SITE TECHNOLOGY. Az Ön Terepi Technológia Képviselete: Trimble Építőipari Megoldások Út és Autópálya építéshez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SITE TECHNOLOGY. Az Ön Terepi Technológia Képviselete: Trimble Építőipari Megoldások Út és Autópálya építéshez"

Átírás

1 SITE TECHNOLOGY Építési Technológia Földmű és Autópálya Építőknek Trimble Építőipari Megoldások Út és Autópálya építéshez Az Ön Terepi Technológia Képviselete:

2 a munkaterület irodához kapcsolása TERMELÉKENYSÉG. MAXIMALIZÁLVA. A versenyképesség fenntartásához termelékenység és a beruházások gyors megtérülése szükséges. A SITECH a földmű- és útépítő vállalkozások számára kínált legmegbízhatóbb, legrobusztusabb építési technológiák új elosztóhálózata. A SITECH képviselet tapasztalt szakemberei az adott munkára legmegfelelőbb technológiát, helyszíni segítséget, személyre szabott oktatást és műszaki támogatást nyújtanak. terepi pozícionáló eszközök Kifejezetten a földmű és autópálya építők igényeihez fejlesztett pozícionáló eszközök egyszerűsítik a munkafolyamatokat, növelik a terepi hatékonyságot, és csökkentik az állásidőt a beruházás bármelyik szakaszában. A Trimble Connected Site (Kapcsolt Munkaterület) segítségével kétirányú adatfolyam valósítható meg az iroda és a munkaterület között. Ezentúl a terepi személyzetnek nem kell az irodába visszautaznia a legfrissebb tervmódosítások, feladatok felvétele vagy a mérési eredmények közlése miatt modernizálva az építési folyamatot és növelve a teljesítményt. szintvezérlési megoldások A Trimble és Cat Szintvezérlő Rendszerek az elérhető legfejlettebb szintező technológiák a piacon. A tervezett felületek, szintek, dőlések a fülkébe emelésével a gépkezelő még pontosabban szintezhet, csökkentheti a beépített anyagmennyiséget és lényegesen növelheti a termelékenységet. A valós idejű, kétirányú, vezetéknélküli adatáram élő kapcsolatot létesít a gépek és az iroda között. A legfrissebb tervváltozat fülkébe küldésével a kiutazási idő megtakarítható és az idejemúlt tervek használatából adódó hibák is kiküszöbölhetők. Továbbá az építésvezetők tájékoztatást kapnak az adott gép által szintezett vagy tömörített felületről. Az Ön SITECH képviseletének tagjai tudják, hogy a legnagyobb építési feladatok megoldásához mely innovativ technológia a legalkalmasabb. Tanácsaikkal segítenek eligazodni a teljes nehézgép flotta körében alkalmazható Trimble és Cat szintvezérlő rendszerek, valamint a Trimble Connected Site terepi pozícionáló eszközök, erőforrásgazdálkodási szoftverek és a robusztus vezetéknélküli/internet alapú infrastruktúra megoldásaiban. Ezen eszközök az iroda és a munkaterület közötti észrevétlen adatátvitellel növelik a termelékenységet. Azonnali tervmódosítások és munkahelyi jelentések küldhetők oda-vissza kiküszöbölve a késést és a már idejemúlt információk okozta pluszmunkát. A földmű és autópálya építési projekteknél alkalmazott Trimble terepi megoldásokkal erősebb és versenyképesebb pozíció érhető el. A termelékenység új szintjeit fogja tapasztalni, ezáltal vállalkozása munkáról munkára jövedelmezőbb lesz. SZÁMOLJUNK! UGYANAZ A MUNKAGÉP + UGYANAZ A SZEMÉLYZET + TRIMBLE ÉPÍTÉSI TECHNOLÓGIA a tényezők, melyek a megtérülést meghatározzák. szakemberek kiszámolták, hogy a fejlesztések milyen hatással vannak az ön üzletére! 11% Anyag megtakarítás 43% Üzemanyag megtakarítás 71% Gépidő megtakarítás 100% Tűrésen belül

3 ÉpítÉsi technológia Földmű És autópálya ÉpítŐknek kapcsolat a munkaterülettel erőforrás- És FlottakezelŐ megoldások A Trimble Construction Manager program a GPS technológiát, a vezetéknélküli kommunikációt és az internet kapcsolatot ötvözi annak érdekében, hogy a flotta, a munkaterület és a valós térkép egy részletes képen egy időben jelenjék meg. A kivitelezők minden egyes munkagép mely a munkaterületen belül vagy kívül tartózkodik állapotát élőben nyomon követhetik, így a köridők, karbantartási ciklusok, termelékenység, kihasználtság, munka/állásidők figyelhetők és jegyzőkönyvezhetők. A Trimble Construction Manager lehetőséget ad az építési vállalkozóknak, hogy flottájukból a maximumot hozzák ki, költség csökkentéssel javítsák az üzemet, növelve a hatékonyságot és csökkentve a kockázatot. trimble connected community A Trimble Kapcsolt Munkaterület portfolio gerincét adó információkezelés által a Trimble Connected Community-vel (Trimble Kapcsolt Munkaközösség) az építési vállalkozók adatportálokat hozhatnak létre, információkat oszthatnak meg és együttműködhetnek a központi irányítással, a terepi irodákkal, a kinti dolgozókkal, az alvállalkozókkal, a beszállítókkal, a mérnökökkel, a beruházás ügyfeleivel. Az összes kitűzéssel, felméréssel, szintvezérléssel és flottakezeléssel kapcsolatos információ megtalálható egy jelszóval védett, közös webes felületen. A művezető a Trimble Tablet számítógéppel az interneten keresztül kapcsolódhat a Trimble Connected Community adatbázishoz, így példa nélküli hatékonyságot ér el a munkaterületen.

