Megkülönböztetés a termék nevével



Hasonló dokumentumok
Fejezet 1. Modul 2 Marketingtervezés. Marketingeszközök. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

A konkurrencia elemzése

Értékesítési beszélgetés

Értékesítési promóció

Fejezet 4. Modul 2 Marketingtervezés. Az ár. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

7 megkülönböztetési stratégia

Marketing. Gyakorlat.Műhely. Ételek elvitelre. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger



A mezőgazdasági termékek pozícionáláshoz

Regionalitás pozícionálási esélye


Bevezetés a pozícionálásba

ű Ö ű ű Ú Ú ű










Ö









ü ő Á Á ü ő Ö Á Á Á Á ü Á Á ő ő Á Á Á Ó Á Á Á Á Á Á Á ü ő Á Á Ö ü ü ő ő ü ü Á



PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ERASMUS OKTATÓI ÖSZTÖNDÍJRA

Kovácsoljon üzleti előnyt a technológiából!


Á Á ü Ö Á Á Á ü ö ü ü ö ö ö ö ü Á ü ü


























































Megérkeztek a legújabb DELL Latitude E modellek. DELL NB Latitude E5500




Átírás:

Modul 1: Pozícionálás Fejezet 7 Megkülönböztetés a termék nevével Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

TARTALOM 2 MODUL 1: POZÍCIONÁLÁS Fejezet 7: Megkülönböztetés a termék nevével Szerzők: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRESSZUM A tartalomért felelős: Austrian Marketing University of Applied Sciences, Campus Wieselburg der FH Wiener Neustadt, Austria, 3250 Wieselburg, Zeiselgraben 4. 2010 Austrian Marketing University of Applied Sciences Minden jog, a terjesztés és a fordítás joga fenntartva. T: 0043-(0)-7416-53000-0 E: office@amu.at I: www.amu.at Kapcsolattartó személy: Dr. Astin Malschinger Ez az önálló tanulási program az EU által támogatott Egész életen át tartó tanulás programja támogatásának köszönhetően valósulhatott meg.

A. A nevek jelentősége a pozícionálásnál 3 A nevek vonzerőt gyakorolhatnak, és nem kerülnek semmibe A termék, vagy a cég nevének fontos jelentős része van a teljes siker elérésében. Különösen akkor, amikor az ügyfelek első kapcsolatfelvételről van szó a termékkel, vagy a céggel. A név mindannyiunk érzéseire jelentős hatást gyakorol. Vagy el tudja képzelni, hogy megvásárol egy terméket, amelynek a neve olyan érzelmeket vált ki Önnél, mint a bizonytalanság, vagy elutasítás? Az Ön cégének, vagy termékének a neve a cég zászlóshajója termékei és esetleg az Ön szolgáltatásai számára. Ez a név egy pontba tömöríti azokat az érzelmeket, amelyeket a fogyasztó Önnel hoz kapcsolatba. Ez az oka annak, hogy az elnevezés nehéz, de fontos folyamata a vállalkozásnál. Az ügyfél szemszogéből nézve a név biztosítja a felismerést és a megkülönböztetést a telített piacokon. Egyidejűleg meghatározza a feladót és az állandó minőséget jelenti.

B. Az első érintkezéstől a rendszeres fogyasztókig 4 Amikor először kerül kapcsolatba a fogyasztó egy termékkel, vagy szolgáltatással, legyen az személyes élmény, a barátok történetei, vagy hír a médiában, az összes megszerzett adatot a neki ismerős név alatt tárolja. Mostanól kezdve, minden egyéb ilyen információ erre a helyre kerül. Ideális esetben egy jó név alakul ki, amely a fogyasztóknál a konkrét teljesítményeket és elvárásokat jelenti. Ha a termék ezeknek az elvárásoknak újra és újra megfelel, akkor kötődés és bizalom alakul ki. Hosszú időn keresztül kell a terméknek újra és újra bizonyítania, valamint fejlesztenie a bizalmat, hogy végül a fogyasztóbol egy rendszeres vendég legyen.

C. A nevek típusai 5 Hogy bemutassuk, a neve megtalálásánál a sok lehetőséget, a következő táblázatot hoztuk létre, mely a különböző osztályozásokra megfelelő nevek példáját tartalmazza. Klasszifikáció Márkanév Az eredet szerint Holsten, Bitburger, Wartburg Személy szerint Porsche, Ford, Opel, Siemens, Daimler, Dell Betűszók FedEx = Federal Express, Microsoft = Microprocessor Software, Telekom = Telekommunikation, HARIBO = Hans Riegel Bonn, adidas = Adolf Dasler Kombináció Volkswagen, PowerBook, Pagemaker, Photoshop Betűszók betűk IBM = International Business Machines, UPS = United Parcel Service, KFC = Kentucky Fried Chicken, BP = British Petrol, MTV = Music TeleVision Fordítás Nivea, Visa, Tempo, Pentium Kigondolt/fantázianév Novartis, Aventis, Accenture, Arcandor

D. 5 szabály a sikeres név fejlesztéséhez 6 Hozzon létre egy nevet, melynek van identitása A sikeres fejlesztésnél bizonyos elveket tiszteletben kell tartania, hogy a megtalált név így egy megkülönböztető identitást kapjon, különbözzön a már meglévő más nevektől. 1. Egyszerűség: A nevet az ügyfelek gond nélkül kiejthetik és megjegyezhetik? 2. Egyedi: A nevet más vállalkozások már gyakran használják? 3. Hatásos: A név kifejező? 4. Megjegyezhetősége: A nevet az ügyfelek könnyen megjegyzik maguknak, emlékeznek rá, és jól reprodukálják? 5. Ne válassza ezeket: Rövidítéseket Trendeket a névben Hasonlóságokat a versenytársakkal Hangzásbeli hasonlóságat a nem kívánt szavakkal Ügyetlen fordításokat Diszkrét témák közeléből