KERLEV március KERLEV 19. Kedves Cserkészek, kedves Cserkészbarátok!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KERLEV 19. 2010 március KERLEV 19. Kedves Cserkészek, kedves Cserkészbarátok!"

Átírás

1 Kedves Cserkészek, kedves Cserkészbarátok! KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG Hungarian Scout Association in Exteris - Asociación de scouts hungaros en el exterior - Ungarischer Auslandspfadfinderbund 1. KERÜLET EURÓPA KERLEV 19 Idén ünnepeljük a magyar cserkészet legnagyobb évfordulóját. Bizony van mire büszkék lennünk, ha visszatekintünk az elmúlt 100 évre. Mindnyájan tudjuk azt is, egyáltalán nem természetes, hogy ezt a jubileumot megélhetjük. És igen is ki kell emelni a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség azon fontos szerepét, amely megőrizte mindazon értékeket, melyeket annak idején még elõdjeink letettek, és ezeket az értéketet hazánkba, Magyarországba visszaadhattuk. A lángot, amit kaptunk, megőriztük és továbbadtuk,... de bennünk is tovább ég. De még mennyire! Ezért hívunk minden testvért: tartsatok velünk, hogy a sok lángból újra örök tũz lehessen. Fontos dátumok 2010-ben Vezetõi és 4. roverkonferencia február Diepoldsburg vezetõk/roverek Regöstábor (Kalotaszeg) március április 5.Lützensömmern Frankfurti cserkésznap május 1. Frankfurt Szavaló-, és rovásírás verseny május 8. Stuttgart Cserkészpark pucolás május Kastlban vezetõk/szülõk (KÖKI) Körzeti Kiscserkész hétvége június Kastlban kcs / vezetök Jubitábor 2010: elõtábor/rovertábor július Kastlban vezetõk/roverek JUBI-tábor július augusztus 8.Kastlban utótábor augusztus Kastlban vezetõk/roverek Vendégnapok augusztus 6-8. Kastlban RTT 2. Rover teljesitmény-túra szept.4/5 Innsbruck 16 évtöl AKI/ Kastl szept Kastlban 10 évtöl Parancsnoki Konferencia nov Kastlban Cserkésztisztek Visszapillantó Sok minden történt 2009-ben az 1. Kerületben Vezetői és 3. roverkonferencia március Diepoldsburg 33 vezető/rover Regöstábor (Betyárvilág) április Lützensömmern 115 cserkész és felnőtt Cserkészpark-pucolás május Kastlban 10 vezető/szülő VK vizsgák május Kastlban 24 vizsgázó Körzeti Kiscserkész hétvége(köki) június 27/ kiscserk./vezető, Parkpucera 2. (Betonozás) június 27/28. 7vezető/ szülő/cserkész VK-tábor - Magyar tályak július aug.9.kastlban 150cserkész/vezető AKI/ Kastl (Károly Róbert) szept Kastlban 120 cserkész/vezető Parancsnoki Konferencia nov Kastlban 25 vezető

2 Az 1. Kerület 2010-ben van mire büszke legyünk! - van miért töbett tegyünk! Csapataink Összesen 5 országban vannak csapataink. Ausztria 3, Németország 7, Svájc 3, Hollandia 1, Svédország 2 Ebben a 16 csapatban jelenleg közel 500 cserkész (kiscserkész,cserkész, felnőtt cserkész és vezető) van nyilvántartva. A legfrissebb csapatindítások: 2009-ben Szőcs László st. indított csapatot Jonköppingben (Svédország) ben Nickl Karcsibá cscst. Hollandiában újraindította az Attila cserkészcsapatot ben Konthur Zoli és Kriszti Berlinben indították az Apáczai Csere János cscs-ot. Rendezvényeink Évente 6 Kerületi rendezvényt szervezünk növekvõ sikerrel. Tavaszi vezetõi konferencia Regõstábor Parkrendezés Nyári tábor, 2 évente felváltva Vezetõképző tábor AKI Őszi parancsnoki konferencia Ezen kívül van még számtalan körzeti és csapatrendezvény, mint pl. a Frankfurti cserkésznap, vagy a svájci körzeti pünkösdi tábor, vagy a KÖKI, és még sorolhatnánk. Rendezvényeinken évente 5000 éjszakázást számolunk. Ebbe benne vannak a kerületi táborok, de a csapattáborok is, viszont nem számolva a rengeteg egy napos cserkészfoglalkozást, ünnepségeket és kirándulásokat ban Kerületi tábort rendeztünk 130 cserkésznek Svédországban, majd utána 10 napos tutajutat vezetőknek. Ez az egyik fénypontja cserkészmunkánknak ban ünnepeltük regöstáborunk 30 éves jubileumát. Ez aztán a kitartás! Elismerésnek vehetjük, hogy a stuttgarti, frankfurti és müncheni tánccsoportok vezetõi is résztvesznek regöstáborainkon. Értékeink Az 1. Kerület fenntart egy 10 hektáros cserkészparkot 30 fõs cserkészházzal és egy szertárt, ami kb 200 fõ táboroztatására alkalmas. A Kerület évente 2x rendszeresen kiadja a Kecsap-ot (Kerületi cserkészlap) és működtet egy cserkészboltot. A legfrissebb vezetõink: 2009-ben 40 őrsvezetõt és 13 segédtisztet képeztünk ki Kastlban. A 2008-as és 2009-es tiszti táborban összesen 12 vezetõ kapott cserkésztiszti minõsitést a központi tiszti táborban Fillmore-ban.

3 Ezt olvasva talán felmerül a kérdés, hogy lehet-e ennél még többet tenni? A válasz nyilván az, hogy lehet. Mégpedig ha év múlva is létezni akarunk, akkor kell is! Például: Lehet csapatot indítani olyan városokban ahol nagy magyar közösség van. A helyi csapatokat mindíg lehet segíteni munkával és utánpótlással. A vezetőképzésben el kelnek öreg rókák is, akik szívesen átadják tudásukat lelkes, fiatal vezetõknek. A cserkészpark üzemeltetése komoly munkát követel, hogy tudjuk tartani a nyugati szintet. Cserkészetünk főleg szájpropagandából él. Meséljetek rólunk! Mióta Elek László nem főz már ránk, mindíg keresünk segítõket és szakácsokat a konyhára. Nagy igény van már évek óta egy télitáborra is... Úgy gondolom van elég okunk rá, hogy együtt építsük a magyar gyerekek jövőjét itt külföldön is! Tartsál velünk! Jubitábor 2010 Idén 100 éves a magyar cserkészmozgalom. Ezt mi is megünnepeljük egy nagy Jubileumi tábor keretében Kastlban. Erre mindenkit meghívunk aki valaha cserkész volt vagy érdeklődik a cserkészet iránt. Már most foglaljátok le ezt az időpontot, mert ilyen még egyszer nem lesz! Előtábor július csak vezetők, felnőttek Jubitábor 2010 július 30.- augusztus 8. mindenki ig Utótábor augusztus csak vezetők, felnőttek A jubitáborban lesz külön felnőtt és családi tabor, ahova mindenkit szeretettel várunk. Aki pedig csak egy napra tud jönni az jöjjön el a vendégnapokra: Vendégnapok a Jubitáborban augusztus ig. Rendkívüli alkalom betekintést kapni egy cserkésztáborba. A cserkészek bemutatóin kívül lesz magyar konyha, népzene és táncház, vetélkedők, ünnepi zászlófelvonás, tábortűz és még sok minden más. Jelentkezés és információk: Jablonkay Péternél (pl.jablonkay@gmx.net)

