ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 29-ei ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. április 29-ei ülésére"

Átírás

1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 29-ei ülésére Tárgy: Döntés a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolájának és a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolájának, Szakiskolájának és Kollégiumának összevonásáról Elıterjesztı: Dr. Völner Pál, a közgyőlés elnöke Elıadó: Vereckei Judit referens

2 Tisztelt Közgyőlés! A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés január 28-ai ülésén tárgyalta a 2009/2010- es tanévben mőködését szüneteltetı Eötvös József Szakközépiskola további mőködtetésének lehetıségeirıl szóló elıterjesztést, mivel szüneteltetés csak egy tanévig lehetséges. A tárgyalást követıen a Közgyőlés 22/2010. (I. 28.) számmal elfogadta a határozati javaslatot, mely szerint megkezdhetı az Eötvös szakközépiskola összevonásának elıkészítése a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolával, Szakiskolával és Kollégiummal. Az összevonást az alábbiak indokolják: - Az Eötvös József Szakközépiskola, ahol 2008 szeptembere óta kizárólag érettségi utáni szakképzés folyik, beiskolázási mutatói nem alakultak szerencsésen. A 2008/2009-es tanévben csupán egyetlen osztállyal mőködött az intézmény melynek fenntartása számos mőködtetési bizonytalanságot és egyéb problémát vetett fel -, majd kifutása után, 2009 szeptemberétıl a jelentkezık alacsony száma miatt már egy osztályt sem lehetett indítani. - Az intézménynek jelenleg tanulója, alkalmazottja nincsen, csupán egy fınek áll fent a közalkalmazotti jogviszonya. - Az Eötvös szakközépiskolát megszüntetni nem lehet. Az iskola ugyanis tagja a Komárom- Esztergom Megyei Szakképzési-szervezési Társulásnak, illetve érintett a jelenleg is futó TÁMOP projektben, így képzési kínálatát legalább január 31-ig fent kell tartani. Ezen kívül az iskola a már kifutott TIOK projekt projektvezetıi feladatának ellátójaként, valamint az Eötvös József Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium jogutód intézményeként jelentıs mennyiségő iratanyagot ıriz, illetve szakképzés fejlesztési támogatásból eszközöket szerzett be. A fentiek alapján az Eötvös szakközépiskolának egy másik intézménnyel való összevonása a legkézenfekvıbb megoldás. Az összevonásra azért a Jávorka iskola a legmegfelelıbb, mert a két intézmény egyrészt földrajzilag közel van egymáshoz, másrészt a Jávorka iskola képzési profiljában technikusképzés elnevezéssel jelenleg is megtalálható az érettségi utáni szakképzés, illetve az Eötvös iskola gazdasági ügyeit már 2008 szeptembere óta a Jávorka iskolában intézik. Az összevonás után az Eötvös József Szakközépiskola önálló intézményként jogutódlással megszőnik és a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium részeként - mint intézményegység nevének és képzési kínálatának meghagyása mellett - a Jávorka iskola épületében mőködik tovább. Az egy helyszínre történı összevonás biztosítja, hogy megszőnik az egy osztállyal mőködı intézmény fenntartási problémája (nevelıtestület és technikai személyzet biztosítása, iskolai szervezetek mőködtetése, alapdokumentumok módosításának kivitelezése, stb.), illetve gazdaságilag is ez a változat eredményez némi megtakarítást azáltal, hogy vezetıt így nem kötelezı kinevezni az élére, illetve sikeres beiskolázás esetén az órák egy részét el tudják majd látni a Jávorka iskola pedagógusai is.

3 Mivel az átszervezés jogutódlással történik, az Eötvös szakközépiskolában az említett egy fı közalkalmazotti jogviszonya változatlanul fennmarad, határozott idıre szóló vezetıi megbízása azonban a határozott idı lejártával, augusztus 1-jével megszőnik (tanulói jogviszonyt az összevonás nem érint, mert tanulója az iskolának nincs). A közoktatási törvény elıírásai alapján intézményegység-vezetıt nem kötelezı kinevezni és mivel jelen esetben a felvehetı maximális létszám alapján legfeljebb két osztállyal mőködı intézményegységrıl van szó, ezt nem is tartjuk szükségesnek. Megoldhatónak látszik az irányítási feladatok ellátása a Jávorka iskola vezetıi létszámának további növelése nélkül is. Az összevonás miatt gondoskodni kell majd az Eötvös szakközépiskola leltárában, irattárában szereplı eszközök és iratanyag megfelelı elhelyezésérıl. Intézmény átszervezésekor a közoktatási törvény és az önkormányzati törvény elıírásai szerint a végsı döntés meghozatala érdekében be kell szerezni a véleményezésre jogosult szervezetek állásfoglalásait. A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény (továbbiakban: Kt.) 88. -a és a alapján szükség van független szakértı, valamint az alkalmazotti közösség, a diákönkormányzat, a szülıi szervezet (közösség), az iskolaszék (kollégiumi szék), illetve az illetékes kamara véleményének a beszerzésére, illetve vizsgálni kell az átszervezés megyei fejlesztési tervvel való összhangját. A Kt. 88. (6) bekezdése alapján a szakértınek abban a kérdésben kell állást foglalnia, hogy a javasolt megoldás biztosítja-e az adott tevékenység, szolgáltatás megfelelı színvonalon történı további ellátását. A szakértı szerint ez az átszervezés után is biztosított, véleménye alapján az egy helyszínre való összevonás jogszerő, szükségszerő és megalapozott döntés. Részletes véleményének rövidített, mellékletek nélküli változatát az elıterjesztés függelékének 1. része tartalmazza. Az iskolában mőködı szervezetek véleményét is megkértük és összefoglalóan kijelenhetjük, hogy elfogadják az összevonást. (A Jávorka iskolában iskolaszék/kollégiumi szék nem mőködik, az Eötvös szakközépiskola esetében pedig a megbízott vezetı véleményét tudjuk csatolni, mivel jelenleg a fenti szervezetek egyike sem mőködik az intézményben.) A véleményeket a függelék 2. része tartalmazza. A kereskedelmi és iparkamara (függelék 3. rész) szintén indokoltnak tartja és támogatja az átszervezést. Az átszervezéssel kapcsolatos döntés meghozatalakor figyelni kell arra, hogy a fenti intézkedés összhangban van-e a megyei fejlesztési tervvel és a Kt a alapján nem jelente aránytalan terhet a gyerekek, tanulók, szülık számára. Mivel az átszervezendı Eötvös szakközépiskola képzési kínálata nem változik 2011 januárjáig nem is változhat, csupán az iskola önállósága szőnik meg, az összevonás nem áll ellentétben a megyei fejlesztési tervben foglaltakkal. Az aránytalan teher kérdése pedig jelen esetben, mivel a szünetelı iskolában nincsen tanuló és így érintett szülı sem, fel sem merül.

4 A döntéselıkészítés során figyelemmel voltunk az önkormányzati törvény 10. -ára is, mely szerint a település képviselı-testületének át nem ruházható hatásköre, hogy állást foglaljon megyei önkormányzati intézmény átszervezésérıl, amennyiben a szolgáltatás a települést érinti. Tata Város Képviselı-testülete április 28-ai ülésén foglal állást az átszervezésrıl, határozatukat ezért csak a közvetlenül a közgyőlés április 29-ei ülése elıtt tudjuk kiosztani. Az összevonás miatt változtatni szükséges a Jávorka iskola alapító okiratát. A módosító okiratot az elıterjesztés melléklete tartalmazza. Tisztelt Közgyőlés! A 22/2010. (I. 28.) számú közgyőlési határozat, illetve a fentiek alapján, kérem, támogassák az Eötvös József Szakközépiskola (Tata) és a Jávorka Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (Tata) összevonását. Tatabánya, április 14. Dr. Völner Pál elnök HATÁROZATI JAVASLAT A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 1. átalakítja a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája (Tata) és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma (Tata) intézményeket oly módon, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája (Tata) beolvadással július 31-jén megszőnik és jogutódja valamennyi közfeladatának ellátása, továbbá valamennyi joga és kötelezettsége tekintetében 2010 augusztus 1-jével a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium lesz. Felelıs: Dr. Völner Pál, a megyei közgyőlés elnöke Határidı: április jóváhagyja a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma (Tata) alapító okiratának módosítását a 1. számú melléklet szerinti tartalommal. Felelıs: Dr. Völner Pál, a megyei közgyőlés elnöke Határidı: április jóváhagyja a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolájának átalakító okiratát a 2. számú melléklet szerinti tartalommal. Felelıs: Dr. Völner Pál, a megyei közgyőlés elnöke Határidı: április 29.

