"Ki tud többet Harry Potterről?" Vetélkedő általános és középiskolások számára

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""Ki tud többet Harry Potterről?" Vetélkedő általános és középiskolások számára"

Átírás

1 A versenyző neve: "Ki tud többet Harry Potterről?" Vetélkedő általános és középiskolások számára 13+1 Totó Iskola: osztály: 1. A könyvek címei sorrendben: Harry Potter és... (7 pont) Hány éves korig tiltja a kiskorú varázslók iskolán kívüli mágikus tevékenységét a rendelet, és mi a büntetés, ha megszegi valaki? (2 pont) a, Mik a Százfűlé-főzet 3 főbb hozzávalója? ( 3 pont) b, Mennyi idő az elkészítése, és milyen veszélyei vannak? (2 pont) 4. Kik játszották a Kviddics Világkupa döntőjét? (2 pont) Milyen iskolák vettek részt a karácsonyi bálon? (3 pont)... Hogyan hívják az Igazgatókat? (3 pont) Sorold fel a Trimágus Tusa verseny résztvevőit? (4 pont) Hol található a Főnix Rend főhadiszállása? (pontos cím)... Kinek a tulajdonában van a ház 4. és 6. részben? (4 pont) 4:... 6:...

2 8. Sorold fel a Főnix Rend 5 tagját! (5 pont) Hogy hívták azt a minisztert, aki biztonsági szabályokat tartalmazó előírást adott ki a Roxfortban?... Hogyan, és miért került az iskolába? (3 pont) Mely részekben működött a Dumbledore Serege? (2 pont). 11. Sorolj fel 5 tanárt, mely mind a 7 évben tanított a Roxfortban! (5 pont). 12. Milyen felszerelési tárgyakat kell beszerezni az I. osztályos diákoknak? (10 pont) Írj animágusokat, és mivé tudnak változni? (3-at, de pont csak együttes válaszért jár) (3 pont) Írd fel a 4 ház teljes nevét, és vezető tanáraikét, szellemeit, tárgyai, egy ismert tanulót. (20 pont) név vezető tanár szellem tárgyak 1 tanuló állata I II III IV

3 Villámkérdések A versenyző neve: Iskola: osztály: 1. Mennyit mennek vissza az időbe Hermione és Harry Potter, pontosan mennyit tekernek vissza az időnyerőn?...(1 pont) 2. Ki a kapuőrzője a Griffendél laknak?...(1 pont) 3. Kik azok a Prefektusok?...(1 pont) 4. Melyik a legveszedelmesebb sárkányfajta?...(1 pont). 5. Ki a mágiavilág riportere, és mi a könyvének címe?...(2 pont). 6. Miből készült Harry Potter Varázspálcája?...(2 pont). 7. Ki volt Harry Potter első Barátja?...(1 pont) 8. Miért szerezhette meg a Bölcsek kövét Harry Potter?......(1 pont) 9. Hogyan látta először a szüleit Harry Potter?...(1 pont) 10. Milyen csodás állatok szerepelnek a történetben 3-at?......(3 pont) 11. Kiket dermesztett kővé Mardekar szőrnye?......(5 pont) 12. Ki Jósolta meg előre HP. és Voldemort harcát és annak végét, és kb. mikor? (teljes név)...(2 pont) 13. Milyek a Tekergők térképének, varázsszavai (parancsai)?......(2 pont) 14. Mi Dumbledore öröksége Harry, Hermione, és Ron számára?...(3 pont) 15. Mi a Halál 3 ajándéka?...(3 pont) 16. Sorolj fel 5 seprű tipust! (5 pont) 17. Mi könyvtáros neve? 18. Mikor született Harry Potter?

4 A versenyző neve: Iskola: Rendes Bűbájos Fokozat vizsga Mágiatörténet osztály: 1. feladat (4 pont) Sorold fel a Roxfort négy házának névadójának teljes nevét! feladat (8 pont) Sorold fel időrendi sorrendben Harryék SVK (Sötét Varázslatok Kivédése) tanárainak nevét! feladat (2 pont) Hogy hívták Harry Potter szüleit? Édesanyja (leánykori név): Édesapja: 4. feladat (3 pont) Hogy hívták a Nagyúrt és szüleit? Voldemort: Édesanyja: Édesapja: 5. feladat (2 pont) Mi a varázslók kórházának teljes neve? 6 feladat (2 pont) Mi az Abszol úton található könyvesbolt neve? 7. feladat (5 pont) Milyen üzletek, és fogadók vannak Roxmortban? (max. 5) 8. feladat (1 pont) Mi a MAJOM mozaikszó feloldása?

5 Rendes Bűbájos Fokozat vizsga Bűbájtan A versenyző neve: Iskola: osztály: Írd be a megfelelő bűbáj vagy átok varázsigéjét! (+1 vagy -1 pont) (max.18 pont) 1. Zárnyitás: 2. Fény a pálca végén: 3. Sóbálvány átok: 4. Mumus ellen: 5. A beszédhangot felhangosítja: 6. Tárgyak levegőbe emelése: 7. Lábbilincselő átok: 8. Felejtő átok: 9. Eltüntető bűbáj: 10. Javító bűbáj: 11. Begyűjtő bűbáj: 12. Lábbal felfelé lógatás: 13. Előbbi ellenbűbája: 14. Dementorok elűzésére szolgáló bűbáj: 15. Takarító bűbáj: 16. Lefegyverző bűbáj: 17. Víztaszító bűbáj: 18. Hátráltató bűbáj: Sorold fel a három főbenjáró átok nevét és varázsigéjét: (6 pont) 1. Mi a neve: Mi a varázsige: 2. Mi a neve: Mi a varázsige: 3. Mi a neve: Mi a varázsige:

6 Találd meg a Bölcsek Kövét! Éld át újra Harry Potter regényes útját a Bölcsek Köve megvédéséhez! 7 akadályt állítottak a Roxfort professzorai. Sorold fel, melyek voltak ezek az akadályok, hogyan lehetett túljutni rajtuk és melyik tanár (teljes névvel) varázslata állta útját a három jó barátnak? 1. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Ki állította? Ki oldotta meg? 2. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Ki állította? Ki oldotta meg? 3. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Ki állította? Ki oldotta meg? 4. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Ki állította? Ki oldotta meg? 5. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Melyik tanár állította? Ki intézte el?

