I. Kiemelt kukoricahibrid ajánlat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. Kiemelt kukoricahibrid ajánlat"

Átírás

1 I. Kiemelt kukoricahibrid ajánlat FAO 380 PIONEER PR3N01 Rekordtermő a FAO 300 végén, nevében és termésben is Nº ben Magyarország legnépszerűbb hibridje! 2011-ben a legnagyobb területen termesztett hibrid Magyarországon! Népszerűségét elsősorban kimagasló termésbiztonságának köszönheti. Az elmúlt egymástól eltérő évjáratok mindegyikében rendkívül jól szerepelt, legyen az aszályos vagy csapadékos év. Kifejezetten jó a hőstressz tűrőképessége, a legtöbb zöld levéllel vészeli át a forró, száraz időszakot, ezért marad még elég asszimilációs felülete a szemkitelítődéshez. Zöld száron érő típus, ez legfőbb előnye az aszállyal szemben. Minden évjáratban megbízhatóan jó a vízleadása. Az MgSzH sztenderd hibridnek választotta megbízhatósága, termőképessége és nagyon jó agronómiai tulajdonságai miatt. Erős gyökérzettel és szárral rendelkezik, egészséges csövek jellemzik, hektoliter súlya magas. Rozsi József Ügyvezető Agro-Sükösd Kft., Sükösd Az N01-ben egy rendkívül stressztűrő, nagy termőképességű hibridet ismertem meg, immáron negyedik éve a gazdaság alap hibridje. Évről-évre ha-on kerül elvetésre, jellemzően 10 tonna feletti termést produkál. Kipróbáltam már kitettebb területeken is, de ott is nagyon jól szerepelt, kiérdemelte a jó hírét. Szolomájer István Egyéni vállalkozó Vállaj Az N01 a kedvenc kukoricahibridem, mert nagyon jó a szárszilárdsága, a stressztűrő képessége, és persze a legfontosabb a mindig stabil, évjárathatástól független magas termésszintje. Fontos volt még a zöldszáron érőképessége miatti nagyon gyors vízleadása, mert vannak olyan területeink, amelyek messze vannak a szilárd burkolattól, és az őszi csapadékos időjárás előtt be kell takarítanunk. Termésbiztonsága és magas termőképessége miatt Magyarország minden termőhelyére vezérhibridnek ajánlott! Korai vetésre is javasolt, kifejezetten gyors kezdeti fejlődési erélye erre alkalmassá teszi. Magasabb tőszámokon teljesít jól, termőhelytől és tápanyag ellátottságtól függően a javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. FAO 310 PIONEER PR38A79 A STABILITÁS a kitettebb termőhelyeken is sikerrel termeszthető korai 300-as hibrid Minden évjáratban, de különösen a szárazabb években teljesít jól. Termés-szemnedvesség aránya kiváló, tökéletes előveteménye az őszi kalászosoknak. Agronómiailag stabil, szára és gyökérzete erős. Csőmagassága ideális, csőegészsége nagyon jó. Műtrágyázási kísérletekben fokozatos terméstöbblettel hálálta meg az emelt műtrágya dózisokat, kiváló a tápanyag-reakciója. Ugyanakkor a műtrágya nélküli kontroll parcellákon a legnagyobb termést adta hibridjeink közül. Ezért is javasoljuk a kitettebb, extenzívebb viszonyok közé is.

2 Magyarország termőtájain mindenhol sikerrel termeszthető. Szélsőséges körülmények között azonban kifejezetten jól teljesít. Jó a kezdeti fejlődése és az adaptációs képessége. Kiváló előveteménye őszi kalászosoknak. Korai vetésre alkalmas. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. Romsics Antal Imre Családi gazdálkodó Homokmégy Magas termőképessége és nagyon gyors vízleadása folytán Magyarország valamennyi termőhelyén a leggazdaságosabban termeszthető FAO 300 eleji Pioneer hibrid, ezért minden kukorica termesztőnek ajánljuk! Őszi kalászosok előveteményeként is nagyon jó választás. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. Április 5-én kezdtük az A79-es vetését, a növények szépek, egészségesek, a csövek végig termékenyültek. Egy szó, mint száz jól bírja az aszályos időjárást, pedig a táblák egy része vízállásos volt, télen tudtuk csak felszántani, magágy sem volt tökéletes. Koraisága miatt még idejében elvethető utána a búza is, nem véletlen vetjük évek óta. FAO 320 PIONEER P9578 AZ ÚJ DIMENZIÓ FAO 300 eleji vízleadás, FAO 300 végi termőképesség Az MgSzH regisztrációs kísérleteiben mindkét vizsgált évben (2008, 2009) valamennyi FAO 300-as sztenderd hibridet megelőzött termésével, miközben betakarításkori szemnedvessége az összes sztenderd hibridnél alacsonyabb volt! Nagy terméspotenciálja mellett rendkívül gyors a vízleadása, ezért az egyik leggazdaságosabban termeszthető Pioneer hibrid. Ideális előveteménye az őszi kalászosoknak. Száraz évjáratban is biztonsággal termeszthető. Kifejezetten generatív, dupla csövűségre hajlamos. Jó körülmények között két csövet hoz, mellyel rekordtermésekre képes. Jól kompenzálja a tőszámból eredő hiányosságokat. Fábián András Termelési igazgató Pécsváradi Agrover Kft. Pécsvárad Az elmúlt években is kedvező tapasztalataim voltak a Pioneer cég korai hibridjeivel. Az állami tesztelésekben már látható, hogy a kiemelkedően szereplő új P9578-as trónkövetelővé válik a hazai piacon! Koraisága nagy termőképességgel párosulva nagyban hozzájárulhat a gazdaságosság javításához.

3 FAO 390 PIONEER P9494 Az új trónkövetelő, termésben meghatározó előrelépés A FAO 300-as éréscsoport végének új rekordtermő tipikus lófogú kukoricahibridje. Eddigi eredményei alapján nagy jövő előtt áll, a genetikai előrehaladás termésben a P9494 esetében látványos. Az elmúlt három évben a hivatalos kísérletekben nem talált legyőzőre, mindig az első helyen végzett! Az MgSzH 2008-as állami vizsgálataiban éréscsoportjában több mint 1 tonnával (!) múlta felül a sztenderd hibridek átlagát, 2009-ben, mint másodéves jelölt ismét első helyezett lett ben a GOSZ-VSZT posztregisztrációs kísérletekben újra minden hibridet maga mögé utasított az éréscsoportjában! Kedvező növényfelépítéssel rendelkezik, gyökere és szára erős. Agronómiai tulajdonságai igen kedvezőek. Szemtípusa nagy, mélyen ülő. Szemmérete kifejezetten nagy és fajsúlyos. Hengeres, vastag, nem elkeskenyedő csőtípus jellemzi. Csepregi Attila Magángazdálkodó Lajoskomárom Az elmúlt évtizedben a hibridválasztás során a Pioneer kukoricákat részesítettem előnyben. Ennek fő oka a termékek megbízhatósága, a nagy termőképesség és az ehhez társuló jó vízleadás. Az állandóság mellett mindig kerestem az új fajtákat, ugyanis vallom, az új hibridek mindig jelentős genetikai előrehaladást hordoznak magukban. Ezt a filozófiát követve választottam több mint 500 hektárra a P9494-et. FAO 430 PIONEER P36V52 Az éréscsoport közepének termésbajnoka Termőképességével, aszálytűrésével újabb előrelépés a Pioneer nagy biztonságot nyújtó hibridjei sorában. A 2007-es szélsőséges évben abszolút első helyezett az MgSzH 2. éves fajtajelöltjeinek kísérleteiben, termése 1400 kg-mal (!), 20%-kal múlta felül a sztenderd fajták átlagát, miközben betakarításkori szemnedvessége 0,82%-kal volt jobb. Termés-szemnedvesség aránya tehát nagyon jó! 2008-as bevezetését követően egyre nagyobb területen került elvetésre, igen kedvező fogadtatásra talált a termelők részéről. Gyors kezdeti fejlődési eréllyel rendelkezik, korai vetésre alkalmas. Kitűnik széles leveleivel, kedvező növényfelépítésével, szilárd szárával és gyökérzetével is. Aszálytűrő képessége nagyon jó. Gyors vízleadása miatt különösen alkalmas nedves kukoricakénti értékesítésre, ugyanis az elsők között éri el az ehhez szükséges víztartalmat. Kifejezetten jól teljesít a Kárpát-medencére jellemző száraz, kontinentális éghajlati viszonyok között. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. Sokoldalú, stabil és megbízható hibrid, ezért termesztési lehetőségei szélesek. A legészakibb termőhelyek kivételével mindenhol otthon érzi magát. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha.