4 SZINTVEZÉRLŐ RENDSZEREK TECHNOLÓGIÁJA A Trimble és a Caterpillar közös fejlesztésének eredményeként az ipar legrobusztusabb gépvezérlő és irányító rendszereit kaptuk. Ezek a rendszerek egy technológiában egyesítik a Trimble és a Caterpillar pozícionáló, szintvezérlő és gépirányító tapasztalatait. A Cat AccuGrade és a Trimble Grade Control Systems rendszereket úgy terveztük, hogy terepi munkáknál azok teljesen kompatibilisek legyenek egymáshoz - azonos adatstruktúra és forma, azonos kezelőfelület a kabinban és az irodában valamint azonos terepi infrastruktúra (GPS+GLONASS bázisállomások, optikai mérőállomások). TRIMBLE READY A Trimble és a vezető építőgép gyártók közös munkájának eredményeként a szintvezérlő rendszer beépítésének munkaigénye és beszerelési ideje lecsökkent. A Trimble Ready opcióval előszerelt munkagépek tartalmazzák a vezérléshez szükséges hidraulikus egységeket és szerelési pontokat. Számos gépgyártó rendelkezik a Trimble Ready megoldással a könnyű szerelhetőség és áthelyezhetőség érdekében, így a technológia maximálisan kihasználható az Ön gépparkjában. Az új gépéhez rendelhető Trimble Ready opció meglétéről érdeklődjön a helyi építőgép forgalmazójánál. CAT ACCUGRADE A Caterpillar az első és egyetlen nehézgép gyártó, mely a teljes termékvonalára integrálta a szintvezérlő rendszereket. A Cat AccuGrade rendszert a Caterpillar gépek elektro-hidraulikus rendszeréhez tervezték az üzembiztos működés és adatátvitel érdekében. A Cat AccuGrade ARO opció garantálja a könnyű beépítést és a megbízhatóságot. A Caterpillar forgalmazók stratégiai partnerséget kötöttek a Trimble céggel, hogy a SITECH képviseleteken keresztül biztosítják az irodától a munkaterületig terjedő terepi építési technológiát. Vegye fel a kapcsolatot a helyi Cat és SITECH képviseletekkel, hogy Cat gépével kihasználhassa a szintvezérlések nyújtotta előnyöket. 2D SZINTVEZÉRLŐ RENDSZEREK A Trimble és Cat 2D szintvezérlések éppen az aktuális munkához és géphez konfigurálhatók. A hagyományos rendszerek egyszerű lézerérzékelővel dolgoznak, melyek kombinálhatók további lézer érzékelővel, ultrahangos távolságmérővel és elfordulás érzékelővel. Az összes alkotóelem könnyen kezelhető és szerelhető, valamint alkalmazkodva a munkahelyi körülményekhez, rendkívül tartósak a hosszabb üzemidő és élettartam elérése érdekében. 3D SZINTVEZÉRLŐ RENDSZEREK A Trimble és Cat 3D szintvezérlő rendszere az elérhető legsokoldalúbb szintező technológia, mely a munkagépek széles körében alkalmazható, úgy mint: kotrógépek, dózerek, tömörítő hengerek, stb. A tervek fedélzetre helyezésével a rendszer példátlan 2D vagy 3D vezérlést biztosít a szintező, kotró vagy tömörítő alkalmazásokhoz, jelentősen csökkentve az anyagszükségletet és nagymértékben növelve a termelékenységet és a jövedelmezőséget.

5 Építési Technológia Földmű és Autópálya Építőknek Szintvezérlő Rendszerek 2D Szintvezérlő Rendszerek Leírás Munkagépek Pozícionáló elemek Alkalmazások EGYSZERŰ MAGASSÁG-VEZÉRLÉS Egyszerű vezérlés, mely egy lézer érzékelő segítségével állítja a vágóél szintjét. Lézer Lézer érzékelő Kisebb tereprendezés Kisebb építési területek Sportpályák Finomtükör készítés KÉTOLDALI MAGASSÁG- VAGY MAGASSÁG + DŐLÉSVEZÉRLÉS Kétoldali vezérlés, mely a vágóél magasságát és dőlését állítja. Lézer 2 lézer érzékelő -vagy- Lézer érzékelő Szögérzékelő Közepes/nagy házépítések Közepes/nagy kereskedelmi építkezések Útépítés Sportpályák Finomtükör készítés Egyengetés Durva szintezés DŐLÉSVEZÉRLÉS Keresztirányú dőlés vezérlés gréderekhez a finomtükör kialakításához. 2 szögérzékelő Elfordulás érzékelő Útkarbantartás Útépítés Sportpályák Töltések Út menti árkok, leállósávok DŐLÉS ÉS MAGASSÁG-VEZÉRLÉS Dőlés és magasságvezérlés finomtükör készítéshez. 2 szögérzékelő Elfordulás érzékelő Lézer érzékelő -vagy- Ultrahangos távmérő Kis/nagy kiterjedésű tereprendezések Útépítés Autópálya építés és karbantartás Kifutópálya építés Töltések Út menti árkok MÉLYSÉG, RÉZSŰSZÖG ÉS SZINT Sokoldalú kotrógép vezérlés tömbkiemeléshez, árkoláshoz, szintezéshez és profil munkákhoz. Kotrógép Szögérzékelők Lézer jelfogó Pincetömb kiemeléshez, alapásáshoz Vízszintes vagy lejtős árkokhoz Vízszintes vagy ejtett szintezéshez, töltésekhez Profilos oldalfalakhoz, csatornapart kialakításhoz 3D Szintvezérlő Rendszerek Leírás Munkagépek Pozícionáló elemek Alkalmazások SZIMPLA GPS Teljes 3D rendszer, mely méri a vágóél szintjét és dőlésszögét és öszehasonlítja a tervekben szereplő adatokkal. Nyesőláda Kotrógép Szög- és elfordulás érzékelők Szimpla GPS Antenna Út/autópálya építés durva szintezés Nagytömegű földmunkák pl tó-, töltés/gátépítés... Hulladék lerakók Magán és kereskedelmi terület előkészítés alapozás Rekultiváció DUPLA GPS Teljes 3D rendszer, mely méri a tolólap vagy kanál pontos helyzetét, dőlésszögét és irányát. Nyesőláda Kotrógép Dupla Smart GPS antennák Út/autópálya/vasút építés durva szintezés, teljes kialakítás Nagytömegű földmunkák Hulladék lerakók, visszatöltések, meredek felületek Magán és kereskedelmi terület előkészítés teljes kialakítás Golfpálya építés Közműépítés Hullámtörő gátépítés GPS LÉZER KIEGÉSZÍTÉSSEL Szimpla vagy dupla GPS rendszer lézer kiegészítéssel a függőleges pontosság növelése érdekében complex felületek kialakításánál, pl. nagy tengelyemelkedésű szintezésnél. Szimpla vagy dupla Smart GPS antennák Lézer érzékelő Út/autópálya/vasút építés durva és finom szintezés Repülőtér építés kifutópálya, közlekedő utak Magán és kereskedelmi terület előkészítés teljes kialakítás UNIVERZÁLIS MÉRŐÁLLOMÁS (UTS) Rendkívüli pontosságot igénylő feladatokhoz, vagy olyan munkaterületekre, ahol a GPS vezérlés nem megfelelő megoldás a fej feletti akadályok miatt. Kotrógép Fedélzeti aktív prizma Univerzális mérőállomás Út/autópálya/vasút építés durva és finom szintezés Repülőtér építés kifutópálya, közlekedő utak Magán és kereskedelmi terület előkészítés teljes kialakítás Golfpálya építés Trimble CCS900 SZIMPLA VAGY DUPLA GPS Folyamatos tömörség ellenőrzéshez és jegyzőkönyvezéshez talajtömörítéskor, valós idejű tömörségitérkép készítéssel. Földhenger Szimpla vagy dupla Smart GPS antenna Tömörségmérő szenzor Kereskedelmi területfejlesztés Ut/autópálya építés Töltés/gátépítés Aszfalt alépítmény és kopóréteg kialakítás

