ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 8/2012. (VI. 25.) ORFK utasítás egyes ORFK normák hatályon kívül helyezéséről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 8/2012. (VI. 25.) ORFK utasítás egyes ORFK normák hatályon kívül helyezéséről"

Átírás

1 2012/10. szám Budapest, június 28. Szám: 21685/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 8/2012. (VI. 25.) ORFK utasítás egyes ORFK normák hatályon kívül helyezéséről Intézkedések: 1. 2/2012. (OT 10.) ORFK intézkedés az ORFK Szociális Bizottságáról szóló 3/2008. (OT 28.) ORFK intézkedés módosításáról Együttműködési megállapodások: 1. Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal között kötött együttműködési megállapodás (2012. június 14.) 2. Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség között kötött együttműködési megállapodás (2012. június 23.) 2012/10. szám Budapest, június 28.

2 I. rész UTASÍTÁSOK AZ ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY 8/2012. (VI. 25.) ORFK U T A S Í T Á S A egyes ORFK normák hatályon kívül helyezéséről Az ORFK belső normáinak deregulációs célú felülvizsgálata alapján, figyelembe véve az érintett normák kiadása óta bekövetkezett jogszabály- és szervezeti változásokat, kiadom az alábbi u t a s í t á s t : 1. Az utasítás a közzétételét követő harmadik napon 1 lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. 2. Hatályát veszti a) a Rendőrségnek a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegésekkel kapcsolatos eljárása során felmerült költségek évi elszámolásáról szóló 44/2010. (OT 25.) ORFK utasítás; b) a nemzetközi közúti szállítást végző gépjárművek személyzetének munkájáról szóló Európai Megállapodás (AETR), valamint a veszélyes áruk nemzetközi közúti szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) rendőri ellenőrzésének egységes végrehajtásáról szóló 36/2003. (VIII. 21.) ORFK intézkedés; c) az ORFK és a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület közötti együttműködési megállapodásból adódó rendőri feladatok végrehajtására kiadott 28/2003. (VI. 27.) ORFK intézkedés; d) a Magyarországon áthaladó Orosz KFOR kontingens vasúti szállításának rendőri biztosítására kiadott 43/1999. (VII. 16.) ORFK Közb. Főig. intézkedés; e) a halászattal, horgászattal kapcsolatos tevékenység rendőri ellenőrzésről szóló 7/1999. (II. 12.) ORFK Közb. Főig. intézkedés; f) a Munka Törvénykönyve módosításából következő munkáltatói feladatokról szóló 25/2003. (VI. 25.) ORFK Szem. Főig. intézkedés; g) a szabálysértésekről szóló évi I. törvény módosításából adódóan az érintett állomány oktatására kiadott 17/1999. (VIII. 13.) ORFK SZFV intézkedés; h) a ruházati alapellátási utalványfüzet alkalmazásáról szóló 15/1999. (III. 8.) ORFK GF intézkedés. Dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány sk. 1 Közzétételére a Hivatalos Értesítő 26. számában, június 25-én került sor, hatályba lépés napja: június 28.

3 Szám: 2/2012. II. rész INTÉZKEDÉSEK AZ ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNY 2/2012. (OT 10.) ORFK I N T É Z K E D É S E az ORFK Szociális Bizottságáról szóló 3/2008. (OT 28.) ORFK intézkedés módosításáról Az ORFK Szociális Bizottságáról szóló 3/2008. (OT 28.) ORFK intézkedés módosítására az érdekképviseleti szervekkel történt előzetes egyeztetést követően kiadom az alábbi i n t é z k e d é s t : 1. Az ORFK Szociális Bizottságáról szóló 3/2008. (OT 28.) ORFK intézkedés (a továbbiakban: Int.) 7. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 7. Az országos rendőrfőkapitány az érdekképviseleti szervek által delegált tagokra is figyelemmel gondoskodik az általa delegálható bizottsági taglétszám szervezeti egységek közötti létszámarányos megosztásáról. 2. Az Int. 8. pont a) alpontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: [8. A bizottsági ülések tanácskozási joggal rendelkező] a) állandó meghívottja az ORFK Közalkalmazotti Tanácsának képviselője, az ORFK esélyegyenlőségi referense, valamint a Magyar Rendvédelmi Kar képviselője, 3. Az Int. az alábbi 10/A. ponttal egészül ki: 10/A. Amennyiben a bizottsági tag szolgálati (munka-) viszonya megszűnik, az őt jelölő szervezeti egység, illetve érdekképviseleti szerv 15 napon belül javaslatot tesz az új tag személyére. Az ORFK Humánigazgatási Szolgálat vezetője gondoskodik a jelölt bizottsági tag nevének az országos rendőrfőkapitány részére történő felterjesztéséről. 4. Az Int. 13. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 13. A Bizottság titkára a Bizottság üléseit megelőzően, de legalább kéthavonta tájékoztatást kér a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóságtól a felhasználható szociális keret összegéről. 5. Az intézkedés a közzétételét követő 8. napon 2 lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti. 6. Hatályukat vesztik az Int pontjai, valamint az 1. melléklete. Dr. Hatala József r. altábornagy sk. 2 Hatályba lépés napja: július 06.

4 Szám: /2012. III. rész EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV, 1054 Budapest, Széchenyi u. 2. szám) képviseli: dr. Vida Ildikó elnök, másrészről az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv (a továbbiakban: rendőrség; 1139 Budapest, Teve u szám) képviseli: dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány (a továbbiakban együttesen: Felek) között az alábbiak szerint. A Felek közös feladataikra figyelemmel (a bűncselekmények megelőzésében és üldözésében, különösen az állami bevételekkel összefüggő jogsértések elleni fellépés, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatósági fellépés, a szervezett bűnözés, illetve a feketegazdaság elleni küzdelem, valamint a mindkét szervezet hatáskörét érintő bűnmegelőzési feladatok, bűncselekményekkel okozott károk megtérülése érdekében végrehajtandó intézkedések), felismerve egyúttal a jogszabályokban meghatározott feladatok ellátása során történő együttműködésből eredő kölcsönös, hatékonyabb feladatellátást lehetővé tévő előnyöket, a jogszabályokban meghatározott feladataik eredményes végrehajtása, illetve a hatékony együttműködés biztosítása érdekében megkötik az alábbi megállapodást. I. Az együttműködés alapja, célja 1. A jelen együttműködési megállapodás célja a Felek közötti együttműködés általános keretén belüli fő területek, valamint az együttműködés módjának és intézményrendszerének meghatározása. 2. A Felek együttműködésének alapját a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló évi CXXII. törvény, valamint a Rendőrségről szóló évi XXXIV. törvény képezi. Az együttműködési megállapodásban rögzítettek megvalósítása során a Felek egymással szorosan együttműködnek, és figyelembe veszik egymás jogos és méltányos érdekeit. II. Az együttműködés területei A bűnüldözési, bűnmegelőzési célú együttműködés 3. A Felek a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása és felderítése, valamint a feketegazdaság elleni küzdelem területén kölcsönösen támogatják egymást a hatályos jogszabályok által előírt, valamint az alaptevékenységükből fakadó, Magyarország közbiztonságának, pénzügyi, gazdasági rendjének védelmére, a nemzetgazdasági érdekek érvényre juttatására irányuló közös, illetve egymásra épülő feladatok ellátásában.