4 Azoknak a termelőknek ajánljuk, akik a legnagyobb terméseket célozzák meg. Érésidejénél fogva Magyarország középső és déli termőhelyeire javasoljuk. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. Solt László Növénytermesztési igazgató Szajki Zrt. Szajk Évek óta, mintegy 1000-ha-on termesztjük a megbízható Pioneer kukoricákat. A PR36V52 nálunk már harmadik éve kiválóan teljesít, stabil termőképessége, látványos növényfelépítése még a szárazabb években is meggyőző számomra! FAO 480 PIONEER P36V74 A FAO 400-as csoport második felének új termésbajnoka Az új generáció nagy termőképességű hibridje, mely az elmúlt évben került bevezetésre. A Pioneer termékfejlesztési és nagyüzemi kísérleteiben a legjobb teljesítményt mutatta a FAO 400-as csoportban. Agronómiai tulajdonságai kedvezőek, gyökér és szárerőssége nagyon jó. Különösen kiemelendő nagyon jó csőegészsége! Rekord termőképesség, kiegyensúlyozott növényfelépítés jellemző rá. Vízleadóképessége nagyon jó, a FAO 400-as csoport közepére jellemző ben a legnagyobb termést produkálta a Pioneer nagyüzemi kísérleteiben, 52 helyszín átlagában! Pintér Lajos Növénytermesztési Főágazatvezető Bácsai Agrár Zrt. Győr A kísérletekben figyeltünk fel a PR36V74-re, tetszett a stressztűrő képessége, a növény habitusa és természetesen a magas termése. Ezért döntöttünk úgy, hogy ez az új hibrid kapjon helyet 2011-ben 50 ha-on. A V74-nek minden esélye megvan ahhoz, hogy jövőre nagyobb területen, tartósan helyet kapjon a vetéstervünkben. II. Igen korai éréscsoport FAO 280 PIONEER P8529 Jó ár-érték aránnyal rendelkező új igen korai hibrid Gazdaságosan termeszthető, igen korán érő hibrid, érésideje a legkorábbi kínálatunkban. Jó adaptációs képességekkel és aszálytűréssel rendelkezik. Megbízható termőképességű, jó agronómiai tulajdonságokkal bíró hibrid.

5 Elsősorban azoknak javasoljuk, akik igen korai betakarításra nagy termőképességgel rendelkező hibridet keresnek, az ország valamennyi termőhelyén megállja a helyét. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. III. Korai éréscsoport FAO 310 Azoknak a termelőknek is javasoljuk, akik megkésett vetésekhez keresnek igen korai hibridet. Az extenzív viszonyok között is sikeresen termeszthető! Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. FAO 290 PIONEER PR38N86 PIONEER P9025 Jó ár-érték aránnyal rendelkező új korai hibrid A FAO 300-as éréscsoport elején érik, vízleadása gyors, őszi kalászos tervezhető utána. Stabil, megbízható, extenzív viszonyok között is számíthatunk rá. Csőegészsége nagyon jó, szára és gyökere erős. Új távlatok terméspotenciálban az igen korai éréscsoportban Termőképességben túlmutat a FAO 200-ban megszokott terméseknél. Két egymást követő évben, 2008-ban és 2009-ben, az államilag elismert hibridek kísérletében (GOSZ-VSZT Posztregisztrációs Kísérletek) az első helyen szerepelt az igen korai éréscsoportban. Vízleadása gyors, igen korai betakarítást tesz lehetővé, ezáltal az őszi gabonák tökéletes előveteménye még csapadékos évben is. Gyökér és szárerőssége kiváló. Aszálytűrő képessége nagyon jó. Jól bírja a szélsőséges viszonyokat, ezért elsősorban a közepes és közepesnél gyengébb termőhelyekre ajánljuk. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha.

6 FAO 320 PIONEER P9400 Nagy termőképesség és koraiság egy hibridben A FAO 300-as éréscsoport első felében érik, termésével viszont nála későbbi hibrideket is megelőz. Vízleadása gyors, őszi kalászos előveteménynek alkalmas hibrid. Növényfelépítése ideális, csőfedettsége, csőegészsége jó, szárszilárdsága kiváló, gyökere erős. Az MgSzH vizsgálataiban több mint 400 kg-mal múlta felül a sztenderd hibrideket két év (2007 és 2008) átlagában, miközben betakarításkori víztartalma 0,44%-kal alacsonyabb volt! Az alacsonyabb és átlagos termőképességű helyek nagy biztonságot adó hibridje. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. FAO 360 PIONEER PR37M34 A FAO 300-as csoport közepének meghatározó hibridje Nagyon jó kezdeti fejlődési erélye miatt korai vetésre kifejezetten alkalmas. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. A közepes és jó termőhelyek magas termőképességű hibridje. Széles leveleinek köszönhetően nagy az asszimilációs felülete. Kezdeti fejlődési erélye gyors, látványosan kiugrik a többi hibrid közül. Kimagaslóan jó a hektoliter súlya. Jó tápanyag-ellátottság mellett kiválóan sűríthető hibrid. FAO 360 PIONEER PR37M81 Közepes és gyengébb termőhelyek megbízható hibridje Már több százezer hektáron bizonyította szélsőséges körülmények közötti termésbiztonságát ben, egy szélsőségesen aszályos évben szerepelt először a hazai köztermesztésben, ekkor rögtön az élre tört, pályája azóta töretlen. A 2003-as aszályban a Pioneer nagyüzemi kísérleteiben a legmagasabb termést adta. Alkalmazkodóképessége, aszálytűrése folytán lett a gyengébb és közepes termőhelyek vezető hibridje. Kiváló a tőszám-kompenzációs képessége, alacsonyabb tőszámon kétcsövűségre hajlamos, a magasabb tőszámot többletterméssel hálálja meg. Kerüljük késői vetését. Jó vízgazdálkodású, tápanyagban megfelelően ellátott területeken teljesít kiemelkedően. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha.

7 FAO 380 PIONEER PR38A24 Minden évjáratban számíthatunk rá Jöhet bármilyen évjárat, az A24 mindig a maximumot hozza ki magából. Termésbiztonsága révén a kukoricatermesztők egyik kedvence lett Magyarországon. Kiváló termőképessége jó vízleadással és kedvező növényfelépítéssel párosul. A hagyományos hibridek közül kiemelkedik kukoricamoly ellenállóságával. Csőegészsége jó, köszönhetően molyellenállóságának is. Szárazságtűrése, adaptációja a hazai termesztési és klimatikus viszonyokhoz, nagyon jó. A Pioneer gyors kezdeti fejlődési eréllyel rendelkező hibridjei közé tartozik. Beltartalmi vizsgálatok alapján, jó energiaforrás sertés és baromfi tápokhoz. Waxy változata (PR38A22) az egyik legjobb választás a Waxy kukoricát termesztőknek. Ne vessük túl korán, az Y12-vel tartsuk be a kukorica optimális vetési idejét! Tőszám optimuma széles, magasabb tőszámokon képes a rekordtermésre, javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. IV. Középérésű csoport FAO 410 PIONEER PR37F73 Kiváló alkalmazkodóképességű, sokoldalú hibrid Kiváló alkalmazkodóképessége folytán minden termőhelyen biztonsággal vethető. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. FAO 390 Stabil termőképességének, kiváló agronómiai tulajdonságainak köszönhetően 2008-tól sztenderd hibrid az MgSzH teljesítményvizsgálataiban. Nagy termőképessége nagyon gyors vízleadással párosul. A Pioneer beltartalmi vizsgálatai szerint átlag feletti a takarmányozási értéke sertés és baromfi tápokban, amit nagyon jó csőegészségének is köszönhet. Tápanyag reakciója kiváló, a talaj elérhető tápanyag készletét maximálisan tudja hasznosítani, közepes adagú műtrágya mellett is már megközelíti termésmaximumát. PIONEER PR37Y12 Termőképességben kiemelkedő, aszálytűrésben verhetetlen Kiváló alkalmazkodóképesség és nagy terméspotenciál ötvöződik ebben a FAO 300 végi hibridben. Minden évjáratban a legjobb FAO 300 végi hibridek között szerepel. Zöld száron érő típus, ez nagy előnyt jelent neki az aszályos években. Vízleadása gyors, magas termése a nála korábbi kukoricák vízével takarítható be. Kukoricamollyal szembeni ellenállósága jó. Gyökér és szárerősége kiváló. Biztonságot jelent termelőjének, mert kisebb agrotechnikai hibákból, szélsőségesen száraz tavaszon a stresszes kelésből származó hiányosságokat nagyon jól kompenzálja. Melegigényes hibrid, kifejezetten hideg termőhelyekre nem ajánlott. Vetését a kukorica optimális vetési idejére tervezzük. Waxy termesztőknek ajánljuk waxy változatát, a PR37F80-at. Tőszám optimuma széles, javasolt termőtőszám: ezer tő/ha.

