PÁRAELSZÍVÓ Használati utasítás

Hasonló dokumentumok
PÁRAELSZÍVÓ

Elektromos grill termosztáttal

TARTALOMJEGYZÉK ADATOK. Biztonsági előírások

Kéményes páraelszívó

TORONYVENTILÁTOR

Popcorn készítő eszköz

Zitruspresse orange OSZLOPOS VENTILÁTOR

Beltéri kandalló

Central Park 2.1 USB / BT / SD / AUX Rádio

Mini-Hűtőszekrény

KLARSTEIN MONACO, DIGITÁLIS ULTRAHANGOS PÁRÁSÍTÓ. Használati utasítás

Ultrahangos párásító

Zitruspresse orange PÁRAELSZÍVÓ

LÉGHŰTŐ

Aroma diffúzor

Mini mosógép

Bella Konyhai robotgép

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK

Beépíthető szagelszívó

Flex Stream ventilátor

Torony ventilator

Szoba edzőgép

Azura X1 / Azura X

Zitruspresse orange. Kenyérpirító

Quickstick Free Sous-vide

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Ultrahangos tisztító

Dupla főzőlap

Levegő párásító

Kerámia hősugárzó

MŰSZAKI ADATOK BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Elektromos kandalló

Léghűtő berendezés. Használati útmutató. Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

SMOKER (FÜSTÖLŐ)

Műszaki adatok. Biztonsági utasítások

Vertikális grillsütő

Főzőlap

Jégkocka készítő gép

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

RQ-132 / RQ-132USB. Kazettás lejátszó.

Elektromos kandalló

Beachboy XXL BT, SD, AUX, Radio

Konyhai robotgép

Használati utasítás KLARSTEIN JUNIOR CHEF FINN

Hűtőszekrény

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Műszaki adatok. Biztonsági előírások

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

FAGYLALTKÉSZÍTŐ GÉP

Turbo fritőz

OSZLOP VENTILÁTOR R-815

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

Mozgó óraállvány. Watch Winder Watch winder para relojes automáticos Remontoir de montres Caricaorologio

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

Klarstein Herakles

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

TARTALOMJEGYZÉK MŰSZAKI ADATOK BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Összeszerelési és használati útmutató

T80 ventilátor használati útmutató

Használati utasítás 741 BASE A60

Külső akváriumszűrő

KLARSTEIN CREAMBERRY

ASZTALI VENTILÁTOR R-865 / R-866

Robot porszívó

Zitruspresse orange. Levegőhűtő és párásító torony

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

Duke hordozható kazetta lejátszó, USB, SD, bleutooth, FM rádió

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Fitnesz állomás

Mennyezeti ventilátor

PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK

Mennyezeti ventilátor

Raclette grillsütő

Etanolos kandalló

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

IPARI PORSZÍVÓ

Zitruspresse orange. Kávéfőző

Álló hősugárzó

DOMO DO8124 Használati útmutató Oszlop ventilátor

Infravörös hősugárzó. Megjegyzés: Ez a készülék nem alkalmas arra, hogy elsődleges hőforrásként használja.

KLIMATIZÁCIA

KLARSTEIN LÉGTISZTÍTÓ BERENDEZÉS

Klarstein konyhai robotok

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

TEPPANYAKI TY 1897 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DOMO HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Padló ventilátor

Bebop. USB bluetooth AUX MIC

Indukciós főzőlap

Zitruspresse orange. Hűtőszekrény

KONVEKTOR. Használati utasítás

LÉGTISZTÍTÓ R-9300 Compact Air Care

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

PÁRAELSZÍVÓ

LED-es függőlámpa. Szerelési útmutató 88346HB54XVII

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék különböző típusaira vonatkozik.

