1 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás Evangélikus Hittudományi Egyetem

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás Evangélikus Hittudományi Egyetem"

Átírás

1 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem Diplomás pályakövető rendszer Intézményi kutatás 7 Evangélikus Hittudományi Egyetem Készítette: Lukács Máté András Tartalomjegyzék I) Minta az intézményről... II) Családi háttér... III) Szakok... IV) Tanulmányok... 9 V) Egyéb felsőfokú tanulmányok... VI) zetközi tapasztatlatok... VII) Kapcsolódás a munkavilágához... 9 I) Minta az intézményről Az Evangélikus Hittudományi Egyetem (EHE) Diplomás pályakövető rendszerének 7-es hallgatói felmérésében 5 aktív nappali tagozatú hallgató vett részt a 7-ből (a esti tagozatú hallgató nincs benne a mintában). Az Evangélikus Hittudományi Egyetem egy karból áll, nappali tagozaton három szakkal: teológus-lelkész egységes, osztatlan mesterképzés és hittanár egységes, osztatlan mesterképzés és kántor BA szak (-ig nappali, utána esti/levelező). A teológus-lelkész és a hittanár szak a Bölcsésztudományokhoz tartozik, a kántor pedig a Művészeti képzési területhez. A kutatásban teológus-lelkész, hittanár és kántor szakos vett részt. Ebből érződik, hogy a fő profilja az egyetemnek a lelkész képzés, a második sorban pedig a hittanár képzés áll.

2 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem. ábra A szakok aránya SZAKOK Hittanár % Kántor % Teológus -lelkész 7% A kitöltők között 7 férfi és nő szerepel. Ez nagyjából jól jellemzi a nemek arányát az egyetem.. ábra ek aránya NEM Nő 7% Férfi 5% A hallgatók többsége a 99-es években született. A legöregebb kitöltő 95-ös születésű. Ez az utolsó tanév, ahova még nem léptek be a -es évek szülöttjei.. ábra A születési év Születési Év Összeg

3 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem Minden hallgató után kezdett már a kérdőív alapján.. ábra A kezdés éve Kezdés éve Összeg II) Családi háttér A második fejezetben a hallgatók családi hátterét vizsgáltuk. A hallgatók többsége, fő, azaz 5% városból (a város, fő és a megyeszékhely, 5 fő együtt számolva) érkezett. A KSH -es népszámlálási adataihoz hasonló tendenciát látunk, de van némi eltérés is. A népesség település szerinti eloszlása országosan: Főváros 7,%, Város 5,7%, Község,5%. A tendenciák, arányok hasonlóak, annyi a különbség, hogy az EHE mintájában 7%-kal kevesebben laknak a Fővárosban, és 7%-kal többen a községekben. 5. ábra Lakóhely típusa éves korban Lakóhely típusa évesen % 7% % % ) Főváros ) Megyeszékhely ) Város ) Község :

4 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem A hallgatók többsége, fő gimnáziumokból jön, és csak ember jön szakközép iskolából, vagy egyéb középiskolából.. ábra Középiskola típus Középiskola típusa % % 5% 5% % ), osztályos középiskola, kéttannyelvű gimnázium ) Gimnázium - 5 osztályos, idegen nyelvi előkészítővel ) Gimnázium - hagyományos osztályos ) Szakközépiskola 5) Egyéb A szülők iskolai végzettsége hasonló tendenciát mutat egymáshoz képest, de az anyáknak általánosan kicsivel magasabb végzetsége. A szülők nagyobb részt felsőfokú (egyetem, főiskola) végzettséggel rendelkeznek (Apák közül fő, anyák közül 5 fő). Kicsivel kevesebben középfokú (Gimnázium, Szakközép) végzettséggel rendelkeznek (Apák közöl 9 fő, anyák közül fő). Kisebb részt rendelkeznek alapfokú (szakma, általános) végzettséggel (Apák közül fő, anyák közül 5 fő). Összeségében elmondható, hogy a hallgató szülei magasabb vagy középfokú fokú iskolai végzettséggel rendelkeznek. 7. ábra Az apa iskolai végzettsége Apa iskolai végzettsége % %% % ) Egyetem, tudományos fokozat ) Főiskola ) Gimnázium % % % ) Szakközépiskola, technikum 5) Szakmunkásképző, szakiskola (érettségi nélkül) ) Legfeljebb általános 7) tudja, nem ismerte, nem élt

5 5 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem. ábra Az anya iskolai végzettsége Anya iskolai végzettség % % ) Egyetem, tudományos fokozat ) Fősikola ) Gimnázium % % % 7% ) tudja, nem ismerte, nem élt ) Szakközépiskola, technikum 5)Szakmunkásképző, szakiskola (érettségi nélkül) A válaszadók családjának anyagi háttere átlagosnak mondható el. Nagyon kevés a két szélső értek, az általánosnál sokkal szegényebb, és a sokkal gazdagabb hátterűek száma is ábra A család anyagi helyzete évesen Család anyagi helyzete évesen % % % % ) Az átlagosnál sokkal jobb ) Az átlagosnál valmivel jobb ) Nagyjából átlagos % ) AZ átlagosnál valamivel rosszabb 5) Az átlagosnál sokkal rosszabb A válaszadók többségének nincs felmenői között hasonló szakterületen dolgozó. Ami meglepő, mert a lelkészek között gyakoriak a lelkész gyerekek. Ha mégis van a felmenők között hasonló szakterületű az a szülők között szokott lenni. főnek van a szülei között hasonló szakterületű, vagyis lelkész vagy hittanár.

6 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem. ábra Felmenők hasonló szakterületen Felmenők hasonló szakterületen % % %, a szülők és nagyszülők közt is van kapcsolódó szakmájú családtag, csak a nagyszülők között 7%, csak a szülők közzött Nincsnen III) Szakok A harmadik fejezetben azt vizsgáljuk, hogy a különböző szakoknak milyen sajátos jellemzői vannak. Mivel nappali kántor szakos hallgatóból csak fő van a mintában, ezért a teológuslelkész és hittanár szakot lehet összehasonlítani az elemzésben. A diagramokon jól megfigyelhető, hogy a válaszadók között a hittanár szakon arányaiban inkább nők tanulnak. De a női hallgatók a férfiakhoz hasonlóan ugyan úgy nagyobb részt teológus-lelkész szakon vannak a kutatásban részt vevők között.. ábra ek-szakok szerint ek-szakok szerint Nő Férfi

7 7 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem. ábra Szakok-ek szerint Szakok-ek szerint % 9% % 7% % 5% % % Teológus-lelkész Kántor Hittanár % % % Férfi Nő Az osztatlan hittanár szak a /5-os tanévben jelent meg az EHE szakkínálatában. - óta minden évben kezdtek hittanár szakon. A /7-es tanévben több hittanár szakos kezdett, mint teológus-lelkész szakos. A 7/7-as tanévre visszaállt az eredeti felállás, hogy a teológus-lelkész szakosok száma van túlsúlyban. De a szakoknál érdemes megvizsgálni a születési éveket is. A es években szülöttek között magasabb hittanár szakosok száma, mint a teológus-lelkész szakosoké (5 hittanár, teológus-lelkész szakos). Tehát a 7- ben kezdő teológus-lelkész szakos hallgató nagyrészének 9/99 előtt kellett születnie. A születési dátumok nézve érdekes lesz majd megfigyelni, hogyan alakul majd a fiatalabb korosztályban a lelkész szakosok és a hittanárok aránya.

