TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÚRAVEZETÉS. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában"

Átírás

1 TÚRAVEZETÉS Csoportok, iskolai osztályok elõre egyeztetett, írásban megrendelt idõpontokban vehetnek részt a túravezetéseinken. Ünnep- és vasárnapokon a csoportvezetés szünetel. Csoportos látogatóink a következõ programok közül választhatnak: Kenutúra a Fertõ nádasában A Fertõ nyugati oldalán a nádasok, a csatornák és a nádasba záródott belsõ tavak élõvilágát mutatjuk be egy kalandos, 6 km hosszú kenutúra alatt. Az útvonal nyomvonala a Fertõ összefüggõ, sûrû nádasába vágott közlekedõ csatornáin haladva viszi be az érdeklõdõt egy szinte zavartalan világba, a Csárdakapui-csatorna és a Kláder-tó közötti részre, ahol a figyelmes szemlélõdõt megannyi csoda várja. Ezek közül is talán a legérdekesebb a rencés hínár az aranysárga virágú rovaremésztõ rencével, a nádi énekesmadarak (nádirigó, foltos nádiposzáta, barkóscinege), nagy kócsag, a vörös gém, a szárcsa és különféle récék megfigyelésének lehetõsége. A túra a Csárdakapui-csatorna bejáratától indul, amely Balf és Fertõrákos települések között található. Megközelíthetõségét lásd a térképmellékletben. Parkolási lehetõség a Csárdakapuicsatornánál biztosított. A program meghatározott résztvevõszámmal indul, május közepétõl szeptember közepéig. A 14 év alatti jelentkezõk csak tanári illetve kísérõi felügyelettel vehetnek részt rajta. Javasoljuk a megfelelõ ruházat, fejfedõ, szúnyogriasztó használatát. A túra idõtartama 3 óra. Bizonytalan idõjárási körülmények esetén a program lebonyolítását nem tudjuk vállalni. Részvételi díj: Ft/fõ, a program minimális díja: Ft.

2 ... csoportoknak, iskolai osztályoknak Kirándulás a Fertõ szikes tavai mentén A program a Sziki Õszirózsa Tanösvényen zajlik. Tartalmazza a madármegfigyelést, a régi magyar háziállatok bemutatását, valamint ürgelest. A program helyszínének megközelítéséhez autóbusz, vagy kerékpár szükséges. A túra idõtartama 2-3 óra. Javasoljuk megfelelõ ruházat, esõkabát, fejfedõ, használatát. A túra jellege: buszos és gyalogos, vagy kerékpáros. Kirándulás Hany Istók birodalmába A program kiindulási pontja a az Osli és Földsziget között található Esterházy Madárvárta. Innen barangoljuk be a Hanság minden rejtett zugát. A programhelyszínek megközelítéséhez autóbusz szükséges. A túra idõtartama 2-4 óra, jellege: buszos és gyalogos. Részvételi díj: Minimális programdíj: Óvodás csoport: 400 Ft/fõ Ft Diákcsoport: 700 Ft/fõ Ft Felnõtt csoport: Ft/fõ Ft Lovas kocsival a nemzeti parkban! A szolgáltatás májustól-szeptemberig, a hét minden napján igényelhetõ, legalább 10 fõ fizetõvendég jelentkezése esetén. A kirándulás idõtartama kb. másfél óra. Részvételi díj: 2000 Ft/fõ JELENTKEZÉS ÉS INFORMÁCIÓ: Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont, Fertõújlak Tel.: Fax: Web:

3 TÚRAVEZETÉS Családok és egyéni látogatók számára kínált programok rövid leírása: A Fertõ zegzugos csatornáinak és a nádasba záródott belsõ tavainak az élõvilágát fedezzük fel a Vízi Rence Túraútvonalon haladó kenutúra alkalmával. A 3 órás program során a nádas mocsár vízi ösvényének érdekes mocsári növényeivel és a nádas rejtekében élõ állatokkal találkozhatunk utunk során. A program meghatározott résztvevõszámmal indul! Hajnali madárles A Fertõ szikes tavainál pihenõ (ébredezõ) vízi madárvilágot figyelhetjük meg a kora reggeli órában. A Fertõ keleti oldalán húzódó sekély vizû tavak a helyi és a vonuló madárvilág jelentõs pihenõ, táplálkozó és fészkelõ helyei. Ezt igazolja az itt eddig megfigyelt közel 300 madárfaj is. A program meghatározott résztvevõszámmal indul! Szomszédolás Ausztriában A túra a Nationalpark Neusiedler-See Seewinkel természetes állapotú szikes tavaihoz vezet. A Fertõzug sekély tavainál vagy a Hölle kilátójából az ausztriai védett területek élõvilága tárul a látogatók szeme elé. Közlekedési eszközt biztosítunk. Madárles a szikes tavaknál A Fertõ szikes tavainak jellegzetes madarait figyelhetjük meg szakavatott kísérõ segítségével. A program meghatározott résztvevõszámmal indul! Kalandos túra a Hanságban Barangolás a hajdani vadvíz ország rejtett útjain. Hany Istók nyomán haladva a Hanság nehezen megközelíthetõ helyeinek élõvilága tekinthetõ meg e túra során. Közlekedési eszköz - Land Rover Defender - biztosított. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban A 2001-ben helyreállított vizes élõhely 2006 óta Ramsari terület. A Hanság lecsapolása óta nem látott, de most újra nagy számban elõforduló vízimadár fajainak megfigyelésére nyújt lehetõséget a program. A program meghatározott résztvevõszámmal indul!