8 FAO 410 PIONEER PR37K85 Kettős hasznosítású, megbízhatóan jó termőképességű hibrid Szemes hibridként korai 400-as, megbízhatóan teljesítő, jó vízleadó hibrid. Nagyon jó a golyvásüszög ellenálló képessége. Jó az adaptációs képessége, jól bírja a szélsőséges viszonyokat. Silóhibridként FAO 370-es érésidővel lett regisztrálva. Jelenleg az MgSzH sztenderd hibridként használja, ami szintén jól mutatja megbízhatóságát. Silóhibridként nagyon jó az emészthetőségi mutatója. Késői vetése nem ajánlott. Széles tőszámon termeszthető, termőhelytől függően már ezer tő/ha-nál rekordtermésre képes, azonban megfelelő tápanyagellátás mellett a további sűrítésre termésnövekedéssel reagál, még ezer tő/ha-ig. V. Késői éréscsoport FAO 510 Szemes hibridként a kitettebb helyekre javasoljuk. Silóhibridként vetve korai betakarítást tesz lehetővé. Javasolt termőtőszám: ezer tő/ha. FAO 480 PIONEER PR36K67 Jó termés, bő termés, rekordtermés PIONEER PR35F38 Termésmaximum minden évjáratban Kimagasló termőképességű, kitűnő szár- és gyökér erősségű, jó csőegészségű kukorica az újabb nemesítésű hibridek köréből. Ahhoz az új generációhoz tartozik, amely az aszályra termésben igen jól reagál. Szárazságtűrése a Florencia által megalapozott Pioneer sztenderdet viszi tovább az új nemzedék magasabb terméspontenciáljával. Ideális növényfelépítése, korai virágzása is nagy előnye az aszályos években. Termésstabilitása, megbízhatósága miatt az MgSzH sztenderd hibridnek választotta 2008-tól. Üzemi körülmények között már több éve bizonyítja a termőképességét a FAO 400-as éréscsoport végén. Jó gyökér és szárstabilitással rendelkező, agronómiailag kiegyensúlyozott hibrid. Változatos évjáratokban is kiegyensúlyozottan teljesít, kitűnő szemképző képessége miatt ott is képes végig termékenyült csöveket hozni, ahol más fajták már orrosodnak. Korán vethető hibrid, a korai vetést akár 3-4% vízelőnnyel hálálja meg.

9 Termesztési lehetőségei szélesebbek, mint egy FAO 500-as kukoricának, mivel vízleadása inkább a FAO 400 végi kukoricákra jellemző. Széles tőszám optimumú hibrid, termőhelytől függően ezer tő/ha mellett adja a legjobb termést. Korai vetésre kitűnően reagál, és 3-4% nedvesség előnnyel hálálja meg. Aszályveszélyes területeken már 55 ezer tővel sikeresen termeszthető, míg öntözött táblákon ezer tő mellett adja a legjobb termést. Boér Ernő Ügyvezető Október 6 Gazda Kft. Nagyszénás Korai vetésre kitűnően reagál és 3-4% nedvesség előnnyel hálálja meg. VI. WAXY kukoricahibridek FAO 380 PIONEER PR38A22 A PR38A22 egyedülálló abban a tekintetben, hogy egy Magyarországon is igen közkedvelt, nagy termőképességű hibrid, a PR38A24 waxy változata. Alaptulajdonságai így megegyeznek az A24-essel. Gazdaságunknál már régóta meghatározóak a Pioneer hibridek, amit kiváló termésükkel, aszálytűrésükkel és kimagaslóan jó vízleadásukkal érdemeltek ki. A hibrideket a saját területeinken beállított kísérletek alapján választjuk ki, így találtuk meg a PR35F38-at, amelyet 2009-től termelünk kiváló eredményekkel. Ez a hibrid aszályos évjáratban is 10 tonna feletti átlagtermést adott, a vízleadása viszont a FAO 400-as hibridekre volt jellemző. Úgy gondolom ez a hibrid méltó utódja a nagyhírű Florenciának. FAO 530 PIONEER FLORENCIA Sokan ragaszkodnak hozzá, okkal A FAO 500-as csoport meghatározó hibridje kiemelkedő termőképességének, szárazságtűrésének és kiváló alkalmazkodóképességének köszönhetően. Évek óta nagy területen bizonyítja, hogy ebben az éréscsoportban nincs párja megbízhatóságban. Több év távlatában, aszályos és csapadékos években is megbízhatóan terem. Termésstabilitását, megbízhatóságát is bizonyítja, hogy évek óta sztenderd hibridnek használja az MgSzH a hivatalos kísérletekben. FAO 410 PIONEER PR37F80 Az elmúlt szezontól került bevezetésre a már jól ismert PR37F73-as hibrid waxy változata a PR37F80. Az F73-as alapváltozat az egyik legnagyobb területen termesztett FAO 400-as hibrid Magyarországon, megbízhatósága, aszálytűrése jól ismert. Az MgSzH is sztenderd hibridnek választotta termésstabilitása miatt. Molnár István Ügyvezető Igazgató Agrár-Béta Kft. Dombóvár Magyarországon az elsők között kezdtük termeszteni a waxy hibrideket a 90-es évektől. Azóta is mi vagyunk az ország legnagyobb waxy termesztői, évente több mint ezer hektáron vetjük ezeket a speciális kukoricákat, amelyek között a Pioneer hibridek az élen járnak. Termőképességben ugyanolyan magas szintet lehet elérni ezekekkel a speciális hibridekkel, mint a normál csúcshibridekkel. Termesztésük nagyobb odafigyelést és precizitást igényel, azonban a végén nagyobb árbevételt tudunk realizálni.

A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK

A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK ÚJ KUKORICA HIBRIDEK Kedves Gazdálkodók! Az AGRIMAX cég kukorica hibridek nemesítésével foglalkozó kutatócsoportja Szerbiában már több, mint 20 éve a legmodernebb genetikai és biotechnológiai ismeretek

Részletesebben

A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK

A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK A HIBRID EREJE ÚJ KUKORICA HIBRIDEK Kedves Gazdálkodók! Az AGRIMAX cég kukorica hibridek nemesítésével foglalkozó kutató-csoportja Szerbiában már több, mint 20 éve a legmodernebb genetikai és biotechnológiai

Részletesebben

Termésszint. Évjárat stabilitás

Termésszint. Évjárat stabilitás Kedves Gazdálkodó! AKTUALITÁSOK Pioneer kukoricahibridek 2010. november 26. 39. szám HASZNOS INFORMÁCIÓK Pioneer.com/hungary Árutızsdei hírek Pioneer sajtófigyelı Idıjáráselırejelzés Agrometeorológia Ha

Részletesebben

Tudomány a siker szolgálatában TM

Tudomány a siker szolgálatában TM Tudomány a siker szolgálatában TM 2011 Tisztelt Partnereink! Engedjék meg, hogy ezúttal rendhagyó módon ne szűkebb pátriánkkal, hanem egy szélesebb kitekintővel kezdjem szokásos köszöntőmet. A válság -

Részletesebben

Tisztelt Gazdálkodó!

Tisztelt Gazdálkodó! EURALIS HÍRLEVÉL 2011/4. EURALIS VETŐMAG KFT. 1118. Budapest, Rétköz u. 5. Tel.: 06-1-883-8884 Fax: 06-1-883-8885 www.euralis.hu Tisztelt Gazdálkodó! A jó idő érkeztével egyre sűrgetőbbé válik a határban

Részletesebben

A legtöbbet termő középérésű.

A legtöbbet termő középérésű. REPCE 64 REPCE HIBRIDEK REPCE HIBRIDEK A legtöbbet termő középérésű. Az SY Bluestar a Syngenta legújabb, ogura típusú hibridrepcéje. Robosztus megjelenésű, középérésű hibrid, mely átlagon felüli terméspotenciállal

Részletesebben

DEKALB KUKORICA katalógus, 2015

DEKALB KUKORICA katalógus, 2015 DEKALB KUKORICA katalógus, 2015 Legyen Önnek is egy tonnával több kukoricája... Bevezeto Tisztelt Partnerünk, A mottónk: DEKALB Seed your succes! Nem jelent mást, mint: legyen sikeres Ön is a DEKALB által!

