TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY"

Átírás

1 TE VAGY AZ e a/e Te vagy az, akiből élet árad e a/e Te vagy csak igaz szó a számban. D C e a/e Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, Hajnalcsillag vagy az éjszakában, Olyan egyedül érzem magam nélküled. d 7 G C maj7 De te velem vagy Jézus mindennap. E a 7 Te vagy a fény, ha éjjel van. C 7 /G C 7 F maj7 E 4 E Te vagy a tűz a szívemben, ami ég! Jézus, te vagy az életemben csak, Igaz barát, ki el nem hagy. Minden óra, minden nap a tiéd. Erős szikla vagy te, amire állok, Te vagy az, aki a boldogságot, Elhoztad az égből az én szívembe. Te vagy az, aki a földre jöttél, Életedet adtad, úgy szerettél. Hogyan köszönjem meg néked az egész életem. URAM, SZENT VAGY E 4 E Gis cis Uram, szent vagy, szent vagy, A Amaj D H Te vagy az egyetlen! E 4 E Gis cis Uram, szent vagy, szent vagy, A H E Tiéd dicséretem! E A Örökké Téged imádlak, H E 4 E Szerelmed ad erőt. E A a Közel Hozzád, a trónod előtt, fis 7 H E Békét lel szívem, Uram! Elvetted szívemből félelmemet, Nálad van otthonom. Tartsd a kezedben az életemet, Őrizd meg Pásztorom.

2 OTT, HOL NEM LÁTOM G D/G Ott, hol nem látom, C/G G Gmaj7/H Hogy merre visz az út, C G Ő dolgozik a rejtekben, a7 Cmaj7/D D Isten utat készít nekem. G G/D Ő vezet engem, C G Gmaj7/H Ő jár mellettem. C G Erővel és szeretettel a 7 Cmaj7/D D G Minden időben óvja életem. AZ ÚR OLY HATALMAS D A Az Úr oly csodálatos, E fis Nincs más, csak Ő mindenható, D A Hatalma örökké tart h cis fis A mi Istenünk az Úr! Dicsérd és magasztald Őt Mert jó és örökké való! Oly szent és dicsőséges! A mi Istenünk az Úr! Es F EsB A pusztaságban velem van az úton. Es F G 4 G A távolban a folyót meglátom. C D Ég, s föld elmúlnak, h e De az Ő szava megmarad. C D E A-ba És minden nap új élet fakad.

3 AZ ÉLET HAJNALÁN C Az élet hajnalán, F/A G/H C Már gondolt rád Atyád. F C/E Ő tudja jól, ha sírsz, hát D 4 D/Fis G 4 G Ne szégyelld, ha fáj! F C/E Mert úgy szeretett Isten, A sus2 /Cis E 7(4+) a 7 Hogy Egyszülött Fiát, d 7 F/G G C Érted áldozta, jöjj ma hozzá! A KEGYELEM ÁRAD D G A G A kegyelem árad és árad és árad. D G D ha A kegyelem árad, mint az eső. h A D A kegyelem árad és árad mindenhol. / 2 x/ D G A Jézus, Tebenned bízom, D G h A Jézus, irgalmad kísér! h G A D Jézus, Veled táncolok örökké! /2x/ Semmit sem tehetsz, Hogy jobban szeressen. És bármit is tettél, Ne félj, Ő nem küld el Mert... C/E F G/F Jöjj ma Atyádhoz, e 7 a 7 Bárhogyan is állsz, d 7 C/E F G 4 G Összetört életed add neki ma át. F G/F e 7 a 7 A halálóráján így szólt a Golgotán: d 7 F G C Elvégeztetett, jöjj ma hozzá! C 7

4 A SZENTLÉLEK LESZÁLL C G/H A Szentlélek leszáll a a/g És minden megváltozik. F C G 4 G Menyílik szemed. C e 7 A Szentlélek leszáll a a/g És új emberré leszel, F C G Meglátod Őt, aki szeret. Ff C Meglátod Őt, Jézust... ÁLDOTT LEGYEN AZ Ő NEVE F Áldott legyen az Ő neve, g C Áldott legyen az Ő neve, a d C Áldott legyen az Ő neve örökké, C 7 F örökké! /örökké/ /2x/ F B F Az Ő neve bástya, erős vár, C B F Az igaz hozzá fut, és megmenekül. /2x/

5 AMIKOR KÖRÜLVESZ FENSÉGED D C D C Amikor körülvesz Fenséged, áthatol szívemen Szentséged. D C e D C Dicsőséged szelíd csöndjében, megszólítasz engem. e D CD Szelíden suttogsz hozzám, oly jó vagy. G a e C D Vágyom meglátni Téged, szemlélni dicsőséged! G D C D Eléd állok, imádlak én Istenem. G a e C D Kezem feléd emelem, szívem keres szüntelen, e D C Szólíts újra engem. Amikor árad Szentlelked, meglátom mennyei szépséged. Hatalmad, ó, Uram végtelen, megszólítasz engem, Szelíden suttogsz hozzám, oly jó vagy. A Te méltóságod csendjében, Szentséged fenségében, Dicsőséged nyugalmában, hadd halljam meg hangod! Ölelj körül engem teljesen, hadd érezzem bensőmben, A Te kedves jelenléted! Hadd haljam meg hangod, Lágyan csengő szelíd suttogásod, Atyám! Úgy vágyom eléd állni, jelenlétedben lenni, És Téged dicsérni, egyedül, szüntelen! Kezeimet nyújtom Feléd, az életem már csak a Tiéd! Hadd haljam meg hangod! ÁRADJ FOLYÓ G C G D G D Áradj folyó, jöjj a mennyből áradj! G C Mosd meg szívünk, a D Tisztítsd meg ruhánkat! G C Áradj folyó, H 7 e Töltsd be testünk templomát, C D G Örök élet vize áradj ránk! /2x/ C e C e Mert úgy várunk és kiáltunk, G C Szomjúságunk csillapítsd le, D 4 D Ó, Urunk! C e C e Mint szarvas hűs forrásra, G C D Jelenlétedre úgy kívánkozunk! Tömlőc ajtók nyíljanak meg, s A gonoszság láncai lehulljanak! Az erőtlen Rád tekintsen, s A beteg is mondja: Meggyógyulok!

6 ANYÁD MÉHÉTŐL FOGVA a G C //: Anyád méhétől fogva F Kiválasztottalak, C az enyém vagy, G az enyém vagy, a az enyém vagy! :// a F //: A hajnalból szültelek téged, G C E Körülvettelek és dédelgettelek. a Kezemben hordom életed, F G a Angyalaimmal őrzöm tetteidet. :// DICSÉRD AZ URAT G Dicsérd az Urat templomában, e Dicsérd Őt a magas égben! C D Dicsérd Őt, műve nagyszerű, G D Dicsérd Őt, nagysága végtelen! e /GDC D/ e/gdc/ Dicsérd az Urat dicsérd az Urat! D Ce Ce Dicsérd Őt, dicsérd Őt, G D Dicsérd az Urat! Dicsérjétek hangos kürtökön, Dicsérjétek citera, hárfa, Dicsérjétek dobbal és tánccal, Furulyákkal és trombitákkal. 3. Dicsérjétek cintányérral, Dicsérjétek zengő érccel, Minden teremtmény, ki lélegzik, Dicsérje hát az egyetlen Istent.

