Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 4/2011. (III. 31.) önkormányzati rendelete

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. 4/2011. (III. 31.) önkormányzati rendelete"

Átírás

1 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2011. (III. 31.) önkormányzati rendelete a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja által nyújtott szociális- és gyermekvédelmi szakellátási formákról és azok igénybevételéről A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 92. (1) a) pontjában és a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény 29. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 70. (1) bekezdés b) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. A rendelet hatálya 1. (1) E rendelet hatálya a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat (a továbbiakban: fenntartó) által biztosított szociális- és gyermekvédelmi szakellátásokra terjed ki. (2) A fenntartó a szociális- és gyermekvédelmi szakellátásokat a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja (a továbbiakban: Szociális- és Gyermekvédelmi Központ) útján biztosítja. (3) A Szociális- és Gyermekvédelmi Központ szervezeti (szociális szakellátás) és szakmai egységekre (gyermekvédelmi szakellátás) tagozódik. (4) A szociális szakellátást nyújtó szervezeti egységek felsorolását a rendelet 1. melléklete, a gyermekvédelmi szakellátást nyújtó szakmai egységek felsorolását a rendelet 2. melléklete tartalmazza. 2. (1) A szociális szakellátást nyújtó szervezeti egységek ellátási területe Borsod-Abaúj- Zemplén megye közigazgatási területére terjed ki. (2) A gyermekvédelmi szakellátást nyújtó szakmai egységek ellátási területe otthont nyújtó ellátás és esetén Miskolc Megyei Jogú Város területének kivételével Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a területi gyermekvédelmi szakszolgálati feladatok tekintetében Borsod-Abaúj-Zemplén megye közigazgatási területére terjed ki.

2 2 2. Ellátási formák 3. A fenntartó által nyújtott szociális szakellátási formák: a) ápolást, gondozást nyújtó intézmény: aa) idősek otthona, ab) pszichiátriai betegek otthona, ac) szenvedélybetegek otthona ad) fogyatékos személyek otthona, b) rehabilitációs intézmény: ba) szenvedélybetegek rehabilitációs intézménye, bb) fogyatékos személyek rehabilitációs intézménye, c) lakóotthon: ca) fogyatékos személyek lakóotthona, cb) fogyatékos személyek rehabilitációs célú lakóotthona, cc) fogyatékos személyek ápoló-gondozó célú lakóotthona, cd) pszichiátriai betegek rehabilitációs célú lakóotthona. 4. (1) A fenntartó által nyújtott gyermekvédelmi szakellátási formák: a) otthont nyújtó ellátás az ideiglenes hatállyal elhelyezett, az átmeneti és tartós nevelésbe vett gyermek számára, ezen belül aa) általános ellátás, ab) különleges ellátás a tartósan beteg, illetve fogyatékos, valamint a kora miatt sajátos szükséglettel bíró 3 év alatti gyermek számára, ac) speciális ellátás a súlyos személyiségfejlődési zavarokkal küzdő, illetve súlyos pszichotikus vagy neurotikus tüneteket mutató gyermek számára, b) a fiatal felnőtt számára a gyámhivatal döntése alapján. (2) A fenntartó az (1) bekezdésben meghatározott ellátásokon kívül biztosítja a gyermekek átmeneti gondozását a területi gyermekvédelmi szakszolgálat javaslata alapján a 0-6 éves korosztály számára. Átmeneti gondozás a feladatra kijelölt átmeneti otthon, továbbá a helyettes szülői hálózat igénybevételével biztosítható. (3) A fenntartó biztosítja a Megyei Gyermekvédelmi Szakértői Bizottság működését, valamint a területi gyermekvédelmi szakszolgáltatást. 3. A szociális szakellátás ellátás igénybevételének módja 5. (1) Szociális szakellátást kérelmezni a Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetőjénél kell, csatolva hozzá a jogszabályokban előírt szakvéleményeket. A

3 3 kérelmet szóban vagy írásban lehet előterjeszteni. Szóbeli kérelem esetén jegyzőkönyvet kell felvenni. A jegyzőkönyvet az ellátás formájának megfelelő adatok figyelembevételével kell kitölteni. (2) Az ellátás iránti kérelemhez csatolni szükséges: a) a pszichiátriai betegek otthonába történő felvételhez a területileg illetékes pszichiátriai gondozó szakorvosának, illetve amennyiben az ellátás igénylése időpontjában kórházi kezelésben részesül a fekvőbeteg-gyógyintézet pszichiátriai osztálya vezetőjének három hónapnál nem régebbi szakvéleményét, valamint gondnokság alatt álló személyek esetében a gondnok kirendelő határozatot; b) a sajószentpéteri dr. Csiba László Gondoskodás és Esély Házába történő elhelyezéshez a területileg illetékes fekvőbeteg-gyógyintézet pszichiátriai osztályának vagy pszichiátriai gondozó addiktológusának, ennek hiányában a területileg illetékes pszichiátriai osztály vagy pszichiátriai gondozó pszichiáter szakorvosának intézménybe történő felvételt megelőző három hónapnál nem régebbi szakvéleményét, valamint gondnokság alatt álló személyek esetében a gondnok kirendelő határozatot; c) az encsi Idősek Otthona, a szerencsi Idősek Otthona és az ózdi Idősek Otthona demens betegeket ellátó részlegébe történő felvételhez az orvosszakértői szerv vagy a Pszichiátriai/Neurológiai Szakmai Kollégium által befogadott demencia centrum vagy pszichiáter, neurológus, geriáter szakorvos által kiállított, demencia kórkép legalább középsúlyos fokozatát megállapító szakvéleményét, valamint gondnokság alatt álló személyek esetében a gondnok kirendelő határozatot. (3) Az elhelyezés feltétele: a) az idős otthoni ellátás iránti kérelem esetén a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló törvény szerinti gondozási szükséglet, melynek vizsgálatát a Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetője végzi el. Beutaló határozat esetén a vizsgálatot a beutaló szerv kezdeményezi a határozat hozatalát megelőzően a Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetőjénél; b) a nagykorú fogyatékos személy fogyatékos személyek otthonába, lakóotthonába történő elhelyezése esetén az alapvizsgálat elvégzése; c) rehabilitációs intézménybe, illetve rehabilitációs célú lakóotthonba történő elhelyezés esetén a szenvedélybeteg személy kivételével a rehabilitációs alkalmassági vizsgálat elvégzése (4) Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén kívülről érkező ellátási igény teljesítéséhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke előzetes hozzájárulása szükséges. (5) Ha az ellátást igénylő soron kívüli elhelyezését kezdeményezték, a Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetője dönt a soron kívüli elhelyezésre vonatkozó igény indokoltságáról, továbbá több soron kívüli elhelyezésre vonatkozó igény esetén az igények teljesítésének sorrendjéről.