Mennyezeti páraelszívó

TARTALOMJEGYZÉK MŰSZAKI ADATOK BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

Átírás:

Használati utasítás 10011485, 10011486, 10011487, 10011488, 10011489, 10011490, 10022115, 10022116, 10026366, 10026367, 10026368, 10028132, 10028133 PÁRAELSZÍVÓ

Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Installáció Az installációt csak szakképzett technikus hajthatja végre. Veszélyes lehet a műszer bármely részét módosítani. Az ilyen esetben a jótállás nem lép érvénybe. Az installáció előtt bizonyosodjon meg arról, hogy a megválasztott hely lehetővé teszi a levegő mozgását. A levegő kivezető nem vezethet olyan aknába, amelyet egyéb elektromos műszerek is alkalmaznak. Ha a műszer egy szellőző aknához van kapcsolva, be kell biztosítani a levegő állandó utánpótlását. A szellőző aknát nem használhatja más elektromos műszer, mint például a tápvezeték. A távolság a főzőlap és az elszívó legalsó részétől a távolságnak legalább 65 cm-nek kell lennie. A készüléket egy megfelelően földelt aljzathoz csatlakoztassa. Bizonyosodjon meg arról, hogy az aljzat feszültségéért a csatlakoztatott műszer feszültsége felelős. Ha az elszívó gáz elszívó vagy egyéb gyúlékony anyagokkal közösen üzemel, gondoskodjon a helység gyakori szellőztetéséről. A megkárosult hálózati kábelt csak a gyártó, szolgáltató központ vagy más szakképzett személy javíthatja. Használat során A műszer csupán otthoni használatra és nem egyéb gazdasági célokra alkalmas. Csak az elvárt célokra használja a műszert. A gyermekek, fizikai, pszichés gondokkal rendelkezők nem ajánlatos a műszert alkalmazni. Ha viszont mégis, csak egy felelősségteljes személy felügyelete alatt, valamint a műszer működésének alapos felvilágosításáról. Emlékeztesse gyermekeit, hogy a műszer nem játékszer. Bizonyosodjon meg arról, hogy amíg nem használja a műszert, kikapcsolta. (kapcsoló OFF állásban van) Ügyeljen arra, hogy az olaj vagy a zsír ne kezdjen el égni. Ez főként a gáztűhelyre vonatkozik. Ha az elszívó egyidejűleg a gáz berendezéssel együtt üzemel, a helységet alaposan ki kell szellőztetni. Az elszívó alatt ne flambáljon ételt. Az elszívásra vonatkozó előírásokat szigorúan be kell tartani. Karbantartás, tisztítás, gondoskodás Tisztítás előtt kapcsolja ki a műszert és csatolja le az elektromos aljzatból.. Rendszeresen (ajánlatos havonta) tisztítsa ki a zsírszűrőt, zsír lerakódások növelhetik a tűzvész esélyét. Ha nem tartja be a tisztítási utasításokat, fenn áll a tűzvész esélye. Ne próbálkozzon a műszer önsegélyű módosításával. Forduljon szakképzett technikushoz. Csak eredeti pótrészeket használjon. Tisztítás vagy a műszer karbantartása során csatolja le az elektromos aljzatból.

Felület: A műszer felületének tisztítása kizárólag szappanos vízzel és puha szivaccsal történjen. Ne használjon súrolószert, drótkefét és egyéb oldószert sem. Károsodhat a műszer felülete. Alumínium zsírszűrő: A zsírszűrőt mosogatógépben is moshatja vagy áztassa be zsíroldó folyadékba. Ezt követően öblítse le tiszta vízzel és hagyja kiszáradni. Figyelmeztetés Az effektív üzemeltetéshez fontos a műszer rendszeres karbantartása. Az eltömött filter lassítja a levegő áramlást, ez pedig a motor túlforrósodását okozza. A zsír szennyeződés a tűzvész kialakulásának esélyét fokozza. A lámpa cseréjekor tartsa be az előírt utasításokat. SZERELŐ SZÁMÁRA Elektromos áramhoz történő csatlakoztatás Az elektromos csatlakoztatás a helyi normák, illetve törvények alapján történjék. Bizonyosodjon meg arról, hogy az aljzat feszültségéért a csatlakoztatott műszer feszültsége felelős. Ha nem, ne csatlakoztassa ilyen hálózathoz. Bizonyosodjon meg arról, hogy a vezetékek nincsenek kapcsolatban mozgó részekkel és sehol sincsenek felforrva. A készüléket szükséges biztonságosan leföldelni. SZERELÉS (10011485/10011486/10011487) 1. A távolság a főzőlap és az elszívó legalsó részétől a távolságnak legalább 65 cm-nek kell lennie. (1. képen látható) 2. Miután sikerült beállítani a megfelelő magasságot (fogantyú) rögzítse a kiválasztott helyre. Ahhoz, hogy tudja rögzíteni, először fúrjon nyílást, majd csavarok segítségével erősítse oda (megfelelő fúróra és rögzítő csavarok lesz szüksége). Miután hozzá rögzítette a fogantyút, hasonló módon erősítse oda a kémény burkolatának szorítóját. (2. képen látható). Mérje meg a szorítók közti pontos távlatot, mivel hozzá fogja erősíteni a kémény burkolatát. 3. A külső szorítókat erősítse a burkolat felületére, bizonyosodjon meg arról, hogy a burkolat könnyen mozgatható. A fedélhez erősítsen csőcsatlakozást és kémény burkolatot. (3. képen látható) 4. A fogantyúhoz erősítse a fedelet. (4. képen látható) 5.Állítsa be a kémény burkolatának belső magasságát úgy, hogy beilleszkedjen a szorítókba. Ezt követően erősítse a fedelet biztonsági csavarok segítségével. (5. képen látható) Figyelmeztetés: Kérem, vegye tudomásul, hogy a konstrukció egyik oldalán két biztonsági akna található.