Részletesebben

TISZTELT PARTNERÜNK!

TISZTELT PARTNERÜNK! 2016 KATALÓGUS TISZTELT PARTNERÜNK! Nézzük hogyan? Kara Béla Vezérigazgató Sokszor halljuk, hogy a mezőgazdálkodásban nincs két egyforma év. Az állítás igaz és el is fogadjuk, ám ahhoz nehéz hozzászokni,

Részletesebben

KUKORICA VETŐMAG AJÁNLAT

KUKORICA VETŐMAG AJÁNLAT KUKORICA VETŐMAG AJÁNLAT 2014 dekalbteszt.hu dekalbmet.hu 04.30. ÚJ DKC3811 9 10 10 9 10 10 Termőképesség Vízleadás Aszálytűrés Korai fejlődési erély Szárszilárdság Gyökérerősség Alacsony növénymagasságú,

Részletesebben

KUKORICA VETŐMAGOK 28

KUKORICA VETŐMAGOK 28 KUKORICA 28 KUKORICA VETŐMAGOK SY Arioso Gyors kezdeti fejlődésű, átlagosnál kicsit magasabbra növő korai kukorica. Érésidejét meghazudtoló termőképességgel rendelkezik. Korai virágzásával elkerülheti

Részletesebben

KISKUN VETŐMAGKÍNÁLAT

KISKUN VETŐMAGKÍNÁLAT 2012 KISKUN KISKUN VETŐMAGKÍNÁLAT Magyar földbe magyar vetőmagot! IN MEMORIAM Dr. Rády Samir 1941 2011 Megkezdett munkádat méltóképpen folytatjuk. Tisztelt Termelők! A Kiskun Kft. megújult vezetése köszönti

Részletesebben

Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud!

Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud! Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud! AGROMAG ERIC FAO 340 szemes A korai éréscsoport első harmadában érő, mindenütt megbízhatóan termelhető hibrid. Intenzív

Részletesebben

repce 500-ak Klubja kísérleti eredmények

repce 500-ak Klubja kísérleti eredmények 04-05 repce 500-ak Klubja kísérleti eredmények Nicola F az Ön repce hibridje! A repce kiemelt fontosságú növény a számunkra. Mi sem mutatja jobban, mint az, hogy 8 fajtasorral együtt az 500-alk klubja

Részletesebben

500-ak Klubja Genezis Repce tápanyag-utánpótlási kísérletek 2015/2016. Fókuszban a Genezis Nicola F1!

500-ak Klubja Genezis Repce tápanyag-utánpótlási kísérletek 2015/2016. Fókuszban a Genezis Nicola F1! 5-ak Klubja Genezis Repce tápanyag-utánpótlási kísérletek 15/16 Fókuszban a Genezis Nicola! A repce kiemelt fontosságú növény a számunkra. A 15-16-os szezonban hazánk repce termőhelyeit lefedve, 5 fajtasorral

Részletesebben

Syngenta Kukorica hibridek ajánlat 2018

Syngenta Kukorica hibridek ajánlat 2018 Syngenta Kukorica hibridek ajánlat 2018 SY Talisman ÚJ! Nagyon rövid tenyészidejű (110-115 nap), igazi kettős ú (siló, ) köztes szemtípusú hibrid. Vetésidőre nézve nagyon rugalmas, lehet korán is és későn

Részletesebben

VETÔMAGOK 2014. Megújult kukorica genetikánk A tudomány ígéretes alkotásai. Gyommentes életre terem A CL technológia éllovas napraforgói

VETÔMAGOK 2014. Megújult kukorica genetikánk A tudomány ígéretes alkotásai. Gyommentes életre terem A CL technológia éllovas napraforgói VETÔMAGOK 2014 Megújult kukorica genetikánk A tudomány ígéretes alkotásai Gyommentes életre terem A CL technológia éllovas napraforgói A siker forrása az ember LG az Ön szolgálatában! www.lgseeds.hu kukorica

Részletesebben

DEKALB HÍRLEVÉL /3. szám

DEKALB HÍRLEVÉL /3. szám DEKALB HÍRLEVÉL 2011.02.23. 2011/3. szám A hibridválasztás jelentősége a betegségek okozta termelési kockázat kezelésében: Fókuszban a kukorica fuzáriózisa, illetve a fuzáriumos szártőkorhadás elleni védekezési

Részletesebben

Tavaszi Dél-Alföldi Fórum

Tavaszi Dél-Alföldi Fórum Tavaszi Dél-Alföldi Fórum Gazdaságos kukorica termesztés GK hibridekkel Szél Sándor és munkatársai Gabonakutató Nonprofit Kft. Szeged 2016.02.24 Mikor gazdaságos? Ha a termésért kapott bevétel meghaladja

Részletesebben

Kísérleti eredmények Vetésidő kísérlet:

Kísérleti eredmények Vetésidő kísérlet: A talaj termékenységét megőrző fajtaspecifikus kukoricatermesztési technológiák fejlesztése tartamkísérletben c. OTKA által támogatott kutatás (23-26) keretében a célkitűzések maradéktalanul teljesültek.

Részletesebben

Szárazság- és hőstressztolerancia

Szárazság- és hőstressztolerancia Szárazság- és hőstressztolerancia 3 fontos fejlődési szakaszban KWS HŐSTRESSZ- ÉS SZÁRAZSÁGTŰRŐ KUKORICA HIBRIDEK JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban

Részletesebben

DEKALB KUKORICA KATALÓGUS, 2015. Legyen Önnek is egy tonnával több kukoricája...

DEKALB KUKORICA KATALÓGUS, 2015. Legyen Önnek is egy tonnával több kukoricája... DEKALB KUKORICA KATALÓGUS, 2015 Legyen Önnek is egy tonnával több kukoricája... Bevezető Tisztelt Partnerünk, A mottónk: DEKALB Seed Your Success! Nem jelent mást, mint: legyen sikeres Ön is a DEKALB által!

Részletesebben

Szakszerű választás, ÉSSZERŰ MEGOLDÁS!

Szakszerű választás, ÉSSZERŰ MEGOLDÁS! Szakszerű választás, ÉSSZERŰ MEGOLDÁS! KUKORICA HIBRID AJÁNLAT 2015. HISSZÜK, HOGY A SZAKSZERŰSÉG A LEGKIFIZETŐDŐBB! Tisztelt Partnerünk! Az elmúlt évtizedekben a kezdetektől napjainkig a KITE Zrt a folyamatos

Részletesebben

REPCE BÚZA ÁRPA. LG őszi vetőmag ajánlat 2015. Kevesebb kockázat nagyobb haszon!

REPCE BÚZA ÁRPA. LG őszi vetőmag ajánlat 2015. Kevesebb kockázat nagyobb haszon! REPCE BÚZA ÁRPA LG őszi vetőmag ajánlat 2015 Kevesebb kockázat nagyobb haszon! 2 Őszi vetőmag ajánlat REPCE 3 A Limagrain kutatási tevékenységének középpontjában a termésmennyiség folyamatos növelése mellett,

Részletesebben

Szárazság- és hőstressztolerancia

Szárazság- és hőstressztolerancia Szárazság- és hőstressztolerancia 3 fontos fejlődési szakaszban KWS HŐSTRESSZ- ÉS SZÁRAZSÁGTŰRŐ KUKORICA HIBRIDEK JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA Mi történik akkor, ha a hőség és a szárazság szinte minden szezonban

Részletesebben

Árendás Tamás MTA ATK Mezőgazdasági Intézet, Martonvásár

Árendás Tamás MTA ATK Mezőgazdasági Intézet, Martonvásár Kukorica hibridek alkalmazkodóképességének jellemzése termésstabilitás vizsgálatokkal a Magyar Kukorica Klub TOP20 kísérleteinek 2015. évi eredményei alapján Árendás Tamás MTA ATK Mezőgazdasági Intézet,

Részletesebben

Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud!

Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud! Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud! Classil FAO 490 Hasznosítás: silókukorica A robosztus, magas állományával az éréscsoportjában a legnagyobb terméspotenciállal

Részletesebben

ÚJ PIONEER HIBRIDEK EGY SZINTTEL FELJEBB A TERMŐKÉPESSÉG A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com

ÚJ PIONEER HIBRIDEK EGY SZINTTEL FELJEBB A TERMŐKÉPESSÉG A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com 08 2. ÉVFOLYAM, 8. SZÁM 2014. AUGUSZTUS A TARTALOMBÓL ÚJ PIONEER HIBRIDEK EGY SZINTTEL FELJEBB A TERMŐKÉPESSÉG MEGBÍZHATÓ DUPONT PIONEER REPCEHIBRIDEK OPTIMUM AQUAMAX HIBRIDEK A SZESZÉLYES ÉVJÁRATBAN www.dupontpioneerhirlevel.com

Részletesebben

KUKORICA VETŐMAG KATALÓGUS

KUKORICA VETŐMAG KATALÓGUS KUKORICA VETŐMAG KATALÓGUS 2014 dekalbteszt.hu dekalbmet.hu 2 Tisztelt Kukorica Termesztő! Az egymást követő három év 2011, 2012, 2013, és egy közös pont szárazság és extrém magas hőmérsékleti értékek.

Részletesebben

Termeljen Ön is akár plusz egy tonna kukoricát a DEKALB segítségével!*

Termeljen Ön is akár plusz egy tonna kukoricát a DEKALB segítségével!* 2016 Termeljen Ön is akár plusz egy tonna kukoricát a DEKALB segítségével!* *A +1 program a Monsanto Hungária Kft. gazdatámogató programja, mely azt tűzte ki célul, hogy a hibrid- és technológia választási

Részletesebben

Termeljen Ön is akár plusz egy tonna kukoricát a DEKALB segítségével!*

Termeljen Ön is akár plusz egy tonna kukoricát a DEKALB segítségével!* 2016 Termeljen Ön is akár plusz egy tonna kukoricát a DEKALB segítségével!* *A +1 program a Monsanto Hungária Kft. gazdatámogató programja, mely azt tűzte ki célul, hogy a hibrid- és technológia választási

Részletesebben

A nagy termés nyomában. Mezőhegyes, szeptember 11.

A nagy termés nyomában. Mezőhegyes, szeptember 11. A nagy termés nyomában Mezőhegyes, 2014. szeptember 11. Időjárás Trágyázás, növénytáplálás, talaj- és növénykondícionálás Levegőből támadó rovarok Levegőből támadó gombák Herbicid-használat Vetésidő Talajlakó

Részletesebben

FAO 300-as csoport. Kedves Gazdálkodó! GOSZ VSZT Kukorica Posztregisztrációs Kísérletek eredmények

FAO 300-as csoport. Kedves Gazdálkodó! GOSZ VSZT Kukorica Posztregisztrációs Kísérletek eredmények A PR38N86 immár 3. éve szerepel a posztregisztrációs kísérletekben. Kétszer elsı helyezett, egyszer második volt. Megbízható nagy termése miatt nagyon jó választás az igen korai hibridet választóknak.

Részletesebben

160 éve KWS. KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2017 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA

160 éve KWS.  KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2017 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA 160 éve KWS KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2017 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA Tiszta jövő, határozott irány! Tisztelt Partnerünk! Szakmai eredményeit tekintve a 2016-os év egy sikeres gazdálkodást mutatott. A kedvező

Részletesebben

TAVASZI VETÔMAG AJÁNLAT 2018

TAVASZI VETÔMAG AJÁNLAT 2018 TAVASZI VETÔMAG AJÁNLAT 2018 KUKORICA TERMÉKÁTTEKINTÉS KUKORICA MEGNEVEZÉS FLATO FARADAY MOSQUITO TOUAREG SENSOR DIMENSION FAO 320-340 330-350 340-360 360-380 360-380 370-390 Hasznosítás szemes szemes

Részletesebben

500-ak Klubja eredmények őszi búzában

500-ak Klubja eredmények őszi búzában 00-ak Klubja eredmények őszi búzában 201-201 A Genezis Partnerhálózat őszi búzával 130, hibridbúzával 2 helyszínen állított be trágyázási kísérleteket. Az országosan 1 Üzemi-Genezis technológiákat összehasonlító

Részletesebben

Tisztelt Partnereink!

Tisztelt Partnereink! KATALÓGUS 2014 Tisztelt Partnereink! Bizony már több mint húsz éve annak, hogy a DuPont Pioneer megkezdte vállalatszerű működését Magyarországon. Ennek egyik legfontosabb eleme a piacon dolgozó marketing

Részletesebben

A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE

A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE A KUKORICA CSEPEGTETŐ SZALAGOS ÖNTÖZÉSE A KUKORICA VÍZIGÉNYE A kukorica a szántóföldi növények között a közepes űek csoportjába tartozik. A tenyészidő folyamán a termőhelytől, a hibrid tenyészidejének

Részletesebben

Syngenta. Kukorica hibridajánlat és technológia 2019

Syngenta. Kukorica hibridajánlat és technológia 2019 Syngenta Kukorica hibridajánlat és technológia 2019 A természet nem önként osztogatja ajándékait: izzadságot, fáradságot és szüntelen kitartást követel a bőséges hozamért cserébe. Alkalmazkodnom kell.

Részletesebben

TISZTELT PARTNERÜNK! BEVEZETÉS

TISZTELT PARTNERÜNK! BEVEZETÉS Katalógus 2018 BEVEZETÉS TISZTELT PARTNERÜNK! A 2017-es katalógusunk bevezetőjében számba vettük azokat az állomásokat, amelyek komoly mérföldkövek voltak a vállalat életében. Valamennyi egy-egy új korszak

Részletesebben

kukorica 500-ak Klubja kísérleti eredmények

kukorica 500-ak Klubja kísérleti eredmények 014-015 kukorica 500-ak Klubja kísérleti eredmények A kukorica számára a 015 a szélsőségek éve volt, nem csak az egyes régiókban, de még táblán belül is jelentős különbségeket láttak a gazdák. Különösen

Részletesebben

Megvalósított ígéretek - fókuszban a KWS új kukorica hibridjei

Megvalósított ígéretek - fókuszban a KWS új kukorica hibridjei Megvalósított ígéretek - fókuszban a KWS új kukorica hibridjei A KWS Magyarország Kft. első alkalommal hirdette meg Szemes Kukorica Termelési Versenyét. A verseny kihirdetésének célja többek között az

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! 2 pioneer.com/hungary TÍMÁR BÉLA

Tisztelt Partnerünk! 2 pioneer.com/hungary TÍMÁR BÉLA Katalógus 2017 Tisztelt Partnerünk! TÍMÁR BÉLA Értékesítési Igazgató HU, SK A kerek évfordulók fontos mérföldkövek az emberek életében. Nincs ez másként a közösségek, vállalatok esetében sem. Jó alkalmat

Részletesebben

A évi TOP20 kukorica hibridek terméseinek stabilitásvizsgálata

A évi TOP20 kukorica hibridek terméseinek stabilitásvizsgálata A 2017. évi TOP20 kukorica hibridek terméseinek stabilitásvizsgálata Árendás Tamás MTA ATK Mezőgazdasági Intézet, Martonvásár A 2017. évi kisparcellás kísérletek eredményei alapján az egymástól eltérő,

Részletesebben

PIONEER PRÉMIUM AJÁNLAT A SIKER BENNE VAN A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com

PIONEER PRÉMIUM AJÁNLAT A SIKER BENNE VAN A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com 07 1. ÉVFOLYAM, 7. SZÁM 2013. OKTÓBER A TARTALOMBÓL PIONEER PRÉMIUM AJÁNLAT A SIKER BENNE VAN PIONEER PROTECTOR TM = KIEMELKEDŐ BIZTONSÁG! TERMELŐI INTERJÚ - TERMELÉS PIONEER VETŐMAGOKKAL AZ AFLATOXIN

Részletesebben

Kedves Gazdálkodó! PR37N01. PR37N01 A termésbiztonság példaképe

Kedves Gazdálkodó! PR37N01. PR37N01 A termésbiztonság példaképe A fentiek értelmében már körvonalazódnak is egy jó hibrid kívánatos tulajdonságai: csúcstermıképesség és évjáratokat átívelı termésbiztonság. Rengeteg hibrid közül válogathatunk Magyarországon, de olyan,

Részletesebben

A Burley dohány nemesítése Magyarországon, fajtakérdés. Gondola István Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Kutató Központ Nyíregyháza

A Burley dohány nemesítése Magyarországon, fajtakérdés. Gondola István Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Kutató Központ Nyíregyháza A Burley dohány nemesítése Magyarországon, fajtakérdés Gondola István Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum, Kutató Központ Nyíregyháza A növényi produkciót a genetikai alapok, a termőhelyi adottságok

