A Kossuth és a Ságvári utcák villamosítása 1969.májusában befejeződött. A Zalka M. u. villamosítása fedezet hiányában későbbre volt halasztva.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Kossuth és a Ságvári utcák villamosítása 1969.májusában befejeződött. A Zalka M. u. villamosítása fedezet hiányában későbbre volt halasztva."

Átírás

1 ben, Ruzsa község fennállásának 60. évfordulója alkalomból rövid történeti áttekintést olvashattak a helyiek a Ruzsai Hírek c. lapban, a falu múltjának, legfontosabb eseményeinek egy részéről október és 2011 január között az alábbi múltidéző olvasmány jelent meg a lap hasábjain Sárközi Zoltán tollából. Ruzsa község viszonylag fiatal település. Most van önállóvá válásának 60. évfordulója. Szeged város birtokának Ny-i szélén, az átokházi és csorvai kapitányságok területéből alakították ki. A 28 településből létrehozott Szeged járáshoz tartozott Csorva község. A településen július 1-től közigazgatási kirendeltség működött, ekkor a település neve Ruzsajárás volt. Önállóságát január 1-én nyerte el. Az önálló tanáccsal rendelkező község neve Csorva, majd április 1-től Ruzsa lett. Az 1949-ben elfogadott Alkotmány alapján megalkotott első tanácstörvény kimondta, hogy meg kell alakítani a községi tanácsokat. A népfront irányításával megkezdődött a választás előkészítése, amelynek lebonyolítására október 22-én került sor. Az 1927-ben létesített kisvasút helyi állomása környékén 1948-ban indult meg az építkezés, ekkor kezdődött a község központi részének kialakítása. Állami beruházásban megépült 52 kislakás a Rózsa utcában, a Szegedi úton és a Dózsa Gy. utca páratlan oldalán a l7. házszámig. A lakásépítési beruházás 1951-ben fejeződött be ben készült el a tanácsháza, az orvosi rendelő, a gyógyszertár és kettő tanteremmel az Erdei iskola. A település első önálló körzeti orvosa Dr. Vida József volt. Az 1950-ben alakult Önkéntes Tűzoltó Egyesület első parancsnoka Sebők András volt, őt Hevesi András követte. A község életében jelentős állomás volt a tsz. szervezés, amely november 22-én indult el ban 6 szövetkezet alakult, majd az 1963 tavaszán végrehajtott egyesülés után 4 termelőszövetkezet maradt. A községben 7 iskola működött, ebből 6 külterületi, egy belterületi. A 21 pedagógus mind helyben volt elhelyezve évben az iskoláknak 477 tanulója volt. Többszöri próbálkozás után március 15-én 35 taggal megalakult a Ruzsai Tsz. Sportkör a Napsugár Tsz. támogatásával. A kultúrotthon ünnepélyes átadása június 26-án volt, melyen fellépett a Tápéi Néptánc Együttes, majd 19 órától a Szegedi Nemzeti Színház műsorát láthatta a közönség, ezután bál következett. Az intézmény kivitelezési munkái közel 2 millió Ft-ba kerültek. A megyei tanács az intézmény berendezéseire 150 eft-ot biztosított.

2 ban az óvodába beírt gyermekek száma 23 fő, ebből 20 fő napközis. Az óvodai napközi csak időszakosan működött, március 1-től október 31-ig, tehát télen nem biztosítottak étkezést. A felmérés szerint télen 12 gyermek részére volt igény óvodai ellátásra, ezért kérelemmel fordult a VB. a járási művelődési osztályhoz, hogy a Ruzsai Időszaki Napköziotthonos Óvoda állandó jellegűvé fejlesztését engedélyezze. Az óvoda vezetője ekkor Rakonczai Jánosné volt. Az óvoda részére január 1-től engedélyezték, hogy egész évben napköziotthonos óvodaként működjön. Könyvtár a településen 1950-től működött, de a tanács 1961-től lett ennek gazdája június 1-től Kern Imréné, 1966.júniusától Rácz Lajosné, szeptemberétől Tóth Lászlóné volt a könyvtáros. Ekkor a könyvtári állomány 3577 kötet könyv, míg a beírt olvasók száma 461 fő volt között a villanyhálózat a háromszorosára, a kiépített járda a kétszeresére nőtt től 1967-ig 43 lakás épült, elkészült a vendéglő, a presszó és az önkiszolgáló bolt tól 1968-ig több mint 150 házhelyet értékesítettek. Folyamatban volt a második részletes rendezési terv készítése. Erre az évre volt tervezve a Szegedi út és az Öttömösi út teljes hosszában a kisajátítás. A tervezett intézmény építkezések helyét (egészségház, iskola, állatorvosi rendelő és lakás) kijelölték. Kijelölték a vízmű helyét is, a tanácsnak évre 800 eft állt rendelkezésére erre a célra. A kút elkészültét amely kb. 280 m mély, a IV. negyedévre várták. A következő évi befejezéshez 2 millió Ft-ra volt szükség. Állami támogatást összesen 500 eft-ot kaptak. A vízmű végszámlájának kifizetése érdekében Zákányszék község tanácsától 500 eft-ot, Tápétól 300 eft-ot, Röszkétől 200 eft-ot kért kölcsön a tanács. Ruzsa önálló állatorvosi körzetet március 1-én kapott. A lakás és a rendelő elkészültéig az állatorvos Balla Géza Petőfi u. 2. sz. alatti házában volt elhelyezve. A termelőszövetkezetek felajánlották, hogy az állatorvosi lakás költségeit egymás között megosszák. A tanács 20 eft-ot biztosított erre a célra.a Napsugár Tsz. 30 eft-ot, a Népszabadság Tsz. 25 eft-ot, a Juhász Gyula Tsz. 25 eft-ot vállalt. A Szivárvány Tsz. nem tett felajánlást. Dr. Szanka János március 1-től volt hatósági állatorvos. A Napsugár Tsz augusztus 11-én megkezdte az állatorvosi lakás és rendelő építését. A Kossuth és a Ságvári utcák villamosítása 1969.májusában befejeződött. A Zalka M. u. villamosítása fedezet hiányában későbbre volt halasztva.