4 4 (6) Ingatlanvagyonnal rendelkező ellátást igénylő rehabilitációs intézmény, rehabilitációs célú lakóotthon, valamint az intézményi térítési díj szerződésben történő vállalása kivételével köteles csatolni az ingatlan fekvése szerinti települési önkormányzat jegyzője által, az ingatlanról kiállított 3 hónapnál nem régebbi adó- és értékbizonyítványt. (7) A szociális szakellátást nyújtó szervezeti egységekbe az ellátottak egészségének védelme, betegségek megelőzésének, illetve továbbterjedésének elkerülése érdekében felvételre soron kívüli, sürgős esetben is csak 3 hónapnál nem régebben kiállított, fertőző betegségtől mentességet bizonyító orvosi igazolás(ok) csatolása után kerülhet sor. A szükséges igazolásokat az ellátási fomákra figyelemmel a Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetője határozza meg. () A Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetője a döntésről írásban értesíti az ellátást igénylőt, illetve a törvényes képviselőjét. Ha az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője a Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének a döntését vitatja, az arról szóló értesítés kézhezvételétől számított nyolc napon belül a fenntartóhoz fordulhat. Ilyen esetben a közgyűlés elnöke átruházott hatáskörben határozattal dönt a beutalás kérdéséről. (9) A Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetője az ellátás iránti kérelmet elutasítja, ha az ellátást igénylő: a) fertőző betegség(ek)ben szenved, b) az ellátásra nem jogosult, c) állapotának nem megfelelő az intézmény szolgáltatása. () A Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetője az ellátás igénybevételének megkezdése előtt az Szt. 94/C. (3) bekezdésében foglalt tartalommal az ellátást igénylővel, illetve törvényes képviselőjével írásban megállapodást köt. (11) Az ellátás megszüntetésének módjait az Szt ban foglaltakat alapul véve a () bekezdésben foglalt megállapodás tartalmazza. 4. A gyermekvédelmi szakellátás igénybevételének módja 6. (1) A személyes gondoskodást nyújtó átmeneti gondozás igénybevétele önkéntes, a gyermekvédelmi szakellátások igénybevételére a beutaló szerv döntése alapján kerül sor a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény szabályozása szerint. (2) Más fenntartó ellátási kötelezettségébe tartozó otthont nyújtó ellátás és Szociális- és Gyermekvédelmi Központ által történő teljesítése feladatellátási keret-, vagy egyedi megállapodás formájában történhet.

5 5 (3) A (2) bekezdés szerinti egyedi feladatellátási megállapodás megkötésére a megyei területi gyermekvédelmi szakszolgálat működtetőjének megkeresésére az ellátásra kötelezett kérelme alapján, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke jogosult. (4) A fenntartó biztosítja a gyámhivatal által elrendelt t. A Szociális és Gyermekvédelmi Központ kérelemre befogadja és további (teljes körű, illetve szükség szerinti) ellátást nyújt azon fiatal felnőtteknek, akiknek átmeneti vagy tartós nevelésbe vétele nagykorúvá válásával szűnt meg és a) létfenntartását önállóan biztosítani nem tudja, vagy b) a nappali oktatás munkarendje szerint, vagy felsőfokú iskola nappali tagozatán tanulmányokat folytat, vagy c) szociális bentlakásos intézménybe várja felvételét. (5) Az t nevelőszülő, gyermekotthon, külső férőhely igénybevételével biztosít a fenntartó e rendelet 2. melléklete szerint. (6) Az t nyújtó Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetője és a fiatal felnőtt az feltételeiről megállapodást köt. (7) A gyámhivatal döntésére figyelemmel az megszűnik, ha a) a fiatal felnőtt a házirendet többször súlyosan megsérti, b) a fiatal felnőtt az ellátást nyújtóval szemben elfogadhatatlan magatartást tanúsít, c) a fiatal felnőtt az ra vonatkozó megállapodást megszegi, d) az ellátás indokai és feltételei már nem állnak fenn, e) fiatal felnőtt kérelmére. () A fenntartó szabad kapacitása igénybevételével befogadja és átmeneti gondozást nyújt a települési önkormányzat ellátási kötelezettségébe tartozó gyermekek számára. Az átmeneti gondozást a szülői felügyeletet gyakorló szülő vagy más törvényes képviselő kérelmére ideiglenes jelleggel, teljes körű ellátással kell biztosítani. Az átmeneti otthonban a gyermek otthontalanná vált szülője is elhelyezhető, mivel a 14. évét be nem töltött gyermeket szüleitől elválasztani csak kivételesen indokolt esetben lehet. (9) Az átmeneti gondozás igénybevételére irányuló írásbeli kérelmet a törvényes képviselő, vagy az igénylő önkormányzat a Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjénél nyújthatja be. () Az átmeneti gondozásra vonatkozó kérelemről a kérelem benyújtását követő 30 napon belül a Megyei Gyermekvédelmi Szakértői Bizottság véleménye, valamint a területi gyermekvédelmi szakszolgálat vezetőjének javaslata alapján a Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetője dönt. (11) Az átmeneti gondozást igénylőt a Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetője írásban értesíti. Amennyiben a kérelmező a döntést vitatja, a döntés

6 6 kézhezvételétől számított napon belül a közgyűlés elnökéhez fordulhat. A kérelmező felterjesztéséről a közgyűlés elnöke átruházott hatáskörben határozattal dönt. () A Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetője az ellátás megkezdésekor a kérelmezővel megállapodást köt az ellátás feltételeire vonatkozóan. (13) Az átmeneti gondozás megszűnik a) határozott idejű elhelyezés esetén a megjelölt időtartam leteltével, b) jogosultsági feltételek megszűntével, c) az ellátást igénybevevő, illetve a kérelmező kezdeményezésére. 5. Térítési díj 7. (1) A Szociális- és Gyermekvédelmi Központ a) szociális szakellátásaiért, b) személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi ellátás keretében biztosított ba) átmeneti elhelyezést nyújtó ellátásért, bb) fiatal felnőttek áért térítési díjat kell fizetni. (2) Az (1) bekezdésben felsorolt ellátások intézményi térítési díját a közgyűlés önálló rendeletben állapítja meg. (3) A személyi térítési díjat a Szociális- és Gyermekvédelmi Központ vezetője állapítja meg. (4) A személyi térítési díjat csökkenteni vagy elengedni nem lehet. 6. Érdekvédelem. A fenntartó biztosítja az ellátásban részesülők érdekvédelmét. 9. (1) A szociális szakellátást nyújtó szervezeti egységekben érdekképviseleti fórumot kell működtetni, melynek tagjai: a) választás alapján, az intézményi ellátást igénybe vevők közül aa) kettőszáz férőhelyig kettő fő,