5 4. A Felek szorosan együttműködnek különösen a vámjogszabályokat, a szerzői jogot, a szellemi tulajdonjogot és az iparjogvédelmi jogot sértő cselekmények, a műkincs, a műtárgy, a fegyver, a lőszer, a robbanó-, a mérgező és a sugárzó anyagok, a veszélyes hulladékok, valamint az energiahordozók csempészetével, engedély nélküli forgalomba hozatalával, a kábítószerrel, a pszichotróp anyaggal, az új pszichoaktív anyagokkal való visszaéléssel, a pénz- és bélyeghamisítással, a pénzmosással, az embercsempészéssel, az illegális migrációval, a nemzetközileg ellenőrzött termékek és technológiák, a haditechnikai termékek, illetve a védett állatok és növények forgalmával, illegális fémkereskedelemmel, valamint a jövedéki termékek előállításával és forgalmával összefüggő bűncselekmények és egyéb jogsértések megelőzésében és felderítésében. 5. A Felek a gazdasági bűncselekmények és az ezekhez kapcsolódó más jogsértő cselekmények megelőzése, megakadályozása, felderítése hatékonyságának növelése, valamint a jövedéki ellenőrzések eredményes végrehajtása érdekében egyeztetett, országos akcióterveket készítenek. Az együttesen végrehajtott akciók, ellenőrzések anyagi feltételeit, technikai eszközeit közösen biztosítják, figyelemmel a mindenkori célszerűségi és takarékossági követelményekre. 6. A Felek előzetesen egyeztetett módon és esetekben közösen hajtanak végre felderítési feladatokat és konkrét ügyekben nyomozási cselekményeket végeznek. A jogszabályok által meghatározott keretek között és feltételekkel közös nyomozó csoportot hoznak létre, ha azt a szakmai indokok szükségessé teszik, valamint összekötőket alkalmaznak. 7. A Felek együttműködnek a Magyarország által kötött és jelen megállapodás területeihez kapcsolódó bűnüldözési és bűnmegelőzési tárgyú nemzetközi szerződések, egyezmények, megállapodások végrehajtásában, valamint a közösségi és nemzeti jogszabályokban, közjogi szervezetszabályozó eszközökben, belső irányító eszközökben (normákban) meghatározott nemzetközi együttműködésből adódó feladatok végrehajtásában. 8. A Felek kölcsönösen tájékoztatják egymást a speciális bűnelkövetési módszerekről, technikákról és tendenciákról. 9. A Felek kölcsönösen tájékoztatják egymást ellenőrzési, illetve felderítési módszereikről és az azokkal kapcsolatos tapasztalataikról. 10. A Felek rögzítik, hogy a NAV nyomozó hatósága és a rendőrség a bűnmegelőzési és felderítési tevékenysége körében az együttműködésük részletszabályait jelen együttműködési megállapodás alapján külön általános, illetve konkrét ügyekben egyedi megállapodások formájában határozzák meg. Az országos rendőrfőkapitány az együttműködés koordinációjával az ORFK bűnügyi főigazgatóját, a NAV elnöke a NAV bűnügyi elnökhelyettesét bízza meg. A rendészeti területen végzett együttműködés 11. A Felek együttműködnek a határforgalom ellenőrzésével kapcsolatos feladatok hatékony ellátása érdekében, így különösen tájékoztatják egymást: a) a határforgalmat befolyásoló körülményekről, b) a bekövetkezett határforgalmi eseményekről, c) a határátkelőhely rendjét befolyásoló körülményekről, jelenségekről, szolgálatszervezési kérdésekről,

6 d) az államhatárt érintő, közös intézkedést igénylő feladatokról. 12. A Felek az embercsempészés, valamint áruk különösen jövedéki termékek Magyarország területére történő illegális bejuttatásának megelőzése, megakadályozása és felderítése iránti összehangolt fellépés érdekében előre egyeztetett helyszíneken és időpontokban közös mélységi ellenőrzési akciókat és közös járőrszolgálatot szerveznek. 13. A Felek együttműködnek az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatósági fellépés hatékonyabbá tételéhez, valamint a körözött személyek és tárgyak felkutatásához szükséges intézkedések megtételében, feladatok meghatározásában és végrehajtásában. 14. A Felek együttműködnek a közúti határátkelőhelyek üzemeltetésében, a fenntartásukra és fejlesztésükre vonatkozó feladatok végrehajtásában. 15. A Felek együttműködnek a közrenddel, közbiztonsággal összefüggő jogsértések megelőzésében, megakadályozásában, aminek érdekében előzetes egyeztetés alapján közös akciókat, járőrszolgálatot szerveznek. Együttműködés a kommunikáció területén 16. A Felek a jogsértések megelőzése érdekében összehangoltan gondoskodnak a lakosság tájékoztatásáról. 17. A Felek előzetesen egyeztetett módon és tartalommal, indokolt esetben közösen tájékoztatják a közvéleményt a közösen elért eredményekről, akciókról. 18. Amennyiben a felek bármelyike a másik Féltől kapott információ eredményeként lefolytatott eljárásról tájékoztatni kívánja a sajtót, ezt az információt átadó Fél érdekeire figyelemmel teszi, szükség esetén előzetesen egyeztetést kezdeményez. 19. A Felek együttműködnek a határforgalommal összefüggő utastájékoztatásban. Oktatás, képzés, továbbképzés, hazai és nemzetközi pályázatok kezelése 20. A Felek lehetővé tehetik egymás kijelölt állománya számára az előzetesen megjelölt szakképzési, kiképzési, oktatási, továbbképzési és vezetőképzési programjain való részvételt, valamint szakképzési, kiképzési, oktatási, továbbképzési és vezetőképzési programjaikra készített segédanyagok képzési célra történő átadását és a segédanyagok oktatására a saját szervezetből oktató biztosítását. 21. A Felek személyi állományának tagjai a mindenkori igények szerint kölcsönösen részt vehetnek egymás speciális kiképzésében. 22. A jelen cím alatt meghatározott együttműködési formák alkalmazását megelőzően a Felek előzetesen egyeztetnek, és külön megállapodnak a részvétel biztosításával összefüggő költségek viselésének módjáról. 23. A Felek együttműködnek a hazai és nemzetközi pályázatok kezelése területén, kiemelten az Európai Unió által meghirdetett aktuális projektek kidolgozása során.

7 24. A Felek a kölcsönösen hasznosítható tankönyvekhez, szakkönyvekhez, módszertani anyagokhoz, egyéb tájékoztató jellegű kiadványokhoz való hozzáférést igény szerint biztosítják egymás számára. III. Adat- és információcsere 25. A Felek a személyes adatok védelmére és a minősített adatok kezelésére vonatkozó előírások maradéktalan betartásával, tájékoztatják egymást azon tudomásukra jutott adatokról, információkról, amelyek a másik Fél hatáskörébe tartozó eljárás megindítása, illetve lefolytatása érdekében szükségesek. Az adatok átadása kiterjed különösen a közrend, a közbiztonság, a nemzetgazdasági érdekek és a nemzeti vagyontárgyak veszélyeztetésére, a bűncselekmények elkövetésére utaló, így különösen a nemzetközi összefüggésű szervezett bűnözésre vonatkozó adatokra. 26. A Felek vállalják, hogy jogszabályban meghatározott feladataik ellátása érdekében, törvényi felhatalmazás alapján, a felhasználás céljának és jogalapjának megjelölésével a kezelésükben lévő nyilvántartásokból díjmentesen adatokat adnak át egymásnak. Az adatokat átadó Fél felel az átadott adatok pontosságáért, teljességéért és naprakészségéért, az adatot igénylő Fél pedig a célhoz kötött felhasználás követelményének betartásáért. A Felek kötelesek megtenni azokat az adatbiztonsági és szervezési intézkedéseket, amelyek az átvett adatokat az illetéktelen megismeréstől megóvják. 27. A Felek vállalják, hogy a kezelésükben lévő adatállományokhoz amennyiben törvényi rendelkezés az adatátadásra és az adatátvételre felhatalmazást ad, és a technikai feltételek mindkét félnél adottak jogszabályban meghatározott feladataik ellátása érdekében kölcsönösen közvetlen lekérdezést biztosítanak egymás számára. 28. A Felek felelősek azért, hogy a lekérdezett adatokhoz csak az arra jogosultak férjenek hozzá. Vállalják, hogy a hozzáférésre jogosultsággal rendelkező személyekről naprakész nyilvántartást vezetnek. Vállalják továbbá, hogy haladéktalanul tájékoztatják egymást a közvetlen hozzáférési jogosultsággal rendelkezők személyében bekövetkezett minden változásról. 29. A Felek kölcsönösen értesítik egymást az adatokhoz történő hozzáférés módjában, valamint a nyilvántartások adattartalmában bekövetkezett minden változásról. 30. A Felek kölcsönösen tájékoztatják egymást az általuk felderített, jövedéki termékkel kapcsolatos jogsértésekre vonatkozó statisztikai adataikról, valamint az egyes határszakaszokra vonatkozó helyzetképet megalapozó jelentésekről, elemzésekről, jogsértésekkel összefüggő fertőzöttségi térképekről. 31. A Felek közvetlen hírközlési összeköttetést létesítenek a központi szervek ügyeletei között. 32. A Felek megteremtik a hírforgalmi rendszerek illeszthetőségét, különös tekintettel a közös akciókra. 33. A Felek rendszeres időközönként átadják egymás részére a pénzügyi, gazdasági tárgyú bűncselekményekre vonatkozó, személyes adatot nem tartalmazó statisztikai adatokat,