6 TRIMBLE TEREPI POZÍCIONÁLÓ RENDSZEREK A Trimble és Cat szintvezérlések teljesítménye optimalizálható a Trimble terepi pozícionáló rendszereinek és építőipari szoftvereinek használatával. Együttes alkalmazásukkal elérhető az építőipari teljesítmény következő szintje a Trimble Connected Site (Kapcsolt Munkaterület) megoldásai. A korszerű adatcsomagok és a vezetéknélküli adatátvitel használatával a tervmódosítások és a napi jelentések azonnal közölhetők a munkaterület és az iroda között, maximalizálva a munkaerő-munkagép teljesítményét. A Trimble terepi pozícionáló rendszerei elegendő rugalmasságot biztosítanak a kivitelező számára ahhoz, hogy bármilyen feladatot elvégezzen. Gyors terepi problémamegoldással a leállások ideje csökkenthető. A rendszer használható: Terep előkészítés, törmelék/hulladék lerakók, bányaművelés és autópálya építés során Folyamat nyomon követés, jelentés, jóváhagyás, ellenőrzés a tervek átvételétől a projekt befejezéséig kapcsolat a Terepi mérőeszközökkel smart gps rendszerek A Trimble Smart GPS antenna a legegyszerűbb megoldás az összes terepen történő mérési és kitűzési feladathoz. E nagy pontosságú antenna a GPS és a GLONASS műholdak jeleit használja fel a pontos helyzet kiszámításához, így egy könnyen kezelhető, sokoldalú eszközt kapunk a terepelőkészítő és szintellenőrző munkákhoz. A Trimble Smart GPS antennák alkalmazhatók roverként a felmérési és kitűzési feladatokhoz vagy bázisállomásként területméréshez vagy gépvezérlési műveletekhez. Mivel a GPS vevő, a GPS antenna, a rádió és az áramforrás egy házba integrált, ezért Önnek nem kell kábelekre és további alkatrészekre figyelnie. mérőállomások abszolút teljesítmény A Trimble nagy pontosságú mérőállomások választékát is kínálja beleértve az univerzális mérőállomásokat (UTS) is, mely egy befektetéssel gépvezérlési és pozícionálási feladatokat is ellát. A Trimble mérőállomások kiváló követést biztosítanak a mérés, kitűzés és finomtükör készítés során. Egyszemélyes robotmérés növeli a teljesítményt és a megtakarításokat.

7 ÉpítÉsi technológia Földmű És autópálya ÉpítŐknek terepi pozícionáló rendszerek kapcsolat a munkaterülettel kapcsolat a szintvezérlő rendszerekkel ÉpítÉsi szoftverek A Trimble SCS900 (Site Controller System) szoftver a terepi-, útépítési-, hulladékkezelő-, bányászati feladatokhoz készült, mely a Trimble kézi adatgyűjtőin és a Trimble Tablet PC-n futtatható. A szoftver egyszerűsíti a műveleteket, növeli a terepi hatékonyságot és minimalizálja a leállásokat. Kezdeti terepfelmérés és megerősítés, helyrajzi mérések, anyagmenynyiség mérés, térfogat számítás, kitűzés végezhető, valamint beépítéskor közvetlen ellenőrzés folytatható. adatkezelés A Trimble Business Center Heavy Construction változata automatikus adatcserét biztosít a pozícionáló SPS és a GCS szintvezérlő rendszerek között. Ön rendezheti, szervezheti és követheti az összes mért és kitűzött adatát és a gépvezérlések adatait a műszakok gépkezelők és munkaterületek között. Közben az irodában a Microsoft Excel táblázatkezelő szoftver alatt az SCS Report Utility program azonnal láthatóvá teszi a mérési adatokat és a jelentéseket, melyekből kiváló minőségű jegyzőkönyvet készít. JoBB adat JoBB adatáram A nagyberuházások több helyszínen folyó munkáinak adatelőkészítése és kezelése egyszerűsíthető a Trimble Business Center programmal. A Trimble Connected Site (kapcsolt munkaterület) megoldásaival a frissített tervek azonnal az építési területre jutnak - nem később, nem holnap vagy a jövő héten. A kétirányú adatáram csökkenti a ciklusidőt a tervmódosítás és a végrehajtás között, mely az összes munkafázis során növeli a kivitelező teljesítményét. Az Ön Terepi Technológia Képviselete

8 SITECH Hungária MOTOR.PEDO Kft. l 1136 Budapest l Pannónia utca 11. l Pannónia Center, 7. em Tel.: 30/ , 20/ , Trimble, a Glóbusz & Delta logó és a SITECH, Spectra Precision a Trimble Navigation bejegyzett védjegyei az USA-ban és más államokban. Connected Site, TrimbleReady logó a Trimble Navigation Limited védjegyei. Microsoft és Excel a Microsoft Corporation bejegyzett védjegyei az USA-ban és/vagy más államokban. A CAT, CATERPILLAR, illetve a márkajelzései, a Caterpillar Sárga és a Power Edge megjelenés és az itt használt cég és termék azonosítók a Caterpillar tulajdonai, engedély nélküli használatuk tilos. Minden más védjegy az adott cég tulajdona. PN A-8-HU (07/10) Az Ön Terepi Technológia Képviselete:

Trimble gépvezérlések

Trimble gépvezérlések Trimble gépvezérlések Az amerikai Trimble Navigations műholdvevő rendszerével számos gépvezérlési rendszer üzemeltethető. A vételi pontatlanságokból adódóan műholdas vezérléssel dózert, nyesőládát és kotrógépet

Részletesebben

MIKROFYN GÉPVEZÉRLÉSEK. 2D megoldások:

MIKROFYN GÉPVEZÉRLÉSEK. 2D megoldások: MIKROFYN GÉPVEZÉRLÉSEK Néhány szó a gyártóról: Az 1987-es kezdés óta a Mikrofyn A/S a világ öt legnagyobb precíziós lézer és gépvezérlés gyártója közé lépett. A profitot visszaforgatta az új termékek fejlesztésébe

Részletesebben

Leica Rugby CLA és CLH Termékbemutató

Leica Rugby CLA és CLH Termékbemutató Leica Rugby CLA és CLH Termékbemutató Bevezető és kifutó termékek 2 A holnap lézeres portfóliója Kifutó termék Rugby 800 széria Kifutó termék: Rugby 300/400 széria Igazi értékek Rugby 600 széria Kifutó

Részletesebben

GL700 sorozat Nem csak egy lézeradó

GL700 sorozat Nem csak egy lézeradó GL700 sorozat Nem csak egy lézeradó Az Ön versenyképessége érdekében készítettünk egy forradalmian új megoldást az építőipar számára Az új Spectra Precision Laser GL700 sorozatú lézeradót. A GL700 biztosítja

Részletesebben

GIS Open D GEOSOLUTIONS HUNGARY KFT Váradi Attila: Trimble SX10 Minden az EGYben PREMIER

GIS Open D GEOSOLUTIONS HUNGARY KFT Váradi Attila: Trimble SX10 Minden az EGYben PREMIER GIS Open 2017 3D GEOSOLUTIONS HUNGARY KFT Váradi Attila: Trimble SX10 Minden az EGYben PREMIER 3D Geosolutions Hungary Kft. 3D Geosolutions Hungary Kft. 3D Geosolutions Hungary Kft. Célkitűzésünk Trimble

Részletesebben

VÁNDORGYŰLÉS július 6-8.