3 ben 7 fő dolgozott a postán. 120 belterületi lakásba és 950 tanyába vitték a küldeményeket. Ekkor a rádió előfizetők száma 615, a tv előfizetők száma 122, a telefonnal rendelkezők száma 20 volt ban csak 296 rádió és 3 tv előfizető volt. A község körzeti orvosa június 1-től Dr. Bánfi György lett. A Juhász Gyula Tsz. egyesült a Napsugár Tsz-szel január 1-én. Az üllési kövesút építését március 2-án kezdték el. A kivitelezés 8,5 millió Ft-ba került. Az iskolai napköziotthont kettő csoporttal saját erőből november 1-től beindították. Egy 25 fős csoportra szeptember 1-től kapott a község költségvetési támogatást, de ténylegesen kettő csoport működött. A KÖJÁL ideiglenesen engedélyezte az óvodában a főzést 45 iskolás gyermek részére is. A tanács március 15-i ülésén jóváhagyta az éves költségvetést és fejlesztési tervet. A 4 tantermes iskola építésére eft felsőbb tanácsi hozzájárulást és 200 eft saját erőt állítottak be évre. Később az iskola 8 tantermesre bővítésével számoltak. Az új iskola átadására április 8-án került sor, a beköltözés április 13-án volt. A tanács június 18-i ülésén a tanulói létszám 10 fő alá csökkenése miatt megszüntette a Honvéderdőn, Laposdűlőn és Ruki I-ben működő tanyai iskolák működtetését. A tanács augusztus 31-i hatállyal újabb külterületi iskolát a Ruki II-t szüntette meg. Az iskolák körzetesítése folytán problémát jelentett a gyermekétkeztetés megoldása, az ÁFÉSZ vendéglőben már kicsi volt a hely, bővítésre volt szükség. Az új iskola felvonulási épületében kialakították a gyakorlati oktatáshoz szükséges műhelyeket, de a magas tanuló létszám miatt az új iskola is szűknek bizonyult. Szükség mutatkozott az Erdei iskola ismételt igénybevételére, sőt egy plusz tanterem kialakítására is. A későbbiekben ez a probléma csak fokozódott, a gyermekek szükség tantermekben tanultak az MHSZ lőtéren, a művelődési házban. Ez a probléma hosszú időre kedvezőtlenül befolyásolta az iskolai oktatás feltételeit. A kisvasút működtetését augusztus 31-én megszüntették. A házi szociális gondozás 1976-tól indult, míg a második házi szociális gondozói állást január 1-től biztosították a község számára. A házi szociális gondozás terén úttörő munkát végzett Huszta Istvánné, majd később Sólya Istvánné.

4 4 Népszabadság Tsz. 1 millió Ft-ot, míg a Napsugár Tsz. 500 eft-ot biztosított a hidroglóbusz megépítéséhez. Az 1978-ban megszületett gondolatból 1980-ban lett valóság, amikor a 200 m3-es hidroglóbuszt üzembe helyezték. A vízellátással kapcsolatos problémákat egyébként az 1982-ben elkészített 2. számú vízkút üzembe helyezése oldotta meg hosszabb távra szeptember 24-én járási ifjúsági sportnapot szerveztek, amelyen kb.800 fiatal vett részt és mérte össze erejét kispályás labdarúgás, asztalitenisz, sakk, mezei futás, lövészet sportágakban. Az első helyet Ruzsa csapata szerezte meg. A sportnap hagyománnyá vált, 30 éven keresztül minden szeptemberben megrendezésre került ban született döntés a 4. óvodai csoportszoba kialakításáról július 1-én kezdte meg működését a II. orvosi körzet, orvosa Dr. Hézsai Klára. A település első köztéri alkotásaként 1980-ban avatták fel Ócsai Károly szobrászművész alkotását, Móra Ferenc mellszobrát. A művelődési ház ettől kezdődően Móra Ferenc nevét viseli. Dr. Gál Klára fogorvos kinevezésére március 19-i hatállyal került sor szeptember 1-től nyílt lehetőség a gyermekorvosi körzet létrehozására. Az új egészségház elkészültéig az anya-és csecsemővédelem részére kialakított faházban dolgozott a gyermekorvos is, mellette a kettő védőnő, Konkoly Józsefné és Vőneki Anikó. A gyermekorvos ekkor Dr. Bán Gyula volt. A település második köztéri szobrát, Marton László szobrászművész alkotását, a Felszabadulási emlékművet 1980 áprilisában avatták fel. Az egészségházban kapott helyet a fogorvosi, kettő körzeti orvosi, a gyermekorvosi rendelő, a védőnői szolgálat és a gyógyszertár. A gyógyszerész 1951-től 1995-ig Boleman István volt, azóta Haskó Zsolt a község gyógyszerésze. Az egészségházat 1983-ban helyezték üzembe ban a belterületen bevezetésre került az intézményes szemétszállítás, elkészült a szennyvízcsatorna hálózat első szakasza július 1-től Dr. Balogh Piroska a község gyermekorvosa áprilisában megkezdte működését az Öregek Napközi Otthona, melynek első vezetője Huszta Istvánné volt.

5 5 A régi gyógyszertár épületében november 5-én megnyílt a település második pénzintézete az OTP helyi fiókja, melynek első vezetője Szűcs Imre volt. A gázláng a tanácsháza udvarán október 14-én gyulladt meg, s az egész belterület gázellátása megvalósult, a kialakítás alatt lévő telkek kivételével decemberében elkészült a kmb. lakás és iroda. Az Üllés és Vidéke ÁFÉSZ a bolthálózat rekonstrukcióját 1984-ben kezdte meg. Ennek első állomásaként június 26-án Vágóban a büfét üzembe helyezték. Ezt követően megkezdődött az új ABC építése, mely november 5-én kezdte meg működését. A rekonstrukció keretében Ruki II-ben a vegyes boltot, a belterületen a húsboltot felújították. A felújított húsbolt november 16-án nyílt meg december 30-án elkészült a Csongrád Megyei Temetkezési Vállalat helyi kirendeltsége. A szolgáltatás a ravatalozó elkészültével január 1-jén indult ban elkészült a BIOMODUL szennyvíztisztító ben sor került az óvoda felújítására, ami alapterület növeléssel is párosult május 1-től Szendrei Évát nevezte ki a tanács a művelődési ház igazgatójának. Több éves előkészítés eredményeként a hívők adományaiból és lelkes munkájuk eredményeként 1987-ben elkészült Takács János tervei alapján az új templom. A templom felépítésében jelentős szerepet játszott Sulik János plébános úr - településünk díszpolgára - szervező munkájával július 1-től 25 férőhelyes bölcsőde kezdte meg működését. Első vezetője Lakatos Mária volt, majd Bóka Zoltánné nyert kinevezést az intézmény élére. A településen helyi mentőállomás létesült. A pedagógusok letelepedésének elősegítése érdekében célcsoportos beruházásban készült 4 szolgálati lakásos épület a Paprika utcában, amely 1987-ben volt átadva.