5 4. tudomásul veszi, hogy Ádám Árpád, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskola igazgatójának magasabb vezetıi megbízása a határozott idejő megbízás lejárta miatt augusztus 1-jei hatállyal megszőnik. Felelıs: Dr. Völner Pál, a megyei közgyőlés elnöke Határidı: augusztus felkéri a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolájának, Szakiskolájának és Kollégiumának (Tata) vezetıjét, hogy készítse el az összevont intézmény pedagógiai programját, valamint a törvény által elıírt egyéb szabályzatait és nyújtsa be a fenntartónak jóváhagyásra. Felelıs: a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolájának, Szakiskolájának és Kollégiumának igazgatója Határidı: a pedagógiai program vonatkozásában május 31. egyéb szabályzatoknál augusztus felkéri a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolájának megbízott igazgatóját, hogy az Eötvös József Szakközépiskola leltárában és irattárában szereplı eszközök és iratanyag elhelyezésérıl és átadásáról a jogszabályi elıírásoknak megfelelıen gondoskodjon. Felelıs: Ádám Árpád, megbízott igazgató Határidı: augusztus 01.

6 Melléklet /2010. (IV. 29.) számú közgyőlési határozat 1. számú melléklete Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma Módosító okirat A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés az államháztartás mőködési rendjérıl szóló 217/1998. (XII. 30.) Kormány rendelet 10. (11) bekezdése alapján a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma 267/2009. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott alapító okiratát a következı pontokban módosítja: Az alapító okirat 1. Kiegészül a következı két új ponttal: 5. Székhelyen mőködı intézményegysége: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolájának, Szakiskolájának és Kollégiumának Eötvös József Szakközépiskolai Intézményegysége 6. Az intézményegység rövid neve: Jávorka Sándor Szakképzı Iskola Eötvös József Szakközépiskolai Intézményegysége Ezzel egyidejőleg a korábbi pontok számozása is 7-22-re változik pontja Feladatellátáshoz kapcsolódó funkciója: bekezdésébıl a következı szövegrész törlésre kerül: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája, pontja Maximális gyermek-, tanulólétszáma bekezdés a következıképpen módosul: A székhelyen: Iskola: 570 fı Kollégium: 108 fı A székhelyen mőködı intézményegységben: 56 fı pontja Évfolyamainak száma bekezdése a következıképpen módosul: 16. Évfolyamainak száma: szakiskola: közismereti oktatás szakiskola: 1/11., 2/12., 3/13. szakképzés szakközépiskola: közismereti oktatás érettségi utáni szakképzés: 1/13., 2/ pontja Felfutó képzések bekezdése a következıkkel egészül ki: - ügyviteli titkár protokoll és utazásügyintézı

7 A módosítás augusztus 1-jén lép hatályba. P.H. Dr. Péntek Péter megyei fıjegyzı Dr. Völner Pál a közgyőlés elnöke /2010. (IV. 29.) számú közgyőlési határozat 2. számú melléklete Átalakító okirat AZ INTÉZMÉNY Neve: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája Rövid neve: Eötvös József Szakközépiskola Tata Székhelye: 2890 Tata, Tanoda tér 5. Fenntartójának neve, címe: Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2800 Tatabánya, Fı tér 4. Alapítói jogokkal felruházott irányító szervének neve, székhelye: Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2800 Tatabánya, Fı tér 4. Megszüntetı szerv neve, székhelye: Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2800 Tatabánya, Fı tér 4. Megszüntetésérıl rendelkezı jogszabály (határozat): a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája átalakító okiratát a /2010. (IV. 29.) számú határozatával július 31-jei hatállyal hagyta jóvá a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés. Az átalakulás módja: Beolvadás a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma intézménybe. Az átalakítás oka: a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló évi CV. tv. 12. (1) bekezdés d) pontja. A megszüntetett szerv által ellátott közfeladat jövıbeni ellátása: Az intézmény közfeladatainak teljes körét a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma látja el. Jogutódlás módja: Az intézmény valamennyi joga és kötelezettsége tekintetében jogutód ideértve vagyoni jogokat és kötelezettségeket, valamint az elıirányzatok feletti rendelkezési jogokat is a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma. Az intézmény elismert és nem vitatott pénz- vagy pénzben kifejezett tartozásainak megfizetése a jogutód intézményt terheli.

8 Kötelezettségvállalás rendje: Az intézmény július 30-át követıen nem vállalhat kötelezettséget. Hatálybalépés ideje: július 31. Záradék: a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája átalakító okiratát a /2010. (IV. 29.) számú határozatával hagyta jóvá a Komárom- Esztergom Megyei Közgyőlés.

9 1. rész Függelék SZAKÉRTİI VÉLEMÉNY A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolájának és a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolájának, Szakiskolájának és Kollégiumának összevonása elıterjesztéséhez március 19. KÉSZÍTETTE: PETROVICS ISTVÁN Közoktatási-, Felnıttképzési szakértı

10 TARTALOM A SZAKÉRTİ ADATAI A szakértıi felkérés tárgya A szakértıi vélemény beszerzése A szakértıi vélemény leadásának idıpontja A szakértıi vélemény formája A szakértıi vélemény alkalmazása A szakértıi NYILATKOZAT 4. I. A SZAKÉRTİI VÉLEMÉNY KIALAKÍTÁSÁNAK, MÓDJA, MÓDSZERE, ESZKÖZE 5. I/1. A VIZSGÁLATI STRATÉGIA 5. I/.2. DOKUMENTUMELEMZÉS, TATABÁNYA, BUDAPEST 5 I/3. INTERJÚ, TATABÁNYA, TATA 6. I/4. ÖSSZEGZÉS, ÉRTÉKELÉS 6. I/5. SZAKÉRTİ VÉLEMÉNYZÁRÓ MEGFOGALMAZÁSA (szintézis) 12. 1/6. MELLÉKLET MELLÉKLET Elıterjesztés MELLÉKLET Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája Alapító Okirat MELLÉKLET Jávorka Sándor Szakközépiskola Alapító Okirat MELLÉKLET Nyilatkozat MELLÉKLET 239/2008. (XI.27.)sz. Közgyőlési Határozat MELLÉKLET INTERJÚTERV Szakértıi vélemény kialakításához 27

11 A SZAKÉRTİ ADATAI PETROVICS ISTVÁN Közoktatási-, Felnıttképzési szakértı Keszthely, Vásár-tér 21. Tel.: 83/ Mobil: Munkahely: Nemzeti Szakképzési és Felnıttképzési Intézet Tanácsadási Osztály 717. szoba Budapest, Baross u. 52. Személyi igazolvány száma: CA Közoktatási szakértıi igazolvány száma: Vizsgaelnöki igazolvány száma: Adóazonosító jele: Társadalombiztosítási azonosító jele: Meghatalmazás: meghatalmazom a KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS nevében eljáró köztisztviselıt, hogy az adataimat kezelje, azt belátása szerint közzé tegye. Budapest: március 14. Petrovics István megbízott közoktatási szakértı