4 Tagdíj 2010 Kedves Cserkészek! Köszönjük mindenkinek aki eddig is befizette az évi tagdíjat és ezzel támogatta munkánkat, hogy a külföldön élõ magyar gyerekeket neveljük magyarságra és emberségre. Mi ugyan is semmiféle állami vagy egyházi támogatást nem kapunk, és szinte egyetlen komolyabb bevételünk az évi tagdíj. Sajnos kénytelenek vagyunk mi is megemelni az évi tagdíjat, mivel a Központ ezt megemelte. Így újonnan 40 a 18 éven felülieknek és éves korig. Köszünjük, hogy továbbra is támogattok! Kérjük a tagdíjat az alábbi kontóra fizessétek be. Köszönöm szépen. Jablonkay Péter Olvasási különpróba cserkészeknek Mivel cserkészeinknek sokszor nehézségük van a magyar olvasással, így a Külföldi Magyar Cserkészszövetség összeállított egy tanuló programot, amin a gyerekek 8-16 évig gyakorolhatják a magyar olvasást. Hogy vonzóbb legyen, minden egyes fokozat elvégzésénél lehet szerezni egy jelvényt. A legegyszerűbb, ha megnézitek a honlapon ( és ott az olvasási különpróba című rovatban. A többit már a program maga elmondja. Jó szórakozást és jó olvasást! A kerületi cserkészboltra is fel kell hívni a figyelmeteket! Már jó pár éve Magyarországon varratjuk cserkészingeinket. Ezzel is igyekszünk segíteni egy magyarországi kisiparost és nem a kínai árút támogatjuk. Az elmúlt években ugyan is több mint 300 inget varrtak már nekünk. Mivel csak kis rendeleseket tudunk feladni, általában inget gyártatunk egyszerre. Ezért lehetnek kis eltérések az anyagban vagy színben. Köszönjük, hogy ezt is megértitek. A mindennapi cserkészfelszerelésért nem kell messzire mennetek: telefonon, drótpostán lehet rendelni: pl.jablonkay@gmx.net Ingeket, nyakkendőket, övcsatokat, jelvényeket, könyveket, csajkát, esőponchót árulunk. Pl. egy jó minőségü cserkészing jelvény. Már a tábor előtt, időben gondoljatok a felszerelésetekre! Jó felszerelés ügyben szaktanácsot is adunk!

5 Magyarországi nyelvtanulási lehetőség Több éve már, hogy a Külföldi Magyar Cserkész Szövetség lehetövé teszi magyar nyelvü fiataloknak a magyarországi tanulást. Erre két lehetöség van: Balassa Bálint Intézet: A tanfolyam egy éves és magyar irodalommal, nyelvészettel, néprajzzal foglalkozik. Résztvevő lehet minden külföldön élő, magyarul beszélő fiatal, aki betöltötte a 18.évet. Középiskolás program: Középiskolások számára fenn áll a lehetőség egy évig egy magyarországi gimnáziumban tanulni. Erre 6 gimnáziummal van szerződés és kb. évi 1000 Euro-ba kerül az egész (tandíj és ellátás). Több infót ehhez a két programhoz Szórád Gábortól lehet kapni: gabona@aol.com Vagy a honlapon: Fontos kerületi címek: Kerületipk, pénztáros, szertáros: Jablonkay Péter 0049/ pl.jablonkay@gmx.net Kecsap (Kerületi cserkész Lap): Drana Andrea és Németh Julia drandi@worldonline.de Kerületi Vezetöképzés Maitz László 0049/ maitz.cserkesz@t-online.de Regöscserkészet: Konthur Zoltán 0049/ regos@cserkesz.de Honlap: Binder Kornél honlap@cserkesz.de Cserkészbolt, AKI: Jablonkay Lydia 0049/ pl.jablonkay@gmx.net Cserkészpark: Nagy Miklós 0049/ mnagy@gmx.de WEUP (Trägerverein) Dr. Grynaeus Péter 0049/ G_Petrus@t-online.de Jó munkát! Jablonkay Péter/Grizzly Kerületi pk. Egy lángot adok, ápold add tovább. Csillaggal álmodik az éjszaka. És lidercfénnyel álmodik a láp. És öröktüzzel álmodik a szivem. Egy lángot adok, ápold add tovább, és gondozd híven. (Reményik Sàndor/Öröktüz, részlet)

6 Csapataink Németország Körzeti parancsnok Dóry Emese Köln Rédey Gabi München Györy Kati/ Györy András Stuttgart Jablonkay Lydia Frankfurt Stolmár György Berlin Konthur Zoltán Heidelberg Grynaeus Steffi Mainz Brauchler Judit Ausztria Körzeti parancsnok Szemerédi Tibor Bécs Kisgyörgy-Piroska Emese Linz Szakáts Júlia Innsbruck Schenk Angyalka Svájc Körzeti parancsnok Pilinszky Katalin Bern Szíjártó Ádám Genf Teleki Myza Zürich Pilinszky Katalin Svédország Stockholm (szünetel) Belina-Kalocsi Szilvia Jonköpping Szöcs László Hollandia Nickl Károly Szórványok Jablonkay Péter

www.cserkesz.de Beszámoló Toldi Miklós akadályverseny Kastlban szeptember 25. - 26.

www.cserkesz.de Beszámoló Toldi Miklós akadályverseny Kastlban szeptember 25. - 26. KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG Hungarian Scout Association in Exteris - Asociación de scouts hungaros en el exterior - Ungarischer Auslandspfadfinderbund 1. KERÜLET EURÓPA KERLEV 22 Kedves Cserkészek,

Részletesebben

Kedves Cserkészvezetők, kedves Cserkészbarátok!

