J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat rendes testületi ülésén, április 21-én a Polgármesteri Hivatal A épületi tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes Levente polgármester, Mezey Attila, Hodruszky Lajos alpolgármester, Balogh Béla, Fábián Béla, Garamszegi Sándor, Hajdú András, Kanyó József, Kossuth László, Murvai Lászlóné, Pató Zoltán, Simon László, Spaits Miklós, Szabó László Dezső, Székely Attila Szilágyi Árpád képviselő. Távolmaradását előre jelezte: Lepés Imre képviselő Hivatal részéről megjelent: Meghívottak: Varga Ernő jegyző Béres Rita aljegyző Rupp Zoltán irodavezető Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea irodavezető dr. Foltin Brúnó (Pataky lakótelep) Gyulai István vállalkozó Kertész Gyula (Vízmű Kft.) Lakatos Istvánné (Vízmű Kft.) Agócs Zoltán (TÜF Kht.) Kanász Péterné könyvvizsgáló Gyenes Levente polgármester: Köszönti a megjelent képviselőket. Megállapítja, hogy a testület határozatképes, 16 képviselő van jelen, az ülést megnyitja. A jegyzőkönyvet Molnár Melinda vezeti. Gyenes Levente polgármester: Kéri, hogy aki a kiküldött napirendi pontokat elfogadja, szavazzon. Megállapítja, hogy a képviselő-testület a javaslatot 16 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta. Gyenes Levente polgármester: Javasolja, hogy azokat a napirendi pontokat vegyék előre, amelyekben az érintettek megjelentek. Aki a kiküldött napirendi pontok sorrendjének módosításával - elsőként a 24. másodikként napirendet tárgyalják - egyetért, szavazzon.

2 2 Megállapítja, hogy a képviselő-testület a napirendi pontok sorrendjének módosítását 16 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta. Gyenes Levente polgármester: Kíván-e valaki napirend előtt felszólalni? Nem. N a p i r e n d i p o n t o k t á r g y a l á s a : 24. napirendi pont: Pataky lakótelep lakói kérelmének megtárgyalása. Nincs. Aki a határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 71/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: t 16 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással döntött arról, hogy kezdeményezi a Gyömrői közigazgatási területen lévő Pataky lakótelep és az oda vezető út Péteri Községnek közigazgatási területéhez történő csatolását. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a tárgyalásokat kezdje meg. Gyenes Levente polgármester: Ez azt jelenti, hogy a jövőben Péteri település feladata lesz a problémák megoldása. Értelmetlen, hogy az iparterület, ami bevételt hoz Péterié, Gyömrő pedig a lakott területet kezeli, ami pénzbe kerül. Ez a folyamat várhatóan közel egy évet vesz igénybe. Garamszegi Sándor képviselő: Az út kijavítása most meg fog történni? Gyenes Levente polgármester: Igen napirendi pont: Döntés a 0127/1 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonásáról. Hajdú András képviselő: Mi a terve a tulajdonosnak a területtel?

3 3 Gyulai István vállalkozó: Lakó ingatlanokat szeretne építeni rajta, utca rehabilitációval. Hajdú András képviselő: Hány lakás lesz? Gyulai István vállalkozó: Még nincsenek pontos tervek, de 22 telek fog kialakulni, melyeken átlagosan 4 lakás lesz. Az előterjesztésben szereplő 0127/1-es helyrajzi szám nem jó, mert azóta két részre lett osztva. Gyenes Levente polgármester: A határozatban már az új helyrajzi számok szerepelnek. További hozzászólás? Nincs. Aki a 0127/7 és 0127/8 hrsz-ú ingatlan belterületbe vonásával egyetért, szavazzon. 72/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 15 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 0 tartózkodással megállapítja, hogy Gyulai István Maglód, Bem u. 7. sz. alatti lakossal a 0127/7 és 0127/8 hrsz-ú ingatlanra vonatkozóan a településrendezési és fejlesztési szerződés megkötésre került. A megkötött szerződés alapján a 0127/7 és 0127/8 hrsz-ú ingatlant belterületbe csatolja. Hat. idő: azonnal és folyamatos. Gyenes Levente polgármester: Aki a 5530 hrsz-ú út ingatlan tulajdonjogának átruházásáról szóló szerződést jóváhagyja, szavazzon. 73/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 15 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 0 tartózkodással a Rákosmezeje Mezőgazdasági és Szolgáltató Zrt.-vel kötött az 5530 hrsz-ú út ingatlan tulajdonjogának átruházásáról szóló szerződést jóváhagyja. Hat. idő: azonnal Gyenes Levente polgármester: Aki a Gyulai Istvánnal kötendő útépítési együttműködési megállapodást jóváhagyja, szavazzon.

4 4 74/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 15 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 0 tartózkodással Gyulai Istvánnal (2234 Maglód, Bem J. u. 7.) kötött útépítési együttműködési megállapodást jóváhagyja. Hat. idő: azonnal Gyenes Levente polgármester: Megjegyzi, hogy Gyulai István szerződést kötött a TÜF Khtval a Weöres Sándor Általános Iskola és a strand közötti parkoló burkolására, melynek költségeit ő állja. 1. napirendi pont: Javaslat a évi költségvetésről szóló 3/2007. (II. 15.) számú rendelet módosítására. (Megérkezik Lepés Imre képviselő, jelenlévő képviselők száma: 17 fő) Hajdú András képviselő: A bevételeknél van néhány tétel, amit nem ért. Miből származik a kártérítés soron megjelenő összeg a Bóbita Óvodánál és mi szerepel az 50 millió forint fölötti összegben? Kissné Páska Andrea irodavezető: Az a vagyonbiztosítás alapján fizetett földrengés kártérítés, a másik pedig egy összesítő sor. Hajdú András képviselő: Köszöni a választ. Gyenes Levente polgármester: Aki a költségvetési rendelet módosításával egyetért, szavazzon. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testület 17 igen szavazatta, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással megalkotta a 8/2008. sz. rendeletét a 3/2007. (II.15.) sz., a évi költségvetésről szóló rendelet módosításáról. 2. napirendi pont: A évi könyvvizsgálói jelentés elfogadása. Nincs. Aki a évi könyvvizsgálói jelentés elfogadásával egyetért, szavazzon.

5 5 75/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a évi gazdálkodásról szóló könyvvizsgálói jelentést elfogadta. 3. napirendi pont: A évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet elfogadása. Nincs. Aki a évi költségvetés végrehajtásáról szóló zárszámadási rendelet megalkotásával egyetért, szavazzon. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testület 17 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással megalkotta a 9/2008. sz. rendeletét az önkormányzat évi költségvetési zárszámadásáról. 4. napirendi pont: A Gyömrő és Térsége Víziközmű Kft évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámolójának megtárgyalása. Nincs. Aki a Gyömrő és Térsége Víziközmű Kft évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámolójának elfogadásával egyetért, szavazzon. 76/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Gyömrő és Térsége Víziközmű Szolgáltató Kft évről szóló egyszerűsített éves beszámolóját elfogadta.