VÁNDORGYŰLÉS július 6-8. MFTTT, 31. VÁNDORGYŰLÉS 2017. július 6-8. Az új technológiák és a szervezeti változások hatása a magyar földmérésre és térképészetre 3D GEOSOLUTIONS HUNGARY KFT Váradi Attila: Trimble SX10: az IGAZI FÚZIÓ!

Részletesebben

Székesfehérvár

Székesfehérvár 1 2009.03.19. - Székesfehérvár System1200-2004 SmartStation - 2005 SmartRover - 2006 SmartPole/TPS1200+ 2007 SmartRTK + MAC 2008 GPS1200+ GNSS 2009-200? 2 ? Elérhető GNSS jelek haszn. Modern hálózati megold.

Részletesebben

A háromlépcsős megoldás. GeoMentor Kft Biztos háttér földmérőknek

A háromlépcsős megoldás. GeoMentor Kft Biztos háttér földmérőknek A háromlépcsős megoldás GeoMentor Kft Biztos háttér földmérőknek Biztos háttér Értékesítés Fejlett műszertechnológia (GNSS) Tanácsadás Felhasználó támogatás korszerűen (web) Műszer specifikus: Sokkia &

Részletesebben

Térinformatikai és Geodézia megoldások Android szoftverekkel

Térinformatikai és Geodézia megoldások Android szoftverekkel GISOPEN 2018 2018. Március 12.-14. Térinformatikai és Geodézia megoldások Android szoftverekkel Érsek Ákos GPSCOM Kft. SPECTRA PRECISION cég termékei Térinformatikai GPS készülékek Geodézia GPS készülékek

Részletesebben

TELE-OPERATOR UTS v.14 Field IPTV műszer. Adatlap

TELE-OPERATOR UTS v.14 Field IPTV műszer. Adatlap TELE-OPERATOR UTS v.14 Field IPTV műszer Adatlap COMPU-CONSULT Kft. 2009. augusztus 3. Dokumentáció Tárgy: TELE-OPERATOR UTS v.14 Field IPTV műszer Adatlap (6. kiadás) Kiadta: CONSULT-CONSULT Kft. Dátum:

Részletesebben

DENER Plazmavágók. Típus: Mitsubishi DNR-I 1530 CNC. Dener plazmavágás. Dener plazmavágók. http://www.dener.com/sayfa/89/plasma-cutting.

DENER Plazmavágók. Típus: Mitsubishi DNR-I 1530 CNC. Dener plazmavágás. Dener plazmavágók. http://www.dener.com/sayfa/89/plasma-cutting. DENER Plazmavágók Dener plazmavágás Dener plazmavágók http://www.dener.com/sayfa/89/plasma-cutting.html Típus: Mitsubishi DNR-I 1530 CNC A képek illusztrációk A képek illusztrációk A képek illusztrációk

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZT610R VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZT610R VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra ZT610R ipari tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a ZT610R ipari nyomtatóval új követelményeket állított fel

Részletesebben

Utazás a Panoramic Power világába

Utazás a Panoramic Power világába Utazás a Panoramic Power világába Az energiafogyasztás megismerése Terméksorozat 2017. szeptember Panoramic Power az energiával kapcsolatos tudásban rejlő hatalom Energia a teljesítményhez A Panoramic

Részletesebben

5. Témakör TARTALOMJEGYZÉK

5. Témakör TARTALOMJEGYZÉK 5. Témakör A méretpontosság technológiai biztosítása az építőiparban. Geodéziai terv. Minőségirányítási terv A témakör tanulmányozásához a Paksi Atomerőmű tervezési feladataiból adunk példákat. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Eszköz és karbantartás management

Eszköz és karbantartás management Eszköz és karbantartás management Hangoljuk össze a vállalati tevékenységeket a CabMap GIS rendszerével IBM Maximo: A vállalat komplex tevékenységének felölelésére alkalmas rendszer, mely által egy egységes

Részletesebben

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően

CLOSER TO YOU. Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően CLOSER TO YOU Intraorális röntgenek Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően FONA Intraorális röntgenek FONA XDC Intraorális képalkotás, az Ön igényeinek megfelelően A FONA intraorális röntgen

Részletesebben

GSR2700 ISX. A Sokkia GSR2700ISX a leghatékonyabb RTK vevő a piacon! Csúcsképességű alapszolgáltatások. Komfortfokozó extrák

GSR2700 ISX. A Sokkia GSR2700ISX a leghatékonyabb RTK vevő a piacon! Csúcsképességű alapszolgáltatások. Komfortfokozó extrák GNSS fejlesztések GSR2700 ISX A Sokkia GSR2700ISX a leghatékonyabb RTK vevő a piacon! Csúcsképességű alapszolgáltatások Szupergyors újrainicializálás Hatékony RTK algoritmus Egyszerű üzembe helyezés +

Részletesebben

RFID RENDSZEREN ALAPULÓ, EGYSÉGES ORSZÁGOS HULLADÉK- KÖVETŐ INFORMATIKAI RENDSZER

RFID RENDSZEREN ALAPULÓ, EGYSÉGES ORSZÁGOS HULLADÉK- KÖVETŐ INFORMATIKAI RENDSZER RFID RENDSZEREN ALAPULÓ, EGYSÉGES ORSZÁGOS HULLADÉK- KÖVETŐ INFORMATIKAI RENDSZER Előadó: Dörnyei Zsolt fejlesztési koordinátor Fejlesztési és Stratégiai Igazgatóság Budapest, 2017. október 19. A projekt

Részletesebben

Mark like a Professional. FlyMarker PRO Jelölő rendszer

Mark like a Professional. FlyMarker PRO Jelölő rendszer Mark like a Professional FlyMarker PRO Jelölő rendszer Mark like a Professional FlyMarker PRO MOBIL Berendezés FlyMarker PRO kézi jelölő rendszer szinte gyerekjátékká teszi a terjedelmes, nagy, nem mozdítható

Részletesebben

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 GSM-R Flottamenedzsment Mobil fizetési lehetőségek Parkolási díj Útdíj A GSM közlekedési felhasználása Valós idejű információs szolgáltatás Közlekedési

Részletesebben

GROSENS. Lehetőség a precíz öntözésre.

