Zitruspresse orange. Levegőhűtő és párásító torony

Hasonló dokumentumok
TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR

TORONYVENTILÁTOR

Ultrahangos párásító

LÉGHŰTŐ

Torony ventilator

Beltéri kandalló

KLARSTEIN MONACO, DIGITÁLIS ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ. Használati utasítás

Elektromos grill termosztáttal

Mini-Hűtőszekrény

Aroma diffúzor

Popcorn készítő eszköz

KLIMATIZÁCIA

Flex Stream ventilátor

Levegő párásító

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Kerámia hősugárzó

Ventilátor, párásító és léghűtő berendezés

Jégkocka készítő gép

Bella Konyhai robotgép

Mini mosógép

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Konyhai robotgép

Quickstick Free Sous-vide

Ultrahangos tisztító

Azura X1 / Azura X

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Duke hordozható kazetta lejátszó, USB, SD, bleutooth, FM rádió

Elektromos kandalló

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Használati utasítás KLARSTEIN JUNIOR CHEF FINN

Zitruspresse orange. Kenyérpirító

Turbo fritőz

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

Főzőlap

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

IPARI PORSZÍVÓ

R-875. Használati útmutató LÉGHŰTŐ. Léghűtő R-875

Használati utasítás

Műszaki adatok. Biztonsági előírások

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

Álló hősugárzó

Szoba edzőgép

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK

Zitruspresse orange. Kávéfőző

Hűtőszekrény

OSZLOP VENTILÁTOR R-815

Kéményes páraelszívó

FAGYLALTKÉSZÍTŐ GÉP

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

Fagylaltkészítő gép. Ice Cream Machine and Yoghourt Maker Yogurtera y heladera Sorbetière et yaourtière Macchina per il gelato e per lo yogurt

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Vertikális grillsütő

Beépíthető szagelszívó

Biztonsági előírások VIGYÁZAT FIGYELEM

Ultrahangos párásító

Léghűtő

PÁRAELSZÍVÓ

TARTALOMJEGYZÉK MŰSZAKI ADATOK BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Raclette grillsütő

T80 ventilátor használati útmutató

KLARSTEIN CREAMBERRY

HOT AIR HAIRSTYLER HS 5523 MAGYAR

Fűtőventilátor. Használati utasítás. Modellszám: ACF-002

LÉGTISZTÍTÓ R-9300 Compact Air Care

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

Klarstein Herakles

MŰSZAKI ADATOK BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Használati Utasitás Eelktromos Konvektor Űveg Elölappal

Bebop. USB bluetooth AUX MIC

INTELLIGENS LÉGNEDVESÍTŐ R-9507

Beachboy XXL BT, SD, AUX, Radio

Száraz porszívó vizes szűrővel

Elektromos kandalló

SMOKER (FÜSTÖLŐ)

Dupla főzőlap

Külső akváriumszűrő

OSZLOP VENTILÁTOR R-819

Klarstein VitAir Fryer

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU ELEKTROMOS PUMPA 12V ISUP VÍZI SPORTOKHOZ 20PSI

Indukciós főzőlap

Infravörös hősugárzó. Megjegyzés: Ez a készülék nem alkalmas arra, hogy elsődleges hőforrásként használja.

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

RQ-132 / RQ-132USB. Kazettás lejátszó.

3 az 1-ben LÉGHŰTŐ R-870

Mozgó óraállvány. Watch Winder Watch winder para relojes automáticos Remontoir de montres Caricaorologio

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

A távirányító működése

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

Távirányító használati útmutató

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló

Analóg hősugárzó

R-877. Használati útmutató LÉGHŰTŐ. Léghűtő R-877

Klarstein Steelwave Mikrohullámú sütő Használati útmutató

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

KONVEKTOR. Használati utasítás

Robot porszívó

Átírás:

Zitruspresse orange Levegőhűtő és párásító torony 10080 10098

Kedves vásárló, gratulálunk termékünk megvásárlásához. Olvassa el az alábbi utasításokat és kövesse azokat lépésről lépésre, hogy elkerülje a készülék esetleges károsodását. A biztonsági utasítások megszegése és a nem megfelelő alkalmazás közben okozott károkért nem vállalunk felelőséget. Tartalom Műszaki adatok Biztonsági utasítások A készülék leírása Üzembe helyezés és kezelés Tisztítás és karbantartás 4 Gyakori problémák és elhárításuk Környezetvédelmi tudnivalók Megfelelőségi nyilatkozat Műszaki adatok A termék száma 10080, 10098 Tápegység Teljesítmény Méretek Készülék tömege 0-40 V ~ 0-60 Hz 4 W 944 mm (H) x 00 mm (B) x 00 mm (T) 6.4 kg Biztonsági utasítások Kérjük figyelmesen olvassa végig a következő biztonsági utasításokat és az üzemeltetésre vonatkozó tanácsokat, majd az útmutatót őrizze meg későbbi használatra. A készüléket csakis a biztonsági előírások szerint alkalmazza, mert a nem megfelelő kezelés sérülésekhez, akár áramütéshez, tűz vagy egyébb sérülésekhez is vezethet. A gyermekeket soha ne hagyja felügyelet nélkül egy helyiségben a készülékkel. A készüléket soha ne merítse vízbe. Ha szeretné áthelyezni a készüléket, előbb erősen fogja meg a konnektort és ólvatossan húzza ki a dugót. A készüléket ne alakítsa át házilag, mert sérülésekhez vezethez, akár áramütéshez is. Amennyiben lehetséges, ne használjon hosszabítót. Határozottan tilos hosszabító kábel alkalmazása egyidejüleg. Ügyeljen arra, hogy a készülék működése közben semmi se korlátozza a légáramlást. A készülék szellőzőnyílásaiba soha ne helyezze az ujjait sem más tárgyakat. A készülék működése közben győződjön meg arról, hogy a készülék közelében nincs haj, függönyök sem asztalterítők. A készüléket szilárd, sík és biztonságos helyre állítsa. A készüléket soha ne helyezze gyúlékony anyagokra, például szőnyegre. A hálózati kábelt tegye úgy, hogy ne legyen útban és senki se akadjon el benne. A készüléket ne használja gyúlékony anyagok vagy robbanásveszélyes anyagok közelében. A készüléket ne alkalmazza kályhák és tőzhelyek közelében. A készüléket ne használja nedves helyiségekben mint például a fürdőszoba. Ha a készüléket hosszabb ideig nem használja ürítse ki a víztartályt. Kérjük a hálózati kábelt ellenőrizze rendszeresen. Amennyiben valamilyen felületi sérülést észlel a kábelon kérjük forduljon a gyártóhoz, vagy a legközelebbi szakkszervizhez.

