Ft/fő 700 Ft/fő Ingyenes

1. Árak. Belépőjegyek. Kedvezményes (diák, 60 éves kor felett, pedagógus) 1500 Ft/fő 900 Ft/fő 700 Ft/fő Ingyenes 1. Árak Belépőek Látogatóközpont (kiállítás, Hagyományos gazdálkodás tanösvény, major) Major (Hagyományos gazdálkodás tanösvény, major, játszótér) Szaporca látogatóközpont (Szaporca község Szaporca major

Részletesebben

XII. Őrségi Tökfesztivál

XII. Őrségi Tökfesztivál XII. Őrségi Tökfesztivál 2015. szeptember 25-27. Szeptember 25. (péntek) Őriszentpéter 10 00 Töktermesztői konferencia Helyszín: Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, Siskaszer 26/A Nagyrákos 18 00 Egyszer

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március március 14-15. Kikelet a Hortobágyon Március közepén már megérkeznek téli szálláshelyükről a gólyák. A hortobágyi kiállító- és bemutatóhelyek

Részletesebben

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már

A 3 éjszakás csomagajánlat +1 éjszakával történő meghosszabbítása esetén a térítési díj már HÚSVÉT A SZŐLŐSZEM TERMÁLBAN SZÉDÍTŐ KEDVEZMÉNNYEL! Érvényessége: 2013. március 29-április 01. Tartalma: - 3 éjszakai szállás kedvezményesen - elhelyezés szobában vagy apartmanban létszámtól függően -

Részletesebben

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai március 1-től

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai március 1-től Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Bemutatóhelyeink nyitva tartása és árai 2019. március 1-től Pintér-kert Arborétum, Pécs 7625 Pécs, Tettye tér 9., 72-517-200 Március 1-október 31.: munkanapokon: H-CS:

Részletesebben

TANÖSVÉNYEK A DÉL-ALFÖLDÖN

TANÖSVÉNYEK A DÉL-ALFÖLDÖN TANÖSVÉNYEK A DÉL-ALFÖLDÖN 1. A tanösvény elnevezése Tisza hullámtéri tanösvény elhelyezkedése Algyő (Csongrád útvonal állomások / táblák száma egyéb megjegyzés információ 1 km, hossza, kb. 1-9 állomás:

Részletesebben

Kiemelt rendezvénynaptár 2017

Kiemelt rendezvénynaptár 2017 Kiemelt rendezvénynaptár 2017 január 21. Téli túrák nemzeti parkjainkban országos programsorozat egész március A barlangok hónapja! Különleges programok, kedvezmények: Aggteleki Nemzeti Park, Balatonfelvidéki

Részletesebben

1/2011. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

1/2011. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 1/2011. számú körlevél Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ 2011. január 1. szombat Újév. Az év első délutáni sétájára

Részletesebben

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában

Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Történelmi Veszprém Klasszikus városnézés 2-2,5 órában Találkozó: Óváros tér/köd utcai parkoló Időtartam: 2-2,5 óra Ismerkedés Veszprémmel és a várnegyeddel Azoknak ajánljuk, akik előszőr járnak a városban,

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6.

Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6. Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6. Az MME idén is meghirdeti az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) elnevezésű országos programját október első hétvégéjén. A rendezvény amellett, hogy európai

Részletesebben

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak:

Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció. Csomagárak: Tisza Corner Hotel, Szeged - 2=3 Akció szállás 3 éjre fürdőszobás szobában Svédasztalos reggeli Wifi internet parkolás hotel zárt parkolójában a 3. éjszakát grátisz biztosítjuk! Csomagárak: 6.500.-Ft helyett

Részletesebben

Állatkerti foglalkozások. Óvodásoknak

Állatkerti foglalkozások. Óvodásoknak Állatkerti foglalkozások Óvodásoknak Az állatkert az élmények kertje Élménygyűjtő séták az állatkertben Vannak, akik már megtapasztalták, milyen izgalmas úgy érkezni egy állatkerti látogatásra, hogy ott

Részletesebben