7 7 ab) kettőszáz férőhely felett négy fő; b) választás alapján, az ellátottak hozzátartozói, illetve törvényes képviselői közül egy fő; c) választás alapján, az intézmény dolgozóinak képviseletében egy fő; d) kijelölés alapján, az intézményt fenntartó szervezet képviseletében egy fő. (2) Az érdekképviseleti fórum működésének és választásának részletes szabályait a házirend tartalmazza.. (1) A gyermekvédelmi szakellátást nyújtó szakmai egységekben működő érdekképviseleti fórum tagjainak száma és összetétele: a) a gyermekönkormányzat képviseletében 2 fő, b) az ellátásban részesülő gyermekek szülei vagy más törvényes képviselői, illetve a fiatal felnőttek képviseletében 1 fő, c) az intézmény dolgozóinak képviseletében 1 fő, d) az intézményt fenntartó képviseletében 1 fő. (2) Az érdekképviseleti fórum megválasztását az (1) bekezdésben megjelölt szervek képviselőiből álló bizottság készíti elő, melynek tagja az érdekképviseleti fórumban jelölt személy nem lehet. (3) Az érdekképviseleti fórum bármely tagjának kiválása esetén soron kívül új tagot kell jelölni, illetve választani. 7. A feladatok ellátásának módja és értékelése 11. (1) A Közgyűlés a szociális- és gyermekvédelmi feladatai ellátását évente értékeli. (2) A Szociális- és Gyermekvédelmi Központ a vonatkozó jogszabályokban foglaltak, valamint az alapító okiratában meghatározottak alapján készíti el szervezeti és működési szabályzatát, valamint szervezeti, illetve szakmai egységeként a házirendet, a szakmai programot, és kezdeményezi azok jóváhagyását. (3) A Szociális- és Gyermekvédelmi Központ a szociális- és gyermekvédelmi szakellátást érintően évente átfogó értékelést készít tevékenységéről a fenntartónak. (4) Az ellátottak létszámáról, változásáról és a várakozókról a szociális szakellátást nyújtó szervezeti egységek e rendelet 3. mellékletében, a gyermekvédelmi szakellátást nyújtó szakmai egységek e rendelet 4. mellékletében havonta, elektronikus úton, az abban foglaltak szerint adatszolgáltatást teljesítenek.

8 . Záró rendelkezések. Ez a rendelet április 1-jén lép hatályba. 13. (1) Hatályát veszti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő személyes gondoskodást nyújtó szakosított ellátási formákról és azok igénybevételéről szóló 11/1993. (VIII. 13.) Kgy. sz. rendelete. (2) Hatályát veszti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő személyes gondoskodást nyújtó szakosított ellátási formákról és azok igénybevételéről szóló 11/1993. (VIII. 13.) Kgy. sz. rendelet módosításáról szóló 5/1997. (IV. 11.) Kgy. sz., 7/2000. (IV. 5.) Kgy. sz., 15/2000. (XI..) Kgy. sz., 9/2002. (V..) Kgy. sz., 11/2002. (X. 3.) Kgy. sz., 17/2003. (XII. 30.) Kgy. sz., 4/2006. (II. 24.), 3/200. (II. 14.), 4/2009. (II. 13.), 13/2009. (VI. 30.) és 5/20. (II. 17.) számú rendelete. 14. (1) Hatályát veszti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátások formáiról, azok igénybevételéről szóló 6/199. (V. 1.) Kgy. sz. rendelete. (2) Hatályát veszti a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátások formáiról, azok igénybevételéről szóló 6/199. (V. 1.) Kgy. sz. rendelet módosításáról szóló 9/2004. (VI. 3.) rendelete, a /2005. (VI. 30.) rendelete, a /2006. (V. 25.) rendelete, 9/2007. (V. 31.) rendelete, a 11/200. (V. 29.) rendelete, a 20/200. (XII. 20.) rendelete, 21/200. (XII. 20.) rendelete, a 9/2009. (V. 5.) rendelete, a /20. (V. 4.) rendelete és a 11/20. (VII. 6.) önkormányzati rendelete. Dr. Kovács János főjegyző Dr. Mengyi Roland a közgyűlés elnöke

9 1. melléklet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2011. (III. 31.) önkormányzati rendeletéhez A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja (székhely: Miskolc, Városház tér 1.) szociális szakellátást nyújtó szervezeti egységei Szervezeti egység neve és címe (részlege) Bodrogkeresztúri Idősek Otthona Bodrogkeresztúr, Kastély köz 1. Boldogkőváraljai Fogyatékosok Otthona Boldogkőváralja, Kossuth L. u. 2. Borsodivánkai Pszichiátriai Otthon Borsodivánka, József A. u. 1. Borsodnádasdi Idősek Otthona Borsodnádasd, Móricz Zs. u. 4. Edelényi Fogyatékosok Otthona Edelény, Szent Márton út 2. fogyatékos személyek otthona (Edelény, Szent Márton út. 1.) Encsi Idősek Otthona Encs, Ady E. u. 1. Hejőbábai Pszichiátriai Betegek Otthona Hejőbába, Széchenyi u. 94. lakóotthon (Hejőbába, Tulipán u. 1.) Izsófalvai Pszichiátriai Betegek Otthona Izsófalva, Mária táró 2/1. Ormosbányai Idősek Otthona Ormosbánya, Ady E. u. 33. Ózdi Idősek Otthona Ózd, Dózsa Gy. u. 50. Putnoki Foglalkoztató Rehabilitációs Intézmény és Fogyatékosok Otthona Putnok, Bajcsy-Zsilinszky u. 4. Ellátás formája Befogadóképessége idősek otthona 50 fogyatékos személyek otthona 1 pszichiátriai betegek otthona 240 idősek otthona 45 fogyatékos személyek ápológondozó célú lakóotthona fogyatékos személyek otthona idősek otthona (demens betegek ellátása) pszichiátriai betegek otthona pszichiátriai betegek rehabilitációs célú lakóotthona pszichiátriai betegek otthona 0 idősek otthona 14 idősek otthona (demens betegek ellátása) fogyatékos személyek rehabilitációs intézménye fogyatékos személyek otthona