7 ÉLET VAN TEBENNED G Élet van Tebenned, e Erő van Tebenned, C G D Remény van Tebenned, Ó Jézus! /2x/ C D G Így dicsérlek életemmel C D G És áldalak minden erőmmel! D G E a Az életemmel, minden erőmmel, F D Csak Benned van reménységem! DICSÉRET, ÁLDÁS D D 4 D D D 4 D Dicséret, áldás, örök imádás, D A h Néked, mindenható. D D 4 D D D 4 D Itt áll a néped, új hitre ébred, D A D D 7 És várja leheleted. G e Minden nyelv most ezt kiáltja: A D fis Dicsőség! G e A D fis És imádva áldja neved, mind együtt G e És a néped újra zengi: A D fis G Hatalmas, áldott Úr vagy e A D Mindörökké, ó Mindenható! D A földről az ég felé kiáltjuk: C G D Jézus az egyetlen Úr! D Nincs, s nem is lesz soha senki más, C G D Ki hozzá hasonlítható!

8 ELJÖN AZ ÚR C 2 Fmaj 7 Eljön az Úr a nagy Király, C 2 Fmaj 7 Készítsd a szíved hisz reád vár. C 2 d 7 Tárd fel a lelkednek e 7 a a 7 A legrejtettebb titkait! Fmaj 7 e 7 Megértő, megértő, d F/G C Megértő Nagy Király! Fmaj 7 e 7 Ne félj most átadni a szíved bánatát, Fmaj 7 e 7 Ne félj most átadni a lelked sóhaját, Fmaj 7 e 7 a a 7 Ne félj most megfogni segítő kezét! Fmaj 7 e 7 /: Megértő, megértő, d F/G C Megértő, áldott nagy Király!:/ EMMANUEL D e fis G Emmánuel, velünk az Úr, A h G A Emmánuel, velünk az Isten! D e fis G Emmánuel, velünk az Úr, A D e A D Emmánuel, az Isten velünk, áldjuk Őt! h A h A Gyermek született, fiú adatot nékünk, e A D És a neve lészen Emmánuel. h A h A Az Atya küldte Őt és engedelmes lett h e A 4 A És értünk adta életét. A harmadik napon feltámadott És az élet legyőzte a halált. Ímé a nap, a győzelem napja. Ó, Jézus, Te vagy a Király! Ne félj most közel jönni az Úr szívéhez, Ne félj most elfogadni, mit adni akar néked, Ne félj most elfogadni drága Szentlelkét! /: Megértő, megértő, Megértő, áldott nagy Király!:/

9 ÉN HIRDETEM A Amaj 7 D E E 7 A 4 A Én hirdetem az élő Úr dicséretét! Amaj 7 D he E 7 A 4 A Értem halt meg, feláldozta az életét. D E Örökké Ő az Úr, A 4 A fis Mint Bárány ül a trónon! h E 7 Meghajtom térdemet és A 4 A Őt magasztalom! EMLÉKEZZÉL MEG D G 6 G Emlékezzél meg az Úr jóságáról! D fis Emlékezzél meg oltalmáról, Gmaj fis Mert olyan magas, mint az ég e 7 Hűsége, S megtartó kegyelme D/A A G G/Fis e 7 Hozzánk. Nagy az Ő kegyelme D Népe iránt. Viharokban Ő erős várunk.. Mikor szélvész dúl, karjába zár. S amilyen távol van napkelet, Oly messze veti el tőlünk bűneinket. Nem fogy el irgalma népe iránt.

10 ÉS ÉN ÁLDALAK FELMAGASZTALJUK NEVED D Téged áldalak, h D Teremtő, megváltó Isten, áldalak! e fis Te vagy nekem, másom nincsen, G e A A 4 A Áldalak, Téged áldalak! És én áldalak, Teremtő, megváltó Isten, áldalak! Te szántóföldbe rejtett kincsem Áldalak, Téged áldalak! D Tányéromban tested, h G A véred itt a kehelyben, az asztalon A D Egész életed, ki Téged hálával vesz, h G A Lélek lakik nála és élete lesz A A 4 A Benned mindörökké, mindörökké! Tányéromban tested, A véred itt a kehelyben, az asztalon Egész életed, ki Téged hálával vesz, Atyáddal laksz Őnála és élete lesz Benned mindörökké, mindörökké! G C D Felmagasztaljuk Neved! G C D Zengjük dicséretedet, G C D Mert Te vagy a Megváltó! G C D Jelenléted gyógyító! G C D Az égből jöttél közénk, C G Hogy megmutasd az utat. C D Vállaltad a keresztet C G És így értünk szenvedtél. C D A kereszttől egész a sírig, H e A sírtól a dicsőségig. C D G Felmagasztalunk, Uram! A halálból az életre Hívtál minket, Jézus. Megmutattad ezt az utat És így értünk szenvedtél. A kereszttől egész a sírig, A sírtól a dicsőségig. Feltámadtál, ó Uram! Hozzád száll az énekem, Olyan jó Téged dicsérni! Bűnös volt az életem, De Te eljöttél, hogy megments. A mennyből jöttél közénk, Hogy út legyél. Feláldoztad magad a bűnömért! A Golgotán meghaltál, Harmadnap feltámadtál, Uralkodsz mindörökké!

11 FELTÁMADT JÉZUS h A Feltámadt Jézus, Te vagy az élet. e G Téged vár, szomjazik a néped. h A Mutasd meg arcod, jöjj közénk újra. e G A h Hogy néked zengjen az alleluja! D G A Amen, alleluja! Fis h Amen, alleluja! G D Amen, alleluja! A h Amen, alleluja! FELÁLLOK, HOGY DICSÉRJELEK G h Felállok, hogy dicsérjelek C a D 4 D De térdre hullok előtted. G h A szellemem rád éhezik, C a D 4 D D 4 D De gyenge a testem. G a G D Gyújts tüzet a lelkemben, G a G D Formáljon, égjen bennem! G a G D Te ismered az életem. C D Hát gyújts tüzet mégegyszer G A szívemben! G h Karjaiddal átölelsz, F C D 4 D Amint gyógyításod árad felém. G h Új életet lehelsz belém, C a D 4 D D 4 D Mint egy forró, süvítő szél.