8 jellemzőket. A Felek az általuk felfedett, államhatárhoz köthető jogellenes cselekményekről, így különösen a fegyver-, lőszer-, robbanóanyag-, sugárzó anyag illegális behozataláról készített, valamint az okmány- és bélyeghamisítással kapcsolatos dokumentációkat képzési célból egymás rendelkezésére bocsátják. 34. A NAV soron kívül jelzi, ha hamis pénz, műkincs, fegyver, robbanó, mérgező vagy sugárzó anyag, pirotechnikai termék, veszélyes hulladék, kábítószer, haditechnikai termék, kettős felhasználású termék, illetve védett állat, védett növény kerül lefoglalásra. A robbanóanyag, a robbanóanyagot tartalmazó haditechnikai termék, pirotechnikai termék elszállításáról, kezeléséről, tárolásáról a rendőrség kijelölt szerve gondoskodik. IV. Védett személyek, delegációk tagjainak az Európai Unió külső vámhatárán történő vámvizsgálata 35. A Rendőrség a vámkezelés meggyorsítása érdekében tájékoztatja a NAV Központi Hivatal Rendészeti és Központi Ügyeleti Főosztályát a védett személyek számáról, adatairól, érkezésük, illetve elutazásuk időpontjáról, valamint a delegációkat kísérő biztonsági tisztek fegyvereinek adatairól, továbbá az azokkal kapcsolatban kiadott engedélyekről. V. Az együttműködés szervezeti keretei 36. Az együttműködés szintjei a) országos: az országos rendőrfőkapitány és a NAV elnöke, illetve bűnüldözési, bűnmegelőzési kérdésekben az ORFK bűnügyi főigazgatója és NAV bűnügyi elnökhelyettese; b) területi szinten: a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságok vezetői, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság igazgatója, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója és a NAV regionális főigazgatóságainak, Bevetési Főigazgatóságának, Repülőtéri Főigazgatóságának, Szakértői Intézetének főigazgatói, regionális bűnügyi igazgatóságainak vezetői; c) helyi szinten: a rendőrkapitányságok, a határrendészeti kirendeltségek vezetői, valamint a NAV megyei igazgatóságainak igazgatói; d) oktatási, képzési területen: az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály vezetője. valamint a NAV Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének főigazgatója. 37. Az együttműködéssel kapcsolatos országos jelentőségű kérdésekben az országos rendőrfőkapitány és a NAV elnöke, illetve képviseletükben a szakterület felügyeletét ellátó helyettesük jogosult állást foglalni, illetve egyeztetni, amelynek keretében meghatározzák az együttműködés aktuális fő célkitűzéseit, feladatait, értékelik a közösen végzett tevékenységeket, eredményeket. 38. Az együttműködés szintjének megfelelően az együttműködő Felek kijelölik az egyes szakterületeken történő napi, operatív együttműködés során eljáró, kapcsolattartásra jogosult vezetőket, és személyükről, valamint elérhetőségükről, illetve az esetlegesen bekövetkező változásról kölcsönösen haladéktalanul tájékoztatják egymást.

9 39. A Felek biztosítják, hogy az együttműködés a kijelölt kapcsolattartó személyeken keresztül valósuljon meg, és ezen személyek gondoskodjanak a más szervezeti egységek szükség szerinti bevonásáról. VI. Az Együttműködési Megállapodás értékelése, aktualizálása 40. Az országos rendőrfőkapitány, illetve a NAV elnöke az együttműködés gyakorlati tapasztalatait a mindenkori igényeknek megfelelően, de legalább évente közösen értékelik, és meghatározzák az együttműködés jövőbeni fő célkitűzéseit, irányait. 41. A Felek vállalják, hogy az együttműködés gyakorlata során szerzett tapasztalatok alapján rendszeresen felülvizsgálják, és szükséges esetben módosítják a jelen megállapodást. A módosítás megállapodás megkötésével történik. 42. Az a Fél, amelynek a feladatkörét érintő bármilyen jogszabály vagy közjogi szervezetszabályozó eszköz változása úgy befolyásolja a jelen megállapodás végrehajtását, hogy annak módosítása indokolt, soron kívül kezdeményezi a megállapodás módosítását. A megállapodás módosítására, illetve kiegészítésére irányuló kezdeményezés jelzésével egyidejűleg a kezdeményező fél átadja a másik félnek a megállapodás módosítására, kiegészítésére vonatkozó szövegtervezetet. A szövegtervezet átadásától számított 15 napon belül a Felek megkezdik az egyeztetést. VII. Záró rendelkezések 43. Jelen együttműködési megállapodás határozatlan időre szól és a Felek aláírását követő hónap első napján 3 lép hatályba. 44. Jelen együttműködési megállapodás közös megegyezéssel vagy felmondással szüntethető meg, a felmondást bármelyik Fél 30 napos határidővel, írásban kezdeményezheti. 45. A jelen együttműködési megállapodásban nem érintett és jogszabályban nem szabályozott, az együttműködési megállapodás teljesítése során esetlegesen felmerülő problémákat, az együttműködési megállapodásból eredő esetleges jogvitákat a Felek elsősorban tárgyalásos úton rendezik. 46. Jelen megállapodás hatályba lépésének napján hatályát veszti: a) a Vám- és Pénzügyőrség és az Országos Rendőr-főkapitányság között április 7- én megkötött együttműködési megállapodás; b) az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és az Országos Rendőr-főkapitányság között az Európai Unió határain túlmutató adócsalás elleni küzdelmet támogató információcserében történő részvételről, szóló, január 19-én aláírt együttműködési megállapodás (kihirdette a 3/2005. (II.1.) ORFK intézkedés). Budapest, június 14. Dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány sk. Dr. Vida Ildikó Elnök sk. 3 Hatályba lépés napja: július 01.

10 Szám: /2012. ált. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv (a továbbiakban: rendőrség) központi szerve (székhelye: 1139 Budapest, Teve u. 4-6., a továbbiakban: ORFK) képviseletében eljáró dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, másrészről az Országos Polgárőr Szövetség [a Fővárosi Törvényszék bejegyző végzésének száma: 9Pk /2012/1., székhelye: 1077 Budapest, Király u. 71. (a továbbiakban: OPSZ)] képviseletében eljáró dr. Túrós András elnök (a továbbiakban együtt: Felek) között az alábbiak szerint részletezett tartalommal. I. fejezet Az együttműködési megállapodás célja 1. Jelen együttműködési megállapodás (a továbbiakban: Megállapodás) célja a törvényesség, az önállóság, valamint egymás kölcsönös elismerése és tiszteletben tartása alapelvének figyelembevételével a közbiztonság, a közrend fenntartása és megszilárdítása így különösen az állampolgárok biztonságérzetének és a bűnözés elleni fellépés, a bűnmegelőzés, a család-, gyermek- és ifjúságvédelem, a baleset-megelőzés, az illegális migrációhoz kapcsolódó cselekmények felderítése, illetve a vagyonvédelem hatékonyságának javítása érdekében a) az OPSZ részére a polgárőr szervezetek polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló évi CLXV. törvényben (a továbbiakban: Ptv.) meghatározott feladatainak hatékony ellátását elősegítő, b) az együttműködés részletszabályait meghatározó, c) egymás tevékenységének kölcsönös támogatását biztosító, d) a kapcsolattartás és tájékoztatás rendjét meghatározó előírások rögzítése. II. fejezet A szakmai feladatok ellátásának támogatása érdekében megvalósuló együttműködés 2. Az OPSZ vállalja, hogy a) koordinációs közreműködésével tagegyesületei útján elősegíti: aa) a polgárőr szervezetek és a rendőrség szervei együttes szolgálatellátásának összehangolását, különös figyelemmel a bűnügyileg fertőzött területekre, a

