I. A központi porszívó rendszer előnyei

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. A központi porszívó rendszer előnyei"

Átírás

1 I. A központi porszívó rendszer előnyei A központi porszívó rendszerek számos olyan előnyt nyújtanak, amelyek a hordozható porszívókat nem jellemzik. Védik egészségünket, pénztárcánkat, könnyű, gyors szerelést tesznek lehetővé épülő épületeknél. Zajtalan kényelem Mindössze csatlakoztatni kell a könnyű tömlőt a kényelmesen hozzáférhető helyre felszerelt szívónyílások egyikébe és meg kell nyomni a tömlő fogantyúján elhelyezett kapcsolót. Ennek hatására a távol elhelyezett hajtóegység, valamint a motoros szívófej, avagy mindkettő egyidejűleg működésbe lép és szinte hangtalanul elszívja a port a szőnyegből, a kárpitból. Zajszintjét még tovább csökkenthetjük különböző a készülékre, illetve a csőhálózatba elhelyezett hangtompítók segítségével. Egészség Számos, allergiával foglalkozó szakember javasolja a központi porszívó rendszerek alkalmazását, mivel ilyen rendszer telepítésekor kiküszöbölhető a baktériumokkal teli por újrakeringése a helyiségbe. Mivel a berendezés az 1. ábra Központi porszívó egészségtelen levegőt teljes egészében a kültérbe távolítja el (ahol az azonnal és veszélytelenül szétszóródik) kiküszöböli ezáltal a padlón, a bútorzaton visszamaradt por újrakeringését. Teljesítmény A hajtóberendezés távoli elhelyezése lehetővé teszi nagyobb teljesítményű motorok alkalmazását a tisztítás hatásfokának növelése érdekében. Érték és gazdaságosság Hatásfoka két-háromszorosa a hordozható porszívókénak, ára ugyanakkor nem sokkal magasabb, mint számos hordozható porszívóé. Élettartama jóval magasabb azoknál (megfelelő karbantartás esetén ), valamint növeli az ingatlan értékét. Telepítés A készülék telepíthető nem csak épülő, hanem már meglévő lakásba is.

2 II. A központi porszívó működési elve 1. A tiszta, szűrt levegő hűti a motort és biztosítja az optimális üzemi hőmérsékletet. A gumi tömítéssel leválasztott járókerék megakadályozza a motor elszennyeződését. 2. A motor szívó oldalára szerelt speciális elem megakadályozza, hogy a motor belső terébe bárminemű szennyeződés kerüljön. 3. A szívó oldali hangtompítóval cca. 50%-os zajcsökkentés érhető el. 4. A levegő tangenciálisan lép be a leválasztó belsejébe. 5. A spirálisan forgó levegő a készülék palást és a belső ház közötti térből jut el a leválasztó kúp belsejébe. 6. A leválasztó kúpátmérő csökkenése miatt a légsebesség folyamatosan nő, amelynek következtében a centrifugális erő hatására a por és egyéb szennyeződések kiválnak a légáramból. 7. A ciklonban kiváló szennyeződések a kúp alján át a portárolóba jutnak, és összegyűlnek a készülék aljában. 8. Az üzem közben kialakuló vákuum biztosítja, hogy a kivált szennyeződéseket a levegő ne vigye magával a papír felé. 9. A kúp középső részéből a részben megtisztított levegőt a motorra szerelt járókerék szívja át a nagy hatásfokú papírn és a teljesen portalan tiszta levegő a motor hűtését ellátva a nyomócsonkon keresztül jut a szabadba. 10. Az opcionális nyomóoldali hangcsillapítóval a légzaj még tovább csökkenthető. 11. A súrlódásos, és ütközési ellenállások a motor hűtése következtében erősen felmelegedett levegő, magával viszi a térből elszívott allergén anyagokat, poratkákat és egyéb káros szennyeződéseket. 2. ábra A központi egység felépítése

3 III. Központi porszívó rendszer tervezése A központi porszívó rendszer üzembiztossága nagyban függ a tervezéstől és persze a kivitelezéstől. Ezért a tervezést végezzük körültekintően. III / a. Szívónyílások helyének meghatározása A fali csatlakozók melyeket szívónyílásnak nevezünk, két részből áll, az alaplapból és a fedlapból. Az alaplapot kell a falba bevésni amihez két csavarral rögzíthető a fedlap. A fedlapban találhatók a gyengeáramú érintkezők, valamint a szívótömlő fogadására alkalmas csatlakozó. A gyengeáramú érintkezőkhöz kell bekötni a központi egységtől induló és a szívóvezeték nyomvonala mellett vezetett működtető kábelt (MT 2*0,75). A működtető kábelt, a villanyszereléshez hasonlóan, védő csőben kell vezetni. A szívónyílást 90 kis könyökkel kell csatlakoztatni a hálózathoz, így megakadályozhatjuk, hogy hosszabb tárgyak kerülhessenek a cső rendszerbe a szívónyíláson keresztül. A tervezés első lépése a szívónyílások helyének a kialakítása. Szívónyílások elhelyezésénél törekedjünk arra, hogy a takarítandó területet úgy fedjük le szívónyílásokkal, hogy a 9 m hosszú szívótömlővel minden sarkba kényelmesen végezhessék a takarítást. Szívónyílást csak olyan falba tervezzünk, amibe az NA 50-es csővezetéket a szívónyílással együtt viszonylag egyszerűen be lehet vésni. A 2. ábrán egy 4- szívónyílásos rendszer látható, 2- szintes lakás esetén. Két szívónyílás az emeleten, két szívónyílás a földszinten, egy közvetlen leágazás pedig a garázsban elhelyezett meghajtó egységnél, gépkocsi porszívózása céljára. Egyetlen, kb. 9 m hosszú tömlő elegendő az egész lakás porszívózásához. 3. ábra Szívó nyílások III / b. A csőhálózat kialakításának szempontja A csőhálózatot speciálisan erre a feladatra gyártott antisztatikus csövekből kell kialakítani (nem PVC csőből! ). A csővezetékek általában 2,5 m hosszú szálakban kaphatóak. A vezeték méretre szabását a szerelők végezhetik egyszerűen fűrészeléssel, de van erre a célra speciális csővágó szerszám is (3. ábra). 4. ábra csővágó szerszám Tervezéskor a gerincvezeték nyomvonalát a lehető legrövidebb úton kell vezetni szabadon, vagy falhoronyba süllyesztve. A vezetékkel azonos nyomvonalon kell vezetni gégecsőben az MT 2*0,75 mm2-es vezérlőkábelt is, amelyre a központi egységtől indulva csatlakoztatni kell az összes szívónyílást a távműködtetés biztosítására. Ez a vezérlőkábel 24 V-os feszültséggel üzemel, amelyet a központi egység működtető paneljén elhelyezett transzformátor táplál. A leágazásokat minden esetben a központi egység felé hajló nagy sugarú ívekkel alakítsuk ki, hogy a szennyeződések akadálytalanul jussanak be a gerincvezetékbe. A csővezetékek vágásánál ügyelni kell arra, hogy a vágás felület merőleges és sorjamentes legyen a minél simább belső felület biztosítása érdekében. A kiépített csővezeték hálózat elburkolása előtt, meg kell győződni arról, hogy minden szívónyílásról működésbe hozható a központi egység.