12 1. A szakértıi felkérés tárgya: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolájának és a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolájának, Szakiskolájának és Kollégiumának összevonása tárgyában született elıterjesztéshez szakértıi vélemény beszerzése. 2. A szakértıi vélemény beszerzése: megbízási szerzıdés alapján. 3. A szakértıi vélemény leadásának idıpontja: március A szakértıi vélemény formája: - 1 db. Nyomtatott, aláírt, főzött, A/4-es formátumú dokumentum. TIMES NEW ROMAN BETŐTÍPÚS, 14 ÉS 12-ES BETŐMÉRET, 1,5 SORTÁV, 4,5-2,5-2,5-2,5 MARGÓ. TERJEDELME: 1 ív. - A fentieket elektronikus formában is megküldve a megrendelınek. 5. A szakértıi vélemény használata, alkalmazása: A MEGRENDELİ BELÁTÁSA SZERINTI HELYEN ÉS MÓDON, A SZAKÉRTİ ÁLTAL LEADOTT FORMÁBAN ÉS TARTALOMMAL! 6. A szakértıi NYILATKOZAT: A SZAKÉRTİI VÉLEMÉNY KIALAKÍTÁSA IDEJÉN TUDOMÁSOMRA JUTOTT ADATOKAT, VÉLEMÉNYEKET 3. FÉL RÉSZÉRE ÁT NEM ADHATOM, AZOKAT BIZALMASAN KEZELEM. A SZAKÉRTİI VÉLEMÉNYBEN LEÍRTAK VALÓS ADATOK ALAPJÁN, SZEMÉLYI ÉRINTETTSÉG NÉLKÜL KÉSZÜLTEK. A LEÍRTAKÉRT FELELİSSÉGET VÁLLALOK MÁRCIUS 14. PETROVICS ISTVÁN KÖZOKTATÁSI SZAKÉRTİ

13 I. A SZAKÉRTİI VÉLEMÉNY KIALAKÍTÁSÁNAK, MÓDJA, MÓDSZERE, ESZKÖZE I/1. A VIZSGÁLATI STRATÉGIA: induktív, összefüggés-feltáró. I/.2. DOKUMENTUMELEMZÉS, TATABÁNYA, BUDAPEST (szükségesnek ítélt dokumentumok a mellékletben elhelyezve). Felhasznált (vizsgált) dokumentumok: 1. Eötvös József Szakközépiskola Alapító okirat 2. Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma Alapító okirat 3. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés január 28-ai ülésére 4. Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája és Szakiskolája és Kollégiuma Pedagógiai Program 5. Eötvös József Szakközépiskola Pedagógiai Program 6. Nyilatkozat (Ikt.sz.: VI ) TIOK projekt 7. Támogatási Szerzıdés HEFOP/2005/ Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 239/2008. (XI.27.) sz. határozata 9. Beiskolázási terv dokumentumok Eötvös József Szakközépiskola 10. KARRIER 13. évfolyami képzések és egyéb tanfolyami ajánlatok (Eötvös József Szakközépiskola) évi LXXIX. Törvény a közoktatásról évi LXXXVI. törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról évi XLIV. Törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló évi LXXXVI. törvény és az ezzel összefüggı egyes törvények módosításáról 3. 1 A törvényt az Országgyőlés az július 12-i ülésnapján fogadta el. A kihirdetés napja: augusztus 3. Az 1998: LXXXVI. törvény 29. -ának (3) bekezdésének megfelelıen módosított törvényszöveg. A 2006: LXXI. törvény 22. (4) bekezdése alapján ahol a törvény oktatási miniszterrıl rendelkezik, annak helyébe oktatási és kulturális miniszter szöveg lép. 2 A törvényt az Országgyőlés a november 10-i ülésnapján fogadta el. A kihirdetés napja: november A törvényt az Országgyőlés a május 25-i ülésnapján fogadta el. A kihirdetés napja: június 12.

14 I/3. INTERJÚ, TATABÁNYA, TATA (interjúlap mellékelve) Strukturált interjúban résztvevık: 1. Török Ádám fıosztályvezetı Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Intézményi Fıosztály 2. Vereckei Judit referens Intézményi Fıosztály. 3. Ádám Árpád igazgatóhelyettes. Strukturálatlan interjúban résztvevık: 1. Szeifert István megbízott igazgató I/4. ÖSSZEGZÉS, ÉRTÉKELÉS A fenntartó indokainak összegzése: A fenntartó Önkormányzat meg kívánja vizsgálni az Eötvös József Szakközépiskola és a Jávorka Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium összevonásának lehetıségét. AZ ÖSSZEVONÁS indoka többrétő: - az Eötvös József Szakközépiskolában a 2009/2010-es tanévben nem érte el a szakképzı évfolyam elméleti képzésénél meghatározott 24 fı/osztálylétszámot, - ez idı alatt a szakközépiskola csak egyetlen, érettségi utáni szakképzı évfolyamos osztállyal mőködik, - a kimenı évfolyam után nincs tanuló, így 2009/2010-es tanévben az Eötvös József Szakközépiskola mőködését szüneteltette a fenntartó, - a mőködés szüneteltetése csak egy tanévig lehetséges, - dönteni szükséges arról, hogy a következı tanévben megszünteti-e az iskolát vagy továbbra is fenntartja azt, meghatározott formában, - a döntést legkésıbb az intézkedés tervezett végrehajtása évének május 15-éig hozhatja meg, - az Eötvös József Szakközépiskola és a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium összevonása látszik járható eljárásnak, ill. döntésnek.

15 Az intézmény megszüntetése több szempontból is akadályba ütközik: - az iskola az elmúlt években szakképzés fejlesztési támogatásban részesült, - az iskola tagja a TÁMOP /2 pályázatot elnyert Komárom-Esztergom megyei Szakképzés-szervezési Társulásnak és a projekt befejezéséig január 31-ig kötelezı a társulás képzési profiljának fenntartása, - az iskola a megyei pedagógia intézet megszüntetése után a TIOK projekt vezetıi szerepét jogutódlással átvette az intézettıl és bár a projekt már lezárult, a multiplikátor-feladatok ellátásának kötelezettsége, - egy-osztályos intézmény fenntartása, nevelıtestület biztosítása nehézséget okoz mind az iskolának mind a fenntartónak. A tanintézet(-ek) indokainak összegzése: Az Eötvös József Szakközépiskola részérıl Ádám Árpád igazgatóhelyettes megfogalmazta, hogy a fenntartó eljárása jogszerő és szükségszerő. Az eredményes beiskolázáshoz mindent megtettek, ami részükrıl tehetı volt. Ezt a tevékenységüket a fenntartó is támogatta. Ennek ellenére tanulók nélkül maradt az iskola. A TIOK projektet befejezte az iskola, eredményes ellenırzése megtörtént. A multiplikátor-feladatok ellátásának kötelezettsége a gyakorlatban nem terheli az intézményt. Az elmúlt években a kapott szakképzés fejlesztési támogatásról idıarányosan elszámoltak, a felhasználás leltár szerint is igazolt. Az iskola - a gazdasági ügyek intézésében - eddig is a Jávorka Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium eljárásrendje szerint dolgozott, így a rendelkezésre álló összes dokumentáció bármikor leltár szerint átadható. Ennek átvételérıl a fentiek miatt és a folyamatosság fenntarthatóságáról a fogadó iskola képviselıje is azonosan nyilatkozott. Mivel az iskola tagja a TÁMOP /2 pályázatot elnyert Komárom-Esztergom megyei Szakképzés-szervezési Társulásnak és a projekt befejezéséig január 31-ig kötelezı a társulás képzési profiljának fenntartása, ennek fenntartása nem jelent problémát a fogadó iskola (és a fenntartó) részérıl a fenti határidıig.