Kedves Cserkészvezetők, kedves Cserkészbarátok! KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG Hungarian Scout Association in Exteris - Asociación de scouts hungaros en el exterior - Ungarischer Auslandspfadfinderbund 1. KERÜLET EURÓPA Kedves Cserkészvezetők, kedves

Részletesebben

Nagy sikere volt az idei Jubitábornak, mellyel a

Nagy sikere volt az idei Jubitábornak, mellyel a KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG Hungarian Scout Association in Exteris - Asociación de scouts hungaros en el exterior - Ungarischer Auslandspfadfinderbund 1. KERÜLET EURÓPA KERLEV 21 Kedves Cserkészek,

Részletesebben

Kedves Cserkészek, kedves Cserkészbarátok! 2011 szeptember KERLEV 23

Kedves Cserkészek, kedves Cserkészbarátok! 2011 szeptember KERLEV 23 KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG Hungarian Scout Association in Exteris - Asociación de scouts hungaros en el exterior - Ungarischer Auslandspfadfinderbund 1. KERÜLET EURÓPA Kedves Cserkészek, kedves

Részletesebben

Kedves Cserkészvezetők, kedves Cserkészbarátok!

Kedves Cserkészvezetők, kedves Cserkészbarátok! KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG Hungarian Scout Association in Exteris - Asociación de scouts hungaros en el exterior - Ungarischer Auslandspfadfinderbund 1. KERÜLET EURÓPA Kedves Cserkészvezetők, kedves

Részletesebben

I. Kerületi Elnökségi koncepció

I. Kerületi Elnökségi koncepció I. Kerületi Elnökségi koncepció Kontextus Fontos számunkra az önkéntességen alapuló alulról szerveződés. Hiszünk benne, hogy a feladatainkra minőségi időt kell fordítanunk. Fontosnak tartjuk az elérhetőséget.

Részletesebben

NEMZETI NAGYTÁBOR. Korosztály: Minden korosztálynak szól (minimum 8. betöltött év és befejezett 2. osztály)

NEMZETI NAGYTÁBOR. Korosztály: Minden korosztálynak szól (minimum 8. betöltött év és befejezett 2. osztály) 1. Általános tudnivalók Időpont: 2013. augusztus 11-19. Helyszín: Ócsa NEMZETI NAGYTÁBOR Résztvevők: minden magyar cserkészcsapatból legalább egy őrs jelenléte magyar ajkú cserkészek világszerte kárpát-medencei

Részletesebben

Legkedvezőbb ár-érték arányú ifjúsági nyelvtanfolyamok Ausztriában és Németországban 2017-ben

Legkedvezőbb ár-érték arányú ifjúsági nyelvtanfolyamok Ausztriában és Németországban 2017-ben Legkedvezőbb ár-érték arányú ifjúsági nyelvtanfolyamok Ausztriában és Németországban 2017-ben AUSZTRIA KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉSSEL Ausztria, Bécs 12-17 éveseknek Szállás: kollégiumban, 4-6 ágyas szobákban,

Részletesebben

Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.05.28 13.47.58

Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.05.28 13.47.58 Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.05.28 13.47.58 Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva: 2015.05.28 13.47.59 Kitöltő verzió:2.65.0 Nyomtatvány verzió:5.2 Nyomtatva:

Részletesebben

118. számú Központi Értesítő I. HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK

118. számú Központi Értesítő I. HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG KÖZPONT 1. KMCSSZ Közgyűlése: 118. számú Központi Értesítő I. HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK A 2011-es Közgyűlés helyszíne és időpontja: New Brunswick, 2011. március 26. 2. Egyesített

Részletesebben

Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association

Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association Budapest, 2011. február 18. Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association Országos Igazoló Bizottság Cím/Address: H 1025 Budapest, Tömörkény u. 3/a. Levélcím/Letters: H 1255 Budapest, Pf.: 192 Tisztelt

Részletesebben

Budakeszi Cserkészekért Alapítvány

Budakeszi Cserkészekért Alapítvány 2092 Budakeszi, Rózsa u. 3. Tel/fax: 06 23 452 110 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008 Az egyéb szervezet megnevezése: Budakeszi Cserkészekért Alapítvány Az egyéb szervezet címe (székhely): 2092 Budakeszi, Rózsa

Részletesebben

KERLEV 29. Kedves Cserkészvezetők, Kedves Cserkészbarátok!

KERLEV 29. Kedves Cserkészvezetők, Kedves Cserkészbarátok! KERLEV 29 Kedves Cserkészvezetők, Kedves Cserkészbarátok! A tavalyi évben két óriási mérföldkövet értünk el: Regöstáborunk 40 éves jubileumát ünnepeltük Lützensömmernben, egy nagyon vidám tábor keretében

Részletesebben

Kérdésed van? Kérdezz bátran! 1. MI A CSERKÉSZET?

Kérdésed van? Kérdezz bátran! 1. MI A CSERKÉSZET? 1. Mi a cserkészet? 2. Mi a KMCSSZ? 3. Mik a cserkészcsapat alapítás feltételei? 4. Hogyan kapunk segítséget? 5. Mi az a turul őrs? 6. Milyen egy cserkészcsapat felépítése? 7. Mi történik egy cserkész

Részletesebben

A már szokásos finom ételekből válogathatott a vendégsereg... pl. palacsinta, kürtöskalács, lacipecsenye, töltött káposzta és

A már szokásos finom ételekből válogathatott a vendégsereg... pl. palacsinta, kürtöskalács, lacipecsenye, töltött káposzta és MAGYAR CSERKÉSZ A KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZEK LAPJA. MEGJELENIK NEGYEDÉVENTE MAGYAR CSERKÉSZ KÖZELEDİ ESEMÉNYEK Január 3-13 Dél Amerikai jubileumi tábor Brazilia Január 7-9 Kodály hétvége NY körzet Január

Részletesebben

ISKOLATÁBOROK A DIASZPÓRÁBAN

ISKOLATÁBOROK A DIASZPÓRÁBAN ISKOLATÁBOROK A DIASZPÓRÁBAN Lendvai-Lintner Imre Szórád Gábor Külföldi Magyar Cserkészszövetség 2018. június 9. New York, NY Diaszpóra Iskolatábor (DISK) projekt céljai Célunk magyar környezetet teremteni,

Részletesebben

Beszámoló a Koppenhága-i Csúcstalál a szociális 1 fejlődéséert ENSZ kongresszusról. Nagyszalontai Betlehemes - színdarab, forgatóköbnyv 1 másolat

Beszámoló a Koppenhága-i Csúcstalál a szociális 1 fejlődéséert ENSZ kongresszusról. Nagyszalontai Betlehemes - színdarab, forgatóköbnyv 1 másolat Dobozszám Tétel Dokumentum tipus Sorsz. Darab (Lap Leírás Kelt./Dátum 1. 1. Irat 1. (35 lap) Meghívó, levél, jegyzőkönyv 2. Irat 1. 1 Jegyzőkönyv - MCSSZ, BME 1990.01.04 3. Irat 1. Szándéknyilatkozat -

Részletesebben

Legkedvezőbb ár-érték arányú ifjúsági nyelvtanfolyamok Ausztriában és Németországban 2018-ban

Legkedvezőbb ár-érték arányú ifjúsági nyelvtanfolyamok Ausztriában és Németországban 2018-ban Legkedvezőbb ár-érték arányú ifjúsági nyelvtanfolyamok Ausztriában és Németországban 2018-ban AUSZTRIA KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉSSEL Ausztria, Bécs 12-17 éveseknek Szállás: kollégiumban, 4-6 ágyas szobákban,

Részletesebben

Magyar Cserkészszövetségek Fóruma 2014.október 2-5., Budapest Magyarország

Magyar Cserkészszövetségek Fóruma 2014.október 2-5., Budapest Magyarország Szakmai beszámoló Kisközösségben felnőve - utak és lehetőségek a határon túl (második rész) Időpont: 2014. október 3. Helyszín: 1014 Budapest, Magyarság Háza A megvalósított rendezvény célja volt: 1.)