6 6 Az új sportöltöző építésére a Népszabadság Mg.Tsz. 400 eft. támogatást adott a tanácsnak, s a korszerű öltözőt 1988-ban vehették birtokba a sportolók. Az óvoda január 1-től önálló nevelési intézményként működik. Az intézmény levált az iskoláról és mind szakmai, mind pénzügyi vonatkozásban független az iskolától. Vezetője Sádtné Papp Ibolya, előtte Tóth Péterné volt a vezető óvónő július 1-én a volt vasúti állomás épületben indult a Czeizel program néven ismert Optimális Családtervezési Szolgáltatás és a kislabor, majd 1989.augusztus hónapban a reumatológiai szakrendelés. A laborvezető Dr. Vincze Mária, a reumatológus Dr. Ocskó Marica. Az általános iskola bővítésének és magas tető építésének előkészítése 1988-ban indult. A beruházás a rendszerváltás után, állami céltámogatás igénybevételével 1992-ben fejeződött be és közel 30 millió Ft-ba került. Az iskola igazgatója Dr. Kószó Mária után megbízottként szeptember 1-től Szabóné Birinyi Márta volt, majd 1993-tól Ollmann-né Lovászi Ágnest bízta meg a képviselő-testület az intézmény vezetésével január 1-től az építésügyi hatósági feladatok ellátására Öttömös, Pusztamérges és Ruzsa községek Ruzsa székhellyel társulást hoztak létre. A társuláshoz január1-től Ásotthalom község is csatlakozott. A Pusztamérges Ruzsa összekötő út 1990 júliusában készült el. Magyarországon a tanácsrendszer után az szeptember 30-i választásokkal kialakult az önkormányzati rendszer. A valóban önálló, széles döntési jogkörrel, az önkormányzati jogokat illetően alkotmányos garanciákkal rendelkező önkormányzatok valóban demokratikus választások útján jöttek létre. Ruzsán a választást megelőzően sorra alakultak a pártok és egyéb szervezetek helyi szervezetei, s a választások időszakában ezek és képviselőik a következők voltak: Agrárszövetség - Dr. Nyári Károly Független Kisgazda Földmunkás és Polgári Párt - Szabó G. Szilveszter Magyar Demokrata Fórum - Szerdahelyi István Magyar Szocialista Párt - Ördögh Illés Magyarországi Szociáldemokrata Párt - ifj. Tanács Vilmos Nemzeti Kisgazda Párt - Tikviczki József Magyar Szocialista Munkáspárt - Tóth Péter

7 7 Ruzsán a kislistás választási rendszer alapján választották meg a települési képviselőket, szám szerint 9 főt. A polgármestert közvetlenül a választópolgárok választották. A három jelölt - Dr. Nyári Károly, Papp János, Szabó József - közül Papp Jánost választották meg polgármesternek. A képviselői helyekért 26 jelölt indult és a következő személyek szereztek mandátumot: Dr. Bánfi György, Csúcs Mihály, ifj Gárgyán Imre, Kiri Mihály, Ördögh Illés, Szendrei Éva, Tanács Mihály, Vass János,Vetró Mihály. Az alakuló ülés október 11-én volt a korábbi pártházban. A gyermekétkeztetést az ÁFÉSZ vendéglője biztosította, ami a magas rezsi miatt többlet kiadást jelentett az önkormányzatnak. A bölcsőde 50 %-os kihasználtsága miatt végül a képviselő-testület úgy foglalt állást, hogy a bölcsődénél leépítést hajt végre, s a felszabaduló helyen étkezdét alakít ki. A bölcsődei konyha kisebb bővítése és az étterem kialakítása lehetővé tette, hogy a gyermekétkeztetést április 15-től saját konyháról biztosítsa az önkormányzat. A képviselő-testület augusztus 31-én megválasztotta a földrendező bizottságot, a kárpótláshoz kötődő földügyek intézése érdekében. A képviselők november 25-én döntöttek arról, hogy a vízmű üzemeltetésére létrehozzák a többi településsel együttműködve a Térségi Vízmű Üzemeltetési Társulást. A vagyonvédelem és a közbiztonság javítása, a rendőrség munkájának segítése érdekében december 10-én megalakult a Polgárőr Egyesület, melynek első elnöke Farkas András, titkára Csúcs Mihály volt. A képviselő-testület Lábecz László jegyzőt bízta meg a részarány földtulajdonosok közgyűlésének összehívásával és levezetésével. Az február 5-én a művelődési házban megrendezett gyűlésen 280 fő vett részt és a földkiadásról szóló törvény ismertetése után megválasztotta a földkiadó bizottság egy részét, míg a többi tag megválasztására február 12-én került sor. A bizottság elnöke Gárgyán Imre volt. A részarány tulajdonosok részére a földek kiadása december 31-ig tartott. A képviselő-testület március 3-i ülésén döntött arról, hogy együtt kíván működni a Csongrád Megyei Önkormányzattal és Kistelek Város Önkormányzatával szociális otthon létesítése céljából. A terület díjtalan felajánlásával és a szennyvízelvezetéshez felajánlott támogatással a képviselők nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a községben megépült a megyei idősek otthona. A létesítmény októberében kezdte meg működését.

8 8 Ezen az ülésen helyi lapot alapított a testület RUZSAI HÍREK címmel. Kezdetben az újságért fizetni kellett, de már több éve és jelenleg is díjtalanul juttatja el az önkormányzat minden lakásba a havonta megjelenő lapot szeptember 1-től az iskolában művészetoktatás indult. Ettől a naptól az iskola neve Weöres Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. A képviselő-testület az október 19-i ülésén megalkotta a helyi címerről és zászlóról szóló rendeletét, amely november 16-án a település jelképeinek ünnepélyes felavatása napján lépett hatályba. Az önkormányzat gazdasági programját május 24-i ülésén alkotta meg a testület. A gazdasági program megvalósításaként az önkormányzat jelentős összegeket fordított a belterületi utak építésére, a külterületi utak javítására évben a Határőr és József A. utcák, évben a Kodály és Kossuth utcák szilárd burkolatának kiépítése, 1998-ban a Dózsa Gy.-Tavasz-Petőfi utcák és a Napsugár utca elejének szilárd burkolattal történő ellátása valósult meg. Ez 3,5 km. út megépítését jelentette, a lakosság anyagi hozzájárulásával január 1-től az önkormányzat saját intézményt hozott létre az ivóvíz- és csatornaszolgáltatás biztosítása érdekében. Az intézmény vezetője Ollmann Attila. A külterületi - gazdátlan villanyhálózat felújítására pályázati támogatással került sor. A településre számított összeg eft. volt. Ez a támogatás lehetővé tette, hogy fogyasztónként 40 eft. hozzájárulás befizetésével valamennyi, a település területén lévő villanyhálózat felújítása megtörténjen, s a DÉMÁSZ üzemelétetésre átvegye ezeket. Az önkormányzat a lakosság részére a kivitelezés költségét megelőlegezte, s a munkák előkészítésében, lebonyolításában közreműködött. felújítási munka 1993-tól 1997-ig tartott évben elkészült a polgármesteri hivatal bővítéseként az új házasságkötő és tanácsterem, melyet saját kivitelezés keretében döntően közhasznú foglalkoztatottak építettek. A Képviselő-testület rendelet alkotásával létrehozta a Ruzsa Község Díszpolgára címet, a Ruzsa Községért és a Ruzsa Közszolgálatáért díjakat. Az első kettő elismerés átadására a falunapon, míg az utóbbira március 15-én és a köztisztviselők napján kerül sor. A Képviselő-testület döntése értelmében az első falunapra május 1-jén került sor.