4 III / c. A központi egység kiválasztása. A központi egység kiválasztását két módszerrel végezhetjük. a, A gyártó cég által megadott és tapasztalati adatok felhasználásával b., Méretezéssel a., Készülék kiválasztás a gyártó adatai, és tapasztalati adatok alapján A HAYDEN cég a könnyebb, egyszerűbb tervezhetőség érdekében mind a négy fajta központi egységéhez megadta a porszívógéphez csatlakoztatható maximális gerincvezeték hosszokat. Ezen adat segítségével egyszerűen kiválasztható a megfelelő nagyságú berendezés. Az egyes típusokhoz tartozó gerincvezeték hosszakat az 1. táblázat tartalmazza. HAYDEN 2400 HAYDEN 3600 HAYDEN 6000 HAYDEN Premier Vactrack Nincs Van Van Van Teljesítmény 1200 W 1400 W 1600 W 1800 W Légszállítás 48 l/s 50 l/s 50 l/s 50 l/s Méret 805*300 mm 805*300 mm 805*300 mm 805*300 mm Súly 13 kg 13 kg 14 kg 14 kg Portartály 18 l 18 l 18 l 18 l Elsődleges Ciklonos leválasztás Ciklonos leválasztás Ciklonos leválasztás Ciklonos leválasztás Másodlagos Cserélhető Cserélhető Cserélhető Mosható Légszállítás 48 l/s 50 l/s 50 l/s 50 l/s Gerincvezeték 24 m 35 m 58 m 84 m hossza Csatlakoztatható 3 db 5 db 8 db 12 db vagy több szívónyílások Egyidejűleg használható szívócsonkok száma 1 db 1 db 1 db 1 db Maximális vákuum a készülék csonkjánál (PA) Maximális vákuum a készülék csonkjánál (mmvo) Pa Pa Pa Pa 2204 mmvo 2800 mmvo 3482 mmvo 3700 mmvo 1. táblázat HAYDEN SUPERVAC központi porszívó egységek legfontosabb adatai b., A készülék egyszerűsített méretezéssel történő kiválasztása Amennyiben úgy érezzük, hogy a tapasztalati adatok a tervezendő rendszernél nem elegendőek, akkor a rendszert méretezzük le. Az ismertetésre kerülő méretezési módszernél vannak lényegesen bonyolultabb méretezési gyakorlatok is, melyeket jelen segédletben nem ismertetünk. Mivel a központi porszívó rendszerek, az Észak-amerikai kontinensről származnak ezért a legtöbb gyakorlat, az ott használatos mértékegységekkel mutatja be a rendszer méretezését, európai ember számára ezek a módszerek nehezen követhetőek.

5 Egyszerűsített méretezés, példa Az általunk bemutatandó módszer segítségével nagy biztonsággal kiválaszthatja a megfelelő porszívórendszert. A méretezést mindig a legveszteségesebb szakaszra vonatkozóan kell elvégezni. Miután kiszámoltuk a 2. táblázat segítségével a csővezeték veszteségét, hozzá kell adni egy szívónyílás, valamint a szívó tömlő veszteségét is a végeredményhez. Az így kapott eredményt le kell vonni a gyártó által a készülék csonkjánál megadott vákuum értékből. A végeredménynek nagyobbnak kell lennie 8 kpa-nál, ugyanis a szívónyílásnál a megfelelő üzemhez minimum ekkora vákuumra van szükség. Amennyiben ez az érték kisebb mint 8 kpa-ál akkor nagyobb teljesítményű gépet kell választanunk. A tervezéskor az optimális szívóteljesítmény elérése érdekében a következőkre kell ügyelni: - a szívónyílásoknál a vákuum nem lehet 8 kpa-nál kisebb. - A csőrendszert a lehető legrövidebb nyomvonalon kell vezetni - Minél kevesebb idomot kell betervezni - A későbbi lehetséges bővítéseket figyelembe kell venni. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a rendszer elemeinek hozzávetőleges veszteségeit NA 50 (2 ) antisztatikus csővezeték NA ív idom NA 50 Szívónyílás NA ív idom NA 50 Y- elágazás 30 Pa méterenként 90 Pa/db 90 Pa/db 45 Pa/db 45 Pa/db 8-10 méteres szívó tömlő 2000 Pa Méretezési példa 2. táblázat nyomásveszteségek A méretezésnél egy olyan házat vettünk alapul ahol 25 m cső hálózat van, a rendszer méretezendő ága 20 könyököt és 3 elágazást tartalmaz. A rendszerben 3 szívónyílás van kiépítve egyszerre pedig egy szívónyílás lehet működtetni. Ez alapján a következő nyomásveszteség számolható: A szívóvezeték hossza 25 m * 30 Pa = 750 Pa Idomok 90 ív idom 6 * 90 Pa = 540 Pa 45 ív idom 14 * 45 Pa = 630 Pa 45-os elágazás 3 * 45 Pa = 135 Pa Szívónyílás 1 * 90 Pa = 90 Pa Szívótömlő 1 * 2000 Pa = 2000 Pa Összes nyomásveszteség = 4145 Pa Maximális vákuum egy HAYDEN SUPERVAC 2400 készülék csonkjánál mínusz az összes nyomásveszteség a szívócsonknál marad Pa Pa Pa (17,4 kpa) Tehát a rendszer működéséhez szükséges 8-12 kpa a szívónyílásnál megvan. megjegyzés: 1 mmvo=9,81 Pa; 1000 Pa=1 kpa IV. A rendszer kiépítése a., A központi egység elhelyezésére és telepítésére vonatkozó feltételek:

6 A központi egység kizárólag száraz jellegű helyiségben telepíthető az MSZ szabvány előírásainak megfelelően. A központi porszívó telepítésénél a készülék nyomó oldalára a kifúvó vezetékbe, zaj csökkentés céljából, célszerű hangtompító beszerelése. További zajcsökkentés érhető el a készülékre helyezhető hangtompító segítségével. A nyomóvezeték végére külső falirács felhelyezése javasolt. Javasolt telepítési helyek: - Garázs - Pince - Padlástér - egyéb gépészeti terek A központi egység mellé külön kismegszakítóról kiépített, a motor teljesítményéhez illeszkedő kábellel szerelt földelt csatlakozó dugaszoló aljzat kiépítése javasolt. (230V 16A terhelhetőség). b., Központi porszívó rendszer szerelése, a készülék beüzemelése 5. ábra A csővezeték szerelése alulról kötött szívónyílás és felső gerinc esetén. A rendszer egyszerű ragasztásos technológiával állítható össze. A kötéseket speciális ragasztó anyag segítségével kell létrehozni (nem PVC ragasztóval! ). Szereléskor figyelembe kell venni, hogy a vezetéket a legrövidebb nyomvonalon kell vezetni. A függőleges vezetékeket felűről kell a vízszintes vezetékbe csatlakoztatni az 5. ábra szerint. Erre azért van szükség, hogy a függőleges vezetékből a szemét ne eshessen vissza a szívónyílásokhoz. A 6.ábrán látható, hogy mennyezet alatti gerincből, hogyan kell beállni a szívónyílásokhoz. A szívónyílások bekötésénél mindig a kis ívű 90 könyököt kell alkalmazni. A rendszerben pedig nagy ívű 90 ív idomokat kell használni. Az 7. ábrán látható, egy falba bevésett szívónyílás. Az alapvezeték az aljzatbetonba került, látható, hogy az elektromos vezeték védőcsőben vezetve halad a falban valamint az aljzatbetonban is. Az elektromos vezetéket (MT 2*0,75) célszerű mindenhol védőcsőben vezetni. A 8. ábrán látható a szívónyílás a csővezeték befalazása után. Befalazás előtt ellenőrizzük, a szívónyílások elektromos bekötéseit. 45 ív 45 ív 6. ábra Beállás a szívónyílásokhoz mennyezet alatti gerincből 4. ábra Beállás a szívónyílásokhoz mennyezet alatti gerincből V., Karbantartás 7. ábra Szívónyílás bekötése 8. ábra Szívónyílás befalazva A rendszerben karbantartást igénylő részegység maga a központi egység. Időszakosan ellenőrizni kell a betét elpiszkolódását, mert ez nagy hatással van a motor és a berendezés élettartamára. 15 órás folyamatos üzem után, de évente legalább egyszer javasolt a papír állapotának ellenőrzése

7 és szükség esetén cseréje. A cserét a karbantartási útmutató szerint végezheti el. További feladat a portartály ürítése, évente legalább egy alkalommal. A HAYDEN SUPERVAC 3600, 6000 és Premier jelű központi egységek tartalmaznak egy VAC TRACK nevű szabályzó egységet. Ez egy olyan elektronika mely észben tartja, hogy a motor hány órát üzemelt, valamint jelzi, hogy ha a portárolót üríteni vagy a t tisztítani kell. A készüléken egy LED található. Alap állapotban a LED zölden világit ilyen esetben minden rendben a készülék optimálisan üzemel. Amikor a LED zöldön villog ki kell üríteni a portartályt valamint a t ki kell tisztítani. Amennyiben a LED sárgán világít az azt jelenti, hogy a motort minél előbb fel kell javítatni valamint ki kell cserélni az alaplapot a mikroprocesszoros modulban. A sárga LED villogása a portartály ürítését valamint a tisztítását jelenti. Amennyiben a LED pirosan világít az azt jelenti, hogy a motor szervizelni kell, amennyiben huzamosabb ideig így üzemel a berendezés a motor jelentős mértékben károsodni fog. A készülék ilyen állapotban is üzemképes ezért ha a pirosan villog a LED akkor a portárolót üríteni kell. A HAYDEN SUPERVAC 6000 illetve Premier gépekben továbbá van egy úgynevezett SOFT START automatika is mely a berendezések indításakor kíméli a motort, ezeknek az automatikáknak köszönhetően a HAYDEN berendezések élettartama magasabb mint a más központi porszívó berendezéseké. 10. ábra Készülék a gépházban elhelyezve VI. A rendszer elemei B-B ív K-B ív B-B könyök 45 KB 45 B-B Elágazás Y elágazás T elágazás Toldó

8 Szívónyílás Ragasztó ALAP TISZTÍTÓ készlet - 8,5 m-es gégecső kapcsolófejjel - Falra szerelhető gégecső tartó - 2 db krómozott hosszabbító cső - 3 db tisztítófej - 1 db sarokszívó TL 2000 turbó kefés tisztító fej A levegővel hajtott turbina hajtja a speciális műszálas spirált, amely a kárpitot, szőnyeget teljes szálmélységig nagy hatásfokkal tisztítja meg a portól és egyéb szennyeződésektől. Alacsony méretei miatt könnyen elvégezhető a tisztítás a bútorok alatt is. A turbókefét körülvevő házban kialakított csatornán keresztül áramoltatott levegő még tovább fokozza a tisztítás hatásfokát.

Ipari porszívó ipari szennyeződések és veszélyes porok felszívására

Ipari porszívó ipari szennyeződések és veszélyes porok felszívására A 7.200 l/perces légszállítás és a 3.000 W-os maximum teljesítmény por, forgács vagy folyadék felszedést tesz lehetővé. Két motoros rendszer, ipari minőség Xtreme Clean automata, szűrőrázó rendszer hatékonyságot

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

Ipari porszívók IVB 961-0L. Sokoldalú, kimagasló minőségű ipari porszívó az igényes napi takarításra

Ipari porszívók IVB 961-0L. Sokoldalú, kimagasló minőségű ipari porszívó az igényes napi takarításra A portól eltekintve, ha a lecsöppent folyadék szennyeződéseket figyelmen kívül hagyjuk, ez veszélyt és nem kívánt költségeket jelenthet. Az alapvető követelemény egy olyan egység, ami nap mint nap gyorsan

Részletesebben

Egészségügyi ipari porszívók

Egészségügyi ipari porszívók Az IVB 7-es sorozatú ipari porszívó egy kítűnő választásnak bizonyul a maga 70 literes rozsdamentes acél tartályával, a robosztus acél kerettel, valamint a dönthető, billenthető tartályürítési funkcióval.