4 ...családoknak és egyéni látogatóknak Hasznos információk családok és egyéni látogatók számára a programnaptárban szereplõ programokhoz Érdemes tudni, hogy......a túráinkon való részvétel feltétele az elõzetes jelentkezés! Ezt megtehetik telefonon, vagy írásban a Csapody István Látogatóközpont elérhetõségein. Tel: Fax: fhnpiinfo@fhnp.kvvm.hu Fontos, hogy......idõben, legalább egy nappal a programok indulása elõtt megtegyék jelentkezésüket, mivel túráink meghatározott résztvevõszámmal indulnak! A jelentkezéseket idõrendi sorrendben tartjuk nyilván. Mindig az idõjárásnak megfelelõ ruházatot, kényelmes lábbelit viseljenek a túrák során. Védjék magukat az erõs napsütéstõl, kisebb esõtõl, a szúnyogok csípéseitõl! Bizonytalan idõjárási körülmények esetén programjainkat nem tudjuk lebonyolítani. Ebben az esetben idõben értesítjük kedves vendéginket!...a programok részvételi díját a mindenkori túravezetés helyszínén a túra vezetõjénél lehet fizetni, készpénzben. Hasznos tudnivaló! Az egyes programok helyszíneinek megközelíthetõsége a Programajánló oldalán található térképeken A programváltoztatás jogát fenntartjuk! JELENTKEZÉS ÉS INFORMÁCIÓ: Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont elérhetõségein, valamint honlapunkon:

5 PROGRAMNAPTÁR Március Március elsõ felében Tõzike-program Tõzike virágzás idején a Csáfordi - erdõben vezetett túrákat indítunk. A túrák ideje a tavaszi tõzike idei virágzásától függ. További részleteket aktuálisan a honlapunkon ( teszünk közzé Április Április 3. V Kezdõ Madarászok Napja TP: Látogatóközpont, Fertõújlak A tavasszal újra benépesülõ szikes tavak érdekes madarait ismerheti meg szakemberek segítségével. A rendezvény egy elõadással kezdõdik, ezt követi a madármegfigyelés a szikes tavaknál. A részvétel térítésmentes! Április 16. Szo. Húsvéti játszóház TP: Látogatóközpont, Fertõújlak Szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt készítsük el a húsvéti asztal ünnepi díszeit. A részvétel térítésmentes! Április 16. Szo Fehér-tavi túra TP: Fehértó, Fehér-tavi Madárvárta GPS: N / E Túravezetõ: Fülöp Tibor Tel: / Április 22. P. Föld Napja TP: Látogatóközpont, Fertõújlak A program részleteit honlapunkon ( tesszük közzé! A részvétel térítésmentes!

6 Április 30. Szo. Madármegfigyelés Lipóton a Morotva-tónál TP: Lipót, Holt Duna Camping bejárata (Holt Duna út 1.) GPS: N / E Túravezetõ: Szabó Csaba Tel: / Április 30. Szo Tavaszi madárhangok a Soproni-hegyvidéken TP: Sopron, Csík Ferenc Uszoda parkolója GPS: N / E Túravezetõ: Mogyorósi Sándor Tel: / Május Május 7. Szo. Gyöngyvirág túra a Szárhalmi-erdõben TP: Tómalom fürdõ bejárata, parkoló GPS: N / E Túravezetõ: Udvardy Ferenc Tel: / Május 7. Szo Madarak és fák napja TP: Látogatóközpont, Fertõújlak A program részleteit honlapunkon tesszük közzé! ( A részvétel térítésmentes! Május 21. Szo Orchidea túra a Szárhalmi-erdõben TP: Tómalom fürdõ bejárata, parkoló GPS: N / E Túravezetõ: Udvardy Ferenc Tel: /

7 Május 21. Szo. Természetismereti nyílt túra a Holt-Rába Természetvédelmi Bemutató Útvonalon TP: Gyõr-Gyirmót, 37-es busz második megállója Túravezetõ: Peimli Piroska Tel: / Május 22. V. Európai Nemzeti Parkok Napja TP: Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont, Fertõújlak GPS: N ; E Egész napos kerékpáros túra a Fertõ-Hanság Nemzeti Parkban és a Nationalpark Neusiedler See - Seewinkelben. A túra hossza kb. 40 km. Kerékpárbérlés a Látogatóközpontban, igény szerint! A részvétel térítésmentes! Június Június 16. Cs Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Június 17. P. Június 18. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Június 18. Szo.

8 Június 21. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Június 21. K. Június 22. Sze. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Június 22. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Június 23. Cs. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló GPS: N / E Június 23. Cs. Június 24. P. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N ; E

9 Június 25. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló GPS: N ; E Június 25. Szo. Június 28. K Június 28. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló GPS: N ; E Június 29. Sz Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Június 30. Cs. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Június 30. Cs. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra.

10 2011. Július Július 1. P. Július 2. Szo. Július 2. Szo Július 5. K Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 5. K. Július 6. Sze. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N ; E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Július 6. Sze. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló

11 Július 7. Cs. Július 8. P Július 9. Szo. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Július 9. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 12. K. Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 12. K. Július 13. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N ; E

12 Július 13. Sze. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 14. Cs. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Július 14. Cs. Július 15. P Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Július 16. Szo. Július 16. Szo. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 19. K.

13 Július 20. Sze Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 20. Sze. Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 20. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Július 21. Cs. Július 22. P. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Július 23. Szo. Július 23. Szo Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló

14 Július 26. K Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 26. K. Július 27. Sze Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N ; E Július 27. Sze. Madárles a szikes tavaknál TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Július 28. Cs. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Július 29. P. Július 30. Szo.

15 2011. Augusztus Augusztus 2. K. Augusztus 3. Sze. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: Bõsárkány, Templom GPS: N / E Augusztus 3. Sze. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Augusztus 4. Cs. Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Augusztus 4. Cs. Augusztus 5. P. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N / E Augusztus 6. Szo.

16 Augusztus 9. K. Augusztus 10. Sze. Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló GPS: N ; E Augusztus 10. Sze. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N ; E Augusztus 11. Cs Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: Bõsárkány, Templom GPS: N / E Részvételi díj: 1200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Családok 10 év alatti gyermekei részére 600 Ft/fõ. Augusztus 11. Cs. Augusztus 12. P. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Augusztus 13. Szo.

17 Augusztus 16. K. Augusztus 16. K. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: Bõsárkány, Templom GPS: N / E Augusztus 17. Sze. Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Augusztus 17. Sze. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N ; E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Augusztus 18. Cs. Kalandos túra a Hanságban TP: Esterházy Madárvárta, Osli és Földsziget között GPS: N ; E Augusztus 19. P. Augusztus 20. Szo.