12 FÖLVESZEM A DICSÉRET KÖNTÖSÉT e Fölveszem a dicséret köntösét, H e Megyek az Úr elé, áldom szent nevét! H e Mert nincsen méltó erre senki más, H e E 7 Uralkodik örökké! /2x/ a e Ő az Úr, ujjongok hát! H e E 7 Örvendezve mondok hálát, a e Dicsérje Őt minden szentje ki él! Fis H 7 Magasztalja minden nép! GYERMEKED HOZZÁD ÉRKEZETT G a D G Gyermeked hozzád érkezett, G a D G Ki életét átadta Neked. a C D Megmentetted Őt a haláltól, a C D Szabaddá tetted a rabságból. e C e D Áldd meg, áldd meg! e C G D Áldd meg a Megváltó szívével! e C e D Áldd meg, áldd meg! e C D G Áldd meg, Istenünk, áldd meg őt!

13 FÚJ A SZÉL A MENNYBŐL D D 4 D D 4 D D 4 D D 4 Fúj a szél a mennyből, át a földeken. D D 4 D D 4 D D 4 D D 4 Friss, üdítő szellő, újra fújni kezd. G G 4 G G 4 Nem tudod, hogy honnan indul, G G 4 G És hogy merre tart. D 4 D D 4 D Csak fújjon rajtad át. A GG 4 G D Ó, friss szél, jöjj és fújj rajtam át! Áldott felhők gyűlnek A száraz föld felett. Drága égi zápor végre hullni kezd. Fordítsd arcod a mennybe, Tárd ki két kezed, hadd áztasson el! Ó, lágy eső, jöjj és áztass el! Tűz száll ránk az égből, Az Úrnak Szelleme. Újra lángra gyújtja az első szeretetet. Tartsd a szíved készen, Mint égő áldozat! Engedd, hogy égjen a láng! Ó, drága tűz, jöjj és izzíts át! GYERTEK DICSÉRJÜK EGYÜTT E Gyertek, dicsérjük együtt, F E d E Izrael Szentjét, mert Ő a Megváltó! /2x/ E Emeld fel kezedet, d Nyisd meg a szívedet, d E d E Mert Ő a te szabadítód! /2x/ a Gyertek, gyertek! Menjünk fel az Úr hegyére, Vígasságunknak helyére. E Ujjongjunk Őelötte, Táncoljunk Őelötte! Az Ő neve, az Ő neve: a Ott lakik az Úr!

14 HÍVLAK, URAM G/A D Dmaj 7 e Hívlak, Uram, szükségem van Rád, A G D Hogy többet adj, magadból Atyám! h h 7 Gmaj 7 e Hívlak, Uram, haldd meg szavam, D/A A 7 D Küldd Lelkedet, mely többet ad. G Többet a szavaknál, A h Többet a dalomnál, G A szív dobbanásánál, A 7 D Többet adj, Uram! G Bár nem tudom, mi vár rám, A h De szívem már készen áll, e D/Fis D/A A Hiszen új életre hívtál,ez visz tovább. fis/a Mutass mindig utat, G A Merre menjek tovább! h 7 fis/a Ott, hol megtört szívem G Végre otthont talál. D/A A Ahol Te vársz rám, Atyám! Hívlak, Uram... Hiszen új életre hívtál,ez visz tovább. Hívlak, Uram! h 7 HÍVLAK, URAM! VÁRLAK, URAM! D fis Hívlak, Uram, várlak, Uram, G e D/Fis A Benned bízom, benned reménykedem! D fis Hívlak, Uram, várlak, Uram, G e D/FisA Légy segítségem, légy menedékem! D C Mert Te szóltál és előállt D G A földkerekség, Mert Te szóltál és csillagok lettek Az ég tengerén, Mert Te szóltál és víz fakadt A kősziklából, Mert Te szóltál és megindult A föld szavadtól! e C e C Benned bízom én, Terád vágyom én, e C A Jöjj el, Uram és cselekedjél! /2x/

15 GYÚJTSD MEG ÚJRA TÜZED G D Szerelmedre vágyom én, a C G Kiáltok, gyújtsd meg újra tüzed! G D Az álmom csak Benned él, a C G Kiáltok, gyújtsd meg újra tüzed! Lásd a szívem, tetteim, Kiáltok, gyújtsd meg újra tüzed! Vezessenek karjaid, Kiáltok, gyújtsd meg újra tüzed! a e D Szent tűz járja át szívem aranyát, C G D Szegényen, vakon jövök hozzád. F C D C Küld el a Lelked és újítsd meg életem, G Gyújtsd meg hát szent tüzed! IMÁDUNK TÉGED, ISTENÜNK! D Dmaj 7 G Imádunk Téged, Istenünk, A 9 D A 4 fis 7 Ó, igen, Jézus nevében dicsérünk! h fis A Cmaj /:Mert Te vagy méltó örökkévaló, G Gmaj A 7 D Téged áldunk, fenséges Úr! :/ Hódolunk Néked, szent Fiú, Ó, igen, dicsérünk Téged legfőbb Úr! /:Mert Te vagy méltó, Te vagy a Megváltó, Téged áldunk, fenséges Úr! :/ 3. Dicsérünk Téged, Szentlélek, Ó, igen, imádat, hála Néked zeng, /:Mert Te vagy méltó, égi Pártfogó, Téged áldunk, fenséges Úr! :/

16 INDULJ ÉS MENJ e G D e Indulj és menj, hirdesd szavam, C D e H 7 Népemhez küldelek én! e G D e Tövis és gaz, vér és panasz, C D e H 7 Meddig hallgassam még én? G D H 7 e Küldelek Én, s megáldlak Én, C D e /H 7 / Csak menj és hirdesd szavam! /2x/ Tüzessé teszem ajkaidat, Gyémánttá homlokodat. Népemnek őrévé rendellek én, Lelkemet adom melléd. ITT VAGYOK MOST JÓ URAM E A Itt vagyok most jó Uram, hozzád száll e dal. Tudod, sokszor hívtalak, de ma másként szól e hang. fis H Mert ma nem azt kérem, hogy adj még. E E/Gis A Nem könyörgök: figyelj rám. E/Gis cis fis 7 H E E7 Csak azt mondom, hogy szeretlek Atyám. A H E E/Gis A Szeretlek, ó Uram! Hálám szívemből fakad, fis fis/e H E Cis 7 Hiszen mindent látsz Te bennem. Hatalmad olyan nagy. fis fis 7 H E E/Gis A Szeretlek, ó, Uram! Hálám szívemből fakad, E/Gis cis fis H E És éneklem, hogy áldott légy, Uram! Ismét térden állok én, s tudom, hogy hallgatsz rám. Bár sokszor hideg szavakat szól kopott és halk imám. De most el kell, hogy mondjam egyszer, Amit oly rég szeretnék: Hogy szeretlek és szívem csak Tiéd!