8 5 7 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem. ábra Szakok a kezdés éve szerint Szakok a kezdés éve szerint 7 9 Teológuslelkész Kántor Hittanár. ábra Szokok-születési év szerint Szakok-Születési év szerint Hittanár Teológus-lelkész Az 5 hallgató közül 7-en vannak csak költségtérítéses/önköltséges finanszírozáson. Érdekes, hogy a hitoktatók mind állami finanszírozáson vannak. A születési évekből kiindulva hipotetikusan ennek hátterében állhat az, hogy a hittanár szakosoknak koruknál fogva ez az első szakja, és még nem használta el az állami féléveit.

9 9 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem 5. ábra Szakok-Finanszírozás módja szerint Szakok-Finanszírozás módja szerint Teológus-lelkész Kántor Hittanár Érdekes, hogy a teológus-lelkész és a hittanár szakosok között hasonló az aránya a felmenők közti hasonló szakmával rendelkezőknek.. ábra Felmenők közti hasonló szakma-szakok szerint % 9% % 7% % 5% % % % % % Felmenők közti hasonló szakma - Szakok szerint 7 Hittanár Teológus-lelkész Nincsnen, csak a szülők közzött, csak a nagyszülők között, a szülők és nagyszülők közt is van kapcsolódó szakmájú családtag IV) Tanulmányok A negyedik fejezetben a hallgatók az intézményhez kapcsolódó tanulmányait vizsgáltuk. A hallgatók többsége nem szakította meg tanulmányait.

10 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem 7. ábra Tanulmányok megszakítása Tanulmányok megszakítása % % (üres) A választ adó hallgatók közel fele jónak mondja az átlagos tanulmányi eredményeit.. ábra Az átlagos tanulmányi eredmény Átlagos tanulmányi eredmény % % Jeles, Kivaló Jó Közepes % A kutatásban részt vevő hallgatók nagyrésze tanulmányi eredményeit a többiekhez hasonlónak ítéli meg. Kevés azok száma, akik, sokkal jobbnak vagy rosszabbnak mondanák saját eredményeiket a többiekhez képest.

11 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem 9. ábra Tanulmányi eredmény a többiekhez képest Tanulmányi eredmény a többiekhez képest % % % % % Kb. ugyan olyan, mint a többieké Sokkal jobb, mint a többieké Sokkal rosszabb, mint a többieké Valamivel jobb, mint a többieké Valamivel rosszabb, mint a többieké A kérdőívet kitöltő hallgató nagy része nem tervez tovább tanulást a következő - évben. Aki mégis azok legnagyobb számban egységes/osztatlan mesterképzésen képzelik azt el, azt is az EHE-n beül. Más felső oktatási intézményben leginkább egy alapszakot kezdnének el a hallgatók. Érdekes, hogy a doktori iskola vonzza legkevésbé a tanulókat, pedig logikusan az következne egy osztatlan képzés után, amiben a lelkész és a hittanárok szakosok is részt vesznek.. ábra Tovább tanulás az elkövetkező - évben Tovább tanulás az elkövetkező - évben Egységes osztatlan/mesterképzés Doktori Szakirányútovábbképzés 9 Mesterképzés Alapképzés 7 Felsőoktatási szakképzés 9 % % % % % 5% % 7% % 9% %, a kérdőív alapjául szolgáló intézményben, más felsőoktatási intézményben szeretnénk Az EHE hallgatóiról általánosan elmondható, hogy nem vesznek fel diákhitelt. Összesen fő él ezzel a lehetőséggel, ők is mind szabad felhasználású diákhitellel. Ez azért is érdekes, mert

12 Angol tanár Földrajz tanár Kántor Matemateka tanár Mérnök informatikus Történelem tanár Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem az jelenti, hogy a mintában szereplő 7 önköltséges finanszírozáson levő hallgató, nem diák hitelből fizeti a tandíjat.. ábra Diákhitel Diákhitel 5 Összeg - Szabad felhasználású Diákhitel - (üres) V) Egyéb felsőfokú tanulmányok A ötödik fejezetben a hallgatók egyéb felső fokú tanulmányait vizsgáltuk. Az osztatlan hittanár szak az ELTE-n egy szakpárral együtt működik. Az egyéb párhuzamos tanulmányokat ez a kötelező szakpár határozza meg. Feltehetőleg ezek a diagramon látható egységes osztatlan mesterképzések is. A kántor BA szakon tanuló hallgató valószínűleg az EHE-n végzi ezt a tanulmányait is. Feltehetőleg tehát a Mérnökinformatikus Bsc szakot tanuló hallgató, az, aki egészen más tanulmányokat is végez párhuzamosan.. ábra Jelenleg egyéb szak,5,5,5,5 Jelenleg egyéb szakok BA/Bsc Egységes, osztatlan képzés/osztatlan mesterképzés

13 Alapszakos Szabadbölcsé sz kántor Olasz Pszichológia Szociológia Történelem Ismeretlen Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem A válaszadók közül hallgatónak van már felsőfokú végzettsége. Az ismertek közül mindenkinek bölcsésztudomány területről, de más szakról.. ábra Felső fokú végzettség 5 Felsőfokú végzettség Összeg Jól megfigyelhető, hogy a mintában szereplő hallgatók közül az idősebbeknek van felsőfokú végzettsége, hiszen nekik volt már idejük egy másik szakot elvégezni. A felsőfokú végzettséggel rendelkező hallgató közül 7 fő között született között született hallgató közt viszont csak főnek van felsőfokú végzettsége.. ábra Felsőfokú végzettség-születési év szerint Felsőfokú végzettség születési év szerint 5 5 Érdekesség, hogy a mintában szereplő felsőfokú végzettséggel rendelkező hallgató fele - ban kezdte meg tanulmányait.