7 6. akadály (4 pont) Az asztalon látsz 7 fiolát. A versike segítségével válaszd ki, melyikkel jutott ki Harry a teremből, illetve melyikkel ment Hermione vissza! Vigyázz, ha mérget találsz, pontlevonás jár! (2 pont levonás) Fordulj meg, s menekülj, vagy lépj be a vészbe; Két üveg megsegít, azokat vedd kézbe. Az egyik visszaküld, a másik előre: Átkelhetsz a tűzön, ha iszol belőle. Hétből két üvegben jámbor csalánbor van, De három méreg is rejtőzik a sorban. Válassz! Csak úgy vethetsz rabságodnak véget. Segítségül kapsz, ím, jó tanácsot, négyet. Egy: ravasz a méreg, de gondolj csak arra, Mindkét bor mérget lát, ha elfordul balra. Kettő: a két szélső más ízt rejt, meglátod, De ha tovább mennél, egyik sem barátod. Három: küllemében mindegyik palack más, Tudd meg, nem rejt mérget se törpe, se óriás. Négy: a két második balról s jobbról nézve Hasonló nedűt rejt vésd ezt, vándor, észbe. Harry üvege (írd le a számát!): Hermione üvege: Melyik tanár állította? Ki oldotta meg? 7. akadály (4 pont) Mi ez? Hogyan lehet túljutni rajta? Melyik tanár állította? Ki oldotta meg?

8 Talányos kérdések az íróról és a műről! 1. Hogy hívják a Harry Potter- könyvek szerzőjét? (teljes név!) (2 pont) 2. Miről írta első történetét az írónő és hány évesen? (2 pont) 3. Ki fordította le magyarra a művet? (2 pont) 4. Melyik kiadó adta ki a műveket? (1 pont) 5. Írd le a film 3 főszereplőjének nevét? (3 pont) KI?-MI? Töltsd ki a táblázatot értelemszerűen! ( 20 pont) Mi az a...? Ki...? Hippogriff dementor főnix fúriafűz mumus vérfarkas mugli baziliszkusz bezoár szárnyas vadkan Aragorg Fawkes Trelawney Frics Félvér Herceg Sipor Arania Ampák Gregorovics Cho Chongra

9 Légy te Hermione! Búvárkodj, nyomozz a könyvtárban!! 1. Keresd ki a megadott szavak jelentését! Használhatsz könyvet (lexikon, szakkönyv, szótár, stb.), internetet, a fejedet, bármit! (7 pont) átok: démon: tündér: talizmán: kobold: bűbáj: sellő: 2. Gyűjts a könyvtárban a mágiával (jóslás, álomfejtés, számmisztika, csodás lények, asztrológia, szörnyek, boszorkányok, sárkányok, stb.) kapcsolatos könyveket! Kötetenként egy pont! 3. Keresd meg a következő feladatott! Elrejtettük egy könyvben! Egy a könyvre utaló mondatot írtunk a papírra, ez alapján kell az adott művet megkeresned, és benne találod meg az utolsó feladatot! Nyomozó munkádhoz igénybe vehetsz bármilyen segítséget, ha kitaláltad a művet! (katalógus, könyvtáros, stb.)

10 Ki mondja kinek? (20 pont) 1. Az apám mugli. Anya csak az esküvő után árulta el neki, hogy boszorkány. Képzelhetitek, apám mennyire megdöbbent. Ki: Ki(k)nek: 2. Könyvtári könyvet tilos kivinni az iskola épületéből. Ki: Ki(k)nek: 3. Utoljára akkor pirultam el, maikor Madam Pomfrey megdícsérte a fülmelegítőmet. Ki: Ki(k)nek: 4. A Griffendélnél viszont senki sincs, aki lefizette a csapatot, hogy játszahsson. Mi a jó játékosokat válogattuk össze. Ki: Ki(k)nek: 5. Tanár úr, pontosan mit értsünk a kamrában rejtőző borzalom alatt? Ki: Ki(k)nek: 6. Menj és törpementesítsd a kertet! Már teljesen elkanászosodtak nekem. Ki: Ki(k)nek: 7. Ő eddig messze a legjobb sötét varázslatok kivédése tanárunk. Ki: Ki(k)nek: 8. Nem az a fontos, hogy a pálca nem a farzsebbe való. Ez a biztonságos pálcakezelés egyik alapszabálya, csak ma már senki se veszi komolyan. Ki: Ki(k)nek: 9. Hazahoztad tehát a medált. És próbáltad megsemmisíteni? Ki: Ki(k)nek: 10. Fél éjszaka nem aludtam, töviről hegyire végiggondoltam a dolgot, és végre rájöttem mire megy ki a játék: a házat akarod. Ki: Ki(k)nek:

11 Ha megfejtetted, mi a mű címe és írója, és ezt leírtad a papírra, akkor keresd meg a művet polcon, és benne megtalálod a következő segítséget is! (könyvtáros, stb.) "Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg?" Dobó István, és vitézeinek története a török időkben A Baradlay család története. A kis rókakölyök története. Tutajos és Bütyök nyári kalandjai. Az egyfejű sárkány története. Melyik műben ették meg Nyilas Misi cipőpasztáját? Egy magyar vizsla és két macska vidám kalandjai? A sherwoodi erdőben élő szegényeknek adakozó rabló. "Már egy hete csak a mamára gondolok." Gyerekek hosszúra nyúlt kényszerű nyári vakációja. Egy német ikerpár története. Nemecsek Ernő és a grund története. Zsákos Frodó és barátai története. Egy kisfiú, a Pilóta és a Róka barátságának története. Malacka, Tigris, Róbert Gida, és Füles barátainak története Old Shatterhand és az Indián főnök története. Kukorica János és Iluska szerelmének története Repül a nehéz kő, ki tudja hol áll meg? Dobó István, és vitézeinek története a török időkben.

12 A Baradlay család története. A kis rókakölyök története. Tutajos és Bütyök nyári kalandjai Az egyfejű sárkány története. Melyik műben ették meg Nyilas Misi cipőpasztáját? Egy magyar vizsla és két macska vidám kalandjai? A sherwoodi erdőben élő szegényeknek adakozó rabló. Már egy hete csak a mamára gondolok." Gyerekek hosszúra nyúlt kényszerű nyári vakációja. Egy német ikerpár története.

13 Nemecsek Ernő és a grund története. Zsákos Frodó és barátai története. Egy kisfiú, a Pilóta és a Róka barátságának története. Malacka, Tigris, Róbert Gida, és Füles barátainak története Old Shatterhand és az Indián főnök története. Kukorica János és Iluska szerelmének története

Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014.

Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014. Játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? 2014. 1. feladat: Készítsetek plakátot, vagy bábot egy általatok kitalált sci-fibe, vagy fantasyba illő figuráról! 2. feladat: Múlt a jövőben: Keressétek meg a szövegben

Részletesebben

Jelentkezési lap. Neved:.. Osztályod:... Iskolád:... Elérhetőséged ( cím/ lakcím):. A választott könyv szerzője:... A választott könyv címe:...

Jelentkezési lap. Neved:.. Osztályod:... Iskolád:... Elérhetőséged ( cím/ lakcím):. A választott könyv szerzője:... A választott könyv címe:... Jelentkezési lap Neved:.. Osztályod:... Iskolád:... Elérhetőséged (e-mail cím/ lakcím):. A választott könyv szerzője:.... A választott könyv címe:....... Cím:7030Paks, DózsaGyörgyút 20. Telefon: 75/830-360

Részletesebben

Olvassunk együtt! Varázslatos világ

Olvassunk együtt! Varázslatos világ Olvassunk együtt! Varázslatos világ HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE olvasópályázat 5-8.osztályos tanulók részére Beküldési határidő: 2015. május 27. 18.00 óra Név: Iskola: Osztály: Városi Könyvtár Balatonfüred,

Részletesebben

SZKB104_03. Mitől jó a barátság?

SZKB104_03. Mitől jó a barátság? SZKB104_03 Mitől jó a barátság? TANULÓI MITŐL JÓ A BARÁTSÁG? 4. ÉVFOLYAM 19 D1 Szerepkártyák Szószóló Időfelelős Jegyző Dicsérő 20 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK TANULÓI D2 Kérdések

Részletesebben

Könyvek Tusája 5. forduló

Könyvek Tusája 5. forduló Könyvek Tusája 5. forduló Felnőtt kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három...

1. Hány király él a mesében? egy... Hány lánya van neki? három... Hány országa van? három... A SÓ (népmese) Hol volt, hol nem volt, élt egyszer egy öreg király s volt három szép lánya. Volt néki három dúsgazdag országa, mindhárom lányának jutott egy-egy ország. Hanem ahogy mondják: nincs három

Részletesebben

Csapatnév: Harry Potter verseny

Csapatnév: Harry Potter verseny Csapatnév: Harry Potter verseny Harry Potter és a bölcsek köve Bemelegítő kérdések: 1. Hogy hívják a Griffendél kísértetét? 2. Milyen színű a Mardekár ház lobogója? 3. Mi a keresztneve Dumbledore-nak?

Részletesebben

Könyvek Tusája 1. forduló

Könyvek Tusája 1. forduló Könyvek Tusája 1. forduló Ifjúsági kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Könyvek Tusája 1. forduló

Könyvek Tusája 1. forduló Könyvek Tusája 1. forduló Ifjúsági kategória HELYES VÁLASZOK Felhasználónév: n regisztrált felhasználóneved Csapatod: Iskolád, munkahelyed, stb. Igazi Hazugságok Suzanne Collins: Éhezők Viadala Igaz vagy

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Gyerek kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

nyelv: 2) Kérdezz meg 3 embert a környezetedben arról, milyen nyelven tud beszélni, írni, olvasni. Írd le a válaszaikat!

nyelv: 2) Kérdezz meg 3 embert a környezetedben arról, milyen nyelven tud beszélni, írni, olvasni. Írd le a válaszaikat! nyelv: A nyelv arra való, hogy el tudjuk mondani másoknak, amit gondolunk, és mások gondolatait meg tudjuk érteni. Nagyon régen alakult ki, és folyamatosan változik. A nyelv részei: a hangok, a szavak,

Részletesebben

ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ

ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ 2012 őszén került sor Papp Éva tanárnő szervezésével, a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskola könyvtárában az országos Harry Potter műveltségi vetélkedő döntőjére.

Részletesebben

Könyvek Tusája 6. forduló

Könyvek Tusája 6. forduló Könyvek Tusája 6. forduló Gyerek kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

SZKB_106_10. Bizalom a bizalomban

SZKB_106_10. Bizalom a bizalomban SZKB_106_10 Bizalom a bizalomban TANULÓI melléklet Bizalom a bizalomban 6. évfolyam 71 D1 Mondatok 1. csoport: Bízz bennem! Én nem mondom el senkinek, csak 2. csoport: Bíztam benned. Azt hittem, segítesz

Részletesebben

Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról? 2. forduló Tudáspróba - Megoldás

Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról? 2. forduló Tudáspróba - Megoldás Ki tud többet a kőolaj-feldolgozásról? 2. forduló 2018.10.26. Tudáspróba - Megoldás Kedves Versenyzők! Első feladatotok, hogy adjátok meg a csapatnevet: CSAPATNÉV: A teszt első része az 1. fordulón elhangzott

Részletesebben

kapcsolat Éljen a grund! A Pál utcai fiúk csatája a Vörösingesekkel A KönyvtárMoziPlusz keretein belül Könyvet a kézbe!

kapcsolat Éljen a grund! A Pál utcai fiúk csatája a Vörösingesekkel A KönyvtárMoziPlusz keretein belül Könyvet a kézbe! kapcsolat Könyvet a kézbe! - minden hónapban Reggeli Próféta Hollóháti elveszett diadémja KönyvtárMozi+ Éljen a grund! Éljen a grund! A Pál utcai fiúk csatája a Vörösingesekkel A KönyvtárMoziPlusz keretein

Részletesebben

Könyvek Tusája 3. forduló

Könyvek Tusája 3. forduló Könyvek Tusája 3. forduló Felnőtt kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Könyvek Tusája 3. forduló

Könyvek Tusája 3. forduló Könyvek Tusája 3. forduló Gyerek kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is!

ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is! Szöveg és illusztráció: Bogárszakértő: bogár Találd meg... ugyanazt a legyet 15-ször a könyvben! De vigyázz, akad köztük szélhámos is! Ki lakik idebenn Mindenféle bogár 6 Imádkozó sáska 38 Bogárlesen 8

Részletesebben

Könyvek Tusája 6. forduló

Könyvek Tusája 6. forduló Könyvek Tusája 6. forduló Felnőtt kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Könyvek Tusája 1. forduló

Könyvek Tusája 1. forduló Könyvek Tusája 1. forduló Felnőtt kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk nézd

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Ifjúság kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

2+1. Irodalmi és Filmes Verseny (2018/2019) Kedves Versenyző!