17 JÖJJ EL HOZZÁNK SZENTLÉLEK a G Jöjj el hozzánk Szentlélek, F a E Tölts be minket, Tied vagyunk! /2x/ a Tied Sion, Királyunk vagy, G Jöjj és egyesítsd erőnk, F a E Jöjj el hozzánk, jöjj közénk! /2x/ JÖJJ EL MA TŰZZEL Refr. C G D e Jöjj el ma tűzzel, tölts fel erőddel, C G D Formálj át Szentlelkedben. C G D e Szívemhez szólj, hogy értsem jól, C D G Bármit kívánsz Istenem. /2x/ D/E e De C a 7 Évek óta már, életem csak Tiéd. D/E e Lelkemben egy halk kis hang a G Azt súgja minden nap: e D 4 D G/H Rád van szükségem! D/E e Jöjj el tűzzel! /2x/, C a 7 Hatalommal! /2x/, Ó, Lélek jöjj el! /2x/ Lényem töltsd el! /2x/ a G Formálj engem, Istenem, e D 4 D G/H Akaratod szerint! G/A a

18 JÉZUS VÉRED MEGTISZTÍT C G/H a Jézus véred megtisztít. F G 4 G Véred ad új életet! F G Véred tesz ma szabaddá! C G a Értem folyt e drága vér! F f Így a lelkem, C G/H a Fehér mint a hó (mint a hó). F G C Úr Jézus, Te megölt Bárány! JÖJJ LÉLEK, SZÁLLJ RÁNK A E A E //: Jöjj Lélek, szállj le ránk, H cis H cis Hozz reményt, gyönyörű fényt! A Hogy együtt áldjuk az Amaj 7 E H Élő Isten igaz szeretetét. :// A E Érints meg a szívek csarnokát, fis cis H A Áldásod lelkünket járja át, E H Szent erővel! A E Újítsd meg egész életünk, fis cis H A EH Benned van minden reményünk! Menedékünk csak Te vagy nekünk, Védelmezz drága, hű Urunk, Amíg élünk! Küldd el a hála énekét, Egy szívvel néped Téged dicsér.

19 JÖJJ SZENTLÉLEK, ÚJÍTS MEG E H/Dis cis A A/H E Jöjj Szentlélek, újíts meg engem, E H/Dis cis Tölts be erőddel, A fis/aisz H 4 H Töltsd be szükségem! gis A Te teszel csak teljessé, gis A a Hitben járó felnőtté. E H/Dis cis A A/H E Jöjj Szentlélek, újíts meg engem JÖJJ SZENTLÉLEK, SZÁLLJ RÁM d C d Jöjj Szentlélek, szállj rám, F C Örök, boldog fénysugár! B F Vezesd életem a szűk ösvényen, C d Segíts levetni régi ruhám!

20 JÖJJ A SZENTEK SZENTJÉBE D A/Cis h Jöjj a Szentek Szentjébe, G A D Jöjj az Ő jelenlétébe! D A/Cis h A Bárány Jézus vérén át! G A D D 7 Imádd Istent a trónjánál! G A D D/Fis /:Szent kezeket emelj fel, G A GA Mert szent az Isten, igen szent!:/ JÖJJ, HÍVUNK JÖJJ! G e a Jöjj, hívunk jöjj Szentlélek, C D A szívünkbe áradj! G e a Jöjj, hívunk jöjj, mint folyó, C D Amely túlárad! G 4 G G 4 G Úgy várunk és kiáltunk! D C G Hívunk jöjj, hívunk jöjj, hívunk jöjj! Hívunk jöjj, áradj szét, áradj szét! Áradj szét, áradj szét, áradj szét! Áradj szét, áradj szét, áradj szét!

21 KELJ FEL e G a h /: Kelj fel, mert a fény eljött, C D e Íme eljött világosságod!:/ G a C D Az Úr dicsősége rajtad feltámad, C a GD Az Ő fénye benned él, G a C D Az Úr dicsősége rajtad feltámad, C D G És ragyog örökké! (örökké!) KIÁLTOK AZ ÚRHOZ E H Kiáltok az Úrhoz, cis A Mert méltó, hogy Őt dicsérjük. /2x/ E D A Szabaddá tesz engem E H A Szabaddá tesz engem E D A H Szabaddá tesz engem E Az ellenségtől.

22 JÖJJ, ITT AZ IDŐ D G/D D Jöjj, itt az idő, hogy ébredj, A e 7 G Jöjj, itt az idő, hogy áldjuk Őt! D G/D D Jöjj, szívedet add az Úrnak, A e 7 G Jöjj, imádd az Istent úgy, ahogy vagy! D Jöjj! G D Minden nyelv megvallja, hogy Ő az Úr. G D És mindenki térdet hajt. G h A legnagyobb kincs mégis azokra vár, G/E A Kik most Őt választják! KIRÁLY VAGY E H cis Király vagy, Király vagy, A Jézus Király! /2x/ E Most felemeljük a szívünket. H Most felemeljük kezeinket. cis A Trónod elé járulunk, imádva légy! /2x/ Jöjj itt az idő, hogy dicsérd, Jöjj, itt az idő, hogy át add szíved! Jöjj, úgy ahogy vagy, és dicsérd! Jöjj, úgy ahogy vagy az Úr elé! Jöjj! Egyszer minden nyelv megvallja hogy Ő az Úr! És mindenki térdet hajt! A legnagyobb kincs mégis azokra vár, Kik most Őt választják

23 MEGLÁTNI JÉZUST D G A 7 G D h Meglátni Jézust és hallani hangját, e A 7 Most ez minden vágyam, G D Hogy halljam és lássam. H 7 e A G D h Csodálni fényét, szent isteni lényét, e A 7 Mert imádni méltó, D 4 D Ő Úr és Megváltó! MÉLTÓ VAGY, HOGY DICSÉRJÜNK E gis A E/Gis Méltó vagy, hogy dicsérjünk, fis H 7 E E 7 Méltó vagy, hogy dicsérjünk! A H/A Leborulunk előtted, gis cis Imádunk Téged fis H gis Cis 7 Méltó vagy, Uram méltó vagy, fis H 7 E Méltó vagy, hogy dicsérjünk!

24 LÉNYED ÉRINT G G 4 G G 4 Lényed érint, érzem átjár, G G 4 G D Isten Lelke, kérlek, tölts be most, C GG 4 GG 4 Töltsd be teljesen! Jövök hozzád, Téged várlak, Hiszek Benned, élo vízfolyam, Gyere, tölts be most! D G G/Fis e e/d Kegyelmed mossa át szívem teljesen! a 7 D Lelked ömöljön, folyjon, G G/Fis e D Úgy vágyom Rád! C G/H Szeretlek, kívánlak, a 7 G/D D Szükségem van Rád, C G/H Szeretlek, kívánlak, a 7 D 4 D Szükségem van Rád! a 7 MINDEN IDŐBEN ÁLDOM fis cis D A Minden időben áldom, dicsérem az Urat, h fis Cis 4 Cis Magasztalom az Ő nevét! fis cis D A Hallják ezt a szegények és együtt örülnek, h cis D E 4 E Sietve asztalához ülnek. A E fis cis Érezd és lásd, hogy jó az Úr kegyelme D cis H 7 E E 4 E Az Őt félőkön megmarad örökkön, örökké! A E fis cis Érezd és lásd, hogy jó az Úr, kiáltasz, s D cis fis S mert közel van Ő hozzád, válaszol! Megkerestem az Urat, s meghallgatott engem. Minden félelemből kimentett. Aki Őreá néz, annak lelke felvidul És arca szégyentől el nem pirul. Az Úr angyala tábort járt az Őt félők körül, S megszabadítja Isten népét. Az oroszlánok szűkölködnek és éheznek, De az Őt keresők bőségben élnek.