9 október 22-én ünnepi testületi ülésen került sor a romániai Magyardécse és Árpástó falvakkal a testvértelepülési megállapodás aláírására október 24-én Nógrádi Zoltán Mórahalom Város polgármestere felavatta a község vásárterét. Megvalósult a Rózsa és a Zalka M. utcák szilárd burkolatának kiépítése. A beruházást ünnepélyes keretek között november 21-én avatták fel. A év a Magyar Millennium jegyében zajlott március 15-én az Alkotmány téren az OTP fiók előtt kialakított parkban először került sor a községi ünnepségre az úgynevezett "HÓT FÁK"-tól áthelyezett kopjafa előtt, amely az 1849-ben meggyilkolt Gracza Antal és Záhony István honvéd tiszteknek állít emléket. Ezen a napon került sor a többcélú létesítmény (tűzoltó szertár, turisztikai iroda) ünnepélyes felavatására május 20-án megtörtént az Európai Unió Dél-Alföldi Információs Pont Ruzsai Alpontja ünnepélyes felavatása. Az iroda feladata a lakosság, a vállalkozók és a civil szervezetek Európai Unióval kapcsolatos információkkal való ellátása volt augusztus 19-én a négyes határnál a négy település által adott színvonalas műsor keretében emlékoszlop avatás volt. A feltételezett Árpád-kori templom helyén Balotaszállás, Öttömös, Pusztamérges és Ruzsa község önkormányzatai a települési címerekkel díszített, a négy település felé néző emlékoszlopot emeltettek. A település millenniumi napján augusztus 20-án volt a település harmadik köztéri szobrának ünnepélyes avatása és szentelése. Avató beszédet Dr. Fodor István címzetes múzeumi főigazgató, egyetemi docens mondott. Tóth Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását, Szent István király bronz mellszobrát Papp János polgármester és az alkotó leplezte le. Csongrád Megye Zászlóját Marosvári Attila a megyei közgyűlés alelnöke adta át Papp János polgármesternek. A III. számú ivóvíz kút az elnyert pályázati támogatásból év első félévében készül el. A Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat intézményei január 1-től tanúsított ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert működtetnek.

10 10 Ünnepi testületi ülésen június 26-án került sor a testvértelepülési megállapodás aláírására a romániai Gyarmata településsel. A település 2004-ben a Virágos Magyarországért környezetszépítő program keretében a község kategóriában első helyezést, míg évben az Antante Florale Európai Környezetszépítő versenyben Magyarországot képviselve bronz minősítést kapott. Az Önkormányzat testvértelepülési megállapodást kötött a Szerbia-Montenegró Államközösségbeli Bácsfeketehegy településsel. Pályázati támogatással és lakossági hozzájárulással 2004-ben megvalósult az egész belterület szennyvízcsatornázása, 2006-ban pedig elkészült az új szennyvíztisztító, megvalósult a Vitéz sori útépítés ben kezdte meg a községben működését a Köztestületi Önkéntes Tűzoltóság, amely ót településen látja el a katasztrófavédelmi feladatokat ben megújult az óvoda, 2008-ban sor került az Polgármesteri Hivatal felújítására és teljes körű akadálymentesítésére. Ebben az évben a Polgármesteri Hivatal Magyar Közigazgatási Minőség Díj elismerésben részesült. A Felszabadulás út korszerűsítésére, autóbusz megálló és parkolók létesítésére került sor 2009-ben. Megvalósult az iskola nyílászáróinak cseréje. A Polgármesteri Hivatal apparátusa a Csongrád Megyei Önkormányzattól a Csongrád Megye Közigazgatásáért Díj elismerést kapta évben. Ruzsa község fiatal település, 2010-ben ünnepelte önállóvá válásának 60. évfordulóját. Egy település életében 60 év nem nagy idő, de az elmúlt 60 év küzdelmes volt. Szorgalmas, dolgos emberek élnek itt, akik úgyszólván a semmiből építették és hozták létre ezt a szép, rendezett falut, a saját falujukat, benne a szép, tágas utcákat, a lakosság ellátását szolgáló intézményeket, az infrastruktúrát, szolgáltató létesítményeket. Méltóak arra, hogy megemlékezzünk munkájuk eredményeiről

Öttömös Község. Képviselő-testületének. 2012. évi MUNKATERVE

Öttömös Község. Képviselő-testületének. 2012. évi MUNKATERVE Öttömös Község Képviselő-testületének 2012. évi MUNKATERVE A KÉPVISELŐTESTÜLET ÜLÉSEINEK HELYE, IDEJE, NAPIRENDJEI A Képviselő-testület üléseire meghívottak a képviselőkön kívül a Szervezeti és Működési

Részletesebben

1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása

1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása 1. Szolgáltató önkormányzás biztosítása 2. Biztonságos szociális ellátás fenntartása Helyi házi szociális gondozás munkakörülményeinek javítása - gépjármű csere 3. Infrastruktúra állapotának javítása Polgármesteri

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete II. félévi M U N K A T E R V E

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete II. félévi M U N K A T E R V E - 1 - Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. II. félévi M U N K A T E R V E A Képviselő-testület a Szervezeti és Működési Szabályzat 17. -a értelmében féléves munkatervet készít, féléves

Részletesebben

Ebes Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2016. (V. 30.) Ör. számú rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről

Ebes Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2016. (V. 30.) Ör. számú rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről Ebes Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2016. (V. 30.) Ör. számú rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről Ebes községi Önkormányzat Képviselő- testülete az egészségügyi alapellátásról

Részletesebben

Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 12/2005. (X. 01.) számú rendelete. a háziorvosi és fogorvosi körzetek megállapításáról.

Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 12/2005. (X. 01.) számú rendelete. a háziorvosi és fogorvosi körzetek megállapításáról. Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselő-testületének 12/2005. (X. 01.) számú rendelete a háziorvosi és fogorvosi körzetek megállapításáról. Nagyrécse Község Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Földeák község Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. június 18. napján tartotta együttes rendkívüli ülését,

Földeák község Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. június 18. napján tartotta együttes rendkívüli ülését, Földeák község Önkormányzatának képviselő-testülete 2013. június 18. napján tartotta együttes rendkívüli ülését, melyen az alábbi fontosabb döntések születtek. Földeák és Óföldeák képviselő-testületei

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK évi M U N K A T E R V E

KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK évi M U N K A T E R V E KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. évi M U N K A T E R V E 2 2014. január 14. 9.00 óra 1./ A kistokaji Napsugár Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde fejlesztése beruházás műszaki és

Részletesebben

Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülésterve.

Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülésterve. 3./ Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. évi munkaterve Előterjesztő: Tóth János polgármester Diósjenő községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. évi ülésterve. Határozati

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

HEJŐBÁBA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE. 2009. évi MUNKATERVE

HEJŐBÁBA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE. 2009. évi MUNKATERVE TERVEZET! HEJŐBÁBA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. évi MUNKATERVE 2009. JANUÁR 28. 1. A 2008. évi költségvetési rendelet módosítása, Ügyrendi Biz. 2. Az élelmezési nyersanyagnorma 2009.

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. ÉVI MUNKATERVE I. TESTÜLETI ÜLÉSEK IDŐPONTJA ÉS NAPIRENDJE JANUÁR 19. 1. Köztisztviselői teljesítménykövetelmények alapját képező kiemelt célok meghatározása

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP ÖSSZESÍTÉS 2009.

PÁLYÁZATI ADATLAP ÖSSZESÍTÉS 2009. PÁLYÁZATI ADATLAP ÖSSZESÍTÉS 2009. en elnyert adatok Ft-ban Kerékpár út építése az 55. sz. főút mentén (Szeged-) Domaszék- Mórahalom-Ásotthalom között NFÜ 240 509 832 24 050 984 216 458 848 216 458 848

Részletesebben

Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2016. (XII. 21.) önkormányzati. rendelete. Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló

Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2016. (XII. 21.) önkormányzati. rendelete. Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2016. (XII. 21.) önkormányzati rendelete Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló Kerekegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29.

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS. Martonvásár, 2014. 01. 29. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI KÖZMEGHALLGATÁS Martonvásár, 2014. 01. 29. A KÖZMEGHALLGATÁS TÉMÁI Polgármesteri beszámoló - visszatekintéssel Tervek, gazdasági helyzet - kitekintéssel Egyebek Kérdések válaszok 2010-14

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat

Jegyzőkönyvi kivonat Jegyzőkönyvi kivonat Készült: Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. október 22. napján a Demecser Város Önkormányzata (4516. Demecser, Gábor Áron út 4.) Ebédlőjében megtartott rendkívüli

Részletesebben

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A 2012. I. FÉLÉV MUNKATERVÉT PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 277/2011. (XII. 14.) SZÁMÚ KÉPVISELŐ-TESTÜLETI

Részletesebben

KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK évi M U N K A T E R V E

KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK évi M U N K A T E R V E KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. évi M U N K A T E R V E 2 2015. január 26. 9.00 óra 1./ A Képviselő-testület 2015. évi munkatervének megtárgyalása 2./ Aktuális ügyek, bejelentések

Részletesebben

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére

Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. évi munkaterve. Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére Héhalom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi munkaterve Készült: a Képviselő-testület 2013. február 14-i ülésére 1 M U N K A P R O G R A M 2013. január 1-től lényeges változások következtek

Részletesebben

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek:

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. évi ülés- és munkaterve Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: 1. Jogszabályok által kötelezően előírt napirendi pontok

Részletesebben

A Területfejlesztési Bizottság által a 14/2012. (12.17.) TFB határozattal lezárt pályázatok (1. melléklet) Szerződés száma

A Területfejlesztési Bizottság által a 14/2012. (12.17.) TFB határozattal lezárt pályázatok (1. melléklet) Szerződés száma 1. 2. 3. 4. 5. 6. Bag Kisfaludy utca építése 13/366 02804 K 2005. június 2010. június Batthyányi utca 13/494 02303 K 2005. június 2010. június Kodály Zoltán út építése 130009205 K 2007. január 2012. január

Részletesebben

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI MUNKATERVE

HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2014. ÉVI MUNKATERVE HERÉD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 2014. ÉVI MUNKATERVE 1 MUNKATERV 2014. év Heréd község Képviselő-testületének 2014. évi munkaterve 1. 2014. január 27. (hétfő) 17 óra Együttes ülés Nagykökényes

Részletesebben

Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2016. (XI.23.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról

Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2016. (XI.23.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2016. (XI.23.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról Pétervására Város Önkormányzat Képviselőtestülete az

Részletesebben

3. számú melléklet Szatymaz Község Önkormányzata 2009. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló tájékoztatóhoz Az Önkormányzat 2009. évi fejlesztési kiadásai feladatonként és forrásonként /ezer Ft/ Megnevezés

Részletesebben

Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda

Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/10625-2/2011. Tárgy: A Csongrád Megyei Önkormányzat Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciója 2010. évi felülvizsgálatának véleményezése

Részletesebben

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE

PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület 150/2014. (XII. 15.) számú Képviselő-testületi határozatával jóváhagyta. PAPKESZI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

PÁPA VÁROS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEI

PÁPA VÁROS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEI PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8500 Pápa, Fő u. 12. Telefon: 89/515-000 Fax: 89/313-989, 89/324-859 Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző E-mail: hivatal@papa.hu PÁPA VÁROS KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEI 1. ÓVODÁK

Részletesebben

Tisztelt Bizottság! Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Bizottság! Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági, pénzügyi és ügyrendi bizottságának 2014.01.31-i ülésére (3. napirendi pont) és Báta Község Önkormányzat Képviselő- Testületének 2014.01.31.-i

Részletesebben

A Képviselő-testület 381/2016. (X. 20.) sz. kt. határozatának melléklete MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

A Képviselő-testület 381/2016. (X. 20.) sz. kt. határozatának melléklete MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A Képviselő-testület 381/2016. (X. 20.) sz. kt. határozatának melléklete MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról /2016. (.) sz.