Részletesebben

Kedves Gazdálkodó! P9578 -FAO 320 A leggazdaságosabban termeszthetı Pioneer kukorica hibrid! P9578

Kedves Gazdálkodó! P9578 -FAO 320 A leggazdaságosabban termeszthetı Pioneer kukorica hibrid! P9578 2011. november 04. 34. szám P9578 AKTUALITÁSOK HASZNOS INFORMÁCIÓK Pioneer.com/hungary Árutızsdei hírek Pioneer sajtófigyelı Idıjáráselırejelzés Agrometeorológia Ha segítségre, szaktanácsadásra van szüksége

Részletesebben

Partnerség. Tudomány

Partnerség. Tudomány Partnerség Fejlesztés Kutatás Tudomány Szerviz Innováció KATALÓGUS 2015 Tisztelt Partnerünk! A mezőgazdaságban eltöltött 32 év alatt már nagyon régen megtanultam, hogy nincs két egyforma évjárat. Ez 2014-ben

Részletesebben

GABONANÖVÉNYEK TERMESZTÉSE. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A

GABONANÖVÉNYEK TERMESZTÉSE. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A GABONANÖVÉNYEK TERMESZTÉSE Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 12. hét Előadás áttekintése A kukorica fajlagos tápanyagigénye, tápanyagreakciója A kukorica trágyázása,

Részletesebben

T E R M É K A J Á N LÓ Ku ko r i c a N a p r a fo r g ó

T E R M É K A J Á N LÓ Ku ko r i c a N a p r a fo r g ó TERMÉKAJÁNLÓ Kukorica Napraforgó Innovatív // INNOVATÍV TECHNOLÓGIAI MEGOLDÁSOK A CAUSSADE SEMENCES vetőmag-nemesítő vállalatot francia gazdák alapították. Nem véletlen tehát, hogy az immár nemzetközivé

Részletesebben

A Top20 kísérleteket eredetileg azzal az elgondolással vezettük be, hogy termelői tesztként működik.

A Top20 kísérleteket eredetileg azzal az elgondolással vezettük be, hogy termelői tesztként működik. A Top20 Kisparcellás Kukorica fajtaösszehasonlító kísérletek termés/szemnedvesség adatainak bemutatása összesített adatok alapján, 2018. A Top20 kisparcellás hibridkukorica fajtakísérleteket 2018-ban állítottuk

Részletesebben

18 TONNA FELETT! A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com

18 TONNA FELETT! A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com 03 3. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM 2015. MÁRCIUS A TARTALOMBÓL 18 TONNA FELETT! HELYES HIBRIDVÁLASZTÁS = REKORD TERMÉS A KUKORICA KELÉS ÉS A TALAJHŐMÉRSÉKLET ÖSSZEFÜGGÉSEI-PIONEER PRÉMIUM AJÁNLAT P9074 EGY KORAI

Részletesebben

HIBRID KUKORICA. Vetőmagajánlat 2017

HIBRID KUKORICA. Vetőmagajánlat 2017 HIBRID KUKORICA Vetőmagajánlat 17 SIKERES KUKORICA TERMESZTÉST KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES PARTNERÜNKNEK! Tartalomjegyzék... FAO 3... ES FLATO... FAO 33...... FAO 3...... FAO 35... Kolop László vetőmag kereskedelmi

Részletesebben

GABONANÖVÉNYEK TERMESZTÉSE. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010

GABONANÖVÉNYEK TERMESZTÉSE. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 GABONANÖVÉNYEK TERMESZTÉSE Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 10. hét Előadás áttekintése A kukorica morfológiája A kukorica csoportosítása A kukoricahibridekkel

Részletesebben

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2014. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2014. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2014. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata GK Berény Elismerés éve: 2010. Szálkás, korai érésű Általánosan jó alkalmazkodó-képességű, kiemelkedő szárazságtűréssel rendelkező,

Részletesebben

Tisztelt Olvasók! 2007. június 6-7-én (szerdán és csütörtökön) A 9óra 30perckor kezdődő program mindkét napon azonos. Kutatás + Marketing

Tisztelt Olvasók! 2007. június 6-7-én (szerdán és csütörtökön) A 9óra 30perckor kezdődő program mindkét napon azonos. Kutatás + Marketing Kutatás + Marketing A Gabonatermesztési Kutató Közhasznú Társaság lapja Tisztelt Olvasók! Kalászos és repce fajtabemutatóinkra invitáló Híradónk ez évi nyári számának írásaiban is igyekszünk a múló, de

Részletesebben

DUPONT PIONEER PORTFÓLIÓ FARM BESZÁMOLÓ A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com

DUPONT PIONEER PORTFÓLIÓ FARM BESZÁMOLÓ A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com 9 2. ÉVFOLYAM, 9. SZÁM 14. SZEPTEMB A TARTALOMBÓL DUPONT PIONE PORTFÓLIÓ FARM BESZÁMOLÓ REPCE = PIONE PILLANATKÉPEK A PORTFÓLIÓ FARMRÓL A 13-AS KUKORICA TMÉSVSENY TAPASZTALATAI AZ AMIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN

Részletesebben

Toxinológia fuzáriumkísérleti tapasztalatok

Toxinológia fuzáriumkísérleti tapasztalatok Toxinológia fuzáriumkísérleti tapasztalatok Székesfehérvár Debrecen 2013. 05.15-16. Magyar Kukorica Klub Egyesület 1 Hivatkozások Szakcikk idézet: Agro Napló (Dr Mesterhézy Ákos) Történeti és szakmai részek:

Részletesebben

Elérhetőségeink VETÔMAGOK 2014

Elérhetőségeink VETÔMAGOK 2014 Elérhetőségeink VETÔMAGOK 2014 Gyarmati Bálint Értékesítési vezetô Tolna megye Dobos László Bács-Kiskun megye Görcs Ferenc 30-474-9284 30-847-8008 30-768 4574 balint.gyarmati@limagrain.com laszlo.dobos@limagrain.com

Részletesebben

KARAVÁN F1. Csúcshozam, stressz toleranciával!

KARAVÁN F1. Csúcshozam, stressz toleranciával! UBORKA FAJTAKÍNÁLAT KARAVÁN F1 Csúcshozam, stressz toleranciával! Nagyon korai, partenokarp uborka hibrid. Középerős növekedésű, oldalhajtásai rövidek. Termései szabályos henger alakúak, ikresedésre, deformálódásra

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS KUKORICA. együtt értéket teremtünk

TERMÉKKATALÓGUS KUKORICA. együtt értéket teremtünk MARTONVÁSÁR TERMÉKKATALÓGUS KUKORICA együtt értéket teremtünk TÁMOP-4.2.3-/1/KONV-2-1 TARTALOMJEGYZÉK EGYÜTT ÉRTÉKET TEREMTÜNK...4-. oldal Angéla.... oldal Masuk.... oldal Tk 19... 7. oldal Marussya...

Részletesebben

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2013. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2013. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2013. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata GK Békés A fajta elismerés éve: 2005. A fajtai korai érésű, szálkás típusú. Alkalmazkodóképessége kiváló. Fagy- és télállósága

Részletesebben

Szemescirok termesztési technológia

Szemescirok termesztési technológia Szemescirok termesztési technológia A szemescirok nagy termőképességű, kiváló szárazságtűrő-képességű, közepes- és gyengébb talajadottságú területeken is jövedelmezően termeszthető szemestakarmánynövény.

Részletesebben

Agro-Assist. Tisztelt Partnereink!