Részletesebben

Ipari porszívók ATTIX 5. Nagy, robosztus, ergonomikus, erőteljes és extra csendes száraz-nedves porszívó

Ipari porszívók ATTIX 5. Nagy, robosztus, ergonomikus, erőteljes és extra csendes száraz-nedves porszívó Ez a valaha gyártott legcsendesebb üzemű porszívónk, különleges szívóteljesítménnyel rendelkezik,és még sokáig folytathatnánk tulajdonságainak felsorolását. SilentPower - a magas teljesítmény látszik,

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

' Így sokkal könnyebb tisztán és rendben tartani az otthonomat

' Így sokkal könnyebb tisztán és rendben tartani az otthonomat ' Így sokkal könnyebb tisztán és rendben tartani az otthonomat ~ porzsák nélküli porszívók Felejtse el a porzsákot Sokkal praktikusabb és könnyebb nélküle. Felejtse el a porzsákot. Már nem kell törődnie

Részletesebben

Crossvac központi porszívó használati útmutató

Crossvac központi porszívó használati útmutató Crossvac központi porszívó használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Biztosítjuk, hogy nem fogja megbánni döntését. Mielőtt üzembe helyezné a készülékét, felhívjuk figyelmét az alábbiakra:

Részletesebben

Füstgáz elvezető rendszerek

Füstgáz elvezető rendszerek Füstgáz elvezető rendszerek 6 720 606 36-00.1O ZW / ZS 23 AE gázkazánhoz JS Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági utasítások 2 A szimbólumok magyarázata 2 1Alkalmazás 3 1.1 Általánosságban 3 1.2 Összekapcsolás

Részletesebben

Hidrofortartályok: Alkalmazási terület:

Hidrofortartályok: Alkalmazási terület: Hidrofortartályok: Alkalmazási terület: A hidrofor a vízellátó rendszerek nyomásingadozásainak a kiegyenlítésére, valamint a hálózati nyomásfokozás segédberendezéseként alkalmazható. Szivattyú, kompresszor

Részletesebben

NT 45/1 Tact Te H *EU

NT 45/1 Tact Te H *EU Kézreálló erős szívóteljesítményű egymotoros ipari nedves/száraz porszívó innovatív, szabadalmaztatott szűrőtisztítással ( TACT System), komplett tartozékkal, valamint integrált szívótömlő és tartozéktárolóval.

Részletesebben

KÖZPONTI PORSZÍVÓ készülékek takarító eszközök szerelési anyagok

KÖZPONTI PORSZÍVÓ készülékek takarító eszközök szerelési anyagok KÖZPONTI PORSZÍVÓ készülékek takarító eszközök szerelési anyagok 01 készülékek ELECTROLUX AEG OXYGEN központi porszívó készülékek nagy szívó illetve szûrüteljesítmény jellemzi alacsony energiafelhasználás

Részletesebben

Kétmotoros teljesítmény az erős szennyeződések takarításához

Kétmotoros teljesítmény az erős szennyeződések takarításához Az SD praktikus SitDown tartályürítő rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a konténer nagyon egyszerű ürítését. Az SD opcióként felszerelhető olyan adapterrel, amely segíti a tartály targoncával

Részletesebben

A nagy teljesítmény és a nedves felszívás erőteljességének tökéletes kombinációja

A nagy teljesítmény és a nedves felszívás erőteljességének tökéletes kombinációja Az ipari porszívó rozsdamentes acéltartállyal készült. Választható az ATTIX sorozatból már ismert Push&Clean és az XtremeClean szűrőtisztító rendszerekkel, AutoOnOff vezérlő automatikával, amely illeszkedik

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen.

A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. A víz és a nyomás ereje: dupla segítség a szennyeződések ellen. 161 A víz hatalma a nyomás erejével párosítva: ez az Oleo-Mac magas nyomású víztisztítók titka. A modern anyagokkal és technikával készült

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás

COLEMAN MACH 3 ( ) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás COLEMAN MACH 3 (61 164 010) Lakókocsi tetőklíma Kezelési utasítás KEZELÉSI UTASÍTÁS Alaphelyzetben az üzemmód választó kapcsolónak OFF állásban kell lennie. 1. Kapcsolja be a jármű 240 V-os betáplálásának

Részletesebben

MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS

MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS MOBIL PORSZÍVÓ BERENDEZÉS NAGY TELJESÍTMÉNYŰ PORSZÍVÓ VÍZ ALATTI MEDENCETISZTÍTÁSRA Kezelési és karbantartási utasítás cikkszám: KBER0105020001 NAGY TELJESÍTMÉNYŰ PORSZÍVÓ VÍZ ALATTI MEDENCETISZTÍTÁSRA

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

NT 35/1 Tact Bs 1 Pékporszívó 2 Hőálló PES lapos redős szűrő

NT 35/1 Tact Bs 1 Pékporszívó  2 Hőálló PES lapos redős szűrő Kézreálló erős szívóteljesítményű egymotoros ipari nedves/száraz porszívó innovatív, szabadalmaztatott szűrőtisztítással ( TACT System) és 35 literes tartállyal pékségek és cukrászatok számára. A speciális

Részletesebben

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ ELÕZETES MÛVELETEK Az automata berendezést úgy dolgozták ki, hogy maximum 5 méter magas kapuhoz alkalmazható 400 mm-es mûködtetõkkel, és maximum 4 m-hez 300 mm-es mûködtetõkkel. Használható könnyû, nehéz,

Részletesebben

Központi porszívó - tiszta levegő, alacsony zajszint, magas szívóerő, kényelem

Központi porszívó - tiszta levegő, alacsony zajszint, magas szívóerő, kényelem Ahhoz, hogy a telepítés sokkal kényelmesebb legyen, a készleteket úgy tervezték, hogy tökéletesen kielégítse egy normál ház elvárásait. Az "All-in-1" doboz mindent tartalmaz, amire a legtöbb ház telepítésénél

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Általános használatú porszívók

Általános használatú porszívók A Nilfisk gépek tervezésekor rendkívüli figyelmet fordítottak az ergonómiára és a környezetbarát kialakításra. A porzsák megtölthetősége a kategóriájában a legjobb, tehát kevesebb időt kell tölteni porzsák

Részletesebben

CTHB/CTHT. CTHB/CTHT centrifugális tetőventilátorok vízszintes kifúvással F400-120

CTHB/CTHT. CTHB/CTHT centrifugális tetőventilátorok vízszintes kifúvással F400-120 TH/THT centrifugális tetőventilátorok vízszintes kifúvással A TH-THT vízszintes kifúvású minősítésű* (-jelölésű) centrifugális tetőventilátorok tűz esetén történő füstelszívásra lettek kifejlesztve. Mindegyik

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

TERVEZÉSI SEGÉDLET. STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz

TERVEZÉSI SEGÉDLET. STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz TERVEZÉSI SEGÉDLET STAR típusú acéllemez lapradiátorokhoz MŰSZAKI ADATOK Felhasználási terület A STAR típusú acéllemez lapradiátorok szivattyús melegvízfűtési rendszerekben alkalmazhatók, legfeljebb 10

Részletesebben

FÜSTELSZÍVÓ VENTILÁTOROK. CVHT ékszíjmeghajtású füstelszívó ventilátor 400 C/2h. Fordulatszám. Minimum (1/min) Maximum (kw)

FÜSTELSZÍVÓ VENTILÁTOROK. CVHT ékszíjmeghajtású füstelszívó ventilátor 400 C/2h. Fordulatszám. Minimum (1/min) Maximum (kw) CVHT ékszíjmeghajtású füstelszívó ventilátor C/2h Vízszintes kifúvású kivitel Kivitel üggõleges kifúvású kivitel Motor CVHT füstelszívó ventilátorok a standard motor különbözõ változataival kaphatók,25

Részletesebben

Tartalom. 07 Cikkszám jelentése. Fan Coil típusok. Polar Fan Coil terméklista. Fan Coil típusok. Négyutas kazettás Fan Coil.