18 Augusztus 23. K. Augusztus 24. Sze. Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Augusztus 25. Cs. Madármegfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: Bõsárkány, Templom GPS: N / E Augusztus 25. Cs. Augusztus 26. P. Szomszédolás Ausztriában TP: Kócsagvár, Sarród GPS: N / E Részvételi díj: 2200 Ft/fõ, de min Ft/túra. Augusztus 27. Szo. Augusztus 30. K Hajnali madárles TP: Hansági-fõcsatorna, parkoló Augusztus 30. K.

19 2011. Szeptember Szeptember 10. Szo. Nyílt túra a Holt-Rába Természetvédelmi Bemutató Útvonalon TP: Gyõr-Gyirmót, 37-es busz második megállója A túrát vezeti: Peimli Piroska. Tel: 30 / Szeptember 10. Szo. Ciklámen túra a Soproni-hegyvidéken TP: Sopron, Csík Ferenc Uszoda parkolója A túrát vezeti: Udvardy Ferenc terület felügyelõ. Tel: / Október Október 1. Szo. Nemzetközi Madármegfigyelõ Nap a Fertõ szikes tavainál TP: Hansági - fõcsatorna, parkoló GPS: N / E A részvétel térítésmentes! Október 1. Szo. Állatok Világnapja TP: Látogatóközpont, Fertõújlak A program részleteit honlapunkon tesszük közzé! ( A részvétel térítésmentes!

20 Október 15. Szo. Nyílt túra a Holt-Rába Természetvédelmi Bemutató Útvonalon TP: Gyõr-Gyirmót, 37-es busz 2. megállójában Túravezetõ: Peimli Piroska. Tel: / Október 15. Szo. Téli madártársaink: Ragadozómadár megfigyelés a Nyirkai-Hanyban TP: Bõsárkány, Templom GPS: N / E Túravezetõ: Váczi Miklós. Tel: / Október 29. Szo Hullámtéri túra TP: Dunasziget, Nagy sziget u., töltés. Túravezetõ: Szabó Csaba.Tel: / November November 5. és 12. Szo. Vadludak esti húzása TP: Hansági - fõcsatorna, parkoló GPS: N / E A részvétel térítésmentes! December December 10. Szo. Adventi játszóház TP: Sarród, Kócsagvár GPS: N ; E Sarród község Önkormányzatával közösen megrendezett játszóház. Szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt süssünk mézeskalácsot, készítsünk ajtódíszeket, ablakdíszeket. A részvétel térítésmentes!

21

A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része.

A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része. EUROPEAN UNION European Regional Development Fund A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része. Impresszum Kiadja: FertŒ-Hanság

Részletesebben

A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része.

A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része. EUROPEAN UNION European Regional Development Fund A kiadvány az Ausztria Magyarország Határon Átnyúló Együttmıködési Program keretében megvalósuló FERTO-NEU-NAT projekt része. Impresszum Kiadja: FertŒ-Hanság

Részletesebben

TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ

TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ 2013 EUROPEAN UNION European Regional Development Fund A kiadvány az Ausztria - Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló FERTŐ-NEU-NAT projekt

Részletesebben

TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ 2014

TURISZTIKAI PROGRAMAJÁNLÓ 2014 TURISZTIKAI ROGRAMAJÁNLÓ 20 Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az

Részletesebben

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00

Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? január :00 Távcsöves csillagászati bemutató Mit láthatunk a Fertő feletti csillagos égbolton? 2019. január 25. 17:00 Hanság túra I. - Osli-Hany Évkezdő programjainkra szeretnénk felhívni mindazok figyelmét, akik

Részletesebben

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00

Osli-Hany madarai március 10. 9:00. Szikes tavak madarai március 10. 9:00. Osli-Hany madarai március 24. 9:00 Hóvirágos túra a hédervári Vadaskerti-erdőben Egykoron a Szigetköz magasabb ártéri szintjeit a tölgy-kőris-szil ligeterdők uralták. A keményfás ligeterdő az otthona számos jól ismert lágyszárú növényfajnak

Részletesebben

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19.

Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében. Bad Sauerbrunn 2010. november 19. Sikeres határon átnyúló együttműködés a Fertő-Hanság Nemzeti Park térségében Bad Sauerbrunn 2010. november 19. A Fertő-Hanság Nemzeti park és a Nationalpark Neusiedler See- Seewinkel védett területei Fertő-tó

Részletesebben

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét!

Tapasztaljuk meg a nyílt vízi hajózás felejthetetlen élményét! 2017. július 4. Hajnali madárles Hajnalban madarászkodni megyünk...tartsatok velünk! 2017. július 5. 6:00 2017. július 6. 2017. július 6. 2017. július 8. 2017. július 11. 2017. július 11. Hajnali madárles

Részletesebben

TURISZTIK AI.

TURISZTIK AI. TURISZTIK AI PROGR AMAJÁNLÓ 07 OK ONT M RA ÖZP EK G K PRO ATÓ HELY Ó G TO UTAT ELYEK K Á L E BEM LLÁSH VÉNY S SZÁ ANÖ T PROG RAMNAPTÁR Családok és egyéni látogatók számára rendszeresen meghirdetett programjaink

Részletesebben

Turisztikai programajánló

Turisztikai programajánló Turisztikai programajánló 2012 Kedves Természetbarát Látogató! A Körös-Maros Nemzeti Park 2012-ben is szeretettel várja látogatóit több új és számos már megszokott, a látogatók számára közkedvelt programmal.

Részletesebben

CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN

CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN CSILLAGSÉTÁK NEMZETI PARKJAINKBAN Ablakot nyitunk a végtelen világegyetem felé! Időpont: április 17-18. Helyszín: országszerte számos helyszínen Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak

Részletesebben

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00

Tavaszi tőzike túra , 10:00-12:00. Szerről-szerre Szalafőn , 10:00-13:00. Csörgőalma oltónap , 10:00-15:00 Tavaszi tőzike túra 2019-03-02, 10:00-12:00 Körmend - Horvátnádalja - Dobogó-erdő Találkozási pont: Horvátnádalja, Dobogó-erdő EOV : 461 285; 186 850 Szerről-szerre Szalafőn 2019-03-16, 10:00-13:00 Gyalogtúránk

Részletesebben

Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6.

Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6. Európai Madármegfigyelő Napok - 2013. október 5-6. Az MME idén is meghirdeti az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) elnevezésű országos programját október első hétvégéjén. A rendezvény amellett, hogy európai

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS

PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS PROGRAMAJÁNLÓ 2015 JÚNIUS Június 5. Környezetvédelmi Világnap A jeles nap alkalmából környezetünk, természetünk védelmével kapcsolatos játékos feladatokkal várjuk a gyerekeket. Időpont: 10.00, 11.00, 12.00,

Részletesebben

TURISZTIK AI.

TURISZTIK AI. TURISZTIK AI PROGR AMAJÁNLÓ 206 PROG RAMNAPTÁR Családok és egyéni látogatók számára meghirdetett programjaink Kenutúra a nádasban Kalandos túra a Hanságban Május Május 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9

Részletesebben

Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban

Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban Nagycsaládosok napja nemzeti parkjainkban Időpont: július 8. (szombat) országszerte számos helyszínen A Magyar Nemzeti Parkok Hete utolsó hétvégéjén, július 8-án szombaton külön figyelmet szentelünk a

Részletesebben

KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015

KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015 KIS-BALATON ÖKOTURISZTIKAI SZOLGÁLTATÁSAINK ISKOLÁKNAK 2015 Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság +36-30-664-0404 A Kis-Balaton fokozottan védett területe, annak méltán híres, a Tüskevár hangulatát

Részletesebben

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ

KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ KÖRNYEZETI NEVELÉS ÉS ÖKOTURISZTIKAI KIÁLLÍTÁS LENGYEL-ANNAFÜRDŐ 2012. MÁJUS 12-13. MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk a 2012. május 12-13-án (szombat-vasárnap) Lengyel-Annafürdőn (Tolna megye) megrendezésre

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK

A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK A MAGYARORSZÁGI NEMZETI PARKOK PROGRAMAJÁNLATAI UTAZTATÓK SZÁMÁRA 2007 A változtatás jogát fenntartjuk! www.nemzetipark.gov.hu AGGTELEKI NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG Mini vakáció a világörökség szívében Szolgáltatás:

Részletesebben

SEFAG Zrt októberi Programterv

SEFAG Zrt októberi Programterv SEFAG Zrt. 2018. októberi Programterv 2018. október : Erdők Hete országos rendezvénysorozat Általános iskolások részére erdőgazdálkodással, természetismerettel, megújuló energiaforrásokkal, fenntartható

Részletesebben

Fülemülék éjszakája 2013

Fülemülék éjszakája 2013 Fülemülék éjszakája 2013 Az elkövetkező hetek kora esti és éjszakai óráiban hangzik fel országszerte, még a belvárosi bokrosokban is a világ egyik legszebb hangú madarának, a fülemülének az éneke. Ezért

Részletesebben

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu

www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Kedves Vendégeink! Idén nyolc színes túrával várjuk az aktívan kikapcsolódni vágyókat Mórahalmon és környékén. Fedezze fel velünk a Homokhátság

Részletesebben

Téli Túrák nemzeti parkjainkban

Téli Túrák nemzeti parkjainkban Téli Túrák nemzeti parkjainkban Időpont: január 23. (szombat) országszerte számos helyszínen A téli időszakban nemzeti parkjaink egészen más arcukat mutatják felénk. Akik a friss időben csatlakoznak az

Részletesebben

Helyszín. Lábod-Rinyabesenyő-Sziágy puszta (Somogy megye) GPS: Észak: 46 08'40" Kelet: 17 30'02.5"

Helyszín. Lábod-Rinyabesenyő-Sziágy puszta (Somogy megye) GPS: Észak: 46 08'40 Kelet: 17 30'02.5 Időpont (negyedévente más szín a fejezeteknek a jobboldalon, a programok időrendi sorban, csak a napot megjelölve, a tól-ig a részleteknél legyen) A rendezvény címe (itt is használjuk az egyes objektumok

Részletesebben

4/2009. számú körlevél

4/2009. számú körlevél 4/2009. számú körlevél Szlovénia(2000) GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu Felhívjuk tagtársaink figyelmét, hogy a fogadóóráink

Részletesebben

Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv

Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv Természet Háza Látogatóközpont 2015. évi programterv Gyenesdiás 2015 MÁJUS 1- SZEPTEMBER 1- ig ÖKO Műhely FIX program; foglalkoztatótermi Minden kedd: 14:00-17:00; Péntek 9:00-12:00 JÚLIUS- AUGUSZTUS:

Részletesebben

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek

ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek ANP osztálykirándulásos ajánlatai Barlang túrák Hucul programok Kúria Oktatóközpont Tanösvények Faluséták és kultúrtörténeti helyszínek Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra 700Ft/fő A túra hossza: 1 km

Részletesebben

APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ

APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ APARTMAN SZÁLLÁS SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS ÁRLISTA AZ ÉTKEZÉSEK MENÜ JELLEGGEL ÉRTENDŐK. AZ ÁRAK AZ ÁFA-T TARTALMAZZÁK, IFA 200,- FT/FELNŐTT/ÉJ (Ft/fő/éj) Szállás teljes panzióval * félpanzióval* Reggeli* Ebéd*

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Közművelődési, Rendezvényszervezési, Ifjúsági és Sport Bizottsága

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Közművelődési, Rendezvényszervezési, Ifjúsági és Sport Bizottsága Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Köznevelési, Kulturális, Közművelődési, Rendezvényszervezési, Ifjúsági és Sport Bizottsága C/II. ÚJ NEMZEDÉKEK JÖVŐJÉÉRT PÁLYÁZAT nevelési - OKTATÁsI TevéKenYséG

Részletesebben

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ

I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ Debrecen - Erdőspuszta 2010. szeptember 18. szombat I. HAJDÚ DIÁKTURISZTIKAI TALÁLKOZÓ 2010. szeptember 18. szombat A Magyar Diáksport Szövetség és a Hajdú-Bihar Megyei

Részletesebben

Választható erdei iskola foglalkozások

Választható erdei iskola foglalkozások Sorsz. Foglalkozás megnevezése Foglalkozás jellege 1 Csillagászat és távcsöves Előadás és terepi égboltvizsgálat 2 Vászoly földrajzi elhelyezkedése, története és építészeti emlékei 3 Pécselyi-medence földtana,

Részletesebben

Természetismereti- és környezetvédelmi vetélkedő

Természetismereti- és környezetvédelmi vetélkedő Miskolc - Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda OM 201802 e-mail: refiskola.szirma@gmail.com 3521 Miskolc, Miskolci u. 38/a. Telefon: 46/405-124; Fax: 46/525-232 Versenyző

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2013. augusztus augusztus hónap Naplemente szafari Helyszín: Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető

Részletesebben

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt.