6 6 5. napirendi pont: A Gyömrő Város TÜF Kht évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámolójának megtárgyalása. Szilágyi Árpád képviselő: A TÜF Kht. mit tesz a lakossági szemét követelés ami több millió forintot tesz ki beszedése érdekében? Agócs Zoltán, a TÜF Kht. igazgatója: Körülbelül a lakosság 5%-a notórius nem fizető. Többnyire idős, egyedül élő emberekről van szó. Az aktív korúaknak küldenek fizetési felszólítást. Próbálkoztak behajtással foglalkozó céget megbízni vele, de nem vállalták. Azt javasolták, csináljanak precedens pert, de ez véleménye szerint nem megoldás. Szilágyi Árpád képviselő: Nem lehetne ezt évente valahogy nullázni, hogy ne halmozódjon? Agócs Zoltán, a TÜF Kht. igazgatója: Ez tulajdonosi döntés kérdése. Szilágyi Árpád képviselő: Köszöni a választ. Gyenes Levente polgármester: További hozzászólás? Nincs. Aki a Gyömrő Város TÜF Kht évi gazdasági tevékenységéről szóló beszámolójának elfogadásával egyetért, szavazzon. 77/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Gyömrő Városi Település Üzemeltető és Fejlesztő Kht évről szóló egyszerűsített éves beszámolóját elfogadta. 6. napirendi pont: Jelentés a lejárt határidejű határozatokról. Simon László képviselő: Szeretné tudni, hogy a Hoffmann Tibor ügyében és az antenna toronnyal kapcsolatos javaslattal mi történt? Gyenes Levente polgármester: A Magyar Telekom Nyrt. elfogadta a Képviselő-testület feltételeit. Hodruszky Lajos alpolgármester: Csak az ingatlan átminősítéséről szólt a határozat, a parkolóról nem.

7 7 Gyenes Levente polgármester: További hozzászólás? Nincs. Aki a lejárt határidejű határozatokról szóló jelentést elfogadja, szavazzon. 78/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a lejárt határidejű határozatokról szóló jelentést elfogadta. 7. napirendi pont: A polgármester beszámolója. Nincs. Aki a polgármester beszámolóját elfogadja, szavazzon. 79/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a polgármesteri beszámolót elfogadta. 8. napirendi pont: Javaslat a helyi védettségről szóló rendelet megalkotása. Nincs. Aki az építészeti örökség helyi védelméről szóló rendelet megalkotásával egyetért, szavazzon. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testület 17 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodással megalkotta a az építészeti örökség helyi védelméről. 10/2008. sz. rendeletét Szabó László Dezső képviselő: Véleménye szerint valamit kellene tenni a falusi rész védelme érdekében is. Ebben az előterjesztésben az nem szerepel. Az id. Pál Mihály Kör már készített javaslatot erre. Át lehet gondolni, hogy melyek azok az épületek, vagy utcák, amelyeket érdemesnek tartanak a védelemre.

8 8 Simon László képviselő: Javasolja, hogy kapja meg a Környezetvédelmi Bizottság ezt feladatnak. Gyenes Levente polgármester: Egyet ért a téma Környezetvédelmi Bizottság által történő kidolgozásával. 9. napirendi pont: Javaslat Gyömrő Településrendezési tervének elfogadására. Hajdú András képviselő: A társasház építések kapcsán szeretné elmondani a véleményét. A Kóczán úti terület eladásakor másról döntött a testület, mint ami történt. Ez nem lett nagy üzlet a Gyömrői Önkormányzatnak. Amikor először szavaztak, nem volt szó társasház építésekről. Mindig a vállalkozó érdekeit tartották szem előtt. Nem tudja, hogy miért. A vállalkozó évekig nem volt képes a különböző engedélyeket beszerezni, 19 hónapos fizetési haladékot kapott. Az építési rendeleteket többször módosították, hogy a vállalkozónak jó legyen. Már látszik, hogy nagy hiba volt, hogy nem az önkormányzat valósította meg ezt a projektet, pedig 2002-ben 500 millió forint banki fedezet állt rendelkezésre. A város haszna a 214 építési telken 234 millió forint, de az összes probléma a városra hárul. Az interneten beszerzett információi alapján 2 milliárd 564 millió forint az eladási ára a telkeknek. Több, mint 1 milliárd forint lesz a vállalkozó haszna. Lehetett volna szabályozni a belső területeken is a társasház építéseket. Ez a helyzet már nem változik. Egyet ért az Ügyrendi és Jogi Bizottság ülésén elhangzottakkal: ki lehet kényszeríteni a vállalkozóból hozzájárulást. Véleménye szerint több, mint 600 lakás fog épülni a területen és lakásonként 3 millió forintos haszonnal lehet számolni. Nem látja, hogy mi ebből a városnak a jó. Miért támogatják ezt? A közműfejlesztési hozzájárulás a bevétel még a városnak, de arra szükség is van a fejlesztéshez. Szükség lesz a szolgáltatások, az út, az intézmények, az egészségügy fejlesztésére. Már elkészítette a következő ülésre az interpellációs kérdését: kérni fogja, hogy a Kóczán út eladásából származó konkrét bevételeket vezessék le. A város többi részén is növekszik a társasházak építése. 734 lakásra adtak engedélyt a Kóczán úton kívül. Az újonnan kiadott engedélyek fele a Petőfi és Erzsébet telepre szólnak. Simon László képviselő: Egyet ért azzal, hogy nem kell mindent azonnal eladni. Holnap is lesz nap, de ez a vezetés mindent áron alul elad. Szabó László Dezső képviselő: A társasház építésekkel kapcsolatban aggályosnak tartja a beépíthetőségi százalék betartását és az egyéb dokumentáció megfelelőségét. Indítványozza, hogy a Műszaki Iroda készítsen átfogó jelentést a testületnek erről a témáról. Gyenes Levente polgármester: Már javasolta, hogy legyenek típustervek, amelyeket bemutathatnak az építkezőknek, milyen igényesen kivitelezett házakat tartanak megfelelőnek. Ha minden két lakásnál nagyobb társasházat a Városi Tervtanács elé kell vinni, jobban lehet befolyásolni a városkép alakulását. Hajdú András képviselő: Álláspontja szerint a 9. és 10. napirendi pontokat újra át kellene gondolni, ezért javasolja, hogy halasszák el a döntést vagy a soron következő, vagy egy rendkívüli ülésig.