Tartalom. 07 Cikkszám jelentése. Fan Coil típusok. Polar Fan Coil terméklista. Fan Coil típusok. Négyutas kazettás Fan Coil. Tartalom Fan Coil típusok 01 02 04 Fan Coil típusok Négyutas kazettás Fan Coil jellemzők Légcsatornázható Fan Coil jellemzők Négyutas kazettás Légcsatornás Univerzális burkolatos Fan Coil 05 jellemzők

Részletesebben

CVHT ékszíjmeghajtású füstelszívó ventilátor 400 C/2h F

CVHT ékszíjmeghajtású füstelszívó ventilátor 400 C/2h F CVHT ékszíjmeghajtású füstelszívó ventilátor 4 C/2h Vízszintes kifúvású kivitel F4-12 Ékszíjmeghajtású házba épített ventilátorok füstelszívásra tűz esetén, F4-12 tanusítással (CE jelöléssel). készülékház

Részletesebben

HANGSZIGETELT VENTILÁTOROK. CVTT ékszíjmeghajtású hangszigetelt ventilátor

HANGSZIGETELT VENTILÁTOROK. CVTT ékszíjmeghajtású hangszigetelt ventilátor CVTT ékszíjmeghajtású hangszigetelt ventilátor lkalmazás HNGSZIGETELT VENTILÁTOROK Általános leírás CVTT hangszigetelt házba épített ékszíjmeghajtású ventilátorok 1 névleges méretben készülnek,1-, kw között

Részletesebben

Tisztítson okosabban!

Tisztítson okosabban! Tisztítson okosabban! Árlista 2012 A modell acél 82354 A30 db 197 470 Ft 82363 A40 db 250 000 Ft 82273 A40LCD db 305 920 Ft 82402 A60 db 371 760 Ft C modell acél 82383 C 30 Premium db 203 970 Ft 82395

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK

FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK FÚRÓKALAPÁCS, FÚRÓ-VÉSŐKALAPÁCSOK D25112/ D25112K/ D25112C* D25113K/ D25113C* D25114K 24 mm-es, 2-üzemmódú fúrókalapács 26 mm-es, 3-üzemmódú fúró-vésőkalapács 26 mm-es, 3-üzemmódú fúró-vésőkalapács betonban

Részletesebben

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal SABIANA SKYSTAR kazettás fan coil berendezések airtronics 1. oldal 2. oldal ALKALMAZÁS: FONTOS: A berendezés telepítése előtt gondosan olvassa el ezt a kézikönyvet A SkyStar berendezéseket kereskedelmi

Részletesebben

Központi Porszívórendszer

Központi Porszívórendszer Központi Porszívórendszer TERMÉKKATALÓGUS 2010 2009.07.26. KÖZPONTI PORSZÍVÓGÉPEK MŰSZAKI ADATAI BP335 BP355 Gép típusa Motor működési elve Maximum teljesítmény (W) Maximum áramfelvétel (A) Légszállítás

Részletesebben

STARSET-24V-os vezérlés

STARSET-24V-os vezérlés STARSET-24V-os vezérlés FELHASZNÁLÓI KÉZI KŐNYV 24 vdc szárnyas kapu vezérlő OLVASSA EL A KÉZIKÖNYVET GONDOSAN HASZNÁLAT ELŐTT FIGYELMEZTETÉSEK: Telepítés előtt olvassa el az utasítást gondosan. Helytelen

Részletesebben

Atomic 3000. Felhasználói kézikönyv

Atomic 3000. Felhasználói kézikönyv Atomic 3000 Felhasználói kézikönyv Biztonsági információk Figyelem! A készülék professzionális felhasználásra készült, nem otthoni használatra. Az Atomic 3000 számos veszélyt jelenthet tűz, hő, áramütés,

Részletesebben

Lo-Carbon CENTRA EC/DC motoros Axiális kishelyiségventilátor

Lo-Carbon CENTRA EC/DC motoros Axiális kishelyiségventilátor Lo-Carbon CENTRA EC/DC motoros Axiális kishelyiségventilátor Alacsony energiafelhasználású motor(max. 2,4W) 2 fordulat, állítható folyamatos üzem és emelt teljesítmény Extra halk kivitel Diszkrét megjelenés

Részletesebben

/2006 HU

/2006 HU 7 77 006 9 08/006 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás Logano plus GB kaszkád füstgázgyűjtő (kettős kazán) A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Tartalomjegyzék Felállítás...................................................

Részletesebben

Kompakt, egyfázisú, száraz-nedves porszívók szűrőtisztító rendszerrel

Kompakt, egyfázisú, száraz-nedves porszívók szűrőtisztító rendszerrel Mosható PET gyapjú szűrő 99,9%-os szűrési hatékonyság Push&Clean szűrőtisztító rendszer biztosítja a folyamatosan magas teljesítményt MultiFit tartozék csatlakozási rendszer biztosítja a kényelmes tartozékhasználatot

Részletesebben

J A G A F R E E D O M C L I M A

J A G A F R E E D O M C L I M A J A G A F R E E D O M C L I M A Energiahatékonyság, fenntarthatóság és design! Szerény mérete ellenére a Freedom Clima egyben nagy teljesítményű fűtő- és hűtő, szabadon álló rendszer, mely csendesen és

Részletesebben

Akciós úszókapu vasalat szett!

Akciós úszókapu vasalat szett! Bemutatóterem és raktár: 1183 Budapest, Akadály u. 15 Bejárat a Nefelejcs u. felől! Telefon: +36 1 297 33 96 info@polswat.hu Nyitva: H-Cs: 8-17:00 Magyarország Kft. Mobil:+36 30 633 21 60 www.polswatbolt.hu

Részletesebben

Tervezői segédlet. Szenzor terminál

Tervezői segédlet. Szenzor terminál Tervezői segédlet Szenzor terminál Szenzor terminál (TTW-01, TSW-01) tervezői segédlet A segédlet célja, ismertesse a szenzor terminál(ok) BiiOS rendszerben való alkalmazásának funkcionális és műszaki

Részletesebben

Folyamatos és megbízható ipari porszívórendszerek

Folyamatos és megbízható ipari porszívórendszerek A hátsó házban elhelyezett nyomtatott áramkör lehetővé teszi a készülék lágy indítását. Az áramellátás 9 m hosszú, 4 eres kábelen keresztül történik. A ki/be kapcsolók a hátsó házban a vezérlőpulton találhatók.