11 bűnügyi, közbiztonsági, közlekedési, határrendészeti és idegenrendészeti akciókra és elrendelt fokozott ellenőrzésekre, ab) a lakosság tájékoztatását a rendőri feladatokról és a rendőrség hatásköréről, ac) a rendőri hivatás népszerűsítését, a rendőrség iránti közbizalom erősítését, ad) a rendőri szervek és az OPSZ tagegyesületei közti hatékony kommunikációt, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a jogsértésre utaló vagy más rendőri beavatkozást igénylő magatartás észlelése esetén a rendőri intézkedés kezdeményezésére haladéktalanul sor kerüljön; b) hatékonyan részt vesz a társadalmi bűnmegelőzéssel összefüggő feladatok megvalósításában, népszerűsíti a rendőrség bűnmegelőzési, baleset-megelőzési és vagyonvédelmi tevékenységét; c) közreműködik a bűnmegelőzést segítő kiadványok terjesztésében; d) tagegyesületeit olyan módon szervezi, hogy a szolgálati feladatok ellátására az együttműködő rendőri szerv szolgálat-ellátási rendjével összehangoltan kerüljön sor. 3. Az ORFK vállalja, hogy az OPSZ-t lehetőség szerint bevonja baleset- és bűnmegelőzési tevékenységébe, így különösen a) a központi szinten szervezett előadások, bemutatók, versenyek, kiállítások szervezésébe; b) az óvodák, iskolák, valamint az idősek, gyerekek által sűrűn látogatott helyek biztonságosabbá tételét szolgáló stratégiák, tervek előkészítésébe. 4. Az érintett rendőri vezetők a polgárőrök rendőrség érdekében végzett kiemelkedő munkáját, az elismerési jogkörrel rendelkező polgárőri vezetők, testületek pedig a Polgárőrség érdekében végzett kiemelkedő rendőri munkát a jogszabályok által biztosított keretek között egyénileg is elismerik, különösen jutalom, ajándéktárgy, oklevél, köszönőlevél formájában. III. fejezet Az OPSZ elhelyezési és működési feltételeinek biztosításával összefüggő feladatok 5. Az ORFK az OPSZ elnökségének működéséhez a Megállapodás alapján az elhelyezési lehetőségek és gazdálkodási feltételek függvényében az alábbi támogatást nyújthatja: a) az OPSZ székhelyként való megjelölésére és használatára a 1077 Budapest, Király u. 71. számú objektum 3. és 5. emeleti iroda- és mellékhelyiségeit fűtéssel, világítással, egyéb energia-, víz- és csatorna-, valamint takarításszolgáltatással; b) az a) alpont szerint irodahelyiségekben bútorzatot, számítástechnikai eszközöket, így asztali számítógépeket, színes nyomtatókat, belső informatikai hálózatot és szervert, internetes kapcsolatot, a levelezési rendszer használatát, belső és külső vezetékes telefon- és faxhasználatot azzal, hogy a használat részletes feltételeiről a Felek az állami vagyonnal való gazdálkodásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően külön megállapodást kötnek; c) az a) alpont szerinti objektum udvarán rendszeresen legfeljebb négy parkolóhelyet, továbbá előzetes igénybejelentés esetén alkalmanként legfeljebb egy utcai parkolóhelyet; d) az ORFK futárszolgálata igénybevételének lehetőségét; e) az OPSZ kiemelt fontosságú rendezvényeihez konferenciatermet, elnökségi üléseihez és tisztségviselői értekezleteihez tárgyalóhelyiségeket és térítés ellenében éttermi

12 szolgáltatást az ORFK Rendőrségi Igazgatási Központban, illetve a Készenléti Rendőrségnél; f) a rendőrségi feladatok ellátásához feleslegessé váló gépjárművek tulajdonjogát. IV. fejezet Szakmai felkészítéssel, képzéssel, oktatással összefüggő feladatok 6. Az OPSZ vállalja, hogy a polgárőrök képzésének és szakmai ismereteik bővítésének tárgyévben esedékes tartalmi elemeiről, valamint a képzéssel érintett létszámról tárgyév január 15-ig tájékoztatja az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály vezetőjét. 7. Az ORFK rendészeti főigazgatója és bűnügyi főigazgatója, valamint a Ptv. 6. (1) bekezdése szerinti szervek vezetői az OPSZ éves képzési tervével kapcsolatos javaslataikat február 1-jéig megküldik az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának, amely azok összesítését legkésőbb február 5-ig továbbítja az OPSZ elnökének. A képzési terv kidolgozása során a Felek szükség szerint kölcsönösen együttműködnek, tájékoztatják egymást az adott évben prioritásként kezelt területekről, a polgárőrök képzése szempontjából kiemelten fontos területekről. 8. Az OPSZ éves képzési tervének jóváhagyása során az OPSZ a szükséges kiegészítő információkat az ORFK rendelkezésére bocsátja, a Felek szükség szerint közvetlenül egyeztetnek a felmerült kérdésekben. 9. Az OPSZ vállalja, hogy az éves képzési tervre vonatkozó javaslata két eredeti példányát jóváhagyás céljából legkésőbb március 5-ig megküldi az ORFK vezetője részére. 10. Az ORFK vállalja, hogy a jóváhagyott képzési terv egy eredeti példányát legkésőbb április 5-ig megküldi az OPSZ elnöke részére. 11. Az ORFK bűnügyi és rendészeti szakterülete az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály koordinálása mellett a rendészeti szakközépiskolákkal együttműködve a képzés eredményes lebonyolítása érdekében segédanyagokat, képzési programokat bocsát az OPSZ rendelkezésére, illetve lehetőségei függvényében közreműködik azok kidolgozásában. V. fejezet A vegyi eszköz igénylésének és rendelkezésre bocsátásának rendje 12. Az OPSZ vállalja, hogy a) a vegyi eszköz mennyiségére vonatkozó igényét a tárgyévet megelőző december 20-ig a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatósághoz (a továbbiakban: ellátó szerv) a beszerzéshez szükséges fedezetigazolással együtt írásban terjeszti elő, és a beszerzés költségét utólagos elszámolással megtéríti; b) a vegyi eszköz alkalmassági (szavatossági) idejének lejártakor, illetve kiürülésekor gondoskodik a vegyi eszköz ellátó szerv részére történő leadásáról azzal, hogy ennek időpontjáról és helyéről a Felek előzetesen egyeztetnek;