Tel.: 06-70/426-7686. Fatemplom Fesztivál Magyarföld 2015. július 17-19. További információk: Honlap: www.magyarfold-falu.hu, www.kalakazenebolt. Őrállók kézműves és katonai hagyományőrző táborok és vándortábor az Őrségben és az Őrvidéken Időpontok: 2015. július 1-5. 2015. július 14-19. 2015. július 27-31. 2015. augusztus 10-14. Információ: Őrállók

Részletesebben

5/2010. számú körlevél. GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

5/2010. számú körlevél. GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 5/2010. számú körlevél GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ Köszönjük a Vértesi Barangolások segítő csapat résztvevőinek

Részletesebben

túravezetővel szeretnéd legyőzni a zúgókat. A képek a tavalyi raftingon készültek.

túravezetővel szeretnéd legyőzni a zúgókat. A képek a tavalyi raftingon készültek. Vogalonga Olaszország varázslatos Velencéjében és Raffting a Socán Szlovéniában útközben 2015. május 22-25. (Péntek, szombat, vasárnap; hétfő), Pünkösd hétvégén Különleges lehetőségre egy igazi vízi-hétvégére

Részletesebben

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban Kedvezményes kirándulások a Hortobágyi Nemzeti Parkban (kizárólag óvodás és iskolai csoportoknak, iskolai tanévben) 2019. május - június, szeptember - október Hortobágy, hazánk varázslatos szépségű tája,

Részletesebben

Természetismereti- és környezetvédelmi vetélkedő

Természetismereti- és környezetvédelmi vetélkedő Miskolc - Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvoda OM 201802 e-mail: refiskola.szirma@gmail.com 3521 Miskolc, Miskolci u. 38/a. Telefon: 46/405-124; Fax: 46/525-232

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programjai 2016. március március 4. március 12. CSILLAGDAI ESTÉK Hortobágy-Mátán található Fecskeház erdei iskola fényszennyezés-mentes környezetben áll, így kiválóan

Részletesebben

Nyári tábor Szigetköz / július (6 nap / 5 éj)

Nyári tábor Szigetköz / július (6 nap / 5 éj) Nyári tábor Szigetköz / 2016. július 18. 23. (6 nap / 5 éj) 1 nap (érkezési nap / hétfő / július 18.) Odautazás 7 45 Gyülekezés Veszprém vasútállomáson 8 15 Indulás Győr felé (vonatszám: 39517) 10 17 Érkezés

Részletesebben

A programok egymást követik, nincsenek párhuzamos szervezések így csak Rajtad áll mihez van kedved Pünkösd hétvégén!

A programok egymást követik, nincsenek párhuzamos szervezések így csak Rajtad áll mihez van kedved Pünkösd hétvégén! Vogalonga Olaszország varázslatos Velencéjében és Raffting a Socán Szlovéniában útközben 2014. június 6-7-8. (Péntek, szombat, vasárnap), Pünkösd hétvégén Különleges lehetőségre egy igazi vízi-hétvégére

Részletesebben

Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át!

Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át! Kedves Túratársak! A 2011-évi Egyesületi Találkozónkat a királyréti szállás foglaltsága miatt EGERben tartjuk 2011. 09. 23-tól 25-ig 3 egész napon át! Jelentkezés a Találkozóra Koszovácz Erzsi/Zsebinél

Részletesebben

Szakaszok Ssz Szakasz Összesen 124,8

Szakaszok Ssz Szakasz Összesen 124,8 Útvonaltérképek Szakaszok Ssz Szakasz Km 1. Sopron - Donnerskirchen 30,9 2. Donnerskirchen - Podersdorf 30,6 3. Podersdorf - Fertőújlak 26,0 4. Fertőújlak - Fertőhomok 17,5 5. Fertőhomok - Sopron 19,8

Részletesebben

Több helyszín, végtelen sok látnivaló

Több helyszín, végtelen sok látnivaló A legtöbben ismerik a Gólya, gólya, gilice kezdetű mondókát, és sokan nem tudják, hogy a gilice nem a gólya, hanem a gerle népies neve. Miért kapta ezt a nevet az erdei iskola és óvoda? Ez a szelíd madár

Részletesebben

Program és árajánlat. Egy napos kirándulások. Iskolás vagy óvodás csoportok részére

Program és árajánlat. Egy napos kirándulások. Iskolás vagy óvodás csoportok részére Program és árajánlat Egy napos kirándulások Iskolás vagy óvodás csoportok részére Érkezés Lehetőség van rá, hogy jó idő esetén a csoport lovas kocsival érkezzen a vasútállomástól a park területére. Azonban

Részletesebben

1/2010. számú körlevél (2010. Január februári túraterv)

1/2010. számú körlevél (2010. Január februári túraterv) 1/2010. számú körlevél (2010. Január februári túraterv) Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ Figyelem: A túrák előtt

Részletesebben

TANÖSVÉNYEK A DÉL-ALFÖLDÖN

TANÖSVÉNYEK A DÉL-ALFÖLDÖN TANÖSVÉNYEK A DÉL-ALFÖLDÖN 1. A tanösvény elnevezése Tisza hullámtéri tanösvény elhelyezkedése Algyő (Csongrád útvonal állomások / táblák száma egyéb megjegyzés információ 1 km, hossza, kb. 1-9 állomás:

Részletesebben

HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN

HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN HELYI JELENTŐSÉGŰ TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLETEK GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉBEN Lajtmann József Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központ 2014. január 14. VÉDETT TERMÉSZETI TERÜLETEK SZÁMA MAGYARORSZÁGON ORSZÁGOS

Részletesebben

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt

Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt A NyDOP-2009-2.1.1./C.D.E pályázati program keretén belüli Dudlesz túraúthálózat- és élménypark fejlesztési projekt címen lehetőség nyílik a soproni