25 MENJÜNK AZ ÚR ELÉ a e a e Menjünk az Úr elé, imádjuk Őt! a e a e Hódoljunk színe előtt! C G A szeráfok hangjával zengjük: F E a e Szent vagy és dicső! /2x/ G F a Téged várunk mennyei Urunk. G F a Trónod elé száll a sóhajunk! G F a Téged várunk mennyei Urunk. G F E 4 E E 7 Trónod elé száll a sóhajunk! MINDEN NAP VELED LESZEK G C D G Minden nap veled leszek, fogom a kezed. Csak Őrizd meg mindig tisztán a szíved! G C h C El nem hagylak téged, el nem távozom. F C a D G Kiáltasz hozzám, s én meghallgatom. e D (Hát) ne félj én népem, C D Hisz tiéd az örökségem, e D Ne félj és ne lankadj el, C a D G Hisz neked győznöd kell!

26 MONDD, HOGY JÉZUS D D 2 D 4 D D 2 D Nem kell, hogy tökéletes légy. D D 2 D 4 D D 2 D Hogy hozzá jöjj, egy szó is e-lég: AA 2 A G D Jézus, Jézus! Elsuttoghatod vagy sírhatod, Ha köztünk vagy, Ha magadra hagyott, mondd hogy: Jézus, Jézus! G Jézus, nincsen más név. D Csak Jézus, kiben van üdvösség, A D 2 D 7 Jézus, Te vagy Uram és Megváltóm! G Jézus, az éjbol kihoztál, D Ó, Jézus, új életet adtál, A A 7 A/Fis D Jézus, a Te házadban lakom. MINT AZ ASSZONY A Mint az asszony az E/Gis fis A/E Ő ruhája szegélyét, D A/Cis h E Megragadjuk az Úr jelenlétét! A E/Gis fis Mint a vak koldus az út szélén, A/E D fis h E Kiáltunk, s futunk az Úr elé. D A A/Cis D És hirtelen egy mennyei kéz megáld: h E A E Jézus az, aki megsegít. D A A/Cis D És hirtelen a mennyei erő leszáll: h 7 E A Jézus jön, s meggyógyít!

27 NE FÉLJ MERT MEGVÁLTOTTALAK C d G Ne félj, mert megváltottalak, C C/H a Neveden szólítottalak, d G Karjaimba zártalak, G 7 C Örökre enyém vagy! /2x/ G C Viruló réteken át, F G Hűs forrás felé vezetlek. a d Pásztorod vagyok, G Cmaj 7 Elveszni senkit nem hagyok, a d G 7 C Karom feléd tárom, kiárad áldásom. a d Nem rejtőzöm el, G Cmaj 7 Szívem a szívednek felel, a d G 7 C Amikor úgy érzed, nyomaszt az élet! NINCS OLYAN FÁJDALOM G Gmaj 7 a Nincs olyan fájdalom, gond, mit meg nem oldhat. a D G /CD/ Nincs olyan nagy hegy, mit Ő meg nem mozdíthat. G Gmaj 7 a Nincs oly sötét, nagy vihar, mit le nem csendesít. a D G Nem lehet oly bánatod, amin Ő nem segít. C D G Gmaj 7 a Mert e világnak terheit mind vállain hordta a 7 D G Tudom testvérem, hogy téged is hordoz majd. /2x/ e h D A C D G 4 G Így szól: Jöjj hozzám, ha megfáradtál, nyugalmat én adok. végén: D E A Amaj 7 Mert e világnak terheit mind h Vállain hordta, tudom testvérem, E A Hogy téged is hordoz majd. /2x/ h E A Jézus hordoz majd! /3x/ Nem taszítalak el, amikor vétkezel. Irgalmat lelsz a szívemben, Örök feléd a hűségem. Amerre jársz védlek, Nyomodba lépek. Nem rejtőzöm el, szeretet lángom átölel. Ne félj, ha éjben jársz, Hidd, hogy a fény vár rád.

28 OTT AKAROK LENNI G/A a 7 Ott akarok lenni, ahol Te vagy, C D G e a 7 Minden nap jelenlétedben. Nem akarlak távolról látni, C D G 4 G Vonj magadhoz közel. Ott akarok lenni, ahol Te vagy, vezess ösvényeden engem. Taníts meg a mennyei útra, tölts be Szentlelkeddel. D G e Mert nálad lenni oly jó, nincs ahhoz hasonló. a 7 D G Asztalod terítve, átjár dicsőséged fénye e a D G h/fisz e Együtt veled, ez tesz csak boldoggá engem. C D Esz F G 4 G Erre szomjazom, ezután vágyódom én. a 7 OTT LÁTTAM ŐT d C 2 e 7 /B A Ott láttam Őt, fenn a Golgotán. d C 2 e 7/ B A A 7 Szent vére folyt, fügött a keresztfán. d C 2 e 7 /B A Megrendült a lelkem, mikor arcába néztem. d C 2 e 7 /B A d C 2 e 7 /B A Szeméből áradt, hogy értem vállalta a szenvedést. d C 2 e 7 /B A d C 2 e 7 /B A Jézus a hálám örökké a Tiéd /2x/ d C 2 e 7 /B A zárás: d 2 Szeretlek én! /2x/ D e C D Ó, Istenem, Te vagy erősségem, s énekem h e a C D Mikor megérint Szellemed, új dal fakad szívemben. a 7 C D G e Ott akarok lenni, ahol Te vagy, minden nap jelenlétedben. a 7 Nem akarlak távolról látni, C D Esz F G Vonj magadhoz, vonj magadhoz közel.

