HONDA CB650F Sajtóközlemény kiadásának dátuma:

Hasonló dokumentumok
HONDA CBR650F

HONDA CRF250L

N E W A DV E N T U R E

MARADJON MINDIG MOZGÁSBAN!

Honda CB1100 RS 2017

Lételemünk a folyamatos haladás. De néha megállunk, és visszanézünk. Aztán megyünk is tovább.

Lételemünk a folyamatos haladás. De néha megállunk, és visszanézünk. Aztán megyünk is tovább.

BMW G650 Xmoto. Hosszúság. Szélesség/tükrökkel. Szélesség/ tükrök nélkül. Tengelytáv. Ülésmagasság. Szerzõ Majer Viktor. F650.hu

2017 HONDA REBEL november 18.

FEDEZZEN FEL EGY HATÁROK NÉLKÜLI VILÁGOT: AZ ÖN SZENVEDÉLYÉT.

HONDA CRF250 RALLY

CB125F. Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe H-2040 Budaörs, Törökbálinti u. 25/B.

AZ UNALMAT AZ ELSŐ PILLANTÁSRA FELVÁLTJA AZ IZGALOM.

FOKOZOTT TEMPÓ VEGYTISZTA SPORTÉLMÉNY AGRESSZÍV, MINT A FIREBLADE

HONDA CB1100 EX

HONDA X-ADV Mr. Kenichi Misaki, a 2017-es Honda X-ADV fejlesztésének projektvezetője elmondta:

MINDEN ITT KEZDŐDIK LETISZTULT FORMAVILÁG VEGYTISZTA BORZONGÁS, SALLANGOK NÉLKÜL.

Hengerenkénti üzemanyagbefecskendezés. Hengerenkénti. Üzemanyagellátó rendszer. Keréktárcsa mérete (coll/mm) / Gumiabroncs mérete:

KEZDETÉT VESZI AZ UTAZÁS

Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe H-2040 Budaörs, Törökbálinti u. 25/B.

2016-os modellévű HONDA SH300i

HONDA PCX Sajtóközlemény kiadásának dátuma: május 18.

Honda VFR800X Crossrunner

HONDA SH150i Sajtóközlemény kiadásának dátuma:

AZ ÉLET MAGA TARTALOM

TARTALOM STREET & TOURING

Honda Forza

HONDA MONKEY Sajtóközlemény: Monkey

HONDA FORZA

A MAX-ból soha nem elég

HONDA SUPER CUB C125

HONDA PCX Sajtóközlemény: Honda PCX

Régió RPO Kód LDE&MFH LDE&MFH&5EA PT kombináció 1.6 MT 1.6 MT. Váltóáttétel

Fedezd fel éned sötét oldalát

Fedezd fel éned sötét oldalát

Euro LUJ&M60&5EA 2H0&MSA&5EA 2H0&MH8&5EA LNP&MYJ&5EA 1.4T MT 1.8L MT 1.8L AT

STREET & TOURING 2019

Alacsony üzemanyagfogyasztás,

Új Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Honda NEO SPORTS CAFÉ

A z új CB500F CBR500R. Honda Motor Europe Limited Magyarországi Fióktelepe H-2040 Budaörs, Törökbálinti u. 25/B.

Ébreszd fel a benned lévő sötétséget

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

BÁRMERRE SODOR AZ ÉLET

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve

Ragadd meg a sötét oldalt

Minden nap különlegesen érezheti magát

NMAX. Mindennapi élet mellékelve

A városi dzsungel királya

TALÁLD MEG A MENEKÜLŐUTAT!

Alakítsd te a történetedet

Kifinomult. Újratervezett. Figyelemre méltó.

Fordítsuk komolyra a szót

ADVENTURE SPORTS Menjen túl minden határon!

HONDA Forza

A sötét oldal sugara. MT-10

Speed of Darkness. MT-10 SP

Szeretem, ahogyan közlekedek

TALÁLD MEG A MENEKÜLŐUTAT!

Ne félj a sötéttől! MT-125

Öleld át a sötét oldalt

Yamaha NMAX. Mindennapi élet mellékelve.

Vágyj arra, amire szükséged van

Hozd ki a maximumot minden útból

AZ ÉLET MAGA A VERSENY A VILÁG PEDIG A VERSENY- PÁLYA

KÜLÖNLEGES MATT FEKETE KIADÁS

Motorozz szabadon. Motorozz könnyedén.

Yamaha YZF-R1. We R1. YZF-R1

Az élet egy verseny. Aerox 4

A MAX-ból soha nem elég

Nem csak túrázáshoz. FJR1300A

EU. LHD 1208 ENG. KM-KM

Rosszaság. WR450F

A MAX-ból soha nem elég

JS50. Útra FEL! 02/10/ :49

Az élet egy verseny. Aerox R

BÁRMERRE SODOR AZ ÉLET

Végtelen út. FJR1300AE

lehetőség D'elight

ÚJ CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

Bemutatkozik a legújabb és leggazdaságosabb GSX-R

A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik.