Részletesebben

Budakeszi Cserkészekért Alapítvány 2092 Budakeszi, Rózsa u. 3.

Budakeszi Cserkészekért Alapítvány 2092 Budakeszi, Rózsa u. 3. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009 Az egyéb szervezet megnevezése: Budakeszi Cserkészekért Alapítvány Az egyéb szervezet címe (székhely): Adószám: 18693805-1-13 Közhasznúsági fokozat: közhasznú Közhasznúsági

Részletesebben

A 2.sz. Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 2007 MÁR. #005

A 2.sz. Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 2007 MÁR. #005 Bogáncs Sári A 2.sz. Bodnár Gábor cs.cs. hírlevele 2007 MÁR. #005 Sziasztok! Itt a március vége és a Bogáncs Sári késéssel jelentkezik. Azon gondolkozom, hogy. milyen indokot hozzak fel. Igazából azért

Részletesebben

Elnökségi beszámoló. A BUOD 3. ciklusának második két évéről. 2005. november 5.-6., Ulm (Baden-Württemberg) 8. BUOD-közgyűlés

Elnökségi beszámoló. A BUOD 3. ciklusának második két évéről. 2005. november 5.-6., Ulm (Baden-Württemberg) 8. BUOD-közgyűlés Elnökségi beszámoló A BUOD 3. ciklusának második két évéről 2005. november 5.-6., Ulm (Baden-Württemberg) 8. BUOD-közgyűlés 2005. november. 5.-6. 1 Tartalomjegyzék 1. Tagegyesületek 2. Közgyűlések 3. Elnökségi

Részletesebben

III. AZ ÓPERENCIÁN TÚL CSERKÉSZTÁBOR Kerettörténet: Gárdonyi Géza - Egri csillagok

III. AZ ÓPERENCIÁN TÚL CSERKÉSZTÁBOR Kerettörténet: Gárdonyi Géza - Egri csillagok III. AZ ÓPERENCIÁN TÚL CSERKÉSZTÁBOR Kerettörténet: Gárdonyi Géza - Egri csillagok Tábori Információk Angliai Magyar Cserkészet Nyári Csapattábor 2015. július 23-27. Etherley Farm, Leith Hill Lane, Ockley,

Részletesebben

14. BUOD Konferencia és Közgyűlés, 2017

14. BUOD Konferencia és Közgyűlés, 2017 14. BUOD Konferencia és Közgyűlés, 2017 A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BUOD) 14. közgyűlése 2017. november 11-12. Frankfurt (Hessen) Támogató 14. BUOD Konferencia és Közgyűlés Frankfurt,

Részletesebben

Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27.

Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27. Az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 1114 Budapest XI. kerület Bartók Béla út 27. 2018/2019 MAGYARORSZÁG LEGJOBB ISKOLÁI KÖZÖTT 2018-BAN IS A GÁRDONYI 2018 tavaszán jelent meg a legjobbiskola.hu oldalon

Részletesebben

KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG I. KERÜLET, EURÓPA. 40. Tinódi Lantos Sebestyén Kerületi Regöstábor

KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG I. KERÜLET, EURÓPA. 40. Tinódi Lantos Sebestyén Kerületi Regöstábor KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG I. KERÜLET, EURÓPA Hungarian Scout Association in Exteris - Asociación de scouts hungaros en el exterior Ungarischer Auslandspfadfinderbund Makovi András cst., Glaeserweg

Részletesebben

KMCSSZKÖZGYŰLÉS -Elnökségi beszámolók -

KMCSSZKÖZGYŰLÉS -Elnökségi beszámolók - KMCSSZKÖZGYŰLÉS -Elnökségi beszámolók - Száz éves magyar cserkészet a világot átfogó mozgalom! 1910 1945 2011 2011. március 26. New Brunswick, NJ, USA Száz éves magyar cserkészet a világot átfogómozgalom!

Részletesebben

Tanya, Minta és Mozgótábor Meghívó Augusztus Kastl

Tanya, Minta és Mozgótábor Meghívó Augusztus Kastl Tanya, Minta és Mozgótábor Meghívó 2017 2017 Augusztus 3. 12. Kastl Kedves kiscserkész, cserkész, őrsvezető, vándor (rover) és vezető! Szeretettel hívunk a 2017-es VK tábor keretében a következő táborokba:

Részletesebben

ZRÍNYI IFJÚSÁGI KÖR. Kiművelt emberfők által tenni nagy nemzetté a magyart (Széchenyi István) Mi a Zrínyi Ifjúsági Kör (ZIK)?

ZRÍNYI IFJÚSÁGI KÖR. Kiművelt emberfők által tenni nagy nemzetté a magyart (Széchenyi István) Mi a Zrínyi Ifjúsági Kör (ZIK)? Benedek Zsuzsanna ZRÍNYI IFJÚSÁGI KÖR Kiművelt emberfők által tenni nagy nemzetté a magyart (Széchenyi István) Mi a Zrínyi Ifjúsági Kör (ZIK)? A ZIK a Buenos Airesben több mint 50 éve működő hétvégi magyar

Részletesebben

működési költségek, közgyűlés 6,000,000 35. Regős Tábor 900,000 LAMOSZSZ II. Küldöttgyűlése költségeinek finanszírozása

működési költségek, közgyűlés 6,000,000 35. Regős Tábor 900,000 LAMOSZSZ II. Küldöttgyűlése költségeinek finanszírozása Nyugat-európai Országos Magyar Szervezetek működési költségek, közgyűlés 6,000,000 Külföldi Magyar Cserkészszövetség utazási költség 1,200,000 Külföldi Magyar Cserkészszövetség tetőcsere 3,000,000 dr.

Részletesebben

BUOD-Tagegyesületi beszámolók 2013. Tagegyesületi Beszámolók

BUOD-Tagegyesületi beszámolók 2013. Tagegyesületi Beszámolók Tagegyesületi Beszámolók BUOD Közgyülés 2013 Tartalomjegyzék: 1. 56-os Hagyományörzö Társaság 2. Magyar Kulturegyesület Nürnberg 3. Brunsvik Terez Társaság, Berlin 4. Hannoveri Magyar Egyesület 5. Vajdasági

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2010.