GROSENS. Lehetőség a precíz öntözésre. GROSENS Lehetőség a precíz öntözésre www.grodan.com/grosens A precíz termesztés A precíz termesztés a leghatásosabb és leghatékonyabb termesztési forma, melynek középpontjában a minimális input anyagok

Részletesebben

Sokkia 2007 CSRA JÁRATVA

Sokkia 2007 CSRA JÁRATVA Sokkia 2007 CSÚCSRA CSRA JÁRATVA SRX robot-méröállomás GSR2700 ISX GNSS vevö X mint extrém (RENDKÍVÜLI) Rendkívüli képességü RED-tech EX lézertávmérö 3+2 ppm pontosság 30 cm-től 200 méterig Rendkívüli

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZD500R VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZD500R VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra ZD500R asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a ZD500R asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Telefon: 06-20/ , 20/ , 20/ , 1/ , Fax: 1/ , Honlap: MARA LÉZERVEZÉRLÉSŰ TEREPRENDEZŐ

Telefon: 06-20/ , 20/ , 20/ , 1/ , Fax: 1/ , Honlap:   MARA LÉZERVEZÉRLÉSŰ TEREPRENDEZŐ MARA LÉZERVEZÉRLÉSŰ TEREPRENDEZŐ Rendeltetésszerű felhasználási terület: a MARA lézeres tereprendezőket a mezőgazdasági és ipari területeken, útépítéseknél, továbbá sportpályákon lehet használni. Jól alkalmazható

Részletesebben

A GNSS technika szerepe az autópálya tervezési térképek készítésénél

A GNSS technika szerepe az autópálya tervezési térképek készítésénél A GNSS technika szerepe az autópálya tervezési térképek készítésénél Készítette: Szászvári János Továbbképző Tagozat-Földügyi Informatikus Szak-Építési Geodézia Szakirány A témaválasztás indoklása, a dolgozat

Részletesebben

ZEBRA 105SL PLUS VONALKÓD NYOMTATÓ

ZEBRA 105SL PLUS VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra 105SL Plus ipari tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a 105SL Plus ipari nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Leica DISTO D5 Távolságok mérése

Leica DISTO D5 Távolságok mérése Leica DISTO D5 Távolságok mérése Leica DISTO D5 WORLD FIRST: DIGITAL POINTFINDER WITH 4x ZOOM! Elérhető ilyen távolság? A Leica DISTO D5 különösen a kültéri mérések megkönnyítését segíti számos új funkcióval

Részletesebben

Leica Dealer Day 2013 Hotel Ramada Rugby 800 sorozat

Leica Dealer Day 2013 Hotel Ramada Rugby 800 sorozat Leica Dealer Day 2013 Hotel Ramada Rugby 800 sorozat 2 Rugby 800 sorozat Termék Információ Mit képviselnek a Leica Geosystems lézerek? Alkalmazás Végrehajtása Megbízható precizitás Ügyfélközpontú sokoldalúság,

Részletesebben

MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK

MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK GISopen 2011 2011. március 16-18. Konasoft Project Tanácsadó Kft. Maros Olivér - projektvezető MIÉRT MOBIL TÉRKÉPEZÉS? A mobil térképezés egyetlen rendszerben

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu

M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu M-Power Chiptuningbox Importőri Nagykereskedelmi Árlista. 2012.Ősz. www.chiptuningbox.hu Az M-Power termékcsaládunk a legújabb digitális technológiával rendelkező tuningbox a kínálatunkban. Számítógépes

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GK420d asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GK420d asztali nyomtatóval új követelményeket

Részletesebben

A Trimble térinformatikai GPS eszközei

A Trimble térinformatikai GPS eszközei Bemutatkozik az új a Kerti s logo A Trimble térinformatikai GPS eszközei Bence termékmenedzser Kerti s Kft. Eszközök csoportosítása Két fõ csoport: Felhasználói szempontok szerint: teljesítmény kényelem

Részletesebben

A HÁLÓZATELLENŐRZÉS ÚJ KONCEPCIÓJA AZ NKM HÁLÓZATÁBAN. Varga Tamás, hálózati üzemvezető NKM Földgázhálózati Kft

A HÁLÓZATELLENŐRZÉS ÚJ KONCEPCIÓJA AZ NKM HÁLÓZATÁBAN. Varga Tamás, hálózati üzemvezető NKM Földgázhálózati Kft A HÁLÓZATELLENŐRZÉS ÚJ KONCEPCIÓJA AZ NKM HÁLÓZATÁBAN Varga Tamás, hálózati üzemvezető NKM Földgázhálózati Kft. 2018.04.20. NKM Földgázhálózati Kft. Hálózatellenőrzés számokban: Feladat. Hálózati szivárgás

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GC420T VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GC420T VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GC420t asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GC420t asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Válassza a nyugalmat!

Válassza a nyugalmat! Válassza a nyugalmat! Kert- és garázskapuk automatizálása Válassza a nyugalmat! A kényelem, ami jár Önnek... A garázs- és kertkaput működtetheti egy falra szerelt vezérlőegységgel, vagy akár egy kis távirányítóval

Részletesebben

HONEYWELL PC42T VONALKÓD NYOMTATÓ

HONEYWELL PC42T VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Honeywell PC42T asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a PC42T asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Leica DISTO S910 Felmérés határok nélkül

Leica DISTO S910 Felmérés határok nélkül Leica DISTO S910 Felmérés határok nélkül Leica DISTO S910 Folder 833758 0315_hu_SVID allgemein_fvid 3 31.03.15 11:24 A világon először Mérés határok nélkül a P2P Technológiával Több mint 20 évvel ezelőtt

Részletesebben

Közbeszerzés és Innováció. GIS Open 2011. Bartha Csaba Navicom Plusz Bt. www.navicom.hu

Közbeszerzés és Innováció. GIS Open 2011. Bartha Csaba Navicom Plusz Bt. www.navicom.hu Közbeszerzés és Innováció GIS Open 2011 Bartha Csaba Navicom Plusz Bt. www.navicom.hu Topcon is still in business Minden ellenkező híreszteléssel szemben a TOPCON irodák és gyáregységek működnek, a termelés

Részletesebben

Miért cserélné le a nyerő abroncsot?

Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Miért cserélné le a nyerő abroncsot? Sokoldalúság A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja Valóban sokoldalú, valóban többcélú A Bridgestone regionális abroncsainak új generációja az R-STEER

Részletesebben

Konkrét adatokra van szüksége targoncaflottájának hatékony irányításához? A megoldás az ISM Online targoncaflotta információs rendszer.

Konkrét adatokra van szüksége targoncaflottájának hatékony irányításához? A megoldás az ISM Online targoncaflotta információs rendszer. Konkrét adatokra van szüksége targoncaflottájának hatékony irányításához? A megoldás az ISM Online targoncaflotta információs rendszer. 1 2 Az ISM Online a targoncaflotta adatait összegyűjtő, megfigyelő

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

Földművek, földmunkák II.