Legyünk extrémek! MT-09 Street Rally

Az off-road kalandok itt kezdődnek.

Az eredeti MAX. TMAX

A sötét oldal két lelke

A Városi Atléta. Karcsú, áramvonalas megjelenés, amely szinte hívogat,

Nagyobb teljesítmény. Több élvezet. Több győzelem.

Az új Yamaha YZF-R1. We/R1 - egyek vagyunk

Az élet egy verseny. Aerox 4

Öleld át a sötét oldalt

CITROËN JUMPER Tehergépkocsi

Ne félj a sötéttől! MT-125 / ABS

A múlt ihlette, de a jövőnek építettük

Győzelem. Soha nem adott, mindig kiérdemelt

VMAX Carbon. Izmosnak született

Honda Hungary Kft Budaörs, Törökbálinti u. 25/B.

A MAX-ból soha nem elég

Nem csak túrázáshoz. FJR1300AS

A kaland a sarok mögött vár

Átírás:

HONDA CB650F - 2017 Sajtóközlemény kiadásának dátuma: 2016.11.07 Összegzés: A Honda középsúlyú nakedje négy lóerővel izmosabb lett és hangja is jellegzetesebbé vált. Emellett Showa Dual Bending Valve teleszkópokat és módosított Nissin féknyergeket kapott, valamint átszabták idomzatát is, így még fejlettebb, hatékonyabb és vonzóbb formába folytatja pályafutását. Tartalom: 1. Bevezetés 2. Gyors áttekintés 3. Főbb jellemzők 4. Műszaki adatok 1. Bevezetés A négyhengeres, középkategóriás gépek már a kezdtek óta kulcsfontosságúak a Honda kínálatában. Könnyű kezelhetőségük, barátságos teljesítményleadásuk és alacsony súlyuk révén kezdők és újrakezdők számára egyaránt ideálisak, különösképpen, hogy egytől-egyig ott hordozzák magukban a motorozás kvintesszenciáját, s persze a Honda egyedülálló tapasztalatát. A CB650F 2014-ben jelent meg a piacon, és a lehető legjobb formában vitte tovább a hagyományt. Fiatal tervezőmérnökei megőrizték a kis tömeget és a kimagasló minőséget, ugyanakkor olyan gépet alkottak, ami - oldalra húzott leömlőivel - tiszteleg a hetvenes évek sztárja, a CB400 előtt, egyszersmind igazodik a XXI. század esztétikai és műszaki elvárásaihoz. Nos, a 2017-es modellfrissítéssel még ütősebbé vált a CB650F. Erősebb lett, jellegzetesebb hangon dalol, könnyebben irányítható és lengébb öltözettel hívja fel magára a figyelmet.

Mr. Sadataka Okabe, a 2017-es CB650F fejlesztésének projektvezetője elmondta: A négyhengeres középkategóriások mindig fontos szerepet töltöttek be a Honda választékában, a nagy ugyanis nem mindig jelent jobbat. Jó példa erre a 2017-es CB650F, ami teljesítmény, gyorsulás, stílus és kezelhetőség terén is pont azt hozza, amire a vásárlóközönségnek igazán szüksége van, nincs felesleges súly vagy plusz költség. Mindazonáltal azt szerettük volna, hogy magasabb felszereltséggel segítse a tulajdonosokat, ezért fénydiódás lámpatesteket és SDBV teleszkópokat alkalmaztunk. 2. Áttekintés A módosított szívócsatornáknak és az új, szabadon lélegző kipufogórendszernek köszönhetően a CB650F még erősebb lett, a fordulatszámmérő piros tartománya pedig 11 ezernél kezdődik. Emellett rövidebbek lettek a váltófokozatok áttételei is, így a középtartományban dinamikusabb a gyorsulás. A változtatások a motor hangjára is nagy hatással voltak - alacsony fordulaton mélyen gurgulázik, majd a fordulatszám növekedésével egyre élesebben üvölt. Mindemellett az új Showa Dual Bending Valve első teleszkópok és az átdolgozott Nissin első féknyergek még kezesebbé, illetve biztonságosabbá tették a modellt. A fejidom és a két oldalelem egyaránt kisebb lett, így még karcsúbbnak hat a CB650F, és motorjából is többet enged látni. A méltóságteljes megjelenést szolgálja az előre súlyozott formai arány is - a CB650F-et szétveti az erő! További fontos változás, hogy az első és hátsó lámpatestekben ezentúl fénydiódák teljesítenek szolgálatot, a kormánykiflik pedig gumiágyazást kaptak, így tovább javult a hosszú távú menetkomfort. 3. Főbb jellemzők 3.1 Erőforrás A 2017-es CB650F motorjának csúcsteljesítménye négy lóerővel haladja meg a kifutó változatét, így immáron 91 tagú ménest terelgethet a pilóta. A leginkább 5000-es percenkénti főtengelyfordulat felett érezhető teljesítménynövekedés nem csak a rövidebb szívócsatornáknak köszönhető, legalább ennyire fontos, hogy a levegőszűrőházon a korábbinál nagyobb beömlőnyílásokat alakítottak ki, a - nagyobb átmérőjű véggel készülő - kipufogódobban pedig a korábbi három átkötés helyett csak kettőt helyeztek el a kisebb ellennyomás érdekében. Maga a kipufogórendszer 4-1 rendszerű, és a motor jobb oldalán fut végig, a négy fojtószelep átmérője 32 milliméter.