Pénzügyi beszámoló 2010. Pénzügyi beszámoló 2010. BEVÉTELEK Egyesületi bevételek 588.504 Pályázatok, egyéb támogatások 120.000 Magánszemélyek támogatása 294.640 Önkormányzati működési támogatás 1,972.468 2011. év terhére előleg

Részletesebben

A 2018/2019-ES TANÉV RENDEZVÉNYEI Munkaterv

A 2018/2019-ES TANÉV RENDEZVÉNYEI Munkaterv A 2018/2019-ES TANÉV RENDEZVÉNYEI Munkaterv Hónap Esemény, feladat Felelős Augusztus Aug. 23. Javítóvizsga Munkaközösség vez. Aug. 24. Alakuló értekezlet Ocskó Zoltán Nevelőtestület Aug. 28-31. Tantermek

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA. Vajdasági régiós beszámoló

MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA. Vajdasági régiós beszámoló MAGYAR IFJÚSÁGI KONFERENCIA Vajdasági régiós beszámoló Összeállította: Sóti Attila, VaMaDiSz elnök Régió tagszervezetei Szervezet Tevékenység Székhely Cserkészszövetség Cserkész szervezet Nagybecskerek

Részletesebben

Dr. Kumin Ferenc (Főkonzul, New York): Megnyitó. Dr. Romsics Gergely (Balassi Intézet, New York) Köszöntő

Dr. Kumin Ferenc (Főkonzul, New York): Megnyitó. Dr. Romsics Gergely (Balassi Intézet, New York) Köszöntő 1 2016 9:15-10:00 ELŐTÉR Regisztráció 10:00 Megnyitó ünnepség Himnusz Dr. Kumin Ferenc (Főkonzul, New York): Megnyitó Dr. Romsics Gergely (Balassi Intézet, New York) Köszöntő AMIT szervebizőbizottság Köszöntő

Részletesebben

2011/2012. Munkaszerződések előkészítése, meghosszabbítása Tanügyi nyomtatványok előkészítése. Aug Fővárosi zeneiskola igazgatói értekezlet

2011/2012. Munkaszerződések előkészítése, meghosszabbítása Tanügyi nyomtatványok előkészítése. Aug Fővárosi zeneiskola igazgatói értekezlet I n t é z m é n y i m u n k a t e r v 2011/2012 Aug. 22-tól Munkaszerződések előkészítése, meghosszabbítása Tanügyi nyomtatványok előkészítése Aug. 25. 9.00 Kerületi igazgatói értekezlet Aug. 29. 14.00

Részletesebben

KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG HUNGARIAN SCOUT ASSOCIATION IN EXTERIS ASOCIACIÓN SCOUT HÚNGARA EN EL EXTERIOR UNGARISCHER AUSLANDSPFADFINDERBUND

KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG HUNGARIAN SCOUT ASSOCIATION IN EXTERIS ASOCIACIÓN SCOUT HÚNGARA EN EL EXTERIOR UNGARISCHER AUSLANDSPFADFINDERBUND KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG HUNGARIAN SCOUT ASSOCIATION IN EXTERIS ASOCIACIÓN SCOUT HÚNGARA EN EL EXTERIOR UNGARISCHER AUSLANDSPFADFINDERBUND Kedves Cserkésztestvérem! 2013 május Örömmel értesültem

Részletesebben

Kerek jubileum Kanadában

Kerek jubileum Kanadában M A G Y A R C S E R K É S Z K Ü L F Ö L D I M A G Y A R C S E R K É S Z E K L A P J A. M E G J E L E N I K N E G Y E D É V E N T E K Ö Z E L E D İ E S E M É N Y E K MAGYAR CSERKÉSZ Február 29 Cserkészvezetıi

Részletesebben

Külföldi Magyar Cserkészszövetség

Külföldi Magyar Cserkészszövetség Külföldi Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association in Exteris VEZETŐKÉPZŐ TÁBOROK - 2016. vezetokepzes@kmcssz.org 2015. december Tárgy: Vezetőképző táborok Másolat: Tábor pk-k, kerületi pk-k,

Részletesebben

Külföldi Magyar Cserkészszövetség

Külföldi Magyar Cserkészszövetség Külföldi Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association in Exteris VEZETŐKÉPZŐ TÁBOROK - 2017. vezetokepzes@kmcssz.org 2017. január Kapják: Csapatparancsnokok Másolat: Tábor pk-k, kerületi pk-k,

Részletesebben

Saját tanulóképzés elindítása a munkatárs utánpótlás érdekében binder cable assemblies Jánossomorja

Saját tanulóképzés elindítása a munkatárs utánpótlás érdekében binder cable assemblies Jánossomorja Saját tanulóképzés elindítása a munkatárs utánpótlás érdekében binder cable assemblies Jánossomorja Page: 1 Tartalom: A binder-ről Szakképzési foglalkoztatási stratégia Szakember utánpótlás tanulók foglalkoztatása

Részletesebben

CIVIL PÁLYÁZAT PÁLYÁZAT A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA BIAI SZENT ANNA KARITATÍV ALAPÍTVÁNY

CIVIL PÁLYÁZAT PÁLYÁZAT A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA BIAI SZENT ANNA KARITATÍV ALAPÍTVÁNY CIVIL PÁLYÁZAT 2014. PÁLYÁZAT A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZÓ: BIAI SZENT ANNA KARITATÍV ALAPÍTVÁNY Biatorbágy Szentháromság tér 3. 2051 PÁLYÁZTATÓ: BIATORBÁGY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés 2006 MISKOLCZI BORBARÁTOK TÁRSASÁGA KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 3527 Miskolc, Besenyõi u. 8. www.miskolciborbaratok.hu 2 Tartalom 1. Számviteli beszámoló 2. Kimutatás központi költségvetési

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA

RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA RENDEZVÉNYTERV ISKOLA UTCA KÉSZÍTETTE: KOVÁCS JUDIT 2017/2018 FEKETE ISTVÁN - VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM AJKA SZEPTEMBER Tanévnyitó ünnepély augusztus 31. Némethné Horváth Andrea Némethné

Részletesebben

Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló

Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló Kovács Nóri Kanadai koncert turnéja 2015 képes úti beszámoló Kedves Barátaim, Ismerőseim! Fantasztikus 3 hetet töltöttem a múlt év végén Kanadában. A rengeteg élményt még mindig nem sikerült teljesen feldolgoznom,

Részletesebben

Felvételi tájékoztató

Felvételi tájékoztató Felvételi tájékoztató 2019-2020 A Sashegyi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tájékoztatója Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Nevelő-oktató munkánk feladata: Korszerű oktatás (kiemelkedően felszerelt

Részletesebben

Ismered Gláser János bát

Ismered Gláser János bát Cserkésznek lenni vagy nem lenni - ez itt a kérdés... Ismered Gláser János bát Montrealból? Évekkel ezelőtt írta az alábbi verset egy tábor végén. Jó lesz emlékeztetőül a mostani táborunk után, hogy ne