2+1. Irodalmi és Filmes Verseny (2018/2019) Kedves Versenyző! +1 Irodalmi és Filmes Verseny (018/019) A versenyző neve: Iskolája: Felkészítő tanára: Kedves Versenyző! Szeretettel köszöntünk abból az alkalomból, hogy a kiírásban szereplő könyvek elolvasása és a film

Részletesebben

.Harry Potter játékai.

.Harry Potter játékai. .KÁLMÁN C. GYÖRGY..Harry Potter játékai. Mugli vagyok. Én is mugli vagyok, és már meg ne haragudj, kedves Olvasó, minden bizonnyal Te is mugli vagy, nincs ezen mit tagadni vagy szégyenkezni miatta. Vagyis

Részletesebben

Halloween Összefoglaló: Gyülekező. Kézműves foglalkozás Bázisos játék A bázisok nevei és feladatok röviden: 1. bázis Halász Hat Alma (Halász Alma)

Halloween Összefoglaló: Gyülekező. Kézműves foglalkozás Bázisos játék A bázisok nevei és feladatok röviden: 1. bázis Halász Hat Alma (Halász Alma) Halloween Összefoglaló: A program a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában került megrendezésre 2012. október 27-én 14:00 órai kezdettel. Rendezvényünkön 60 jelmezbe öltözött gyermek jelent meg. Nagyon

Részletesebben

A Harry Potter project

A Harry Potter project 1 A Harry Potter project A projekt során J.K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve c. művének összefoglalása mellett a valós idejű és a képzeletbeli utazás, a hétköznapok és csodák fogalmának elemzésére

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE

HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE 1 DIGITÁLIS TÉMAHÉT HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE PROJEK A Harry Potter project A projekt során J. K. Rowling Harry Potter és a bölcsek köve c. művének összefoglalása mellett a valós idejű és a képzeletbeli

Részletesebben

BORONKAY ANYANYELVI VERSENY I. FORDULÓ (2014. JANUÁR 13.) A VÁLTOZAT

BORONKAY ANYANYELVI VERSENY I. FORDULÓ (2014. JANUÁR 13.) A VÁLTOZAT BORONKAY ANYANYELVI VERSENY I. FORDULÓ (2014. JANUÁR 13.) A VÁLTOZAT NÉV: ISKOLA: TELEPÜLÉS NEVE: TEREM: ELÉRT PONTSZÁM: A feladatokat tetszés szerinti sorrendben oldhatod meg. Tollal dolgozz! A megoldásra

Részletesebben

Jászsági trimágus tusa. Harry Potter Jászberényben

Jászsági trimágus tusa. Harry Potter Jászberényben lászavar korai felismerésének titkaiba avatta be az érdeklõdõket. Óvónõk, óvodapedagógusok is mellénk álltak. Áprilisban Moravszki Zsoltné tagóvoda-vezetõ az óvodára való felkészítésrõl beszélt az anyukáknak.

Részletesebben

Könyvek Tusája 7. forduló

Könyvek Tusája 7. forduló Könyvek Tusája 7. forduló Ifjúsági kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA

EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA ÉRETTSÉGI VIZSGA 2009. május 19. DRÁMA EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2009. május 19. 14:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM

Részletesebben

A HAPPY-hét időpontja: 2014. március 24-28.

A HAPPY-hét időpontja: 2014. március 24-28. 2014. 03.26-án a Zipernowsky Károly Általános Iskola Tematikus Napjainak keretében a felső tagozatos diákok Irodalmi Teadélutánon vettek részt az iskola könyvtárában. A foglalkozás témája az aktuális Happy

Részletesebben

1956-os forradalom és szabadságharc Történelemverseny 2016

1956-os forradalom és szabadságharc Történelemverseny 2016 1956-os forradalom és szabadságharc Történelemverseny 2016 1. Egészítsd ki a 60 évvel ezelőtt elhangzott rádióbeszédet! Itt... beszél, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a...

Részletesebben

Vetélkedő. Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából. 12 18 évesek számára

Vetélkedő. Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából. 12 18 évesek számára Vetélkedő Keresztury Dezső születésének 110. évfordulója alkalmából 12 18 évesek számára A pályázó csapat neve: (egyéni pályázó esetén a pályázó neve) A csapattagok nevei: Elérhetőség (postacím, e mail):

Részletesebben

KUKOR SÁRA Mitológiai elemek megjelenése a Harry Potter könyvsorozatban

KUKOR SÁRA Mitológiai elemek megjelenése a Harry Potter könyvsorozatban KUKOR SÁRA Mitológiai elemek megjelenése a Harry Potter könyvsorozatban Bevezetés 1990 nyarán J. K. Rowlingnak többször is akadt elintéznivalója a fővárosban. Az egyik ilyen Manchester London vonatúton

Részletesebben

EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL MAGYAR

EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL MAGYAR Centre Number Vizsgaközpont száma.... Candidate No. Vizsgázó száma EUROPEAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES NYELVVIZSGA-BIZONYÍTVÁNY MODERN NYELVEK ISMERETÉRŐL For Examiners'

Részletesebben

Vállalni a nyilvános kiállást?

Vállalni a nyilvános kiállást? Vállalni a nyilvános kiállást? Kompetenciaterület: Szociális, életviteli és környezeti kompetenciák 6. évfolyam Programcsomag: Én és a másik A modul szerzője: Andóczi Balogh Éva 1 MODULLEÍRÁS Ajánlott

Részletesebben

XLI. Országos Komplex Tanulmányi Verseny

XLI. Országos Komplex Tanulmányi Verseny XLI. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Az álom: A természetnek legszebb adománya. Megnyílik ekkor vágyaink tartománya. (Petőfi Sándor) Dunaújváros, 2016. június 3-4. Készítette: Garbacz Hajnalka gyógypedagógus

Részletesebben

7 mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2015/ forduló Feladatsor

7 mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2015/ forduló Feladatsor Mese: Kicsi Jóska 1. Villámkérdések (Válaszoljatok röviden! ) 1. Ki mesélt a csodaforrásról? 2. Hol ültek, akik a mesét hallgatták? 3. Hol volt a csodaforrás? 4. Kit változtatott királlyá a csodaforrás?

Részletesebben

SZKB104_13. Körön kívül, körön belül I.