29 SUHANÓ FELHŐ Fmaj 7 Suhanó felhő, puha lágy szellő, C Érzem itt vagy, tudom, hogy itt vagy! Fmaj 7 Lehajtom fejem, hangod figyelem, C Szólj Szentlélek, taníts engem! Fmaj 7 Sebem begyógyul, könnyem már C Nem hull, örömet adtál, befogadtál. Fmaj 7 A bánat elröpül, sok gond eltörpül, C Vakon követlek, mint egy gyermek. a F /: Vezess hát tovább egész életemen át, D a /G/ Úgy vágyom, úgy vágyom Terád! a a/g Nekem bárhogy jössz, úgy jó, a/fis Fmaj 7 Lehetsz tűz, vagy hűs folyó, D 2 a e /a D 2 / Nekem csakis, csakis veled jó.:/ SZENTLÉLEK JÖJJ, LOBOGÓ LÁNG e D Szentlélek, jöjj, lobogó láng, h A 2 Szentlélek, jöjj, a világ vár! e D Szentlélek, jöjj, viharos szél, h e Jöjj, áradj szét! G D Jöjj el élő vízforrás, h A 2 e Jöjj, a szívünk téged vár! G D Jöjj, ki fényt adsz lelkünknek, h e Jöjj, úgy várunk rád! Jöjj, igazság forrása, Jöjj, imádunk mindnyájan! Jöjj, reményünk éleszd fel, Jöjj kegyelmeddel! 3. Jöjj a néped gyűjtsd egybe, Jöjj az alvót ébreszd fel! Jöjj a bűntől tisztítsd meg, Bátoríts minket!

30 SZENTLÉLEK KÖSZÖNTÜNK A D A Szent Lélek köszöntünk! /2x/ D E cis fis Gyújtsd meg újra szent tüzed, D E A A 7 Hadd égjen bennünk az első szeretet! D E cis fis Friss olajjal kend meg fejünk! D Szent Lélek, (Szent Lélek) A Szent Lélek, (Szent Lélek), D E A Oly jó, hogy itt vagy velünk! TE VAGY SZERELME D A/Cis D/Fisz G Te vagy szerelme életemnek. D A/Cis G 2 /H Barát és társ, aki szeret. Várom, hogy érints, lelkem kíván. Teljes szívemből szeretlek. G 2 /H A/Cis D Vonj magadhoz még jobban, A/Cis G/HA/CisD Végy fel a kar-jaid-ba. G 2 /H A/Cis h Szíved dobbanását hadd halljam. A/Cis G 2 /H A/CisD Ó-ó-ó-ó, Jé-zus! A/Cis G 2 /H A D Ó-ó-ó-ó, Jézus!

31 SZÍVEM TELVE VAN VELED G D/Fis e Szívem telve van Veled, C e D Drága Jézus, hű megváltóm. G D/Fis e Hálát érzek mindazért, C e D Mit értem tettél, drága Jézus. a e D G Hogy elhívtál és befogadtál, a e D Nincsen más otthonom. G D/FisC Karod óv, s átölel, G D/Fis C Csak nálad van lakhelyem. a e D Jöjj közel hát, ölelj most át, C e D G Szükségem van Rád. AZ EGÉSZ FÖLD FELETT C G F Az egész föld felett G C Te vagy Úr, s Király. G F Tiéd a hűs patak, G a Tiéd a napsugár. G F Csak egyet kérek én, G d Add meg nekem: F G C Legyen tiéd az életem! G F G C Jézus vezess, szorítsd két kezem! G F G a Álmaim éjjelén, gyötrelmeimben, G F G d Lényem felett Te vagy Úr, s Király, F G C Legyen hát tiéd az életem! Tiéd a gondolat, Tiéd minden szó. Látom szépséged Mindenható. Te vagy, aki nekem Mindennél többet érsz, Legyen hát tiéd az életem!

32 TÖBB VAGY NEKEM wamp: e 7 D/E G 2 /E e 7 D/E C 2 /E e D/Fis G e 7 D/H C 9 /A Több vagy nekem már mindennél, e D/Fis G e 7 D/H C 9 /A Szívemben élsz, enyém lettél! D 7 G Szeretlek én! e Cmaj D G /: Tudom, közel vagy, magadhoz ölelsz e 7 Cmaj Mert Tiéd vagyok én, D/Fis G Soha nem hagysz egyedül. :/ G h 7 C 9 D h 7 C/A, e 7 h 7 C 9 D h 7 C/A Az életed feláldoztad Szabad vagyok és látom már Te vagy a cél. URAM, JÖVÖK HOZZÁD E NEMZETÉRT D A h D Uram, jövök hozzád e nemzetért, C G D A magyar népért könyörgök. D A h D Add, hogy megtaláljon Téged, C G D S megláthasson a problémák között! G h e h Bocsásd meg vétkeinket, G h e h Gyógyítsd meg sebeinket! G A D h Szentlélek, söpörj végig az országon, G g D Hozd az ébredést és a felüdülést! (Hozd a gyógyulást és a szabadulást!) C G Mindenkor mellettem voltál H 7 e Bár sokszor nem éreztem én. C G FD Éveken át, mindvégig vártál rám. végén: a-ba Több vagy nekem C e F Szeretlek én G e F 4-szer Szeretlek én C Szeretlek én

33 TÖBB ERŐT e Cmaj 7 Több erőt, több szeretetet, D h e Többet Tőled minden nap! /2x/ e a e És teljes szívemből imádom neved, e a e Az elmém meghajol és hódol neked. e a 9 e Teljes lényem tiéd, rendelkezz velem, Cmaj 7 D Mert Te vagy az Úr, h e Te vagy az Úr! URAM, TEHOZZÁD FUTOK e D Uram, Tehozzád futok, h e Élo Vízre szomjazom, C D e Közelséged, óh míly jó énnékem! e D Kérlek, ne menj el tőlem, h e Légy mindig segítségem, C D e Úgy kívánlak Téged, Istenem! G D Én pedig szüntelen remélek, h e Egyre jobban dicsérlek, C D GH Ajkam beszéli a Te igazságodat! Cmaj 7 D Hadd legyen most a dalom h e Jó illat oltárodon! a h e Nagyon szeretlek Téged, Jézusom! végén: a h Nagyon szeretlek Téged, C h Nagyon szeretlek Téged, a D e Nagyon szeretlek Téged, Jézusom!

34 ÜNNEPLEK, ÉNEKLEK e /: Ünneplek, éneklek, C Istenem az Úr előttt, D Háladalt zengek néki e Most és örökké! :/ e /: Magasztalom, C Dicsérem én, D Mert nagy csodákat e Vitt Ő véghez! :/ ÚGY ÁLDLAK d Bmaj 7 Úgy áldlak, imádlak g 9 C d Szeretlek, ó, Uram! C 2 d Mennyei Atyánk dicsőítünk, C/E F A 7 Drága Bárány, Tiéd életünk! B C/B Szentlélek, töltsd be szívünk, Szentlélek, töltsd be szívünk, g 7 g/f d/c C Szentlélek, töltsd be szívünk, dc/d d/c C d Friss tűzzel, friss tűzzel!