Földművek, földmunkák II. Földművek, földmunkák II. Földművek funkciói közlekedési pálya: vízépítési földmű: út, vasút, repülőtér, gát, csatorna, árok, tározó, folyószabályozás, partrendezés, felszín alatti munkatér: alapozás,

Részletesebben

ADATÁTVITELI RENDSZEREK A GLOBÁLIS LOGISZTIKÁBAN

ADATÁTVITELI RENDSZEREK A GLOBÁLIS LOGISZTIKÁBAN 9. ELŐADÁS ADATÁTVITELI RENDSZEREK A GLOBÁLIS LOGISZTIKÁBAN A logisztikai rendszerek irányításához szükség van az adatok továbbítására a rendszer különböző elemei között. Ezt a feladatot a különböző adatátviteli

Részletesebben

GNSS, Android OS és Felhő

GNSS, Android OS és Felhő GIS Open 2017 2017.04.11.-13. Székesfehérvár GNSS, Android OS és Felhő Pap Krisztián GPSCOM Kft A kis zöld robot és más Op.rendszerek A régóta fennálló mobil Operációs rendszerek ideje lassan lejár. Az

Részletesebben

HIDRAULIKUS BONTÓKALA PÁCSOK EC TÍPUSCSALÁD. Tartós és megbízható választás általános bontási, árokásási, kőbányászati és földmunkákhoz.

HIDRAULIKUS BONTÓKALA PÁCSOK EC TÍPUSCSALÁD. Tartós és megbízható választás általános bontási, árokásási, kőbányászati és földmunkákhoz. HIDRAULIKUS BONTÓKALA PÁCSOK EC TÍPUSCSALÁD Tartós és megbízható választás általános bontási, árokásási, kőbányászati és földmunkákhoz. Megbízható kotró gépre szerelhető bontókalapácsot keres általános

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GX420D VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GX420D VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GX420d asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GX420d asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Carestream DRX-1 Rendszer. Könnyű és gyors lépés a DR rendszerek felé a világ első vezeték nélküli kazetta méretű detektorával.

Carestream DRX-1 Rendszer. Könnyű és gyors lépés a DR rendszerek felé a világ első vezeték nélküli kazetta méretű detektorával. Carestream DRX-1 Rendszer Könnyű és gyors lépés a DR rendszerek felé a világ első vezeték nélküli kazetta méretű detektorával. A hagyományos 35x43 cm méretű röntgenkazettával megegyező méretével a DRX-1

Részletesebben

Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül!

Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül! www.minervatel.hu Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül! Kisvállalkozásoktól nagyvállalatokig. Mindenki számára elérhetően. Virtuális telefonközpont. Egyedi telefonrendszerek.

Részletesebben

Gépészeti berendezések szerelésének geodéziai feladatai. Mérnökgeodézia II. Ágfalvi Mihály - Tóth Zoltán

Gépészeti berendezések szerelésének geodéziai feladatai. Mérnökgeodézia II. Ágfalvi Mihály - Tóth Zoltán Gépészeti berendezések szerelésének geodéziai feladatai Mérnökgeodézia II. Ágfalvi Mihály - Tóth Zoltán Gépészeti berendezések szerelésének geodéziai feladatai '80 Geodéziai elvű módszerek gépészeti alkalmazások

Részletesebben

GNSS a precíziós mezőgazdaságban

GNSS a precíziós mezőgazdaságban GNSS a precíziós mezőgazdaságban 2015.10.27. 1/14 GNSS a precíziós mezőgazdaságban Horváth Tamás Alberding GmbH GPS25 Konferencia Műholdas helymeghatározás Magyarországon 1990-2015 2015. október 27., Budapest

Részletesebben

Hajdú Anita. Belterületet elkerülő útszakasz és a hozzá kapcsolódó főfolyáson átvezető híd építésének geodéziai munkálatai. 2008. november 21.

Hajdú Anita. Belterületet elkerülő útszakasz és a hozzá kapcsolódó főfolyáson átvezető híd építésének geodéziai munkálatai. 2008. november 21. Hajdú Anita Belterületet elkerülő útszakasz és a hozzá kapcsolódó főfolyáson átvezető híd építésének geodéziai munkálatai című szakdolgozat bemutatása 2008. november 21. Bevezetés Fejlett közlekedési infrastruktúra

Részletesebben

GNSSnet.hu. Akár cm-es pontosságú műholdas helymeghatározás bárhol az országban. Földmérési és Távérzékelési Intézet GNSS Szolgáltató Központ

GNSSnet.hu. Akár cm-es pontosságú műholdas helymeghatározás bárhol az országban. Földmérési és Távérzékelési Intézet GNSS Szolgáltató Központ Akár cm-es pontosságú műholdas helymeghatározás bárhol az országban Földmérési és Távérzékelési Intézet GNSS Szolgáltató Központ Precíziós mezőgazdálkodás Automatikus munkagépvezérlés cm-es pontossággal

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: INTERMEC PD43 VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: INTERMEC PD43 VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Intermec PD43 közepes tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a PD43 közepes nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások

Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások Gyártási termelési folyamat és a Microsoft Dynamics AX 2012 R2 logisztikai szolgáltatások Ez a dokumentum gépi fordítással készült, emberi beavatkozás nélkül. A szöveget adott állapotában bocsátjuk rendelkezésre,

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

Murinkó Gergő

Murinkó Gergő 2018.10.10 Murinkó Gergő P r o f e s s z i o n á l i s K ö z m ű k e r e s ő k 2 - Munkabiztonság - Eltakart értékek védelme - Feltárások felgyorsítása Kérdések és válaszok? - Milyen anyagú cső, milyen

Részletesebben

Leica Viva GNSS SmartLink technológia. Csábi Zoltán mérnök üzletkötő, Kelet-Magyarország

Leica Viva GNSS SmartLink technológia. Csábi Zoltán mérnök üzletkötő, Kelet-Magyarország Leica Viva GNSS SmartLink technológia Csábi Zoltán mérnök üzletkötő, Kelet-Magyarország Kitoljuk a határokat Leica Viva GNSS technológia Az igazi határ ott van ahol a műszer még éppen működik, illetve

Részletesebben

THE GREEN LIGHT. falco +ando

THE GREEN LIGHT. falco +ando 79 THE GREEN LIGHT falco +ando 85 ISMERTETŐ falco A LÁMPATESTEK JELLEMZŐI Tervező: Michel Tortel Védettség Optikai tér IP 66 Sealsafe (*) Szerelvénytér IP 66 (*) Törési szilárdság IK 08 (**) Névleges feszültség

Részletesebben

Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától

Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától www.toyota-forklifts.hu Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING TÁVVEZÉRELT ANYAGMOZGATÓ RENDSZER 3 Fejleszteni kívánja komissiózási munkafolyamatát? Válassza t - mote

Részletesebben

A mérési eredmények közvetlen digitális átvitele

A mérési eredmények közvetlen digitális átvitele Igazán Bosch! A mérési eredmények közvetlen digitális átvitele ÚJ! GLM 100 C Professional lézeres távolságmérő és alkalmazás Okos megoldás átviteli feladatokhoz és a mérési eredmények dokumentálásához.

Részletesebben

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére!