Részletesebben

NT 35/1 Tact Te M. TACT rendszer (automatikus szűrőtisztító rendszer )

NT 35/1 Tact Te M. TACT rendszer (automatikus szűrőtisztító rendszer ) Kézreálló erős szívóteljesítményű egymotoros ipari nedves/száraz porszívó innovatív, szabadalmaztatott szűrőtisztítással ( TACT System), komplett tartozékkal, valamint integrált szívótömlő és tartozéktárolóval.

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL

ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL 070702-X-1/5 ÖNTVÉNYTISZTÍTÓ SZŰRŐASZTAL (Az alábbi adatok a képen bemutatott berendezésre érvényesek) TECHNOLÓGIAI MŰVELETEK Öntvények sorjázása, köszörülése. 070702-X-2/5 MÉRETEK Munkadarab: legnagyobb

Részletesebben

Web Centrum Kft 2314 Halásztelek II. Rákoczi út 10 1

Web Centrum Kft 2314 Halásztelek II. Rákoczi út 10 1 3107.1TA KÖZPONTI PORSZÍVÓ MINI/TA GENERATION 150 M2 188 000 Ft 225 600 Ft 3108.1TA KÖZPONTI PORSZÍVÓ MEDIA/TA GENERATION 150 M2 210 000 Ft 252 000 Ft 3109.1TA KÖZPONTI PORSZÍVÓ MEDIA PLUS/TA GENERATION

Részletesebben

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv T4ML rev.0112 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer Felhasználói Kézikönyv SÜLLYESZTETT DOBOZ TELEPÍTÉSE 1 2 KÜLTÉRI EGYSÉG TELEPÍTÉSE (A) (B) 1650 1850 1450 Eszköz....................... Süllyesztett

Részletesebben

2.9 oldal 141 2.9. Tekercsek és csatlakozók HAFNER

2.9 oldal 141 2.9. Tekercsek és csatlakozók HAFNER 2.9 141 2.9 Tekercsek és csatlakozók Tartalomjegyzék 3 8 9 10 11 12 13 14 15 Alaplapos szeleprendszerek áttekintése 2.1 Mechanikus működtetésű szelepek 2.1.1 3/2-es szelepek 2.1.1.1 BV/BR/BL 311 201 M

Részletesebben

Szívókarok és ventilátorok

Szívókarok és ventilátorok Tartalomjegyzék és ventilátorok Szívókar 61 Szívókar, 2 csukló 62 Szívókar, 3 csukló 63 Teleszkópkar 65 Szívókar elszívócsatornához 66 Szívókar, álló függő 67 Ventilátorok Ventilátor 68 Központi ventilátor

Részletesebben

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép

Tájékoztató. Használható segédeszköz: számológép A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet a 25/2014 (VIII. 26) NGM rendelet által módosított), a 27/2012 (VIII.27.) NGM rendelet a 25/2017. (VIII. 31.) által módosított szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

Részletesebben

BDI-A Használati útmutató, személyvédő köztes dugalj

BDI-A Használati útmutató, személyvédő köztes dugalj BDI-A 2 30 Használati útmutató, személyvédő köztes dugalj *) Szükséges szakismeret a telepítéshez A telepítéshez többek között a következő szakismeretekre van szükség: az alkalmazandó 5 biztonsági szabály

Részletesebben

l i CSATLAKOZÓ-KOMBINÁCIÓK

l i CSATLAKOZÓ-KOMBINÁCIÓK r e GANZ KK Kft n ISO 9001 d s z e rb a en t l tá i d u CSATLAKOZÓKOMBINÁCIÓK A ház különlegesen erõs, ütésálló könnyen nyitható, ezáltal komfortos szerelést biztosít tömszelencén át csatlakoztatható 35

Részletesebben

MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató

MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató A MoBi-SHIELD rendszer beszerelését szakműhely végezze. Valamennyi vezetékét kizárólag forrasztott kötéssel csatlakoztassuk a gépkocsi megfelelő vezetékeihez,

Részletesebben

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN

SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN 3024056 3024057 3024059 SZOLÁR HIDROBLOKK 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS VISSZATÉRŐ ÁG EGYBEN SZOLÁR HIDROBLOKK KASZKÁD 25-65-ÖS SZIVATTYÚVAL SZOLÁR HIDROBLOKK 25-120-AS SZIVATTYÚVAL, ELŐREMENŐ ÉS

Részletesebben

Ipari porszívók. Model VHW310 VHW310 AD VHW310 AU. Cikkszám 4041100304 4041100305 4041100306. Bemenő oldali hepa szűrés. L-porosztályú szűrő

Ipari porszívók. Model VHW310 VHW310 AD VHW310 AU. Cikkszám 4041100304 4041100305 4041100306. Bemenő oldali hepa szűrés. L-porosztályú szűrő A -es modell a tökéletes megoldás a gyógyszeripar, élelmiszeripar, vegyipar, csomagolóipar és az OEM által támasztott követelményekre ott, ahol kis terület áll rendelkezésre. A 1,5kW-os oldalcsatornás

Részletesebben

Az FC 400-as szériába tartozó érzékelők az FC 450IB izolátor aljzatot használják. Az aljzat rögzítése és bekötése az ábrákon látható.

Az FC 400-as szériába tartozó érzékelők az FC 450IB izolátor aljzatot használják. Az aljzat rögzítése és bekötése az ábrákon látható. BEVEZETÉS Az FC 400-as szériába tartozó érzékelők az FC 450IB izolátor aljzatot használják. Az aljzat rögzítése és bekötése az ábrákon látható. AZ ALJZAT RÖGZÍTÉSE Az aljzatot rögzíthetjük közvetlenül

Részletesebben

Pneumatikus gabonaszállító

Pneumatikus gabonaszállító Pneumatikus gabonaszállító Kongskilde pneumatikus gabonaszállító egy sokoldalú és megbízható szállítóberendezés A Kongskilde 1949 óta fejleszt és gyárt gabonafúvókat és jelenleg a világ egyik vezető gyártójaként

Részletesebben

L G K l í m a k é s z ü l é k e k

L G K l í m a k é s z ü l é k e k L G K l í m a k é s z ü l é k e k ABLAKKLÍMA TÍPUSOK Ez a kis helyet igénylô típus önálló egységként telepíthetô ablakba vagy külsô falba. Az örökéletû szerkezet széles típusválasztékban áll rendelkezésre.