Hogy a CB650F rugalmasabb legyen, a második, harmadik, negyedik és ötödik fokozat rövidebb áttételt kapott. Ezzel a konstrukcióval az új kivitel 60 km/óráról gyorsulva hárommotornyival előzi meg elődjét 400 méteren. Az 64 Nm-re emelkedett csúcsnyomatékot már 8000-es percenkénti főtengelyfordulattól kihasználhatja a pilóta, és hatosban is egészen visszaejtheti a fordulatot, a motor már 1500 f./perctől finoman húz. A teljes felhasználói élmény jegyében az alsó és a középső fordulatszám-tartományban mély, öblös hang kíséri a motorozást, kiforgatva viszont a márka legendás versenymotorjait idézve üvölt az új CB. A 16 szelepes, DOHC-vezérlésű, 649 köbcentis erőforrás teljesítményéhez viszonyítva rendkívül kis méretű, a harminc fokban előredöntött hengersor, az önindító, a hatfokozatú váltó és a tengelykapcsoló egyedülállóan kompakt egységet alkot. A vezérműtengelyek himba nélkül mozgatják a szelepeket, a furat 67, a löket 46 milliméter, a sűrítési viszony pedig 11,4:1. Az aszimmetrikus dugattyúszoknyák a lehető legkisebb felületen érintkeznek a hengerfallal, így kisebb a súrlódás. A hüvelyek külső felületén kialakított bordázat hatékony hőelvezetést biztosít, egyszersmind gátolja a hüvely deformálódását - alkalmazásával az olajfogyasztás és a súrlódás is mérséklődött. Ez utóbbi miatt hajtják a vezérműtengelyeket vanádiumbevonatú csapokkal gyártott láncok, melyek nem mellesleg csendes működésűek, még kifinomultabbá téve a járáskultúrát. A hűtőfolyadék keringtetését az erőforráson belül oldották meg a szakemberek, így elmaradhattak a kívül elhelyezett csövek, és semmi nem töri meg az elegáns hajtómű formai egységét. A modern műszaki megoldások eredményeként az erőforrás fogyasztása csupán 4,76 l/100 km (WMTC szabvány szerint), tehát - a 17,3 literes üzemanyagtartályt figyelembe véve - 300 kilométernél is nagyobb hatótávolsággal büszkélkedhet a típus. Végül, de nem utolsó sorban érdemes megemlíteni, hogy a modellfrissítés a károsanyag-kibocsátás jelentős csökkenését is magával vonta. Hála a lelkiismeretes fejlesztésnek, az emissziós értékek immáron az EURO4-es környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek. 3.2 Váz és futómű Az acélból készülő, gyémánt alakú perimeter váz 64x30 milliméteres, elliptikus oldalelemekből épül fel, anyagtulajdonságai részegységenként eltérőek. Míg a váznyak környékén kifejezetten merev a szerkezet, az oldalelemek valamelyest rugalmasak, így egyszerre garantált a kiváló útfekvés, a precíz irányíthatóság és a közvetlen visszajelzés. A villaszög 25.5, az utánfutás 101 mm, a tengelytáv 1450 mm, a CB650F menetkész tömege pedig 208,8 kg. A vadonatúj, 41 milliméteres csúszószár-átmérőjű, 120 milliméteres rugóúttal felvértezett Showa Dual Bending Valve (SDBV) teleszkópok tovább javítják a menetkomfortot és a