16 Szakértıi helyzetelemzés A fenntartó a hatályos jogszabályi felhatalmazások alapján tervezheti és végezheti az érintett két intézmény átszervezését, összevonását. Ennek lehetıségeire több alternatívát is meghatároznak a hatályos jogszabályok, alapvetıen a közoktatási törvény. Az évi LXXVI. törvény a szakképzésrıl 4 2. (2) 5 és az évi LXXIX. törvény a közoktatásról (2) alapján a fenntartó a) 7 dönt a közoktatási intézmény létesítésérıl, gazdálkodási jogkörérıl, átszervezésérıl, megszüntetésérıl, tevékenységi körének módosításáról, nevének megállapításáról. A (9) szerint a fenntartó a tanítási évben (szorgalmi idıben), továbbá a július augusztus hónapok kivételével nevelési évben iskolát nem szervezhet át, nem szüntethet meg. (11) 8 A fenntartó legkésıbb az intézkedés tervezett végrehajtása évének május 15-ig hozhat a nevelési-oktatási intézmény átszervezésével kapcsolatos döntést. A fenntartó az intézményt nyilvántartásból törölheti is a Kt. szerint. Feladat-ellátási kötelezettségét (a szakértıi vélemény kialakításának témájában) 86. (3) 9 határozza meg. A megyei önkormányzat köteles gondoskodni b) a középiskolai és a szakiskolai ellátásról. További feladatait a közoktatási törvény egyértelmően meghatározza, az alábbiak szerint. A fenntartó a Kt 4. (7) 10 szerint a közoktatás szervezésében, irányításában, mőködtetésében, feladatainak végrehajtásában közremőködık döntéseik, intézkedéseik meghozatalakor a gyermek mindenek felett álló érdekét kell, hogy figyelembe vegyék. A közoktatásban a gyermek mindenek felett álló érdeke különösen, hogy a) az e törvényben meghatározott 4 A törvényt az Országgyőlés az július 12-i ülésnapján fogadta el. 5 A 2. (2) bekezdése a 2007: CII. törvény 2. (1) bekezdésével megállapított szöveg. 6 A törvényt az Országgyőlés az július 12-i ülésnapján fogadta el. A kihirdetés napja: augusztus 3. Az 1998: LXXXVI. törvény 29. -ának (3) bekezdésének megfelelıen módosított törvényszöveg. A 2006: LXXI. törvény 22. (4) bekezdése alapján ahol a törvény oktatási miniszterrıl rendelkezik, annak helyébe oktatási és kulturális miniszter szöveg lép. 7 A 102. (2) bekezdésének a) pontja 1996: LXII. törvény 77. -ának (2) bekezdése szerint kiegészített szöveg. 8 A 102. új (11) bekezdését a 2008: XXXI. törvény 12. (2) bekezdése iktatta be, egyidejőleg az eredeti (11) (12) bekezdés számozását (12) (13) bekezdésre változtatva. A 102. (11) bekezdése a 2009: CIX. törvény 52. (2) bekezdése szerint módosított szöveg. 9 A 86. (3) bekezdése az 1996: LXII. törvény 66. -ának (2) bekezdésével megállapított szöveg. 10 A 4. (15) bekezdését a 2003: LXI. törvény 1. -a iktatta be, számozását (7) bekezdésre változtatta a 2003: CXXV. törvény 45. (1) bekezdése, amely az eredeti (7) (14) bekezdést hatályon kívül helyezte.

17 szolgáltatásokat megfelelı színvonalon biztosítsák részére oly módon, hogy annak igénybevétele ne jelentsen számára aránytalan terhet ; b) az e törvényben meghatározottak szerint minden segítséget megkapjon képessége, tehetsége kibontakoztatásához, személyisége fejlesztéséhez, ismeretei folyamatos korszerősítéséhez. Ehhez kapcsolódó tanulói jogról a Kt 10. (3) egyértelmően rendelkezik. A gyermeknek, tanulónak joga, hogy a) 11 képességeinek, érdeklıdésének, adottságainak megfelelı nevelésben és oktatásban részesüljön. A fentiek biztosításához konkrét eljárásokat rendel a törvény a fenntartó részére, melyet köteles alkalmazni. A 16. (7) 12 az önkormányzat a területi érdekegyeztetés szabályainak megtartásával munkaerı-gazdálkodási rendszert mőködtethet. A munkaerıgazdálkodási tervben kell meghatározni a létszámgazdálkodás, a munkaidı kihasználás, a munkaerı közös foglalkoztatásának elveit. A munkaerı-gazdálkodási nyilvántartás tartalmazza az egyes intézmények rendelkezésére álló létszámot és az adott létszám kihasználásával összefüggı adatokat. Az átszervezés tervezésénél figyelembe kell venni az érintett közoktatási intézmények meglévı (kialakítható) feltételeit, erıforrásait. A 38. (1) 13 meghatározza, hogy a közoktatási intézménynek a feladatai ellátásához szükséges feltételekkel rendelkeznie kell. A közoktatási intézmény akkor rendelkezik a feladatai ellátásához szükséges feltételekkel, ha rendelkezik állandó saját székhellyel, állandó saját alkalmazotti létszámmal, továbbá a jogszabályban meghatározott eszközökkel, szabályzatokkal és a mőködéséhez szükséges pénzeszközökkel. Állandó saját székhellyel akkor rendelkezik a közoktatási intézmény, ha a feladatai ellátásához szükséges, jogszabályban meghatározott helyiségek ha e törvény másként nem rendelkezik határozatlan idıre a kizárólagos használatában állnak. Állandó saját alkalmazotti létszámmal akkor rendelkezik a közoktatási intézmény, ha az alaptevékenységének ellátásához szükséges elıírt alkalmazotti létszám legalább hetven százalékát határozatlan idıre szóló munkaviszonyban, illetve közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztatja. 17. (1) A szakképzı iskolában folyó szakmai elméleti, valamint gyakorlati képzést a közoktatási törvényben elıírt képesítéső pedagógusok, illetıleg szakemberek láthatják el. A nevelési-oktatási intézményvezetıi megbízás feltételeit 18. tartalmazza. 11 A 10. (3) bekezdésének a) pontja a 2003: LXI. törvény 8. -ával megállapított szöveg. 12 A 16. (7) bekezdését a 2007: LXXXVII. törvény 2. -a iktatta be. 13 A 38. (1) bekezdése a 2005: CXLVII. törvény 5. -ával megállapított szöveg.

18 A közoktatási intézmény feladatainak ellátásáról az alapító, illetıleg a fenntartó szerv által biztosított pénzeszköz, valamint egyéb bevételei alapján gondoskodik. A közoktatási intézmények fenntartási és mőködési költségeit az évente összeállított és a fenntartó által megállapított költségvetésben kell elıirányozni. 54. (1) A szakképzı iskolában a szakmai elméleti és a szakképzı iskolában szervezett gyakorlati képzés költségeit a helyi önkormányzatok által fenntartott szakképzı iskola tekintetében a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény elıírásai figyelembevételével az állami költségvetés 14 és a fenntartó hozzájárulása biztosítja. Az egyéb gyakorlati képzés költségeit a és a okban, valamint a (4) bekezdésben foglaltak figyelembevételével a gyakorlati képzést szervezı biztosítja. A tervezett intézmények átszervezése érinti az iskola alapvetı dokumentumait is. 40. (1) A közoktatási intézmény mőködésére, belsı és külsı kapcsolataira vonatkozó rendelkezéseket a szervezeti és mőködési szabályzat határozza meg. (2) 15 A közoktatási intézmény szervezeti és mőködési szabályzatát a közoktatási intézmény vezetıje készíti el, és nevelési-oktatási intézményben a nevelıtestület, más közoktatási intézményben a szak-alkalmazotti értekezlet fogadja el. Elfogadásakor és módosításakor nevelési-oktatási intézményben az óvodaszék, iskolaszék, kollégiumi szék, továbbá az iskolai vagy a kollégiumi diákönkormányzat jogszabályban meghatározottak szerint egyetértési jogot gyakorol. A közös igazgatású közoktatási intézmény szervezeti és mőködési szabályzata tartalmazza a mőködés közös szabályait és intézményegységenként külön-külön az egyes intézményegységek mőködését meghatározó elıírásokat. (4) 16 A szervezeti és mőködési szabályzat az intézmény fenntartójának jóváhagyásával válik érvényessé (1) 18 A nevelési-oktatási intézményben a nevelı és oktató munka nevelési, illetve pedagógiai program szerint folyik. A nevelési, illetve pedagógiai programot a nevelıtestület fogadja el, és a fenntartó jóváhagyásával válik érvényessé. 14 Az évi XXXVIII. törvény ára tekintettel az állami költségvetés alatt a központi költségvetést kell érteni. 15 A 40. (2) bekezdése az 1996: LXII. törvény 31. -ának (1) bekezdésével megállapított szöveg. 16 A 40. eredeti (3) bekezdésének számozását (4) bekezdésre változtatta a 2009: CXVIII. törvény 1. -a. 17 A 44. a 2003: LXI. törvény 31. -ával megállapított szöveg. 18 A 44. (1) bekezdése a 2009: LVI. törvény 77. -a szerint módosított szöveg, e módosító törvény a alapján a október 1-jét követıen indult és megismételt eljárásokban kell alkalmazni.