Részletesebben

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek:

Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. évi ülés- és munkaterve. Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: Zsombó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. évi ülés- és munkaterve Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: 1. Jogszabályok által kötelezően előírt napirendi pontok

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 23-i ülésére 1612-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. február 23-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2011. évi módosított rendezvénytervének

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 9/2007. (IV. 27.) KT. r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 9/2007. (IV. 27.) KT. r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 9/2007. (IV. 27.) KT. r e n d e l e t e az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 17/2006. (VI.09.) KT. rendelet módosításáról 1.. A rendelet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 15-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének szeptember 15-i ülésére 11499-1/2010 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. szeptember 15-i ülésére Tárgy: A belterületi úthálózat fejlesztése Az előterjesztést készítette Ferencz Péter beruházási

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2006. május 11-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

Ásotthalom Község Polgármesterétől 9/2008

Ásotthalom Község Polgármesterétől 9/2008 Ásotthalom Község étől 9/2008 Témafelelős: Dr. Karsai Éva Ikt. szám: 1328/2008. Véleményező Bizottság: SZISB Tárgy: A Közösségi Pszichiátriai ellátás társulásban történő ellátására vonatkozó Együttműködési

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV 2015. január 28. (szerda) 1. Az önkormányzat 2015. évi költségvetése (első olvasat) 2. A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

2014. évi. M U N K A T E R V E az 1. számú módosítással egységes szerkezetben

2014. évi. M U N K A T E R V E az 1. számú módosítással egységes szerkezetben - 1 - Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. évi M U N K A T E R V E az 1. számú módosítással egységes szerkezetben A Képviselő-testület a Szervezeti és Működési Szabályzat 17. -a értelmében

Részletesebben

Medgyesbodzás, Gábortelep telefonkönyv

Medgyesbodzás, Gábortelep telefonkönyv , Gábortelep telefonkönyv ÁFÉSZ, Medgyesegyháza és Bánkút Mini ABC 5663 Széchenyi utca 39-68 425480 ÁFÉSZ, Medgyesegyháza és Bánkút Vegyesbolt 5664 Gábortelep, Vasút utca 44-68 425482 Annus Imréné 5664

Részletesebben

Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről

Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről Téglás Városi Önkormányzat 10/2002. (V. 30.) TÖ. számú rendelete az önkormányzat által adományozható címekről és kitüntetésekről A 10/2012. (IV. 26.) önkormányzati rendelet módosításával (*) egységes szerkezetbe

Részletesebben

2017. évi éves fejlesztési terv

2017. évi éves fejlesztési terv ZÁKÁNYSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2017. évi éves fejlesztési terv Elfogadva: a 33/2017. (III.30.) Kt. határozattal I. BEVEZETÉS Zákányszék Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MUNKATERV 2019. 1/10 Gönyű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2019. évi rendes üléseinek tervezett időpontjai: 2019. február 7. (csütörtök) 16:00

Részletesebben

Bordány Nagyközség Polgármesterétől T/123/2015.

Bordány Nagyközség Polgármesterétől T/123/2015. Bordány Nagyközség Polgármesterétől T/123/2015. Előterjesztés Térségi Vízmű-üzemeltetési Intézmény vagyonfelosztási szerződéséről Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Képviselők! Bordány Nagyközség a

Részletesebben

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u / Fax: 84/ MEGHÍVÓ

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u / Fax: 84/ MEGHÍVÓ Ügyszám: 326-28/2011. Napirend: Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ Ságvár, Som és Nyim községek képviselő-testületei 2011.

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének../2013. (XI. 12.) önkormányzati rendelet tervezete

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének../2013. (XI. 12.) önkormányzati rendelet tervezete Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2013. (XI. 12.) önkormányzati rendelet tervezete Az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek kialakításáról Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

33/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelet 4. sz. melléklete. Szentháromság tér 1. Település Hrsz Fkép Megnevezés Utca+hsz

33/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelet 4. sz. melléklete. Szentháromság tér 1. Település Hrsz Fkép Megnevezés Utca+hsz Mórahalom Ingatlanvagyonkataszter Szentháromság tér 1. 33/2013. (XI. 28.) önkormányzati rendelet 4. sz. melléklete Forgalomképes (üzleti) vagyon Település Hrsz Fkép Megnevezés Utca+hsz Mórahalom 2/ 2 /

Részletesebben

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES VAGYONOK JEGYZÉKE 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete. Telek és építmény. Telek érték ( Ft )

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES VAGYONOK JEGYZÉKE 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete. Telek és építmény. Telek érték ( Ft ) Sorszám Utca, házszám Hrsz Megnevezés 1. Hősök tere 1.sz. 269/6 269/6/C1 Önkormányzat Naturális mutató ( m 2 ) Telek érték ( Ft ) Építmény érték (Ft) Telek és építmény érték együtt Kollégium és irodaház

Részletesebben

ZÁKÁNYSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. ÉVI MUNKATERVE

ZÁKÁNYSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. ÉVI MUNKATERVE ZÁKÁNYSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. ÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület a munkatervében meghatározott napirendeken kívül megtárgyalja az időközben született, módosított törvények,

Részletesebben

Vegyes háziorvosi körzetek

Vegyes háziorvosi körzetek Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2017./I.27./ számú rendelete a vegyes háziorvosi, vegyes fogorvosi és védőnői körzetekről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN az 5/2017. (IV.28.), 15/2017.(X.27.) önkormányzati rendelettel. 1. A rendelet hatálya 1. 2.

EGYSÉGES SZERKEZETBEN az 5/2017. (IV.28.), 15/2017.(X.27.) önkormányzati rendelettel. 1. A rendelet hatálya 1. 2. 1 Szegvár Nagyközségi Önkormányzat képviselő-testületének 2/2017. (II.09.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN az 5/2017. (IV.28.), 15/2017.(X.27.)

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselő-testülete. Tisztelt Képviselő-testület!

Szatymaz Község Képviselő-testülete. Tisztelt Képviselő-testület! 1070/2015/U1 Tárgy: Egészségügyi körzetek rendeleti szabályozása Mellékletek: 1. sz. melléklet: Rendelet-tervezet 2. sz. melléklet: Előzetes hatásvizsgálat 3. sz. melléklet: Határozat tervezet Szatymaz

Részletesebben

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről.

Ortaháza Község Önkormányzata. Jegyzőkönyv. Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. 32/10/2013 Zala Megye Ortaháza Község Önkormányzata Jegyzőkönyv Ortaháza Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 13- án megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 69/2013.(VIII.13.) kt.