9 9 Gyenes Levente polgármester: Aki Hajdú András indítványával halasszák el a döntést a 9. és 10. napirendi pontok ügyében egyetért, szavazzon! Megállapítja, hogy a képviselő-testület Hajdú András indítványát 6 igen, 0 nem szavazattal, 11 tartózkodással elutasította. Gyenes Levente polgármester: Aki Gyömrő Településrendezési tervének módosításával egyetért, szavazzon. 80/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: Gyömrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése szerinti jogkörében eljárva, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, módosított évi LXXVIII. törvény 7. (3) bekezdésének b) pontja alapján 11 igen, 0 nem szavazattal, 6 tartózkodással módosítja - a 252/2005. (IX.12.) sz. Képviselő-testületi határozattal elfogadott - Gyömrő Város Településszerkezeti Tervét és a hozzá tartozó Leírást. Felelős: polgármester Határidő: azonnal Nincs. Aki a Helyi építési szabályzat megalkotásával egyetért, szavazzon. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testület 13 igen szavazatta, 0 nem szavazattal, 4 tartózkodással megalkotta a 11/2008. sz. rendeletét a helyi építési szabályzatról és szabályozási tervről. 10. napirendi pont: Javaslat a Kóczán út melletti terület Településrendezési tervének elfogadására. Nincs. Aki a Kóczán út melletti terület Településrendezési tervének módosításával egyetért, szavazzon. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testület 13 igen szavazatta, 0 nem szavazattal, 4 tartózkodással megalkotta a 12/2008. sz. rendeletét

10 10 a Gyömrő, Kóczán út melletti terület Szabályozási tervéről (SZT) és Helyi Építési Szabályzatáról (HÉSZ) szóló 39/2003.(XII.29.) számú rendelet módosításáról napirendi pont: Döntés közbeszerzési eljárás megindításáról a Bajcsy-Zsilinszky u. 34. szám alatti ingatlanon önkormányzati lakások megépítésére. Nincs. Aki a közbeszerzési eljárás megindításával egyetért, szavazzon. 81/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 16 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 1 tartózkodással döntött arról, hogy a Bajcsy-Zs. u. 34. szám alatti társasház kivitelezési munkáira közbeszerzési eljárást ír ki. Felkéri a polgármestert és a Közbeszerzési Bírálóbizottságot az eljárás lefolytatására napirendi pont: Döntés közbeszerzési eljárás megindításáról a Széchenyi u. 12. szám alatti ingatlanon önkormányzati lakások megépítésére. Nincs. Aki a közbeszerzési eljárás megindításával egyetért, szavazzon. 82/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 16 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 1 tartózkodással döntött arról, hogy a Széchenyi u. 12. szám alatti társasház kivitelezési munkáira közbeszerzési eljárást ír ki. Felkéri a polgármestert és a Közbeszerzési Bírálóbizottságot az eljárás lefolytatására.

11 napirendi pont: Döntés a Támogató Szolgálat vezető pályázat kiírásáról. Gyenes Levente polgármester: Jövő évtől megszűnhet a Támogató Szolgálat állami támogatása, így nem biztos, hogy az intézményt ilyen formában továbbra is fenn tudjuk tartani. Ezért javasolja, hogy ne írjanak ki most pályázatot a Támogató Szolgálat vezetői állására, hanem hosszabbítsák meg a jelenlegi vezető megbízását december 31-ig. Szükség esetén jövő évben kiírható lesz a pályázat. Indítványozza, hogy az előterjesztett határozati javaslat helyett az elhangzottaknak megfelelőt fogadjon el a bizottság. Kérdés, hozzászólás? Nincs. Az intézményvezető nem kért zárt tárgyalást. Aki a Támogató Szolgálat vezetője szerződésének december 31-ig történő meghosszabbításával egyetért, szavazzon. 83/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy a Gyömrő és Környéke Szociális Szolgáltató Központ jelenlegi intézményvezető Dajka Tünde megbízását december 31-ig meghosszabbítja napirendi pont: Döntés a őszén megszűnt önálló Bölcsőde intézmény nyilvántartásból való törléséről. Nincs. Aki a Bölcsőde intézmény nyilvántartásból való törlésével egyetért, szavazzon. 84/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: megállapítja, hogy az önkormányzat által fenntartott Bölcsőde intézményt (2230 Gyömrő, Tompa u. 21.), mint önálló feladatellátási helyet a 168/2006. (09.18.) sz. önkormányzati határozat értelmében szeptember 18. nappal megszüntette. Felhatalmazza a polgármestert, hogy intézkedjen az intézmény törzskönyvi nyilvántartásából történő törléséről.

12 napirendi pont: Javaslat a Centrál I. B. Kft-vel a december 22-én megkötött szerződés szerinti 80 millió forint értékű városfejlesztési munka felhasználására. Lepés Imre képviselő: A Centrál I. B. Kft. által felajánlott városfejlesztési munkával kapcsolatban az alábbiakat indítványozza: Készpénzben fizessék meg a 80 millió forintot, a kamataival. Ebből a keretből a TÜF Kht. végezze el a városfejlesztési munkákat. Az Önkormányzat egészítse ki a fejlesztésekről szóló listát a keret erejéig. Szilágyi Árpád képviselő: Miért nem szerepel benne a Teleki László Gimnázium? 20 millió forint értékben az udvar aszfaltozott részére tetőszerkezetet lehetne építeni a testnevelés órák rossz időben történő megtartása érdekében. Hajdú András képviselő: Hová akarják építeni az orvosi rendelőt? És a járdát? Ez így nem konkrét. Tervek, költségvetések kellenek. Ne az ő költségvetése alapján fogadjuk el az ajánlatot, hanem kérjünk be 3 árajánlatot. Gyenes Levente polgármester: Lepés Imre javaslatát támogatja. Úgy az Önkormányzat döntheti el, hogy melyik munka a fontosabb, mire költik el a hozzájárulást. Aki Lepés Imre a városfejlesztési munka felhasználásával kapcsolatos javaslatával egyetért, szavazzon. 85/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 16 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 1 tartózkodással az alábbi határozatot hozta: Felkéri a polgármestert, hogy az önkormányzat ügyvédi irodáján keresztül szólítsa fel a Centrál I. B. Kft-t a december 22-én megkötött szerződésben foglalt kötelezettségeinek maradéktalan teljesítésére az alábbiak szerint: - a Centrál I. B. Kft a 80 millió Ft-ot pénzben fizesse meg az önkormányzatnak, - ennek az összegnek a terhére bízza meg az önkormányzat a TÜF. Kht-t a feladatok elvégzésével.

13 napirendi pont: Döntés egyes önkormányzati tulajdonban lévő bérlakások értékesítéséről. Nincs. Aki az egyes önkormányzati tulajdonban lévő bérlakások értékesítésével egyetért, szavazzon. 86/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy a - Dózsa Gy. út 49. komfort nélküli 20 m 2 - Dózsa Gy. út 49. komfortos 41 m 2 - Dózsa Gy. út 149. komfort nélküli 33 m 2 - Dózsa Gy. út 149. komfort nélküli 37 m 2 - Dózsa Gy. út 149. komfort nélküli 87 m 2 - Klapka u. 28. A/2. komfort nélküli 20 m 2 - Klapka u. 28. A/5. komfort nélküli 37 m 2 - Petőfi u. 31. komfort nélküli 47 m 2 - Tulipán u. 13. komfort nélküli 38 m 2 lakásokat értékesíteni kívánja. Felhatalmazza a polgármestert, hogy az ingatlanok értékbecslését készíttesse el és ajánlja fel a lakásokat a bentlakók számára megvételre. 13. napirendi pont: A TELEHÁZ Egyesület évi tevékenységéről szóló beszámoló megtárgyalása. Nincs. Aki a TELEHÁZ Egyesület évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásával egyetért, szavazzon. 87/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: elfogadja a Teleház Egyesület Gyömrő évben felvett önkormányzati támogatásokról szóló pénzügyi beszámolóját.