35 BÉKÉT KAPTAM A SZÍVEMBE D A Békét kaptam a szívembe, C G Hála neked, Uram! D A Megnyugszik most a lelkem, C G Átadom magam. C D A //: Áldalak, áldalak, Uram! C D A Benned élni nincs boldogabb! C D A Áldalak, áldalak, Uram! C D A /C/ Teljes szívemből áldalak! :// SZENT VAGY a d E a Szent vagy, szent vagy, szent vagy, G C G Mindenség Ura, Istene! a d Dicsőséged betölti a E a Mennyet és a földet. G C C7 Hozsanna a magasságban! F G E a Áldott, aki jön az Úr nevében! G C C7 Hozsanna a magasságban! F G E a Áldott, aki jön az Úr nevében! G C Hozsanna a magasságban!

36 ELÉD JÖTTÜNK, URAM A D Eléd jöttünk, Uram, E A Hogy dicsőítsünk téged. A D Felemeljük kezeink és E A Hálát adunk néked. D E A Áldott légy, Istenünk! A D E //: Szent, szent az Úr neve! Alleluja! A D E Életünkben Ő a Király! A D Szentekkel, az angyalokkal, s E fis Minden teremtménnyel, h E A Dicsérjük Országát! :// ISTEN BÁRÁNYA h fis h Isten Báránya, D A h Te elveszed a világ bűneit. D A h Irgalmazz, irgalmazz nekünk! /2x/ h fis h Isten Báránya, D A h Te elveszed a világ bűneit. D A fis h Adj nekünk, adj nekünk békét! Szentlélekkel énekelve Megújul a szívünk.. Fölségedet magasztalva, Boldogságban élünk. Áldott légy, Istenünk! 3. Imádjuk hát Istenünket, Örvendezo szívvel! Dicsőítsük víg kedéllyel, Örök életünkben!

37 URAM, IRGALMAZZ C d Uram, irgalmazz! e/d a Uram, irgalmazz, F f C Uram, irgalmazz! Krisztus, kegyelmezz! /3x/ Uram, irgalmazz! /3x/ SZAVAKKAL KI NEM MONDHATOM C d Szavakkal ki nem mondhatom, G C Mit érzek feléd, Jézusom. a F G Mert értem is meghaltál C G A kereszten. C d G Szívemben elrejtettelek, C a Hogy soha el ne felejtselek. F G C C 7 Végtelen hálával gondolok Reád! d G a F Úgy vágyom utánad, Jézusom, d G C C7 Veled élve oly boldog vagyok! d G a F Úgy vágyom utánad, Jézusom, d G C Kérlek, hogy szeress nagyon! Oly sokat nélkülöztelek, Míg végre megismertelek. Az életem nélküled mit sem ért. De most már veled van szívem, Kezedbe ajánlom életem. A lelkemben a háladallam Szárnyra kél.

38 AZ ÚRNAK SZÜKSÉGE VAN RÁD D A Az Úrnak szüksége van rád. G DA Oly nagyon szüksége van rád. /2x/ G Fontosabb vagy te, mint az égbolt, D Fontosabb vagy te, mint a föld, A Fontosabb vagy te mint a tenger, D D7 Nagyon fontos vagy te! /2x/ Az Úrnak szüksége van rám Nekünk szükségünk van Rád Nekem szükségem van rád NEKED SZÜKSÉGED VAN RÁM... DICSÉREM NEVED c C Dicsérem neved, f Míg csak élek, míg élek! B Kősziklám vagy Te, Es G Melyen állok, s nem rendülök meg. c C f Magas helyeken járatsz engem, Oly jó veled, mert c G c Te vagy igazságom hűséges Istenem! Ígéretedet elrejtettem a szívemben, Parancsolatod megőriztem, és nem felejtem. Rendeléseid szemem előtt vannak szüntelen. Nem távozom el utadról sohasem!

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok AHOGY NÉZLEK TÉGED Ahogy nézlek téged Elszáll minden félelem Ahogy szól szelíd szavad Nem kérdezek már Amikor érzem itt vagy Szent Szellemed hoz közel Erős karod átölel És új élet tölt el A mennyben van

Részletesebben

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C/ C/ 2x am add9 am am add9 am Szent az Úr, szent az Úr am sus em Szent az Úr a seregek Istene C add9 am 7 Aki volt, aki van, aki eljövendő C add9 am 7 Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C add9

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány KERESZTÉNY GYÜLEKEZET Énekeskönyv Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm; reá hallgassatok! Máté 17,5b TARTALOMJEGYZÉK 1. rész...4 2. rész...57 3. rész...99

Részletesebben

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY TELJES SZÍVBŐL Jeremy Camp - Worthy of my praise G Teljes szívből (teljes szívből) F Áldom neved (áldom neved) C Teljes lényem (teljes lényem) G Am

Részletesebben

Új kiadás A zsoltárok könyve

Új kiadás A zsoltárok könyve 1 Új kiadás A zsoltárok könyve Az 1975-ben megjelent és 1990-ben revideált protestáns új fordítású Biblia legújabb revíziójának próbakiadását tartja kezében a Tisztelt Olvasó. A Magyar Bibliatársulat 2006-

Részletesebben

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog!

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog! FEB tábori dalgyűjtemény - 1 - készült:1997 augusztus-szeptember 1. SZÁLLJ FEL C dm E7 am F G C Szállj, szállj, szállj fel magasra, dalom hódítsd meg most a kék eget. C dm E 7 am F G C Jöjj, jöjj, kérlek

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

Slágerek. Kenéz Heka Etelka

Slágerek. Kenéz Heka Etelka Slágerek Kenéz Heka Etelka Kenéz Heka Etelka Slágerek és saját versek Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 963 460 975 9 Régi idők dalai versekben

Részletesebben

Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból

Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból Forrás: P. Gabriele di S. M. Maddalena O.C.D.: Benső végtelen 2. kiadás, SzIT, Budapest, 2006 Fordította: Puskely Mária SSND Ó Istenem, taníts engem, de ne

Részletesebben

SZELLŐ, MELY SIMOGAT. Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei

SZELLŐ, MELY SIMOGAT. Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei SZELLŐ, MELY SIMOGAT Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei SZELLŐ, MELY SIMOGAT Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei részben saját illusztrációival Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák:

Részletesebben

Isten Országa a Bibliában. A Szentlélek a Bibliában

Isten Országa a Bibliában. A Szentlélek a Bibliában Dr. Kovács L. P. Bánk OFM BIZONY MONDOM NEKED, MÉG MA VELEM LESZEL A PARADICSOMBAN Lk 23,43 Isten Országa a Bibliában A Szentlélek a Bibliában Készült XVI. Benedek pápa PORTA FIDEI motu propio apostoli

Részletesebben

Mácz István: Élni vagy meghalni?

Mácz István: Élni vagy meghalni? PPEK 533 Mácz István: Élni vagy meghalni? Mácz István Élni vagy meghalni? mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért

Részletesebben

Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban

Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban Bernada Fernandez bizonyságtétele Puerto Rico-ból. Az egész egy este kezdődött, amikor nagyon beteg voltam. Jóllehet dícsértem az Urat, az erőm azonban elhagyott és

Részletesebben

A Nagy Orvos lábnyomán

A Nagy Orvos lábnyomán A Nagy Orvos lábnyomán Ellen G. White Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Ajánlás... 5 Előszó... 5 Az igazi orvos-misszionárius... 6 1. Példaképünk... 6 Testvéri szeretet...9 Személyes szolgálat...9 2.