14 Átlag Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem 5. ábra Felsőfokú végzettség-a kezdés éve szerint Felsőfokú végzettség a kezdés éve szerint VI) zetközi tapasztatlatok A választ adó hallgatók közt az angol és a német nyelvtudás a legerősebb. A hallgatók elsősorban angolul beszélnek a legjobban. Az angol nyelvtudás átlaga,57 ötös skálán. Csak ember van, aki egyáltalán nem beszél angolul. fő beszél jól, és fő nagyon jól angolul, ez ki magasló. A német tudás átlaga,7 ötös skálán. A német beszélik legtöbben közepesen: 9 fő kicsit, fő közepesen beszél németül. A francia, olasz, spanyol, orosz nyelvtudás alacsony. fő beszél csak kimagaslóan olasz nyelven, feltehetőleg az olasz szakot végzett hallgató.. ábra Nyelvtudás átlaga,57 Nyelvtudás -átlag,7,,,, Nyelv Angol Német Francia Olasz Spanoly Orosz

15 5 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem 7. ábra Nyelvtudás Nyelvtudás Orosz Spanyol Olasz Francia Német Angol 5 % % % % % % Angol Német Francia Olasz Spanyol Orosz Egyéb idegen nyelveken kevesen beszélnek. Románul feltehetőleg a romániai születési hallgató beszél. A románul és latin nyelven beszélő hallgató is közepes beszéli az adott nyelvet.. ábra Egyéb nyelvtudás Egyéb nyelvtudás 5 latin Román (üres) Összeg A választ adó 5 hallgató közül folytatott felsőfokú tanulmányokat külföldön. A külföldi ösztöndíjas hallgatók fele, azaz 5 fő Németországban tanult. A kérdőívben szereplő EHE

16 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói ezenkívül tanultak még az USA-ban ketten, és - személy Finnországban, Svájcban, Olaszországban. 9. ábra Külföldi tanulmányok Külföldi tanulmányok % 7%. ábra Külföldi ösztöndíj helye Ösztöndíjas országok USA % Finnország % Svájc % Olaszország % Németország 5% Finnország Németország Olaszország Svájc USA Külföldi tanulmányokon legnagyobb számban 9 hónapot voltak. Legtöbben pedig, -an egy alkalommal voltak külföldi ösztöndíjon. Kétszer és ötször is egy-egy ember volt kint, ketten pedig nem voltak kint egy egész szemesztert.

17 7 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem. ábra Külföldi tanulmányok időtartalom szerint 5 Külföldi tanulmányok időtartalom szerint 9 (üres) hónap hónap hónap hónap hónap hónap Összeg. ábra Külföldi ösztöndíj hány alkalommal Külföldön hányszor minimum egy szemeszter- az ösztöndíjasok közt % % 7% 7% -szer -szer 5-ször tanultam Külföldi tanulmányaikat a legtöbbszámban Erasmussal (négyen) és egyéb nemzetközi pályázatokkal (öten) finanszírozták. Saját, családi finanszírozással nem volt senki sem a válaszadók közül ösztöndíjon.

18 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem. ábra Külföldi tanulmányok finanszírozási formája Külföldi tanulmányok finanszírozási formája Egyéb forrás Párhuzamos munkavállás Saját, családi finanszírozás Egyéb nemzetközi pályázat, ösztöndíj Egyéb hazai ösztöndíj, pályázat, A fogadó felsőoktatási intézmény ösztöndíja Tempus/Erasmus 5 7 % % % % % 5% % 7% % 9% % Külföldi tanulmányokat a régebb ideje az EHE-n tanuló hallgatók folytattak. Mind a külföldön tanult hallgató - között kezdett.. ábra Külföldi tanulmányok a kezdés éve szerint Külföldi tanulmányok a kezdés éve szerint Külföldi szakmai gyakorlatot csak kevesen végeztek a válaszadók közül, összesen négyen. Akik külföldi tanulmányaik alatt folytattak gyakorlatot, mind Németországban voltak. Ketten a külföldi ösztöndíjtól függetlenül végeztek gyakorlatot.

19 9 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem 5. ábra Szakmai gyakorlat külföldön Szakmai gyakorlat külföldön 7% % % % Végzett szakmai gyakorlatot Volt ösztöndíjon Végzett szakmai gyakorlatot volt ösztöndíjon végzett szakmai gyakorlatot Volt ösztöndíjon végzett szakmai gyakorlatot volt ösztöndíjon A végzés után a többség, fő nem akar külföldön dolgozni a válaszadók közül. hallgató biztosan szeretne külföldön munkát vállalni, a kutatásban részt vevő tovább személy nem tudja eldönteni.. ábra Végzés utáni külföldi munkavállalás Végzés utáni külföldi munkavállalás % % 7% tudom eldönteni VII) Kapcsolódás a munkavilágához A hetedik, egyben utolsó fejezetben a hallgatók a munkavilágához való kapcsolódását vizsgáltuk. A válaszadó hallgatók egyik fele, 5 fő valamilyen formában dolgozik, a másik fele, a másik 5 fő pedig nem dolgozik. A dolgozó tanulók fele, fő diákmunkát folytat. Állandó, határozatlan időtartamú munkát csak kevesen, fő végez.

20 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem 7. ábra Jelenleg dolgozók Jelenleg dolgozók 5% % % % % % Alkalmi, időszakos megbízás Állandó jellegű és határozatlan időtartalmú Diákmunka, gyakornoki munka Megbízás jellegű (tiszteletdíja, jutalékos) Meghatározott időtartalmú A költségtérítéses/önköltséges finanszírozási rendszerben tanuló hallgatók nagy része dolgozik a tanulmányai mellett. Hipotetikusan az önköltséges hallgatóknak a tandíj is egy ok lehet a munka végzésre.. ábra Jelenleg dolgozók- a tanulmányok finanszírozása szerint 5 Jelenlegdolgozók A tanulmányok finanszírozása szerint 9 Államilag támogatott/állami ösztöndíjas Költségtérítéses/önköltséges Főfoglalkozású dolgozók, azok között fordul csak elő, akiknek állandó, határozatlan idejű munkája van.