14 napirendi pont: A Gyömrő Városért Közalapítvány évi tevékenységéről szóló beszámoló megtárgyalása. Aki a Gyömrő Városért Közalapítvány évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásával egyetért, szavazzon. 88/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Gyömrő Városért Közalapítvány évi tevékenységéről szóló beszámolóját elfogadta. 15. napirendi pont: A Széki Teleki László Közalapítvány évi tevékenységéről szóló beszámoló megtárgyalása. Aki a Széki Teleki László Közalapítvány évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadását javasolja, szavazzon. 89/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Széki Teleki László Közalapítvány évi tevékenységéről szóló beszámolóját elfogadta. 16. napirendi pont: Javaslat a TÜF Kht évi önkormányzati támogatásának felhasználásáról. Aki a TÜF Kht évi önkormányzati támogatásának felhasználására tett javaslatot támogatja, szavazzon. 90/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Gyömrői TÜF Kht évi üzleti tervét ,- Ft

15 15 bevételi és ugyanakkora kiadási főösszegben állapítja meg, amely bruttó ,- Ft saját bevételből és ,- Ft önkormányzati támogatásból áll. A ,- Ft támogatást a Gyömrői TÜF Kht. által végzett közhasznú tevékenységek ellátására a tulajdonos önkormányzat biztosít szakfeladatonként az alábbiak szerint: Működési támogatásra (igazgatás): Működési támogatásra (karbantartás): Parkfenntartásra: Út-híd fenntartásra: Gyepmesteri tevékenységre: Sportcsarnok működési támogatásra: Ft Ft Ft Ft Ft Ft 17. napirendi pont: Folyószámla hitelkeret meghosszabbítása. Lepés Imre képviselő: Látja, hogy az utolsó elszámolás még nem történt meg a bölcsőde pályázattal kapcsolatban. Más akadálya nem lehet a kifizetésnek és a záró PEJ elfogadásának csak az, hogy az építési naplót nem küldték meg? Volcz Zoltánné irodavezető: Nem ez a probléma, mert már minden szükséges iratot megkapott az ESZA Kht, a záró PEJ április 12-én leadásra került. A záró helyszíni ellenőrzés szeptember 13-án megvolt. Azóta nem kaptak választ, már nem ugyan az a szervezet kezeli a pályázatot, mint aki korábban. Káosz van a kifizető szervezetnél. Mezey Attila alpolgármester: A támogató hatóság súlyosan szerződést szegett. Lepés Imre képviselő: A hitelkeret fenntartását nem tartja indokoltnak. Ha bármilyen pályázaton nyer az Önkormányzat, lehet fizetési előlege kérni. Indokolatlan az Önkormányzat hitellel történő terhelése. Kissné Páska Andrea irodavezető: Nincs rendelkezésre tartási jutalék. Gyenes Levente polgármester: További hozzászólás? Nincs. Aki a folyószámla hitelkeret meghosszabbításával egyetért, szavazzon. 91/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 15 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 2 tartózkodással döntött arról, hogy az OTP Bank Rt-nél lévő ,- Ft összegű folyószámla hitelkeretét

16 május 15-től május 14-ig időszakra meghosszabbítja. Az önkormányzat képviselő-testülete kötelezettséget vállal a felvett hitel és járulékainak futamidő alatt a költségvetésbe történő betervezésére és visszafizetésére. Megbízza a polgármestert, hogy a hitelszerződést kösse meg. Hat. idő: azonnal 18. napirendi pont: Javaslat a évi belső ellenőri összefoglaló jelentés elfogadására. Szilágyi Árpád képviselő: Szeretné tudni, hogy az intézkedési tervnek megfelelő változások megtörténtek-e. A három iskolában a mindennapos testnevelés bevezetése mikorra várható? Volcz Zoltánné irodavezető: A törvényi feltételeknek megfelelően szervezik már most is a testnevelés órákat. Már létezik az iskolákban a mindennapos testnevelés. Az intézmény vezetők az észrevételek alapján korrigálták a dokumentációkat. Gyenes Levente polgármester: Aki a évi belső ellenőri összefoglaló jelentés elfogadásával egyetért, szavazzon. 92/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Vincent Auditor Kft. által végzett belső ellenőrzéséről készült összefoglalót elfogadta. 19. napirendi pont: Együttműködési megállapodás kötése a Római Katolikus egyházzal. Szilágyi Árpád képviselő: Tájékoztatja képviselő társait arról, hogy a katolikus egyház 21 millió forint támogatást nyert a művelődési ház felújítására. Spaits Miklós képviselő: Javasolja, hogy az önkormányzat tárgyaljon az egyházzal, hogy a felújítás után, a gimnázium is használhassa azt.

17 17 Gyenes Levente polgármester: További hozzászólás? Nincs. Aki az együttműködési megállapodás megkötésével egyetért, szavazzon. 93/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Ház működtetésének biztosítása érdekében további egy évre (2008. január 1-től december 31-ig terjedő időszakra) együttműködési-üzemeltetési megállapodást köt a Római Katolikus Egyházzal. Felhatalmazza a polgármestert az együttműködési-üzemeltetési megállapodás előkészítésére és aláírására. Hat. idő: azonnal 20. napirendi pont: Beszámoló a évi gyermekvédelmi munkáról. Nincs. Aki a évi gyermekvédelmi munkáról szóló beszámoló elfogadásával egyetért, szavazzon. 94/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: Gyömrő Város Önkormányzat gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatainak évi ellátását megfelelőnek értékeli, az arról szóló beszámolót elfogadja. 21. napirendi pont: A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Pedagógiai Szakszolgálat, valamint a Mikkamakka Játéktár évi tevékenységéről szóló beszámoló megtárgyalása. Nincs. Aki a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, Pedagógiai Szakszolgálat, valamint a Mikkamakka Játéktár évi tevékenységéről szóló beszámolót elfogadja, szavazzon.

18 18 95/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: Gyömrő Város Önkormányzat a bölcsőde, a családsegítő központ, a gyermekjóléti szolgálat, a nevelési tanácsadó, és a Mikkamakka játszóház feladatainak évi ellátását megfelelőnek értékeli, az arról szóló beszámolót elfogadja. 22. napirendi pont: Kezdeményezés a településszerkezeti terv módosítására. Simon László képviselő: Kéri, hogy a Településügyi, Vagyonkezelő és Közbiztonsági Bizottság kapja meg feladatként a településszerkezeti terv átdolgozását a társasházak építése tekintetében. Ezen kívül javasolja, hogy az utóbbi 3 évben épült társasházak beépítettségi %- nak való megfelelését ellenőrizze a műszaki iroda, két képviselő bevonásával. Ha nem tartották be az előírásokat, szankcionálni kell. Gyenes Levente polgármester: Tájékoztatást kér a Műszaki Irodától a következő ülésre. Hajdú András képviselő: Nem gondolkodnak a terület bérbeadásán? Gyenes Levente polgármester: Ha elfogadják a módosítást, akkor lehet gondolkodni rajta. További hozzászólás? Nincs. Aki településszerkezeti terv módosítását elfogadja, szavazzon. 96/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy a 0148/8, 0148/10, 0148/12, 0148/13, 0148/14, 0148/15, 0148/16, 0148/17 hrsz-ú területek és a 4801/4 hrsz-ú területből 50 méter területet közlekedési területté minősíti. Felhatalmazza a polgármestert, hogy az átminősítéshez szükséges eljárást kezdje meg.