SZERELÉS (10011488/10011489/10011490) (10026366/10026367/10026368) 1. A távolság a főzőlap és az elszívó legalsó részétől a távolságnak legalább 65 cm-nek kell lennie. (1. képen látható) 2. Miután sikerült beállítani a megfelelő magasságot (fogantyú) rögzítse a kiválasztott helyre. Ahhoz, hogy tudja rögzíteni, először fúrjon nyílást, majd csavarok segítségével erősítse oda (megfelelő fúróra és rögzítő csavarok lesz szüksége). Miután hozzá rögzítette a fogantyút, hasonló módon erősítse oda a kémény burkolatának szorítóját. (2. képen látható). Mérje meg a szorítók közti pontos távlatot, mivel hozzá fogja erősíteni a kémény burkolatát. 3. A fedélre erősítsen csőcsatlakozást és kémény burkolatot. (6. képen látható) 4. A megfelelő üvegrészt helyezze rá, majd rögzítse csavarokkal. Végül a csővezeték a mellék helységbe vezessen. Kérem, vegye tudomásul, hogy szükséges rá a nyílás. 5. Állítsa be a kémény burkolatának belső magasságát úgy, hogy beilleszkedjen a szorítókba. Ezt követően erősítse a fedelet biztonsági csavarok segítségével. (7. képen látható) Figyelmeztetés: Kérem, vegye tudomásul, hogy a konstrukció egyik oldalán két biztonsági akna található.

Rohrverbindung = Csőcsatlakozás Innenseite der Kaminverblendung = A kémény burkolatának belső része außenliegende Kaminklammer = Külső szorítók Sicherheitsschrauben = Rögzítőcsavarok Außenseite der Kaminverblendung = A kémény burkolatának külső része Richtig = Igaz Falsch = Hamis

IRÁNYÍTÁS A helyes installáció után és a műszer első elindításakor csatlakoztassa elektromos hálózathoz (tartsa be a megadott utasításokat). Gombok Stop: Motor le van kapcsolva (OFF). Low: Motor a legalacsonyabb szinten tevékenykedik. Mid: Motor középső szinten tevékenykedik. High: Motor a legfelsőbb szinten tevékenykedik. Light: ON/OFF kapcsoló a beépített lámpák működtetésére. Gombok és kijelző Időzítő gomb (Timer) LED kijelző bekapcsolási/ kikapcsolási gombja Gyorsaságot meghatározó kapcsoló ON/OFF Idő beállítás Nyomja a Timer gombot mindaddig, amíg nem kezd el villogni a LED kijelző. A gyorsaságot meghatározó gombbal növelheti az értékeket, világitó gombbal pedig csökkenti. Az aktuális perc beállításához nyomja meg és tartsa a Timer gombot, amíg nem kezdenek el villogni a perc számok. Ezt követően állítsa be az aktuális percet. A Timer gomb ismételt megnyomásával megerősíti a választást. A műszer bekapcsolása és a gyorsaság módosítása A műszer bekapcsolásához/ kikapcsolásához nyomja meg az ON/OFF gombot. A gyorsaságot meghatározó gombbal módosíthatja a motor gyorsaságát. Nyomja meg egyszer: Motor a legalacsonyabb szinten tevékenykedik. Nyomja meg kétszer: Motor a legalacsonyabb szinten tevékenykedik. Nyomja meg háromszor: Motor a legfelsőbb szinten tevékenykedik. Negyedszer: Motor újra a legalacsonyabb szinten tevékenykedik.