13 c) a leadott, lejárt szavatossági idejű vagy kiürült vegyi eszköz irányadó környezetvédelmi jogszabályokban foglaltaknak megfelelő kezelésének (megsemmisítésének, ártalmatlanításának) költségét utólagos elszámolással az ellátó szerv részére megtéríti. 13. Az ORFK vállalja, hogy a) a Megállapodás 12. pont a) alpontjában meghatározott időben és módon igényelt mennyiségű vegyi eszközt az ellátó szerven keresztül beszerzi, és azt a beszerzés költségeinek megfizetését követően az OPSZ rendelkezésére bocsátja, amely gondoskodik azok elosztásáról; b) az OPSZ elnökét írásban haladéktalanul tájékoztatja, amennyiben saját beszerzésével egyidejűleg kíván eleget tenni az OPSZ vegyi eszköz-igénye kielégítésének, továbbá arról is, ha év közben dönt vegyi eszköz beszerzéséről; c) a visszavett, lejárt szavatossági idejű vagy kiürült vegyi eszköz irányadó környezetvédelmi jogszabályokban foglaltaknak megfelelő kezeléséről (megsemmisítéséről, ártalmatlanításáról) a költségek megtérítése ellenében gondoskodik. VI. fejezet Kapcsolattartás, kölcsönös tájékoztatás rendje 14. Az ORFK ilyen irányú megkeresés esetén, illetve szükség szerint, szóban vagy írásban tájékoztatást ad az OPSZ részére azokról a minősített adatnak nem minősülő adatokról, amelyek az együttműködéssel összefüggő feladatok ellátásához szükségesek, így különösen: a) az ország közrendjéről, közbiztonsági helyzetéről, fenntartásának és szilárdításának feladatairól; b) a bűn- és baleset-megelőzés, a közlekedésbiztonság általános helyzetéről, az ezekkel összefüggő kiemelt, aktuális feladatokról, módszerekről; c) a határellenőrzés és az államhatár rendjének általános helyzetéről, az idegenrendészeti tapasztalatokról, feladatokról; d) a látens bűnözésre, valamint a lakosság szubjektív biztonságérzetére vonatkozó információkról, tanulmányokról; e) az áldozattá válás megelőzésére, az áldozatok segítésére vonatkozó átfogó információkról, így különösen az időskorúak, az egyedülállók, a gyermek- és fiatalkorúak, a hajléktalan, a külföldi, valamint a fogyatékossággal élő személyek, az alkohol és drog hatása alatt állók áldozattá válásának kockázatairól, a bűncselekményekkel kapcsolatos önvédelmi képesség fokozását elősegítő ismeretekről; f) a bűnismétlés megelőzésével, az ismételt áldozattá válás megelőzésével kapcsolatos információkról, módszerekről; g) a komplex, több szereplős megelőzési és áldozatvédelmi programokról, a kapcsolattartás és együttműködés lehetőségeiről; h) az együttműködés területeit érintő egyéb programokról, továbbképzési, ismeretszerzési, pályázati lehetőségekről, valamint i) a közös szolgálatellátás tapasztalatairól, a polgárőrökkel kapcsolatos információkról.

14 15. Az OPSZ elnöke: a) gondoskodik az együttműködést érintő polgárőri tevékenységek dokumentumainak, jegyzőkönyveinek, emlékeztetőinek, munkaterveinek, felhívásainak, pályázati kiírásainak az ORFK vezetője részére tájékoztatás céljából történő megküldéséről; b) vállalja, hogy a polgárőri tevékenység ellátásával, így különösen a közös szolgálatellátással összefüggésben negyedévente, illetve az ORFK egyedi megkeresésére eseti jelleggel statisztikai adatot szolgáltat. 16. A Felek kölcsönösen vállalják, hogy az együttműködés kapcsán felmerült vitás kérdésekről közvetlenül egyeztetnek, annak hatékonyságát a 27. pontban foglaltakra is figyelemmel folyamatosan értékelik. 17. A Megállapodásban foglaltak eredményes végrehajtása érdekében a Felek kijelölt kapcsolattartóik útján az alábbiak szerint folyamatos kapcsolatot tartanak: a) általános kapcsolattartás: aa) az OPSZ részéről: dr. Korondán Katalin, az OPSZ igazgatási vezetője és dr. Balogh Endre Róbert, az OPSZ adminisztratív igazgatója [Elérhetőség: BM: , , tel.: ], ab) az ORFK részéről: az ORFK Hivatal vezetője [Elérhetőség: BM: , tel.: ]; b) gazdasági területet érintő kapcsolattartás: ba) az OPSZ részéről: Kolozsi József, az OPSZ gazdasági és pénzügyi elnökhelyettese [Elérhetőség: ], bb) az ORFK részéről: a Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság igazgatója [Elérhetőség: 06-20/ ]; c) az éves képzési terv eredményes teljesítése, illetve a polgárőrök képzésével összefüggő kérdések rendezése érdekében történő kapcsolattartás: ca) az OPSZ részéről: Dr. Bíró Gyula Ph.D., címzetes egyetemi docens, az OPSZ elnökségi tagja, az OPSZ Közterületi Bűnmegelőzési és Oktatási Munkabizottságában oktatási elnök-helyettese [Elérhetőség: ], cb) az ORFK részéről: az ORFK Humánigazgatási Szolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály vezetője [Elérhetőség: BM: , tel.: ]; d) a körözési tevékenységhez kapcsolódó kapcsolattartás: da) az OPSZ részéről: Kardos Pál, az OPSZ alelnöke, az OPSZ Gépjármű Felderítési Tagozatának elnöke [Elérhetőség: ], db) az ORFK részéről: az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztályának a vezetője [Elérhetőség: BM: , tel.: ]; e) a rendészeti, közterületi tevékenységhez kapcsolódó kapcsolattartás: ea) az OPSZ részéről: Zámbó Péter, az OPSZ szakmai alelnöke, az OPSZ közterületi bűnmegelőzési és oktatási bizottságának elnöke [Elérhetőség: BM: 03/ ; ], eb) az ORFK részéről: az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztály Közterületi és Őrszolgálati Osztály vezetője [Elérhetőség: BM: , tel.: ]. 18. A Felek vállalják, hogy a kijelölt kapcsolattartók személyében bekövetkezett változásról egymást kölcsönösen, haladéktalanul tájékoztatják, kezdeményezve ezzel egyidejűleg a Megállapodás megfelelő módosítását.

15 VII. fejezet A személy-, gépjármű- és tárgykörözéssel, valamint az ismeretlen holttestek azonosításával összefüggő feladatok 19. Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztálya a Ptv. 3. (2) bekezdés i) pontja szerinti feladat ellátása érdekében az adatkezelés célhoz kötöttségét szem előtt tartva elektronikus úton történő hozzáférhetővé tétellel, napi frissítéssel az alábbi adatokat bocsátja az OPSZ rendelkezésére: a) körözött gépjárművek vonatkozásában: aa) a rendszámot kibocsátó vagy forgalomba helyező ország megjelölését, ab) a hatósági jelzés adatait, ac) az alvázszámot, ad) a gyártmány kódját, ae) a jármű színét; b) körözött tárgyak vonatkozásában az alábbi egyedi azonosító adatokat: ba) a tárgy fajtáját, bb) a tárgy egyedi azonosító jelsorozatát, bc) a kereskedelmi megnevezését; c) körözött személyek vonatkozásában a lehetséges tartózkodási helye szerinti területi bontásban: ca) - az adatállományban külön mezőben szerepeltetve a település adatot, cb) a körözött személy nevét, cc) a körözött személy életkorát, cd) a körözött személy lehetséges tartózkodási helyét (település), ce) a körözött személy lehetséges tartózkodási helyét (utca, házszám), cf) a körözés elrendelésének az okát. 20. Az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Elemző-Értékelő Főosztálya az ismeretlen holttestek adatait tartalmazó listát a körözési információs rendszertől független módon kezelt és frissített, de azzal azonos tartalmú listaként bocsátja rendelkezésre. VIII. fejezet Egyéb vállalások 21. Az ORFK lehetőségeihez mérten a) elősegíti a polgárőr egyesületek tagfelvételi munkáját, támogatja új egyesületek megalakulását; b) megküldi a rendőrség képes újságjának egy-egy tiszteletpéldányát az OPSZ részére, és rendszeresen küld a Polgárőr Magazin szerkesztőségének a rendőrség életéről, a két szervezet együttműködéséről szóló híranyagokat; c) segíti, támogatja a polgárőrség hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerének fejlesztését, a partnerszervezeteinek bemutatja a polgárőrség szervezetét, eredményeit; d) támogatja az OPSZ hazai és nemzetközi pályázatait; e) segíti az OPSZ-t rendezvényei színvonalas megszervezésében, azok technikai biztosításában; f) előzetes egyeztetés alapján költségtérítés nélkül szakmai és technikai bemutatókat tart kiemelt, elsősorban központi és területi szintű rendezvényeken;