19 napirendi pont: Szabó Ferenc Zoltán Gyömrő, Levél u. 1. szám alatti lakos kérelmének megtárgyalása. Hajdú András képviselő: Miért akarják megvásárolni ezt a területet? Van valami céljuk vele? Simon László képviselő: Beépítési kötelezettség van az ingatlanon, de nem kezdte meg az építkezést a tulajdonos, ezért eladni sem tudja. Miért ne a város vegye meg? Gyenes Levente polgármester: Javasolja, hogy az Önkormányzat ne vegye meg az ingatlant, és a kérelmet fogadja el a testület. Aki a javaslatot elfogadja, szavazzon. 97/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: t döntött arról, hogy a Gyömrő, 2899/2 hrsz-ú ingatlanra 39335/ számú határozatban bejegyzett beépítési kötelezettséget megszünteti. 25. napirendi pont: A T-Kábel Magyarország Kft. kérelmének megtárgyalása. Hajdú András képviselő: A városnak hozzá kell járulnia ehhez? Nem korszerű. Lepés Imre képviselő: Hasonlóan vélekedik ő is. A T-Kábel szeretne valamit elérni, ezért felajánlja az optikai hálózat kialakítását, melynek az üzemeltetése hosszú távon a várost terheli. Híve a közbiztonságnak, de ez komoly adatvédelmi kérdéseket vethet fel. Nem tartja szerencsésnek és liberálisnak. Szabó László Dezső képviselő: Nézőpontja szerint el kell fogadni a T-Kábel ajánlatát. Az, hogy eggyel több vezeték fut az ELMŰ oszlopon, nem zavarja a városképet, a T-Kábel Gyömrőre kerülése legalább megtöri a MTT monopóliumát. A térfigyelő rendszert is tervezik kiépíteni régóta. Javasolja, hogy fogadja el a javaslatot a testület. Simon László képviselő: Egyetért képviselőtársával. A Településügyi, Vagyonkezelő és Közbiztonsági Bizottság is ezt a javaslatot tette. Hajdú András képviselő: Ez nagy haszonnal járó szolgáltatás. Korszerű módon kell kialakítani.

20 20 Hodruszky Lajos alpolgármester: A tárgyalások során ez volt az első felvetés. Közölték, hogy ha ragaszkodik a város a földkábelhez, elállnak a szándékuktól, mert nem éri meg nekik a kiépítése. Annak ellenére, hogy légkábelt használnak, korszerű technológia, mert egy vezetéken keresztül tudják telefont, kábeltévét és internetet biztosítani. Ezzel megindulna a konkurencia harc. Az MTT nem jó gazda módjára kezeli a dolgokat, nem fejleszt semmit. A légkábelek elfogadásáért cserébe felajánlották az optikai hálózat kiépítését. Térfigyelő rendszert tervezték már kiépíteni, de nem volt megfelelő közvetítő közeg. A felajánlott hálózat 20 millió forint értékű. Hajdú András képviselő: A testületnek a gyömrői érdekeket kell képviselni. Az legyen a T- Kábel gondja, hogy drága a földkábel. Milliárdos haszonra tesznek szert. Ha ők nem jönnek, jön majd más. Gyenes Levente polgármester: Kéri Kertész Gyulát, hogy mint szakember mondja el véleményét. Kertész Gyula: Az egy dolog, hogy kinek mi éri meg. Az MTT monopol helyzetben van. Második szolgáltatóként belépni nehéz. Egy telített piacra csak olcsó szolgáltatással lehet belépni. Hajdú András képviselő: Akkor sem ért egyet a javaslattal. Szilágyi Árpád képviselő: A térfigyelő rendszer 18. végpontjaként javasolja a Rákóczi szobor helyét. Spaits Miklós képviselő: A megkötendő szerződésbe kerüljön bele, hogy amikor a város a központban az összes vezetéket a föld alá helyezteti, a T-Kábel a saját kábeleinek áthelyezési költségét vállalja. Gyenes Levente polgármester: Aki Hajdú András javaslatát elfogadja, szavazzon. Megállapítja, hogy a képviselő-testület Hajdú András indítványát 2 igen, 0 nem szavazattal, 15 tartózkodással elutasította. Gyenes Levente polgármester: Aki Spaits Miklós kiegészítésével a határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 98/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 15 igen szavazattal, 0 nem szavazattal, 2 tartózkodással döntött arról, hogy a T-Kábel Magyarország Kft.-vel légvezetékes hálózat és ezzel együtt a térfigyelő rendszer kialakításához szükséges optikai hálózat és végpontok kiépítéséről szóló szerződést megköti. A szerződésben feltételként szabja, hogy

21 21 a T-Kábel Magyarország Kft. vállalja vezetékei föld alá helyezésének költségét, ha a város a teljes vezeték-hálózat áthelyezéséről dönt. Felhatalmazza a polgármestert a szerződés előkészítésére és aláírására. Hat. idő: azonnal 26. napirendi pont: Bagóczky Sándorné Gyömrő, Szent István u. 24. szám alatti lakos kérelmének megtárgyalása. Nincs. Aki a határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 99/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy az 1213 és 1214 hrsz-ú ingatlanok tulajdonjogát rendezi. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a tulajdonjog tisztázása ügyében az eljárást folytassa le. Hat. idő: azonnal 27. napirendi pont: Fülöp László Gyömrő, Árpád u. 26. szám alatti lakos kérelmének megtárgyalása. Nincs. Aki a határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 100/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy az Árpád utca 28-tól Kálvin utcáig terjedő szakasz felszíni csapadékvíz-elvezetését rendezi.

22 22 Felhatalmazza a polgármestert, hogy a megfelelő intézkedéseket tegye meg. Hat. idő: azonnal 28. napirendi pont: Tájékoztató a 166 hrsz-ú ingatlan független szakértő által készített értékbecsléséről. Hajdú András képviselő: Ilyen jól áll az önkormányzat anyagilag és ilyen sokat ér az a terület? Spaits Miklós képviselő: Szeretné, ha ezen a területen a lehetőség szerint minél több ingatlan kerülne önkormányzati tulajdonba. Gyenes Levente polgármester: További hozzászólás? Nincs. Aki a határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 101/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: t döntött arról, hogy vételi ajánlatot tesz a Gyömrő, 166 hrsz-ú ingatlan megvételére. Felhatalmazza a polgármestert, hogy a tulajdonossal a tárgyalást kezdje meg, melynek kiindulási összege ,- Ft. 29. napirendi pont: A Szt. István u. 25. szám alatt található MTT által használt ingatlan tulajdonjogának rendezése. Nincs. Aki a határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 102/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy a Szent István u. 25. szám alatti

23 23 MTT által használt földterületrészre vonatkozó örökös és ingyenes földhasználati és az építmény megközelítését biztosító szolgalmi jogról szóló szerződést megköti. Felhatalmazza a polgármestert, hogy szerződést írja alá és intézkedjen a földhivatali bejegyzés megtételéről. Hat. idő: azonnal 30. napirendi pont: Hajdú András és Simon László képviselők javaslatának megtárgyalása. Nincs. Aki a határozati javaslatot elfogadja, szavazzon. 103/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy az Öreg telepi temető központi helyét felújítja, melynek fedezetét a évi költségvetésbe betervezi. Hat. idő: azonnal 31. napirendi pont: A Városi Sportcsarnok üzemeltetési szerződésének módosítása. Nincs. Aki a Városi Sportcsarnok üzemeltetési szerződés módosítását elfogadja, szavazzon. 104/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy székhelyváltozás miatt felülvizsgálja a TÜF Kht-val korábban megkötött szerződéseket és a Városi Sportcsarnok üzemeltetési szerződésének módosításával egy időben azokat is az alábbiak szerint korrigálja: Gyömrő Városi Településüzemeltető és Fejlesztő Kht. (2230 Gyömrő, Táncsics M. u. 43.)