Részletesebben

ŐSZI NEMZETISÉGI PEDAGÓGIAI SZAKMAI NAPOK október

ŐSZI NEMZETISÉGI PEDAGÓGIAI SZAKMAI NAPOK október ŐSZI NEMZETISÉGI PEDAGÓGIAI SZAKMAI NAPOK 2017. október 16-27. A Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ 2017. október 16-27. között szervezi meg az Őszi Nemzetiségi Pedagógiai Szakmai Napokat. Az Oktatási

Részletesebben

113. számú Központi Értesitô I. HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK

113. számú Központi Értesitô I. HIVATALOS KÖZLEMÉNYEK KÜLFÖLDI MAGYAR CSERKÉSZSZÖVETSÉG 113. számú Központi Értesitô KÖZPONT 1. Csapat megszüntetések: 21. sz. Apor Vilmos cscs., Vancouver 60. sz. Ráskai Lea lcscs., Vancouver 2. Az IB munkarendje I. HIVATALOS

Részletesebben

Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK

Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK Belgium Antwerpen Karel de Grote Hogeschool - 2010 tavaszi félév Holobrádi Miklós, BGK Kiutazás Utazásra nagyjából négy lehetőség adódik. Autóval kimenni kényelmes, sok csomagot ki lehet vinni, egyedül

Részletesebben

Külföldi Magyar Cserkészszövetség

Külföldi Magyar Cserkészszövetség Külföldi Magyar Cserkészszövetség Hungarian Scout Association in Exteris VEZETŐKÉPZŐ TÁBOROK - 2019. JAVÍTOTT 2019. március 1. Kapják: Másolat: Csapatparancsnokok Tábor pk-k, kerületi pk-k, körzeti pk-k,

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

Országos Tanács határozatok 2013. április 13. (szombat) Magyar Cserkészszövetség Székház Budapest II., Tömörkény u. 3/a

Országos Tanács határozatok 2013. április 13. (szombat) Magyar Cserkészszövetség Székház Budapest II., Tömörkény u. 3/a Országos Tanács határozatok 2013. április 13. (szombat) Magyar Cserkészszövetség Székház Budapest II., Tömörkény u. 3/a OT 2013.01.12./1. titkárságvezetőt. Az Országos Tanács a jegyzőkönyv vezetésére felkéri

Részletesebben

Javaslat civil szervezetek támogatására. osztályvezető helyettes Jogi és Koordinációs Osztály

Javaslat civil szervezetek támogatására. osztályvezető helyettes Jogi és Koordinációs Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat civil szervezetek támogatására Előterjesztő:

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. Székhely: Komló 7300 48 as tér 1. Adószám: 18323832 1 02 Közhasznúsági fokozat: Közhasznúsági végzés száma, kelte: Közhasznú Pk.60242/2003/1/II. 2004. 01. 28. 1. Számviteli

Részletesebben

Magyar fizika siker az 1000 mosoly országában

Magyar fizika siker az 1000 mosoly országában Magyar fizika siker az 1000 mosoly országában Az idén 28. alkalommal megrendezett Ifjú Fizikusok Nemzetközi Versenyén (eredetileg: International Young Physicists Tournament, röviden: IYPT) a magyar csapat

Részletesebben

Hochschule Ulm. Utazás

Hochschule Ulm. Utazás Hochschule Ulm A 2009/2010 tanév tavaszi időszakában töltöttem el egy félévet ebben a hangulatos városban, március 1-től július végéig. Azért választottam a tavaszi félévet az őszivel szemben, mert ez

Részletesebben

L X I I I. É V F O L Y A M V O L. 6 3 N O. 1

L X I I I. É V F O L Y A M V O L. 6 3 N O. 1 M A G Y A R C S E R K É S Z A K Ü L F Ö L D I M A G Y A R C S E R K É S Z E K L A P J A. M E G J E L E N I K N E G Y E D É V E N T E K Ö Z E L E D İ E S E M É N Y E K MAGYAR CSERKÉSZ Április 17-25 Európai

Részletesebben

es tanév. Felkészítő tanár: Veres Judit GRATULÁLUNK! Kerületi extrém akadályverseny Magabiztos győzelem

es tanév. Felkészítő tanár: Veres Judit GRATULÁLUNK! Kerületi extrém akadályverseny Magabiztos győzelem 2013-2014-es tanév A 23.Fővárosi Informatika Alkalmazói Tanulmányi versenyen iskolánk tanulója Csapó Krisztián (7.o.) prezentáció kategóriában II.helyezést és Bánfalvi Béla (7.o.) táblázatkezelés kategóriában

Részletesebben

Akikre büszkék vagyunk. (2018)

Akikre büszkék vagyunk. (2018) Akikre büszkék vagyunk. (2018) 2018. szeptember 08-án rendezte a Magyar Természetjáró Szövetsége Szövetség Verőcén a Természetjárók Fesztiválját Itt került sor a Fejér Megye Természetjárásáért kitüntetések

Részletesebben

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy. szakma és közösség a tanórákon kívül. Liska Tibor Szakkollégium. KommON Szakkollégium

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy. szakma és közösség a tanórákon kívül. Liska Tibor Szakkollégium. KommON Szakkollégium Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy szakma és közösség a tanórákon kívül Liska Tibor Szakkollégium KommON Szakkollégium 2. oldal 9. oldal KommON BME Kommunikációs Szakkollégium Szakkollégiumunk

Részletesebben

MAGYAR EGYÜTTÉRZÉS (SZOLIDARITÁS) TÜZE

MAGYAR EGYÜTTÉRZÉS (SZOLIDARITÁS) TÜZE M A G Y A R C S E R K É S Z A K Ü L F Ö L D I M A G Y A R C S E R K É S Z E K L A P J A. M E G J E L E N I K N E G Y E D É V E N T E K Ö Z E L E D İ E S E M É N Y E K Július 3 18 Iskolatábor Fillmore,

Részletesebben

Élménybeszámoló. Németország Reutlingen. Kekk Éva Katalin

Élménybeszámoló. Németország Reutlingen. Kekk Éva Katalin Élménybeszámoló Németország Reutlingen Kekk Éva Katalin A 2013/14-es tanév őszi félévében lehetőségem nyílt az Eramus program segítségével, egy félévet külföldön tanulni. Körültekintő átgondolás után Németországot

Részletesebben

Tanulmányi versenyek eredményei a es tanévben

Tanulmányi versenyek eredményei a es tanévben ek eredményei a 2016-2017-es tanévben Helyezés Név Osztály 9. Legjobb a jók közt különdíj Kóger Csenge Sipos Nóra b Hajdu Fanni Gyulassy Dóra Kovács Nóra 6.b 6. Tóth Alexa Végső Csenge Károlyi Soma Kersztesi

Részletesebben

ÉLETREVALÓ fiataloknak

ÉLETREVALÓ fiataloknak ÉLETREVALÓ fiataloknak ÉLETREVALÓ fiataloknak Budapest, 2008 A könyv a Microsoft Magyarország felkérésére és finanszírozásával jött létre. Köszönjük Somogyi Edit tanárnô és Szabó Vince munkáját a Jedlik

Részletesebben

Az MCSSZ helyzete. Új csapatparancsnoki kinevezések. Hírlevél IX/26, 2014. október 10.