SZKB104_13. Körön kívül, körön belül I. SZKB104_13 Körön kívül, körön belül I. TANULÓI KÖRÖN KÍVÜL, KÖRÖN BELÜL I. 4. ÉVFOLYAM 123 D1 J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve (1. RÉSZLET) Három fiú lépett be. A középsőt Harry nyomban felismerte

Részletesebben

Feladatlap. lókedvelő könyvbarátoknak

Feladatlap. lókedvelő könyvbarátoknak Feladatlap lókedvelő könyvbarátoknak Összegyűjthető 56 / Név: Iskola, osztály:. Lakcím:. Elérhetőség: mail, telefon Beküldés határideje: 2012. április 13. Cím: Békés Megyei Tudásház és Könyvtár, Gyermekkönyvtár

Részletesebben

SZEREPJÁTÉK SZABÁLYZAT

SZEREPJÁTÉK SZABÁLYZAT SZEREPJÁTÉK SZABÁLYZAT A Tendaji egy chat alapú szerepjáték, ami azt jelenti, hogy a játékosok mind különböző chatszobákban játszanak, értelemszerűen a helyszínektől függően. Mint minden szerepjátékban,

Részletesebben

Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potter és az azkabani fogoly Harry Potter és az azkabani fogoly J.K. ROWLING Rajzolta JIM KAY Budapest, 2017 HARRY POTTER ÉS AZ AZKABANI FOGOLY A Kóbor Grimbusz Harry még mindig értetlenkedõ arcot vágott. Stan fejcsóválva nevetett,

Részletesebben

Könyvek Tusája 3. forduló

Könyvek Tusája 3. forduló Könyvek Tusája 3. forduló Felnőtt kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

1. fejezet. Képzelet és fantasy

1. fejezet. Képzelet és fantasy 1. fejezet Képzelet és fantasy A képzelet szerepe az emberi életben A kisgyermek világnézetében a mese varázsvilága természetes A képzelet a lelki egészséget őrzi, pótol és feldolgoz A képzelet a hitéletben:

Részletesebben

Írd le, a megoldások gondolatmenetét, indoklását is!

Írd le, a megoldások gondolatmenetét, indoklását is! 0 Budapest VIII., Bródy Sándor u.. Postacím: Budapest, Pf. 7 Telefon: 7-900 Fax: 7-90. ORSZÁGOS TIT KALMÁR LÁSZLÓ MATEMATIKAVERSENY MEGYEI FORDULÓ 0. április. HARMADIK OSZTÁLY JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Írd le,

Részletesebben

Fejlesztı neve: BÁLINT ANDREA. Tanóra / modul címe: ARANY JÁNOS VÖRÖS RÉBÉK CÍMŐ MŐVÉNEK TANÍTÁSA DRÁMAJÁTÉKOKKAL

Fejlesztı neve: BÁLINT ANDREA. Tanóra / modul címe: ARANY JÁNOS VÖRÖS RÉBÉK CÍMŐ MŐVÉNEK TANÍTÁSA DRÁMAJÁTÉKOKKAL Fejlesztı neve: BÁLINT ANDREA Tanóra / modul címe: ARANY JÁNOS VÖRÖS RÉBÉK CÍMŐ MŐVÉNEK TANÍTÁSA DRÁMAJÁTÉKOKKAL 1. Az óra tartalma A tanulási téma bemutatása; A téma és a módszer összekapcsolásának indoklása:

Részletesebben

BORONKAY ANYANYELVI VERSENY I. FORDULÓ (2014. JANUÁR 13.) B VÁLTOZAT

BORONKAY ANYANYELVI VERSENY I. FORDULÓ (2014. JANUÁR 13.) B VÁLTOZAT BORONKAY ANYANYELVI VERSENY I. FORDULÓ (2014. JANUÁR 13.) B VÁLTOZAT NÉV: ISKOLA: TELEPÜLÉS NEVE: TEREM: ELÉRT PONTSZÁM: A feladatokat tetszés szerinti sorrendben oldhatod meg. Tollal dolgozz! A megoldásra

Részletesebben

Megoldások III. osztály

Megoldások III. osztály Bolyai Farkas Elméleti Líceum Marosvásárhely, 2015. március 20-22. Megoldások III. osztály 1. Számkeresztrejtvény: Az alábbi keresztrejtvény ábra abban különbözik a hagyományos keresztrejtvényektől, hogy

Részletesebben

KI MILYENNEK LÁT? Olvasd el a tankönyvben a Bemutatjuk Pétert címû szöveget! 1. Egészítsd ki a mondatokat! Egy ismeretlen ember...

KI MILYENNEK LÁT? Olvasd el a tankönyvben a Bemutatjuk Pétert címû szöveget! 1. Egészítsd ki a mondatokat! Egy ismeretlen ember... KI MILYENNEK LÁT? Olvasd el a tankönyvben a Bemutatjuk Pétert címû szöveget! 1. Egészítsd ki a mondatokat! Egy ismeretlen ember...... lát engem. A szüleim azt gondolhatják rólam, hogy...... vagyok. A testvérem

Részletesebben

XVIII. Országos Arany János Irodalmi Verseny 2010. november 15.

XVIII. Országos Arany János Irodalmi Verseny 2010. november 15. XVIII. Országos Arany János Irodalmi Verseny 2010. november 15. FELADATLAP Kérjük, az adatlapot nyomtatott betűvel töltse ki! A versenyző neve, évfolyama Az iskola neve, címe Felkészítő tanára Kedves Versenyző!

Részletesebben

Daniel Defoe: Robinson Crusoe 4. fejezet

Daniel Defoe: Robinson Crusoe 4. fejezet A kis képek alapján mondd el a mesét saját szavaiddal! Te milyen csodatarisznyát szeretnél? Írd le! Az olvasófüzetedben dolgozz! Daniel Defoe: Robinson Crusoe 4. fejezet Írd le a fejezet címét! Hány méterre

Részletesebben

Témaválasztás, anyaggyűjtés

Témaválasztás, anyaggyűjtés Témaválasztás, anyaggyűjtés Honnan gyűjtenél anyagot a következő témákhoz? Válaszd ki és írd le! Ha van saját ötleted, azt is írd oda! beszélgetés, lexikon, fényképek, családi beszélgetés, értelmező szótár,

Részletesebben

FINY PETRA:A CSODÁLATOS SZEMÜVEG

FINY PETRA:A CSODÁLATOS SZEMÜVEG FINY PETRA:A CSODÁLATOS SZEMÜVEG című könyv feldolgozásához tervezet KÉSZÍTETTE: NYITRAINÉ KIRÁLY ILDIKÓ SÁIK PETŐFI SÁNDOR TAGISKOLÁJA SALGÓTARJÁN FELADATOK A FOGLALKOZÁSOKHOZ 1. foglalkozás (kb.45-60

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

Amai kort a digitalizáció korának is nevezik. Nap mint nap szerzői művek tömegével találkozunk a televízión, rádión és interneten keresztül.