21 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem 9. ábra Főfoglalkozás-Munkaviszony szerint Munkaviszony Főfoglalkozás Főfoglalkozású dolgozónak (aki tanul is) Alkalmi, időszakos megbízás Állandó jellegű és határozatlan időtartalmú Diákmunka, gyakornoki munka 5 Megbízás jellegű (tiszteletdíja, jutalékos) Meghatározott időtartalmú Főfoglalkozású diáknak A dolgozók felének kapcsolódik a munkája a tanult szakterülethez (fő csak a sajáthoz, fő a sajáthoz és kapcsolódó szakterületen dolgozik). Feltehetőleg ők a hitoktatásban dolgoznak, vagy más munkát végeznek az egyházban, a más szakterülethez tartozók pedig a diák munkások lehetnek.. ábra Munka-Szakterületen végzett tanulmányok Munka-Szakterületen végzett tanulmányok % % ) Csak a a saját szakterület ) A saját és a kapcsolódó szakterületek % ) Bármilyen szakterület % ) Egy egészen más szakterület A többség, fő szerint biztosan sikerül majd elhelyezkednie a szakterületen belül. Csak kevesen, fő az, aki nem akar a tanult szakterületen dolgozni.

22 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem. ábra Szakon belüli elhelyezkedés Szakon belüli elhelyezkedés % % 5% Biztosan sikerült elhelyezkednem a szakterületen belül szeretnék a tanult szakterületen elhelyezkedni Valószínűleg sikerül elhelyezkednem a szakterületen belül A válasz adók becsült frissdiplomás átlagkeresetének az átlaga.7, Ft. A legkisebb összegnek. Ft-ot becsültek, legnagyobb összegnek 5. Ft-ot. A hittanárok kevesebbre becsülik jövőbeli átlagkeresetüket, mit a teológus-lelkész szakosok. A hittanárok 5. Ft-ra, a teológus-lelkész szakosok 7.97,97 Ft-ra becsülik átlagkeresetüket.. ábra Becsült friss diplomás átlagkereset 5 Becsült friss diplomás átlagkereset 5 9 Összeg. ábra Becsült friss diplomás átlagkereset-szakok szerint 5 5 Becsült friss diplomás átlagkereset Szakok szerint Összeg Hittanár Kántor Teológus-lelkész

23 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem A válasz adók elégedett friss diplomás átlagkeresetének az átlaga 7.5,955 Ft. A legkisebb összeg. Ft, a legnagyobb összeg. Ft, amivel elégedettek lennének a kutatásban résztvevők. A hittanárok kicsivel magasabb átlagkeresettel lennének elégedettek, mit a teológus-lelkész szakosok. A hittanárok átlagosan.75 Ft-tal, a teológus-lelkész szakosok átlagosan 7.9,7 Ft-tal lennének elégedettek friss diplomásként.. ábra Elégedett friss diplomás átlagkereset Elégedett friss diplomás átlagkereset 9 Összeg 5. ábra Elégedett friss diplomás átlagkereset-szakok szerint Elégedett friss diplomás átlagkereset Szakok szerint 7 9 Összeg Hittanár Kántor Teológus-lelkész A vizsgált hallgatók nagyrészének kimagaslóan a fő motivációja a diplomaszerzéshez a szakmai, intellektuális fejlődés volt. A második legfontosabb motiváció a társadalmi megbecsülés a választ adók körében. Ez a válasz a 7-ben belépők körében volt a legnépszerűbb, ott a többségnek ez fő ok a diplomaszerzésre, és a többi évhez képest is magas a számuk. Érdekes, hogy a magas jövedelem, és a külföldi munkavállalás a kérdőívben résztvevők között nagyon keveseket motivált csak, pedig azt gondolhatnánk, hogy az egyetemi tanulmányoknak ez két fő mozgatórugója lehet. Az EHE-re tehát nem a magas jövedelem, a

24 Diplomás pályakövető rendszer - Intézményi kutatás 7 - Evangélikus Hittudományi Egyetem jobb életkörülmények elérése miatt jönnek tanulni az emberek. Ezekből az adatokból is érződik, és mondhatjuk hipotetikusan, hogy a teológus-lelkész és a hittanár pálya a hallgatóknak több mint egy szakma, egy hivatás.. ábra Motivációk a diplomaszerzéshez Szakmai, intellektuális fejlődés Külföoldön munkavállalás Kötetlenebb életmód Vezetői pozíció karrier Társadalmi megbecsülés Magas jövedelem Munkanélküliség elkerülése Motivációk a diplomaszerzéshez 7 9 % % % % % % ábra Társadalmi megbecsülés a kezdés éve szerint Társadalmi megbecsülés A kezdés éve szerint

Alcsoport_DPR_2015_hallgato_MK. Válaszadók száma = 126. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alcsoport_DPR_2015_hallgato_MK. Válaszadók száma = 126. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 0% 0% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

Alcsoport_DPR_2015_hallgato_FOK. Válaszadók száma = 12. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alcsoport_DPR_2015_hallgato_FOK. Válaszadók száma = 12. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

GDF felmérések Diplomás Pályakövetés 2013 () Válaszadók száma = 94. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések Diplomás Pályakövetés 2013 () Válaszadók száma = 94. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések Diplomás Pályakövetés 0 () Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 5 5% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

GDF felmérések DPR2014_hm (Hallgatói mot. 2014) Válaszadók száma = 112. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések DPR2014_hm (Hallgatói mot. 2014) Válaszadók száma = 112. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések DPR0_hm (Hallgatói mot. 0) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 0% 50% 0% 5% Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

GDF felmérések Hallgatói motivációs vizsgálat 2012 (DPR_hallgmotiv_2012) Válaszadók száma = 111. Felmérés eredmények

GDF felmérések Hallgatói motivációs vizsgálat 2012 (DPR_hallgmotiv_2012) Válaszadók száma = 111. Felmérés eredmények GDF felmérések Hallgatói motivációs vizsgálat 0 (DPR_hallgmotiv_0) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 5 5% Jobb

Részletesebben

GDF felmérések DPR2017-Hallgatói motivációs vizsgálat () Válaszadók száma = 126. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések DPR2017-Hallgatói motivációs vizsgálat () Válaszadók száma = 126. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések DPR07-Hallgatói motivációs vizsgálat () Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 5% 0% 50% 0% 5% Jobb pólus

Részletesebben

GDF felmérések DPR2015_hm(Hallgatói mot.2015) () Válaszadók száma = 177. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

GDF felmérések DPR2015_hm(Hallgatói mot.2015) () Válaszadók száma = 177. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. GDF felmérések DPR2015_hm(Hallgatói mot.2015) () Válaszadók száma = 177 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Kérdésszöveg Bal pólus 25% 0% 50% 0% 25% Jobb pólus