Az MCSSZ helyzete. Új csapatparancsnoki kinevezések. Hírlevél IX/26, 2014. október 10. Hírlevél IX/26, 2014. október 10. Az MCSSZ helyzete o Új csapatparancsnoki kinevezések o Eseménynaptár - változások Országos és regionális programok, események, képzések o KÖFoT Debrecenben! o Októberi

Részletesebben

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába.

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. A tanító néni kedves mosolya bátorított minket, az első "o" betűnél még ő

Részletesebben

Ekecsi - Apácaszakállasi

Ekecsi - Apácaszakállasi Ekecsi - Apácaszakállasi H í r a d ó A KÖZSÉGI HIVATAL INGYENES TÁJÉKOZTATÓJA I. Évfolyam 4. Szám 2003. NOVEMBER A z év vége közeledtével szeretném Önöket tájékoztatni a faluban és az önkormányzatban zajló

Részletesebben

Cselekedve tanulás. A 929. sz. Szent Mihály cserkészcsapat pedagógusokhoz szóló bemutatkozó kiadványa

Cselekedve tanulás. A 929. sz. Szent Mihály cserkészcsapat pedagógusokhoz szóló bemutatkozó kiadványa Cselekedve tanulás A 929. sz. Szent Mihály cserkészcsapat pedagógusokhoz szóló bemutatkozó kiadványa Összeállította: Téglás Gergely cspk. Felelős kiadó: 929 Parancsnokság 2013 Tartalom Előszó...3 Mi a

Részletesebben

100 éves jubileumot ünnepeltünk Fillmoreban

100 éves jubileumot ünnepeltünk Fillmoreban M A G Y A R C S E R K É S Z A K Ü L F Ö L D I M A G Y A R C S E R K É S Z E K L A P J A. M E G J E L E N I K N E G Y E D É V E N T E K Ö Z E L E D İ E S E M É N Y E K MAGYAR CSERKÉSZ November 6-7 Központi

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK EGYENRUHA, KÖPENY, ÁHÍTATOK, TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Egységes viselet Iskolánkban a nagyobb ünnepségeken ünnepi egyenruha viselete kötelező mind a pedagógusok, mind a tanulók számára. A hölgyek kalotaszegi

Részletesebben

REGE KULTURÁLIS EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005. ÉV Budapest, 2006. május 24. Elfogadva: KGy 3/2006 (05.24) 1. A szervezet alapadatai Elnevezés: Rege Kulturális Egyesület Képviselő: Vajna Balázs

Részletesebben

A 2018/2019-ES TANÉV RENDJE

A 2018/2019-ES TANÉV RENDJE A 2018/2019-ES TANÉV RENDJE 1 A 14/2017. (VI. 27.) EMMI rendelete, a Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Pedagógiai Programja alapján A tanév 2018. szeptember 3-tól 2019. június 14-ig tart

Részletesebben

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve időpont program felelős Augusztus 24. Alakuló értekezlet 25. 8 00 Osztályozóvizsga Dr. Kapusiné Szigethi Emese 26. Szakalkalmazotti értekezlet 27.

Részletesebben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben AUGUSZTUS 2017. augusztus 28-29. 9 00 Javítóvizsgára és szintfelmérőre felkészítés 2017. augusztus 30. 10 00 Javítóvizsga,

Részletesebben

5.2 Az iskolai munka részletes ütemterve Zölddel jelöltük a még bizonytalan programokat és időpontokat

5.2 Az iskolai munka részletes ütemterve Zölddel jelöltük a még bizonytalan programokat és időpontokat 5.2 Az iskolai munka részletes ütemterve Zölddel jelöltük a még bizonytalan programokat és időpontokat Hónap Nap Óra Felelős Esemény aug. 29. 8.00- Szlovák Keresztényné P.Zs. Szept. 06-07. 01.h 8.00 Szlovák

Részletesebben

ERASMUS+ SZAKKÉPZÉSI TANULÓK MOBILITÁSA. WALDKIRCHEN ig

ERASMUS+ SZAKKÉPZÉSI TANULÓK MOBILITÁSA. WALDKIRCHEN ig ERASMUS+ SZAKKÉPZÉSI TANULÓK MOBILITÁSA WALDKIRCHEN 2015. 10. 25 12. 05-ig Hurrá! Megnyertük Megyünk Németországba! Vajon milyen lesz a gyakorlati hely? Hol fogunk lakni? Mit fogunk csinálni a hétvégén?

Részletesebben

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember

IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Szeptember IV. A 2017/2018-as TANÉV HELYI RENDJE IV.1 TANÍTÁSI HETEK BEOSZTÁSA Tan. nap 21 Hó H K Sz Cs P Szo V A B F Hét A tanév eseményei Szeptember 1. 2. 3. 1 1 35 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 2 36 11. 12. 13. 14.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a) A B járműkategóriás képzésében való részvétele feltétele, -minimum betöltött 16,5 életév,

TÁJÉKOZTATÓ. a) A B járműkategóriás képzésében való részvétele feltétele, -minimum betöltött 16,5 életév, TÁJÉKOZTATÓ 1. A KÉPZŐ SZERV MEGNEVEZÉSE: ÁDÁM AUTÓSISKOLA (Ádám Róbert ev.) 3170 Szécsény Május 1. út 3.(20/99-53-108) adamrobi1@freemail.hu (honlap: adamautosiskola.hu) 2. A CÉG FORMÁJA: egyéni vállalkozó

Részletesebben

Lovas István - Jancsó: Horthy Miklós katonája vagyok, legszebb katonája

Lovas István - Jancsó: Horthy Miklós katonája vagyok, legszebb katonája Lovas István - Jancsó: Horthy Miklós katonája vagyok, legszebb katonája 2014 február 05. Flag Szöveg méret Mentés 0 Még nincs értékelve Mérték Archívumból - Beszélgetés Zágoni Sándor, népi alkotóm?vésszel,

Részletesebben

egyházaink HÍrei katolikus egyházközségeink F református egyházközségeink hit vallás GyóNi katolikus egyházközség AlsóDABAsi katolikus egyházközség

egyházaink HÍrei katolikus egyházközségeink F református egyházközségeink hit vallás GyóNi katolikus egyházközség AlsóDABAsi katolikus egyházközség hit vallás katolikus egyházközségeink F GyóNi katolikus egyházközség miserendünk: hétfő, kedd, péntek, szombat 17.00 óra vasárnap: Szőlők 9.00 óra, Gyón 11.00 óra Nagyböjt péntekjein 16.15 órától keresztúti

Részletesebben

ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ

ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ 2012 őszén került sor Papp Éva tanárnő szervezésével, a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskola könyvtárában az országos Harry Potter műveltségi vetélkedő döntőjére.