Részletesebben

CBT-N/CBB-N. Mindegyik típus radiális centrifugális járókerékkel rendelkezik fröccsöntött alumíniumból, piros színű epoxipoliészter

CBT-N/CBB-N. Mindegyik típus radiális centrifugális járókerékkel rendelkezik fröccsöntött alumíniumból, piros színű epoxipoliészter Egyoldalon szívó, direktmeghajtású centrifugális ventilátorok 12 C hőmérsékletű levegő elszívására (1). Egy darabból készült alumínium burkolat szívós, szürke, epoxipoliészter fedőfestéssel. Mindegyik

Részletesebben

Mesterembereknek - alacsony zajszint, ergonómia, hosszú élettartam, megbízható teljesítmény

Mesterembereknek - alacsony zajszint, ergonómia, hosszú élettartam, megbízható teljesítmény Válasszon a 3 különböző tartályméret és az egyéb kiegészítők közül, melyekkel növelheti hatékonyságát. Ilyen például az automata vagy félautomata szűrőtisztítás vagy az automatikus KI/BE kapcsolás, stb.

Részletesebben

VENT. Motorok típusok: IP44 védettség, B szigetelési osztály, önkenő motorcsapágyazás. 355 és 400 típusok: IP54 védettség, F

VENT. Motorok típusok: IP44 védettség, B szigetelési osztály, önkenő motorcsapágyazás. 355 és 400 típusok: IP54 védettség, F Centrifugális in-line csőventilátorok, kiváló minőségű korrozióálló préselt acéllemezből, alapesetben a kapcsolódoboz előre be van kötve és minden típus alaptartozéka az erős rögzítőkonzol. Mindegyik típus

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VAM típusú akusztikus központi ventilátor

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VAM típusú akusztikus központi ventilátor BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VAM típusú akusztikus központi ventilátor Általános jellemzők: A VAM típusú központi ventilátort kifejezetten családi házak, kisebb irodaépületek, technikai helyiségek, kereskedelmi

Részletesebben

Ipari porszívók AERO 26. Kompakt, egyfázisú, száraz-nedves porszívók szűrőtisztító rendszerrel és ergonomikus megjelenéssel

Ipari porszívók AERO 26. Kompakt, egyfázisú, száraz-nedves porszívók szűrőtisztító rendszerrel és ergonomikus megjelenéssel Mosható PET gyapjú szűrő 99,9%-os szűrési hatékonyság Push&Clean szűrőtisztító rendszer biztosítja a folyamatosan magas teljesítményt MultiFit tartozék csatlakozási rendszer Kényelmes tartozékhasználat

Részletesebben

Légbeeresztők BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK BEÉPÍTÉSI LEHETŐSÉGEK A LÉGBEVEZETŐK TÍPUSAI

Légbeeresztők BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK BEÉPÍTÉSI LEHETŐSÉGEK A LÉGBEVEZETŐK TÍPUSAI BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK A levegőnek keringenie kell a száraz helyiségekből a nedves helyiségekbe, ezért az ebédlőket, hálószobákat és a nappalikat el kell látni légbevezetéssel. A légbevezetőket több, mint

Részletesebben

Mesterembereknek - alacsony zajszint, ergonómia, hosszú élettartam, megbízható teljesítmény

Mesterembereknek - alacsony zajszint, ergonómia, hosszú élettartam, megbízható teljesítmény Válasszon a 3 különböző tartályméret és az egyéb kiegészítők közül, melyekkel növelheti hatékonyságát. Ilyen például az automata vagy félautomata szűrőtisztítás vagy az automatikus KI/BE kapcsolás, stb.

Részletesebben

Takarítógépek és tartozékaik

Takarítógépek és tartozékaik A TASKI -családot kiváló minôségû, sokoldalú, megbízható és biztonságos gépek alkotják, melyekkel minden padlótisztítási feladatot könnyen, gyorsan és hatékonyan lehet elvégezni. A TASKI gépeket a legújabb

Részletesebben

Műanyag cső hegesztő WD W

Műanyag cső hegesztő WD W Műanyag cső hegesztő WD050411500 1500W WD050411500 Köszönjük, hogy WIDO termék vásárlása mellett döntött. Biztosak vagyunk abban, hogy értékelni fogja a termék minőségét, és teljes mértékben elégedett

Részletesebben

Felhasználói Gépkönyv

Felhasználói Gépkönyv Felhasználói Gépkönyv a KLX-KT, KLX-IT, KLX-FT Ágylámpasáv rendszerekhez Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék 1. Általános ismertető...3 2. A rendszer felépítése, működése...4 3. Karbantartás...5 4. Használati

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

IV 100/40 M B1. Manuális szűrő tisztítás. Karbantartást nem igénylő közvetlen meghajtás. biztonsági porszívó. Biztonság

IV 100/40 M B1. Manuális szűrő tisztítás. Karbantartást nem igénylő közvetlen meghajtás. biztonsági porszívó. Biztonság Az IV 100/40 típusú gépnél egy robosztus, ipari porszívóról van szó. A porszívót speciálisan a 22.zóna 1.2. és 3 porrobanási osztályába tartozó porokra fejlesztették ki.részben mobil és os célcsoportban

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

HR300 Hővisszanyerős szellőző berendezés. Kezelési és szerelési utasítás

HR300 Hővisszanyerős szellőző berendezés. Kezelési és szerelési utasítás HR300 Hővisszanyerős szellőző berendezés Kezelési és szerelési utasítás TARTALOMJEGYZÉK Fejezet Oldalszám 1.0 BEVEZETÉS 4 2,0 HELYSZÍNI FELTÉTELEK 5 3.0 BESZERELÉS 6 4.0 ELEKTROMOSSÁG 8 5.0 KARBANTARTÁS

Részletesebben

ALAN TÍPUSÚ DOBOS KIPUFOGÓGÁZ ELSZÍVÓ RENDSZEREK

ALAN TÍPUSÚ DOBOS KIPUFOGÓGÁZ ELSZÍVÓ RENDSZEREK ALAN TÍPUSÚ OBOS KIPUFOGÓGÁZ ELSZÍVÓ RENSZEREK Alkalmazási terület A dobos rendszerű elszívó berendezések többféle kivitelüket tekintve mindenféle gépjármű (személy-, teherautók, mezőgazdasági és katonai

Részletesebben

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ Innovatív dizájn, mindent felülmúló teljesítmény, fejlett és megbízható technológia mindennapi használatban. PROFESSZIONÁLIS JÁRMŰTISZTÍTÁS ERŐS. KÉNYELMES. EGYEDI. Kärcher

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

WF típusú. magasoldalfali fan-coil. Kezelési utasítás

WF típusú. magasoldalfali fan-coil. Kezelési utasítás WF típusú magasoldalfali fan-coil Kezelési utasítás 1. Gyári adatok: Modell M.e. WF 22 WF 42 WF 122 Totál hűtési teljesítmény W 2100 2550 4600 Érezhető hűtési teljesítmény W 1750 2050 3560 Fűtési teljesítmény

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Raychem EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Általános rész Kérjük az üzembe helyezés előtt elolvasni. A zavartalan üzem