Amai kort a digitalizáció korának is nevezik. Nap mint nap szerzői művek tömegével találkozunk a televízión, rádión és interneten keresztül. Szerzői jog Amai kort a digitalizáció korának is nevezik. Nap mint nap szerzői művek tömegével találkozunk a televízión, rádión és interneten keresztül. Gyakran nem is tudatosul a fogyasztókban, hogy mi

Részletesebben

Olvasók királya Pályázati lap. Név:... Cím:... Telefonszám vagy ... Iskola neve, osztály:...

Olvasók királya Pályázati lap. Név:... Cím:... Telefonszám vagy  ... Iskola neve, osztály:... Olvasók királya 2017 Pályázati lap Név:... Cím:... Telefonszám vagy e-mail:... Iskola neve, osztály:... 1. Csukás István: Pom Pom meséi: Madárvédő Golyókapkodó A feladat megoldásához olvasd el a meseregényt!

Részletesebben

7mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2014/2015

7mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2014/2015 7mérföldes csizmában heted7 határon át Országos Mesevetélkedő 2014/2015 Kedves Pedagógusok, Kedves Gyerekek! Ebben a tanévben 19. alkalommal hirdetjük meg játékos mesevetélkedőnket, az általános iskolák

Részletesebben

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól

Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Dobble Denis Blanchot játéka 2-8 játékos számára 7 éves kortól Mi a Dobble? A Dobble egy 55 lapos kártyapakli, melynek minden lapján 8 szimbólum látható. A lapokon összesen több mint 50 különbüző szimbólum

Részletesebben

EFOP Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában

EFOP Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában EFOP-1.3.9-17-2017-00012 Múltunk a jelenben a jövőért! Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskolában SZAKMAI BESZÁMOLÓ Legyen ünnep az ünnep és méltó a

Részletesebben

Olvasásnépszerűsítő játék I. írásbeli forduló Beküldési határidő: április 6.

Olvasásnépszerűsítő játék I. írásbeli forduló Beküldési határidő: április 6. Olvasásnépszerűsítő játék I. írásbeli forduló Beküldési határidő: 2018. április 6. A csapat neve:... A csapattagok neve, lakcíme:... Az iskola neve, címe, telefonszáma:... Felkészítő tanár neve, telefonszáma:...

Részletesebben

2018. január 15. (hétfő) Évfolyam: 4. A versenyző neve: Elért pontszám:

2018. január 15. (hétfő) Évfolyam: 4. A versenyző neve: Elért pontszám: HITTAN Tanítók Fekete István Feladási határidő: Egyesülete 2018. január 1. (hétfő) 2017/18. tanév Postai cím: Harmatcsepp 800 Pápa, Pf. 7. Forduló: III. Évfolyam: 4. A versenyző neve: Az iskola kódja:

Részletesebben

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése a Gallup Intézet nyilvános, bemért kérdőívei és feldolgozási módszere szerint Tanulói elégedettség kérdőívének kiértékelése Törpe tanulói

Részletesebben

KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16.

KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16. 1 KÁROLYI PÁLYÁZAT 2015/16. Alsó tagozat Meghirdetjük idei pályázatainkat, melyekre várjuk alkotásaitokat. Felhívjuk figyelmeteket, hogy a pályázatok piszkozatát az iskolában, Nektek kell megírnotok! Később,

Részletesebben

2015/2016 KÖZISMERETI KOMPLEX TANTÁRGYCSOPORT

2015/2016 KÖZISMERETI KOMPLEX TANTÁRGYCSOPORT ORSZÁGOS SZAKISKOLAI KÖZISMERETI TANULMÁNYI VERSENY 2015/2016 KÖZISMERETI KOMPLEX TANTÁRGYCSOPORT I. (iskolai) forduló 2016. február 4. intézmény neve (bélyegző) Versenyző Pontszám neve és évfolyama megyéje

Részletesebben

Egri csillagok vetélkedő április 7.

Egri csillagok vetélkedő április 7. Egri csillagok vetélkedő 1. Találjatok ki egy nevet a csapatotoknak, ami kapcsolódik az Egri csillagokhoz! 2. Ki mondta? Párosítsd össze a borítékban található mondatokat a regény szereplőivel! Bornemissza

Részletesebben

Tóth Ernõné. Játékos okoskodás. feladatgyûjtemény. School Bt. Nyíregyháza 2003.

Tóth Ernõné. Játékos okoskodás. feladatgyûjtemény. School Bt. Nyíregyháza 2003. Tóth Ernõné Játékos okoskodás feladatgyûjtemény chool Bt. Nyíregyháza 2003. Írta: Tóth Ernõné A kiadó szakmai lektora: Buda Barna Anyanyelvi lektor: dr. Minya Károly zerkesztette: dr. Kuknyó János A borítót

Részletesebben

Dinkafölde Engelbert, a Rettentő Könyvajánló. Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c

Dinkafölde Engelbert, a Rettentő Könyvajánló. Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c Könyvajánló Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c Műfaja: Ifjúsági regény Írta: Paul Stewart Illusztrálta: Chris Riddel Eredeti címe: Muddle Earth Engelbert the Enormous Fordította: Rakovszky Zsuzsa Kiadta:

Részletesebben

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57.

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Tanítók Fekete István Egyesülete Feladási határidő: 2017. január 13. (péntek) HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Forduló: II. Évfolyam: 2. Az iskola kódja: H- A versenyző neve: Elérhető

Részletesebben

SZKB104_08. Barátság fiúk és lányok között

SZKB104_08. Barátság fiúk és lányok között SZKB104_08 Barátság fiúk és lányok között TANULÓI BARÁTSÁG FIÚK ÉS LÁNYOK KÖZÖTT 4. ÉVFOLYAM 71 D1 Első epizód J. K. ROWLING: HARRY POTTER ÉS A BÖLCSEK KÖVE (RÉSZLET) (Harry és Ron) Hálóköntöst húztak,

Részletesebben

Keresd meg a többi lapot, ami szintén 1 tulajdonságban különbözik csak a kitalált laptól! Azokat is rajzold le!