19 A fenntartó a nevelési program és a pedagógiai program jóváhagyása elıtt köteles az adott intézménytípusnak megfelelı szakterületen eljárni jogosult közoktatási szakértı véleményét beszerezni (1) 20 A megyei önkormányzat a megye területén mőködı helyi önkormányzatok véleményének kikérésével és közremőködésével a közoktatási feladatok megszervezéséhez szükséges önkormányzati döntés elıkészítését szolgáló feladatellátási, intézményhálózat-mőködtetési és fejlesztési tervet (a továbbiakban: fejlesztési terv) készít. A fenntartói irányítás jogszabályi háttere az intézmények összevonása mellett tartalmazza a közoktatási intézmény megszőntetésének lehetıségét is. A Kt. 88. (6) 21 rendelkezik arról, hogy az önkormányzat a közoktatási intézményét, illetve egyes szolgáltatás ellátását részben vagy egészben akkor szüntetheti meg, ha az adott tevékenységrıl, szolgáltatásról továbbra is megfelelı színvonalon gondoskodik oly módon, hogy annak igénybevétele a gyermeknek, tanulónak, szülınek nem jelent aránytalan terhet. Az önkormányzat közoktatási szakértı véleményét köteles beszerezni tervezett intézkedésének véleményezése céljából. E rendelkezéseket kell alkalmazni abban az esetben is, ha a helyi önkormányzat a feladatellátásához rendelkezésre bocsátott vagyont, illetve a vagyon feletti rendelkezés jogát vonja meg a közoktatási intézménytıl. A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló évi LXXXVI. törvény végrehajtásáról szóló 13/2008. (VII.22.) számú SZMM rendeletet kel alkalmazni a vonatkozó kérdések eldöntésénél Az iskolai rendszerő szakképzés értelmezésénél a Kt. szerinti meghatározás az irányadó: a közoktatás keretében a közoktatási és a szakképzési törvényben meghatározott szakképzı iskolában, folyó szakképzés. Résztvevıi a szakképzést folytató intézménnyel tanulói, illetıleg hallgatói jogviszonyban állnak. 19 A 88. az 1996: LXII. törvény 68. -ával megállapított szöveg. 20 A 88. (1) bekezdése az 1999: LXVIII. törvény 42. -ának (1) bekezdése és a 2005: CXLVIII. törvény 58. (6) bekezdésének a) pontja, valamint a 2006: CIX. törvény 126. (2) bekezdésének e) pontja szerint módosított szöveg. 21 A 88. (6) bekezdése a 2003: LXI. törvény 59. -ával megállapított és a 2006: CIX. törvény 110. (2) bekezdésének a) pontja, a 2008: XXXI. törvény 17. (3) bekezdés e) pontja, a 2009: LVI. törvény 77. -a szerint módosított szöveg. Ez utóbbi módosító törvény a alapján a október 1-jét követıen indult és megismételt eljárásokban kell alkalmazni.

20 I/5. SZAKÉRTİ VÉLEMÉNYZÁRÓ MEGFOGALMAZÁSA (szintézis) A Kt. 88. (6) szerint a közoktatási szakértınek abban a kérdésben kell állást foglalnia, hogy a javasolt megoldás biztosítja-e az adott tevékenység, szolgáltatás e bekezdésben meghatározottak szerint történı további ellátását. A szakértı véleményét a..megyei önkormányzat részére a szakvélemény megkérésével egyidejőleg meg kell küldeni. A független közoktatási szakértı személyére a helyi önkormányzat megkeresésére a közoktatási feladatkörében eljáró oktatási hivatal tesz javaslatot. Az alkalmazott és fent bemutatott szakértıi vizsgálati módszerek alapján megállapítom, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat szükséghelyzet elé került az Eötvös József Szakközépiskola további mőködését illetıen. A tanulólétszám ilyen arányú csökkenése (ill. megszőnése) minden szempontból és a vonatkozó (fentiekben bemutatott) jogszabályok elıírásai szerint tovább nem folytatható az Eötvös József Szakközépiskola önálló mőködtetése. Ezt a megállapítást alátámasztja az érintett intézmény képviselıje is (Ádám Árpád igazgatóhelyettes). Mivel az Eötvös József Szakközépiskola mőködését szüneteltetni csak egy tanévig volt lehetséges a törvényi szabályozás alapján (Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat korábbi határozata ez alapján született), ezért döntési kényszer alá került a fenntartó évi LXXIX. Törvény a közoktatásról alapján választhatja az intézmény megszőntetését, az intézmények összevonását is. Az Önkormányzat az Eötvös József Szakközépiskola és a Jávorka Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium összevonására kíván javaslatot tenni a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlésnek, így javasolva a képzés fenntartását. Az egy helyszínre való intézmény-összevonás több szempontból is indokoltnak látszik az alábbiakban összefoglalva és hivatkozva az I/4. fejezetben leírtakra! - a jogszabályok egyértelmő rendelkezései, - a fenntartó az adott tevékenységrıl, a szolgáltatásról továbbra is megfelelı színvonalon gondoskodik oly módon, hogy annak igénybevétele a gyermeknek, tanulónak, szülınek nem jelent aránytalan terhet, - az intézmény fenntartása költséghatékonyabb, - az eddigi közös gazdasági irányítás zökkenımentesen folytatható, - az eddig is alkalmazott közös eljárásrendek alkalmazása még koncentráltabban, a minıség biztosításának javulásával folytatható,