A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA. Leírás telepítő szakemberek részére! A SUN POWER KIT TELEPÍTÉSÉNEK LEÍRÁSA Leírás telepítő szakemberek részére! ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A Sun Power berendezés a 24 V-os Telcoma automatizációk mozgatására lett tervezve, szükségtelenné téve a 230

Részletesebben

Gazdaságos utcai hulladékgyűjtők és más újdonságok

Gazdaságos utcai hulladékgyűjtők és más újdonságok 1 Gazdaságos utcai hulladékgyűjtők és más újdonságok TECHNIK ENTSCHEIDET SOLARPRESS A probléma A hagyományos papírzsákok gyakran már nem elegendők A megtelt kukákból kiesik a hulladék A következmény: szemét,

Részletesebben

ABSOLUTE! AOS! DIGIMATIC Tolómérő. ellátott indukciós jeladó

ABSOLUTE! AOS! DIGIMATIC Tolómérő. ellátott indukciós jeladó ABSOLUTE! AOS! DIGIMATIC Tolómérő AOS (Advanced Onsite Sensor) funkcióval ellátott indukciós jeladó Kézi mérőeszközök és adatátviteli rendszerek Új! ABS Digimatic Tolómérő Új költséghatékony standard DIGIMATIC

Részletesebben

Helyünk a térinformatikában GIS OPEN - 2014

Helyünk a térinformatikában GIS OPEN - 2014 Helyünk a térinformatikában GIS OPEN - 2014 Pallos Péter Termékek & Megoldások Zeno Connect Zeno SDK Zeno 10 /15 with 3,5G CS25 with LRBT Leica GIS A közelmúlt fejlesztései Zeno 10 /15 GG02plus CS25 Zeno

Részletesebben

Trelleborg Wheel Systems Abroncs és szereltkerék megoldások

Trelleborg Wheel Systems Abroncs és szereltkerék megoldások Pagina 3 TWS 05-2010 Trelleborg Wheel Systems Abroncs és szereltkerék megoldások TM600 TM100 sorozatú metrikus optimális vontatási teljesítmény és terhelhetőség maximális kényelmet biztosít az úton minimális

Részletesebben

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez.

Ablak- és ajtótechnológia. Roto Patio Alversa. Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez. Ablak- és ajtótechnológia Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan toló és bukó-toló rendszerekhez Prospektus Roto Patio Alversa Univerzális vasalat kis ráfordítású párhuzamosan

Részletesebben

Ingatlan felmérési technológiák

Ingatlan felmérési technológiák Ingatlan felmérési technológiák Fekete Attila okl. földmérő és térinformatikai mérnök Photo.metric Kft. www.photometric.hu geodézia. épületfelmérés. térinformatika Áttekintés Mérési módszerek, technológiák

Részletesebben

Topcon Elit Mérőrenszer

Topcon Elit Mérőrenszer Topcon Elit Mérőrenszer Salgótarján, 2017. május 04. Navicom Plusz Bt. GT Robot Mérőállomás A VILÁG egyik LEGGYORSABB LEGKISEBB LEGKÖNNYEBB Robot mérőállomása. HiPer HR GNSS vevő KICSI, KÖNNYŰ, KOMPAKT

Részletesebben

Mi gondoskodunk gépparkjáról, Ön gondoskodhat üzletéről!

Mi gondoskodunk gépparkjáról, Ön gondoskodhat üzletéről! Mi gondoskodunk gépparkjáról, Ön gondoskodhat üzletéről! Hilti. Tartósan teljesít. Hilti Flottamenedzsment Bízza ránk gépparkját, és mi megkíméljük az üzemeltetésből eredő rejtett költségektől. A felszín

Részletesebben

IBM felhő menedzsment

IBM felhő menedzsment IBM Váltsunk stratégiát! Budapest, 2012 november 14. IBM felhő menedzsment SmartCloud Provisioning és Service Delivery Manager Felhő alapú szolgáltatások Felhasználás alapú számlázás és dinamikus kapacitás

Részletesebben

RTD-CORROCONT Az alacsonyfrekvenciás anyagvizsgálatok gyakorlati tapasztalatai

RTD-CORROCONT Az alacsonyfrekvenciás anyagvizsgálatok gyakorlati tapasztalatai Az alacsonyfrekvenciás anyagvizsgálatok gyakorlati tapasztalatai Csizinszky Péter Anyagvizsgálat a Gyakorlatban Tengelic, 2006.06.2. 1 Célok Üzembiztonság Növelése Katasztrófák Elkerülése Társadalmi Környezeti

Részletesebben

passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval

passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval passion for precision Sphero-XP +/ 0,003 rádiusztűréssel Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbvégű maróval Sphero-XP Edzett acélok finommegmunkálása az új szuper precíziós gömbbel

Részletesebben

INFORMATIKA ÁGAZATI ALKALMAZÁSAI. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A

INFORMATIKA ÁGAZATI ALKALMAZÁSAI. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A INFORMATIKA ÁGAZATI ALKALMAZÁSAI Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 11. Globális helymeghatározás pontosító rendszerei Pontosságot befolyásoló tényezők Differenciális

Részletesebben

A Gyűrűk Ura - Az NQMS visszatér 3 lábú monitorozás az üvegsztrádákon

A Gyűrűk Ura - Az NQMS visszatér 3 lábú monitorozás az üvegsztrádákon A Gyűrűk Ura - Az NQMS visszatér 3 lábú monitorozás az üvegsztrádákon Galambos Tibor Üzemeltetési igazgató Budapest, 2015.05.19-20. A Gyűrűk Ura és A 3 lábú monitorozás IPARÁGI MAVIR technológiai KORMÁNYZATI

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot.

Az ALPINION Crystal Signature technológia a mély struktúrák részletes képeivel növeli a klinikai pontosságot és hatékonyságot. Az ALPINION E-CUBE sorozat megváltoztatja a diagnosztikai ultrahang területét, egyedi és megbízható technológiai áttörései révén maximális eredményességet tesz lehetővé. Az E-CUBE 9 az integrált ALPINION

Részletesebben

RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó

RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó UNITEK 2004-2007 2 Unitek Általános leírás Az RhT léghőmérséklet és légnedvességmérő távadó az UNITEK új fejlesztésű intelligens mérőtávadó családjának tagja.

Részletesebben

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. HASZNÁLATI ESETEK KATALÓGUSA Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. A Yammer használati eseteinek katalógusa

Részletesebben

A legújabb generáció. Piacvezető fogászati kezelőegység

A legújabb generáció. Piacvezető fogászati kezelőegység A legújabb generáció Piacvezető fogászati kezelőegység A Belmont abszolút piacvezető a fogászati kezelőegységek legújabb generációjával Szék 1. Állítható pozíció Különösen széles skálán mozgó határértékeinek

Részletesebben

Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE

Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE Kompetencia alapú videointerjú platform A KIVÁLASZTÁS ÚJ ÉLMÉNYE Professzionális kiválasztási megoldás azoknak, akik nem elégszenek meg a hagyományos kiválasztási folyamatok hatékonyságával. Gyors Hatékony

Részletesebben

ÜGYNÖKSÉG EMELŐBERENDEZÉSEK EMELŐBERENDEZÉSEK KARBANTARTÁSA SZERVIZ

ÜGYNÖKSÉG EMELŐBERENDEZÉSEK EMELŐBERENDEZÉSEK KARBANTARTÁSA SZERVIZ ÜGYNÖKSÉG EMELŐBERENDEZÉSEK EMELŐBERENDEZÉSEK KARBANTARTÁSA SZERVIZ KÖZPONT A VÁLLALAT ÉS TELEPHELYEI ELMAS S.R.L. B-dul Griviţei nr.1y RO - 500177 Braşov J08/840/1991 C.U.I. RO 1115033 C.S. 4.100.000

Részletesebben

Magellan térinformatikai GPS vevők GIS OPEN konferencia 2007 Székesfehérvár Érsek Ákos, Guards Zrt.