16 22. Az OPSZ vállalja, hogy a) a Szolgálati és Etikai Szabályzatát az ORFK rendelkezésére bocsátja, igény esetén lehetőséget biztosít az ORFK ezzel összefüggő szakmai álláspontjának kifejtésére; b) támogatja az ORFK közbiztonság javítását célzó programjait, a rendőri szolgálattal kapcsolatos lakossági információkat az ORFK tudomására hozza; c) az ORFK megkeresésére 5 napon belül eleget tesz a Ptv a szerinti nyilvántartásból történő adatszolgáltatási kötelezettségének. 23. Az ORFK tájékoztatási és kommunikációs tevékenységében kiemelt témaként kezeli a polgárőrség népszerűsítését, a társadalmi bűnmegelőzéssel összefüggő feladatok megvalósításában elfoglalt helyét, szerepét és elért eredményeit. Rendszeresen tájékoztatást ad a polgárőr szervezet jelentősebb eseményeiről, a polgárőrök különösen a rendőrség érdekében kifejtett eredményes munkájáról. IX. fejezet Adatvédelem 24. A Felek vállalják, hogy a) az egymásnak átadott információkat a vonatkozó adatvédelmi és adatkezelési előírásoknak megfelelően kezelik; b) egyidejűleg biztosítják azt, hogy a Megállapodás tartalma, lényegi elemei a saját szerveik, szervezeti egységeik előtt ismert legyen; c) a Megállapodásban foglaltak végrehajtására intézkednek azzal, hogy az együttműködés további konkrét elemeit a helyi sajátosságokra figyelemmel a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságok és a helyi polgárőr egyesületek között megkötésre kerülő együttműködési megállapodások rögzítik. X. fejezet Záró és vegyes rendelkezések 25. A Felek a Megállapodást határozatlan időre kötik azzal, hogy azt bármelyik Fél jogosult a másik Félhez intézett írásbeli nyilatkozattal annak kézhezvételétől számított 30 napos határidővel felmondani. 26. A Megállapodás indokolás nélkül azonnali hatállyal felmondható, amennyiben a másik Fél a vonatkozó törvényben előírt követelményeket jelentős mértékben megsérti. 27. A Felek képviselői a koncepcionális kérdések rendezése, illetve az aktuális feladatok meghatározása céljából szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal találkoznak és áttekintik az együttműködés tapasztalatait, értékelik annak eredményességét, egyeztetnek a következő időszak közös tevékenységeiről, szükség szerint javaslatot tesznek a Megállapodás módosítására. 28. A Megállapodásban nem érintett kérdésekben a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók. 29. A Felek a Megállapodást közös megegyezésükkel bármikor módosíthatják, illetve a másik Fél részére megküldött egyoldalú nyilatkozatával bármelyik Fél jogosult a Megállapodás módosítását írásban kezdeményezni.

17 30. Felek a jelen Megállapodást amely hét számozott oldalból áll és két, egymással mindenben egyező eredeti példányban készült elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal megegyezőt, jóváhagyólag írják alá. 31. A Megállapodás mindkét Fél általi aláírását követő harmadik napon 4 lép hatályba, ezzel egyidejűleg hatályát veszti az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség között létrejött, július 5-én aláírt Együttműködési Megállapodás. Kelt: Jászberény, június 23. Dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány sk. Dr. Túrós András OPSZ elnöke sk. 4 Hatályba lépés napja: június 26.

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/5. szám Budapest, 2011. május 26. Szám: 15389/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 6/2011. (V. 23.) ORFK utasítás a cigány származású

Részletesebben

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK Tájékoztató (OT) 2009/8. szám Budapest, március 18. ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/8. szám Budapest, 2009. március 18. Szám: 10012/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 14/2009. (OT 8.) ORFK utasítás a közterületek

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2012/17. szám Budapest, 2012. október 03. Szám: 32541/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Együttműködési megállapodások: 1. Az Országos Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2012/19. szám Budapest, 2012. október 30. Szám: 35941/2012. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Intézkedések: 1. 4/2012. (OT 19.) ORFK intézkedés a Személy-,

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött, a ORSZÁGOS valamint, a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között 2011 B u d a p e s t 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február havi ülésére 1 SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013-02-27.. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/9. szám Budapest, 2011. augusztus 03. Szám: 22127/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 11/2011. (VII. 21.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed.

Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 2. oldal 6. A KR illetékessége az ország egész területére kiterjed. Magyar joganyagok - Készenléti Rendőrség - alapító okirata, módosításokkal egysége 1. oldal Készenléti Rendőrség alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV.

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2011/3. szám Budapest, 2011. április 13. Szám: 11529/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Utasítások: Tartalomjegyzék 1. 5/2011. (IV. 08.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S

Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok E L Ő T E R J E S Z T É S A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága és a Budapest XXI.Kerület Csepel Önkormányzata közötti együttműködési

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Szám:./2016. Emü. amely létrejött EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS térfigyelő kamerarendszer működtetésére Vilonya Község Önkormányzata (cím: 8194 Vilonya, Kossuth u. 18., képviseli: Fésüs Sándor, polgármester),

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség áldozatsegítő feladatairól

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség áldozatsegítő feladatairól 2013/3. szám Budapest, 2013. február 1. Szám: 5531/2013. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 2/2013. (I. 31.) ORFK utasítás a rendőrség

Részletesebben

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK JAVASLAT. Együttműködési Megállapodás megkötésére

KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK JAVASLAT. Együttműködési Megállapodás megkötésére BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KOORDINÁCIÓS TANÁCSNOK JAVASLAT Együttműködési Megállapodás megkötésére Készítette: Előterjesztő: koordinációs tanácsnok koordinációs tanácsnok Egyeztetésre megküldve:

Részletesebben

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE

BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött az ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG valamint a BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE között. 2007. Budapest A katasztrófák elleni védekezés

Részletesebben

/2012. ( ) Korm. rendelet

/2012. ( ) Korm. rendelet 1 /2012. ( ) Korm. rendelet a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény végrehajtásáról szóló 140/1996. (VIII. 31.) Korm. rendelet valamint a

Részletesebben

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat. Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 102/2011. (05.26.) sz. határozata

Részletesebben

Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és Önkéntes Tűzoltó Egyesület közötti Megállapodás megkötésének részletes szabályai

Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és Önkéntes Tűzoltó Egyesület közötti Megállapodás megkötésének részletes szabályai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság és Önkéntes Tűzoltó Egyesület közötti Megállapodás megkötésének részletes szabályai ( A tűzoltósági főfelügyelő 1635/1/2012/ÁLT. és 1635/2/2012. ÁLT. levelei alapján) I.

Részletesebben

-=- ~li~~ll AMELY LÉTREJÖTT A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012.

-=- ~li~~ll AMELY LÉTREJÖTT A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012. -=- ~li~~ll ~6~-)liOA~kT EGYÜTTMŰKÖDÉSI AMELY LÉTREJÖTT MEGÁLLAPODÁS, A CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG VALAMINT A CSONGRÁD MEGYEI POLGÁRÖR SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE KÖZÖTT 2012.!- L 2 EGYÜTTMŰKÖDÉSI

Részletesebben

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/22879/2014. Tárgy: Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel Készítette: Humán Közszolgáltatási Iroda Melléklet:

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 6211/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Tárgy: Megállapodás a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulással egyes kötelező megyei

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2010/28. szám Budapest, 2010. december 11. Szám: 33086/2010. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások 1. 48/2010. (OT 28.) ORFK utasítás a határforgalom

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s

Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 2. oldal 8/B. Amennyiben az ügy hozzáférési szintjét a vezető s Magyar joganyagok - 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás - a Robotzsaru integrált ügyviteli 1. oldal 3/2016. (II. 18.) ORFK utasítás a Robotzsaru integrált ügyviteli, ügyfeldolgozó és elektronikus iratkezelő

Részletesebben

CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra

CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 41459/2008. CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra Előterjesztő: Abdai Géza alpolgármester

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. azzal a céllal, hogy elősegítsék és továbbfejlesszék a rendőri együttműködést a szomszédos országok között;

MEGÁLLAPODÁS. azzal a céllal, hogy elősegítsék és továbbfejlesszék a rendőri együttműködést a szomszédos országok között; BGBl. III - Ausgegeben am 18. April 2008 - Nr. 42 1 von 5 MEGÁLLAPODÁS az Osztrák Köztársaság Kormánya, a Magyar Köztársaság Kormánya és a Szlovén Köztársaság Kormánya között Dolga Vason Rendészeti Együttműködési

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet)