Részletesebben

VESD AZ ÚRRA TERHEDET

VESD AZ ÚRRA TERHEDET A Pomáz-Csobánkai Református Társegyházközség lapja III. évfolyam 4. szám Szenved e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg e valaki közöttetek? Hívassa magához

Részletesebben

azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS KÁROLI GÁSPÁR A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN

azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS KÁROLI GÁSPÁR A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN ÚJ TESTAMENTUM azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS ÚJ SZÖVETSÉGE KÁROLI GÁSPÁR fordításában A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN A Z Ú J S Z Ö V E T S É G K Ö N Y V E I Máté Evangéliuma.............................

Részletesebben

és teheti az oltárra. Csak papoknak szabad azonban a felszentelt ostyát a szentségtartóból kivenni és egy szentségtartóba tenni.

és teheti az oltárra. Csak papoknak szabad azonban a felszentelt ostyát a szentségtartóból kivenni és egy szentségtartóba tenni. 3. fejezet: Jézus, az egyetlen megmentő és megváltó Ki nekem Jézus? Lukács evangéliumában olvassuk, amikor a pásztorok nyájukat legeltették, megjelent nekik egy angyal: az angyal így szólt hozzájuk: "Ne

Részletesebben

El ne temessetek, visszajövök!

El ne temessetek, visszajövök! El ne temessetek, visszajövök! Azt mondja az Úr: Ezt az üzenetet népemnek küldöm a Földre, bizonyságul, hogy én a Mennyben vagyok. Ezek után láttam: Íme, egy nyitott ajtó a Mennyben, és az első hang, amelyet

Részletesebben

I. MI A KONFIRMÁCIÓ? KÉRDÉSEK

I. MI A KONFIRMÁCIÓ? KÉRDÉSEK I. MI A KONFIRMÁCIÓ? KÉRDÉSEK 1. Mi a konfirmáció? Felfedező úthoz hasonlítottuk: megismerjük benne református keresztyén hitünk tanításait, egyházunk életét, valamint az egyház Urát, a mi Urunk Jézus

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám Még a fának is van reménysége: ha kivágják, újból kihajt, és nem fogynak el hajtásai. Még ha elvénül is a földben gyökere, ha elhal is a porban

Részletesebben

Abba, Atya! AZ ATYA GYERMEKEI. 2 AZ ATYA GYERMEKEI Kármel 2009/6. Kármel 2009/6

Abba, Atya! AZ ATYA GYERMEKEI. 2 AZ ATYA GYERMEKEI Kármel 2009/6. Kármel 2009/6 Újra ránk köszönt a Karácsony, Urunk születését ünnepeljük. Figyelmünk a Megváltóra és áldott Szüleire irányul. Egy Családra, ahol befogadják Istent; minden új és meglepetésszerû megnyilatkozásával. Ünneplésünk

Részletesebben

Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát.

Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát. www.communio.hu/luxchristi 2009. Húsvét X. évf. 1. szám (36) A dunaharaszti és taksonyi katolikus egyházközségek lapja Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát. [Mt 26,18] Megváltó Krisztusunk!

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt.

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2010./2. szám Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Lk 24,5-6 2 2010 / 2 Keresztény családba születtem. Nagyon szerettem a szüleimet,

Részletesebben

Dr. Marczell Mihály: ELSŐÁLDOZÁSI (és közös szentáldozási) beszédek. IV. sorozat: alkalmi beszédek

Dr. Marczell Mihály: ELSŐÁLDOZÁSI (és közös szentáldozási) beszédek. IV. sorozat: alkalmi beszédek Dr. Marczell Mihály: ELSŐÁLDOZÁSI (és közös szentáldozási) beszédek IV. sorozat: alkalmi beszédek (Általános bevezetés eléje olvasása szükséges: 1. kötet!) 115. kötet TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN. Terebess Kiadó Budapest, 2000

Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN. Terebess Kiadó Budapest, 2000 Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN Terebess Kiadó Budapest, 2000 Fordította: Tasnádi Edit NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN TÖRVÉNYHOZÓ ÉS FENSÉGES tragédia két felvonásban Kötetünk a Török Köztársaság Nagykövetsége

Részletesebben

A MAI KOR VALLÁSA NEGYEDIK KIADÁS BUDAPEST, 1940. NÉVTELEN SZELLEM URBÁNYI ISTVÁN KÖNYVNYOMDAI MŰINTÉZET ESZTER MÉDIUM ÁLTAL ÍRTA

A MAI KOR VALLÁSA NEGYEDIK KIADÁS BUDAPEST, 1940. NÉVTELEN SZELLEM URBÁNYI ISTVÁN KÖNYVNYOMDAI MŰINTÉZET ESZTER MÉDIUM ÁLTAL ÍRTA 1 A MAI KOR VALLÁSA ESZTER MÉDIUM ÁLTAL ÍRTA NÉVTELEN SZELLEM 1913 NEGYEDIK KIADÁS BUDAPEST, 1940. URBÁNYI ISTVÁN KÖNYVNYOMDAI MŰINTÉZET 2 Minden jog, a fordítás joga is fenntartva. Felelős kiadó: Böhm

Részletesebben

Barsi Balázs Telek Péter-Pál: Magasság és mélység Szent idők

Barsi Balázs Telek Péter-Pál: Magasság és mélység Szent idők PPEK 390 Barsi Balázs Telek Péter-Pál: Magasság és mélység Szent idők Barsi Balázs-Telek Péter-Pál Magasság és mélység Szent idők (Advent, Karácsony, Nagyböjt, Húsvét) Szentírási elmélkedések az egyházi

Részletesebben

Dr. Marczell Mihály: Szent JÓZSEF: I-II. rész. I. sorozat: vasárnapok, ünnepnapok. (Általános bevezetés eléje olvasása szükséges: 1. kötet!) 89.

Dr. Marczell Mihály: Szent JÓZSEF: I-II. rész. I. sorozat: vasárnapok, ünnepnapok. (Általános bevezetés eléje olvasása szükséges: 1. kötet!) 89. Dr. Marczell Mihály: Szent JÓZSEF: I-II. rész I. sorozat: vasárnapok, ünnepnapok (Általános bevezetés eléje olvasása szükséges: 1. kötet!) 89. kötet 2 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...2 Előszó...6 I.

Részletesebben

Elsőáldozásra készülök!

Elsőáldozásra készülök! Elsőáldozásra készülök! Katolikus köszöntés: Dicsértessék a Jézus Krisztus! Mindörökké. Ámen. Laudetur Jesus Christus! In aeternum. Amen. Keresztvetés: Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Szentháromság

Részletesebben