10 fogyatékos személyek otthona (Putnok, Bajcsy-Zsilinszky u. 1.) lakóotthonok (Putnok, Pogonyi u. -9.) (Putnok, Táncsics Mihály u. 46.) Ricsei Pszichiátriai Betegek Otthona Ricse, Vasút u. 2. Sajószentpéteri Dr. Csiba László Gondoskodás és Esély Háza Sajószentpéter, Csiba L. u. 1. Sajószentpéteri Idősek otthona Sajószentpéter, Somogyi B. u Sárospataki Idősek és Fogyatékosok Otthona Sárospatak, József A. u.. Szerencsi Idősek Otthona Szerencs, Bekecsi u.. Tokaji Fogyatékosok Otthona Tokaj, Bethlen G. u. 36. fogyatékos személyek otthona fogyatékos személyek rehabilitációs célú lakóotthona 40 9 pszichiátriai betegek otthona 95 szenvedélybetegek otthona szenvedélybetegek rehabilitációs otthona 1 22 idősek otthona 50 idősek otthona fogyatékos személyek otthona idősek otthona (demens betegek ellátása) Fogyatékos személyek otthona 130 Összes férőhely: 2556

11 2. melléklet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2011. (III. 31.) önkormányzati rendeletéhez Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja (székhely: Miskolc, Városház tér 1.) gyermekvédelmi szakellátást nyújtó szakmai egységei Ellátási forma neve és címe szakmai egységenként Ellátás típusa 1. számú szakmai egység 3 Gézengúz Lakásotthon Miskolc, Fülep J. u. 11. ellátás ( évesek részére) Indít-6-lak Utógondozói a 1-24 éves Lakásotthon fiatal felnőttek részére Miskolc, Fülep J. u. 11. TINI Lakásotthon otthont nyújtó ellátás Miskolc, Fülep J. u. 11. (6-1 évesek részére) Szivárvány Különleges otthont nyújtó különleges ellátás Lakásotthon és a tartósan Miskolc, Fülep J. u. 11. beteg évesek részére 2. számú szakmai egység 47 Hétszínvirág Lakásotthon Felsőzsolca, Vörösmarty u. 6. ellátás ( évesek részére) Napsugár Lakásotthon Sajólád, Fráter Gy. u. 39. ellátás ( évesek részére) Nefelejcs Lakásotthon Alsózsolca, Kossuth u ellátás ( évesek részére) Százszorszép Lakásotthon Alsózsolca, Alkotmány u. 1. ellátás ( évesek részére) 3. számú szakmai egység 4 Alsózsolcai Gyermekotthon Alsózsolca, Kossuth u otthont nyújtó általános, különleges ellátás, utógondozói ellátás ( évesek részére) speciális ellátás (14-1 éves fiúk részére) 4. számú szakmai egység 4 Árvácska Lakásotthon Megyaszó, Diófa u. 21/A. ellátás ( évesek részére) Forrás Lakásotthon Megyaszó, Fő u. 7/A. ellátás ( évesek részére) Gézengúz Lakásotthon Megyaszó, Iskola u. 3. ellátás ( évesek részére) Hóvirág Lakásotthon Megyaszó, Esze T. u. 51. ellátás ( évesek részére) Férőhely

12 5. számú szakmai egység 16 otthont nyújtó különleges ellátás Bóbita Különleges Lakásotthon a középsúlyos ért. fogyatékos Girincs, Damjanich u évesek számára Katica Különleges Lakásotthon Girincs, Kossuth u. 5. otthont nyújtó különleges és a középsúlyos ért. fogyatékosok részére 6. számú szakmai egység 34 Liget Lakásotthon Hernádvécse, Béke tér 7. Kastélykert Lakásotthon Hernádvécse, Béke tér 7/b. Rózsakert Lakásotthon Hernádvécse, Béke tér 7/c. ellátás ( évesek részére) ellátás ( évesek részére) ellátás ( évesek részére) 7. számú szakmai egység 42 Aranyos Lakásotthon Abaújkér, Sport u. 6. ellátás ( évesek részére) Bársonyos Lakásotthon Novajidrány, Vizsolyi u. 9. ellátás ( évesek részére) Berekalja Lakásotthon Garadna, Petőfi u. 3. ellátás ( évesek részére) otthont nyújtó különleges ellátás Hegyalja Különleges Lakásotthon és Abaújszántó, Dobszai u. 19. ( évesek részére). számú szakmai egység 44 Gönci Gyermekotthon Gönc, Kossuth u. 3. otthont nyújtó általános, különleges ellátás, ( éveseknek) speciális ellátás (14-1 éves lányok részére) 9. számú szakmai egység 36 Harmónia Különleges Lakásotthon Tornanádaska, Kossuth u. 4. otthont nyújtó különleges ellátás és Hollandház Különleges Lakásotthon Tornanádaska, József A. u.. Napsugár Különleges Lakásotthon Tornanádaska, Petőfi u. 13. Reményház Különleges Lakásotthon Tornanádaska, Kossuth u. 16. ( évesek részére) otthont nyújtó különleges ellátás és ( évesek részére) otthont nyújtó különleges ellátás és ( évesek részére) otthont nyújtó különleges ellátás, ( évesek részére) 36

13 . számú szakmai egység 34 otthont nyújtó különleges ellátás, Bóbita Különleges Lakásotthon Kurityán, Kossuth u ( évesek részére) Fészek Különleges Lakásotthon Kurityán, Kossuth u Napraforgó Különleges Lakásotthon Kurityán, Petőfi u. 4. Nefelejcs Különleges Lakásotthon Kurityán, Iskola u. 33. otthont nyújtó különleges ellátás, ( évesek részére) otthont nyújtó különleges ellátás, ( évesek részére) otthont nyújtó különleges ellátás, ( évesek részére) 11. számú szakmai egység 40 Nagybarcai Különleges Gyermekotthon Nagybarca, Külterület 1. otthont nyújtó különleges ellátás a évesek részére 40. számú szakmai egység 36 Fénysugár Lakásotthon Nagybarca, Külterület 1. Gólyahír Lakásotthon Nagybarca, Külterület 1. Nagybarcai Átmeneti Otthon Nagybarca, Külterület 1. anya-gyermek együttes elhelyezéssel különleges és ( évesek részére) anya-gyermek együttes elhelyezéssel különleges és ( évesek részére) otthont nyújtó különleges ellátás és átmeneti gondozás a évesek részére 13. számú szakmai egység 42 Befogadó Otthon Miskolc, Károly u.. otthont nyújtó ellátás és átmeneti gondozás (3-1 évesek részére) 14. számú szakmai egység 50 Külső férőhely Alsózsolca, Kossuth u Külső férőhely Gönc, Kossuth u. 3. Külső férőhely Hernádvécse, Béke tér 7. Külső férőhely Miskolc, Fülep J. u. 11. Külső férőhely Miskolc, Hajós u évesek részére 1-24 évesek részére 1-24 évesek részére 1-24 évesek részére 1-24 évesek részére