Agro-Assist. Tisztelt Partnereink! Katalógus 2019 Tisztelt Partnerünk! Tartalomjegyzék TÍMÁR BÉLA Értékesítési Igazgató Vetőmagok A 2018-19-es értékesítési szezon már a második amit a Pioneer a Corteva Agriscience, A DowDuPont Mezőgazdasági

Részletesebben

KUKORICA NAPRAFORGÓ CIROK

KUKORICA NAPRAFORGÓ CIROK KUKORICA NAPRAFORGÓ CIROK 2016 ELŐNYÖS TULAJDONSÁGOK Korán vethető FAO szám RGT Conexxion 320-330 RGT Dublixx 330-340 RGT Provexx 330-340 Alexxandra 370-380 RGT Exxaltan 370-30 Futurixx 30-400 RGT Lexxtour

Részletesebben

IRÁNYTŰ 2016 PIONEER KÍSÉRLETEK 2015 BÉKÉS ÉS CSONGRÁD MEGYE

IRÁNYTŰ 2016 PIONEER KÍSÉRLETEK 2015 BÉKÉS ÉS CSONGRÁD MEGYE IRÁNYTŰ 2016 PIONEER KÍSÉRLETEK BÉKÉS ÉS CSONGRÁD MEGYE 6 PIONEER SZEMESKUKORICA KÍSÉRLETEK EREDMÉNYE, BÉKÉS MEGYE, 13 HELY,. 10,6 10,4 10,2 P9241 P9903 10,0 9,8 P9074 PR37N01 P9537 9,6 9,4 P8816 KÍSÉRLET

Részletesebben

Kukorica Ukrajnában: betakarítási jelentések rekord termelésről számolnak be

Kukorica Ukrajnában: betakarítási jelentések rekord termelésről számolnak be MEZŐGAZDASÁGI TERMELÉS A VILÁGON Kukorica Ukrajnában: betakarítási jelentések rekord termelésről számolnak be Kép. Ukrajna kukorica betakarítása: termelés USDA (United States Department of Agriculture

Részletesebben

A 2012-es szezon értékelése

A 2012-es szezon értékelése A 2012-es szezon értékelése Kecskés Gábor ELNÖK Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács Burgonya Ágazati Fórum Keszthely 2013.január 17. Európai helyzetkép Rekord alacsony burgonya termés az idei esztendőben

Részletesebben

INNOVÁCIÓ ElSŐ KÉZBŐL. www.saaten-union.hu

INNOVÁCIÓ ElSŐ KÉZBŐL. www.saaten-union.hu INNOVÁCIÓ ElSŐ KÉZBŐL tavaszi FAJTAkínáLat 20 www.saaten-union.hu TARTALOM KUKORICA SUFAVOR 4 SURREAL 5 SUMBERTO 6 SUMATOR 6 SUPERBIA 7 SUMBRA 8 SUAREZ 9 SUMER 9 SUANITO 10 SUM0307 10 MONTONI 11 SURCO

Részletesebben

A vetésidő és a tápanyagellátás hatása a kukorica termésbiztonságára

A vetésidő és a tápanyagellátás hatása a kukorica termésbiztonságára A vetésidő és a tápanyagellátás hatása a kukorica termésbiztonságára El Hallof Nóra Sárvári Mihály Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Mezőgazdaságtudományi Kar, Növénytermesztési és Tájökológiai

Részletesebben

Top20 Gazdasa g

Top20 Gazdasa g Top20 Gazdasa g - 2011 Kukorica hibridek gazdasági versenyképesség elemzése A kukoricatermesztés alapvető célja a profittermelés. Nem ismételgetve a közgazdaságtanban alaposan körüljárt és lefektetett

Részletesebben

A cirkok jelentôsége, termesztése

A cirkok jelentôsége, termesztése Cirok Ajánlat 2013 A cirkok jelentôsége, termesztése Az EURALIS törekszik arra, hogy a szemes és siló/biogáz hasznosítású cirkok (Sorghum bicolor) kapcsán több alternatívát kínáljon partnereinek. TAKARMÁNYCIROK

Részletesebben

Szakszerű választás, ÉSSZERŰ MEGOLDÁS! REPCE VETŐMAG AJÁNLAT 2015.

Szakszerű választás, ÉSSZERŰ MEGOLDÁS! REPCE VETŐMAG AJÁNLAT 2015. Szakszerű választás, ÉSSZERŰ MEGOLDÁS! REPCE VETŐMAG AJÁNLAT 2015. MINDEN, AMIT A REPCÉRŐL TUDNI KELL! INFORMATIKAI HÁTTÉR AGROTECHNOLÓGIA Minden, ami a repce termesztéséhez szükséges! Műtrágyák Szaktanácsadás

Részletesebben

Árendás Tamás 1 Berzsenyi Zoltán 2 Marton L. Csaba 3 - Bónis Péter 4 Sugár Eszter 5 Fodor Nándor 6

Árendás Tamás 1 Berzsenyi Zoltán 2 Marton L. Csaba 3 - Bónis Péter 4 Sugár Eszter 5 Fodor Nándor 6 Árendás Tamás 1 Berzsenyi Zoltán 2 Marton L. Csaba 3 - Bónis Péter 4 Sugár Eszter 5 Fodor Nándor 6 Növekedési faktorok hasznosulásának javítása kukorica növényszám-reakció vizsgálatokkal Improving the

Részletesebben

Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud!

Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud! Fajtára keresni a CTRL majd az F gomb egyidejű lenyomásával megjelenő kis ablakban tud! Auradur Korai, szálkás kalászú, közepes növénymagasságú, kiváló szárszilárdságú és jó télállóságú fajta, amely kiváló

Részletesebben

FARMER KLUB KONFERENCIA A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com

FARMER KLUB KONFERENCIA A TARTALOMBÓL. www.dupontpioneerhirlevel.com 10 2. ÉVFOLYAM, 10. SZÁM 2014. OKTÓBER A TARTALOMBÓL FARMER KLUB KONFERENCIA P9241 OPTIMUM AQUAMAX : KORAISÁG - REKORDTERMÉS - KIVÁLÓ CSŐEGÉSZSÉG NYOMÓS ÉRVEK A WAXY KUKORICA TERMESZTÉSE MELLETT www.dupontpioneerhirlevel.com

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS KUKORICA NAPRAFORGÓ REPCE

TERMÉKKATALÓGUS KUKORICA NAPRAFORGÓ REPCE TERMÉKKATALÓGUS KUKORICA NAPRAFORGÓ REPCE a magyar hibridkukorica TARTALOMJEGYZÉK A JÖVŐ SIKERÉT EGYÜTT ÜLTETJÜK...-. oldal Mv 1.... oldal Mv 7... 7. oldal Mv.... oldal Mv 1... 9. oldal Mv...-11. oldal

Részletesebben

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk Önnek!

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk Önnek! 1.sz. ábra: 23 szemtıl-szembe kísérlet helyszínei 2011. január 07. 1. szám AKTUALITÁSOK Szemtıl-szemben kísérletek HASZNOS INFORMÁCIÓK Pioneer.com/hungary Árutızsdei hírek Pioneer sajtófigyelı Idıjáráselırejelzés

Részletesebben

KWS repce vetőmag ajánlat JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA

KWS repce vetőmag ajánlat JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA KWS repce vetőmag ajánlat 2015 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA Kiemelkedő genetika a sikeres termesztésért! Tisztelt Partnerünk! Sikeres hibrid nemesítési programunknak és az Önök választásának köszönhetően a KWS

Részletesebben

Magyar Szója fajtasorban szereplő szója fajták fajtaleírásai, 2016

Magyar Szója fajtasorban szereplő szója fajták fajtaleírásai, 2016 Magyar Szója fajtasorban szereplő szója fajták fajtaleírásai, 2016 Boglár Éréscsoport: igen korai-korai Fajta tulajdonos: Bóly Zrt. A szárazságot jól tűrő, aszályos évjáratokban is kiemelkedő termést adó

Részletesebben

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata

A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. 2016. évi Őszi búza és árpa vetőmag ajánlata GK Csillag A fajta elismerés éve: 2005. A fajta általános jellemzése: Levelei félig felállóak, közepesen szélesek, világos zöldek.

Részletesebben

2014 TAVASZ jó mag jó aratás. szója. Új fajták *** SG EIDER SGSR PICOR SY ELIOT *** Minden, ami vetőmag

2014 TAVASZ jó mag jó aratás. szója. Új fajták *** SG EIDER SGSR PICOR SY ELIOT *** Minden, ami vetőmag 2014 TAVASZ jó mag jó aratás szója Új fajták *** SG EIDER SGSR PICOR SY ELIOT *** Minden, ami vetőmag 2. oldal 2014 tavasz / jó mag jó aratás Tisztelt Szójatermelő! A Saatbau Linz Hungária Kft és a Lajtamag

Részletesebben

Olajos növények termesztés-technológiai ajánlat 2012

Olajos növények termesztés-technológiai ajánlat 2012 Olajos növények termesztés-technológiai ajánlat 2012 Tartalomjegyzék Bevezető 4. Napraforgó vetőmagajánlat NK Kondi 10. NK Brio 14. NK Oktava 16. NK Delfi 18. Alexandra PR 20. NK Neoma 22. NK Alego 26.