Részletesebben

XXIII. 214b. Keszthelyi Járási Tanács V. B. Tervdokumentációk 1954-1971

XXIII. 214b. Keszthelyi Járási Tanács V. B. Tervdokumentációk 1954-1971 dú ZALA MEGYEI LEVÉLTÁR Zalaegerszeg, Széchenyi tér 3. RAKTÁRI JEGYZÉK XXIII. 214b. Keszthelyi Járási Tanács V. B. Tervdokumentációk 1954-1971 Terjedelme: 37 doboz = 4,07 ifm Helyrajzi jelzete: iktatott

Részletesebben

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16

Kaskantyú, Hunyadi J. u. 16 Kaskantyú Községi Önkormányzat Képviselő - Testülete 8/2013. Test. ül. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kaskantyú Községi Önkormányzat képviselő - testületének 2015. június 14.-én (péntek) napján 8 00 órai

Részletesebben

ÁTÁNY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉV MUNKATERVE

ÁTÁNY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉV MUNKATERVE ÁTÁNY KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. ÉV MUNKATERVE Tartalom: I. U.. Ülésterv Együttes Képviselő-testületi ülések terve Rendezvények, ünnepsége Jóváhagyta Átány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 1-jén megtartott közmeghallgatásáról

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 1-jén megtartott közmeghallgatásáról Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szám: 20/2016. Határozatok száma: 262/2016. (12.01.) Rendeletek száma: JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december

Részletesebben

Sikeres pályázatok 2006 2010. években. a.) Berhida Városi Önkormányzat. 4. számú melléklet 2006.

Sikeres pályázatok 2006 2010. években. a.) Berhida Városi Önkormányzat. 4. számú melléklet 2006. KD-TEÚT-133-2006 Sikeres pályázatok 2006 2010. években a.) Berhida Városi Önkormányzat 4. számú melléklet Szilárd burkolatú belterületi közutak burkolat felújítása 35.959.000,- Települési hulladék közszolgáltatásfejlesztési

Részletesebben

KÖZMEGHALLGATÁS Tisztelettel köszöntjük Önöket!

KÖZMEGHALLGATÁS Tisztelettel köszöntjük Önöket! KÖZMEGHALLGATÁS 2016 Tisztelettel köszöntjük Önöket! A közmeghallgatás tematikája: - Polgármesteri beszámoló - Alpolgármesteri beszámoló - lakossági észrevételek válaszok - Nagycenk várossá nyilvánítása

Részletesebben

T Á P I Ó S Á G Képviselő-testületének. 2008. február 25-én, 18 órakor tartott kihelyezett ülésének. j e g y z ő k ö ny v e

T Á P I Ó S Á G Képviselő-testületének. 2008. február 25-én, 18 órakor tartott kihelyezett ülésének. j e g y z ő k ö ny v e T Á P I Ó S Á G Képviselő-testületének 2008. február 25-én, 18 órakor tartott kihelyezett ülésének j e g y z ő k ö ny v e 42/2008. sz. Képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők elfogadása

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása

Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása HANGONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE 12/2009. (X. 15.) rendelete Az Önkormányzat Képviselő Testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása Hangony Községi Önkormányzat

Részletesebben

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES VAGYONOK JEGYZÉKE 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete. Telek érték.

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES VAGYONOK JEGYZÉKE 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati rendelet 2. sz. melléklete. Telek érték. Sorszám Utca, házszám Hrsz Megnevezés 1. Hősök tere 1.sz. 269/6 Önkormányzat Naturális mutató ( m 2 ) Telek érték ( Ft ) Építmény érték (Ft) Telek és építmény érték együtt Kollégium és irodaház 541 627500

Részletesebben

Zákányszéki Általános Iskola és AMI. 2017/2018.tanév. Versenyek eredményei. Ábrahám Enikő és Makráné Vass Éva

Zákányszéki Általános Iskola és AMI. 2017/2018.tanév. Versenyek eredményei. Ábrahám Enikő és Makráné Vass Éva Zákányszéki Általános Iskola és AMI 2017/2018.tanév Versenyek eredményei Ábrahám Enikő és Makráné Vass Éva 2018. 06. 19. ORSZÁGOS VERSENYEK levelezős TITOK angol nyelvi levelezős 5. osztály 45. hely 90,4%

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-323-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-323-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből SÁRVÁR VÁROS JEGYZŐJE 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Telefon:95-323-555. K I V O N A T a képviselő-testület 2011. április 28-i ülésének jegyzőkönyvéből 1. 78/2011./IV.28./ számú képviselő-testületi határozat

Részletesebben

Fentiek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselőtestület. Határozati javaslat

Fentiek alapján a következő határozati javaslatot terjesztem a Tisztelt Képviselőtestület. Határozati javaslat Szentes Város Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. sz.: U-18185/2010. Témafelelős: Kovács Zsuzsa Tárgy: Intézményi SZMSZ-ek módosítása és a módosított SZMSZ-ek jóváhagyása Szentes Város Önkormányzata

Részletesebben

Módosította a 28/2016. (XII.16.) önkormányzati rendelet 1. (1) bekezdése. Hatályos február 1.

Módosította a 28/2016. (XII.16.) önkormányzati rendelet 1. (1) bekezdése. Hatályos február 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2015. (X.26.) önkormányzati rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi, fogorvosi és védőnői körzetekről 1 Lajosmizse Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

FALUGYŰLÉS VARSÁNY. 2015. június 17. Közösségi Ház

FALUGYŰLÉS VARSÁNY. 2015. június 17. Közösségi Ház FALUGYŰLÉS VARSÁNY 2015. június 17. Közösségi Ház témák 2014. évi beszámoló Közös Önkormányzati Hivatal működése Az önkormányzat gazdálkodása Szociális helyzet Intézmények működése Adózási kérdések Start

Részletesebben

1. számú melléklet. Mórahalom Kataszteri napló Ingatlanvagyon-Kataszter Forgalomképtelen törvény a. Szentháromság tér 1..

1. számú melléklet. Mórahalom Kataszteri napló Ingatlanvagyon-Kataszter Forgalomképtelen törvény a. Szentháromság tér 1.. 1. számú melléklet Mórahalom Kataszteri napló 13.11.22 Ingatlanvagyon-Kataszter Forgalomképtelen törvény a. Szentháromság tér 1.. Település Helyr.szám Fkép Megnevezés Utca+hsz Tel.ter(m2) ----------- ----------------

Részletesebben

./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá

./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá ./2013. (II. 14.) sz. NORMATÍV Kth. Kerekegyházi Polgármesteri Hivatal Alapító Okiratának módosítása: Kerekegyházi Közös Önkormányzati Hivatallá Normatív Határozat 1./ Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu 22-116/2014. Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 6/2014.(II.