Halasztott kikapcsolás A halasztott kikapcsolás 5 és 60 perc közötti intervallumban lehetséges. A megadott idő elteltével a műszer automatikusan kikapcsol. Nyomja meg a Timer gombot, a kijelzőn megjelenik a 05.00. A gyorsaságot meghatározó gombbal növeli az értékeket, a világossal csökkenti. A Timer gomb megnyomásával erősíti meg. MEGHIBÁSODÁS ELTÁVOLÍTÁSA 1. A műszer nem működik Nincs bebiztosítva az elektromos csatlakoztatás Megoldás: Ellenőrizze le, hogy a műszert csatlakoztatta-e az csatlakoztatóaljba. Ellenőrizze le, hogy bekapcsolta-e a fő kapcsolót. 2. Levegő gyenge áramoltatása Az alumínium zsírszűrő eltömődött. Megoldás: Tisztítsa ki a szűrőt, majd szárítsa ki és végül újra csatlakoztassa. 3. Levegő gyenge áramoltatása Aktív szénnel rendelkező szűrő eltömődött. Megoldás: Az öreg filtert cserélje le újra. 4. Nem áramlik a levegő A szabályozó akna leblokkolt. Megoldás: Vegye fel a kapcsolatot a szakképzett technikussal. 5. Motor pár óra elteltével kikapcsol Aktiváltam a védelmet a túlforrósodás elöl. Megoldás: Az elszívó túl közel van a sütőlaphoz. A konyhát gyakrabban kellene szellőztetni. Vegye fel a kapcsolatot a szakképzett technikussal. BIZTONSÁGI ElŐÍRÁSOK ÉS JÓTÁLLÁS Ez a használati utasítás betekintést nyújt a műszer funkcióiről. Kérem, tartsa meg az útmutatót a későbbiekbe. A termék megvásárlásának köszönhetően két év jótállás is az Ön birtokába kerül. A terméket csak a megszabott célokra használja. Más célokra használva a műszer károsodásához vezet.

A műszer belső felépítésének módosítása befolyásolja a biztonságát. Figyelem: Fenn áll a sérülés veszélye. Soha ne nyissa ki a műszert önsegélyzőleg és ne tegyen módosításokat benne. A termékkel gondosan ápolja. Különböző ütések, esések magasról a termék károsulását jelentenék. A terméket védje a nedvességtől és az extrém hőmérséklettől. FIGYELMEZTETÉS: A műszer nem megfelelő alkalmazása során keletkező károkért és a nem megfelelő szerelésér nem vagyunk felelősek. Tájékoztatás az ártalmatlanításról Az európai szabályozás hulladék 2002/96 / EK, a szimbólum a terméken vagy annak csomagolásán azt jelzi, hogy ez a termék nem háztartási hulladék. Ártalmatlanítás esetén a készüléket helyezze gyűjtőhelyre újrahasznosítás céljából. Azzal, hogy gondoskodik a termék helyes megsemmisítésérōl, avval segít megelőzni a lehetséges negatív hatásokat, amelyek kihatnának a környezetre az emberi egészségre. Megfelelőségi nyilatkozatról Gyártó : CHAL-TEC Vertriebs- + Handels GmbH, Wallstraße 16, 10179 Berlin. A termék megfelel az alábbi európai irányelvnek: 2004/108/EG (EMV) 2011/65/EU (RoHS) 2006/95/EG (LVD) 2009/125/EG (ErP)