A készülék leírása 1. vezérlőpult. kijelző. távirányító adóvevő 4. levegő kimenet. vízszint jelző 6. kerekek 7. por szűrő 8. víz és hűtőakku tartó tartály 9. hálózati tápkábel 10. víztartály biztosítékja 11. hűtőakku 1. távirányító Üzembe helyezés és kezelés A készülékről távolítsa el az összes csomagolóanyagot. Az eredeti csomagolást és a dobozt kérjük tegye el későbbi használatra. Első használat előtt győződjön meg arról, hogy a készüléken nem maradtak csomagolóanyagok. A készülék összeszereléséhez nem szükséges semmilyen szerszám. A víztartály megtöltése Ha szeretné kinyitni a víztartályt, fogja meg a víztartály biztosítékját és forgassa el 90 az óramutató járásával ellentétes irányba. Vegye ki a víztartályt a készülék hátuljából. A víztartályt tiszta vízzel töltse fel. A feltöltés közben ügyeljen a víztartály elején lévő adagolóra, hogy ne töltse túl az edényt. A víz szintje nem lehet magasabb mint a MAX jel és kevesebb mint a MIN jelölés a tartályon. A víztartály kapacitássa cca. 6 liter. A feltöltött víztartályt csúsztassa vissza a készülék hátsó részébe és a tartály biztosítékját fordítsa el 90 fokban az óramutató járásával megegyező irányban. A hűtőakku megfelelő alkalmazása A készülék csomagolása tartalmaz hűtőakkut a megfelelő hűtés elérése érdekében. A hűtőakkut tegye a mélyhűtőbe amíg az teljesen meg nem fagy. A hűtőakkut soha ne nyissa ki. A hűtőakku tartalma nem fogyasztható. Nyissa ki a víztartályt és a hűtőakkut helyezzet a nyílásba. A készülék működéséhez nem szükséges a hűtőakku, de magasabb hőmérséklet esetén alkalmazása növeli a hűtés hatékonyságát. A hűtőakku hatása 4 órán keresztül tart, aztán elolvad és újra le kell fagyasztani. Távirányító és funkcióbillentyűk A távirányító elemtartóját nyissa ki egy pénzérme segítségével. Helyezze az érmét a távirányító hátoldalán található nyílásba és fordítsa el a távirányítón látható utasítások szerint. A távirányítóba helyezzen alkáli elemet, mostmár használható. A távirányítóval forduljon a távirányító adóvevő felé és nyomja meg a kívánt gombot. A távolság a készülék és a távirányító között ne legyen nagyobb mint 60 cm. ON/SPEED OFF TIMER SWING COOLER/HUMIDIFYER MODE A készülék bekapcsolása és a gyorsaság beállítása. A készülék kikapcsolása Az időzítő beállítása (7, óráig) A készülék szellőzőnyílásainak beállítása A hűtés és a párásító bekapcsolása A ventilátor beállítására szolgál.

A funckióbillenytűk és a vezérlőpult kijelzői ON/SPEED & OFF COOLER/ HUMIDI- FYER MODE TIMER SWING Töltse fel a víztartályt az előző utasítások alapján és csatlakoztassa a hálózati tápkábelt a konnektorba. Ekkor sípoló jelzést fog hallani, ami azt jelenti, hogy a készülék STAND-BY módusban van. Nyomja meg a ON/SPEDD gombot hogy bekapcsolja a készüléket. Az ON/SPEED gomb ismételt nyomásával tudja beállítani a sebességet. Ha szeretné kikapcsolni a készüléket akkor nyomja meg az OFF gombot. Miután beállította a kívánt sebességet nyomja meg a COOLER/HUMIDIFYER gombot a hűtés és a párásító aktiválásához. A kijelzőn megjelenik ekkor egy hópehely, amely azt jelenti, hogy a fuknció aktív. A készülék üzemben üzemeltethető. A levegőáramlás beállítható a MODE gomb többszörös lenyomásával. Normál működés (rezsim): A kijelzőn kerek ikonnal van jelölve. Ebben az üzemmódban a működés manuális, kézi beállítású. Éjszakai működés (rezsim): A kijelzőn hold ikonnal van jelölve. Ebben az üzemmódban a levegőáramlás sebessége fokozatosan csökken a beálított adatok szerint. Ha a készülék a legnagyobb sebességre volt kapcsolva, akkor 0 percen keresztül a legmagasabb teljesítménnyel fog működni, 0 percet közepes sebességgel majd fokozatosan csökken a teljesítmény. Természetes működés (rezsim): A készülék kijelzőén pálmafával van jelölve. A sebesség erősödő és gyengülő légáramlatokból áll. A készülék időzítővel is el van látva és beállítható automatikus kikapcsolásra 7, órás időtartamban. A beállításhoz nyomja meg a TIMER gombot ismételten, hogy beállítsa a kikapcsolás kívánt időpontját. A Timer egyszeri megnyomása 0, óra (tehát ha órán belül szeretné, hogy kikapcsoljon a készülék akkor 6x kell ismételten megnyomni). A beálított idő a kijelző mutatja. Ha szeretné aktiválni a lamellák mozgását és ezzel a levegő egyenletes áramlását akkor nyomja meg a Swing gombot. A szellőző lamellák automatikusan elkezdenek mosozni egyik oldalról a másikra, ezáltal pedig a levegő egyenletesen eloszlik a szobában. Tisztítás és karbantartás A rendszeres tisztítás és karbantartás nagyon fontos a készülék élethosszának meghosszabítása érdekében. A készülék tisztításának megkezdése előtt ügyeljen arra, hogy a készülék ki legyen húzva a konnektorból. A készülék tisztítására használjon puha tiszta törlőkendőt és szükség esetén enyhe tisztítószereket. A készülék sérülésének elkerülése érdekében tisztítására ne használjon erős, koncentrált vegyszereket, gázt, bezint és más oldószereket, melyek a készülék felületét sérthetik. A tisztítás után hagyja teljesen megszáradni. Ha a készüléket hosszabb ideig nem használja ajánljuk eredeti csomagolásba csomagolni és hűvős száraz helyen tárolni. 4