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet) 12/2011. (I.20.) Kt. határozat melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS (tervezet) amely létrejött egyfelől Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata (1173 Budapest, Pesti út 165., adószám:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására Polgármestere Ügyszám: 22316-1/2018. Javaslat a térfigyelő kamerarendszer működtetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás módosítására Tisztelt Közgyűlés! A térfigyelő kamerarendszer működtetésére

Részletesebben

A szabályzat hatálya. Intézkedési tervek

A szabályzat hatálya. Intézkedési tervek O R S Z Á G O S B Í R Ó S Á G I H I V A T A L ELNÖKE Az Országos Bírósági Hivatal elnökének 15/2012. (X. 18.) OBH utasítása a bíróságok és az Országos Bírósági Hivatal honvédelmi, polgári és katasztrófavédelmi

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/468-1/2011/I. Üi.: Dr. Debrey Attila/Kovács Gábor Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: A gyermekek védelmére

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy Bűnmegelőzés Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnmegelőzés fogalma - az állami szervek - önkormányzati szervek - társadalmi szervezetek - gazdasági társaságok - állampolgárok és csoportjaik minden olyan tevékenysége,

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 1 2012/20. szám Budapest, 2012. november 16. Szám: 37933/2012.ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 19/2012. (XI. 13.) ORFK utasítás a Rendőrség

Részletesebben

ÉRTÉKESÍTÉSI SZERZŐDÉS

ÉRTÉKESÍTÉSI SZERZŐDÉS Az elemek és akkumulátorok hulladékainak visszavételéről szóló 181/2008. (VII. 8.) Korm. rendelet 9. (4) bekezdése szerinti ÉRTÉKESÍTÉSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről a(z) Ramiris Europe Kft Székhely:

Részletesebben

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete

A Munkaanyag nem tekinthető a Minisztérium álláspontjának. A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete 1 TERVEZET! A Belügyminiszter /2012. (..) BM rendelete az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv gazdasági rendszerének átalakításával összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS HEVES MEGYEI HEVES MEGYEI POLGÁRŐR KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Heves Megyei Polgárőr Szervezetek

Részletesebben

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22.

KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. KÖZÖS NYILATKOZAT 2001.05.22. A Közép-európai Rendőrakadémia résztvevő minisztériumai tekintettel a Közép- Európában lezajlott társadalmi, politikai és társadalmi fejleményekre, amelyek Európa államainak

Részletesebben

b) Rtv. a) üzemeltetés és kezelés , a képfelvevővel készített felvételekkel kapcsolatos tevékenység üzemeltetés b)

b) Rtv. a) üzemeltetés és kezelés , a képfelvevővel készített felvételekkel kapcsolatos tevékenység üzemeltetés b) 1078-3/2015. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött - egyrészről Nyírmeggyes Község Önkormányzat (képviseli: Szőkéné Vadon Edit polgármester; a továbbiakban: Önkormányzat), - másrészről Mátészalka

Részletesebben

NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről: NÉGYOLDALÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Budakeszi Város Önkormányzata (2092 Budakeszi, Fő utca 179.), a továbbiakban: Önkormányzat - képviseli dr. Csutoráné dr. Győri Ottília

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS, FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG AMELY LÉTREJÖTT A MAGYAR HONVÉDSÉG

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS, FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG AMELY LÉTREJÖTT A MAGYAR HONVÉDSÉG EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS, AMELY LÉTREJÖTT FÜZESGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÉS A MAGYAR HONVÉDSÉG HADKIEGÉSZÍTŐ ÉS KÖZPONTI NYILVÁNTARTÓ PARANCSNOKSÁG KÖZÖTT - 2013 - EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely

Részletesebben

NAV Bevetési Főigazgatósága

NAV Bevetési Főigazgatósága NAV Bevetési Főigazgatósága dr. Demeter Tamás pénzügyőr ezredes, főtanácsos Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési főigazgató Általános tájékoztató a Bevetési Főigazgatóság profiljáról, feladatrendszeréről,

Részletesebben

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet MEGÁLLAPODÁS MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata (2800 Tatabánya, Fő tér 6., bankszámlaszám: OTP Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága 11740009-15384481-00000000, adószám:

Részletesebben

Tanácsnok JAVASLAT. Megállapodás a térfigyelő rendszer évi működési feltételeinek biztosításához

Tanácsnok JAVASLAT. Megállapodás a térfigyelő rendszer évi működési feltételeinek biztosításához Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Tanácsnok JAVASLAT Megállapodás a térfigyelő rendszer 2009. évi működési feltételeinek biztosításához Készítette: Oláh Istvánné közrend-és közbiztonsági főmunkatárs

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 1 2012/18. szám Budapest, 2012. október 16. Szám: 34370/2012.ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 17/2012. (X. 12.) ORFK utasítás az Európa

Részletesebben

59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás. a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 59/2007. (OT 34.) ORFK utasítás Szám: 5-1/59/2007. TÜK a Rendőrség gazdaságvédelmi tevékenységéről A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 6. -a (3) bekezdésének a) pontja alapján, a Rendőrség gazdaságvédelmi

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

A MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLET ÖNKÉNTES MUNKAVÉGZÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

A MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLET ÖNKÉNTES MUNKAVÉGZÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA A MAGYAR ÖNTÖZÉSI EGYESÜLET ÖNKÉNTES MUNKAVÉGZÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYZATA 2017 A Magyar Öntözési Egyesületet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esélyteremtési Főosztálya a közérdekű önkéntes tevékenység

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. február 12.-i ülésére Tárgy: Háziorvosi szerződések felülvizsgálata Előterjesztés tartalma: határozati javaslat Előadó: Vörös

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések A fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 66/2015. (III. 30.) Korm. rendelet 17. (1) bekezdése szerint létrehozott fővárosi államigazgatási kollégium

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS KIVONAT Mezősas községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 22-ei testületi üléséről: 4/2016. (02.22.) határozata a Román Nemzetiségi Önkormányzattal kötött megállapodás elfogadásáról A Mezősas

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 26-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: A Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2016. évi

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS. Amely létrejött egyrészről az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit. másrészről a(z)..

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS. Amely létrejött egyrészről az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit. másrészről a(z).. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről az Képviseli: dr. Karakó László ügyvezető igazgató Székhely: 1036 Budapest, Lajos utca 80. Levelezési cím: 1301 Budapest, Pf. 84. Adószám: 23811038-2-41

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata

Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata Enying Város Önkormányzatának közbeszerzési szabályzata Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék 2009/19. szám Budapest, 2009. szeptember 10. Szám: 29271/2009. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Együttműködési megállapodások: 1. az Országos Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

EGYÜTTM KÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTM KÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Szám: EGYÜTTM KÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS egyrészr l a Pest Megyei Rend r-f kapitányság székhely: 1139 Budapest, Teve u. 4-6. adószám: 15720120-2-51 számlaszám: 10023002-01451478 (Magyar Államkincstár) képv.:

Részletesebben

A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE

A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE A RENDŐRSÉG GAZDASÁGVÉDELMI TEVÉKENYSÉGE A rendőrség gazdaságvédelmi szervezete Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Gazdaságvédelmi és Pénzhamisítás Megyei Rendőr-főkapitányságok

Részletesebben

Együttműködési megállapodás Középiskolai közösségi szolgálat lebonyolításáról

Együttműködési megállapodás Középiskolai közösségi szolgálat lebonyolításáról Iktatószám: Együttműködési megállapodás Középiskolai közösségi szolgálat lebonyolításáról amely létrejött egyrészről másrészről iskola: Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 14-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI

KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI A FINANSZÍROZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ VISSZAÉLÉSEK RENDŐRSÉGI TAPASZTALATAI Kapcsolat a pénz- és tőkepiaccal Egyes büntetőeljárások során (pl.: tanúkihallgatások, megkeresések) Oktatások, képzések Együttműködés

Részletesebben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ALAPOKMÁNYA I. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság azonosító adatai Költségvetési szerv megnevezése: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról

ELŐTERJESZTÉS. Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról ELŐTERJESZTÉS Biatorbágy Város Önkormányzata közbeszerzési szabályzatának felülvizsgálatáról Biatorbágy Város Képviselő-testülete 16/2010. (02.18.) Öh. sz. határozatával vizsgálta felül és fogadta el új