Magellan térinformatikai GPS vevők GIS OPEN konferencia 2007 Székesfehérvár Érsek Ákos, Guards Zrt. Magellan térinformatikai GPS vevők GIS OPEN konferencia 2007 Székesfehérvár Érsek Ákos, Guards Zrt. Vezető gyártó a GNSS navigációban és helymeghatározásban 1 Fedezze fel a Magellan-t 2006. Augusztus 31.-én

Részletesebben

Az ÚJ Leica DISTO X-range

Az ÚJ Leica DISTO X-range Az ÚJ Leica DISTO X-range 2 Leica DISTO X3 és X4 Robusztus kialakítás a nehéz körülményekre Víz és por ellen védett ház IP 65 szabvány 2m ütésálló Tömör gumi ház Mit jelent ez a felhasználónak? Strapabíró

Részletesebben

A GNSS infrastruktúrára támaszkodó műholdas helymeghatározás. Borza Tibor (FÖMI KGO) Busics György (NyME GEO)

A GNSS infrastruktúrára támaszkodó műholdas helymeghatározás. Borza Tibor (FÖMI KGO) Busics György (NyME GEO) A GNSS infrastruktúrára támaszkodó műholdas helymeghatározás Borza Tibor (FÖMI KGO) Busics György (NyME GEO) Tartalom Mi a GNSS, a GNSS infrastruktúra? Melyek az infrastruktúra szintjei? Mi a hazai helyzet?

Részletesebben

MUNKATERÜLET MUNKAVÉDELMI ÉS TŰZVÉDELMI ÁTADÁS - ÁTVÉTELE ALVÁLLALKOZÓNAK. A, mint Megrendelő a mai napon Vállalkozónak

MUNKATERÜLET MUNKAVÉDELMI ÉS TŰZVÉDELMI ÁTADÁS - ÁTVÉTELE ALVÁLLALKOZÓNAK. A, mint Megrendelő a mai napon Vállalkozónak MUNKATERÜLET MUNKAVÉDELMI ÉS TŰZVÉDELMI ÁTADÁS - ÁTVÉTELE ALVÁLLALKOZÓNAK A, mint Megrendelő a mai napon Vállalkozónak átadja az alábbi projekt/projektrész munkaterületét, az alábbiak szerint: 1.) Megrendelő:

Részletesebben

GeoMax újratöltve. GIS Open Székesfehérvár 2014 GeoSite Kft Horváth Zsolt

GeoMax újratöltve. GIS Open Székesfehérvár 2014 GeoSite Kft Horváth Zsolt GeoMax újratöltve GIS Open Székesfehérvár 2014 GeoSite Kft Horváth Zsolt 1 2 www.geosite.hu 3 www.geosite.hu 4 Terméktámogatás GeoMax mérőállomások Zoom Pro család Zoom20Pro Zoom30Pro Zoom35Pro Zoom Pro

Részletesebben

Profillemezek tetőre és falra. Profillemezek tetőre és falra

Profillemezek tetőre és falra. Profillemezek tetőre és falra Profillemezek tetőre és falra Profillemezek tetőre és falra 3 A Ruukki az acélipar szakértője. A legkisebb részlettől a legnagyobb építőipari projektig, minden területen számíthat ránk, legyen szó fémszerkezetes

Részletesebben

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni?

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Kritikus pontok Ethernet interfész soros eszközbe ágyazásakor Az ipari Ethernet technológia az alacsony költségeinek és jelentős hálózati

Részletesebben

Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 6202-11 Épületgépészeti rendszerismeret

Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 6202-11 Épületgépészeti rendszerismeret Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 6202-11 Épületgépészeti rendszerismeret Vizsgarészhez rendelt vizsgafeladat megnevezése: 6202-11/1 Általános épületgépészeti ismeretek Szóbeli

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 5040 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Az elemek cseréje... 2 3. A készülék felépítése... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. A lézeres távolságmérő bekapcsolása...

Részletesebben

RAGADJA MEG AZ ALKALMAT!

RAGADJA MEG AZ ALKALMAT! Az akció 2014 november 1-től december 19-ig érvényes. Fenntartjuk a technikai változtatások és fejlesztések jogát; az árak csak kereskedelmi ügyfeleink számára érvényesek; Az összes ár nettó árként értendő

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA IMZ220 VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA IMZ220 VONALKÓD NYOMTATÓ ZEBRA IMZ220 VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra IMZ220 mobil tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a IMZ220 mobil nyomtatóval új követelményeket

Részletesebben

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Integrált flash 4GB belső 16 kb nem felejtő RAM B&R tovább bővíti a nagy sikerű X20 vezérlő családot, egy kompakt vezérlővel, mely integrált be és kimeneti

Részletesebben

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít.

Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Hosszabb élettartam. Alacsonyabb költségek. A Hiltivel pénzt takaríthat meg! Győződjön meg róla! Hilti. Tartósan teljesít. Mi jobb az alacsony költségeknél? A költségmentesség! A Hilti az Ön igényeihez

Részletesebben

EuroTier Újdonságok, Fejlesztések. GEA Farm Technologies

EuroTier Újdonságok, Fejlesztések. GEA Farm Technologies EuroTier 2012 - Újdonságok, Fejlesztések GEA Farm Technologies Tartalom 1. GEA DairyProQ - Az intelligens fejőállás-modul A különböző állásszerkezeti típusok teljes- és félautomatizált változatai 2. GEA

Részletesebben

INFORMATIKA ÁGAZATI ALKALMAZÁSAI. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A

INFORMATIKA ÁGAZATI ALKALMAZÁSAI. Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP /1/A INFORMATIKA ÁGAZATI ALKALMAZÁSAI Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 14. GIS feldolgozás, méréselőkészítés Desktop méréselőkészítés Méréselőkészítés a kontrolleren

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb megoldást! ADSL/VDSL INTERNET Az Invitech Solutions költséghatékony és korszerű megoldásaival támogatja vállalkozását. Szolgáltatásunkat

Részletesebben

Leica Geosystems Gépvezérlés

Leica Geosystems Gépvezérlés Leica Geosystems Gépvezérlés Leica Geosystems intelligent CONstruction Az Ön legjobb választása Az építőipar teljes megértése új lehetőségeket nyitott meg számunkra. A Leica icon több, mint egy új termékcsalád

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804,

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804, METAL-FACH bálázók Z562 A Z562 bálázógép gyártásánál a Metal-Fach elsőként az országban alkalmazott olyan innovatív gyártási módszert, ahol a megbízhatóságot és a magas fokú préselést (szorítást) a teljesen

Részletesebben