Részletesebben

Túrák. Kalandra fel! www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu

Túrák. Kalandra fel! www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Túrák 2016 Kalandra fel! www.nagyszeksosto.morahalom.hu www.erdeiiskola.morahalom.hu Kedves Vendégeink! A Móra-Tourist Nonprofit Kft. 2016-ban a megszokott, közkedvelt túrák mellett új élményeket is kínál

Részletesebben

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató. 1. Bejelentkezés, csomagszoba

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató. 1. Bejelentkezés, csomagszoba II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia - Tájékoztató 1. Bejelentkezés, csomagszoba A Thermal Hotel Visegrád****superior szobáit az érkezés napján 10.00-13.00 óra között lehet átvenni, távozás napján 10.00

Részletesebben

Vadludak és vízimadarak Tatán

Vadludak és vízimadarak Tatán Tata kincsei Tata a Vizek Városa Tata, 2012. április 13. Vadludak és vízimadarak Tatán Musicz László, elnök Magyar Madártani Egyesület Komárom-Esztergom megyei Csoport Tatai Öreg-tó 1977-ben megyei jelentőségű

Részletesebben

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Aktív hétvégére várjuk a sportszerető családokat! Ezt a hétvégét olyan családoknak vagy egyéneknek ajánljuk, akik szeretnének egy sportos

Részletesebben

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA I. forduló FELADATLAP

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA I. forduló FELADATLAP Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság TÚZOK TUSA 2016 I. forduló FELADATLAP Kedves Versenyzők! Szeretettel köszöntünk benneteket az idei Túzok Tusa I. fordulójában, mely hagyománnyá vált verseny elnevezését

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Adószám: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.hu/ 4/2014.

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Adószám: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.hu/ 4/2014. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Adószám: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ 4/2014. számú körlevél 2014. júliusi augusztusi programkiírás Fontos tudnivalók:

Részletesebben

Természetvédelem. 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok

Természetvédelem. 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok Természetvédelem 7. gyakorlat: Természetvédelmi értékcsoportok Amiről a mai gyakorlaton szó lesz: Természetvédelmi értékcsoportok 1. Természetvédelmi értékcsoportok 1. Földtani értékek 2. Víztani értékek

Részletesebben

Sopron Régió Programok 2015. szeptember

Sopron Régió Programok 2015. szeptember Régió Programok 2015. szeptember Drescher Hajózási Kft. Május 1-től szeptember Tel.: 99/355-361 Fertőrákos - Fertőrákos 30-ig naponta: 10.40, Fertő-tavi sétahajózás fertotavihajoutakgmail.com Mörbisch

Részletesebben

Részletes programterv

Részletes programterv Részletes programterv 1. nap 2015. május 26. (kedd) 2. nap 2015. május 27. (szerda) 7:45 Gyülekező Ászáron az iskola előtt 8:00 Indulás az Erdei iskolába 11:00 Megérkezés Zebegénybe 11:15 Hajózás történeti

Részletesebben

Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program

Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program Velence Fészek Nyár 2015.06.18-21-ig - Program Kedves Résztvevők! A programok úgy vannak kialakítva, hogy a babakocsival is bejárhatóak az útvonalak, illetve a délelőtti programokból van lehetőség visszatérni

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2018.01.06 szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2018.01.06. 8.45 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda vissza pedig 325; Összesen: 605

Részletesebben

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu 1 / 8 2009. 08. 19. 17:37 Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu 2009. évi túrák tervezetei I. negyedév hónap nap "A" túra túravezető

Részletesebben

MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY

MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY MANNA - ZSÁLYALIGET - POGÁNY Napok Bentlakásos táboroztatás (6 nap / 5 éjszaka) Gyerekek és pedagógusok Egy turnusba 80 fő tanulót, velük 4 fő kísérőtanárt tud fogadni a Manna 6 fős tantestülete. Vigyázók

Részletesebben

Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés

Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés Túrák, előadások, családi programok, terepi vezetés info@nngeopark.eu Terepi vezetés Amennyiben szeretné megismerni a Medves vidékét, örömmel segítünk. Túravezetőink már 2500 Ft/óra díjtól akár személyre

Részletesebben

2/2011. számú körlevél

2/2011. számú körlevél 2/2011. számú körlevél 2011. márciusi áprilisi programkiírás GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Adószám: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ Tisztelt Túratársak!

Részletesebben

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30.

Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. Madárvárta. Tematika. Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. Körös Tehetséggondozó Egyesület NTP-MTI-14-0146. 1 Madárvárta Tematika Időszak: 2015. február 6 2015. június 30. 1. témakör: Tavaszi Madárles (Spring Alive) Cél: tudományos jellegű, azt életkori sajátosságoknak

Részletesebben

KÖRÖS-MAROS NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG XIV. ŐSZIRÓZSA TERMÉSZETVÉDELMI VETÉLKEDŐ

KÖRÖS-MAROS NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG XIV. ŐSZIRÓZSA TERMÉSZETVÉDELMI VETÉLKEDŐ KÖRÖS-MAROS NEMZETI PARK IGAZGATÓSÁG XIV. ŐSZIRÓZSA TERMÉSZETVÉDELMI VETÉLKEDŐ 2017 Feladatlap Kedves Versenyzők! Szeretettel köszöntünk benneteket az idei - már 14. - Őszirózsa Természetvédelmi Vetélkedő

Részletesebben

KÖRÖS-MAROS Nemzeti Park KÖDVIRÁG ERDEI ISKOLA

KÖRÖS-MAROS Nemzeti Park KÖDVIRÁG ERDEI ISKOLA KÖRÖS-MAROS Nemzeti Park KÖDVIRÁG ERDEI ISKOLA Réhelyi Látogatóközpont, Dévaványa A KÖDVIRÁG ERDEI ISKOLA az elsők közt szerezte meg EI-i minősítését, így jelenleg is 1 alsós ill. 1 felsős minősített programot

Részletesebben

A vízparti növények. Melyik tónak lehet gazdagabb élővilága?