Részletesebben

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata

PTE ÁJK Pályázati Szabályzata PTE ÁJK Pályázati Szabályzata 1. A PTE ÁJK Pályázati Szabályzatának (továbbiakban: Szabályzat) célja összhangban a PTE pályázati rendjéről szóló 4/2007.sz. Rektori Utasítással a PTE ÁJK pályázati aktivitásának

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Ötvöskónyi Község Önkormányzata (képviseli Pusztai László polgármester, székhely: 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. bankszámlaszám: 11743033-15570396- 00000000,

Részletesebben

Gomba Község Önkormányzatának a közterületi térfigyelő rendszer adatvédelmi, adatbiztonsági, üzemeltetési és kezelési szabályzata

Gomba Község Önkormányzatának a közterületi térfigyelő rendszer adatvédelmi, adatbiztonsági, üzemeltetési és kezelési szabályzata Gomba Község Önkormányzatának a közterületi térfigyelő rendszer adatvédelmi, adatbiztonsági, üzemeltetési és kezelési szabályzata A közterületi térfigyelő rendszer fogalma: A közterületi térfigyelő rendszer

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁRÓL

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁRÓL EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT KÖZÖS LEBONYOLÍTÁSÁRÓL Iktatási szám:../2015. amelyet egyrészről az iskola: Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Pogány Frigyes Szakközépiskola

Részletesebben

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS 110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat Fenntartói jog átadása Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fenntartásában működő Eötvös József Középiskola, Szakiskola és Kollégiumra vonatkozó fenntartói

Részletesebben

Frissítésre vonatkozó határidő. Megőrzés. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal

Frissítésre vonatkozó határidő. Megőrzés. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal. A változásokat követően azonnal 1. számú melléklet ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat Frissítésre vonatkozó határidő Megőrzés Adatgazda Tartalomfelelős 1. Az Egyetem hivatalos neve, székhelye, postai címe,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK ADAT FRISSÍTÉS MEGŐRZÉS A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtással összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/144 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! Tisztelt Egészségügyi

Részletesebben

1/2019 (01.30.) sz. Dékáni utasítás a karon kívüli oktatási tevékenység végzéséről a PTE Műszaki és Informatikai Karán. Preambulum

1/2019 (01.30.) sz. Dékáni utasítás a karon kívüli oktatási tevékenység végzéséről a PTE Műszaki és Informatikai Karán. Preambulum 1/2019 (01.30.) sz. Dékáni utasítás a karon kívüli oktatási tevékenység végzéséről a PTE Műszaki és Informatikai Karán Preambulum A dékáni utasítás célja, hogy egységes keretben szabályozza a Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály

A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály A bűnmegelőzési jogi háttere, szervezeti- és intézményrendszere Dr. Szabó Henrik r. őrnagy ORFK Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztály 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről Általános rész Büntető

Részletesebben

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása Iktsz.: 9. melléklet EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása mely létrejött egyrészről név: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 8. képviselő: Dr. Kriza Ákos

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/4. szám Budapest, 2011. május 06.

ORFK TÁJÉKOZTATÓ AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA. Tartalomjegyzék. ORFK Tájékoztató (OT) 2011/4. szám Budapest, 2011. május 06. 2011/4. szám Budapest, 2011. május 06. Szám: 13626/2011. ált. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Együttműködési megállapodások: 1. Országos Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I.

20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás. a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról I. 20/2012. (XI. 30.) ORFK utasítás a Tevékenység-irányítási Központok átmeneti működéséről és egyes ORFK utasítások módosításáról Szám: 20/2012. Az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv

Részletesebben

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE!

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! 2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2010-ben is számos intézkedést és javaslatot tett arra, hogy a polgárőr egyesületek

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Magyar Vasúti Hivatal (a továbbiakban: az MVH ; 1088 Budapest, Múzeum u. 11.; képviseli: Antal Dániel elnök), másrészről a Gazdasági Versenyhivatal

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a évi választható béren kívüli juttatás szabályozásáról

ORFK TÁJÉKOZTATÓ. Tartalomjegyzék. 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a évi választható béren kívüli juttatás szabályozásáról 2019/7. szám Budapest, 2019. február 28. AZ ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG HIVATALOS LAPJA ORFK TÁJÉKOZTATÓ Tartalomjegyzék Utasítások: 1. 9/2019. (II. 27.) ORFK utasítás a 2019. évi választható béren kívüli

Részletesebben

J A V A S L A T. a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára

J A V A S L A T. a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára J A V A S L A T a BORSOD VOLÁN Személyszállítási Zrt. és Ózd Város Önkormányzata közötti együttműködéssel kapcsolatos döntések meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Ózd, 2014. április 30. Ózd Város

Részletesebben

Előterjesztés együttműködési megállapodás kötésére közösségi szolgálat megszervezésére és végrehajtására

Előterjesztés együttműködési megállapodás kötésére közösségi szolgálat megszervezésére és végrehajtására Előterjesztés együttműködési megállapodás kötésére közösségi szolgálat megszervezésére és végrehajtására Tisztelt Képviselő-testület! Mátraterenye Község Önkormányzata a nemzeti köznevelésről szóló 2011.

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Magyar Autóklub 1024 Budapest, Rómer Flóris u. 8. (képviseli: Dr. Kovács Zoltán főtitkár, adószám: 19621140-2-41, bankszámlaszám: OTP Bank Rt. 11702036-20100308)

Részletesebben

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA

10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 10/2015. ATÁRNOKI POLGÁRMESTERI HIVATAL HIVATALOS HONLAPJÁNAK KÖZZÉTÉTELI SZABÁLYZATA 1 I. A Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: Hivatal) honlapjának működtetéséhez kapcsolódó feladatok és felelőségi

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Képviselő-testületének 105/2016. (IV.28.) határozata A támogatása óvoda építésére, fejlesztésére

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. május 13-i ülésére Készítette: dr. Kozma Enikő alpolgármesteri jogi referens Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: május 21. Author. Author Deleted: október HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2015. május 21. Deleted: 3 Deleted: október Deleted: 0 TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése. 3 1. A HTE képviselete.

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Ikt. szám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Székhely: 1081 Budapest, Alföldi utca 9-13. Intézmény statisztikai

Részletesebben

2. oldal 4. Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkalmazásának végrehajtása 5. (1) Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkal

2. oldal 4. Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkalmazásának végrehajtása 5. (1) Az engedélyezett bírói engedélyhez kötött eszköz alkal 1. oldal 13/2018. (VI. 7.) BM rendelet a titkos információgyűjtés bírói engedélyhez kötött eszközei kérelmezésével és az alkalmazás végrehajtásával kapcsolatos szabályokról A Rendőrségről szóló 1994. évi

Részletesebben

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK. A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő. A változásokat követően azonnal.

I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK. A változásokat követően azonnal Az előző állapot törlendő. A változásokat követően azonnal. I. SZERVEZETI, SZEMÉLYZETI ADATOK 4 7 ADAT FRISSÍTÉS MEGŐRZÉS A közfeladatot ellátó szerv hivatalos neve, székhelye, postai címe, telefon- és telefaxszáma, elektronikus levélcíme, honlapja, ügyfélszolgálatának

Részletesebben

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 7/2012. (II.3.) számú rendelete a helyben központosított közbeszerzésről

LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 7/2012. (II.3.) számú rendelete a helyben központosított közbeszerzésről LAKITELEK ÖNKORMÁNYZAT 7/2012. (II.3.) számú rendelete Lakitelek Nagyközség Képviselő-testületének 7/2012. (II.3.) számú rendelete formailag egységes szerkezetben (2012.06.20.) 2. oldal Lakitelek Önkormányzat

Részletesebben

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata Kivonat! Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa 2016. február 15-i ülésén készült jegyzőkönyvéből: Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata

Részletesebben

a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásról

a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásról E LŐTERJESZTÉS a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásról Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.

Részletesebben

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1. Fejezet száma, megnevezése: XI. Belügyminisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám:

Részletesebben