A por szűrő és a hűtő tisztítása A tisztításhoz ki kell venni a szűrőt és a hűtőt is a készülékből. A kitisztításuk után az összeszerelésnél ügyeljen a helyes sorrendre a vissza helyezésnél: víztartály, hűtő és por szűrő. Hogy a por szűrő ne dugoljon el ajánljuk havonta egyszer kitisztítani. Hogy a szűrőt ki tudja takarítani először szükséges kivenni a készülékből. Nyomja meg egyszerre a két foganttyút mellyen a szűrő be van akasztva. A szűrőt puha kefével takarítjuk és tiszta folyó vízzel öblítjük. A szűrő beszerelése előtt hagyja teljesen megszáradni. A hűtő kitakarításához előbb ki kell venni a por szűrőt. Aztán vegye ki a hűtőt, öblítse le tiszta folyó vízzel. A vissza szerelés előtt hagyja teljesen megszáradni. Gyakori problémák és elhárításuk Problém Lehetséges ok Elhárítás Nincs légáramlás A készülék nem hűt. A készülék nem hűt kellően. A tápkábel nincs beszúrva. A víztartály nincs becsukva. Amennyiben a víztartályban túl kevés víz található. Nem nyomta meg a COOLER/ HUMIDIFYER gombot. A víz pumpa meghibásodott. Kevés víz van a hűtőben. Ellenőrizze a hálózati kábelt, ha nincs megfelelően csatlakozva csatlakoztassa újra, ekkor megszólal a jelzés. Ellenőrizze, hogy a víztartály a helyén van e és legyen a megfelelő módon biztosítva. Ellenőrize a vízszintet. Nyomja meg a COOLER/HUMIDIFYER gombot Meghibásodás esetén forduljon a szakkszervizhez Várjon egy pillanatot amíg a hűtő magába szívja avizet. Tájékoztatás az ártalmatlanításról Az európai szabályozás hulladék 00/96 / EK, a szimbólum a terméken vagy annak csomagolásán azt jelzi, hogy ez a termék nem háztartási hulladék. Ártalmatlanítás esetén a készüléket helyezze gyűjtőhelyre újrahasznosítás céljából. Azzal, hogy gondoskodik a termék helyes megsemmisítésérōl, avval segít megelőzni a lehetséges negatív hatásokat, amelyek kihatnának a környezetre az emberi egészségre. Megfelelőségi nyilatkozatról Gyártó : CHAL-TEC Vertriebs- + Handels GmbH, Wallstraße 16, 10179 Berlin. A termék megfelel az alábbi európai irányelvnek: 01/06/EU (ErP) 014/0/EU (EMV) 014//EU (LVD) 011/6/EU (RoHS)