A vízparti növények. Melyik tónak lehet gazdagabb élővilága? A vízparti növények Melyik tónak lehet gazdagabb élővilága? Ennek vagy ennek? Jellemzően milyen növények lehetnek a vízparton? A NÁD: és a GYÉKÉNY: Mi jellemző a nádasra? hozzájárul a vizek öntisztulásához

Részletesebben

létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge

létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge Legelők létük állati/emberi tevékenységtől vagy speciális talajfeltételektől függ A kapcsolat az emberek és a táj között gyenge Sok legelő esetén kockázatot jelent más földhasználati mód, vagy éppen a

Részletesebben

TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK

TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK TANULMÁNYI, KULTURÁLIS ÉS SZABADIDŐS PROGRAMOK Tanulmányi, kulturális és szabadidős programok szervezése és lebonyolítása Célunk: - Természet megismerése - Magyarországi Nemzeti Parkok megismerése - Környezettudatos

Részletesebben

5/2009. számú körlevél

5/2009. számú körlevél 5/2009. számú körlevél Tirol Hintertux(2004) GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http:/gyongyvirag.atw.hu 2009. szeptember 5-6. ( szombat - ) vasárnap

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS Verseny célja:

VERSENYKIÍRÁS Verseny célja: VERSENYKIÍRÁS Verseny célja: A verseny egyediségét Sopron város és az útvonal adja. A versenyzők, túrázók és kísérőik megcsodálhatják a város történelmi, építészeti és egyéb látnivalóit, felfedezhetik

Részletesebben

SZIGETKÖZI KIRÁNDULÁS

SZIGETKÖZI KIRÁNDULÁS SZIGETKÖZI KIRÁNDULÁS 1. ELŐZMÉNYEK 3 1.1. Az ötlet 3 1.2. Programtervezet 3 2. A KIRÁNDULÁS 4 2.1. Április 17. (péntek) 4 2.1.1. Nyirkai-Hany vizes élőhely rekonstrukció 4 2.1.2. Sopron (szabadprogram)

Részletesebben

Kerékpárral a Fertő-tó körül

Kerékpárral a Fertő-tó körül Kerékpárral a Fertő-tó körül A Menetszél 2016-os szezon első túrája a Fertő-tó körül vezetett. Három nap, 40km Magyarország, 110 km Ausztria. 2 nemzeti park, 1+1 Esterházy kastély, egy kőbánya, egy osztrák

Részletesebben

CSODÁLATOS VÍZI VILÁG KENUTÚRA, ÉLMÉNYTÚRA A VELENCEI-TAVI CSILLÁRKA TANÖSVÉNYEN

CSODÁLATOS VÍZI VILÁG KENUTÚRA, ÉLMÉNYTÚRA A VELENCEI-TAVI CSILLÁRKA TANÖSVÉNYEN CSODÁLATOS VÍZI VILÁG KENUTÚRA, ÉLMÉNYTÚRA A VELENCEI-TAVI CSILLÁRKA TANÖSVÉNYEN (MÁSFÉL ÓRA) A NÁDAS-TÓ KÖRNYEZETVÉDŐ CSOPORT SZERVEZÉSÉVEL A Velencei-tó Budapest és a Balaton felezőpontján található.

Részletesebben

1/2011. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

1/2011. számú körlevél. Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 1/2011. számú körlevél Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ 2011. január 1. szombat Újév. Az év első délutáni sétájára

Részletesebben

Tájékoztatás: 06 (1)

Tájékoztatás:   06 (1) Sítúra Bizottságunk síszezonban minden kedves sporttársat, érdeklődőt kortól függetlenül szeretettel vár. Az eseménynaptárban szereplő túrák az időjárási és hóviszonyoktól függően bővülhetnek, vagy elmaradhatnak.

Részletesebben

Dunántúli Postás Sportegyesület. Soproni Postás Természetjáró Szakosztály (Alapítva 1946-ban) T Ú R AT E R V. 2016. évre. Kedves Turistatársak!

Dunántúli Postás Sportegyesület. Soproni Postás Természetjáró Szakosztály (Alapítva 1946-ban) T Ú R AT E R V. 2016. évre. Kedves Turistatársak! Dunántúli Postás Sportegyesület Soproni Postás Természetjáró Szakosztály (Alapítva 1946-ban) T Ú R AT E R V 2016. évre Kedves Turistatársak! A 2016. évi túratervünk összeállításánál igyekeztünk a jó hagyományokat

Részletesebben

Kiadó irodák és raktárak m 2 -en. PÉCS, Siklósi út 3. Kiadó raktárak és irodák

Kiadó irodák és raktárak m 2 -en. PÉCS, Siklósi út 3. Kiadó raktárak és irodák PÉCS, Siklósi út 3. Kiadó raktárak és irodák 1 Terület bemutatása Célunk egy virágzó kereskedelmi és raktár logisztikai központ kialakítása Pécs szívében, a 7622 Pécs, Siklósi út 3. szám alatt. Az ingatlan

Részletesebben

A MEGVALÓSULT PROGRAM MUNKATERVE NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2014

A MEGVALÓSULT PROGRAM MUNKATERVE NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2014 Pályázati azonosító: NTP-MTI-14-0146 Pályázó neve: Körös Tehetséggondozó Egyesület Pályázó címe: 5600 Békéscsaba, Derkovits 4. III. 14. Program címe: Madárvárta típusa Projektnyitó, bevezető megbeszélés,

Részletesebben

Versenyző adatlap. Név: Osztály: Születési hely, idő: Általános iskola neve, címe: A versenyző otthoni címe: Telefonszáma: e-mail címe:

Versenyző adatlap. Név: Osztály: Születési hely, idő: Általános iskola neve, címe: A versenyző otthoni címe: Telefonszáma: e-mail címe: Versenyző adatlap Név: Osztály: Születési hely, idő: Általános iskola neve, címe: A versenyző otthoni címe: Telefonszáma: e-mail címe: Vizeink védelme I. forduló 1, Az alábbi keresztrejtvény egy, a vízgazdálkodásban

Részletesebben

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011.

SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. SZENTESI ÜDÜLŐKÖZPONT ÁRLISTA - 2011. Üdülőházak Utószezon Főszezon Megjegyzés 2 ágyas kőház 7 10 900 Ft 4 ágyas kőház 10 900 Ft 16 700 Ft 2 ágyas faház 4 900 Ft 7 4 ágyas faház 7 900 Ft 12 200 Ft 4 ágyas

Részletesebben

A POSTÁS SE TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY II. félévi és a JANUÁR, FEBRUÁR, MÁRCIUS HAVI TÚRATERVE SZEPTEMBER

A POSTÁS SE TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY II. félévi és a JANUÁR, FEBRUÁR, MÁRCIUS HAVI TÚRATERVE SZEPTEMBER A POSTÁS SE TERMÉSZETJÁRÓ SZAKOSZTÁLY 2019. II. félévi és a 2020. JANUÁR, FEBRUÁR, MÁRCIUS HAVI TÚRATERVE 1 SZEPTEMBER 01., 08., 15., 22., 29. Vasárnap. KÖNNYŰ TÚRÁK A BUDAI HEGYSÉGBEN 01. Vasárnap. TÚRA

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA

RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA KÉSZÍTETTE: KOVÁCS JUDIT 2017/2018 FEKETE ISTVÁN - VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM AJKA SZEPTEMBER Tanévnyitó ünnepély augusztus 31. Némethné Horváth Andrea Némethné

Részletesebben

XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG XXIII. TISZA TRIATLON TRIATLON KLUBCSAPAT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Időpont: 2014. május 24. szombat Helyszín: Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő (3580 Tiszaújváros, Szederkényi út 12.) Program: 11:00 - Versenyiroda

Részletesebben

ÁRJEGYZÉK VADÁSZAT. VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Érvényes: 2016. március 1. 2017. február 28.

ÁRJEGYZÉK VADÁSZAT. VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Érvényes: 2016. március 1. 2017. február 28. ÁRJEGYZÉK VADÁSZAT VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Érvényes: 2016. március 1. 2017. február 28. Kedves Vadásztársunk! A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Veszprémtől északra, a Bakony keleti vonulatában

Részletesebben

A Tisza-tavi régió turisztikai kínálata, kiemelkedő vonzerők Szendy Mónika MT Zrt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda Marketing menedzser Veszprém, 2006. április 7. A TISZA-TÓ ALTERNATÍV ÜDÜLÉSI

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal és a Mozaik Gazdasági Szervezet Budapest Főváros Önkormányzata által támogatott táborozási lehetőséget hirdet VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA sport, szabadidős

Részletesebben

Hortobágyi programajánló 2013. július

Hortobágyi programajánló 2013. július Hortobágyi programajánló 2013. július július hónap Naplemente szafari Helyszín: Hortobágy-Malomháza, Hortobágyi Vadaspark Esti vadasparki látogatás szafari autóval, szakvezető kíséretével, melyet a naplemente

Részletesebben

4/2010. számú körlevél. GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.

4/2010. számú körlevél. GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te. 4/2010. számú körlevél GyöngyvirágTermészetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Budai út 52. Asz.: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ Fontos tudnivalók: Mint minden évben, idén is lesz nyári szünet.

Részletesebben

Tájékozódási futás és természetvédelem. Vajda Zoltán Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság biológus osztályvezető

Tájékozódási futás és természetvédelem. Vajda Zoltán Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság biológus osztályvezető Tájékozódási futás és természetvédelem Vajda Zoltán Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság biológus osztályvezető Miért van szükség védett területekre? Élőhelyek pusztulása Klímaváltozás Lecsapolás Beruházások

Részletesebben

Előzmények. Tömegszerű megjelenés Nagy távolságot érintő migrációs tevékenység Állategészségügyi és humán egészségügyi problémák

Előzmények. Tömegszerű megjelenés Nagy távolságot érintő migrációs tevékenység Állategészségügyi és humán egészségügyi problémák Implementation of nature conservation rescue center and animal health monitoring system with cross-border cooperation c. projekt Animal Health - HU-SRB/0901/122/169 Vízimadár monitoring a Kiskunsági Nemzeti

Részletesebben

Bringával a LEADER fejlesztések nyomában (3. rész)

Bringával a LEADER fejlesztések nyomában (3. rész) Bringával a LEADER fejlesztések nyomában (3. rész) 2010. augusztus 30-ára terveztük bringatúránk alsó-szigetközi részét, ám az időjárás közbeszólt: az eső úgy esett, hogy két napig el sem állt. Kénytelenek

Részletesebben

Készítette: Babiak Sabina, Bugyi Ágnes, Pálovics Nikoletta Tanár: Győriné Benedek Kata Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda Csicsó Kattintásra vált

Készítette: Babiak Sabina, Bugyi Ágnes, Pálovics Nikoletta Tanár: Győriné Benedek Kata Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda Csicsó Kattintásra vált Készítette: Babiak Sabina, Bugyi Ágnes, Pálovics Nikoletta Tanár: Győriné Benedek Kata Gáspár Sámuel Alapiskola és Óvoda Csicsó Kattintásra vált 2. leghosszabb folyó Európában, hossza: 2850 km Fekete-erdőből

Részletesebben

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Sütő u. 46. 2/5. Adószám: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.hu/

Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Sütő u. 46. 2/5. Adószám: 18482571-1-07. http://www.gyongyvirag-te.hu/ Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület 8000 Székesfehérvár, Sütő u. 46. 2/5. Adószám: 18482571-1-07 http://www.gyongyvirag-te.hu/ 5/2015. számú körlevél 2015. szeptember október havi programkiírás Elnöki

Részletesebben

A Szivárvány Tagóvoda 2018 /19-es nevelési évre összeállított programtervezete

A Szivárvány Tagóvoda 2018 /19-es nevelési évre összeállított programtervezete DÁTUM ESEMÉNY CÉLCSOPORT FELELŐS 2018.08.31. Nevelés nélküli munkanap Tanévnyitó értekezlet óvoda dolgozói Logopédus és utazó Nagyné gyógypedagógus szűrő vizsgálatai és Adorján Beáta Pedagógiai asszisztens

Részletesebben

Kedves Természetjárók!

Kedves Természetjárók! A túra időpontja: 2016.11.26 szombat A tervezett indulás: Kedves Természetjárók! Találkozó: 2016.11.26. 8.50 Buszpályaudvar Veszprém A menetjegy ára: 50 %-os 280 HUF oda és vissza is; Összesen: 560 (A

Részletesebben

A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen

A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen A kerékpáros közlekedés javítása a Kerepesi út-veres Péter út - Szabadföld út tengelyen A XVI. kerület legfontosabb közlekedési folyosója a Kerepesi út-veres Péter út, hiszen ez a legrövidebb, ezáltal

Részletesebben