24 24 Felhatalmazza a polgármestert a szerződések módosítására és aláírására. Hat. idő: azonnal 32. napirendi pont: Üzemeltetési szerződés kötése a Sportpálya fenntartására. Hajdú András képviselő: A Sportegyesület alkalmazásában állókat átveszi a Kht? Agócs Zoltán TÜF Kht.: Nem. A sporttevékenységhez közvetlenül kapcsolódó munkák pl. pályafestés, raktározás az egyesületnél maradnak, csak a fenntartási munkákat veszi át a Kht. Gyenes Levente polgármester: További hozzászólás? Nincs. Aki a Sportpálya üzemeltetési szerződés megkötését elfogadja, szavazzon. 105/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: döntött arról, hogy szerződést köt Gyömrő Városi Településüzemeltető és Fejlesztő Kht.-val (2230 Gyömrő, Táncsics M. u. 43.) a Sportpálya üzemeltetésére. Felhatalmazza a polgármestert, hogy az üzemeltetési szerződést az előterjesztett formában kösse meg. Hat. idő: azonnal 33. napirendi pont: Bizottsági beszámolók elfogadása. Nincs. Aki a VOKS Bizottság i beszámolóját elfogadja, szavazzon. 106/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat:

25 25 a VOKS Bizottság i beszámolóját elfogadta. Nincs. Aki a VOKS Bizottság i beszámolóját elfogadja, szavazzon. 107/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a VOKS Bizottság beszámolóját elfogadta. Aki a Településügyi, Vagyonkezelő és Közbiztonsági Bizottság beszámolóját elfogadja, szavazzon. 108/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Településügyi, Vagyonkezelő és Közbiztonsági Bizottság beszámolóját elfogadta. Nincs. Aki a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság beszámolóját elfogadja, szavazzon. 109/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság beszámolóját elfogadta.

26 26 Nincs. Aki az Ügyrendi és Jogi Bizottság beszámolóját elfogadja, szavazzon. 110/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: az Ügyrendi és Jogi Bizottság beszámolóját elfogadta. Nincs. Aki a Környezetvédelmi Bizottság beszámolóját elfogadja, szavazzon. 111/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Környezetvédelmi Bizottság beszámolóját elfogadta. Nincs. Aki a Szociális és Egészségügyi Bizottság beszámolóját elfogadja, szavazzon. 112/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: a Szociális és Egészségügyi Bizottság beszámolóját elfogadta. 34. napirendi pont: Interpelláció Gyenes Levente polgármester: Kérdezi Hajdú András képviselőt, hogy elfogadja-e a választ.

27 27 Hajdú András képviselő: Továbbra is fenntartja a véleményét. Ha a város vezetése tényleg a szívén viseli a pártok és civil szervezetek sorsát, biztosítania kellene nekik megfelelő helyet. A befolyó bérleti díjakból fent lehetett volna tartani ezt az épületet is. Nem fogadja el a választ. Gyenes Levente polgármester: Mivel Hajdú András nem fogadta el az interpellációs válaszokat, kérdezi, a képviselő-testületet, hogy elfogadja-e a választ. 113/2008. ( ) sz. önkormányzati határozat: 12 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 4 tartózkodással elfogadta az interpellációs választ. Hat. idő: azonnal Gyenes Levente polgármester: Megköszöni a részvételt, az ülést bezárja. K.m.f. Gyenes Levente polgármester Varga Ernő jegyző

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat rendes testületi ülésén, 2007. november 19-én a Petőfi Sándor Művelődési Házban. Jelen vannak: Gyenes Levente polgármester, Mezey Attila, Hodruszky

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésén, 2012. május 16-án a Polgármesteri Hivatal B épületi alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülésén, 2012. március 29-én, a Polgármesteri Hivatal A épületének tárgyaló termében. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Nagyközség Önkormányzatának 2000. április 17-én megtartott rendkívüli testületi ülésén, Gyömrőn a Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében. Jelen vannak: Csető

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás társulási megállapodás módosításáról.

1. napirendi pont: Döntés a Monor és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás társulási megállapodás módosításáról. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én, 8.00 órakor kezdődő ülésén, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

Simon László, Spaits Miklós, Szabó László Dezső képviselő. Varga Ernő jegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü.

Simon László, Spaits Miklós, Szabó László Dezső képviselő. Varga Ernő jegyző Volcz Zoltánné irodavezető Kissné Páska Andrea mb. pü. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. október 13- án 17.00 órai kezdettel megtartott testületi ülésén, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontokat 9 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja.

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontokat 9 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 5-én, 10.00 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzatának Képviselő-testületi ülésén, 2009. február 12-én, a Polgármesteri Hivatal A épületi tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes Levente polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontot 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja.

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontot 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 19 én, 9.00 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontot 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja.

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontot 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 17-én, 8.30 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak:

Részletesebben

1. napirendi pont: A Bóbita Óvoda falusi tagóvodájának bővítésére kivitelezési szerződés megkötése.

1. napirendi pont: A Bóbita Óvoda falusi tagóvodájának bővítésére kivitelezési szerződés megkötése. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2005. július 22-én, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (5 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Makkos Dóra képviselő (5 fő) Kelemen Dóra aljegyző (1 fő) I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 11/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 4-én 16.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzatának rendkívüli testületi ülésén, 2009. március 4-én, a Polgármesteri Hivatal A épületi tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes Levente polgármester,

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés a Gyömrői 028/41 hrsz-ú külterületi szántó Magyar Agrár- Élelmiszergazdasági és

1. napirendi pont: Döntés a Gyömrői 028/41 hrsz-ú külterületi szántó Magyar Agrár- Élelmiszergazdasági és JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án, 8.45 órakor kezdődő rendkívüli, ülésén, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontokat 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja.

JEGYZŐKÖNYV. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület a kiküldött napirendi pontokat 8 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadja. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 31-én, 10.45 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. elfogadja, szavazzon. A döntéshozatalban résztvevők száma: 11 fő.