Részletesebben

2013. ÉVI MUNKATERVE

2013. ÉVI MUNKATERVE NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 222/2012. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott 2013. ÉVI MUNKATERVE Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervét az

Részletesebben

DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE MUNKATERV 2015. 1/10 Dunaszeg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi üléseinek tervezett időpontjai: 2015. január 26. (hétfő) 18:00 2015.

Részletesebben

1. sz. melléklet. Küldöttválasztás május 25. Képviseleti területek

1. sz. melléklet. Küldöttválasztás május 25. Képviseleti területek 6701 Szeged, Cserzy M. u. 30/a Pf.: 518. 1. sz. melléklet Küldöttválasztás 2011. május 25. Képviseleti területek Küldöttek által képviselt területek 2011 2016. Homokhátság területén Sorsz. Név Cím Képviselt

Részletesebben

2340 Kiskunlacháza, Vörösmarty u. 3. tel: 06-20-569-7031

2340 Kiskunlacháza, Vörösmarty u. 3. tel: 06-20-569-7031 Közérdekű információk Kiskunlacházi Polgármesteri Hivatal Cím: 2340 Kiskunlacháza Kossuth Lajos tér 1. Tel./Fax: 06-24-519-830, 06-24-519-840 E-mail: pmhivatal@kiskunlachaza.hu dr. Répás József polgármester:

Részletesebben

Szaj ol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2013. (XI. 12.) önkormányzati rendelete

Szaj ol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 16/2013. (XI. 12.) önkormányzati rendelete Szaj ol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013. (XI. 12.) önkormányzati rendelete Az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek kialakításáról Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Önkormányzati törzsvagyon (forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon) Üzleti vagyon

Önkormányzati törzsvagyon (forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon) Üzleti vagyon 2. melléklet az önkormányzat ingatlan vagyonáról Önkormányzati törzsvagyon (forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon) Üzleti vagyon I. Forgalomképtelen önkormányzati vagyon 2014. december

Részletesebben

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről

Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről Balatonkenese Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az egészségügyi

Részletesebben

Vas Megyei Közgyűlés

Vas Megyei Közgyűlés Vas Megyei Közgyűlés Tájékoztató Szombathely Megyei Jogú Város 2018. évi munkájáról Dr. Puskás Tivadar polgármester Szombathely, 2018. december 15. Főbb városrehabilitációs, városépítészeti fejlesztések

Részletesebben

Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének évi ülés- és munkaterve

Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének évi ülés- és munkaterve Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. évi ülés- és munkaterve Az ülésterv összeállításánál az alábbi szempontok érvényesültek: 1. Jogszabályok által kötelezően előírt napirendi pontok

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 16-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 16-i ülésére Tárgy: Békés Város Képviselő-testületének 2011. I. félévi munkaterve Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező bizottság: valamennyi bizottság Sorszám: III/4. Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartandó remdkívüli - ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartandó remdkívüli - ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án

Részletesebben

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete évi M u n k a t e r v e

Jászkisér Város Önkormányzata Képviselő-testülete évi M u n k a t e r v e Jászkisér Város Önkormányzata Képviselőtestülete 2019. évi M u n k a t e r v e I. A Képviselőtestület ülésének állandó napirendi pontjai: 1. Kérdések, interpellációk, illetve az azokra történő válasz 2.

Részletesebben

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134.

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134. Ságújfalu és Kishartyán Községek Önkormányzatainak Képviselő-testületei az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv., valamint a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján, az általuk alapított

Részletesebben

3.számú melléklet évi költségvetéshez

3.számú melléklet évi költségvetéshez 3.számú melléklet 200. évi költségvetéshez Cím Alcím Előir.cs. Kiem. ei.sz Cím Alcím, előirányzat- csoport,jogcím csoport, kiemelt eredeti ei. száma: megnevezése előirányzat megnevezése 200. év Községi

Részletesebben

Esztergom-Kertváros Településrészi Önkormányzatának évi határozatai

Esztergom-Kertváros Településrészi Önkormányzatának évi határozatai Esztergom-Kertváros Településrészi Önkormányzatának 2017. évi határozatai Esztergom-Kertváros Településrészi Önkormányzata 6 igen szavazat mellett az alábbi határozatot 1/2017. (I.10.) RÖK határozat Esztergom-Kertváros

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére 5604-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2016. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 32/2009. (XI. 13.) számú R E N D E L E T E az egészségügyi

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata 2012. évi költségvetésről szóló 3/2012. (II. 24.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

13/2002. (VI. 28.) sz.

13/2002. (VI. 28.) sz. MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a területi ellátási kötelezettség szerint megállapított háziorvosi körzetekről 13/2002. (VI. 28.) sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd, Ötvöskónyi és Beleg Községek Képviselő-testületeinek 2015. szeptember 7.-én 17 órai kezdettel Segesd községben, a Segesd-Taranyi IV. Béla Király Általános Iskola

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület április 25-i ülésére a lejárt határidejű határozatokról Városi Önkormányzat Polgármesterétől, Jegyzőjétől H-2740 Abony Kossuth tér 1. Telefon/fax: (53) 360-010 Előterjesztés készítésében részt vett: Titkárság Településfejlesztési Osztály Gazdasági Osztály Hatósági

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva. J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Bihartorda Községi Önkormányzat képviselő-testületének a 2012. március 21- én tartott rendkívüli nyílt ülésén. JELEN VANNAK: A jelenléti ív a jegyzőkönyv mellékleteként csatolva.

Részletesebben

KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK évi M U N K A T E R V E

KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK évi M U N K A T E R V E KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. évi M U N K A T E R V E 2 2017. január 30. (hétfő) 14.30 óra 1./ A Képviselő-testület 2017. évi munkatervének megtárgyalása 2./ Aktuális ügyek,

Részletesebben

Az Önkormányzati alapítású szervek jegyzéke

Az Önkormányzati alapítású szervek jegyzéke Az Önkormányzati alapítású szervek jegyzéke 2. melléklet a /2010.(VI.30.) rendelethez 9.melléklet a 7/2007.(III.30.) rendelethez Az önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV. tv. 9. (4) bekezdésében foglalt

Részletesebben

Alapító Okirat. 1. Költségvetési szerv neve: Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Művelődési Központ

Alapító Okirat. 1. Költségvetési szerv neve: Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Művelődési Központ Alapító Okirat 1. Költségvetési szerv neve: Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Művelődési Központ 1.1. Rövid neve: Jakabszállás- Fülöpjakab ÁMK 2. Székhelye: 6078 Jakabszállás, Kun u. 2. 3. Tagintézménye:

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2016. (XII.01.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről

Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2016. (XII.01.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2016. (XII.01.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási körzetekről Füzesabony Város Önkormányzat Képviselő-testülete az egészségügyi

Részletesebben