Részletesebben

NIK hallgatói motíváció Válaszadók száma = 142. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

NIK hallgatói motíváció Válaszadók száma = 142. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% NIK hallgatói motíváció 0 NIK hallgatói motíváció 0 Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

Alcsoport_DPR_2016_hallgato_MK. Válaszadók száma = 157. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alcsoport_DPR_2016_hallgato_MK. Válaszadók száma = 157. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 0% 0% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

KVK_H. Válaszadók száma = 360. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

KVK_H. Válaszadók száma = 360. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% KVK_H Válaszadók száma = 60 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

DPR 2014_aktív hallgatók. Válaszadók száma = 348. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR 2014_aktív hallgatók. Válaszadók száma = 348. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR 0_aktív hallgatók Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % 0% 0% 0% Hisztogram % Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

RKK hallgatói motíváció Válaszadók száma = 112. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

RKK hallgatói motíváció Válaszadók száma = 112. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% RKK hallgatói motíváció 0 RKK hallgatói motíváció 0 Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

AMK hallgatói motíváció Válaszadók száma = 88. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

AMK hallgatói motíváció Válaszadók száma = 88. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% AMK hallgatói motíváció 0 AMK hallgatói motíváció 0 Válaszadók száma = 88 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

RKK_H. Válaszadók száma = 157. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

RKK_H. Válaszadók száma = 157. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% RKK_H Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

Alcsoport DPR_2014_hallgato_MK. Válaszadók száma = 141. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alcsoport DPR_2014_hallgato_MK. Válaszadók száma = 141. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ SERFŐZŐ MÓNIKA ELTE TÓK Kari Tanács 2016. október 20. Minőségfejlesztési beszámoló részei Egyetemi Minőségfejlesztési Program és Minőségügyi Kézikönyv elkészülése 2016. tavaszi

Részletesebben

NK_GT EGPSZ DPR_2014_hallgato_NK. Válaszadók száma = 9. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

NK_GT EGPSZ DPR_2014_hallgato_NK. Válaszadók száma = 9. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% NK_GT EGPSZ DPR_0_hallgato_NK Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

Alcsoport DPR_2014_hallgato_FOK. Válaszadók száma = 14. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alcsoport DPR_2014_hallgato_FOK. Válaszadók száma = 14. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Alcsoport DPR_0_hallgato_FOK Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

ÓE Hallgatói motivációs vizsgálat. Válaszadók száma = Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

ÓE Hallgatói motivációs vizsgálat. Válaszadók száma = Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. ÓE Hallgatói motivációs vizsgálat Válaszadók száma = 0 Minőségirányítási Iroda, ÓE Hallgatói motivációs vizsgálat Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg

Részletesebben

NK_GT NELL DPR_2014_hallgato_NK. Válaszadók száma = 21. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

NK_GT NELL DPR_2014_hallgato_NK. Válaszadók száma = 21. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% NK_GT NELL DPR_0_hallgato_NK Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

NK_GT KREH DPR_2014_hallgato_NK. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

NK_GT KREH DPR_2014_hallgato_NK. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

ÓE DPR Aktív hallgatók. Válaszadók száma = Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

ÓE DPR Aktív hallgatók. Válaszadók száma = Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% ÓE DPR Aktív hallgatók Válaszadók száma = 0 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % 0% 0% 0% Hisztogram % Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

NK_GT GYT DPR_2014_hallgato_NK. Válaszadók száma = 21. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

NK_GT GYT DPR_2014_hallgato_NK. Válaszadók száma = 21. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

KÉRDŐÍV 2010 Ősz Diplomás Pályakövető Rendszer

KÉRDŐÍV 2010 Ősz Diplomás Pályakövető Rendszer 1 KÉRDŐÍV 2010 Ősz Diplomás Pályakövető Rendszer Jó napot kívánok! XY-al beszélek? QZ.. vagyok, a Szent István Egyetem megbízásából hívjuk fel a végzett hallgatókat, hogy érdeklődjünk, mi történt velük

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

MÉK_DPR 2014_aktív hallgatók. Válaszadók száma = 19. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

MÉK_DPR 2014_aktív hallgatók. Válaszadók száma = 19. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% MÉK_DPR 0_aktív hallgatók Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % Hisztogram % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLAT

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLAT DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS VIZSGÁLAT Módszertan Adatfelvétel időszaka: 2017. április - május Eszköz: online, anonimizált kérdőív Célcsoport: 2016/17-es évben aktív hallgatók

Részletesebben

DPR_NK_2013 NELL. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 NELL. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 NELL Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 5 Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

hallgatói motivációs felmérés KGK Válaszadók száma = 228 Felmérés eredmények Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

hallgatói motivációs felmérés KGK Válaszadók száma = 228 Felmérés eredmények Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

OE_RKK_hallgatók_2016. Válaszadók száma = 147. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

OE_RKK_hallgatók_2016. Válaszadók száma = 147. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % 0% 0% 0% % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

Kutatási jelentés. 2014. február

Kutatási jelentés. 2014. február Kutatási jelentés A Budapesti Gazdasági Főiskola Diplomás Pályakövetési Rendszerében az aktív hallgatók között lebonyolított 2013. évi motivációs kutatás eredményei 2014. február Tartalom Vezetői összefoglaló...

Részletesebben

OE_NIK_hallgatók_2016. Válaszadók száma = 152. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

OE_NIK_hallgatók_2016. Válaszadók száma = 152. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

DPR DPR hallgató 2012 KVK (dpr_h_2012_kvk) Válaszadók száma = 325. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR DPR hallgató 2012 KVK (dpr_h_2012_kvk) Válaszadók száma = 325. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR, DPR hallgató 0 KVK DPR DPR hallgató 0 KVK (dpr_h_0_kvk) Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % Hisztogram

Részletesebben

EDUCATIO_DPR_hallg_SZT_2013_ÁJK. Válaszadók száma = 11. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

EDUCATIO_DPR_hallg_SZT_2013_ÁJK. Válaszadók száma = 11. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% EDUCATIO_DPR_hallg_SZT_0_ÁJK Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

DPR_NK_2013 GYT B. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 GYT B. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 GYT B Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

DPR_NK_2013 MSC KREH. Válaszadók száma = 7. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 MSC KREH. Válaszadók száma = 7. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 MSC KREH Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2011 DPR intézményi online kutatások kötelező kérdésblokkja Hallgatók 2011 [INTÉZMÉNYI KÉPVISELŐNEK:] KÉRJÜK, OLVASSA EL A MELLÉKELT TÁJÉKOZTATÓT! Kedves