JEGYZŐKÖNYV. elfogadja, szavazzon. A döntéshozatalban résztvevők száma: 11 fő. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én, 9.00 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal 2230 Gyömrő, Szabadság út 1. sz. alatti alpolgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 7-én megtartott rendkívüli üléséről. Határozat Tárgya: száma: 96/2016.(IX.07.) Önkormányzati feladatellátást szolgáló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete június 18-i rendkívüli ülésén

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete június 18-i rendkívüli ülésén JEGYZŐKÖNYV Készült: Aba Nagyközség Képviselő-testülete 2008. június 18-i rendkívüli ülésén Jelen vannak: Csép Györgyné alpolgármester Bor József Dezső, Farkas Károly, Horváth István, Kasó László, Mercsek

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről.

Jegyzőkönyv. Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. 1 Jegyzőkönyv Kincsesbánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének nyilvános, rendkívüli üléséről. Időpont: 2010. május 26. Helyszín: Községi Önkormányzat székhelye, 8044 Kincsesbánya, Kincsesi u.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről. 2015. február 23.

JEGYZŐKÖNYV. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről. 2015. február 23. Ügyszám: 16-22/2015. JEGYZŐKÖNYV nyilvános üléséről 2015. február 23. Szőc 2015 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános üléséről Szőci Művelődési Ház Szőc, Kossuth L. u. 41. Az ülés időpontja:

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés az Gyömrői IVK Kft évi tevékenységéről szóló beszámolójának elfogadásáról.

1. napirendi pont: Döntés az Gyömrői IVK Kft évi tevékenységéről szóló beszámolójának elfogadásáról. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének ülésén, 2013. május 7-én 8.30 órakor, a Polgármesteri Hivatal alpolgármesteri tárgyalójában. Jelen vannak: Gyenes Levente polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 8478 Somlójenő, Petőfi u. 99. Szám: 214-4/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Somlójenő Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. április 23-án

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Távolmaradását előre jelezte: Kossuth László képviselő. Hivatal részéről megjelent:

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Távolmaradását előre jelezte: Kossuth László képviselő. Hivatal részéről megjelent: JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 21-én, 08.00 órakor kezdődő rendes, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal új tárgyaló termében. Jelen vannak: Gyenes Levente

Részletesebben

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről Tarnaméra Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 23. napján megtartott rendkívüli -testületi üléséről Hozott döntések: Határozat száma 35/2014.(VII.23.) önkormányzati határozat 36/2014.(VII.23.)

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

Katafa Község Helyi Esélyegyenlőségi programjának megtárgyalása.

Katafa Község Helyi Esélyegyenlőségi programjának megtárgyalása. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-13/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. július 4-én (kedden) 8.30 órakor a Katafa,

Részletesebben

Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról.

Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2012. évi ellátásáról. 1 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 23-7/2013. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2013. május 28-án (kedden) 15.30 órakor a Katafa,

Részletesebben

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés)

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés) Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 18.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:1-3/2013. (I. 18.) számú határozatok d. rendeletek:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Gyenes Levente polgármester, Hodruszky Lajos alpolgármester, Fábián Béla, Garamszegi Sándor, Spaits Miklós, Tölli László képviselők.

JEGYZŐKÖNYV. Gyenes Levente polgármester, Hodruszky Lajos alpolgármester, Fábián Béla, Garamszegi Sándor, Spaits Miklós, Tölli László képviselők. JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 17 én, 8.15 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Hivatalának Tanácskozóterme, Maglóca

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Hivatalának Tanácskozóterme, Maglóca Maglóca Község Képviselő-testülete 2-9/2010/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2010. november 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296 Monostorapáti, Petőfi u.123. Tel: 87/435-055. Száma: 1092-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. JANUÁR 15. NAPJÁN TARTOTT RENDKÍVÜLI, NYÍLT KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE 1/2018. ÖKÜ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester

Jegyzőkönyv. Napirendi pontok: Nyílt ülésen: 1.) Előterjesztés a szociális ellátásokról szóló rendelet elfogadására. Előterjesztő: polgármester Jegyzőkönyv Készült: 2012. november 27- én, 15 óra 30 perctől megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: a jelenléti ív szerint. A polgármester megállapítja a határozatképességet. A képviselőtestület ülése

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának. Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának. Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2011. június 14-i soron kívüli ülésének Jegyzőkönyve 40/2011. (VI. 14.) számú Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság határozata A folyószámla-hitel

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. július 16.-án 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme, Fő utca 14. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2009. július 30-án, a Polgármesteri Hivatal A épületi tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 2. Beszámoló Nyíracsád Községi Önkormányzat és intézményei évi gazdálkodásáról zárszámadás.

JEGYZŐKÖNYV. 2. Beszámoló Nyíracsád Községi Önkormányzat és intézményei évi gazdálkodásáról zárszámadás. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült Nyíracsád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsági ülésén a Nyíracsádi Polgármesteri Hivatal tanácstermében (4262 Nyíracsád, Petőfi tér 8.) 2017. április 27.-én

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE NOVEMBER 29-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE NOVEMBER 29-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. NOVEMBER 29-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok 367/2010. (XI. 29.) BVKt 368/2010. (XI. 29.) BVKt 369/2010. (XI. 29.) BVKt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 5-én megtartott rendkívüli, nyilvános üléséről Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal II. emeleti tanácskozó

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő testületének 3/2013. (III.25.)

1. napirendi pont: Döntés Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő testületének 3/2013. (III.25.) JEGYZŐKÖNYV Készült Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 17-én, 9.00 órakor kezdődő rendkívüli, nyílt ülésén, a Polgármesteri Hivatal 2230 Gyömrő, Szabadság út 1. sz. alatt, az

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 51 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2012. február 29. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. április 29.-én, a Községházán 17 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Pusztai László polgármester,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Szám: V/74-19/2016. Készült: 2 példányban JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Velem községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 27-én 8,00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. június 24-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 47/2015.(VI.24.) 48/2015.(VI.24.) 49/2015.(VI.24.) A Szivárvány Óvoda intézményvezető-helyettesi

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 24-n megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 24-n megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 24-n megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 97-99 /2012. (XI. 24.) számú határozatok.

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 1. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 1.-én 16.00 órakor

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Szám: D-57-8 /2013. Jegyzőkönyv Készült: Doba Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 25- én 17 órai kezdettel tartott nyilvános ülésén. Az ülés helye: Képviselő-testület hivatala Doba, Kossuth

Részletesebben

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése.

T Á R G Y S O R O Z A T A. 1./ A közétkeztetés és az önkormányzat által üzemeltetésre átadott konyha helyzetének áttekintése. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLET 2013.február 13.-án megtartott Képviselő-testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata T Á R G Y S O R O Z A

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Maglóca Község Képviselő-testületének 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2008/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2008. július 8-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 14.00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés a Gyömrő, József Attila utca teljes felületének felújítására kiírt közbeszerzési felhívásra beadott ajánlatokról.

1. napirendi pont: Döntés a Gyömrő, József Attila utca teljes felületének felújítására kiírt közbeszerzési felhívásra beadott ajánlatokról. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2005. szeptember 23-án, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 2000. augusztus 3-án 16.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli ülésén Gyömrőn, Szabadság tér 1. hivatalos helyiségében.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV április 10. napján megtartott KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV április 10. napján megtartott KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL Veszkény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9352 Veszkény, Fő utca 63. 3/2017. JEGYZŐKÖNYV 2017. április 10. napján megtartott KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉSÉRŐL 1 Veszkény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 3/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án 15.30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének december 14-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének december 14-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2011. december 14-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme. Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

1. napirendi pont: Döntés volt önkormányzati közérdekű lakások átalakításáról.