21 - az elhelyezés, az átvétel egyéb vonatkozásai biztosíthatók (megjegyzés: pl. az irattár egy helyen való elhelyezésére nincs jogi kényszer), - az összevonás nem jelenti a humánerıforrás fejlesztését, nem jár nem tervezett kiadással, a jelenlegi létszám mennyiségi és minıségi szempontból is elégséges, - a fenntartásra, mőködtetésre a költségvetés biztosított, - a fogadó iskola alapvetı dokumentumainak módosítása nem jár jelentıs idı- energia-költség ráfordítással, - a törvényben rögzített határidık és idıkorlátok betarthatók, - a szükséges egyeztetések, szakvélemény-beszerzés határidıre elvégezhetı, - részletes átadás-átvételi leltárral és jegyzıkönyv elkészítésével az átszervezés teljes körően igazolt, ellenırizhetı, értékelhetı. A Jávorka Sándor Mezıgazdasági Szakközépiskola, Tata (Szeifert István megbízott igazgató) képviselıje is megfogalmazta, hogy a jelenlegi ismeretei alapján nem lát jogi, technikai, személyi problémát, amelyek akadályoznák az intézmények összevonását. Az Eötvös József Szakközépiskola korábbi tevékenységébıl adódó feladatai, az átszervezésnél figyelembe veendık, (a rendelkezésemre álló dokumentumok és információk alapján): - Az iskola az elmúlt években szakképzés fejlesztési támogatásban részesült, mely alapján a képzést illetve annak évenkénti meghirdetését - még 5 évig fent kell tartani. A Jávorka Sándor Mezıgazdasági Szakközépiskola alapvetı dokumentumainak módosításával, munkaköri leírások kiegészítésével, a beiskolázás lehetıségének évenkénti meghirdetésével, (nem kizárólagosan) az Eötvös József név megtartásával, az NSZFI Ellenırzési és elszámoltatási osztályának tájékoztatásával megoldható. - Az iskola tagja a TÁMOP /2 pályázatot elnyert Komárom-Esztergom megyei Szakképzés-szervezési Társulásnak és a projekt befejezéséig január 31-ig kötelezı a társulás képzési profiljának fenntartása. Az intézmény-összevonás ismert tervei alapján nem szükséges szerzıdésmódosítás. - Az iskola a megyei pedagógia intézet megszüntetése után a TIOK projekt vezetıi szerepét jogutódlással átvette az intézettıl és bár a projekt már lezárult, a multiplikátor-feladatok ellátásának kötelezettsége is további érv az iskola fenntartása mellett. A projekt-záró ellenırzéssel eredményesen lezárult, a multiplikátor-feladatok ellátásának kötelezettsége az összevonás után is biztosítható. A beszerzett eszközök egy része rövidesen selejtezhetı (szóbeli közlés alapján), leltár szerinti átadása biztosított.

22 Figyelembe véve (fentiekben részletezett) az Eötvös József Szakközépiskolában kialakult tanulólétszám megszőnését, az intézmény eddigi mőködése során keletkezett kötelezettségeket, a fenntartás, mőködtetés racionalizálását, az önkormányzat bizonyítottan alapos helyzetelemzés után, jogszerően a Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiummal történı összevonásra kíván javaslatot tenni. Teheti (kívánja tenni) ezt a Kt. 88. (6) 22 rendelkezése szerint: az önkormányzat a közoktatási intézményét, illetve egyes szolgáltatás ellátását részben vagy egészben akkor szüntetheti meg, ha az adott tevékenységrıl, szolgáltatásról továbbra is megfelelı színvonalon gondoskodik oly módon, hogy annak igénybevétele a gyermeknek, tanulónak, szülınek nem jelent aránytalan terhet. Az 1. mellékletben található Elıterjesztés -ben leírtak jogszerőségét és szükségszerőségét, megalapozottságát a Kt. 88. (6)-nak való megfelelést a szakértıi vizsgálatom igazolja (a rendelkezésemre álló dokumentumok és információk alapján)! BUDAPEST, MÁRCIUS 20. PETROVICS ISTVÁN közoktatási szakértı 22 A 88. (6) bekezdése a 2003: LXI. törvény 59. -ával megállapított és a 2006: CIX. törvény 110. (2) bekezdésének a) pontja, a 2008: XXXI. törvény 17. (3) bekezdés e) pontja, a 2009: LVI. törvény 77. -a szerint módosított szöveg. Ez utóbbi módosító törvény a alapján a október 1-jét követıen indult és megismételt eljárásokban kell alkalmazni.

23 2. rész K o m á r o m - E s z t e r g o m M e g y e i Ö n k o r m á n y z a t J á v o r k a S á n d o r M e zıgazda s á g i é s É l e l m i s z e r i p a r i S z a k k ö z é p i s k o l a é s S z a k i s k o l a é s K o l l é g i u m Tata, Új út 19. Tel/Fax.: 34/ pm@javorka-tata.sulinet.hu : szp@javorka-tata.sulinet.hu Szlaszám: Erste Bank Nyrt Adószám: Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnökének! Ikt.sz.: 1/108/1/2010. Tárgy: Véleményezés Dr. Völner Pál részére! Tatabánya Fı rér Tisztelt Elnök Úr! A K-EMÖ Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola és Kollégium alkalmazotti közössége a április 07-én megtartott értekezletén a K-EMÖ Eötvös József Szakközépiskola és iskolánk összevonásával kapcsolatos véleményét az alábbiakban közöljük. Az alkalmazotti közösség a szakértı által leírt indokok alapján elfogadta a tervezetet. Tata, Tisztelettel:. Szeifert István mb. igazgató

24 K o m á r o m - E s z t e r g o m M e g y e i Ö n k o r m á n y z a t J á v o r k a S á n d o r M e zıgazda s á g i é s É l e l m i s z e r i p a r i S z a k k ö z é p i s k o l a é s S z a k i s k o l a é s K o l l é g i u m Tata, Új út 19. Tel/Fax.: 34/ pm@javorka-tata.sulinet.hu : szp@javorka-tata.sulinet.hu Szlaszám: Erste Bank Nyrt Adószám: Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnökének! Ikt.sz.: 1/180/2/2010. Tárgy: Véleményezés Dr. Völner Pál részére! Tatabánya Fı rér Tisztelt Elnök Úr! A április 06-án tartott Szülıi Szervezet megbeszélésén a Szervezet a Fenntartó tervezetét elfogadja, mely a K-EMÖ Eötvös József Szakközépiskola és iskolánk összevonására vonatkozó elképzeléseket tartalmazza. Tata,

25 K o m á r o m - E s z t e r g o m M e g y e i Ö n k o r m á n y z a t J á v o r k a S á n d o r M e zıgazda s á g i é s É l e l m i s z e r i p a r i S z a k k ö z é p i s k o l a é s S z a k i s k o l a é s K o l l é g i u m Tata, Új út 19. Tel/Fax.: 34/ pm@javorka-tata.sulinet.hu : szp@javorka-tata.sulinet.hu Szlaszám: Erste Bank Nyrt Adószám: Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnökének! Ikt.sz.: 1/180/3/2010. Tárgy: Véleményezés Dr. Völner Pál részére! Tatabánya Fı rér Tisztelt Elnök Úr! A április 08-án a K-EMÖ Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola és Kollégiumban mőködı Diákönkormányzat a Komárom- Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája és iskolánk összevonásával kapcsolatos fenntartói javaslatot elfogadja. Tata, A Diákönkormányzat nevében:

26 Eötvös József Szakközépiskola, Tata Vélemény az intézmény átszervezésérıl A es tanévben az oktatás szünetel a KEMÖ Eötvös József Szakközépiskolájában, mivel a beiskolázáskor a jelentkezık száma (20 fı) nem érte el a fenntartó által elvárt 24 fıt. Annak ellenére sem indítottuk el az osztályt, hogy az elızı évben a 18 fı normatívájából is megoldottuk a gazdaságos mőködtetést. Ennek következményeként elsıként közös megegyezéssel megszüntettük az alkalmazottak közalkalmazotti és megbízási szerzıdéseiket. Így jelenleg nincs alkalmazotti közösség, mert egyszemélyes közalkalmazottja vagyok az iskolának. Egyetértek a fenntartó átszervezési javaslatával, mivel körülményes és hosszabb távon gazdaságtalan mőködtetni egy érettségire épülı szakképzési évfolyamot. Fontosnak tartom, hogy az iskolában jelenleg leltárban és irattárban lévı eszközök és anyagok jogi szempontból is a megfelelı helyre kerüljenek. A következıkre gondolok. A szakképzési hozzájárulásból több mint öt éve beszerzett anyagok (gépek, bútorok stb.), valamint a TIOK projekt megvalósításában és fenntartásában beszerzett és beépített eszközök kerüljenek a gimnáziumi oktatásba. A TIOK tevékenységéhez kapcsolódó kompetencia alapú oktatási módszerek kipróbálását és elterjesztését nem lehet fenntartani az érettségire épülı szakképzés oktatási formáinál. Ezért indokoltnak látszik a TIOK projekthez kapcsolódó eszközök átadása a gimnáziumnak (a február 18-i helyszíni ellenırzésnél is a monitorozó ellenırök azt tapasztalták, hogy a gimnáziumi tanulók és kollégák használják az eszközöket). Az Eötvös József Gimnázium és Kollégium szeptember 1-jétıl új intézményként mőködik. A régi Eötvös József Gimnázium teljes irattári anyaga (törzskönyvek, naplók stb.) az átadásnál a KEMÖ Eötvös József Szakközépiskolájában maradt. Ennek elhelyezésére és felhasználására meg kellene találni a megfelelı jogi átadási lehetıséget. Tata, április 12. Ádám Árpád mb. igazgató