Részletesebben

hallgatói motivációs felmérés AMK honlap Válaszadók száma = 63 Felmérés eredmények Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

hallgatói motivációs felmérés AMK honlap Válaszadók száma = 63 Felmérés eredmények Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

DPR_NK_2013 MSC EGPSZ. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 MSC EGPSZ. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 MSC EGPSZ Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

DPR_2017_aktiv_hallgatok. Válaszadók száma = 493. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_2017_aktiv_hallgatok. Válaszadók száma = 493. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_2017_aktiv_hallgatok Válaszadók száma = 493 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála 25% 1 0% 2 50% 3 0% 4 Hisztogram 25% 5

Részletesebben

OE_KGK_hallgatók_2016. Válaszadók száma = 213. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

OE_KGK_hallgatók_2016. Válaszadók száma = 213. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % 0% 0% 0% % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

DPR Hallgató (h2018) Válaszadók száma = 1020

DPR Hallgató (h2018) Válaszadók száma = 1020 DPR - 2018 Hallgató (h2018) Válaszadók száma = 1020 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 0% 0% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

DPR DPR Hallgató 2018 TMPK (dpr_h_2018_tmpk) Válaszadók száma = 10. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR DPR Hallgató 2018 TMPK (dpr_h_2018_tmpk) Válaszadók száma = 10. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR DPR Hallgató 08 TMPK (dpr_h_08_tmpk) Válaszadók száma = 0 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

hallgatói motivációs felmérés BGK Válaszadók száma = 273 Felmérés eredmények Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

hallgatói motivációs felmérés BGK Válaszadók száma = 273 Felmérés eredmények Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

EDUCATIO_DPR_vegzett_DI_2013_ÁJK. Válaszadók száma = 1. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

EDUCATIO_DPR_vegzett_DI_2013_ÁJK. Válaszadók száma = 1. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% EDUCATIO_DPR_vegzett_DI_0_ÁJK Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

MINTA. DPR Hallgatói blokk DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul

MINTA. DPR Hallgatói blokk DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul Pécsi Tudományegyetem 2017 2017 A megjelölés módja: Javítás: DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül.

Részletesebben

DPR_hallg._OEC_FOK. Válaszadók száma = 27. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

DPR_hallg._OEC_FOK. Válaszadók száma = 27. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% DPR_hallg._OEC_FOK Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % 0% 0% 0% % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 részeként végzett hallgatói motivációs felmérés. Foglalkoztatási felmérés a nappalis hallgatók körében

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 részeként végzett hallgatói motivációs felmérés. Foglalkoztatási felmérés a nappalis hallgatók körében DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ RENDSZER 2017 részeként végzett hallgatói motivációs felmérés Kiegészítés a felmérés automatikusan generált jelentéseihez Felmérés indítása: 2017.04.03. Utolsó adatfogadás: 2017.05.16.

Részletesebben

GEO_DPR EUROSTUDENT 2013. Válaszadók száma = 9. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

GEO_DPR EUROSTUDENT 2013. Válaszadók száma = 9. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% GEO_DPR EUROSTUDENT 0 Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % Hisztogram % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK VIZSGÁLATA DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS A PANNON EGYETEMEN 2010-2012-BEN ABSZOLUTÓRIUMOT SZERZETT HALLGATÓK A MÓDSZERTAN Telefonos megkérdezés központilag előírt kérdőív alapján Adatfelvétel ideje: 2013. November 20014.

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem

Nyugat-magyarországi Egyetem Diplomás Pályakövető Rendszer Nyugat-magyarországi Egyetem Szakmai beszámoló a 2010. évi Diplomás Pályakövető Rendszer tavaszi felmérésről Gyorsjelentés Nyugat-magyarországi Egyetem Intézményi rész Jelenleg

Részletesebben

Az aktív hallgatók körében lezajlott on-line kutatás eredményei

Az aktív hallgatók körében lezajlott on-line kutatás eredményei Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) Szakmai beszámoló a 2011. évi tavaszi felmérésről a Nyugat-magyarországi Egyetemen Az aktív hallgatók körében lezajlott on-line kutatás eredményei A kutatásra a TÁMOP

Részletesebben

TÁMOP 4.1.3. CSAK AZOKTÓL, AKIK AZ I.1/a. KÉRDÉSRE AZ 1 VAGY 2 VÁLASZT JELÖLTÉK MEG!

TÁMOP 4.1.3. CSAK AZOKTÓL, AKIK AZ I.1/a. KÉRDÉSRE AZ 1 VAGY 2 VÁLASZT JELÖLTÉK MEG! TÁMOP 4.1.3 II. HALLGATÓI MOTIVÁCIÓS KÉRDŐÍVMODUL CSAK AZOKTÓL, AKIK AZ I.1/a. KÉRDÉSRE AZ 1 VAGY 2 VÁLASZT JELÖLTÉK MEG! A most következő kérdések az Ön felsőfokú tanulmányaival lesznek kapcsolatosak.

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar DPR kiértékelés (2013-2015-2017-ben abszolváltak) Műszaki képzési terület 2019. június DPR: a 2013-2015-2017-ben abszolváltak (műszaki képzési terület)

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ SERFŐZŐ MÓNIKA ELTE TÓK Kari Tanács 2016. június 2. Minőségfejlesztési beszámoló részei Minőségfejlesztési történések Hallgatói SWOT felmérés 2015-ös DPR felmérés (végzettek

Részletesebben

Alapképzésben végzettek. Válaszadók száma = 151. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Alapképzésben végzettek. Válaszadók száma = 151. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Alapképzésben végzettek Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

DPR_2011_hallgatoi_FOK. Válaszadók száma = 17. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_2011_hallgatoi_FOK. Válaszadók száma = 17. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Jelentéskészítő, DPR_0_hallgatoi_FOK DPR_0_hallgatoi_FOK Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % Hisztogram

Részletesebben

MINTA. DPR Hallgatói blokk DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul

MINTA. DPR Hallgatói blokk DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul Pécsi Tudományegyetem 2018 2018 A megjelölés módja: Javítás: DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül.