Részletesebben

Életen át tartó tanulás. A mozgássérült gyermekek rehabilitációjának minőségi sztenderdjei Európai eszmecsere EQUALREHAB

Életen át tartó tanulás. A mozgássérült gyermekek rehabilitációjának minőségi sztenderdjei Európai eszmecsere EQUALREHAB Életen át tartó tanulás Leonardo Da Vinci program A mozgássérült gyermekek rehabilitációjának minőségi sztenderdjei Európai eszmecsere EQUALREHAB European exchange of quality standards in rehabilitation

Részletesebben

München 2009 tavaszi félév

München 2009 tavaszi félév München 2009 tavaszi félév Keszthelyi Csaba vagyok, III. éves Energetikás hallgató. 2009 tavaszi félévét Münchenben, Németországban töltöttem Erasmusos diákként a Hochschule München főiskolán. A kint töltött

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

FH Giessen-Friedberg 2006/2007 Wintersemester

FH Giessen-Friedberg 2006/2007 Wintersemester FH Giessen-Friedberg 2006/2007 Wintersemester Magamról Stamm Attila vagyok. 2006/2007-es tanév őszi félévét (a németek szerint téli félév) töltöttem a FH Giessen-Frideberg-en orvostechnika szakirányon.

Részletesebben

Kedves Támogatónk! Barátsággal: Patvaros István alapító

Kedves Támogatónk! Barátsággal: Patvaros István alapító Kedves Támogatónk! Köszöntelek, Patvaros István vagyok, a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a CashFlow Mágnes Közösség (CFM) alapítója. Hírlevelünk 2017/06-os számában beszámolunk klubalkalmainkról, Szigetszentmiklósi

Részletesebben

Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. munkanap. nélküli augusztus

Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. munkanap. nélküli augusztus Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája dátum i 2017. augusztus 2017. augusztus 28., hétfő hétfő Alakuló értekezlet Javító- és különbözeti vizsgák 9.00 13.00

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK Tagintézmény. Pék- cukrász OSZKTV Szakma Kiváló Tanulója. Lótenyésztő OSZKTV Szakma Kiváló Tanulója

VERSENYEREDMÉNYEK Tagintézmény. Pék- cukrász OSZKTV Szakma Kiváló Tanulója. Lótenyésztő OSZKTV Szakma Kiváló Tanulója VERSENYEREDMÉNYEK Tagintézmény 2003. Vadász-Ember Andrea 9/E birkózás Orbán Barbara 12/KÉ Gödri Zoltán 13/PC Szalai Dávid 13/PC Horváth Annamária 12/L Pacsi Terézia 12/L Boros Mónika 12/KÉ Takács Szelina

Részletesebben

Kedves Szülők, Nagyszülők!

Kedves Szülők, Nagyszülők! Kedves Szülők, Nagyszülők! Ahogy Önök is észrevették, nagyon hamar eltelt a nyár. Ismét itt az iskolakezdés, óvodakezdés ideje. Mi nevelők nagyon örülünk, hogy végre a csendes óvoda újra megtelik önfeledt

Részletesebben

V. TOUR DE VELENCEI-TÓ 2015 VELENCEI-TÓ MINI MARATON 55 VELENCEI-TÓ MINI MARATON NŐI ABSZOLÚT

V. TOUR DE VELENCEI-TÓ 2015 VELENCEI-TÓ MINI MARATON 55 VELENCEI-TÓ MINI MARATON NŐI ABSZOLÚT VELENCEI-TÓ MINI MARATON NŐI ABSZOLÚT 1 844 Ispán Laura Felnőtt 01:39:07.1 2 942 Köllő Zsuzsanna Felnőtt 01:39:09.0 3 915 Ódor Klára Master 01:39:29.0 4 805 Bordás Eszter Master 01:45:30.6 5 802 Czeczei

Részletesebben

KÉSZÜLJ FEL A KÖZÖSSÉGRE!

KÉSZÜLJ FEL A KÖZÖSSÉGRE! KÉSZÜLJ FEL A KÖZÖSSÉGRE! Érdekel az ifjúságnevelés? Jelentkezz az alapozó felkészítőnkre! A Magyar Cserkészszövetség a TÁMOP-5.2.8/12/1-2013-0001 Kisközösségi ifjúság nevelés támogatása című kiemelt projekt

Részletesebben

Erasmus tudósítás Kölnből. Mészáros Brigitta. Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz

Erasmus tudósítás Kölnből. Mészáros Brigitta. Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz Erasmus tudósítás Kölnből Mészáros Brigitta Ahány nyelvet beszélsz, annyi életet élsz Békés Márta 2015. június 13. Köln 1 Mészáros Brigitta vagyok, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karán tanulok,

Részletesebben

PONGRÁC barátokat keres!

PONGRÁC barátokat keres! PONGRÁC van; gondolkodik, filozofálgat, az élet kérdésein töpreng; olyan dolgokon, amiket más észre sem venne. Neki viszont feltûnnek: ô mindenre figyel, ôt minden érdekli. PONGRÁC mozgalmat indított:

Részletesebben

BUOD Közgyűlés, 2007. A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BUOD) 9. közgyűlése 2007. november 17.-18. Stuttgart (Baden-Württemberg)

BUOD Közgyűlés, 2007. A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BUOD) 9. közgyűlése 2007. november 17.-18. Stuttgart (Baden-Württemberg) BUOD Közgyűlés, 2007 A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BUOD) 9. közgyűlése 2007. november 17.-18. Stuttgart (Baden-Württemberg) BUOD Közgyűlés Stuttgart, 2007. november 17.-18. 1 9. BUOD Közgyűlés

Részletesebben

Száz éves a magyar cserkészet...a világot átfogó mozgalom! A százéves magyar cserkészet

Száz éves a magyar cserkészet...a világot átfogó mozgalom! A százéves magyar cserkészet 29.ÉVFOLYAM, 1. SZÁM - 2010, AUGUSZTUS Száz éves a magyar cserkészet...a világot átfogó mozgalom! A százéves magyar cserkészet Az első magyar cserkészcsapat, az 1.sz. Keresztyén Ifjúsági Egyesület Cserkészcsapat

Részletesebben

BESZÁMOLÓ KÜLFÖLDI TAPASZTALATAIMRÓL, ÉLMÉNYEIMRŐL

BESZÁMOLÓ KÜLFÖLDI TAPASZTALATAIMRÓL, ÉLMÉNYEIMRŐL BESZÁMOLÓ KÜLFÖLDI TAPASZTALATAIMRÓL, ÉLMÉNYEIMRŐL Készítette: Sávolyi Sára Erlangen, 2016.01.15. Sávolyi Sára vagyok végzős mesterszakos mechatronikai mérnökhallgató. Jelenleg a Friedrich-Alexander Universität

Részletesebben