14 Külső férőhely Miskolc-Pereces, Kodály u évesek részére Egyéb külső férőhely (működési engedély szerint) 1-24 évesek részére 15. számú szakmai egység 1600 Nevelőszülői hálózat 16. számú szakmai egység Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Területi irodák: Edelény, Mátyás király u. 1. Encs, Bem J. u. 5. Ózd, Jászi O. u. 3. Rudabánya, Petőfi u. 3. Sátoraljaújhely, Kossuth u. 31. Szerencs, Ondi u. 1. Miskolc, Károly u.. Megyei Gyermekvédelmi Szakértői Bizottság otthont nyújtó általános, különleges, speciális ellátás,, és átmeneti gondozás személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátás, területi gyermekvédelmi szakszolgáltatás, Összes férőhely

15 3. melléklet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2011. (III. 31.) önkormányzati rendeletéhez Szervezeti egység neve Részleg Beküldési határidő: minden hónap 5. napja Címzett: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Intézményirányítási Főosztály 2. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja J e l e n t é s az ellátottak létszámáról, változásáról és a várakozókról 20.. év hónap Megnevezés Férfi Nő Összesen Nyitólétszám a tárgyhó elején 1 A hó folyamán felvettek száma ebből: súlyos demens 2 kikerülők száma ebből: súlyos demens 2 Zárólétszám a tárgyhó végén ebből: súlyos demens (szakvélemény alapján) 2 Gondozási napok száma összesen 3 Várakozók száma összesen 4 ebből sürgős gondozási szükségletet igazoló szakvéleménnyel rendelkezik 2 áthelyezés összesen: = más szervezeti egységből = más által fentartott intézményből Dátum: 1 Megegyezően az előző havi zárólétszámmal 2 idősek otthonai esetében töltendő ki 3 Tárgyév január 1-jétől göngyölítve tárgyhó végéig 4. Tárgyhó végén szervezeti. egység vezető

16 4. melléklet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 4/2011. (III. 31.) önkormányzati rendeletéhez MEGNEVEZÉS JELENTÉS az ellátottak létszámáról, változásáról és a gondozási napok számáról Határidő: Minden hónap 5. napja szakmai egység neve Címzett: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Hivatala Intézményirányítási Főosztály telephely neve és címe Nyitó létszám (tárgyhó elején) Tárgyhóban felvett (ellátottak száma) Tárgyhóban távozott (ellátottak száma) Zárólétszám (tárgyhó végén) Gondozási napok száma Gyermekvédelmi Központja év...hó Otthont nyújtó (általános) ellátás Speciális ellátás Különleges ellátás Utógondozói ellátás Engedélyezett férőhely:... fő Üres férőhely:... fő Várhatóan megüresedő férőhely:... fő..., év... hó...nap Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Összesen Ebből: lány szakmai egység vezet

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2007. (V. 31.) rendelete

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2007. (V. 31.) rendelete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2007. (V. 31.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakok formáiról,

Részletesebben

Tárgy: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja szociális szakellátás férőhely bővítése

Tárgy: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Szociális- és Gyermekvédelmi Központja szociális szakellátás férőhely bővítése Kivonat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2011. május 25. napján megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 65/2011. (V. 25.) határozata

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 9/2004. (VI. 3.) rendelete

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 9/2004. (VI. 3.) rendelete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat 9/2004. (VI. 3.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakok formáiról, azok

Részletesebben

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltség

Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltség sorszám Ellenőrzés iktatószáma / ellenőrzés azonosítója A külső ellenőrzést végző megnevezése 1. BAZMK-SZIO-96-4/2016 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei 2. BAZMK-145/2015 Borsod Abaúj-Zemplén Megyei 3. BAZMK-147/2015

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2008. (II. 14.) rendelete

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2008. (II. 14.) rendelete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 3/2008. (II. 14.) rendelete a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat fenntartásában

Részletesebben

Szakosított ellátás: - tartós bentlakásos, ápolástgondozást. nyújtó, pszichiátriai betegek otthona Szakosított ellátás:

Szakosított ellátás: - tartós bentlakásos, ápolástgondozást. nyújtó, pszichiátriai betegek otthona Szakosított ellátás: szociális intézmény neve, címe fenntartója szolgáltatásai elérhetısége Idısek 3916 Bodrogkeresztúr, Kastély köz 18. Idısek 3672 Borsodnádasd, Móricz Zs. u. 4. Idısek 3743 Ormosbánya, Ady Endre u. 33. Idısek

Részletesebben

Borsod Abaúj Zemplén megye gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézményei

Borsod Abaúj Zemplén megye gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézményei Borsod Abaúj Zemplén megye szakellátást nyújtó intézményei Központja Székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 1. Fenntartó: B-A-Z. Megyei Intézmény szakmai egységei Központja szakszolgáltatás S0280560 Az

Részletesebben

A R. 5. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 5. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 14 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 52/2008. (XII. 17.) Kgy. rendelete a szociális és gyermekvédelmi ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról szóló 58/2006.

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. 2. Ellátási terület. Ellátási formák

I. fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. 2. Ellátási terület. Ellátási formák MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 12/2014. (V.12.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő

Részletesebben

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete

VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete VASKÚT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2013. (XII.6.) önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről, a fizetendő

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 4/2010. (II. 17.) rendelete

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 4/2010. (II. 17.) rendelete Közgyőlésétıl, Miskolc Közgyőlésének 4/2010. (II. 17.) rendelete vagyonáról, a vagyongazdálkodás szabályairól és eljárási rendjérıl szóló 16/2009. (IX.15.) ú rendelet módosítására A Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez (A formanyomtatvány az igényelt szociális ellátás típusának megfelelő adatok figyelembevételével töltendő ki, az egyes társulási

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 2.

I. Fejezet. A rendelet hatálya 2. Mikebuda Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (V.02.) önkormányzati rendelete a gyermekek részére nyújtott pénzbeli és természetbeni ellátásokról, valamint a személyes gondoskodás nyújtó

Részletesebben

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA /2008. ( ) rendelete

DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA /2008. ( ) rendelete DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA /2008. ( ) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat

Részletesebben

A.../2012.(...) Kgy. sz. határozat 1. számú melléklete

A.../2012.(...) Kgy. sz. határozat 1. számú melléklete A.../2012.(...) Kgy. sz. határozat 1. számú melléklete Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény felhatalmazása

Részletesebben

Helyi joganyagok - Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2 2. oldal ai) hajléktalan személyek nappali melegedője, b) Szociális s

Helyi joganyagok - Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2 2. oldal ai) hajléktalan személyek nappali melegedője, b) Szociális s Helyi joganyagok - Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2 1. oldal Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 9/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a Salgótarján

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 9/2014.(III.27.) önkormányzati rendelete a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megye Borsod-Abaúj-Zemplén megye ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 2011. március 31. (rendkívüli ülés) TARTALOMJEGYZÉK I. A megyei önkormányzat rendeletei Rendelet száma Tárgya Oldal

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E. a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2015. (III.31.) ÖNKORMÁNYZATI R E N D E L E T E a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról egységes szerkezetben a 14/2015.(VI.25.), valamint a 28/2015.(XII.17.),

Részletesebben

A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek és alapfeladatainak bemutatása

A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek és alapfeladatainak bemutatása TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Gyermekvédelmi ellátás rendszere I/I. A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁJUS 29-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 852/2008.