Részletesebben

DRAFT. állam- és jogtudományok (PhD) informatikai tudományok. anyagtudományok és technológiák. (PhD)

DRAFT. állam- és jogtudományok (PhD) informatikai tudományok. anyagtudományok és technológiák. (PhD) Mark as shown: Correction: Please use a ball-point pen or a thin felt tip. This form will be processed automatically. Please follow the examples shown on the left hand side to help optimize the reading

Részletesebben

MÉK_DPR EUROSTUDENT 2013. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

MÉK_DPR EUROSTUDENT 2013. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% MÉK_DPR EUROSTUDENT 0 Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % Hisztogram % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

MINTA. DPR Hallgatói blokk DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul

MINTA. DPR Hallgatói blokk DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul Pécsi Tudományem 2016 2016 Válasz megjelölése: Javítás: DPR felmérés, hallgatói motivációs kérdőívmodul Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül. Az optimális

Részletesebben

Tisztelt Végzős Hallgatónk!

Tisztelt Végzős Hallgatónk! Tisztelt Végzős Hallgatónk! Jelen kérdőív kitöltésével Ön hozzájárul aoz, hogy az ELTE Informatikai Kara oktatási tevékenységétán folyó képzéseket és a hallgatók igényeihez optimálisan illeszkedő A kérdőívek

Részletesebben

kérdőív Hallgatói motivációk diplomás pályakövető rendszer 2009. április május Kérdezés időpontja:... A kérdőívet ellenőrizte:...

kérdőív Hallgatói motivációk diplomás pályakövető rendszer 2009. április május Kérdezés időpontja:... A kérdőívet ellenőrizte:... kérdőív Hallgatói motivációk diplomás pályakövető rendszer 2009. április május Kérdező neve:... Kérdezői kód: Kérdezés időpontja:... A kérdőívet ellenőrizte:... A válaszadás önkéntes! I. személyi kérdések

Részletesebben

Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek

Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek A kérdőívre a válaszadás önkéntes, az egyes kérdésekre külön-külön is lehetőség

Részletesebben

Pályakövetés ben NAPPALI tagozaton végzettek kérdőívének kiértékelése. Készült: december 19. Készítette: Bognár Melinda felvételi üi.

Pályakövetés ben NAPPALI tagozaton végzettek kérdőívének kiértékelése. Készült: december 19. Készítette: Bognár Melinda felvételi üi. Pályakövetés 2007-ben NAPPALI tagozaton végzettek kérdőívének kiértékelése Készült: 2008. december 19. Készítette: Bognár Melinda felvételi üi. 1 1.) Pályakövetés során kiküldött levelek száma az egyes

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem

Nyugat-magyarországi Egyetem Diplomás Pályakövető Rendszer Nyugat-magyarországi Egyetem Szakmai beszámoló a 2010. évi Diplomás Pályakövető Rendszer őszi felmérésről Gyorsjelentések Nyugat-magyarországi Egyetem 2007-ben, 2008-ban és

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar DPR kiértékelés (2009-2011-2013-ban abszolváltak) Műszaki képzési terület 2014. október DPR: a 2009-2011-2013-ban abszolváltak (műszaki képzési terület)

Részletesebben

PTE_DPR_Hallgatok_2015. Válaszadók száma = 4620. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

PTE_DPR_Hallgatok_2015. Válaszadók száma = 4620. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 60 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % 0% 0% 0% % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

Továbbtanulás a felsőoktatásban

Továbbtanulás a felsőoktatásban Továbbtanulás a felsőoktatásban Szemerszki Marianna Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) OFI konferencia, 2011. december 7. Minőségfejlesztés a felsőoktatásban TÁMOP-4.1.4-08/1-2009-0002 Intézményrendszer

Részletesebben

Hallgatók 2011. Kutatási zárótanulmány. Diplomás Pályakövetési Rendszer országos kutatás. Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Osztály

Hallgatók 2011. Kutatási zárótanulmány. Diplomás Pályakövetési Rendszer országos kutatás. Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Osztály Hallgatók 2011 Kutatási zárótanulmány Diplomás Pályakövetési Rendszer országos kutatás Educatio Nonprofit Kft. Felsőoktatási Osztály Készítette: Veroszta Zsuzsanna PhD 2012 március Tartalom I. A kutatásról...

Részletesebben

Lengyelország 23,7 28,8 34,9 62,7 56,4. Finnország m 49,4 53,9 52,8 51,9. Hollandia m 51,0 36,5 49,1 50,8. Magyarország 22,5 28,5 32,3 46,6 49,2

Lengyelország 23,7 28,8 34,9 62,7 56,4. Finnország m 49,4 53,9 52,8 51,9. Hollandia m 51,0 36,5 49,1 50,8. Magyarország 22,5 28,5 32,3 46,6 49,2 MELLÉKLET 1. táblázat A különböző képzési formákban tanulók idősoros adatsora nappali és részidős bontásban Tanév Nappali Esti Levelező Összes 1937/38 11 747 - - 11 747 1946/47 24 036 1 216-25 252 1950/51

Részletesebben

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV

DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER 2013/2014. TANÉV ŐSZI FÉLÉV 1. Neme 2. Születési éve 3. Lakhelye 1 4. Melyik évben végzett? 5. Melyik szakon végzett? 2 6. Milyen tagozaton végzett? 7. Idegen nyelv ismerete

Részletesebben

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ

MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ MINŐSÉGFEJLESZTÉSI BESZÁMOLÓ SERFŐZŐ MÓNIKA ELTE TÓK Kari Tanács 2017. november 16. Minőségfejlesztési beszámoló részei Minőségfejlesztési történések OHV felmérés 2016/2017. tavasz Szolgáltatási felmérés

Részletesebben

ÖSSZEÁLLÍTOTTA: BÓDI FERENC ÉS JELLI JÁNOS KÉSZÜLT A PEGAZUS TÁMOP PÁLYÁZAT DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ KUTATÁSOK AZ AVKF-EN KERETÉBEN

ÖSSZEÁLLÍTOTTA: BÓDI FERENC ÉS JELLI JÁNOS KÉSZÜLT A PEGAZUS TÁMOP PÁLYÁZAT DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETŐ KUTATÁSOK AZ AVKF-EN KERETÉBEN DIPLOMÁS PÁLYA- KÖVETÉS AVKF DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉS AVKF 2010. TAVASZ AKTÍV HALLGATÓK ALAPADATOK ZSIGMOND KIRÁLY FŐISKOLA TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KUTATÓKÖZPONT KONZORCIUMI DPR KUTATÓCSOPORTJA KÉSZÜLT A PEGAZUS

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Vera Gedei Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a

Részletesebben

2014_EJF-DPR_jelenlegi_hallgatók. Válaszadók száma = 80. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

2014_EJF-DPR_jelenlegi_hallgatók. Válaszadók száma = 80. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% 0_EJF-DPR_jelenlegi_hallgatók Válaszadók száma = 80 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián

Részletesebben

DE - záróvizsga felmérés Záróvizsga kérdőív (DE-zv) Válaszadók száma = 1651

DE - záróvizsga felmérés Záróvizsga kérdőív (DE-zv) Válaszadók száma = 1651 DE - záróvizsga felmérés Záróvizsga kérdőív (DE-zv) Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 0% 0% Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

PTE_DPR_Vegz_Alap_Normal_2015. Válaszadók száma = 2013. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25%

PTE_DPR_Vegz_Alap_Normal_2015. Válaszadók száma = 2013. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 25% Válaszadók száma = 2013 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 25% 0% 50% 0% 25% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

Az aktív hallgatók körében lezajlott on-line kutatás eredményei A kutatás háttere

Az aktív hallgatók körében lezajlott on-line kutatás eredményei A kutatás háttere Az aktív hallgatók körében lezajlott on-line kutatás eredményei - 2011 1. A kutatás háttere A Szent István Egyetem az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjában támogatást

Részletesebben

Továbbtanulásról szóló kérdőív középiskolások részére

Továbbtanulásról szóló kérdőív középiskolások részére Iskola azonosító sorszáma osztály sorszáma (A kérdező tölti ki a kérdőív kitöltetése előtt) Továbbtanulásról szóló kérdőív középiskolások részére Szia! Végzős középiskolások érettségi utáni terveivel kapcsolatos

Részletesebben

A pedagóguspálya választásának motivációi és dilemmái

A pedagóguspálya választásának motivációi és dilemmái A pedagóguspálya választásának motivációi és dilemmái Kertész Kata egyetemi hallgató ELTE BTK és PPK Bemutatkozás Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, Pedagógiai és Pszichológiai Kar

Részletesebben

Aktív hallgatók. Válaszadók száma = 101. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

Aktív hallgatók. Válaszadók száma = 101. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Aktív hallgatók Válaszadók száma = 0 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar

MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar MISKOLCI EGYETEM Gépészmérnöki és Informatikai Kar DPR kiértékelés (2010-2012-2014-ben abszolváltak) Informatikai képzési terület 2015. október DPR: a 2010-2012-2014-ben abszolváltak (informatikai képzési

Részletesebben

2015 NIK 1, 3, 5 éve végzettek. Válaszadók száma = 81. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

2015 NIK 1, 3, 5 éve végzettek. Válaszadók száma = 81. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% 0 NIK,, éve végzettek 0 NIK,, éve végzettek Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

Diplomás Pályakövető Rendszer 2015-ös Hallgatói Motivációs vizsgálat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az aktív hallgatók között 2015.

Diplomás Pályakövető Rendszer 2015-ös Hallgatói Motivációs vizsgálat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az aktív hallgatók között 2015. Diplomás Pályakövető Rendszer 2015-ös Hallgatói Motivációs vizsgálat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az aktív hallgatók között 2015. augusztus Készítette: Dr. Varga András Oktatási Iroda DPR- referens

Részletesebben

Diplomás Pályakövető Rendszer 2017-es Hallgatói Motivációs vizsgálat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen július

Diplomás Pályakövető Rendszer 2017-es Hallgatói Motivációs vizsgálat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen július Diplomás Pályakövető Rendszer 2017-es Hallgatói Motivációs vizsgálat a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2017. július Készítette: Dr. Varga András Oktatási Iroda DPR- referens 1 Tartalom Bevezetés... 3 1.

Részletesebben

GYFK_gólya_2010. Válaszadók száma = 66. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 0% 25% 25%

GYFK_gólya_2010. Válaszadók száma = 66. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 50% 0% 25% 25% Jelentéskészítő, GYFK_gólya_00 GYFK_gólya_00 Válaszadók száma = 66 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % 0% 0% 0% % Hisztogram

Részletesebben

DPR_NK_2013 MSC NE. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 MSC NE. Válaszadók száma = 6. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 MSC NE Válaszadók száma = 6 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

DPR_1_3_eve_vegzettek_TMPK_2018. Válaszadók száma = 43. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_1_3_eve_vegzettek_TMPK_2018. Válaszadók száma = 43. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

ÁJK_ KOZMO-BA6. Válaszadók száma = 39. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

ÁJK_ KOZMO-BA6. Válaszadók száma = 39. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% ÁJK_ KOZMO-BA6 Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % 0% 0% 0% Hisztogram % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

DPR_NK_2013 GYT B. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 GYT B. Válaszadók száma = 15. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 GYT B Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt.

Részletesebben

MÉK_DPR 2014_végzett 2009, 2011, Válaszadók száma = 14. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt.

MÉK_DPR 2014_végzett 2009, 2011, Válaszadók száma = 14. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. MÉK_DPR 0_végzett 009, 0, 0 Válaszadók száma = Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála 5% 5 5% 5 Hisztogram Jobb pólus n=mennyiség

Részletesebben

Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014

Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014 2014.??.??. Kosztyán Zsolt Tibor Diplomás pályakövetés intézményi on- line kutatás a Pannon Egyetemen, 2014 A projekt célkitűzései Hallgatói érdeklődés felkeltése a tudományos pálya iránt, főleg az MTMI

Részletesebben

OE_1-3-5-éve_Végzett_hallgatók_2016_KGK. Válaszadók száma = 83. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

OE_1-3-5-éve_Végzett_hallgatók_2016_KGK. Válaszadók száma = 83. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus % % Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl. elt. tart.=tartózkodás

Részletesebben

KEZEK - Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP C-12/1/KONV. V. alprogram: Minőségirányítási rendszer fejlesztése

KEZEK - Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP C-12/1/KONV. V. alprogram: Minőségirányítási rendszer fejlesztése KEZEK - Észak-Magyarország felsőoktatási intézményeinek együttműködése TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV V. alprogram: Minőségirányítási rendszer fejlesztése 2014-ES DIPLOMÁS PÁLYAKÖVETÉSI RENDSZER FELMÉRÉS KERETÉN

Részletesebben

DPR_NK_2013 MSC EGPOL. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_NK_2013 MSC EGPOL. Válaszadók száma = 8. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% DPR_NK_0 MSC EGPOL Válaszadók száma = 8 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag md=medián elt.=átl.

Részletesebben

Mire törekszünk szülőként?

Mire törekszünk szülőként? Gyermekeink jövője Mire törekszünk szülőként? A szülők legszebb és egyben legnehezebb feladata, hogy gyermekeiket felkészítsék az ÉLETRE, hogy olyan értékrendszert és tudást közvetítsenek feléjük, amelynek

Részletesebben