Részletesebben

Beszerelési útmutató a KIYO AMS6 ülésmasszázs-berendezéshez

Beszerelési útmutató a KIYO AMS6 ülésmasszázs-berendezéshez 1. A KIYO ülésmasszázs-berendezés (AMS6) tartozékai A tartozékok megnevezése db 1 Masszázsmotor 6 2 Masszázsvezérlő-egység 1 3 Kapcsoló 1 4 Vezetékek 1 Kapcsoló Többfokozatú LED-es nyomógomb, 2 színű Manuális

Részletesebben

FEHU-H kompakt álló légkezelők

FEHU-H kompakt álló légkezelők A FEHU-H egy kompakt levegő betápláló és elszívó készülék, keresztáramú lemezes hővisszanyerővel, meleg vizes fűtéssel és opcioként kérhető beépített hűtött vizes hűtő hőcserélővel. A készülék extrudált

Részletesebben

PÉLDA EGY KÖZPONTI PORSZÍVÓRENDSZER TERVEZÉSÉRE 7. Ábra: A központi porszívó tervezése egy három szintes házban A FENTI HÁZ CSŐVEZETÉKÉNEK NYOMVONALA 3 DIMENZIÓS ÁBRÁZOLÁSBAN A telepítéshez részletes rajzot

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

Szívókarok és szívókonzolok. A szívóernyő kialakítása Tömlőkivitelű szívókar Merevcsöves kivitelű szívókar Teleszkópkar...

Szívókarok és szívókonzolok. A szívóernyő kialakítása Tömlőkivitelű szívókar Merevcsöves kivitelű szívókar Teleszkópkar... Szívókarok és szívókonzolok A szívóernyő kialakítása... 3-4 Tömlőkivitelű szívókar...... 5-6 Merevcsöves kivitelű szívókar.. 7-8 Teleszkópkar...... 9-1 Szívókonzolok...... 11-12 Tartozékok és alkatrészek....

Részletesebben

Háztartási porszívók Multi 20

Háztartási porszívók Multi 20 Vége azoknak az időknek, amikor egy fél napot a gumicsónak felfújásával töltött ez most csak kb. 20 másodperc az automata fújó funkciónak köszönhetően. És ha időről-időre szükség van rá, hogy a pincéből

Részletesebben

REG Közvetlen burkolat alá telepíthet padlóf tési rendszer

REG Közvetlen burkolat alá telepíthet padlóf tési rendszer CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETF TÉSű RENDSZEREK 1. KÉRJÜK, VÁLASSZA KI AZ ÖNNÉL KIVITELEZÉSRE KERÜL F TÉSRENDSZER(EK) TÍPUSÁT ÉS FIGYELMESEN OLVASSA EL AZ ARRA VONATKOZÓ RÉSZT! EFFICIENT Ű tároló padlóf

Részletesebben

/03 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. SR 3 csatlakozó dugós szabályozó. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni

/03 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. SR 3 csatlakozó dugós szabályozó. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni 6302 1259 2001/03 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás SR 3 csatlakozó dugós szabályozó egység Szolár hőmérséklet különbség szabályozó A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum A készülék

Részletesebben

GAZ 3000 W a ZS 12-2 DH AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz. Füstgáz elvezető rendszer. Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára

GAZ 3000 W a ZS 12-2 DH AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz. Füstgáz elvezető rendszer. Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára Füstgáz elvezető rendszer GAZ 3000 W a ZS 12-2 DH AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz hu Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 A szimbólumok magyarázata

Részletesebben

KÖZPONTI PORSZÍVÓ ÁRLISTA 2008 május

KÖZPONTI PORSZÍVÓ ÁRLISTA 2008 május R* = RAKTÁRON KÖZPONTI PORSZÍVÓ ÁRLISTA 2008 május Kód PORSZÍVÓGÉPEK db R* "PERFETTO" SOROZAT AIR7CM080P KÖZPONTI PORSZÍVÓGÉP P80; 1,49 kw; 120 m2-ig; max. 4 csatlakozó 1 R 139 200 AIR7CM150P KÖZPONTI

Részletesebben

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére!

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére! A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA Leírás telepítő szakemberek részére! ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A Sun Power berendezés a 24 V-os Telcoma automatizációk mozgatására lett tervezve, szükségtelenné téve a 230

Részletesebben

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató LED DRIVER 6 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató Tartsa meg a dokumentumot, a jövőben is szüksége lehet rá! rev 2 2015.09.30 DEZELECTRIC LED DRIVER Bemutatás A LED DRIVER

Részletesebben

Füstgáz elvezető rendszer a ZS 12-2 AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz

Füstgáz elvezető rendszer a ZS 12-2 AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz Füstgáz elvezető rendszer a ZS 12-2 AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz 6 720 608 482 HU (07.01) JS Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági útmutatások 2 A szimbólumok magyarázata 2 1 Használat 3 1.1 Általános

Részletesebben

Lejárat: visszavonásig KÖZPONTI PORSZÍVÓ ÁRLISTA 2009 március Web Centrum Kft 2314 Halásztelek II. Rákóczi út 10 0624-452-421

Lejárat: visszavonásig KÖZPONTI PORSZÍVÓ ÁRLISTA 2009 március Web Centrum Kft 2314 Halásztelek II. Rákóczi út 10 0624-452-421 R* = RAKTÁRON Lejárat: visszavonásig KÖZPONTI PORSZÍVÓ ÁRLISTA 2009 március Web Centrum Kft 2314 Halásztelek II. Rákóczi út 10 0624-452-421 Kód PORSZÍVÓGÉPEK db R* "PERFETTO" SOROZAT AIR7CM080P KÖZPONTI

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

GAZ 3000 W a ZW/ZS 18/24-2 DH AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz

GAZ 3000 W a ZW/ZS 18/24-2 DH AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz Füstgáz elvezető rendszer GAZ 3000 W a ZW/ZS 18/24-2 DH AE típusú gázüzemű fűtőkazánhoz hu Szerelési- és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 A szimbólumok

Részletesebben

Kompakt, egyfázisú, száraz-nedves porszívók szűrőtisztító rendszerrel

Kompakt, egyfázisú, száraz-nedves porszívók szűrőtisztító rendszerrel Mosható PET gyapjú szűrő 99,9%-os szűrési hatékonyság Push&Clean szűrőtisztító rendszer biztosítja a folyamatosan magas teljesítményt MultiFit tartozék csatlakozási rendszer biztosítja a kényelmes tartozékhasználatot

Részletesebben

Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz

Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT OLVASSA EL AZ ÜZEMBE HELYEZÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT! Bond-Rite Clamp II Öntesztelő sztatikai földelőcsipesz Üzembe helyezési és használati útmutató www.newson-gale.com Bond-Rite

Részletesebben