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁJUS 29-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 852/2008. E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK MÁJUS 29-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 852/2008. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ alapító okiratának módosítása ELŐTERJESZTŐ:

Részletesebben

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2012. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2012. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2012. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Csákvár Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete,

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéhez

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéhez 1 Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéhez 1. Az ellátást igénybe vevő adatai: Név:... Születési neve:... Anyja neve:... Születési helye, időpontja:... Lakóhelye:...

Részletesebben

Az önkormányzat a szociálisan és a gyermekvédelemre rászorultak részére személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és ellátást biztosít.

Az önkormányzat a szociálisan és a gyermekvédelemre rászorultak részére személyes gondoskodást nyújtó alapszolgáltatást és ellátást biztosít. PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2005. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tárgy: Beszámoló a gyermekvédelmi feladatok ellátásáról, javaslat a gyermekvédelmi szakellátás működésének és szervezeti rendszerének átalakítására

Tárgy: Beszámoló a gyermekvédelmi feladatok ellátásáról, javaslat a gyermekvédelmi szakellátás működésének és szervezeti rendszerének átalakítására Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc 8/2005. (II. 17.) Kgy. számú határozat Tárgy: Beszámoló a gyermekvédelmi feladatok ellátásáról, javaslat a gyermekvédelmi szakellátás működésének

Részletesebben

A rendelet hatálya. A személyes gondoskodás formái

A rendelet hatálya. A személyes gondoskodás formái Buj Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról Buj Község

Részletesebben

Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Kartal Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben

A nappali ellátás igénybevételének módja

A nappali ellátás igénybevételének módja Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14 / 2018. (VI.1.) önkormányzati rendelete A Reménysugár Fogyatékosok Napközi Otthonában igénybe vehető nappali ellátásról és azok térítési díjáról Dabas

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat 15/2007. (VI. 27.) önkormányzati RENDELETE

A Tolna Megyei Önkormányzat 15/2007. (VI. 27.) önkormányzati RENDELETE A Tolna Megyei Önkormányzat 15/2007. (VI. 27.) önkormányzati RENDELETE a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátások formáiról, igénybevételéről és a fizetendő térítési díjról A Tolna Megyei

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Megyei Jogú Város Közgyűlésének 17/2012. (III.29.) önkormányzati rendelete a i Kistérség Többcélú Társulása által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint

Részletesebben

A R. 9. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 9. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 42/2011. (IX.30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi és szociális ellátásokról szóló 13/2000. (III. 17.) önkormányzati

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

31/2002. (VII.26.) sz. önkormányzati rendelete

31/2002. (VII.26.) sz. önkormányzati rendelete 31/2002. (VII.26.) sz. önkormányzati rendelete a rendszeres és rendkívüli gyermekvédelmi támogatásról, valamint az egyéb gyermekvédelmi ellátási formákról szóló 67/1997. (XII.29.) sz. önk. rendelet módosításáról

Részletesebben

Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Főosztály Szervezési és Jogi Főosztály Közgazdasági Főosztály. J a v a s l a t

Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Főosztály Szervezési és Jogi Főosztály Közgazdasági Főosztály. J a v a s l a t Előterjesztő: Dr. Ódor Ferenc a közgyűlés elnöke Készítette: Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Főosztály Szervezési és Jogi Főosztály Közgazdasági Főosztály J a v a s l a t a gyermekvédelmi szakellátást

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület szeptember 4-én tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület szeptember 4-én tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2018. szeptember 4-én tartandó ülésére. Tárgy: A települési támogatásokról és szociális ellátásokról szóló rendelet módosításához.

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

(1) A - (2) (4) - (2) A 2. (2) 2. (3) (1) 2. (3) (1) 2. (2) 2. (3) (1) (3) A

(1) A - (2) (4) - (2) A 2. (2) 2. (3) (1) 2. (3) (1) 2. (2) 2. (3) (1) (3) A Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének... Kgy. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról szóló 5/2000. (II. 18.) Kgy.

Részletesebben

Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 2. oldal - Azon krónikus pszichiátriai betegek ápolása-gondozása,

Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 2. oldal - Azon krónikus pszichiátriai betegek ápolása-gondozása, Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 1. oldal Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Az államháztartásról

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Demens személyek nappali ellátására vonatkozó szabályok

TÁJÉKOZTATÓ Demens személyek nappali ellátására vonatkozó szabályok TÁJÉKOZTATÓ Demens személyek nappali ellátására vonatkozó szabályok A nappali ellátás igénybevételéhez hasonlóan rendelkezni kell: - Szakmai Program - Szervezeti és Működési Szabályzat - Házirend A Szakmai

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/154-6/2010. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

Igénybevételi eljárás:

Igénybevételi eljárás: Annak érdekében, hogy az állampolgárok érvényre tudják juttatni az Alkotmányban rögzített szociális biztonsághoz való jogukat, és rászorultság esetén élni tudjanak a Szociális Törvény által biztosított

Részletesebben

4.7. A szerv nyilvántartásai

4.7. A szerv nyilvántartásai 4.7. A szerv nyilvántartásai Az in téz mén y alap f eladata Az intézmény alapfeladata, hogy a személyes gondoskodást nyújtó szakosított ellátás keretében az ápolást-gondozást nyújtó intézmények, a lakóotthonok,

Részletesebben

A személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekvédelmi közfeladatot ellátó intézmény nem állami fenntartóját megillető támogatások

A személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekvédelmi közfeladatot ellátó intézmény nem állami fenntartóját megillető támogatások 8. melléklet a 2015. évi C. törvényhez A személyes gondoskodást nyújtó szociális, közfeladatot ellátó intézmény nem állami fenntartóját megillető támogatások A központi költségvetés a nem állami szociális

Részletesebben

Kihirdetve: június 16. Kifüggesztve: június július 1. Dr. Kelemen Henrietta jegyző

Kihirdetve: június 16. Kifüggesztve: június július 1. Dr. Kelemen Henrietta jegyző 1 Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/017. (VI.16.) önkormányzati rendelete a gyermekjóléti és a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009 (II.27.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4/2009 (II.27.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról KISKUNMAJSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2009 (II.27.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Kiskunmajsa Város Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (..) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1.