Keresd meg a többi lapot, ami szintén 1 tulajdonságban különbözik csak a kitalált laptól! Azokat is rajzold le! 47. modul 1/A melléklet 2. évfolyam Feladatkártyák tanuló/1. Elrejtettem egy logikai lapot. Ezt kérdezték tőlem: én ezt feleltem:? nem? nem? nem nagy? nem? igen? nem Ha kitaláltad, rajzold le az elrejtett

Részletesebben

Könyvek Tusája 2. forduló

Könyvek Tusája 2. forduló Könyvek Tusája 2. forduló Ifjúsági kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

SZKB_106_08. Oknyomozás a félelem körül

SZKB_106_08. Oknyomozás a félelem körül SZKB_106_08 Oknyomozás a félelem körül TANULÓI melléklet Oknyomozás a félelem körül 6. évfolyam 59 D1 Regényrészletek a II/a feladathoz I. A többiek sorban felmásztak a létrán. A teremben már csak suttogva

Részletesebben

Olvasd el a következő regényrészletet, majd válaszolj a hozzá kapcsolódó kérdésekre!

Olvasd el a következő regényrészletet, majd válaszolj a hozzá kapcsolódó kérdésekre! Tanuló neve: Dátum: Olvasd el a következő regényrészletet, majd válaszolj a hozzá kapcsolódó kérdésekre! Egérszegi Cincin más volt, mint a többi egér. Ilyen kicsi egeret még életemben nem láttam! jegyezte

Részletesebben

80/ S z ö v e g é r t ő v e r s e n y május osztály. Jó versenyzést kívánunk! Név: Iskola: Elért pontszám:

80/ S z ö v e g é r t ő v e r s e n y május osztály. Jó versenyzést kívánunk! Név: Iskola: Elért pontszám: S z ö v e g é r t ő v e r s e n y 2018. május 3. 1. osztály Név: Iskola: Elért pontszám: 80/ Hasznos tanácsok: 1. 45 percig dolgozhatsz! 2. Ceruzával írj! 3. Figyelj az utasítás pontos végrehajtására!

Részletesebben

A német felvilágosodás irodalma

A német felvilágosodás irodalma A német felvilágosodás irodalma GOETHE ÉS SCHILLER ALKOTÁSAI 1. Goethe saját korának valamennyi stílusirányzatában alkotott (rokokó, Sturm und Drang, szentimentalizmus, klasszicizmus, romantika). Művészete

Részletesebben

Cím: Egy nap alatt 12 millió példány Forrás: :45

Cím: Egy nap alatt 12 millió példány Forrás: :45 Cím: Egy nap alatt 12 millió példány Forrás: http://www.hirtv.hu/, 2005-07-16 16:45 Szövegtípus: magyarázó Szöveg olvashatósága: közepesen nehéz Kérdések nehézsége: könnyű, közepesen nehéz, nehéz Javasolt

Részletesebben

IKT DÁTUM, TANÓRA TANANYAG IKT ESZKÖZ ANYAG. 1. szept. 14./8. Csoportbontás: 1. csop. könyvtári óra (a katalógus) 2. csop. A hangos olv.

IKT DÁTUM, TANÓRA TANANYAG IKT ESZKÖZ ANYAG. 1. szept. 14./8. Csoportbontás: 1. csop. könyvtári óra (a katalógus) 2. csop. A hangos olv. IKT DÁTUM, TANÓRA TANANYAG IKT ESZKÖZ ANYAG 1. szept. 14./8. Csoportbontás: 1. csop. könyvtári óra (a katalógus) 2. csop. A hangos olv. felmérése 2. okt.08./20. Csoportbontás: 1. csop.: a hangos olvasás

Részletesebben

2011. A 2010/2011-es tanév II. félévében és a 2011/2012-es tanév I. félévében is várta az elsősöket a színházi előadások világa.

2011. A 2010/2011-es tanév II. félévében és a 2011/2012-es tanév I. félévében is várta az elsősöket a színházi előadások világa. A 2010/2011-es tanév II. félévében és a 2011/2012-es tanév I. félévében is várta az elsősöket a színházi előadások világa. 2010. március 17-én: Szabad Ötletek Színháza Misi Mókus kalandjai Főhősünk, Misi

Részletesebben

VÁLLALKOZÁS, KULTÚRA, POLGÁROSODÁS Heckenast Gusztáv ( ) emlékkiállítás. Múzeumpedagógiai feladatlap éveseknek

VÁLLALKOZÁS, KULTÚRA, POLGÁROSODÁS Heckenast Gusztáv ( ) emlékkiállítás. Múzeumpedagógiai feladatlap éveseknek VÁLLALKOZÁS, KULTÚRA, POLGÁROSODÁS Heckenast Gusztáv (1811 1878) emlékkiállítás Múzeumpedagógiai feladatlap 10 14 éveseknek A következő feladatokat megoldhatjátok kiscsoportokban, párokban, vagy egyedül

Részletesebben

Tanóra / modul címe: ARANY JÁNOS: VÖRÖS RÉBÉK DRÁMAJÁTÉKOK

Tanóra / modul címe: ARANY JÁNOS: VÖRÖS RÉBÉK DRÁMAJÁTÉKOK Tanóra / modul címe: ARANY JÁNOS: VÖRÖS RÉBÉK DRÁMAJÁTÉKOK A tanóra célja: Az órán Arany János Vörös Rébék című balladáját dolgozzuk fel drámajátékok segítségével. Az előző órákon megismerkedtünk a ballada

Részletesebben

8. fejezet - Újra a Roxfortban

8. fejezet - Újra a Roxfortban 8. fejezet - Újra a Roxfortban zeptember elsején reggel, a szokásos fejetlenséggel indult a nap. Hogy elérjék a Roxfort Expresszt, olyan gyorsan kellett csomagolniuk, mint eddig talán még sohasem. Legalábbis

Részletesebben

2. Folytasd a betûk írását írott betûkkel! Figyelj az idôtartamra!

2. Folytasd a betûk írását írott betûkkel! Figyelj az idôtartamra! 1. Másold le írott betûkkel! 2. Folytasd a betûk írását írott betûkkel! Figyelj az idôtartamra! 3. Írd le írott betûkkel! Figyelj az idôtartamra! b c cs d dz dzs f g gy h j k l ly m n ny p q r s sz t ty

Részletesebben

Boszorkányok a Sims 2-be a Nagyvárosi élet kiegészítővel jöttek be a játékba.

