Hasonló dokumentumok
ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS. LEKI projekt keretében közfoglalkoztatáshoz szükséges eszközök beszerzésére.

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSISZERZÖDÉS

VÁLLAKOZÁSI SZERZŐDÉS. amely létrejött egyrészről a

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS (Tervezet)

Vállalkozási keretszerződés

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

2. rész: Távfelügyeleti feladatok és a távfelügyeleti rendszer karbantartási feladatainak ellátása VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. Megbízott a szerződés mellékletében meghatározott háttértanulmányokat készíti el.

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS. II. A szerződés célja

Átalányáras vállalkozási szerződéstervezet ÉPÍTÉSI TEVÉKENYSÉGRE

SZPONZORÁLÁSI SZERZŐDÉS

Recobin Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Recobin Kft.) Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF)

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS I. SZERZŐDÉS TÁRGYA

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

amely létrejött egyrészről a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.

Az SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. Általános Szerződési Feltételei

t1~ Ikt. szám: 2- /2013

- továbbiakban: Számlatulajdonos(ok) között a jelen szerződésben foglalt feltételek mellett.

/%7 A.t. 2-0 ~ ~ (~ ODD O~ ~ Vállalkozási szerződés. amely létrejött egyrészről a

WNETWORK.HU. Matkó Attila egyéni vállalkozó. Internet-hozzáférési szolgáltatás nyújtására vonatkozó. Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF)

VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS

Az olahgumi.hu által nyújtott szolgáltatások általános szerződési feltételei

MEGBÍZÁLSI SZERZŐDÉS

BÉRLETI MEGÁLLAPODÁS. I. Preambulum

ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

Átírás:

Szállítási Szerződés amely létrejött egyrészről a Bács-Kiskun megyei Önkormányzat Kórháza (Kecskemét, Nyíri út 38.), mint megrendelő (a továbbiakban megrendelő), valamint az Univer-Coop Zrt. (6000 Kecskemét, Kiskőrösi u. 5-9.), mint szállító (a továbbiakban szállító) között az alábbi feltételek mellett. Az Ajánlatkérő a közbeszerzésekről szóló 2003. évi CXXIX. törvény alapján Kenyér - pékárú 2008 Kecskemét elnevezésű nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le 12 havi Kenyér - pékárúval való ellátása érdekében. A lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményes volt, és az eljárás nyertes Ajánlattevőjével az Ajánlati Dokumentáció III. fejezetében meghatározott specifikált termékek tekintetében az alábbi szállítási szerződést köti meg. 1. A szerződés tárgya A szerződés tárgya a Megrendelő Kenyér - pékárú 2008 Kecskemét elnevezésű nyílt közbeszerzési eljárásra vonatkozó Ajánlati Felhívásában és jelen szerződés 1. számú mellékletében meghatározott mennyiségű Kenyér - pékárú leszállítása az Ajánlatban megjelölt minőségben. 2. Fizetési feltételek Szállító a szerződés 1. sz. mellékletében meghatározott Kenyér-pékárú vonatkozásában a mellékletben meghatározott árat, mint fix árat jogosult számlázni, a szerződés megkötésétől kezdődően számított 9 hónapig. A fix árra (ártartásra) vonatkozó határidő lejártát követően a szerződő felek közös megegyezéssel módosíthatják az árat a Kbt. 303. -ban foglalt feltételek fennállása esetén azzal, hogy ebben az esetben sem haladhatja meg az árnövekedés a KSH által meghatározott fogyasztói infláció százalékos mértékét. A módosítás iránti igényt Ajánlattevőnek írásban kell bejelenteni Ajánlatkérő számára. Megrendelő az áru ellenértékét az igazolt teljesítést követően kiállított számla alapján 30 napos átutalással egyenlíti ki a Szállító K & H Nyrt. Kecskemét pénzintézetnél vezetett 10402506-25021934-00000000 számú számlájára.