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (..) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2015. (..) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2005. (IV. 1.) Kgy. rendelete. a szociális szolgáltatásokról

A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2005. (IV. 1.) Kgy. rendelete. a szociális szolgáltatásokról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2005. (IV. 1.) Kgy. rendelete a szociális szolgáltatásokról A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni.

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni. Albertirsa Város Önkormányzata 8/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a Humánszolgáltató Társulás által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁS INTÉZMÉNYRENDSZERE

GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁS INTÉZMÉNYRENDSZERE GYERMEKVÉDELMI ELLÁTÁS INTÉZMÉNYRENDSZERE Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ 2015. MÁRCIUS TÁMOP 5.5.7-08/1-2008-0001 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői

Részletesebben

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1.

Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. 1. Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2015. (IX. 18.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Beleg Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2011. (V. 4.) önkormányzati rendelete

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 6/2011. (V. 4.) önkormányzati rendelete Borsod-Abaúj-Zempl Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc Borsod-Abaúj-Zempl Megyei Önkormányzat Közgyűlések 6/2011. (V. 4.) önkormányzati rendelete a Borsod-Abaúj-Zempl Megyei Önkormányzat 2010. évi

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tiszakécske Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017. (XI.30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről Tiszakécske Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

(1) Ez a rendelet 2011. november 1-jén lép hatályba. (2) E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.

(1) Ez a rendelet 2011. november 1-jén lép hatályba. (2) E rendelet rendelkezéseit a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének../2011. (..) önkormányzati rendelet-tervezete a Pápa városban biztosítható személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a

Részletesebben

Bevezető rész. A rendelet hatálya. Általános szabályok

Bevezető rész. A rendelet hatálya. Általános szabályok Szekszárdi Önkormányzat 36/2001.(XII.21.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezető rész Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

7. (1) bekezdéshez Személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételéhez szükséges nyilatkozatok, igazolások

7. (1) bekezdéshez Személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételéhez szükséges nyilatkozatok, igazolások A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról szóló 5/2000. (II. 18.) Kgy. rendelet módosításáról szóló.../2004.(....) Kgy. rendelet

Részletesebben

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának 17/2012. (VI.25.) önkormányzati rendelete 1

Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának 17/2012. (VI.25.) önkormányzati rendelete 1 Budafok - Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának 17/2012. (VI.25.) önkormányzati rendelete 1 a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról

Részletesebben

Jászapáti Városi Önkormányzat 8/2004.(V.1) rendelete. A gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben) március 21.

Jászapáti Városi Önkormányzat 8/2004.(V.1) rendelete. A gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben) március 21. Jászapáti Városi Önkormányzat 8/2004.(V.1) rendelete A gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben) 2016. március 21. Jászapáti Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben

dr. Barta László J A V A S L A T

dr. Barta László J A V A S L A T NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE.. sz. napirend 53-59/2011. ikt. szám Az előterjesztés törvényes dr. Barta László J A V A S L A T a megyei önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések Hortobágy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2006. (IV. 25.) Hö. r e n d e l e t e a gyermekvédelem helyi rendszeréről 1 (a módosításokkal egységes szerkezetben) A képviselő-testület a helyi

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya A személyes gondoskodást nyújtó ellátások 2.

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya A személyes gondoskodást nyújtó ellátások 2. Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016. (II. 12.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

A honlapról letölthető jelentkezési lapot a fenntartó részére a Hajdúsági. Szociális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címére

A honlapról letölthető jelentkezési lapot a fenntartó részére a Hajdúsági. Szociális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címére Jelentkezés módja A honlapról letölthető jelentkezési lapot a fenntartó részére a Hajdúsági Szociális Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság címére 4080 Hajdúnánás, Fürdő u. 1. szám alá kell

Részletesebben

Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő 2013. szeptember 21.

Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő 2013. szeptember 21. TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Bentlakásos intézményekben nyújtott ellátások, a szakosított ellátások és* igénybevételüknek módja, eljárása

Részletesebben

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról Egységes szerkezetbe a 6/2016. (III.31.) önkormányzati rendelettel Balatonfűzfő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya

A rendelet célja, hatálya A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés 6/2009.(II.25.) KR számú, valamint a 8/2010.(IV.23.) KR számú rendelettel módosított 11/2008. (IV.30.) számú rendelete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

Részletesebben

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László

JAVASLAT NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 53-73/2011.ikt.sz. 6. sz. napirendi pont Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT a HARMÓNIA Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon

Részletesebben

3. A gyermekétkeztetési térítési díj napi összegét a 2. melléklet tartalmazza.

3. A gyermekétkeztetési térítési díj napi összegét a 2. melléklet tartalmazza. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2015. (lll. 31) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti ellátások és a köznevelési intézményekben biztosított

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. február 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. február 17-i ülésére 6129/2006. ELŐTERJESZTÉS A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. február 17-i ülésére Tárgy: Javaslat a megye szociális intézményeiben a szakosított szociális ellátások igénybevételének egyes kérdéseiről,

Részletesebben

15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet

15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet 1. oldal 15/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről és az ellátások intézményi térítési díjainak megállapításáról (Egységes

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya 1. 1

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya 1. 1 Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 10/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról és a gyermekétkeztetés térítési díjairól (Egységes

Részletesebben

Bevezető rész. A rendelet hatálya. Általános szabályok

Bevezető rész. A rendelet hatálya. Általános szabályok Szekszárdi Önkormányzat 36/2001.(XII.21.) rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátások térítési díjáról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezető rész Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

2011. január 1-jétől hatályos szabályozás szerinti ellátotti dokumentációk Tartalom

2011. január 1-jétől hatályos szabályozás szerinti ellátotti dokumentációk Tartalom 2011. január 1-jétől hatályos szabályozás szerinti ellátotti dokumentációk Tartalom I. ALAPSZOLGÁLTATÁSOK... 2 I.1. SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSOK... 2 Falu- és tanyagondnoki szolgáltatás... 2 Étkeztetés...