Boszorkányok a Sims 2-be a Nagyvárosi élet kiegészítővel jöttek be a játékba. Sims 2 Boszorkányok Boszorkányok a Sims 2-be a Nagyvárosi élet kiegészítővel jöttek be a játékba. A simed lehet jó, gonosz vagy semleges boszorkány/varázsló, ez attól függ, hogy milyen mágiát tanul. Ezek

Részletesebben

A NURMENGARD ENCIKLOPÉDIA

A NURMENGARD ENCIKLOPÉDIA 1 A Harry Potter-sorozat Nurmengard-trilógiájának részletes kézikönyve: A NURMENGARD ENCIKLOPÉDIA Írta és rajzolta: Juhász Roland Minden jog J. K. Rowlingot, a Bloomsbury Publishing Plc-t és a Warner Bros.-t

Részletesebben

Kérdéstípusok és kérdőívek

Kérdéstípusok és kérdőívek Kérdéstípusok és kérdőívek Segítség kérdőívek készítéséhez A könyvtár-pedagógia módszertana képzés 2011. május 4. Készítette: Gaskó Krisztina Nyílt kérdések véleménykérdések; miért kérdések (indokláskérő

Részletesebben

Zrínyi Miklós (1620 1664)

Zrínyi Miklós (1620 1664) Zrínyi Miklós (1620 1664) Zrínyi Miklós 1620. május 1-jén Csáktornyán született. 6 éves korára árva. Neveltetését a király megbízásából Pázmány Péter irányítja. 1630 36: Grazban és Bécsben tanul (jezsuita

Részletesebben

Olvassatok mindennap!

Olvassatok mindennap! Olvassatok mindennap! A könyvekben, amelyek közt nevelkedtem, láthatatlan, titkos barátokra leltem; s bár lapjaik rég elporladtak már, az illatukat azóta is őrzi kezem. Carlos Ruiz Zafón ZALAI GYERMEKKÖNYVHETEK

Részletesebben

MEGOLDÁSOK Márciusi forduló 6.-7.-8. osztályok Szabadidő (sport/film/zene) 2. Hogyan nevezték el Egyiptomot gyorsan fejlődő filmiparának köszönhetően?

MEGOLDÁSOK Márciusi forduló 6.-7.-8. osztályok Szabadidő (sport/film/zene) 2. Hogyan nevezték el Egyiptomot gyorsan fejlődő filmiparának köszönhetően? MEGOLDÁSOK Márciusi forduló 6.-7.-8. osztályok Szabadidő (sport/film/zene) 1. feladat Könyvtárunk néhány könyvét kijelöltük, melyek segítségével könnyedén válaszolni tudtok a következő kérdésekre. A feladat

Részletesebben

Az első Micimackó és barátai figurák. Micimackó. Egy regény, amely meghódította a világot

Az első Micimackó és barátai figurák. Micimackó. Egy regény, amely meghódította a világot Az első Micimackó és barátai figurák Micimackó Egy regény, amely meghódította a világot Az eredeti regény Micimackó című regényt (eredeti címe: Winnie-the-Pooh) A. A. Milne írta az általa kitalált mackó,

Részletesebben

III. Földi János természettudományi verseny

III. Földi János természettudományi verseny III. Földi János természettudományi verseny I. FORDULÓ - beküldési határidő: 2015. október 20. Az I. kategória (3. és 4. évfolyam) feladatai: 1.1. feladat Mérd meg, hogy milyen magasra tud felrepülni egy

Részletesebben

Nagy munka ez! Nem mértem én ezt azonban. Csak a cél volt előttem. (Reguly Antal)

Nagy munka ez! Nem mértem én ezt azonban. Csak a cél volt előttem. (Reguly Antal) Nagy munka ez! Nem mértem én ezt azonban. Csak a cél volt előttem. (Reguly Antal) A REGULY ANTALRÓL ELNEVEZETT MAGYAR NYELVI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS VERSENY 2016. ÉVI FELADATAI A versenyző sorszáma: Elérhető

Részletesebben

Néha nehéz dönteni SZKB104_12

Néha nehéz dönteni SZKB104_12 Néha nehéz dönteni SZKB104_12 TANULÓI NÉHA NEHÉZ DÖNTENI 4. ÉVFOLYAM 115 D1 Feladatkártya 1. Mutassatok be olyan helyzeteket, amelyekben dönthettetek! Mutassátok be a helyzet előzményeit, a döntést magát

Részletesebben

Könyvek Tusája 4. forduló

Könyvek Tusája 4. forduló Könyvek Tusája 4. forduló Felnőtt kategória Válaszaidat elküldheted az alábbi linkre kattintva. Minden beküldött választ, CSAK EGYSZER fogadunk el! Mielőtt rákattintasz az "Elküld" gombra, kérünk, nézd

Részletesebben

Jó játékot, vidám perceket, szép téli napokat kívánunk!

Jó játékot, vidám perceket, szép téli napokat kívánunk! ÜNNEPRE KÉSZÜL EURÓPA December a népi kalendáriumban karácsony havaként szerepel. A kavargó hópihék, a jégvirágos ablakok és a csilingelő száncsengők hónapjában ismét közös játékra hívunk benneteket. Fejtörőink

Részletesebben

Kedves Gyerekek! Paks gyerekeknek című könyve. a Kincskereső Gyermekkönyvtárban,

Kedves Gyerekek! Paks gyerekeknek című könyve. a Kincskereső Gyermekkönyvtárban, Kedves Gyerekek! Közös városismereti barangolásra hívunk benneteket Fürgével és Görgivel. háromfős, 3., 4., és 5. osztályos csapatokat várunk játékunkra. Háromhetente új feladatlapot juttatunk el hozzátok,

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek

Hogyan kell használni a SZÓFOGADÓ füzeteket? SZÓFOGADÓ füzetek SZÓFOGADÓ füzetek A SZÓFOGADÓ füzetek olyan hétköznapi dolgokban szeretnének segíteni neked, amikről nem biztos, hogy tanulni fogsz az iskolában Ilyen témák például a fogmosás, a közlekedés, táplálkozás,

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között Harmadik lecke - Hol a koffer? - A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. - Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő.

Részletesebben