kezelhetőséget. Legfőbb erényük, hogy a húzó- és nyomófokozati csillapítás az összenyomódás mértékéhez igazodik, az már csak apró figyelmesség a gyártó részéről, hogy a nyolcszögletű csőzárókupakok Alumite bevonatot kaptak. Hátul hasonlóképpen kifinomult rendszer dolgozik az úthibák kisimításán. A központi rugóstag előfeszítése hét fokozatban szabályozható, a gravitációs présöntésű, stíluselemnek is kiváló lengőkar pedig alumíniumból készül. Persze a kiváló tapadás is elengedhetetlen, ezért a CB650F hatküllős, L-alakú levegőszelepekkel felszerelt, öntött alumíniumfelniket kapott, melyeken 120/70 R17, illetve 180/55 R17 méretű, radiális gumiabroncsok feszülnek. A hatékony lassításról elöl továbbfejlesztett, kétdugattyús Nissin féknyergek és 320 millis tárcsák gondoskodnak, míg hátul egydugattyús nyerget és 240 millis tárcsát találunk. A kétcsatornás blokkolásgátló természetesen az alapfelszereltség része. Mint az ökölbe szorított kéz, olyan beszédes a CB650F lengébbre vett öltözéke. Az új, kisebb oldalelemek és a szögletes üzemanyagtartály révén többet látni a csodaszép erőforrásból, a tömzsi ülés és a visszavágott első sárvédő pedig kihangsúlyozza az előre súlyozott arányokat. A síküveges fényszóró és a hátsó lámpa egyaránt fénydiódás, e modernitásra tesznek rá még egy lapáttal az éles szögek és markáns vonalak. Az üléspozíciót kissé előre mozdították, hogy a vezető közelebb legyen az első kerékhez, és laposabb, gumiágyazás közbeiktatásával rögzített kormánykifliket szereltek fel, hogy még kényelmesebb legyen az utazás. A gondosan megtervezett nyereg gumi felfogatási pontokon támaszkodik meg, és speciális, rezgéseket kiszűrő anyaggal párnázták. Az ülésmagasság 810 milliméter. A műszeregység két nagy digitális kijelzőből áll össze. Bal oldalon a sebesség- és a fordulatszámmérő, jobbon az üzemanyagszint-mérő, az óra, a napi számláló és a visszajelzőfények csoportja kapott helyet. Mindkét képernyőnek fehér a háttérvilágítása, az indítókulcs pedig laponmart. A fekete vázzal, lengővillával és felnikkel, valamint bronz motortakaró-idomokkal feldobott CB650F-et az alábbi színekben forgalmazza a Honda: Millenium Red Sword Silver Metallic Pearl Metalloid White Matt Gunpowder Black Metallic Pearl Spencer Blue

4. Műszaki adatok ERŐFORRÁS Motorkonstrukció Négyhengeres, 16 szelepes, négyütemű, DOHCvezérlésű, folyadékhűtésű Összlökettérfogat (cm³) 649 Furat x löket (mm) 67,0 x 46,0 Sűrítési viszony 11,4:1 Max. Csúcsteljesítmény Max. Legnagyobb forgatónyomaték Olajmennyiség 67 kw (91,1 LE)/11000 f./perc 64 Nm/8000 f./perc 3,5 liter ÜZEMANYAG-BEFECSKENDEZŐ RENDSZER Porlasztás Üzemanyagtartály befogadóképessége Üzemanyag-fogyasztás PGM-FI elektronikus üzemanyag-befecskendező 17,3 liter 4,76 l/100 km ELEKTRONIKAI RENDSZER Indítás Akkumulátor típusa és kapacitása Generátor legnagyobb teljesítménye Önindító 12 V/6 Ah 343 W ERŐÁTVITEL Tengelykapcsoló felépítése Váltó felépítése Végáttétel Olajfürdős, többtárcsás Hatfokozatú Lánc VÁZ Motorkonstrukció Acél hídváz

VÁZ ÉS FUTÓMŰ Méretek (h x sz x m) Tengelytáv Villaszög Utánfutás Ülésmagasság Szabad hasmagasság Menetkész tömeg 2110 mm x 775 mm x 1120 mm 1450 mm 25,5 fok 101 mm 810 mm 150 mm 208,8 kg Fordulókör sugara FELFÜGGESZTÉS Elöl Hátul 41 mm-es csúszószár-átmérőjű SDBV teleszkópok Központi rugóstag állítható rugó-előfeszítéssel KEREKEK ÉS ABRONCSOK Felniméret elöl Felniméret hátul Abroncs elöl Abroncs hátul Üreges, hátágú, öntött, alumínium Üreges, hátágú, öntött, alumínium 120/70 ZR17 M/C (58W) 180/55 ZR17 M/C (73W) FÉKRENDSZER ABS típusa Fék elöl Fék hátul Kétcsatornás 2x320 mm-es tárcsa 240 mm-es tárcsa MŰSZEREK ÉS ELEKTRONIKA Fényszóró Hátsó lámpa LED-es LED-es A műszaki információk tájékoztató jellegűek, a változás jogát fenntartjuk.