1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA



Hasonló dokumentumok
HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja.

I. MI A KONFIRMÁCIÓ? KÉRDÉSEK

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

Elsőáldozásra készülök!

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E : 1

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

Jézus 5 mély sebéhez ima:

aki őszintén, igazán rám figyel. Aki számára fontos vagyok én magam.

"Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?"

A MENNYEI ATYA GYERMEKEI

1Móz 6,1-22 Az özönvíz előtti kor

14. fejezet: Család Istennel

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Thomas Merton Uram, követni akarlak

Az evangélium tantételei

Egy tiszta evangéliumi üzenet

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2010/3., 2. RÉSZ A RÓMABELIEKHEZ ÍRT LEVÉL

MISKOLC-DIÓSGYŐRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA. HIT- ÉS ERKÖLCSTAN TANTÁRGY RÓMAI KATOLIKUS ÉS GÖRÖGKATOLIKUS HELYI TANTERVE 1-8.

azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS KÁROLI GÁSPÁR A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN

Köszöntés: Ézs. 55,1 Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Szomjúság

El ne temessetek, visszajövök!

Új kiadás A zsoltárok könyve

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2010/3., 1. RÉSZ A RÓMABELIEKHEZ ÍRT LEVÉL

és teheti az oltárra. Csak papoknak szabad azonban a felszentelt ostyát a szentségtartóból kivenni és egy szentségtartóba tenni.

A szeretet türelmes. Első nap

Átírás:

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt az ígéretet, és most asztalához hív bennünket. Előbb azonban valljuk meg bűneinket a szent Isten előtt. Mi Urunk és Istenünk, mindenek teremtője! Életünk és gyülekezetünk élete nincs elrejtve előtted. Megvalljuk, hogy vétkeztünk ellened gondolatban, szóval és cselekedettel. Megvalljuk, hogy sokszor nem figyeltünk szeretetedre és parancsolataidra, és teret engedtünk a szeretetlenségnek. Te erővel akartál felruházni bennünket mindennapi szolgálatunkban, mi azonban elzárkóztunk előled. Sok mindent fontosnak tartottunk, de küldetésed számára nem volt elég időnk. Sokszor azt tettük, ami tetszésünkre volt, és közben elfeledkeztünk rólad és felebarátainkról. Te elküldtél bennünket, hogy üdvösségednek bizonyságai legyünk, mi azonban sokszor adósok maradtunk a bizonyságtétellel. Fájlaljuk kudarcainkat, és kérünk Urunk, könyörülj rajtunk és bocsáss meg nekünk! Újíts meg bennünket Szentlelked által! Segíts, hogy Jézus Krisztus követeiként szolgáljunk felebarátainknak, és dicsőségedre élhessünk! Ámen.

ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) 2 Bűnvallásunkat és kéréseinket vigyük csendes imádságban Isten elé! Csendes imádság Urunk! Hallgass meg bennünket, amikor együtt imádkozunk! Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is. Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma, és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. És ne vígy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól; mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen. Halljátok Isten ígéretét: tetszés szerint választható Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,9) Igaz az a beszéd, és teljes elfogadásra méltó, hogy Krisztus Jézus azért jött el a világba, hogy a bűnösöket üdvözítse. (1Tim 1,15) Ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus, mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért, de nem csak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is. (1Jn 2,1-2)

3 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) Gyülekezeti ének 47. Ó, hála az Úrnak Adjunk hálát Istennek a zsoltár szavaival: Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet. Megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Irgalmas és kegyelmes az Úr, türelme hosszú, szeretete nagy. Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt. Áldjad, lelkem, az Urat! (Zsolt 103,1-4. 8. 10-12. 22)

ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) 4 A szereztetési igéket olvassa (1Kor 11,23-32), majd a meghívás szavait közvetíti. Tetszés szerint választható: Jöjjetek, mert már minden készen van! (Lk 14,17) Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül. (Zsolt 34,9) Jézus Krisztus mondja: Aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el! (Jn 6,37) Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, a Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre! (1Kor 1,9) A lelkész kiszolgáltatja az úrvacsorát. Imádkozzunk! Úr Jézus Krisztus, e szent jegyek által bizonyossá tettél bennünket a veled és az egymással való közösségben. Hálát adunk neked, és magasztalunk téged. Megerősítettél bennünket a további szolgálatra. Segíts szolgálnunk mindazokkal az ajándékkal, amiket tőled kaptunk. Te vagy múltunknak, jelenünknek és jövőnknek is Ura. Bízunk benned, bárhová vezess is bennünket. Erősíts meg minket a te országod eljövetelének reményében. Ámen.

5 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) Áldás Tetszés szerint választható: Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad. Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet! Ámen. (4Móz 6,24-26) Maga pedig a békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. Hű az, aki elhív erre titeket, és ő meg is cselekszi azt. Ámen. (1Thessz 5,23-24) Záróének 52. Szent vagy, szent vagy, szent vagy 84. Rád tekint már hitem 329. Tiéd örökre 410. Ó, fogd kezem A fordítás alapjául szolgáló mű: Liturgie der Evangelisch-methodistischen Kirche. Herausgegeben im Auftrag der Zentralkonferenz der Evangelischmetodistischen Kirche von Mittel- und Südeuropa, Zürich, 1981. 106-111. Fordította: Dr. Hecker Frigyes A magyar nyelvű liturgiát elfogadta: A Magyarországi Metodista Egyház 72. Évi Konferenciája, Budapest, 2004. A liturgia megtalálható még a Dicséretek c. énekeskönyvben is. Dicséretek énekeskönyv, Magyarországi Metodista Egyház, Budapest, 2004. 1013-1016.