27 3. rész Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének levele Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Megyei Közgyőlés Tatabánya, Fı tér 6. Dr. Völner Pál elnök részére Tisztelt Elnök Úr! A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakközépiskolája és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma összevonását indokoltnak tartjuk és támogatjuk. Tatabánya, április 9. Tisztelettel:.. Juhász József elnök

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 63-16/2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 63-16/2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 63-16/2010. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Popovics

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner Pál,

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 460-5/2009. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 460-5/2009. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 460-5/2009. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

Módosító Okirat. Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés-szervezési Társulás. Az intézmény alapítóinak/fenntartóinak neve és címe:

Módosító Okirat. Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés-szervezési Társulás. Az intézmény alapítóinak/fenntartóinak neve és címe: 1 3. számú melléklet Módosító Okirat Marcali Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a Polgármesteri Hivatal által végzett felülvizsgálat alapján indokoltnak tartja, hogy a Marcali, Barcs, Kadarkút,

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. április 29-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. április 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. április 29-ei ülésére Tárgy: Döntés középfokú kollégium alapításáról Elıterjesztı: Dr. Völner Pál, a közgyőlés

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 205-6/2011. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 205-6/2011. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 205-6/2011. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Popovics

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. szeptember 24-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS A L E L N Ö K E VI. 533 / 2007. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ü l é s é r e Tárgy: Létszámleépítés a Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS A L E L N Ö K É T İ L E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ülésére Tárgy: Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Intézet jogutód

Részletesebben

MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŐVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA RÁBATAMÁSI

MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŐVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŐVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA (2009. szeptember 1.-tıl) RÁBATAMÁSI Rábatamási Község Önkormányzata az államháztartásról

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére Tárgy: Egyetértés az oroszlányi Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére VI. 50-184/2011.

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére VI. 50-184/2011. KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 50-184/2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Intézményi létszámkeret csökkentés 4/2011. Elıterjesztı:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: A felsıfokú akkreditált szakképzés helyzetének felülvizsgálata

Részletesebben

KÖRZETI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA RÁBATAMÁSI ALAPÍTÓ OKIRATA

KÖRZETI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA RÁBATAMÁSI ALAPÍTÓ OKIRATA KÖRZETI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA RÁBATAMÁSI ALAPÍTÓ OKIRATA Rábatamási Község Önkormányzata az Államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv., a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. és a költségvetési

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. július 26-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Tündérkert

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének március 21-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének március 21-i ülésére . Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. március 21-i ülésére Tárgy: A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-ei ülésére Tárgy: A 2010/11-es tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói

Részletesebben

Javaslat az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítására

Javaslat az Illyés Gyuláné Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 312-570; (32) 417-255 Szám: 27983/2007. Javaslat az Illyés Gyuláné Óvoda,

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés 2007. június 28-ai testületi ülésére Tárgy: A Német Nemzetiségi Zene-és Mővészeti Iskola (Csolnok) fenntartására létrehozott társulási megállapodás

Részletesebben

Elıterjesztés. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. október 25-ei ülésére

Elıterjesztés. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. október 25-ei ülésére Komárom-Esztergom Megye Fıjegyzıje VI. 1225-2/2007. Elıterjesztés 2007. október 25-ei ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Dr. Péntek Péter megyei fıjegyzı Elıadó: İsz Tibor fıtanácsos

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKÉTİL ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére Tárgy: Egyetértés a társulásban fenntartott Pedagógiai Szakszolgálat (Nyergesújfalu)

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Kisfaludy

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 24-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Grassalkovich

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1817/2009. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 120. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsıde alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2009.

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ. ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA:

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ. ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 27-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Grassalkovich

Részletesebben

Ügyszám: 08-8/708-3/2013. A L A P Í T Ó O K I R A T

Ügyszám: 08-8/708-3/2013. A L A P Í T Ó O K I R A T Ügyszám: 08-8/708-3/2013. A L A P Í T Ó O K I R A T Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. Törvény 8. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 19-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

Szám: VI. 866-2/2010. Alapító Okirat

Szám: VI. 866-2/2010. Alapító Okirat Szám: VI. 866-2/2010. Alapító Okirat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése és Szedres Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 9.

Részletesebben

Javaslat. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott Általános Mővelıdési Központ átszervezésére és alapító okiratának módosítására

Javaslat. Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott Általános Mővelıdési Központ átszervezésére és alapító okiratának módosítására Szám: 45951/2006. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 312-570; (32) 417-255 Javaslat Salgótarján Megyei Jogú

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 26-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 26-i ülésére Elıterjesztés 11. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. április 26-i ülésére Tárgy: A Fekete István Általános Iskola és Kollégiumban az egyes évfolyamokon indítható osztályok valamint

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 314. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl. 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Polgármesterétıl. 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek - A Sárospataki Kommunális

Részletesebben

Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának módosítása

Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1., Tel.: 417-255 Ikt.szám: 49195/2005. Javaslat a Salgótarjáni Kistérség Többcélú Társulása által igényelhetı normatív támogatások

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére. Önkormányzati Iroda

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére. Önkormányzati Iroda Elıterjesztés 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Intézményei Gazdasági Szervezete gazdasági vezetı beosztására

Részletesebben

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS:

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı 8. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 1-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának felülvizsgálata Az elıterjesztést

Részletesebben

a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról

a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról F.M. Közgyőlése 285/2008. (IX.25.) K.h.sz. határozata a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta a Javaslat a Fejér Megyei Szakképzésszervezési

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 12107/2012. Elıterjesztés - a képviselı-testületnek - a Családsegítı

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Intézményeinek Gazdasági Szervezete költségvetési szerv vezetı

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 584 / 2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom megyei területi kisebbségi önkormányzatokkal

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu

Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: spatak.ph@t-online.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak Pf.:218 E L İ T E R J E S Z T É S a Képviselı-testület

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 14-ei rendkívüli ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 14-ei rendkívüli ülésére 1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 14-ei rendkívüli ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat fenntartásában mőködı

Részletesebben

BAKONY-VÖLGYE ÓVODA ALAPÍTÓ OKIRATA

BAKONY-VÖLGYE ÓVODA ALAPÍTÓ OKIRATA BAKONY-VÖLGYE ÓVODA ALAPÍTÓ OKIRATA Bakonyjákó Község Önkormányzat Képviselı-testülete, Csehbánya Község Önkormányzat Képviselı-testülete, Farkasgyepő Község Önkormányzat Képviselı-testülete, Halimba Község

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-154/2011. Tárgy: Dózsa György Általános Iskola alapító okiratának módosítása

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 3-i rendkívüli ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 3-i rendkívüli ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. június 3-i rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat egyes középfokú oktatási intézmények más fenntartónak

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére 3. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére Tárgy: A Fekete István Általános Iskola, Kollégium és Sportiskola maximális osztály létszám és a Meserét

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek - A Sárospataki Gondozási Központ

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Szekszárdi Önkormányzat 28/2007.(VI.27.) rendelete az önkormányzati fenntartású közoktatási intézményekben igénybe vett szolgáltatásokért fizetendı térítési díjak és tandíjak megállapításáról, valamint

Részletesebben

F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata

F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában mőködı egyes intézmények gazdálkodási tevékenységének átszervezésérıl, ezzel összefüggésben az átszervezett

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület 2014. február 27-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat!