1. napirendi pont: Döntés volt önkormányzati közérdekű lakások átalakításáról. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli testületi ülésén, 2005. augusztus 25-én, Gyömrőn, a Szabadság tér 1. sz. alatti tanácskozó teremben. Jelen vannak:

Részletesebben

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. augusztus 16-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének jegyzőkönyvéből Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 8 - igen - 0 nem szavazattal 0 tartózkodással az alábbi 142/2012. (VIII.16.) sz. határozat Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbiak szerint

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 142/2013. (XI.13.) Pályázat mikrobusz vásárlására 143/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 10-én 17,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. Maglóca Község Képviselő-testülete 2-4/2014/Ny. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. június 10-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 10 00 óra A képviselő-testületi ülés helye:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jegyzőkönyv Készült: 2010.április 27-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete április 26-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 2018. április 26-i soron következő z á r t ülésének jegyzőkönyvéből 27/2018. (IV. 26.) önkormányzati testületi határozat úgy dönt, hogy 1. készüljön szakértői vizsgálat a GESZ gazdálkodásával összefüggésben

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. augusztus 29-én megtartott üléséről Határozat száma: 88/2012.(VIII.29.) 89/2012.(VIII.29.) 90/2012.(VIII.29.) 91/2012.(VIII.29.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2010. november 11-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Kovács Mihály polgármester,

Részletesebben

A Képviselő-testület szeptember 25-i ülésének határozatai

A Képviselő-testület szeptember 25-i ülésének határozatai A Képviselő-testület 2014. szeptember 25-i ülésének határozatai 340/2014.(IX.25.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a zárt ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének elfogadja

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 9-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Sisák Imre polgármester, Volek György alpolgármester, Barna Tiborné,

Részletesebben

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 22-én 9.00 órakor megtartott nyilvános üléséről

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 22-én 9.00 órakor megtartott nyilvános üléséről 1 ÓBUDAVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8272 Óbudavár, Fő u. 18/I. Szám: OB/71-2/2018. 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Óbudavár Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2018. május 22-én 9.00 órakor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Abádszalók Város Képviselő-testületének 2009. november 19-én megtartott soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Városháza földszinti nagyterme Jelen vannak: Bordás Imre polgármester,

Részletesebben

2014. évi. 24. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről készült

2014. évi. 24. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről készült 2014. évi 24. szám Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 10-én megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y ZŐ K Ö N Y V T Á R G Y M U T A T Ó Határozat/Rendelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Gyömrő Város Önkormányzatának rendkívüli testületi ülésén, 2009. május 25-én, a Polgármesteri Hivatal A épületi tanácskozó termében. Jelen vannak: Gyenes Levente polgármester.

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. ÁPRILIS 12-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendelet 8/2012. (IV. 13.) a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vál Község Önkormányzat Képviselő-testület 2009. augusztus 13-i rendkívüli üléséről Jelen vannak: l./ Tóth Ferencné polgármester 2./ dr. Berecz Botond alpolgármester 3./

Részletesebben

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Markotabödöge Község Képviselő-testületének 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-5/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. május 30-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2018. december 17. (hétfő) 8:02 óra Az ülésen megjelent önkormányzati

Részletesebben

Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottsági tagok: Tóth Sándor, Bobál Imréné, Varga Józsefné, Bárczi László

Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottsági tagok: Tóth Sándor, Bobál Imréné, Varga Józsefné, Bárczi László Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i é s Ü g y r e n d i, J o g i é s K ö z b i z t o n s á g i B i z o t t s á g i ülés 2 0 1 6. j a n u á r 2 7. Készült:

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ A Szerencsi Rendőrkapitányság beszámolója a 2009.évi munkáról Előadó: dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető

Jegyzőkönyv. 3./ A Szerencsi Rendőrkapitányság beszámolója a 2009.évi munkáról Előadó: dr. Bogyay Ferenc r. alezredes, kapitányságvezető Jegyzőkönyv Készült: 2010.július 29-én Mezőzombor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének soron következő üléséről. Jelen vannak: Biró Ferenc polgármester Czabányi Attila Sándor képviselő Csatlós Csaba

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mende Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2014. augusztus 7.- én 18 órakor megtartott üléséről. Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme, Fő utca 14. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről

JEGYZŐKÖNYV EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA. Rendelet: Határozatok: Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről EGYHÁZASHOLLÓS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA JEGYZŐKÖNYV Amely készült 2014.április 28-i nyilvános képviselő-testületi ülésről Rendelet: 6 /2014.(IV.29.) Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítása

Részletesebben

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület

Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, József Attila u. 19. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. február 10.-i ülésének J E G Y Z Ő

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 20.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 16-17 /2012. (II. 20.) számú határozatok.

Részletesebben

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 10/2013

Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 10/2013 Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 10/2013 A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2013. április 11-én megtartott, hangfelvétellel rögzített rendkívüli ülés

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. július 15-én 8,30 órakor Apc község Önkormányzatának a polgármesteri hivatal tanácstermében megtartott - rendkívüli képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: jelenléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 29-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 29-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. július 29-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat száma: 127/2011.(VII.29.) 128/2011.(VII.29.) 129/2011.(VII.29.) 130/2011.(VII.29.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről JEGYZŐKÖNYV 2009. július 14.-én 16,00 órakor megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Az ülés helye: Az ülés vezetője: A Képviselő-testületből jelen vannak: A Képviselő-testületből távol vannak: Hivatalból jelen

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról 188 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. november 23-án 14 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 21/2013.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont:

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület a rendes ülés napirendjét 4 igen szavazattal egyhangúlag az alábbiak szerint elfogadta: Napirendi pont: Jegyzőkönyv Készült: a Balatonudvari Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 23. napján du. 18.00 órakor megkezdett rendes nyílt üléséről az önkormányzati kirendeltség helyiségében. Jelen

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 4/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 28/2013. (IV.15.) számú határozatot a Vasivíz Zrt-vel kötendő bérleti-üzemeltetési szerződés

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 26. napján megtartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. június 02-án megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a

Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. június 02-án megtartott ülésének. T á r g y s o r o z a t a Nyírparasznya Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. június 02-án megtartott ülésének a, jegyzőkönyve b, tárgysorozata c, határozatai: 60-61. d, rendelete: T á r g y s o r o z a t a 1.) Előterjesztés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 9-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 9-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 9-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 122/2013. (X.09.) Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta.

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta. Jegyzőkönyv Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. november 05. napján a Polgármesteri Hivatal tárgyaló termében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Dr. Kormányos László

Részletesebben

9. számú JEGYZŐKÖNYV

9. számú JEGYZŐKÖNYV 9. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2015. április 29. napján 18 óra 30 perces kezdettel, Rétság Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében megtartott nyílt rendkívüli Képviselőtestületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 12. napján megtartott rendkívüli, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E HATÁROZAT száma 130/2013. (VI.12.) önkormányzati határozat 131/2013.

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax:

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax: Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Mártírok u. 64.)

Részletesebben