Részletesebben

A kísérleteket szervezték: A kísérleteket a fenti szervezetek megbízása alapján kivitelezte és értékelte:

A kísérleteket szervezték: A kísérleteket a fenti szervezetek megbízása alapján kivitelezte és értékelte: GOSZ-VSZT Kukorica Posztregisztrációs Fajtakísérlet A kísérleteket szervezték: Gabonatermesztők Országos Szövetsége Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács A kísérleteket a fenti szervezetek

Részletesebben

IDÉN IS VÁRJA ÖNT A DUPONT PIONEER FARMER KLUB! A TARTALOMBÓL

IDÉN IS VÁRJA ÖNT A DUPONT PIONEER FARMER KLUB! A TARTALOMBÓL 03 2. ÉVFOLYAM, 3. SZÁM 2014. MÁRCIUS A TARTALOMBÓL IDÉN IS VÁRJA ÖNT A DUPONT PIONEER FARMER KLUB! WAXY KUKORICA- AZ IGÉNYES TERMELŐK NÖVÉNYE PR37N01: A TERMÉSBIZTONSÁG! ARANYAT ÉRŐ GÉNEK-OPTIMUM AQUAMAX

Részletesebben

MIÉRT A PIONEER MAXIMUS HIBRIDREPCÉKET VÁLASSZAM? A TARTALOMBÓL.

MIÉRT A PIONEER MAXIMUS HIBRIDREPCÉKET VÁLASSZAM? A TARTALOMBÓL. 07 2. ÉVFOLYAM, 7. SZÁM 2014. JÚLIUS A TARTALOMBÓL MIÉRT A PIONEER MAXIMUS HIBRIDREPCÉKET VÁLASSZAM? A NAPRAFORGÓ-PERONOSZPÓRA MAGYARORSZÁGON A JÖVEDELMEZŐ ŐSZI KÁPOSZTAREPCE TERMELŐI AJÁNLATOK www.dupontpioneerhirlevel.com

Részletesebben

A VETÉSIDŐ ÉS A TÁPANYAGELLÁTÁS HATÁSA A KUKORICA TERMÉSÉRE

A VETÉSIDŐ ÉS A TÁPANYAGELLÁTÁS HATÁSA A KUKORICA TERMÉSÉRE DEBRECENI EGYETEM AGRÁRTUDOMÁNYI CENTRUM MEZŐGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR NÖVÉNYTUDOMÁNYI TANSZÉK NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÉS KERTÉSZETI TUDOMÁNYOK DOKTORI ISKOLA Doktori iskola vezető: Dr. habil Győri Zoltán MTA doktora

Részletesebben

Precíziós gazdálkodás a gyakorlatban

Precíziós gazdálkodás a gyakorlatban Precíziós gazdálkodás a gyakorlatban doing the right thing at the right place at the right time Kauser Jakab K-Prec Kft. jakab.kauser@k-prec.hu Amiről beszélni fogok Bemutatkozás Precíziós gazdálkodás

Részletesebben

REPCE VETÔMAG AJÁNLAT 2018

REPCE VETÔMAG AJÁNLAT 2018 VETÔMAG AJÁNLAT 2018 BEVEZETŐ Tisztelt Partnerünk! Az 1936-ban alapított EURALIS az európai vetőmag piac meghatározó szereplője, Magyarországon már szójában és szemes cirokban is piacvezető pozíciót foglalnak

Részletesebben

Martonvásári. Fajtakatalógus 2013-2014

Martonvásári. Fajtakatalógus 2013-2014 Martonvásári Fajtakatalógus 2013-2014 Tartalomjegyzék Martonvásári őszi fajtaajánlat 2013 1 Jegyzetek 2 Prémium minőségű búzafajták 3 Mv Karizma 4 Mv Menüett 5 Mv Toldi 6 Mv Suba 7 Mv Ködmön 8 Mv Pántlika

Részletesebben

TAVASZI FAJTAAJÁNLAT 2016

TAVASZI FAJTAAJÁNLAT 2016 TAVASZI FAJTAAJÁNLAT 2016 TARTALOMJEGYZÉK KÖSZÖNTŐ......................... 1 KUKORICA......................... 2 Hibridkukorica összefoglaló táblázat................ 2 TK 175, GKT 211.......................

Részletesebben

TEJELŐ SZARVASMARHÁK ÖKOLÓGIAI TAKARMÁNYOZÁSÁRA AJÁNLOTT HAZAI SZÁNTÓFÖLDI NÖVÉNYFAJOK ÉS FAJTÁK ISMERTETŐJE

TEJELŐ SZARVASMARHÁK ÖKOLÓGIAI TAKARMÁNYOZÁSÁRA AJÁNLOTT HAZAI SZÁNTÓFÖLDI NÖVÉNYFAJOK ÉS FAJTÁK ISMERTETŐJE 1 TEJELŐ SZARVASMARHÁK ÖKOLÓGIAI TAKARMÁNYOZÁSÁRA AJÁNLOTT HAZAI SZÁNTÓFÖLDI NÖVÉNYFAJOK ÉS FAJTÁK ISMERTETŐJE TECH_08/A3/2-2008-0423 (CONFU_08) kutatási konzorcium 2014 2 SZÁNTÓFÖLDI ZÖLDTAKARMÁNY-NÖVÉNYEK

Részletesebben

TERMÉKKATALÓGUS SILÓKUKORICA

TERMÉKKATALÓGUS SILÓKUKORICA TERMÉKKATALÓGUS... SILÓ CIROK... DONSÁG Big Kahuna Cirok FAO 490 Típusa: BMR Silócirok hibrid Agronómiai jellemzői Hatalmas zöldtömeg jellemzi; csoportjának egyik legjobban termő fajtája Magas levél arány,

Részletesebben

Magyar Szója fajtasorban szereplő szója fajták fajtaleírásai, 2016

Magyar Szója fajtasorban szereplő szója fajták fajtaleírásai, 2016 Magyar Szója fajtasorban szereplő szója fajták fajtaleírásai, 2016 Boglár Éréscsoport: igen korai-korai Fajta tulajdonos: Bóly Zrt. A szárazságot jól tűrő, aszályos évjáratokban is kiemelkedő termést adó

Részletesebben

KUKORICA KÍSÉRLETEK. GOSZ-VSZT Kukorica Posztregisztrációs Fajtakísérlet. Magyar Kukorica Klub Top20 Fajtakísérletek eredményei

KUKORICA KÍSÉRLETEK. GOSZ-VSZT Kukorica Posztregisztrációs Fajtakísérlet. Magyar Kukorica Klub Top20 Fajtakísérletek eredményei KUKORICA KÍSÉRLETEK GOSZ-VSZT Kukorica Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2013 Magyar Kukorica Klub Top20 Fajtakísérletek eredményei GOSZ-VSZT Kukorica Posztregisztrációs Fajtakísérlet 2013 1 GOSZ-VSZT

Részletesebben

KUKORICA VETŐMAG AJÁNLAT

KUKORICA VETŐMAG AJÁNLAT KUKORICA VETŐMAG AJÁNLAT 2011 Tisztelt Partnerünk! A 2010-es esztendő ismét új kihívások elé állította a kukorica termeléssel foglalkozó gazdákat. Számos helyen az éves csapadékösszeg elérte vagy akár

Részletesebben

A kísérleteket szervezték: A kísérleteket a fenti szervezetek megbízása alapján kivitelezte és értékelte:

A kísérleteket szervezték: A kísérleteket a fenti szervezetek megbízása alapján kivitelezte és értékelte: GOSZ-VSZT Kukorica Posztregisztrációs Fajtakísérlet A kísérleteket szervezték: Gabonatermesztők Országos Szövetsége Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács A kísérleteket a fenti szervezetek

Részletesebben

KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2018 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA

KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2018 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2018 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA Függetlenség és Partnerség! Tisztelt Partnerünk! Ahogy Önök is tapasztalják a világban, jelentős koncentráció, vállalatfelvásárlás történik napjainkban

Részletesebben

Növények élettana. orem.

Növények élettana. orem. Növények élettana www.gremon.com Növények Növények élettana élettana A terméshozam maximalizálása érdekében ismernünk kell, milyen módon tarthatjuk a növény vegetatív-generatív állapotát egyensúlyban.

Részletesebben

160 éve KWS. KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2017 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA

160 éve KWS. KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2017 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA 160 éve KWS KWS tavaszi vetőmag ajánlat 2017 JÖVŐT VETNI 1856 ÓTA Tiszta jövő, határozott irány! Tisztelt Partnerünk! Szakmai eredményeit tekintve a 2016-os év egy sikeres gazdálkodást mutatott. A kedvező

Részletesebben