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület 2014. február 27-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat! Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselı-testület 2014. február 27-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl Kihagyva a kihagyandókat! 17/2014. (II. 27.) ÖH. A Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Pomáz Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása és egységes szerkezető alapító okirat elfogadásáról

ELİTERJESZTÉS. Pomáz Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása és egységes szerkezető alapító okirat elfogadásáról Pomáz Város Önkormányzat Polgármestere ELİTERJESZTÉS Pomáz Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának módosítása és egységes szerkezető alapító okirat elfogadásáról Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására

TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 303. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK október 30-i ÜLÉSÉRE

E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK október 30-i ÜLÉSÉRE AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 269. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A Szekszárdi Német Kisebbségi Önkormányzat kezdeményezése a Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule közös fenntartására E L İ T E R J E S Z T

Részletesebben

BAKTAY ERVIN GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

BAKTAY ERVIN GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRATA Dunaharaszti Város Önkormányzata BAKTAY ERVIN GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 8. (4) és (5) bekezdésében nyert felhatalmazás alapján

Részletesebben

A l a p í t ó O k i r a t

A l a p í t ó O k i r a t A Kartal Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testülete a Könyves Kálmán Általános Iskola 2173. Kartal, Iskola tér 1. számára a 1992. december 4-én kiadott, a 17/2000.(IV.6.), a 38/2004.(III.11.), a 82/2007.(VIII.30.),

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT Egységes szerkezetben a január 30-i, illetve a szeptember 1-jei, valamint a július 1-jei módosítással

ALAPÍTÓ OKIRAT Egységes szerkezetben a január 30-i, illetve a szeptember 1-jei, valamint a július 1-jei módosítással ALAPÍTÓ OKIRAT Egységes szerkezetben a 2008. január 30-i, illetve a 2008. szeptember 1-jei, valamint a 2009. július 1-jei módosítással Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata, az 1990. évi LXV. törvény 8.

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 13-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 13-i ülésére 4. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. május 13-i ülésére Tárgy: Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás által a 15/2009. (IV.2.) OKM rendelet 8. alapján benyújtandó

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI /2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI /2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 63-10/2010. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. március 25-ei ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 6900 Makó, Szent István tér

A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 6900 Makó, Szent István tér A Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 6900 Makó, Szent István tér 14-16. A L A P Í T Ó O K I R A T Á N A K M Ó D O S Í T Á S A (módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) A

Részletesebben

Mórahalom város Képviselıtestülete 4/1994. (III. 11.) Ör rendelet a Közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény helyi végrehajtásáról *

Mórahalom város Képviselıtestülete 4/1994. (III. 11.) Ör rendelet a Közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény helyi végrehajtásáról * Mórahalom város Képviselıtestülete 4/1994. (III. 11.) Ör rendelet a Közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény helyi végrehajtásáról * A Képviselıtestület a helyi Önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: A 2012/2013-as tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói intézkedések

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szám: VI. 869-2/2010. Alapító Okirat

Szám: VI. 869-2/2010. Alapító Okirat Szám: VI. 869-2/2010. Alapító Okirat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése és Szálka Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 9.

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület március 20-i ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat!

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület március 20-i ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat! Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselı-testület 2014. március 20-i ülésének könyvébıl Kihagyva a kihagyandókat! 38/2014. (III. 20.) ÖH. A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 145. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat köznevelési megállapodás kötésére a Négy Évszak Waldorf-pedagógiai Alapítvánnyal E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

MEGSZÜNTETŐ OKIRAT. 349/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat

MEGSZÜNTETŐ OKIRAT. 349/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat 349/2011. (VI.30.) számú közgyűlési határozat Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadja a Bervavölgyi Óvoda Megszüntető Okiratát 2011. augusztus 1-jei hatállyal az alábbiak szerint. Egyben felhatalmazza

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-172/2011. Tárgy: Alapító okiratok módosítása Kiszombor Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S önkormányzati intézmények alapító okiratának módosítására

E L İ T E R J E S Z T É S önkormányzati intézmények alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S önkormányzati intézmények alapító okiratának módosítására Készült: 2011. február 22-i ülésére Elıterjesztı: Tisztelt Képviselı-testület! A II. Rákóczi Ferenc Bölcsıde, Óvoda,

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 301. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsıde alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 312 MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Költségvetési Elszámoló Szervezet alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 9341/2012. Elıterjesztés - a képviselı-testületneka Tiszáninneni Református

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. január 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Babits Mihály Kulturális Központ alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére 14. Tárgy: A Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsıde óvodavezetıi beosztására kiírt pályázat

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Kedves Kollégák! Az iskolai dokumentumok (SzMSz, házirend, pedagógiai program, továbbképzési program, továbbképzési program, éves munkaterv, tantárgyfelosztás stb.) ellenőrzése során előfordult, hogy a

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. NOVEMBER 29-I ÜLÉSÉRE 4. IKTATÓSZÁM: 2-14/2012. MELLÉKLET: 2 DB TÁRGY: Javaslat a 2013. évi belsı ellenırzési terv jóváhagyására ELİTERJESZTİ: Törı Gábor

Részletesebben

A l a p í t ó O k i r a t

A l a p í t ó O k i r a t 1 A Kartal Nagyközségi Önkormányzat Képviselı-testülete a Játéksziget Napköziotthonos Óvoda 2173. Kartal, Ady Endre út 60-62. számára a 1992. december 4-én kiadott, a 65/2005. /VII.21./, a 82/2007/VIII.

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére Elıterjesztés 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye intézményvezetıi

Részletesebben

Szociális és Egészségügyi Iroda

Szociális és Egészségügyi Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1., Pf.: 85. Tel.: 06 (32) 311-057 Ikt.szám: 47246/2005. J a v a s l a t a három éves szociális

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. december 18.-ai ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. december 18.-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. december 18.-ai ülésére Tárgy: Létszámleépítés a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat intézményeiben

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SOSZÁMA: 204. MELLÉKLET: -1 db TÁRGY: Javaslat az Egészségügyi Gondnokság vezetıi állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetbe foglalt)

ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetbe foglalt) ALAPÍTÓ OKIRAT (Egységes szerkezetbe foglalt) 5/A.sz. melléklet Az intézmény elnevezése: Az intézmény rövid neve: Az intézmény rövidített neve: Közgazdasági Szakközépiskola Közgazdasági Szakközépiskola

Részletesebben

Elızmények. Csengey Gusztáv Általános Iskola 2170 Aszód, Csengey u. 30. Ü.szám: 222/2009.

Elızmények. Csengey Gusztáv Általános Iskola 2170 Aszód, Csengey u. 30. Ü.szám: 222/2009. Csengey Gusztáv Általános Iskola 2170 Aszód, Csengey u. 30. Ü.szám: 222/2009. Aszód Város Önkormányzatai Képviselı Testülete részére 2170 Aszód, Szabadság tér 9. Tárgy: Beszámoló az iskola Minıségirányítási

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S. A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása 2009. február 19-i ülésére 8. NAPIREND

E L İ T E R J E S Z T É S. A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása 2009. február 19-i ülésére 8. NAPIREND E L İ T E R J E S Z T É S A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása 2009. február 19-i ülésére 8. NAPIREND Tárgy: A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Közoktatási Intézménye intézményi alapdokumentumainak

Részletesebben

Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben

Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben Kapuvár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a költségvetési szervek jogállásáról és

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Szám: 15355/2009. Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Javaslat a 252/2005.(X.27.) Öh. sz. határozattal jóváhagyott Salgótarján

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Ügyiratszám: 641-23/2009 Ügyintézı: Basics Krisztiánné dr. Készült: Jelen voltak: B a r c s o n, Barcs Város Képviselı-testülete 2009. május 14-én Barcs Város tanácskozó termében

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TEL.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TEL.: FAX.: Tisztelt Képviselı-testület! DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Elıterjesztés Dorog Város Képviselı testületének

Részletesebben