Részletesebben

A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST

A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete /.. (..) önkormányzati rendelet-tervezete A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ GYERMEKVÉDELMI ALAPELLÁTÁSOK FORMÁIRÓL, AZOK IGÉNYBEVÉTELÉRŐL ÉS A FIZETENDŐ

Részletesebben

1. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokat biztosítja:

1. (1) Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata az alábbi személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokat biztosítja: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 6/2015. (II.26.) Ör., a 2/2016. (II.25.)., a 30/2016. (VI.29.) Ör., a 4/2017. (II.23.)Ör, a 10/2018.(II.22.) és a 25/2018. (VI.27.) Ör-rel módosított

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a 15/2014. (VI. 30.), a 23/2014. (VIII. 27.) a 4/2015.(III. 27.) a 16/2015.(VI. 29.) önkormányzati rendelettel)

(Egységes szerkezetben a 15/2014. (VI. 30.), a 23/2014. (VIII. 27.) a 4/2015.(III. 27.) a 16/2015.(VI. 29.) önkormányzati rendelettel) Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 10/2014. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról és a gyermekétkeztetés térítési díjairól (Egységes

Részletesebben

Z Á H O N Y VÁROS. Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2011./IV.16./ Önkormányzati rendelete

Z Á H O N Y VÁROS. Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2011./IV.16./ Önkormányzati rendelete Z Á H O N Y VÁROS Önkormányzati Képviselő-testületének 10/2011./IV.16./ Önkormányzati rendelete A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési

Részletesebben

A gyermekek védelmének helyi rendszere

A gyermekek védelmének helyi rendszere 1 Iszkaszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2007. (IX.12.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete "a gyermekek

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 25/2014. (VI.30.) Ör, a 15/2015.(III.26.) Ör, a 23/2015. (V.28.) Ör, a 33/2015. (X.29.) Ör., az 5/2016. (II.25.) Ör., a 7/2017. (II.23.) a 7/2018.

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2/2017. (II.28.), a 9/2017. (VII.26.), a 4/2018. (II.21.) és a 10/2018. (VII.27.) önkormányzati rendeletekkel módosított 15/2016. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a 25/2014. (VI.30.) Ör, a 15/2015.(III.26.) Ör, a 23/2015. (V.28.) Ör, a 33/2015. (X.29.) Ör., az 5/2016. (II.25.) Ör., a 7/2017. (II.23.) a 7/2018.

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 13/2001. (IV.27.) SZ. RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 13/2001. (IV.27.) SZ. RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 13/2001. (IV.27.) SZ. RENDELETE a gyermekvédelem helyi rendszeréről (Egységes szerkezetbe foglalva: 2012. december 14. napján.) Siófok Város Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 1 Makó Város Önkormányzati Képviselő-testületének a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, valamint az ehhez kapcsolódó térítési díjakról szóló 3/1998. (II. 02.) Makó ör. rendelete

Részletesebben

A R. 7. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A R. 7. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 14/2018. (IV. 27.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi és szociális ellátásokról szóló 13/2000. (III. 17.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez 1. Az ellátást igénybevevő adatai: Név:, Születési név.. Anyja neve:, Születés helye, ideje:. Lakóhelye:... Tartózkodási helye:.

Részletesebben

(1) A Gyvt-ben meghatározott egyes ellátási formák közül az önkormányzat képviselőtestülete

(1) A Gyvt-ben meghatározott egyes ellátási formák közül az önkormányzat képviselőtestülete Bocskaikerti Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2006. (VII. 01.) KT. számú rendelete a gyermekek védelmével összefüggő pénzbeli és természetben nyújtott ellátások, valamint a személyes gondoskodást

Részletesebben

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák

Személyes gondoskodást nyújtó ellátási formák Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007. (VI.27.)Ör a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről és a fizetendő térítési díjakról Apátfalva Község Önkormányzat

Részletesebben

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja

GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja GOMBAI GÓLYAFÉSZEK ÓVODA ÉS MINI BÖLCSŐDE A mini bölcsődei ellátás igénybevételének módja 1 Tájékoztató a mini bölcsődei ellátás igénybevételének módjáról A mini bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként,

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati rendelete Hatályos:2015-03-01 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015 (II.27.) önkormányzati

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja. A rendelet hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja. A rendelet hatálya Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2015. (XI.25.) Önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2011. (IV.22.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások formáiról, igénybevételéről és térítési díjáról [egységes szerkezetben]

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A (A formanyomtatvány az igényelt szociális ellátás típusának megfelelő adatok figyelembevételével töltendő ki.) 1. Az ellátást

Részletesebben

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, a gyermekek védelméről

Részletesebben

4) Idősotthoni ellátás esetében a gondozási szükségletet megalapozó egyéb körülmények a következők:

4) Idősotthoni ellátás esetében a gondozási szükségletet megalapozó egyéb körülmények a következők: I. A gondozási szükséglet, valamint az egészségi állapoton alapuló szociális rászorultság vizsgálatának és igazolásának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII.22.) SZMM rendelet főbb rendelkezései:

Részletesebben

(2) Az (1) bekezdésben felsorolt intézmények címét és elérhetőségét az 1. függelék tartalmazza.

(2) Az (1) bekezdésben felsorolt intézmények címét és elérhetőségét az 1. függelék tartalmazza. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 46/2018. (XII.15.) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételének rendjéről, a fizetendő térítési díjak

Részletesebben

(A 39/2015. (Xl.24.) módosító rendelettel, valamint a 16/2016. (lll.22.) módosító rendelettel egységes szerkezetben.)

(A 39/2015. (Xl.24.) módosító rendelettel, valamint a 16/2016. (lll.22.) módosító rendelettel egységes szerkezetben.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2015. (lll.31) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti ellátások és a köznevelési intézményekben biztosított

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat Jelenlegi szabályozás Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE A gyermekek védelméről Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

székhelye: település közterület neve jellege szám emelet, ajtó irányítószám típusa: állami, nem állami, egyházi ágazati azonosító 1 : adószám: - -

székhelye: település közterület neve jellege szám emelet, ajtó irányítószám típusa: állami, nem állami, egyházi ágazati azonosító 1 : adószám: - - A A működési engedély kiadása iránti kérelemhez (a szociális szolgáltatók és intézmények működésének engedélyezéséről és ellenőrzéséről szóló 321/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 5. -a alapján a fenntartó

Részletesebben

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez A (A formanyomtatvány az igényelt szociális ellátás típusának megfelelő adatok figyelembevételével töltendő ki.) 1. Az ellátást

Részletesebben

a) gyermekjóléti szolgálat b) gyermekek napközbeni ellátása - bölcsődében - időszakos gyermekfelügyelet - játszócsoport (játszóház)

a) gyermekjóléti szolgálat b) gyermekek napközbeni ellátása - bölcsődében - időszakos gyermekfelügyelet - játszócsoport (játszóház) Kazincbarcika Város Önkormányzatának 7/1998. (II. 27.) sz. rendelete a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról 1 Kazincbarcika

Részletesebben