A fizetés azon a napon tekintendő teljesítettnek, amelyen a pénzintézet a megrendelő bankszámláját a szállító által kiállított számla összegével megterheli. 3. Szállítás és átvétel módja Szállító a megrendelést előzetes szállítási ütemezés szerint, heti megrendelés és árubontás alapján teljesíti a hét minden napján hétköznap, heti pihenőnapon és munkaszüneti napon reggel 5,00-6,00 óra között. Megrendelő ellenőrizheti a szállító jármű és szállító személy higiénés állapotát, valamint a szállító jármű hőmérsékletének megfelelősségét. A szállító jármű rendelkezik ÁNTSZ engedéllyel. Amennyiben az áruk bármelyike nincs raktáron, arról a megrendelőt haladéktalanul értesíti. Esetileg felmerült egyedi igényeket a megrendelés során kölcsönösen meghatározott napon teljesíti a szállító. A teljesítés helye a megrendelő telephelye, ahol megrendelő a leszállított áru mennyiségét ellenőrzi az átvételkor. Az esetleges kifogásokról a helyszínen jegyzőkönyvet készítenek, és azok rendezéséig a megrendelő az áru átvételét megtagadhatja. A megrendelt áru lemondására, módosítására a szállítást megelőző nap 14 óráig van lehetőség telefonon történő értesítés alapján. Az árunak a teljesítési helyre történő szállításáért a szállító külön díjazást nem igényelhet. 4. Minőségi ellenőrzés Szállító garantálja, hogy a Magyar Élelmiszerkönyvnek megfelelő kenyér - pékárút szállít a megrendelőnek. Az áru minőségét a megrendelő az átvételkor (az áru romlandóságára tekintettel) ellenőrzi. Minőségi kifogásnak minősül, ha a szállított kenyér - pékárú érzékszervileg kifogásolható. (pl : nem megfelelő szállítási hőfok miatt) Minőségi kifogás esetén a megrendelő szakhatósági megtekintést kezdeményez, ha a szállító a helyszínen, az átvétel során nem ismeri el a minőségi kifogás jogosságát.

Szakhatósági megtekintés kezdeményezése esetén a szakhatósági előírás az irányadó. Ha a minőségi kifogást jogosnak minősíti a szakhatóság, akkor a szakhatósági eljárás költségét a szállító viseli. Ha az átvétel során a szállító képviselője a minőségi kifogást elfogadja, akkor erről gyors jegyzőkönyv készül, melyet mind a megrendelő, mind a szállító képviselője aláír. Minőségileg kifogásolt áruszállítás esetén jogában áll megrendelőnek az áru átvételét megtagadni, vagy visszárúzni, illetőleg helyettes terméket választani a szállított árukészletből. A szállítandó termékek szavatosságának jól láthatónak kell lennie. Rövid szavatossági idejű árut visszárúzhat a megrendelő, kivétel a szabvány szerinti 1-2 napos felhasználhatóságú áruk. A késedelmes, vagy hibás teljesítéssel okozott kárért szállító teljes anyagi felelősséggel tartozik a Polgári Törvénykönyv ide vonatkozó rendelkezései alapján, ami egyben olyan súlyos szerződésszegésnek minősül, amely a szerződés felmondására ad alapot. 5. Mennyiségi kifogás A leszállított áru mennyiségét a megrendelő az áru átvételekor ellenőrzi. Esetleges mennyiségi kifogás, illetve eltérés esetén a megrendelő szállító jelenlétében erről jegyzőkönyvet vesz fel, amelyet mind a megrendelő, mind a szállító képviselője aláírásával lát el. Mennyiségi kifogás esetén, ha a pótlólagos szállításban a szerződő felek nem tudnak megegyezni, jogában áll a megrendelőnek a hiányzó árumennyiséget más szállítótól beszerezni. 6. Szerződés hatálya Jelen szerződés 2008. február 07. napjától 2009. február 06. napjáig kerül megkötésre. A szerződés felmondására csak súlyos szerződésszegés esetén kerülhet sor. A súlyos szerződésszegés miatti felmondási idő 15 nap, a felmondást írásban kell a másik félhez eljuttatni. Súlyos szerződésszegésnek minősül:

= hibás teljesítés (kétszeri minőségi kifogás) írásbeli felszólítás ellenére = szállító ismételt felszólítás ellenére nem teljesít = megrendelő 30 napig az ellenérték megfizetésével késedelembe esik. 7. Egyéb rendelkezések A felek a köztük keletkező jogvitát békés úton rendezik, ennek eredménytelensége esetén kikötik a Kecskeméti Városi Bíróság illetékességét. A szerződésre egyebekben a Polgári Törvénykönyv megfelelő szabályai és a szerződés részét képező ajánlati dokumentációba foglaltak az irányadóak. Jelen szerződés az 1. sz. melléklettel együtt érvényes, és a szerződés részét képezi az ajánlati dokumentációban leírtak. A felek a szerződést elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírták. Kecskemét, 2008. február 06. Szállító képviselője Megrendelő képviselője